O mataupu uma o le polokalama a Elena Malysheva "Ola tele! »E uiga i le video cholesterol

Cholesterol o se vaega taua o le tino o le tagata ma manu. O le vailaʻau e aofia ai i le tele o auala taua, o loʻo i ai i totonu o siama, faʻaleleia le gaosia o hormones ma le faʻaaogaina o nisi vitamini.

O le maualuga o le cholesterol e masani lava ona maua i le maʻisuka ituaiga 2. I le uma, o le hyperglycemia masani e masani ona atiina ae e tetee atu i le talaaga o le toilalo i le faiga o gasegase ma le faʻaleagaina o meaʻai leaga.

I le faaopoopo atu, faatasi ai ma le solia o le gaosiga o le gaʻo, o le galuega a le tele o totoga ma faiga e le fiafia. E faʻapupulaina ai foi le lamatiaga o le gasegase i le lipid metabolism, lea e mafua ai le faaputuputuina o cholesterol lamatia i puipui puipui.

O le lamatiaga o le hypercholesterolemia o le fesoasoani lea i le tupu mai o le siama o le myocardial, stroke, toesea o le tino ma gasegase o le tino. O le mea lea, o maʻisuka uma e tatau ona iloa pe faʻafefea ona faʻaitiitia le maualuga o le cholesterol leaga i le tino ma metotia faafomaʻi ma agaifanua. Ina ia malamalama i lenei mea, o le polokalame "Ola Soifua Maloloina" ma lana aufaʻatasi Elena Malysheva o le a fesoasoani.

O le a le cholesterol ma pe aisea e ala ai

Cholesterol e tuufaatasia ai upu e lua: "holi" (bile) ma le "sterol" (mausali). A aunoa ma lenei mea, o le gaioiga taua o le tino e le mafai - o se vaega o le membranes, e auai i le fausiaina o talo, natia finishes.

I le tino o le tagata, o le tele o le cholesterol e maua i le ate. O le mea lea, ua finau Malysheva e tusa lava pe itiiti se faʻaogaina o meaʻai manu gaʻo, o le a gaogaoina pea le vailaʻau e gaʻo, talu ai o se vaega taua.

Malysheva i luga o le cholesterol e fai mai e aofia ai lipoproteins ma eseesega eseese. Afai e laʻititi lenei faʻailoga, ona manatu lea o le vailaʻau e leaga, aua e mafai ona faʻaleleia le cholesterol ma faʻafefe ipu. Ma maualuga lipoproteins maualuga, i se isi itu, aveese le cholesterol mai puipui puipui.

Mo galuega masani, e tatau i le tino ona i ai le fua saʻo o le LDL i le HDL. E masani lava o le atherosclerosis ma le maualuga o le cholesterol o le toto e lauiloa i alii.

I fafine, aʻo leʻi faia ni misa, e masani lava ile HDL. O le mea lea, o maʻi cardiovascular amata ona faʻafefe ia i latou pe a maeʻa le misa.

E pei ona taʻua i luga, e aofia ai le cholesterol i puipui o le cell, ma taofi ai meaʻai gaʻo i totonu ia i latou ma fai ai lipids. Ae pe a faʻamaʻaʻa le paʻu (ulaula, tigā, faʻamaʻi pipisi), fomu o le atherosclerotic, faʻataʻitūina le mūmū vascular.

Pe a vaeluaina se pulou, e mafai ona fai se tui toto, lea o le vaega atoa pe vaeluaina foi le ala. O lea la o loʻo i ai le faʻaogaina o le myocardial poʻo le taʻavale.

Mafuaaga o le maualuga o le cholesterol:

  1. le faʻaleagaina o meaʻai gaʻo o meaola manu,
  2. maʻi ate
  3. leaga leaga (ulaula, ava malosi),
  4. amio le taua
  5. afaina

O aʻafiaga o aʻafiaga e aofia ai le matua, genetic predisposition, alii tane, ma le maʻisuka.

Auala e fuafua ai le hypercholesterolemia ma le atherosclerosis

I le polokalame "Soifua Maloloina" e uiga i le cholesterol, Elena Malysha e fai mai e mafai ona e maua le maualuga o le cholesterol i totonu o le toto e faaaoga ai suʻega taʻitaʻia e tolu. O le suʻesuʻega muamua e mafai ai ona e fuafuaina le faʻatupulaia o le aofaʻi o le cholesterol i le toto. E tusa ai ma tulaga WHO, o le masani o le vailaʻau i le tino e oʻo atu i le 5.2 mmol / l.

O se suʻesuʻega taua lona lua o loʻo faʻaalia ai le aofaʻiga o faʻataʻitaʻiga. O nei mea o loʻo avea ma mea sili ona malosi.

O le faʻamaoni e taʻua o faailoga o le atherosclerosis, ona o le maualuga o nei mea o loʻo matauina i tagata mamaʻi o loʻo mafatia mai le gaʻo. Ma o le mamafa o le mafuaʻaga autu lea o le atiaʻe o le atherosclerosis, maʻi o le maʻisuka, ma le toto maualuga. I se tagata soifua maloloina e le mamafa tele lona mamafa, o le gaʻo i totonu o le toto e le tatau ona sili atu i le 1.7 mmol / l.

O le metotia lona tolu e fesoasoani e suʻesuʻeina le atherosclerosis o se auiliiliga o le fua o le LDL i le HDL i le toto. O le masani o le maualuga lipoproteins (lelei le cholesterol) e eseese e faalagolago ile itupa:

  • mo alii - 0.72-1.63 mmol / l,
  • mo tamaitai - 0.86-2.28 mmol / l.

O faʻamaoniga taliaina o le maualuga o le faʻaleagaina (LDL) cholesterol i le toto mo tamaitai o le 1.92-4.51 mmol / L, ma mo tagata - 2.02-4.79 mmol / L.

E le gata i lea, mo le faʻamautinoaina o le hypercholesterolemia, o le auiliiliga mo se atherogenic index e mafai ona faʻatulagaina. Afai o le faailoga e itiiti ifo i le tolu, ona aveeseina lea o gaʻo leaga mai le vaa na oi latou lava. Pe a sili atu ma le tolu le faasinomaga, ona toso ai lea i luga o vaʻa, lea e oʻo atu ai i le atiaʻe o le atherosclerosis.

