E mafai ona faʻaaoga le masima mo le maʻisuka?

Mo le tele o faʻamaʻi, e fautuaina e fomai e faatapulaa le aoga o masima. Ae o le maʻisuka e leai se manaʻoga faapena. O lenei oloa e le aʻafia ai le serum glucose i soo se auala. Tuusaunoaga o loʻo faia i mataupu e maua ai e le tagata maʻi faafitauli faʻalavelave - toto maualuga, oona.

I le faʻaogaina o le masima, o le masima o se tioata paʻepaʻe pe paʻepaʻe. O se tasi lenei o nai minerale e faʻaaogaina e tagata. E lauiloa foi o le sodium chloride.

O le tuufaatasiga e leai ni aʻafia, gaʻo, gaʻo. O le kalori content, index glycemic ma le numera o iunite falaoa e tutusa foi ma le 0.

O le sodium chloride e le afaina ai le suka, o lea ua faatagaina ai mo le maʻisuka. O tapulaʻa ua faʻatuina i mataupu pe a solia ai le gaosiga o le gaʻo i le gaʻolaʻi na mafua ai le faʻaalia mai o faʻamaʻi pipisi.

E tatau i le endocrinologist ona filifili pe fia le sodium chloride e mafai ona aofia i le taumafa o le maʻisuka. O le fomaʻi e taulaʻi atu i le tulaga o le soifua maloloina o le tagata maʻi, suʻesuʻeina taunuuga o le solia o le gaʻo gaʻo.

Faamanuiaga, faʻaleagaina

E le mafai ona vavae ese le masima mai le taumafataga, aua e faʻafoeina le paleni masima-masima ma le fesuiaiga o le konutai-potassium. Faatasi ai ma le leai o se mea na maua, o le faaitiitia o le faaleagaina o le muso ma le ponaivi.

O le leai o se toilalo e mafua ai:

  • le atinaʻeina o faʻamaʻi neuropsychiatric,
  • otaota,
  • malfunctions o le tino cardiovascular,
  • sima o fiva musele lamolemole,
  • anorexia
  • osteoporosis
  • Faʻafitauli

O le le lava o le sodium chloride o le oti. E mafai ona masalomia se faaletonu e ala i le faateleina o vaivaiga, o foliga mai o le le mautonu pea, ma le faʻaitiitia o lagona o le tofo. O tagata e leai se mea i le taumafataga e lagona le gaogao ma le vevela.

E fautuaina e faʻatau se mea faʻamaʻi. E taofia ai le tupu o le sodium i le tino, e faʻamaonia ai le toto o le toto. O le masima masima e aofia ai le manganese, magnesium, zinc. O nei elemene e faʻaleleia ai le faʻaogaina o le tino, maua ai le aʻafiaga o le antihistamine, e aʻafia ai le faʻatinoina o le gaioiga ma le faʻasalaga.

O le mea lea, e le mafai ona e taumafai e vavae ese le masima mai le lisi. E taua le faatumauina o se paleni lelei. A uma, o le sili atu o le tuufaatasiga e le itiiti ifo le leaga. O lenei mea oona e le o faʻamalosi, ae faʻapupula i le tino. Pe a aofia ai i le taumafa i le tele o mea, o le edema e aliali mai, o le lamatiaga o le faatupuina o le maualuga o le toto, o le faateleina o le stroke.

E mafai ona ou 'ai

O tagata ua faʻaleagaina le inu o le carbohydrate e tatau ona mataʻituina lelei a latou meaʻai. O le sodium chloride e le afaina ai le suka, ae pe a ulu atu i totonu o le tino i ni voluma tetele, o le tulaga e faateteleina, ua faateleina le leaga o maʻi.

I uluaʻi laʻasaga o le maʻisuka ituaiga 2, e le afaina le masima. Ae e tatau ona faʻaaoga i ni tapulaa faʻapulaʻa. O le dose faatagaina i aso taitasi e 2.5 g, e tutusa ma le ½ teaspini. Ae peitaʻi, pe a faʻatusatusa, e tatau ona e amanaʻia e faapea, i oloa maeʻa, o loʻo i ai i le aofaiga tele.

Afai e le toe aumaia e le tagata maʻi le suka i le masani mo le tele o tausaga, ona amata lea o faafitauli. Ona o le le lelei o aafiaga i luga o vaa, ua tupu aʻe ai le toto maualuga, ua faʻaleagaina le faʻaaliga, o manuʻa le faʻamalolo o loʻo aliali i luga o le paʻu. Faatasi ai ma faafitauli i le toto, o le sodium chloride na o le leaga ai le tulaga.

O le masima i le tele o mea e faaosofia ai se lagona o le fiainu, e afaina ai le fatu, fatugaʻo. E faʻaitiitia foʻi le tafe toto. O le mea lea, e matua taua tele le tausisia o tulafono masani.

