E mafai ona ou inu i le picory pancreatic pancreatitis

O le pancreatitis o lona uiga o se maʻi ogaoga poʻo le faʻamaʻi faʻamaʻi e aafia ai le pancreas. E tupu i le tusa ma le 1-2% o tagata gasegase e ulufale i le falemaʻi ma se faʻamaonia le saʻo ma faitioga o se manava gaʻo. E i ai le tele o ituaiga o mafuaʻaga e ono mafua ai le pancreatitis. O le mea muamua lava, o le le paleni o meaai, le solia o le ava malosi, ave togafitiga, togafitiga umi mo togafitiga. O se tasi o togafitiga faʻaonapōnei faigofie e mafaufauina chicory i pancreatitis.

O le iloaina o le pancreatitis e matua faigofie lava. O le ata o le falemaʻi e matua patino lava ma faigata ona fenumiai ma faʻamaʻi o isi faʻamaʻi. E le gata i lea, o le falemaʻi e matua fesuisuiai ma e tele lava ina ese mai i le gaʻo malu i le ogaoga o le mumū ma le necrosis, lea e mafai ona alualu i luma i le oti. O osofaiga e ogatasi ma le tiga, osofaiga laiti. O le tiga e tupu tele lava i le eria o loʻo faʻateleina, faapea foi i le tauagavale i lalo ifo o le ivi. O le tele o taimi, o le pancreatitis o loʻo faʻaalia e alaga e pei o le ogaoga o le tiga o le natura matuia, o le malosi tele, e o mai faatasi ma le spasm ma avatu i le hypochondrium. E masani lava ei ai tulaga e faʻaalia ai le tiga ile tua, salalau solo i le manava. O le tiga e tupu tele pe'ā uma ona inu pia, kofe, taumafa mamafa, ma vaʻa. E le gata i lea, o togafitiga faʻatasi ai ma le faoa faamalosi, hypramylazauria.

O le aano o le togafitiga o pancreatitis o le tagata maʻi e faʻanatinatiina falemai. O togafitiga faʻapitoa e faʻatinoina iina. E masani lava o se taotoga togafitiga lea e faia e tusa ai ma le ituaiga o gaʻo tino. Afai e mafai ona e faia e aunoa ma le taotoga, e faia togafitiga faasao. Mo lenei mea, o se meaai faʻafefe, o se tapulaa i meaʻai ma meainu, e tatau ona faʻaaogaina. Ole tulaga autu lenei mo togafitiga manuia. A uma lenei mea, e mafai ona e alu i togafitiga fualaau, o lona uiga o le suʻeina o le vai gastric ma le faʻaaogaina o fualaau oona e aveese ai, ma faʻaaogaina ai le enzymes. Ina ia faʻaitiitia le pulelasi o le gastric ma le pancreatic juice, e manaʻomia le pulega o le cholinolytic. Le tele o le faʻaaogaina o le sodium sulfate. I le i ai o spasms, o loʻo faʻamatala mai ai antispasmodics e fesoasoani ai i le spasm. Faatasi ai ma le tele o le tuufaatasia o le sua o le sua ma le pancreatic enzymes, o lona manava e faia e ala i le faailoaina atu o se mea mama manifinifi. Afai e oʻo mai ni tiga ogaoga, e faʻamaonia mai le mea e faʻaaogaina ai le meaʻai. O nisi taimi e faʻaaogaina ai i totonu o le tino, intramuscular, pulega faʻafefe. I tulaga ogaoga, e manaʻomia e le tagata ni plasma ma ni plasma.

E taua le mataituina o toto.

Pancreatitis meainu

E tele naua meainu e mafai ona faʻaaoga mo pancreatitis.

O le eleele eleele, o le lili o le vanu ma le paʻu masani e fefiloi i le tutusa tutusa, sasaa i le vai inu (200-250 ml), mausali mo le itiiti ifo ma le itula, ma inu mo le aso. Meli po o le suka e mafai ona faaopoopo i le tofo.

Faʻatasi e pei o lauti tipi ma lau o coltsfoot. Inu i le aso atoa i ni aofaiga e le faatapulaaina. E mafai ona e faaopoopo le suka, le meli i lou tofo.

Aumai se sipuni sipuni o aʻa o le chicory ma talatini, sasaa le 500 ml o le vai inu, tuu mo le 30 minute. Inu i le aso. O le aso e sosoo ai, e tatau ona e faia se teuteuga fou. O le togafitiga e 10 aso.

Ave le 2 sipuni tele o le chicory, o le comfrey, ma le fusi rhizomes. Liligi le vai malulu, aumai i se vevela. A uma le kuka, ona kuka lea pe a ma le 3-4 minute. Aveese mai le vevela, mālūlū i se tulaga mafanafana. Inu i le aso. E mafai ona e oʻo i le 1 lita i le aso.

Chicory, mutia o le ato a le leoleo mamoe, lau o le tautotogo totogo, sasaa se ipu vai vevela, vevela vevela poʻo se vai taʻele. Aveese e aunoa ma le aumaia i se vevela. Faʻaosooso 1-2 itula, inu 50 ml i itula uma. O le togafitiga - mai le 10 aso

E mafai ona ou inuina chicory suauu i pancreatitis?

O le pancreatitis e mafai ona avea ma se faʻalavelave o isi faʻamaʻi o le vaega o meaʻai. Ua faʻalauteleina le pule, o ona meatotino o loʻo suia malie. E masani ona i ai le vaeluaga o le pule i lalo o le mamafa o le talo, pe o le afaina ma le atinaʻe i luga o le saite o le faʻaleagaina o le faʻamaʻi ma le faʻalavelave faʻafefe. E taua foi le maitauina o le mealilo e aofia ai enzymes proteolytic i lona tuufaatasiga, lea e masani lava ona talepeina ai meaai. Ae o le faʻamaʻiina o enzymes i le vevela, o le faagasologa o le faaleagaina o puipui o le pule amata, sosoo ai ma le faʻavaeina o le eletise ma le toto. E le gata i lea, e le gata i nei mea uma, e mafai ona tupu le toto, o le tiga tele, e ono aliali mai le toto.

E matuā lamatia lava le tulaga lea e tupu ai le activation o enzymes, lea e faia i lalo o le malosi o nisi ituaiga o meaai. O le mea lea, faatasi ai ma le pancreatitis, e taua tele le tausisia lelei o meaai ma meaai. Soo se chicory e faʻafaigofieina ai le enzymatics, faʻamalolo le mumu, faʻasolosolo le au, tones. O le mea lea, e oʻo lava i le masani masani a le chicory faʻatau i totonu o se faleoloa e mafai ona onā i le pancreatitis.

Chicory mo pancreatitis ma cholecystitis

E i ai le anti-inflammatory, choleretic, faʻapea foi le aʻafiaga o le tino, e faʻaosofia ai le manaʻo. E faʻaaogaina mo faʻamaʻi o le ate, paʻu o le uʻamea, gala, vele, ma fatuga. E aoga mo le le atoatoa o le vaitamini, le lelei o gaioiga o enzymes proteolytic, mo faʻamaʻi gasegase, paʻo, tuberculosis, rheumatism. E mafai ona faʻaaogaina e le gata i se foliga o se mea teuteu poʻo se faʻafefete, ae inu foi pei o le lauti, faʻapea foi ma masini mamago o chicory (pu) ma ni osofaiga ogaoga o le tiga.

E le gata i lea, o loʻo i ai se fuainumera o suʻega faʻamaonia ua lelei lelei mo togafitiga o pancreatitis ma cholecystitis. O i latou uma o loʻo aofia ai chicory.

I totonu o le ava masani (500 ml) faʻaopoopo se sipuni tele o le chicory ma birch buds. Faʻaosooso 3-4 aso i se nofoaga pogisa. Inu se sipuni se lua i le aso.

Ina ia saunia le paluga, ave se sipuni sipuni o laulaau laula ma eleele palapala. O nei mea uma ua tauanau pea mo le itiiti ifo ma le 3-4 aso, latou te inu se sipuni tele i le aso mo le puipuia o le faʻavaveina o le palacreatite ma le gaʻo.

Ave le chicory ma birch buds i se fua faatatau o le 2: 1, sasaa 500 ml o le ava malosi. Faʻaosooso i se nofoaga pogisa mo le 1-2 aso. Inu se tasi o vae tolu o se tioata i le aso 10 aso pe a uma le toe faʻafoʻatoaina o le tino ma pe a maeʻa le vasega o togafitiga. Fesoasoani e toe faʻafoʻi le tino ma puipuia le toe tupu.

I le avea ai o se faavae, ave vodka poo le ava malosi. Ona faaopoopo lea e uiga i se sipuni sipuni o le chicory ma birch buds. Tuai, ona tuu ese lea ma faataga e teisi. Inu se sipuni siva 3-4 taimi i le aso mo togafitiga ma le puipuia o pancreatitis, maʻi gallstone.

I totonu o le ava malosi (500 ml), faaopoopo se sipuni tele o laulaʻau laulaʻau ma le paʻu chicory. Faʻamalosia 2-3 aso. Inu se sipuni se lua i le aso.

Chicory mo gastritis ma pancreatitis

E le gata i lea, o se tasi o mafuaʻaga taatele o pancreatitis o loʻo faʻaaogaina le gallbladder ma urolithiasis, lea e tupu i le tusa ma le 70% o mataupu. Ae o loʻo i ai isi faʻamatalaga e ese mai le manatu lautele. Mo se faʻataʻitaʻiga, o loʻo i ai se manatu e naʻo le reflux e aliali mai, lea e mafua ai le faia o le faʻanofo, trypsin e faʻaaogaina e le enterokinase, ma o le enzyme ua maua nei meatotino lytic, ma o le mea lea e mafai ai ona soloia (lyse) puipui puipui. E mafua ai ona faʻagasolo ma faʻapipiʻiina. O sea faiga e mafai ona faʻavevesi ona o ni nai mea taua e manatu i ai o ni tulaga lamatia, poʻo le faʻaosoina o faiga (ava malosi, po o le aʻafiaga o nisi vailaʻau, vailaau faʻamalosi). E aʻafia ai foi le afaina o le mea o loʻo i ai meaʻai, faʻatoʻilaloina faʻamaʻi, faʻamaina, le paleni (faʻaaogaina o le tele o mea ulaula).

