E mafai ona ou 'ai fuamoa i le pancreatitis?

O tagata maʻi e maua i le pancreatitis e masani ona manaʻomia se aofaiga tele o porotini e toe faʻafoʻi ai le malosi ma faʻasalalau le fausaga o suauu pancreatic. Mo faʻamaʻi o le gasegase o meaʻai, o le meaai a le tagata maʻi e tatau ona aofia ai se aofai o meaola o manu - i le ituaiga o meaʻai e maualalo le gaʻo o manu, iʻa ma fuamoa. O palatini e faʻapipiʻi ai fuamoa e latalata i le vailaʻau siama i le puipuiga o le tino o le tagata ma e faigofie ona faʻafefe.

O le pancreatitis fuamoa ua leva ona aloaia o se mea taumafa maloloina. E i ai tulaga faʻatagaina i le taliaina. I le gasegase o le faʻamaʻi, e lelei tele le lafoaia atoatoa o le oloa. Mulimuli ane, e mafai ona aofia ai i le lisi i nai mea laiti, e le masani ai. I le tusiga, o le a tatou iloiloina auiliiliga pe mafai ona faʻaaoga fua mo le pancreatiti, i le a le ituaiga.

E mafai ona 'ai fuamoa mata

Faatasi ai ma le pancreatitis, e tatau ona lafoaia taumafa mata. O lapisi e aofia ai le sili atu o le porotini o le avidin, lea e le aoga tele mo le faʻavaveina o faʻamaʻi pipisi. Lavea fua i le pancreatitis e le aofia. O meaʻai vela o le a oʻo mai. I le taimi o kuka, ua faʻamaogaina le porotini. Ae manaʻomia le faʻaeteete. E tasi le vaiaso e faʻatagaina e 'ai se tasi fasi mea. O le tele o le fua o le a mafua ai se faʻaleagaina o le tulaga, e faʻaosofia ai se faʻalavelave.

O nisi tagata fai meaʻai e fautuaina le aveina o se masini masi i totonu, ae le mo togafitiga faafomaʻi, ae mo faamoemoega puipuia. O le faaiuga e amata nei ituaiga o gaphylaxis o lenei ituaiga e manaʻomia ai le feutagaʻi ma le fomaʻi.

Pancreatitis Chicken Eggs

O le tau aofaʻiga o fuamoa o le maualuga o mea e maua mai i faʻamaʻi faigofie. E taua tele mo le tino, toe faʻafoʻisia le faʻaleagaina o fausaga o suauu o le pancreas. I le lumanaʻi, o le a manaʻomia le polotini mo le gaosiga masani o le inisalini e le gland. E le gata i le polotini, o fuamoa e maua ai vitamini ma minerale e taua mo le tino.

O le taumafaina o fuamoa moa e masani ona toe faʻafoisia le malosi ma puipuia ai le puipuiga. Faʻaaogaina o vaega o le polotini, o le fausaga o ponaivi, nifo, ma le paʻu ua toe faʻaleleia. O se mea uʻamea maualuga e puipuia ai le atinaʻe o le anemia.

E ui lava i le lisi o ia tulaga lelei, o oloa gao e faaalia ai le faalumaina ma tapulaa i luga o le faaaogaina. Afai e tele fuamoa e te 'ai ma pancreatitis, o le a avea ma avega e le mafai ona faʻafanoina i luga o le paʻu, lea o le a faʻaosofia ai faʻafitauli.

O laumei ma pancreatitis e faʻatagaina e 'ai i fafo atu o le gasegase o le gasegase o le maʻi. Afai e atiina ae e le tagata le manava, tiga o le manava, manava manava po o le fusi, ma ai fuamoa, e sili atu le teenaina le tumau.

Le matautia o fuamoa i pancreatitis

  1. O le tuufaatasiga o le moa moa e aofia ai le tele o gaʻo. E 7 kalama o le gaʻo i totonu o se fuamoa. O le vaega pito sili ona taua ole vailaʻau e aofia ai gaʻo gaʻo ma cholesterol. O faʻasalaga o manu i le pancreatitis e oʻo atu ai i se faʻavavega o le faʻamaʻi - foliga mai o le tiga o le manava, manava o le maʻi, le manava.
  2. O selu o loʻo i totonu o fuamoa moa ua maua i le faʻauluina o se faʻamaloga. I totonu o le pancreatitis, o loʻo faʻaalia e sili ona leaga.
  3. O oloa gaosia i le Protein ua manatu o se mea e osofia ai le tino, e mafua ai le tele o faʻafitauli ia i latou ua muai oso i lenei ituaiga o faʻamaʻi.
  4. E masani lava, o salmonellosis pathogens e maua i le oloa. O faʻamaʻi pipisi o le intestinal o le a faʻalavelaveina ai le maʻi o le maʻi, e oʻo atu ai i se mea fou, sili atu ona ogaoga faigata. Mo le saogalemu, e sili atu ona lelei le faʻatau o le oloa i fale teu malu ma fufulu maeʻaeʻa i le fasimoli aʻo leʻi faʻaaoga.

Omelet i le taumafa a se maʻi i le pancreatitis

O le Omelet ma le pancreatitis e le faʻasaina, e matua fautuaina. E mafai ona 'ai le ipu e le sili atu ma le 1-2 taimi i le vaiaso. O le mea na maeʻa e faigofie ona tuʻufaʻatasia ma fualaau faisua.

