Le manava manava e faʻamalolo ai le maʻisuka e aunoa ma fualaau faasaina: iloiloga o tagata tomai faapitoa ma tagata gasegase

Talu mai aso anamua, ua faʻaaoga e tagata le tele o metotia ma metotia i le sailia o le soifua maloloina poʻo le faʻaitiitia foi o se tulaga ogaoga.

Sa latou faʻaaogaina togafiti faʻamalosi ma togafiti, gaʻo ma le acupuncture. Eseese tagata na faʻaaogaina le malosi o la latou eria e tau ai faʻamaʻi, o le mea ua taʻua nei o le ea.

I le taimi nei o loʻo i ai le tele o auala e le masani ai mo togafitiga faʻapitoa. O se tasi o na auala o le sulugia o le manava.

Le tupu mai o se manatu

Faʻavae vailaʻau faʻaonaponei faʻalagolago i togafitiga faafomaʻi e fesoasoani i tagata gasegase O le sili atu ona faigata i le maʻi, o le tele o vailaau e maua ai le maʻi ile falemaʻi. O se tino le maloloina e tatau ona ave ma faʻatautaia le tele o fualaau oona, o le faʻaaogaina e mafua ai se avega mamafa i totoga uma.

O le auala lenei e teu ai Yu.G. Vilunas i faafitauli tau le soifua maloloina. O le maua o le maʻisuka ma le fatu, na vave ai ona leiloa mea na totoe o lona soifua maloloina ma le faʻamoemoe. I se tasi taimi, i le faanoanoa, sa ia tagi. O le tiga, o tiga matuitui na faafuaseʻi ona aumaia ai le toomaga ma le malosi, lea na te lei oo i ai mo se taimi umi.

Faʻamatalaga: Yu. G. Vilunas - sa auai o ia i le talafaasolopito, Ph.D., i le 40 o ona tausaga, ina ua mavae le faʻafitauli o le soifua maloloina, na amata ona ia faʻaleleia le manava manava (RD), le tusitala o le tele o tusi i le tausia o se soifua maloloina lelei e aunoa ma fualaau.

Na vave iloa e se tagata atamamai e le o se faʻamautinoaga mai loimata. Faʻafouina le faʻafuaseʻi o isi aʻa. I le taimi o sobs, e manava le manava o se tagata. O se mafaufauga sailiili ma le le lelei o le soifua maloloina na mafua ai ona maua le manava, e pei o le tagi tele.

O le taunuuga o faamalositino faifaipea o se faʻaleleia faifai malie o le soifua manuia. I ni nai masina mulimuli ane, sa maloloina ai Yuri Vilunas.

Uiga o le aʻoaʻo atu

Na faailoa e Vilunas ana sailiga i le manava o le manava manava. O le manatu o le tagata suʻesuʻe e faigofie lava - o mea e manaʻomia mo le soifua maloloina e faʻaalia i le natura i le tagata lava ia.

O le poto masani i tulaga faigata ma le faigata e fautuaina ai: "tagi, o le a faigofie." Na iloa e Vilunas o le toomaga e le sau mai loimata, ae mai le manava manava faapitoa e o mai faatasi ma soʻo. O le faiga o le faatinoga e manaomia ai le manava i totonu ma fafo atu ma le gutu. I lenei tulaga, o le faʻamalologa e umi atu nai lo musumusuga.

O le auala lelei o Vilunas e le faʻapulaʻaina i le manava faamalositino. Na ia ofoina atu e fausia lona olaga e tusa ai ma tulafono ua faataatia e le natura.

Mo se soifua maloloina e te manaʻomia:

  • manava talafeagai
  • moe faamalosi i le po,
  • togafitia faʻapitoa faʻapitoa - faʻaalia o mea mataʻutia ma le taʻavale pe'ā manaʻomia,
  • meaai e aunoa ma ni meaʻai ma tulafono, pe a manaʻomia,
  • suiga o ituaiga eseese o gaoioiga,
  • gaioiga masani faʻaletino, e aunoa ma se faʻamalosi malosi ile taimi.

O le metotia e mafai ona fesoasoani e toe faʻafoisia le soifua maloloina ma faʻaleleia le soifua manuia, ae tatau ona e mulimuli i tulafono ina ia le toe foi mai le maʻi.

Eseese metotia

I le RD, faʻaleagaina ma le faʻamafanafanaina e naʻo le gutu e faia. A maeʻa ia i latou, o loʻo i ai se taofi. Le umi o nei gaioiga ma le eseesega i le va o metotia.

Ua vaevae le faatinoga ile:

  1. Malolosi - faʻavave le manava ma le pulu (0.5 sec), ona vave faʻaleleia mo le 2-6 sec, taofi 2 sec. A e vevela, o le leo o le "hooo", "ffff" poʻo le "fuuu." O se vaega o le auala malosi o le lagona o le ea uma o loʻo tumau i le gutu e aunoa ma le pasi atu i mama. Peitai, e foliga mai lava.
  2. Faʻaaloalo - inu le 1 sekati e aunoa ma le sob, exhale 2-6 sec, malolo 1-2 sec.
  3. Lelava - inu, exhale mo le 1 le lua, taofi 1-2 sekone. Le leo o le "hooo."

Ata Vitio №1 i le RD:

O le faʻamafanafanaga e faigofie ma faifai malie, e le toe faʻaaoga.Afai i le taimi o le faamalositino o loʻo i ai se lagona o le paʻu, e tatau ona e taofi ma faʻamalosia le manava. O le faʻaleagaina o le tino e le o faʻamoemoeina.

O ia gaioiga e fesoasoani e toe faʻaleleia le tele o vaega ole carbon dioxide ma le okesene ile tino.

O loʻo i ai ni faʻamalositino e faʻalagolago ma lagolagoina auala o Vilunas. O nisi e fesoʻotaʻi atu RD i faʻatinoga e tusa ai ma le metotia a A. Strelnikova.

O le ata vitio faʻatasi ma faʻatinoga i luga o le metotia Strelnikova:

E le manaʻomia e lenei tagata lenei faiga. O tagata laki nei o loʻo i ai le manava manava mai le fanau mai. Ua latou atiae ni maso o le tino lea e lelei ai le manava. O fefaʻasoaʻiga e tuʻuina atu e ala i tulafono faatonutonu. O ia tagata e iloga i se soifua maloloina sili atu io latou olaga umi.

Iloiloina pe afai e manaʻomia se metotia faigofie. Taumafai e amata le RD - o se manava manava i lou gutu, o se manava umi ma le leo "hooo" e ala mai i le gutu. Afai ei ai se tagata soifua maloloina ma manava saʻo, o le a le lava le ea e faʻamalosi ai. I lenei auala na o tagata ei ai faafitauli e mafai ona manava. E i ai se manaʻoga e aveesea le tele o le okesene.

O suʻesuʻega na faia e Dr. K. Buteyko na faʻaalia ai le tele o faafitauli e mafua mai i le le lava o le carbon dioxide i le tino ma le tele o le okesene. O nei atinaʻe ua faʻamaonia atoatoa ia manatu a J. Vilunas.

O le auala RD e faʻaalia mo tagata o loʻo i ai faafitauli nei:

  • soʻo se ituaiga o maʻisuka
  • fomaʻi ma faʻamaʻi pipisi,
  • afaina
  • migraine
  • maualuga maualuga i le taimi o le faamagaloga,
  • afaina o le tino, maʻi le moe,
  • vaivai, maʻi vaivai faifai pea,
  • afaina o gasegase
  • anaemia

Yu.G. Fai mai Vilunas na teʻa ese le maʻisuka ma le maʻi fatu. O le tele o tagata gasegase ua lipotia mai ua taofia le faʻaaogaina o le inisalini mo le maʻisuka, o isi ua latou manumalo i le maʻisuka.

O le aʻoaʻoina o le auala e le manaʻomia ai le tele o taumafaiga. Soo se tasi lava e mafai ona faʻaaoga lenei metotia ia i latou lava. Mai se suiga o le manuia, e mafai ona e malamalama pe e te manaʻomia lenei metotia. E mafai ona e faʻaaogaina ma faʻaoga le metotia i soo se matua. Soʻo se meafaigaluega lautele e manaʻomia ai le fetuunaiga i manaoga o lou tino.

O nisi tagata e amata ona faʻaaogaina le metotia i se tausaga matua tele ma saili e faaleleia lo latou soifua maloloina. E fesoasoani foi le metotia i tamaiti. E leai ni tapulaa tausaga.

Vitio mai Polofesa Neumyvakin e uiga i le manava talafeagai:

Faiga faʻavae

A maeʻa ona faʻaaogaina le auala o le faʻataunuʻuina, e mafai ona e suʻeina le fesoasoani a RD i soo se taimi. O gaoioiga e faia i le tele o taimi i le aso mo le 5-6 minute. Nofoaga ma le taimi e le afaina. E mafai ona e manava aʻo e tu ma nofo, i luga o le auala e galue ai.

O le faavae e faʻamaonia lelei le faʻaaogaina ma le faʻamalolo.

E na o le tatalaina o le gutu e faia ai:

  1. Ave se manava Ua pueina le ea i se pulu, i se vaega itiiti. E le mafai ona tosoina i totonu o le mama, e tatau ona nofo i le gutu.
  2. O le faʻamalolo e tuʻuina mai ma nisi leo. "Ffff" - e sau i fafo i le va i le va o laugutu, o le mea sili lea ona malosi o le exhale. O le leo "hooo" e faia ma le gutu e matala, pe ae oso i le leo "fuu" e le matala le gutu, o le va i le va o laugutu o le taamilosaga.
  3. Mapu i luma o le isi manava - 2-3 sekone. I lenei taimi, ua tapunia le gutu.

E le tatau ona taofiofi le mea e tupu ai, o se vaega o le faiga masani. Faʻasalaga, o le fesuiaiga o le kesi e faʻapitoa. I le tulaga o le le mautonu, o le a faʻalavelaveina le faʻamalositino. O i latou o loʻo naʻo le faʻaaogaina o le metotia e le manaʻomia le faia o faʻatinoga umi ma e ala i le malosi. 5 minute e lava.

O se siaki mo le manaʻomia mo faamalositino e faia i le tele o taimi i le aso. Ina ia faia lenei mea, ia inu mo le 1 le lua ma faʻala. Afai o le mea e vevela e tutusa lelei, e mafai ona e faia RD.

Ata vitio №2 i luga o le RD:

Faʻamatalaga ma uiga o le faʻalapotopotoga faʻapitoa

O faʻamaoniga i le faʻaaogaina o le auala e:

  • maʻi o le mafaufau
  • afaina o le faiʻai ma le tino,
  • gaioiga toto
  • faʻalauteleina le faʻataunuʻuina, faʻaogaina o le tino ma le malosi o le tino,
  • tulaga vevela.

O uiga o togafitiga masani i le auala e matua mautinoa lava. E mautinoa e fomaʻi o le faʻailoga o veta vevela, o le mafuaʻaga o le maʻisuka, e le mafai ona faʻamalolo e ala i le manava.

O faʻamalositino o faʻamaoniga e faʻamaonia le aoga o le auala e leʻi faia. O le faʻaaogaina o le RD nai lo le inisalini poo le faʻamalosi o le suka e mafua ai se lamatiaga ogaoga i tagata gasegase e maua i le maʻisuka.

RD faʻatasi ai ma le maʻisuka coma e tatau ona faʻaaogaina na o mea faʻaleaganuʻu e fesoasoani e aveese le maʻi mai se tulaga ogaoga.

Ae ui i lea, o le faʻaaogaina o le manava o loʻo i ai se aafiaga lelei i le faʻaleleia o le metabolism ma faʻamaonia ai le gataifale o le gataifale. O le saʻo sao o le okesene ma le carbon dioxide (1 i le 3) e talafeagai mo le faʻaaogaina o totoga uma ma tino.

Manatu o tagata tomai faapitoa ma tagata gasegase

O le tele o suʻega faʻapitoa e uiga i le manava manava e toetoe lava a lelei atoatoa - e le masani ai le tali atu le lelei. Na maitauina uma se faʻaleleia atili. O tali a fomaʻi e tele lava ina faʻaeteete, ae latou te le tetee atu i na ituaiga o galuega, aua o le manava manava na faia mo se taimi umi ma e iai sona aafiaga taua.

Na maua e loʻu atalii le foma mai lona tinamatua, loʻu tina. Sa le ootia aʻu, ae na maua e loʻu atalii. Sa masani ona ou taumafai e faatau mai fualaau faafomai fou, ou te lei faasaoina tupe e faaleleia ai lona tulaga. Maxim e masani ona faʻaaogaina se tagata e faʻaleleia. I le taimi lava na i ai i se faletusi, ina ua ou faatauina se meaalofa mo loʻu atalii, sa ou vaaia le tusi a Vilunas "O le mafanafana o le manava e faamaloloina ai faamaʻi i le masina". Sa ou faatauina mai aʻu lava e aunoa ma le iloa pe aisea. Sa le talitonu moni lava o ia, ae mo se taimi umi sa mafatia o ia ma lona atalii, ma manava ai o ia. E 10 ona tausaga, sa masani ona faʻaaogaina o ia i se tagata e nofo ai. Na ioeina, ioe, ma ia lava. O le malosi o le malosi ma le faʻaleleia atili o le soifua manuia o aʻu le tagata muamua na ou lagona. Ona manava lea o le atalii i lana manava, na ia lagona le lelei, na galo ia te ia le tagata e ona le fale. Faafetai mo le auala ma le soifua maloloina.

Sa ou maua le fomaʻi matala. Faʻaauau ona faʻaaoga se tagata e faʻaleleia. I le tolu tausaga talu ai na ou i ai i luga o le maketi, na faʻataugia au. Sa matuai taufaaleaga, sa ou manao ou te tagi. Faʻasolo uumi, oʻo atu i le paka ma tagi masusu. Mai le mea moni na ou manao e taofi, sa tagi masusu tele. Sa ou matua fefe lava i se osofaiga, e ui lava sa ma faatasi ma le fale. Sa ou tolotolo atu i le fale, ma o iina na ou iloaina ai ou te lagona lelei lava. E le mafai ona ou filifili po o le a le mea na tupu. Sa nofo o ia i luma o le komepiuta, ma na te le iloa pe faapefea ona faia se talosaga. Mulimuli ane, i se isi auala na faia. O lea sa ou aoao ai e uiga i le manava mana. Ou te le masalosalo i le aoga, ua uma ona ou siakiina ia te aʻu lava ia, ua na ona ou malamalama i ai. Na lelei le tusitala, ma na ia faamaloloina o ia lava ma fesoasoani ia i matou.

Anna Kasyanova, Samara.

Sa ou faigaluega o se fomai mo le 21 tausaga. O aʻu o se tagata e togafitiga i le lotoifale, i totonu o aʻu gasegase oe na fesiligia e uiga i le manava masusu. Ou te togafitia le metotia ma le faaeteete, aua e manino lava e leai ni auala e togafitia ai le maʻisuka. Gymnastics respiratory, e pei o le, e le afaina ai se tasi i le taimi nei. Afai e talitonu le tagata maʻi e sili atu lona lelei, matagofie. O le suʻaina o le maʻisuka o loʻo manaʻomia pea. O le mea autu e le o le soona faia, lafoai auala faʻapitoa o le tausisia o le tulaga ina ia leai ni faʻafitauli.

E i ai loʻu maʻisuka faʻalagolago i le insulin, ona o le matua ma le mamafa o le mamafa ua atili ai ona leaga. Na latou fautuaina le faateleina o le fualaau o vailaʻau. Sa ou matua fefe lava i le gangrene, o manua na le malolo mo se taimi umi. I le laina i le endocrinologist na ou faalogo ai e uiga ia Vilunas. Ona o le leai o se faamoemoe, na ou filifili loa e faataitai. Na oʻo mai le faʻaleleia i le taimi lava na ia maua ai le manava manava. Sa pa'ū le suauʻu ma e leai se mamafa. Ou te le tuua le inisalini, ae ou te lagona le lelei. Ae na matua le fiafia lava o ia. Sa ou faia mo le 4 masina, o le a ou le fiu. Latou te fai mai e le manaomia le inisalini.

Tina na togafitia i le falemaʻi ona o le afaina o sana i luga o ona vae. Taʻiala mo se taimi umi ma aunoa ma se manuia, seʻia oo ina oʻo i le gangrene. I le faaiuga, latou te masalomia le maualuga o le suka, ma o le a lafoaʻiina. 13. Ua tuai tele, ua vaevae le vae.O le talitonu o fomai ua pauu i le leai, na amata ona ia suesue i le Initoneti pe faapefea ona togafitia tagata. Sa ou aoao e uiga i le auala Vilunas. Sa ia suesue ia te ia lava, ona faaali atu lea i lona tina. Na ia puleaina foi, o le suka na pa'ū i le 8. Na faaauau pea ona ia galue mo le puipuiga.

O vailaau faʻaonapo nei e le mafai ona faʻatoʻilaloina le tele o faʻamaʻi, o lea e faamalosia ai tagata e suʻe auala e faigofie ai o latou olaga. O le faʻaaogaina o le manava o loʻo i ai se tu masani i le tele o atunuu. Vasega e ala ile auala ole auala e faʻaleleia ai le soifua manuia o le tele o tagata gasegase, e faʻaaoga ai malosiaga i totonu o le tino ma tulafono o le natura.

O tagata maʻi e maua pea i le hyperglycemia o loʻo latou sailia pea lava pea auala fou o le faʻamalologa mai o latou maʻi. E le tatau lava ona tuuaia i latou mo lenei mea. O le mea taua o le faia lea o ia sailiga suʻesuʻe ma le faʻaeteete ma le auiliili ma le totoa le faʻamatalaga na maua.

I le taimi muamua, ua uma ona tatou talanoaina le autu pe mafai ona fai? E leʻi leva talu ai nei, o le au aʻoaʻoga mai le aganuu faʻale-aganuʻu o Rusia, Yuri Vilunas, na faʻaaogaina ai ana auala faʻasalalau. E tusa ai ma lana tala, o le manava o le tagi e faʻamalolo ai le maʻisuka e aunoa ma fualaau faasaina.

E faigata lava ona faʻamasinoina le moni o lenei mea. E leai se faʻamaoniga mautinoa o le aoga o lenei metotia, ma o faʻamatalaga i luga o fesoʻotaʻiga lautele e tatau ona faitioina saʻo.

