Galvus Met® (Galvus Met)

Palama vali ata1 le.
mea gaosi:
vildagliptin50 mg
metformin hydrochloride500 mg
850 mg
1000 mg
tagata faʻapitoa: faʻapitoa - 49.5 / 84.15 / 99 mg, magnesium stearate - 6.5 / 9.85 / 11 mg, hypromelilose - 12.858 / 18.58 / 20 mg, dioxide (E171) - 2.36 / 2, 9 / 2.2 mg, macrogol 4000 - 1.283 / 1.86 / 2 mg, talc - 1.283 / 1.86 / 2 mg, samasama uʻamea samasama (E172) - 0.21 / 0.82 / 1.8 mg, uila uila uila (E172) - 0.006 mg / - / -

Faʻamatalaga o le pepa faʻatumu

Pusa, 50 mg + 500 mg: oval, faatasi ai ma pito i luga, ufiufiina i se ata vali ata o le lanu samasama ma sina lanu piniki. O le faailoga o le NVR o loo i le tasi itu ma LLO o loʻo i le isi itu.

Pusa, 50 mg + 850 mg: oval, faatasi ai ma pito i luga, ufiufiina i se ata vali ata samasama ma se lanu enaena vaivai. I le tasi itu o le makaina o le "NVR", i le isi - "SEH".

Pusa, 50 mg + 1000 mg: oval, faatasi ai ma pito i luga, ufiufi i se ata vali ata o le samasama uliuli ma se lanu enaena. E i ai le "NVR" o faailoga i le isi itu ma le "FLO" i le isi itu.

Pharmacodynamics

O le tuufaatasiga o fualaau faasaina Galvus Met e aofia ai le 2 hypoglycemic agents e eseese auala o gaioiga: vildagliptin, o le vasega o le dipeptidyl peptidase-4 inhibitors (DPP-4), ma le metformin (i le ituaiga o hydrochloride), o se sui o le vasega teleuanide. O le tuufaatasiga o nei vaega e mafai ai e oe ona sili atu ona lelei le puleaina o le toto o kulukose i tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 2 mo le 24 itula.

O Vildagliptin, o se sui o le vasega o tagata e faaosofia le tino o le pancreatic apparatus, o le a taofia ai le iniseti DPP-4, lea e faaleagaina ai le ituaiga 1 glucagon-like peptide (GLP-1) ma le glucose-dependant polypeptide (HIP).

Metformin e faʻaitiitia ai le gaosiga o le kulukose i le ate, faʻaititia ai le faʻafefe o le kulukose i totonu o le inumaga ma faʻaititia ai le faʻamalosia o le insulin e ala i le faʻaleleia o le faʻaaogaina ma le faʻaaogaina o le kulukose e ala i lipine lautele.

Metformin e faʻaaogaina ai le glycogen synthesis e ala i le galue i glycogen synthetase ma faʻamalosia atili le faʻaleleia o le kulukose e nisi o palatini glucose transporter proteins (GLUT-1 ma GLUT-4).

O le faʻavaveina ma le maeʻa o le faʻatagaina o le DPP-4 i le maeʻa o le vildagliptin e mafua ai le faʻalauteleina o le pulelaʻau ma le faʻamalosi o meaʻai a le GLP-1 ma le HIP mai le intestine i le faʻagasolo solo lelei i le aso.

O le faateleina o le maualuga o le GLP-1 ma le HIP, vildagliptin e mafua ai le faateleina o le lagona o suauu β-sosolo i le kulukose, lea e tau atu i se faaleleia o le puleaina o le insulin i le glucose. O le maualuga o le faʻaleleia o le gaioiga o sifi e faalagolago i le maualuga o la latou faʻamaʻi muamua, o le mea lea i tagata e le maua le maʻisuka (faatasi ai ma le masani o le kulukose i le plasma toto), e le faʻaosofia le vildagliptin i le inisalini ma e le faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose.

I le faateleina o le maualuga o le GLP-1, vildagliptin e faʻapupulaina ai le lagona o le α-sela i le kulukose, lea e tau atu ai i se faʻaleleia atili o le tulafono o le kulukose e faʻatonutonuina ai le puleaina o glucagon. O le faaitiitia o le maualuga o le glucagon concentration pe a uma meaai, i le itu, e mafua ai le faaitiitia o le malosi o le inisalini.

O le faateleina o le inisalini / glucagon ratio e tusa ai ma le talaaga o le hyperglycemia, ona o le faateleina o le maualuga o le GLP-1 ma le HIP, ua mafua ai le faaitiitia o le gaʻo i le ate i le taimi ma le maea o taumafataga, lea e mafua ai le faaitiitia o le maualuga o le kulukose i le plasma toto.

I se faaopoopoga, e le o le talaaga o le faaaogaina o le vildagliptin, o le faaitiitia o le maualuga o le lipids i le toto plasma ina ua uma ona iloa se taumafataga, ae peitai, o lenei aafiaga e le fesootai ma lona aafiaga i luga o le GLP-1 po o le HIP ma se faaleleia atili i le gaioiga o laumei teineiti pancreatic.

E iloa o le faateleina o le maualuga o le GLP-1 e mafai ona taitai atu ai le lemu o le manava, ae ui i lea, e le tusa ai ma le talaaga o le faaaogaina o vildagliptin, e le o matauina se aafiaga talitutusa.

I le faʻaaogaina o le vildagliptin i le 5759 gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 mo le 52 vaiaso e pei o le monotherapy poo le tuufaatasiga o le metformin, o le sulfonylurea, thiazolidinedione, po o le inisalini, o se faaitiitia o le taimi umi i le maualuga o le hemoglobin glycated (НbА)1s) ma anapogi le kulukose toto.

Metformin faʻaleleia le glucose toleniga i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e ala i le faʻaitiitia o le kulukose plasma concentrations i luma ma pe a maeʻa taumafa.

E le pei o le sulfonylurea, o le metformin e le mafua ai le hypoglycemia i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 pe i tagata soifua maloloina (sei vagana ai mataupu faapitoa). Le togafitiga ma le fualaau faasaina e le taitai atu ai i le atinaʻe o le hyperinsulinemia. I le faʻaogaina o le metformin, e le suia le inisalini, ae o faʻamalositili ile inisalini i le plasma i luga o se manava gaogao ma ao faagasolo le aso atonu e faʻaititia.

I le faʻaaogaina o le metformin, o se aafiaga aoga i luga o le metabolism o le lipoproteins e matauina: o se faaitiitia i le maualuga o le cholesterol, LDL cholesterol ma triglycerides, e le o aʻafia ma le aʻafiaga o fualaau faasaina i le maualuga o le kulukose i le plasma toto.

