O se fuainumera tele o vailaʻau faʻasolosolo o loʻo maua i fualaau aina. O lo latou auai e mafai ai fualaau aina e puipuia atoatoa le tino mai faʻamaʻi eseese. E tusa ai ma fautuaga a le WHO (Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina), a itiiti mai e 3 ituaiga e tatau ona i ai i le taumafa a se tagata matua ola maloloina. I le vaega mamafa, o le 100 g i le aso.

E tatau i le maʻisuka ona iloa! O mea manogi e masani mo tagata uma. E lava le suʻeina o kapula e lua i aso taʻitasi aʻo leʻi 'aʻai ... Faʻamatalaga auiliili >>

O a fua e mafai ona 'aina ma le maʻisuka ma e le mafai? Fugalaau fou, suamalie malie mai ia i latou poo fualaau mamago - o le a le mea e tatau ona sili atu?

O le maʻi suka e tilotilo i fua

O le seleseleina o fualaau aina mai fatu e aofia ai vailaʻau faʻamalosi, o loʻo i ai le suka suka. O vailaau oona ei ai aafiaga eseese i luga o le kulūkose toto. Glucose mai fua o le ituaiga lava e tasi, ae o ituaiga eseese, e tutusa lava. 100 g o suamalie suamalie po oona o le a faateleina ai le maualuga o le suka. O Jonathan, mo se faʻataʻitaʻiga, e itiiti ifo le gutu ascorbic nai lo Antonovka, ae o le fusekolo e tutusa le aofai. Palu suamalie, e pei o apu oona, e tatau ona mafaufauina i ni falaoa (XE) poʻo calories.

O se tala masani masani e uiga i le falufiti o le fugose e faʻaititia ai le toto toto, e le mafai ona suia le fructose i le kulukose po o le suauu, o le vave foi ona oʻo i totonu o le toto (vave atu nai lo le malosi).

O fua e mafai ona vavaeina i vaega nei:

  • foia le maʻisuka
  • faatagaina
  • e le manaomia mo ia.

O i latou uma lava, e aunoa ma se tuusaunoaga, e aofia ai le vailaau televave.

O le kulupu muamua e aofia ai apu, fualaau suamalie, apricot, peaches, kiwi, cherries, cherries, rimoni, mango. E faatagaina mo le maʻisuka e 'ai ai pineapples, plums, faʻi. Se vaega taua o le oloa. E tatau ona 2 XE i le aso, ma e vaevaeina i ni faʻasalaga se lua. I fualaau faasaina, e mafai ona e 'ai i le va o le aoauli ma le' aiga o le afiafi, i le va o le aoauli ma le 'aiga o le afiafi, ma mo le aoauli o le aoauli - toe faʻatagaina fua - ½ vaega o le moli po o le vine.

Mea taumafa i le po (se ipu susu, se sanuisi) e le mafai ona suia i le fusi. O vailaʻau faʻamalosi e vave faʻavaveina le maualuga o le toto suka ma faʻavave foʻi ona pa'ū. I le ogatotonu o le po, o le maʻisuka e mafai ona lagona ni faailoilo o le glycemia (faʻavauvau, le malamalama, afu, palapitations).

O a ituaiga o fua e le mafai ona maua i le maʻisuka? Fesoʻotaʻi ma le vaega o meaʻai e le manaʻomia mo le 'ai - fig ma persimole ona o le maualuga o le kulukose. Ae e lelei tele mo le taofi o se osofaʻiga e mafua mai i le toto maualalo maualalo.

O le a le mea sili atu ona aoga mo le maʻisuka: suamalie poo fualaau mamago?

O suamalie faalenatura e aofia ai foi suka suka, ae le maua, e le pei o latou fua uma, o mea taua mo le tino - fiber ma mea e faapaleni ai meaola. O le suamalie o le suamalie e mafai ona toe faʻafoisia ai le maualuga o le suka i le mea e tupu i le glycemia. Ae o le fiber taua i totonu o le feedstock e faʻaitiitia ai le faʻaaogāina o meaʻai gaʻo.

