O le fea mea manogi e sili atu mo le maʻisuka ituaiga 2

E toatele tagata e le mafai ona mafaufauina o latou olaga e aunoa ma le suka. E faʻaaogaina e le gata o se mea faʻapipii lelei i mea inu, ae faʻapea foi mo le kukaina o ipu ma saula. Ae ui i lea, ua leva ona faamaonia e saienitisi o lenei oloa e leai se aoga mo le tino o le tagata, e le gata i lea, ae e i ai sona aafiaga leaga i le soifua maloloina, o le mea lea e fautuaina ai le lafoai atoatoa o le suka. Faʻafefea ...

E taua tele le suitulaga o le suka i lalo ma le maualalo o faʻamaufaʻailoga ma le maualalo o le kalori. Mo tagata e mananaʻo e faʻaitiitia le mamafa i le maʻisuka, o loʻo i ai se latou fuainumera faʻamamafa ma le kalori, o lea e le o mea uma e suamalie e tutusa mo tagata.

GI e faʻaalia pe faʻapefea e se meaai poʻo se mea inu ona faʻalauteleina le suka. I totonu o le maʻisuka, o oloa e aofia ai vailaʻau faʻamalosi faʻamalosi e faʻapipiʻi le tino mo se taimi uumi ma o loʻo faʻagesegese lemu, e aoga tele le faʻaaogaina oi latou e le sili atu ma le 50 iunite o latou faasino igoa. I le suka, o le GI e 70 iunite. O se tulaga taua tele, ma le maʻisuka ma le taumafa e pei o se faailoga e le taliaina. E fautuaina e suitulaga le suka i oloa faʻapusa e maua ai le faʻamaulalo ma le maualalo o le kalori. Sugar sui, e pei o le sorbitol poo le xylitol, e aofia ai le tusa ma le 5 kilokaloka ma se fuainumera maualalo maualalo. O le mea lea, o sea suamalie e lelei mo le maʻisuka ma meaʻai. Lisi o mea suamalie sili ona taatele:

  • sorbitol
  • fructose
  • stevia
  • fualaau mamago
  • oloa o le beekeeping,
  • laisene faila aʻa.
E le o mea uma e suia i luga o loʻo taʻua i luga e mafua mai i le natura. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le stevia o se mea masani e faia mai le mutia manaia, o le mea lea, e faaopoopo atu i le tofo, o loʻo i ai uiga lelei ma ei ai lona aoga aoga i le tino o le tagata ma le maʻisuka.

Ina ia malamalama pe mafai ona faʻamalo le tasi pe o le isi, e tatau ona suʻesuʻe ma le totoa ia uiga o ia mea taitasi.

Sweetener General

O le talanoa masani e uiga i mea suka, e tatau ona gauai atu i le mea moni e mafai ona latou gaosia ma masani. O nisi ituaiga o suamalie e masani ona sili atu le maualuga-kalori nai lo le suka - ae sili atu ona aoga.

O se auala lelei lea mo tagata uma o maʻisuka, aua o le suka masani mo i latou o se tapu. O ia mea e masani ai o le suka e aofia ai le meli, Xylitol, Sorbitol ma isi igoa.

O vaega o le suamalie e aofia ai se vaega itiiti o kalori e tatau ona i ai se vaaiga faapitoa. Ae ui i lea, ei ai so latou itu, o le fesoasoani lea e faʻalauteleina le manaʻo.

O lenei aafiaga e faʻamatalaina e le mea moni e lagona e le tino se suamalie suamalie ma, e tusa ai ma lea mea, o loʻo faʻamoemoe o le a amata ona taunuu mai na mea. O sui suauu suamalie e aofia ai igoa e pei o Sucrasit, Saccharin, Aspartame ma nisi o loʻo i ai se tofo lelei.

Artificial Sweeteners

O le fomaʻi o le xylitol o le pentitol (pentatomic alcohol). E faia mai i suauu o sana poʻo mai laupapa vao.

O suamalie suamalie e maualalo i le kalori fatuga, e le faʻaititia le suka o le toto ma e matua faʻaogaina mai le tino. Ae i le gaosiga o ia oloa, o mea faʻamalosi ma mea vevela e masani ona faʻaaogaina, o ona aoga e mafai ona maua i ni mea laiti, ae o le tino atoa e mafai ona afaina.

O nisi atunuu Europa na latou faasaina le gaosia o suamalie suamalie, ae o loo lauiloa pea i le maʻisuka i lo tatou atunuu.

Saccharin o le uluai mea suamalie i le maketi o le maʻisuka. Ua faʻasalaina nei i le tele o atunuu o le lalolagi, e pei ona faʻaalia i suʻesuʻega faʻapitoa o lona faʻaaoga masani e tau atu ai i le atinaʻe o le kanesa.

Suia, lea e aofia ai vailaʻau e tolu: aspartic acid, phenylalanine ma methanol. Ae o suʻesuʻega ua faʻaalia ai o lona faʻaaoga e mafai ona afaina ai le soifua maloloina, e pei o:

  • osofaiga o le epilepsy
  • ogaoga o le faiʻai
  • ma le popole.

Cyclamate - vave ona gauai atu i le mea o loo i ai meaʻai, ae na alu malie mai le tino. E le pei o isi mea suamalie, e itiiti le vevela, ae o lona faʻaaoga e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le fatuina o fatugaʻo.

Acesulfame

200 taimi sili atu ona suamalie nai lo le suka masani. E masani lava ona faaopoopo i le aisakulimi, soda ma selu. O lenei vailaʻau e afaina ai le tino, aua e aofia ai le methyl alcohol. I nisi o Europa e faʻasaina i le gaosiga.

E tusa ai ma mea o loʻo taʻua i luga, e mafai ona tatou faʻamaonia o le faʻaaogaina o suka gaosi mea sili ona leaga nai lo le lelei o le tino. O le mafuaʻaga lea e lelei ai le gauai atu i oloa faʻapitoa, faʻapea foi ma mautinoa ia faʻatalanoa se fomaʻi aʻo leʻi faʻaaogaina soʻo se oloa e mafai ona afaina ai le soifua maloloina.

E matua faasaina le faʻaaogaina o mea suamalie i le taimi o le maitaga ma le lactation. O lo latou faʻaaoga e ono afaina ai le tamaititi ma le fafine lava ia.

I le maʻisuka, o le muamua ma le lona lua, o mea gaosi suka gaosia e tatau ona faʻaaogaina i le faʻaogaina lelei ma na o le maeʻa ona talanoa i se fomaʻi. E taua le manatuaina o le suamalie e le o ni fualaau oona mo le togafitia o le maʻisuka, aua nei faʻaitiitia le aofaʻi o le kulukose i totonu o le toto, ae naʻo le maʻisuka e faʻasaina ona faʻaaoga pea le suka poo isi laʻau e "suamalie" ai o latou ola.

O oloa uma i lenei vaega e vaevaeina i ni ituaiga se lua:

  • Natura masani (natura) o suka e aofia ai mea masani - xylitol (pentanpentaol), sorbitol, fualaau suamalie (fructose), stevia (mutia meli). O mea uma ae o le meaola mulimuli e maualuga i kalori. Afai tatou te talanoa e uiga i laʻau suamalie, ona oʻo lea i le sorbitol ma le xylitol o lenei faailo e toetoe lava 3 taimi maualalo ifo nai lo le suka masani, o le mea la pe a faʻaaogaina, aua neʻi galo e uiga i kalori. Mo tagata mamaʻi e mafatia mai le meaʻai ma le maʻisuka ituaiga 2, e le fautuaina, sei vagana ai le suamalie stevia.
  • O meaʻai suamalie (e aofia ai vailaau kemini) - Aspartame (E 951), saccharin sodium (E954), cyclamate sodium (E 952).

Ina ia iloa po o le a le suka e sili ona lelei ma sili ona saogalemu, e aoga le mafaufau i ituaiga taitasi eseese, faatasi ai ma mea lelei uma ma mea le lelei.

O se vaega o oloa eseese, o loʻo natia i lalo o le tulafono E 951. O le muamua faʻasologa o le aspartame na toe faia i le 1965, ma na faia lenei mea i se avanoa, i le faagasologa o le mauaina o se enzyme mo le togafitiga o maʻi suka. Ae o le suʻesuʻeina o lenei mea na faʻaauau mo le lua i le tolu sefulu tausaga.

Aspartame e toetoe 200 taimi sili ona suamalie nai lo le suka, ma o lona kalori o mea e leai se aoga, o lona uiga o le suka masani e suia i le tele o meaʻai.

Faʻapitoa o le Aspartame: ole maualalo ole kalori, ei ai se suamalie mama mama, e manaʻomia ai se laʻititi.

Le mautonu: ei ai faʻamaoniga (phenylketonuria), ma le maʻi o Parkinson ma isi faʻafitauli tutusa, e mafai ona mafua ai se aʻafiaga o le neurological.

"Saccharin" - o le igoa lea o le uluai mea suamalie, lea na maua mai i se mea e le talafeagai, ona o se taunuuga o gaioiga faisisi. O lenei mea e le faʻamamaina le masima sodium salt crystalline, ma pe a faʻatusatusa i le sugar sugar, e 400 taimi e suamalie i le averesi.

Talu ai ona o lona tino mamā, o le vailaau o loʻo i ai se mea e sili ona leaga, mulimuli ane, ua tuʻufaʻatasia ma se vevela dextrose. O lenei suiga i le suka o loo finau pea, e ui lava ua uma ona suesueina le saccharin mo le 100 tausaga.

O faʻamanuiaga e aofia ai mea nei:

  • o se pusa o le fiaselau o papa laiti e mafai ona suitulaga i le 10 kilokalama o le suka,
  • o loʻo i ai calories
  • e faʻasaga i le vevela ma le malosi.

Ae o a mea le lelei o le saccher? Muamua lava, o lona tofo e le mafai ona taʻua o le natura, talu ai o loʻo i ai faʻamatalaga manino. E le gata i lea, e leʻo aofia ai lenei vailaʻau i le lisi o "Substitutes Safuga Substitutes for Sugar", talu ai o loo i ai pea masalosaloga e uiga i lona le lelei.

O le toʻatele o tagata atamamai e talitonu o loʻo i ai ni meaʻi gaʻo ma e mafai ona faʻaumatia pe a maeʻa ona 'aina e se tagata ni meaʻai gaʻo. E le gata i lea, o loo i ai pea se manatu e faapea o lenei suka e suia ai le malosi o le gallstone faamaʻi.