O le pancreatitis e mafai ona avea o se taunuuga o faʻamaʻi ma faʻamaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻateleina o le gallstone faamaʻi, o se taunuuga o le oona. E masani lava o se faʻalavelave faʻaleagaina mo le hepatitis, biliary dyskinesia, ma faʻamaʻi o le duodenum. O nisi taimi e mafai ona avea ma se taunuuga o le taotoga, faʻaleagaina mulimuli ane. O se tasi o matafaioi e faia e se genis predisposition i le atinaʻeina o togafitiga.

E mafai e Chicory i lenei tulaga. I le gastritis, e faʻamalieina ai le tiga. I le pancreatitis, e galue e ala i le faʻaaogaina o mea e leʻologia: faʻaitiitia le faʻaogaina o le gallbladder, e puipuia ai le faʻaleleia, puipui puipui mai mea faʻapitoa.

Chicory mo le pancreatitis masani

I le ava malosi (500 ml) faaopoopo se sipuni sipuni o rhizomes chicory o le gata mauga. Faʻaosooso 3-4 aso i se nofoaga pogisa. Inu se sipuni se lua i le aso.

Ina ia saunia le paluga, ave se sipuni sipuni o lālā o rhizomes ma aʻa o le elecampane maualuga ma le paʻu chicory. O nei mea uma ua tauanau pea mo le itiiti ifo ma le 3-4 aso, latou te inu se sipuni tele i le aso mo le puipuia o le faʻavaveina o le palacreatite ma le gaʻo.

Ave le chicory ma le oak i le fua o le 3: 2, sasaa 500 ml o le ava malosi. Faʻaosooso i se nofoaga pogisa mo le 1-2 aso. Inu se tasi vae tolu o se tioata i le aso.

I le avea ai o se faavae, ave vodka poo le ava malosi. Ona faaopoopo lea e uiga i se sipuni sipuni o le chicory ma le viburnum. Tuai, ona tuu ese lea ma faataga e teisi. Inu se sipuni siva 3-4 taimi i le aso.

I le ava malosi (500 ml), faaopoopo se sipuni sipuni o le pafe o le buckthorn alder. Faʻamalosia 2-3 aso. Inu se sipuni se lua i le aso.

Chicory ma le faʻamalosia o pancreatiti

O nisi taimi o le faʻasalaga o le pancreatitis o se taunuuga o maʻi faʻafitauli i le tino. Chicory e faʻamautuina le metabolism. E masani ona vaaia o se faʻalavelave o le hyperlipidemia. O le le lelei o le faagaoioia o le tino o le hormonal ma le tulafono faatonutonu o le elekone e mafai foi ona taitai atu ai i le vave gaioiga o le palacreatic enzymes, ma mafua ai le lafoaia vave o le suavai e tafe atu ai i le vevela i le gaʻo. O se ata talitutusa e mataʻituina i tagata uma o loʻo i ai faʻafitauli faʻaleagamoni, teteʻe. E mafai ona tupu i le taimi o le maitaga, le misapatopa, e tupu i le tupulaga talavou e fesootaʻi ma suiga o le matua ma le degenerative i tulaga o hormonal. E faʻamaonia foi e Chicory nei meatotino, lea o loʻo faamatalaina ai lona aoga maualuga i le togafitiga o le tino pancreatitis.

Faatasi ai ma le pancreatitis mataʻutia, o se osofaiga o le tiga e vave ona tupu, alualu i luma. O le tiga e vave ona tupu, maua mai se uiga paroxysmal, ma faʻamalamalama. Chicory vave vave ona faʻanoanoa le tiga. O se osofaiga o le pancreatitis e mafai ona o mai faatasi ma le vevela mataga, faʻaitiitia. O le totoina, tiga ma le le mautonu, o le cyanosis o loʻo matauina. O le tulaga atonu e sili atu ona leaga, faatasi ai ma le mumū, necrosis. Filifili, togafitiga o fatugaʻo ma le ate, o maʻi o le hemorrhagic e aliali mai. O nisi taimi ei ai ni lanu uliuli po o le enaena e foliga mai i le itu. Ina ia puipuia nei faailoga, e fautuaina e faʻaauau pea ona fai le chicory.

E le gata i lea, e mafai ona fautuaina le chicory pe a maeʻa se osofaʻiga e faʻaumatia ona aʻafiaga ma puipuia ai faʻafitauli. A maeʻa le osofaʻiga o le tiga, e foliga mai o le ootia. Pulse e mafai ona faaitiitia, e oʻo i le taua tele. E masani lava o lenei tulaga e ogatasi ma le tusitusi ma le faʻailoga. Mulimuli ane, o le jaundice e tupu, o se tasi o taunuuga o le faaleagaina o le ate. E le gata i lea, o le laga e tupu ona o le ala o le talo e poloka i siama poʻo le maʻa.

O le faʻaaogaina masani o chicory (mo le 28 aso pe sili atu) e fesoasoani i le faʻasaʻoina o le tuufaatasiga o le toto ma le falemaʻi autu, matāʻupu faʻapitoa. O faʻamaoniga faʻapitoa o pancreatitis o foliga mai o leukocytosis neutrophilic ma se faʻalauteleina o le ESR. I le faagasologa o suʻesuʻega o meaola oona, o le maualuga o le maualuga o le amylase e mafai ona iloa. O nei faailoilo e siitia pe a ma le 10-30 taimi.

E na o le pau lea o le mataupu pe a le mafai e le chicory ona fesoasoani, ae na o se vaega o le faʻaitiitia o le tulaga, faʻasaʻo le tiga, fulafula, o se tulaga ogaoga lea e maua ai le tele o lela o le toto ma le ESR i le urine ma le toto o le tagata. O le masani poʻo le faʻaitiitia foi i lalo o le tulaga o le amylase e mafai ona faʻaalia ai le gasegase na mafua ai le leʻo faʻaoga. Faʻatasi ma le ultrasound, ultrasound, faʻalauteleina, fulafula e iloa.

Laʻau malosi i pancreatitis

E toetoe lava o taimi uma, o le pancreatitis e tupu faatasi ma le DIC, o se faʻasalaga vascular coagulation syndrome. E masani lava, o le vave faʻafouina o enzymes e taʻitaʻia ai le mea moni o le autolysis e tupu i totonu o le tino pe a amata ona faʻataʻitaʻiina elemene ma siama o latou lava tino. O mataupu na matauina foi na mafua ai le pancreatitis e faasaga i tua o le osofaiga o le autoimmune, vascular and flesh pathology, ma le solia o le tino vascular. E pei ona faaalia i le faatinoga, pe a faʻaaogaina le chicory i le paʻu mo togafitiga o pancreatitis, o le a faʻaitiitia le faʻaleagaina o pathologies vascular ma le autolysis. E mafua lenei mea i le mea moni o le chicory e faʻaleleia ai le gaosaʻi o vaʻa toto, tausisia le mamafa o le mamafa, ma tumau ai foi i le tulaga masani o le enzymatic gaoioiga.

E mataituina i taimi o togafitiga faʻamaʻi, vailaau faʻamaʻi, ma isi hormones, pe a uma le togafitiga. Masalo o se taunuuga o nisi o faʻamaʻi pipisi (siama, faʻavae vailaʻau). E masani ona avea o se tulaga toʻafilemu. I lenei tulaga, o le aoga o le chicory o le faasaʻoina o le microflora. Faʻaitiitia le dysbiosis.

Ae mo le ata pathoanatom, e mafai e se tasi ona iloga uiga iloga: o le fulafula o le epithelial tissue, sagging, foci o le gaioiga o le gaioiga ua faia. E masani lava, o le phlegmon, thrombophlebitis e atiina ae o ni faafitauli. Ina ia puipuia nei mea faʻalavelave, e tatau ona e inuina le pulu.

E faʻapefea ona inu i le chicory i le pancreatitis?

O Chicory e faʻaaogaina i le togafitiga o pancreatitis, faʻamaʻi o le gallstone. E sili atu ona faigofie le talosaga i le foliga o se paʻu ua maeʻa (inu), lea e faʻatau i faleoloa. O le solu atoa i le vai. E mafai foi ona e faʻaaogaina fualaʻau faʻasaina na maua, pe faʻatauina i se fale talavai. E fautuaina e talosaga i le faiga o teuteuga, mea faʻaleagaina. I le amataga o togafitiga, e fautuaina e inu i itula uma, pe a maeʻa aso e tolu ona amata ai lea ona inu i totonu o le tolu itula, ona fesuiai lea i se pulega saoloto, matauina o aso uma. E mafai foi ona e suʻe ni meaʻai e aofia ai le chicory.

I le ava masani (500 ml) faʻaopoopo se sipuni sipuni o rhizomes chicory o le cinquefoil ua faʻatuina. Faʻaosooso 3-4 aso i se nofoaga pogisa. Inu se sipuni se lua i le aso.

Ina ia saunia le paluga, ave se sipuni sipuni o le male ma le eleele o le chicory fern. O nei mea uma ua tauanau mo le le itiiti ifo ma le 3-4 aso, latou te inu le sipuni sipuni i le aso mo le puipuia o faʻamaʻi.

Ave le chicory ma le pine i le ratio o le 2: 1, sasaa 500 ml o le ava malosi. Faʻaosooso i se nofoaga pogisa mo le 1-2 aso. Inu se sipuni tele i le aso.

I le avea ai o se faavae, ave vodka poo le ava malosi. Ona faʻaopopo lea e uiga i se sipuni sipuni o lau chicory ma lauberry. Tuai, ona tuu ese lea ma faataga e teisi. Inu se sipuni sipuni 3-5 taimi i le aso.

I totonu o le ava masani (500 ml), faaopoopo se sipuni sipuni o le poplar ma le paʻu chicory. Faʻamalosia 2-3 aso. Inu se sipuni se lua i le aso.

Faʻafefiloi i le tutusa o mea totō punavai o le Adonis grass and chicory powder, sasaa vai inu (200-250 ml), faʻamalosi mo le itiiti ifo ma le itula, inu mo le aso. Meli po o le suka e mafai ona faaopoopo i le tofo.