I le faʻaaogaina o togafitiga faʻatasi ma le vildagliptin ma le metformin i aso taitasi o le 1,500-3,000 mg o le metformin ma le 50 mg o le vildagliptin 2 taimi i le aso mo le 1 le tausaga, sa maitauina se faʻaitiitia o fuainumera taua i le toto glucose concentration (fuafuaina e le paʻu o le HbA index1s) ma se faʻaopoopoga i le fuainumera o tagata gasegase o loʻo i ai se faʻaititia i le maualuga o le HbA1s e tusa ma le 0.6-0.7% (faʻatusatusa i le kulupu o tagata gasegase na faaauau pea ona maua na o le metformin).

I tagata gasegase na mauaina se tuufaatasiga o vildagliptin ma metformin, o se suiga taua fuainumera i le mamafa o le tino pe a faatusatusa i le uluai setete sa leʻi matauina. 24 vaiaso talu mai le amataga o togafitiga, i vaega o tagata gasegase na maua le vildagliptin i le tuufaatasiga ma le metformin, sa i ai se faaitiitia o le toto maualuga ma le tama i tagata gasegase e maualuga le maualuga.

A faʻaaogaina se tuufaatasiga o le vildagliptin ma le metformin e avea o se uluai togafitiga mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le HbA na matauina mo le 24 vaiaso1s pe a faatusatusa i le monotherapy ma nei fualaau faasaina. O mataupu o le hypoglycemia e itiiti lava i vaega uma o togafitiga.

Pe a faʻaaoga vildagliptin (50 mg 2 taimi i le aso) ma / e aunoa ma le metformin faʻatasi ma le inisalini (fuataga aveʻese - 41 PIECES) i tagata mamaʻi i suʻesuʻega suʻesuʻe, o le faailoga HbA1s ua faʻaitiitia le fuainumera fuainumera - e 0.72% (faʻamatalaga muamua - e tusa ma le 8.8%). O le aafia o le hypoglycemia i le vaega na togafitia e tutusa ma le aafia o le hypoglycemia i le vaega placebo.

A faʻaaoga le vildagliptin (50 mg 2 taimi i le aso) faatasi ai ma le metformin (≥1500 mg) faʻatasi ma le glimepiride (≥4 mg / aso) i tagata mamaʻi i se suʻesuʻega suʻesuʻe, o le faailoga HbA1s ua faʻaitiitia le fuainumera fuainumera - e 0.76% (mai le laugatasia - 8.8%).

Pharmacokinetics

Suiga. Pe a ave i luga o se manava gaogao, vildagliptin ua vave ona gauai, Tmax - 1.75 itula ina ua maeʻa le pulega. Faatasi ai ma le taumafa tutusa o meaai, o le fua o le absorption o le vildagliptin o le a faaitiitia lemu: o loo i ai se faaitiitia o le Cmax 19% ma faateleina i Tmax e oʻo atu i le 2.5 itula. Ae ui i lea, o le 'ai e le afaina ai le tikeri o le absorption ma le AUC.

O Vildagliptin ua vave ona gauai, ma o lona ola pea i le mavaega o le tautala tautala e 85%. Fmax ma le AUC i le fualaau o togafitiga faʻalautele e siʻitia i le tutusa ma le fualaau.

Tufatufaina. Le maualuga o le fusia o le vildagliptin i masini plasma e maualalo (9.3%). O le fualaau faasaina e tufatufaina tutusa i le va o plasma ma lela mumu. Vildagliptin tufatufaina atu atonu e le o manino, Vss pe a uma le iv administration e 71 lita.

Metabolism. Biotransformation o le auala autu lea o le faʻasalaga o vildagliptin. I le tino o le tagata, 69% o le fualaau o le fualaau faasaina ua liua. O le metabolite autu, LAY151 (57% o le fualaau), e le faʻamalosi le falemaʻi ma o se oloa o le hydrolysis o le cyanocomponent. E tusa ma le 4% o le fualaau o le vailaʻau e maua ai le eletise.

I suʻesuʻega faʻataʻitaʻi, o loʻo iai se aafiaga lelei o le DPP-4 i luga o le vailaʻau o le vailaʻau. O le Vildagliptin e le o faʻamalosia i le auai o le cytochrome P450 isoenzymes. E tusa ai ma suʻesuʻega in vitro , vildagliptin e le o se vaega o le P450 isoenzymes, e le taofia ma e le aʻafia ai le cytochrome P450 isoenzymes.

Tofiga. A maeʻa ona tagofia le vailaʻau, pe a ma le 85% o le fualaau o loʻo faʻamalosi e fatugaʻo ma 15% e ala i le inumaga, o le numera o le vildagliptin e le suia e 23%. Faatasi ai ma se / i le folasaga o le T1/2 E oʻo atu i le 2 itula, o le aofaʻi o le faʻasalaga plasma ma le faʻamavaeina o le vildagliptin e 41 ma le 13 l / h, i le faasologa. T1/2 pe a uma le iniseti e tusa ma le 3 itula, tusa lava po o le a le fua.

Vaega faʻapitoa maʻi

Itupa, faʻamaumauga ole tino, ma ituaiga e le afaina ai le pharmacokinetics o vildagliptin.

Galuega gaʻo maʻi. I tagata gasegase i le gase o le galuega o le ate o le agamalu ma le agavaʻa (6-10 points e tusa ai ma le faʻaaogaina o Child-Pugh), pe a uma le faʻaaogaina o fualaau faasaina, o loʻo i ai le faʻaitiitia o le vildagliptin e le 8 ma le 20%, mulimuli ane. I tagata gasegase o le gase o le ate (12 faʻailoga e tusa ai ma le faʻavasegaina o le Child-Pugh), o le vildagliptin e le maua le 22%. O le maualuga o le suiga i le bioavailability of vildagliptin, o se siitaga po o le faaitiitia i le tusa ma le 30%, e le taua tele. O le faʻamaopoopoina i le va o le mamafa o le gaʻo le galuega o le ate ma le leai o le vailaau faʻasaina e leʻi iloa.

Faʻasalaga le toe galue. I tagata gasegase ua le atoatoa le aoga, agamalu, agavaʻa, poʻo le mamafa o le AUC, vildagliptin na faʻatupulaia 1.4, 1.7, ma le 2 taimi faʻatusatusa i lenei faʻamaoniga i tagata volenitia soifua maloloina, taʻitasi. O le AUC o le metabolite LAY151 na faateleina le 1.6, 3.2 ma le 7.3 taimi, ma o le metabolite BQS867 na faateleina le 1.4, 2.7 ma le 7.3 taimi i tagata gasegase e le atoatoa le galuega o le agamalu, agavaʻa ma ogaoga. Ole faʻamapulaʻaina o faʻamaʻi i tagata gasegase faʻamaʻi ile gaʻo tumau (CKD) e faʻaalia ai o faailoga i totonu o lenei vaega e talitutusa ma i latou e mamaʻi le tino. Ole maualuga o le LAY151 metabolite i tagata gasegase ile CKD sikuea ua faateleina ile 2-3 taimi pe a faatusatusa i le maualuga o tagata mamaʻi ma le faaletonu o le tino. O le faʻaitiitia o le vildagliptin i le taimi o le faʻamaʻiloga e tapulaa (3% i le faagasologa o se taualumaga umi e sili atu ma le 3-4 itula 4 itula i le maea ai o se fualaau e tasi).