Ae peitai, Elena Malyshe lapatai e faapea o le sao atoatoa o le suega o le fua o le cholesterol e faalagolago i sauniuniga tatau. Aʻo leʻi faia le suʻesuʻega, e le mafai ona e 'ai, inu kofe poʻo le lauti.

Ma i le lua aso ao lumanai le foai toto, e le fautuaina e fomaʻi le aina o aano o manu, e oo lava i ituaiga meaʻai, e pei o le pipi, lapiti poʻo le moa.

Cholesterol faʻaitiitia meaʻai

O vailaau faʻaonapo nei o loʻo galue malosi i le suʻesuʻeina pe faʻapefea ona aafia le cholesterol toto. O suʻesuʻega ua faʻaalia ai e tusa lava pe leai se fualaau oona ma le fesoasoani o meaai lelei, e mafai ona e faʻaititia le LDL ile 10 - 15%.

I le taimi lava e tasi, o meaʻai maloloina e tauva i le maualuga o le cholesterol i laʻasaga uma. Latou te faʻagesegese le inu o le ava malosi i totonu o le inumaga, faʻaitiitia ai lona gaosiga i le tino ma faʻavave le faagasologa o lona faʻaumatia.

O le televise o le TV o loo faaalia ai "Soifua Maloloina" na faapea mai e tolu oloa sili ona lelei e mafai ona vave maualalo le cholesterol. I le mea muamua o le broccoli. O lenei ituaiga kāpisi e mauʻoa i fila, e faʻaitiitia ai le faʻafefe o le cholesterol lamatia i totonu o le iniseti e 10%.

E leai se fiva e faʻafefiloi pe faʻafefeteina e le faʻaogaina o meaʻai. Na te aoina fua o le gaʻo, teutusi ma aveese faʻamalosi mai le tino. Ina ia faʻamaonia le maualuga o le HDL ma le LDL i le aso, e fautuaina e 'ai e tusa ma le 400 g o le broccoli.

O le oloa lona lua e puipuia ai le atinaʻe o le hypercholesterolemia o anufe anufe. O loʻo aofia ai le natura masani.

Lovastin, e maua i musika, pei o vailaʻau, faʻaititia le gaosiga o le cholesterol i le tino. Ole mea foi e taofi pe taofia ai le tuputupu ae o ni atherosclerotic plate. Ina ia faʻamaonia le metabolism o le cholesterol, e lava le 'ai e 10 kalama o mushroom anufe.

O le lona tolu o oloa e maualalo ai le cholesterol leaga o se togafiti fou e le faʻamaloloina. E i ai omega-3 gaʻo gaʻo i totonu o le iʻa e suia ai le fua o fua o polotini, ona o le faʻaitiitia o le maualuga o le cholesterol i le toto ma e aluese ai le tino.

Ina ia aveese le ava malosi i aso taitasi, 100 g o le vao e tatau ona faʻaaogaina.

O ai Elena Malysheva

Elena Vasilievna Malysheva o se tagata faʻaalia televise faʻalauiloa ma se aʻoga maualuga. Elena sa galue o se fomaʻi mo le tele o tausaga ma o ia o le tusitala o le tele o faʻasaienisi tusiga e uiga ile fatuga. Talu mai le 2010, o ia o le 'au o le Polokalame "Ola!", Lea na faʻalauiloaina e Channel One.

O le Ola Healthy program o se galuega televise e faʻamatalaina i ni upu manino e uiga i faʻamaʻi eseese ma le puipuia o mea tutupu. O le polokalama e tele ni vaega e aoga tele i le tausia o se soifua soifua maloloina. Fautuaina le matua mo le matamata TV mai le 16 tausaga. Talu ai ona o le tele o taimi e tautala ai le polokalama i mataupu maʻaleʻale ma "matutua". "Ola lelei!" E masani lava ona sau i le taeao i aso o le vaiaso.

Fesili faigata e uiga i le cholesterol. Vaega o le faʻamalolo o Ianuari 29, 2016

Polofesa Yuri Belenkov, o le cardiologist, ma Elena Malysheva taʻu mai ia i tatou le mafuaaga tatou te manaomia ai le cholesterol ma le auala e teu ai i totonu o galu. O tagata asiasi i totonu o le potu fesili fai se fesili: o le cholesterol matautia pe leai foi. E talitonu Belenkov e leai se mea e sili atu i le tino. O le Cholesterol, o le itu, o se vaega taua o siama, ma e tatau foi mo le aoga lelei o le faiʻai. Mo se malamalamaaga sili atu, ua faʻaalia se ata manino o le fausaga o le membrane. O loʻo faʻaalia ai pe faapefea ona aʻafia mole molelaʻau o le cholesterol i le puipui puipui.

Ua taʻua e Academician Belenkov e faʻapea o le matua o le pa, o le pa o vascular ua le toe aoga ma ua afaina ai. O se taunuuga, o le lamatiaga o le gaʻo o gaʻo masini i totonu o le vasothelium vascular e faʻateleina, ma se pepa faʻailoga e aunoa ma se faʻamalosi. Dr. Malysheva e talitonu o le faʻaaoga tatau o fuainumera e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le alualu i luma o le maʻi cardiovascular.

Muamua lava, ua fautuaina e Polofesa Belenkov le puleaina o le maualuga o le cholesterol atoa. E masani lava, e le sili atu i le 5.2 mmol / L. Ina ia faʻaitiitia le faʻatinoga, e fautuaina e faʻaaogaina, mo se faʻataʻitaʻiga, ia fai sikoa masani i le taeao. O meaai paleni e fesoasoani e foia ai lenei maʻi, mo se faataitaiga:

  • Niacin, o se mafuaʻaga o le eletise nicotinic,
  • Toto meaai
  • Teʻena o meaola manu,
  • Puipuia le togafiti.

O se vavalalata vavalalata e suʻesuʻeina: o le sootaga o le fausiaina i alii ma le hypercholesterolemia. Elena Malysheva na fai mai o le tino vevela o le penis ua matua le faatumulia i le toto ona o le atherosclerotic vavalalata o le toto o toto toto.