O mea suamalie ua na o le pau lea o filifiliga mo tagata e maua i le maʻisuka e lagona ai le suamalie o meaai ma fiafia e ai. O le mea moni, o nei mea faʻafefiloi, ma o nisi o ia mea e leʻi maeʻa ona suʻesuʻeina, ae o nei aso fou o loʻo foliga mai e sili atu nai lo mea na muamua atu e tusa ai ma le tuufaatasiga, digestibility, ma isi uiga.

Ae fautuaina le maʻisuka ia aua nei faʻalavelaveina, ae saili le fautuaga a se fomaʻi. O lau fomaʻi o le a taʻu atu ia te oe le fea o mea suamalie e sili atu le saogalemu.

O le faʻaleagaina poo le faʻamanuiaina o le suamalie faʻamalosi e faʻalagolago foi i le fea ituaiga o ituaiga o le a faʻaaogaina. O le mea sili ona taatele i togafitiga faʻaonapo nei o Aspartame, Cyclamate, Saccharin. O nei ituaiga o mea suamalie e tatau ona faia pe a uma ona faʻatalanoa se tagata tomai faapitoa. E faʻaaogaina foʻi lenei mea i le suka i papa ma isi faʻataʻitaʻiga, e pei o le ava.

O suamalie o aso nei mo le maʻisuka ituaiga 2 o ni aʻafiaga o ituaiga vailaʻau eseese.

  • Saccharin. Paʻu paʻu, lea e 450 taimi e sili atu le suamalie nai lo se laulau masani laulau. Ua lauiloa i tagata mo le sili atu i le 100 tausaga ma e masani ona faʻaaogaina e fatu ai fua o le maʻisuka. Avanoa i totonu o fualaau o le 12-25 mg. Laasaga i aso uma e oo i le 150 mg. O faʻafitauli sili ona taua o nuanuga nei:
    1. E tigā pe a fai e tuʻuina i le vevela. O le mea lea, e masani lava ona maeʻa i ipu saunia,
    2. E le fautuaina mo le faʻaaogaina e tagata gasegase ma le faʻamaʻi faʻatasi ma le le atoatoa o le hepatic,
    3. Gaioiga vaivai gasegase vaivai. E faʻamaonia i na o manu faataitai. E leai se mataupu faapena na faamauina i tagata i le taimi nei.
  • Aspartame E maua i lalo o le igoa "Slastilin" i fualaau o le 0.018 g. E 150 taimi e sili atu ona suamalie nai lo le suka masani. E solu i totonu o le vai. Lavei i aso uma e oo i le 50 mg i le 1 kg o le mamafa o le tino. Na o le solia o le phenylketonuria.
  • Tsiklamat. 25 taimi sili atu ona suamalie nai lo se oloa masani. I ona uiga, e pei lava o le saccharin. E le suia le tofo pe a vevela. E fetaui mo tagata mamaʻi ma faafitauli tau fatugao. O loʻo faʻaalia ai foʻi se mea e mafai ona maua i le tino o manu.

E ui lava i le mea moni o le suamalie ua fautuaina mo le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo maua i le tele o itu, e tatau ona filifili le filifiliga sili ona talafeagai pe a uma ona feutagai ma lau fomaʻi. Pau lava le faʻaoga tutusa o le paʻu paepae o le vao Stevia. E mafai ona faʻaaoga e tagata uma ma e toetoe lava leai ni tapulaa.

O suamalie suamalie e faia i vailaʻau faʻasaina faigata. Latou te le aofia ai vitamini, minerale ma vailaʻau e manaʻomia mo le soifua maloloina o tagata, faapea foʻi ma gaʻo. E na o le tuʻuina atu o se meaʻai suamalie, ae le auai i le metabolism ma e leai ni calories.

O le masani masani o le faasaolotoina o ni meaʻai poʻo ni timu, e le manaʻomia ai ni tulaga faʻapitoa mo le teuina.

O le le lava o faʻamaumauga i luga o le aʻafiaga o le suka faʻamalosi e suitulaga i le tino e faʻasaina ai mo le faʻaaogaina i le taimi o le maʻitaga ma le lactation, ma e oʻo atu i le 18 tausaga. I le maʻisuka, e na o luga lava o fautuaga a se fomaʻi e faʻaaoga ai vailaʻau.

E faʻasaina uma suamalie suamalie:

  • ma le phenylketonuria (o le le mafai e le tino ona talepe lalo le phenylalanine amino acids e sau mai meaai e aofia ai pulu),
  • faʻatasi ai ma faʻamaʻi faʻaʻau,
  • tamaiti, faʻapea foʻi ma tagata matutua i le silia ma le 60 tausaga,
  • i totonu o le ono masina i le maeʻa ai o le taʻavale, ina ia alofia ai se toe faʻafoʻi o le faʻamaʻi na mafua mai i le faʻaaogaina o mea suamalie,
  • ma faʻafitauli faʻapitoa cardiological ma faʻamaʻi o le gallbladder,
  • i le taimi o le tele o taʻaloga, aua e mafai ona taʻitaʻia i le vevela ma le gaioiga.

Papatitis ulcer, gastritis, faʻapea foʻi ma le aveina o se taavale o le mafuaaga lea mo le faʻaaoga lelei o mea suamalie.

Saccharin - o le uluai mea suamalie i le lalolagi, na fausia i le 1879 e ala i auala faʻaogaina, o le masima masima masima salu.

  • e le oi ai sona manogi faʻaleleia,
  • 300 taimi sili atu ona suamalie nai lo suka ma isi mea suamalie ia le itiiti ifo ma le 50 taimi.

E tusa ai ma nisi o tagata atamamai, o le taumafa taumafa E954 e mafua ai se faʻafitauli o le atiaʻe o tumutumu faʻamaʻi. Faasaina i nisi o atunuu. Ae ui i lea, o nei sailiga e le lagolagoina e suesuega a le falemaʻi ma faʻamaoniga moni.

I soo se tulaga, o le saccharin e sili ona suʻesuʻeina pe a faʻatusatusa i isi mea suamalie ma e fautuaina e fomaʻi mo le faʻaaogaina i se tapulaa faʻapulaʻa - 5 mg faaopoopo i le 1 kilokalama o le mamafa o le maʻisuka.

I le le atoatoa, o se faʻafitauli o le soifua maloloina o se faʻafefiloi o le saccharin ma le sodium cyclamate, lea ua faʻasaʻoloto e faʻaitiitia le tofo oona.

O le faʻamaeʻaina o se meaʻai maona, e mafai ona fai pe a aofia ai mea faʻapipiʻi i ipu pe a maeʻa togafitiga vevela.

E955 o se tasi o mea suamalie e sili ona saogalemu. E maua mai e ala i le tuʻufaʻatasia o le sosolo ma le chlorine molecules.

E leai se taimi mulimuli ane ma e sili atu lona suamalie nai lo le suka, e 600 taimi. O le fua fautuaina o le faaopoopo o le 5 mg i le 1 kg o le mamafa o le maʻisuka i le aso.

E talitonuina e le aʻafia le tino i le tino ma e mafai ona faʻaaogaina e tusa lava pe maitaga, lactation ma aʻoga. Ae ui i lea, ei ai le manatu e faapea o le suʻesuʻega o le vailaʻau e le o faʻatinoina atoatoa ma o lona faʻaaogaina e mafai ona mafua ai le tulaga faʻapitoa:

  • afaina o le tino
  • mala o le eleele
  • o le leai o se tino
  • gasegase o le neurological,
  • gasegase gasegase
  • faaitiitia le puipuiga.

E951 o se mea suamalie sili ona lauiloa o le maʻisuka. E maua mai o se oloa tumaoti (Nutrasvit, Sladex, Slastilin) ​​poʻo se vaega o mea faʻafefiloi e suia ai le suka (Dulko, Surel).

Faʻaalia le ester ester, e aofia ai le aspartic acid, phenylalanine ma le methanol. E sili atu le suamalie o le suka i le 150 taimi.

E talitonuina o se mea faaopoopo o mea taumafa e naʻo le phenylketonuria.

Ae ui i lea, o nisi tagata atamamai e talitonu o Aspartame:

  • e le fautuaina mo Parkinson, Alzheimer's, epilepsy ma le faiʻai ua paʻu,
  • mafai ona faʻailoa lou manaʻoga ma taʻitaʻia ai le mamafa o le mamafa,
  • i le taimi o le maitaga ona o le lamatiaga o le fanau mai o se tamaititi ma le faʻaititia o le atamai,
  • e mafai e fanau ona oʻo i le atuatuvale, maʻi tiga, gasegase, fenumiai le vaʻaia, vaʻavaʻa,
  • pe a vevela le Aspartame i le sili atu ma le 30º, o le suamalie suamalie e avea ma mea matautia e mafua ai le leiloa o le mafaufau, paʻu faʻatasi, vavao, faʻalogologo leiloloa, faoa faamalosi,
  • e taʻitaʻia ai le leai o se tino,
  • faaleleia le fia inu.

O nei mea moni uma e le faʻalavelave i le faʻaaogaina o le supa i atunuu uma o le lalolagi i se fua o le maualuga e oʻo i le 3.5 g i le aso.

I le aso, o le tele o meaʻai e maua mo le maʻisuka o loʻo i luga o le maketi. E tofu i latou ma ona lava lelei ma faʻailoga. I soʻo se tulaga, o se feutagaiga ma se fomaʻi e tatau ona muamua i le faʻatauina o soʻo se tasi oi latou.

Pros ma le Fagaga o le Fructose

E le o aofia ai le suamalie i le lisi o mea e manaʻomia mo tagata maʻisuka. Ina ia "faaseseina" le tagata maʻi, ma ia fatuina le pepelo e faapea e 'ai o ia e pei o tagata soifua maloloina uma, latou te faaaogaina ia suka, lea e fesoasoani e maua ai le masani o meaai i le maʻisuka

O le aafiaga lelei o le teenaina o le suka ma le fesuiaiga i ona sui o le faaitiitia lea o le lamatiaga o caries.

O le faaleagaina e mafua mai i le suamalie e faalagolago saʻo lava i a latou tui ma le gasegase o le tino. E manaʻomia e suamalie ma le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona maualalo le kalori.

O suamalie uma faalenatura e maualuga i calorie, e le aofia ai stevia.

I totonu o Amerika, o le suka, e aofia ai le fructose, na amanaʻia o le tele o le manogi o le malo.