Faʻasoʻatoa le maʻisuka

Faʻataʻitaʻi fomai i tina faʻamoemoe e mataʻituina lelei a latou meaʻai. O le taulaiga faapitoa e totogi i le aofaiga o masima e faʻaaogaina. O fafine maʻitaga e le tatau ona faalagolago ia te ia. O le mea moni, pe a ave se tamaititi, o le avega i luga o le totoga, fatugaʻo ma isi totoga ua faʻateleina. Afai e te faʻaleagaina le masima, e aliali mai le fulafula, oso aʻe le malosi, ma o le tulaga lautele e matua mamafa lava. O lenei mea e le afaina ai le tamaititi, e mafai ona mafua ai le faatuai o le tuputupu ae, o foliga mai o ituaiga maʻi eseese, o le hypoxia fetal.

Pe a iloa le maʻisuka faʻamaʻi, e le suia le tulaga. Ua faʻatagaina fomaʻi e faʻaaoga le masima i ni vaega maʻoti. Ole fua ole aso fautuaina e le toe iloiloina ma o le ½ teaspoon. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le ono mafai ona atiaʻe le maualuga o le maualuga o le toto ma fatuga fatu. O le mea lea, e matua taua tele le pulea o le masima ma taofia le alualu i luma o le maʻisuka. O lenei mea o le a oʻo atu ai i isi faʻafitauli.

Faatasi ai ma se taumafataga maualalo maualalo

E ala i le toe iloiloina o le taumafataga, o le maʻisuka e mafai ona faʻavasega le maualuga o le suka i le taimi umi. Afai e te aveesea mai le lisi autu mea uma e faʻaosofia ai le tuputupu ae o le kulukose, e mafai ona pulea le faʻamaʻi o le endocrine.

Faatasi ai ma se taumafataga maualalo, e faamamafa le faamamafa i meaʻai o le protein. Latou te le faateleina le kulukose o le toto. E faʻasaina uma cereals, pateta, falaoamata, suamalie, meaʻai kuka, aua o le suka e maualuga i le aofaʻi o gaʻo i totonu o le tino.

O le masima e le o aofia ai le kulukose, o lea e fetaui lelei i totonu o le faʻavae o meaʻai paleni.

O oloa e mafai ona i ai i le taumafa lea o loʻo i ai le faʻapotopotoga o loʻo fesiligia i ni aofaiga tetele. E tatau i le maʻisuka ona mafaufau i le matautia o le soona tagofia o le sodium chloride, e ui lava e le afaina ai le suka i soo se auala.

Togafitiga masima

E ui i le ono afaina i le sodium chloride, e masani lava ona fautuaina e fomaʻi e faʻaaogaina mo faamoemoega tau togafitiga. Afai e fia inu le maʻisuka, o lona uiga o loʻo leiloloa le tele o le vai. O le masima e fesoasoani e taofi le vai i totonu o le tino. Faʻataʻoti le tele o oloa e manaʻomia e faʻamaonia ai le tulaga pe a uma ona maua iuga o suʻega o toto ma urine. Ole fua ole a manaʻomia ele elemene ole suʻeina lea e le endocrinologist.

I le maʻisuka, o nisi tagata faʻamalolo e fautuaina togafitiga masima. Mo se masina e manaʻomia ona e inu i le ½ ipu o le vai mamā (faʻapitoa puna vai puna) i luga o se manava gaogao, lea e faʻamavae ai le ¼ teasisi o le masima. O le faʻaaogaina o lenei metotia e tatau ona o gatasi ma le endocrinologist. E fautuaina pe afai o le tino e paʻu ai le paleni vai-electrolyte, o le masalomia o le masima e matauina.

O faʻamaumauga e faia mo le maʻisuka e sili atu le saogalemu. Mo le kukaina, e tatau ona e faʻaumatia 200 g o le mea autu i le 2 lita o vai. Ua vevela le vai i luga o le vevela, vevela mo se minute, faʻaliliu. O se solo ua faʻamaluluina i le vaifofo, faʻamauina lelei ma faʻaaoga i le pito i lalo. E tatau ona tapunia le kulimi ile polyethylene, faʻatasi ma se sikafu lalaga, se sikafu. E faia faʻamaumauga i aso taitasi mo le 2 masina.

Faʻatulagaina tapulaa

O tagata e aʻafia i le atinaʻeina o le toto maualuga, mafatia mai faʻamaʻi tusitusia ma le fatu fatu, e tatau ona faʻaititia ai le faʻaaogaina o le sodium chloride. Taofi meaʻai masima e le talafeagai. E tatau ona toe iloilo le meaʻai, ave faʻatau oloa mai le mea o loʻo i ai le faʻamatalaga faʻamaonia e sili atu le tele.

E tatau ona e vavae ese mai le lisi autu:

  • paluga, faʻasao, fualaau faisua,
  • ulaula meaʻai, sola, sausage,
  • oloa faʻapipiʻi
  • faleoloa faleoloa (mayonnaise, ketchup),
  • oloa vave (o le aoauli i fagu),
  • meaʻai vave
  • kili, nati, meaʻai ma isi faʻalavelave faʻafuaseʻi.

