E faʻapefea ona faʻaitiitia le inisalini o le toto

O le insulin e tatau ona avea o se tasi o hormonia e sili ona taua e maua mai e le pancreas. O lenei vailaʻau ei ai ni galuega i totonu o le tino, ma o le mea autu o le faʻaaogaina o le suka mai le toto. A maeʻa, o lenei faʻavae faʻapitoa e tumu ai le tino o le tagata ma le malosi ma malosiaga.

Peitai, o le atinaʻeina o le inisalini e tatau ona mataʻituina e aunoa ma le toilalo, talu ai o maualuga maualuga e mafai ona mafua ai le atinaʻeina o le hyperinsulinemia, e oʻo atu ai i faʻamaʻi fatu cardiovascular, faapea foi ma le atinaʻe o le oncology.

E le gata i lea, afai o le sili atu o lenei hormone o loʻo faʻapipiʻiina pea i totonu o le tino o le tagata, o le pancreas e faʻamalosia e galue malosi, lea, ioe, e le lelei le atagia i le tulaga lautele o le soifua maloloina.

Talu ai ona o tulaga e le i maua i luga, e le o se mea e ofo ai le toatele e fia iloa pe faapefea ona tuu i lalo le insulin faatasi ai ma le fesoasoani a togafitiga ma vailaau. O le a tatou taumafai e taulimaina lenei mataupu, ma mafaufau i fautuaga ma fautuaga a tagata tomai faapitoa.

Faʻaitiitia le faʻaitiitia o le homone

Afai e popole le tagata i le mamafa tele mo se taimi umi, ma e leai se mea e fai ma le oti e mafai ona fesoasoani e suia le tulaga oi ai nei, e fautuaina e le au atamamai le suʻeina o le hemoglobin. A uma mea uma, e pei ona faʻaalia e le faʻatinoga, ina ia le maua le mamafa, ua lava lea e faʻaitiitia ai le maualuga ole inisalini, faʻaaoga fualaau ma se meaʻai faapitoa e faʻamaonia le mamafa.

Muamua lava, ina ia le maua se mamafa i tagata e faalagolago i le insulin, e tatau ona e faʻaaogaina ni meaʻai faapitoa e mafai ona maualalo ai le gaosia o le homone ma usitaʻia fautuaga lelei:

  1. O le taumafa o tagata e faʻalagolago i le insulin e tatau ona aofia ai meaʻai laiti-carbon. Ae e tatau ona vaʻavaʻavaʻavaʻavaʻavaʻavaʻavaʻavaʻavaʻaʻa mai le lisi o aso taʻitasi
  2. A o amata e le pancreas ona maua atili inisalini, e le na o le faalagolago i le ituaiga o meaai, ae faapea foi i le taimi o le taumafaina o meaʻai, o se meaai nutimomoia o le a fesoasoani e faaitiitia ai le gaosiga. O suʻesuʻega muamua na faʻaalia e ala i le 'aiina o meaai i vaega laiti, ae sili atu nai lo le masani, e mafai ona faʻaitiitia le tulaga o le gaosiga ma faʻaleleia le faʻatinoga o le pancreas. Ae, e pei ona uma ona tatou matauina, e faateleina ai le maualuga o le insulin o le solia o le pancreas.
  3. Mai le meaai e te manaʻomia e vavae ese ai suka, honey, bakery products from white flour. Ae o ituaiga o fualaau suamalie e leʻi faʻasalaina, ma i lona atoaga, e tatau ona aofia ai i taumafa i aso taitasi.
  4. Aʻo leʻi tuʻuina atu le hormone oe lava, o le a aoga tele le faamasani i mea sili ona aoga. E aofia ai:
  • ituaiga gaʻo o iʻa iʻa,
  • anchovies
  • leki ma nati,
  • mea taumafa e pei o le pipi po o le susu,
  • moa ma moa fuamoa.