O le a le uiga o le manava o le tagi?

E tatau ona tatou amata i le mea moni, e tusa ai ma le tusitala, o ia lava na maua i le maʻisuka. O le le taliaina o le faafitauli, na ia filifili ai e sailia se auala e taulimaina ai le maʻi ma toe maua ai na o ia. J. Vilunas fai mai o le mafuaʻaga o le atinaʻeina o le "maʻi manaia" o le manava le talafeagai i le maʻisuka. E talitonu o ia o le manava masusu o le maʻisuka e aumaia ai taunuuga lelei.

O le algorithm o lona manatu e foliga faapenei:

  1. Ona o le manava le saʻo i totonu ma fafo, o le tino ma le pancreas e le lava le O 2.
  2. O le matelaina o le Oxygen e taʻitaʻia ai le gaioiga o le gaioiga o gaioiga ma tino, faʻafitauli i le fatuga o le B-sel.
  3. O se taunuuga, o le a tupu le maʻi.

Pe a faʻaaogaina le auala saʻo saʻo o le ea i totonu ole tino, e mafai ona e foia le faafitauli. E tusa ai ma le Vilunas, o le manava lemu e faʻamalolo ai le maʻisuka e aunoa ma fualaau faasaina ona o le faʻamautuina o metabolic processes. E moni lava lenei - e faigata tele ona fai atu.

O le tusitala "nono mai" lana manatu mai tamaiti laiti. A o matamata i le ala latou te tagi ai, na filifili ai le fomai atamai e faataitai o ia lava. O le tamaititi i se tulaga le lelei ia te ia e amata ona malepelepe pe a faʻaaogaina ma toe gaosia le leo "oooh" pe a alu. A mavae ni nai minute, ona faatoafilemu lea.

E leitioa latou fai mai "Talofa - lagona lelei." O se masini faapena foi na avea ma faavae o aoaoga a Yuri Vilunas, talu ai o le fua o le carbon dioxide ma le okesene e avea ma 3: 1, lea e lelei mo le faatulagaina o metabolic process in the body.

E faapefea ona manava le manava i le maʻisuka?

O faamalositino e na o le gutu e mafai ona faatinoina ma e mafai ona faʻatino i soo se tulaga ma soʻo se mea.

O le aʻoaʻoga lelei algorithm e faapenei:

  • Exhale. E tatau ona faʻatino lelei ma tutusa, e pei o taumafai e faʻamafana le lauti vevela i totonu o se masi. E mafai ona e fai atu "oooh", faataitaiina tamaiti. O le umi e tatau ona tutusa - 3 sekone. Mo le faigofie, ua fautuaina e J. Vilunas i le mafaufau e mafaufau "tasi le masini, lua taavale", ma isi.
  • O le faʻauluuluga e sili atu ona faigata. O le tusitala na ofoina atu avanoa e tolu:
    1. Faʻalelei. Le uluaʻi faʻamatalaga mai le amataga o amata. E tatau ona tatala lau gutu sina mea itiiti ma tuu le leo "k" poʻo le "ha". E taua le aua le faʻamalosi le ea e sili atu nai lo le vavalo o le tautala. O le umi o lenei manava e 0 s, talu mai le 2 e le toe alu. Ona faia loa lea o le exhale ua faamatalaina i luga. Afai e te lagona se lagona o le le lava o le okesene, e tatau ona e malolo ma malolo, ona toe amata lea o le faamalositino.
    2. Lapoʻa. Lē 0.5 minute. E tatau ona e siʻitia se vaalele laitiiti ma vevela.
    3. Faʻaalia. I totonu o le 1 sekone O le okesene ua pueina, sosoo ai ma lona lafoaia lemu.

O le umi o le faʻalavelave atoa o faʻatinoga e fesuisuiaʻi e fuafua i tomai o le maʻi. O le manava masusu e faʻamalolo ai le maʻisuka e aunoa ma fualaau faasaina, pe afai e te faʻaaluina i le 4-6 taimi i le aso mo le 5-10 minute, e tusa ai ma le tusitala. O le auala aoao o togafitiga e faalagolago i le soifua manuia o le maʻi.

Faʻatauga o lenei togafitiga

E faigata ona talanoa e uiga i le aoga o le auala e aunoa ma le taunuʻuga o suʻesuʻega faʻapitoa.

O manatu taua e mafua ai ona masalosalo se tasi i le moni o se auala e aveesea ai le "maʻi mama" o mea nei:

  1. Afai o le faafitauli o le taamilosaga o le okesene i totonu o le tino, ona tatau lea i tagata uma e le faia na ituaiga o faamalositino ona i ai ni faafitauli i le paʻu.
  2. Le manatu o le tagi masusu e aunoa ma ni vailaau o se talafatu. E mafai lava ona talanoa e uiga i le toe amataina o le metabolism talafeagai i totonu o fausaga ua faaleagaina, ae leʻo manino pe mafai faapefea ona faʻaolaina e le manava ia tino maliu B. O le le atoatoa o le insulin e le mafai ona pasi pe a tumu le gland i le okesene.
  3. O vailaau faʻaonaponei e le o le "manava" saʻo. O le mea autu e le o le filifilia lenei metotia e avea ma faavae mo togafitiga o le faafitauli. O lenei faiga e lamatia ai le faʻaleagaina o le ala o le faʻamaʻi ma le alualu i luma.

O aoga o se auala fou e togafitia ai le maʻisuka

E leai se manaʻoga e talanoa e uiga i le matautia o metotia a Vilunas. O le taimi nei e matua faigata lava ona fuafua lona aoga.

O mea taua o le manava e tumau pea:

  1. Faʻamatalaga Soo se tasi e mafai ona ia iloa uma tulafono ma faʻaaliga o ia togafitiga.
  2. Le leai o ni mea leaga. Afai e le fesoasoani le manava, ona mautinoa e le afaina tele.
  3. O le faʻamatalaina e le tusitala o le faʻamautuina o metabolic processes i le tino e faʻatatau i le faʻaaogaina o le okesene ma le carbon dioxide.

E taua le malamalama o le fomaʻi faʻaonapo nei e teena ai le avanoa e faʻaaoga atoatoa ai le "maʻi manaia". O manatu ma iloiloga o tagata gasegase, e peiseai o le tagi masusu e aunoa ma ni vailaau, e le o manatu mamafa i ai tagata tomai faapitoa.

Afai e manaʻo se tagata e faʻataʻitaʻi se metotia o le faʻamalologa - e leai se tasi e faʻalavelave ia te ia. O le mea autu o le logoina lea o le fomaʻi e uiga i lenei mea, ma, afai e mamafa le tulaga, ave laasaga talafeagai.

Yuri Georgievich Vilunas

O le manava masusu e togafitia ai faʻamaʻi i le masina

Upu Muamua Ola e aunoa ma se vailaʻau

Ua 70 oʻu tausaga. Mo le 30 tausaga taluai nei, ou te leʻi faʻaaogaina fualaau. Ou te fia faamamafa atu: e le mai laau, pe mai le kemisi. E le gata i lea, ou te le faʻaaogaina nisi meaʻai ma isi fualaau lelei matagofie ua fautuaina. O taunuʻuga o se "olaga e leai se ola fua" e tautala mo i latou lava.

Ina ua 40 oʻu tausaga, na filifili e fomai le "moni" o le tele o faamaʻi: o le maʻisuka, o le siama, o le maualuga o le maʻi suka, o le maʻi, o le cardiosclerosis. E manaia le maitauina o lenei "bouquet" na aliali mai i le mavae ai o le tolu sefulu o tausaga o le mulimuli ma le filiga uma i fautuaga faafomaʻi e uiga i se soifua maloloina lelei (Sa ou faamalositino i aso uma, 'ai e pei ona fautuaina mai e le fomai, ma faʻaaluina le taimi e malolo ai). Ina ua maʻi o ia, sa ia tago uma i vailaau talafeagai.

I le taimi muamua, na foliga mai ia te aʻu, o le mulimuli i fautuaga uma a tagata tomai faapitoa, o le a ou faatumauina loʻu ola maloloina mo se taimi umi. O le mea na ou teʻi ai, o mea uma lava na faʻaalia i le isi auala: o le sili atu ma le faʻaeteete o manaoga o fomai na feiloai, o le tele o vailaʻau na ou maua, o le leaga foi na ou maua. I le faaiuga, na latou faasilasilaina mai ia te au sa ou maua le maʻisuka ma e leai se faamoemoe mo le faaolataga, talu ai o le faamaʻi e le mafai ona togafitia.

I lenei taimi faigata, mo le taimi muamua e tatau ona ou mafaufau moni i le mea e fai i le isi. O faʻamoemoe o mea leaga. E le gata i lea, e pei ona fai mai le fomaʻi i se taimi vave ma le manino, e na o le pau lava le mea e mafai, ma o filifiliga - leiloa o le vaʻavaʻai, tosoina o vae, faʻamaʻi o totoga i totonu, ma isi.

Mo aʻu o se ituaiga o mea na maua - mo le taimi muamua na ou maua ai le leai o se malosi o fomaʻi, lo latou vaivai ma le le mafai ona foia le faafitauli.Na manino lava, i na tulaga e tumau ai, i le tausiga o le au fomaʻi, e pei o le taimi muamua, o le a mautinoa lava oe o le a le mafai ona e le atoatoa i le mamao e le mamao.

E naʻo le tasi le ala e alu ese ai - taumafai e saili le auala i lou faʻamalolo oe lava ia.

O se faaiʻuga taua tele, o lona uiga o se mea matuia i loʻu olaga, na ou faʻamalolo i le cardiological sanatorium i Repino (Ianuari 1978).

Mati 18, 1978 o le aso amata lea o le manava gagau. Ona mo le taimi muamua i le tele o masina, sa ou toe filifili ai e taumafai e faia ni faatinoga ... ma e le mafai! Ina ua ou moe, sa ou lagona le vaivai tele ma sa le mafai lava ona ou sii i luga oʻu lima pe a fai ni faamalositino faaletino (lima na faatumulia i le mamafa o le mamafa, na avea i latou ma pood). E leʻi tupu muamua lava lenei mea ia te au muamua.

I lagona atuatuvale ma le le fiafia, sa ou nofo i luga o se nofoa ma toetoe a ou tagi masusu. Ae o le mea ofoofogia: e leai ni loimata i le taimi lava lea e tasi, e ui lava na tele taimi na ou uia ai loʻu gutu, pei o loimata. O lena manava na tumau i le 2-3 minute, ona taofi lea, ae na vave lava ona ou lagona ua sili atu loʻu lagona.

Na vave ona ou fesootai atu i lenei faaleleia i le manava, manatuaina o le manava manava. Na tele ni fesili na oso mai i loʻu mafaufau: o le a le ituaiga manava faamalolo? Na faapefea ona tupu? Ma aisea na faafuasei ai ona mou atu? Ma o le a le mea e tatau ona faia e toe faʻafoʻi ai?

Sa ou tu i luga ma toe taumafai e fai faamalositino faaletino, aʻo maitauina lelei loʻu manava. Ina ua mavae ni nai gaioiga, sa ou lagonaina le toe foi mai o se manava. O se faailoga lenei mo aʻu e vave nofo i lalo ma toe manava, ma faaumiumi taimi e faʻavave ai loʻu gutu. Ua toe faaleleia loʻu manuia. Ma ina ua maeʻa laʻu moliaga, sa suia faavavega loʻu tino: sa i ai le malosi, malosi, lagona lelei ma na manao foi e tamoe.

Ma na ou maua se avanoa: e tusa lava po o le a le faʻatagaina o fomai, e faʻaaoga uma laʻu fautuaga e puipuia loʻu loto vaivai mai soʻo se mea faigata, na ou alu i fafo ma fiafia tele pe tusa o le selau mita, ma toe foʻi atu i le fale. Sa galue lelei loʻu fatu, sa ou lagona le fiafia, sa ou i ai i le lagi lona fitu ma le fiafia.

Talu mai lena taimi, i aso uma o le taeao, e tatau ona faʻapotopotoina uma faamalositino ma le manava "tagi" na foliga mai i le taimi lava e tasi (mulimuli ane na taʻua e fomaʻi lenei manava "tagi masusu"). Ma i aso uma ua faaleleia lelei loʻu tulaga. O le masina mulimuli ane, o maʻi uma lava ma i se tulaga masani o maʻi uma o le soifua maloloina na mou atu e aunoa ma se mea na tupu, o mea uma na toe foi mai i le masani, ma na toe avea aʻu ma se tagata soifua maloloina. Ma talu mai lena taimi, mo le 30 tausaga ou te le i aveina ni vailaʻau.

Sa ou faaalia le manava lemu i nisi o fomai. Na latou fai mai o loʻo latou mataituina lea manava mo le taimi muamua. O le faʻatauvaʻa ma tusi faʻapitoa na faʻamaonia ai e le o iloa le manava i le lalolagi. O le mea lea, ua maua ai se sailiga.

I le gasologa o le tolu sefulu tausaga, e afe ma afe tagata na toe ola i le manava o le tagi, ma e tele fomaʻi na faʻaaogaina pe a leai ni a latou vailaʻau.

Na pau le ala moni i le toe faʻaleleia o le iloa ma faʻaaoga tulafono o le Natura, lea e leai so tatou manatu. Na o le taimi lava lena o mea lilo uma o le soifua maloloina, talavou ma le umi o le a faʻaalia ia i tatou.

O le tagata sili ona mafaufau i le lalolagi anamua, na taʻua e Hippocrates: "O le atamai o le iloa lea o mea uma na foafoaina e le Natura." O nei upu a le saienitisi lauiloa e tumau pea lona talafeagai i lenei aso.

Vaega I Faʻatuʻaiga faalenatura o le soifua maloloina ma metotia o lo latou faʻaaogaina

Mataupu 1 Manava manava o le tulaga autu mo le soifua maloloina.

I lona tulaga sili ona masani, o le faagasologa o le manava e mafaufau i vailaau faafomai i vaega e lua. Muamua lava, o totoga manava e talafeagai, o latou fausaga, o vaega uma (mama, ma isi mea) e maua ai lenei faiga na suʻesuʻeina ma le totoʻa. O le vaega lona lua e fesootaʻi ma le suʻesuʻega o le faʻaaogaina o le faʻamaʻi o le okesene mai le mama i le faiga o le totoga, ona sosoo ai lea ma sosoʻo o okeni, faʻapea foʻi ma le aveesea o le carbon dioxide mai le tino pe a maeʻa ona faʻatautaia.

Talu ai o nei vaega uma o le manava o le manava na lelei ona suʻesuʻeina, e foliga mai o lenei itu o le tino e le mafai ona toe fiafia i ai, o mea uma lava e sili atu pe itiiti foi le manino iinei. Ma na faafuasei lava ona amata le matagi tele o lenei "filemu" filemu.

O le maa muamua na lafoina e le polofesa K.P. Buteyko.O se taunuuga o le tele o suʻesuʻega suʻesuʻega suʻesuʻega, na ia faʻamauina ai o le faagasologa o le tuʻuina atu o le okesene i sulu o okeni e le faigofie e masani ona foliga mai o tagata suʻesuʻe. O le mea moni o le okesene mai mama i totonu o le totoga e le o lona uiga o le a tuʻuina atu e le hemoglobin i totoga uma, maso ma isi tino o le tino e ala i le tafe toto masani e aunoa ma ni faafitauli.

O le manuia o lenei faagasologa, e foliga mai, e tuusaʻo lava i le va o le okesene ma le carbon dioxide lea na atiae i le tino i le taimi nei. O le vaega sili ona lelei na maua lea e faigofie ai ona vavae ese le okesene mai le hemoglobin ma ulu atu ai i le potu e aunoa ma le faalavelaveina: carbon dioxide e tatau ona faatolu ona sili atu nai lo le okesene.

Afai e solia lenei fuainumera, o le o le okesene o le okesene ua matua maumaututu lava i le hemoglobin o le toto, e le mafai ona foia se sootaga malosi faapena ma ulu atu ai i totonu o le masini. O se taunuuga, o le tulaga o le matelaina o le okesene, e tupu, pe a leai ni okesene manaʻomia mo a latou galuega masani. Ma o lenei mea e mafai ona avea ma mafuaʻaga ogaoga o le gasegase i le galuega o totoga taʻitasi ma le tino atoa i lona atoaga. E le gata i lea, o ia solia e mafai ona tupu pe afai e lava le aofaʻi o le okesene i le tino.

O le mea lea, e le lava le na o le inuina o le okesene. E aliali mai e tatau i le tasi ona inu ina ia le gata ina oʻo atu le okesene i totonu o le mama ma le totoga, ae ulufale sao atu i totonu o sela o okeni: o lau soifua maloloina e tuusaʻo lava i lenei taunuuga. Ma mo lenei mea e tatau ai aoao e manava lelei , o lona uiga, e le o le a le tatau ai, pe le faʻafefea, "pamu" le okesene i totonu o le tino e aunoa ma se faamanuiaga.

Mo le K.P. Buteyko lava ia, na manino lava, i lona mauaina, o loʻo i ai avanoa maoae mo le togafitia o le tele o faʻamaʻi. A uma mea uma, afai e mafai ona aveese le faʻalavelave i le tuʻuina atu o le okesene i totoga, ona oʻo mai ai lea o avanoa faaopoopo mo togafitiga o tagata gasegase ma mo le puipuia. O le manava na ia atiina ae e tatau ona foia lenei faafitauli.

Ma e ui lava o le mea na faia e P.P. Buteyko o se mea taua tele, ae ui i lea, e leʻi lagolagoina e togafitiga aloaia. E le gata i lea, e le gata ina talisapaia lenei sailiga, ae o le tusitala lava ia (e masani lava o le mataupu i Rusia) na mafua ona o osofaiga tetele - aemaise ona na ia saunoa e uiga i le togafitiga o le tele o faamai e aunoa ma fualaau faasaina na o le faaaogaina o lana faiga manava.

Na taʻua e P. P. Buteyko lona manava o le tino "le malosi o le faʻamamaina o le manava loloto" (VLGD). O le manatu autu o le tusitala o le taumafai lea e faatonutonu le fua o le carbon dioxide ma le okesene i le tino i le fua faatatau o le 3: 1 e faaaoga ai le VLDG. Ina ia maua lenei taunuʻuga, na talosagaina e gasegase e ave le manava papaʻu, papaʻu, ma mafua ai ona avea le sili atu o le carbon dioxide (faʻapipiʻiina i le taimi o gaioiga faʻasolosolo) i le tino pe a faʻatusatusa atu i le itiiti o le okesene na maua i le faagasologa o le respiration.