O le Hypercholesterolemia e mafai ona avea ma faʻamaʻi pipisi na mafua mai i le gaʻo. I lenei itu, o le tuufaatasiga o le cholesterol i le ate o le a faʻalavelaveina, ma o lona manava mai le tino ua faʻalavelaveina foi. O ia ituaiga o gasegase o loʻo faʻaalia togafitiga fualaau ma togafitiga maloloina. I tulaga ogaoga, e manaʻomia le plasmapheresis. O le ala lea o le toto e ala i se faamama e faamamaina ai le tele o gaʻo. O nei fuataga uma e talafeagai e puipuia vave ai le faʻaogaina o le myocardial.

O Dr. Malysheva ma le tagata atamai o Belenkov e fautuaina le aveina o fuainumera i le afiafi. O le faʻasalaga o le cholesterol i le hepatocytes e sili ona aoga i le po. O le mea lea, e tatau ona ave fuainumera i le afiafi, pe a maeʻa le ono itula. O le mea lea, i le po, o fuainumera e faʻafaigofieina le gaioiga o le ate. O le aveina o fuainumera, e tatau ona mataʻituina le maualuga o lipids ina ia mafai ona faatumauina le maualuga o le cholesterol i totonu o le toto.

Cholesterol: e le mafai ona faaitiitia. Vaega o le faʻamalolo o le 05/11/2017

O le polokalame e uiga i le cholesterol o loʻo faʻamatalaina i le fale televise o le polokalame TV "Soifua maloloina!" I tulaga e tatau ai ona faʻaitiitia le maualuga o le lipids.

Academician Belenkov, o se fomaʻi i fatuga, tali fesili mai tagata asiasi potu e uiga i le cholesterol. Polofesa Belenkov ma Elena Malysheva faʻamatala i le aofia o le cholesterol o se polycyclic alcohol. O lenei vailaau, e aunoa ma le mafai e le tino o le tagata ona atiae masani.

Talu ai e le mafai e le cholesterol ona alu ese i le toto, e pipii i le lipoproteins. Le maualuga ma le maualuga lipoproteins o loʻo faʻasalalau i totonu o le tino o le tagata, taʻitasi, LDL ma le HDL. O le ituaiga muamua e faasino atu i le mea e taʻua o le "leaga" cholesterol ma faʻaosoina ai le faʻapipiʻi o paʻu oona i luga o vaa. Ma o le lona lua, i se isi itu, ua faatelevaveina ai le faʻaumatia o le cholesterol mai le tino.

Elena Malysheva e taulai atu i le mea moni e faapea afai e iloa le hyperlipidemia i se suʻesuʻega suʻesuʻega suʻesuʻe, e manaʻomia ona faʻaitiitia le cholesterol. Ae o loʻo i ai tuusaunoaga i le tulafono. Mo se fafine maʻitaga, o le maualuga o le cholesterol e faʻapitoa. O lenei siliva cholesterol e manaʻomia mo le fausiaina o siama o le tino o le pepe e leʻi fanau mai.

O Polofesa Belenkov na faailoa mai e iai se mea e pei o le maualuga o le cholesterol level. O lona uiga, mo tagata maʻi taitoatasi, o le fomaʻi e setiina se sini - faʻamaoniga o le cholesterol e manaʻomia ona e taumafai ai. Aʻo tuʻuina atu le taunuʻuga o le togafitiga, o loʻo faʻatulagaina i aso taʻitasi o fuainumera. E le gata i lea, pe a faatonuina ia anti-atherogenic togafitiga, o le talafaasolo- pito o aiga, maʻi mamago ma tausaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, i tamaʻitaʻi pe a mavae le 45 tausaga ma tamaitai i le mavae ai o le 52 tausaga, o le aʻafiaga o le atiaʻe o le atherosclerotic maʻi e matua faateleina lava e tusa lava pe itiiti le maualalo o le cholesterol.

Cholesterol - Faaitiitia! Vaega o le faʻasalaga o le 10.23.2018

O le ea o le 10/23/2018 e fesoasoani e malamalama ai i tulaga e tatau ai ona ave se statin, e ui lava o le auiliiliga o le cholesterol atoa i le toto e masani lava.

Polokalame faʻavaomalo Vladimir Berezin, People's Artist of Rusia, e mafatia i le maʻisuka ituaiga 2. O ia maʻi ua i ai le tele o aʻafiaga o le hypercholisterinemia. I lenei itu, fautuaina e Elena Malysheva le aveina o fuainumera tusa lava pe i ai le aofaiga o le cholesterol i totonu o tapulaa masani.

O faʻamaʻi i lamatiaga e aʻafia ai foʻi tagata ua maua i maʻi fatu fatu. I lenei tulaga, e tatau muamua muamua ona faʻaitiitia le maualuga o le lipoproteins o le maualalo, o le cholesterol matautia. E tatau ona ave fuainumera e taofia ai le tupu o le hypercholesterolemia, talu ai o le tulaga lamatia o le atiaeina o togafitiga i le lumanaʻi e maualuga tele.

O le atherosclerosis i le vave amata e mafai ona maua i le faʻaaogaina o le ultrasound, mo se faʻataʻitaʻiga, ipu o le ua ma pito i lalo. I le i ai o suiga o le atherosclerotic, o le lapisi vascular e fafo fafo, e le faʻaogaina. O mea nei e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le faʻaleleia ma le faʻamalosia o lipid plaques i le puipui o le vaa. I le fesoʻotaʻiga ma nei mea taua, ua fautuaina e Elena Malysheva e amata ona ave ni fualaau ina ia taofia ai le faateleina o le cholesterol ma le tuputupu ae o le gaʻo susu i totonu o toto toto.

O le ulaula ma le mamafa i le talaaga o le mauaina o le atherosclerosis o ni faʻamatalaga tuusaʻo mo le tofiaina o statins, e aunoa ma le faʻatali mo le faateleina o le cholesterol.

E faʻafefea ona aveesea le hypercholesterolemia

Le togafitiga o le atherosclerosis ma le maualuga o le cholesterol e manaʻomia ai le faʻaaogaina o statins. O fualaau ia e aʻafia ai le gasegase i totonu o le ate. O fualaau sili ona lelei mai lenei vaega o Simvastatin ma Simvastol.

