Pancreatic faʻamaʻi faʻaalia

O le toʻatele o tagata e faitio i le le mautonu o le faʻanoanoa. O nisi taimi o lenei faʻataʻitaʻiga eo mai faatasi ma le nausea ma le vomia. O ia solitulafono na tutupu i le toetoe lava o tagata uma. Ae ui i lea, i nisi tulaga, o nei uiga e masani ona aliali mai. Ae maise lava pe'ā uma ona 'aʻai le tagata, e faigata ona faʻatau meaai. O le mea e leaga ai, e le o tagata uma e alu i le fomaʻi pe afai e tupu nei uiga. E toʻatele e talitonu o nei soli tulafono e taʻu mai ai le oona ma o le a pasi lava na o latou. O sea manatu e sese, ona o le lisi o faʻamaoniga e masani ona fesoʻotaʻi ma se faʻasologa masani o le inflammatory i le pancreatitis. O lenei okeni e manaʻomia mo le masani ai o le faʻaogaina o le tino. I tagata soifua maloloina, o le pancreas e maua ai le tele o enzymes e aofia ai le gaʻoina o gaʻo, proteins ma gaʻo. E le gata i lea, o hormones o loʻo faʻapipiʻiina i totonu, e aofia ai le inisalini, glucagon, somatostatin. Faailoga o le mumū o le pancreas e taʻu mai ai ua gau le okeni. Mo le toe faʻafoisia o ana galuega, togafitiga ma mea taumafa e talafeagai. A le o lea, o le afi mumū e amataina. I lenei tulaga, o le a toe faʻaalia pea faailoga i taimi uma e 'ai ai e le tagata le mea gaʻo pe falai.

Teuteuga o le Enzyme

E sili atu ma le 150 tausaga talu ona mavae atu le fomaʻi Dutch. D. Sa faʻamalolo e le tagata maʻi se paʻu o le tagata maʻi ma se mea mai fafo mai le paʻu paʻu. E oʻo mai i le taimi nei, o le vailaau oona e faia mai le paluga o povi po o puaa na faʻaaogaina mo nei faamoemoega. O le enzymes lipase, amylase ma protease o se vaega o pancreatin e faafaigofieina ai le gaʻoina o gaʻo, carbohydrates ma proteins, lea e fesoasoani i le sili atu ona atoatoa o le gaʻo i totonu ole inumaga laiti. O le mafuaʻaga o le lauiloa o vailaʻau o le enzyme e faigofie: e manaʻomia le malologa o se pancreas mumū. O loʻo tuʻuina atu i maʻa ma capsules, lea e avea ma vaega o le galuega o le faʻaogaina o meaai ma faʻasaʻo le tiga.

I totonu o le fale talavai, e mafai ona ofoina atu ia te oe se filifiliga o ni fualaau oona e aofia ai le faʻamalosi o enzymes. E mafai ona avea le pancreatin concentrate, pancreasim, pank renorm, pancytrate, penzital, panzinorm malosi, o le taimi nei o le popol popula ma isi. O nisi o tagata gasegase, talotalo o latou lima ma le o atu i auiliiliga, faʻatau le mea muamua na taʻua e le fomaʻi. Ia, o loʻo i ai pea se faʻaituau: manatu o le itiiti ifo o le tagata maʻi e iloa le fualaau faʻasaina, o le tele foi lea o lona talitonu ia i latou, ma o le mea lea, o le sili atu ona latou fesoasoani ia te ia. E foliga mai, o se tulaga faigofie lea, e mafai ai e le fomaʻi ona iloa ifo lona lava tagata ae le faʻamatalaina se mea i le tagata maʻi.

Mo le lelei o le mataupu, matou te fautua atu e te malamalama lelei i foliga o le tuufaatasiga ma le faʻaaogaina o sauniuniga autu o le enzyme. Sei o tatou amata i le sili ona sili ona leaga o le faʻamaonia o le paʻu - o le mea lea e faʻamalosi ai, lea e masani lava e le aʻafia ai aʻafiaga, ma ua faʻataʻitaʻiina mo tamaiti mai le laʻitiiti ma fafine maʻitaga. Ma o fualaau uma o loʻo i luga o loʻo i ai le pancreatin i lona tulaga sili ona mama.

Talu ai o faʻamaʻi faʻamaʻi o le pancreas e masani ona o mai faatasi ma le faʻaleagaina o isi totoga (ate, manava, vavae, piliane tract), isi vaega e faʻamautu ai le microflora, intoma, mala, ma isi faʻataʻitaʻiga o loʻo tuʻuina atu i le tuufaatasiga o fualaau faʻatasi ma le pancreatin. O nei vailaau faʻasaina e aofia ai mea e maua mai i luga o le eleele, faʻasolosolo malie, faʻamanatuga, faʻapotopotoga faʻapitoa, malo, panzinorm malosi.

E pei ona mafai ona e vaʻai, e tele naua sauniuniga o le enzyme i aso nei. Ma ina ia aua nei fenumiai i pusa i igoa e le masani ai, aʻo lei alu i le fale talavai ia aua le soona paie e talanoa i se gastroenterologist.

Atonu o le a taʻu atu e le fomaʻi ia oe i tausaga talu ai nei, o suiga i le faʻaaogaina o enzymes ua suia. Sa talitonu muamua e tatau ona faʻaaogaina pe a oʻo i le faʻavavevaveina o pancreatitis, o lona uiga, vaiaso ma le afa poʻo le lua mai le taimi o le faʻavavevave. O le taimi nei, o le a matua tataʻi lava i le taimi nei, o le a vave ona amata ona 'ai le tagata. I le averesi, mai le aso fa o le maʻi.

Na mafai ona tupu lenei mea talu ai i le sefulu tausaga talu ai o vailaʻau faʻamalosi malosi i se tulaga faʻapitoa, e pei o le toto, na faʻaalia i Lusia. O le creon gelatin capsule e aofia ai le tele o microspheres laiti i le pancreatin. Pe a ulu le gelatin o le capsule i le manava, e vave ona solo. Ma o fualaau pepe ua fefiloi ma meaai, ulu atu i le duodenum ma vave alu ifo i pisinisi. O le mea lea, o le creon ma analogues ua faʻaaogaina lautele i le togafitiga o pancreatitis. Creon o se vailaau faʻasaina ma se faʻasolosolo faigofie ona mafai ona fetuʻunaʻi ma se sao vave vave. O se tagata maʻi e maua Creon e le mafai ona mulimulitaʻi i se meaʻai malosi.

O le taimi nei latou te talanoa tele foi e uiga i enzymes laau - papain ma bromelain, ia o loo aofia i le tele o vailaʻau fou: wobenzym, phloenzyme, unienzyme. O nei fualaau oona e fesoasoani tele pe a fai e teu ai le fiber-rich carbohydrate foods, ae i tulaga o lo latou aoga e mautinoa lava e le mafai ona faatusatusa i vailaau masani. O le mea lea, faatasi ai ma le pancreatitis, o sauniuniga o togalaau e mafai ona fautuaina na o se vaega o togafitiga atoatoa. Ma e le o le vaitau o le faʻavavevave.

I faʻasolosolo pancreatitis, o vailaʻau o le enzyme e fai i le umi o aʻoga. Ma afai o le pancreas ua matua mafatia lava - o nisi taimi i loʻu olaga atoa. O le masani lava, e maua fua elemene digestive pe a uma le 'ai, ae afai e te fiafia i mea e gaosia pe gaosia, e mafai ona e ave fualaau aina ma meaʻai. Ia manatua o sauniuniga uma e aofia ai enzymes e tatau ona teuina i se nofoaga malulu. Taofi maa ma vai i totonu o le pusaaisa, ma paʻu ma capsules i se nofoaga malulu, mago.

E foliga mai o le mataupu ma le enzymes ua uma ona foia: o fualaau faasaina e faafaigofieina ai le galuega o la tatou pancreas - ma o lenei ua le mafai ona tatou fefefe i le faateleina o le malosi. Ae, e fesuisuiaʻi, o loʻo i ai se itu i le tupe siliva - o nisi tagata, i lalo o le faatosinaga a le faasalalauga, o lenei e le nofo i le laulau e aunoa ma le mezim ma sauniuniga faapena. Faʻaeteete i enzymes, aua a aunoa ma le "toleniga" o le a amata ona e paie ma taofi le toe gaosia o mea inu. O se taunuuga, a mavae le tausaga, o le a manaomia se fualaau malosi malosi, ona sili atu lea ona malolosi, ona faafuasei lava ona aliaʻe mai e aunoa ma le pancreatin, e oo lava i le semolina porridge e le mafai ona faaleagaina. O le faʻamoemoe mo enzymes, ae aua le popole tele - aua nei galo e uiga i le meaai, faʻaaoga sauniuniga o le enzyme e pei ona faatonuina e le fomai ma afai e le mafai ona e faia e aunoa ma latou.

Lafoaʻi laser

I le togafitiga o faʻamaʻi pipisi, o loʻo faʻaaogaina lautele taualumaga o le physiotherapeutic. O se tasi o na auala o togafitiga laser. O togafitiga laser e masani lava ona faʻatalanoaina i le maeʻa ai o se taotoga i luga o le pancreas. O faʻatinoga o le tino i lenei tulaga e faʻatinoina i ni vaega se lua:

1) Muamua, o tagata gasegase e faʻaaogaina eletise eletise o nisi vaega o le pancreas (o le taimi o le taualumaga e 5-10 minute),

2) ona faʻamalosia ai lea o le togafitiga faʻamalosi - o le siaki mulimuli e siakiina i se peʻa mai le mamao o le 1 cm.

O le umi o le laser scan e 10 minute. O le togafitiga e 10-15 aso uma, e amata mai i le aso muamua pe a uma le taotoga.

O le a le lelei o lenei metotia? Muamua, o loʻo i ai se faʻamalologa vave o le manua o le postoperative.E le gata i lea, o le laisa laser e faʻasaʻo ai le tiga ma le mumu.

Magnetotherapy

I le togafitiga o le pancreatitis masani, o le a faʻaaogaina lelei ia meatotino o se faʻaaogaina o le eletise magnetic, lea, e le pei o eletise eletise eletise, e leai se aʻafiaga. O suʻesuʻega faʻapitoa o loʻo faʻaalia ai le tele o le lelei o le magnetotherapy - o lenei faiga ei ai lona faʻaaogaina o le tetee-inflammatory, e faʻasaʻo ai le tiga, ma faʻaosofia ai le tino puipuia. I le taimi o togafitiga, e taulaʻi le toto, e faʻapupulaina le microcirculation i totonu o le tino. O lenei metotia e sili ona aoga i le tuufaatasiga faatasi ma vailaau faʻasaina faʻamalolo. O loʻo faʻamamaina paʻele ile aso uma, o le vevela o le vai e 36-37 ° C. O le togafitiga e 8-10 baths.

Mud therapy

Peloid togafitiga e maua ai se aafiaga lelei i le togafitiga o pancreatitis masani, o lona uiga, o le togafitiga o le palapala e ala i le faʻaalia i le vailaʻau o le lumanaʻi. Ua faaalia i suʻesuʻega o talosaga palapala e faaosofia ai le toe faʻaleleia atili o faʻafitauli ma faʻaitiitia ai faʻafitauli o le microcirculatory i le pancreas. E fautuaina le faʻaaogaina o le palapala i luga o le paʻu, i le pito i luga ma le pito i lalo i le maualuga o totigilima ma totini. E masani ona faʻaaogaina talosaga i aso uma (vevela - 38-39 ° C, togafitiga - 8-10 taualumaga).

O togafitiga faʻasolosolo faʻatasi ai ma aʻafiaga i vailaʻau faʻamalosi e faʻamalosia ai le puipuiga a le tino, faʻataʻitaʻiina galuega a totoga o le gastrointestinal tract. E fautuaina e le aufaigaluega le tuufaatasia o lenei metotia o le togafitiga o togafitiga ma isi metotia o le togafitia o le pancreatitis - meaai taumafa (laulau Numera 5P) ma vaiinu faafomai i aso uma (vai vevela - 36-37 ° C, togafitiga - 8-10 baths).

Talosaga i le ozokerite

Ozokerite, lea e taʻua i nisi taimi o loimata malulu o le eleele, ua lauiloa e tagata i aso anamua, e pei o le suauu. I le taimi muamua, na masani ona faaaoga mo le gaosia o moligao ma nisi vailaʻau. O lenei mea manaia faʻaleaganuʻu e aofia ai faʻamaʻi maualuga ma faʻamaʻi leresene ma faʻaopoopoga o suauʻu suavai ma mea elepeti-resinous.

I vailaau, o le ozokerite e faʻaaogaina o se anti-inflammatory ma analgesic, ma faʻatasi ai ma lana fesoasoani e faʻalauteleina ai le toto i totonu o se mamanu maʻi, lea e iai foi lona aʻafiaga faʻapitoa. I le pancreatitis le tumau i le faʻamagaloina, o loʻo faʻatulagaina i luga o le vaega o loʻo i ai le pancreas tusi talosaga i le ozokerite. O le so-called cuvette auala o talosaga ozocerite e maua ai se aafiaga lelei. O le mea ua gaosia ua sasaaina i totonu o se tinete vevela e 20 x 40 cm ma o le maualuga o le 3-5 cm, ua uʻu i le uu. A maeʻa le ozokerite ona susulu i le vevela o le 45-50 ° C, e faʻaaoga faatasi ai ma le ufiufi, e faʻaaogaina i le vaega o le mamanu maʻi.

O le faʻamalosia lelei o le ozokerite e matua maualalo, ma o lona uiga e le mu ai le paʻu pe a oʻo i le vevela o le 60-70 ° C. I le faaopoopo atu, i le taimi lava e uma ai le faʻaaogaina, e faʻamalosi ai le ozokerite, ma puipuia ai le paʻu mai le isi, pito i lalo.

O se tasi o nofoaga sili ona lauiloa i le mea latou te togafitia ai le ozokerite o loʻo i Truskavets. O le tele na faʻaaogaina iina na i ai le fomaʻi o le fomaʻi, e aofia ai le ore petrolatum ma parafini. I le amataga o le 80 o le senituri lona 20, o vailaau fou na aliali mai - ozokeramin, ozoparaffin, ozokerafin, o le iekinkerafin solo. Ozokerafin, faʻapitoa foi i le fomaʻi, e masani ona faʻaaogaina mo talosaga i luga o le paʻu ma e faʻaaogaina i se faʻamalosaga-talosaga poʻo se metotia o mea.

Aʻo lei faia le faʻataʻitaʻiga, mo le faʻataʻitaʻiga, e vevela le ozokerite i le 100 ° C ma tausia i lenei vevela mo le 30-40 minute. I le avea ai o se tulafono, e faʻaaogaina i le paʻu e se pulufana poʻo se mea faʻaalu. Mo le faia o se keke mai le ozokerite, ua sasaaina i totonu o se apa uamea i totonu o se pusa ma ua faatagaina e faapaʻu. O le mamafa o sea keke, o le umi e tumau ai le vevela.

E faia le pipiʻi e faʻaaoga ai se uʻu mafiafia, lea e tuʻu ifo i totonu o se ipu ma se mea vevela, sasaina i fafo, salalau i luga o se uʻuufi ma faʻatali seia maeʻa le pulu i le vevela e manaʻomia.A maeʻa lena mea, e tuʻuina atu i luga o se tulaga tiga. Osocerites e faʻaaogaina pe a, e tusa ai ma faʻamaoniga faʻapitoa, o le tagata maʻi e faʻamalosia le vevela tele.

E masani lava ona tuʻuina se pusa osocerite poʻo se mea faʻaalu mo le 40-60 minute. A maeʻa le faʻagasologa, aveʻesea vaega o le ozokerite o loʻo pipii i le paʻu o loʻo aveeseina ma le sipuni o le cotton i le pelo o le penisini. E masani lava, o faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻatulagaina i aso uma poʻo isi aso uma. A maeʻa le faʻatinoga, e tatau ona malolo le tagata maʻi mo le 30-40 minute. O le tulaga aoao o togafitiga, o se tulafono, o 20-25 faiga.

Vailaʻau omea

Ia fesoasoani lelei i le pancreatitis ma le vai. O le togafiti o le togafitiga e maua ona o le inu vai inu o le vai e le pei o lena, mai lea tulaga i lea mataupu, ae tusa ai ma le faasaienisi: latou te faaaogaina se vai faapitoa i taimi masani mo se vaitaimi uumi fautuaina e se fomaʻi.

Ole faʻatinoga patino o vai e faʻalagolago i la latou vailaʻau. O le mea lea, o vai eleʻele o nofoaga o Borjomi, Essentuki, Zheleznovodsk, Morshin e faʻatonutonuina ai galuega faalilolilo ma galuega a le manava, faʻaitiitia le manava ma le toto. Ole suavai ole sami e faateleina le puleaina o le suasusu suamalie ma faateleina ai lona eletise.