Tagata maʻi ≥65 tausaga. O le maualuga maualuga o le bioavailability of drug from 32% (faʻaopoopo Cmax 18%) i tagata mamaʻi e sili atu i le 70 e le o faʻamalositino ma e le afaina ai le faʻalavelaveina o le DPP-4.

Tagata maʻi ≤ 18 tausaga. O le vailaʻau o vildagliptin i vailaʻau o le pharmacokinetic i tamaiti ma talavou i lalo ifo o le 18 tausaga le matutua e leʻi faavaeina.

Suiga. O le leai o le metformin i le taimi e faʻaaogaina ai i le fua o le 500 mg i luga o se manava gaogao e 50-60%. Tmax i plasma - 1.81-2.69 itula pe a maeʻa le pulega. Faatasi ai ma le faateleina o le fualaau o le vailaau mai le 500 i le 1500 mg po o ni fua mai le 850 i le 2250 mg i totonu, o se siʻitaga lemu o fualaau o le pharmacokinetic sa maitauina (nai lo le mea o le a faamoemoeina mo se sootaga vavalalata). O lenei aʻafiaga e mafua ona o se suiga i le faʻaumatiaina o fualaau faasaina e ala i le faʻaitiitia o lona faʻaaogaina. Faʻasaga i tua o mea taumafa, o le tikeri ma le fua o le faʻaaogaina o le metformin ua faʻaitiitia foi. O le mea lea, faatasi ai ma le tasi fualaau o le vailaʻau i se fua faatatau o le 850 mg, o se faaitiitia o C na matauina i meaaimax ma le AUC e tusa ma le 40 ma le 25% ma le maualuga o le Tmax mo le 35 minute O le taua o nei mea moni e lei faavaeina.

Tufatufaina. Faatasi ai ma se fualaau e tasi o le 850 mg, manino Vo metformin (654 ± 358) l. O le fualaau faasaina e le o fusifusia i masini plasma, ae o le sulfonylurea o meaʻai e fusifusia ia i latou e le sili atu i le 90%. Metformin e oʻo i totonu o sela mūmū mūmū (atonu o le faʻamalosia o lenei gaioiga i le taimi). Aʻo faʻaaoga le metformin e tusa ai ma le faʻataʻitaʻiga masani (faʻasologa masani ma taimi o pulega) Css o le vailaau faʻasaina i le plasma toto e oʻo i totonu o le 24-48 itula ma, o se tulafono, e le sili atu i le 1 μg / ml. I faʻataʻitaʻiga faʻapitoa o le Cmax plasma metformin e le sili atu i le 5 mcg / ml (tusa lava pe a ave i luga o atopaʻu).

Metabolism. Faatasi ai ma le puleaina o le metformin i se tasi o le tino o le aufaigaluega volenitia, ua faʻateleina e fatugaʻo e le suia. I lenei tulaga, e le o masalomia le vailaʻau i le ate (e leai ni metabolites ua iloa i totonu o tagata) ma e le o ese i le talo.

Tofiga. Talu ai ona o le toe tatala o le metformin e tusa ma le 3.5 taimi e maualuga atu nai lo le kiliaina o le creatinine, o le auala autu e aveese ai le fualaau faasaina o le pulelaa tubular. Pe a faʻaaogaina, e tusa ma le 90% o le inumaga o loʻo faʻamalosi e gaʻo i le 24 itula muamua, ma T1/2 mai le plasma toto e tusa o le 6.2 itula1/2 o le metformin toto atoa e tusa ma le 17.6 itula, lea e taʻu mai ai le faaputuputuina o se vaega tele o le vailaau i totonu o toto mumu mumu.

Vaega faʻapitoa maʻi

Paulo E le afaina ai le pharmacokinetics o metformin.

Galuega gaʻo maʻi. I tagata gasegase e le atoatoa le gasegase, o le suʻesuʻeina o uiga o le pharmacokinetic o metformin e leʻi faia.

Faʻasalaga le toe galue. I tagata gasegase e le atoatoa le aoga (e fuaina i le kiliaina o le creatinine) T1/2 metformin mai le plasma ma le toto atoa, ma le faʻaitiitia o lona toto e faʻaitiitia i le faʻaititia o le faʻaitiitia o le faʻamaonia o le creatinine.

Tagata maʻi ≥65 tausaga. E tusa ai ma suʻesuʻega faʻapitoa o le pharmacokinetic, i tagata soifua maloloina ≥65 tausaga le matua, na i ai le faaitiitia o le faʻamaonia o plasma o le metformin ma le faateleina o T1/2 ma le Cmax pe a faatusatusa i nei faailo i tupulaga talavou. O nei pharmacokinetics o metformin i tagata taitoatasi e sili atu ma le 65 tausaga le matutua atonu e fesoʻotaʻi ma suiga o le galuega, ma o le mea lea, i tagata gasegase ua sili atu i le 80 tausaga le matua, e mafai lava Galvus Met ona mafai ona faʻamaonia le creatinine masani.

Tagata maʻi ≤ 18 tausaga. O foliga o le pharmacokinetic o le metformin i tamaiti ma tamaiti i lalo ifo o le 18 tausaga le matutua e leʻi faavaeina.

Tagata maʻi o ituaiga eseese. E leai se faʻamaoniga o le aʻafiaga o le faʻaleagaina o tagata i luga o uiga o le pharmacokinetic metformin. I suʻesuʻega faʻapitoa suʻesuʻega o le metformin i tagata gasegase e pei o le maʻisuka ituaiga 2 o ituaiga eseese, o le aafiaga hypoglycemic o le fualaau faasaina na faʻaalia i le tulaga tutusa.

O suʻesuʻega o loʻo faʻaalia ai le ola o tagata i tulaga o AUC ma le Cmax Galvus Metai i 3 eseese gaʻo (50 mg + 500 mg, 50 mg + 850 mg ma le 50 mg + 1000 mg) ma le vildagliptin ma le metformin, e ave i ni fua talafeagai i ni pusa eseese.