Ole aofaiga ole masima o loʻo faʻaalia i luga ole pusa. Faitau le tuufaatasiga, e mafai ona e malamalama i mea elemene e ulufale atu i le tino ma meaai.

I le maʻisuka, e le tatau ona vavae ese le masima mai le taumafataga. E le afaina ai le kulūkose. Ae e tatau ona faʻatapulaʻa le faʻaaogaina pe afai e iai ni faʻafitauli o maʻi faʻaalia - maualuga maualuga, o le atinaʻeina o faʻafitauli ma fatugaʻo, vaʻa toto.

E fia le masima e mafai ona e 'ai mo le maʻisuka?

Aisea e le mafai ai ona ou 'aina le masima i le tele o mea, pe afai o loʻo maua e le tagata maʻi le maʻisuka? O le mea moni e faapea, a maeʻa le tele o tausaga o le aʻoga, o le maʻisuka e toeitiiti atoa le 100% e ono aʻafia ai i le atiaʻe o le atherosclerosis, le maualuga o le toto, fatuga o fatugaʻo, ma e le fetaui ma le faʻaaogaina o meaai mama. O fomaʻi uma, e aofia ai tagata tausi maʻi ma le endocrinologists, ua fautuaina e faʻaitiitia le masima. Amata i le vavaeina o masani masani, poʻo le faʻaaogaina o le 50% o le masani ile tausaga. Talu ai o faʻafitauli e vave ona tupu ma e matua ogaoga lava i le ituaiga muamua o le maʻisuka, o le faʻasaina o masima e sili ona taua mo ia tagata.

E faapefea ona aoga le tuu i lalo o masima i le meaai mo le maʻisuka?

Afai e te le faʻaleagaina le faaopoopoina o le masima i meaai, o le a puipuia le glomeruli o gaʻo, ma o le nephropathy o le maʻisuka e mafai ona alualu i luma lemu. O isi faʻafitauli o le a faʻagesegese foi, pe o le a tupu mulimuli ane i le maʻisuka ma soʻo se ituaiga o togafitiga. O nisi taimi ei ai se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka masima. I lenei tulaga, ua matauina faailoga - o le fia inu, pala, ma le faateleina o le volumine o le urine. O le faiga o le atinaʻeina o le faamai e aofia ai le solia o le lagona o lagona o fatugaʻo i le aafiaga o hormones mineralocorticoid. Talu ai o le tagata gasegase e iai foi sona suiga faʻaleagaina i le tali atu i le hormonone aldosterone, o le pseudohypoaldosteronism e atiina ae.

E mafai ona faʻaopoopo le masima?

O le tulaga lamatia o le maʻisuka masima o le sodium ma chlorides ua leiloloa e le tino, o le tele o faalavelave i le masima ma le paleni o paleni. Mo le puipuia o ia faafitauli, e tatau ile tagata maʻi ona mataʻituina le taumafaina o masima, ave i totonu o le aofaiga talafeagai ma meaai, ma afai e tatau ai, ave le masima. O le a le tele o masima e manaʻomia i tulaga taʻitasi, na o le fomai e fai pe a maeʻa le suʻega. Mo le faia o lenei mea, e tatau ona e pasia se numera o suʻega, faʻapea foi ma matauina le malosi ole tulaga o le maʻi. Afai o le a galala le fia inu ma isi mea le lelei, e tatau ona e asiasi i le endocrinologist i se taimi vave e mafai ai, o ai o le a faatonuina togafitiga, ma o le a taofia ai le faʻalavelave o maʻi.

E mafai ona maua le maʻisuka i le sami i le maʻisuka?

O le vavaeeseina atoa o le masima mai le lisi o mea e le mafai ona faia e oʻo lava i le maʻisuka. I lenei tulaga, o fomaʻi e fai mai e mafai ona e suia le oloa ma se mea e sili atu ona aoga - masima masima. O lona tuufaatasiga ei ai se aafiaga sili atu i le tino o le maʻisuka, talu ai o loo i ai iodine ma isi minerale ma e oo foi i vitamini. E fesoasoani le masima masima e faʻafaigofie le paleni o le acid-paleni, paleni le gaioiga o le fatugalemu tutotonu o le tino, gaʻo-toto gaosi. O le potassium ma le sodium e sili ona lelei ai metabolic process, o le calcium e faʻamalosia ai ponaivi ma vaʻa, ma faʻaleleia ai le silikoni le foliga mai o le paʻu. Bromine i le tuufaatasiga o le masima masima e fesoasoani i se tagata e tauivi ma le atuatuvale, faaleleia le manganese puipuiga ma le atoa o le malosi o le tino, magnesium filemu, faaitiitia le faailoaina o le maʻi.

Ua faʻamaonia ai o le masima o le sami i le faʻaogaina lelei e aoga ma fesoasoani e maualalo le toto toto. E mafai ona e faʻasaina le masima i le sami i le 4-6 kalama i le aso, lea o le a le afaina ma matautia mo le maʻisuka.