O vai e afaina, mo se faʻataʻitaʻiga Batalinskaya (Pyatigorsk), faʻaitiitia le faʻamalositino gasegase, ia i ai se mea e sili ona lelei ma le lelei. Ole vai maualalo ole suavai e aofia ai mea ole meaola, e pei ole Naftusya, Arkhyz, faʻaleleia faiga ole metabolic i le tino, faʻamaonia le gaioiga galue o le ate ma le paʻu. E taua le manatua o le inuina o vaiinu mo togafitiga faafomaʻi ua faailoa mai mo le pancreatite o le gaʻo i le naʻo le faʻamagaloina.

O ia vai e pei o Slavyanovskaya, Essentuki Numera 17 ei ai le aoga aoga i vaega eseese o le fualaau otaota. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, latou te togafitia ai togafitiga o le manava, ate, manava, pancreas. Pe a faʻaaogaina, o le vai minerale ei ai sona aʻafiaga faʻapitoa ona o elemene o loʻo iai i totonu, salts, gas.

E sili ona aoga le ave o le suavai i le punavai - o se fale pamu pamu. I le taimi lava e tasi, o loʻo puipuia uma ana meatotino faʻapitoa. E tatau ona e inu suavai lemu, i ni tamai sipuni. O le umi o le inu ava e mai le 3-4 i le 5-6 vaiaso. E masani ona ave le vai minerale 3 taimi i le aso - ao lei faia le taeao, le aoauli ma le aiga o le afiafi, e le tele lava - pe a uma meaai.

I le faaopoopo atu i le inupia, e faʻaaogaina vai vai e fufuluina ai le manava i se vaʻaiga vaʻaia, faʻavaivai leodenal (tubage), faʻavaivai o le mucosa ofo, faʻasalaga faʻasalalau (enemas, faʻamaʻi vai). Afai e iai faʻamaʻi pipisi e faʻapipiʻi ai le faʻaaogaina o vai oona ma se faʻalavelave o togafitiga toe faʻaleleia, o le mea masani e taʻitaʻia ai le faʻamagaloina o le faʻamaʻi ma se faʻaleleia atili o le soifua manuia.

O fea mataupu e le mafai ona aloese ai le ulu o le fomai tipitipi

O a faʻamaʻi o le pancreas ua faʻaalia mo togafitiga faʻapitoa? O le tele o taimi, o gaioiga e faʻaaogaina i pancreatitis matautia matautia, faʻatasi ai ma le faʻateleina o taimi o le pancreatitis e le masani ai, faatasi ai ma le tupu o le pancreatic necrosis, o le tino, ma le manua, mo le togafitiga o fatu o le pancreatic cysts. O le faigata mo fomai tipitipi o le pancreas o loʻo i ai i se nofoaga e le lelei: e toe vaʻaia ma vavalalata i aʻa taua - o le aorta, veva cava maualuga, veins mesenteric ma arteries, ma fatuga. O le pancreas o loʻo i ai se mea e sili ona palasi, e faigofie ona faaleagaina. I le gasologa o gaioiga, e faigata ona suiina. O le vaivai o le tino e mafua ai le tafe toto ma le fausia o fistulas.

E sili atu, ioe, e le o le aumaia o le mataupu i taotoga, ae ei ai taimi e le mafai ona aloese mai ai taotoga. O faʻamatalaga mo le togafitiga o le tino pancreatitis i aso muamua muamua e 10 mai le amataga o le maʻi e faapenei:

• o le faateleina o faʻamaoniga o le peritonitis, • le atinaʻeina o le le atoatoa o le cardiovascular, lea e le mafai ona faʻaaoga i togafitiga faʻamalositino, • le faʻaitiitia o le vavalalata o urine (itiiti ifo i le 1000 ml i le aso), • le faateleina o le gaogao.

Talu ai o le pancreas e vavalalata i le talo ma le duodenum, e afaina pe afai ei ai ni faʻafitauli e tutupu i lenei sone. E tupu i totonu o le pancreatitis, o se tamai maa e sau mai le gallbladder i le pacreatic duct. E faʻapipiʻi le tamaititi i le taimi umi mo le taimi nei i le mea o loʻo fesoʻotaʻi ai i le pulelele masani i le faʻalavelave o le duodenum. O le tele o tagata mamaʻi o loʻo maua mai lenei faʻamaʻi vave vave, ae o nisi e tupu ai le mumū e manaʻomia ai taotoga. Talu ai ona o le panelitisitis o le bile e toetoe lava o taimi uma e toe foi mai ai, i le taimi lava e maua mai ai le maʻi mai se osofaiga ogaoga, ua ofoina atu ia te ia le cholecystectomy - aveeseina o le gallbladder.

O se osofaiga o le tino pancreatitis e mafua mai gallstones poo le ava malosi e ono mafai ona o faatasi ma le ulufale mai o le suamalie o le enzyme mai le duodenum i totonu o le tino o le pancreatic. O le vai e maua mai, ma le mea e taʻua o pseudo- pe sese cyst forms, e ese mai le mea moni i le leai o se atigi. E manaʻomia foʻi togafitiga faʻapitoa.

E le masani ona iloa e fomai tipitipi le auala e gaoioi ai le tamaititi i le taimi o taotoga. O mataupu o le atinaʻeina o le pancreatitis, o loʻo faʻamatalaina, pe a faʻatulagaina ia gaioiga e le fesoʻotai saʻo i le pancreas, ae i le taimi lata ane pe mamao lava (mo se faʻataʻitaʻiga, i luga o le fatu). Talu ai ona o nei mea uma, e faigofie lava ona malamalama pe aisea e sili atu ai i le fomai tipitipi e sili ona poto masani le faʻaaogaina o le paʻu ma le tausiga sili.

Seʻi o tatou toe manatua: o faʻalavelave i luga o le pancreas e faigata ma e na o mafuaaga faʻalesoifua maloloina e faia ai. A maeʻa ia i latou, o le taimi o le toe faʻaleleia ma le toe faʻaleleia, pe, pei ona fai mai fomai, toe faʻaleleia, e umi.

E masani lava e aunoa ma se paʻu, e le mafai ona ola le tagata. O uluai gaoioiga o le aveeseina atoatoa o lenei okeni na faia i le amataga o le 20 seneturi ma faaiuina i le maliu ina ua mavae le taotoga pe i se taimi puupuu. Faʻataʻitaʻiga i le taimi nei ua foia lenei faafitauli. I aso nei, o tagata o loʻo faʻaogaina le pancreas e ala i le suʻeina o togafitiga - sauniuniga o le enzyme, lipotropic drugs ma insulin.

Ma nisi faʻamatalaga aoga.

Ina ia foia le maʻi, e te fiafia e aʻoaʻo le tele e mafai ai e uiga i faamaʻi pancreatic mai tusi, taiala faafomai, leitio ma televise. Ae naʻo se fomaʻi e mafai ona tuʻuina atu ia te oe ni tali talafeagai i nisi o fesili. Ma o le manuia o togafitiga e tele lava ina faalagolago i le auala e atiina ae ai le sootaga i le va o le fomaʻi ma le tagata maʻi.

O le faafitauli e pei lava ona leai ni fomai lelei, e leai ni tagata gasegase lelei. I se tasi tikeri po o se isi, o tatou uma lava e faʻaalia i vaivaiga, lelava, ma le le taliaina. E le o tagata uma, mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona tuʻuina atu ia ituaiga amio e pei o le ulaula tapaa, inuina o le ava malosi, se ipu kofe i le taeao, e oʻo lava i le iloa o le pancreas o le a tali saʻo i lenei mea.

O le filifiliga sili ona sili ona fiafia i ai pe a avea le fomaʻi ma le maʻi ma uo i le taua faasaga i le pancreatitis poʻo le maʻisuka. Faatasi ai ma le leai o se taimi i fomai, taumafai e suʻe se fomaʻi o le a faʻalogo lelei ia te oe ma taumafai e foia au fesili uma. Ae ui i lea, aua nei galo o fesootaiga e masani lava o se auala lua-auala. E naʻo le fomaʻi e tali atu i le faʻamatalaga e te taʻu atu ia te ia. O le mea lea, e taua tele le saʻo ma manino le faʻamatalaina pe faʻapefea ona aliali mai nei poʻo isi faʻafitauli ma faʻafefe oe.

E mafai foi ona e tusia i luga o se fasi pepa ia fesili e te manao e fesili i lau fomaʻi. E faʻafia ona matou manatua le mea na matou mananao e fai pe a matou tuua le ofisa o le fomai!

O faʻataʻitaʻiga ia o fesili faʻapitoa atonu e te ono maua.

• O a ni mea e faʻalavelave ai aʻu? E mafua ona o le maʻi pancreatic poʻo se isi mea? • E faʻafefea ona ou faʻamālōlōina le tiga o le tino ma isi mea le lelei? • O a mea lelei ma le lelei o le togafitiga fuafuaina? • O le a le umi e tatau ona togafitiga ai au? • E fia le togafitiga? • E i ai nisi togafitiga? • Pe tatau ona ou alu i le falemai pe o le a togafitia aʻu i luga o se falemai? • O le a se suʻega e tatau ona ou faia? • Pe ou te manaʻomia fautuaga mai isi tagata tomai faapitoa ma o fea?

NUTRITIONAL NUTRITION

E te mafaufau i mea e te 'ai? O a mea e maua mai le faleoloa, ma o le a faapefea ona iloa e lau paʻu? O le pancreas e tulaga ese ma e le mafai ona toe suia; e le mafai ona aveesea, e pei o le faʻaopoopoga. O le mea lea, e tatau ona e faʻafetaui: e le mafai ona e 'ai gaʻo, falai - leai se mea, e le mafai foi ona e malulu, vevela ma inu, suamalie e matua tapulaa. E taua le afaina o le faasaina, ona o le faʻamaʻi e vave afaina ai le manava o le tino, le naʻo. O le mumunifo mumū e faʻamalosi e tautala i le gagana o le tiga, e le mafai ona lapatai i se isi auala e uiga i le lamatiaga e taufaʻatau ia te oe.

I le pancreatitis e le masani ai, o le taumafataga e taʻua o le Numera 5p e tusa ai ma le saunoaga a Mr I. Pevzner o loʻo faʻaaogaina ma le manuia i vailaau faʻataʻitaʻi. O lenei Soviet nutritionist scientist i le tasi taimi na atiina ae se seti o meaai mo le togafitiga o faamaʻi tetele. O keke e taʻua o laulau. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le laulau muamua e faʻaaogaina mo le maʻi oona, o lona fa mo faʻamaʻi pipisi, le iva mo le maʻisuka, ma isi.

O le sini autū o le taumafataga Numera 5p o le faʻatapulaʻaina lea o le tuʻuina atu o enzymes pancreatic ina ia faʻaitiitia ai le mamafa i luga o le paʻu. O le faia o lenei mea, ua fautuaina e vavae ese ni susu, susu, meaʻai ma meaʻai, sola, sausage, sausages, offal (ate, fatuga ma isi), ulaula ma palu (aemaise lava sauerkraut), meaai kuka, caviar ma ituaiga iʻa mai iʻa - fufusi, uʻamea, lapisi, lapisi, lapisi, lapisi, lapisi, moa.

O le faʻasaina e aofia ai foʻi fatu, masomoli, legumes ma falaoa lanu enaena (o le tele o fiber), o le millet (ona o puipui paʻu e le lelei), paluga fou, keke, falala ma caramel, ice cream, keke, kvass, kofe, koko, sukalati, fualaau aina suamalie, mea inu suamalie.

Aua le ave faʻamalosi fua fua, o le tausiga o aiga e masani ona fafagaina se tagata maʻi o le aiga. E leai se masalosalo o vitamini o loʻo aofia ai i totonu e matua manaʻomia mo le tino, ae o le malosi malosi o fualaau aina mata (aemaise lava le kapeti paepae, radishes, turnips and rutabaga), o laula (laumela, meaʻai, salati) ma fualaau aina e le lelei. 1-2 faʻi po o fualaau suamalie suamalie e aunoa ma se pulu, ioe, o le a le afaina ai le soifua maloloina, ae o fualaau oona e matua solia. Ae o apu tao tao, kuka ma fufulu fualaau faisua e le faasaina ona taumamafa.

Aua le gauai atu i talosaga a ē pele ia e 'ai atili ina ia mafai ai ona toe faʻafoʻi ia malosiaga ua faʻaleagaina e le faʻamaʻi. Taulai atu i lou manava: aʻo faʻaitiitia, faʻamaua oe lava i le talafeagai talafeagai. O meaai e te 'ai e tatau ona kuka pe uʻu. O nisi nei o ipu o le a aoga ia te oe.

I le taimi muamua: soupuni o le cereal i le susu poʻo le tagata fai meaʻai fualaʻau ma fualaʻau lelei (sei vagana ai kāpeti, aniani ma le aniani). I le lona lua: vela le aano o manufasi, moa ma iʻa - kuka pe faʻapipiʻi foi i luga o ni meaʻai, meaʻai, meaʻai kuka ma meaʻai, falala susu, paluga falaoamata paluga poʻo ni fuamoa fuʻa. I le lona tolu: suamalie o le vai, faʻaaoga pe vaivai le lauti, vai palu sina vai vai e aunoa ma le kesi (Essentuki Nu 4 ma le 17, Slavyanovskaya, Moskovskaya), o le vai faʻafefe i le afa ma vai inu. Mo mea suamalie: keke masi, keke, falala, marshmallows, marmalade (e le sili atu i le 2-3 pc. I le aso), honey and jam (1-2 tbsp.

Ina ia faafaigofie lau filifiliga o ipu, matou te ofoina atu ia te oe se meaai mo aso e tolu mo le pancreatitis, e fuafuaina mo le 1 tagata. O le tele o le tautua e faʻatatau - e mafai ona faʻaititia pe faateleina ia mea e fuafua i lou manuia.

Breakfast. Rusks - 2 pcs., Palu pateta - 100 g, vai e leai se gala - 200 ml. O le taeao lona lua. Omele mai le 2 fuamoa, kesi vavala - 150 g, falaoa paʻepaʻe - 1 fasi, apricot - 1 pc., Milk - 200 ml. Taʻaloga Palu moa - 250 ml, iʻa fagota - 100 g, zucchini ua kuka - 100 g, falaoa paʻepaʻe - 1 leisi, vine - 30 g, sua o le tomato - 200 ml. Se meaai i le aoauli. Kissel - 200 ml, fualaau suamalie - 150 g, vai e leai ni gaʻo - 200 ml. Taumafa Osemeal porridge - 150 g, kesi vaʻa - 100 g, kāroti puree - 100 g, falaoa paʻepaʻe - 1 leisi, lauti ma susu - 200 ml.

Breakfast. Otimele porridge - 100 g, suauu pipi - 100 g, falaoa paʻepaʻe - 1 leisi, vai e leai se gaʻo - 200 ml. O le taeao lona lua. Pudding o le vao - 100 g, falaoa paʻepaʻe - 1 leisi, apple puree - 100 g, lauti e aunoa ma le suka - 200 ml. Taʻaloga Lauma o le fualaʻau - 300 ml, sisi iʻa - 100 g, uʻu pati ma le suka - 100 g, falaoa paʻepaʻe - 1 leisi, cheese cheese - 100 g, tea ma susu - 200 ml. Se meaai i le aoauli. Meatballs - 100 g, kararot puree - 150 g, apple puree - 100 g, yogurt - 100 g Dinina. Lisi falaoa - 150 g, pateta masima - 150 g, pudding curd - 100 g, falaoa paʻepaʻe - 1 fasi pepa, fualaau suamalie - 100 ml, lauti e aunoa ma le suka - 200 ml.

Breakfast. Omelet mai le 2 fuamoa, falaoa paʻepaʻe - 1 fasi pepa, susu - 200 ml. O le taeao lona lua. Laʻau falala - 100 g, falaoamata tao - 150 g, falaoa paʻepaʻe - 1 leisi, apple puree - 100 g, tea ma susu - 200 ml. Taʻaloga Suauu suamalie - 250 ml, aano o manufasi - 100 g, oatmeal - 150 g, falaoa paʻepaʻe - 1 fasi lau, puree fualaau aina - 100 g, apricots mago (susu i le vai) - 5 pcs., Tea ma le suka - 200 ml. Se meaai i le aoauli. Laʻau tipi - 100 g, sukalati kuka - 100 g, falaoa paʻepaʻe - 1 fasi, kefir - 200 ml. Taumafa Zucchini tusitusi ma pateta - 150 g, meatballs - 100 g, pudding cheese cheese - 100 g, falaoa paʻepaʻe - 1 leisi, lauti ma le suka - 200 ml.