E sili atu le kukaina o se omelet ae le o fuamoa atoa, ae mai i le palatini ma le faaopoopoina o sina susu susu. E sili ona lelei le kukaina o se kapeta vavalalata e faʻaaogaina ai le afi fafie. O meaʻai faʻasusu ma le tele o gaʻo manu e le taliaina ma le faʻavaveina o pancreatitis.

Ina ia faia se omeletini, e te manaʻomia ni mea taua se tolu.

  • 5 masini.
  • 1 le susu susu susu ole susu.
  • Se pine o le masima.

O le vaega o le ipu ua sasaaina i totonu o se ipu loloto, faʻafefiloi lelei. Saunia o se vai taʻele. O ipu lapopoa e tumu i le vai, tuʻu i luga le afi, ma faʻafefe le vai. O se ipu laitiiti ma se kulimi-susu susu o loʻo tuʻuina i totonu o se pusa lapisi. Ufiufi ipu mai le pito i luga, faʻatali seʻi oʻo ina avea le paluga ma se mea faifai pea.

O le taimi masani e kuka ai le 15 i le 20 minute. Ua aveese le omeletini fufulu maeʻa mai le vevela ma mafai ai ona faʻaliliu. E faatagaina e 'ai se omeletini i se foliga mafanafana. O se vevela vevela poʻo le malulu e afaina ai le tulaga o le 'aina o otaota. O le vevela o taumafa e tatau ona tumau le toʻa Afai o loʻo i ai lau suālaʻau faʻalua pe o se suauu faaseʻe, ia saunia se meaʻai manaia i le auala ua faʻaalia.

O se omele e faia mai faʻamalosi e sili atu ona maloloina. O le a talafeagai le faatumauina o mea totino ina ia lelei ma malulu le oloa maeʻa.

Quail Egg Omelet

E le faʻasaina fuamoa faʻamaʻi ma pancreatitis. E le pei o le omeletale moa, o se mea faapena e aoina ai nisi faʻamatalaga paleni. E sili atu ona lelei le kukaina o se filifiliga le lelei mo se ulugalii - o le ipu e faamalieina ma maloloina.

Ua saunia se omeletini ma sina vaega o susu ma le polotini. O le 'ai e faʻatagaina i soo se vaega o le faʻamaʻi - faʻamalosia ma le faʻamagaloina.

Laʻau moa ma pancreatite

O faʻamaʻi oloa e sili ona aoga i le togafiti o le pancreas. O le polotini i la latou tuufaatasiga e sili atu ona aoga mo le tino nai lo le moa. E tutusa foi le faaaogaina i le pancreas. Afai e te 'ai e le aunoa i se taumafataga, i le faʻamautuina, o le a faʻaleleia le puipuiga a le tino, o le a faʻavavevave faiga faʻavaomalo. O le a faateleina le leo o le tino, o le a faʻafouina galuega.

Taumafa fuamoa moa mo pancreatitis i le tele o auala. E faatagaina e kuka "mogul-nogu". Faʻamuʻu nisi o proteins ma yolks, faʻaopoopo se sipuniti o suka. Inu se mea inu ae leʻi 'ai.

Se fua e masani ai mo togafitiga o pancreatitis ma fuamoa moa. E tasi le fuamoa e onā i le taeao, ona oʻo lea i le afiafi. E manaʻomia le inu i luga o se manava leʻo ae leʻi 'ai. O le atoaga o togafitiga e tasi le masina. A maeʻa le faauuga, e fautuaina e fai se pupuu puupuu - 3 masina. Mulimuli ane, ua toe faia le vasega.

Faasaoina le tusiga e faitau mulimuli ane, pe fefaʻasoaaʻi ma uo:

Faʻaaogaina mea taua

E leitioa a mafaufauina fuamoa e aoga ma taumafa. Na latou tatau i lenei taʻutaʻua e ala i le saʻo. O la latou mea sili ona aoga o le polotini. E faigofie ona maua, e tusa lava pe iai ni faafitauli i le gastrointestinal tract. O le mafuaʻaga lea o fuamoa ma pancreatitis o se vaega taua o meaai taumafa. Mo vailaau faʻamaʻi e le mafai ona tuʻuina atu i le tino le aofaiga talafeagai o enzymes, o le protein o le faʻaolataga. Ona o lona tuufaatasiga, latalata i le natura o le protein o le tino o le tagata, o le tuufaatasiga o enzymes digestive ma le inisalini e masani ona faatulagaina.

Pancreatitis e faʻavaivaia ai se tagata. O le suamalie ma le mineral tuufaatasiga o le oloa o le a fesoasoani e toe faʻafoisia lona malosi ma le puipuiga. E fesoasoani le protein i le faateleina o le tetee. O le calcium ma le fuamini E o loʻo aofia i totonu o le fuamoa ei ai sona aafiaga lelei i le tulaga o le paʻu, ponaivi, nifo ma lauulu. O lenei oloa ua manatu e aoga pe afai e saʻo le faaaogaina.

Mea leaga

O le tele o le faʻaaogaina o le oloa e mafai ona oʻo atu ai i taunuuga le lelei. Sei o tatou talanoa e uiga i mea leaga o fuamoa.