O le 'ai e le afaina ai le tikeri ma le fua o le faʻaaogaina o le vildagliptin i le tuufaatasiga o fualaau faasaina Galvus Met. C tauamax ma le AUC o le metformin i le tuufaatasiga o fualaau faasaina Galvus Met ao avea ma meaai ua faaititia e le 26 ma le 7%, i le faasologa. E le gata i lea, e le tusa ai ma le talaaga o le taumafa o mea taumafa, o le mimiti o le metformin na faʻagesegese, lea na mafua ai le faateleina o Tmax (2 i le 4 itula). Faʻamasinoga faapena Cmax ma le AUC faatasi ai ma le taumafaina o mea taumafa na taua foi i le tulaga o le faaaogaina o le metformin eseese, peitai, i le mataupu mulimuli, o suiga e le taua tele. O le aafiaga o meaai i luga o vailaau o vildagliptin ma le metformin i le tuufaatasiga o le vailaau faasaina Galvus Met e le ese mai lena mea pe a faaaogaina uma fualaau faasaina.

Faailoga Galvus Met ®

Ituaiga 2 maʻisuka (faʻatasi ai ma togafitiga ma faʻamalositino):

ma le le atoatoa o le monotherapy ma vildagliptin poo metformin,

i tagata gasegase na maua muamua togafitiga faʻatasi ma le vildagliptin ma le metformin i se ituaiga o fualaau faasaina,

i faʻatasi ai ma le sulfonylurea o mea na maua (faʻasologa faʻasolosolo tolu) i tagata gasegase muamua na togafitia i le sulfonylurea derivatives ma le metformin e aunoa ma le ausiaina o le pulea tatau,

i fusi tolu faʻasologa faʻatasi ma le inisalini i gasegase muamua na mauaina togafitiga insulin i se fua faʻasaʻo ma le metformin e aunoa ma le ausiaina o le pulea tatau,

e pei o uluai togafitiga o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 ma le leai o se aoga o togafitiga o le soifua maloloina, faamalositino ma le manaomia ona faaleleia atili le pulea lelei o le maʻisuka.

Contraindications

hypersensitivity i vildagliptin poo metformin poʻo soʻo se isi vaega o le vailaau faʻasaina,

o le gasegase o le tino po o le faaletonu o le tino (faatasi ai ma le concentin serum concentrate o le ≥1.5 mg% (> 135 μmol / L) - mo tane ma le ≥1.4 mg% (> 110 μmol / L) - mo tamaitai),

Faʻalavelave faʻafuaseʻi ma se lamatiaga o le atinaʻeina o le lafoaʻi: faʻamaʻi (ma le manava, vomiting), fiva, maʻi faʻamaʻi pipisi, tulaga o le hypoxia (faateʻia, maʻi vaʻa, fatuga o fatugao, faʻamaʻi bronchopulmonary),

gasegase o le fatu ma le tumau, faʻaleagaina o le myocardial, le mautonu le cardiovascular (faʻafuaseʻi), faʻafitauli o le manava,

gaioiga o le ate,

gasegase gasegase oona poʻo le masani (e aofia ai le ketoacidosis o le maʻisuka e faʻatasi ma le poʻo le leai foi), le ketoacidosis o le maʻisuka (e tatau ona faasaʻoina e le insulin lerapela), lase acidosis (e aofia ai le talafaasolopito),

aʻo lei faia le taotoga, radioisotope, faʻataʻitaʻiga x-ray ma le faʻaofiina o sooupu eseese - o le vailaʻau e leʻi faʻamaonia mo le 48 itula ma i totonu o le 48 itula talu ona faia,

ituaiga 1 maʻisuka

mea inu ava malosi, ava malosi ava malosi,

tausisia o meaai maualalo maualalo (itiiti ifo i le 1000 kcal / aso),

tamaiti ei lalo ifo o le 18 tausaga le matutua (aoga ma le saogalemu e leʻo faavaeina).

Talu ai o tagata gasegase o loʻo i ai le gase o loʻo galue i nisi o tulaga na i ai le acidosis lactic, atonu o se tasi o aʻafiaga o le metformin, Galvus Met e le tatau ona faʻaaogaina i tagata mamai o loʻo i le ate poʻo le mea e le faʻaogaina o mea o le ate.

Ma le faaeteete: gasegase e sili atu ma le 60 tausaga i le taimi e faatino ai le mamafa o galuega faaletino ona o le faateleina o aʻafiaga o le siama laka.

Tina ma le lactation

I suʻesuʻega suʻesuʻega i meaola ma le faʻaaogaina o le vildagliptin i popo 200 taimi maualuga nai lo le fautuaina, o le fualaau faasaina e le mafua ai le solia o le amataga o le atinaʻeina o le pepe ma e leʻi faʻaaogaina se aafiaga teratogenic. A faʻaaoga vildagliptin i le tuufaatasiga ma le metformin i se fua faatatau o le 1:10, e le o iloa foi se aafiaga teratogenic.

Talu ai e leai se faʻamaumauga talafeagai i le faʻaaogaina o fualaau faasaina Galvus Met i totonu o fafine maʻitaga, o le faʻaaogaina o fualaau faasaina i le taimi o le maitaga ua solia.

Metformin e pasi i susu susu. E le o iloa pe vildagliptin ua alu i susu o susu. O le faʻaaogaina o fualaau faasaina Galvus Met i le taimi o le susu ole pepe ua solia.

Faʻaiʻuga

O faʻamatalaga o loʻo i lalo e fesoʻotaʻi ma le faʻaaogaina o vildagliptin ma le metformin i monotherapy ma faʻatasi.

O se taunuuga o le vildagliptin togafitiga, o le gase o le ate (e aofia ai le hepatitis) e seasea ona matauina. I le tele o tulaga, o nei soliga ma le faʻaaogaina o faʻamaʻi galuega ole ate mai le masani na fofoina na oi latou lava e aunoa ma ni faʻafitauli pe a maeʻa le faʻaaogaina o togafitiga. Pe a faʻaaoga vildagliptin i se fuasei 50 mg 1 poʻo le 2 taimi i le aso, o le taimi o le faateleina i le gaoioiga o enzymes o le ate (ALT poo ACT 3 taimi maualuga atu nai lo le VGN) e 0.2 poo le 0.3%, i le faasologa (pe a faatusatusa i le 0.2% i le vaega pule) . O le faateleina o le gaioiga o le enzymes o le ate i le tele o tulaga, e le afaina, leai se alualu i luma, ma e leʻi o mai faatasi ma cholestasis poʻo jaundice.

O taiala nei na faʻaaogaina e iloilo ai le aʻafiaga o mea leaga (AE): masani (≥1 / 10), masani (≥1 / 100, GIT), o le fua o le AE faʻatusatusa i le tuufaatasiga o togafitiga ma le vildagliptin ma le metformin e 12.9%. maitauina i le 18.1% o tagata gasegase.

I vaega o tagata gasegase na maua le metformin faatasi ai ma le vildagliptin, o le gastrointestinal disorders na maitauina i le tele o le 10-15%, ma i le vaega o tagata gasegase e maua le metformin faatasi ma le placebo, faatasi ai ma se taimi e 18%.