O le pancreas e fafagaina ai meaola o manu: latou te faʻamalosia. O le taumafa o tagata gasegase i le pancreatitis, e le gata i le gaioiga ma le faʻamagalo, e tatau ona aofia ai le itiiti ifo i le 130 g porotini i le aso. Mo le kukaina, filifili meaʻai aupito sili ona lelei: povi vela, vela, ma moa, toso ma le lapiti i le ituaiga o meaʻai. E sili atu ona faigofie le faʻafefeteina o aano o manu. O iʻa, cod, pollock, pike perch, carp masani, perch e sili ona lelei. I fafo atu o le tauvaga, o le aisa e matua suamalie ma lelei. Mai lea taimi i lea taimi e mafai ona e faatauina pollock, blue whiting, navaga.

O vailaau o fuamoa i le tuufaatasiga o le amino o le mea tutusa e pei o puluvaʻa o lo tatou tino ma o lea e faigofie ona faʻafefiloi, ae le o le mamafa o le pancreas. I aso taitasi, e mafai ona e 'ai se fuamoa se tasi, fufulu vevela. Ma o le eletete uila vaalele o se fiafia moni lea mo lenei okeni.

O loʻo tautala i fuamoa fuʻa. O nisi fomaʻi e talitonu e tatau ona latou saunia mai na o puipuiga, aʻo isi e fai mai o nisi taimi e mafai ai mai fuamoa atoa. O ai e saʻo? E le lava, e saʻo uma. O le omeletine protein ua faʻamaonia mo le faʻateleina o pancreatitis poʻo le faʻaitiitia o le soifua lelei. O fomaʻi o loʻo faigaluega i le falemaʻi e feagai ma na tulaga. A aunoa ma le faʻavavevave, e mafai lava ona kuka se omeletene atoa mai se fuamoa atoa po o se meaola masusu, ae e tatau ona kuka e tusa ai ma tulafono uma. E tanu ile moa ile vai vevela ma kuka mo le 2-3 minute ma sina susu. I lenei tulaga, o le polotini e fai siititi mafiafia ma opaque, ma o le isu o le vai-vai.

O le faʻaogaina o ipu protein e faʻaauau pea le kuka. E fesuisuiaʻi pe afai e te faʻafefiloi keke kosi, faʻatau i totonu o se faleoloa, ma le 'aʻano fatu fou. O le kukaina o le kisi fou fou, kuka le 1 lita o le susu, aveese mai le vevela, sasaa le 1/2 lita o le kefir. Faʻasese le susu susu i luga o se faʻavevela. E mafai ona e vaʻaia le kisi falaoʻai ma le sipunipuni o le meainu suamalie o Actimel. O puddings laʻau paluga poʻo ni meaʻai suamalie ma kāloti, kulimi suamalie, apricot, pears, apu o mea suamalie suamalie o le a faʻalauteleina le lisi. E mafai ona fufuluina ni falaoamata mai le siʻusiʻi ma le vermicelli i le kulimi gaʻo o meaʻai e maualalo le gaʻo: Dutch poʻo soʻo se susu.

E tusa ai ma le taumafataga Nu 5p, 60-70 g gaʻo e mafai ona faatagaina i le aso. Afai e te kuka kuka, e faʻatagaina e faʻapipiʻi i le pata, ae le silia le 1 le itula.sipuni i le tautua. E sili atu ona lelei le faʻatau mai o suauʻu i tamaʻi tamaʻi pepa o loʻo faʻapipiʻi i le pepa. O le suauu e tatau ona fou, saofaga (e aunoa ma se faʻaopoopoga o meaʻai fualaʻau). E sili atu le tuʻuina o le suauu i totonu o se ipu ma masini paluga vevela, falaoamata po o fualaau faisua. O le tele lava o le maualuga o le toleniga sili atu i le sanuisi. Faatasi ai ma se faʻavavega o le faʻamaʻi, e tusa lava pe laʻititi le tasi, o le suauu mai le lisi o loʻo faʻaaogaina mo sina taimi.

Aloese mai suauu fualaau. A oʻo ina faʻavaivai le faʻalavelave tiga, e mafai ona e faʻaopopo sina tamai suāuʻu olive poo se la.

E tusa ai ma gaʻo meaʻai, o loʻo i ai i le au fai meaʻai i le taimi nei le manatu lenei: o maʻi e maua i le pancreatitis e manaʻomia le faʻaitiitia o le aofaʻi o gaʻo, talu ai o le pancreas foi o le endocrine gland e mafua ai le inisalini. Ma afai o loʻo aafia o ia i le togafitiga o le maʻi, ona mafai ai lea ona tupu le maʻisuka. O le mea lea, o le aofaʻi o meaʻai i le taumafataga mo le pancreatitis e le masani ai ua faʻaititia i le 350 g, o le faamamafa o loʻo i luga o masini gaʻo suamalie.

O Boroti o loʻo kuka i le susu i le afa i le vai. O le a le mea e faʻaleleia ai le maʻi? Tuuina atu ia te ia se filifiliga o semolina, buckwheat, oatmeal, oatmeal, or rice. Eseese mea e fai i le fale faʻanoanoa, vermicelli. Tetee mai le millet: o loʻo aofia ai polysaccharides e le mafaamatalaina.

E pei ona mafai ona e vaʻai, o le lisi o oloa o loʻo avanoa mo oe e le itiiti ifo nai lo le lisi o oloa e le talafeagai mo oe. Faʻaali sina mafaufauga, kuka ma le alofa, ma e le pine ae e iloa o mea taumafa e mafai ona matua lelei ma eseese.

Taumafa mo le cholecystopancreatitis

Ua leva ona e iloa, e pei o se tulafono, pancreatitis "e le alu se tasi", e masani lava ona o mai faatasi ma le maʻi gallstone. Afai o le cholecystopancreatitis e atiina ae, a oʻo loa pe a faatonuina se taumafataga, o loʻo suia i suiga o le gallbladder. O le aofaiga sili ona lelei o polotini i le taumafataga mo lenei maʻi e taua 110-120 g i le aso. O le faʻapogai o le paʻu manu atoatoa e maualalo le gaʻo o aano o manufasi, iʻa, moa, meaʻai susu, fuamoa. Talu ai o le fuamoa oona o se faʻaliliuga faʻalauiloa o le vavaeese o le kulimi pipi ma le pani, i le taimi o le faʻamalolo o le faʻamaʻi, e sili atu le faia o le protein omelet (protein e sili atu nai lo le 2 fuamoa).

O fualaau o fualaʻau o se vaega o fualaau faisua, fualaau, suamalie, falaoa ma isi falaoamata oloa. Fualaau faisua ma fualaau aina o oloa autu ia o le tele o vitamini ma suauu minerale, a aunoa ma le leai o se meaai o le a maualalo ifo.

Ona o le leaga o le galuega faalilolilo o le pancreas ma le pulelealele ma le cholecystopancreatitis, e pei o se tulafono, o le absorption o gaʻo ua vaivai. O le mea lea, o le tele o le gaʻo i le meaʻai e le tatau ona sili atu i le tapulaa maualalo o le tulaga o le physiological (70-80 g). O le gaʻo i lona tino mamā e le aofia ai. Faʻaaoga le pata e leʻi faʻamamaluina i ni mea laiti (e oʻo i le 30 g) mo le kuka, ma 10-15 g o le fuālaʻau fuālaʻau faʻamamaina, pe a tuʻuina lelei, e mafai ona faʻaopoopo i ipu saunia. E le manaomia le kukaina o le suauu o le suauu: o le a leiloa ana meatotino taua. Mai lea taimi i lea taimi, e mafai ona e totoina se salati i se sipuni o kirimi kirimoni.

O suʻesuʻega talu ai nei ua faʻaalia ai o le tele o suga faigofie i le taumafataga e mafua ai le leaga o le tuufaatasiga o le talo ma le solia o le pulelele, ma e manaʻomia ai foi le galue malosi o le pancreas. O le mea lea, faʻatapulaʻaina gaʻo meaʻai i le 300-350 g E aofia ai pasta, falaoa, cereals, sugar, honey, jam. O le suauu i lona mamanu ua fautuaina e le sili atu i le 4 fasi pepa i le aso (30 g).

O le masima o masima i meaʻai e lagolagoina ai le gaioiga o le inflammatory. O le mea lea, masima (e le sili atu i le 8 g) e na o le salimuina o ipu uma. O le aofaiga atoa o meaai i aso taitasi mo le cholecystopancreatitis o le 2.5-3 kg, o le suavai o le 1.5-2 l, o le kalori o le 2500-2800 kilokalories.

E talitutusa foi le taua o le gaosiga o mea taumafa. E fufulu pe kuka meaʻai, ma talia ma tao i totonu o le ogaumu. E le mafai ona e faʻasusu, aua o lenei mea e maua ai mea e faʻafefe ai le membrane mucous o le manava ma le totoga, faʻaleleia atili ai le faʻalavelave o le gallbladder ma le pancreas.

A o faagasolo le vaitau o le faʻavavevave, e fautuaina e 'ai le meaʻai po o le gaʻoina o meaai, lea e sili atu ona faigofie ona maua e le tino. Ae ui i lea, o mea taumafa umi ma mea mama ua le manaomia, o lenei mea e afaina ai le mafaufau-lagona o tagata mamaʻi, e mafua ai ona faaitiitia le tuinanau, o le tulai mai o le mautinoa.

Pancreatic Inflammation: Mafuaaga

Ina ia masalomia pancreatitis, e tatau ona e iloa po oa faailoga o le mumu o le pancreatic. Muamua lava, o le tiga o le manava ma le nausea. O ia solitulafono e le tupu faafuasei, e masani lava ona muai faia i ai se sese i meaʻai. E faavae i luga o lenei mea, e mafai ona tatou iloatino faailoga muamua o le mumu o le pancreas. E aofia ai:

  1. Le faʻapalepale i le ava malosi. E pei ona e iloa, o le inu soo e leaga mo lou soifua maloloina. I se tulaga sili atu, o lenei mea e aafia ai le ate ma le paʻu. O le mea lea, o le faʻaaogaina o le ava malosi o se tasi lea o mafuaʻaga autu mo le atinaʻe o pancreatitis.
  2. Nausea pe a uma ona 'ai meaai mamafa. O meaʻai faʻamalosi e aofia ai gaʻo meaʻai, falai, sili atu le suamalie, ma meaʻai vevela. E le gata i lea, o le le mautonu e mafai ona matauina i le faʻaaogaina o falaoamata o falaoamata.

O meaai le lelei ma le taumafa ava malosi o mafuaaga autu ia o le pancreatitis. I lalo o le faatosinaga o nei mea taua, o le pancreas ua amata ona mu. Faailoga o le mumunia e le vave aliali mai. E masani lava o nei mafuaaga e mafua ai le pancreatitis. O faailoga muamua o le mumū mumū e ese. Latou te foliga tutusa ma faʻamaoniga o mea taumafa. O le eseʻesega e faʻaalia ai le tiga, e le gata i luga ole pito o le manava, ae faʻalautele foi i tua.

E faʻafefea ona e 'ai pe afai na e taoto

O nisi o faamai pipisi e togafitia i le na o le fesoasoani o le taotoga (pancreatic necrosis, tumutumu, kesi, fistulas, ma isi). A maeʻa le taotoga, mo se taimi, o le a faatonuina e le fomaʻi se taumafa malosi mo mea faapena. O meaai e tatau ona maua i le suavai i ni vaega laiti i 1.5-2 itula uma. O nei vai vaivai, fualaau suamalie ma le suamalie suamalie, fualaau suamalie (fua mai fualaau mamago), e mafai ona e 'ai ni fualaau suamalie po o le manava, e mafai foi ona e inu ni falaoa ma ni meaʻai araisa ma le oatmeal ma le pata (1 sipuni). Meaʻai e tatau ona mafanafana. Afai e tatau ai, faʻaaoga meaʻai faʻatau meaʻai e ala i se suʻega poʻo le faʻaaogaina o ni fofo ile meaʻai e saunia.

A maeʻa ona aveese le gallbladder, e le manaʻomia se taumafa malosi pe afai e leʻi matauina e tagata gasegase aʻo lei faia le taotoga. E mafai ona latou 'ai meaai masani, faʻatapulaʻa na o le faʻaaogaina o meaola e leai ni meaola - palu, pipi, mamoe falai. O na gasegase na tausia lelei se taumafataga e mafai ona faasolosolo malie ona faʻalauteleina a latou meaai.

O le faʻaaogaina o le mafai ona toe faʻafouina maa - o le taimi lenei i le talo - e fesoasoani foi i le le aofia ai o meaai e aofia ai le tele o le cholesterol mai le meaʻai: masima, yolks egg, fat fat and fish, broths, o meaʻai vela ma meaʻai. O meainu malolosi, e aofia ai pia, e le fautuaina foi. Latou te faʻalavelaveina le galuega o le ate ma le pancreas. O tagata gasegase e tatau ona itiiti ifo le falaoa, pateta, suka, muffins, mea faʻafiafia, ma isi meaʻai gaʻo.

I le tulaga lautele, mo tagata mamaʻi ma faʻamaʻi pipisi, e taua tele le mataituina o mea taumafa masani i le taimi nei i le tausisia o vaitau lanu i le va o taumafataga. O le malologa i le va oi latou e le tatau ona sili atu i le 5 itula ile ao, ma 10-11 itula i le va o le afiafi mulimuli ma taeao muamua. O meaai i aso uma o le tele o gasegase e 3-3.5 kilokalama. I le gasologa o le aso, e tufatufa atu faapenei: muamua o le taeao - 25-30% o le aofai o le kalori, le lua o le taeao - 10-15%, le aoauli - 40-45%, taumafataga - 15-20%.

Faʻasalaga o le manava ma le duodenum i le gaioiga o le manava ma le duodenum i le gasegase laititi, o le vevela tele o le pancreatitis, lea e manaʻomia ai le faʻamalosi tele o le masini, o le aofaiga o meaai i aso uma e faʻaitiitia i le 2.5 kilokalama ma vaevaeina i le 5-6, ma o nisi taimi e oʻo lava i le 8-10 taumafataga.

O le taua tele o le vevela o ipu e tuʻuina atu i le tagata maʻi.I luga o le ate, pancreas, o le eseesega o le vevela o loʻo i ai se aafiaga manaia. O lapisi e maua i le maualuga o le maualuga o le 60 ° C ei ai le aafiaga faʻafefe i luga o le mucous membrane o le esophagus, manava, ma duodenum. O le tele o mea e fiafia i ai o ipu ia o lona vevela e latalata i le 36-37 ° C, pei o le manava.

Afai e leai, ae e manaʻo moni lava.

O meaai o se tasi lea o autu, ma mo le toatele, e oo lava i le sili ona taua o le olaga. O le mea moni, e le aoga le valaʻau mo se laulau taatele o tagata e maua i le maʻi pipili, faʻavevelaina o cholecystitis poʻo pancreatitis. Latou te manaʻomia meaai taumafa. Ae mo i latou o loʻo gasegase faʻamaʻi o le faʻaogaina o meaʻai, o le "lanu" lauiloa e matua taliaina: e le mafai, ae e mafai pe afai e te manao moni lava.

Mo se faʻataʻitaʻiga, fai sina eseesega o le laulau, e mafai ona e 'ai i nisi o taimi i se fasi mea suamalie, ma sina aano o aano o manu po o iʻa i totonu o se fagu. Afai e le mafai ona e ola i se aso e aunoa ma se laufofoga, aua nei e taofia oe lava i lenei fiafia. E ui i lea, e seasea lava ona mafai e soʻo se tasi, i le taimi "filemu" o lou maʻi, e faigofie lava ona e gaosia le lauti mo le lapo o le taeao, ae mo le 'aiga o le afiafi, ia faʻatapulaaina oe i se fualaʻau maualalo-calorie po o se keke siʻi.

E toatele tagata e pei o sukalati, ae ia mafaufau lelei i ai. O le mea moni, o le koko o se mea maualalo-kalori, ma o supplements (susu, pata, nuts, caramel, suka) e gaʻo ai. E sili atu ona lelei le faatauina mai o sukalati pouliuli e aunoa ma ni mea e tumu i ai, o le mea sili lea ona taumafa.

O se iloiloga atoa o amioga masani e le o se galuega faigofie, o lona uiga e le aoga le tataina o lou tauau. Taumafai e faʻaaoga lemu le fuainumera o "mea leaga" faʻafefete, faʻatau mai ia i latou i lea taimi ma lea taimi ma sina mea itiiti ina ia latou le momoe i totonu o le pusaaisa ma aua le faʻatauvaaina oe.

O le tulaga e sili atu ona faigata i le taimi o aso malolo, pe a faʻafegalegaleaiga lelei, ava malosi ma suia meaʻai e faʻavaivaia le lagona o le nofo malie ma e toatele e foliga mai e aveʻesea. Ae o aso malolo e le o aso uma, ma e le faigata tele ona saunia mo i latou. Muamua, afa afa itula ao le i faia le taumafataga, inu se ipu vai - masani poʻo minerale. O lenei mea o le a faʻavaivaia ai le lagona o le fiaaai, ma le manava, pancreas ma le ate o le a matua faʻafetai tele mo sina sipuni vai aʻo lei galue malosi. Lona lua, fafaga lemu ma faʻaeteete lelei. Na latou ave se fasi mea se tasi ma tuu le tui i luga o le ipu - o lea e te aʻoaʻo ai pe faapefea ona 'ai i ni vaega laiti. I le va o ipu vevela, e manaia le inu i se ipu lanu meamata e aunoa ma le suka. E sili le aua le tago i le areto, ina ia le tumu ai o latou manava ma le fatu.