Faʻasusu e pei o lauti ma lau o marsh rosemary. Inu i le aso atoa i ni aofaiga e le faatapulaaina. E mafai ona e faaopoopo le suka, le meli i lou tofo.

Ave se sipuni sipuni o lau chicory ma birch, sasaa le 500 ml o le vai inu, ia faʻamalosi mo le 30 minute. Inu i le aso. o le aso e sosoo ai e tatau ona e faia se teuteuga fou. O le togafitiga e 10 aso.

Ave le 2 sipuni tele o le chicory, tricolor violet grass. Liligi le vai malulu, aumai i se vevela. A uma le kuka, ona kuka lea pe a ma le 3-4 minute. Aveese mai le vevela, mālūlū i se tulaga mafanafana. Inu i le aso. E mafai ona e oʻo i le 1 lita i le aso.

Fugalaau ma fua o moa mūmū mūmū + togi e tofo e sasaa i se ipu vai vevela, tuu i luga o le vevela poʻo se vai taʻele. Aveese e aunoa ma le aumaia i se vevela. Faʻaosooso 1-2 itula, inu 50 ml i itula uma. O le togafitiga e mai le 10 aso.

O le a le tele e mafai ona e inu ai pulu tioata i aso taitasi?

Tali le tali le fesili i le tele o chicory solu e mafai ona onā i le aso e faʻalagolago i le tulaga o le tagata. I le tulaga masani ma le faʻaogaina o pancreatitis, ua saunia se vaiinu i le maualuga o le 1-2 teaset i le 250-300 ml o le vai. E oo atu i le 4 ia ipu e mafai ona tautua i le aso. Faʻatapulaʻa le aofaʻi o chicory e tatau ona i ai faʻatasi osofaʻiga masani (e oʻo i le 2 ipu i le aso). I le pancreatitis e masani ai, o mea uma lava e patino lava i le tagata lava ia, e tatau ona e maua se maʻi. Muamua ma le maeʻa o gaioiga, e faʻaseseina ai le chicory.

O faʻamanuiaga ma faʻamaʻi o chicory

Chicory ua faʻatagaina oe e pulea le tulaga faʻapitoa. E galue foi e avea o se vaega o loʻo i ai meatotino antibacterial, faʻamautuina le setete o enzymes, ma tausia ai se tulaga maualuga o le enzymatic gaoioiga. Galuega o se auala e puipuia ai le supporation o le pancreas. E fautuaina le faʻaaogaina o le chicory pe a faʻamautu le tulaga.

E le gata i lea, o loʻo i ai le gafatia e faʻafaigofieina faiga faʻavaomalo, e faʻamalosia ai le faʻalaumalieina ma le faʻatamaina o meaʻai. O Chicory ei ai lona aafiaga lelei i le faiga o faʻataʻitaʻiga fafine. O le mea lea, e faʻaaogaina mo faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi, toto o le uterine, mo gallstone ma urolithiasis, mo gasegase fatu ma le ate. O faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o faʻamaʻi foi, maʻi faʻamaʻi, nisi faʻamaʻi paʻu. E tatau ona manatua i le mafaufau e le mafai ona inu i le taimi o le maitaga (e manaʻomia ona faʻatalanoa se fomaʻi). O tui e mafai foi ona avea ma se tulaga e tafe ai, toto maualuga. E aoga mo le faʻamalosia o le muso o le fatu, faatasi ai ma le neurasthenia, ei ai lona aafiaga antipyretic ma le fia inu, ma puipuia ai le manava. Faʻaitiitia le faʻamalosi. Fautuaina mo le rūmū, fiva, faʻamaʻi o mata, gutu.

O aoga o le chicory mo le pancreas

O loʻo i ai se aoga lelei i le faʻavae ma le faʻatinoina o tulaga o le pancreas. O Chicory e maua ai ni mea e le mautinoa ai le tino i lona atoaga, faʻasaʻoina le metabolism, faʻalauteleina o le manaʻo, faʻamaonia le faʻaaogaina o le elekone, faʻaogaina o meaʻai. Fesoasoani e faamama le tino.

Puipuiga o pancreatitis o le tausisia lea o se faiga maloloina ma le soifua maloloina, ia tausia se taumafataga. Aua le inuina le ava malosi, faʻaleaga le malosi o le lauti ma le kofe. O se gaioiga lelei o le chicory, lanu lanumeamata. Faʻatasi ai ma faʻamaʻi gallstone, o le faʻaaogaina pea o le chicory, lauti lanu meamata e manaʻomia. Afai e manaʻomia, e talafeagai le cholecystectomy taimi.

Contraindications

Afai e leai se aʻafiaga mai togafiti togafitiga, e manaʻomia le taotoga. I lenei tulaga, chicory, lauti, kofe ma soʻo se isi lava meainu ua faʻamalo uma. E tatau ona talanoa e uiga i nisi togafitiga, meaʻai. I lenei tulaga, e filifili le fomai i le talafeagai o le faʻaaogaina o chicory. Hemorrhagic pancreatitis e faʻatasi ma le faʻafefeteina o le afaina o le tino, vaega o le afaina o le tino, le afaina o le necrosis ma le faʻamaluluina uma, o se mea foi lea e faʻasaina ai le faia o le chicory.

O le mea moni, o le chicory ua solia i le tulaga e matua ogaoga le tulaga ma mafai ai ona oti. Faʻailoaina i le faʻasolosolo faʻamaʻi ma le faʻamaʻi o le hepatic. O se mea e le fiafia i ai, le faʻamalosia o le tino, le necrosis, suppuration, le faʻatulagaina o le gland e oʻo atu ai i le oti. E masani lava o le faʻamaʻi faʻatasi ma le toe faʻafoʻiina, poʻo le le tumau. O le faʻaleleia atoatoa e tupu i le tusa ma le tolu o tagata gasegase. Mo le toatele, o le taunuuga o le maʻisuka malosi, lea e mulimuli ane tumau pea i le tagata mo lona soifuaga atoa. I lenei tulaga, e sili atu le aloese mai le faia o le chicory.

E le fautuaina le Chicory e tusa lava pe o le vaʻaia ma le gasegase e matauina, lea e masani ona manatu o se puipuiga o le tino. E tusa ai ma suʻesuʻega faʻapitoa, ua maua ai se maualuga o le amylazuria.

E taua foi le iloa o le talaʻaga o le maʻi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o garosit forms of gastritis e ono faʻaalia ai e mafai ona faʻaseseina le chicory.

E taua foi le vavaeeseina o mea oona, faamai pipisi, vailaina, manava manava ma faamai pipili, mo se faataitaiga, salmonellosis, dysentery, leishmaniasis, talu ai e masani lava o nei tulaga e avea o se mea e solia ai le faaaogaina o le chicory.

, , , , , , , ,

E mafai pe leai

O le pancreatitis o se mumū o le pancreas. O se taunuuga o le afaina, o le gaioiga o le okeni ua faʻalavelaveina ma o le enzymes ua faʻamoemoeina e faʻapipiʻiina ai le faʻaogaina o fualaau. O le maʻi e mafai ona tupu i foliga lapopoa ma le tumau.

I le ituaiga o pancreatitis, o le tagata maʻi ua faatonuina le anapogi faʻamaʻi mo ni nai aso, lea e le faatagaina ai meaai. O le tagata gasegase e na o le minerale vai e tuʻuina atu poʻo le teuteu o le rosehip i ni mea itiiti. O lenei faiga ua faʻamatalaina e le mea moni e faapea, ina ia togafitia le mumū o le pancreas, e manaʻomia le aveeseina o le avega o le mea o loʻo i ai meaʻai ma e le faʻaosofia ai le galuega faalilolilo a le gland. O le tagata gasegase e mafai ona 'aʻai pe a ma le 20 aso talu ona osofaʻia faʻafuaseʻi le pancreatitis, naʻo le molimamaina o pata i sina vaega itiiti o loʻo aofia i le taumafataga mo lenei vaitau. E faasolosolo malie, pe a uma le tali a le tino maʻi, e faʻalautele le taumafa.

O le faʻaaogaina o se meainu ua saunia mai le chicory i lenei vaitau e le faatagaina, talu ai ona o le inu o loʻo i ai se failautusi faʻamalosi, faʻapea foi ma se faʻauiga, lea e mafai ona mafua ai se faʻalavelave sili atu o togafitiga.

Le faʻalauiloaina o se vaiinu mai le chicory i le meaʻai a se maʻi ma le pancreatitis e faʻatagaina e le silia i le 30 aso talu ona taofi le osofaʻiga. Amata le faʻaaogaina i ni aofaiga itiiti. I le 250 ml o le suavai faaopoopo 1 le sipuniti o le aʻa chicory ua mama, e mafai ona e faaopoopo le susu. E fesuiaʻi ma se mea suamalie, lea e mafai ai ona e inu e aunoa ma le faaopoopo o le suka. Afai e leai ni faafitauli i le maʻi o le pancreatitis ma le gaosiga o le inisalini, e mafai ona e faaopoopo sina meli po o se suka i le meainu.

E ui lava i le aoga o le fale, ua fautuaina e fomaʻi e faapea, o tagata gasegase e maua i le pancreatites e inu i se mea inu o le chicory e le sili atu i le tasi i le aso, ma matau le fua - 1 teaspoon o le paʻu i le 250 ml o vai. Fainu inu ma ni faafitauli i le pancreas ma o le cholecystitis e sili atu nai lo le 'ai i ni vaega laiti.

O le chicory soluble i pancreatitis ma cholecystitis

Mo maʻi e maua i le pancreatitis ma le cholecystitis, o se mea inu mai le chicory e aoga (naʻo le tulaga o le faʻamalologa), talu ai o le laau o loʻo i ai pectin ma inulin, lea e afaina ai le inumaga ma, aemaise lava le pancreas. O le aʻagogogogo o le laau e fufulu ai le tino o toxins, e faaitiitia ai le suka o le toto, lea e taua tele mo tagata gasegase i faafitauli pancreatic.