Uiga aoga o le sodium chloride

O le tagata maʻi e tatau ona iloa pe mafai ona 'ai le masima laulau i le taimi o le atinaʻega o faʻafitauli o le suka suka. O le oloa faʻapitoa e aofia ai elemene taua. E fesoasoani i le toe faʻafoʻiina o le tino, faʻavaeina le faagasologa o le toto mumu totoʻa, ma faʻagesegese ai le tuputupu aʻe o siama vaivai.

O se aoga aoga o le masima o le sami e le o taofia ai le tele o le vai i le tino, ma ei ai lona aafiaga i le paleni o le hormonal. O se oloa masani e faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi faʻatasi ai:

  • atherosclerosis,
  • faʻamaʻi faʻapitoa
  • inupia o le tino.

O le faʻaaogaina o le masima i le sami mo le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ai ona e puipuia veins o le pito i lalo ifo mai le afaina o le thrombus. Afai o le tagata maʻi e faʻavaivai i totonu o le oral mouth, ma faʻafefete le kuki - faʻaaoga se paluga o le sodium chloride ma le suāu susu e tausi ai vaega faʻafitauli.

O le matua o le tagata gasegase, o le sili atu ona faigata ile feagai ma faʻamatalaga o le suka suka. O le lelei o taumafa ma le faʻaaoga lelei o le masima masima e mafai ona faʻaititia ai le ono lamatiaga ogaoga:

  • cholecystitis
  • pancreatitis
  • gallstone faamaʻi.

Sapalai ma maloloina lelei salalaʻau i le kapisi Saina e faʻaaogaina i le olive poo le suauʻu fuālaʻau, faʻasusu i laau ma masima. O le taumafaina o se fualaau faisua mo le taumafataga o le taeao e fesoasoani i le faaleleia o le gaioiga i le maʻisuka.

O le kukaina, gaugau po o le fufuluina o fualaau faisua e tatau ona faʻaofiina i totonu o le taumafataga:

  • ata manaia logo
  • kukama fou
  • lanu meamata
  • pateta.

O le a le tele o le masima e faʻaalu i aso uma, o le a fai mai ai le fomai pe a uma ona suʻe le tagata maʻi. O le sodium chloride i le faʻatusatusaina o meaʻai e faʻaopoopoina i ipu e faʻamoemoe mo meaai paleni:

  • araisa susu susu pudding,
  • pate moa,
  • oat pancakes
  • patipati lolomi i le siʻi kuka,
  • buckwheat cutlets.

E tatau ona 'ai e le aunoa meaʻai, saunia ipu e iai sina pito i lalo o masima ma mayonnaise, ketchup poʻo sau sau.

E le fautuaina e aofia i le taumafataga:

  • meaʻai ma le gaʻo
  • rye crackers
  • iʻa mago
  • meaʻai na gaosia.

O se tagata maʻi i le faʻaaogaina o masima masima mo le maʻisuka ituaiga 2 e manaʻomia ona mataʻituina lona ola maloloina. Afai ei ai ni tiga i le pito i lalo - e tatau ona e sailia fesoasoani fesoasoani.

High Sodium Chloride Products:

  • olive
  • saisi
  • meaai ma fualaʻau kuka,
  • pateta pateta
  • soya soya
  • oloa faʻapipiʻi
  • ham
  • bouillon fuga
  • meaʻai fale (kukama, tamato, ma isi)
  1. Aano o manu. Bacon, ham, pipi moa, sausa sikaleti, salu.
  2. Iʻa. Fagalaʻau tuna, ulaula ulaula, sardines, iʻa faiʻai, iʻa mamago ma mago.
  3. Meaʻai fagota. Fualaau faisua, suamati, suamalie.
  4. Mea e faʻaaogaina Semi-maeʻa. Porridge ma aano o manu, pasta ma sisi, meaai vave.
  5. Meaʻai (snacks). Fusipa, mea meataalo, uila, fusi, donuts, buns, etc.
  6. Isi oloa. Olive, piko, salati salalau ma sauʻai, faʻamaʻi.

E iai mea masima. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le toetoe o soʻo se fale talavai latou te faʻatau atu le "gaphylactic" poʻo "masini" lautele. E ese mai le kuka i totonu ole 30% le sili atu ile sodium. O le tamaoaiga i le masima ma le magnesium, o ona meatotino e matuā faʻafeagai ma le sodium.

E mafai ona e sailia nisi faʻamatalaga auiliili mai lau endocrinologist.

Suauu masima mo le maʻisuka - o a mea aoga

E pei ona taʻua muamua, o se vaega itiiti o le sodium chloride e tatau mo le tino, o lea e le mafai ona e faʻamavaeina atoatoa mai lau meaʻai. E toʻatele tagata atamamai e fautua atu o le maʻisuka e sui le masima masani i le laulau i masima, lea ei ai sina fomaʻi eseese. E aofia ai le tele o minerale ma vitamini e aoga mo le tino, iodine masani.

