Ole fua ole inumaga ole Inisalini: filifili ma fuafaatatau algorithm

O le hormonone pancreatic, lea e nafa ma le faatonutonuina o le metabolism o gaʻo i totonu o le tino, ua taʻua o le inisalini. Afai e le lava le inisalini, ona oʻo lea i le faʻaleagaina o gaioiga, o se taunuuga o le maualuga o le maualuga o le toto suka.

I le lalolagi faʻaonaponei, o lenei faafitauli e foia faigofie lava. O le tele o le inisalini i totonu o le toto e mafai ona faʻatonutonuina e ala ile inisiua faapitoa. E taua lenei mea o le togafitiga autu mo le maʻisuka o le ituaiga muamua ma seasea lava le ituaiga lona lua.

O le fua o le hormone e masani lava ona fuafuaina taitoatasi, e fuafua i le ogaoga o le maʻi, o le maʻi o le tagata maʻi, o ana meaʻai, ma le ata o le falemaʻi atoa. Ae o le faʻaofiina o le inisalini e tutusa mo tagata uma, ma o loʻo faʻatinoina e tusa ai ma nisi tulafono ma fautuaga.

E tatau ona mafaufau i tulafono o le inisalini togafitiga, ia saili pe faapefea ona tupu le fuaina o le tui o le inisalini. O le a le eseesega i le va o le pule insulin i tamaiti, ma le ala e faʻaitiitia ai le insulin?

Vaega o togafitiga o le maʻisuka

O gaioiga uma i togafitiga o le maʻisuka e tasi le sini - o le faʻamautinoaina lea o le kulukose i le tino o le maʻi. O le masani e taua o le faʻasalaga, lea e le o lalo ifo o le 3.5 iunite, ae le sili atu i le tapulaa maualuga o le 6 iunite.

E tele mafuaʻaga e taʻitaʻia ai i se faʻafitauli o le pancreas. I le tele o mataupu, o lea faagasologa e tuʻuina mai faatasi ma se faʻaitiitia o le faʻasalaga o le insulin, o le mea lea, e mafua ai ona soli le faiga o gasegase ma fualaau.

E le mafai e le tino ona toe maua le malosi mai le 'ai o meaʻai, e maua ai le tele o kulukose, lea e le o aʻafia i sela, ae tumau i totonu o le toto o se tagata. Pe a maitauina lenei mea matautia, e maua e le pancreas se faailo e tatau ona gaosia le inisalini.

Ae talu ai ona ua le lelei lana galuega, e le mafai e le totoga i totonu ona galue i le taimi ua mavae, o le auala atoa, o le gaosiga o le hormone e telegese, aʻo faia i ni mea laiti. O le tulaga o se tagata e leaga, ma i le aluga o taimi, o mea uma lava o latou lava inisalini e oʻo mai i le leai.

I lenei tulaga, o le faasaʻoina o meaai paleni ma se meaai malosi e le lava, o le ae manaomia le faʻaofiina o le hormone synthetic. I faiga faafomaʻi faaonaponei, e lua ituaiga o togafitiga e iloagofie ai:

  • O le ituaiga muamua o le maʻisuka (e taua o le insulin-faalagolago), pe a oʻo ina taua le faʻaofiina o le hormone.
  • Le ituaiga o maʻisuka lona lua (e le o le inisalini). Faatasi ai ma lenei ituaiga o faamai, e sili atu nai lo le le, o meaai talafeagai e lava, ma o oe lava inisalini e gaosia. Ae ui i lea, i se faʻalavelave faʻafuaseʻi, e ono manaomia le pulega o le hormone e aloese ai i le hypoglycemia.

I le ituaiga 1 faʻamaʻi, o le gaosia o se hormone i totonu o le tino o le tagata ua matua tapunia, o se taunuuga o le gaioiga o le gaioiga o totoga ma totonu o le tino. Ina ia faasaʻo le tulaga, na o le tuʻuina atu o sela ei ai le tutusa o le hormone o le a fesoasoani.

O togafitiga i lenei mataupu e mo le olaga. O se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e tatau ona tui i aso uma. O mea taua o le pulega o le inisalini e tatau ona faia i se taimi talafeagai e le aofia ai se tulaga ogaoga, ma afai e tupu se coma, ona e manaʻomia lea ona e iloa le tausiga faʻafuaseʻi mo le maʻi suka.

O le inisalini togafitiga mo le maʻisuka lea e mafai ai e oe ona pulea le kulūkose i totonu o le toto, faʻamausali le gaioiga o le pancreas i le tulaga manaomia, e puipuia ai le le lelei o isi gaʻo i totonu.

Ole fua faatatau ole fua ole fua mo tagata matutua ma tamaiti

O le filifilia o le inisalini o se faiga e mama atoatoa. O le numera o iunite fautuaina i le 24 itula e aʻafia i ala eseese. O nei mea e aʻafia ai faʻamaʻi faʻamaʻi, maʻi o le vaitausaga o le maʻi, le "poto" o le maʻi ma isi nuances.

Ua faʻamautuina i le tulaga lautele, o le manaʻomia mo se aso mo tagata mamaʻi ma le maʻisuka e le sili atu i le tasi le iunite o le homone i le kilokalama o lona mamafa o le tino. Afai e sili atu le maualuga o lenei laasaga, o le a mafai ona faateleina le ono tulai mai o faafitauli.

O le fualaau o le fualaau faasaina ua fuafua e pei ona taua i lalo: e tatau ona faateleina le fualaau o aso taitasi o le fualaau faasaina e ala i le mamafa o le maʻi. Mai lenei faʻatusatusaga e manino lava o le faʻaofiina o le hormone e faʻavae i le mamafa o le tino o le tagata maʻi. O le faailoga muamua e faʻalagolago lava i le tausaga o le tagata maʻi, o le ogaoga o le maʻi ma lona "poto masani".

Ole fua ole aso ole inisalini gaosia e mafai ona eseese:

  1. I le amataga o le maʻi, e le silia le 0.5 iunite / kg.
  2. Afai o le maʻisuka i totonu o le tausaga e tasi e mafai ona taugofie, ona fautuaina lea 0.6 iunite / kg.
  3. Faʻatasi ma se faʻalavelave ogaoga o le maʻi, faʻafitauli o le kulukose i totonu o le toto - 0.7 PIECES / kg.
  4. O le ituaiga o maʻisuka faʻatafunaina e 0.8 U / kg.
  5. Afai e matauina ni faʻafitauli - 0.9 PIECES / kg.
  6. I le taimi o le maitaga, aemaise lava, i le tolu piliona - 1 iunite / kg.

A maeʻa ona maua le faʻamatalaga o faʻamatalaga i le aso, e faia se faʻatusatusaga. Mo se tasi o taualumaga, e le mafai e le tagata gasegase ona ulu atu i le sili atu i le 40 iunite o le hormone, ma ao faagasolo le aso o le fualaau e eseese mai le 70 i le 80 iunite.