Mafai ona faʻamalolo le tele o faʻamaʻi e le mafai ona faʻaleleia e aunoa ma le faʻaaogaina o vailaʻau - faʻaaogaina faʻaoga masani masani. O le auala e manava ai le sogisogiga o loʻo taʻua foi o le fomaʻi masani o le Yuri Vilunas, o ia auala e mafai ona faia ai se suiga moni io tatou mafaufau. Tatou ola uma e pei ona masani ai - tatou te momoe, 'ai, maʻi, manava, ma isi. Ae e leʻi tupu lava i se isi na toetoe lava o le afa laasaga mai matou maua mai mea sili ona maua.

E tusa ai ma na tagata na fesoasoani i le manava o le manava manava, o lona tusitala o Yuri Georgievich Vilunas e tatau ona maua le Nobel Prize mo se fesoasoani taua i le tuuina atu o le soifua maloloina e aunoa ma le faaaogaina o vailaau.O le auala e manava ai le tagi e mafai ona faʻaumatia ai le le talafeagai, ma e masani ona lamatia tele mo togafitiga faʻalesoifua maloloina a le tagata ma pulea lelei o latou lava soifua maloloina. I le faʻaaogaina o le auala e manava ai le manava, e faigofie ona e faʻaumatia faʻamaʻi fatu cardiovascular, bronchial asthma, maʻi o le peptic, faʻapea foʻi ma isi maʻi.

E tusa ai ma le saunoaga a Yuri Vilunas, o le auala e tagi masusu ai o se mea moni na tupu i le togafitiga o le maʻisuka. O lenei faiga e faʻamautinoa ai le toe faʻafoʻisia atoatoa o tagata gasegase e aunoa ma le faʻaaogaina o le suka ma le inisalini.

O ai Yuri Vilunas

O Yuri Georgievich Vilunas na faauu mai le Leningrad State University, o le tomai faapitoa o le International Academy "Faamatalaga, Fesootaiga, Pulega i le Engineering, Nature, Society" ma le sui ole talafaasolopito o le talafaasolopito. Ina ua fasefulu tausaga o Yuri Grigoryevich, sa maʻi tigaina o ia i le tele o faʻamaʻi matautia - faamai pipisi, maʻi suka, fatu fatu fatu, cardiosclerosis ma isi. I le vaaia o le leai o se malosi o fomaʻi na taʻutinoina se faʻamaʻi e le mafai ona faʻaleleia, na ia filifili ai e foia ona lava faafitauli faʻalesoifua maloloina na o ia lava. I le faaopoopo atu i le mea moni na maua e Vilunas le auala e manava ai le manava, na avea foi o ia ma tagata na te maua le malosi, meaai masani, malologa masani o le po e aunoa ma ni faafitauli e fesootaʻi ma isi. Na malolo mai ona maʻi uma lava e aunoa ma le faaaogaina o fualaau, e aofia ai le maʻisuka. I le taimi nei, e fiasefulu afe tagata, e faʻaogaina ai le auala e faʻanofo ai ma le tagi, ua faʻateleina le tele o faʻamaʻi ma taofi le faʻaaogaina o vailaʻau i le lautele. E tusa ai ma lenei metotia, e mafai ona e faʻamalosea le maʻisuka "le mafai ona folasia" i le maualuga o le tolu masina.

Metotia Faʻavae

O le auala e manava ai le tagi e naʻo le manava lava i le lalolagi o le manava i totonu ma fafo, lea e faia naʻo le gutu. O le malulu o le mānava ua vaevaeina i: malosi, agavaʻa ma vaivai. Soo se vasega i lenei auala e tatau ona amata i le manava malosi o le manava. Matou te fautua atu ia te oe e matamata i se vitio i le auala na tuuina mai ai e le tusitala ia le auala e manava ai le manava.

O le manava masusu o Yuri Vilunas o se metotia e leʻi mafaufauina mo togafitiga o faʻamaʻi. O le talaaga o suʻesuʻega faafomaʻi ua faʻamaonia ai o le faʻalavelave faʻaleleia o le tino e mafua tele ona o le masani ai o le tele o gaioiga, ae le na o le faʻaleleia o le tino. O le tuʻuina atu o se manava manava faʻapitoa e maua ai le faʻamalosia mo le faʻavaeina o isi ituaiga faʻafesoʻotaʻi faʻapitoa e mafai ai e le tino lava ia ona maua ni faʻaagaga e faʻafefe ai faʻamaʻi. Ae maise lava, o le manava manava e faʻamalolo ai le maʻisuka e aunoa ma fualaau faasaina, ma o le uiga lena na tofotofoina e le tusitala o le manatu.

Essence o le manatu

O le tele o suʻesuʻega e faʻaalia ai o le tele o metabolic processes e mafua ai le tele o faʻamaʻi e faʻalagolago i le fesuiaiga o le kesi i le tino. I se tulaga masani i tagata, o le fua o le okesene i le carbon dioxide ua fuafuaina e pei o le 1: 3. Soʻo se suiga i le paleni e fesoasoani i le faʻaalia o maʻi faʻalaulema.

E toatele tagata ua masani i le aafiaga o le tagi. I le avea ai o se tulafono, pe a maeʻa se vaalele, o le a maua se fesoasoani i le tulaga lautele, o le a faʻaititia le tiga. E tatau ona maitau o lenei faʻamatalaga o loʻo i ai se faʻamatalaga atoatoa atoatoa mai se manatu o le physiological. O le toʻatele o tagata atamamai e talitonu o se aafiaga faʻapitoa e faʻatinoina e se manava manava faʻapitoa, lea e toe faʻaleleia i le taimi o le tagi, ma ua fuafuaina e faila o le mafaufau ma le tino tutotonu.

O le auala o le mea e pei ona taʻua o le manava manaia o le "ufiufi" i le faiga moni, o lona uiga, e faʻataʻitaʻiina le faʻalavelave faʻafuaseʻi e tupu i le tagi tele. Na fausia e Yu.G. Vilunas ma i le tele o itu e faʻatasi ma manatu o le K.P. Buteyko.

O le manava ma le faʻamaʻaloga ma le manava e maua mai le gutu, ma o le faʻamalolo e umi atu nai lo le manava. E le gata i lea, i luga o le faʻamaʻaloga e tasi e mafai ona i ai ni manava pupuu.O tusitala e talitonu o le auala lea e mautinoa ai le manava aupito sili ona manaia, o le faigata o le faʻalauteleina o le okesene i siama uma ua faʻaumatia.

O le aoga o le faʻatulagaga ua fuafuaina e faʻavae i luga o ni mamanu faʻapitoa. O le manava manava, o le okesene uma e maua mai fafo e le mafai ona ulu i totonu o fale, aua o loʻo tumau pea le carbon dioxide.

O se taunuuga, o le okesene e le faʻaaogaina e faʻaaogaina i totonu o le tino, lea e afaina ai le paleni o le kesi. Faʻatasi ma le manava lemu, o le aveeseina o le carbon dioxide e faʻamautuina i se faʻalauga umi, ae o le okesene e maua i ni vaega laiti e ala i manava pupuu. O lea e mafai ai ona faapaleni le faʻaogaina o le manava ma le faʻaoʻoina o le okesene i sela.

O a manatu o lea manava e faʻavae? Muamua lava, mo soʻo se faʻamaʻi, faʻafesoʻotaʻi le faʻaogaina o masini puipuia, ma o nisi oi latou e mafai ona matauina. O se tagata soifua maloloina e faamalieina atoatoa i le manava manaia, ae a oʻo mai faafitauli, e le o lava, ma o le gutu e fesootai i le gaioiga. O le manava o le manava e mafai ona maua ai se malosi sili atu, "faʻalavelave faʻafuaseʻi".

E maitauina o le manava e tagi lemu e matua faigata lava mo se tagata soifua maloloina, ae mo tagata gasegase o lenei faiga e le afaina ai ni faigata ma ua faia e avea o se faiga masani. I le tulaga masani, o le fatugalemu o le tino e poloka ai le tagiauē, e pei o se mea le talafeagai mo le tino. Faatasi ai ma taumafaiga uumi i lea ituaiga aʻoga, e tupu ai le le mautonu.

Le talafaasolopito o le mauaina o le manava manava o le auala

Na faʻaleagaina le gasegase o le tama talu mai lona laʻitiiti, ma sa tauivi ma le maʻisuka talu mai ona laʻititi, faʻaaoga faʻafitauli faʻapitoa na fesoasoani ia te ia e teteʻe ai i le tino ma tumau ai lona soifua maloloina.

Ae o le maʻisuka na faʻavaivaia sina taimi mo ona taimi, o lona uiga o se faʻamaʻi pipisi, na faasolosolo malie ona faia le galuega faʻaleagaina i totonu o le tino. Ma ua leva nei i le 40 o ona tausaga, sa i ai se tama matua i le falemaʻi i se tulaga o le faʻamaʻi.

Yuri Vilunas, o le igoa lenei o lenei tagata, o fomaʻi e tapulaa i gaoioiga faaletino uma ina ia le afaina ai le loto. Na ia inisiua ma fualaau oona ma faigata ai ona alu. O le tulafono na faatonuina e fomai na faasolosolo lava ona liua o ia i se tagata e le atoatoa.

Na tonu ia Yuri e toe amata ana galuega ina ia mafai ona faatumauina lona tulaga faaletino. Ae o le faamalositino muamua na ia maua lona malosiaga mulimuli ma na tagi. Sa tagi masusu ma faimalaga mo se taimi umi (e pei ona taʻu atu e lona tino ia te ia), sa nofo o ia mo ni nai minute, lea na aumaia ai ia te ia le toomaga ma e oo lava i le malosi o le malosi. Mataʻituina le ata vitio vitio 1:

I le maitauina o lona alualu i luma, na amata ai ona taofiofia e Yuri Vilunas lona manava, e pei o le tagi. E tele taimi i le aso. Ma ei ai se mea na tupu na le talitonu ai tagata uma na siomia o ia ma fomai. I le na o le vaiaso, na ia lagona se alualu i luma taua, ma ina ua mavae ni nai masina, sa ia lagonaina le toe malosi atoatoa.

I tausaga talu ona maua lenei mea, o Yuri Georgievich, faʻaauauina ona suʻesuʻe lenei metotia ma faʻaleleia, na ia faaiʻuina. O le tino, e pei o se faʻatonutonuga o le tagata lava ia, e tutoatasi lava e mafai ona toe faʻaleleia. O lenei faagasologa e aofia ai vaega ole physiological:

  • faʻapitoa masofo
  • malologa masani i le po
  • meaai masani
  • matelaina masani

O le auala lenei na tuʻuina atu ai Yuri Vilunas i se auala manava manava, lea o loʻo faʻasoa ma le agaalofa i tagata uma.

O le aso ou te fautua atu ia e masani i le tasi le itu o le tino atoa - o le manava lemu.

O le a le faavae o le manavaina o se tagata soifua maloloina

Ua iloa e tagata uma e ala i le manava matou te faatumulia mama i le ea. O le oxygen e faʻamalolo mai le ea, lea e faʻafeiloaia e ala i le tafe o le toto i siama uma o le tino. Ona maua ai lea e le toto le carbon dioxide, maua mai i sela ma ave i le alveoli pulmonary.

Le metotia o le vitio o le manava o le manava, vaega 2:

O se manava atoa ma loloto e maua ai le tino ma se vaega tele o le okesene, o lona uiga e maua ai le tele o siaki. O le mea lea, o se tagata e sili atu le soifua maloloina. O vailaau masani ua mafaufau i ...

Aoaoina o Polofesa K.P. Buteyko e uiga i le faʻamaloloina o maʻi ma le matelaina o le okesene

Ma o lenei o lenei malamalamaaga ua maeʻa ona malamalama i le manava manava o loʻo vaʻaia nei i se auala eseʻese. I lona talitonuga, e faavae i luga o tausaga o mataʻituina ma suʻesuʻega, Polofesa K.P. Na maua e Buteyko o le gaioiga o le okesene ma le faʻaleleia e sosoʻo o le tino e tuusaʻo lava i le i ai o le CO2 i le toto.

Ma e oʻo lava i le faʻatulagaina o le tele o le auai lelei o O2 ma le CO2 mo le manava maloloina. Mo le ola maloloina lelei ma le le faʻasaina o le okesene i sela, o lona aofaiga e tatau ona sili atu i luga ole carbon dioxide faatolu.

Afai o le okesene e sili atu nai lo mea masani, ona faʻateleina lea o fusi o loʻo maua i le hemoglobin. I le oʻo atu i sela, o le okesene e tatau ona motusia nei noataga ina ia mafai ai ona ulu atu i totonu o siama. Le mea e le mafai ona ia faia. Ma o le matelaina o le okesene e aliali mai i totonu o sela, o le le lava o le okesene e aliali mai foi i totonu o okeni, lea e oʻo atu ai i gasegase eseese ma faʻamaʻi.

O le mea lea, e talafeagai le faʻafefeina o le ea i se auala e faigofie ai noataga o le hemoglobin ma le okesene, lea e faigofie lava ona malepe. Ma mo lenei mea, i le alveoli o mama, ole carbon dioxide e tatau ona 3 taimi sili atu.

Ae paga lea, o lenei sailiga, lea na faaigoaina o le "faʻamalofia o le manavaina o le manava loloto" - VLGD, e leʻi faʻamaonia e fomaʻi lautele. Ma o le tusitala, ona o lona mafaufau uiga ese, na oo i le tele o osofaiga.
Ma o le vaega lenei 3, le vitio o le manava a le Yuri Vilunas:

E tatau ona matou manatua faatasi pe a faʻatonutonu le manava i lenei metotia, o le fua o le carbon dioxide ma le okesene e tatau ona 3: 1. Lalo o le a tatou aoao e manava ...
O le taimi nei ua uma ona siitia uma pene i le Buteyko manava ma ua faʻaaoga aloaia i falemaʻi faʻaleleia e faʻaleleia ai le soifua maloloina o tagata.

Na fausia e Yuri Vilunas lona auala i le atinaʻeina o Polofesa Buteyko, ae na faaleleia atili ai. Mai le manatu o manatu ua faia e fomaʻi aloaia, e le mafai ona malamalama i le mafuaaga, i ni nai minute, o le manava e mafai ona oo atu ai i le mamafa ma le tiga e laveaʻi ai .. Ma fesili atu i le tino o se polokalama lea e faasolosolo faasolosolo malie lava ona afaina. Ae e faapena.

O le manava malosi e le lelei

O lenei faʻamatalaga na lauiloa i le 18 senituri, na saunoa ai le fomai Dutch o Costa Costa mo le taimi muamua e uiga i aafiaga leaga o le loloto ma le manava atoatoa i le soifua maloloina.

Mulimuli ane, o le fomaʻi Rusia, o le physiologist B.F. Na faia foi e Verigo se faaiuga tutusa e faapea o le CO2 e le atoa ma le O2 e le o faamamaina ai sela, ae, i se isi itu, mafua ai le matelaina o le okesene. Faatasi ai ma le manava atoa, ua ave ese le carbon dioxide, ma o le tino, taumafai e taofi, toe faatonuina ia vaa e malilie ai. Mai lenei mea, e le mafai foi e le okesene ona ulu atu i sela.

O le mea moni o le manava loloto e le lelei ma na finau foi le polofesa o Buteyko.

Na fuafua e le polofesa e faapea, o tagata soifua maloloina e sili atu le tele o le carbon dioxide i lo latou toto pe a faatusatusa i tagata mamaʻi, mo se faataitaiga, fomaʻi bronchial, poʻo isi faʻamaʻi: colitis, maʻi o le tino, strokes, ma le fatu. O le mea lea, ina ia mafai ona ola maloloina, e tatau i se tagata ona aoao e lavea CO2 i totonu o le tino. Ma o le manava mataʻu e fesoasoani e fai ai lenei mea.

O suʻesuʻega faasaienisi ua faʻamaonia e 3 minute o le manava loloto e afua ai faʻafitauli i totonu o le tino:

  • le lelei o le vevela,
  • fulafula e tupu ma taga i lalo ifo o mata,
  • o le maualuga o le cholesterol e alu ese,
  • ona o le leai o se kesi carbon dioxide e foliga mai le malulu,
  • le aʻafiaga o le paʻu ma le fatu fatu, fomaʻi,
  • le mautonu ma le ulu o le ulu.

I luga o le vitio, o le auala o le mānava, vaega 4

Ole televave ma faifaipea o fefaʻasoaʻiga o le ea i totonu ole mama ole mea e faʻaitiitia ai le malosi ole tino ole tino, faʻalavelaveina gaioiga faʻasolosolo, ma oʻo atu ai i le le lelei o le tino. O le faaletonu o le CO2 o loʻo faia suiga i le paleni o le acid-base, lea e mafua ai le taimi e tuʻuina atu ai enzymes ma vitamini. E aafia uma ai le tuufaatasiga o le toto ma le tuufaatasiga o ponaivi, faʻamalosia ai le tupu aʻe o tumutumu ma tuputupu aʻe, ma e fesoasoani i le teuina o le cholesterol.

Ia tatou o atu nei i le auala tonu e manava ai.

O ai e aoga mai le manava masusu

Ua lapatai mai Yuri Vilunas e le lagona e se tagata soifua maloloina le manaʻoga. E faʻamaonia ai tagata ei ai faafitauli faʻalesoifua maloloina ma faʻafitauli ma fesoasoani e faʻaitiitia uma faailoga. E lelei le faʻaaoga uma mo le puipuiga ma pe a maʻi se tagata.