Polokesa, cardiologist ma le fomai o le saienisi Yu. N. Belenkov, na valaauliaina i le polokalama "Ola Soifua Maloloina", o loo faamatala mai ai e mafai ona ausia se tulaga mausali o le malosi o le eletisela e na o le faaaogaina masani o fuainumera. E le gata i lea, o le tagata aʻoga e taulaʻi atu i le mea moni e tatau ona onā vailaau i le afiafi. E mafua ona o le maualuga o le gaosiga o le cholesterol e tupu i le faaiuga o le aso.

Fai mai foi le polofesa e faapea, pe a ave fuainumera, e tatau ona matauina se tulafono taua. Fai mai le fomai e manaʻomia le suʻesuʻeina faʻavaitaimi mo le cholesterol, lea o le a mafai ai e le fomaʻi ona filifilia le fualaau sili ona aoga o le vailaʻau.

I le avea ai o se faʻaopoopoga i le aveina o fuainumera, ua fautuaina ai e Yuri Nikitich le inu o Niacin. O le vailaau faʻaaogaina lea o le acidic nicotinic e faʻasaʻo ai le lipeta metabolism.

I se tasi o vaega o le TV ua faaalia ai "Soifua Maloloina," na talanoa ai Todd e uiga i se meafaigaluega aoga e mafai ona fofo ai le hypercholesterolemia. O nei mea e paʻu ai Norivent i luga o se faʻavae masani e iai se faʻalavelave faʻapitoa i le tino.

  1. puipuia le faʻaalia o faʻamaʻi o le cardiovascular system,
  2. faʻasolosolo ai lipids toto,
  3. faʻaleleia paleni vai
  4. faataapeina gaʻo ma le lipid deposits, lea e fesoasoani i le gau o le mamafa.

O isi vailaʻau cholesterol aoga na fautuaina e Elena Malysheva o Tapudol. O le sauniuniga foi e aofia ai vaega masani ia e puipuia ai le fausia o ni atherosclerotic plate, faamalosia ai vaʻa toto, ma faʻateleina le puipuiga.

O isi auala e faʻaititia ai le cholesterol e ala i le soifua maloloina o meaʻai ma gaioiga faaletino. I tulaga maualuga, faʻaaogaina plasmapheresis.O se faʻataʻitaʻiga lelei lea e mafai ai ona faʻamamā le toto o lipoproteins maualalo.

I le faagasologa o le togafitiina, o le toto ua pasi i totonu o le membrane, o lea ua faamamaina ai le plasma ma mama mai le tino. O le umi o le taualumaga e 40 minute, pe a manaʻomia, e faia i taimi uma.

I le avea ai o se ausilali togafitiga, e mafai ona faʻaaoga isi suʻega. Ae ui i lea, o laʻau e maualalo ai le latou cholesterol. E le gata i lea, o nisi oloa ma laau e mafai ona aʻafia ai le aoga o vailaʻau, o lea e tatau ai ona e faʻatalanoa lau fomaʻi aʻo leʻi faʻaaogaina.

I le vitio i lenei tusiga, o Dr. Malysheva, faatasi ai ma tagata atamamai, o le a talanoa e uiga i cholesterol ma metotia mo le faasaʻoina o le gasegase o le lipid.

Sauniuniga mo togafitiga o bradycardia

Mo se tagata masani e malolo, o le taimi e faʻapipiʻi ai le fatu e tatau ona 65 mai le 75 i le minute. Afai o le fatu e laʻititi ifo i le 60 i le minute, ona tatau lea ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ma ia faia uma suʻega talafeagai.

Faailoga o le bradycardia o se faʻaitiitia o le faʻaititia o le fatu, ma e naʻo se fomaʻi e mafai ona taʻuina po o fea laupepa e tatau ona ave e faʻateleina ai le pulupulu, talu ai o lenei faʻalavelave faʻalavelave e manaʻomia le faʻasaʻo. Togafitiga e filifilia taitoatasi. I le amataina, o se suʻesuʻega maeʻaeʻa e faʻatinoina e faʻamautu ai le mafuaʻaga na mafua ai ona i ai se faʻaitiitia o le taua o le fatu. O le faavae o togafitiga e tatau ona aofia ai vailaʻau e fesoasoani e faʻaaogaina ai le mafuaʻaga o togafitiga.

Sauniuniga mo le bradycardia

E tele ituaiga o bradycardia ma le tuʻuina atu o vailaʻau mo togafitiga:

  1. Sa i ai se faaitiitiga maualalo i le fatu ina ua maua le bradycardia i se avanoa ma e le tumau.
  2. O le fatu na pa'ū ifo i le 40-50 pa i minute taitasi ma o le loto mafanafana ma le maʻi vascular ua iloa.
  3. O le i ai o se ituaiga ogaoga o le bradycardia na maua, pe a leai ni vailaʻau ua uma ona fesoasoani ma o loo i ai se taufaamatau i le olaga. Faʻaaogaina faʻaogaina faʻaoga.

Mafaufau i tulaga taʻitasi ma metotia o togafitiga.

Faatasi ai ma se laasaga malu o le bradycardia

Afai e faafuasei ona amata lemu le fatu, o le pulupulu na pa'ū ifo i le 60 i le minute, e manaʻomia lou vaʻai i se fomaʻi, maua se ECG, ma suʻe suʻega. Aemaise lava i tagata matutua, e mafai ona tupu lenei tulaga pe afai latou te faaaogaina fualaau faasaina e pei o metoprolol, bisoprolol, propranolol, ma isi fualaau oona i lenei vaega. Afai e tupu le bradycardia, e tatau ona e vave alu e ave nei vailaau ma feutagai ma se cardiologist.

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Ina ia togafitia lenei laasaga o le bradycardia, e masani lava ona faatonuina e le fomaʻi fualaau e faaleleia atili ai le malosi o le gaioiga o le fatu i le telefoni feaveaʻi. Latou te le aʻafia le faʻamautuina o le fatu, ae fesoasoani e faʻamalosia le musika o le fatu:

  • Coenzyme Q10 - faʻamalieina uma gaioiga o oxidative, faaleleia atili le malosi o siama uma, e aofia ai sela fatu.
  • Actovegin - faʻaleleia le gasegase o le cell, faʻamalosia le faʻapipiʻi o le kulukose ma le okesene i sulu o le tino.
  • L-Carnitine - faʻaleleia le faʻafouina o le metabolism cellular, fesoasoani e taulimaina le toesea o le okesene, toe faʻafoʻisia ai siama ua faaleagaina.
  • Piracetam - faʻaleleia le malosi o le eletise i le telefoni feaveaʻi, o se antioxidant sili.
  • Mexidol - e le faʻatagaina le faʻamaʻiina o le lipid o siama siaki o siama uma o le tino. Fesoasoani e aloese mai le faʻamaʻiina o le okesene i sela.