I le pancreatitis, o le chicory foi e aoga ona e fesoasoani e aveese le talo tele mai le tino, lea e fesoasoani e taofia ai le atinaʻe o pancreatitis, ma maua ai foi le faʻamalologa umi i le tulaga o ona foliga masani. O le talo i luga o le tino e faʻalavelaveina ai le gaioiga o enzymes pancreatic, lea e oʻo atu ai i ni gasegase gastrointestinal eseese ma pancreatitis.

O se vaiinu mai le chicory e faʻaleleia ai le gaosiga o le sua suamalie, i le auala lenei e faʻasalalau ai le faʻamautuina o meaai ma siama.

O aoga aoga o le chicory

Chicory o se vailaʻau vailaʻau lea e masani ona faʻaaoga i isi vailaʻau. E faʻaaogaina i le kuka e saunia ai se meaʻai matagofie ma le lelei lea e sui ai le kofe masani. Mo le faʻaaogaina o lenei kofe faʻamalolo faamalolo, ua faʻaaogaina ai le toga vao. E faʻamago muamua, ona faʻamautuina lea i se paʻu, ona falai lea.

O le tuufaatasiga o le laau e aofia ai:

  • Inulin ma pectin,
  • Vitamini: A, C, B1, B2, B5, B6, B9, PP,
  • O minerale: potassium, Ca, Fe, Zn, P, Na, Mg ma mea e maua mai ai meaola,
  • Tannins.

Chicory i le pancreatitis ma le cholecystitis o loʻo i ai se aafiaga faʻapitoa, ona:

  • E puipuia ai le tele o meaʻai, ona o le faʻamautuina o le metabolism i le tino,
  • Faʻaitiitia le toto insulin
  • Talu ai ona o mea o loʻo faia i mea faʻapitoa e lagolagoina ai le microflora o le intestinal, e faʻamaonia ai le mea e gaosi ai meaʻai ma faʻaitiitia ai le mau, faʻasaʻoina ai le peristalsis o le okeni,
  • E taofia le faʻaaogaina o le cholesterol.

O aʻa o le laau e fesoasoani e faʻamaonia le gaioiga o gaʻo ma le ate. Faʻaaogā masani o fesoasoani a chicory e faʻasaʻo ai le 'ailaina o otaota, faʻateʻa ese le faʻafitauli ma le totoina i totonu o le manava.

Chicory fesoasoani e faʻaitiitia le toto maualuga. Ona o le pasene tele o le calcium i le tuufaatasiga, o le inu mai lenei fale tulagaese e faʻamalosia ai maso o le fatu ma tuʻuina atu ai le malosi ma le faʻamausali i vaʻa. Fesoasoani e aveese le tele o le vai mai le tino, talu ai o loʻo i ai se meatotino diuretic.

Fesoasoani e feutagaʻi ma le anemia. O se vaiinu mai le chicory e matua aoga lava mo le sese o le anemia, ona o loo aofia ai le tele o uʻamea. Ona o lenei mea, ua fautuaina le chicory ina ia masani ona aofia ai i le taumafataga o tagata gasegase o le hemoglobin.

O Chicory e faʻaaogaina e togafitia ai le paʻu. O faʻamalosi mai se decoction o aʻa e saofagā i le togafitiga o maʻi o le tino, gasegase, siama. O maso o fale e faia mai i le laau e ala i le faʻafefiloi o le sua o le laʻau fou ma le meli masani.

O Chicory e faʻaaogaina e faʻaitiitia ai tumepa. O le faʻaaogaina mai le laau e fesoasoani e faʻamalolo ai le tiga ma le mumu, faʻafefeteina le faʻalavelave o le tino, faʻasaʻo le faʻaleagaina ma le atuatuvale. Vitamini o le vaega B, o se vaega o le chicory, ei ai se aafiaga lelei i luga o le tino ma e fesoasoani foi i le tauivi ma le atuatuvale.

O aʻa o le chicory e mafai ona faʻamago, ona nutililiiina lea i se paʻu palapala. E aoga ia aʻa matutua ma lanu meamata o le laau. O aʻa o Chicory e iai le tele o meaʻai i masina muamua o le tautoulu. O lenei vaitau ua manatu e talafeagai mo le potopotoga o aʻa. Mumu ma tausi aʻa i se nofoaga pogisa, mago. E mafai foʻi ona e faʻatau chicory i faleoloa ma falemaʻi. E vave ona manogi chicory e pei o le kofe masani, ei ai lanu enaena.

Amata le inuina o vai inu ma sina aofaiga itiiti. E mafai ona e faia ni vailaʻau maloloina lelei ma lelei mai chicory, lea e le gata na suia ai le kofe, ae faʻaolaina foi ma maua ai le malosi i le aso atoa.

  1. E tatau ona faʻafefete le paʻu o le chicory i le susu i le vai (1: 1). Mo le tasi tioata o sea inu, e mafai ona e ave le 0.5 teaseti o le paʻu o le paʻu, mulimuli ane e mafai ona e faʻaleleia le tautua i se sipuni atoa.
  2. Faʻaaogaina o se teuteuga o aʻago chicory pakiaka. Laʻau tipi ua vela, sasaa i le vai inu ma tuu lemu lemu mo le 50 minute. O le gaʻo e ave i ni vaega laiti 20 minute ao leʻi oʻo i taumafataga.
  3. Mo le togafitiga ma le puipuia o pancreatitis ma cholecystitis, o se meainu e faia mai i chicory ma togafitiga faamaloloina e aoga. O aʻa o le chicory e fausiaina i le tutusa tutusa ma le paluga, lalaga, elecampane. O le susu e tauanau i le po, e faia i aso uma ao leʻi 'aʻai. E faʻaaogaina foi le fualaʻau mai le calendula, o le St. John's wort, faʻatasi ma le faʻaopoopoga o aʻa o chicory.

Chicory e faʻaaogaina e le gata mo togafitiga faafomaʻi. O isi meainu suamalie ma suamalie ua saunia mai le laau. O lau o le laau e faʻaaogaina i salakeke, ao latou tuuina atu se tofo tulaga ese ma se manogi.

Frapuccino ma chicory

O se mea vevela vevela, mo le sauniuniga lea e te manaʻomia e ave 1/2 tioata aisa, 200 ml o le apricot juice, 2 teaspoons o paʻu chicory, 150 ml o vai kuka.

E mafai ona e teuteuina le vai inu kulimi sasaʻa, suka suka, strawberries, fugalaau ma mite.

O se ipu tele e tumu i le afa ma le aisa, e sasaa le sua apricot i le afa o le ipu tioata, ua faʻamaʻi muamua i le vai. Liligi fufulu ma le faaeteete i luga o le sua ma le sipuni. Luga i le kulimi sasaʻa ma le suka suka, o se moa, miti ma fugalaau.

Chicory Glasse

Mo le faia o lenei vai inu manaia e te manaʻomia 4 ice cubes, 100 ml o chicory pepe, 60 g sukalati kulimi. E mafai ona e teuteuina i le kulimi kulimi, sukalati sukalati.

Ua tuʻuina atu le kulimi i le pito i lalo o le ipu, o se meainu ua saunia i le auala masani ua faʻaopoopoina. Tuu se 'aisa kulimi i luga ma teuteu ia tofo.

Chicory lauti

O Chicory e mafai foi ona faʻaaogaina e fai ai le laʻau maloloina, aromato, lea e maua ai le leo ma fufulu ai le tino. E manaʻomia le 1 sipunipuni o aʻa, 1/4 ipu vai inu, meli masani.

1 sipuniti o aʻa o chicory e tatau ona liligi le 200 ml o le vai kuka ma tuu mo le 10 minute. A maeʻa lena, ona faʻapipiʻiina ai lea o le susu i se mea e fai ai siaki ma faʻafefiloi ai le meli i le vai inu.

Irish mai chicory

O le vai inu ua saunia mai le 300ml o le sukalati sipili, 120 ml o susu, 100 ml o chicory pepe i le fua faatatau o le 2 teaseti o le paʻu chicory mo le 150 ml o le vai kuka. E mafai ona e teuteu le vai inu kulimi kulimi, paina, strawberries.

Liligi le susu i totonu o se uumi umi, ona fai lemu lea, taumafai e sasaa le susu, sasaa le sukalati sukalati. Ona faaopoopo atu lea o se mea inu ulaula, teuteu i le kulimi sasa ma strawberries.

Chicory i le kofe

Chicory e masani ona faʻaaogaina faʻatasi ma le kofe masani. Pe a sauni se mea inu, tausia le tele o mea taua. Mo le 2 g o le felafoaʻi solo, e tatau ona e 'ai le 0.5 - 1 sipuniti o le kofe e le mafaitaulia foi eleele. O vaega o le vai inu e tatau ona palu, sasaa 150 ml o vai inu. Ufiufi ma alu mo le 3 minute. O le mea inu ua maeʻa e tatau ona liligiina i totonu o ipu e ala i se suʻi. E mafai ona e teuteuina le tofo e faʻaaoga ai kulimi, vine, fua.

Vaega o le faʻamaʻi

Pancreatitis o se faʻamaʻi o le pancreas. E atiina ae i luga o alalaʻau paʻu, o se taunuuga o lea mea o loʻo i ai faigata i le tafe o talo. E avea lenei mea ma mafuaʻaga e le o ulu atu ai enzymes o le okeni i totonu o le iniseti, lea e tatau ona latou auai i le gaogao o meaai. O lona uiga o meaʻai e le lelei ma e vave ona faʻamalo. Totoina o meaʻai, i totonu o le iniseti, faʻamalosi ma sui, lea e aʻafia ai le manuia o se tagata.

Faatasi ai ma se toe fai soo o se tulaga talitutusa, o le faaletonu o mea tau le gataifale e mafai ona atiaʻe. I le taimi lava e tasi, ole talo, leai se auala mai fafo o le okeni, amata ona aʻafia ona puipui i totonu, faʻaumatia. I se isi faaupuga, o loʻo faʻaauau pea le faagasologa o le 'aina o otaota, ae e fesoʻotaʻi ma mucous membranes o le pancreas. O le a amata ona mumū, i le faagasologa o le afaina o toxins ua faia, lea e afaina ai le tino.