E tutusa lava le taua o le faʻatumu o le taumafataga i meaʻai, fiber, ma le inu tele pei o le lanu meamata e mafai ona maua. O le faʻaaogaina o sausage, ituaiga uma o meaʻai ma mea suamalie e faʻamalosia ai le hemoglobin, o lea o le a le mafai ai ona faʻaitiitia le gaosia o le inisalini pe afai o loʻo maua i luga o le lisi o aso taʻitasi ia oloa o loʻo i luga.

E tatau ona manatuaina o oloa o loʻo i ai se faasinomaga maualuga e saofagā i le faʻavaveina o le gaosiga o le kulukose, o lona uiga, o le faʻaaogaina e faʻaleleia le suka toto.

Fomaʻi togafitiga

Tuuina atu le manatu o tagata atamamai, e matua moni le faia o se meaʻai mo le insulin-faalagolago. Ae faʻapefea ona faʻaitiitia le maualuga o le inisalini i totonu o le toto ma le fesoasoani o vailaau ma fualaau, e tatau i se tagata poto faapitoa ona faʻataʻitaʻiina se suʻega maeʻaeʻa o le maʻi ma maua ai iuga o nisi suʻega.

O le tele o taimi, i se suʻesuʻega se tasi, lea e iloa ai le maualuga o le inisalini gaosiga, e faigata tele le faia o se faʻamaonia saʻo ma faatonu togafitiga. A maeʻa, pe afai o le gaosiga o le gaioiga e faʻalavelaveina e ala i le faʻamalosia lelei o le tino o le hormonal, o le tagata maʻi o le a saunia i se taimi vave.

Inisulinoma - o le igoa lea o loʻo i totonu o le faʻavaeina o fesili, faʻatasi ai ma osofaiga o le hypoglycemic, lea e sili ona matautia mo le maʻi. O le a le maualuga o le togafitiga faʻapitoa e faalagolago i le tele ma le natura o le insulinoma. Afai o le auiliiliga e faamaonia ai le i ai o se tulaga leaga, o le a fautuaina e le fomai le togafitiga o le chemotherapy ma le faalauiloaina o le radiation.

Fofo faʻapitoa

O le mea moni, e mafai ona faʻaititia le maualuga o le inisalini ma togafitiga faʻaleaganuʻu, ae naʻo le maeʻa ona talia e le sui endocrinologist le togafitiga filifilia.

Mafaufau i iloiloga a le aufaʻatauga ma le manatu o tagata faʻamaʻi masani, o fua nei o loʻo mulimuli mai e faʻapipiʻi lelei ai le hormone:

  1. O se teuteuga o stigmas sana.

Ina ia saunia, o le a manaʻomia ona e saunia:

  • 150 g o fualaau o le sana,
  • 350 ml o vai ua tunu,
  • fagu afifi.

E sasaa le suavai i le vai inu, tauagavale mo le afu mo le 40 minute. A maeʻa ona faʻamamāina le susu ma faʻaalu 3 taimi i le aso, 150 g mo le 15-20 minute aʻo leʻi 'ai.

  1. E tutusa lelei lava le fesoasoani e faʻaititia le inisalini o le fefete masima. O le a tusa pe tusa ma le 2.5 sipuni vavalaʻau o le eleele mago e 250 g o le vai vevela. E tatau ona faʻafefiloi le faʻafefiloi mo le 30 minute. O le tuufaatasiga o le 1 teaspoon 3 taimi i le aso pe a uma meaai.
  2. O le atiseti o Ierusalema poo le eleele o le a fesoasoani e faʻaitiitia le toto suka. I le naʻo le 2 fualaau aina i aso taitasi, o le faaitiitia o le kulukose o le a vave ona matauina.

E tutusa lava le taua o le faʻaitiitia o le maualuga o le gaosiga o le inisalini i le tele o taimi e mafai ai ona savali i le ea fou, faia faʻamalositino faigofie i aso uma ma faʻamalo atoa ai gaʻo, gaʻo mea taumafa ma le ava mai le lisi.