Sauniuniga mo le bradycardia

Fualaau o Zelenin ma le bradycardia. O lenei vaifofo o le a fesoasoani e faateleina lou loto i le fua. E vave tele, faʻaleleia tulaga o le maʻi. Ave i lalo nei mataua mai le tasi i le tolu taimi i le aso aʻo leʻi 'ai, 20 suʻe. O le fomaʻi, o loʻo faʻamatalaina lenei vailaʻau, e tatau ona faʻamatala i le tagata gasegase i le amataga o togafitiga mo le lua i le tolu aso, e le tatau ona sili atu i le lima togi le fualaau.

Mildronate mo bradycardia - o lenei fualaau faasaina ua faatonuina e se fomaʻi mo soo se fatu fatu - fatu fatu, ischemia. I le ogatotonu o le bradycardia, e tatau ona faʻamatalaina i le tagata maʻi mo le puipuia o le paʻu ma le fatu fatu. E le gata i lea, o le fualaau faasaina e faʻaaogaina mo le faʻamalosi malosi faaletino.

Panangin ua faʻatulagaina e faʻamalu ai le tino ma le potassium ma le magnesium, lea e fesoasoani e faʻamalosia ai le loto. O loʻo faia e ala i vasega i pepa faʻapipiʻi poʻo se mea e le masani ai.

Corvalol, faʻafetai i le suauu moli, phenobarbital ma le ethyl bromisovalerianate, faʻasaʻo le masima, faʻafefeteina le tino ma faʻaleleia ai vave le moe. E ave i le tachycardia.

Cordiamine - ua faia i le tulaga o se soliga o le gaioiga o le fatu, ma le faateʻia, faʻamaʻi, mea oona.

Valerian - e mafai ona e faʻaaoga fualaau, teuteu po o le ava malosi e toʻafilemu ai, faʻafefe ai le maso.

Asparkam ua faʻamaonia mo le le atoatoa o le fatu, suʻesuʻega, hypokalemia, fomaʻi o le loto. O se punavai o le potassium ma le magnesium, o le aspartame e fesoasoani e toe faʻafoʻi le paleni eletise ma faʻafouina le fatu fatu.

Valocordin ua avea o se mea e le mautonu. Faʻatasi ma nisi faʻamaʻi fatu cardiovascular, ua amata ona fefefe le tagata maʻi. E taua le ave o le 20 pa'ū o le taʻavale o le vaʻavaʻavaʻa, o le atuatuvalega o le atuatuvale ua faʻamalolo, ma ua toe faʻaleleia le fatu o le fatu.

O le Concor e faʻaaoga mo le maualuga o le toto. O lenei vailaʻau e mafua ai le bradycardia poʻo le faateleina o le fua o le fatu. Afai o le tagata maʻi ei ai le bradycardia, o le taimi la e faʻamaonia ai lenei vailaʻau, e tatau ona iloa le falemai i le falemai, e ui lava o nisi tagata gasegase e maua ai le togafitiga ma maua ai le fesoasoani.

Amlodipine - faʻaaogaina e togafitia le maualuga maualuga. Ma le faʻaeteete, o lenei vailaʻau ua faʻataʻitaʻiina mo tagata mamaʻi ma le malosi bradycardia ma tachycardia.

E faʻaaogaina le elemene i le fatu o le fatu.

Atropine sulfate o loʻo faʻaaogaina i le bradycardia ogaoga, ma le matuia tele. O le fualaau faasaina ua i ai se tulaga faapitoa e taʻuina, o lona uiga ua na o mataupu ogaoga lava. O le pulea lelei o lenei fualaau faasaina ua solia!

Adrenaline e faʻaaogaina lava e pei ona faatonuina e se fomaʻi i mataupu sili ona ogaoga. Contraindications - trachioarrhythmia, faʻaleagaina o le myocardial.

Bellataminal e faʻaaogaina mo le neurosis, le mautonu, faʻanoanoa.

E mafai e le fomaʻi ona fautuaina se oloa mo le togafitia o maʻi fatu fatu, faʻamaʻi angina.

Vitamini mo bradycardia

I faʻamuamua o le fatu faʻalavelave faʻafuaseʻi, e tatau ona sui lou olaga. Aveese le suka mai le laulau, faʻaitiitia le aofaiga o masima, 'ai na o le falaoa atoa, ma aveese meaʻai gaʻo. E tusa ai ma lenei mea, e moni, o le a taʻu atu e le fomai i le maʻi.

E taua le ave o vitamini e faʻamalosia ai le loto ma faʻaleleia le lelei.

O le lisi lenei o vitamini e tatau ona e gauai faapitoa atu i:

  • Coenzyme Q10 o le a fesoa- soani e foia ai le tele o faafitauli i le matelaina, faateleina le toto i totoga uma, saunia le muso o le fatu i meaʻai uma,
  • Vitamin E. O lona sini o le tuʻuina atu o nila e iai le okesene, faʻapea foʻi ma le faʻaleleia o le toto, faʻaitiitia le cholesterol leaga, ma faʻamamaina toto. Faʻatonuina le faʻalavelave o le fatu maso.
  • Vitamin C. O lana sini o le tau faasaga i le atherosclerosis. E fesoasoani e faamalosia puipui o toto toto, puipuia ai le totoina le totoina e le fuafuaina, e fesoasoani e foia ai le atuatuvale, faaitiitia le cholesterol ..
  • Vitamin F - faʻaleagaina le gaʻo tumu, ona o le mea e faʻaaogaina ai pepa palapala.
  • Vitamin B6 - fesoasoani e faʻasaʻo le vasospasm ma faʻamaopoopoina le toto i le loto.