O le tele o tagata gasegase e leʻo malamalama i le auala e fuafua ai le fualaau, ae e taua tele. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le tagata maʻi e mamafa lona mamafa o le 90 kilokalama, ma o lona fua ile aso e 0.6 U / kg. Ina ia fuafua, e manaʻomia 90 * 0.6 = 54 iunite. O le aofaʻiga atoa lenei i le aso.

Afai e fautuaina le tagata maʻi mo se taimi umi, ona tatau loa ona vaevaeina lea i le lua (54: 2 = 27). E tatau ona tufatufaina le atinaʻe i le va o le taeao ma le afiafi, e tusa ma le lua i le tasi. I la matou mataupu, o vaega nei e 36 ma le 18.

I le "puupuu" hormone e totoe 27 iunite (mai le 54 i aso uma). E tatau ona vaevaeina i ni faʻasologa sosoo sosoo e tolu aʻo leʻi 'ai, e fuafua i le tele o le carbohydrate o loʻo fuafua le tagata maʻi e faʻaaogaina. Po o, vaevaeina i le "servings": 40% i le taeao, ma le 30% i le aoauli ma le afiafi.

I tamaiti, o le tino mo le inisalini e sili atu pe a faʻatusatusa i tagata matutua. Vaega o se vailaau mo tamaiti:

  • I le avea ai o se tulafono, pe afai o se mea na tupu na tupu, o lona uiga o le 0.5 o loʻo faʻatulagaina i le kilokalama o le mamafa.
  • I le lima tausaga mulimuli ane, ua siitia le atunuʻu i le tasi unite.
  • I le talavou, e toe tupu se faʻaopoopoga i le 1.5 poʻo le 2 iunite.
  • Ona faʻaitiitia ai lea o le tino, ma e tasi le iunite e lava.

I le tulaga lautele, o le auala e faʻauluina ai le inisalini i nai gasegase e leai se eseesega. Pau lava le taimi, o le a le faia e se tamaititi se tui na o ia, o lea e tatau i matua ona pulea.

Totogiina o le Hormone

O vailaau uma o inisalini e tatau ona teu i totonu o le pusaaisa, o le vevela fautuaina mo le teuina e 2-8 tikeri luga aʻe 0. E masani ona maua le vailaau i le tulaga o se penisini faapitoa e faigofie ona feaveaʻi faʻatasi ma oe pe a manaʻomia le tele o inisiua i le ao.

E mafai ona teuina mo le sili atu i le 30 aso, ma o meatotino o le vailaau faʻamaina ua leiloloa i lalo o le aafiaga o le vevela. O suʻega o maʻi e faʻaalia ai sili atu le lelei o le faʻatau mai peni tui o loʻo faʻapipiʻiina ma se falesa ua uma ona fausiaina. O ia ituaiga faʻataʻitaʻiga e sili atu le saogalemu ma sili atu ona faʻatuatuaina.

A e faʻatau, e tatau ona e gauai atu i le tau o le vaeluaga o le suauu. Afai mo se tagata matua - o le tasi le iunite, ona o le tamaitiiti 0 le iunite. Mo tamaiti, e sili atu le filifili i taaloga pupuu ma le maaleale e le sili atu ma le 8 milimita.

Ae e te leʻi inuina le inisalini i totonu o le tui, e tatau ona e suʻeina ma le totoa mo le tausisia o fautuaga a le fomaʻi: o le vailaʻau talafeagai, o le afifi atoa, o le a le faʻamalosi o le vailaʻau.

Inisalini mo le tuiina e tatau ona taina pei o lenei:

  1. Fufuluina lima, togafitiga faʻatasi ma se visepisi, poʻo le fai o totigilima.
  2. Ona tatalaina lea o le pulou i luga o le fagu.
  3. O le paluga o le fagu e togafitia i le cotton, faʻamamaina i totonu o le ava malosi.
  4. Faatali se minute mo le ava e faʻamaʻe.
  5. Tatala le afifi o loʻo i ai le tui tui inisalini.
  6. Liliu le fagu vailaau i luga, ma aoina le fualaau o vailaau manaomia (o le mamafa tele o le vial o le a fesoasoani i le aoina o fualaau faasaina).
  7. Ave ese le nila mai le vailaau vailaʻau, faatulaga le fua saʻo o le hormone. E taua le faʻamautinoa e leai se ea i le tui.

Afai e manaʻomia le suʻeina o le inisalini o se aafiaga umi, o le amupoule ma vailaau e tatau ona "taamilo i alofilima o ou lima" seia oʻo ina avea le vailaau ma se paolo malulu.

Afai e leai se tui tui inisalini, ona mafai lea ona e faʻaaogaina se oloa toe faʻaaogaina. Ae i le taimi lava e tasi, e tatau ona e iai ni nila se lua: e ala i le tasi, o le vailaau faʻataʻitaʻiina, faatasi ai ma le fesoasoani a le lona lua, o loʻo faʻatinoina le pulega.

O fea ma pe faʻapefea ona faia le inisalini?

O le hormone e tui faʻafuaseʻi i totonu o le tino gaʻo, a leai o le vailaʻau e leai se faʻamalositino e manaʻomia. O le folasaga e mafai ona faia i luga o le tauau, manava, muavae pito i luga, pito i fafo o le pusa.

E le fautuaina e fomaʻi le puleaina o vailaʻau i luga o le tauau, e foliga mai o le a le mafai e le tagata gasegase ona faia se "paʻu paʻu" ma o le a taitaia le fualaau faasaina.

Ole vaega o le manava e sili ona talafeagai e filifili ai, aemaise lava pe afai e faia ni tui o se hormone puupuu. I lenei itu, o le fualaau faasaina e sili ona vave afaina.

E taua le matauina o le vaega o inisiua e manaʻomia ona suia i aso uma. Afai e le faia lenei mea, o le a suia le tulaga o le absorption o le hormone, o le ai ai eseesega i le kulūkose i totonu o le toto, e ui i le mea moni ua uma ona tusia le inumaga saʻo.

O tulafono mo le pulega o inisalini e le faatagaina ai le injections i vaega e faʻaleleia: o maʻila, o maʻila, ma o isi.

Ina ia ulu i le vailaʻau, e tatau ona e ave se tui uʻamea masani poʻo se peni. O le algorithm mo le faʻatinoina o le inisalini o loʻo mulimuli mai (ia avea ma faavae e saunia ai le suauu ma le inisalini):

  • Taulima le nofoaga na tuiina ai ma ni swabs se lua ua tumu i le ava malosi. E tasi se mea e fai ai se mea lautele, o le lona lua e afaina ai le vaega o inisiua.
  • Faatali mo le tolusefulu sekone seia maeʻa le ava.
  • E tasi le lima e fai ai se gaʻo gaʻo, ma o le isi lima e faʻapipiʻi le nila i le maualuga o le 45 tikeri i le pito i lalo ole lafu.
  • A aunoa ma le faʻasaʻoina o laʻau, tulei le piston agai i lalo, togi le vailaau, toso ese le sisi.
  • Ona mafai lea ona e tuʻuina le paʻu o le paʻu.

