Anatomy ma galuega a le pancreas ma vaʻaia

O le mea e masani ai, o le uumi o nei totoga e nafa ma le metabolism ma e fesootaʻi foi ma vaʻa faamama o tatou tino, o fatugaʻo ma ate. O se matafaioi taua o le uila ma le paʻu omea ua faia i le malosiaga eletise o le gaioiga. O le gaosiga o le sperm o lo latou lelei ma le tele i alii, faʻapea foi ma le gaioiga o le matua i totonu o tamaitai.

Afai e maua e lenei malosiaga malosiaga i suiga i le le atoatoa po o le le toe aoga, e mafai ona mafua ai le atuatuvale, se lagona o le atuatuvale ma se lagona o le taufaamatau i le olaga. O se tagata ei ai ituaiga uma o telefoni, taugata, ma miti o loo lolomi i luga o le psyche. Pe a faʻaleagaina lenei auala, o mafaufauga o le oti e tupu i se tagata, ma e oʻo atu ai i le vaivai o le tino. Faʻataʻitaʻiga i le itu i sasae e talitonu o le pancreas ma le vaʻai e tasi ma tutusa. I togafitiga i Sisifo, ua faʻamatalaina o ni totoga tutoatasi se lua o galulue i paga, e nafa ma galuega eseese a le tino.

Pancreas

O le pancreas o loʻo i ai se galuega o le exocrine e faʻatautaia ai fafo, lea e nafa ma le faʻamalositino o le vai o le pancreatic, lea e aofia ai enzymes mo le faʻaogaina. O loʻo ia te ia se galuega endocrin, o lona uiga, o se lotoifale, lea e nafa ma le gaosia o nisi o hormones ma faʻafoe le metabolism o protein, gaʻo ma gaʻo. O le totonugalemu o le gland e pei o se fusi vine e aunoa ma ni vine. O le igoa e taʻu mai ai le nofoaga o lenei okeni i totonu oo tatou tino.

E taua. O le uʻamea ma le pancreatic uʻamea e taua tele i le faʻatinoga o le gaosiga o meaʻai, vai inu ma le gaosiga toto.

O le pancreas o se okeni ua faʻalanoa ma se umi e tusa ma le 20 cm, lea o loʻo i ai le faatulagaga lenei:

  • O se tino faʻapipiʻi e tu i tua o le manava ma faʻafesoʻotaʻi ai.
  • O se ulu e lata ane i le koluma ma fesoʻotaʻi atu i le auala e oʻo atu ai le vai inu i le duodenum.
  • O le siʻu o loʻo i le foliga o se paʻu poʻo se pea, lea e tu latalata ile vaʻa.

I le avea ai o se tasi o meaola oona, o le pancreas e nafa ma lenei faagasologa, lea e manaʻomia ai le sua o le pancreatic. Afai e le lava, o le gastrointestinal tract o le a amata ona paʻu ona o le faʻaaogaina o le eleʻele eleʻele.

Seʻi oʻo i le seneturi 20, mafaufauga i Sisifo o lenei okeni e maualuga ma sili atu ona lelei o se faʻaopoopoga. I vailaau anamua, mai aso anamua latou te iloa ai le taua o lenei okeni mo o tatou tino ma tatou mafaufau foi i lenei okeni o le "tina" lona lua. O le tamaʻi mamoe o se vaega o le tino puipuia o tagata. O nai suiga laiti i le malosiaga o le malosi o lenei totoga i totonu ua vave ona atagia i le soifua maloloina ma le tino. O le tagata e amata ona lagona le le mautonu, ua amata ona ia lagonaina le atuatuvale, le fiafia ma le toʻa.

O le tamaʻi mamoe e pei o se oval o se foliga faʻapupii ma se lanu uliuli lanu moana. O se vaega o le tino faʻamamaina o le toto mai siama, siama, ma o loʻo aʻafia foi i le faiga o le metabolic. O le tamaʻi mamoe e tu i le itu tauagavale o le hypochondrium i lalo o le diaphragm. E sosoo atu i ai o le kolone, fatugao, ma le pancreas. O le tamaʻitaʻi e puleaina galuega nei:

  • O le gaoioiga o le ola ola. E faʻaumatia le faʻaaogaina o lela mūmū mūmū, o le toega o loʻo i totonu o le ate.
  • I le taimi o le maitaga, e nafa ma le gaosia o leʻo paʻepaʻe paʻepaʻe ma sela mumu.
  • O se galuega puipuia lea e galue ai o se faamama. E misi e le tamaʻi mea uma e tatau ai mo le tino ma puipuia ai le ulu atu o mea leaga.
  • O se vaega o le faiga mo le gaosia o uʻamea e manaʻomia mo le tagata.
  • Auai i faiga taua uma o le polokalama puipuia. A aunoa ma lea, o le faagasologa o le tuufaatasia o le immunoglobulin e nafa ma le puipuia o le puipuiga o le tino e le mafai.

E taua. E leai ni mea e maua ai le tigaina o le toto, ae ona o le latalata i le pancreas, fatuga ma le manava, ao faagasolo taimi e le lelei ai le mafaufau, e iai ni lagona le lelei ona o lona faateleina.

O le a le eseesega i le va o okeni

Sue pe o le pancreas ma le vavave e tutusa pe leai foi, e na o le tilotilo i le tupua o okeni. O le solo i foliga e pei o se kofe kaini po o se fatuga a le tagata, e aofia ai i le puipuiga o le tino, ma o le pancreas e sili atu ona lautele ma e faatatau i le digestive ma endocrin system.

O le teine ​​e faia se galuega fesoasoani, ma o le pancreas - o se secretory one, e aofia ai i le gaʻoina ma le gasegase faagasologa.