O faʻataʻitaʻiga o falemaʻi umi o le oʻo atu i le 2 tausaga e leʻi faʻaalia ai ni faʻasalaga faaopoopo i totonu o le talaaga saogalemu poʻo ni mea e leʻi mafaufauina pe a faʻaaoga vildagliptin e pei o le monotherapy.

O se suʻesuʻega o le faʻaaogaina o le vildagliptin ma le metformin o se amataga o togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 2, e leʻi faʻaalia ai ni faʻafitauli ma nisi faʻamatalaga saogalemu.

Le faʻaaogaina o le vildagliptin i le taimi e tasi ma le inisalini

I faʻataʻitaʻiga faʻapitoa faʻamaʻi ma le faʻaaogaina o le vildagliptin i le 50 mg 2 taimi i le aso e faʻatasi ma le inisalini faʻatasi ai ma le metformin poʻo le leai foi, o le faifai pea o le togafitiga ona o le atinaʻeina o mea leaga na tutupu o le 0.3% i le vildagliptin vaega, ao le nofoaga placebo e leʻi i ai se faʻasolosolo o togafitiga.

O le aafia o le hypoglycemia na tutusa i vaega uma (14% i le vildagliptin vaega ma le 16.4% i le vaega placebo). I le vildagliptin vaega, o mataupu o le hypoglycemia matautia na matauina i le 2 tagata gasegase, i le vaega placebo - i le 6.

I le taimi na maeʻa ai le suʻesuʻega, e leai se aoga o le fualaau faasaina i le mamafa o le tino (o le mamafa o le tino na faateleina i le 0.6 kilokalama pe a faatusatusa i le uluaʻi vaega o le vildagliptin, ma e leai ni suiga na matauina i le vaega placebo).

AE i tagata mamai e maua vildagliptin 50 mg 2 taimi i le aso faatasi ai ma le inisalini (faatasi ma le leai o metformin) o loʻo tuʻuina atu i lalo.

Mai le faʻalavelave faʻalavelave: e masani lava o se ulu tiga.

Mai le gastrointestinal tract: e masani lava - faʻalavelave, gasegase reflux, e le masani ai - manava, manava.

Mai le itu ole metabolism ma meaai paleni: masani - hypoglycemia.

Le mautonu lautele ma le le atoatoa i le nofoaga o tui: e masani lava - faʻafefe.

Aʻo faʻaaoga vildagliptin faʻatasi ma sauniuniga sulfonylurea

O mataupu o le faʻamaloloina o fualaau faasaina e fesootaʻi ma le atinaʻeina o le AE i le tuufaatasiga o faʻamalosiga faʻatasi ma le vildagliptin, metformin ma le glimepiride e le o matauina. I le tuufaatasiga o togafitiga o placebo, metformin ma le glimepiride, o le aafiaga o le AE na 0.6%.

O le hypoglycemia e masani lava ona matauina i vaega uma e lua (5.1% i le tuufaatasiga o le togafitiga ma le vildagliptin, metformin ma le glimepiride ma le 1.9% i le tuufaatasiga o le togafitiga ma le placebo, metformin ma le glimepiride). I le vildagliptin vaega, e tasi le mea na tutupu i le hypoglycemia matautia na matauina.

I le taimi na maeʻa ai le suʻesuʻega, e leai se aafiaga taua i le mamafa o le tino na maua (+0.6 kilokalama i le vildagliptin vaega ma -0.1 kg i le vaega placebo).

AE i tagata mamaʻi e maua vildagliptin 50 mg 2 taimi i le aso e faʻatasi ma metformin ma sulfonylureas o loʻo tuʻuina atu i lalo.

Mai le faʻalavelave faʻalavelave: e masani lava - o le atuatuvale, le gatete.

Le mautonu lautele ma le le atoatoa i le nofoaga o tui: masani ona vaivai.

Mai le itu ole metabolism ma meaai paleni: masani - hypoglycemia.

I luga o le vaega o le paʻu ma mea faʻapipiʻi: masani - hyperhidrosis.

A faʻaaoga vildagliptin e pei o le monotherapy

Mai le faʻalavelave faʻalavelave: e masani lava - faʻavavevave, e le masani - maʻi tiga.

Mai le gastrointestinal tract: leai se taimi - masani.

I luga o le vaega o le paʻu ma mea faʻapipiʻi: e le masani - paʻu paʻu.

Mai i le itu o le musikalokeletale ma le fesoʻotaʻiga: e masani lava - faʻasolosolo.

Le mautonu lautele ma le le atoatoa i le nofoaga o tui: e le masani ai - siosiomaga lautele.

I le faʻaaogaina o togafitiga faʻatasi ai ma le vildagliptin ma le metformin, o se faʻalauteleina o le tele o taimi ole maualuga ole AE na maitauina e vildagliptin e le o matauina.

I tua atu o le monotherapy ma le vildagliptin po o le metformin, o le aafiaga o le hypoglycemia e 0.4% (le tumau).

Monotherapy ma vildagliptin ma le togafitia tuufaatasi o le vildagliptin + metformin e le afaina ai le tino o le tagata maʻi.

O faʻataʻitaʻiga o falemaʻi umi o le oʻo atu i le 2 tausaga e leʻi faʻaalia ai ni faʻasalaga faaopoopo i totonu o le talaaga saogalemu poʻo ni mea e leʻi mafaufauina pe a faʻaaoga vildagliptin e pei o le monotherapy.

O faʻamatalaga leaga nei na faailoa mai i le taimi o le faʻasalalauga (talu ai ona o faʻamaumauga o loʻo maua mai i se tagata e leai se totogi, e le mafai ona faʻalagolagoina le taimi ole atinaʻeina o nei AE, ma o lea ua faʻavasega ai e le masani ai): faʻamaʻi pipisi (faʻaaogaina pe a faʻamalolo le togafitiga), urticaria, pancreatitis, faʻalialia ma le faʻamalosi tino paʻu.

A faʻaaoga le metformin i le monotherapy

Mai le itu ole metabolism ma meaai paleni: e tele lava taimi - leai se manaʻoga, e seasea ona maua - lactic acidosis.

Mai le gastrointestinal tract: e masani ona masani - faʻaleagaina, afu, vomia, manava manava, tiga o le manava, masani - dysgeusia.

I le vaega o le ate ma le biliary tract: seasea lava ona tupu - siama.

I luga o le vaega o le paʻu ma mea faʻapipiʻi: e seasea ona tupu - peʻa o le paʻu (aemaise lava erythema, pruritus, urticaria).

Laboratory and instrument instruments: seasea lava - faʻaitiitia le absorption o vitamini B12, suia i luga o galuega o le ate.