Laititi sina tioata tioata. Lanu - paʻepaʻe, lelei le suauu i le vai. A uma ona faʻaaogaina, o le laulaufaiva e tumau pea le lagona lelei. O le Xylitol e tofo e pei o le suka masani.

O le Xylitol e maua mai i le suavai mai i le paʻu o fatu fatu ma le kuluga o le sunflower, pupuʻu o le sana. I le suamalie, e tutusa ma le suka, ae itiiti ifo kalori.

Taumafa o mea taumafa E967 (xylitol) o se vaega o le suʻisuʻi o nifo, nifo, suʻe selu.

  • ei ai sona faʻaletonu laxative ma choleretic,
  • Faʻaleleia le tuʻuina atu o tino o le ketone.

O meaʻai suamalie mo le maʻisuka e matua maualalo i calorie ma maualuga le suamalie.

Laʻau suamalie e maualalo le kalori "togafiti" le ogatotonu o le fiaai i totonu o le faiʻai e avea ma meaʻai. O le sua suamalie ua gaosia i lalo o le malosi o le suamalie i le tele o mea e mafua ai le lagona fiaai. O calories laiti e mafai ona taʻitaʻia ai le maua o le malosi, faʻamalosia e faʻaititia le aofaʻi o mea taumafa taumafa.

Paʻu paʻu, 200 taimi e sili atu le suamalie nai lo suka ma maua ai 0 kalori. Avanoa i le ituaiga pepa ma le paʻu. A vevela, o le fualaau oona e leai sona suamalie.

Aspartame o se methyl ester e aofia ai le phenylalanine, aspartic acid ma le methanol. O suamalie suamalie e maua mai e faʻaaoga ai metotia fainene.

I totonu o pisinisi, o le taumafa taumafa E951 ua faaopoopo i meainu mama ma meaai e le manaʻomia le togafitiga vevela.

O le Aspartame o se vaega o yoghurts, complexivities complexes, toothpastes, cough lozenges, non-alcoholic beer.

Pe i se isi auala - fualaau suamalie. E aofia i le monosaccharides o le ketohexosis vaega. O se elemene taua o oligosaccharides ma polysaccharides. E maua i le natura i le meli, fualaau aina, nectar.

E maua le fructose e ala i le enzymatic poʻo le gaosia o le suavai o fua o meaʻai po o suka. O le oloa e sili atu i le suka i le suamalie i le 1.3-1.8 taimi, ma o lona aoga taua o le 3.75 kcal / g.

O se paʻu paʻepaʻe paʻu suavai. Pe a vevela le suauu, ona suia ai lea o ona meatotino.

O mea suamalie faalenatura e faia mai mea masani masani, latou te maua le suamalie suamalie ma le maualuga o kalori. O ia suka e faigofie ona gauai i le gastrointestinal tract, e le mafua ai le tele o le inisalini gaosiga.

Ole aofaiga ole suamalie masani e le tatau ona silia le 50 kalama i le aso. E masani ona fautuaina e fomaʻi o latou tagata gasegase e faʻaaogaina le suka o le natura, aua latou te le afaina ai le soifua maloloina o tagata, e mafai ona talia lelei e le tino o tagata gasegase.

O se gaʻo e le afaina e maua mai fua ma fua. I lona lava kalori o loʻo tutusa ma le suka. E lelei tele le ate o le fructose i le ate, ae o le tele o le faʻaaogaina e mafai lava ona faʻalautele le suka o le toto (lea e mautinoa e afaina ai le maʻisuka). Ole fua ole aso e le tatau ona silia le 50 mg. E faʻaaogaina mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.

O le Xylitol ua lauiloa o le E967 taumafa faaopoopo. E faia mai i le efuefu mauga, o nisi fualaau, vine. O le tele o le faʻaaogaina o lenei oloa e mafai ona mafua ai le faʻalavelave i totonu o le gastrointestinal tract, ma i le tulaga o le maualuga - o se osofaiga ogaoga o le cholecystitis.

Sorbitol - meaʻai faaopoopo E420. O le faʻaaogaina masani o lenei suātini e sui ai oe e faʻamama ai lou ate o mea oona ma le tele o le vai. O lona faaaogaina i le maʻisuka e le mafua ai le faateleina o le kulukose i totonu o le toto, ae o lenei oloa e maualuga tele-kalori, ma masani ona fesoasoani i le faateleina o le mamafa o le tino i le maʻisuka.

Stevioside o se mea suamalie e faia mai se laau e pei o stevia. O lenei suka sui e sili ona taatele i le maʻisuka.

O lona faaaogaina e mafai ona faʻaititia ai le suka toto. I lona tofo, o le pito i tua e sili atu ona suamalie nai lo le suka, e masani lava e leai ni calories (o lenei mea e le mafai ona faʻafitia.

) E gaosia i foliga o le paʻu po o papa maʻa.

O faʻamanuiaga o le stevia i le maʻisuka ua faʻamaonia e suʻesuʻega faasaienisi, o le mea lea o le fale gaosi oloa e gaosia ai lenei oloa i le tele o ituaiga.

O meaʻai suamalie o le natura moni e le maua ai vailaau faʻasolosi oona e aʻafia ai le aofaʻi o le kulukose, e mafai ona faʻaaogaina mo le ituaiga 1 o le maʻisuka ituaiga, faaopoopo i mea eseese e gaosi ai meaʻai, lauti, falala ma isi meaʻai.

O ia sugar e suitulaga e le na o le soifua maloloina, ae e manaia foi. E ui i lo latou saogalemu, e tatau ona faʻaaoga pe'ā uma ona feutagai ma se fomaʻi.

O mea suamalie faalenatura e maualuga i calorie, o lea e matua manaomia ai e tagata ona aloese mai le faʻaaogaina.

O le fructose, e taʻua foi o le fualaau aina po o le suka o fualaau suamalie, na tuufaatasia i le 1861. Pe o le chemist Rusia A.M. Pulu, faʻamalosi o le kulifa, faʻaaogaina o le barium hydroxide ma mea faʻapitoa o le calcium.

E maua i le foliga o se paʻu paʻepaʻe, e matuā suamalie i le vai ma e fesuiaʻi ai ona uiga ile taimi o le vevela.

Laasaga Numera 3 Fructose: lelei ma mea le lelei

O le a le mea e fai?FaʻaauauFaʻasologa
Faʻaaogaina i fualaau 'aina, fualaau faisua, oloa gaosi. E masani lava ona gaosia mai le atisiliko poo le suka mai Ierusalema.Faʻamatalaga masani

Faʻateʻaina e aunoa ma le inisalini

maualuga digestible

vave aveese mai le toto,

e leai sona aafiaga i hormones o le intestinal e mafua ai le faʻasaʻoina o le inisalini i totonu o le toto,

faʻaitiitia le faʻaaogaina o nifo pala.

E mafai ona faia ni mea e maua ai,

manaʻomia se faʻaopoopoga faaopoopo o le inisalini,

o ia mea suamalie e mafua ai le oso i totonu o le suka toto, o lea e le fautuaina le falu e faʻaaoga pea mo le maʻisuka. E mafai ona faʻaaogaina na o le taofia o le hypoglycemia ma le maʻisuka totogiina.

A faʻaaogaina ni tui tetele, e mafua ai le maualuga o le hyperglycemia ma le atinaʻeina o le faʻateleina o le faʻamaʻi.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le suauu e le o le sili sili ona lelei e sui mo tagata e maua i le maʻisuka. E le gata i lea, o lenei vailaau e faʻasalaina i tagata o loʻo i ai le faaletonu o le fructose diphosphataldolase enzyme.

I le faagasologa o le filifilia o se vailaʻau, e amanaʻia pe o mea masani e sui ai le suka e (o mea e leai se afaina o le suka e sui ai) poʻo mea faʻapipiʻi. E le gata i lea, e tatau ona gauai atu i le matua o le maʻisuka, o lona itupa, o le "aafiaga" o le maʻi.

E na o le fomaʻi e mafai ona taliina le fesili o le suamalie e sili ona leaga, e faʻavae i nei faʻamaumauga ma ituaiga eseese.

I le i ai o ni faʻafitauli, e tatau ona filifilia ma le faʻaeteete ia ituaiga o suamalie e faʻamalo ai le ono mafai ona sili atu ona ogaoga iuga.

Talu ai nei, o se vai sui mo le suka i luga o se natura masani ua sili atu ona lauiloa, aua o aoga o lona faaaogaina e taua tele. E mafua ona o le i ai o vitamini e faʻamalosia ai le tino.

E oo lava i mea sili ona suamalie e tatau ona muamua ave i se vaega itiiti. O lenei mea o le a aloese ai mai le atinaʻeina o faʻamaʻi ma isi mea e le manaʻomia. E le tatau ona tatou faagaloina o le suauu aupito sili ona saogalemu o se mea masani lea e faʻaaogaina i le faʻalelei.

Aʻo faʻamatala atili auiliiliga e uiga i aoga o suʻesuega masani, latou te gauai atu i le i ai o mea masani ile vaega. E le gata i lea, o le toʻatele oi latou e manaia le tofo, lea e faigofie ai le faʻaaogaina, mo se faʻataʻitaʻiga, ao laiti. O le mafuaaga lea e sili atu ai le suamalie mo le maʻisuka ituaiga 2, e tatau ona filifili i luga o le faavae o uiga o tagata taitoatasi.

O lenei suka e suitulaga ei ai mea maualalo i le kalori, e pei o le 2.6 kcal mo le kalama. Aʻo talanoa e uiga i penefiti tuusao mo le maʻisuka ituaiga 2, faʻalogo i le mea moni e faapea:

  • i lona foliga masani o loo i ai i apu, o mauga, apricots ma isi fua,
  • o le vailaau e le oona ma e sili lona suamalie e pei o le suka,
  • o le tuufaatasiga e leai sona aoga i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto,
  • O le sorbitol e vave faʻavaveina i le vai ma e ono mafai ona tuʻuina atu i le gaosiga faʻapitoa, mo se faʻataʻitaʻiga, kuka, kuka ma taoina.

I le faʻaopoopoga, o le mea manogi ua tuʻuina atu lea e mafai ona puipuia ai le faʻaogaina o tino o le ketone i totonu o masini ma sela. I le taimi lava e tasi, tuʻuina atu o le maʻisuka e masani ona faʻaaogaina ma faʻafitauli i le faʻaogaina o meaʻai, aʻafiaga o aʻafiaga (nutimomoia, afaina, vevela, ma isi) e mafai. Manatua le taua o le kalori e fuafua e puipuia ai le maua o le maʻisuka.