Sui lemoni ma vaʻavaʻai ma meaʻai suamalie ma piʻo. Ae o meaai lelei ma mea manogi, ae e le o le afaina foi, e mafai ona e tofo i sina mea laitiiti. O mea inu inu gaosini e leʻo mo oe - latou te faʻaosoina le heartburn ma le belching. Teu ma le sukalati, faʻapea foʻi ma mea e le vevela, e mafai ona faʻaosoina pe faʻamalosi ai le fatu. E fautuaina e aua neʻi faʻaaogaina soʻo se mea vevela i lalo o le vevela o le potu. Ae o le ava malosi, e mafai ona e tipi se ipu malamalama, ae o se mea inu ava malosi e tatau ona maualuga ma e le o gaosia. Ae o le ulaula e matua le fautuaina.

E le gata i lea, e tatau ona e tulaʻi mai i luga o le laulau ma faʻanofo. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a suia meaʻai. Ma a maeʻa le tausamaʻaga, taumafai e le alu i le moega mo le itiiti ifo ma le lua itula. Ma e aua foʻi nei e faia se tulaga faʻavave.

Afai e le mafai ona gasegase, lea e masani ona tupu, e tatau ona e fesoasoani i lou tino - ave ni enzymes ma vaega ole talo. O le masani masani o le tasi i le lua papa. Fai tutusa ma le cholecystitis, pe a oo ina malosi le puipui o le vevela ma taofia le gaogao o le talo i le tali atu i fualaau oona. Ave le enzymes mo le vaega o le pancreas i le pancreatitis masani. I se aotelega, afai e te talia nei tulafono ma mafaufau i le taumafataga i taaloga, e le pei o le taalo petipetiga - o se naunautaiga mo taaloga, ae o le tauiviga - o se taua muamua, o le a lelei mea uma.

E mafai ona ou aveeseina le mumu o le pancreas ia te au?

Atonu o le a le mafai ona e aveeseina le mumu i totonu o lau lava vaʻaia e aunoa ma se fesoasoani faafomaʻi. E mafai ona e faʻaitiitia lou tulaga aʻo lumanaʻi le taunuu mai o le au taʻavale. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona matou fautuaina:
ave se laulau o duspatinal poʻo drotaverin poʻo noshpa,
faaaoga le malulu mai tua ma i totonu o le manava,
ave se mea lelei
inu le tele o sipuni vai inu mama po o se mafana mafanafana o le chamomile.

Totogi faapitoa i meaʻai mo le mumū o le pancreas. I le tolu aso muamua ina ua maeʻa le osofaiga, ua fautuaina le malologa atoa. E mafai ona e inu na o sina vaega itiiti o vai mama. I le lumanaʻi, e tatau ona lafoaʻi le kofe, koko, lauti ma sukalati. O nei oloa uma e mafua ai le faʻaleleia o le gaosia o enzymes i le uʻamea.

O meaʻai mama, mea faʻamaʻavale, ulaula masi ma mea taumafa mama ua faʻaaogaina atoa. E fautuaina e tuʻuina atu le fiafia i salalaʻau fualaʻau fualaʻau e aunoa ma le faʻaopoopoga o le mayonnaise, moa moa ma meaʻai suamalie. E tatau ona e mulimuli i lenei taumafa mo le itiiti ifo i le 3 masina talu ona osofaia pancreatitis.

E uiga i aoga o gaoioiga faaletino

O le tele o faʻamaʻi faʻamaʻi o le pancreas, e oʻo lava i le taimi o le faʻamagaloina, o loʻo faʻatasi ma le malepe, asthenia, atuatuvale - i se aotelega, o le lalolagi atoa e le lelei. O se tagata e amata ona vaavaai mo le mea e maua ai le malosi. O lea la, e le gata o le ipu kofe e mafai ona fiafia. E i ai se vaifofo ma malosi - o le gaioiga faaletino lenei. I le toetoe lava o fautuaga uma a se fomaʻi o loʻo mataituina tagata gasegase i faamai pipisi, o loʻo i ai se faʻamanatuga o le manaʻomia ona faʻanofo atili. "E sili atu, o le a ou viliina e pei o se squirrel i se uili, ma o loʻu taimi e faatulagaina saʻo i ni minute," o le toatele o outou o le a tetee.

O le fomaʻi o loʻo i ai i lenei mataupu e le faʻaalia ai le faʻatauvaʻa o le fale, ae o le gaioiga faʻalauteleina e faatumauina le leo o lau paʻu. Ina ia maua se taunuuga lelei, e le manaʻomia le toleniina o tagata taʻaalo. E oo lava ile gaioiga faaletino e maua ai se aafiaga lelei - 1 savali ma taʻavale i le ea fou, galuega fale ma se fuafuaga a le tagata lava ia, siva, aau, ma, ioe, exercises ma faamalositino i le fale. O le mea moni, o nei gaoioiga uma o le a faʻamanuiaina i na o se taimi toafilemu, pe a faʻaitiitia uma faʻamalosi.

"Totogiina" mo le pancreas

Faatasi ai ma le fesoasoani o gaoioiga faʻapitoa o maso o le manava ma le diaphragm, e mafai ona e aʻoaʻo e faʻamaʻa lemu lau paʻu. O nei gaioiga e faʻaleleia ai le toto i totonu o le pancreas ma le tafe o sua oona. O sea "moliaga" mo le pancreas o se puipuiga lelei tele lea o pancreatitis ma ona faʻavavega. Muamua e tatau ona e faataitai: inhale, exhale ma taofi lou manava. Ma le agamalu, ae o le tosoina o le manava ia lava le malosi, faitau i le tolu, ona faʻafilemu lea o maso o le manava. Tatou te pasi i faatinoga.

1. Faʻaleleia, faʻaola ma taofi lau manava. I le taimi o le manava manava, faʻamalosi lou manava i le mea sili e gata ai, faitau i le tolu ma malolo. 2. I le ogatotonu o le musumusuga, taofi lau manava mo le 1-2 sekone (o le tusi ma le faʻamafolaina) ma faʻaauau pea ona inu atili, e peiseai o le faʻasaʻoina o le ea i totonu o le manava ma sina siʻosiʻomaga o le puipui. I le faaiuga o le musumusuga, taofi, faitau i le tolu, fafagu lou manava, ona vave faʻafilemu lea o ou maso ma faʻaauau pea le faitauina i le ono, ma le toso malie atu i totonu o le puipui o le manava. Faʻavave ma faʻamalu ou musele. 3. Fufulu le manava aʻo e alu. Taofiofia lou manava mo ni nai sekone, taofiofia ou maso. E matua afaina ai le manava aʻo e inu ma toe tosoina aʻo e alu.

Gymnastics e tatau ona faia taʻoto, saofafo pe tu 2-3 taimi i le aso. Amata i 3-4 repetitions o faamalositino taitasi ma faasolosolo malie le maeʻa i le 9 taimi. Ae aua le faʻamalositino e ala i le faʻamalosia - tolopoina vasega pe afai e te vaivai pe o loʻo i ai faʻafitauli.

O se tasi lenei faʻamalositino faigofie e faʻaleleia le toto i totonu o le manava o le manava, ma e fesoasoani foi e faʻamalosia ai maso ma ponaivi o vae.Tuu ou lima i le pito i lalo, i luga o le vaega o fatugaʻo, ma savali faataamilo i le potu ile tamatamai vae, mulivae ma luga ma pito i fafo o vae. O le faamalositino e fautuaina mo faʻamaʻi o fatugaʻo, ate, ma le pancreas.

Se seti o faʻatinoga pe a uma le taotoga

O le tino i gallstone faamaʻi ma le pancreatitis ua na o le vaitaimi o le faamagaloga e faʻaalia. Afai o le tagata gasegase na faia se taotoga i luga o le pancreas poʻo le vevela vevela na aveesea, ona le mafai lea ona fesiligia soo se taʻaloga i le masina muamua pe a maeʻa le taotoga o le tino - soʻo se vevesi i maso o le manava e mafua ai le tiga. Seiloga o le taimi o le toe faʻaleleia ma i lalo o le taʻitaʻiga a le faiaoga o le physiotherapy e amata ona latou faia ni faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e fausia ai se taulaʻi telefoni feaveaʻi ma faʻamalosi ai maso o le manava. Ma o tagata gasegase tuga ma se manava oona e tatau ona fai se fusi. O fea e maua ai, o le a taʻu mai e le fomai. O i latou o loʻo faia se taotoga e faʻaaogaina ai faʻataʻitaʻiga e manaʻomia foi ona faia ni faʻatinoga - latou te fesoasoani i le tafe o le talo.

1. Amataina o le tulaga (ma isi mea) - taoto i lou tua, vae punou i tulivae, vae vae vaʻai lautele nai lo tauau. A maeʻa le manava, punou ou tulivae i le tasi itu poʻo le isi. 2. I. p. - o taoto i ou tua, vae paʻu i tulivae. Tuu se taga oneone (o le mamafa o le 250-300 g) i le pito i luga. Aʻo e faʻaleleia, taumafai e sii maualuga i luga, pe a manava, faʻaitiitia. Fai le mea lava lea e tasi ma se taga tuʻu i le pito i lalo. 3. I. P. - o loʻo taʻoto i le itu tauagavale, ua punou vae i tulivae ma sooga. A oe faʻaleleia, ave lou vae taumatau, ma faʻaitiitia le faateleina o le eletise ma faʻaititia le maualuga o le fesuiaiga. E tutusa lava i le itu taumatau. 4. I. p. - o taoto i luga o lou tua, vae ua faalautele ma sili atu vavae ese i itu, lima i luga o le tino. Felauaiga o vae saʻo - saʻo i le agavale, agavale i le taumatau. E manava le manava. 5. I. p. - nofo i luga o se nofoa, ma faalagolago i tua, uu le nofoa ma ona lima. Manava manava. I luga o le vevela, taofi i luga o ou lima ma ou vae, sii le pelvis, toe foi i lona tulaga muamua. 6. I. P. - nofo i luga o le fala, lima i luga o le tino, vae faatasi. A maeʻa le manava manava, o le isi itu i le taumatau ma le agavale. Ona faasolo lea o le tino i le itu tauagavale ma le lima taumatau e sii i luga ma le itu taumatau ma le lima tauagavale e sii i luga. 7. I. p. - tu i tua o se nofoa, uu i tua. A maeʻa le manava manaia aoe vevela, ia e alu lou vae taumatau i le itu ma le tua. Mea tutusa i le agavale agavale. 8. I. p. - tu, vae vae lautele lautele, lima i luga o le fusi. Liliu le tino i le taumatau ma le agavale. E manava le manava.

Fai ia faamalositino taitasi 10-15 taimi, ae afai e te lagona le vaivai, faaitiitia le avega, faaitiitia a latou toe fai. O nisi e talitonu o fomaʻi togafitiga e suia i galuega i totonu o le togalaau, i le atunuu poʻo i le fale. O lenei mea o se avega eseʻese, e le fesoʻotaʻi ma le malosi faaletino ma le soifua maloloina. I le afa muamua tausaga pe a maeʻa le taotoga, e masani lava ona e manaʻo e tausia oe lava: aloese mai le galuega e fesootaʻi ma le taua tele i totonu o maso o le manava (mopping, lifing weight, digging up beds).

Yoga manava faamalositino

O nisi o penefiti mo pancreatitis e mafai ona faʻaaogaina ai le manava e tusa ai ma le polokalama yoga - e ala i le faʻaleleia o le malosi mai le ea e le tino ma le ituaiga massage o totoga o totonu. Ina ia mafai ai ona e iloa le manava ma manaia le manava o le manava (maualalo), o le a tatau ona e galue - pe tutoatasi pe i lalo o le taitaiga a se faiaoga.

E tatau ona e nofo sao i luga ole fola ile vae ole vae ole ulu (neck, neck and back should be on the same line), taoto ile fola pe tu i ou vae. Ae e te leʻi manava i totonu, e tatau ona e faʻaleleia le ea mai mama, aoʻo le manava i totonu (faʻapupula le diaphragm). Ona tatau ai lea ona faʻalemu lemu i le ea e ala i le isu, ma taofiofi le manava (faʻaititia le diaphragm), e aunoa ma le fusi o le fatafata ma lima. O le pito i lalo o le mama ua faatumulia i le ea.

Pe a tatou toe ola, o le manava e alu loloto i totonu, ma e tulai mai le pepragm, ao le ea e aveese mai i lalo ifo o le mama. O lenei mānava ua faʻamalamalamaina i le mea moni e naʻo le diaphragm o loʻo aafia ai, aʻo le iʻu ma le vavave faʻasosolo e tumau le leai o se mea. Ina vave vave ona e faʻaaogaina lenei mea, tuu lou alofilima i lou manava. Ona faʻaaogā lea o le paʻi, o le a sili atu ona faigofie mo oe ile mataʻituina ma le paʻu o le puipui o le manava. A maeʻa ona e manava e manava i le manava, e mafai ona e alu i galuega masani.

Bhujangasana (pusi talo). Taʻoto i luga o le fola ma tuu ou alofilima i luga o le fola ile fatafata. Faʻalagolago i ou lima, sii i luga lou tino, punou lou puʻu ma toe foʻi lou ulu. Toe foi i le tulaga amata. Toe fai taga 4-5 taimi.

O faamalositino e aveesea ai faamai o okeni o loo i totonu o le manava o le manava, ma faamalosia ai foi maso o le manava, pusa, ua ma lima.

Dhanurasana (totolo). Taʻu i lou manava, tootuli ou tulivae, puʻe tapuvae ma toso i luga ina ia faʻamalosi ou lima, toe faʻasolo lou tua, ma faʻamalosi lou manava. Muamua ia tuʻuvae tulivae. A maeʻa se gaioiga pupuu, faia le faʻamalositino ma tulivae e fesoʻotaʻi. I le taimi o le faamalositino, faatino ni faʻavavega 4-6. I le aluga o taimi, o le manava o le a faʻapupula.

O faamalositino e fesoasoani e faʻamalolo ai faʻamaʻi o le tino, ma e aoga foʻi mo le tui.

Prushta Walitz Hanumasana (po o le tupu o manuki). Tutu faʻatasi ma ou vae. Tuu lou vae agavale agai i luma i le mamao e mafai ai, punou i le tulivae. O le vae taumatau o loʻo tumau tonu. Sii lou lima i luga aʻe o lou ulu, toso i tua. Ona tuu i lalo o ou lima i lalo, paʻi i le fola ma liliu le tino i le itu tauagavale. Toe fai le faamalositino i le isi itu. Fai lenei faʻamalositino i auala uma ..

O le faamalositino e mafua ai se vevesi malosi o musele uma o le tino, e faʻamalosi malosi ai le puimanava ma togafitia ai faʻamaʻi o okeni o loʻo i totonu o le manava manava ma i totonu o le pusa.

Totogi

Ma o lenei ua matou manatuaina se taʻaloga e leʻi leva ona lauiloa ma e le manaʻomia ai tupe faʻaalu tetele ma mea faʻapitoa mai ia te oe. Pau lava le mea e te manaʻomia mo le faʻataʻiina o seevae mafanafana ma totini mafanafana. O tagata tamomoʻe e talitonu o lenei auala latou te faʻalauteleina ai o latou ola i le 5-7 tausaga. O le mea moni, o le faʻataʻitaʻiga e faʻaleleia ai le gataifale, faʻaitiitia le cholesterol ma o se fuataga foi o le puipuia o le maʻisuka. I le leai o ni faʻasalaga, o lenei taaloga e fetaui lelei mo le puipuia o faʻamaufaʻailoga ma fibroids pancreatic.

Ina ia malamalama i le maelega o tagata fiafia, e tatau ona e le itiiti ifo ma le faʻamalosi e te alu ese mai le nofoa ma alu mo se taʻavale i le ea fou. I se mea maualalo, o le ae fiafia i le gaoioiga lava ia; i le maualuga, faʻaleleia lau soifua maloloina - ma e le naʻo le tino faaletino. O se tasi o faʻamanuiaga o le tamoe o le mafai lea ona faʻaitiitia le atuatuvale. Aʻe solo i le paka, faalogo i pesega a manu, pe i luga o le auala, matamata i taavale o loʻo pasia, o le filifiliga mo oe. I soo se tulaga lava, o se taamilosaga lelei e "ea i luga o lou ulu", ma mo i latou o loo nonofo i se taulaga tele, o lenei mea e taua tele.