Faʻatau togafitiga poʻo togafitiga faʻaleaganuʻu

O le lautele e talitonu o vailaau masani e mafai ai ona togafitia i auala masani e le afaina ai le tino. O le faʻamatalaga e saʻo, ae i le tulaga o le le atoatoa o le hormonal, e le mafai e le endocrinologist ona faia e aunoa ma le feutagai. Naʻo se fomaʻi o le a taʻu atu ia te oe pe faʻapefea ona faʻaititia le inisalini i totonu o le toto saʻo.

I mataupu e faigata ona togafitia, togafitiga poʻo le taotoga e manaʻomia. O le mea lea, o le faateleina o le inisalini e mafai ona avea ma se faailoga o le atinaʻe o le maʻamone-active-insulinoma, faʻatasi ai ma osofaiga a le hypoglycemic. I le insulinoma, o le togafitiga o loʻo faʻaalia, ma o lona voluma e faalagolago i le tele o le faʻavae. Afai e leaga, e faia le chemotherapy.

I tulaga maʻaleʻale, e le tatau ona galo se tasi e uiga i metotia a tagata.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le teuteuina o le stigmas o sana e mafua ai le faʻaitiitia o le homone. Mo lana tapenapenaga, e 100 g mea totino ua sasaa i le vai (300 ml) ma aumai i se faʻala. A maeʻa ona faʻaaogaina le paluga ma i le faʻamaeʻaina o le a faia i le afa afa 3 taimi i le aso.

O le togafitiga faʻaleagaina o se teuteuga o le fefete faʻamago. 3 tbsp. punetini o mea e sasaa i le vai vevela ma faʻaoga mo le afa itula. Ave se mea teuteu pe a uma ona 'ai.

O le mea lea, e mafai ona faʻaititia le inisalini mataupu e faʻalagolago i tulafono:

  • ia maua ma suʻesuʻeina e se fomaʻi,
  • togafitiga togafitiga na faatu mai e le endocrinologist,
  • aloese mai tulaga atuatuvale ma le tele o gaoioiga faaletino,
  • faʻamaonia le mea taumafa e ala i le faʻaaogaina o meaʻai e aofia ai le tele o meaʻai gaʻo ma gaʻo, ava malosi,
  • lafoai ese amio leaga,
  • ia sili atu i fafo atu,
  • e faia ni faʻamalositino faigofie faigofie.

I lenei lisi, e mafai ona e faʻaopopoina le togafitiga poʻo le faʻaaogaina o vailaau masani.


  1. Gynnecological endocrinology: monograph. . - M.: Medicine, 2014 .-- 448 p.

  2. O oe faʻamaʻi maʻi i fafine o le tausaga fanau. O se taʻiala mo fomaʻi, GEOTAR-Media - M., 2013. - 80 p.

  3. Natalya, Aleksandrovna Lyubavina Immunity mo faʻalavelave faʻamaʻi pipisi ma le maʻisuka ituaiga 2 / Natalya Aleksandrovna Lyubavina, Galina Nikolaevna Varvarina und Viktor Vladimirovich Novikov. - M .: LAP Lambert Academic Publishing, 2012 .-- 132 c.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

O auala autu e faʻaitiitia ai le televave

E tusa ai ma fuainumera, e sili atu ma le 2 miliona tagata e maliliu mai le maʻisuka ma faʻafitauli e mafua mai i lenei maʻi. I le leai o se togafitiga, o le maʻisuka e amata ona alualu i luma vave, lea e mafua ai ona faʻaitiitia le faʻaogaina o totoga o le tino ma tino.

O maʻi e maua i le maʻisuka e masani ona liliu atu i tagata le atoatoa. Ina ia faaitiitia le ono tulai mai o ni mea e le manaomia, e tatau ona e iloa pe faapefea ona faatulaga le faateleina o le inisalini. E tolu auala e faʻatonutonu ai le gaosiga o le hormone:

  • faʻafetaui meaʻai,
  • gaioiga faaletino,
  • fualaau faasaina
  • le faʻaaogaina o meaʻai a tagata.