O le masima masima e faʻaleleia le gaioiga o le puipuiga, popole, endocrin, cardiovascular systems, faʻamausali le paleni o le acid-base, ma fesoasoani e faʻaleleia le gaioiga o le gastrointestinal tract. E faʻamautuina ai foi le fatu fatu, faʻasaʻo le toto toto, faʻamalo le gaʻo ma le gaogao.

Ina ia mafai ona sili atu le iloiloina o aoga o le masima i le sami i le maʻisuka, e tatau ona e suesue i lona tuufaatasiga i auiliiliga:

  • calcium - taofia le malosi o le ponaivi,
  • sodium ma potassium - faʻaleleia faiga faʻava-o-tino,
  • uila - fesoasoani e foia le atuatuvale,
  • kasikoni - faʻaleleia le tulaga o le paʻu,
  • iodine - e tatau ai ona galue le thyroid gland,
  • Manganese - faʻaleleia le faʻaogaina o le tino,
  • magnesium - ei ai se meatotino antihistamine,
  • zinc - lagolagoina le galuega o le faʻaleleia o le tino,
  • uʻamea e manaʻomia mo le toto.

I le faaopoopo atu i nei elemene, o le masima i le sami ei ai foi isi mea i lona tuufaatasiga, o le mea lea o se mea aoga tele. I le auala, e sili atu ona taliaina e le tino o le tagata nai lo le chloride sodium faigofie.

Le masima o le sami, e le pei o le masima papa, e i ai sina fesuiaiga o siama.

I le faʻaopoopoga i le sodium chloride (lea e maua ai le salinity saline), e aofia ai foi le potassium, calcium poʻo le magnesium.

Faʻamatalaga: o le tino o le tagata e sili atu ona fetaui lelei i le metabolism o masima masima nai lo le masima laulau.

Dietetic Sea Salt

E ui lava i lona tuufaatasiga tele ma o ia faamanuiaga sili, aua e te alu tele. Taumafai ia aua neʻi sili atu i le masani (norms) ua faʻamatalaina muamua (4-6g) ma faʻavela meaai ma le poto.

Vaʻaia i ipu masima masima o loʻo i ai se manogi matagofie ma tulaga ese. E mafai ona e faʻatau i faleoloa i mea tetele, faʻalelei ma le lelei: o uluaʻi ituaiga e lua e lelei atoatoa mo le taoina, kuka kuka, ma le teuteuina lelei e aoga mo ipu saunia, salakeke.

Toeitiiti o oloa uma ma oloa e leʻi maeʻa faʻatau e faʻatau atu i supermarkets ei ai le masima o le laulau iodized. O le mea lea, e sili atu le kuka o au lava meaai.

Faatasi ai ma le masima i le sami, faʻapea foʻi ma le masima laulau, e te le manaʻomia ona faʻaalu. Taumafai e tausisia le masani masani o le 4-6 g ma aua neʻi faʻafefe.

Ia soifua maloloina!

O le faʻaaogaina o le sodium chloride i totonu o vailaʻau faʻapitoa

E manaʻomia le masima masima mo le faʻavaeina o le eleʻele eleʻele, lea o se vaega o le vai gastric. Lafoga faʻatagaina - e le silia le 1 lepp. i le aso.

O le oloa e faʻaaogaina i togafitiga faʻaleaganuʻu e togafitia ai nisi faʻamaʻi. Afai o le maʻisuka maʻi e atiina ae se tale, vevela le masima i totonu o se pani, sasaa i totonu o se ato faʻanatura masani, afifi i totonu o se solo. O le tagata maʻi na te faʻamafanafanaina le pusa seia oʻo ina faʻamago le compress.

Faatasi ai ma se malulu, e fufulu le isu i se vaifofo mafanafana o le sodium chloride. E faʻatinoina le faʻatinoga seia oʻo ina faʻaleleia le tulaga o le maʻi.

E tele taimi e faitio ai le tagata maʻi i le paʻu o lauulu, aemaise i le amataga o le tautotogo. I lenei tulaga, o le masima suamalie o loʻo gaosia i aʻa, ona fufulu ai lea i le vai mafanafana. Togafitiga e faia mo le 7 aso.

Faʻatasi ai ma le faʻaleagaina o le paʻu, e faʻamalūlūina le fulufulu mamoe i se vaifofo ma faʻaaogaina i le vaega mamaʻi, ma totoe mo le tele o itula, ona fufulu lea i le vai mafanafana ma vae ma fufulu faʻamago.

O le masima mo le maʻisuka ituaiga 2 e faʻamalolo ai le tagata gasegase o maʻi pipisi, erysipelas ma le vevela i le dermatitis.

E mafai ona ou faʻaoga le masima mo le maʻisuka?