Afai e te leʻi aafia lava i taʻaloga, o le a faʻavaivaia oe mo le 4-5 minute. O le taimi lava e te lagona ai le vaivai, taofi ma fua lau pulupulu. E tatau ona tutusa le 100-110 pepe i minute taitasi, pe afai e sili atu i le 120 - faʻaititia le avega. O le afa itula e masani ona aofia ai 4.5-5 kilomita, o lea i le taimi e tasi e mafai ona e suʻesuʻeina ai le siosiomaga. Faaaoga auala eseese, taumafai e aua le tamoe tasi i luga o lea lava mea. Skip vasega i le mamafa o timuga ma e le tamoe lava e aunoa ma ni paʻu i luga o auala. Afai e mafanafana le tau, e mafai ona e tamoe i le moli.

E filifilia e tagata uma se faʻatulagaga mo ia lava, ae, i se tulaga masani, 2-3 taimi i le vaiaso o le a lava. Afai e te manaʻo e momoʻe atili, e mafai ona e gafatia e momoʻe i se aso, ae le tele taimi: o ou maso e manaʻomia se taimi e toe faʻaleleia ai.Ma ia aua nei galo: o taaloga faifai pea masani e aunoa ma le vaavaaiga a se fomaʻi e na o tagata ola maloloina lava e faʻaalia. Afai o loʻo iai oe i le maʻi fatu poʻo le fatu, fatu maualuga, maʻisuka, faʻafitauli o le vaʻai, aemaise lava i latou e fesoʻotaʻi ma suiga o le uluaʻi toe faʻaleleia, ona tatau ai lea o faʻatalanoaga a le fomaʻi. Ma ae e te leʻi faʻaofuina au faasee ma e alu i le auala, o le a le sili atu le leai o se suʻesuʻega itiiti: fai se ECG, siaki le maualuga o le cholesterol ma le suka toto, fuaina o le toto.

Faailoga ma faailo o le mumunia o le pancreatic

O le gland o loʻo i tua o le manava ma lata ane i le paʻu o le gall, o lea afai e afaina, ona salalau lea o le maʻi i le pancreas. I le amataga o le atinaʻe o le mumū, o faailoga ma faailo o pancreatitis e faʻamaonia:

  • le fusi o le tiga
  • faʻamaʻa mu i le pito i lalo o le talavaʻa mai tua,
  • faaitiitia le fiaai
  • faateleina gag reflex,
  • a faʻapipiʻi i luma, e faʻaitiitia le tiga
  • o nisi taimi o le maualuga o le vevela o uiga lelei.

O tagata maʻi e masani ona fenumiai le pancreatitis ma le osteochondrosis, pyelonephritis ma le shingles. Ae o se fomaʻi poto vave e fuafua le mumū o le pancreas, talu mai le amataga o le faʻamaʻi e masani lava ona alu ese ma se tiga matuia. E faigofie ona fuafua e ala ile palpation e le o le afaina lea e tiga ai: o le osteochondrosis poo le pyelonephritis, faʻamaʻi i le itu tiga e mafai ona iloa, ae le o le pancreatitis e leai.

Aute foliga

E mafai ona togafitia i le falemaʻi se ituaiga o pancreatitis ma e tatau i fomaʻi ona "faʻafilemu" vave le pancreas, a faʻapea o le faʻamaʻi e lamatia ai le liliu mai i le necrosis (maliu o le tino) ma le oti mo le tagata maʻi. O le mea lea, faatasi ai ma le muamua tiga i totonu o le vailaʻau faʻatele poʻo le mumū o le hypochondrium, e tatau loa ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. O faʻamaʻi gasegase mataga e oʻo atu ai i le olaga nei i le 15% o mataupu ona o le leai o se avanoa i se tagata tomai faapitoa. O faailoga taua o le mumu mumcreatic inflammation:

Taimi

Afai o le pancreatitis o le tino e tupu mai i tua o le activation o le enzyme pancreatic, o lona foliga masani e faia e le tele o faamaʻi o le gastrointestinal tract, mo se faataitaiga, maʻi gallstone, cholecystitis poo le hepatitis. Faailoga o se faamaʻi masani:

  • faʻalavelave i meaʻai gaʻo,
  • tiga i le hypochondrium ao faagasolo le malosi faaletino,
  • solia le nofoa
  • paʻu faʻafuaseʻi mamafa
  • leai se manaʻo.

Faʻalagolago i faʻamaoniga, fomaʻi e iloa le tele o ituaiga o faʻamaʻi pipisi o le pancreatic: o le asymptomatic, tiga, repsing ma le pseudotumor. I le tulaga muamua, o le tagata maʻi e le o iloa le faʻamaʻi, i le tiga, na te lagonaina le tiga i taimi uma i lalo ifo o le ivi, ma le toe foʻi atu o le tiga e aliali mai, ae ua mou atu pe a uma le togafitiga. O le ituaiga pseudotumor o le pancreatic inflammation e tupu pe a faʻapupulaina lona ulu, faʻafefeteina i mea fiva.

Faʻamaumauga o le faʻaogaina o le faʻaogaina

Afai e ese le paʻu, ona ese ai lea o tiga: tigaina, tipi, lalaga, ma le patino patino, mo se faataitaiga, i lalo ifo o le taumatau ole afaina, poo le leai foi o se localization i totonu o le manava ato, i le pito i tua po o le tua. O le ituaiga o lenei tiga tuusao e faalagolago i le a le vaega o le gland e afaina: o le tino, ulu poʻo le siʻu. Pe a faʻalavelave le faʻaleagaina o le tiga, e masani ona talanoa fomaʻi e uiga i se faʻamaʻi atoatoa o le okeni.

O le sasaina o le tiga i le ogatotonu o le lua o le manava e taʻu mai ai o le pancreas e mumu, pe afai o le tiga e paʻu i le itu taumatau, o le ulu o le gland e mumū, ma afai o loʻo i le tauagavale, o le siʻu. O le i ai o faʻamaumauga mulimuli e lua e sili atu ona leaga, aua o nei vaega o loʻo fausia ai se faʻavae volumetric (tumo).

I le ulu o le pancreas

O se suiga lautele i le tele o le pancreas e sili atu le saogalemu nai lo le faateleina i soo se vaega. O le ulu o le gland ei ai sona foliga faʻapitoa ma se fausaga tulaga ese: o loʻo i totonu o se tagata matua i le maualuga o le lua vertebrae muamua, ma o se pepe faatoa fanau mai e laʻititi maualuga atu.I le avea ma tagata matua, o le masani masani o le ulu o le pancreas e tatau ona oʻo atu i le 35 mm, ma afai e laʻititi pe lapoa, o lona uiga o lenei mea o se togafitiga.

O le gaosiga o le volumetric o le ulu o le pancreatic e masani lava ona iloa i le taimi o le ultrasound o le afaina o le manava ma ua manatu o se maʻi matautia. E mafai ona lelei pe le lelei, lea e manaʻomia ai le aveese faʻafuaseʻi. O lea faʻamaʻi e masani ona maua i tagata pe a mavae le 60 tausaga. E oʻo lava i se fomaʻi e vaʻaia le mafaufau e faʻamaonia muamua faailoga o le mumu o le ulu o le gland: o se suiga o le lanu paʻu ma le paʻi o mata o mata ile lanu samasama. Togafitiga o lenei fomaʻi o le maʻi e tupu i se falemai.

O le siʻusiʻu o le pancreas o loʻo i ai se foliga foliga paʻu e alu i luga ma latalata vavalalata i le vaʻa. I totonu o se tagata soifua maloloina, o le pito sili ona lelei o le siʻusiʻu o le okeni e 20-30 mm, ma o lona umi e tusa ma le 15 cm. O le malosi o togafitiga o le siʻu gland o lona faʻalauteleina poʻo le faʻamalosi, lea e faʻalavelaveina ai le faʻalavelaveina o le vevela vein poʻo le mea faʻapitoa.

O se tumutumu o le siʻusiʻu o le gland e seasea lava: e tusa ma le kuata o maʻi uma gastrointestinal. Ae afai e maua, ona masani lea o le tumutumu e vave ona leaga ma e toetoe lava a le mafai ona togafitia, talu ai ua iloa ua tuai, pe a oʻo atu i se tele taua. Aʻo faʻaaogaina se pulu i le siʻusiʻu o le pancreas, e masani lava ona i ai fomaʻi e aveese vaʻa latalata ane.

Mafuaaga o le faamai

I le tele o tulaga, o mafuaʻaga o faʻamaʻi pipisi e fesoʻotaʻi ma le ava malosi. E le gata i lea, e le afaina po o le a le mea na inu i le aso na muamua atu: vodka taugata poʻo le uaina ua fausiaina. E faʻaaogaina tagata i le mafaufau o le ava malosi e maua ai le avega autu i le ate, lea e oʻo atu ai i le gasegase, ae e mafai ona taulimaina le 'ava malosi ma le fesoasoani o ona enzymes seia oʻo i se tulaga faapitoa. O le pancreas e leai ni puipuiga faʻaleagaina, o le mea lea o le 'ava malosi e taia ai se okeni e le mafai ona puipuia o ia.

E le gata i lea, o mea nei e mafua mai i le afaina o le okeni:

  • O faamai o le biliary tract. Pe a lafoina le paluga i totonu o le pancreas, e faʻapipiʻi mea faʻapitoa e faʻaaogaina ai le encyclopedia o le gland, faia ai le edema tissue, faʻaleagaina toto toto ma faʻafesoʻotaʻi eseese. Afai e te le amanaiaina le ava malosi, o lenei ituaiga o mumu o le 70% o faʻamaʻi uma o le gland.
  • Le faʻavae o maʻa poʻo oneone. I le pancreatic duct i lalo o le aafiaga o le le paleni o meaai, o maʻa e masani ona fausia e poloka ai le ala pe a alu, e mafua ai le mumū o le pancreas.
  • Faamai o le duodenum po o le manava. O le manava o le manava, gastritis, poʻo soʻo se isi lava mumu o le gastrointestinal tract e saofaga i le lafoaia o mea e le o togafitiina ile iniseti i totonu o le pancreatic ducts, lea e oʻo atu ai i se faʻavavega o pancreatitis.
  • Ole maualuga, maualuga o le maʻisuka, atherosclerosis, maʻitaga. I nei tulaga, o loʻo i ai le soliga o le masaniga faʻalauiloa, faʻatapulaaina meaʻai o le pancreas, faʻapupulaina o le mumū.
  • Vailaau Mataʻutia po o mea taumafa taumafa. I le tulaga o le oona i le konalis, acids, toxins, inisua poo le osofaʻiga o le malosi, o loʻo faʻaaogaina ai enzymes pancreatic, lea e masani ona oʻo atu ai i le pancreatitis.
  • Vailaʻau le pulea. O nisi fualaau faʻamalosi e faʻaaoga ai gland enzymes, o lea e tatau ai ona e ave i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.
  • Fafagaina. Afai e faʻaleagaina e le tino le gaʻo gaʻo gasegase ma se faʻagasolo i le gasegase, o le aʻafia o pancreatitis e faʻapupula i taimi. Ae maise lava pe afai o se tagata e faʻaaogaina le falai, gaʻo ma meaʻai vevela.
  • Manua poʻo manuʻa i le manava. Faʻasalaga, manua faʻafuaseʻi poʻo faʻasologa o taotoga le manuia i luga o le vaega o meaʻai, o le lamatiaga o le atiaʻeina o le mumu o le okeni.
  • InisetiO le hepatitis, chickenpox, le gase o le ate, tonsillitis, mumps, purulent process in the abdominal cavity, sepsis o le intestinal poo le dysentery e faateleina ai le lamatiaga o pancreatitis.
  • Genetics O faʻafitauli o le gasegase e tele ina mafua ai le mumū o le pancreas i le pepe i le taimi lava e maeʻa ai.

Auala mo le faamamaina o le mumū ma togafitiga o pancreatitis

Mo soʻo se tiga i le gastrointestinal tract, e sili atu ona faʻafesoʻotaʻi vave se fomaʻi. Togafitiga o pancreatitis e masani lava ona tupu i se falemai. O fomaʻi o loʻo i totonu o le taimi faʻalavelave e faʻaaogaina ai le faʻaipoipo, faʻateʻaina ana galuega faalilolilo. Latou te faʻamamaina foi le vavalalata o vaitafe oona ma fualaau faasaina ma faatonuina ai le lautele o vailaau e puipuia ai fomaʻi fomaʻi po o faafitauli lua. Afai o faʻalavelave i le pisapisaʻo e ogaoga, faʻaaogaina taʻavale vaʻaia.

O se faʻalavelave sili atu o se faʻamaʻi masani o loʻo togafitia i luga o se falemaʻi. O le tagata gasegase o loʻo faʻamatalaina se taumafa malulu faʻamalolo ma meaʻai fufulu. E tatau ona tuʻufaʻatasia lelei mea taumafa ma le tagofia o vailaʻau e poloka ai le enzyme malosi o le gland. Faatasi ai ma le ogaoga o le tigaina o le mumu o le "pancreas," painkillers, antispasmodics, vailaʻau o le enzyme, ma vitamini ua faatonuina foi.

E faʻafefea ona togafitia togafiti ma togafitiga faʻasolo

O togafitiga anamua ma aoga o togafitiga o le togavao. E le gata i le lelei o taumafa mo pancreatitis ma le teenaina o falai, gaʻo ma meaʻai vevela, ina ia mafai ai ona faʻamalieina le mumu o le mumū i totonu o le paluga, e manaʻomia ona e inuina ni fualaau kuka. Ina ia faia lenei mea, ave le 10 g o laau mamago:

  • celandine
  • suauu o sana,
  • fualaau faisua
  • laʻau aʻa
  • tricolor violets,
  • manu lele.

Fufulu mea uma, fefiloi, sasaa le ½ lita o le vai vevela ma faʻafefe mo le 3 minute. A maeʻa le mafanafana, e tatau ona onunu le gaʻo i se faʻavavega o le faʻamaʻi faatolu i aso uma ao lei faia ni taumafataga mo vaiaso sosoo e lua. Ona e manaʻomia lea ona e inu se tasi mai mea nei:

  • kulumu, moli, 30 g ia mea taitasi,
  • fugalaau olaola, fugalaau suamalie o le 20 g,
  • chamomile fugalaau 10 g.

Sasaa otaota palamole ½ lita o le vai inu ma tuu mo le 20 minute, ona toso ma ave lea i aso taʻitasi pe a uma le taumafataga mo le masina. E aoga foi le inu vai inu sauerkraut e aunoa ma ni kokolati ma mea manogi. O fualaau oona o le a vave ona maua ai se tiga ogaoga, aua o loʻo aofia ai le lactic acid, lea e sili ona aoga mo le faʻavaveina o pancreatitis.

Vailaau

O vailaau faʻamaʻi muamua e faʻaaogaina ai le mafuaʻaga autu o le faiga o le inflammatory i le pancreas, faʻapea foʻi:

  • toe faʻafoʻisia le faʻaogaina o meaʻai,
  • taofi le tiga,
  • totogi mo le le atoatoa o le endocrine.

Ina ia maua nei taunuʻuga, e fautuaina e fomaʻi fualaau e pei o analgesics, antispasmodics e faʻamoemoe e faʻasaʻo ai le tiga i le gland, enzymes ua mamanuina e toe faʻafoʻi ai le pancreas e masani ai, ma faʻamaʻi - fualaau e taofia ai le faʻamalolo o le tino o le hydrochloric acid. I le vevela tele o le gland, e faʻaaogaina ai laasaga talafeagai ole leai-shpu, papaverine poʻo le atropine.

O a suʻega e manaʻomia

Afai e masalomia le mumu o le pancreatic, e tuʻuina atu le tagata maʻi mo se suʻega auiliili. Ua faatonuina o ia:

  • o le ultrasound o le afaina o le manava
  • fuainumera x-ray o le suesuega,
  • ata faʻatusatusaina o foliga o magnet,
  • laparotomy.

Afai ua maua e le fomaʻi le pancreatitis, ona e manaʻomia lea ona e siaki pea le tulaga o le pancreas, o le mea lea, o le ae manaomia e le aunoa le suʻega o suʻega suʻesuʻe (suʻega):

  • le aofaʻiga o toto toto
  • toto toto
  • urine, feces,
  • fuga.

Faʻafefea ona faʻaitiitia le osofaʻiga o le tiga i se tamaititi

I le fale, e le mafai e fomai ona fautuaina le faamamaina o se osofaiga o le tino pancreatitis i se tamaitiiti. Faʻamatalaga o le maʻi, e tatau ona e ave le pepe i le falemaʻi. Ae i le olaga ei ai tulaga eseese, mo se faataitaiga, e le maua togafitiga faafomaʻi.I ia tulaga, e taua le taumafai e faʻamalolo se tiga ogaoga i lau lava ia, ona mautinoa lea e auina atu le tamaititi i le falemaʻi lata ane. O lenei mea e manaʻomia:

  • Faʻateleina le matelaina.
  • Maea atoatoa o le tino.
  • I totonu o le 30 minute, avatu i le tama ¼ ipu tioata vai.
  • Aua le tuʻuina atu fualaau faʻatau e pei o le gaʻo poʻo le panzinorm, faʻapea foi ma soʻo se isi o loʻo i ai ni enzymes, ina ia aua le faʻamalosia le tulaga.
  • Afai e mafai, e sili ona lelei le tui papaverine (2 ml) pe sui i le leai o se tao.
  • Faʻaaogisa se 'aisa o le aisa mai tua i le pancreas.
  • Faʻasaga le tamaititi e ala i le tosoina o le sulu i luma.