Afai o le maualuga o le hormone e le o se mea tele e vavae ese mai le masani, e mafai ona faʻamavaeina togafitiga e ala i le mulimuli i se meaʻai ma isi suʻega. Ae i tulaga sili atu, o le tulaga e mafai ona faasaʻo i le na o le tagofia o fualaau. E tatau ona manatua i le mafaufau e naʻo se fomaʻi e tatau ona faʻamaonia fualaau e faʻaititia ai le insulin.

Faʻasologa o meaʻai

E mafai ona e faʻaititia le inisalini i totonu o le toto e ala ile suia o lau meaʻai. O lenei metotia o le faʻamautuina o le maualuga o le hormone o le sili lea ona saogalemu. E le gata i lea, o le faʻasaʻoina o meaʻai e fesoasoani i le faatea ese o paʻu faaopoopo, lea e aʻafia ai le gaioiga o gaioiga uma ma tino.

Afai e fautuaina e le fomaʻi le tuʻuina atu o le inisalini i lenei auala, o le faavae o le meaai a le tagata maʻi e tatau ona avea ma meaai ma ipu e maualalo i le fuainumera o fuainumera (o le fua o le faateleina o le suka i le toto pe a uma le taumafa e faalagolago i lenei faailoga).

O tagata maʻi e maualuga le maualuga o le insulin e fautuaina e faʻaaogaina meaai nei:

  • fualaau faisua. E mafai ona 'aina le fou, fuʻu poʻo le kuka. O le mea e sili ona aoga mo tagata o loʻo mafatia i lenei faʻalavelave o fualaau lanumeamata: meaʻai, pepa lanumeamata, artichokes, pi,
  • fua e le i fafagaina (i le faaogaina),
  • fualaau fou. E mafai ona faʻauluina i latou fou, ma saunia foi i luga o la latou fualaʻau ma le fulufulu,
  • buckwheat, oatmeal, falaoamata saito,
  • meaʻai aano (povi, tamaʻi mamoe, lapiti) ma moa,
  • iʻaʻai ma iʻa. O le mea aupito sili ona aoga mo le faateleina o le insulin o se iʻa ma meaʻai papaʻe: pollock, pike, pike perch. E le gata i lea, o gasegase e maua mai i le hyperinsulinemia i se vaega itiiti e mafai ona maua ai le mumu mumu (e aofia ai le tele o antioxidants, lea e faʻatonutonu ai le gaosia o le hormone),
  • musika
  • falaoa atoa o le falaoa e aunoa ma le faaopoopoina o falaoamata papaʻe mama,
  • moa ma moa fuamoa,
  • meaʻai susu ma le itiiti ifo i le% gaʻo gaʻo.

O oloa uma e saunia e ala i le kuka, fufuluina poʻo le taoina. E lelei tele le mumusu e fulu (e faʻatagaina meaai frying i mea e seasea tupu ae na o le faʻaopopoina o le suauu manogi ma le vaitau). Ina ia maua le maualuga o le hormone i le masani, e tatau ona e lafoaia le taumafaina o ia oloa:

  • meaʻai suamalie ma suamalie,
  • falaoamata oloa
  • oloa faʻapipiʻi
  • falaoa falaoamata maualuga maualuga,
  • fualaau 'aina ma le maualuga o le suka (vine, melon, watermelons),
  • saisi (kuka ma ulaula).

E le gata i lea, faatasi ai ma le hyperinsulinemia, e taua le faaitiitia o le taumafaina o pateta, talu ai o lenei faatoaga ua tumu i le maso ma ua i ai se mea e sili ona maualuga i le kalori. O le tele o lona faʻaaogaina e ono afaina ai le mamafa o le mamafa ma le faʻaitiitia o le maualuga o le hormone.