  • Le i ai o se aofaiga tele o cholesterol leaga, lea o loʻo faʻatusalia e gaʻo. Pancreatitis e fesoasoani i le faʻaitiitia o le faʻaogaina o le pancreas. Faʻasalaga tele, o le faʻaaogaina o le oloa e mafai ona oʻo atu ai i lagona tiga ma le manava.
  • O le efuefu o loʻo i totonu o le fuamoa e manaʻomia ai le tele o talo e faʻatau. Ma o lenei mea e matua le manaomia mo pancreatitis.
  • O le oloa o se mea e sili atu ona maualuga. Aʻo leʻi faʻaaogaina, e manaʻomia ona e mautinoa e leai se mea e faʻafefe.
  • O fuamoa moa e mafai ona mafua ai faʻamaʻi pipisi ma salmonellosis.

Ina ia mafai e le oloa ona aumaia na o le manuia, ae le o se mea leaga, e tatau ona saunia lelei, ia 'ai ma ia le faʻaleagaina.

Fualaʻau fuamoa i laasaga eseese

1. Vaʻaia o le faʻavavevave ma se laasaga laititi

A maeʻa aso e tolu o le anapogi, o meaai e faʻamalosia i meaʻai e faasolosolo malie ona faaopoopo i le lisi ole maʻi. I lenei vaitau, faʻatasi ai ma le pancreatitis, o fuamoa fuʻa o se mea taua i le taumafataga. E sili atu le moni - na o le polotini. E mafai ona e faʻaaogaina i le aso lona lima pe a maeʻa le faʻalavelave o le faʻamaʻi poo lona tulaga laititi. Afai o le faʻaaogaina o lenei oloa i totonu o le lisi e leʻi faʻaosoina ai le faʻafefe o le intestinal po o se faʻafitauli faʻafuaseʻi, e mafai ona e saunia se paluga poʻo se mimiti e faavae i luga. O le fuamoa atoa e tatau ona amata ona aina i le masina talu le osofaiga ma na o le susunuina.

2. Faʻaauau pea le faʻamalologa ma le taimi masani o le maʻi

O laumei mo pancreatitis e faatagaina mo i latou o loʻo mafatia i le maʻi mo se taimi umi, poʻo le faʻamaʻi i se tulaga o le faʻamagaloina faifaipea. I se isi itu, latou te i ai se aafiaga lelei i le toe faʻaleleia o le gland. E mafai ona e 'aina le oloa i meaai, ae le sili atu ma le fa faʻi vaiaso. E fautuaina e 'aina le fuamoa se tasi i le taimi, ma o le va o le faʻaaogaina o lenei oloa e tatau ona avea ma aso.

Lisi e mafai ona 'aina:

  • Omelet ma le moli,
  • fuga falaoa ma le kuka,
  • paluga e le masani ai ma marshmallows.

O le mea moni, e le o le lisi atoa lenei, e tatau i tagata taʻitasi ona filifili pe o le a le mea e fetaui ma le mea e leai. O fuamoa vevela e tatau ona faʻaesea mai le taumafataga. O se uʻamea mamafa e le lelei le paʻu. E mafai ona mafua ai le solia o le gastrointestinal tract. E tatau foi ona galo ia fualaau falai.

E le gata o mea suamalie, ae ia maloloina foi

O fuamoa moa mo pancreatitis e saogalemu ma manuia. Faʻataunuʻuina, e fautuaina e faʻaaoga faʻamalosi. O se fuamoa atoa e mafai ona 'aina se masina pe a maeʻa le faʻamaʻiina o le maʻi, ae aua le faʻaleagaina le "meaʻai". E manaʻomia ina ia faʻamamaina.

E i ai le manatu o tagata atamamai e faapea i le tulaga o faʻamaʻi pipisi, o fuamoa moa e tatau ona suia i fuamoa o le salu. O lo latou faʻaaogaina i aso uma e le gata ina faʻaleleia ai le mea e gaosi ai meaʻai, ae faʻapea foi le tulaga lautele o le tagata.

O fuamoa moa o le a atili ai ona e fiafia i pancreatitis. E lava le inu i se tasi o "faʻamaʻi" o le salu "aʻo leʻi 'ai i le taeao. O le umi o togafitiga o se masina. Aua e te musu mai i na mea e pei o se moa. E faia mai i fuamoa e tolu ma 'aina i le taeao ao leʻi oʻo i taumafataga.

Sei o tatou talanoa e uiga i meatotino aoga o fuamoa o le kala:

  • tiga e faaitiitia
  • vave faʻavave
  • fesoasoani i le mumū ma le fulafula,
  • puipuia le atinaʻeina o maʻi mama.

Manatua: i le taimi o le vevesi, e le tatau ona faʻaumatia lenei oloa.

Ituaiga togafitiga vevela

O lenei gaioiga e taʻalo foi i se vaega taua. O le mea lea tatou te talanoa ai pe faapefea ona saunia le oloa. O le manatu o le tele o tagata atamamai e oʻo ifo i le mea e tasi - o fuamoa matagoʻa ma pancreatitis o se tasi lea o auala sili ona lelei e puipuia ai. E fautuaina i le taeao, luasefulu minute ao lei faia se taumafataga, e inu ai se fuamoa se tasi. O lenei auala e puipuia ai e faia i vasega. O se oloa e faʻaaogaina mo le masina, ona e malolo ai lea o le tolu vaiaso, ona toe faʻafouina lea o mea uma.