Stevia o se tasi o mea e sili ona sili ona manaomia i le suka. O lenei mea e mafua mai i le natura o le natura, o le laʻititi maualalo o kalori.

I le tautalagia e uiga i le auala e aoga ai le suka i le maʻisuka, latou te gauai atu i le i ai o phosphorus, manganese, cobalt ma le calcium, faapea foi ma vitamini B, K ma le C. E le gata i lea, o le mea masani e masani ona faaaoga e le maʻisuka e mafua mai i le i ai o suauu taua flavonoids.

Naʻo le faʻailogaina o le i ai o se faʻalavelave faʻafefe i le tuufaatasiga, ma o le mea lea e fautuaina ai e amata faʻaaoga le stevia ma se aofaiga maualalo. I lenei tulaga, o lenei suiga masani o le suka o le a 100% aoga.

O mea suamalie e pei ole xylitol, sorbitol ma le fructose e le fautuaina mo soo se ituaiga o le maʻisuka.

O le faʻaoga masani masani o le paʻu paʻepaʻe papaʻe o le Stevia plant. E masani lava e leai ni faʻamalosi, gaʻo ma gaʻo, ae e maua ai le lelei. Afai e te tago i le laulau o le suka mo le tutusa, ona sui lea o le 15-20 taimi e suamalie. E faʻalagolago lava i le maualuga o le faamamaina o le meaʻai.

O vaega autu o le laau o loʻo i lalo:

  1. E le faateleina le glycemia.
  2. E le aafia ai le metabolism o gaʻo ma gaʻo.
  3. E taofia ai le pala o nifo.
  4. Tuuina mai se manava manaia.
  5. E leai ni calories.

Afai e te fesili nei i tagata atamamai e sili atu le suamalie mo le maʻisuka ituaiga 2, ona latou autasi uma lea o le togavao a Stevia. Naʻo le toesea o eseesega i le tofo o oloa mai tagata gaosiga eseese. E tatau ona e filifilia le mea e tasi mo se tagata faapitoa.

O sui o le suka e maua ai le suamalie e maua ai le suamalie ma e le faʻafefiloi. O nei meaʻai e le faateleina ai le suka toto, ae maualuga i kalori. O vailaʻau o loʻo teuina i totonu o se nofoaga pogisa, susu i totonu o pusa le tatalaina.

O le vailaʻau o le fructose e tutusa ma le kulukose. O la latou fuainumera i le gau o le sucrose e tusa ma le tutusa. Ae ui i lea, o le fafagaina o vailatini fructose, e le pei o le kulukose, e le manaomia le inisalini. O le avanoa e sui ai le suka i le kulisi i le maʻisuka ituaiga 2 e tagata tomai faapitoa e le o aofia ai.

O mea suamalie mo le maʻisuka o mea ia mai le kulupu o le gaʻo e le liua i le kulūkose i le tino, ma o lea e puipuia ai le maʻi. I luga o le maketi o oloa mo le maʻisuka, o loʻo i ai le tele o mea suamalie o tagata mai fafo ma tagata e gaosi oloa i totonu o le fale, lea e maua i foliga o le paʻu poo mea maʻaleʻale.

O le suamalie ma le maʻisuka e le mavavaeeseina, ae o le fea e sili? O a latou manuia ma mea leaga?

Aisea e suia ai le suka

Faʻafitauli o le hyperglycemia masani poʻo, i ni upu faigofie, o le maʻisuka o le sasa lea oo tatou taimi. E tusa ai ma suʻesuʻega faʻafuainumera o WHO, e tusa ma le 30% o tagata o vaitausaga eseese o loʻo mafatia i le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2. O le faʻamaʻi pipisi o le faʻamaʻi e faʻavae i luga o le tele o mafuaʻaga ma mea e mafua ai le atinaʻeina o le maʻisuka, ae i soo se tulaga, o lenei maʻi e manaomia ai le faʻatasiina o le togafitiga.

I le maʻi suka, e tupu ai se faʻalavelave faʻafuaseʻi, e mafua ai le maualuga o le suka i totonu o le toto. O le lamatiaga o le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2, o le faʻamaʻi e afaina ai uma totoga ma totonu o le tino, ma togafitiga lē lelei e mafai ona oʻo atu ai i le ogaoga ma le le mafaaseseina o taunuuga.

O se nofoaga faʻapitoa i togafitiga o le maʻisuka o loʻo nofoia e se taumafataga faapitoa, lea e aofia ai se tapulaa faʻatapulaʻa o laʻau suamalie: suka, mea faʻafiafia, fualaau mama, sua sua. O le faʻamaeʻaina o le sipuni mai le taumafataga e faigata pe toetoe lava a le mafai, o lea la, o tagata gasegase e maua i le maʻisuka e fautuaina e faʻaaoga mea suamalie.

O loʻo iloa o nisi suālaʻau e leai se afaina, ae o loʻo i ai mea e mafai ona afaina ai le ola maloloina. O le mea moni, o mea faʻasualaʻau masani ma le faʻaaogaina, e tofu lava ma vaega o lona tuufaatasiga, oa latou gaioiga e faʻamoemoe i le faʻaitiitia o le suka o le toto. O mea suamalie e faʻaaogaina mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.

O tagata o loʻo gaosia ma faʻaaogaina ni suka mai le amataga o le 20 seneturi. Ma e oo mai i le taimi nei, o feeseeseaiga e le o toe i lalo, o nei meaai faaopoopo e leaga pe aoga.

O le tele o nei mea e matua leai se afaina, ma i le taimi lava e tasi e maua ai le fiafia i le olaga. Ae o loʻo i ai mea manogi e mafai ona faʻateleina le soifua maloloina, aemaise lava i le maʻisuka.

Faitau le tusiga lenei ma o le ae malamalama po o le a le mea e mafai ona faʻaaoga i ai suka, ma o fea e sili atu e le aoga. Eseesega i le va o le suamalie ma meaʻai.

O suamalie uma "natura", sei vagana ai stevia, e maualuga i kalori. E le gata i lea, o le sorbitol ma le xylitol e 2.5-3 taimi e itiiti ifo le suamalie nai lo le laulauina o le suka i luga o le laulau, o le mea lea, pe a faʻaaogaina, e tatau ona amanaʻiaina mea o le kalori. Mo maʻi ma le maʻisuka ma le ituaiga 2 maʻisuka, e le fautuaina, sei vagana ai stevia.

Meaʻai mo le maualalo o meaʻai mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo maua iinei.

Sugar sui mo maʻi suka ma le ituaiga 2 faʻamaʻi e tatau ona filifilia ma le faaeteete, fuatia mea e lelei ma faʻamalosi. Tuuina atu e faapea o lenei ituaiga o maʻisuka e masani lava ona aʻafia ai tagata matutua ma tagata matutua, soʻo se vaega aʻafia i le tuufaatasiga o nei mea faaopoopo e sili atu ona malosi ma sili atu le sao nai lo le tupulaga talavou.

O le tino o ia ituaiga tagata ua faʻavaivaia e le faamai, ma o suiga i le matua e aafia ai le tino puipuia o le tino ma le malosi atoa.

O mea suamalie mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona ausia manaoga nei:

  • ia saogalemu e mafai mo le tino,
  • maua se mea maualalo le kalori
  • maua se tofo lelei.

Filifilia o se oloa faapena, e tatau ona e taulai atu i mea nei: o le faigofie o le tuufaatasiga o le suamalie, o le lelei. O se numera tele o faʻasao ma faʻamalolo e faʻaalia ai se tulaga lamatia o aʻafiaga. E mafai ona le afaina (o se mea itiiti ole allergy, leu, vevela), ma ogaoga (e oʻo i se aʻafiaga o le tino).

Afai e mafai, e sili atu le tuʻuina atu o mea e sili ona lelei ile suāuʻu o le natura, ae, filifilia oe, e tatau ona e gauai i mea o le kalori. Talu ai ona o le maʻisuka ituaiga 2, o le metabolism e telegese, o se tagata ua vave ona mamafa le mamafa, lea e faigata ona aveesea.

O le faʻaaogaina o suamalie o le maualuga-calorie masani e fesoasoani i lenei mea, o lea e sili atu ai le lafoai atoa poo le mafaufau loloto i la latou aofaiga i lau taumafataga.

Xylitol, sorbitol, fructose

E pei ona taʻua muamua, o suamalie masani e aofia ai le sorbitol. O loʻo i ai nei i le telefoni mauga poʻo apricots.

O ia lea e masani ona faʻaaogaina e le maʻisuka, ae mo le gau o le mamafa, ona o lona suamalie, o lenei mea e le talafeagai. E le tatau ona galo ia i tatou le maualuga o kalori.

E tatau ona gauai atu i uiga sili ona mataʻutia o le vaega, ma sili atu le saʻo i le mea moni e faapea:

  1. o le faʻapipipi lea e fesoasoani i le mea moni o oloa e le faʻaitiitia i le taimi,
  2. o le vaega e faaosofia ai le gaioiga o le manava, ma e puipuia ai foi vaega aoga mai le tuua o le tino ao le i oo i le taimi. O lenei uiga e toetoe lava o mea uma e maua ai le suka,
  3. O le tulaga ese o le taimi e faʻaaogaina i le tele o mea, o le mamafa o le tupe maua e foliga mai.

Sorbitol, po o le sorbitol, o se fesoasoani o meaʻai o le natura, na muamua maua i Falani i le 1868, faʻafetai i suesuega faasaienisi a Jean Baptiste Bussengo.

O lenei "suka mo le maʻisuka" e maua i le paʻu foliga, paʻepaʻe poʻo le samasama, e le masani ai ma faigofie ona sosolo i le vai.

Laasaga Numera 2 Sorbitol: tulaga lelei ma mea le lelei

O a mea e gaosia mai fafo e maua mai?FaʻaauauFaʻasologa
I faleoloa faʻaonapo nei, o le sorbitol e tele lava ina gaosia mai le kulimi maso ma nisi o ituaiga o algae, ae o apples, apricots, ma vine vine e mafai foi ona faʻaaogaina e avea o ni mea e gaosia.E le afaina ai le nifo,

faʻaaoga mo le gaosia o mea taumafa na fuafuaina mo le maʻisuka,

e sili atu ona alu lemu i totonu o le inumaga laiti nai lo isi sugars.