Gaoioiga faaletino

Mo le gaioiga faʻale-tino, e taua foi mo le faʻaitiitia o le inisalini ma le tino. E tatau ona manatua i le mafaufau o gaoioiga faaletino e tatau ona faʻaalia, e le maualuga. Ole tele o toleniga mo maʻisuka e matua faʻasaina, aua e ono afaina ai lou soifua maloloina atoa.

O le filifiliga pito sili ona talafeagai mo tagata mamaʻi e mafatia i le tele o inisalini o vaʻavaʻaleʻa malamalama, taʻele ma savali uumi i le ea fou. O ia gaioiga o le a fesoasoani e aveesea le mamafa, maua ai se aafiaga lelei i fiva musika ma le fatu fatu.

Faaaogaina o vailaʻau

Afai o le faateleina o le gaosiga o le inisalini e fesootaʻi atu i le maʻi o le pancreatic poʻo se faʻamaʻi pipisi, o le maʻi o loʻo faʻamatalaina fualaau.

I se tulaga faapea, e le mafai ona faʻaitiitia le faʻaititia o le insulin i se meaʻai. E taua le manatuaina o le faʻamaʻoina o mea taumafa o loʻo i ai le aafiaga lelei pe a fai o le punavai autu o le togafitiga o loʻo i ai i faʻafitauli o le tino.

O le ituaiga ma le fua o fualaau faasaina, faapea foi ma le umi o le pulega, e filifilia taitoatasi mo tagata maʻi taitoatasi. I lenei tulaga, e tatau i le fomaʻi ona amanaʻiaina uiga o le tino ma le malosi o le togafitiga. O fualaau taatele mo le tuʻuina atu o le insulin i le fale o Glucofae ma Siofor.

O vaega taua o nei vailaʻau e faʻaleleia atili ai le tino i le inisalini. E le gata i lea, o le faaaogaina o fualaau faasaina e afaina ai le gaioiga o le pancreas, ona o le tino e tali saʻo i le maualuga o le suka i le toto toto. "Glucofae" ma le "Siofor" ua i ai se aafiaga o le hypoglycemic ma ua fesoasoani i le faaitiitia o le fiaai, lea e mafua ai le paʻu vave o le paʻu.

Isi vailaʻau

E mafai ona vave faʻaitiitia le maualuga o le inisalini ma togafitiga faʻaleaganuʻu. E mafai ona e faʻaaoga isi suʻega pe a uma le suʻega atoa ma le faʻatagaina o le endocrinologist. E taua le mafaufau o nisi o togafitiga o vailaau faʻasaina e faʻasaina ma, pe afai e le tusitusi, e mafai ona afaina ai le soifua maloloina.

O le faʻaititia o le inisalini i le na o le fesoasoani a togafitiga faʻaleaganuʻu e le aoga, o teuteuga ma mea faʻaleagaina e faʻaaogaina faapitoa lava e pei o togafitiga faʻapitoa. E mafai ona maua se faʻamaoniga lelei i le aveina o ia tupe:

  • sua o le paluga (ua onā 3-4 taimi i le aso i le va o meaai autu),
  • sua pateta (e tatau ona e inu i le 100 ml i le taeao ma le afiafi ao leʻi 'aʻai),
  • teuteu o laʻau bay,
  • sukalati (ave faalua i le aso, 50 ml.),
  • buckwheat ma lefir (ua aina i luga o se manava leai). Ina ia saunia le meaʻai, e tatau ona e sasaa atu le 50 g o le katepeti tapuni faʻatasi ma se ipu kefir ma fagu mo le 10 itula,
  • teuteu o sigā saito. E tatau ona fufuluina ma olo 100 gr. salu, sasaa atu ia i latou 500 ml. tafe vai ma tuu e faʻafesoʻotaʻi mo se aso. O le mea e maua mai ai le gaʻo e tolu taimi i le aso, 50 ml.

Tuua Lau Faamatalaga