Nofoaga ma Anatomy

O le pancreas o se totoga taua. O loʻo i tua o le manava, e latalata i le duodenum, i le faʻafesoʻotaʻi ma le vaʻa i le pito i luga tauagavale o le manava. O le pancreas e ese mai le vavae i foliga, fausaga, lanu.

  1. E vaevaeina le laufanua i ni vaega se lua: o le pou, faasaga i tua, ma pito pito i luma, "vaai" agai i lalo.
  2. I le pancreas, o le tino, siʻusiʻu ma le ulu e iloga. O isi punavai e faʻafefe ai le ua. O le pito i tua o le tino e fesoʻotaʻi ma le vavaelaʻau, o vela veins, aborina aorta. Vavaeese mai le pito i luma e ala i se pito mata. O se uaga e taʻua o le tamaloloa e pasia ai. E oʻo atu i le siʻusiʻu o le pancreas, i le mea e paʻu ai i lālā e faʻatatau i le vaʻa.
Totoina o le anate

O le fausaga o le pancreas e sili atu ona faigata nai lo le fausaga o le okeni o le lymphoid:

  1. O le pancreas e aofia ai lobelu e fesoʻotaʻi ma laʻau. O loʻo aofia ai vaʻa, alavai, neura, tino o le moli, ganglia nerve.
  2. I totonu o lologa o loʻo i ai ni faʻavasegaina (acini). O loʻo i ai se matagaluega faasela e faʻamaloloina ai enzymes digestive ma faʻapipiʻiina taʻavale.
  3. I le va o le palapala o loʻo taoto ai motu o Langerhans. Latou te maua ai le hormones inisalini, polypeptide pancreatic, glucagon.

O le tamaʻi mamoe e "faʻapipiʻi" i isi totoga o loʻo i totonu ma lau paʻu:

  1. I fafo atu, o le okeni e ufiufiina i se puʻupuʻu tele-o le paʻu o mea fesoʻotaʻi. Mai lona totonugalemu o le "uila" - trabeculae. E auala atu ia i latou, o le toto na teuina i totonu o le okeni ua faʻasaʻoina i totonu o le toto.
  2. I totonu o loo i ai se pulupulu o ituaiga e lua. O le mumu e aafia i le faia o toto. White e faʻapipiʻi ai lymphocytes.
  3. I le va o pulupili, o se vanu laugatasi e iloga o loʻo tauaveina ai se galuega antibacterial.

Faʻamasinoga

O galuega a le pancreas e lelei le suʻesuʻeina ma o loʻo taua i lalo:

  • O le gaosia o enzymes digestive.
  • Le gaosia o hormones e aʻafia ai le faʻamamaina o le suka mai le toto.

Ae na umi se taimi na tumau ai pea le totoga o le toto mo se taimi umi. Talu ai nei, ua talitonuina e faʻamalo le hormones lea e faʻatonutonuina ai le gaʻo o le ponaivi ma faia isi galuega tauave, e pei ona taʻua i luga:

  1. "Faʻaputuga" o se vaega o le toto lea e lafo i le toto i le tulaga o le paʻu o le toto.
  2. Gaosiga o laumei paʻepaʻe totoʻa, vailaʻau faʻapitoa, latou faʻamalosia o le toto.
  3. Faʻasalaga o sela na faʻataʻatia, platelet, faʻamalosiga o toto mai patiketi mai fafo.
  4. Le lafoaia o le masini mumu totoina, lea e tupu i le tulaga o le atinaʻe pepe.

Faatasi ai ma le lelei o le faʻatinoga o le vaʻavaʻa, o se tagata e faʻaitiitia lona faʻafefe i le malulu. O lona tulaga e fesootai ma le soifua maloloina o totoga nei:

  • loto
  • mama
  • urogenital tract
  • gaʻo
  • gastrointestinal system
  • vevela
  • pancreas.

O le tamaʻi mamoe o le vaega sili lea o le tino o le tagata, lea e taua foi o le lymphatic. O ia e nafa ma le felaʻuaʻiga o le va o le tino (lymph):

  1. Faʻasaʻo mea leaga.
  2. E maua ai le lymphocytes - sela e tau ai faʻamaʻi pipisi.

Lymph "femalagaaʻi" mai nofoaga faʻapitoa i le ala, ulufale i totonu o le lymph, ua faʻamamaina, faʻamaoaigaina i le lymphocytes ma le uʻamea, ma ulu atu i le toto.

O le faʻaleleia o le faʻaleleia o le vai e mafua ai le tino, o le edema, e afaina ai le tulaga lautele o se tagata. O le saoasaoa o le faagaoioia o le vai pipili e faalagolago i le galuega a le mascular ma le cardiovascular systems. O le gaioiga o le diaphragm, o le aʻafiaga leaga i le taimi o le faʻamaʻafia e afaina ai vavalaʻau o le vavao, faʻamaʻi saʻo ai le lymph, faʻateleina lona alaga i luga o le ala.

Musika vavave ma malolo i le taimi o le faamalositino "faʻavavevave" le lymph ma faʻagaoioia. Faʻafetai i lenei mea, faʻaleleia le metabolism, o le setete o fulafula fulafula ma sooga e faʻaleleiina.

Mafuaaga o faafitauli ma o latou taunuuga

O lea fulafula o le tino (lymphedema) e tupu pe afai e le lelei le faiga o le lymphatic, mo se faʻataʻitaʻiga, ma le faʻavaivaia o le gasegase o le lymph ma le toto, lea e maua mai i le masini tutusa. E aʻafia ai le fatu, mama, diaphragm, tele lymphedema e mafua mai i le ita, e mafua ona o le faʻavevesi i le gaioiga o le cardiovascular.