O lenei suamalie e maualuga tele i le kalori (3.5 g mo le 100 g o oloa),

ma le faʻaaogaina i aso taitasi, 10 g o le sorbitol e mafai ona taʻitaʻia ai le faʻafitauli o le tino,

ua i ai sona aafiaga taua.

I le faʻaaogaina i aso taitasi o mea maualuga, o le sorbitol e mafai ona mafua ai le faʻamaʻi ma le tioata tioata.

Afai e te manaʻo e suitulaga i le suka masani ma le sorbitol, e tatau ona e manatu e leai se faʻatagaga aloaia o aso uma o lenei mea. Ae o le alauni fautuaina i aso taitasi e 30-40 g.

E mafai faapefea ona suia le suka i le maʻisuka

O le sini o le taumafataga mo le hyperglycemia o le faaitiitia lea o le taumafa o meaai o loʻo i ai ni vailaʻau faʻasaʻagofie-digestible - glucose ma ona fua. O meaai lelei ma meainu mo le maʻisuka ua faasaina: latou te gaosia le suka, o se taunuuga - o le a sili atu ona afaina ai le gaioiga o le maʻisuka i le tino. O le ai ai se saturation o sela ei ai le kulukose ma le atinaʻeina o pathoces e le mafai ona faʻafitia.

E le faigofie le aloese i le 'ai o selu; o se tagata e seasea e le fiafia i lenei tofo, manatuaina o le tamaitiiti: e oʻo lava i susu susu o se mea suamalie. O le mea lea, o le faʻasaina atoatoa o lenei vaega o oloa e faʻamalosia ai le gasegase e mafaufau e uiga i le maualalo, faʻatoʻilaloina o ia i se tulaga faigata. Ae peitai, o loʻo i ai se vaifofo: suamalie.

E ese le suamalie. E i ai le tele o eseesega - mai le vailaʻau siama e aoga.

Sugar mo le maʻisuka e tuʻuina atu ai i tagata maʻi se fiafia atoatoa, suamalie e aunoa ma ni aʻafiaga ogaoga. O gaʻo ma meaʻai o vailaʻau autu ia o le kulūkose-sui mea. Fesili e tulaʻi mai: pe faapefea ona suia le suka i le maʻisuka maualuga? O le fea mea manogi e sili ona lelei i le ituaiga lona lua o faʻamaʻi? Mo se tali, o le a tatou malamalama i ituaiga o kulukose.

Ituaiga ituaiga suka

O mea uma o loʻo iloiloina e vaevaeina i ni vasega se lua: natura ma mea faʻapipiʻi. O sui o le ituaiga muamua e aofia ai le 75-77% o vaega masani. E mafai ona faʻapipiʻiina i luga o se vailaau eletise mai le siosiomaga. O le suka moni e suitulaga i le pepa poo le paʻu mo ituaiga 2 ma le 1 le maʻisuka e aoga ma saogalemu. E aofia ai:

O suālaʻau e iai sina mea e maualalo le kalori ma galue i le fua o le kulukose i totonu o le toto. O meaʻai e faʻaaogaina i le maʻisuka i le tino e sili atu lemu nai lo le suka masani, ma o latou faʻaaoga lelei e le faʻaosofia ai le faateleina o le kulūkose.

O le ituaiga lona lua o le suka o loʻo faʻapipiʻiina e se auala faʻaogaina. Fofoina o le faafitauli o le sui o le kulukose, e tatau ona e iloa:

Mo le tele o tausaga sa ou suʻesuʻeina le faafitauli o DIABETES. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ua ou faanatinati e taʻu atu le tala lelei - ua mafai e le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Science Sciences ona atiaʻe se vailaau e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei vailaʻau o loʻo latalata i le 100%.

O le isi tala fou: o le Matagaluega o le Soifua Maloloina ua malupuipuia le taliaina o se polokalame faapitoa e totogi ai le tau atoa o le fualaau faasaina. I Rusia ma le CIS atunuu o le maʻisuka muamua mafai ona maua se fofo - TUSI!

  • meaʻai masani lauiloa - saccharin, cyclamate, aspartame,
  • o le mea e maua ai caloric o mea e foliga mai e leai,
  • faigofie faʻapipiʻiina e le tino, aua le aafia le kulūkose i le toto.

O nei mea uma o loʻo tautala e uiga i aoga o suālaʻau mo le ituaiga 2 ma le maʻisuka ituaiga 1. Manatua: o suamalie suamalie e sefulu taimi sili atu ona suamalie nai lo le suka masani.

Ina ia faʻamalieina ma le saogalemu meaʻai e te 'ai, mafaufau i le metotia.

O le suamalie i foliga o laumei e sili atu ona lelei le tofo nai lo mea o loʻo i totonu o le vai.

O a mea e sili ona saogalemu mo le ituaiga 2 ma le maʻisuka ituaiga 1?

Ia faaeteete

E tusa ai ma le WHO, o tausaga taʻitasi i le lalolagi e 2 miliona tagata e maliu mai le maʻisuka ma ona faʻafitauli. I le leai o se lagolago talafeagai mo le tino, o le maʻisuka e oʻo atu ai i ituaiga eseese o faʻalavelave faʻafuaseʻi, faʻavave ona faʻaleagaina le tino o le tagata.

O faʻafitauli sili ona taatele e aofia ai: gangrene faʻamaʻi, nephropathy, retinopathy, maʻi o gaʻo, hypoglycemia, ketoacidosis. O le maʻisuka e mafai foi ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o tumutumu oona. I le toetoe lava o mataupu uma, o le maʻisuka e oti, tauivi ma se maʻi tigaina, poʻo le liliu atu i se tagata moni ei ai se faʻafitauli.

O a mea e fai e tagata e maua i le maʻisuka? O le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Science Sciences ua manuia i le faia o se vaifofo lea e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka.

O le polokalama fomaʻi o le "Healthy Nation" o loʻo amata nei, i totonu o le faʻavae lea ua tuʻuina atu ai lenei vailaʻau i tagata uma o le Russian Federation ma le CIS - NO . Mo nisi faʻamatalaga, tagaʻii le 'upega tafaʻilagi aloaia a MINZDRAVA.

Ole fua ole aso ole suʻega ole kulukose masani e faʻataʻitaʻiina e le fomaʻi (masani i totonu ole 35-50). O le tele o manogi suamalie e aoga ma tausia calories i se mea maualalo.

Afai o le masani i aso taitasi e sili atu nai lo le faʻasalaga faʻaalia, o aʻafiaga e le manaʻomia i le tulaga o le hyperglycemia, o le le lelei o le faʻaogaina o le tino e mafai. O le Sorbitol ma le xylitol i le tulaga o le maualuga e iai sona aafiaga tele.

O suamalie suamalie e masani ona faʻaaogaina i le gaosia o meaʻai faapitoa mo tagata maʻisuka.

O a latou?

I le talanoa e uiga i le auala e suia ai suka suka i le ituaiga 2 ma le maʻisuka ituaiga 1, sei tatou nonofo i luga o le suka. E manino lava, o lenei suamalie o loʻo maua i fua o laau. E tutusa i latou i calorie e maua ai le suka masani, ae o le fructose o loʻo i ai se tofo e sili atu ona logoina - o le mea lea, o lona faaaogaina e tatau ona faatapulaa. E i ai sona aafiaga lelei i le glycogen o le hepatic, lea e aoga mo soo se ituaiga o le maʻisuka.

O le meatotino a le xylitol o le faʻagesegese o le faʻateleina o mea taumafa ma le fausiaina o se lagona faaumiumi o le atoatoa. E i ai le faʻaititia o le tele o meaai, lea e aoga mo tagata mamai.

O le tofo o le uʻamea o loʻo i totonu o le saccharin, o lea e faʻaaoga ai i le cyclamate. E 500 taimi o le suamalie e faʻaitiitia ai le suka masani. E taofia ai le microflora o le intestinal, e faalavelaveina ai le faʻafefe o vitamini ma faʻalautele le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Pe a kuka, o loʻo i ai se tofo oona.

Matou tusitusi

I le 47, na maua ai au i le maʻisuka ituaiga 2. I ni nai vaiaso sa ou maua pe a ma le 15 kilokalama. O le le lava o le vaivai, o le moe, lagona o vaivaiga, na amata ona nofo i lalo le vaaiga mamao.

Ina ua atoa lou 55 tausaga, ua ou togiina au lava ia i le inisalini, o mea uma lava e leaga tele. Na faʻaauau pea ona tupu le faʻamaʻi, faʻalavelave faʻafuaseʻi, na toe foʻi mai le falemaʻi mai aʻu mai le isi lalolagi. O le taimi atoa na ou manatu ai o le taimi lenei o le a mulimuli.

Na suia mea uma ina ua mafai e loʻu afafine ona ou faitauina se tasi o tusiga i luga o le Initaneti. E le mafai ona e mafaufauina loʻu agaga faafetai ia te ia. O lenei tusiga na fesoasoani ia te aʻu e faʻaumatia atoa ai le maʻisuka, o se faʻamaʻi e le mafai ona togafitia. O le 2 tausaga talu ai na amata ona ou gaioi atili, i le tautotogo ma le taumafanafana ou te alu i le atunuu i aso uma, matou te taitaia se olaga ola malosi ma loʻu toalua, malaga tele. E maofa tagata uma i le auala ou te tausisia ai mea uma, i le mea e maua ai le malosi ma le malosi, latou te le talitonu pea ua 66 oʻu tausaga.

O ai e manaʻo e ola i se olaga umi, malosi ma faʻagaloina lenei faʻamaʻi matautia, faʻaaoga 5 minute ma faitau lenei tusiga.

Aspartame e silia ma le 200 taimi le suamalie e faʻatusatusa i le suka; pe a vevela, e mou atu. Afai ei ai se tagata o le phenylketonuria, e matua faasaina ona faʻaaoga se suauu. Sa iʻu i le faaiuga a le au Scientists e uiga i aafiaga leaga o le aspartame i le tino o le tagata: oi latou na faaaogaina lenei mea na i ai le ulu o le ulu, atuatuvalega, faalavelave i le moe, le lelei o le popole ma le endocrin system ma se uiga e avea ai ma tuma. I le faʻaauau ona faʻaaogaina e le maʻisuka, o le a le mafai ai ona maua se aʻafiaga i le retina o mata ma fesuiaiga i le kulukose i totonu o le toto.

O le mea lea, o le fesili "pe faʻafefea ona suia le suka i le maʻisuka?" Faʻaalia. Matou te faʻamoemoe o loʻo e maua lenei faʻamatalaga aoga.