O vailaau faʻaonapo nei mo le faʻatonutonuina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e tele lava ina faʻatau atu i peni faapitoa. E mafai ona toe faʻaaogaina pe faʻaogaina, e ese mai i le vailaʻau, sau ma faʻasolosolo ma fausiaina.

O se kamupanī faʻapitoa o tupe e maua ai faatonuga mo le saʻo le puleaina o le homone:

  1. Afai e tatau ai, faʻafefiloi vailaʻau i le luluina.
  2. Siaki le nila e ala i le tafe toto mai le tui.
  3. Faʻasaga le uila i le pito o le suauu e fetuʻunaʻi ai le metotia manaomia.
  4. Faʻamau se paʻu paʻu, faia se tui (tutusa ma le faʻamatalaga muamua).
  5. Ave ese le nila, a uma ona tapuni i se pulou ma tusi taai, ona e tatau lea ona togi ese.
  6. Kuni le 'au i le faaiuga o le faʻataʻitaʻiga.

E faʻapefea ona fuaina le inisalini, ma aiseā e manaʻomia ai?

O le tele o tagata gasegase latou te fiafia pe aisea e manaomia ai le faamamaina o le inisalini. Faʻapea o se tagata maʻi o se ituaiga suka o le maʻisuka 1, ei ai sona tino masini. Seʻi faapea o le inisalini faʻalūlūina e maualalo ai le suka i lona toto i le 2 iunite.

Faatasi ai ma le taumafa-maualalo o le maʻisuka, o le toto toto e faateleina i le 7 iunite, ma e manao e faaitiitia i le 5.5 iunite. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona ia tuiina le tasi le iunite o le hormone puupuu (tusa ma le aofaiga).

E taua le matauina o le "sese" o se tui tui inisalini e 1/2 o le fua. Ma i le tele o mataupu, o loʻo tuʻuina atu i luga o ni vaega se lua le faʻasesega o vaevaega, ma o lea e matua faigata lava ona faʻaoga tutusa, e tatau ona e sailia seisi auala.

O le mea lea ina ia faʻaitiitia ai le ono mafai ona faʻaalia le sese, o loʻo e manaʻomia se faʻasalaga o le fualaau faasaina. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te faʻaaogaina le vailaʻau faʻasefulu taimi, ona e ulufale lea i se tasi iunite e te manaʻomia e te ulufale ai i le 10 iunite o fualaau faasaina, lea e sili atu ona faigofie ona fai i lenei auala.

O se faʻataʻitaʻiga o le saʻo le faʻamalosi o se vailaʻau:

  • Ina ia faaitiitia le 10 taimi, e tatau ona e ave se tasi vaega o vailaau ma iva vaega o le "solvent".
  • Mo le mamafa 20 taimi, o le tasi vaega o le hormone ma le 19 vaega o le "solvent" ua ave.

O le inisalini e mafai ona faʻamaʻiina i le suamalie poʻo vai faʻafefe, o isi vailaʻau e matua faasaina. O nei vailaʻau e mafai ona faʻamalosi tuusaʻo i le suauʻu poʻo totonu o se pusa eseese i le taimi lava lea ao le i faia le pulega. I se isi itu, o se fagu vailaau e leai se inisalini muamua. E mafai ona e teuina insulin mo le sili atu ma le 72 itula i le pusaaisa.

O le maʻi suka o se maʻi faʻapitoa lea e manaʻomia ai le mataʻituina pea o le kulukose o le toto, ma e tatau ona faʻatonutonuina e ala i le inisalini o inisalini. O le metotia faʻaaogā e faigofie ma taugofie, o le mea autu o le faʻatatau saʻo lea o le fualaau oona ma ulu atu i le gaʻo o le gaʻo. O le vitio o loʻo i lenei tusiga o le a faʻaali atu ai ia te oe le auala mo le puleaina o le inisalini.

O le a le mea e fetaui lelei?

O le filifiliga algorithm o se fua faʻatatau lea e fuafua ai le mea e tatau ai o se mea e faʻaitiitia ai le maualuga o le suka o le toto e le numera manaʻomia o iunite. O le tasi laasaga o le inisalini e tatau ona fetaui lelei ma manaʻoga o le tino o se tagata maʻi faapitoa.

E tatau ona malamalama o le fua o le inisalini e le filifilia i se isi itu ma e le o se toniga mo tagata uma e maua ai lenei maʻi.

E i ai se faʻataʻitaʻiga faapitoa lea e mafai ai ona fuafua le fua o le inisalini, ma mafaufau i uiga o le vasega ma le ituaiga o le maʻi lava ia. O le fua faʻatatau e le tutusa ma le maʻisuka ituaiga 1 i vaitau eseese.

O le vailaʻau vailaʻau e faʻatau atu i ampoules o le 5 ml. O galilita taʻitasi (1 pusa) e tutusa ma le 40 pe 100 iunite o mea (UNIT).

O le fuaina o le fualaau o le insulin i tagata mamaʻi ma le gaioiga o le gaioioiga o le pancreas e faia e tusa ai ma se faiga faʻapitoa e faʻaaoga ai mea eseese: o le numera faʻatusatusa o faʻafitauli fofo ua fuafuaina i le kilokalama o le mamafa.

Afai e iloa le oona, pe tusa foi pe itiiti sina faasinomaga o le faasinoupu, e tatau ona faaitiitia le aofaʻi ile 0.1. Afai e le lava le mamafa o le tino - faʻatupulaia i le 0.1.

O le filifilia o le inumaga mo le inisiua o loʻo faʻalagolago i le talafaʻasolopito o le soifua maloloina, faapalepale o le vailaʻau, ma iuga o suesuega suʻesuʻe.

  • 0.4-0.5 U / kg mo tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1 faatoa maua.
  • 0.6 U / kg mo tagata mamaʻi na maua i se maʻi na iloagofie atu nai lo le tausaga talu ai i taui lelei.
  • 0.7 iunite / kg mo le maʻisuka ma le ituaiga 1 maʻi, le umi o le 1 le tausaga ma le tau le tumau.
  • 0.8 U / kg mo tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1 ile tulaga o le taufaasese.
  • 0.9 U / kg mo tagata taitoatasi e maua i le maʻisuka ituaiga 1 i se setete o ketoacidosis.
  • 1.0 iunite / kg mo tagata gasegase i le palakalafa po o le tolu masina o le maitaga.