O fualaau suamalie i sua e avea ma mea vave. O le liliuina - liliu atu i totonu o se paʻu (paluga pateta, mafiafia faʻamalosi) o le oloa faʻatagaina e le manaʻomia mo se tagata maʻi e maua i le maʻisuka.

O le manaʻoga o le maʻi e tatau ona i ai i le itu o mea malulu, malosi ma fila. Ae o le taumafa i taimi uma ma le malulu ma meaʻai gaʻo e matautia, aemaise lava mo le maʻisuka ituaiga 2. O gaʻo leaga e mafua ai le maua o le mamafa. O le tele o mea e aofia ai ma le faʻafefe o toto toto e le cholesterol.

O loʻo tumau pea le maʻisuka ina ia fesuisuiaʻi e mea muamua e lua e faʻalauteleina ai le faagasologa o le absorption i le taimi. Mo ia, o le faʻasa e faʻaaogaina i se vai po o se falaoʻo, aʻo faia se mea vevela. Fua, pei o fualaau faisua, e leai ni gaʻo ma cholesterol, o lea e mafai ai ona 'ai faʻatasi ma le maʻisuka.

O le mea moni, fualaau mamago ua liua i le falaoa - 1 XE e tusa ma le 20 g. O le aofaiga lenei e 4-5 vaega o apricots mago mamago poo pulu. I soo se tulaga, o fualaau mamago e sili atu le soifua maloloina nai lo suti ma kuki e faasaina i le maʻisuka.

E uiga i le Maʻisuka Fua: Mai Apricot i Apple

O a ituaiga o fua e mafai ona maua i le maʻisuka? O le faʻalavelave masani i le faʻaaogaina o fualaau 'eseʻese, o lo latou faʻamaoni faʻalegata.

  • E le o fautuaina foi Apricots mo tagata ei ai faamaʻi pipisi ma fafine maʻitaga. O fua o le la, e maua i le vitamini, e fesoasoani i le gafatia o musika, o le hematopoiesis malosi ma le tuputupu aʻe o le cell, faʻamalosia le faʻaoga o le tino. O le taitai o elemene o elemene i apricots o le potassium. E faʻaolaina ai le gaioiga o le vascular system, faʻamalosia le muso o le fatu. O tagata e masani ona faʻaaoga apricots latou te maitauina se faasolosolo malie i le faasologa o le soifuaga matutua, o le malosi o le malosi, o le toʻa ma le fiafia fiafia. 100 g fualaau aina e aofia ai le 46 kcal.
  • Orange o se fualaau aina mo le aveesea o le mamafa o tagata, e aofia ai i meaʻai uma. O ona vaega e faʻamalosia ai faiga faʻasolosolo i le tino. O loʻo fautuaina le Orange mo le faʻaaogaina o le maʻisuka ituaiga 2 mo le mamafa o le mamafa. E faasino i le citrus, lea e faʻamalosia ai le puipuiga o le tino, ei ai lona faʻaaogaina o mea faʻapitoa. Orange o le fua sili ona lauiloa i fua o fualaau mo le maʻisuka. E mafua mai i mea o caloric, o lona lua lona lua i le vine ma lemoni, o lona 38 kcal mo le 100 g o oloa.
  • I le faʻaaogaina o le vine, o le maualuga o le cholesterol i le toto e paʻu ai, o le toto maualuga e faʻamaopoopo. O ona vaega (ole gaʻo, potassium, pectin) e aofia ai i le metabolism. E aina fualaau aina mo gasegase o le vae (vein blockage, cramps). O loʻo i ai se faʻamautinoaga o le gaosia o hormones ma le fuga o loʻo i totonu o le inumaga. O le tele o le taumafaina o fua ma le loto tiga e mafai ona oo atu ai i le ita o le mucosa gastric (nutimomoia, paʻu ma mea aoga). ½ le fualaau aina ile aso e lava.
  • Ua faamaonia ai o le fiva fila e sili atu ona faigofie le tauaveina e le tino ma itiiti ifo le caloric nai lo le fila. O le fua e lauiloa mo ona meatotino, faʻasaʻo le manava. O le mea lea, mo tagata e maua le malosi, e le fautuaina le pi. E le gata i lea, e le tatau ona e 'ai i luga o se manava gaogao.
  • O le kiwi sili atu e sili atu nai lo le citrus i totonu o le gaosiga o le acids ascorbic. O se tasi o ona fua e suitulaga i le tolu (lemoni, moli ma le vine). I le kiwi, o le vaega atoa o vitamini B (B1, B2, B9), o loʻo taʻalo ai i le taʻitaʻia o le gaioiga, o loʻo faʻatusalia.
  • O le peach-stress peach ma le nectarine (o se uila ma se ponaivi lelei e mafai ona taofia ma le paʻu o le paʻu) e tumau ai le tulaga masani o le paʻu. I le maʻisuka, o le paʻu e masani ona leai se susu ma e tigaina mai le faʻamamaina. Faʻaeteete pe a faʻaaogaina ia mea e tatau ona maitauina ona o le fua o le fua o le pi. O ona fatu, e pei o plums, o loʻo aofia ai vailaʻau oona ma le matautia o le hydrocyanic acid. Pepa e 44 kcal mo le 100 g o oloa.
  • O fualaau suamalie suamalie e fautuaina mo le faʻaititia o le gaosini o le gaosini. O fualaau suamalie fou ma le faʻaopoopoga o le pata e togafitia ai manua ma faʻamalolo i nofoaga matutu o le paʻu. E masani ona faʻaaogaina ia apē i togafitiga a le tagata maʻi e maua i le maʻisuka, talu ai o meaʻai o fua e puipuia mai le atherosclerosis.