Fetufaai ma uo:

Tusa 2 le suamalie o le maʻisuka

O le maʻitaga masani o le maʻisuka aofia ai se meaʻai e le faatagaina ai le faʻaaogaina o suka ma oloa o loʻo i ai.

Tala o le au faitau

Tuʻua le maʻisuka i le fale. E tasi le masina talu ona galo ia te aʻu le oso i le suka ma ave le inisalini. Oi, pe na faapefea ona ou mafatia, faʻavaivaia pea, valaau faʻafuaseʻi. E fia taimi na ou alu ai i le endocrinologists, ae na o le tasi le mea latou te fai mai - "Ave le insulin." Ma o lenei ua 5 vaiaso ua mavae, e pei o le toto maualuga o le suka e masani lava, e le o se tui se tasi o inisalini ma faafetai uma i lenei tusiga. O tagata uma e maua i le maʻisuka e tatau ona faitau!

Sugar mo le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona faʻamamaina meaai a le tagata maʻi i oloa e le maualalo i le tofo i meaai mo se tagata soifua maloloina.

Ma e ui lava o le suamalie na faʻaaogaina mo le silia ma le selau tausaga, o feeseeseaiga e uiga i lo latou saogalemu o loʻo faifai pea. Aʻo leʻi faʻaaogaina le suka e suitulaga i le maʻisuka ituaiga 2, e pei o soʻo se oloa, e tatau ona suʻesuʻe auʻiliʻili auiliiliga le lelei i le tino i tulaga taʻitasi. O le oloa e tatau ona i ai se manaia lelei, e le afaina, solo lelei i le vai ma ia mausali pe a faʻaaoga i le kuka.

Sugar substitutes e faʻaogaina ma e masani.

Talia suamalie

O sui o le suka e maua ai le suamalie e maua ai le suamalie ma e le faʻafefiloi. O nei meaʻai e le faateleina ai le suka toto, ae maualuga i kalori. O vailaʻau o loʻo teuina i totonu o se nofoaga pogisa, susu i totonu o pusa le tatalaina.

O le vailaʻau o le fructose e tutusa ma le kulukose. O la latou fuainumera i le gau o le sucrose e tusa ma le tutusa. Ae ui i lea, o le fafagaina o vailatini fructose, e le pei o le kulukose, e le manaomia le inisalini. O le avanoa e sui ai le suka i le kulisi i le maʻisuka ituaiga 2 e tagata tomai faapitoa e le o aofia ai.

O le faʻaaogaina o le fructose faanatura o loʻo maua i fualaau aina ma fualaʻau ua fautuaina. O aso e aofia ai le tele o le fructose, ma le pauka, avoka ma le nati - i se vaega itiiti. Naʻo ni nai fualaau aina (Jerusalem atisitoke, sukahuki tubers, ma isi mea) e aofia ai le suka mama i foliga mama.

E oo lava i le mamanu o le fructose o loo faailoa mai lona amataga mai fualaau aina ma fualaʻau

O lenei monosaccharide e maua foi i le suavai o le sucrose po o le polymers e aofia ai molelaʻau o levulose, faʻapea foʻi ma le liua o kulukose molekone i fuamoa fuafasi.

Fructose e pe tusa ma le 1.5 taimi le sili atu le suamalie nai lo le suka ma e iai le caloric o le 3.99 kcal / g.

O fualaau suamalie o loʻo i ai faʻamanuiaga nei:

  • e fesoasoani i le amataina o le faʻasologa masani,
  • o se isi punaoa o le malosi,
  • e malosi lona tofo
  • e le iʻu ai i suiga faʻaleaga.

Ae peitai, o le faʻaaogaina o lenei oloa mo le maʻisuka ituaiga 2 e iai foʻi le tele o itu leaga:

  • ona o le umi o le fua o fualaau suamalie, o le lagona o le atoatoa e le vave tutupu, lea e mafai ona oo atu ai i le le pulea lelei o meaai,
  • faatasi ai ma le faaumiumi o le aoga e fesoasoani i le tupu o le kanesa o le inumaga,
  • faʻaosofia le mea oona, palakalafa, suiga atherosclerotic,
  • faʻalavelaveina le metabolism o le lepini (o le hormone e puleaina ai gaʻo gaʻo ma le manava).

Mo le maʻisuka, o le faʻaaogaina o le fructose e le tatau ona sili atu ma le 30 g i le aso.

O le suka sili e suitulaga i le maʻisuka ituaiga 2 o Stevia, o se faʻatoʻaga faʻatoʻaga i Amerika i Saute.

A o ou tilotilo i lenei togalaau faʻapitoa, e le mafai ona ou talitonu e mafai ona malamalama lelei ai le ola o le maʻisuka

  • le tele o micro ma elemene elemene (calcium, phosphorus, potassium, magnesium, seleni, sine),
  • fiber
  • vitamini C, A, E, vaega B, PP, H,
  • gaʻo ma mea faʻamalosi
  • tolauapiga
  • limonene
  • alkaloids ma flavonoids,
  • arachidonic acid - o se CNS stimulant natura.

Mea aoga o le stevia mo le maʻisuka:

Ma matou te fautuaina oe e faitau: Sugar Substitutes for Diabetics

  • e le faateleina le kulukose o le toto, e pei e masani lava e le oi ai ni meaʻai gaʻo,
  • fesoasoani i le faʻamautuina o metabolic processes,
  • e le mafua ai ni faaletonu i le gaʻo gaʻo. A faʻaaogaina se laau, o le lipid content e maualalo, e lagolagoina ai le masini cardiovascular,
  • ei ai se mea maualalo i le kalori, lea e sili ona aoga mo le oona,
  • e sili lona suamalie nai lo le suka,
  • ei ai sona aafiaga laiti, e taua mo le aveesea o le toto maualuga,
  • aveese le lagona o le lelava ma le moe.

O Stevia e maualalo le kalori i totonu, e le o iai ni aʻafiaga, o gaʻolaʻo 0.1 g, gaʻo - 0.2 g mo le 100 g laau.

E oʻo mai i le taimi nei, o le vailaʻau faʻavaomalo o stevia e maua i le foliga o se paʻu, paʻu, papafa, fualaau. I le faʻaopoopoga, e mafai ona e saunia e oe lava ia mea e faʻaaogaina ai, teas poo ipu faʻalaʻau mai se vailaʻau togafitiga.

Tapulaʻa i luga o le faʻaaogaina o stevia e leʻo faʻavaeina.

O le le lelei o le stevia o se gasegase e ono tupu i le tino, lea e faʻaalia i le gasegase o le tino, gasegase, faʻaogaina o le gastrointestinal, ma le le faapalepale.

O le Sorbitol o le vai e ono-atopa, o lona gaosiga e suia ai le vaega aldehyde ma se vaega hydroxyl. O le Sorbitol o se mea e maua mai i le kulimi sana.

O le fausaga o le sorbitol e toetoe lava a le maua mai le suka

O le Sorbitol o loʻo i ai nisi algae ma laau.

O lenei suka e suia i lalo o le tofo i le suka masani, e 60% le sili atu lona suamalie, o lona kalori o le 260 kcal / 100 g.

E le sili ona suamalie le tofo o le sorbitol e manaʻomia ai lona faʻaaogaina i se lapisi e sili atu nai lo le suka masani, lea e fesoasoani i le faʻaaogaina o le tele o kalorie e le aoga mo le tino.

  • ei ai sina aafiaga itiiti i le kulukose o le toto,
  • maualuga i calories
  • e taʻitaʻia ai le maua o tupe mama,
  • e fai saofaga i faʻafitauli o le intestinal.

O meatotino aoga e aofia ai le choleretic, lexative ma le prebiotic aafiaga.

O le faʻaaogaina o le kulūkite e tatau ona tuʻuina saʻo faʻatasi ma se taumafataga maualalo-gaosioka ina ia leai se sili atu o le taumafa i aso taitasi o gaʻo.

O le faʻaaoga umi o le sorbitol e matua le manaʻomia. E mafai ona oʻo atu ai i le retinopathy, le neuropathy, nephropathy ma le atherosclerosis.

E fautuaina e le aufaigaluega le faʻaaogaina o le kulluke mo le fa masina, ona fai ai lea o se malologa.

Xylitol o le pentatomic alcohol, lea e maua i le toetoe lava o fualaau aina uma ma fualaau faisua.I le tofo, e sili atu ona suamalie nai lo le suka.

E faia mai otaota gaosi: sunflower sunk, wood and cotton paʻu.

O le Xylitol o se oloa e maua mai i le metabolism o le tagata, lea e gaosia e le tino i se aofaiga e tusa ma le 15 g i le aso.

O le faʻataʻitaʻiga o le kalorie o le xylitol o le 367 kcal / 100g, GI - 7. E le o aofia ai le gaʻo i le oloa.

O le inu vave o le xylitol e aunoa ma le auai o le inisalini, faapea foi ma se fuainumera maualalo maualalo, e le afaina ai le maualuga o le suka. O lenei mea e faʻatagaina ai le faʻaaogaina o le taumafa faaopoopo E967 mo le kukaina o le maʻisuka.

I le maʻisuka ituaiga 2, e le sili atu i le 30 g xylitol ua fautuaina, lea e tatau ona vaevaeina i ni atopaʻu.

O le sologa lelei o le vailaʻau e mafai ona mafua ai le afaina, afaina, manava manava. O le faʻaalia o le le faʻapalepale tagata taitoatasi e le faʻatea.

Faʻaaogaina suka suka

O suamalie suamalie e faia i vailaʻau faʻasaina faigata. Latou te le aofia ai vitamini, minerale ma vailaʻau e manaʻomia mo le soifua maloloina o tagata, faapea foʻi ma gaʻo. E na o le tuʻuina atu o se meaʻai suamalie, ae le auai i le metabolism ma e leai ni calories.

Malamalama sili atu i le kemisi e manaomia e fatu ai mea suamalie

O le masani masani o le faasaolotoina o ni meaʻai poʻo ni timu, e le manaʻomia ai ni tulaga faʻapitoa mo le teuina.

O le le lava o faʻamaumauga i luga o le aʻafiaga o le suka faʻamalosi e suitulaga i le tino e faʻasaina ai mo le faʻaaogaina i le taimi o le maʻitaga ma le lactation, ma e oʻo atu i le 18 tausaga. I le maʻisuka, e na o luga lava o fautuaga a se fomaʻi e faʻaaoga ai vailaʻau.