Iloiloga o le fualaau oona pe a faʻaaogaina le inisalini e faia i le amanaʻiaina o le tulaga, ituaiga ola, fuafuaga paleni. O le faʻaaogaina o sili atu i le 1 le unite i le 1 kilokalama o le mamafa o loʻo faʻaalia ai le maualuga.

Filifili le fualaau o le inisalini mo se tagata maʻi i le maʻisuka, faʻaalia mo le taimi muamua, e mafai ona e fuafua: 0.5 UNITS x tino mamafa i kilokalama. A maeʻa le togafitiga, o le a manaʻomia e le tino ona faʻaititia le faʻaaogaina o fualaau faasaina.

E masani ona tupu lenei mea i le ono masina muamua o togafitiga ma o se tali masani. I le vaitau mulimuli ane (pe tusa o le 12-15 masina) o le a faateleina le manaʻoga, ausia 0.6 PIECES.

Faatasi ai ma le taui, faapea foi ma le siakiina o le ketoacidosis, o le fualaau o le insulin ona o le tetee, ua oo atu i le 0.7-0.8 iunite i le kilokalama o le mamafa.

Faʻafoega ma le faʻaititia o vailaau faʻamaʻi.

Antibiotics -
antibacterial drugs ("ANTI" -
faasaga, "BIOS" - olaga). Vailaʻau
vailaau e gaosia e le tele
ituaiga o meaola ninii, pe a maua
gaosiga faʻamalosi ma tuputupu aʻe
ma le toe gaosia o isi microorganisms,
e aofia ai togafitiga.

Faamoemoega o folasaga
vailaau faʻamaʻi: ausiaina o togafitiga
aʻafiaga.


- Sublingual

Anatomical
nofoaga mo le faʻaaogaina o mea faʻapitoa ma
suega paʻu - o le ogatotonu pito tolu o le lima.

1. Mo le 100,000 iunite
ave le vailaau oona 1 ml., physiological
fofo. Faʻapupulaina faʻasalalau
vailaʻau.

2. I le tuberculin
matou te tosoina se suauu 0.1 ml, faʻaitiitia
physiological antibiotic 0.9 ml
fofo.

3. Alu i totonu
0.1 ml suauu, sasaa le toe vaega o le fofo.

Mo le faʻataʻitaʻiga ua faʻaofiina
1000 PIECES (vaega o gaioiga) o se vailaau faʻasa.

O le syringe ua taina
vaifofo muamua (pe a
o ia i totonu o le fagu) 0.9 ml, ona 0.1 ml,
siaki fualaau.


Faʻataʻitaʻiga uma i mea uma
o vailaau faʻamaʻi e faia lelei.

Afai o le faʻataʻitaʻiga e 2
vailaʻau faʻamaʻi ma faʻaaoga le saʻo ma
tauagavale lima ma faailoga i le mataitusi "P"
(penisillin), "C" (streptomycin).

1. Kuki
faʻasologa o penisillin masani (
1 ml o le suka e aofia ai le 100,000
ED Penicillin).

2. Faʻailoga i se tuila
(volume - 1 ml) 0.9 ml o le suka.

3. I le syringe lava lea
maua le 0.1 ml o le penisini ua mama
(e oo i le 1 ml), ma i le 1 ml o fofo
e aofia ai le 10,000 iunite o le penicillin, ma i totonu
0.1 ml o le tali - 1000 PIECES.

4. O le tuʻuina o se nila mo
tui malosi i luga o se supa
kiona.

5. Totonu
tago i luga o le pito i luga o le lima 70%
ava malosi po o le pisipisia o le paʻu faalua
ma faʻamago.

6. Ini 0.1 ml
penisillin solution i totonu
ogatotonu lona tolu o le muaʻi lima ae lei faia
papule paepae - "lemon peel".

Mo folasaga
vailaʻau faʻaaoga e masani lava
pito i luga pito i tua ma le
agavale agavale, ma e mafai foi ona faʻaaogaina
fafo - pito i tua o le ogavae.

Faʻavaeina tulafono
vailaʻau

tuuina atu i totonu
UNIT poʻo le kalama.

Tofiga
vailaau faʻamaʻi mo tui.

Lisi "B":
antibiotic - antibacterial
fualaau faasaina.

Manulauti: Ausia
togafitiga.

Faʻaaliga: e
fomaʻi togafitiga mo fomaʻi ma
faʻamaʻi pipisi.

Vailaau faʻamaʻi mo
tui na tuʻuina atu e pei o le tioata
paʻu i fagu faapitoa. Lafo
o vailaau e mafai ona i ai i iunite (iunite)
taga) ma i le kalama.


E masani lava i le aoga
vailaʻau faʻaaoga vailaʻau faʻamaʻi
penicillin (benzylpenicillin sodium
poo masima masima). Ua tuuina mai i totonu
fagu o le 250,000, 500,000, 1,000,000 iunite.

Mo le fausiaina
penisillin faʻaaoga 0.25% poʻo le 0.5%
fofo faʻasolosolo. Faatasi ai ma tagata taitoatasi
Novocain le faʻaaloalo
saline 0.9% sodium
chloride poʻo vai faʻasaina mo le tuiina.

I LE 1 ML SOLUTION
E TATAU ONA MAUA 100,000 PIECES OF PENICILLINE.

I lenei auala
pe afai o totonu o le fagu 1 000 000 iunite, ona
e tatau ona faatumu se suauʻu 10 ml
solvent.


X = ----- = 10 ml
solvent

250,000 PIECES --- 2.5
ml o le solvent

Tulafono: I le 1 ml.,
o le fofo e tatau ona aofia ai le 100,000 iunite

O lenei faʻatoʻaga
ua taʻua o tulaga masani.

Faʻaaoga
faʻapea foʻi le auala faʻapitoa
faʻaleleia o.

I le 1 ml o fofo
e tatau ona aofia ai le 200,000 iunite o penicillin.

O lea mo
Faʻalapotopotoga 1 000 000ED manaʻomia ile
syringe e faatumu ai le solu o le 5.0 ml.

500,000ED
---- 2.5 ml o le solvent.


Penicillin
o le fagu ua gaosia i le 250,000 iunite, 500,000 iunite,
1,000,000 iunite.

Fofo e le mafai
vevela aʻo faʻapalapala
faleoloa 1 aso i se nofoaga malulu. Iodine
faʻaleaga le penicillin ma o le kesi
e le togafitia le vailaau ma le tui
iodine. Ulufale e tusa ma le polokalame 4-6 taimi i le aso e tusa ai
fomaʻi pe a uma le 4 itula e aunoa ma le faʻalavelave
mea e masani ai, talu ai e tatau i le vailaau faʻasa
faaputuputu mo galuega lelei
i maʻi.

Streptomycin ua faʻamalolo i le tulaga o
tioata tioata faapitoa
vailaau. E mafai ona tuʻuina i le kalama
ma i iunite (iunite).