Ole vaʻaia o le Lymph e aʻafia ai le ate, fatugaʻo poʻo le manava, pancreas, lea e ulu atu i vaʻa vailaʻau ma e masani ona i ai ni manulele masani i le vaʻa.

O le i ai o se mea e le lelei ai le faʻailoga e faʻapipiiina e le gata i le faateleina o le paʻu, ae faʻapea foi i le vaega o le lymph o loʻo faʻaaogaina ai ni masini e tau ai le faʻamaʻi. Afai o le tino puipuia e le afaina i galuega tauave, o le tulaga lamatia o le tino, o le lamatiaga o siama, gaioiga faanatinati, ma le faateleina o le faateleina.

O se tamaʻi maʻi faʻapitoa (faʻapitoa e taʻua o le faʻateleina) e taʻu mai ai:

  • lapataiga i le tino
  • le saʻo le faagaoioiga o isi faiga
  • seasea lava ona tupu - faafitauli i le togavao lava ia.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o gastritis tumau, faʻamaʻi toto, thrombosis, maʻi mumusu e aafia ai le tele o le okeni lymphoid.

I nisi tulaga, ua aveeseina le tamaʻi ona e le o se totoga taua. E tusa:

  • ogaoga ogaoga, e pei o loimata,
  • totoina o toto toto
  • maʻi o le hepatic, anemia, nisi o faʻamaʻi pipisi,
  • totoga o le kanesa
  • o le i ai i totonu o le tino o abscesses, maʻi mama.

O le tali i le fesili pe ono mafai ona ola e aunoa ma se vaovao e lelei, ae ui i lea, o se tagata o loʻo i ai lenei okeni e sili atu ona malulu.

O totoga masini e vavalalata, o faafitauli o le tasi e mafai ona afaina ai le isi. Le tausia lelei o mea taumafa, faamalositino, ma faia ni suʻega masani.

E iai faafitauli e tutupu i le tele o mataupu ona o taumafa le lelei ma le taumafa ava malosi. O nisi taimi e mumusu le pancreas e pei o se tali atu i faʻamaʻi o isi totoga lata ane.

Faʻailoga faʻamaʻi

O le faʻateleina o le tino e le na o le pau lea o le faailoga e faʻaalia ai se faafitauli. E iai isi faʻamaoniga:

  1. O le le mautonu pe a paʻi i le mea o loʻo i ai le totoga o le okeni e taʻu mai ai se faʻalavelave le lelei, se faʻamaʻi pipisi.
  2. O le "gaioiga" o masini o se faailoga o togafitiga tumau.
  3. Faʻatasi ma faʻamaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, oso i luga o le fatu, e maʻi se tagata, vomiti.
  4. O le vevela, tagi, o le tiga o le tiga i le itu i lalo ifo o le iʻaiʻai o loʻo taʻu mai ai se fao.

O togafitiga o le tamaʻi mamoe e tele lava ina fenumiai ma faʻamaʻi pipisi. I le atinaʻeina o faʻamaʻi i nei mataupu e lua, e matauina e se tagata:

O le tofo o le tofo suiga ma le pala, o le fia ai.

E faʻapefea ona taofiofia totoga

Ina ia "faasalalauina" le tafe o le lymphatic, ia faia le massage. O le mafuaʻaga o faiga faʻaogaina i le tino o le tino, o meaai malulu, o le pala. E tatau i se tagata ona:

  1. Laei le mafanafana, puipui le tino mai le malulu, timuga timuga.
  2. Maoa lelei meaai.
  3. E i ai oloa o loʻo i ai se aoga aoga i le tino o le tino. Taumafa mo le tamaʻi mamoe e aofia ai masi, apricot, apples, celery. O le Basil, turmeric, cardamom, togafiti, meaola, salu, moa ua lelei.
  4. Fai faamalositino e le aunoa, fai faamalosi tino.
  5. Inu vine mai le sage, nettle, juice cabbage cabbage.

O le soifua maloloina o totoga taua, o le lelei o le ola o le tagata e faalagolago i le tulaga o le tamaʻi. E tatau ona e taʻitaʻia se soifua maloloina soifua maloloina, fai taga, togafitiga o le soifua maloloina. O le soifua maloloina o le Pancreatic e faigofie ona tausia e aunoa ma le faʻaaogaina o le ava malosi ma tuuina atu le fiafia i se soifua maloloina.

O fea oi ai le vaʻa ma oa galuega o loʻo ia faia?

O le tamaʻi mamoe o se totoga taua o le tino puipuia. Na te puleaina le toto, faia se vaega i faiga faʻavae. E tu pe tusa ma le 2 cm i le itu tauagavale o le manava, e latalata i le siʻusiʻu o le pancreas, o le pito i tua, o le gaʻo agavale.

E ui lava i lona i ai i totonu o le manava o le manava, e le faʻaaogaina le taʻavale i le gaʻoina. O lenei tino, e nafa ma le puipuiga ma le totoina, faia galuega nei:

  1. Faʻailoga o le immunoglobulins - puipuia ai siama puipui e faʻaumatia ai mea faʻapipiʻi e ulu i le tino. O aʻafiaga nei e aʻafia ai i puipuiga.
  2. Le faʻavaeina o lymphocytes ma monocytes.
  3. O le vao o se fanua maliu o le toto mumu: o le hemoglobin e maua mai i le uʻamea o totola mumu ua faaleagaina, lea e aofia ai i le fausiaina o sela mumu fou, ma le bilirubin - mulimuli ane o se vaega o le talo.
  4. O le gaosia o lela toto i le vaitaimi o le prenatal o le tuʻuina lea o platelets. I le latalata atu i le fanau mai, o le ponaivi o le ponaivi e aveesea lenei galuega. Afai o le iʻu o le ponaivi o se tagata matua e le toe gaosia ni platelet ona o se faʻamaʻi, o lenei gaioiga e toe tupu i le vaʻa.
  5. O le tamaʻi mamoe o se toto totoga: afai e faʻafefe le vevela, e mafai ona faʻaaogaina se toto tele, e matua faateleina i le tele. Faatasi ai ma le faatulagaina lelei o le faagasologa, e lafoina ai le toto i totonu o le moega lapoa, ma toe mafaufau ai i ni tulaga masani.