Meaʻai ma Meaʻai

Tusa lava pe o le a le faʻamaʻi, o se meaai malosi e manaʻomia e togafitia ai le mumu o le pancreatic. Faatasi ai ma se faʻavavega o le faʻamaʻi i aso muamua e lua, e le mafai ona e 'ai se meaʻai. Faʻatagaina na o se broth rose, vai faʻaputu e aunoa ma le kesi poʻo vai vaivai ma le faʻasusu. E tatau ona vavaeese mai le taumafataga i le taimi o le faʻamaʻi tele o le faʻamaʻi:

  • ava malosi
  • mea manogi, mea faʻavave,
  • gaʻo, falai,
  • saisi, ulaula meaʻai,
  • piko, meaai kuka,
  • meaʻai, sukalati, sua suamalie.

O a mea e mafai

Afai o le mumū o le pancreas e masani ona faʻasolosolo, ona faʻatagaina lea e fomaʻi oloa nei:

  • Meaʻai gaosiga: kulimi e leai ni acidic, yogurt, kefir.
  • O ituaiga iʻa e maualalo le gaʻo: pike, bream, faʻatau.
  • Meat oloa i le ituaiga o paluga pateta, meaʻai i aano, moli mai le lapiti, vela, povi, toso po o moa.
  • Fualaau falai kuka.
  • Fagalaʻau po o le falaoa mago a le saito.
  • Laʻau moa fuʻa.
  • Cereals, moa, noodle poʻo soupisi fuamoa.
  • Oils: sunflower faamamaina, olive, kulimi.
  • Pasta, fatu fatu.
  • Taleni suamalie, tilo, fualaau suamalie.
  • Lago tao, apu.
  • Paʻu o le saito o le saito, le vaivai o le lauti, salu o le rose vao, vai o le mineral e aunoa ma le kesi.

Afai o le pancreas ua amata ona mu, e mafai ona e faʻaaogaina le taumafa talafeagai e pei ona faamatalaina i lalo. O le lisi e fuafuaina mo le 1 tagata mo le 2 aso:

  • Breakfast 1: masini pateta 100 g, 2 meaʻai, vai inu.
  • Breakfast 2: omeletoa fufulu ma le 2 fuamoa, 2 siaki vavalaʻau, 1 masini e seleseleina, susu susu susu 200 ml.
  • Taʻaloga: moa moa 200 ml, iʻa fagota 100 g, zucchini kuka 100 g, 1 cracker, vine vine suamalie 30 g, suamati suamalie 200 ml.
  • Snack: fualaau suamalie 200ml, vai e leai se gaʻo.
  • Taina o le afiafi: oatmeal 150 g, 1 vaimama aisa, kapiti puree 100 g, 1 cracker, tea ma susu 200 ml.

  • Breakfast 1: suauu pipi 100 g, oatami 150 g, 1 cracker, vai minerale.
  • Breakfast 2: applesauce 100 g, falaoa cheese cheese 100 g, 1 cracker, 200 ml o le lauti.
  • Taumafa: gaʻo suamalie 250 ml, 2 keke falala suamalie, falaoa pati 100 g, sisi 100 g, 1 cracker, lauti.
  • Snack: koko gaʻo 150 g, meatballs 100 g, applesau 100 g, yogurt 100 g.
  • Taina o le afiafi: paluga pateta 150 g, meaʻai 150 g, falaoa pisi falaoa 100 g, 1 cracker, fualaau suamalie 100ml, lauti.

Mafuaaga o le Folafula o le Pagala

O mea sili ona taatele e mafua ai le pancreatitis o le ava malosi ma gallstones. E le gata i lea, o lenei faʻamaʻi e mafai ona tupu ona o manua, faʻamaʻi ma le le pulea lelei o le faʻaaogaina o fualaau faʻamalosi. O nisi taimi e tupu ai o mafuaʻaga e taʻitaʻia ai i le faʻailogaina o le tino i le pancreas e tumau pea i le faʻasalaga (lē faʻamatalaina). I le tulaga masani, e le faatagaina e le pancreas ma ona ala le elemene e faaleagaina ai sela o le mucous membrane. Ae o nisi taimi e le mafai ona tafe mai le manava o le enzymes i totonu o le tamai tootoo, ma ua amata ona i ai se aafiaga faataumaoi i luga o fusi o le gland.

Faailoga o le pancreatic inflammation

O le mea sili ona iloagofie o le mumu o le pancreatic o se tiga ogaoga i le itu tauagavale o le hypochondrium poʻo le pito i luga.O nisi taimi o le tiga e avatu i le pito i lalo ma e fusi-faapena. A oʻo i se tulaga tuʻufaʻatasiga poʻo le faʻalagolago i luma, o le tiga e faasolosolo malie lava ona alu ma ua le aoga.

O aʻafiaga e aofia ai:

Yellowing of proteins o mata ma le paʻu,

Paʻu tua, ae o lenei uiga o nisi taimi e mafua ai ona o faʻamaʻi e pei o le maʻi o le peptic, o le appendicitis, cholecystitis, faʻalavelave o le intestinal, diverticulosis.

O le auala mo le atinaʻeina o faailoilo o le pancreatic inflammation

O mafuaʻaga ma faailoga o le mumū o le pancreas e fesoʻotaʻi vavalalata. A uma mea uma, o faʻamaoniga e faʻaalia pe a uma ona faʻaalia i se mea e faʻaosofia ai (ava malosi, meaai gaʻo). E taua le iloa o le pancreatitis ma le gaʻo e matua ese lava mai le tasi ma le isi. I le tulaga muamua, o le faiga o le atinaʻeina o togafitiga o le faʻaogaina o le tino o le pancreas. I tagata soifua maloloina, o faʻamalosisi pancreatic o loʻo natia i se tulaga le toaga. E amata ona latou talepeina lalo o palatini, gaʻo ma gaʻo peʻa pe a uma ona oʻo atu i le manava. O loʻo i ai se faʻatoagaina o enzymes pancreatic. I totonu o le pancreatitis, o lenei faagasologa e amata muamua, o lona uiga, i totonu o le gland lava ia. I lalo o le faatosinaga o le enzymes, aemaise le lipase, o le a amata ona malepe le tino o le tino. O aʻafiaga o aʻafiaga e mafua ai le mumū ma le fula o le pancreas. Afai e le o maua se fesoasoani i le taimi, oso mai le pancreatic necrosis - faʻaumatia atoatoa o le okeni. O lenei tulaga e masani ona afaina.

O le faiga o le atinaʻeina o le pancreatitis e masani ai, o le suia faifaipea o suauu pancreatic masani faatasi ai ma se mea fesootai. O lenei faagasologa ua taua o le sclerose o le okeni. O se taunuuga, o le galuega autu a le pancreas ua faʻalavelaveina - o le faʻamalositino o enzymes digestive. O se taunuuga, o le tele o oloa e le o atoatoa lelei ona faʻapalaina, lea e mafua ai le le fiafia o le nofoa ma faʻalavelave ai le tulaga lautele o le maʻi.

Pancreas: faailoga o le afaina o le okeni

O faailoga muamua o le mumu o le pancreatic e aofia ai, e pei ona taʻua muamua, tiga o le manava ma le gasea, mamafa. E masani lava, o gasegase e alu i le fomaʻi pe a toe faʻaaogaina le taimi o le pancreatitis. E masani ona matau e tagata o faailo o le pancreatic inflammation e tupu pe a uma ona 'ai ni meaʻai poo se ava. O le faʻamalamalamaina o faitioga uma ma le tala faʻasolopito o le faʻamaʻi lea e amata ai le suʻesuʻega o le pancreatitis tumau. Faailoga o le mumū e aofia ai faʻamaoniga nei:

  1. Paʻa i le pito i luga. Ona o le mea moni o le pancreas e umi, o lagona le lelei e mafai ona tutupu i le itu tauagavale ma le itu taumatau. E le gata i lea, o le tiga e mafai ona faʻatuina i le itumalo pito sili, faʻateleina gastritis. I nisi o tulaga, o le pancreas atoa ua amata ona mu. I lenei tulaga, o le tiga o le fusi.
  2. Nausea E mafai ona tupu pe'ā uma se mea sese i le meaʻai poʻo le auai pea i taimi uma.
  3. Faʻaleagaina le vomiting. E le pei o le maʻi maʻi, o lenei faailoga e le maua ai se toomaga.
  4. Suia le natura o le nofoa. E mafai ona faʻamalolo i le tele o fuainumera, maua ai le faʻamalosi ma le vaega o meaai e leʻi faʻaaogaina. O le manava faʻamaʻi e masani lava ona matauina, e le masani ona faʻavaivaia.
  5. Fefe. O lenei faailoga e le masani ona taʻuina, o le mea lea, e faasaga i le talaaga o le dyspepsia, e seasea ona taulaʻi i ai. O le fiva vevela o le uiga lea o le tino pancreatite.
  6. Le faʻamalosia o tui, o se lagona o le "fetogi" i totonu o le manava.

Faatasi ai ma se faagasologa faifai pea o le le fiafia, o le faamalosia o le talo talo e mafai ona tupu. Ae ui i lea, e tumau pea lava faailoga. E le gata i lea, o le vevela o le paʻu ma le syndrome syndrome e auai.

Suesuega faaletino mo faailoga o le mumū o le pancreas

O a faailoga o le pancreatic mumū i luga o suʻesuʻega? Muamua lava, o le fomaʻi e gauai atu i le leaga o le tulaga lautele o le maʻi. O le tagata maʻi e masani ona vevesi, afu, pale.I totonu o le pancreatitis, o se mataua o le toto, tachycardia ogaoga, vave le manava e mafai ona matauina. Afai e masalomia le mumū o le pancreas, e faia le palpation o le abdominal. I lea tulaga, o le tagata maʻi ua taoto i lona tua ma talosaga e tootuli tulivae. E oo lava i se paʻi papaʻu i le paʻu o le manava e mafai ona mafua ai le le mautonu. O faʻamatalaga faʻamaonia o le mumusu o le tino i tagata matutua e faigofie atu ona iloa. A maeʻa, e mafai e le tagata maʻi ona faʻaalia se patino patino o le tiga. O lagona le lelei e maitauina i tulaga o le pancreas. E aofia ai le sone o Shoffar ma Gubergrits - Skulsky. Muamua o se tafatolu e laina 3 laina. O se tasi oi latou e toso mai le pusa i le itu taumatau ma luga i le tutusa e tutusa ma le 45 tikeri. O le lona lua o le ogatotonu o le tino. O le lona tolu e fesoʻotaʻi ma le 2 faʻamuamua, e faia i le 6 cm i luga o le mama mama. O le sone Hubergrits-Skulsky e fetaui ma le tafatolu Shoffar, ae o loʻo i le itu tauagavale o le manava.

Ina ia faʻatuina le vaega o loʻo aʻafia ai le pancreas, e tolu itu e iloga. Talu ai ona o lenei mea, ua fuafuaina ai poo le fea vaega o le afaina o le okeni e maua. Faatasi ai ma:

  1. Mayo-Robson Point. E mafai ona faʻamoemoeina e ala i le tusia o se laina mai le pute i le taumatau taugata tauagavale. Afai e vaevaeina lenei vaega i ni vaega se 3, ona mafai ai lea ona tuʻu le pito o Meo-Robson i le tuaoi o le ogatotonu ma le pito i luga. O le suʻesuʻeina lea o le siʻusiʻu o le pancreas.
  2. Desjardins faasino. E fuafuaina i le tusia o se laina e fesoʻotaʻi ai le pusa ma le taumatau saʻo. O le vaega o loʻo i luga o se vaega o le 5-7 cm. O le ulu lenei o le pancreas.
  3. Point Kacha. O loʻo tu i le 4-7 cm i luga atu o le pute i luga o le pito i luga o le agavale tauagavale abdominis muscle. O le vaivai i lenei tulaga o lona uiga o le mumū e maua i le va o le siʻusiʻu ma le tino o le pancreas.

E le gata i lea, o faailoga o pancreatitis e aofia ai se suiga i luga ole laulaufaiva. E ufiufi i paʻepaʻe paʻepaʻe po o le samasama, atonu e fai sina vevela.

Faailoilo suʻesuʻega o pancreatitis

O faʻamalologa o le falemaʻi o le mumu o le pancreatic e mafai ai ona iloa le pancreatitis. E aofia ai suiga i le suʻesuʻeina o le toto, coprogram, UAC. O le i ai o le mumū e faʻaalia i le faateleina o le maualuga o le diastase, o se enzyme e faʻamoemoe i le urine. O le tulaga masani o le 16-64 iunite. I le KLA, leukocytosis ma le saoasaoa o le erythrocyte sedimentation rate (ESR) e lauiloa. O se suesuega o le toto o le toto o loʻo faʻaalia ai se maualuga o le gaioiga o le gaioiga o le enzymes o le pancreatic. E aofia ai le amylase ma lipase. O le taua tele o le suʻesuʻega o feces. O feeseeseaiga e tele naua (polyfecal), o loʻo i ai ni meaʻai meaai, atonu o loʻo i ai se vevela suamalie. O suʻesuʻega faʻapitoa e taʻua o le kopi. O lenei suʻesuʻega e faʻataga ai oe e iloa faʻailoga falesuesue e pei o le:

  1. Steatorrhea. O lenei faaupuga o lona uiga o le faateleina o le gaʻo gaʻo i feces.
  2. Lē Foafoa - o se fefiloi o fiva maso i feces.

O nei faailo o le mumu o le pancreas o loʻo taʻu mai ai se soliga o le gaʻoina o meaai. E tele taimi e matauina ai i le pancreatite le tumau.

Tatou te filifilia faailoilo o le faʻaogaina o le faʻaogaina i le pancreas e ala i meafaigaluega

Le faʻamalamalamaina o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le tino, o loʻo faia se faasologa o suʻega faʻapitoa. O le fausiaina o tino o le manava e taua o le faiga autu o suʻesuʻega. I lenei suʻesuʻega, o le faateleina o le tele o le pancreas ma se suiga i lona maualuga o le kesi e iloagofie. O le fausaga o le tino e mafai ona eseese. O puipui o le okeni e mafiafia ona o le edema - o se tasi o faailoga o le mumū.

I le faaopoopo atu i le ultrasound of the abdominal cavity, ua faia le FGDS. O lenei suʻesuʻega e tatau ona faʻaaoga ai faʻamaʻi o le manava ma duodenum. I nisi o tulaga, o loʻo faʻatinoina le faʻatinoga o faʻatinoga. Afai e masalomia se masini pancreatite, e tatau ona ave se ECG. I le uma, o lenei faʻamaʻi e eseese ma le faʻaleagaina o le myocardial.O laparoscopy diagnostics diagnosis o nisi taimi e faʻaalia.

Afai o atinaʻe o le mumu o le pancreas i se fafine ua atiina ae, e tatau ona faia nisi o suʻesuʻega. I nisi tulaga, o le ata o le tino pancreatitis atonu e foliga tutusa ma faailoga o le peritonitis. O mafuaʻaga o le faʻaleagaina o le paʻu i fafine o ni maʻi faʻapitoa o le gynnecology (ectopic pregnancy, vavaega o le ovary, sosolo o vae o le paʻu). O le mea lea, o se ultrasound o okeni pelvic e manaomia.

Le tuufaatasiga o cholecystitis ma pancreatitis: faailoga

Faailoga o le mumu o le gallbladder ma le pancreas e masani ona tuufaatasia. E mafua lenei mea i le mea moni o nei tino o lo oi ai i se mafutaga tumau. I lenei tulaga, o le siama o le cholestopancreatitis ua faia. O faailoga o le mumu e le ese mai le faʻaalia o se maʻi pipisi. Ae o isi faʻamatalaga faʻasolosolo ua faaopoopo atu ia i latou. Faatasi ai ma:

  1. Paʻa i le taumatau saʻo.
  2. Mama i le gutu ma le fusi.
  3. Vomiting of bile.

I le sueina o le tino, o le tiga e matauina i le mamafa i le suesuega o le gallbladder (Kera symptom). E le gata i lea, o lagona le lelei e o mai faatasi ma le mataʻutia i luga o le taufaatau taugata i le taumatau. I lenei auala, ua siaki le faailoga Ortner-Grekov. O le isi faʻailoga o le gallbladder inflammation o le tiga pe a paʻu i le va o fiva o le musika sternum-mastoid.