I le faʻaitiitia o le bradycardia, o le a mautinoa lava e le cardiologist mafaufauga faʻamaʻi na mafua ai le faʻaitiitia o le fatu fatu. O le mafuaʻaga lea ua faʻataʻitaʻiina ai togafitiga togafitiga o le a aʻafia ai le na o le faateleina o le fatu, ae faʻapea foʻi togafitiga o le faʻamaʻi pipisi.

  • Afai o le bradycardia e tupu mai i le talaaga o le maualuga, ona faʻatau atu lea o fualaau e faʻaitiitia ai le toto.
  • Mo le togafitiga o le atherosclerosis, statins, fibrates, nicotines ua faʻatulagaina.
  • Faʻatasi ai ma le siama (IVS), o fualaau o loʻo faʻamatalaina lea o le a faʻaleleia ai le gaioiga o le fatu. O le tele o taimi, o le fatu fatu fatu faʻamaʻi e maua mai i le maualuga, atherosclerosis, ona faʻasolosolo ai lea e le fomaʻi le faʻaogaina o fualaau faʻasaina ma moega.

Pe a faʻaaogaina fualaau faasaina, faitau ma le faʻaeteete faatonuga ma mulimuli i fautuaga a fomaʻi!

Suauu manogi mai le cholesterol: auala e faʻaaoga ai ma faʻalavelave

O le toʻatele o tagata o loʻo mafaufau i le auala e ave ai le suauʻu i luga o le cholesterol. A uma mea uma, o le tele o lona tau e mafai ona mafua ai le fesuiaiga o toto toto. E fesoasoani tele i le faia o paʻu ma paʻu toto, e mafua ai le osofaia o le fatu, stroke, atherosclerosis ma isi faʻamaʻi matautia. O le mea lea, o le cholesterol toto leaga e tatau ona faʻaitiitia i nisi o meaai ma meaʻai faapitoa.

Faamanuiaga o oloa

O le suauu manogi o se oloa taua ma maloloina. O loʻo aofia ai le sili atu o le tuufaatasiga o gaʻo gaʻo susu nai lo isi suauu ma suauu. E iai foi le tele o vitamini ma minerale e tatau ai mo se taumafataga maloloina. Ae ui i lea, o le suāuʻu o le suauʻu o loʻo i ai le oona oona, ma e le mafai e tagata uma ona inu i lona natura masani.

E ui lava i lea, o le suauʻu suauu e taua tele mo faʻamaʻi eseese. Ua aofia i totonu o togafitiga faʻapitoa, ma i nisi tulaga e tatau ona faʻaaogaina le faʻaaoga i le tulaga o meatotino tumau.

O fea faʻamaʻi e fautuaina e faʻaaogaina le suauu lili:

  • afaina o le cardiovascular (ischemia, strokes),
  • fualaau oona (gastritis, hepatitis, cirrhosis, constipation),
  • aveeseina o le mumū o le manava o le tino (tonsillitis, laryngitis, asthma bronchial),
  • ia faʻaleleia puipuiga,
  • e faʻafefe ai le maʻi o le prémenstrual ma faʻaleleia le ala o le maʻitaga i fafine,
  • faaosofia o hormones o feusuaiga i alii,
  • puipuiga o le bronchitis ma le niumonia i tamaiti,
  • faʻaleleia le faʻaaogaina o le calcium mai meaʻai.

Tulafono Faʻatagaina

I le maualuga o le cholesterol maualuga, ua fautuaina e ave le suauʻu lili. O le mea lea, e toatele e fia iloa pe faʻapefea ona latou faʻaaoga tatau ina ia mafai ai ona maua se taunuʻuga lelei. Mo se taunuuga vave, e tatau ona e mulimuli i tulafono o le taliaina.

E fautuaina le fufulu o le suauu e faalua i le aso i totonu o se sipuni sipuni i luga o se manava gaogao. I le taeao 40 minute ao leʻi 'ai ma i le afiafi, ia fautuaina o le taumafataga o le afiafi e lua itula ao lei momoe. O le vasega e mai le sefululima i le 30 aso. Mo se taimi umi, e le mafai ona faʻaogaina lenei oloa.

E fautuaina mo le puipuia ma togafitiga o faʻamaʻi:

Mo tamaiti ei lalo ifo o le sefuluono tausaga, faʻapipiʻiina le suauʻu e faʻataʻitaʻiina e se fomaʻi, ma le amanaʻiaina o faʻamaʻi faʻamaʻi ma, pe afai e leai se faʻamaʻi.

Polokalama o le taliaina:

  • mai le 6 masina i le 12-14 faʻafefe,
  • mai le tasi i le tolu tausaga, 0.5% teaspoon faalua i le aso,
  • mai le 3-7 tausaga, tasi sipuni,
  • e oo atu i le 14 tausaga le matua ma le sipuni meaai e tasi.

E le gata i lea, o fatu lili e fesoasoani e faasaga i le cholesterol. E mafai ona aofia i le taumafataga i aso uma, faʻaopoopo i vasega muamua ma le lua, salakeke.

Ina ia faafaigofie ona latou eliina, ua latou taatia i se mea e fai ai le kofe i se paʻu paʻu. E tolu laulau puno o fatu i le aso e faatagaina.

O le suauʻu manogi e fautuaina e faʻaaoga pe a le maua le mamafa, o lea e faʻatagaina ai i le tele o meaai. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le Mediterranean Medium, o le oloa o le mea autu lea, aua o loʻo i ai le gafatia e faʻaleleia ai le cholesterol lelei ma faʻaitiitia ai le cholesterol leaga. O lenei taumafa e tatau ona aofia ai iʻa o le gataifale, olive olive, olive, fualaau faisua ma fua, o lona uiga, o meaʻai e maua i le gaʻo.

O le suauʻu manogi e faʻaaogaina foi e avea ma faʻasologa o faʻamaʻi pipisi ma toe faʻafoisia le soifua maloloina pe a uma le taotoga.

Contraindications

E ui lava e tulaga ese le suauʻu faʻasusu i le tuufaatasiga ma mafai ona faʻaititia le cholesterol maualuga maualuga, e le fautuaina mo nisi tagata.

O lenei oloa ua solia i faʻamaʻi nei:

  • faʻalavelave ile manava,
  • gallstone faamaʻi
  • faateleina le tele o lipids i totonu o le toto,
  • cholecystitis
  • hepatitis
  • le lelei o le toto coagulation.