E faʻapefea ona e malamalama e afaina le tamaʻi mamoe?

O le tamai, e pei o le ate, e leai ni mea e maua ai le tiga. O le mea lea, e le afaina, ae matua faateleina ai le tele i le togafitiga poʻo le mamafa ma e mafai ona faʻamalosi ai totoga o loo siomia ai. E seasea ona aliali mai ia lava, na o mataupu e sili atu ona fesuisuiaʻi, pe a oʻo i ona suiga ma ona telē ua oʻo i tulaga taua.

I le faagasologa o le atinaʻeina o le faʻamaʻi, lea e mafai ona ola i ni nai masina, o togafitiga o le tamaʻi vaʻaia e mafai ona iloa i se suʻesuʻega galue. I le faʻaogaina o auala tutusa, e mafai ona e vaʻaia le faʻapogai o le tiga - o le pancreas poʻo le suʻe.

Mafuaʻaga o tiga

E leai ni mea e maua ai le tiga, e le afaina lava le okeni. Ae o le nofoaga i le lata ane o isi totoga (manava, pancreas, intestines, gaʻo tauagavale ma le grenes) e tau atu i le edema tissu. Faʻaleagaina ona o se gasegase tuga (faʻatasi ai ma le cirrhosis, faʻamaʻi toto, vailaʻau faʻamaʻi) mafua ai le tiga ona o le faʻalauteleina o le paʻu ma le mamafa i totoga vavalalata.

O le tele o taimi, e afaina ai le manu ona o manuʻa. E masani ona tupu lenei mea pe a pa'ū pe pa'ū. E mafai ona ese le faaleagaina, e oʻo i le vavaega o le okeni. E masani lava, manua e faʻaleagaina ai le faʻaoʻo o le alio: o le totoʻa tele e tupu pe a ulu le toto i le totoga o le okeni, ona oʻo ai lea i totonu o le lua. I ia tulaga, ua aveese le taʻavale, ae o se tagata e ola atoatoa e aunoa ma lenei okeni, ma o suiga malolosi matautia o soʻo se galuega e le tupu.

E le gata i le faʻalavelave, e iai isi faʻapogai o tiga:

  • ogaoga faʻamaʻi pipisi e mafua ai le le atoatoa o le tino (tuberculosis, viral hepatitis),
  • o se fatu fatu ona o le faafuasei o le vevela,
  • se fao, ona o se faʻamaʻi pipisi,
  • telefoni tetele e atiaʻe i le parenchyma,
  • neoplasms.

Faailoga ma le natura o tiga

O le natura o le tiga, o lona malosi ma le faʻaletalotalota faʻalagolago i le faʻaleagaina o faagasologa ma lona faʻaogaina:

  1. Faʻasalaga (masani ona tuʻimomomoina, vavaeina o siama o le okeni) e mafua ai tiga matuitui e susulu i le pito i tua ma lalo o le tauau o le tauau. Faʻatasi ma faʻamaʻiga ogaoga o le falemaʻi: afu malulu, fiainu, vili, paʻu mataʻutia i le toto.
  2. O le toesea e faʻaalia i le tiga tele i le itu tauagavale o le hypochondrium, lea e tuʻuina atu i le tauagavale agavale, hyperthermia maualuga, faʻafefe.
  3. Pulmonary tuberculosis is accompanied by severe pain in the hypochondrium agavale ona o le tele o le faateleina o le toto, o suiga o le toto ua aliali mai.
  4. O le afaina o le tino e oʻo atu ai i se tiga ogaoga i le itu tauagavale o le hypochondrium. E toe foʻi i le pito i lalo ma faʻaleleia e ala ile manava.
  5. O se uila po o le faʻaogaina o le meaola (splenitis) e faʻaalia e ala i le tigaina o le tiga masani i le hypochondrium ma le tua, faatasi ai ma se faʻafitauli i le tulaga lautele: vaivaiga lautele, le lava le fia taumafa, faʻalavelave faifai pea e popole. Afai o loʻo iloa le vevela i le tulaga lenei, atonu o le a faʻaalia ai se neoplasm - faʻapitoa pe leaga.
  6. Paʻu i le vavalo e tupu i le taimi o se maʻi viral vailaʻau. E le fesootaʻi ma le togafitiga o le okeni lava ma e vave ona pasi faatasi ma le siama.
  7. O togafitiga faʻaleagaga ma se mea e le paleni taumafa e mafua ai foʻi le tiga. O faʻafitauli faʻapitoa e maua i foliga o le fesuiaʻiga o ligaments ma o latou vaivaiga.

Fesoasoani muamua mo tiga

Afai o se pa faafuaseʻi i le va o le vaʻa, e tatau ona faia le mea nei:

  • valaau se 'au faʻalavelave faʻafuaseʻi
  • e faigofie ona tuʻu le tagata maʻi i lona tua ina ia faʻalelei tele pe a mafai,
  • 'aua neʻi tuʻuina atu ni vailaʻau (e le tatau ona e tuʻuina atu analgesics ma antispasmodics, ina ia aua le faʻamaonia le ata o le falemaʻi),
  • Aua le faʻaaogaina faʻamaumauga (e le vevela poʻo le malulu e tatau ona faʻaaogaina) - e mafai ona taʻitaʻia ai le soifua maloloina.