E faʻapefea ona iloa le pancreatitis i tamaiti?

Faailoga o le mumusu o le tino i tamaiti e le ese mai i latou i tagata matutua. Ae ui i lea, o le togafitia o le pancreatitis ao laʻitiiti e sili atu ona faigata. I le faʻaopopo atu i le iai o nei faʻaʻailoga, ua le fiafia le tamaitiiti, ua musu e 'ai. I tamaiti laiti, o loʻo moe le moe, o le vevela o le tino e mafai ona sili atu i le 38 tikeri, o le manava e masani lava ona matauina. Ina ia iloa le mumu, ia faia le ultrasound o le tino, suesuega o suʻesuʻega falesuesue. Tuʻuina o tamaiti laiti e le o faia.

Pancreatic mumū: faailoga ma togafitiga o togafitiga

Togafitiga o le tino pancreatitis e tele lava ina sau i le taotoga. I faʻamafanafanaga faifai pea, faʻamalositisi togafitiga o loʻo faʻaalia. O loʻo faʻamatalaina e tusa ai ma faʻamatalaga avanoa o pancreatitis. Togafitiga e aofia ai:

  1. Anesisia Faaaoga le fualaau faasaina "Ketonal", "Analgin." Faʻasalaga tiga - fualaau "Promedol".
  2. Suiga o togafitiga ma sauniuniga o enzyme. Ua faʻamaonia e faʻamautinoa le faʻapalaina lelei o meaai. Faaaoga vailaʻau "Pancreatinum", "Creon", "Feso".

Taumafa mo faailoga o le mumu o le pancreatic

Ina ia aloese mai le toe fai soo, e tatau ona e mulimuli i se meaai. I aso popo o le tino pancreatitis, o le fiaʻai ua faailoaina. A maeʻa le 3-5 aso, e faʻamaonia se taumafataga faapitoa - laulau Numera 5. Afai o le vevela e masani ona faʻasolosolo, e tatau ona vavaeese le ava malosi, meaʻai ma meaʻai vevela, gaʻo manu mai le meaʻai. O meaai e tatau ona fufulu, i totonu o ogaumu poʻo kuka. O le Dieting o se vaega taua i le togafitiga o pancreatitis.

O le matafaioi a le pancreas

O se okeni o loʻo i totonu o le manava o le manava i tua o le manava i le maualuga o le vertebrae pito i luga luga o le lumanaʻi e lua faamoemoega i le tino:

p, blockquote 3,0,0,0,0,0 ->

  • E faʻamalo le sua o le pancreatic ma fualaau oona i totonu o le tamai iniseti, lea o loʻo faʻafefiloi ma faʻafefiloi ai meaʻai ile toto.
  • O fuamoni glucagon ma inisalini e maua, o loʻo tuʻuina atu i ai le matafaioi i le faʻatonutonuina o metabolic processes.

O amioga le lelei a fafine o le taumafaina, taumafaina o meaʻai gaʻo, poʻo le 'ai o meaʻai e maua mai i le protein-deficient e oʻo atu ai i le mumū o le pancreas pe a faʻafefeteina le enzymes e faʻamalosi aʻo leʻi ulu atu i le tootoo laiti. O le ata oi lalo o loʻo faʻaalia ai se okeni maloloina ma mamai.

p, blockquote 4,0,0,0,0,0 ->

Lapatai pancreatiti

p, blockquote 7,0,0,0,0 ->

O faailoga muamua o le mumu o le mea lea e tupu mai ai le vomiting.Ona i ai lea o le fusi paʻu i le pito i luga, lea i totonu o le tolu aso e tuʻuina atu ai i luga o tauau, ona maua ai lea o se uiga ita ma se faʻaitiitia malie o le malosi i le gasologa o le vaiaso. I le taimi lava e tasi, o faʻamatalaga nei e matauina:

p, blockquote 8,0,0,0,0 ->

  • Pallor o le paʻu o foliga, mataʻutia i foliga.
  • Faʻalautele le manava.
  • Faʻailogaina ma poloka.
  • Faʻatau le ogaumu faʻatasi ma le puafiti ma meaʻai e leʻi faʻaaogaina.
  • Rapid heart rate.
  • Fefe - vevela ma le muso, o se lagona o le malulu.

Faatasi ai ma nei faailoga, e tatau ona e sailia vave se fesoasoani faafomaʻi. O se osofaiga ogaoga o pancreatitis i mataupu ogaoga e mafua ai le tafe toto i le gland, siama ma le fausia o se uila. O nei faaletonu e faaleagaina ai isi mea taua - o fatugaʻo, fatu, ma mama.

p, blockquote 9,0,1,0,0 ->

Faʻailoga pancreatite

p, blockquote 10,0,0,0,0 ->

O se faagasologa uumi faaumiumi e tupu ai mo mafuaaga e lua:

p, blockquote 11,0,0,0,0 ->

  • Pe a uma ona inu, pe a avea tagata ma mea inu i le ava malosi.
  • I le faaiuga o le mea na tutupu i le tino o le maʻi, pe afai e leʻi faia le togafitiga saʻo, ona o fesoasoaniga faʻapitoa i lenei vasega ole pancreatitis e fesoasoani i tagata maʻi e toe faʻafoʻi atoatoa.

O le felafolafoaʻi taimi e lua taimi. O le mea muamua e faʻaalia i le suiga faifai pea i le faʻateteleina ma le leai o ni faʻamaʻi tiga, ma le lona lua - e ala i le faʻavaivai tumau, e tutusa ma se gasegase, e pei foi o le siu, vomiting and constipation, ae o foliga vaaia o faailoga fou:

p, poloka 12,0,0,0,0 ->

  • Se lanu samasama o le paʻu.
  • Paʻu ma le paʻu o le mamafa.
  • Paʻu umi i le pito i luga pe a uma ona taumafa pe ave ni meaʻai gaʻo. I le taimi lava e tasi, e faigofie ai ile tulaga o le nofo ai pe na o le tele o itula poʻo ni aso foi mai le taimi o taumafa mamafa e ulu atu i le manava.

p, blockquote 13,0,0,0,0 ->

Faʻailoga pancreatitis, tausaga tumau, e oʻo atu ai i le faʻafanoga o le pancreas, o se suiga i le fausaga o le tino o le okeni. O se taunuuga, atiina ae:

p, blockquote 14,0,0,0,0 ->

  • Failautusi le atoatoa.
  • O le maʻi suka.
  • Malabsorption syndrome, lea e avea o se punavai o faigata ogaoga: o le anemia, o le gaioiga o le fanau, ma le le atoatoa o le tino.

Faʻailoga

O le faʻamatalaga e uiga i le mafuaʻaga o le tiga o le pancreas i fafine e fai pe a uma suʻega ma metotia meafaigaluega:

p, blockquote 20,0,0,0,0 ->

  • Aoaoina ma le suʻesuʻeina o le toto. O le mumū i totonu o le okeni e faʻaalia i maualuga maualuga o le amylase ma le lipase, o le faateleina o le numera o leukocytes, ma le faateleina o le ESR.
  • Glucose toleni test.
  • X-ray, iloiloga ultrasound o le vaega o le manava.
  • Faʻailoga - gastroscopy. Iloiloga o le aʻafiaga i le faʻaogaina o le manava ma le duodenum.
  • Faʻamaumauga faʻatautaia - e suʻe ai gallstones ma fuafua le maualuga o le faʻaleagaina o le pancreas.
  • Coprogram ma faʻataʻitaʻiga o loʻo i ai le amylase i pancreatitis.
  • Biopsy ma suʻega galue.
  • ERCP ma faʻataʻitaʻiga o le resonance magnet.

Togafitiga mo le mumu o le pancreatic

O le gasegase o le pancreatitis o se lamatiaga i le soifua maloloina ma le ola, o le mea lea, faatasi ai ma osofaʻiga o tiga latou te le togafitia i togafitiga faʻalapotopotoga i le fale, ae o le tagata e lafoina loa i le falemaʻi. I lenei tulaga, o tagata gasegase o loʻo i ai se faʻafitauli matuia o le gasegase ua siitia atu i le potu maʻi tigaina, i lalo o le vaʻaia o fomaʻi.

p, blockquote 21,0,0,0,0 ->

Togafitiga o le mumū i fafine ei ai se gasegase o le faʻamaʻi poʻo le taimi masani i le taimi o le toe faʻafoʻi e amata i fua nei e le o fualaau faʻatau:

p, blockquote 22,0,0,0,0 ->

  • Malologa malolo.
  • O le fia taumafa.
  • Ice i luga o le manava.
  • Paʻu o le gland (o tamatamai lima e tuʻuina i luga o le hypochondrium ma oomi lemu seia oʻo ina faʻalavelaveina le puipui o le manava mo le tolu minute).
  • O faamalositino e faʻaleleia ai le toto ma le gaioiga o galuega.

O togafitiga faʻamalositisi e aofia ai le tofiga o:

p, blockquote 23,0,0,0,0 ->

  • O faʻalavelave faʻaleagaina, lea e fai mo le le maua o le vai e le tino ma faʻasaʻo le toto toto.
  • Painkillers, diuretics.
  • Taualumaga mo le faamamaina o le toto.
  • Somatostatin poʻo faʻasolosolo faʻaonaponei e faʻalavelaveina ai galuega faʻapitoa.
  • Vailaʻau faʻasolosolo lautele.

Faatasi ai ma le faigata o le maʻisuka, o le togafitiga mo tagata mamaʻi ua faatonuina e se endocrinologist.

p, blockquote 24,0,0,0,0 ->

Faatasi ai ma pancreatitis faataumaoi, o gaoioiga e faia e aveese ai mea ua oti pe faaleagaina. O togafitiga faʻapitoa e tatau ona togafitia ai tagata mamaʻi o loʻo:

p, blockquote 25,0,0,0,0 ->

  • O le faʻamaʻi pipisi na faʻaleagaina.
  • Leai se faʻaleleia atili i le maeʻa ai o aso e lua o togafitiga faʻasao.
  • Faʻailoaina ma le siama o le maʻi pipisi.

Fualaau mo togafitiga

I le taimi masani o le mumū i le pancreas, pe a toe faʻafoʻi, e faia le togafitiga:

p, blockquote 26,0,0,0,0 ->

  • I tapenapenaga o le enzyme, o Wobenzym lea e oʻo atu i le lua masina, Pancreatin, Mezim, Cholenzym.
  • Fualaau oona, ae e mafai ona onā i le na o le leai o ni faʻamaoniga o faigata ogaoga.
  • Painkillers o Baralgin, No-shpa, Duspatalin.
  • Mineral water (Smirnovskaya, Slavyanskaya, Essentuki Nu.4 ma le Nu. 17).
  • Laʻau faʻamaʻi faʻamalositino - meaʻai, sima o sana, susu o le vaovao, aʻa o le pa.

I le gasegase o le mumu i le pancreas, o fualaau nei ua faatonuina mo togafitiga:

p, blockquote 27,0,0,1,0 ->

  • Antispasmodics - Papaverine, Drotaverin, No-shpa. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, ua maeʻa le tiga o le tiga, o le maso maso o le sphincter o Oddi ma le vaeluala o le mea e malolo ai, ma o le mamafa i le duodenum ma le manava ua faaitiitia.
  • Faʻaaoga faʻamaʻi-anti-inflammatory - Diclofenac, Dexketoprofen, lea e taofi ai le tiga ma faʻaitiitia le fula.
  • Natura Nakoti - O Morphine ua faatonuina mo le pancreatitis faataumaoi.

Meaʻai maloloina

p, blockquote 28,0,0,0,0 ->

O mea taumafa i faʻamalama i totonu o le pancreas e tāua tele. O le meaai e filifilia i se auala e le faʻaosofia ai le toe amataina o faʻamaoniga o le maʻi ina ua maeʻa ona toe faʻaleleia. I lenei tulaga, o tulafono patino mo le 'ai e tatau lava ona mulimulitaia:

p, blockquote 29,0,0,0,0 ->

  • Aua e te soona fai.
  • Ia 'ai soo ma i ni vaega laiti.
  • Aua e te taumafaina ni mea malulu pe vevela, ae na o se foliga mafana.

I le taimi o le faʻalavelave, pe a oʻo mai faʻamaʻi tiga, latou te le 'aina se mea i le 24 itula muamua. I le 15-20 minute, latou te inu ai ni nai ipu suamalie poo ni vai mafolafola Borjomi ma Essentuki, o le paluga o le rose vao, vaivai le lauti tipi mai le 1 sipunipuni o mea e gaosi i le ipu vai.

p, blockquote 30,0,0,0,0 ->

O le meaai mo le mumū o le pancreas, e amata mai i le aso lona lua talu ona toe faʻafoʻi, e aofia ai le lisi o faʻataʻitaʻiga nei:

p, blockquote 31,0,0,0,0 ->

  • Mo le 'aiga o le taeao, e mafai ona e kukaina sua susu i luga o le vai.
  • E mafai ona inu vai inu vine, fualaau suamalie ma fualaau suamalie, 'ai meaai.
  • Mai le 3 aso, e eseese le taumafataga i teuteuga o araisa po o le oatmeal. Mai fualaau faisua e fufulu mama e aunoa ma le suauu. O Porridge e faia mai le semolina, o le keke buckwheat po o le araisa ua saunia uma i le vai ma le susu.

Amata mai le vaiaso lona lua, o le lisi e aofia ai:

p, blockquote 32,0,0,0,0 ->

  • Ava ma aano o manu e afaina pe vavaela.
  • Omelets e aunoa ma ni soona.
  • Lago apu ma pears i totonu o le ogaumu.
  • Lagi kulimi ma lactic acid.
  • Mucous cereal soups.
  • Puddings ma masini fualaau faisua - pateta, zucini, pumpkins ma kāloti.

Togafitiga i le fale ma se taumafataga e aofia ai se tuusaunoaga:

p, blockquote 33,0,0,0,0 ->

  • Meainu malolosi ma pia.
  • Taimi ma mea manogi.
  • Mea manogi, ulaula ma falai meaai.
  • Sausa ma meaai kuka.
  • Selu, keke, falaoamata ma isi mea faapena, sukalati.
  • Oona suamalie.
  • Salty iʻa.
  • Teu ma faʻi.

O le taumafa paleni mo le susunuina o le pancreas e faaauau pea i le gasologa o le tausaga. I le lumanaʻi, e aofia ai mea faasaina i le taumafataga, o loʻo i ai se avanoa e toe faʻafoʻi ai.

p, blockquote 34,0,0,0,0 ->

Se lisi faʻatatau mo le vaiaso ma le pancreatitis:

p, blockquote 35,0,0,0,0 ->

p, poloka poloka 36,0,0,0,0 -> p, poloka poloka 37,0,0,0,1 ->

Mafuaaga

E mafai ona faʻaosoosoina ai le atinaʻe o le mumū o le pancreatic:

  • 'ai o meaʻai, meaʻai vevela ma falai,
  • gasegase
  • faʻainuina le inu
  • aveina homoni
  • popole le fefe
  • afaina o le tino.

O le afaina o le gland e mafai ona tupu e faasaga i le talaaga o isi faamaʻi o le gastrointestinal tract (respiratory pancreatitis):

Fai mai fomaʻi o tagata matutua ua maʻi ma uaʻi atu i le atoatoa. O tamaitai e masani ona sili atu nai lo tagata e mafatia i lenei maʻi.

Faʻatau togafitiga

Mo togafitiga lelei mo le mumū o le pancreas, o vailaʻau ua filifilia ma faʻamaonia e lau fomaʻi taitoatasi. E mafai ona faʻamatalaina oe:

  1. Antispasmodic drugs (e faʻamalolo ai maso masima): Drotaverinum (i ni ituaiga o laupepa: Spasmol, No-shpa, Spazmalgon), Papaverine.
  2. Fomaʻi e faʻavaivaia ai le pulelaʻau o le sua oona: Omeprazole (Zerocide Orta-nol, Gastrozole, Ocid, Promezole, Omepar Losek ma isi). Ranitidine (Acidex, Histak, Ulkuran, Rantak, Atzilok-Yee isi). Famotidine (Antodyne, Histodyl, Belomet, Acipep, Primamet, Blockacid, Ulukzal, Gasterogene).
  3. Teuteuga o le Enzyme: Gimekromon, Allohol, Pancreatin (Creon, Digestal Pankral, Mezim, Pancitrat, Penzistal).
  4. Vailaʻau e faʻalavelave ai le gaosiga o le enzymatic o le pancreas: Aprotinin (Iniprol, Antagozan, Trasilol Gordoks, Kontrikal).

Afai o le faʻalavelave o pancreatite o le tupuga o le maʻisuka - o togafitiga e faia e pei ona faatonuina e le endocrinologist. O tumutumu ma maʻi mumusu o le pancreas e mafai foi ona avea ma faʻafitauli o le pancreatitis. Talu ai o latou o le homone-active neoplasms, o latou foliga vaaia e mafai ona maua i le faaopoopoina i le ultrasound ma le MRI suʻesuʻega, ma le faʻavaeina o le tele o lemoni.