E oo lava i tamaiti e mafai ona latou faia, o le taimi lava e i ai se lagona o le le lava o le malosi po o le malaise o loo i ai, o le a leai se afaina mai lenei gaioiga. Faʻamālōlōina maʻi ma aumaia le sili ona aafiaga pe a:

  • maʻi maʻisuka ma vailaʻau,
  • ma faʻamaʻi pipisi o le pulmonary system ma bronchi,
  • malulu
  • i le maualuga ma le maualalo o le mamafa, ae na o le faamagaloina,
  • ma le mama ma pe a faʻavaivaia taimi le mautonu,
  • pe a faigata ona feagai ma le le mautonu ma le ulu tiga,
  • ma se faʻamaʻi o le manava,
  • mo le meaʻai
  • ma le atuatuvale popole
  • faatasi ai ma le faʻamaʻi totoʻa,
  • faʻamalolo le maʻisuka e aunoa ma fualaau faasaina
  • i le soliga o faiga faʻasolosolo,
  • fulu
  • ma le le atoatoa ma le le atoatoa o le malosi,
  • faʻamaʻi maʻi fatu cardiovascular.

I le faagasologa o le manava lemu, o le mafuaaga autu o le hypoxia ma le oona o namele o le nuanua ua soloia, ma o le faagasologa o le toe faʻaleleia o le toto toto lelei e tupu i totonu o le tino. Ma o lenei mea e aʻafia ai le toe faʻafoʻiina o metabolic processes i totonu o siama ma gaʻo. Lea e taʻitaʻia ai le toe faʻaleleia o aʻafiaga ma tino ma e oʻo lava i siama namu.
I le vaega 5, o tulafono lautele mo le faʻatinoga:

O le tagata e faʻaaogaina le manava le manava e solia

E leai se tulaga e tatau ona e faia lenei faʻamalositino i le taimi o faʻamaʻi tigaina o faʻamaʻi, aemaise pe afai e fesootai ma:

  • ma manua ulu
  • ma le toto maualuga
  • faʻatasi ai ma aʻafiaga faʻamalosi ma mea faʻapipiʻi,
  • ma le fiva ma le fiva,
  • ma faaletonu mafaufau
  • ma le lamatiaga o le tafe toto.

Faiga faʻavevela

Aʻo faʻatulagaina se manava o le tagi, o le metotia e aofia ai tulafono patino. Faatasi ai ma se malosi malosi o le faamalositino, e tatau ona e gauai atu i na ituaiga o manava: e tatau ona tatala lou gutu ma tuu atu se uila e pei o se tagi. Faatasi ai ma le saʻo le faia o musumusuga, o se lagona ua faia na vaʻaia le ea i le gutu. O le ea e le mafai ona fufulu e ala i nifo. O se manava loloto tele e manatu e le saʻo pe a tuleia le ea i totonu o mama.

O se elemene taua o le faamalositino o le mutaaga lelei. E tatau ona faʻatinoina, faʻagesegese, faʻalautele le taimi, ma pei o le ea e alu ese. I le taimi o le faʻamalolo, o le a faʻaalia ai leo. E tatau ona manatuaina o le leo "fffff" e sili ona malosi (o le toto e mafai ona vave paʻu vave mai le 180 i le 130 mmHg). Faatasi ma ia, o se tamai va i le va o laugutu, lea e faatonutonuina ai le ea. E le fautuaina atu le faʻamalosi o laugutu.

A e faʻamalo i le leo o le "hooo" e matala le gutu o le gutu, faʻatagaina ai le saolotoga mai le ea. O lenei leo e taʻu atu ia te oe lava, ma o le mea lea o le manava lava ia e sau filemu. E le tatau ona tapunia le gutu i le faagasologa atoa. Pe a faʻatulagaina ni laugutu o le "fuʻo" e faʻatulagaina ina ia faia ai se pu ma le lapotopoto e uiga i le kulino. E tatau ona lagona le leo o se "umi" umi. A maea le faʻamaga atoa, o le manava manava e 2-3 s e manaʻomia aʻo lumanaʻi le isi manava.

O se manava manaia talafeagai e masani lava ona faia pe a uma se faamalositino ma le manava malosi.I lenei tulaga, e manava le manava, e aunoa ma le tagi masusu.

O le auala sili ona malosi poʻo se faʻasasiga o le manava malosi ma le manaia o loʻo i ai le malosi sili ona lelei. O se vaega vaivai e faʻaaogaina mo faamoemoega puipuia.

Aʻo faʻatinoina le manava o mafaufauga i tagata mamai, e tatau ona amanaʻia nisi o nuances:

  1. O le faamalositino e mafai ona faia aʻo tu pe nofo, faʻapea foʻi aʻo e savali.
  2. O le faamalositino e faia i le umi e faʻamaonia ai le faʻamaeʻaina e aunoa ma se totogi. O le faʻamalosi ma le taumafaiga e le fautuaina.
  3. Afai e te lagona le le lava o le ea, e tatau ona e sui i le manava masani.
  4. Afai ei ai se faʻalavelave faʻafuaseʻi, e taofia le faamalositino.
  5. Faatasi ai ma le manaʻoga mo le seleina, o lea manaʻoga e le faʻasaʻoina. Yawning e avea ma masini masani o tulafono faatonutonu.

Faatasi ai ma le fesoasoani a le manava o loʻo tagi, e mafai ona faʻamalolo nisi o faʻamaʻi, ma e mafai foi ona fautuaina lenei metotia e avea o se mea faʻapipiʻi. O le faamalositino e mafai ona faia mo tagata matutua ma tamaiti, alii ma tamaitai, ma foliga mai e toetoe o maʻi uma lava. O le mea e sili ona manaia e tupu pe a faʻamalolo e le manava le manava ole maʻisuka e aunoa ma fualaau. O le tusitala o le metotia, Yu.Vilunas lava ia, na mafatia i lenei faamaʻi ma atiina ae ai mataupu faavae o le faalauiloa e faavae i aafiaga patino o togafitiga mo le maʻisuka.

O le tele o iloiloga ua faaalia ai o le manava e tagi lemu ua i ai se aafiaga lelei i tagata mamai o ia ituaiga o maʻi:

O lena manava manaia e fesoasoani lelei i tulaga faigata ma faʻamaʻi manino o tiga.

O le manava masusu e le fautuaina i totonu o se vaega laititi o soo se gasegase tumau. E faʻamaonia le faʻasaʻoina i tulaga faʻapea: afaina ulutala, faʻalavelave maualuga i luga o le toto ma le maualuga o le toto poʻo le faʻasaina o le tino, fiva ma le maualuga o le vevela o le tino, gasegase i totonu, faʻafitauli faʻaletonu taua.

Faʻamatalaga Faʻaaogā

E mafai ona e mafaufau atili i auiliiliga o le filifiliga pe a sili atu ona aoga le manava masusu e faasaga i le maʻisuka. O le metotia o le faamalositino e aofia ai laasaga nei:

  1. Faʻaleleia o manava. O lenei laasaga muamua ua mamanuina ina ia maualuga le aveesea o le carbon dioxide. Pe a faʻamaʻa, e masani ona le maua le ea: e gutu le gutu ma tatala le leo "k". O le faʻamalologa e faia i le faʻauigaina o le leo "ha" ma se gutu laitiiti. E muta le laasaga i le manava e 2-3 s.
  2. Le manava vaivai. O le faʻasoaina e faia faʻatasi ai ma le faʻauigaina o le "ha" - puupuu ma le malosi, ma le sob. O le faʻamalologa e faia lelei ma faʻaauau - "haaa." O le faamalositino e taofi pe a uma le faʻamaʻaloga e leai se totogi.
  3. Faʻavave le manava. E faia i le maeʻa ai o se pisi puupuu. E faia e tusa ai ma le metotia o loʻo faamatalaina i luga mo lenei ituaiga manava.

E leai se tulafono e tasi i le umi o le manava, e aʻafia ai uiga o le tagata ma ituaiga o faʻamaʻi. Pe a taitaia le toleniga ma se togafitiga puipuia, o vasega e faia mo le 3-4 minute 5-7 taimi i le aso. E ono manaʻomia le 30-40 minute e tuʻu ai se togafitiga faʻapitoa. O le umi o vasega e tatau ona faʻagasolo malie. I le taimi muamua (2-3 aso) e tatau ona tapulaa i le 2-3 minute. O le a le umi o le vasega atoa, o le a fai mai e le tino. Afai o suiga lelei ua mafai ona gafatia, ona mafai loa lea ona e lafoaʻi malie ia faʻatinoga. Faʻatasi ma faʻafitauli o le cardiological, o le ala e oʻo atu i le 3 vaiaso, ma le maʻi o le manava - 1-1.5 masina, ma mafai ona faamaloloina le fomaʻi i le 2.5-4 masina.

Toe iloilo tagata

O le faiga o le manava manava e sili ona lauiloa, ma ua faʻamaonia i le tele o iloiloga o tagata na faʻataʻitaʻiina le metotia. O nisi o fua faʻatatau masani e mafai ona tuʻuina atu:

  1. Faamoemoe mai Perm. O le maʻisuka ituaiga 2 e foliga mai mo se taimi umi. Na maʻi le gasegase, ae leʻi talitonu e mafai ona fesoasoani nisi ituaiga taʻaloga gymnastics. Na foliga mai e leai se aoga.Na faatauanau le fomai e taumafai, faafetai tele ia te ia mo le fautuaga. O le soifua manuia ua faʻaleleia lelei.
  2. Svetlana mai Ufa. Mo se taimi umi na ou mafatia ai i le le mautonu. E le gata i lena mea, ae o mea uma e leai se aoga. Ua amata ona pasi ia neura, ae leai se mea e fai e uiga i le uiga. Sa ou taumafai e manava e tusa ai ma le auala a Yuri Vilunas. Lua masina o le galue malosi, ma na mou atu faafitauli, e peiseai latou te lei ola. Ou te fautuaina atu i tagata uma.
  3. Nikolay mai Tuma. Faatasi ai ma le matua, na amata ona ou lagona atonu o le a le taina le fatu. Faafitauli ma ia na fefe ma fefe. Sa ou faitau e uiga i mea ofoofogia o le manava ma le tagi ma tofotofoina le metotia ia te au. Sa ou faataitai 30 aso 5 taimi i le aso, ma o le taunuuga na maualuga atu nai lo faamoemoega uma. O lenei ua ou tamoe vave nai lo tamaiti laiti.

Ua fausia e Yuri Vilunas se metotia manava manaia lea e faʻaaogaina ai le sob. O lenei metotia ua faamaonia le aoga i togafitiga ma le puipuiga o le tele o faamai ma eseese gasegase. O le faʻaaoga lelei o le metotia e mafai ai ona e togafitia le maʻisuka. Aʻo leʻi amataina vasega i le faʻaaogaina o lenei metotia, e sili atu le maua o fautuaga faʻapitoa, ma e tatau ona faʻatinoina ia faʻatinoga i se faʻagasologa malie o le avega faʻanatinati.

Faafetai mo lau finagalo faaalia.

Faʻamatalaga

Megan92 () 2 vaiaso talu ai

E mafai e se tasi ona faʻamaloloina atoatoa le maʻisuka? Latou te fai mai e le mafai ona fofoina atoatoa.

Daria () 2 vaiaso talu ai

Na ou manatu foi e le mafai, ae a uma ona ou faitauina lenei tusiga, ua leva ona ou faagaloina lenei "maʻi e le mafai ona togafitia".

Megan92 () 13 aso talu ai

Daria () 12 aso talu ai

Megan92, o lea sa ou tusia ai i laʻu uluai faamatalaga) Faalua i le tulaga - o se sootaga i se tusiga.

Sonya 10 aso talu ai

Ae e le o se teteʻa? Aisea latou te faatauina atu ai i luga o le initaneti?

Yulek26 (Tver) 10 aso talu ai

Sonya, o le a le atunuu o loʻo e nofo ai? Latou te faʻatau atu i luga o le Initaneti, aua o faleoloa ma falemaʻi tuʻufaʻailogaina o latou igoa. E le gata i lea, naʻo le totogi naʻo le maeʻa ona maua mai, o lona uiga, muaʻi siaki, siaki ma naʻo le totogi. Ioe, ma o lea ua latou faʻatau atu mea uma i luga o le Initaneti - mai lavalava i televise ma meafale.

Faʻafofoga Faʻafoe 10 aso talu ai

Sonya, alofa. Ole fualaau mo le togafitiga o le maʻisuka ua le faatauina atu i luga o fesootaiga ile fale talavai ina ia mafai ai ona aloese mai le totogi. I le taimi nei, e mafai ona e faʻatonuina naʻo luga o le upega tafaʻilagi aloaia. Ia soifua maloloina!

Taʻalo leo manava, e tusa ai ma le metotia a Yuri Vilunas

Ae e te leʻi amataina se faamalositino, ia e manava ma manava. O le faʻamalosia e ala i le malosi o lona aʻafiaga ua vaevaeina i le faʻataʻitaʻiga, le lalelei ma le faʻalelei, e aofia ai vaega e tolu: faʻafefe, faʻafeololo ma taofi. Ou te tuuina atu o se faataitaiga o le manava lautele. Afai e manaʻomia, e mafai e oe taʻitoʻatasi ona faʻalauteleina lou malamalama ma sili atu ona loloto le atamai i le metotia o le manava lemu a Yuri Vilunas.

Faʻafefea ona fai saʻo

1. Fai se manava ma lou gutu. Pupuu ma le malosi, e pei o le ea o lou gutu e tumau ma e le toe alu i ai. O se manava e foliga mai o se sob i le taimi o le tagi pe a pa'ū se tagata mo le ea: "ha" ma o lona umi e na o le 0.5 sekone. O se leo lelei lea.

2. E te faʻaolaina foi lou gutu. I le amataina, ina ia mafai ai ona iloa lenei metotia, ou te fautuaina oe e faʻaaoga le leo "ho-o-o" poʻo le "ha-a-a" pe a faʻamalosi, o le tusitala o le metotia e manatu o nei leo e sili ona taliaina mo tagata uma. Gagau ou laugutu i se masini ma fai lemu le "ho-o-o" i le exhale.

Aua le faʻalavelave aʻo e alu. O le faʻamalologa e tatau ona lamolemole ma toʻa. O le umi o le faʻamalologa e 2-3 sekone. Afai o se mafanafana umi e lelei mo oe, e mafai ona e faʻaaogaina. Aua e te taumafai e fufulu uma le ea mai mama ina ia faigofie ona taofi.

3. Mapu. O le malologa e 2 sekone, e na o lou manava, aua le manava. Ina ia saʻo le fuafuaina, e aunoa ma le faanatinatiina o le lona lua, ua fautuaina e Vilunas le faitau lemu: "tasi-masini, lua-masini". O le a lua lua sekone.

E mafai ona e manava i soo se tulaga o le tino: nofo, pepelo ma e tusa lava pe savali.Afai e te lagona le manava, alu i lau masani.

Auala e fuafua ai pe ae manaʻomia se togafitiga faapena

E matua le lava, ae le mafai e tagata uma ona lagona le manaomia o ia manava. O le mea moni o loʻo i ai tagata soifua maloloina lelei oe ua atiaʻe lelei maso o loʻo maua ai le manava. O lona uiga, ua latou faʻaleagaina mai le aso na fanau mai ai le faagasologa o tulafono faatonutonu a le tagata lava ia, lea e maua ai le atoatoa o faiga faʻavaomalo.

Mai le aso o lo latou fanau mai, o tagata faapena e iloga i le lelei ma le umi o le ola.

Ae o le toatele o tagata e fananau mai ma se tino vaivai vaivai ma o latou olaga uma e manava manava, e mafua ai le tele o faamaʻi. Fuafuaina pe manaʻomia e lou tino lenei ituaiga o manava e faigofie ma faigofie.

Fai se manava masani (pei o oe manava i taimi uma) ma faʻaola loloto. Ma vave ona manava, e faʻaaoga ai tulafono o le manava o le tagi. A manava manava i totonu ma fafo ma se leo ho-o-o.

O tagata soifua maloloina e le lava le ea e faʻamalosi ai. O lona uiga e manava a latou mea saʻo mai le natura ma faʻaaogaina gaioiga uma i totonu oo latou tino. O le mea lea, o le faʻaogaina o le tino e tetee i le auala o le manava faʻamalosi ma latou lagona ai le le fiafia.

Ae i tagata ei ai faafitauli faʻalesoifua maloloina, o le a faʻamafanafanaina ma faigofie ona faʻaalu. Ma o le ai ai se manao e faaauau lenei manava. E taʻu mai ai e manaʻomia e le tino ona faʻasaolotoina o ia mai le sili atu o le okesene i totonu o mama, e manaʻomia ai le tele o le carbon dioxide.

O a leo e mafai ona ou faʻaaogaina pe a faʻamalosi?

E pei ona taua i luga, muamua e tatau ona e amata i le leo "ha-ha-ha" ma le "ho-o-o", o leo vaivai nei. E faasolosolo lava, ao aʻoga, e mafai ona e sui i isi leo: "fff", "fu-u-u", "s-s-s".

O le vaega mulimuli o leo e manatu malosi, e le mafai ona amata amata ona e aoaoina faatasi ma i latou. A faʻaaogaina le leo "ffff", "fu-y-u", "s-s-s", maʻi tiga ma le vevela e ono aliali mai. O le teenaina e lou tino o nei leo e taʻu mai ai soliga ogaoga, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻataʻapeʻapeʻa (atherosclerosis).

E ui o tagata taitoatasi. Taumafai ma filifili le leo lea o le ae maua ai le manava manava ma i le taimi e tasi, o le ae le maua ni lagona le lelei.

Auala masani mo le aloese mai mea sese

  1. E na ona e manava lava e ala i lou gutu. Ma le inu ma le manava i le gutu.
  2. Na e manava manava, ae e leai sau manava. E iai sou lagona o le leai o se okesene. O lea e te le manaʻomia le faʻaauau ma faʻamalosia lou tino. Ave se manava e masani ai ma masani ai mo oe ma faʻalelei.
  3. Po o le faʻaogaina o lenei metotia o le Vilunas: ia e manava manava ma lou gutu, faʻafefe, gagau ou laugutu i totonu o se pipili ma fai mai "ho-o-o".
  4. Ona toe alu lea i le auala e manava ai le manava. Afai, pe a maeʻa, e le tuʻuina mai le manava, e tatau ona e faʻaaogaina. Faalogo ia oe lava ia. Inhale ma exhale e tatau ona lelei ma manaia.
  5. O le faʻamaʻaloga e tatau ona umi atu nai lo le faʻamafanafanaina, ae le tutusa ma lea mea, ma le isi, e le puupuu.
  6. A e faʻamalosi, o maso o laugutu e le tatau ona faʻalavelave. E tatau ona taumafai e faʻamautinoa o loʻo gutu le gutu mo le saolotoga o le ea, e aunoa ma se taumafaiga ma tuleia i laugutu.
  7. Faatasi ai ma se manava manava ma puupuu, taumafai e maua le lagona e tumau le ea i le gutu ma e le toe alu. O le vaitafe e faʻafefe o le ea e tatau ona taia le palate, o le ae lagona lona paʻu malulu. Afai e te lagona le malulu malulu i lalo ole larynx (bronchi ma mama), ona e manava ai lea i le le saʻo.
  8. Mapu ma le saʻo ma aua neʻi faʻamalo mai ou māmā i le taimi o se malologa.