Faʻailoga e tulaʻi i le vaʻa

I le faaopoopo atu i manuaga, o le cyst o loʻo i ai muamua ile mafuaʻaga o faʻafitauli eseese. O le tele o taimi, o ulu i totonu o fafine. O se faagasologa uumi lea e tumau mo le tele o tausaga. Atonu e le masalosalo se fafine o loʻo iai sona vaiinu seia oʻo ina sili atu lona lapoa i le 6-7 cm, pe mo nisi mafuaʻaga e le tumu le uila i le tulei. Ona oʻo lea i le tulaga masani o le a faasolosolo ina leaga, malaise, vaivaiga, vaivai le faʻaaogaina, faʻavauvau le tiga e leʻi faʻaalia i le itu tauagavale o le hypochondrium ma toe foʻi mai.

O le gasegase e mafai ona faʻaitiitia le faʻaititia, e faʻaalia pea le gaioiga. O nisi taimi e iloa ai le tiga i le manava, gaʻo, ma gaʻo. Afai o mea o le purulenti e aliali mai i le cyst, e taʻitaʻia ai i le vevela e tumau mo le tele o masina, e malolo i luga o numera laiti ma faʻaumatia ai le tino.

Pe a oʻo atu le vailaʻau ma tulei i totonu o le vevela o le manava, o aʻafiaga matautia e tulaʻi mai i le peritonitis.

Faʻatasi ai ma le tele o laʻau o loʻo faʻaleleia, e tatau ona mataʻituina le faʻaleleia o le atinaʻe, faʻatautaia le tele o taimi i le tausaga. Afai e telē lapoa - e ave faʻamalosi le cyst i se matagaluega faʻapitoa. O le taotoga e faigata tele, e tatau ona mataʻituina e le fomaʻi se fomai mo se taimi umi.

Faʻaleagaina le faʻaleagaina i faʻamaʻi e mafua ai le atinaʻeina o le tiga i le nofoaga lona lua. E atiina ae e avea o se taunuuga o le thrombosis o le suauʻu mimilo pe a maeʻa faʻamaʻi pipisi poʻo taotoga. E maua e le tagata lava ia: o le tele lava o taimi - ma se tiga matuia o faʻafitauli i le manava ma le tua. Ae o nisi e leai ni faʻalogona - o se uiga le lelei e atiina ae.

O se toesega e tupu i le parenchyma o le vaʻavaʻa pe a maeʻa faʻamaʻi pipisi. O le mafuaʻaga atonu o se manua tigaina, e le maua i se maʻi le maua. E maua mai i le ogaoga, ma maualuga le fiva, afu, paroxysmal throbbing tiga i totonu o le manava ma tua.

O le tesela o le vaʻa e tupu i le tiga i le itu tauagavale o le hypochondrium ma tua, ae talu ai nei e seasea lava. E faʻamaonia foi e seasea ona maua, talu ai e atiina ae mo se taimi uumi, ma i le vave amata e le mafai ona iloa.

Neoplasms i le vaovao e seasea ona tupu. Afai e tupu lenei mea, ona oʻo mai ai lea o faʻamaʻi masani: tiga o le tino, leisa, le fia 'ai, fiva maualalo, masani malaise. Faʻapitoa Benign i totonu o le vaʻaia e aofia ai:

O le lisi o neoplasms mama, e sili atu ona lautele, ae e seasea lava:

  • angio, lymph, fibro, reticulosarcoma,
  • hemangioendothelioma.

Mo le totoga, o leona o ona metastases mai totoga vavalalata e sili atu ona lelei, nai lo le atinaʻeina o se paʻu. Afai o le neoplasm na amata ona atiina ae, ona oʻo lea i le amataga o laʻasaga e aunoa ma se suʻesuʻega e matua faigata lava ona masalomia. Faʻatasi ma le tuputupu ae tele, a oʻo mai suiga tetele e le mafai ona suia, ua oʻo mai faailoga muamua o faʻamaʻi:

  • vaivai ma le le mautonu i le itu tauagavale o le hypochondrium,
  • ogaoga vaivai
  • soona inu tele
  • paleni mamafa
  • ascites e maualalo i totonu o le lua.

Faʻaleagaina le taʻavale faʻatasi ma isi faʻasologa o mea faʻapitoa:

  • hepatitis o eseese etiologies,
  • hémoliotic anemia
  • leukemia
  • maʻi faʻapitoa o le hepatolienal,
  • maʻi o le pupuʻu o le kolo (o loʻo i ai le faʻapipiʻi o gaʻo i le paʻu o le inumaga).

E tuʻuina atu lenei mea i le tiga, taʻavale, vaivaiga, le soifua maloloina lautele ma manaʻoga faʻanatinati faʻapitoa ma togafitiga talafeagai. O le togafitiga a le tagata lava ia e le fautuaina ona o le matuia ma le mamafa o le liona.

Faʻamatalaga o faʻamaʻi

I le suʻesuʻeina o togafitiga o le vaʻalele, e tele auala e faʻaaogaina ai. Talu ai o loʻo tuʻuina i totonu o le manava o le manava, e mafai ona osofaʻi se okeni tetele i le taimi o se suʻega faʻamoemoe. E masani lava ona tupu lenei mea i le cirrhosis o eseʻese eseese (ava malosi, viral), pe a oʻo le lapoa i le tele, ma o lona pito e alu ai le hypochondrium. E masani lava, e le mafai ona faia lenei mea.