Faʻaitiitia le faʻamalolo o le Vitamin B12 ma o le faʻaitiitia o lona faʻasalaga i le toto toto ma le faʻaaogaina o le metformin na matua matauina lava i tagata gasegase e mauaina le vailaʻau mo se taimi umi, ma, i le avea ai o se tulafono, e le o se mea e taua tele i le aoga. E tatau ona tuʻuina atu se iloiloga e faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o le vailaʻau B12 i tagata gasegase ma le measina megaloblastia.

O nisi o vaega o le hepatitis, lea na matauina ma le faʻaaogaina o le metformin, na fofoina ina ua maeʻa ona tolopo.

Fegalegaleaiga

Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le vildagliptin (100 mg 1 le taimi i le aso) ma le metformin (1000 mg 1 le taimi i le aso), e le o matauina i le va oi laua le PCF aoga. E leʻi faia i le taimi o faʻataʻitaʻiga, poʻo le taimi foʻi na faʻaaogaina ai Galvus Metotia i tagata gasegase na maua i le taimi lava lea isi vailaʻau ma vailaʻau, na le iloa ai fegalegaleaiga lē fuafuaina.

Vildagliptin e maualalo le malosi mo fegalegaleaiga faʻasaina. Talu ai o le vildagliptin e le o se vaega o le cytochrome P450 enzymes, e le taofia foi pe faatosina ai nei isoenzymes, o ana fegalegaleaiga ma fualaau oona, inhibitors, poo le P450 e ono le mafai. Faʻatasi ai le faʻaaogaina o vildagliptin e le afaina ai le fua o fualaau o fualaau o loʻo avea ma vaega o enzymes: CYP1A2, CYP2C8, CYP2C9, CYP2C19, CYP2D6, CYP2E1 ma le CYP3A4 / 5.

O se fegalegaleaiga taua tele o le vildagliptin ma fualaau e sili ona masani ona faaaoga i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 (glibenclamide, pioglitazone, metformin) po o le i ai o se vaega vaapiapi (amlodipine, digoxin, ramipril, simvastatin, valsartan, warfarin) e lei faavaeina.

Furosemide faateleina Cmax ma AUC o le metformin, ae le afaina ai le faʻamalologa o le tino. Metformin laʻititi Cmax ma le AUC o faʻasalaga ma e le aʻafia ai foi lona faʻamalologa.

Nifaipine faʻaopoopo le absorption, Cmax ma le AUC o le metformin, i se faaopoopoga, e faʻaleleia lona manava e fatugaʻo. E le afaina le metformin i vaega o le pharmacokinetic o le nifedipine.

Glibenclamide e le afaina ai fualaau o le pharmacokinetic / pharmacodynamic o metformin. Metformin e masani ona maualalo Cmax ma le AUC o glibenclamide, ae ui i lea, o le tele o le aafiaga e matua ese lava. Mo lenei mafuaʻaga, e le manino le taua o lenei fegalegaleaiga.

Tuʻu faʻatoʻagaO le faʻataʻitaʻiga, o le faʻataʻitaʻiga, o le amidide, digoxin, morphine, procainamide, quinidine, quinine, ranitidine, triamteren, trimethoprim, vancomycin ma isi, e mafai ona faʻatautaia e gaʻo e ala i togafiti faʻamaʻi, e mafai ona faʻatautaia ma le metformin ona o le tauvaga mo taʻavale masani. O le mea lea, cimetidine e faʻateleina ai le maualuga o le metformin i le plasma toto ma lona AUC i le 60 ma le 40%, i le faasologa. Metformin e le afaina ai vaega ole pharmacokinetic o le cimetidine. E tatau ona faʻaalia le faʻaeteete pe a faʻaaoga Galvus Met faatasi ai ma vailaʻau e aʻafia ai le gaioiga po o le tufatufaina o le metformin i le tino.

Isi fualaau. O nisi fualaau e mafai ona mafua ai le hyperglycemia ma faaitiitia ai le aoga o sui o le hypoglycemic. O nei vailaau e aofia ai togafiti ma isi togafitiga, GCS, phenothiazine, sauniuniga o le hormone thyroid, estrogens, fomaʻi o le tautala, phenytoin, acidic nicotinic, sympathomimetics, antagonists calcium and isoniazid. Faatasi ai ma le faʻaaogaina o nei vailaʻau poʻo, i le isi itu, i le tulaga o le lafoaia, e fautuaina le mataʻituina ma le totoʻa le lelei o le metformin (lona aafiaga o le hypoglycemic) ma, pe a tatau ai, fetuutuunai le fualaau o le fualaau faasaina. Faʻaaogaina le faʻaogaina e le fautuaina danazole ina ia aloese mai le gaioiga maualuga o le mulimuli. Afai o togafitiga faʻatasi ma danazol e tatau ma pe a uma ona taofi le puleaina o le mulimuli, e manaʻomia le fesuiaiga o le metformin i lalo o le puleaina o le toto glucose concentration.

Chlorpromazine pe a faʻaaogaina i ni gaʻo tele (100 mg i le aso), e faʻaleleia ai le glycemia, faʻaitiitia le faʻasaʻoina o le inisalini. I le togafitiga o antipsychotics ma pe a uma ona taofi le mea mulimuli, o le suia o le fualaau faasaina Galvus Met e manaʻomia i lalo o le puleaina o le toto o le kulukose.

Iuline-e aofia ai le leitio: o le suʻesuʻeina o le leitio e faʻaaoga ai iodine e mafai ona mafua ai le atinaʻe o le acidic lactic i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka faʻatasi ma le leai o se gaioiga.

Injectable β2alofa faʻafetai: faateleina le glycemia ona o le faaosofia o le β2-aʻoaʻoina. I lenei tulaga, e manaʻomia le pulea lelei. A talafeagai, e fautuaina le inisalini.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina o metformin faʻatasi ma sulfonylurea o meaola, inisalini, acarbose, salicylates, o le siʻitia o le faʻaoga o le hypoglycemic e mafai.

Talu ai o le faʻaaogaina o le metformin i tagata gasegase i le ava malosi e faateleina ai le lamatiaga o le lactic acidosis (aemaise lava i le taimi o le matelaina, vaivai, poʻo le toilalo o le ate), i le togafitiga ma Galvus Met, e tatau ona aloese mai le inuina o le ava ma vailaau faʻasaina.

Tosiga ma le pulega

O le fuataga o le fualaau faasaina Galvus Met e tatau ona filifilia taitoatasi, e fuafua i le aoga ma le gafatia o togafitiga. A faʻaaoga Galvus Met, aua e sili atu i le fua maualuga o le vildagliptin (100 mg).

Ole fua muamua fautuaina o Galvus Met e tatau ona filifilia e mafaufau i le umi o le vasega o le maʻisuka ma le maualuga o le glycemia, o le maʻi ma le togafitiga o le vildagliptin ma / poo le metformin ua uma ona faʻaaogaina i le maʻi. Ina ia faʻaitiitia le aʻafiaga o aʻafiaga o loʻo aʻafia mai le vaega o meaʻai, o le uiga o le metformin, e ave Galvus Met i meaai.