Faamolemole ia matau: I le palakalafa 7 - pe faʻapefea ona aloese mai mea sese ua tusia ai e te manaʻo e maua le lagona o le ea e le ulufale i le mama. O se lagona. E foliga mai e puupuu ma manava le manava e naʻo le oʻo. O le mea moni, e mautinoa lava e alu i mama. A leai, o le a le mafai e le tagata ona faʻaauau ona manava. Ma o se isi mea sili ona taua.Afai e te lagona le manava i totonu o le bronchi ma mama, ona e manava manava lea. Taumafai e faʻalelei mea sese!

Ma le isi, ou te fia faamamafa atu o le manava lemu o le masini masani lea oo tatou tino lea e fesoasoani ia i tatou e tetee ai i le atuatuvale, tiga faaletino, ma faafitauli uma. Aua e te taofia le naunau ina ia e tagi.

O le tosoina o lenei manaoga i totonu o le tagata lava ia, o se tagata e mafua ai faʻamaʻi totonu. Ma o le ala i le soifua maloloina o loʻo i totonu o le tino. Faʻalogo lelei i mea o loʻo talanoa ai lou tino. Na o le malamalama i tulafono o le natura o mealilo o le ola maloloina, tupulaga talavou ma le ola umi ua faaalia.

Manatu faaalia. O le ata o le a faʻamuta, pe o le a tuʻuina atu se fesoʻotaʻiga i lau punaoa. Faafetai mo lou malamalama!

Mafai ona faʻamalolo le tele o faʻamaʻi e le mafai ona faʻaleleia e aunoa ma le faʻaaogaina o vailaʻau - faʻaaogaina faʻaoga masani masani. O le auala e manava ai le sogisogiga o loʻo taʻua foi o le fomaʻi masani o le Yuri Vilunas, o ia auala e mafai ona faia ai se suiga moni io tatou mafaufau. Tatou ola uma e pei ona masani ai - tatou te momoe, 'ai, maʻi, manava, ma isi. Ae e leʻi tupu lava i se isi na toetoe lava o le afa laasaga mai matou maua mai mea sili ona maua.

E tusa ai ma na tagata na fesoasoani i le manava o le manava manava, o lona tusitala o Yuri Georgievich Vilunas e tatau ona maua le Nobel Prize mo se fesoasoani taua i le tuuina atu o le soifua maloloina e aunoa ma le faaaogaina o vailaau. O le auala e manava ai le tagi e mafai ona faʻaumatia ai le le talafeagai, ma e masani ona lamatia tele mo togafitiga faʻalesoifua maloloina a le tagata ma pulea lelei o latou lava soifua maloloina. I le faʻaaogaina o le auala e manava ai le manava, e faigofie ona e faʻaumatia faʻamaʻi fatu cardiovascular, bronchial asthma, maʻi o le peptic, faʻapea foʻi ma isi maʻi.

E tusa ai ma le saunoaga a Yuri Vilunas, o le auala e tagi masusu ai o se mea moni na tupu i le togafitiga o le maʻisuka. O lenei faiga e faʻamautinoa ai le toe faʻafoʻisia atoatoa o tagata gasegase e aunoa ma le faʻaaogaina o le suka ma le inisalini.

Togafitiga o le maʻisuka I


O le felauaiga o le kulukose i totonu o sela o le tino e maua mai i se ituaiga o hormone faapitoa e maua mai i peta beta o le pancreas - inisalini. I le maʻisuka, o osofaʻiga o peta e osofaia e autoantibodies ma oti, ma o mea e le, e le maua ai le inisalini pe faʻapipiʻiina i ni mea laiti.

O le mea lea, o togafitiga o le maʻisuka ou te le mautonu:

  • iniseti injections
  • mataʻituina le tulaga o le thyroid gland ma slanderland.

Faʻalogo! I le maʻisuka, o le teenaina o le inisalini poo le le saʻo o le fuaina o a latou gaioiga o le a mafua ai ona maua se hyperglycemic coma, lea e mafai ona afaina.

O loʻo faʻamalosi maʻi

Gymnastics respiratory is a part of the physiotherapy exercises. Ae ui i lea, o le togafitia o le maʻisuka e ala i le manavaina e le aofia i le togafitiga o lenei maʻi.

O faamalositino e le aumaia ai le togafiti tatau lelei:

  • aua le faaosofia le gaosiga o le inisalini,
  • aua nei aafia le gaosiga o autoantibodies e faʻamamatia ai peta beta,
  • latou te le tuʻuina atu le avega faaletino faaletino i luga o le fatu o le fatu, faʻapea foi i luga o musika tetele, o le taimi lea e faʻatupulaʻia ai le kulukose ma gaʻo gaʻo e mu.

Ae peitai, o le manava e mafai ona faia e puipuia ai pe togafitia ai isi maʻi o loʻo i ai i le maʻisuka, mo se faʻataʻitaʻiga, i le maʻisa, i le malulu, i le uumi o le taimi, malologa malosi (mo le puipuia o le niumonia ma le malosi), e faʻaitiitia ai le toto.

O le taatele o le taʻaloga a le tino o Strelnikova ma Buteyko, o loʻo faʻaalia i luga o le upega tafaʻilagi e pei o auala mo le togafitia o le maʻisuka, e le o taua foi i togafitiga o lenei maʻi. O le muamua na faia e faʻalogo ai i leo, ae ua faamaonia i le togafitiga o faʻamaʻi pipisi. O le lona lua ua mamanuina e faateleina ai le pulmonary volumes i fomaʻi.

Digression i luga o le autu. O fea e malolo ai ma le maʻisuka?

Pe a fuafuaina se tafaoga, filifili se nofoaga ma se siosiomaga e lelei mo oe, o fea o le a mafai ai ona faʻaauau pea ona mulimuli i se taumafataga maualalo, ma o le a le ese le gaioiga faaletino mai mea masani. Faʻasoa faapitoa i le avanoa o fomaʻi faʻapitoa faʻapitoa faʻapitoa. O le filifiliga sili lava o se tafaoga i togafitiga faʻapitoa.

Vilunas Diabetes Healing System


Mo se toe faaleleia atoa, e le gata o le pancreas, ae o isi foi totoga, e tusa ai ma le tusitala o le polokalama, e tatau ona tausisia mo le masina e tasi ... Ua maua se panacea?

Sei o tatou faia se iloiloga puupuu o le faiga mo le togafitia o le maʻisuka ma isi faʻamaʻi e aunoa ma le faʻaaogaina o fualaau faasaina ma meaʻai, o ona lomiga e mafai ona maimoa i luga o YouTube ma isi punaoa - Faʻavavega masusu e pei o le maʻisuka Vilunas Yu. G.

Laasaga Muamua - Paʻu i le Taumatau

Faʻasalalau Yu.G. Vilunas Faʻamatalaga a fomaʻi
O auala mo le togafitia o faʻamaʻi suka o loʻo faʻaaogaina i aso nei e le saʻo, aua latou te le amanaiaina e le manava manava le maʻisuka, ma o le mea lea latou te le maua ai le okesene ma meaʻai.E leai se manava po o le sese, ma e maua e le toto i totonu o le toto le okesene ma meaʻai i le toto i soo se tulaga.
Ina ia mafai ona toe faʻafoisia galuega a le pancreas, aemaise lava i vevela beta, e manaʻomia e le maʻisuka ona manava saʻo i le manava o le manava o le lalolagi, ona amata ai lea ona maua mai insulin i latou lava.E leai se manava e aʻafia ai peta beta.
O le mauaina o totoga o faamaʻi o le okesene ma meaai paleni e ala i le manava lautele o le a tumau ai pea le suka o le toto, ma faʻamalolo ai le pancreas ma le peta.E tusa lava pe faʻamalūlūina le toto i le okesene, o le suka mai le toto o le a le mou atu, o le a le mafai ona faʻamalolo le pancreas, ma o le a osofaia pea e le autoantibodies ia suauu beta.
O le manava masusu na ou fatuina mo le maʻisuka malosi ua faia e pei ona taua i lalo. O le malolo puupuu (0.5-1 sec) le manava (tatala le gutu) ma faʻamalo le leo "ha" (e ala i le gutu), ona taofi lea o lou manava mo le 3 (tau le gutu) - 10 sekone. E tatau ona e manava e tusa ai ma le polokalame: i le aso, 3 taimi i le itula, i le 15th, 30th ma le 45 minute, ma i le 60th minute e te manaomia e toe faia 3 le manava cycles i se laina, lea o le a 30 30 sekone. O le aofaʻi i le itula mo le manava a le lalolagi atoa o le a faʻaaluina 1 minuteMuamua, 1 + 1 + 3 ≠ 10.

Lua, o le auala o le uuina o le mānava - Kumbhaki, na faia i le fia afe tausaga talu ai e yogis Initia. O le mea moni lava e mafai ona faʻaleleia le manava o le "totonu" e mafua mai i le faateleina o le CO ma le faʻateleina o le faʻamaʻi o le okesene. Ae peitai, ina ia amataina lenei faagasologa, e tatau ona taofi lau manava mo le 4 sekone, ia le itiiti ifo i le 40 sekone, ae mo le mea lenei e tatau ona e faataitaiina le manava e tusa ai ma se metotia faapitoa.

Laasaga lua - lafoaia meaai

Faamatalaga mai le tusitala Tali a fomaʻi
Afai o le maʻisuka e le manava lelei ma o loʻo i luga o se meaʻai, ona leai lea o ana okeni e aunoa ma le okesene ma mea e tatau ai, ma a maeʻa sina taumafataga laitiiti, e tumau pea meaʻai i le toto, faʻavaveina.

Le lava o meaai paleni i totoga e tau atu i le atinaʻe, e le iloa e fomai, o le "matelaina faaletino."

O le fuaitau "pe a uma meaai le lelei, o meaʻai e tumau pea i totonu o le toto, faʻapipiʻiina" ona matou tuʻu ai lea e aunoa ma se faʻamatalaga. O le maualuga lenei o le le atoatoa.

E tusa ai ma le tatalaina o le "matelaina faaletino" - na le tuuina mai e le tusitala se faamalamalamaga manino o le faagasologa na ia mauaina.

E le gata i le togafitiga ma le manava lemu, e tatau ona e lafoaia le taumafataga ma fesuiaiga i se "meaai paleni". Amata ona 'ai meaʻai faʻasaina.O se taumafataga maualalo ole kapiti e faʻatapulaʻa ai meaʻai gaʻo, ma faʻaitiitia ai le kulūkose o le toto muamua aʻo leʻi 'ai. O le teena o se taumafataga e feteenai ma le sini autu o togafitiga. Tetee i soo se tasi, ae maise lava mai se meaai malosi, e fasi ai ia peta pene.E le gata i lea, mo le maʻisuka, ina ia mafai ai ona togafitia togafitiga, o le maualuga o le suka o le toto ma le "masani masani" e tatau ona 2-3 taimi maualuga nai lo tagata soifua maloloina. O le masani faatagaina o le suka toto e 15 mmol / l.O suauu masini e mateina e le o se meaʻai, ae e ala i autoantibodies. O le faʻatulagaina o le 15 mmol / L faʻavaveina ai le atinaʻeina o aʻafiaga masani o le maʻisuka ma mafua ai le faaleagaina o isi gaioiga endocrin.

O le manava masusu o Yuri Vilunas o se metotia e leʻi mafaufauina mo togafitiga o faʻamaʻi. O le talaaga o suʻesuʻega faafomaʻi ua faʻamaonia ai o le faʻalavelave faʻaleleia o le tino e mafua tele ona o le masani ai o le tele o gaioiga, ae le na o le faʻaleleia o le tino. O le tuʻuina atu o se manava manava faʻapitoa e maua ai le faʻamalosia mo le faʻavaeina o isi ituaiga faʻafesoʻotaʻi faʻapitoa e mafai ai e le tino lava ia ona maua ni faʻaagaga e faʻafefe ai faʻamaʻi. Ae maise lava, o le manava manava e faʻamalolo ai le maʻisuka e aunoa ma fualaau faasaina, ma o le uiga lena na tofotofoina e le tusitala o le manatu.

Upu Tomua Na faʻapefea ona ou mafaia ona faʻafitia le maʻisuka

I le lua tausaga talu ai, na lolomiina ai laʻu tusi, Weeping Breath against the Diabetes, ma le ulutala "Faʻataunuʻuina o le Faʻatonuina e aunoa ma Fualaau Faʻatau ma Meaʻai" (St. Petersburg, 1999). I totonu, mo le taimi muamua na ou talanoa ai e uiga i le auala na mafai ai ona ou toe maua mai le maʻisuka, e aunoa ma le fesoasoani a fomaʻi.

I totonu o se siosiomaga e taʻu mai ai e le faʻailoga faʻamaʻi le maʻi suka e avea ma faʻamaʻi e le mafai ona faʻaleleia, o le foliga mai o le isi itu o le mafaufau, lea e mafua ai le mafai ona togafitia lenei maʻi ogaoga e ala i le faʻaaogaina o le natura masani o tulafono faatonutonu a le tagata lava ia na ou mauaina (soga le manava, masalosalo o le tagata lava ia, malologa masani o le po, ma isi mea). . Ae ui i lea, o vailaau faʻaaogaina na faʻaaogaina ai le "leo filemu" ma faafoliga e leai se mea, i lona uiga, na tupu. O se tasi (e ese mai i se fomaʻi) o loʻo talanoa e uiga i mea le mafaufauina, ma o le mea lea e aoga ai le gauai tele i lenei mea. O le mea moni, i le lalolagi atoa e leai se tagata e toʻatasi o le a faʻamaloloina i le maʻisuka, e oʻo lava i totonu o atunuu sili ona atiaʻe.

Ae o le tali atu a le faitau afe o tagata gasegase, e aofia ai fomaʻi, oe na fiafia tele ma faamoemoe na talia le manatu o le toe maua atoatoa o le malosi, na matua ese lava. E le gata o Rusia, ae o tagatanuu uma o le CIS ma isi atunuu CIS (Siamani, Amerika, Isaraelu, ma isi) liliu atu i togafitiga faafomaʻi o vailaau masani. Ma oi latou uma lava, i luga oo latou lava poto masani, ua talitonu i le sao o manatu fou, o se auala fou i le malamalama o tagata - togafitiga masani faalenatura. Mo le 33 tausaga i le taimi nei, ua aloaia aloaia se tagata maʻi i le maʻisuka, ou te ola e aunoa ma le insulin ma isi fualaau faasaina, faapea foi ma meaai. O loʻu olaga e foliga mai e le ese mai le soifuaga o tagata soifua maloloina: e le o iloa ua leva ona faʻasalaina aʻu e fomai i le maʻisuka, e toʻaitiiti o le a talitonu i ai. O le mea moni, talu ai ou te le tuiina le inisalini ma aua le tago i le suka suka o le mannyl poo le maʻisuka, ou te le taumafaina 5-6 taimi i le aso ae aua le mulimuli i se meaai, ou te 'ai le suka e pei ona ou manao i ai, ou te ola i se olaga ola maloloina, ou te le mafatia i ni faafitauli e le maalofia i le maʻisuka.

E faapefea ona ou faia lenei mea?

Muamua lava, faatasi ai ma le fesoasoani o le manava gagau na ou mauaina ia Mati 1978.

Na foliga mai o tagata uma e maua i le maʻisuka e le manava saʻo. Ma o lenei mafuaʻaga e mafua ai ona solia le gaosiga o le gaosiga o le gaʻo: e aunoa ma le okesene, okeni ma maso e le mafai ona suʻe le suka latou te manaʻomia tele mai le toto. Ma e le gata i le suka, ae o meaʻai uma lava e tatau ai mo le tino - gaʻo, proteins, vitamini, elemene minerale, vai, ma isi. I le le mafai ona ausia lona faamoemoega, o le suka e pa'ū i totonu o le toto, ma latou taʻu mai o loʻo ia i tatou le maʻisuka.

O le faaiuga mai iinei e le manino.Afai o le manava le talafeagai o le mafuaaga lea o le toto maualuga, ona mafai lea ona e foia le faafitauli o le gaʻo o le gaʻo i le tino, i le auala e tasi - o le amata amata ona manava saʻo. Na ou faia - ma mo le sili atu ma le kuata o le seneturi e leai ni ou faafitauli i le maʻisuka.

I le taimi lava e tasi, na leiloloa uma oʻu isi maʻi soifua maloloina - ischemia, toto maualuga, maʻi o le taimi, cardiosclerosis. Le manava manaia e masani ai e le gata o le suka, ae o gaʻo, polotini, metabolism vai, meaʻai na ulu atu i totoga talafeagai ma faʻamalolo. I se isi faaupuga, o le mānava talafeagai e mafai ai ona faʻamautuina atoatoa, mulimuli ane, o faʻafitauli uma faʻaleagaina, ma o maʻi uma na oi latou lava na mou atu e aunoa ma le faʻaaogaina o vailaʻau.

Ae e le o mea uma. E foliga mai o le Natura na tuʻuina atu i le tagata se isi masini taua mo le faʻatonutonuina o metabolic process - le massage massage, lea na ou mauaina i le 1981, o le faʻaogaina e tutusa lelei mo le soifua maloloina e pei o le tagi. I le taimi nei, e le iloa e fomaʻi le tasi po o le isi. O le mea lea, o taunuuga o le tau faasaga i le maʻisuka e le aoga tele.

Ioe, ina ia lelei le faatonutonuina o le carbohydrate, gaʻo, polotini ma isi metabolic processes i totonu o le tino, e tatau ona iloa ma faʻaaoga, faʻaopoopo i le manava ma le pisapisao, masini uma lava o tulafono faatonutonu a le tagata lava ia. O nei mea e aʻafia ai, aemaise lava: malologa masani o le po, meaai masani, anapogi masani, faʻalavelave masani. E naʻo lo latou faʻalavelave faʻaaoga e mafai ai ona e faʻaauau ma pulea lelei le suka o le toto. Mo nisi auiliiliga pe faapefea ona faia nei mea uma, ou te talanoa i lau tusi.