E oʻo lava i le amanaʻiaina o tapulaʻa, o le masima i le maʻisuka ituaiga 2 o se mea itiiti e le gata ina afaina, ae aoga foi. O loʻo i ai ia vailaʻau kemikolo e pei o fulufulu ma iodine, lea e taua mo le faʻamaʻi endocrine. O le GI o le oloa e leai se mea, ma o le mea lea o le mea faaopoopo o meaai e le faʻaosofia ai le faateleina o le kulūkose.

Ona o nisi o vaega o le vaega o le tofo e taliaina i se fua faatatau itiiti. Mo le puipuiga lelei mai le masima mo le maʻisuka, e tatau ona mulimulitaia nisi tulafono:

  • O le meaai e tatau ona tumau le soifua maloloina ma maloloina. O lea, tupe meataalo, meaʻai vave, nati mama, e le faʻaaogaina ni meaʻai mai le lisi.
  • O faʻasao fale ma mea faʻaaoga e le fautuaina mo le faʻaaogaina.

E tatau ona lafoai oloa faʻapipiʻi Semi. Afai ei ai se manaʻoga e faʻafeiloaʻi faʻalaʻau poʻo faʻaogaina i totonu o le taumafataga, ua saunia i latou ma o latou lima e faʻaaoga mea masani.

Faʻatau le saucei, mayonnaise, ketchup (telefoni). O soʻo uma ma le fuʻa ua fautuaina ina ia saunia tutoatasi, faʻaaogaina na o mea masani.

I le faaopoopo atu, pe a uma le aoauli, e le manaomia le faʻaaogaina o se mea suamalie e pei o se ipu lona lua. E mafua mai i le mea moni e faapea, i le afa o le aso na faʻaalia ai, o le algorithms fefaʻatauaʻiga e faʻagesegese, ona o le mafuaʻaga o le sili atu o le vaega lenei o le a faigata ona faʻatea mai le tino.

Na taʻu mai e le au faipisinisi le moni atoa e uiga i le maʻisuka! O le maʻi suka o le a alu i totonu o le 10 aso pe ae inu i le taeao. »Faitau atili >>>

Aisea e mafai ai e le masima ona leaga

O le masima e faʻateleina le fia inu i tagata gasegase i le faʻamaʻi, fai se avega mamafa mo le loto ma fatuga. I le faʻaopoopoga, e faʻalavelave le faagasologa o le faʻasalaga (ona o le alualu i luma). I le taimi lava e tasi, e aunoa ma le sodium chloride, e mafai ona tupu se taunuʻuga leaga, ma o le mea lea o le faʻaaogaina o se masima e aunoa ma se masima e sili ona matautia - faʻapea foʻi isi faʻamaumauga mamafa. I le tumau ma le lelei o laasaga, e mafai ma e tatau ona faʻaaoga le faʻaopoopoga.

O se umi faaumiumi o se tulaga maʻi i soʻo se matua e mafua ai faʻafitauli i le loto, vaʻa toto, ma le polokalama urinary. O le mea lea, pe a faʻapipiʻi se meaai mo le maʻisuka ituaiga 2, o le faʻaaogaina o se vaega i le aso e faʻaitiitia.

I le faʻaitiitia o le faʻaogaina o le masima i luga o le laulau i totonu o le tino, e fesuiaʻi ai fatugaʻo, faʻagesegese le faʻavaeina o le nephropathy o le maʻisuka. I le faaopoopo atu i ai, o le faʻaaogaina o le alualu i luma o le maualuga o le toto maualuga ma isi faʻafitauli e maua.

O a meaai e aofia ai le masima

O le sodium chloride o loo i ai i se vaega tele o vaega o le taumafataga:

Meat o le ham ma le pipi, pipi moa, sausa sikaleti. Faʻalogo foi i le mea moni e faapea o le uʻu o loo i luga o le lisi.

Aʻa - tuna tuna, ulava ulaula. E tutusa foi le faaaogaina i sardines, oloa gaosi, mea masini ua faamama, ma ua faateleina ai le masima.

Olive, kukumba pulou e le o se mea faʻapitoa e tusa ai ma sauga, fulu ma sala salakeke.

Masima vai mo le maʻisuka

E matua fautuaina lava e 'ai le igoa na tuʻuina atu ona e tumu i vitamini, microelements ma, aemaise lava iodine. Ua taua e tagata tomai faapitoa le faatumauina o paleni-faavae, faaleleia atili o le faagaoioia o le popole, fatu cardiovascular ma endocrine. I se vaega laitiiti, e mafai foi ona tatou talanoa e uiga i le faʻaitiitia o le kulukose i totonu o le toto ma le faʻaitiitia o maso maso.

Talu ai ona o le i ai o le sodium ma le potassium, o le tuʻuina atu o meaʻai paleni e faʻamalieina ai le gataifale. O le kesi e aofia ai i le tuufaatasiga e fesoasoani e faʻamalosi ai le ponaivi o mea, aʻo faʻamalositino le silikali le paʻu, ma le eleʻele - e faʻaitiitia ai le atuatuvale.