I totonu
le taimi nei
vailaau o loʻo i ai streptomycin o loʻo maua
1.0 g taʻitasi, 0.5 g, 0.25 g.
Aʻo leʻi faʻaaogaina, ua soloia le streptomycin
0.25% poo le 0.5% fofo
tasi le le faapalepale
leaivacaine faʻaaoga vavae
suauu siama
vai mo le tui.

Aua
vaʻaia o streptomycin e faʻaaogaina
ma lua metotia: faatulagaga
ma faʻalautele.

Manulauti: sauniuni
vailaau faʻamaʻi mo le puleaina.

Faʻaaliga: le faʻatinoga o faʻasologa o fomaʻi.

Contraindications: soloina faʻamau i luga o fagu (ampoules)
vailaau faʻamaʻi ma le faʻaleagaina o le faʻafitauli
aso maeʻa, suiga o latou tino
meatotino (suiga lanu, foliga vaaia
flakes, mea leaga, ma isi).

Meafaigaluega: tagofia le laulau, faʻamaʻi
polo, 70 ava malosi po o le afaina
antiseptic, suauu mama ma le nila mo
se seti o le soli mai se pulou po o
vailaau faʻamalo
vailaʻau faʻasaina ma vailaau faʻamaʻi
tweezers, faila fusi, seleulu, mea faʻamaʻi,
solvents mo antibiotic, fata
mo pulu o nila faʻaaoga, pusa
faatasi ai ma le.

r-mi po o pusa o le vasega "B",
masini, totigilima.

Faamoemoe: faafomai
ma le iloa.

Faʻaaliga: tausiga faʻafuaseʻi, togafitiga
matua gasegase, le mafai ona pulea
sauniuniga i se isi auala, sauniuniga
i metotia suʻesuʻeina
faʻaaogaina se sui soʻotaga.

- tagata taitoatasi
le faapalepale i le fualaau faasaina,

- e le mafai
suʻesuʻega vein

- solia
amio paʻu i le nofoaga o tui.

Meafaigaluega: tagofia le laulau, faʻailoga e pei o le fatu
siama - 1 pc. pusa le mama-1
pcs

1 vevela tifaga tui tui
tasi faʻaaoga 10.0-20.0 ml.

, pusa faʻamau
mo le felauaiga na faʻaaogaina
1 tuila ampoules: korglikon,
strophanthin, glucose, calcium chloride
10%, sodium chloride 0.9%, faila ampoule,
suʻega faʻataʻitaʻiga, keke ma laʻei,
suauu suavai, aluga o paʻu-1pc.

,
se solosolo mo se paʻu paʻu-1 paipa,
totigilima faʻamaʻi-1para, puipui
mata (tioata), masini, solo po o le fuga
3 polo fomaʻi.

Siaki
le atoatoa o le pusa fesoasoani muamua "Anti-AIDS"!

Tulaga

Faamaonia

I. Sauniuniga mo
togafiti.

1. Kuki
mea uma e te manaʻomia e fai
taualumaga.

2.
Faatu se mafutaga mafana
ma le maʻi.

3.
Faʻamalamalama le iloa o le maʻi
e uiga i fualaau faasaina ma maua
lana maliega i le togafitia.

5. Faagasologa
lima i se auala maloloina ma faʻaauau
totigilima.

6.
Siaki le talafeagai o le vailaʻau
o lona uiga (igoa, fualaau, aso e muta ai,
tulaga faaletino).

7.
Toe faʻamaonia le tausisia
fualaau faʻasaina
se fomai.

8. Taualumaga
o le uamea (pulu fagu) ma polo
ma le ava faalua.

9.
Saunia le tuila ma le nila mo pusa
le fualaau faasaina.

10. Faʻailoa i totonu o se tuila
manaʻomia le tau na atofaina
fualaau faasaina i totonu
faatumu le syringe tutusa i le solvent.
Ola faʻaaoga e tatau ona tuʻu i des.
fofo.

11.
Tuu le nila i luga o le syringe cone i
tui tui, tuʻuina atu
le ea. Tuu i totonu o le vaalele.

12.
Saunia ia le itiiti ifo i le 5 polo
fufulu i le ava malosi ma nofo i luga
pusa faʻamaʻavale po o taga pepa.

II.
Le faatinoina o le taualumaga.

13. Fautua mai
taoto i le maʻi poʻo, pe a manaʻomia
fesoasoani ia te ia i lena mea. Fai se potu
mo tui (ulina vein site).

14. I lalo o le tulilima
tuʻu le suauu i luga o le tagata maʻi.
Faʻaoga se taʻaloga i le tauau o le tagata maʻi mo le 5
cm i luga aʻe o le tulilima, ufiufi
ma se solosolo (po o ona lavalava).

Faʻaaliga: pe a faʻaaogaina se taʻaloga
e le tatau i le pulupulu i luga o le tala faʻaali
ia suia. Paʻu i lalo o le nofoaga
tourniquet redden, Vienna
sosolo. I le tulaga o le leaga o le faʻatumu
O le pulusese o le taʻaloga e tatau ona tatalaina.

15.
Fai atu ia onosai e galue ma le cam
(faʻapipiʻi - toso)

16. Faasologa
totigilima antiseptic.

17. Saili
le vein o le maʻi.

18. Faagasologa
nofoaga o inisiua ma se polo o le ava mai
pitonuʻu i le ogatotonu (pito i lalo),
lautele

19. Ave le tui i totonu
lima taumatau o lena lima
le tamatamailima faasaʻo le nila i luga,
siaki le vaega o le nila ma
leai se ea i le suauu.

20. Faagasologa
nofoaga o inisiua ma se polo o le ava malosi,
Fai atu i le tagata maʻi e uu le kamela.

21. Ia toe faatulaga
vein ma le lima tauagavale
tui le paʻu (pulu ma le tipi)
ma ulufale i vein 1/3 o le umi o le nila.

22. Fagogo i tua
piston ia te oe, ia mautinoa
toto i le sisi.

23. Fesili
toso le maʻi, tatala
afaina i lona lima tauagavale, toso tasi
mai pito e leai se totogi.

24. Toe toso
le piston i luga o ia lava, ia mautinoa o le nila
i Vienna.

25.
A aunoa ma le suia o lima, kiliki i luga
paʻu ma faʻagesegese lemu i vailaʻau,
matauina le tulaga o le maʻi.

26. I le suauu
tuu le 1ml o vailaʻau
le fualaau faasaina.

27. Faatasi ma se polo
ma le ava malosi i le nofoaga o tui, toso
nilala, fai atu le onosai e punou
lima i le tulilima ma taofi le fulufulu mamoe ma
ava malosi mo le 5 minute (o le polo lea
tuʻu i des. fofo).