Faʻaputuga mea

O Chicory o se aloaʻia lelei o le aiga aster. O lona rhizomes e sili ona lauiloa i vailaau faʻamalositino aua o loʻo iai a latou vailaʻau oona. A itiiti ifo ma le 50% o le siama o loʻo i ai le inulin, o se polysaccharide e talitutusa ma le mea na gaosia e le pancreas. E le gata i lea, o loʻo i ai pectins, fiber, o sina vaega o meaola faʻasaina. Maualuga maualuga o vitamini, e aofia ai le A, E, C, K, B, PP, ma e iai foi le potassium, calcium, magnesium, phosphorus, iron, selenium, sinimina.

Chicory ua tupu aʻe i luga o se telefoni, ma sili atu, o lona aʻa ua mago ma eleele ina ia maua mai ai se paʻu eletise. Ona sasaa lea i le vai e maua ai se vaiinu faamalolo. I lona tofo, o le chicory e pei o le kofe, ma o nisi tulaga ua taʻua ai o se isi mea e ese mai i le kofe gaʻo. Ona o uiga o le tuufaatasiga, o le chicory ei ai sona aafiaga aloaia. Ma talu ai ona o le pancreatitis o le faafitauli autu o le solia lea o le vevela o le talo, o lenei malosi o le inisalini e aoga tele. Chicory paʻu e fesoasoani e aveese le pulu mai le tino ma faʻasaʻo atu i totoga o meaʻai. E le gata i le mafuaʻaga o uiga le lelei, e mafai ona faʻaumatia le faʻaalia o pancreatitis.

E le gata i lea, o le tuufaatasiga polyphenolic o le chicory e faaitiitia ai le viscosity ma le mamafa o le talo, ma o lona aʻafiaga i luga o le gland e le o le malosi tele. O le mea lava lea e tasi, faatasi ai ma le oona, faʻafilemu le sphincter o le talo, ina ia mafai ai e le talo ona tuʻu saoloto le gland. Peitai, e moni lenei mea i lalo o le tulaga o le faʻamaʻi poʻo le tupe maua i se tulaga masani. Afai o loʻo tatou talanoa e uiga i le tino pancreatitis poʻo le faʻavavevaveina o se foliga masani, ona taua ai lea ona vavae ese soʻo se aafiaga i luga o le pancreas, o le mea lea e leai se mea e faʻaaogaina.

O le mea lea, na mafai ai ona matou taliina le fesili pe ono mafai ona inu le chicory i le pancreatitis. E mafai ma talafeagai mo se faʻamaʻi masani ma i le tulaga o le faʻamagaloga. Ae ui i lea, o meatotino lelei o le taimi nei e le maeʻa ai. O le mea moni o le inulin ma le pectin e fesoasoani i le toe faʻaleleia o le mucosa gastric ma lona microflora. O le le lava o le enzymes ma fualaau oona e ono afaina ai le mucosa, ona tupu ai lea o le gastritis. Meaʻai e tumau mo se taimi uumi i totonu o le inumaga e mafua ai le faasolosolo solo, ma faʻatasi ai ma le atinaʻe o microflora pathogenic. O le mafuaʻaga lea e mafua ai le tiga o le manava, le lava o le manaʻo, ma le faʻasao i le pancreatitis. Faatasi ai ma le faʻaaogaina masani, o le chicory e faʻaseseina ai nei uiga le lelei o le maʻi.

O Chicory ei ai lona aʻafiaga ma le antibacterial, o le mea lea e aʻafia ai le microflora pathogenic ma faʻateleina le salalau o le lelei, faʻasaʻo le mumū, ma o lea, e faʻasaʻo ai le tiga. Ma le mea mulimuli, o se oloa gaosia e fesoasoani e aveese ai toxins ma toxins mai le tino, lea ua i ai i le tino i le faagasologa o le olaga. I le taimi o le faʻaleagaina o le tino ma le manava, o le faʻamalosia o le tino e naʻo le faʻateleina.

Fautuaga mo le faaaogaina

Faʻalogo totoʻa - o le chicory e aoga mo na o le pancreatitis ma le faʻamalologa. I totonu o le vaitaimi pisi, o lona taliaina e faasaina. Bans e faʻaaoga i tagata taitoatasi e le faʻamaonia. Faʻaeteete, e tatau ona e faʻaaogaina mo allergies i asters.

E le tatau ona e inuina se vaiinu ma le televave o le gastritis, o le maʻi o le peptic ma le inflammatory o le digestive tract.

E le tatau ona e faʻaaoga faʻatasi e faʻavae i luga o chicory mo urolithiasis ma cholelithiasis, talu ai i lalo o a latou aʻafiaga maa ma oneone e amata ona gaoioi i totonu o totoga. O lenei mea e mafua mai i le matuia tele o le tulaga o le maʻi, atonu - o le manaʻomia mo le faʻaosoosoina vave o taotoga. Mo togafitiga faafomaʻi, e sili atu le faʻaaogaina o le paʻu chicory root paʻuI le avea ai o se tulafono, latou te faʻatau atu i se fale talavai. O le paʻu o le supamaketi e ofoina atu e masani lava ona aofia ai mea faʻaopopo - mea manogi, oona, lea o le a avea ma avega mamafa i totoga o meaʻai, pancreas.

Ona o le mafai ona faateleina le viscosity o le toto, e le tatau ona faʻaaogaina le chicory mo le thrombophlebitis, veins varicose, ma faʻaopoopoina ai foi le vai inu antihistamines. I se faiga masani, ua faatagaina le chicory e amata i le sili atu i le 30 aso talu mai le faʻataʻitaʻiga mulimuli. Afai e faʻafefiloi pancreatitis ma le gastritis tumau, ona tatau lea ona e gauai atu i le aoga o le vai gastric. O le maualalo o le eletise, oona, phenolic compound, ma chicoryids fesoasoani e fesoasoani e faʻatau meaai. Faʻatasi ai ma le maualuga o le eletise, latou, i le isi itu, o le a faʻaleagaina ai le tino, e mafua ai le mumū o le mucosa.

Afai e maua le chicory i le taimi o le faʻamagaloga, ona tatau loa lea ona faʻaigoa le vai inu vaivai. Faʻaaoga le 2 taimi e itiiti ifo ai mea faʻaaogaina nai lo togafitiga faʻasolosolo faʻapitoa, faʻafeiloaʻi le aumaia o le mamafa o le tuufaatasiga i le mea e manaʻomia. Ona o le gafatia o le chicory e faʻamalosia ai ma le leo, e le tatau i se tasi ona inu ae leʻi alu i le moega.

Auala e faʻaaoga ai

Ina ia faʻaleleia le tafe o talo ma puipuia ai osofaʻiga, e mafai ona e saunia le suauu e sosoo ai. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona sasaa se sipuni sipuni o mea faʻaaoga meaʻai ma vai inu ma faʻafesoʻotaʻi mo le 2.5 itula. Vili ma ave tolu sipuni vavalaʻau aʻo leʻi 'aʻai, 1 sipunipuni. O le togafitiga e 2 vaiaso.

I le vaitau o le faʻamagaloga, pe a maʻi le tino i le faʻamaʻi, ma e manaʻomia e le tino puipuia le lagolago malosi, e mafai ona e saunia se mea teuteu. Faʻaaoga i fua tutusa chicory (aʻa aʻa), o le St. John's wort, mataitusi muamua, Helichrysum, siaki o sana ma le ato a le leoleo mamoe. Faafefiloi afu, ona sasaa lea 2 sipuni tele o mea gaosi ½ lita o le vai vevela. O le taimi e faʻasolo ai le 2 itula. Inu le mea na faʻamalolo i totonu o le tolu o le ipu tioata faatolu i le aso mo le tolu vaiaso.

I le pancreatitis e masani ai, e mafai foi ona suia le kofe i le chicory. Ina ia faia lenei, e sasaa le afa o le sipuniti o rhizomes lapisi i se ipu vai inu. Faafefiloi ma inu pei o le kofe masani. O le inu lava ia e manaia le suamalie, o lea e mafai ai ona solo le suka. E mafai ona e sasaa susu poo le kulimi i totonu o se ipu malamalama. Ae ui i lea, o oloa gaosi susu e tatau ona faʻalauiloa i le naʻo le faʻagasologa masani o le faʻamaʻi, pe afai o le osofaʻiga e le o tausia mo se taimi umi. O le mea lautele, o le susu ma le pancreatitis e mafai ona faʻatagaina i totonu o le meaʻai pe a uma ona faʻatalanoa se fomaʻi.

Afai o le pacreatic pancreatitis e faʻatasi ma le atuatuvalega, faʻalavelave moe, poʻo ni tulaga talitutusa e matauina i le taimi o le faʻamagaloina, e mafai ona e inu i le chicory i le meli. O le laau toto ma le suamalie faalenatura e aofia ai le tele o vitamini B, lea ei ai lona aoga aoga i luga o le tino o le tino, faamalosi ma faatelevave le faasalalauina atu o lagona tuga. E le gata i lea, o chicory o loʻo i ai vaega ia e taofia ai hormones o le mamafa - adrenaline ma cortisol.

Ina ia saunia se mea inu lelei, e tatau ona saunia le chicory e tusa ai ma se tasi o faʻataʻitaʻiga faʻamatalaina ma faaopoopo se sipuni sipuni o le meli masani i le inu. O se mea taua - o le vevela o le tuufaatasiga e le tatau ona maualuga atu nai lo le 40 C, a leai o le meli o le a le maua ai ona faʻamalolo. E tatau ona malamalama o le a maua e le tamaʻitaʻi le tele o le manuia ma se faʻalapotopotoga faʻatasi e faaleleia ai le tino. O le puipuia o osofaʻiga, faʻamamaina, teena o le ava malosi, gaioiga faaletino faʻaletino o le a fesoasoani.

E tusa pe e mafai ona inu le chicory i pancreatitis, vaʻai le vitio o loʻo sosoo mai.