Ae o fuamoa e kukaina e le tatau ona faʻaleagaina. O lenei mea e sili ona moni i le vevela. E faigata ona suʻe pe a uma ona kuka. O le fea itu e taʻitaʻia ai le faateleina o le avega i luga o le pancreas. E mafai ona 'ai' aʻai ma pancreatitis, ae naʻo le kuka. Ina ia aloese mai se osofaiga, taumafai e aua le taumafaina lenei oloa i ni aofaiga tetele.

O fua falai e tatau ona lafoaʻi. I le taimi o le kuka, ua tumu i gaʻo, lea e mafai ona oo atu ai i le gasea, vomiting ma tiga.

Le matautia o fuamoa

Faʻaleagaina o le oloa e mafua ai le faʻavevesiina o le faʻamaʻi ma faʻaʻumiʻumi le faagasologa o le toe faʻafoʻi mai o pancreatic. Aisea ua tupu ai lenei mea?

  • O le fuamoa e aofia ai meaola e tusa ma le fitu kalama. E faʻagesegeseina ai le faʻaogaina o le faʻaogaina o meaʻai, e oʻo atu ai i lagona tiga, o foliga mai o le manava ma le logo.
  • O le polotini o le oloa e le fetaui i tagata uma - o se mea e matua malosi ai. I tagata e le afaina, fuamoa e mafai ona mafua ai le le lelei o faailoga e oʻo lava i le gastrointestinal tract.
  • O le mamafa i le tele o mea e mafua ai le faateleina o le gaosiga o le talo, lea e aʻafia ai le pancreas.
  • O se faleoloa oloa e mafai ona aofia ai siama faʻamaʻi. E mafai ona latou tumau i totonu o le fuamoa ma le le lelei o le togafitiga o le vevela, lea o le a mafua ai ona afaina ai le tino, faʻaitiitia le lelei ma le faʻamalosia o le maʻi.

Faaiuga

O le a la le tali i le fesili pe mafai ona 'ai fuamoa mo pancreatitis pe leai? E foliga mai, o le a lelei, ae faʻatasi ma ni nai taofi:

  1. O le tapulaa i luga o le faʻaaogaina o le oloa e ao ona matauina. O le fuamoa e aofia ai e le na o le polotini, ae gaʻo foi, lea e mafua ai se osofaʻiga.
  2. Ia mautinoa e te momoe. Faatau se oloa mo le masina, ona tuu lea o le tino ia "malolo" mai lea mea.

I le mulimuli ai i nei fautuaga, o le ae fiafia i lau mea e sili ona e fiafia iai ma e te le lagona le le fiafia i le tino. O anufe mo pancreatitis, aemaise o fuamoa o moa, e tatau ona avea ma se vaega taua o le taumafa. O le protein o loʻo iai i totonu e fesoasoani i le toe faʻafoʻiina o le pancreas.

Fomai tipitipi faafomaʻi

O le natura o le faʻamaʻi e afua mai i le mumū o le pancreas e faʻapitoa ai le gasegase o mafaufau ma mafaufau loloto e uiga ia latou meaʻai ina ia le faʻaosofia ai se faʻalavelave. Afai o le gaioiga o le tino mo le gaosia o le vai inu ma le enzymes e aʻafia i le faʻaogaina o otaota e faʻalavelaveina, afaina ai le tiga, vaivaiga lautele, leu, vomiting, susu, manava mata. I le faaopoopo atu i togafitiga fualaau o togafitiga, o meaai e sili ona taua. E i ai se avanoa mo fuamoa i totonu?

E mafai ona ou maua le pancreatitis?

E i ai tali eseese i lenei fesili ma e faalagolago i foliga o le faʻamaʻi:

  • fuamoa i totonu o le pancreatitis - o loʻo faʻaalia i tiga ogaoga, fiva, faʻaitiitia o le toto, faʻateleina le fatu, sweating. O se osofaʻiga e faʻaumatia ai se tagata e mafai ona tumau mai le itula i ni nai aso. O lenei tulaga e manaʻomia ai le vave valaʻau a le au o le falemaʻi ma le faʻatagaina atoa o meaʻai ma vaiinu, e pei o lenei mea e mafai ona tupu ai le faateleina i le vaega o le faaleagaina o le afaina o le okeni. O le matelaina e tausia mo le 3-5 aso, ona faʻafeiloaia lelei lea o tagata mama moa i totonu o le taumafa i le foliga o se galala vavalalata, o le souffle ma lona auai, ma pusa. Ma e tusa ma se masina talu ona mavae le faamai, e mafai ona faatagaina se tino toto,
  • fuamoa i le pancreatitis masani - o faʻamaoniga o le uluaʻi laasaga e le taua, ae i le aluga o taimi, o le le atoatoa o le pancreatic o loʻo agai i luma, lea e aʻafia ai le manuia. E tele lava le faalagolago i meaʻai, o le mea lea, atonu e le o se tapulaa faʻapitoa, ae o le pipii atu i faavae autu o meaai paleni e tatau ona i ai. I lenei tulaga, o fuamoa e le manaʻomia ona faʻaleagaina, ae o le tasi i isi aso uma e matua talia lelei lava. O le uʻamea tele o fuamoa ua vevela, e le lelei ona faʻamaluina, falai falai falai, fuamoa moa, faʻalanu i le mayonnaise e le taliaina. E sili ona lelei le kukaina o pama vaovao, poached pe faʻamamaina, e pei foi ona faʻaopopo i fasi meaʻai, faʻaaoga i le tao,
  • fuamoa mo le pancreatitis ma le cholecystitis - masani o nei faamai e mafua mai i mafuaaga lava e tasi, naʻo le tulaga o le cholecystitis, o le galet vevela e ufiufi e le mumu. O nisi taimi o le tasi togafitiga e ave ai se isi mea. O mea taumafa o le sili lea ona taua i totonu o togafitiga togafitiga mo lo latou localization ma fuamoa e faʻaaoga e tusa ai ma le faʻaaliga muamua,
  • fuamoa ma le vevela o le pancreatitis - o le faasologa masani o le maʻi e 2 laasaga: faigata ma le faʻamagaloina. Muamua e tupu pe a iai se soliga o le taumafataga, e mafai ona afaina i gaʻo, meaʻai vevela, ava malosi, faʻapea foʻi ma manua, faʻamaʻi pipisi. O lona uiga ese o le sua o le pancreas, ua fuafuaina e talepe ai gaʻo ma gaʻo, e afaina ai ana lava sela, e oʻo atu i le oti. O le ata o le falemaʻi e sili ona manatuaina o le vaega laititi ma e manaʻomia ai se tali vave, e aofia ai le tasi poʻo le lua aso fia 'ai ma faʻateleina faʻasalaga i meaʻai. O laumei e aofia ai i le lisi o meaʻai pe'ā maeʻaeʻa le mamafa o faʻamaoniga.

Aisea, pe a uma mea uma, pe tatau ona i ai fuamoa i le taumafa a tagata? O faʻamalositino gasegase e oʻo atu ai i le faʻavaivaia o le faʻaaogaina o mea e manaʻomia mo le atoatoaga o le gaioiga o totoga a le tagata. E manaʻomia e ia faʻasolosolo manu ma fuamoa e toetoe lava atoa (95%) faʻamalosi. O aoga o le isu e mauʻoa i minerale (potassium, calcium, sulfur, phosphorus, iron, magnesium) ma vitamini (A, D, E, B1, B2, B5, B6, B9, B12, N, KK, choline, PP) . E i ai ni mea lelei i le faiai, fesoasoani i le faʻamalosiina o le skeletal systems, ma suʻesuʻega talu ai nei e faʻamaonia ai e aoga tele mo le cardiovascular system.

Uufama fuamoa mo pancreatiti

O fuamoa o moa ua manatu e sili atu meaʻai. O lo latou protétini ua tumu i amino amino taua, o le vailaʻau A e 2.5 taimi sili atu le maualuga nai lo le moa, sili atu le uʻamea ma le kopa, phosphorus, cobalt. O le meaola o le salu e maua ai ni mea faʻamaʻi-inflammatory ma e mafai ona toe faʻafoʻi le tino pancreatic, e taofia ai le faʻaleagaina o aafiaga o enzymes i luga.

E ui lava e fautuaina fuamoa moa mo pancreatitis ae na o le kuka, e mafai ona 'aina faʻamaʻi. O le masani i aso uma o se tagata matua e 3-5 fasi vaega, mo tamaiti 1-3 e lava, e faalagolago ile tausaga. Inu ia i latou i le 30 minute ao lei faia le taumafataga autu. E talitonuina o le vasega ile masina e fesoasoani e faʻamalosia le tino.

,

Faʻatauga ma meaʻai o le 'ai o fuamoa mo pathologies pancreatic

O le aoga sili o fuamoa moa o se maualuga maualuga o le faʻamalama o le porotini, lea e matua faigofie lava ona faʻafefeteina ma faʻamaʻiina e le tino o le tino. O lenei porotini o se tasi lea o vaega sili ona taua e maua ai se tulaga atoatoa o le toe faʻaleleia o vaega ua afaina o le pancreatic tissue ma saofagā i le faʻamautuina o lona gaioiga i le tulaga o le faʻasologa o insulin ma le enzyme.

E le gata i lea, o fuamoa moa ma le pancreatitis o se punavai sili ona aoga o vitamini ma minerale, ia, pe a faʻaofiina i totonu o le tino o le tagata, ia i ai mea lelei nei:

  • fesoasoani e toe maua le malosi
  • e i ai se aafiaga faʻaosofia i luga o le faiga lautele a le puipuiga a le tino,
  • faamalosia le skeletal system o le skeleton tagata, faapea foi ma nifo, le fausaga o le lauulu ma le paʻu,
  • ia i ai se aʻafiaga e puipuia mai le faʻaitiitia o le maualuga o le hemoglobin ma le atinaʻeina o ia ituaiga maʻi e pei o le anemia.

Ae, e ui i le tele naua o mea lelei, ae o lenei oloa gaosi ei ai le itu leaga, lea e fuafua ai le tapulaa o lo latou faaaogaina i le atinaʻeina o maʻi pancreatic pancreatic.