Afai e leai se vaʻaia, e le mafai ona fuafua le taʻavale i le taimi o le suʻega e tusa lava pe faʻaleagaina ai. O le auala sili ona faigofie e siaki ai nisi suiga i totonu o le tino o se okeni o le ultrasound. Faatasi ai ma le fesoasoani a le ata, o le tele o le okeni, o lona foliga, o le faatulagaga o le fausaga, o togafitiga faʻaleagaina ma faʻalavelave ua fuafuaina. O le metotia o se auala saogalemu, o le mea lea, muamua lava, o se tagata maʻi ma le masalosalo suiga i le vaʻalele e suʻesuʻeina e faʻaaoga ai le ultrasound. O lenei metotia e mafai ona faʻaaoga e suʻesuʻe ai se tamaititi.

O le manuʻa e aʻafia ma le toto, o suiga e mafai ona iloa i le taimi o le ultrasound poʻo le CT scan - suʻesuʻega i totonu o fale. O le CT o se auala maualuga maualuga e mafai ai ona e faʻamalamalamaina auiliiliga o suiga i le okeni, faia pe afai ei ai ni faʻasagaga mo le MRI - faʻataʻitaʻiga o le resonance magnet.

I le tulaga o soʻo se manuʻa, e tatau ona vave suʻeina totoga o le toto ma le vavalalata, e aofia ai le paʻu, talu ai e le mafai ona gasegase le toto o le toto.

Faʻaaogaina auala suʻesuʻe:

  • suesuega lautele o le toto
  • fuafuaga o se suʻega toto e fuafua ai le teteʻe o lela mumu,
  • suega faʻamaʻi ma le adrenaline (suega a Frey): faʻatasi ai ma se togafitiga ola maloloina, o lona tele e faʻaititia i le afa, ma faʻasolosolo o le vavalave e faʻaleleia tele, e tatau ona iloa lelei se totoga o le okeni mai le liona.

Togafitiga metotia

Ole togafitiga e faʻalagolago i togafitiga faʻapitoa. Afai o se manuʻa na tupu i le malepe o le tamaʻi mamoe, e aveeseina e ala ile taotoga. O metotia faʻaogaina foi e faʻaaogaina mo kylent purulentes, abscesses, neoplasms, totoga.

Afai e le afaina le tino o le vaʻa, e faʻataʻitaʻiina togafitiga faʻamaoni. E aofia ai:

  • faʻamaʻi
  • anti-inflammatory therapy
  • fualaau faasaina e faaleleia atili ai le faagaoioia o le tino,
  • antipyretic,
  • vailaʻau
  • toto faʻalelei le faʻaleleia o fualaau.

O le togafitiga ua faʻamatalaina e faigata tele ma taʻitoʻatasi, e faalagolago i faʻamaʻi ua iloa, o ona faʻaaliga, suiga i le faʻafanua ma le suʻesuʻeina o suʻesuʻega suʻesuʻe, faʻapea foʻi ma faʻataʻitaʻiga. I taimi o togafitiga, o le malologa atoatoa e tatau: o le maʻi o loʻo moe i luga o le moega. Soo se gaioiga faaletino e le aofia ai. O le togafitiga o le tagata lava ia e matua faasaina ona o ni faafitauli ogaoga.

I faʻamaʻi pipisi, splenectomy (aveeseina o le vao) e faia ma i le lumanaʻi - fualaau. Faatasi ai ma le faaputuputuina o gaʻo i le paʻu o le kolone, o meaola fofo, teuteuga o le enzyme (pe afai o loo i ai le pancreatitis), ua faatonuina ai antispasmodics.

Faʻatasi ma siama ua iloa, o siama laʻititi, o loʻo faʻamatalaina togafitiga o vailaʻau.

E faʻapefea ona iloa pe o le a le mea e tiga ai le paʻu poʻo le vaʻaia

Ina ia iloa po o le a le okeni e mafua ai le tiga - o le moa po o le pancreas, e tatau ona faia se suʻesuʻega maeʻaeʻa maeʻaeʻa, e siaki ai galuega a nei totoga ua leiloloa. E leai se afaina o le manu ona o le le maua o ni fagu inu. O se mea tiga e tupu aʻe pe afai o lona tele na sili atu lona mamafa nai lo le masani. E tupu lenei mea i le edema poʻo le faʻaopoopoga o masima, vailaau pisapisao pe mamaʻi, ma le faʻaalia mai o le toesea.

Paʻu i totonu o le pancreas o loʻo maua: e mafai ona tupu i totonu o le sao ole hypochondrium, ia fusi. E le gata i lea, o le tiga o le faʻataʻitaʻiga eo faatasi ma le vomiting, lea e le aumaia ai le toomaga, paʻu o le manava o le tino, pala, paʻu. Soo se mea sese i le taumafa ma e oo lava i sina siva o le ava malosi e mafai ona osofaia ai le tiga o le pancreatic.

Taumafa ma le puipuiga o faamaʻi o le tamaʻi

O se vaega taua o togafitiga faigata o meaai. O nisi tulafono faʻavae paleni e tatau ona mataituina:

  • ave meaai i ni vaega laiti, ae masani lava,
  • aloese mai mea vevela ma vevela vevela ma meainu,
  • aua e te soona fai,
  • 'aua le' ai le gaʻo, falai, faʻafefe, faʻafefe, faʻasaʻo suamalie,
  • faʻamalo meaʻai malosi-i-digest.

E taua le vavaeeseina o le ava malosi ma ulaula i taimi o togafitiga. E fautuaina foi e faaititia le mafaufau-lagona ma le atuatuvale, aua latou te aʻafia ai le tulaga o se tagata i taimi o togafitiga.