O le mauaina o togafitiga faʻalesoifua maloloina masani mo le taimi muamua na mafai ai ona tuʻuina atu se poloaiga o le loloto ma sili atu le saʻo o le malamalamaaga o le faʻaaogaina o le physiological e tutupu i le tino o le maʻi. O le tele o mea e le manino ma e le mafai ona faamatalaina mo fomaʻi e matua malamalama lelei pe a tatou manatu i se mea taua e pei o le okesene o le tino o tagata gasegase. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le tupuga o le uiga o le "teteʻe" o sela i le inisalini, pe a faʻafuaseʻi ona "mumusu" ia suauu mai le toto, ona o le leai o se okesene. O le mea lea ou te faʻamaonia ai le suʻesuʻega e uiga i le mafai ona maua se togafitiga moni mo le maʻisuka ma mafuaʻaga mo le le manuia o fomaʻi i se auala faigofie ma mafai ona malamalama i ai tagata uma. Muamua, i le faʻaalia e na o le iloa ma le faʻaaogaina o le manava o loʻo tagi masusu, faʻaosoosoina le masiofo ma isi togafitiga faʻaleaganuʻu o togafitiga faʻasolosolo e le o se mea itiiti lava, o le tasi e mafai ona manuia.

Lona lua, mulimuli i fomai, ou te mulimuli i le filifili atoa o auiliiliga o mafuaʻaga o le toilalo o le gaosiga o le gaʻo gaʻo latou te tuʻuina atu, ma mai se manatu fou, e faʻaalia ai le mea le saʻo po o se mea sese ua le mafai ai ona maua ni faaiuga saʻo.

Ma ou te manaʻo e tuʻuina atu i le au faitau uma ia fautuaga. Manatua, e le togafitia togafitiga. O le tino lava ia e faʻamalolo uma faʻamaʻi ma i le tasi auala - e ala i le tuʻuina atu o meaai talafeagai i totoga uma, maso, mamanu. O le mafuaaga lena e le mafai ai e le inisalini, poʻo isi vailaʻau, poʻo se mea taumafa ona faʻamaloloina le maʻisuka i soo se auala. E mafai ona e faia lenei mea na o oe lava, e faʻaaogaina togafitiga faʻalesoifua maloloina masani na tuuina mai ia i tatou e le Natura.

O au lava ia e le o se fomai, ua ou auai i tulaga faasaienisi i loʻu olaga atoa. Ma o le mea lea, o le fiafia tele o le tagata faitau o le fesili lea i le auala na ou mafai ai ona maua auala e fofo ai le maʻisuka. O le a ou taumafai nei i auiliiliga auiliili e talanoa e uiga i lenei mea ofoofogia.

Ua 74 oʻu tausaga. Mo le 33 tausaga mulimuli ou te lei faʻaaogaina ai vailaʻau. Ou te fia faamamafa atu: e le mai laau, pe mai le kemisi. E le gata i lea, ou te le tagofia ni meaʻai ma isi fualaau lelei ua fautuaina.

O taunuʻuga o se ola e leai se ola e tautala mo i latou lava.

Ina ua 40 ou tausaga, na faailoa mai e fomaʻi o se "bouquet" moni o faamai eseese: maʻisuka, ischemia, toto maualuga, maʻi o le taimi, cardiosclerosis. E manaia le maitauina o lenei "bouquet" na aliali mai i le mavae ai o le tolu sefulu tausaga na ou mulimulitaʻia ma le faʻaeteete fautuaga uma faafomaʻi mo se soifua maloloina (aso uma faamalositino faaletino, meaʻai talafeagai, malologa). Ina ua maʻi o ia, sa ia tago uma i vailaau talafeagai.

I le taimi muamua, na foliga mai ia te aʻu, o le mulimuli i fautuaga uma a tagata tomai faapitoa, o le a ou faatumauina loʻu ola maloloina mo se taimi umi. O le mea na ou teʻi ai, o mea uma lava na faʻaalia i le isi itu: o le sili atu ma le faʻaeteete o faatonuga a fomai, o le tele o fualaau oona na ou faia, o le leaga lava lea seia oʻo ina logoina aʻu ua maua loʻu maʻisuka ma e leai se faʻamoemoe mo le faʻaolataga, talu ai le faʻamaʻi le maʻi.

I lenei taimi sili ona faigata o loʻu olaga, na muamua ona ou mafaufau loloto i le mea e fai i le isi. O faʻamoemoe o mea leaga. E le gata i lea, e pei ona fai mai le fomaʻi i se taimi vave ma le manino, e na o le pau lava le mea e mafai, ma o filifiliga - leiloa o le vaʻavaʻai, tosoina o vae, faʻamaʻi o totoga i totonu, ma isi.

Mo aʻu, o se ituaiga o mea na maua - mo le taimi muamua na ou iloa ai le le atoatoa o le malosi o fomaʻi, lo latou le faʻamalosia ma le le mafaia ona tuʻuina atu le fesoasoani i le maʻi. Na manino mai i tulaga faapea, o le tumau i le tausiga o fomaʻi e pei o le taimi muamua, o le faʻamoemoeina lea o oe lava ia e le maalofia le le atoatoa i se taimi lata mai. Na o le tasi lava le ala e alu ese aitaumafai e saili le auala i lou faʻamaloloina oe lava .

O se faaiuga taua, o lona uiga o se suiga atoa i loʻu olaga, ina ua ou malolo i le cardiological sanatorium i Repino (Ianuari 1978). O togafitiga i totonu o le falemai, lea na iu ai i se tulaga o le faʻamaʻi, na toe faʻaalia ai le le atoatoa ma le le atoatoa o le manaʻo o fomaʻi o le fofoina o faafitauli faʻalesoifua maloloina aemaise lava i le fesoasoani a fualaau. Sa tele meaʻai fua na tuʻuina mai ia te aʻu, lea sa tatau ona ou faia ma se faʻalavelave matuia i le tulaga o le tino. Ioe, sa i ai se aafiaga lelei, ae mo sina taimi. O le taimi lava na maeʻa ai le gaioiga o nei vailaʻau, na toe faʻafou uma faafitauli - ma e oʻo lava i se foliga e sili atu ona mataʻutia.

O le matamata i lenei mea matautia i lea aso ma lea aso, na ou oo ai i le faaiuga lenei: e le o togafitia e se vailaau soʻo se mea , latou te na o le tulia o matou maʻi i totonu . O le mea lea o le tino lava ia e faʻamalolo uma maʻi . Ae faʻapefea ona ia faia?

Na faasolosolo lava ina amata ona galue loʻu mafaufau i lenei itu: masalo o le natura lava, i le taimi o le fanau mai o se tagata, ua tuu i totonu o lona tino nisi o togafitiga o le soifua maloloina. Afai tatou te aʻoaʻoina nei auala ma iloa auala e faʻaaoga ai, ona tatou vave foia lea o ni faafitauli se lua:

1) o le a tatou teenaina vailaau - mo lo latou le aoga ma mea leaga (muamua, kemisi),

2) oi tatou lava ia mautinoa o lo tatou soifua maloloina ma mea talafeagai e maua i taimi uma io tatou tino.

O le galuega na tulaʻi mai i luga o loʻu ulu na foliga mai o se faaosoosoga ia te aʻu, ma na ou taʻua ai foi le tulaga "Puipuia o se tagata mai fualaau faasaina e afaina ai lona ola maloloina ma le ola." O le mea lea, na vave ona ou faʻaaogaina.

I le sailiga o togafitiga masani o le soifua maloloina, na ou filifili ai e amata ma o matou "uso laiti" mai le lalolagi o manu. A uma, o latou uma i le fale, aemaise lava i le vao, mo le tele o tausaga, latou te tausia lo latou ola maloloina e aunoa ma ni fualaau. E masani lava, sa i ai soʻu faʻamoemoe e vaʻavaʻai i se mea mai ia i latou, ona taumafai lea e faʻaaoga mo aʻu lava ia.

Ae ui i lea, e tusa lava po o le a le tele o laʻu vaai, ou te lei mauaina se mea. Aʻo vaʻavaʻai i luma, ou te fia fai atu, o le mea moni, o mea uma lava o le soifua maloloina i totonu o tagata ma manu e tutusa. Ae na manino lava ina ua ou mauaina uma nei metotia ia te aʻu lava ia.

Ua mavae le taimi, ma o le galuega na sili atu ona faatutuina e aʻu na foliga mai e toetoe a le mafai ma e oo lava i se mea manaia.Fesili na tulaʻi mai: a faʻapefea pe afai e leai ni faʻalapotopotoga faʻalesoifua maloloina masani ma e leai se aoga o laʻu sailiga? O le a le mea e foliga mai ai nei, e foliga mai o tala faʻasolopito, foliga o le soifua maloloina foliga ma o a latou foliga? E foliga mai e le pei o se tala faasolopito: "alu i ai, ou te le iloa po o fea, aumai lena mea, ou te le iloa po o le a"?

Ae, na iu ina ou laki. I le masina ma le afa talu ona ou toe foʻi mai le falemaʻi, na iu lava ina mafai ona ou tatalaina le muamua, ma, mulimuli ane, o le mea sili ona taua o le soifua maloloina na tuuina mai ia i matou i le natura-o le maligi o le manava. Talu ai o le au faitau e masani ona fiafia i le auala na tupu ai lenei mea, o le a ou taʻu atili atu ia te oe.

Afai e foliga mai ua faaleleia atili loʻu soifua maloloina i totonu o le falemai ma le faʻaauau pea o togafitiga ma togafitiga e tele, ona toe foʻi lea i le fale ma vave ona toe faʻaleagaina. O vaivaiga sili ona malolosi lea na foliga mai na sili ona mamafa (e masani lava mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka). I taeao, o le lagona e pei lava ou te lei moe, ma sa ou faigaluega i le po atoa: soli, ave taavale. I le tino atoa sa i ai pea le vaivai o le "matua-matua", sa faigata ona le alu i fafo, ae na savalivali faataamilo i le potu, e mafai ona ou nofo moni mo ni itula e aunoa ma le tu i luga.

Sa ou faitio e uiga i se tulaga talitutusa i laʻu fomaʻi, i le tali sa ou faalogoina: ave uma vailaau ua faatonuina mo oe, ma faaopoopo foi aspirin ("tasi le papa i le afiafi, ma faapena i loʻu olaga atoa"). Ma e ui lava na vave ona teteʻe loʻu aiga ("ua na o le 40 ou tausaga, o oe o le a e inu i le kemisi)), na tonu ia te au e talitonu i le fomaʻi mo le taimi mulimuli ma na ou aveina ma le faamaoni aspirin mo le masina atoa.

Ae ona o le tulaga na sili atu ona ogaoga, ua ou toe alu i le fomai e faamanino le taimi o le aveina o vailaau, e iloa ai pe na ou faalogo saʻo. Ma ina ua faʻamaonia e le fomai le mea na ia fai mai muamua ("ave aspirin mo aso uma o totoe o loʻu ola"), ao faamamafa atu o se mea malie tele ("Ua uma ona ave e tagata Amerika papama e lua i le aso, taeao ma le afiafi"), na ou sau i le fale lafo uma fualaau i le pusa.

E tatau ona ou fai atu i totonu o falemaʻi sa faasaina au e fomai e le gata o le faamalositino i le taeao ("vaivai tele le fatu, e le mafai ona tu i luga"), ae ia savali vave. E tusa ai ma le fautuaga a le fomaʻi, e mafai lava ona ou savali lemu i luga o le auala ua faailoaina mai ia te au i le paka o falemaʻi. Ina ua ou foi mai i le fale, ou te lei fefe e solia lenei mea faasaina.

O le mea lea, 18 Mati, 1978 o le aso amata lea o le manava lemu. Ona mo le taimi muamua i le tele o masina, na ou toe filifili ai e taumafai e faia ni taotoga faaletino ma. le mafai! Ina ua uma ona moe, sa matua vaivai lava le tino ma sa le mafai lava ona ou sii i luga oʻu lima pe a fai ni faamalositino faaletino (lima na faatumulia i le mamafa o le mamafa, na avea i latou ma pood). E leʻi tupu muamua lava lenei mea ia te au muamua.

I lagona le fiafia ma le le fiafia, na faamalosia au ou te nofo i luga o se nofoa latalata ane ma toetoe a ou tagi masusu. Ae o le mea ofoofogia: e leai ni loimata i le taimi lava e tasi, ae o le taimi umi na alu ai le gutu, e pei o le tagi. O lenei manava na tumau i le 2-3 minute, ona taofi lea, ae na vave ona ou lagona ua sili atu ona ou matauina.

O lenei faʻaleleia atili na vave ona ou fesootaʻi ma le manava maoti, ma faʻaalia le tagi. O le tele o fesili na oso mai i loʻu mafaufau: o le a le manava faamalolo o lenei? Na faapefea ona tupu? Aisea na faafuasei ona mou ese atu ai? Ma o le a le mea e tatau ona faia e toe faʻafoʻi ai?

Ona ou tu lea i luga ma toe taumafai e faia se isi faamalositino faaletino, aʻo ou mataituina lelei le tulaga o loʻu manava. Ina ua mavae ni nai gaioiga, sa ou lagonaina ua toe togi foi le manava faapena. Na avea lenei mea ma faailoga ia te aʻu e vave nofo i lalo ma toe "manava", ma faaumiumi ai taimi o evagelia i loʻu gutu. Ua toe faaleleia loʻu manuia. Ma ina ua maea faamalositino faaletino, sa suia faavavega loʻu tino, foliga mai o le fiafia, malosi, lagona lelei ma na manao foi e tamoe. Ma sa ou maua se avanoa: e tusa lava pe faasaina uma fomai ma se lapataiga e puipuia loʻu loto vaivai mai soo se mea faigata, na ou alu i fafo ma fiafia tele e tusa ma le selau mita i le tasi itu, ona ou tamoe lea i le mamao e tasi i le fale. Sa galue lelei loʻu fatu, sa ou lagona le fiafia, sa ou i ai i le lagi ma le fiafia.

O nei aso uma o le taeao na amata ai ona ou faia ni mea e sili atu nai lo na o faamalositino faaletino - Na ou faatinoina faamalositino taitasi faatasi ai ma le manava manava na foliga mai i le taimi lava e tasi (mulimuli ane na taʻua e fomaʻi lenei manava "tagi"). Ma o aso uma lava ua faʻaleleia ai le tulaga o le tino. I le masina mulimuli ane, na mou atu oʻu maʻi atoa ma faafitauli o le soifua maloloina e aunoa ma se mea na tupu, o mea uma na toe foi mai i mea masani, ma na toe avea ai aʻu ma se tagata soifua maloloina. Ma talu mai lena taimi ou te le i aveina ni vailaʻau mo le 30 tausaga.

Sa ia faaalia se manava leotele i nisi o fomai. Na latou fai mai na latou vaaia se manava mo le taimi muamua. O le faʻatauvaʻa ma tusi faʻapitoa na faʻamaonia ai e le o iloa le manava i le lalolagi. O le mea lea, ua maua ai se sailiga. I le silia ma le tolu tausaga talu ai, e afe ma afe tagata na toe maua mai le fesoasoani i le manava o le tagi, e aofia ai ma le fesoasoani a le tele o fomaʻi pe a le aoga le fualaau.

I le maeʻa o le manava o loʻo tagi, o isi togafitiga masani faʻalesoifua maloloina sa mauagofie - faʻaosofia le masiofo, malologa masani o le po. E le i vave vave le natura, ae faasolosolo lava, laasaga i lea laasaga, tatala lautele faitotoa ia te au i le faleteuoloa o ana mealilo, lea na leva ona natia ma le saogalemu mai tagata.

Ae i le taimi e tasi, i se taimi umi lava, i le vaveao o lona soifuaga, o tagata muamua, o se vaega o meaola e le mafaatusalia o le lalolagi o loo siomia ai i latou, ua tuufaatasia lelei faatasi ma lenei lalolagi auala uma o le soifua maloloina. Ae ui i lea, faatasi ai ma le atinaʻeina o le malo, latou te agai mamao atu ma mamao ese mai le Natura seia oo ina leiloloa lenei sootaga vavalalata, e leiloa o latou tomai ma malamalama, lea na avea ma se mea lilo natia e Nature.

Ma o lenei o nei malosiaga malolosi, natia mo le tele o seneturi ma le afe tausaga talu mai le tagata, ua toe foi atu i tagata uma, aumaia ia i latou le olioli o le ola maloloina ma se olaga fiafia umi.

O se lesona lelei lenei mo i tatou uma lava, ola i luga o le lalolagi: e le mafai ona foia ma faʻaleagaina Oe i le natura. Ma le mea uma, o loʻo i ai pea le tele o mealilo le mafaamatalaina na natia i totonu. O le mea lea, e le gata ina alofagia ma puipuia le Natura, e tatau lava ona muamua suʻesuʻeina. Na o le taimi lena o le a ia tatalaina ma le agaalofa i luma o tagata ana faleteuoloa e le mafaitaulia ma ana mealilo e leiloa, e aofia ai - e le o se mea e le o aofia ai - o le mealilo o le talavou ma le ola e faavavau.

Ua lauiloa o le mau e faatatau i tagata taitoatasi na ola, e tusa ai ma aga masani, 500-600 tausaga. E saogalemu le faapea atu afai ei ai ia centenarians, o latou na latou iloa tulafono o le Natura ma ola e tusa ai ma i latou. I lenei tulaga, e manino lava o le sailiga i lenei itu, lea o loʻo faia nei e fomaʻi mai fomaʻi (o lona uiga o le atinaʻeina o vailaau faʻavave, poʻo le suia o totoga taʻitasi e liliu ai se tagata i totonu o se robot), e leai se aoga ma faʻaleagaina. O vailaau lava ia e feteʻenaʻi ma tulafono a le Natura. Ma le mea uma, Natura, fatuina o se tamaloa, na tuʻuina atu ia te ia mea uma e tatau ai mo se soifua umi ma soifua maloloina ma e leʻi faʻalagolago i vailaau, aemaise ile kemisi faʻaonapo nei.