Ole fua muamua ole vailaau ole vailaau ole vailaʻau ole vildagliptin

E mafai ona amata togafitiga i le 1 papa. (50 mg + 500 mg) 2 taimi i le aso, pe a uma ona iloiloina le togafiti o togafitiga, e mafai ona faasolosolo malie le alualu i luma.

Ole fua muamua o le fualaau faasaina Galvus Met faatasi ma le toilalo o monotherapy ma metformin

Faʻalagolago i le fua o le metformin ua uma ona faia, o togafitiga faʻatasi ma Galvus Met e mafai ona amata i le 1 papa. (50 mg + 500 mg, 50 mg + 850 mg poʻo 50 mg + 1000 mg) 2 taimi i le aso.

Ole fua muamua ole Galvus Metu i tagata gasegase sa masani ona maua le faʻamalosiga faʻatasi ma le vildagliptin ma le metformin i ni pusa eseese

E tusa ai ma vailaau o vildagliptin poʻo metformin ua uma ona fai, togafitiga faʻatasi ma Galvus Met e tatau ona amata i se laulau e latalata i le vailaʻau ole togafitiga (50 mg + 500 mg, 50 mg + 850 mg poʻo 50 mg + 1000 mg), ma fetuʻunaʻi le dose i fuafua i le aoga.

Laʻau muamua o Galvus Met o se amataga o le togafitiga i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 ma le le atoatoa o le aoga o togafitiga ma le faamalositino

I le amataina o le togafitiga, e tatau ona faatonuina Galvus Met i se fua muamua o le 50 mg + 500 mg i le aso, ma a maeʻa ona iloilo le togafitiga o le togafitiga, faʻaititia le fua i le 50 mg + 1000 mg 2 taimi i le aso.

Faʻamālōlōina faʻatasi ma Galvus Met and sulfonylurea faʻasolosolo poʻo insulin

Ole fua ole Galvus Met ua fuafua ile fua ole vildagliptin 50 mg × 2 taimi i le aso (100 mg i le aso) ma le metformin i se fua tutusa e pei o se fualaau e tasi.

Vaega faʻapitoa maʻi

Faʻasalaga le toe galue. I tagata gasegase e leai se aoga, e mafai ona manaʻomia le fetuunaiga ole fomaʻi ma le Cl creatinine (fuafua e le Cockcroft-Gault formula) i le va o le 60 i le 90 ml / min. Le faʻaaogaina o fualaau faasaina Galvus Met in patients with Cl creatinine VGN 2 taimi). Faatasi ai ma le faateleina o le vildagliptin i le 600 mg / aso, o le atinaeina o le edema o pito i tua e mafai, faatasi ai ma paresthesias ma le faateleina o le maualuga o CPK, C-reactive protein and myoglobin, ma le gaoioiga AST. O faʻamaoniga uma o le maualuga ma suiga i totonu ole potu suesue e mou atu pe a uma le faʻamalolo o le vailaʻau.

Togafitiga: o le faʻamaʻaloina o fualaau mai le tino e ala i le gasegase e le ono tupu. Ae peitai, o le autu o le metabolite hydrolytic o le vildagliptin (LAY151) e mafai ona aveesea mai le tino e ala i le hemodialysis.

Faailoga tele o mataupu o le maualuga o metformin, e aofia ai o se taunuuga o le inuina o fualaau faasaina i se aofaiga e sili atu ma le 50 g. Faatasi ai ma le maualuga o le metformin, sa matauina ai le hypoglycemia i le tusa ma le 10% o mataupu (peitai, e lei faavaeina lona sootaga ma le fualaau faasaina). I le 32% o mataupu, sa maitauina le acidosis lactic. O uluai faailoga o le lactic acidosis o le nausea, vomiting, manava, faaitiitia le vevela o le tino, tiga o le manava, tiga o le muso, ma e ono faateleina le manava, vavao, mafaufau le atoatoa ma le atinae o coma.

Togafitiga: faailoga, e faʻavae i luga o le maʻi ma faʻalauiloa ile falemaʻi. E aveesea mai le toto e faʻaaoga ai le toto (faʻatasi ma le pipisi i le 170 ml / min) e aunoa ma le atinaʻeina o faʻafitauli o le hemodynamic. O le mea lea, e mafai ona faʻaogaina le fualaʻau e aveese le metformin mai le toto i le tulaga o le maualuga o le fualaau faasaina.

Faatonuga faapitoa

I tagata gasegase e maua le inisalini, e le mafai e Galvus Met ona suia le togafitiga o le insulin.

Galuega gaʻo maʻi. Talu ai ona o le vildagliptin, o le faateleina o le gaoioiga o aminotransferases (e masani lava e aunoa ma ni faʻamatalaga faʻapitoa) e sili atu ona sili atu ona masani nai lo le vaega o loʻo pulea, e fautuaina e fuafua mea faʻataʻitaʻi o le ate i luma o le faʻaaogaina o fualaau faasaina Galvus Met, faapea foi ma taimi masani. Afai e maua le faateleina o le gaoioiga o aminotransferases, e tatau ona faia se suʻesuʻega faifai pea ina ia faʻamaonia ai le iuga, ona fuafua ai lea e le aunoa o mea e masani ai le ate ole mea o le ate seia oʻo ina faʻatulagaina. Afai o le sili atu o le AST poʻo le ALT galuega e 3 pe sili atu foi taimi sili atu nai lo le VGN e faʻamaonia e ala i le faia pea o suʻesuʻega, ua fautuaina e faalēaogā le vailaʻau.

Lactic acidosis. Lactic acidosis o se faʻalavelave faʻalavelave ae faʻalavelave tele faʻalavelave lea e tupu i le faʻaleleia o le metformin i le tino. Lactate acidosis faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o le metformin sa maitauina e masani lava i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ma le faʻafitauli matuia. O le lamatiaga o le atinaʻeina o le lactic acid e faʻapupulaina ai i tagata mamaʻi e le mafaamatalaina le maʻisuka, faatasi ai ma le ketoacidosis, le umi o le matelaina, faʻaleagaina o le ava malosi, le gase galue ma faʻamaʻi e mafua ai le hypoxia.

Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o le lactic acidosis, puupuu le manava, tiga o le manava ma le maalili, sosoo ai ma le taʻavale, ua maitauina. O faʻataʻitaʻiga o suʻesuʻega o loʻo i lalo o loʻo i ai le faʻamaonia o le tau: o le faʻaitiitia o le toto pH, o le maualuga o le lactate i le maualuga i luga aʻe o le 5 nmol / L, faapea foi le faateleina o le va o le anionic ma le faateleina o le lactate / pyruvate. Afai e masalomia le alose acidosis, e tatau ona faamutaina le vailaʻau ma o le tagata gasegase e vave lava ona falemai.