Afai ei ai se manaʻoga mo togafitiga faʻapitoa ma o le tagata gasegase e maua se splenectomy, o le tino o le a faʻaauau pea ona galue masani. O faʻamaʻi Catarrhal e mafai ona sili atu ona masani ona o le mea moni e mafua ona o le le maua o le tamaʻi - o le aʻafiaga autu ole aʻafia - immunoglobulins o le a le toe faia.

Ma e ui o le aveesea o le tamaʻi, o le a faʻaauau pea le ola e aunoa ma se faʻalavelave faʻaleaga, e tatau ona e faʻaeteete atili i lou soifua maloloina. E fautuaina e aloese mai tulaga matautia e mafai ona oo atu ai i manuʻa, mulimuli i se meaʻai ma lafoaʻi amioga leaga, ina ia aua le faʻamalosia le pancreatitis poʻo gastritis ae aua le mafatia i le faʻavauvau tiga e le gata i le paʻu, ae faʻapea foʻi i le vaʻa.

O fea oi ai le vaʻa ma oa galuega e faia e ia

Ina ia malamalama pe tutusa pe leai le pancreas ma le vavalalata, e aoga le matamata i le ata o okeni, ma o fea oi ai i latou taitoatasi. O le vaʻaia ma le pancreas e taua tele i le gaioiga o le gaosiga o mea taumafa, faʻafefe o le metabolism, ma le totoina o gaosiga. O le teine ​​e faia ia gaoioiga fesoasoani, o le pancreas - secretory, e manaomia ai se vaega i le gaogao ma le metabolism.

O le gland e fai sina umi, o le tele o le pancreas e tusa ma le 20 cm, o loʻo faʻavasegaina o se digestive ma endocrin system. O le tino o le okeni o loʻo i tua o le manava ma e faʻafesoʻotaʻi faʻatasi ma ia. O le ulu o loʻo faʻaputu i tafatafa o le atigilima tele, fesoʻotaʻi ma auala i totonu, e ala atu ia i latou le mea lilo o le manava e sau i le duodenum. O le siʻusiʻu o le itu e foliga tutusa, pei o fesoʻotaʻiga vavalalata.

I fafo atu, o le tamaʻi, e pei o le kofe kalama, fatugaʻo, o lona foliga faʻalanua, lanu uliuli le lanu. O se vaega o le polokalame puipuia. O loʻo tu i le 2 cm i le agavale o le manava, e lata i le siʻusiʻu o le pancreas, o le inumaga tele, fatugaʻo.

E ui lava o loʻo i ai i totonu o le fanua, e leai se mea e aofia ai ma le faʻaogaina o fualaau.

O le tino e nafa ma le totoina ma le puipuiga, faia o le tele o galuega tauave.

  1. Le faʻavaeina o lymphocytes - ia e leʻo puipuia ai ni siama, latou te nafa ma le puipuia o le tino.
  2. Le mautonu o sela ua tuai-i vailaau e masani ona makaina le teuina o sela mumu. A maeʻa le toto mūmū, o loʻo i totonu o le trabeculae o le okeni, pe a oti i latou, tuʻuina le uʻamea e manaʻomia mo le fausaga o sela faʻafouina ma le bilirubin, lea e mulimuli atu i le fausaga o le talo.
  3. O le faʻavaeina o le toto i le taimi o le atinaʻe o le fetal o se oloa o platelets. E latalata i le fanau mai o se pepe, o lenei galuega e faia e le gaʻo ponaivi. A maeʻa le gaʻo ponaivi o se tagata matua ona tuʻuina atu platelet ona o togafitiga, o loʻo toe matauina le solo i le vaʻa.
  4. O se nofoaga toto. Pe a faʻalavelave le otaota, e mafai ona gaʻo le tele o le toto, lea o le a faateleina ai le okeni. Afai e masani ona faʻaalia le faʻalavelave, ona toilalo ai lea o le toto i totonu o le toto, ma e toe tutusa lava.

Faʻailoga e tulaʻi i le vaʻa

I le faʻaopopo atu i le faʻalavelave, mai maʻi faʻamaʻi e tulaʻi mai i le tino, o loʻo iai:

  • uila - faʻaalia i se faʻalavelave manuia, faʻafememeʻi tiga ogaoga i lalo o le auvae tauagavale, tua,
  • afaina o le okeni - e aliali mai ona o le gaioiga ogaoga o le gasegase faʻasolosolo ina ua maea togafitiga, faʻamaʻi pipisi. E i ai faʻamoemoega e leʻi faʻamoemoeina i le manava, tua, o nisi taimi e leai ni faʻaʻailoga,
  • 'aloʻese - e atiina ae ona o faʻamaʻi ogaoga ua mavae, tulaga ogaoga - maualuga fiva, tiga i le manava, tua,
  • tuberculosis - e tiga i lalo o le tauagavale agavale, tua,
  • leaga ma le mama.

A oʻo ina faʻalauteleina faʻamaʻi o le pancreas ma le totoga, latou te faʻaogaina auala e togafitia ai togafitiga. O togafitiga o togafitiga mo togafitiga ua leva ona lauiloa.

  1. Propolis - ei ai sona aafiaga antimicrobial.
  2. Hops - faʻaitiitia le faʻavauvau tiga.

O le faagasologa o le faamaloloina o le a fuafua i le mafuaʻaga o le faʻamaʻi. A oʻo ina faʻafefete le pancreas, o le faʻamaʻi faʻamaʻi e faʻaumatia. Leitamia e togafitia i le chemotherapy.