Na o le pau lava le ala moni o le iloa lea o tulafono o le Natura lea tatou te le iloa lava. Na o le taimi lena, o mea lilo uma o le soifua maloloina, talavou ma le ola umi e aunoa ma fualaau faasaina o le a faʻaalia mai ia i tatou.

O le manatu sili o le Ancient World Hippocrates e faapea: "O le atamai o le iloa lea o mea uma na foafoaina e le Natura." O nei upu a le saienitisi lauiloa e tumau pea lona talafeagai i lenei aso.

Mataupu 1. O le ki i le faʻalauiloaina o le mealilo o le maʻisuka e le o le inisalini - ole manava

O taumafaiga a fomaʻi e faʻamalolo ai le maʻisuka o le a le manuia. O le mea lea, o le faʻamaʻi e le mafai ona faʻaleleia. O le mafuaʻaga o le toilalo o vailaʻau faʻaleaganuʻu o le leai o se malamalama o le mafuaʻaga autu o le maʻi o se manava le talafeagai.

Mo le taimi muamua, o le avanoa e malamalama ai i lenei faʻamatalaga na faʻaalia mai i le oʻo mai o vailaau faʻapitoa ma, sili atu i mea uma, ma le tatalaina o le manava lemu. Na manino mai o nisi tagata e manava saʻo, ao isi - sese.O le i ai o ituaiga eseese o le manava e fuafuaina e le malosi o le mascular system of the lungs: o maso vaivai e iloa ai le i ai o le manava le talafeagai (pe a puupuu le manava nai lo le musumusuga), ma malosi malosi e iloa ai le manava saʻo (pe a oʻo le uila e umi atu nai lo musumusuga). E ui lava o le eseesega i le umi o le faʻamalologa saʻo ma le le saʻo e mafai ona matua laitiiti (e oʻo atu i le 0.1-0.2 sekone) ma toetoe lava a le mafai ona vaaia i lalo o le vaaiga i fafo, ae ua lava lea mo se faʻasalaga taua o le fua o le carbon dioxide ma le okesene i totonu o le tino. Faʻasaʻo le faʻamalauina o taimi umi e fuafua ai le fesuiaiga o le gas lelei pe a oʻo ile 3 taimi sili atu nai lo le okesene.

O le ituaiga fesuiaiga o le kesi lea e mautinoa ai le fetaui lelei o molelakenela molelapi ma le hemoglobin, lea e ave ai le okesene i totoga uma ma maso. Soʻo se mea e maua ai e le haemoglobin le okesene, o totoga uma ma musele e aunoa ma ni faafitauli e maua i le fetaui tonu ma o latou manaoga, lea e mafua ai tulaga mo le tele o latou taumafa gaʻo, gaʻo, proteins ma isi meaʻai. I lenei tulaga, o le auala aupito sili ona lelei o metabolic processes uma i totonu o le tino, o le soifua maloloina o totoga taitasi, ma le tino atoa i lona atoaga ua mautinoa.

Ae peitai, o le isi filifiliga e ono tulaʻi mai i tulaga o le manava le talafeagai ma mafua ai le fesuiaiga o le kesi le talafeagai i le faiga o le totoga. I lenei tulaga, o le okesene o molekene e matua mausali le fesootaʻi ma le hemoglobin ma, e ui lava e tele le okesene i totonu o le toto, o tino uma ma maso e aafia i le matelaina o le okesene. A aunoa ma le mauaina o le okesene, e le mafai ona latou gaosia le suka ma gaʻo latou te manaomia mai o latou toto. O le mea lenei e lua ona taunuuga: i le tasi itu, a aunoa ma le mauaina o meaʻai, o le a gasegase totoga, ma o maso e le maua le mamafa, i le isi itu, gaʻo ma gaʻo e paʻu i totonu o le toto, o lo latou faʻatupulaia e maualuga tele atu nai lo le faʻatagaina masani.

Talu mai aso anamua, ua faʻaaoga e tagata le tele o metotia ma metotia i le sailia o le soifua maloloina poʻo le faʻaitiitia foi o se tulaga ogaoga.

Sa latou faʻaaogaina togafiti faʻamalosi ma togafiti, gaʻo ma le acupuncture. Eseese tagata na faʻaaogaina le malosi o la latou eria e tau ai faʻamaʻi, o le mea ua taʻua nei o le ea.

I le taimi nei o loʻo i ai le tele o auala e le masani ai mo togafitiga faʻapitoa. O se tasi o na auala o le sulugia o le manava.

E uiga i le manava le manava ma le kesi i totonu o le tino o le tagata

Mo le taimi muamua, na ou tosina atu ai le gauai i le auala o le taufaamatauga o le tamaoaiga ina ua ou matamata i se tasi o TV Amerika e faaalia e uiga i le galuega o le falemaʻi faafuasei. O iina, na fautua mai ai e le fomaʻi e faapea o lana paaga, ina ua uma le le mautonu, toe faʻafoʻi le manava, lea na leiloa, ma foliga mai o se osofaiga a le maʻesuka, manava i totonu o se pusa paʻu, ufiufi lona isu ma lona gutu. O lenei mea na faʻafilemuina ai le osofaʻiga o le tolotolo ma le tauvaga lava ia. Aisea na fesoasoani ai lenei mea?

E fesuiaʻi. O le tele o faʻamaʻi, ma o le mea e sili ona taua o le gaioiga faʻavae i le tino, e faʻalagolago i le tulaga o lana fesuiaiga o le kesi. O se tagata soifua maloloina ei ai le fua faatatau o le 1 i le 3. O le 1 o le okesene, ma le 3 o le carbon dioxide ma isi vaega. O le solia o lenei faapaleni e mafua ai le tele o gasegase ma saofagā i le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻamaʻi. O sea solitulafono i se tagata masani e toetoe lava o taimi uma. E mafai ona faigofie ona ia toe faʻafoʻisia lenei tulaga le lelei ma le fesoasoani o le manava lemu. Aʻo laʻitiiti, faʻalogo i le taimi o le tagi, ma i le matua, e masani lava ona iloa lelei, faia ma le loto i ai se faamalositino ma le manava e tusa ai ma Vilunas poʻo Buteyko.

O le manava lemu na amata ona suʻesuʻe ma popularize Yu.G. Vilunas. Na ia maua i le faaiuga e faapea, faafetai i se tuufaatasiga o vailaau masani, o le tele o faamai e mafai ona faamaloloina ma puipuia auala mo le toe faaleleia. O lenei faiga e aofia ai vaega masani: meaai paleni, malolo malolo, anapogi, pulumu massage ma le manava lemu.

O se vaega lenei mai le tusi " O le manava masusu e togafitia ai faʻamaʻi i le masina »E uiga i le auala na sau ai Yuri Vilunas i le auala o le faamalologa masani.

Talu mai lona laʻitiiti, na mafatia Yuri Georgievich Vilunas i le maʻisuka. Ae ui i lea, o aʻoaʻoga faʻale-tino ma se olaga ola maloloina o loʻo i ai se nofoaga mamalu i lona olaga. O le faamalositino na fesoasoani e maualalo ai le suka ma le metabolism masani. Ae o le maʻisuka, e pei ona e iloa, o se maʻi faʻamaʻi, e lei mou atu, ae na o le faatalitali i totonu o apaau, faʻagesegese, o loʻo taʻitaʻia ma le filemu i mea faʻatauvalea i le tino. I le 40 tausaga o lona soifua, o Yu. G. Vilunas sa i le falemaʻi i se tulaga o le faʻasalaga. Sa fautuaina e fomaʻi e faʻaitiitiga le gaioiga faʻaletino, ma le musu e tamoe. Ae o le pulega malu na faasolosolo malie lava ona liua o ia e avea ma se tagata e le atoatoa le malosi: e le mafai ona savali vave, ua faamalosia e ave vailaau mo tiga o le fatu i aso uma.

O Yuri Georgievich e leʻi fiu i le taʻavale ma taʻaloga. Ae na vaivai le tino i le faamai, o maso na afaina mai le toilalo, o le mea muamua na tuituiina ai o ia mai le malosi. O Yuri Georgievich na sauni e faʻapipiʻi: faʻavave, na amata ona ia pupuʻu i lona gutu, ona faaumiumi ai lea o taimi, ma ina ua maeʻa se mea na toe amata ai mea uma. Ina ua mavae ni nai minute, na taofi na o ia manava, ma na faafuasei lava ona lagona e Vilunas le malosi o le manava.

O le manatu na mafua ai lona auala faʻamalolo na oʻo mai i se taimi na iloa ai e Vilunas ina ua uma ona tagi masusu lona manuia faaletino e le gata na faaleleia, ae na faaleleia e ala i se poloaiga o le maualuga. O lona uiga, o faʻamaʻi o na faʻamaʻi na afaina ai o ia. Ma e na te leʻi taʻua lenei mea i le vaega o "faamalologa faavavega," ae ao amata ona iloilo e le saienitisi le mafuaaga mo lenei mea moni ofoofogia. O lona mafaufau ma lona malamalamaaga na fesoasoani ia te ia e tosina atu ai se mafaufau i se mea e leai se tasi na mafaufau muamua i ai, e ui lava na ia sili atu ma le tasi ona ia vaai i lenei mea matautia: pe afai o le tagi (o lona uiga, manava i se auala faapitoa), e sau le toomaga.

I le manatu o le Yu.G. Vilunas e fesoʻotai ma aʻoaʻoga a Polofesa K.P. Buteyko e uiga i le manava masani. E faʻamaonia e Buteyko le manava tau tamaoaiga, e pei o le tagi masusu, e mafai ona aveesea ni faʻalavelave i le faʻalauteleina o le okesene talafeagai i sosoʻo uma o le tino. Na te faʻamautuina faiga faʻavae, faʻasalalau le fesuiaiga o le kesi, faʻamautu le fua o le okesene i le carbon dioxide o le tasi i le tolu. O se taunuuga, o se tagata e tausia le soifua maloloina ma le malosi.

O se tagata soifua maloloina e le manaʻomia se manava gaogao. Fai mai Vilunas o se tagata soifua maloloina e tusa lava pe o le a le faigata o lona taumafai, ae e le mafai ona e iloa le manava o le tagi. O tagata soifua maloloina e malolosi malolosi o maso. Latou te maua se taimi sili ona lelei le maeʻa. O latou fatugalemu o le tino e faʻagesegeseina ai le faiga tonu o le mafuaʻaga e manava ai le manava, talu ai e masani lava ona i ai i totonu o ia tagata ni faiga faʻasolosolo. O faʻalavelave faʻaleagaina ua mafua ai le le fiafia. O ia tagata e maʻi. Ae, o le mea e leaga ai, e toalaiti na tagata i le taimi nei.

Manava faanatura o loʻo manava mai le isu. O se mea faʻapitoa. Ae o faataitaiga e faaalia ai o le tele o tagata e manava le manava i le isu. O lo latou faʻamalologa i le malolo e sili atu ona puupuu nai lo le musumusuga, ma o le gasologa o gaoioiga e puupuu ma malosi tele. O se taunuuga, latou te maʻi pea lava pea. Fai mai Buteyko o tagata faapena e itiiti ifo.

E masani lava, afai e manava se tagata i lona gutu, ona avea lea o se faailoga o lona maʻi. O le tino lava ia o loʻo taumafai e toe faʻafoʻi masani le fesuiaiga o kesi. O se tagata maʻi e faʻaaogaina le auala e manava ai le manava i se taimi puupuu e mafai ona faʻamaonia lona tulaga. E lelei mo ia ma mafua ai le toomaga. E faapefea ona tupu lenei mea? Ma o le a le mea e manaʻomia ina ia saʻo ai le aʻoaʻoina o togafitiga faʻaleleia o le manava?

Lafoaʻi togafitiga e faʻaaoga ai le manava faʻanoanoa

E masani lava, i le taimi o le maʻi, ua taʻuina atu i se tagata le "Mimilo loloto," ae, e tusa ai ma le Polofesa Buteyko ma Dr. Vilunas, o sea ituaiga o talosaga e matua le saʻo.

O le faʻalauteleina o le ea e taʻitaʻia ai faʻafitauli faʻaleagaga, faʻaitiitia le puipuiga, ma mea e maua ai le allergies. O faʻasalaga faʻaleagaina e le na o le pau lea o mafuaʻaga o faʻamaʻi i le manava.O le tali muamua o le tino i le manava loloto o le faʻaosofia lea o le tino popole. Le leai o le carbon dioxide e mafua ai le le mautonu, le faʻaleagaina ma e oʻo lava i le faoa o se natura faʻaleaga. O se taunuuga o le faʻaitiitia o le aofaʻi o le carbon dioxide, o le paleni o le acid-base e faʻalavelaveina, ma mafua ai le tele o alkali i le tino. O le faʻamamaina o le tino, i le isi itu, e aafia ai le gaioiga o le faʻamalosi o enzymes ma vitamini. O le iʻuga, e faʻalavelaveina le metabolism, ma o loʻo puipuia foʻi le puipuiga. O lona faʻavaivaia ua afaina i le ono maua o faʻamaʻi e pei o le tuberculosis, rūmatism, faʻamaʻi pipisi, sinusitis, tonsillitis tumau, faʻamaʻi o le tino, mimiti, eczema, goto mimiti, fomaʻi. E le gata i lea, o le tuufaatasiga o le toto e suia ai le toto, lea e mafua ai le tuputupu aʻe o le osia ma foliga mai o le tino. O le tele o le cholesterol i le toto e faʻateleina ai, ma isi.

E foliga mai o le loloto o le mānava, o le sili atu lea ona faigata mo le okesene ona oʻo atu i vaega loloto o le tino. Ole tele o siama e le maua ai le okesene, e ui lava e foliga mai o loʻo tatou taumafai e faʻaaogaina ma le manava. O le okesene ua faʻasalaina e manaʻomia ai le aofaiga tutusa o le carbon dioxide. O le faʻamalolo o le carbon dioxide, o vaʻa e vaʻaia, ma o le tele o le okesene e tumau pea le faʻaaogaina, ua na o le carbon dioxide e mafai ona faʻaaogaina. Faatasi ai ma se manava lemu, o le inhale ma exhale e paleni. Aua o le exhale e umi atu nai lo musumusuga. O le malologa e mafai ai e le okesene ona alu i le nofoaga na faʻasaoina mai le mamao o carbon dioxide. Faatasi ai ma lea manava, o le okesene e faigofie ona tatala mai le hemoglobin o le toto, aua e le vavalalata vaa. O le paleni o le okesene ma le carbon dioxide ua toe faʻaleleia. O le mea lea, o le mamafa o luga o puipui o vaa e masani lava. O totoga uma, o masini e maua ai le tele o le okesene, meaʻai. O le taunuuga o le faʻamaloloina o le tino lava ia o galuega uma a le tino.

O le fesili, pe mafai ona tatou aʻoaʻoina le manava leotele? O ai e manaʻomia lenei manava manava? Pe i ai ni ona faʻailoga?

Ou te fautuaina oe matamata i se vitio i lenei autu. O Yuri Vilunas e ofoina atu lana lava kopi o le auala e manava ai le tagi.

Soga masusu

  • O le mea autu o le leai se faʻavauvau! A e faia se manava sogisogi, e tatau ona e siaki pea lou tulaga. Afai e tupu le faʻalavelave, taofi le manava faʻalavelave. Toe faia i le taimi. E mafai ona e faia i le tele o taimi i le ao.
  • E mafai ona e faia le faamalositino ao e tu, saofai pe aʻo e savali.
  • Tatalo faamalositino ma le gutu matala.

Inhale (e oʻo atu i le 1 le lua) - Exhale (4 sekone) - Paʻu (4 sekone)

  • Inhale - mataʻu, pupuu ma malosi, faʻatasi ai ma le le mautonu i maso o le gutu ma le ua, e peiseai e tautevateva faasaga i le aʻa o le laulaufaiva. O le manava e tagi, pei o le tagi, pe leai foi se leo.
  • O le faʻamalologa e loloto ma umi, lamolemole ma laugatasia malosi, e aunoa ma se faʻasauā ia te ia lava. E pei lava o loʻo i ai se faʻamalologa mai le ea e le tatau ai i laugutu, ae le o le faʻata.
  • Mapu - gutu le gutu. Le manava i le isu po o le gutu. O le umi o le malologa e le itiiti ifo nai lo le umi o le faʻamalolo.
  • O le umi o le faʻamalositino seʻia faigofie ona faʻanofoina ma le le faʻamalosi. Afai ou te faaauau pea i le "E le mafai," ona mafai lea ona tupu le vevela ma le taoto.
  • Afai ei ai se lagona o le le lava o le mānava, ona ave lea o le manava ma masani ai. Ma faʻaauau pea le manava.

Afai e te iloa le manava o le manava manaia, ona i ai lea o uluai faailoga o le faamai e mafai ona e faaaogaina o se "fesoasoani vave".

O ai e mafai ona faia le manava o le manava

O le manava masusu e maua uma ai le puipuiga o le faʻamaʻi i le vaitau o le tulaga na taʻua muamua o le maʻi muamua, faʻapea foi togafitiga o faʻamaʻi.

O lenei faamalositino e mafai ona faia e tagata matutua ma tamaiti pe a tupu i soo se maʻi.

Mo le faʻamālōlōina o le tino, o le manava lemu mo maʻi e sili atu le lelei:

  • - foma
  • - maʻisuka ma vailaʻau
  • - faʻamaʻi o mama ma bronchi
  • - se malulu
  • - ma

Mai le talafaasolopito o le auala e manava ai le tagi

A o 40 tausaga le matua o Yuri Georgievich, na faʻamaʻi i le falemaʻi i se faʻalavelave ogaoga fatu. Ina ua uma le moe umi ma le togafitiga, na tonu ia te ia e aua le alu i taʻaloga, ae i le taumafaiga muamua e toe faaauau lana faamalositino faaletino, na lagona e Vilunas le vaivai tele. O le lagona o le leiloa o le soifua maloloina ma le malosi e le mafai ona gafatia, ma o Yuri Georgievich na le mafai ona taofia le sob. Ina ua mavae ni nai minute o le manava, o uiga o se tagata tagi, sa faafuasei lava ona ia lagonaina se malosi malosi.