E faʻasaina uma suamalie suamalie:

  • ma le phenylketonuria (o le le mafai e le tino ona talepe lalo le phenylalanine amino acids e sau mai meaai e aofia ai pulu),
  • faʻatasi ai ma faʻamaʻi faʻaʻau,
  • tamaiti, faʻapea foʻi ma tagata matutua i le silia ma le 60 tausaga,
  • i totonu o le ono masina i le maeʻa ai o le taʻavale, ina ia alofia ai se toe faʻafoʻi o le faʻamaʻi na mafua mai i le faʻaaogaina o mea suamalie,
  • ma faʻafitauli faʻapitoa cardiological ma faʻamaʻi o le gallbladder,
  • i le taimi o le tele o taʻaloga, aua e mafai ona taʻitaʻia i le vevela ma le gaioiga.

Papatitis ulcer, gastritis, faʻapea foʻi ma le aveina o se taavale o le mafuaaga lea mo le faʻaaoga lelei o mea suamalie.

Saccharin - o le uluai mea suamalie i le lalolagi, na fausia i le 1879 e ala i auala faʻaogaina, o le masima masima masima salu.

  • e le oi ai sona manogi faʻaleleia,
  • 300 taimi sili atu ona suamalie nai lo suka ma isi mea suamalie ia le itiiti ifo ma le 50 taimi.

E tusa ai ma nisi o tagata atamamai, o le taumafa taumafa E954 e mafua ai se faʻafitauli o le atiaʻe o tumutumu faʻamaʻi. Faasaina i nisi o atunuu. Ae ui i lea, o nei sailiga e le lagolagoina e suesuega a le falemaʻi ma faʻamaoniga moni.

I soo se tulaga, o le saccharin e sili ona suʻesuʻeina pe a faʻatusatusa i isi mea suamalie ma e fautuaina e fomaʻi mo le faʻaaogaina i se tapulaa faʻapulaʻa - 5 mg faaopoopo i le 1 kilokalama o le mamafa o le maʻisuka.

Saccharin, e pei o le tele o mea suamalie, e maua i laulau.

I le le atoatoa, o se faʻafitauli o le soifua maloloina o se faʻafefiloi o le saccharin ma le sodium cyclamate, lea ua faʻasaʻoloto e faʻaitiitia le tofo oona.

O le faʻamaeʻaina o se meaʻai maona, e mafai ona fai pe a aofia ai mea faʻapipiʻi i ipu pe a maeʻa togafitiga vevela.

E955 o se tasi o mea suamalie e sili ona saogalemu. E maua mai e ala i le tuʻufaʻatasia o le sosolo ma le chlorine molecules.

E leai se taimi mulimuli ane ma e sili atu lona suamalie nai lo le suka, e 600 taimi. O le fua fautuaina o le faaopoopo o le 5 mg i le 1 kg o le mamafa o le maʻisuka i le aso.

E talitonuina e le aʻafia le tino i le tino ma e mafai ona faʻaaogaina e tusa lava pe maitaga, lactation ma aʻoga. Ae ui i lea, ei ai le manatu e faapea o le suʻesuʻega o le vailaʻau e le o faʻatinoina atoatoa ma o lona faʻaaogaina e mafai ona mafua ai le tulaga faʻapitoa:

  • afaina o le tino
  • mala o le eleele
  • o le leai o se tino
  • gasegase o le neurological,
  • gasegase gasegase
  • faaitiitia le puipuiga.

E ui i le saogalemu o le siaki, o lona faʻaaogaina e tatau ona togafitia ma le faʻaeteete

E951 o se mea suamalie sili ona lauiloa o le maʻisuka. E maua mai o se oloa tumaoti (Nutrasvit, Sladex, Slastilin) ​​poʻo se vaega o mea faʻafefiloi e suia ai le suka (Dulko, Surel).

Faʻaalia le ester ester, e aofia ai le aspartic acid, phenylalanine ma le methanol. E sili atu le suamalie o le suka i le 150 taimi.

E talitonuina o se mea faaopoopo o mea taumafa e naʻo le phenylketonuria.

Ae ui i lea, o nisi tagata atamamai e talitonu o Aspartame:

  • e le fautuaina mo Parkinson, Alzheimer's, epilepsy ma le faiʻai ua paʻu,
  • mafai ona faʻailoa lou manaʻoga ma taʻitaʻia ai le mamafa o le mamafa,
  • i le taimi o le maitaga ona o le lamatiaga o le fanau mai o se tamaititi ma le faʻaititia o le atamai,
  • e mafai e fanau ona oʻo i le atuatuvale, maʻi tiga, gasegase, fenumiai le vaʻaia, vaʻavaʻa,
  • pe a vevela le Aspartame i le sili atu ma le 30º, o le suamalie suamalie e avea ma mea matautia e mafua ai le leiloa o le mafaufau, paʻu faʻatasi, vavao, faʻalogologo leiloloa, faoa faamalosi,
  • e taʻitaʻia ai le leai o se tino,
  • faaleleia le fia inu.

O nei mea moni uma e le faʻalavelave i le faʻaaogaina o le supa i atunuu uma o le lalolagi i se fua o le maualuga e oʻo i le 3.5 g i le aso.

I le aso, o le tele o meaʻai e maua mo le maʻisuka o loʻo i luga o le maketi. E tofu i latou ma ona lava lelei ma faʻailoga. I soʻo se tulaga, o se feutagaiga ma se fomaʻi e tatau ona muamua i le faʻatauina o soʻo se tasi oi latou.

Mea manogi suamalie

O mea e sili ona masani ona faʻaaogaina o le vailaʻau o le:

  • Erythritol - polyhydric ava malosi, e pei o isi mea o lenei vasega, ei ai se tofo lelei, ae leai ni meatotino o le ethanol ma sugars. Polyhydric ava malosi e le afaina i le tino. O le keneka mea e manatu e tutusa ma le zero, lea e maua ona o le mea moni o le vailaau e vave ona oʻo i totonu o le toto ma faʻavave i fatugaʻo e aunoa ma se toega, e aunoa ma le metabolized. E le o le faʻamalosi i le manava,
  • Stevia - O se laau o le aiga o Astrov, o lona siʻosiʻomaga ua faʻaaogaina e sui ai le suka. E aofia ai le suka glycoside, lea e 300 taimi sili ona suamalie nai lo le suka. Tino aoga: fasi fasipolo ma siama, faʻaitiitia le toto maualuga, o se vailaʻau,
  • Maltitol - O le isi polyhydric ava malosi. O se vailaʻau e masani ona faʻaaoga e avea ma suka e suitulaga ai e le gata i oloa mo le maʻisuka, ae faapena foi i le masani ai o meaʻai, o selu, ma isi. E sili atu le suamalie nai lo le suka. Faʻafiafia ile kalori - 210 kcal,
  • Sorbitol. E iai foi le ava, lea e maua mai le kulukose. O le aafiaga leaga o lenei vailaau o loʻo faʻaalia. O le Sorbitol e mafai foi ona mafua ai le sulu. E le fautuaina mo tagata e maua i le maʻi faʻalaumalie o le manava e masani ona maua i le manava. E leai se isi aafiaga leaga i le tino. 354 kcal,
  • Mannitol pe faapefea ona maua le sorbitol e ala i le toe faʻafoʻisia o le kulukose. E suamalie foi suamalie ma se ono-ava malosi. E faʻaaogaina e fai ma vailaau mo faʻamaʻi o le tino, tino maualuga o le toto, maʻi fatu fatu. O aʻafiaga - faʻafeiloaʻiga, taotoga, vomiting ma isi. I le avea ai ma se mea suamalie e faʻaaogaina i ni tootoo laiti, o le mea lea, e le tatau ona tupu aʻafia itu. 370 kcal,
  • Isomalt. faʻapea foʻi le isomalt. O lenei ava malosi, lea e faia mai le suauu, e tusa ma le faalua ona suamalie i le suamalie. E faaosofia ai le manava, o se mea e sili ona leaga. O se ava malosi saogalemu, faʻaaogaina i meaʻai eseese. Faʻafiafia ile kalori - 236 kcal. O mea e le manaʻomia mo tagata e ono aʻafia i le manava,
  • Thaumatin - fuatini suamalie e maua mai laau. E aofia ai le 0 kalori o le malosi. Tatalo e le afaina. Eseese faʻavae e maua mai i faʻamatalaga e uiga i le aʻafiaga i le paleni o le hormonal, o le mea lea e le fautuaina i le taimi o le maitaga ma le fafaga. O le aʻafiaga i le tino e le o malamalama lelei i ai.
  • Fructose - isomer glucose. Le talafeagai mo le maʻisuka ,
  • Aspartame - 200 taimi sili ona suamalie nai lo suka. O le mea sili ona taatele o latou suamalie suamalie, e afaina ai i le tele o mea,
  • Saccharin E le o faʻasalaga ma faʻasalaga i fatugaʻo. O le taimi muamua na talitonu ai o le saccharin e mafua ai le kanesa; o vailaau faʻaonapo nei e teena lenei manatu. Ua manatu nei e le afaina. Leai se tau aoga
  • Milford - o se faʻafefiloi o le saccher ma le sodium cyclamate,
  • Sodium cyclamate - mea vailaʻau, masima. E sili atu le suamalie nai lo le suka, lea e mafai ai ona faʻaaogaina i ni tupe maualalo. E faʻasaina i le amataga o le maitaga, aua e mafai ona oʻo atu i faʻamaʻi pipisi o le fetus. Calories - na o le 20 kcal,

Faʻatasia

Faʻafefiloi suamalie - o se faʻafefiloi o mea manogi, lea e sili atu ona suamalie nai lo nei mea taitasi.

O ia ituaiga vailaʻau e faia ina ia faʻaitiitia ai aʻafiaga mai le suamalie taʻitasi e ala i le faʻaitiitia o le faʻasalaga. Faataitaiga o nei meafaigaluega:

  • Taimi malie (cyclamate + saccharin),
  • FillDay (isomalt + sucralose),
  • Zucli - (cyclamate + saccharin).

Faʻaaoga faʻamafanafana pe a e fefe i aʻafiaga mama.

O le fea mea manogi e sili atu, o le a le mea e tuʻuina atu ai le fiafia?

O le filifiliga o le suauu e tatau ona fuafuaina e le setete o le tino maʻi. O lea, afai e maʻi o ia e aunoa ma se mea sei vagana o le maʻisuka, soʻo se mea e sui sei vagana ai le fructose, lea, o le avea o se carbohydrate, faʻaleleia le maualuga o suka, e talafeagai.