O se vaega e tutusa lelei lona taua o le iodine, lea e faʻamautuina ai le endocrine gland. O Manganese, i le isi itu, o loʻo tumau pea le faʻatinoina lelei o le masini system; o le magnesium e iai sona aafiaga antihistamine. Ona o le i ai o le zinc, o le feusuaʻiga o loʻo galue lelei, ma o le uʻamea e lelei lona aafiaga i le toto. E tatau ona maitauina e faapea:

  1. o ipu ua masani ai ma le vaega ua faamaotiina o loo faamatalaina e se manogi faapitoa ma le le mafaagaloina,
  2. i totonu o faleoloa e mafai ona e faʻatau ai se mea e fesoʻotaʻi ma le gaogao, faʻalelei ma le lelei - o le muamua ma le lona lua e faʻaaogaina i le faagasologa o le taoina, kukaina o soupeti, ma le tolu vaitau ua uma ona saunia ipu, mo se faʻataʻitaʻiga, salakeke.

E ui lava i uiga aoga uma o loʻo faʻaalia, o tagata gasegase e maua i le endocrin o loʻo fautuaina malosi e pipii i le tui. I totonu o le 24 itula, ua faatagaina e le sili atu i le fa i le ono kalama. gaosia o le gataifale.

Le faaaogaina o masima mo togafitiga faafomaʻi

Faʻatasi ai ma le maualuga o le kulūkose, o le tasi o metotia o le togafitiga faʻapitoa e talafeagai. O fautua e fautuaina mo le 30 aso i aso uma i le taeao i luga o se manava gaogao e faʻaaoga ai le afa ipu tioata - e tusa ma le 100 ml - vai vaipuna. O lona lelei o le mama atoatoa lea, peitaʻi, mo togafitiga o le a tatau ai ona tatala se kuata o le tp i totonu. laulau masima. Tuuina atu e faapea o lenei metotia ua i ai ni faʻailogaina, ua fautuaina e toe faʻaleleia le toe faʻaleleia i lalo o le vaavaaiga faifai pea a le endocrinologist.

E le gata i lea, faatasi ai ma le tulaga ua faailoaina, e mafai foi ona faʻaaogaina masini masima. Mo togafitiga talafeagai, e 200 g ua tufatufaina i le lua lita o vai. masima masani. O le vaifofo e tuʻuina i luga o se vevela vevela, kuka ma kuka mo le 60 sekone, pe a uma ona faʻamafanafanaina, ae naʻo se itu. Ona:

  • i totonu o le vai ua maeʻa faʻamamaina se solo solo,
  • fufulu ese ma vave faʻaaoga i le vanu lumbar,
  • o le compress ua faʻaaogaina e faʻaaoga ai se ie fulufulu mamoe.

O le maʻi suka na fautuaina e DIABETOLOGIST ma le poto masani Aleksey Grigorievich Korotkevich! ". faitau atili >>>

O le faʻasilasilaga tuʻufaʻatasia e tatau ona faia i le 24 itula, mo le lua masina sosoo.

E mafai ona maua le masima mo le maʻisuka

E ui lava i nisi tapulaa, o le masima i le maʻisuka ituaiga 2 i ni vaega laiti e le gata e afaina ai, ae aoga foi. Ina ia puipuia le taofiofia, e tatau i tagata mamisuka ona faaeteete e uiga ia latou meaʻai, fuafua le faʻasologa o fuainumera o oloa taitasi ma mataʻituina le tele o le masima e faaopoopo i ipu.

O le tuufaatasiga o le masima e aofia ai mea taua e pei o le fluoride ma iodine, ia e talafeagai mo le tino o le maʻisuka. O le faasinomaga o le fuainumera o lenei oloa e 0, o lea o le mea faaopoopo meaai e le mafua ai le faateleina o le toto suka.

Ae ui i lea, ona o nisi tulaga, o le masima mo le maʻisuka e faatagaina i na o sina vaega itiiti. Ina ia mafai ona sili atu le puipuia o le tino mai le sologa lelei, e taua le usitaia o tulafono.

  • Meaʻai e tatau ona saʻo ma faʻamaonia. E tatau ona faʻaesea mai meaʻai meataalo, meaʻai vave, namu salima, meaʻai.
  • I le maʻisuka, e le fautuaina meaʻai e fai i fale ma meaʻai.
  • E tatau foi ona lafoai oloa faʻapipiʻi Semi. Afai e te manaʻo e aofia ai faʻamafanafanaga poʻo faʻalaʻau i le taumafataga, ua saunia i latou tutoatasi.
  • E tatau ona lafoaia le saumalie, mayonnaise, gaosiga o le ketchup factory. O sauces ma gravy uma e manaʻomia ona saunia mo i latou lava i le fale, e faʻaaoga ai na o mea masani.
  • A maeʻa le 'aiga o le aoauli, e le manaʻomia e se tasi ona faia ni meaʻai suamalie pei o se vasega lona lua. I le avea ai o se tulafono, i le aoauli, e faʻagesegese ona faʻagasolo faiga faʻavae, o le mafuaʻaga lea e faigata ai ona aveesea le masima i le tino.