Mataʻituina o gaioiga galue. Talu ai ona o le metformin e tele lava ina aveeseina e fatugaʻo, o le lamatiaga o lona faaputuputuina ma le atinaʻeina o le acidosis lactic ua faateleina i le tutusa ma le ogaoga o le le atoatoa. Pe a faʻaaogaina le fualaau faasaina, e tatau i Galvus Met ona iloilo e le aunoa le galuega fesoasoani, aemaise lava i tulaga e fesoasoani i lona soliga, e pei o le vaega amata o togafitiga faʻamaʻi faʻamalosi, vailaʻau o le hypoglycemic poo NSAID. Ole galuega ole Renal e tatau ona iloiloina aʻo le i amataina togafitiga ma Galvus Met, ona le itiiti ifo lea ma le 1 taimi i le tausaga ile gasegase ole tino ma ia le itiiti ifo ma le 2-4 taimi i le tausaga i tagata mamaʻi ile kiliata creatinine i le tulaga maualalo maualalo, faʻapea foi ma matua maʻi. I tagata gasegase e maualuga le lamatiaga o le atinaʻeina o le la, o le mataʻituina e tatau ona faia i le tele o taimi 2-4 i le tausaga. Afai e aliali mai faʻailoga o le faʻaaogaina o le galuega, o Galvus Met e tatau ona faamutaina.

Le faʻaaogaina o sooga eletise iodine mo le faʻaogaina o le tino. Aʻo faia ni suʻesuʻega x-ray lea e manaʻomia ai le faʻaogaina o vailaʻau o le iodine, e tatau ona faamuta le taimi o le Galvus Met (48 itula muamua, ma totonu foi o le 48 itula talu ona maeʻa le suʻesuʻega), talu ai o le puleaina o le tino o le iodine e mafai ona mafua ai le matuia o le gaioiga ma le faateleina lamatiaga o le lactic acidosis. Toe faʻaauau le tagofia o fualaau faasaina Galvus Met mulimuli i le maea ai o le toe iloiloga o le galuega tele.

Hypoxia. I le gasegase o le cardiovascular (faateia), le gasegase o le fatu, faʻaleagaina o le myocardia ma isi tulaga o loʻo taʻua i le hypoxia, o le atinaʻeina o le lactic acidosis ma le tele o le faʻaaogaina o le lapopoʻa. Afai e tulaʻi mai tulaga ua taua i luga, e tatau ona faamutaina loa le vailaʻau.

Tausiga faʻapitoa. I taimi o togafitiga faʻapitoa (sei vagana ai gaioiga laiti e le fesoʻotaʻi ma le faʻatapulaaina o meaʻai ma meaʻai), e tatau ona faamutaina le vailaau faasaina Galvus Met. O le toe amataina o le fualaau faasaina e mafai ona fai pe a uma le toe faʻaleleia o mea taumafa i meaʻai i tagata gasegase ma le faʻamavae ese mai le faʻaaogaina o le tino.

Inuina o le ava. Ua maua ai le ava e faʻaleleia le aʻafiaga o le metformin i le lactate metabolism. E tatau ona lapatai tagata maʻi e uiga i le le taliaina o le ava malosi i taimi o le faaaogaina o fualaau faasaina Galvus Met.

Teteleina o tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 2 oe na tali muamua atu i togafitiga. Afai o faʻafitauli ile suʻesuʻega e masani ona iloa poʻo faʻamaʻi ile fomaʻi e foliga mai o loʻo aʻafia le tulaga lautele (aemaise lava ma le le manino ma faʻamaoniga) i tagata mamai na iai muamua se tali talafeagai i le togafitiga, e tatau ona vave faia vave suʻesuʻega faʻataʻitaʻi ile suʻesuʻeina o ketoacidosis ma / poo lactic acidosis. Afai e maua le acidosis, e tatau loa ona e vave faʻaaoga le fualaau faasaina ma fai ni metotia talafeagai e faasaʻo ai le maʻi ole maʻi.

Hypoglycemia. E masani lava, i tagata gasegase faatoa maua Galvus Met, e le o matauina le hypoglycemia, ae mafai ona tupu i le talaaga o se taumafa maualalo-kalori (pe a le mafai ona totogiina e le kalori mea o meaai) pe le o le tala o le taumafa ava malosi. O le atinaʻeina o le hypoglycemia e ono foliga mai i tagata matutua, faʻavaivaia pe ua le atoatoa, ma e le gata i le tulaga o le faʻaituituitu o tagata, le atoatoa o le manava poʻo le inu ava malosi. I maʻi matutua ma i latou e mauaina β-blockers, o le siama o le hypoglycemia e ono faigata.

Faʻaitiitia le aoga o sui o le hypoglycemic. I lalo o le faʻalavelave (aofia ai fiva, vevela, faʻamaʻi, taotoga), faʻalauteleina o tagata gasegase e maua mai i luga o le faʻaaogaina o le hypoglycemic, o le faʻaitiitia o le aoga o le mea mulimuli mo sina taimi e mafai. I lenei tulaga, atonu e tatau ona faʻaaogaina le vailaʻau o Galvus Met ma le insulin. O le toe amataina o togafitiga faʻatasi ma Galvus Met e mafai ona fai pe a maeʻa le vaitaimi umi.

Fertility. I suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga i meaola, o le faʻaaogaina o le vildagliptin i doses 200 taimi maualuga nai lo le fautuaina na le mafua ai le faaletonu o le fausiaina.

E leai se aafiaga le lelei i le fuaina o tamaʻitaʻi ma fafine i le faʻaaogaina o le metformin i doses o le 600 mg / kg / aso, e tusa ma le 3 taimi sili atu nai lo le fua fautuaina mo tagata (pe a liua ile tino). O se suesuega o le aafiaga i le fuaina o le tamaoaiga o tagata e le i faia.

Aafiaga i luga o le gafatia e tietie ai taavale ma galue i auala. O le aʻafiaga o Galvus Met i luga o le malosi e tietie taavale ma masini e leʻi suʻesuʻeina. Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o le vavalalata faasaga i tua atu o le faʻaaogaina o fualaau faasaina, e tatau i se tasi ona aloese mai le aveina o taavale ma masini.

Faʻatau

1. Novartis Pharma Stein AG, Switzerland.

2. Novartis Pharma Production GmbH. Oflingerstrasse 44, 79664, Ver, Siamani.

Le tagata e ona le tusi resitala: Novartis Pharma AG. Lichtstrasse 35, 4056, Basel, Suiselani.

O faamatalaga faaopoopo e uiga i le fualaau faasaina e mafai ona maua i le tuatusi: 125315, Moscow, Leningradsky pr-t, 72, bldg. 3.

Tel.: (495) 967-12-70, fax: (495) 967-12-68.

Tuua Lau Faamatalaga