III
Le faaiuga o le taualumaga.

28.
I totonu o se fagu e iai.
fufulu le suauu i le fofo
se nila. Ona tuu lea o le nila ma le tui i totonu
pusa eseese ma le. fofo faapena
ina ia faatumulia alavai i des.
fofo.

29.
Aveese totigilima
faatofu i latou i des. fofo.

30.
Fufulu ma faʻagogo lima.

31.
Faamaumau
faia le faʻatinoga i le pepa talosaga.

Lelei
tauaveina o manipulations.

Faʻaaloalo
i le maʻi. Le aia a le tagata maʻi i faʻamatalaga.

Lapataiga
faʻafitauli. Taunuuga faʻatusa
fomaʻi.

Faʻatoʻoina
faia togafitiga.

Faʻatoʻoina
faia togafitiga.

Faʻatoʻoina
faia togafitiga. Puipuiga
faʻaleleia o le ea.

Saogalemu
tauaveina o manipulations. Avanoa i
nofoaga o tui.

Mafai ona maua
vein.

Puleaina
saʻo le faʻaaogaina o le taʻaloga.

Mo le sili
vevela faʻatumu.

Lelei
faia le faʻatinoga.

Lelei
faia le faʻatinoga.

Lue le pule
i se vein.

Lelei
faia le faʻatinoga.

Lapataiga
vailaʻau faʻamalosi o talc on
paʻu.

Hiʻona umi

Faʻasolo - o se vailaau faʻasaina ma se umi umi o gaioiga, lea e le tupu mai le taimi o le pulega o inisalini, ae pe a mavae sina taimi. O le faʻaaogaina o se mea faaumiumi e tumau, ae le o le episodic. E ui lava i faatonuga a le fomaʻi ma faʻamatalaga auiliiliga i le taimi o feutagaiga, e le iloa e le maʻisuka ia tulafono mo le fuafuaina o le inisalini ma le tele e faʻatinoina. O le mea moni e tatau ona faʻaaogā le hormone umi ile faʻaitiitia o le kulūkose i tulaga masani i se faʻaauau pea. E manaʻomia mo le maʻisuka o ituaiga uma, ae le o mea uma. O le toʻatele e le manaʻomia se mea umi faʻapitoa - o le fomaʻi e naʻo sina pupuʻu pe puupuu, e taofia ai le oso i luga o le suka pe a uma le puleaina.

E faigofie ona filifili se fua o le hormone faaumiumi. A maeʻa, o le manaʻomia o le pule o le insulin e le faʻalagolago i suiga o le suka i le aso mo mafuaaga o meaʻai, faapea foi ma le puleaina o le ultra-poto pe puupuu aʻo leʻi 'ai. O le vailaʻau e manaʻomia mo le faʻaleleia mausali o tafaoga masani ma e le o faʻamatalaina mo le toomaga o osofaiga ogaoga.

Ina ia fua saʻo le aofaʻi o insulin i le maʻisuka, e tatau ona fai le algorithm o gaoioiga nei:

  • 1 aso - amata i le itula le fua o le kulukose mai le taimi o le fafagu seia oʻo i le aoauli, e aunoa ma le 'ai i se taimi atofaina (tusi iʻuga).
  • 2 aso - 'ai le taeao, ma a maeʻa le tolu itula e amata le fua o le itula seia oʻo i le' aiga o le afiafi (e leʻo le aoauli).
  • 3 aso - o le taeao ma le 'aiga o le aoauli e faʻatagaina, e le faʻatagaina le taumafataga - itula itula i le aso atoa.

Afai e saʻo le tui o inisalini, ona fai lea i le taeao o le aso Muamua, o le a iai laina eletise e 4.9-5 mmol / L i le aso lona lua - e leai se maualuga e maualuga atu nai lo le 7.9-8 mmol / L, ma i le lona tolu ─ e itiiti ifo i le 11.9-12 mmol / l. Afai o mea faʻamaonia e masani, ona lelei lea o mea uma ma o le maualuga o le mea ua fuafuaina e saʻo. Afai e faʻaitiitia le suka, ona tatau lea ona tuʻuina ifo i lalo inumaga o le inisalini - e foliga mai o se mea maualuga. I faʻataʻitaʻiga i luga aʻe o faʻamaumauga faʻamaonia o le fuaʻau ma le puleaina o le inisalini faateleina.

Fuafuaina o le masani o le hormone pupuu

Poto e taʻua o le hormone ma se vaitau puupuu o gaioiga. O loʻo faʻamatalaina mo le taofia o osofaiga, faʻamaʻi oso i luga o le kulūkose, faʻapea foʻi ma le 'ai. O le a faʻaitiitia ai le kulukose i tulaga e manaʻomia. Aʻo le i faia le inisalini, e fautuaina e fuafua le vailaau talafeagai mo le tagata. Mo lenei mea, o le tagata maʻi e gaosia le suka mo le vaiaso ma faʻaleleia faailoga. Afai ole masani o aso taitasi e masani, ma pe a uma le taumafataga o le a maualuga le maualuga o le kulukose o le toto, ona tuʻuina atu lea o se ituaiga mea aoga i le tagata maʻi i aso uma i le afiafi - aʻo le i 'ai. Afai e matauina le oso o le suka i le maea ai o taumafataga taitasi, e le mafai ona aloese mai le tolu-taimi o le puleaina o le inisalini. E tatau ona e tago i le fualaau faasaina i taimi uma aʻo leʻi 'ai.

Mo le faʻaauau pea ona mataʻituina le suka o le toto, faʻaaoga se glucometer! Faʻatasi, o le auiliiliga e mafai ona faia saʻo i le fale!

E tatau i le fomaʻi ona filifili le fua faatatau o le fualaau faasaina, taialaina i faʻamatalaga na maua i le taimi o le suʻega: o le tui na faia 40 minute aʻo leʻi 'ai. Ma, 30 ma le 20 minute ao lei faia se taumafataga, e fuaina ia tau. Afai e faaitiitia le suka i le 0.3 mmol / L, e mafai ona e amata taumafa e aunoa ma le fefe i se aafiaga o le hypoglycemic. Afai e leai se faaitiitia e tusa lava pe 40 minute pe a uma le tui, ona togi lea e le tagata maʻi le taumafataga, aʻo fua fua i 5 minute uma seia maeʻa suiga muamua. O le faʻataʻitaʻiga e faʻaauau pea seia oʻo i le 50% le suiga o le hormone e suia. O lenei suʻega e manaʻomia pe afai e le sili atu i luga o le mita le fuainumera o le mita i le 7.6 mmol / L. A uma mea uma, o se fuainumera saʻo o vailaau faʻasaina, ia amanaʻia uiga o le tino, e matua talafeagai lava mo le tagata maʻi.