O fua o aso masima o le masima i luma o le faʻamaʻi e le sili atu ma le afa-sipuni. Taumafa o mea taumafa na o totonu o oloa gaosia. E masani ona faʻaaoga le masima vai nai lo le masima laulau mo le maʻisuka, o loʻo i ai isi meatotino, ma o loʻo mauoa foi i le tele o macro ma microelements.

Aisea e leaga ai le masima mo se maʻisuka

O le masima i soo se ituaiga e fesoasoani i le faateleina o le galala, i le tele o mea e tuʻuina atu ai le mamafa o popolega i fatuga ma fatu, e aofia ai le faʻagesegese le tafe toto, lea e matua afaina ai le maʻisuka. Ae peitai, afai e le maua e le tino le fua o le sodium chloride, e mafai e se tagata ona oti.

I lenei tulaga, o le lafoaia atoa o le masima ina ia maualalo ai le maualuga o le toto, e le mafai. I mea laiti, o lenei mea taumafa e taua mo le maʻisuka.

O le aso o le masima e tatau ona faʻaitiitia.

Afai e te mulimulitai i tulafono uma o meaʻai lelei, o le aʻafiaga o le alualu i luma o le maualuga o le maualuga ma isi faʻafitauli o le maʻisuka o le a avea ma mea itiiti.

Fua o masima masima

Ina ia le afaina ai le tino, nai lo le kuka, e fautuaina e 'ai le masima i le sami. E mauʻoa i vitamini, minerale ma iodine.

E le gata i lea, o lenei oloa taumafa e lagolagoina ai le paleni o le acid-base, faaleleia atili ai le gaioiga o le popole, endocrine, puipuia ma le cardiovascular systems. I se fua laʻititi, o le oloa e maualalo ai le toto suka ma faʻafefe ai maso maso.

Talu ai ona o lona masima suauu ma le potassium, o se fesoasoani masani o meaai e fesoasoani i le faaleleia o le metabolism. O le kesi, o le vaega lea o le tuufaatasiga, e faʻamalosi malosi ai le ivi o le tino, o le kasiketi e faʻamautuina le tulaga o le paʻu, ma o le eletise e faʻamaeʻaina lelei le tulaga faʻavaivai.

  1. E aoga le Iodine i le faʻaleleia o le gaioiga o le vevela, o le manganese e lagolagoina le gaioiga masani o le tino, ma o le magnesium e iai sona aafiaga antihistamine. Faʻafetai i le zinc, o le gaioiga o loʻo galue lelei. O le uʻamea, i le isi itu, ei ai sona aoga aoga i luga o le faiga o le totoga.
  2. O lapisi, lea sa masani i le masima masima, e iloga i se manogi faapitoa faapitoa. I totonu o faleoloa, e ofoina mai ai se oloa e maua mai i le faʻaaogaina o meaʻai, faʻalelei ma le lelei. O le ituaiga muamua ma le lona lua o loʻo faʻaaogaina mo le kukaina ma le kukaina o soupeti, ma le suamalieina o mea taumafa poo salakeke mo le maʻisuka.

E ui i le tele o ana mea aoga, e tatau foi ona pipii le maʻisuka i le tui. O se aso e faʻatagaina e 'ai e le silia i le 4-6 g o le masima.

Togafitiga masima

Afai o le maʻisuka e lagona pea le mama i lona gutu, o lona uiga o le tino e leai se chlorine ma le sodium. Talu ai ona o le le atoatoa o masima, lea e tumau ai le vai, o le maʻi ua gase le tele o le vai. Aʻo leʻi faia togafitiga, e tatau ona suʻe suʻe suʻe toto ma urine mo kulūkose ma feutagai ma lau fomaʻi.

Faatasi ai ma le faateleina o le maualuga o le suka, o le isi togafitiga fou e faaaoga. Mo le 30 aso, i aso uma o le taeao e tatau ona e inu i le afa afa ipu vai mama mama i luga o se manava gaogao, lea e faʻamavae ai le kuata o le sipuniti o le masima laulau. Talu ai o lenei metotia e i ai ni faʻasalaga, o togafitiga e tatau ona faia i lalo ole vaavaaiga faafomai.

Faatasi ai ma le faamaʻi, o masini masima e faʻaaogaina atili. Mo lenei mea, 200 g o le sodium chloride ua soloia i le lua lita o le vai. O le saline solution e tuʻuina i luga o se afi mumū, aumai i se vevela, kuka mo sina minute ma sina manava. O se solo ua faʻamaluluina i le vai ua maeʻa, sasaina ma vave faʻaaogaina i le laufanua lumbar, o le mea faʻapipiʻi ua faʻafefiloi ma se ie fulufulu mamoe. O lenei faiga e faia i aso uma mo le lua masina.

O faʻamanuiaga ma faʻafefete o masima mo le maʻisuka o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

Tuua Lau Faamatalaga