Faatasi ai ma se vailaau i soʻo se faʻamaʻi (allergies, kanesa, mimitiina, ma isi), e tatau ona e filifilia na mea e le afaina ai le soifua maloloina. O le mea lea, e le mafai ona mautinoa le mea lenei po o le suia o le suka i mafatiaga uma mai le maʻisuka, o le tagata lava ia.

Faʻailoga talafeagai

O le tele o mea suamalie ua faʻaseseina mo soʻo se tasi e maua i le maʻi ate. E faʻasaina foi i latou mo allergies, faʻamaʻi o le manava. O nisi mea suamalie o loʻo i ai ni mea e mafai ona maua i le tino o le carcinogenic ma ua faʻasaina mo tagata na muaʻi oso i le kanesa.

E solia le fructose i le tulaga e tutusa ma le suka. talu ai o se isomer o le kulukose ma o se vaega o le suka. I le tino, ua liua le fructose i le kulukose. A maeʻa le tuiina o le inisalini, e mafai ona faʻaaogaina sina fua o le fructose e toe faʻafoʻi ai le glucose concentration. Faatasi ai ma le maualuga o le maualuga o le gaʻo i totonu o le toto, o le faʻaaogaina o le fructose e matua faʻasaina.

O le mea lea, o mea suamalie o polyhydric alcools, glycosides ma isi mea e le o ni vailaʻau, ae maua ai le suamalie. O nei vailaʻau ua faʻaumatia i totonu o le tino e aunoa ma le auai o le inisalini; e le afaina le kulukose pe a uma le malepelepe. O le mea lea, o nei vailaʻau e le aafia ai le aofaiga o le kulukose i le maʻisuka.

Ae peitai o mea suamalie uma ei ai aʻafiaga. o nisi o tino o le tino, o isi e mafua ai le gaogao, ae o isi e lofituina le ate. O le mea lea, pe a faʻaaogaina, e manaʻomia e le tagata maʻi ona faʻaeteete ma ia mautinoa o le manaʻoga e faʻamalolo meaʻai gaʻo-mea leaga e le afaina ai ni faafitauli ogaoga.

Tusi ni faaiuga

Afai e te faitauina nei laina, e mafai ona e faʻamaonia o oe poʻo oe pele ia oe maʻi i le maʻisuka.

Sa matou faia se suʻesuʻega, suʻesuʻeina le tele o mea ma sili ona taua siaki le tele o metotia ma vailaʻau mo le maʻisuka. O le faaiuga e faapea:

Afai na maua uma vailaʻau, e naʻo se taunuuga le tumau, o le taimi lava e taofi ai le meaʻai, o le faʻateleina o le faʻamaʻi.

Pau lava le fualaau na maua mai ai iuga taua o DIAGEN.

I le taimi nei, ua na o le pau lenei o fualaau faasaina e mafai ona fofoina atoatoa le maʻisuka. O le DIAGEN na faʻaalia ai le malosi tele i le amataga o le maʻisuka.

Na matou talosagaina le Matagaluega o le Soifua Maloloina:

Ma mo le au faitau o la tatou 'upega tafaʻilagi ua i ai nei le avanoa e maua ai DIAGEN TUSI!

Faʻalogo! O mataupu o le faatauina atu o aitalafu a le DIAGEN ua sili atu ona masani.
E ala i le tuʻuina o se poloaiga e faʻaaoga ai sootaga o loʻo i luga, ua faʻamautinoa oe e maua se oloa lelei mai se gaosiga faʻapitoa. E le gata i lea, faʻatau i luga o le upega tafaʻilagi aloaia, e te maua se faʻamaoniga o se tupe faʻaalu (e aofia ai tau o femalagaiga), pe afai o le vailaʻau e leai se faʻamalositino.

Polokalame ma le Faʻasologa o Saccharin

O le vaega o le maʻisuka o loʻo masani ona faʻaaogaina i le faagasologa o le saunia o ni meaʻai faapitoa e kuka ai le suka. O ona foliga e tatau ona avea o se tikeri o le suamalie 100 taimi sili atu le maualuga nai lo le suka.

E le gata i lea, o tagata tomai faapitoa e gauai atu i tulaga maualalo o le kalori ma le le mafai ona maua e le tino. O mea suamalie e pei o le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona faʻaaoga.

I le talanoa e uiga i aoga o le vaega, e tatau ona gauai atu i le mea moni e fesoasoani i le paʻu mamafa. E mafua lenei mea i le tikeri pito i maualuga o le suamalie ma, e tusa ai ma le tulaga, o se manaoga maualalo maualalo mo le taumafaina.

Ae peitaʻi, o le a tonu le uiga o le suamalie o le: faʻaleagaina poʻo le faʻamanuiaina i se tulaga sili atu? E tele le maʻisuka e fesiligia lenei fesili ma, e tali atu i ai, e tatau ona totogi le mafaufau i le tulaga maualuga o se aafiaga le lelei i le galuega gaosiga.

O se taunuuga, ua faasaina i nisi o atunuu. E tutusa le taua o le gauai atu i le i ai o vaega o le tino. Talu ai ona o nei mea uma, e seasea lava ona tausisi le au atamamai i lona faʻaogaina ma faʻatagaina i se tulaga itiiti, e le sili atu nai lo le 0.2 g.

Ua lelei le suʻesuʻeina o le oloa, ma ua faʻaaogaina e avea o se mea suamalie mo le silia ma le selau tausaga. O le gaʻo o le sulfobenzoic e mafua mai i le paʻu paʻepaʻe e paʻepaʻe.

O se mea lelei lea - o sina paʻu oona, lelei le suauu i le vai. O le oona oona e tumau pea i le gutu mo se taimi umi, o lea ia faʻaaogaina se faʻasalaga o le saccher ma le dextrose pa.

O le saccharin e oʻo i le oona oona pe a kuka; o se taunuuga, e sili atu le aua le kukaina o le oloa, ae faʻamaʻape i le vai mafanafana ma faʻaopopo i meaʻai saunia. Mo le suamalie, 1 gram o saccharin o le 450 karamu o le suka, lea e lelei tele mo le maʻisuka ituaiga 2.

E le o mea uma e tutusa uma. Faatasi ai ma le suauu saogalemu, saccharin, aspartame ma le sucralila e mafai ona iloga.

O le a se isi mea e mafai ona sui ai le suka?

Talu ai o mea suamalie mo le maʻisuka ituaiga 2 (mo se faʻataʻitaʻiga, suamalie suamalie) e le mafai ona faʻaaogaina i taimi uma, o faʻamatalaga i le auala e mafai ona suia ai o le a taua tele. O se mea manogi manaia masani o le meli, o nisi ituaiga o siama e mafai ona faʻaaoga i aso uma, ae le silia le 10 kalama. i le aso.

E fautuaina e te faʻatalanoa se fomaʻi e uiga i mea e suitulaga i le suka poʻo ona faʻaoga tutusa ma le maʻisuka. O le vave lava o le maʻisuka o lenei mea, o le itiiti ifo o le taua o le a ono tulai mai ni faafitauli ma ni taunuuga taua.

O le a le filifiliga pito sili ona lelei mai mea suamalie masani?

Fructose, sorbitol ma xylitol o mea suamalie faalenatura e maua ai le tele o kalori. E ui lava i le mea moni e faapea, i le noatia ma fai fuafua i laasaga talafeagai, latou te leʻi taʻua ni mea leaga mo le tino o le maʻisuka, e sili atu le teenaina.

Ona o le maualuga o le malosi o le malosi, e mafai ona faʻaosooso ai le atinaʻe vave o le meaʻai i tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2. Afai e manaʻo pea le tagata gasegase e faʻaaoga nei mea i lana meaai, e tatau ona siakiina ma le endocrinologist e uiga i a latou siaki i aso taitasi ma mafaufau i mea o le kalori pe a tuufaatasia le lisi.

I le averesi, o le fua masani o nei suamalie e mai i le 20-30 g.

O le suamalie sili ona manaia mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka-ole maʻi ole maʻisuka o le stevia ma le sucralose.

Polokalame ma le Maliega a Succraite

O le vaega tuʻuina atu e mafai ona faʻaaogaina mo le maʻisuka.E le o aʻafia e le tino e tusa lava pe faʻapupula. Ou te fia tosina atu i le mea moni e faapea, o peleti ei ai se pule faatonutonu faapitoa.

I le faaopoopo atu i ai, i le talanoa e uiga i aoga, ou te fia tosina atu i le vaega aupito maualalo o le kalori ma le maualuga o le aoga.

O le mea lea, e tusa ai ma tagata atamamai, e mafai ona suia le tasi pusa mai le lima i le ono kilokalama o le suka.

Peitai, o le tuufaatasiga ei ai mea le lelei, aemaise lava, o le tasi o vaega o le meafaigaluega o se mea matautia. I le taimi lava e tasi, ona o le taliaina o lona faʻaaogaina i le maʻisuka, ou te fia tosina atu i le mea moni e faapea, pe a faʻaaoga le taotoga pito i lalo, o loʻo mafai pea ona aoga ma aoga.

Ole fua saogalemu e le sili atu i le 0.6 g.

i totonu o le 24 itula. O le tulaga lenei e le manaomia le suia o le vaega, ma e mafai ona tatou talanoa e uiga i ona faailoga maualuga o le faatinoga.

Pros and Cons of Stevia

Atonu o le stevia o le tali i le fesili, o le suamalie e sili ona leaga. Muamua lava, o tagata atamamai e gauai atu i lona natura masani.

A uma mea uma, o se vaega faapena o le sili lea ma saogalemu le faʻaaoga e tusa lava pe maua i le maʻisuka. O ia mea e masani ai o le suka e le faateleina ai le suka toto, i se faaopoopoga, latou te aumaia ni aoga taua i le metabolism ma le tino.

E le tatau ona galo ia i tatou le tulaga maualalo o le kalori, lea e afaina ai le ono mafai ona aveesea le mamafa. E pei o lea, e leai ni mimiti mo stevia, peitaʻi, e faalagolago i uiga patino o le tino, o le faʻasao poʻo le aʻafiaga o aʻafiaga laiti.

Ina ia aloese mai lenei mea, e matua fautuaina lava e feutagai ma se fomai faapitoa o le a fautuaina po o fea vaega faapitoa e sili atu ma po oa foliga o le latou talosaga.

Tuua Lau Faamatalaga