Ma faʻapena foi ona tuʻufaʻatasia i fualaau oona, ma vailaau faʻasaina. Afai ei ai se maʻi o le ate, faʻafesoʻotai lau fomaʻi.

I le amataga o le maitaga, o lenei oloa e faʻamapulaʻa aua o loʻo aofia ai le gaʻo pei o hormones. O lona maualuga o mea e mafai ona faʻaosoina ai se faʻalavelave tupu.

E le tatau ona vevela le suauu manogi, aua o loʻo faʻaititia ona aoga aoga. E taua foi le mafaufau o le oloa e gafatia i se olaga puupuu. Ma afai e faʻapogisaina le suauu, ma faʻavaveina se vavaega, e le mafai ona faʻaumatia.

Faʻatonu le Code

O le a otometi le amataina (pe afai e mafai ona mafai), pe afai oi totonu o le visibility field i luga o le itulau

O le tele o le tagata taalo o le a otometi lava ona fetuunai i le tele o le poloka i luga o le itulau. Tausaga Faʻapitoa - 16 × 9

O le tagata taalo o le a ia faia le vitio i le lisi pe a maeʻa le vitio ua filifilia

O le maualuga o cholesterol e faʻaleagaina ai toto toto, e oʻo atu ai i le atherosclerosis. Ae ei ai tulaga e manaʻomia ai lou inuina o vailaʻau i lalo o le cholesterol, e tusa lava pe masani. O a nei tulaga? Ma aiseā e faʻatonu ai e fomaʻi le tuʻuina atu o le cholesterol i le tagata taalo, televise ma le leitio Vladimir Berezin?

Faʻaitiitia le maualalo o le cholesterol e aunoa ma ni fuainumera

Mo le tele o tausaga le tauivi ma le CHOLESTEROL?

Ulu o le Inisetiute: "O le ae maofa i le faigofie o le faʻaitiitia o le cholesterol e ala i le ave i aso uma.

O le fesili i le auala e faʻaitiitia ai le cholesterol e aunoa ma ni statins e popole ai i gasegase ona o nei vailaʻau e mafai ona i ai se aafiaga le lelei i le soifua maloloina. O totoga ma gaʻo tagata uma e aofia ai le cholesterol, o le ava malosi e le mafai ona faʻaaoga. E maua ai le teteʻeina o siama, e aofia ai i le gaosia o vitamini ma hormones. I totonu o le tino, o loʻo i ai i le ituaiga o mea faʻapitoa e taʻua o lipoproteins. O nisi oi latou e solo i totonu o le toto ma toso mai, fatuina o ni atherosclerotic plate.

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O le cholesterol maualuga e faʻateleina le faʻavaeina o maa i le gallbladder, faʻalauteleina le paʻu o le ischemic, faʻalavelave fatu. E i ai le lipoproteins le maualalo o le mamafa o le mamafa o le molécula (LDL), maualuga maualuga o le mamafa o le molécula (HDL), o le mamafa maualalo o le molecula (VLDL) ma chylomicrons. O le cholesterol maualuga maualuga o le molekone e taua o le "lelei", ma o le cholesterol maualalo o le molecula ua taʻua o le "leaga."

Natura o le faafitauli

O tulafono o fualaau faasaina lea e taofia ai le gaosiga o le cholesterol. O a latou gaioiga e faʻamoemoe i le faʻaitiitia o le gaosiga o le vavalo, ma o le mea lea e mafua ai ona itiiti le cholesterol o le tino. Ae peita "i, e manaʻomia mo isi galuega taua ole soifua maloloina ma lona le lelei e aʻafia ai le galuega a le tino o le tagata.

E le gata i lea, o le faʻaaogaina umi o fuainumera e maua ai le tele o aʻafiaga aʻafia. E mafai ona faʻatagaina le ave o statins i lalo ifo o le cholesterol pe a maʻi tele le tulaga o le maʻi. Ae o le taimi lava e uma ai le faʻafitauli o le soifua maloloina, e tatau ona filifilia ia analogues. Fomaʻi fautuaina le fesuiaʻiina o fuainumera mo supplements e maualalo ai le cholesterol toto:

  1. Vitamin E, o se vailaʻau mamana malosi lea e puipuia ai le fausia o palu gaʻo. Vitamin e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le fatuina o pathologies cardiovascular.
  2. Omega-3 oona gaʻo, maua i le tele o meaʻai i le suauu, ma maualalo ai le cholesterol.
  3. Vitamin B3 (nicotinic acid) e faʻatele ai le HDL ma faʻaititia le LDL.
  4. Vitamini B12 ma le B6 (folic acid), o lo latou le atoatoa e maua ai mea e manaʻomia muamua mo le atiaʻe o le atherosclerosis ma le maʻi fatu.
  5. Vitamin C e faʻaleleia ai le maualuga o le cholesterol aoga.
  6. O le kesi e le gata e faʻamalosi ai ponaivi, ae fesoasoani foi e faʻaititia le cholesterol.
  7. O le gaioiolosi galue e fesoasoani e aveese le cholesterol mai le tino.

O le faʻaitiitia o le cholesterol e aunoa ma ni fuainumera e le mafai e aunoa ma le faatapulaaina o meaai ia e aofia ai le tele o le cholesterol. O mea nei e masani lava o taumafa faʻatau vave lea o loʻo i ai le tele o gasegase fesuiaiga. O susu ma povi pusi e tumu i gaʻo meaʻai, o la latou faʻaaoga e tatau ona faaitiitia. O le faʻaaogaina o se fuainumera tele o yolks egg, meatisi gaʻo, tui, sausa, sausages, mayonnaise e le fautuaina.

O le faʻaaogaina o mea faʻafiafia ma suamalie, e aofia ai le suka, e tatau ona faʻaititia. E tatau ona faʻaaoga sina pata laitiiti, sui i le suauʻu manogi.

Auala e maualalo ai le cholesterol

E faʻafefea ona suia vailaʻau i le maualuga o le cholesterol? E tatau ona e faʻamamafa le meaai i fualaau faisua ma fualaau aina o loʻo aofia ai pectin - o le polysaccharide masani lea e aveesea ai le cholesterol mai le tino.