Le aʻafiaga o le tino o le tino

O le a tatou malamalama pe aisea e manatu ai le toʻatele o tagata e avea ma se mea aoga, pe mafai ona inu i le chicory i le pancreatitis. O Chicory ua lauiloa mo le sui o lona kofe. Laʻau togafiti faʻamaloloina e lelei mo le faʻaogaina o le tino. Inu mo le mamafa o le mamafa, faʻaleleia le tulaga o le paʻu ma le lauulu, e faʻaleleia ai le puipuiga, fetuunai le microflora o le intestinal, le cardiovascular system. E faʻaaogaina mo le maʻi suka, anemia, ma le faʻamamaina o le ate, fatugaʻo, ma le tino atoa. I le pancreatitis, o le aʻa e faʻaalia ai se fale o le choleretic, e matautia le faʻaoga mo tagata e maua i gasegase o le gallbladder. E i ai se tulaga lamatia o le tapunia o papa paneta, e mafua ai ona sili atu le mu.

Laʻau aoga aʻa

O le tuufaatasiga e aofia ai le tele o minerale aoga. O vitamini o le vaega B, o vailaʻau autu i le tuufaatasiga o le chicory, e aʻafia ai le faʻaogaina o le tino ma le mea faʻapitoa i le va o le eleele, ma le lagona lelei, e lagona e se tagata le malosi o le malosi ma le malosi.

I le faaopoopo atu i le vitamini B, o aʻa o le chicory e maua ai vitamini taua: C, A, K, E. I totonu o mea taua e masani ona i ai le aoga aoga i le intestinal microflora - pectin ma inulin, lea e faaosofia ai le pule faalilolilo o le gastric juice. Sugar suia o inulin o loʻo i ai le aafiaga o le hypoglycemie e tatau ai pe a fai e vaivai le gaosiga o le inisalini. Chicory e faʻamamā le tino o mea oona, ma faʻamaonia le metabolism.

Chicory - manuia mo le tino

Chicory e faatatau i laau vao. O lona aʻa mago ma le eleele e faʻaaoga e fai ma sui o le kofe. I lona tuufaatasiga e tele vitamini ma minerale e mafai ai e oe ona lagolago le tino ua vaivai i le maʻi. O vai inu Chicory ma le susu e iai mea taua nei:

  • faʻaitiitia le toto suka
  • faʻasologaina le cholesterol i le tino,
  • ei ai sona aafiaga faʻamalo,
  • faʻateleina le metabolism
  • faʻasalalau le galuega a le manava ma le fatu,
  • lelei e afaina ai le tino cardiovascular,
  • soothes nerves
  • O loʻo i ai sona aʻafiaga.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o lenei laau e fesoasoani i le tele o maʻi, ae e tele ni faʻamaʻi. A e leʻi amata togafitiga, e tatau ona e iloa tonu pe mafai ona inu le chicory i le pancreatitis mo oe.

O ai e le tatau ona ave le chicory

O aoga ma faʻamaʻi o chicory ua leva ona suʻesuʻeina, o le mea muamua lava, e manaʻomia ona faʻatalanoa lau fomaʻi. O le a ia fuafuaina pe iai sau faʻailoga i le faʻaaogaina o se vaiinu mai le aʻa o le laau, ia faʻatulagaina le tulaga talafeagai ma taʻu atu ia te oe tulafono mo le suʻega.

E faʻasaina togafitiga Chicory pe afai e iai:

  • vailaʻau vevela ma le afaina,
  • bronchial asthma,
  • tasi le le faapalepale i le oloa.

I le taimi o le faigata o le pancreatitis, o le tagata maʻi ua faʻaalia se meaai malosi, ma ua faʻasaina le chicory. O le a faʻaleagaina ai le faʻamaʻi, aua o le a faateleina ai le puleaina o le manava ma le paʻu. E naʻo le vaitaimi o le faʻamagaloga e mafai ona faʻaaogaina, ma o le a tupu pe a ma le masina pe a maeʻa.

Auala e faʻaaoga ai chicory

O le aʻa o le laau ua saunia mo le faʻaaogaina na o ia lava. E mafai ona faʻatauina i le paʻu pepa. O le amataina e amata ile laʻititi laʻititi ma le maualalo o le faʻamasinoga. Muamua sauniuni po o le teuteuina o le 20 g o le paʻu. I le mulimuli ai i faatonuga a le fomaʻi, o le fua o le toto ma le faʻatupulaia o loʻo faasolosolo malie lava. O le tulaga masani e 30 aso. O le taimi lea e tatau ai e aveese ai toxins mai le tino.

Pancreatitis o se faʻamaʻi e mafai ona sili atu ona leaga i soo se taimi. E le gata i lea, e le faalagolago i lenei olaga ma le tulaga o le tino i le taimi nei. Ma o le maʻi e te le o se mea e teʻi ai, e manaʻomia ona e faʻaaogaina ma faʻafeiloaʻi. O teuteuga ma meainu faatasi ai e mafai ona onā mo se taimi umi, e le o le matauina o le metotia, ae o le taimi muamua latou te feutagaʻi ma le fomaʻi. Afai o le faʻafitauli i le soifua maloloina e matauina, e vave ona taofia le tali.

O se metotia o le saunia o se meainu ma se teuteuga

O aʻa o Chicory e selesele i le amataga o le tautotogo po o le autumn. E tatau ona fufulu lelei aʻa o palapala ma fufulu. Ona falaiina lea i totonu o le ogaumu ma nutimomoia. E mafai ona e faafaigofieina lau galuega e ala i le faatauina mai o le paʻu i totonu o soo se faleoloa poo fale talavai.

E faigofie ona faia se mea inu. Ina ia faia lenei mea, sasaa le afa afa o le vai inu 1 tsp. maeʻa le paʻu. O le susu ma le suka e faaopoopo i le tofo. E mafai ona e suia le suka i le meli. O se inu faapena o se mea lelei sili ona suia mo le kofe poʻo le lauti.

O le suka e saunia mai le 20 g o le paʻu poʻo le aʻa. Liligi le oloa i se ipu vai inu ma faaauau pea ona kuka mo le 10 minute. Ona faʻamamāina lea o le vai ma faʻamafanafana. Faaaoga se teuteuga i se foliga malulu i luga o se sipuniti 20 minute aʻo leʻi 'ai.

Mai le chicory e mafai ona faia ma le tincture. Mo le kuka 2 tbsp. l ua sasaaina le oloa i le 100 ml o le alcohol alcohol. Faʻaosooso i totonu o se koneteina tioata. E tuʻuina i se nofoaga malulu, pouliuli ma tuʻu ai mo le lua vaiaso. O le uaina ua maeʻa ua onā 20 e faʻafefe i le tolu taimi i le aso, e tafe i lalo i se ipu vai.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le aʻa o le chicory e faʻaaogaina uma e avea o se togafitiga mo pancreatitis ma se fuataga puipuia. Afai e leai sau faʻailogaina, ia e lagona le saoloto e ave se taoto pe inu se meainu. I le faʻaopoopoga i ana mea aoga, o loʻo i ai foi se tofo lelei.

Pancreatic Chicory Treatment

O Chicory e faʻamautuina faiga faʻafefete, faʻafaigofie ai le avega o taumafa mamafa. E ui lava i meatotino ua faamatalaina, ae e aoga le pipii atu i se taumafataga maloloina. O mea aoga o le laau e faʻamalolo ai le maʻi mai le fulafulaina, faʻavae, manava manava, afaina. Chicory i le pancreatitis e le o se fofo, faʻapipiʻi le auala o togafitiga ma meaʻai.

E tatau ona e mafaufau ma le totoa e faʻatau se paʻu laau: o le tau e fetaui ma le lelei o le oloa. I le faamasaniina o oe lava i le tuufaatasiga o le oloa i luga o le pusa, ia mautinoa e leai ni mea e le talafeagai (mea manogi, meaʻai), e mafai ona e tuʻuina saogalemu le pusa i totonu o le ato. E sili atu le saogalemu le faʻatau o le paʻu i falemaʻi. Faatasi ai ma le pancreatitis, o le chicory ua onā i le tino masani o le maʻi, i aso o le faamagaloga.

Tuufaatasia togafitiga o pancreatitis

O le aʻa o le laau e faʻatapulaaina ai le faʻafefe o le cholesterol, e taʻitaʻia ai le gastrointestinal tract i galuega masani. Faʻaauau le faia o decoctions, e lagona e le tagata maʻi le toomaga, o le faʻaumatia o uiga mataga ma le le lelei. Togafitiga e aofia ai le tagofia o togafitiga o togafitiga, i le faia o fualaau masani, ma le mulimuli i le taumafataga na faatonuina e le fomai.

Togafitiga mo se vaitaimi o le vaivai o le pancreatitis

O le vaitaimi ua taʻua i se isi itu o le faamagaloga. Amata ona ave le chicory e tusa ai ma fua o fautuaga o loʻo fautuaina atu i lalo. E taua tele le matauina o le siʻitia o le fua.

O le faaleleia o le tofo o susu e le o manaomia, o le chicory e tofo e pei o le kofe. E le mafai ona e faaopoopoina le suka. Ole aʻafia ole aʻa ole vine e sili ona fiafia i ai mo le maʻisuka: o se tagata inu i se mea inu suamalie, ma e le faateleina le suka i le toto, pe a ese, e faaitiitia (aafiaga o le hypoglycemic). Afai e te manaʻo e faʻamafanafana, avatu fautuaga - faaopoopo le meli i le susu.

Fomaʻi togafitiga poʻo togafitiga chicory

O togafitiga e faʻasinoina e aʻafia ai le vaega o togafitiga faʻasamoa. I le togafitiga o faʻamaʻi pipisi, ua maeʻa le malolo, e aunoa ma le faʻaaogaina e ala i le faʻalaumalieina o taumafa mamafa.