Pancreatic ma maʻi pipisi

Faatasi ai ma lenei maʻi, o le faʻaaogaina o vailaau masani e mafai. O fualaau mo le moa ma le pancreas ua lauiloa i tagata mo se taimi umi. Mo lenei mea, o le propolis o loʻo i ai meatotino a antimicrobial e masani ona faʻaaoga. Faʻasaʻoina i le 30 minute ao lei faia se taumafataga. O le togafitiga fautuaina e 20 pa'ū tolu taimi i le aso.

Ina ia faʻaitiitia le tiga, o le hop ei ai sona aafiaga tele. O le sipuni o le conifer cones ua sasaa atu le 200g o le vai inu. O le afa itula e faʻaaogaina ma 2 sipuniʻuni o loʻo faia i aso uma ao leʻi oʻo i taumafataga. O le togafitiga o nei totoga e faalagolago i le mafuaʻaga o le maʻi. Afai e iai se faʻaogaina o le gaogao ma le pancreatic gel, e faʻaaogaina ai mea faʻamaʻi ma isi vailaʻau e faʻaitiitia ai le siama. I le kanesa, o le togafitiga o le chemotherapy e faʻaaoga.

O le faateleina o nei okeni e matauina i le cirrhosis o le ate, o le anemia, soo se ituaiga o siama i tulaga eseese ma le faamai o le toto. O le tele o taimi, o lenei faagasologa e tupu i le taimi o le faʻalavelave. A le faʻalauteleina le vaʻa, e toetoe lava a le mafai ona faʻaaoga. Afai e faʻalautele lenei okeni, e mafai ona puʻe atili toto. Ae o lenei faagasologa ei ai aʻafiaga le lelei, talu ai ona faʻaitiitia le faʻavasegaina o le tau. O le iʻuga, o le tele o siama e faʻasaʻolotoina mai le toto, ma o le mafuaaga lea o le anemia.

E taua. O le faateleina i le pancreas e tupu i manuaga tuga, faʻamaʻi pipisi, ma le faʻamaʻi ile gaʻo.

Fuafuaina le setete o totoga e tusa ai ma le metotia Saina

E tusa ai ma le talitonuga o vailaau i sasaʻe, o le malosi o le eletise, lea e aofia ai le uʻamea ma le uʻamea, e aafia ai le mafaufau o se tagata, mafaufauga, fatuga fatuga ma lona mafaufauga. Faailoga o le le lava o le malosi i nei totoga, e matua afaina, afaina o tino i totonu o musele o le vae, faaletonu o le mafaufau, moe i le ao, vaivaiga ma le naunau malosi mo lauusiusi. E le gata o le mucous membrane o le gutu, ae o laugutu foi o se tagata e mafai ona faamatalaina le soifua maloloina o lenei auala. Afai e masani le galuega a le vaʻalele, ona susu lea o laugutu ma maua ai le lanu piniki. Laugutu paʻu o lanu enaena o se faailoga lea e leai se malosi o le tino. O faʻamaoniga e pei o taimi masani ma vavalalata, o le tiga i le pancreas, veins varicose i vae ma le tiga o le fusi i le puʻu vavalalata tautala i le mea e tasi.

O faʻamaoniga nei e faʻaalia ai le tele o le tele o le auala i le malosi: vevela ma le fiva, faʻasalaga pisapisao i totonu o le gastrointestinal tract, faʻailoga mo ni nai aso, vavave i laugutu, tiga i totonu o sooga o pito i lalo, paʻu o le ea, vaivai tele i se manaʻoga e taoto.

Faʻafefea ona ausia paleni malosi

Ina ia faapaleni le malosi i totonu o le alavai o le vavao ma le pancreas, e masani lava ona faʻaaogaina mea masani. E mafua lenei mea i le mea moni o le malosi e alu i luga. Faʻasologa masani, faʻaaoga le cardamom mo lenei mea. Afai o le malosi i totonu o le auala e sili atu nai lo mea e manaʻomia, latou te faʻaaogaina oloa mo le mafanafana - o falesa ia ma le lanu meamata. Faatasi ai ma se tele tele, o le pine lotus ma tamato e fesoasoani lelei. Afai e leai se malosi o le alalaupapa, ona sosoo ai lea ma le cardamom i le ogatotonu, faʻamafaʻetaʻi, keleni, pepa mumu ma isi taimi faʻamafanafana e faʻaogaina.

Ole gaioiga maualuga o le gaioiga o le taimi mai le 9 i le 11 itula. E faavae i luga o lenei, o le taimi mo le lua o le taeao o le a fuafuaina. Afai e lelei le vaʻa, ona manaʻomia lea o le taeao. E manaʻomia ina ia mafai ai e le faiga o le enzyme o le auala ona galue.

E i ai soliga tulafono. Ona o nei faafitauli, o le vai e le mafai ona tuua le tino ma ua teuina. I ia tulaga, e mafai ona fesoasoani le tea diuretic. O tagata e mafatia i le tele o le ania e fautuaina e 'ai le mamoe po o le ate ate. E tatau foi ona e aofia ai fualaau fualaau suamalie i au mea taumafa. O pulu, fennel ma seleni suamalie e lelei mo lenei mea.

Puipuia faʻamaʻi

I le taimi nei, e leai se tasi na mafai ona faafitia le mea moni e puipuia ai le maʻi e sili atu ona faigofie nai lo le togafitia. O le puipuiga autu o le tausia lea o se soifua soifua maloloina. E tatau ona mataʻituina tulafono o le soifua maloloina o le tagata lava ia, ina ia faʻamaʻaʻaʻese uma ai amioga masani e 'ai. E taua tele le mulimuli i puipuiga uma i le taimi o le faʻaauau o toleniga faaletino. O nei mea uma o le a fesoasoani ia te oe e aloese ai e le gata o se faaletonu i totoga, ae o le tele foi o isi faamaʻi.

Tuua Lau Faamatalaga