O le talitonu i le fou ma le lelei o le oloa, o fua e maua i le maʻisuka e mafai ona 'aina e pei o se meaʻai pe a maeʻa se taumafataga autu, poʻo taimi o taumafataga. Faʻaaogaina ma le faʻaeteete o oloa gaʻo i le gaosiga o sugars. E masani lava ona iloa e tagata o le itumalo o le endocrinology o fomaʻi na latou faatagaina i latou i fualaau suka i le maʻisuka pe a uma ona fausia se faavae o le glycemic mausali.

Faʻatau Fua Fua

O le salamata o se ituaiga o mea taumafa e tuufaatasia ai fualaau maloloina. E le gata i lea, o lana sauniuniga e mafai ona taua o se gaioiga fatufatuga, aua e faia i le faaaogaina o lanu eseese, o foliga ma foliga e osofia ai lagona lelei. E tusa ai ma le endocrinologists, o se uiga lelei mo se tagata maʻi i le maʻisuka o se mea taua i le faʻamautuina o le toto glycemia.

Kaloti Salad - 1.1 XE poʻo le 202 kcal

Umi le apu mo le 2-3 minute i totonu o le vai faʻamaʻaina i le sua o le tipolo. E faia lenei mea ina ia latou le pogisa i le salati. Ona tipi ese lea o apu ma kiwi (50 g i le tasi) i ni tamai kopa. Faaopopo ni fatu (15 g) i le paluga o fua. Vaʻaia le meaʻai ma le kulimi kulimi maualalo (50 g). E mafai ona suia i yogurt, kefir, ice cream.

O le faʻaopoopoina o kālati ua faʻamamaina e fai ai le salad super diabetic. O le laʻau o le fualaʻau e faʻagesegese ifo ai le faʻafefe o gaʻo i totonu o le toto. E mafai ona teuteuina fuamoa i fatu rimoni, mite laulaau. O le faʻaopoopoga o le kinamona e maua ai oloa o se manogi manogi, o loʻo faʻamaonia ai faʻamatalaga taua ma fesoasoani e faʻaitiitia le toto suka. O se mea taua mo le mamanu o le salati o ipu ia e faʻaaogaina ai. I se ipu tioata ma mea e tatala ai mea e sili atu ona manaia. O fua e maua i le maʻisuka o se vaega taua o se meaʻai maloloina ma maloloina.

Tuua Lau Faamatalaga