Iloiloina o ona lagona ma lagona o isi tagata na latou tautino mai afai o le tiga po o le faanoanoa na latou fesoasoani e alaga leotele, na sau Yuri Georgievich i le fausiaina o lana lava metotia. Fai mai le tusitala e uiga i lona togafitiga na ia tago ai i le auala Buteyko, lea e taʻu mai ai o le manava masani o le manava, o le toto e tele naua le okesene ma le tino e leai se carbon dioxide, lea e mafua ai le le lelei o le inu o le okesene i le tino o le tino.

Faatasi ai ma faamaʻi lea na taoto i luma o lenei auala, lea na maua e Yuri Georgievich, e le itiiti ifo le faigata ma le mafaufauina o faamaʻi e le mafai ona togafitia, e pei o le lavelave lavelave, maʻi fatu cardiovascular, maʻi o le peptic, ma le tele o isi faamaʻi. pauu i luma o togafitiga masani o le faamalologa.

O le faʻaaogaina o le manava lemu, e mafai ona faʻaumatia le manaʻoga e faʻaaogaina le le talafeagai, ma masani ona lamatia, togafitiga ma faʻaleleia lelei le soifua maloloina.
Ma o lenei mea ua faamaonia e ala i le poto masani a le tusitala o le auala a le Vilunas Yu.G .: mo le sili atu ma le 30 tausaga na te lei faaaogaina ai ni vailaau: e le mai laau afu, pe mai le kemisi, pe mai meaʻai ma isi mea fautuaina matagofie. O taunuʻuga o se "olaga e leai se ola fua" e tautala mo i latou lava.

O le lisi lenei o faʻamaʻi na mafua ai ona faʻaalia e Yuri Georgievich le faʻafeiloaʻi: maʻisuka, ischemia, toto maualuga, maʻi o le taimi, cardiosclerosis. Na ia faia uma fautuaga a fomai i le faʻamoemoe o le faʻaitiitia o ona mafatiaga, ae ala ... Ona oʻo mai ai lea o le aso (o le aso 18 o Mati, 1978 - o le aso amata o le manava lemu), ina ua filifili Yuri Georgievich mo le taimi muamua i le tele o masina e taumafai e faamalositino ae le mafai! I le faanoanoa atoatoa, sa nofo o ia i luga o se nofoa ma toetoe lava a tagi masusu. Ae o le mea na maofa ai ona e leai ni loimata i le taimi e tasi, e ui lava na ia faia ni faʻasalaga uumi i lona gutu, e pei o loimata. O lea manava e tumau 2-3 minute, ona taofi ai lea, ae o le soifua maloloina i le taimi e tasi ua faaleleia. Talu mai lena taimi, i aso uma o le taeao, o faʻamalositino uma lava ua tuʻufaʻatasia ma le manava "tagi" na foliga mai i le taimi e tasi (mulimuli ane na taʻua e fomaʻi lenei manava "tagi masusu"). Ma i aso uma ua faaleleia lona tulaga. E tasi le masina mulimuli ane, na mou uma faafitauli faʻalesoifua maloloina, toe foʻi mea uma i le masani, ma maʻi uma i le taimi ua tuanaʻi!

O se faʻamatalaga puupuu o auala o le Vilunas

O le mataupu o le manava manava e tutusa lelei lava ma le manava o Buteyko - e te manaʻomia se manava papaʻu ma se vela umi. O le mānava e tatau ona pei o se sob - o nai manava e le aoga ma le umi o le manava. I le tuliloaina o le metotia a le Vilunas, o se tagata mai uluai lesona na ia iloaina e mafai ona ia faia e aunoa ma le manavaina mo sina taimi - ua lava le okesene i totonu o le toto mo gaioiga e aoga lelei mo ni nai minute.

O le lelei o le manava o le manava e le o se mea tiga mo se tagata, e le manaʻomia ona "momotu" o ia, e faatoilaloina le manava e manava - manava manava e tupu na o ia lava. Fai mai le tusitala afai o le taimi e faia ai i luga o lona tino sa i ai se manao e le manava e manava, ona tatau loa lea ona taofi ia vasega ma taumafai mulimuli ane.

Faailoga mo le manava e tusa ai ma Vilunas

O le metotia e aofia ai le faʻaogaina o le manava lemu i le malologa ma faʻatasi ma le gaioiga faaletino, ae e taua le matauina o taimi e pei ona faʻamatalaina e le tusitala mo se avega o le malosi tele. O le faamalositino e fautuaina mo faamai masani o le cardiovascular system, o le manava, le ate, endocrin system, e le oi totonu o se tulaga laititi. E fautuaina e le tusitala le togafitia o tulaga ogaoga uma ma togafitiga faafomai.

I le ata ua fuafuaina, Yu.G. Vilunas o loʻo faʻaalia pe faapefea ona fai le manava lemu ma, e tusa ai ma ia, ia malamalama i le manava manava, e mafai ona e iloa pe faapefea ona e manava i lana metotia i le 10 minute. Ae o lona auala e le gata ina aofia ai le manava, ae e aofia ai vaega e lima:

  1. Sulu lemu.
  2. Lafoaʻi le faʻamalositino, o le mafuaʻaga lea na faʻamatalaina e Yuri Georgievich e pei ona taʻua i lalo: Faʻatatauina o meaʻai, lea e fuafua ai le faiai. O le a le mea o le ae aoaoina mai le vitio.
  3. Se uiga patino i meaʻai.
  4. Mafaufauga ma le tino.
  5. Suʻega mamafa ma le malologa, o se tuufaatasiga o le manava ma le gaioiga.
Ma o le mea sili ona taua, aʻoaʻo e faʻalogo i lou tino!

Ou te moomoo ia manuia lou soifua maloloina!

Vaai i le vitio mo auiliiliga.

Metotia o le sisiva lemu a Yuri Vilunas. Vitio

O tagata maʻi e maua pea i le hyperglycemia o loʻo latou sailia pea lava pea auala fou o le faʻamalologa mai o latou maʻi. E le tatau lava ona tuuaia i latou mo lenei mea. O le mea taua o le faia lea o ia sailiga suʻesuʻe ma le faʻaeteete ma le auiliili ma le totoa le faʻamatalaga na maua.

I le taimi muamua, ua uma ona tatou talanoaina le autu pe mafai ona fai? E leʻi leva talu ai nei, o le au aʻoaʻoga mai le aganuu faʻale-aganuʻu o Rusia, Yuri Vilunas, na faʻaaogaina ai ana auala faʻasalalau. E tusa ai ma lana tala, o le manava o le tagi e faʻamalolo ai le maʻisuka e aunoa ma fualaau faasaina.

E faigata lava ona faʻamasinoina le moni o lenei mea. E leai se faʻamaoniga mautinoa o le aoga o lenei metotia, ma o faʻamatalaga i luga o fesoʻotaʻiga lautele e tatau ona faitioina saʻo.

Le aano o le metotia o le manava masusu

  1. Ona o le le saʻo o le faʻaaogaina o musumusuga ma faʻalaʻi, o siama o le tino atoa ma le pancreas aemaise lava le le lava o le okesene mo galuega masani ma galuega uma ua atofaina ia i latou.
  2. O le leai o se okesene i totonu o le tino ma le matelaina o le okesene e mafua ai le tupu o le toilalo i le tino i le faagaoioiga o totoga ma a latou tino. I le pancreas, ona o le le lava o le okesene, o le tuufaatasiga o le peta-sela e le hormone insulin e faʻaleagaina.
  3. O le taunuʻuga o le solia o le insulin i totonu o le tino o le atiina ae o le maʻisuka.

Aʻo suʻesuʻeina le auala mo le faʻatinoina o le saʻo o le faasolosolo lelei o gas i totonu o le tino, e sili atu ona lelei le faʻaaogaina o se vitiō ua fuafuaina faapitoa e avea o se meafaigaluega mo aʻoaʻoga.

E tusa ai ma le saunoaga a Yuri Vilunas, o le gasegase e togafitia ai le maʻisuka e aunoa ma ni vailaʻau, ona o le faʻamautuina o faiga faʻava-oona uma e tutupu i le tino. I le taimi nei, sa le maua e le saienisi ni faʻamaumauga mautinoa o lenei faʻamatalaga a le tusitala o le auala e moni.

I le atiaeina o le auala, o le tusitala na tosina atu i tamaiti laiti. O le tamaititi, pe a tagi, amata ona oso i luga o se manava ma leotele le leo "oooh" pe a alu ese. A mavae ni nai minute o tagi, e pei o se tulafono, o se tamaititi e toʻafilemu.

O le faavae o aoaoga a le tusitala o le ausia lea i le faaaogaina o lenei metotia o le manava o le vaeluaga o le carbon dioxide ma le okesene i le tino 3: 1. O lenei fua faatatau o gas i totonu o le tino e lelei tele mo le faʻamautuina o faiga faʻavaomalo uma i siamupini o le tino.

E faʻapefea ona faia le manava lemu i le i ai o le maʻisuka i totonu o le tino?

O faʻatinoga e tusa ai ma le auala e mafai ona faia i soo se tulaga o le tino ma i soo se nofoaga.O le manava i le taimi o le faamalositino e tatau ona faia naʻo le gutu.

Faʻavae o le Faʻatauga o le Faamalositino

O le algorithm saʻo mo le faʻatinoga o vasega o le faasologa lenei.

O le faʻamalologa e faia lelei ma le lelei. E tatau i se tagata ona manava i se auala e pei o le taumafai e faamaalili le lauti vevela. O le umi o le faʻamalolo e tatau ona tutusa ma tutusa i le 3 sekone.

Ina ia matauina le vaitau i le taimi o le faʻamalolo, o le tusitala o le auala e taʻu mai i le mafaufau "tasi masini, lua masini".

O le faʻamalosia e faʻataunuʻuina e tusa ai ma se auala sili ona faigata ma tolu auala eseese.

Auala mo le faimalaga ma se manava ugisi:

  1. O le auala muamua o le faʻaaogaina e taua o le faataitai. O lenei metotia e taua o le muamua, ma e faʻaaogaina e le amataina oe na faʻaaogaina lenei auala manava. Pe a manava i lenei auala, e tatau ona tatala lou gutu ma taʻu le leo "k" po o le "ha". O se mea taua i le faʻatinoga o sea manava o le taofia lea o le ea i luga atu o le vevela. O le umi o lenei manava e 0 sekone, e mafua mai i le mea moni o le okesene e le toe ulu atu i totonu o le pitonuʻu e ala i le manava. A maeʻa ona faʻaaogaina, e faʻamalosia le faʻamalosia e tusa ai ma le auala. I le tulaga e amata ona lagona e le tagata maʻi le le lava o le okesene, e tatau ona faia sina pisa, ona faʻaauau lea ona faʻaaoga.
  2. O le auala lona lua e le lelei. O le umi o lenei ituaiga musumusuga e 0.5 sekone. Pe a manava, e puʻeina le tele o le ea lea e inu i mama.
  3. O le auala lona tolu o musumusuga e talafeagai. O le umi o le taimi o le musumusuga o le 1 le lua. I le faagasologa o le faʻamaʻaina, o le ea ua puʻeina faatasi ma lona toe faʻasao.

O le umi o le faʻalavelave atoa o le manava e faʻalagolago i tomai o le tagata maʻi. O faʻatusatusaga o faʻatinoga e tatau ona faia mai le 4 i le 6 taimi i le aso, o le umi o le tasi auala e tatau ona faia ile 5 i le 10 minute.

Faʻatinoga lelei, e tusa ai ma le Yuri Vilunas, o le manava manava e faʻamalolo ai le maʻisuka e aunoa ma fualaau. O le umi o le togafitiga faʻalagolago i le soifua manuia o le maʻi.

O le nofoaga sili mo le faʻatinoga o le ea fou, ae o le mea lea e tatau ona manatuaina i totonu o le ea fou e tatau ona faia pe a oʻo i fafo le taumafanafana.

Pe a taitaia se seti o faatinoga i totonu, e mafai ona faʻaaoga le metotia i le tausaga atoa.

Gymnastics respiratory in the treatment of diabetes - o fea e amata ai?

Muamua lava, e tatau i le tagata maʻi ona iloa lelei le manava. O le manava tatau e mafai ai e oe ona faʻaleleia le soifua maloloina o le tagata e le gata i le maʻi suka, ae ia maloloina.

O le atinaʻega o le manava manava e mafai ai ona e tuʻuina atu totoga ma gaʻo uma i le aofaʻi tatau o le okesene ma faʻavae ai tulaga mo le faʻamautuina o metabolic processes i totonu o le tino. O le mea lea, o le faʻaleleia o le kulūkose e ala i sela, lea e mafai ai ona faʻaititia lona tulaga i le tino i tulaga faʻaleagaina faaletino.

E le gata i lea, o le satu o le tino ma le okesene ma le faia o tuutuuga lea e sili ona lelei ai le fua o le carbon dioxide ma le okesene, faaleleia atili ai le faaaogaina o gaʻo, protein, minerale tuufaatasia ma fualaau toto i totonu o siama o masini.

O se taunuuga o le faʻamautuina o metabolic processes i le tino, ua faʻaleleia ai se tagata. O le masani ile faiga ole gasegase e mafua ai le faateleina o le gaosiga o le hormone o le inisalini e pulou peta o le pancreas.

O tagata uma lava e maua i le maʻisuka ona o le manava le lelei, ua maualuga le kulukose o le plasma pe a faatusatusa i tagata soifua maloloina.

E mafai e se tagata ona faʻaogisagi le manava i le gutu mo ni nai minute, ona fesuiaʻi lea i le manava masani ile manava.Talu ai o le manava manava, e tusa ai ma le tusitala, e le saʻo, o le maualuga o le suka i le tino o le maʻi i le taimi o le manava manava e amata ona faateleina.

E tusa ai ma le tusitala, e oʻo lava i faʻafitauli e mafua mai i le maʻisuka e pei o le tauaso, pito i tua, faʻamaʻi o fatugaʻo, ate ma le cardiovascular system o le taunuuga o le manava lē talafeagai ma le faateleina o le aofaʻi o kulukose i le tino.

Faʻaaogāina o le manava faʻanoanoa 4-5 taimi i le aso e mafai ai mo se taimi puupuu e faʻamaonia ai faiga faʻasolosolo i le telefoni feaveaʻi ma aumai le aofaʻi o le kulukose i le tino i le masani.

O lenei mea e aʻafia ai i le mea moni o faʻafitauli i le tino ua le toe atiaʻe ma ua ola maloloina le tagata.

O le le lelei o le faʻaaogaina o le metotia mo togafitiga o le maʻisuka

E le mafai ona fuafua le aoga o le faʻaaogaina o lenei metotia mo le maʻisuka, talu ai e leʻi faia ni suʻesuʻega faʻapitoa.

O loʻo i ai le tele o mea taua e mafua ai le masalosalo i le aoga o le metotia ma le moni o le faʻamaʻi ese o le maʻisuka e ala i le manava.

O le manatu o loʻo i ai nei o le faʻaaogaina o le metotia e mafai ai ona e toe maua mai le maʻisuka ituaiga 1 o se tala e leai se faavae moni. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea e le mafai e tino ola ona toe faʻatuina se manava. O le gaosiga o le inisalini e le amata mai i le tumu o le pancreas ma le okesene.

O lenei metotia e le mafai ona faʻaaogaina e fai ma autu i taimi o togafitiga faafomai ma togafitiga mo le maʻisuka.

O sea faiga i le togafitiga e mafai ona faʻaosoina ai le faʻaleagaina o le setete o le tino ma le atinaʻeina o faʻalavelave ogaoga.

O aoga o le faʻaaogaina o manava e togafitia ai le maʻisuka

E le aoga le talanoa e uiga i le matautia o le faʻaaogaina o le manava na faia e Yuri Vilunas i togafitiga o le maʻisuka. Talu ai o le fuafuaina o lona aoga i le taimi nei e matua faigata lava.

I soo se tulaga, o lona faaaogaina mo le tino e aoga.

O le faʻaaogaina o faamaʻi tino e ofoina atu ai le tele o aogā. O tulaga taua o le metotia na atiae e le tusitala o mea nei:

  1. Faʻamatalaga Soo se tagata gasegase e mafai ona ia malamalama i tulafono faigofie mo le faatinoina o faatinoga ma ituaiga uma o le taitaia o togafitiga.
  2. Le leai o ni faʻafitauli le talafeagai mai le tino i le faʻaaogaina o le manava. Le faʻaaogaina o le manava pe afai e le fesoasoani i le tagata maʻi e aveesea le maʻisuka, ona e le afaina lea o le tino o le maʻi.
  3. O le faʻamatalaga a le tusitala e uiga i le faalagolago o metabolic processes i luga o le aofai o le okesene ulufale atu i le tino e saʻo. O le mea moni, o le saoasaoa ma le tulaga lelei o metabolic processes i se meaola ola e faalagolago tuusaʻo i mea o loʻo i totonu o le carbon dioxide ma le okesene i totonu ma i le va o nei gas i le tino.

E tatau ona malamalama lelei o vailaau i le taimi nei o lona atinaʻe e teena ai le mafai ona faʻaumatia atoa le maʻisuka e ala i le faʻaaogaina naʻo se tasi o mea faʻapitoa mo togafitiga. - Ua naʻo se fuataga faaopoopo, ae leʻo le auala autu o togafitiga.

Fomaʻi i aso nei e le talitonu i talosaga ma iloiloga o tagata gasegase o le faʻaaogaina o le metotia na atiaeina e Vilunas na mafai ai ona latou faʻaumatia le maʻisuka ituaiga 2. E le faʻaogaina e fomaʻi le faʻaaogaina o le manava i togafitiga o le maʻisuka e aunoa ma le faʻaaogaina o togafitiga fualaau.

Afai ei ai i se tagata se manaʻoga e iloa le aʻafiaga o le auala o le manava i lona tino, e leai se tasi e faalavelave ia te ia. Ae e tatau ona i ai lona naunau e faailoa atu i le fomaʻi ina ia mafai e le tagata maʻi ona faia ni fua talafeagai i taimi talafeagai e faʻaleleia ai le tulaga o le maʻi.

Aʻo leʻi faʻaaogaina soʻo se metotia faafomaʻi o togafitiga o maʻi ogaoga pei o le maʻisuka, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi ina ia mafai ona vaʻaia le lelei ma le lelei. Ma talanoa i mea faʻapitoa o le faʻaaogaina o le auala faʻamalolo. E uiga i le soga masusu i le vitio i lenei tusiga.

Tuua Lau Faamatalaga