Aveina o le hormone mulimuli-puupuu

O le hormone ultra-poto e faʻatautaia ao leʻi faia taumafataga, ae o le faʻataʻitaʻiga ua uma ona faia mo le 15-5 minute. O lana gaioiga e sili atu ona faatapulaa i le taimi nai lo le gaioiga o se hormone puupuu, e vave ona tupu, ae ua vave foi ona vave. O le aofaʻiga manaʻomia o vailaʻau e mafai ona faʻatulaga e faʻatatau i tau na maua i le taimi o le suʻega. I le avea ai o se tulafono, o le fuafuaina o loʻo faʻatinoina i le auala tutusa e pei ona i ai i le mataupu muamua, ae ia manatu i le faʻaitiitia o le taimi o le amataina o le gaioiga o le vailaʻau.

I soʻo se tulaga, e tatau i le fomaʻi ona fuafua le tele o le vailaau e manaʻomia e maua ai le togafitiga o loʻo manaʻomia. Ua iloa e le fomaʻi pe sili atu le 1 le iunite o le inisalini e faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, i le amanaʻiaina o uiga o le tino o le tagata, e faʻavae i luga o faʻamatalaga masani, o suʻesuʻega o suʻesuʻega ma faʻamatalaga faʻasolopito. O le tele o fuainumera manaʻomia ma le le mauaina o le manaʻomia o iunite e lamatia mo le soifua maloloina o le maʻisuka. O le mea lea, o le pulea e le tagata lava ia po o le faʻaaogaina o le fualaau faasaina e mafai ona afaina ai le tulaga, e tau atu i taunuuga le talafeagai.

O le faʻavae faʻavae o le insulin

Faʻataʻitaʻiga faʻasolosolo faʻaonapo nei o loʻo faia ai faʻamatalaga atoatoa o le hormone tagata. E aofia ai le puaa ma le inisalini, na atiaeina e fomai faʻainisinia. E faʻatatau i le taimi o le gaioiga, o vailaʻau faʻasolosolo e vaevaeina i le pupuu ma le umi, umi ma le umi. E i ai foi vailaau oona e faʻafefiloi ai hormones o galuega pupuu ma faaumiumi.

Tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1 maua 2 ituaiga o injections. E masani lava, ua taʻua i latou o se "inumaga" ma le "pupuu" tui.

1 ituaiga ua tofia i le fua faatatau o le 0.5-1 iunite i le kilokalama i le aso. I le averesi, e 24 iunite ua maua. Ae o le mea moni, o le vailaau e mafai ona eseese tele. O le mea lea, mo se faʻataʻitaʻiga, i se tagata na faatoa iloaina talu ai nei ona maʻi ma ua amata ona toilalo le homone, o le a faʻaitiitia faʻaititia le tele o taimi.

E taʻua lea mea o le maʻisuka o le "honeymoon". Injections faʻaleleia le gaioiga o le pancreatic ma o suauu peta ola maloloina o totoe e amata ona faʻamalo se hormone. O lenei tulaga e mai le 1 i le 6 masina, ae afai o le togafitiga, o meaai ma gaoioiga faaletino e matauina, o le "honeymoon" e mafai foi ona umi se vaitaimi. O le inisalini puupuu e tui i luma o meaai autu.

E fia ni iunite e tuʻuina aʻo leʻi faia se taumafataga?

Ina ia saʻo le fuaina o le fualaau oona, e tatau ona e fuafua muamua pe fia le XE i le kuka kuka. O nai insuline puupuu e sasaina i le fua faatatau o le 0.5-1-1.5-2 iunite i le XE.

Faʻatasi ai ma se faʻamaʻi fou faatoa maua, o loʻo faʻamaʻi le tagata i le mata o le endocrinology, pe a filifilia e fomaʻi atamai ia tui tatau. Ae o le tasi taimi i le fale, o le vailaʻau na faatonuina e le fomai atonu e le lava.

O le mafuaʻaga lea e suʻesuʻe ai e tagata taʻitoʻatasi i le aʻoga o le maʻisuka, lea e taʻuina atu ai ia te ia le auala e fuafua ai vailaau ma filifili le fua saʻo mo vaega o falaoa.

Fai fuafua mo le maʻisuka

Ina ia filifili le fua saʻo o le fualaau faasaina, e tatau ona e tausia se tusi o le pulea o oe lava.

E taʻu mai ai:

  • glycemia maualuga aʻo leʻi oʻo i le taimi o taumafataga,
  • 'ai i falaoa,
  • tootoo faʻatonutonu.

O le faʻaaogaina o se tusi e faʻatautaia ai le manaʻoga mo le inisalini e le faigata. E fia ni iunite e tatau ona tui, e tatau ona iloa e le tagata gasegase, e ala i le faamasinoga ma le sese ona fuafua ona manaoga. I le amataga o le faamai, e tatau ona e valaau soo pe feiloai ma se endocrinologist, fai fesili ma maua ni tali. E na o le pau lenei o le auala e taui ai lou maʻi ma faʻalautele le ola.

Ituaiga 1 maʻisuka

Faatasi ai ma lenei ituaiga o faamai, o le "faavae" 1 - 2 taimi i le aso. E faalagolago i le fualaau filifilia. O nisi o le 12 itula mulimuli, ao isi o se aso atoa. Faatasi ai ma hormoni pupuu, Novorapid ma Humalog e masani ona faʻaaoga.

I Novorapid, o le gaioiga e amata i le 15 minute pe a uma le tui, a maeʻa le 1 itula ona oʻo i lona pito, o lona uiga, le maualuga o le hypoglycemic effect. Ma a mavae le 4 itula e taofi lana galuega.

E amata le gaioiga o le tagata palaga 2-3 minute pe a uma le tui, e oʻo i le pito i luga i le afa itula ma maeʻa uma lona aoga pe a uma le 4 itula.

Vitio faʻatasi ma se faʻataʻitaʻiga ole fua faatatau ole fuataga:

Ituaiga 2 maʻisuka

Mo se taimi umi, o gasegase e aunoa ma le inisiua, e mafua mai i le mea moni o le pancreas e maua ai le hormone i lona lava, ma o meaʻai e faʻalauteleina ai le lagona o gaʻo i totonu.

O le le mulimuli i se meaʻai, mamafa, ma le ulaula e taʻitaʻi atu ai i le vave faʻavaveina o le pancreas, ma gasegase e maua ai le le atoatoa o le insulin.

I se isi faaupuga, o le pancreas ua muta le gaosia o le inisalini ma sosoo ai ma togafitiga e manaomia e le tagata gasegase.

I uluaʻi laʻasaga o le faʻamaʻi, o masalomia ua naʻo na o le tui na mafua ai.

Faʻasaʻo e tagata 1 pe 2 taimi i le aso. Ma e tusa ai ma injections, o loʻo faʻaaogaina papapu.