O le mea lea, o le fesili pe mafai ona 'ai fuamoa ma le pancreatitis e faʻafeteʻenaʻi ma e manaʻomia ai se taumafaiga a le tagata lava ia.

O le lamatiaga o le faʻaaogaina o lenei oloa i le atinaʻeina o le faʻaogaina o le inflammatory i le okeni parenchymal e aofia ai vaega nei:

  1. O fuamoa moa ma le pancreatitis e aofia ai le tele o le gaʻo o gaʻo, e oʻo atu i le fitu kalama i le tasi oloa, ma le afa o nei gaʻo e foliga mai o faʻamalosia o le cholesterol. O le gaʻo ma le mumū o le pancreas (o le atinaʻeina o le tino o le pancreatitis), aemaise lava i le vaitaimi o le faʻamalolo, e le o faʻamaloloina ma e aʻafia ai le tiga i totonu o le manava, o le atiina ae o le manava ma le foliga mai o le paʻu. Fuamoa fuālaʻau i le pancreatitis, aemaise lava le vevelaina o meaʻai, e mafai ona fesoasoani i le faʻatulagaina o tutusa lava faailoga. O le mea lea, e tusa lava pe taʻutaʻu e le fomai le faʻaaogaina o lenei oloa, ona inu ai lea, pe 'ai foi i le vevela, e tatau ona matua matauina le fua fautuaina.
  2. O le kulimi o loʻo i ai se aafiaga faʻamalosi o se fomaʻi malosi o le gaioiga, lea e tatau ona lapatai atu i le pancreatitis, e pei foi o le pancreatiti gasegase ma se ituaiga o atinae.
  3. Ae o le polotini i lenei oloa o se tasi lea o avega sili ona malosi. O le mea lea, i tagata e ono aʻafia i mea e afaina ai, o fuamoa ma maʻi faʻamaʻi e mafai ona faʻaosoosoina ai le faʻaalia o le le lelei o faʻamaoniga, e oʻo lava i le gastrointestinal system.
  4. I nei mea taumafa, e ono i ai ni meaola faʻaleagaina e mafua ai le faʻamalosia o soʻo se tele o gaioiga. I le tele o tulaga, o se fuamoa e maualalo le maualuga o le'oa e mafai ona amataina ai le atinaʻe o salmonella. O le atinaʻeina o faʻamaʻi ile inisinia, lea e tupu i le faʻatasi ai ma togafiti faʻamaʻi i le pancreas, e mafai ona avea ma mafuaʻaga o le faʻaitiitia o le soifua manuia lautele ma faʻaosoosoina ai se isi tulaga faigata o le togafitiga. Pancreatitis fuamoa e mafai ona faʻatau i faleoloa e leai se igoa. E tatau ona faailoga igoa taʻitasi. Aʻo leʻi kukaina, e tatau ona e fufuluina lelei lenei oloa ma le faʻaaogaina o mea tau tumama (fasimoli, siama, moa, o loʻo latalata ane).

I le tulaga o le a le 'aina ma le faʻavaivaia se oloa e le o ni mea lelei ma o le a faʻagasolo le faʻavaivai i totonu o le manava, e faanatinati le faʻafesoʻotaʻi se tagata poto faapitoa.

O le fala e faʻaaoga i totonu o le pancreatitis

I taimi o le faʻavavevaveina o le faʻaogaina o le tino i le paʻau o le parenchymal o se foliga lapopoa poʻo le masani o le kosi, na o le polotini e faatagaina. I le taimi muamua i le maeʻa ai o se osofaʻiga i le aso lona 4, e mafai ona e aofia ai omelet mai le protein i le meaʻai, ma mulimuli ane e mafai ona e kukaina le tele o moli ma e tutusa lava le suamalie o meaʻai. O se fuamoa atoa e mafai ona faʻaaogaina na o le 30-35 aso talu ona osofaʻia le vevela ma na o le kuka.

Faʻafoʻiina o le mumu o le pancreatic mumū ma 'ai fuamoa

I le vaitau o le faʻamagaloina o le pancreatitis, e mafai ona faʻaaoga fuamoa e saunia ai ni ipu eseese. E leai ni tapulaa faʻamaonia i lenei mataupu, ae e le tatau ona e faʻaaogaina le tele ma faʻaaoga lautele. O le mea lea, pe a fesiligia pe mafai ona faʻaaoga fuamoa mo pancreatitis o se aʻoga masani, tagata atamamai, ioe, faʻatagaina i latou e faʻaaoga uma e avea o se mea tutoʻatasi ma avea o se faʻaopoopoga lelei i le kuka.

Ae, o loʻo i ai ni tulaga masani e le fautuaina e solia i se soliga ogaoga o le pancreas. O le masani lenei - 4, maualuga 5 vaega i le vaiaso.

Isi Suiga

O le tele o tagata tomai faapitoa i le togafitiga oo latou tagata gasegase i le atinaʻeina o maʻi pancreatic pancreatic, ua fautuaina ina ia suia le faʻaaogaina o fuamoa o le salu.

E tusa ai ma fuainumera, oi latou e inu fuamoa o salu i luga o taimi uma, ia maitauina se suiga lelei i le soifua maloloina lautele, faapea foi le faaleleia atili o le faagaoioia o totoga uma o le gastrointestinal system.