E mafai ona faʻatagaina se faʻamalolo faʻamalolo i luga o le tolusefulu-tasi aso pe a maeʻa le vevebation o le pancreatitis, pe a uma ona tuʻuina atu fautuaga a le fomaʻi, naʻo le tulaga o le soifua maloloina masani. O le muamua faʻaaogaina o le decoction e le tatau ona malosi ma faʻamalosi, saunia le vai inu e tusa ai ma fua na tuʻuina atu:

  • Fua o fuainumera 1. Laʻau laʻititi laiti laititi vai ma susu i le fua o le tasi i le tasi. 200 ml o le vai ma le susu - e tusa ai ma le gafatia e fetaui ma se tioata atoa. O le faʻalauiloa o le a manaʻomia ai le afa-sipuniti o le vaovao faʻamaina. O le faʻaaogaina i aso uma o le vaiinu e fai i luma o taumafataga i luasefulu minute. Faʻagasolo malie le faʻatupulaia o le susu, faʻalauteleina le tele o le paʻu i le volumine o se sipuni tele.
  • Fua le fuainumera 2. E fetaui lelei i le mafai ona inu le paluga kuka i le aso i le galuega, i le savalivali, i le fale i se sipisi mai se fagu. Ina ia saunia, sasaa ni teaseti se lua o aʻa o le laau i totonu o se fagu vai. O le suka e tunu mo le lima minute i luga o le vevela vevela.E sili atu le ave o se susu ma faʻafefete. O le togafitiga e tolu vaiaso. A maea le togafitiga, taofi mo se vaiaso, toe amata. E i ai lona faʻafitiga faʻapitoa ma faʻamama le ate.
  • Fua o le fuainumera 3. O se elemene taua o le chicory, burdock, laisa (samasama). I fua tutusa, ia saunia se paluga o paʻu o le mutia i se aofaiga atoa o le sipuni. Liligi le vai inu i totonu o se ipu uʻamea, tuʻu ai mo le valu itula. Taumamafa i le taeao, i le aoauli, i le afiafi ao leʻi 'ai.

O le a le mea e afaina ai chicory

O le vai inu o loʻo i ai le tele o vailaau aoga, ae mafai foi e le chicory ona iai sona aʻafiaga i le tino.

Faʻatasi ai ma le faʻateleina o le faʻatele, e le tatau ona faʻaaogaina le chicory - e mafai ona afaina ai le ate, e ui i le saofaga faapitoa i le faʻamamaina o totoga. O le faigata e taʻoto i le mea moni o le susu e faʻaleleia ai le manaʻo, e faigata ai ona mulimuli i se meaʻai po o se anapogi. Mai le faʻaaogaina o le laau e tupu mai ai le maasiasi. O le tui e tatau ona malilie i le fomaʻi.

Puipui Pancreatitis!

O le manumalo i luga o le faʻamaʻi i totonu o le fale e foliga mai. E manaʻomia le tausisia o le faasologa o togafitiga, ave vailaʻau i le taimi, pusi chicory ma mulimuli i se meaʻai. O nei mea na tupu, e osofaia e se tagata le pancreatitis, e puipuia ai le tupu mai o faʻamaʻi mafai.

E tatau ona fai saʻo se meaʻai ina ia mafai ai e le avega i luga o totoga o le gastrointestinal tract ona lanu ma laʻititi. E manaʻomia e le tino ona fesoasoani, aveese faʻamaʻi mea leaga, meaai mama ma le le lelei, lafoai le ava malosi. O aʻoga faʻale-tino e aoga i le faʻaleleia o le toto, faʻasaʻo le mafai ona atiaʻe le atherosclerosis. O nei manatu e manatu i mafuaaga e mafua ai le pancreatitis ma isi faʻamaʻi. Togafitiga o le faʻamaʻi e sili atu ona faigata. Sili atu le lapatai poʻo le le faʻatagaina.

O faʻataʻitaʻiga faafomaʻi umi e faʻamaonia ai o le chicory i le pancreatitis e le faʻamalosia le ala o le maʻi.

E le gata i lea, i le faʻaaogaina tatau, o lenei vai inu e aoga tele i le gaioiga o le pancreas.

E tatau ona maitauina o le pancreatite o se faʻamaʻi tuga, mo le togafitiga o togafitiga faʻapitoa ma faʻaaogaina faʻapitoa, faʻapea foʻi togafitiga faʻasalalau.

O le a le pancreatitis?

O faʻalavelave faʻafomaʻi faʻapitoa e tulaʻi mai mo mafuaaga eseese. O le gastrointestinal tract e aʻafia i totonu ma fafo atu o aʻafiaga o se uiga faʻaleaga.

O mea vevela tele e mafua ai le solia o le faamaoni o le membrane mucous. Microbes ma siama, lea e faʻaaogaina e ala i le faʻavaivaia o le tino puipuia o le tino, faʻaumatia ai le tino o le manava ma le fatu.

O le pancreatitis e taʻua o le mumū o le pancreas. O le maʻi e mafai ona tupu i foliga lapopoa ma le tumau.

O le lamatiaga o le faamai o loʻo i ai i le mea moni e faapea o le togafitiga le talafeagai ma le le talafeagai, o le pacreatic tissue ua faasolosolo malie ona faaleagaina.

O nisi o faailoga e foliga mai ma le gastritis e talitutusa ma faailoga o pancreatitis. E naʻo le gastroenterologist e mafai ona faia se faʻamaonia saʻo i le maea ai o le suʻeina o le tino.

I le togafitiga o togafitiga, o le taua tele e tuʻuina atu i taumafa talafeagai.

Faatasi ai ma le pancreatitis, o se vaega o oloa e faasaina ona 'ai. Chicory e le aofia ai lenei resitala.

E le gata i lea, ona o ona uiga tulaga ese, o sauniuniga e faʻavae i luga ole faʻaaoga o vailaʻau. Ina ia faʻaleleia le malosi o le togafiti, e faʻaaogaina le chicory i isi mea aoga.

Faamalologa o uiga lelei

E toatele tagata latou te iloa le maualuga o tofo o chicory. O se vai inu mai lenei laau e avea ma sui o le kofe mo i latou o loʻo afaina i le caffeine.

Chicory o le kulupu o vailaʻau faʻamaʻi e masani ona faʻaaogaina i vailaau faʻapitoa. O le tele o mea aoga aoga o loʻo i le aʻa o le laau.

Faatasi ai ma i latou o mea nei:

  1. B vitamini ma le vaitamini C,
  2. tannins
  3. vailaau oona
  4. pectin.

Lisi le lisi. E taua tele le maitauina o aʻa o le laau e aofia ai le maualuga o le inisalini. O le mafuaaga lena e aoga ai le faʻaaogaina o chicory mo pancreatitis ma le maʻisuka.

O le a le aoga?

I le taimi nei, e leai se manaʻoga faapitoa e faʻamaonia e tele faʻamaʻi e mafai ona togafitia i fualaau masani. I totonu o laau taʻitasi, o nisi o vaega o loʻo galue malosi - o aʻa, laulaʻau poʻo le faʻavae.

O le aʻa o Chicory e tele sona gafatia ma ei ai aʻafiaga nei i le tino:

  • filifili
  • anti-inflammatory
  • suka maualalo,
  • toʻa.

I faʻamaʻi o le faʻaogaina o meaʻai, o nei mea e aoga, aemaise lava mo gastritis poʻo pancreatiti.

I lalo o le faatosinaga o mea e aofia ai i le aʻa o le laau, o le manao e faʻaleleia ma faʻamalosi le galuega e faʻavasega.

I le togafitiga o pancreatitis, o le laasaga muamua lava o le foia lea o le faafitauli o le faasaolotoina o maʻa o le ala lea e gaoioi ai le enzymes e gaosia e le pancreasitis.

E iai se faʻafitauli talitutusa e tupu i le cholecystitis, pe a faaputuputu maa i le gallbladder.

O nisi faʻasolosolo o le chicory e faʻasese lelei ai maa maʻa ma saofagā ai i le aveesea mai le tino. Chicory i le fofo o le a faia aʻo lei 'ai.

O le mea lea, o aiaiga ua saunia mo le taumafa ma le gaʻoina o meaai. I le taimi lava e tasi, o loʻo iai ni tulaga mo le aveesea o ituaiga eseese o toxins ma isi oloa ua faʻamalo mai le tino.

Pancreatitis Treatment

O togafitiga faafomaʻi ua fautua mai ai faapea o le pancreatitis poʻo le gastritis, e fautuaina e le faʻaaogaina le chicory. O le fualaau faasaina ei ai sona aafiaga faatosina.

I le vevela tele o le pancreas, o le faaosofia o lenei ituaiga e mafai ona faʻaleagaina ai le tulaga. O le mea lea, e mafai ona e naʻo le masina talu ona maeʻa le vaega o le faʻamaʻi.

I le taimi o le faamagaloga, e amata ona inu le inu i ni pusa laiti, ma faasolosolo malie ona faateleina. O le mea autu e le o le faʻaalia vave ma le faʻasolosolo.

I le togafitiga o le pancreatitis e masani ai i se vaitau mautu, e leai ni tapulaa. E mafai ona saunia le inu mai le suauu eletise, lea e faatauina atu i falemaʻi ma faleoloa faʻatau.

Mo le puipuia o mea e mafai ona tutupu, ia faia ni siaki o chicory, dandelion ma elecampane.

O le tapenaga o se vailaau mai se laau e le faigata, ae e tatau ona e iloa ma mulimuli i tulafono patino mo le faatauina mai o meafaitino.

O le faʻaaogaina masani o le chicory i le pancreatitis e masani ai poʻo le gastritis e faʻaolaina ai le metabolism i le tino.

Ona o le mea moni e faapea o le sauniuniga e aofia ai le tele o mea aoga, o le pancreas ua faʻamautuina, o le kulukose toto e toe foʻi i le masani, totolo i luga o le gastrointestinal tract, ua faʻaitiitia le paʻu.

E fautuaina e le Gastroenterologists le aveina o chicory e puipuia ai le pancreatitis.

Teu - o se ipuinu e fiafia i ai tagata mo le manogi ma le tofo, lelei le leo ma fesoasoani e amata le aso fiafia, i se uiga lelei. E faigata ona lafoai le fiafia o se ipu. O le a le mea e fai i tagata e maua i le pancreatitis? Faʻafefeina le kafe mo pancreatitis?