Pe a le lava le "faavae" (o le tagata gasegase e masani lava ona maualuga le suka i le toto maualuga, o faʻalavelave e aliali mai - faʻaletonu o le vaʻai, faʻafitauli tau fatuga), o loʻo faʻataunuʻuina se hormone puupuu aʻo le i ai taumafataga taitasi.

I lenei tulaga, e tatau foi ona latou faia se aʻoga o le maʻisuka i le fuafuaina o le XE ma filifili le fua saʻo.

Faʻaleleia o insulin togafitiga

E i ai le tele o vailaʻau e faʻatonutonu:

  1. Tasi tui - o lenei faiga masani e masani ona faʻataʻitaʻiina mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2.
  2. Ole tele ole tui tui e faʻaaoga mo le maʻisuka ituaiga 1.

Ua iloa e le au saienitisi o aso nei o le tele o injections e foliga mai o le pancreas ma sili atu ona aafia ai le galuega a le tino atoa. Mo lenei mafuaʻaga, na faia ai se pamu insulin.

O se pamu faʻapitoa lea e faʻaofiina ai le amipoule faʻatasi ai ma le inisalini puupuu. Mai lea mea, o se microneedle e pipii i le paʻu o se tagata. O le pamu e tuʻuina atu i ai se polokalame faʻapitoa, e tusa ai ma le sauniuniga o le insulin i lalo o le paʻu o se tagata i minute uma.

I le taimi o se taumafataga, e seti ai e se tagata le mea e tatau ai, ma o le pamu o le a ia tutoatasi i le fualaau talafeagai. O le kapili o le inisalini o se mea sili lea e faʻaauau ai le inisiua. I le faaopoopo atu, o loʻo i ai nei pamu e mafai ona fuaina ai le suka o le toto. Ae paga lea, o le masini lava ia ma sapalai masina e taugata.

O le setete e tuʻuina atu peni tui faapitoa mo tagata maʻisuka uma. O loʻo i ai ni tui tui, o lona uiga, pe a uma le inisalini, e lafoai ma amata ai se mea fou. I pusa toe faʻaaogaina, e sui ai le kesi vailaʻau, ma o loʻo faʻaauau pea ona galue le peni.

O le syringe pen ei ai se masini faigofie. Ina ia mafai ona faʻaaogaina, e tatau ona e faʻaofiina se penisini insulin, tuʻu i luga o se nila ma faʻafesoʻotaʻi le inumaga o le inisalini.

O peni e mo tamaiti ma tagata matutua. O le eseesega o loʻo taʻoto i le mea moni e faʻapea, o peni a tamaiti ei ai le inisalini o le pasene o le 0.5 iunite, ae o tagata matutua e 1 le iunite.

O le insulin e tatau ona teuina i luga o le pusaaisa. Ae o le suauu e te faʻaaogaina i aso uma i totonu o le pusaaisa e le tatau ona pepelo, talu ai ona suia e le hormone matagi ana mea totino ma faʻaosofia ai le atinaʻe o le lipodystrophy - o se faʻalavelave faifai pea o le inisalini togafitiga, lea o loʻo faʻaogaina ai atigi nofoaga i initaneti.

I le vevela vevela, e pei foi o le malulu, e tatau ona e natia lau tui i se vaisaisa faapitoa, lea e puipuia ai le insulin mai le maalili ma le vevela.

Tulafono o le puleaina o insulin

O le faia o le tuiina ia lava e faigofie. Mo le inisalini puupuu, o le manava e masani ona faʻaaogaina, ma mo le umi (faavae) - le tauau, le ogavae poʻo le papa.

O vailaʻau e tatau ona alu i totonu o le gaʻo eletise. I le faia o se tui le saʻo, e mafai ai ona atiaʻe le lipodystrophy. Ua faʻaofiina le nila e faʻatusatusa i le paʻu o le paʻu.

Togiina o Pen Algorithm:

  1. Fufulu lima.
  2. I luga o le mama oomi o le auʻau, kili le 1 le iunite, lea e tuʻuina atu i le ea.
  3. O le fualaau o loʻo faʻatulaga lelei e tusa ai ma le fomaʻi, ole suiga o le fomaʻi e tatau ona malilie i le endocrinologist. O le numera manaomia o iunite ua taina, ua faia se laumei paʻu. E taua le malamalama o le amataga o le faʻamaʻi, e oʻo lava i sina siitaga laʻititi i iunite e mafai ona avea ma se faʻasalaga matautia. O le mafuaaga lena e masani ai le tatau ona fua le suka o le toto ma tausia se tusi o le pulea e le tagata o ia lava.
  4. O le isi, e tatau ona e taʻalo i lalo o le suauu ma faʻaaoga le vaifofo. A maeʻa le puleaina o fualaau faasaina, e le aveeseina le meaʻai. E tatau ona faitau i le 10 ma na o le toso ese le tola ma faʻasaʻo le lafu.
  5. E le mafai ona e tui i totonu o se nofoaga ma ni manuʻa matala, o le vevela i luga o le paʻu, i le eria o le maʻila.
  6. O tui fou taitasi e tatau ona faia i se nofoaga fou, o lona uiga, e faasaina le tui i totonu o le nofoaga e tasi.

Vitio Vitio i le faʻaaogaina o se peni tui:

O nisi taimi o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona faʻaaogaina tui tui inisalini. O se vailaau o le fofo ile inisalini e mafai ona aofia ai le 1 ml o le 40, 80 poʻo le 100 iunite. Faʻalagolago i lenei, ua filifilia le sisiua manaomia.

Algorithm mo le faʻaofiina o se tui tui insulin:

  1. Fufulu le fagu paʻu o le fagu ma se 'ava malosi. Faatali mo le ava e faʻamago. Tuu i totonu o le suauu le fua o le insulin mai le vilia + 2 iunite, tuʻu le pulou.
  2. Taulima le nofoaga na tuiina ai se vai inu, faʻatali mo le ava malosi e faʻagogo.
  3. Aveese le pulou, tuu le ea i fafo, vave faʻapipiʻi le nila i le maualuga o le 45 tikeri i le ogatotonu o le gaʻo o le gaʻo i lalo o lona umi atoa, ma le tipi.
  4. Lafoaʻi le faʻavave ma faʻagesegese ifo le inisalini.
  5. A maeʻa ona aveese le nila, faʻapipiʻi le ogaumu o le cotton ile nofoaga ole tui.

Ole mafai ona fuafua le tui o le inisalini ma faia saʻo le injections o le faavae mo togafitiga o le maʻisuka. Soʻo se tagata maʻi e tatau ona aʻoaʻoina lenei mea. I le amataga o le faamai, o nei mea uma e foliga mai e faigata tele, ae o le a le umi se taimi, ma o le fua faatatau o fua ma le puleaina o le insulin lava ia o le a tupu i le masini.

Tuua Lau Faamatalaga