Ina ia faʻaleleia le soifua manuia lautele ma le atinaʻeina o le mumū i le pancreas, e fautuaina ai:

  • oloa faʻapipiʻi i luga o lenei ituaiga o oloa mo le masina ma mo le masina, i taeao uma matou te inu se mea se tasi i luga o se manava gaogao,
  • poʻo le faʻaaogaina o fuamoa e tolu na fasia i taeao uma, ia le itiiti ifo mo le 10-14 aso.

I le pancreatitis e masani ai, ua fautuaina e na o le pau lava le puipuiga i le tuufaatasiga o omelet, poo casseroles, lea e faatagaina e 'ai e le gata i le faʻamagaloina, ae faʻapea foi ma le faʻamalosia o lenei maʻi.

Le faʻamoemoe o le pancreas ma le aʻafiaga o fuamoa i luga

O le pancreas e faʻaalia ai le gau (metabolism) o carbohydrates ma gaʻo e ulu i le tino o le tagata ona o le 'ai. I le faagasologa o le metabolism, o le inisalini ma le sua o le pancreatic o loʻo gaosia. Afai o meaai i aso taitasi o se tagata e fai ma sui o meaʻai vevela, oona ma gaʻo, ona le mafai ai lea e le pancreas ona taulimaina ia ituaiga o mea mamafa, ma mafai ai ona tupu le pancreatitis.

A maeʻa togafitiga o le pancreatitis, e manaomia e tagata maʻi ona mulimuli i se meaʻai. O anufe mo pancreatitis e tatau foi ona 'ai ma le faʻaeteete. O meaai i aso taitasi e tatau ona aofia ai mea taumafa. I le taimi lava e tasi, e le tatau ona e lafoaia uma fuamoa, talu ai o latou o se puna o polotini, minerale ma vitamini. O lea latou te le afaina ai le tino pe faʻalavelaveina le faagasologa o le maʻi, e tatau ona e iloa ni nai tulafono faavae mo lo latou faʻaaogaina. E fautuaina ina ia 'ai se moa moa:

  • 'aua neʻi' ai e sili atu i le 2-3 fuamoa i le vaiaso,
  • 'ai fuamoa mumu,
  • lafo ese fuamoa mata ma falai.

O le faʻasaina o fuamoa mataʻutia e mafua mai i le mea moni e aofia ai le avidin, lea e sili ona faigata i le siakiina e le masini vai. O fua falai ua tumu i le tele o le cholesterol ma le gaʻo, lea e faʻalavelaveina ai le faagasologa o le toe faʻapala. Ae o nisi taimi e mafai ai ona kuka se omelet e aunoa ma le susu.

O se moa moa i le taumafataga i aso taitasi e mafai ona suia i le salu, aua e mauoa i elemene tutusa, e le gata i lea, o se meaʻai fua tele. E ui lava e manaʻomia le faʻamaʻoina lelei. I totonu o le 1 le vaiaso, e fautuaina e le sili atu i le 5-6 o nei fuamoa. Ina ia faia se omeletini, latou te toe lafoaʻi foi e aunoa ma le susu. Ae o le 'aina o fuamoa moa fua e le fautuaina.

Vaega o taumafa

E pei ona taʻua i luga, afai e maua se tagata i le pancreatitis, ona tatau loa lea ona ia tausisia se meaai. O lenei mea o le a le mafai ai e ia ona aloese mai le faʻaumatia atili o le gland, ae faʻamaonia foi le galuega o le gastrointestinal tract. E le gata i lea, o le membrane mucous o le a faʻaitiitia ai le kemikolo ma le faʻainisinia, lea o le a puipuia ai le amio saʻo o lona fausaga.
O a mea taumafa e tatau ona faʻaaoga i taumafa i aso uma e tatau ona filifili na o le fomaʻi-gastroenterologist. E mafai ona ia faia lenei mea e ala i le fuafuaina o le tikeri o le faʻaogaina o le faʻaogaina. I totonu o le pancreatitis i le taimi masani, ua fautuaina tagata mama e 'ai i mea taumafa lelei i pulu proteins ma vitamini, ae faʻatasi ai ma se faʻatapulaʻa ole aofaʻi o carbohydrates ma gaʻo. E le gata i lea, e tatau ona e aloese mai le ulaula o meaʻai, meaʻai suamalie poo meaʻai vevela. I lenei tulaga, e tatau ona e taofi le ulaula ma inu ava.

Ua fautuaina tagata maʻi e faʻamaoaigaina a latou mea taumafa i le paluga, tao tao poʻo le gaʻo.

O oloa uma e tatau ona faʻaaogaina i le masini poʻo le paʻu. E le mafai ona e 'ai i vevela vevela poʻo le malulu, e masani lava ona faʻafefiloi ma vevela vevela. E le gata i lea, e tatau ona e pipii atu i se taumafa vaevaega. O le tele o oloa faʻaaoga mo le 1 le taimi e le tatau ona sili atu i le 200-250 g, ma o le numera o meaʻai i aso taitasi e tatau ona 5-6 taimi. I tulaga sili ona ogaoga, ua fautuaina tagata e fesuiai i vaega o mea taumafa, ioe, mo le tasi taumafataga, 'ai na o le tasi ituaiga o oloa, mo se faataitaiga, moa, iʻa, ma isi.