Lapatai pancreatiti

O le taumafataga mo le tino pancreatitis e matuā matuia. I aso popoʻi o faʻamaoniga, o le tagata maʻi ua faʻataʻitaʻiina se mea anapogi. O faʻalavelave faʻalavelave ua faʻaalia e tausia ai le tino. A maeʻa le 3-6 aso, ona faʻateleina lea o le taumafataga. E faʻafeiloaʻi mea taumafa suavai;

E tusa ai ma le kofe mo lapisi pancreatitis ma faafitauli masani, e finauvale fomaʻi e le tatau ona faʻaumatia le inu, e masani lava! E leai se faʻamaoniga o le kofe e mafua ai le pancreatitis. O le maʻi e aliali mai mai le faʻafefiloi o mea taua: tulaga faigata, le paleni o meaai, taumafa ava.

Faʻailoga pancreatite

I le taimi o le faamagaloga, e mafai ona faʻafefe le kofe i le faʻatagaga a le fomaʻi. Afai o le osofaiga mulimuli o le exacerbation na tupu i le masina talu ai, ua faatagaina e faʻalauiloa se vai i totonu o le taumafataga. E le taliaina le inu i le kofe vave! O se faʻamatalaga masani faʻapitoa e talafeagai mo le faʻaaogaina, e aofia ai le itiiti ifo o tagata tausi soifua e faʻaleagaina ai le tulaga. E sili atu le faaopoopo i le vai inu susu, o le a faamaluluina ai le aafiaga ile tino.

Caffeine e faʻagasolo ai faiga faʻafefeteina, faʻaosofia ai le manaʻo ma manava faʻanofo. Failautusi faalilolilo i le leai o se meaai e amata ona gaoioi le okeni. O le inu o le kofe i luga o se manava gaogao, o le maʻi e mafua ai se osofaʻiga o le faʻavavega o le pancreatitis. O le chlorogenic acid i le kofe e faʻafefe ai le mucosa gastric, e mafua ai le faateleina o le gaosiga o le sua oona, lea e faaosofia ai le puleaina o le pancreas.

Afai e faigata ona ola e aunoa ma le masani masani, e faʻaalia le inu i ona ituaiga maualuga i ni vaega laiti, e taulai atu i lagona e tulaʻi mai i totonu o le tino. Afai o le tiga ma isi faʻamaoniga e le tulaʻi mai, o le a le mea e te le faʻaaogaina ai le ava malosi.

Ae ui i lea, ua fautuaina e fomaʻi e 'ave le kofe, puipuia le aʻafiaga o faʻalavelave faʻalavelave, faʻalavelave faʻamaʻi.

Meatau aoga o kofe

E fiafia tagata fiafia i le falefiafia e aʻoaʻo o le faʻaaogaina o lenei vaiinu suamalie e tele mea lelei mo le tino. O aoga o le kofe:

  1. O le i ai o le vaitamini P, lea e faʻailoa ai le tino, puipuia ai le matua, faʻamalosia ai toto toto.
  2. O mea e aofia ai elemene aoga: calcium, potassium, iron, magnesium.
  3. O mea o loʻo iai i antioxidants e fesoasoani ai e tausia le autalavou.
  4. Faʻaitiitia le lamatiaga o le kanesa, maʻi o Parkinson.
  5. Puipuiga o faʻamaʻi: cirrhosis, fomaʻi, osofaʻi fatu, atherosclerosis, maʻi suka.
  6. Faʻaleleia le galueaina o tamaʻitaʻi i totonu o tane.
  7. Faʻailogaina o le faʻapalapalaina o meaai, fesoasoani i le mamafa o le mamafa.
  8. O le caffeine e faʻaaogaina mo le faʻaʻonaina i mea oona, fualaau faʻamaʻi, toilalo o le fatu, faʻamaʻi. O le vailaʻau o loʻo maua i vailaau (Citramone, Askofen, ma isi).
  9. Faʻamalosia o le mafaufau. O le vai inu e fesoasoani e fetuunai ai i tulaga faigata, tauivi le lotovaivai, le fiafia, faaleleia le faatinoga.
  10. O le kofe e leai se suka e puipuia mai le pala o nifo.

E le manaʻomia e tamaitai ona faʻaaogaina le kofe sili atu ina ia latou lagona le aʻafiaga. Mo le tutusa o le aafiaga, e tatau i tane ona inu i se aofaiga sili atu o se vai inu malosi nai lo se feusuaʻiga vaivai.

Togafitiga i le taimi o le faamagaloga

O togafitiga e faʻamatalaina i le taimi o le faʻamagaloina i le masaniga masani o le maʻi. Faʻaaoga le chicory i pancreatic pancreatitis mulimuli i faatonuga ma faʻapitoa faapitoa. O loʻo faʻatupulaʻia malie le fua.

Ona o meaʻai faapena ma le kofe, o lenei vai inu e le manaʻomia ai ni faʻaleleia i le tofo. E alofagia e le maʻisuka ona e manaia lona tofo, ae le maualuga le maualuga o le suka i le toto. Ona o le aafiaga o le hypoglycemic, ua faaitiitia ai le suka toto. Ae o mea inu inu suamalie ua faatagaina e faaopoopo i ai le meli o le pipi masani.

Le aʻafiaga leaga o kofe ile tino

Mo se maʻi i le pancreatitis, o le kofe ua manatu o se oloa matautia. O mea aoga e puipuia mai aʻafiaga leaga i le tino o se tagata o loʻo mafatia i le mumū o le pancreas.

O le afaina i le tino e iloa ai ia lava i:

  1. Togafiti ua fai ma vaisu Le lava o mea i totonu o se tino ua leva ona masani ai e mafua ai le maʻi tiga, ita, vaivai, atuatuvale.
  2. O le le mautonu. E taʻitaʻia ai le atuatuvale o le popole, e mafua ai le faʻasaina o le toe faʻafoʻi mai o le pancreatic.
  3. Faʻateleina le toto maualuga, matautia mo tagata o loʻo mafatia i faʻamaʻi o le cardiovascular system.
  4. Faʻafefe mo le faʻaaogaina o elemene aoga: calcium, magnesium, sodium, potassium, ma vitamini B.
  5. Faateleina le cholesterol ma le faaosofia o le fiaʻai, faʻaosofia le gaʻo. O se meaʻai inu e leai se caffeine e tutusa lona aafiaga.
  6. Faateleina le eletise, ona o le galuega faalilolilo o le gastrointestinal tract e faʻalautele.

I le taimi o le maʻitaga, o le kofe ua faateleina le lamatiaga o le le mautonu ma le faʻalavelave tupuga o le fetus (maualalo le mamafa, maualuga, faalagolago ile caffeine).

E le faatagaina tamaiti e inu. Teu ua taitaia le tamaitiiti i se lagona faifaipea o le popole, atuatuvalega, le atoatoa le tali atu i mea moni o loo siomia ai, mimilo vaivai.

E faʻafefea ona suia le kofe ma le mumu o le pancreas

O le fiafia i se kofe-pei o le tofo e aunoa ma le feagai ma ni aʻafiaga, suia le vai inu inu ma se isi mea mo pancreatiti. O sea laasaga o le a fesoasoani i le lafoaia o se oloa e aʻafia ai le tino. O le suia o le kofe ma le koko e le talafeagai, o le mea mulimuli e matautia mo le pancreatitis e ala i le faaosofia o le puleaina.

E mafai ona suia le kofe i le chicory, lea e faʻaalia ai le tele o mea lelei, e aofia ai le toe faʻafoʻiina o le pancreas, le aveeseina o le talo mai le tino, le faʻaleleia o gaioiga fatu, le faʻamautuina o le metabolism, ma le faʻaumatiaina o le faʻamalosi. Faatasi ai ma le pancreatitis, o le chicory ua avea o se mea faigaluega faaopoopo mo togafitiga faigata. Ae o le inu e le mafai ona faʻamaeʻaina i faʻasalaga ma se gaioiga mamafa.

Inulin, o loʻo iai i le chicory, faʻaleleia le microflora o le intestinal, faʻaititia le aofaʻi o kulukose i totonu o le toto. I le pancreatitis, e matua tatau lava ona o le faaleagaina o le inisalini.

Afai e te le faʻatau ni aʻa mamago i totonu o se falemaʻi, aua e te faʻaigisi teuteu ma mea faʻatau, ma faʻatau le chicory i se faleoloa masani, e sili atu le filifili mo ni tau taugata e le o iai ni mea faʻapipiʻi i totonu. E tatau ona faʻalauiloa le inu i le meaʻai, faatasi ai ma le maualalo o le faʻamamafa - mai le afa o le sipuniti i se ipu vai. E le afaina pe a faaopoopo se sipuni o le meli mo le suamalie.

O se isi mea o le a lanu meamata, o se vai e faia mai pini lanu meamata lanu meamata. E fesoasoani i le faʻamautuina o le pancreas, ma e mafai ona e le maua le mamafa. O se tagata e sili atu lona malosi, fiafia, vave ma sili atu ona faʻaleleia. Kefe lanu e aofia ai tannin, lea e avea o se faʻamalosia o le faiʻai.

Kefe lanu e faʻaalia ai le aʻafiaga o le antispasmodic, faʻamamaina le paipa. O le vai inu e faʻamalofia ai le le fiafia o faʻaaliga o le maʻi ma faʻaleleia tulaga faʻaletino.

Tulafono mo le faʻaaogaina o kofe mo pancreatitis

Aloese mai le leaga i le tino e ala i le tagofia o mea ua fai ma vaisu, mafaufau i nai tulafono. Ulufale i le inu i le taumafataga, mulimuli i aiaiga:

  1. E le mafai ona e 'ai i luga o se manava gaogao ona o le faaosofia o enzymes, lea o le a leai se mea e maua ai, sei vagana ai totoga i totonu.
  2. E inu le inu i se ipu ile aso. E fautuaina e faaopoopo le susu e faʻaitiitia ai aʻafiaga leaga o kofe.
  3. O le kofe i le taimi lava lea e mafai ona faʻaaogaina, tuʻuina atu le fiafia ile natura masani. I totonu o se fesuiaiga e aofia ai mea faʻapipiʻi.

O le mea taua o le tausisia o togafitiga ma fautuaga a le fomaʻi. A aunoa ma le faʻatagaga a le fomaʻi e ave, faʻalauiloaina se oloa fou i meaai e afaina i faigata.

Tuua Lau Faamatalaga