Mo togafitiga e aoga, e tatau i tagata maʻi ma pancreatitis ona tausisia lelei le taumafataga mo le tausaga. E masani ona 'ai ma e le faʻafefe. Ave meaai i se tulaga mafanafana. O le mea lautele, o tagata maʻi uma e taumafai e filifili mo ia lava se meaai e le mafua ai ona toe foʻi, ona e eseese uma lava i tatou ma taʻitasi i lana lava auala e tali atu i oloa lava e tasi.

Faatasi ai ma se faʻavavevavega o le mumu o le mumu i le aso muamua e le tatau ona e 'ai, inu vai inu vai e aunoa ma le kesi - tele sipuni i minute uma 15. O le salu o le rose, vaivai lauti o le a faia, ae o suamalie, mea inu suamalie - leai.

Ona mafai loa lea ona e 'ai, e masani lava ma sina mea itiiti. Meat ma iʻa i foliga o suauʻu ma vaʻa pupuʻu, falaoa i luga o le vai, fugafuga o fuamoa, masini fuālaʻau kuka - mo tagata amataina. Ona tuʻuina lea i latou e le kusi falaoamata, meaʻai susu, fualaau aina ma fualaʻau i foliga o compotes ma le tilo, apu apu ma pears.

Faatasi ai ma se faʻalavelave sili atu o faʻamaʻi pipisi, e taua tele le faʻaesea mai le taumafataga:

  • ava malosi
  • mea manogi, mea faʻavave,
  • gaʻo, falai,
  • saisi, ulaula meaʻai,
  • piko, meaai kuka,
  • meaʻai, sukalati, sua suamalie.

I le fale, o togafitiga o mea taumafa mo le mumū o le pancreas o lona uiga o le faʻaaogaina o le tele o mea taumafa mo lena vaitau seia oʻo i le taimi umi o le faʻamaʻi, faapea foʻi ma le taimi e toe faʻaleleia ai. Faatasi ai ma le atinaʻeina o le pancreatitis, o loʻo faʻaauau foi ona faʻasaina meaai.

E tusa lava pe lelei le togafitiga o le maʻi, o le mea moni na afaina tele ai le soifua maloloina, o le mea lea, e tatau ai ona e faʻaeteete i au meaʻai ma meaʻai ina ia mafai ai ona e aloese mai toe foʻi.

Puipuiga fou fou

I le mumusu faifai pea, o le puipuia o mea e ono tutupu e manaʻomia ai le tausisia lelei o le meaai Nu.5 poʻo le 5P. O meaai e maua ai le maualuga o le carbohydrate mea e tatau ona faʻatapulaʻaina i le tele e mafai ai, e ui lava e le tatau ona e faʻamaʻapeʻaeseina atoa mai le meaai.

O gaʻo kulimi o se vaega taua o le taumafataga o se tagata soifua maloloina ma e tatau ona faʻamautinoa le tumau o le galue. Ae ui i lea, o tagata gasegase ma pancreatitis e tatau ona faatapulaaina lo latou faaaogaina.Sweets e sili ona mauoa i gaʻo - keke, keke, ice cream, sweets, keke, ma isi mea faʻafiafia.

Faʻamatalaga o aʻafiaga

O mea nei e matua faateleina ai le lamatiaga o le pancreatitis:

Ava malosi. E faʻalagolago i uiga taʻitasi o le tino. Le tele o le ava lea e mafai ona oʻo atu ai i le faʻafanoga o sela o le pancreatic, e tofu lava le tagata ma lana lava mea. O le fuainumera, ua fautuaina e tagata atamamai fomaʻi e le mafai e alii ona inu sili atu nai lo le lua tioata malosi malosi i le aso, ma mo tamaitai e le tatau ona sili atu i le tasi ipu tioata,

O maa i totonu o le vevela. O le faʻamaʻi o le maʻa e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaogaina o le pacreatic duct, ma o le iʻuga, o le a faʻavaivaia le suavai o fualaau suamalie,

O le maualuga o le toto triglycerides,

Vaʻavaʻai i le fausaga o le talo poʻo le papacreatic ducts, ma togafitiga faʻapitoa, pe a vaevaeina le pancreas ma e lua auala autu.

E taua le iloa! E tatau ona e togafitiga vave i togafitiga faafomaʻi pe a iai se tiga matuitui i le manava, pe a fai e te vomia mo le tele o itula, pe afai ei ai sina tiga mo ni nai aso. E le o se mea e tatau ai o ia faʻaʻailoga e faʻaalia ai faʻamaʻi o le pancreas, peitaʻi, e le aofia ai le siakiina, o le tele o suʻega e talafeagai. E le tatau ona e tumau mo se taimi umi ma faatali mo faailoga e pasi na oi latou lava. E moni lava lenei mea i le ogaoga o le manava o le tino, aua o lenei tulaga e ono lamatia ai le ola o se tagata.

Fomaʻi mo le togafitia o le mumū o le pancreatic inflammation

I le togafitiga o foliga masani o pancreatitis, o vailaau oona, o enzymes e faʻaleleia ai le faʻapalaina o mea taumafa, ua faʻamaonia, ma pe a tatau ai, inisalini o loʻo aofia ai.

O ituaiga autu o fualaau mo le togafitiga o pancreatitis:

Painkillers. Afai o le osofaʻiga o le tiga e mafai ona faʻafefe, ona mafai lea ona taofia i latou i le ibuprofen poʻo le acaminamin. I le tulaga o tiga sili atu ma malosi, e pei ona faatonuina e se fomaʻi, o le a sili atu le malosi o mea e faʻaaogaina,

Inisalini Afai o le mumunia na mafua ai le oti o sela o le pancreatic e nafa ma le gaosiga o le inisalini, ona tuʻuina atu ai lea o le inisiua i iniseti o le inisalini,

Enzymes Faʻatasi ai ma se faʻalavelave faʻaleagaina o le faʻaogaina o le tino i le pancreas, e mafai e lenei okeni ona taofi le gaosia o elemene nutesite, lea e taua mo le gaogao ma le tatau lelei o gaʻo, gaʻo ma gaʻo. I lenei tulaga, o le tagata maʻi ua faatonuina se faʻaaogaina o enzymes. O le ulufale atu i le tino, latou te fesoasoani i meaʻai ina ia gauai atoatoa.

O le faʻaaogaina o enzymes e togafitia ai le pancreatitis e masani ona mafua ai aʻafiaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻamaʻi i totonu o le vavae poʻo le faitotoʻa tautala. O le tele o enzymes e faia mai i le porotini porokalama, o lea e le tatau ona ave pe afai o loʻo e maʻi i le puaa.

I le faʻaeteete ma i lalo o le vaavaaiga saʻo a se fomaʻi, e tatau ona ave le enzymes i le taimi o le tamaitiiti, talu ai o le tele o latou mea e mafai ona taʻitaʻia ai le faʻalavelave.

O le a le taotoga e tatau ai?

O le pancreas o se okeni sili ona manaia, lea e faigofie lava ona faʻaleagaina i le taimi o taotoga, e manaʻo fomaʻi e le faʻamaonia se fesoasoani pe a mafai. Ae ui i lea, o nisi taotoga e talafeagai, talu ai o le aʻafiaga o faʻafitauli ona o le mate o le tino o le tino e sili atu le maualuga nai lo le lamatiaga o faʻafitauli o togafitiga.

Afai o le pancreatitis e mafua mai i le i ai o gallstones, ona masani lea ona filifilia se tasi o ituaiga lua o gaioiga:

Tatala le taotoga i le gallbladder.

Afai ei ai ni maʻa i le gallbladder, e faʻaaogaina le endoscopic retrograde cholangiopanomygraphy. Latou te faʻaaogaina foi pe afai e tatau ona faʻalautele pe faʻafefe le taʻavale laititi.

Ina ia faʻaitiitia tino o le tino, e faʻaaogaina auala eseese:

Laparoscopic necrectomy, lea e faia i le mancrosic tissue necrosis. O sea taotoga e taua tele e faʻaolaina ai le soifua o le tagata maʻi, e ui lava pe a mavae atu le numera o enzymes ma hormones faalilolilo e faʻaititia e le tino.

Tatala le necrectomy. O loʻo faʻaalia mo le salalau lautele o faiga faʻapipiʻi i totonu o masini o le pancreas. E maua mai le televise o le necrotic, sosoo ai ma le aveeseina o le mea e sili ona leaga, le faʻavaivai o le tino o le retroperitoneal ma le lavalava o purulent cavities.

Pancreatic necrectomy o se gaioioiga faʻapitoa e aofia ai le aveeseina o mea uma ua oti.

O le a le mea e fai pe a amata ona iai ni faʻalavelave o le faʻaogaina o le le fiafia?

O osofaiga Pancreatitis e le o iloa ma e masani ona aumaia faatasi ma ni faʻafitauli. E aofia ai:

Faʻavaveina o le tino,

O nisi taimi e manaʻomia ai se taʻavale e aveese ai maʻa mai le gallbladder poʻo se vavalalata o le vaega ua faaleagaina o le pancreas. Afai e taua tele ia soliga, o lona uiga e tatau ona ave le inisalini e le tagata gasegase e faʻatonutonu ai le suka o le toto. Ma mo le faʻaogaina masani o palatini ma gaʻo, o vailaau faʻamaina ua faʻamatalaina o loʻo i ai ni enzymes digestive.

Afai o le mumu o le pancreas e le mautonu, ona tatau ai lea i se tagata maʻi ona mulimuli i se meaai faifaipea, lea e matua faʻaitiitia ai le taumafaina o le ava malosi, e aofia ai le maualalo o le ava malosi. E tatau foi ona ave faʻamataʻu i taimi uma. E tatau i le tagata gasegase ona atiina ae se meaʻai paleni faʻatasi ma le fomaʻi. O le suia o lau masaniga o le tofo e faigata tele, aemaise lava mo tagata e vaivai le loto, ae o le ala sao, fuafuaga lelei ma le lagolago a le aiga, o nei mea uma e mafai.

O faʻalavelave faʻafuaseʻi o le pancreatitis e aofia ai:

Faʻateleina o le tele o meaʻai i luga o le pancreas,

Totoina o toto toto,

E tumu i tiga

Stenosis o le talo ma le tootoo laiti,

Togafitiga mo le faʻateteleina o le maʻi maʻi

O le taunuuga o se uumi umi o le mumusu o le pancreas o se faaitiitia o le aofaiga o enzymes digestive sa natia e lea. O le mea lea, e le mafai e le tino ona gaosia atoatoa gaʻo. Faʻaitiitia le faʻasologa o enzymes e aofia ai steatorrhea. O le lafoaia lea o le suavai, o le suamalie.

Talu ai o aʻafiaga ma gaʻo e le o aʻafia mai meaʻai, e amata ona paʻu le mamafa o le tagata. Fofo lenei faafitauli i fualaau oona ei ai ni enzymes. Afai o le pancreatitis ua mafua ai le faamutaina o le hormonone insulin hormone e le pancreas, ona talafeagai ai lea o le injections e faatonuina i le tagata maʻi.

I le taimi o togafitiga ma le atinaʻeina o se faʻalavelave faʻaleagaina, o mea faʻamaʻi e faʻamatalaina i le tagata maʻi poʻo le mea e faʻaleagaina e faʻaleagaina ai le tino o le tino ua aveesea le taotoga. Ae ui i lea, o fomaʻi o loʻo taumafai e togafitia lenei okeni e aunoa ma le faia o le taotoga, talu ai o le pancreas e matua agavaivai ma vaivai.

Puipuia o le mumu o le pancreatic

E le mafai ona taofia le mumū o le pancreas, e pei o isi faʻamaʻi.

Ae ui i lea, e mafai ona e faʻaitiitia mea lamatia, ma o le mea lea, faʻaitiitia ai le ono tulai mai o osofaiga fou:

Talu ai o le tele o osofaʻiga o pancreatitis e tutupu i le talaaga o le faʻaaogaina o le ava malosi, i le i ai o se faʻamaʻi, o le ava malosi e tatau ona vavae ese mai lou olaga. E tusa lava pe itiiti se aofaiga e mafai ona osofaia ai le tiga poʻo faʻafitauli. Ole fua tele o le ava malosi e ono lamatia ai le ola mo se tagata e maua i le pancreatitis,

Talu ai ona o le pancreatitis e masani ona o faatasi ma le tele o tiga, ua faʻamaonia ai faʻamaʻi ma faʻamaʻi faʻamaʻi.

O le taumafa o le gaʻo, falai, ulaula, meaʻai vevela e faʻagata, ao latou faʻafefeina le paʻu ma mafua ai le tiga,

Afai o le pancreatitis e mafua mai i gallstones, ona e tatau lea ona mataʻituina au mea taumafa ma taʻitaʻia se olaga soifua maloloina, faʻafesoʻotaʻi,

O le ulaula foi e mafua ai le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi, o lea e tatau ai ona e mafaufau e uiga i le lafoai o lenei masani leaga,

E tatau ona e 'ai atili fualaau' aina fou ma fualaʻau, gaʻo meaʻai, meaʻai gaʻo, ma le falaoa e kuka i luga o le vai.

E naʻo se asiasiga talafeagai i se fomaʻi i luma o faʻamatalaga muamua o le pancreatitis, o le tausisia o ana fautuaga uma mo togafitiga ma le puipuiga o le maʻi, o le a fesoasoani i le tausia o galuega masani o se ituaiga o meaola oona e pei o le pancreasitis.

O ai e tatau ona ou faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi?

O faʻamaʻi pipisi ma togafiti ai le mumū o le tino e mafai ona:

Gastroenterologist (faʻapitoa i faʻamaʻi o le gastrointestinal tract),

Aoga: O se tipiloma i le faapitoa "Medicine General" na maua i le Russian State Medical University. N.I. Pirogova (2005). Faʻasalalauga maualuluga i le tulaga faʻapitoa "Gastroenterology" - nofoaga faʻapitoa aʻoaʻoga ma faʻasaienisi.

20 mafuaaga e 'ai ai fatu o le pikiapu - o fatu sili ona ola maloloina i le lalolagi - i aso uma!

Fuafuaga mo le togafitiga o fualaau mo soʻo se faʻamaʻi tamaʻitaʻi (faʻavae o fualaau faʻamalo)

O le pancreas o se mea taua tele o le faʻaogaina o meaʻai e iai galuega fefiloi: fafo (exocrine) ma totonu (endocrine). O le gaioiga o le faʻamalolosi mai fafo o le faasela lea o le vai o le pancreatic, lea e aofia ai elemene oona e talafeagai mo le faʻaogaina atoa o meaai. Galuega Endocrine.

O le salalau o le pancreatitis e masani ona tupu mai ona o se faagasologa o le fomaʻi o loʻo tupu i le pancreas. O alii e sili atu i le 40 e sili atu ona mafai ona maua i le faamai, ae i tausaga talu ai, ua i ai le faateleina o mataupu o le pancreatitis gasegase i tamaitai ma tupulaga talavou.

O se tasi o totoga pito sili ona taua o le fualaau oona, lea e mafai ai ona galue lelei, o le pancreas. E maua uma ai enzymes digestive ma hormones (inisalini ma glucogan), lea e faʻafetaui ai le suka o le toto. Ina ia mafai ona galue masani le tino, e tatau ona lelei le "fafaga".

O le pancreatitis e le o se faʻamaʻi e mafai ona galo ma le galo ma e faʻatali mo se toe tutoʻatasi tutoʻatasi o le pancreas. Afai ei ai se masalosaloga o lenei maʻi, ona tatau loa lea ona e talanoa i se fomaʻi. Faʻalagolago i le ogaoga o le maʻi, e mafai ona togafitia i le fale ma i le falemaʻi.

O le mafuaaga taatele o pancreatitis o le le lelei o meaai paleni ma le tele o meaʻai ma meaʻai vevela ma le ava malosi. O lenei faʻamaʻi o loʻo faʻaalia i tiga paʻu i le itu o loʻo i lalo o le manava, lea e mafai ona toe foʻi i le pito i lalo. E le pei o maʻi o le manava, o le tiga e le o faʻatasi ma le manava, e le faateleina.

O le pancreas o se gaioiga faʻamalosi i totonu o loʻo maua ai le glycogen, insulin ma le pacreatic juice. Muamua o se mea faʻapitoa mo le tino. E faʻaalia ai se ituaiga o le malosi, lea e faʻaaogaina e le tino pe a manaʻomia.

O le mumu o le pancreatic, poʻo le pancreatitis, o se tasi o mea sili ona le lelei ma faigata ona togafitia faʻamaʻi o le gastrointestinal tract. O amioga leaga ma se meaai le lelei, e tumu i gaʻo ma meaʻai faaopoopo, fesoasoani i mea e tutupu. O le mafuaaga lena i lalo o le faatosinaga a se ata o le taulaga i aso nei.

Tuua Lau Faamatalaga