Meaʻai Faamaonia

Afai o se tagata maʻi e masani lava ona oo i le tele o faigata o le pancreatitis, ona muamua lea ona ia taumafa i le vela o aano o manu. O le mea sili, pe afai o le a vavaeina i se mea e fai ai meaʻai a manu ma gaʻa i le ituaiga o aano o manufasi poʻo meaʻai. E tele ituaiga o meaʻai e masani ona maua i le faʻaogaina o meaʻai. I le avea ai ma aano o meaʻai, e fautuaina e faʻaaoga le moa, popo, lapiti poʻo vela. Aʻo leʻi kukaina, e tatau ona vavae ese aano o manu mai le paʻu ma manoa.

O le filifiliga o iʻa e tatau foi ona faia ma le faaeteete. Faatasi ai ma ona sui, e mafai ona tuuina atu le fiafiaga i le gaosiga, cod, pike perch, pollock, navaga ma le solo. Ae fautuaina e aloese mai le samasoni piniki ma le taavale. O le iʻa e mafai ona e faʻaogaina ai le gaogao, vavao poʻo fulufulu.

O le kulimi gaʻo, gaʻo susu, susu susu, yogurt poʻo yogurt e sili ona lelei ona gaosia mai meaʻai susu. O le susu atoa e tatau ona faʻaaogaina mo le faia o cereal. I lenei tulaga, e mafai ona e faʻaogaina le susu povi poʻo le susu.

I le taimi lava e tasi, naʻo ituaiga o falaologa nei e faatagaina: oat, rice, buckwheat, millet poʻo semolina. O taimi taʻitasi, e mafai ona suia i le lago, ae naʻo le vaitaimi o le faʻamagaloga. E tatau ona iloa ai mea inu faʻatagaina, ia e tatau ona tuʻuina atu i le lanu uliuli po o le lanu lanumeamata, faʻafefe i le susu. E mafai ona e inu pusi ma fualaau suamalie. E sili ona lelei le aloese mai lemonimonis citrus citmonades.

Meaʻai faasaina

O tagata uma e maua i le pancreatitis e tatau ona manatua o le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo o loʻo i ai fiva mūmū e matuā faʻaleagaina. Meaʻai gaʻo (gogo, puaa, ma isi) ma le faʻamaʻi (ate, faiʻai, fatuga, ma isi) e faʻasaina. E tatau ona lafoaʻi meaʻai eseese, kuka ma palu.

O ituaiga iʻa e tele e faʻaosofia ai le faʻamaʻiina o le maʻi, e aofia ai le maaleale, uila, togafiti ma le faʻaleleia. Ole ituaiga iʻa ma le caviar e sosolo ma ulaula e matua faigata lava ona iloa e le pancreas.

Faatasi ai ma le pancreatitis, ua matua faasaina ai le 'aiina o kaisa, e oo lava i le gaosia, ma le susu susu. E tatau ona aloese mai fatu e pei o pi, sana, lentils ma pi. Faʻatasi ai ma isi mea, e tatau ona vavaeeseina atoa musika kuka i soo se auala mai le taumafataga. O lenei mea e mafua mai i le mea moni o lo latou fausaga o loʻo i ai se tele tele o fiber vaivai.

I lea tulaga, afai e le mafai e le tagata gasegase ona vavaeeseina le falaoa mai meaai i aso uma, ona tatau lea ona ia faʻaaogaina na o ona foliga paʻepaʻe mai le falaoamata lelei. I le taimi lava e tasi, o mea uma e gaosia i le bakery e tatau ona faʻamago, o le a fesoasoani e faafaigofieina le le gata o le faagasologa o le gaosia o otaota, ae ia faatelevaveina ai lo latou gaogao e le manava. Aʻo leʻi fafagaina meaʻai, e tatau ona faamaluluina ina ia aua nei mafua ai le faaleagaina o le manava ma le atophagus. A o faagasolo le vaitaimi o le faamagaloga, o meaʻai o le falaoa e matua lelei lava le gauaiina e le tino, lea o loʻo i ai le lala po o le saito atoa.

Faatasi ai ma le mumū o le pancreas, o fualaau faisua e tatau ona faʻaaogaina i na o mamanu mama. E mafai ona e fufuluina le kuka mai ia i latou, lea e aofia ai le falalaʻau, zucini, beets poʻo pateta. O le kulimi, o le vela, radish, garlic, aniani, pepa po o le horseradish e matua faasaina, a le o lea e ono oʻo i le tagata maʻi se faʻalavelave tele o le maʻi.

O fua, e tatau ona tuʻuina atu i apu, pears, melon poʻo pineapples. O fualaau suamalie uma e tatau ona vavaeeseina mai le meaai: lemoni, vine, mandarin, rimoni, kiwi, ma isi. O ituaiga uma o currants, cranberries ma gooseberries ua faasaina mai vine. Mo le lafoaʻi o le pancreas i le tele e mafai ai, e tatau ona faʻaitiitia le faʻaaogaina o suti. O lenei tulafono e tatau ona matua tausisia, aemaise i le masina muamua o togafitiga.

Tuua Lau Faamatalaga