O se aofaiga tele o pectin o loʻo iai:

  • paka
  • kāloti
  • beets
  • eggplant.

O le kapisi paepae e aoga tele, lea e maualalo ai le cholesterol, ma fesoasoani e aveesea mai le tino. E faʻamanuiaina i soʻo se ituaiga: mata, uʻu, piʻo. E aoga foʻi: pele, plum, apples, pear and citrus fruits. Berries: fugalaau, strawberries, fugalaau, gooseberries. E fautuaina e faʻaalu le tele o lanu, lea e aofia ai luteins, carotenoids. O sua suamalie e mafai ona inu i aso uma i totonu o se tioata e aoga.

O le tuʻuina atu o le cholesterol o le a tuʻuina ai le fagalalā, o se atigi maʻa o fatu. E mafai ona avea ma saito, rye, buckwheat, oat, fai i totonu o le gaosiga o falaoamata. O lala o loʻo i ai le tele o vitamini B, fiber dietary. O le faʻaauau pea o le faʻaaogaina o le lala o le a tuʻuina atu ai le maualuga o le cholesterol ma le toto toto, maua ai le toto maualuga. Ae ui i lea, e le fautuaina mo le faʻaaogaina o faafitauli ma le gastrointestinal tract.

O le isi mea aoga o le garlic. O loʻo aofia ai mea e puipuia ai le faʻavaeina o le toto, ma faʻaleagaina ai le gaosiga o faʻamaʻi pipisi ma faʻaitiitia ai le mamafa. O laʻau e aoga tele le 'ai i le meaʻai, pe i foliga o ni meaʻai, o loʻo tumau ai mea faʻamalolo, ae le fefefe isi i le manogi malosi. Ua saunia le masini e pei ona taua i lalo:

  1. 100 g o le eleele eleni ua sasaaina i le 0.5 l o le vodka.
  2. Faʻaosooso i se nofoaga pogisa mo le 2 vaiaso.
  3. Inu 20-30 pa'ū aʻo lei 'ai, mo le 4-5 masina.

O le suia o aano o manu ma fualaau oona o le ai ai sona aoga aoga i le cholesterol toto. O pi, lentils, soya e sili atu le tamaoaiga o meaʻai e sili atu ona faigofie ona uʻuina e le tino. Afai e faigata i se tagata ona fai e aunoa ma ni aano o manufasi, ona tatau ai lea ona sili ona lelei lona ituaiga o meaʻai, iʻa po o moa.

O iʻa iʻa oona o loʻo i ai omega mea aoga e aoga tele. O talo e fautuaina ina ia faʻavasegaina i fuālaʻau fuālaʻau: olive, faʻafefiloi, sana poo le mata.

O sisi o loʻo maua ai gaʻo faʻatasi ai ma mea aoga. I aso uma e le mafai ona e 'ai e sili atu nai lo le 30 g o lapisi, vao po o pine pine. O fualaʻau, almonds, ma pistachios e aoga foi.

O vaimatua e aofia ai le spirulina, lea e maualalo ai le cholesterol. E mafai ona e suʻe fualaau o loʻo i ai ni sukaafe pe faʻaputu foʻi fualaau mama i meaai.

Taʻaloga taʻavale

Ina ia maualalo le cholesterol, e manaʻomia le gaioiga faaletino. Mo se faʻataʻitaʻiga, e le maua e tagata taʻavale ni faʻafitauli faapena. E tatau ona e filifilia le taaloga saʻo: aau, taʻavale, tenisi. E fautuaina ia savali atili i luga o le vae, ia filifili se malolo malosi: o taʻavale, sikola, sikoa, taʻaloga taʻavale. Faatasi ai ma le fesoasoani a le gaioiga faaletino, e mafai ona e faʻateleina le gasegase ma aumai le cholesterol i tua masani.

E fautuaina ina ia faʻaumatia ese pauna ma masani leaga. E iloa lelei o le mamafa o le mafuaʻaga autu o le tele o faʻamaʻi. O le tele e mafua ai le maʻisuka, lea e solia ai le metabolism talafeagai. Ma le ulaula ma le ava malosi ei ai le faʻaleagaga o le soifua maloloina.

Ae ui i lea, i nisi tulaga, e le mafai ona tufatufaina fualaau. O le tele o faʻamaʻi faʻasolosolo e mafua ai le faateleina o le cholesterol. I lenei tulaga, e tatau ona togafitia togafiti o maʻi o le thyroid gland, fatugaʻo, ate ma le maʻisuka. O loʻo i ai foʻi faʻafitauli o le kenera lea e maua ai le maualuga o le cholesterol maualuga i lalo o fualaau faasaina.

Fofo faʻapitoa

I le fesili o le a le mea e mafai ona sui ai fuainumera, o vailaʻau masani o le a fesoasoani foi:

  1. Laʻau mamago o le blackberry i le aofaiga o le 1 tbsp. l, sasaa se ipu vai inu. O le vaifofo e tuʻuina atu mo le afa itula ma e ave muamua ao leʻi fafagaina faatolu i le aso.
  2. O se auala lelei e faʻaitiitia ai le cholesterol o le fatu lili. Tipi fatu i se kofe kofe, 0.5 tsp ia mea taitasi. e mafai ona faʻaopopo i soʻo se meaʻai.
  3. O le fugalaau Linden e fesoasoani i le maualalo o le cholesterol, fesoasoani e faʻaititia le mamafa. 1 tsp O fuālaʻau linden e faʻatau 3 taimi i le aso mo le masina.
  4. Tea tiiti e mafai ona avea o se isi mea i fuainumera. O vailaau oona o loʻo aofia ai i totonu o le lauti o loʻo faʻamalosia ai capillaries, faʻaleleia le maualuga o le "lelei" cholesterol, ma faʻaitiitia le faʻavaeina o le "leaga".
  5. O le suauu matala, lea e tatau ona fagu vai, ua saunia lelei lava. 10 puʻu o le keleni e togiina e ala i se lomitusi, tumu i se ipu vai olive, ma faʻamalosi mo le vaiaso.
  6. O le teuteu o le paʻulaʻau paʻu oona e faʻaleleia ai le gaosiga o le pancreatic, gaosiga o le inisalini, ma le faateleina o le maualuga o le potassium. 2 tbsp. l 300 ml o vai inu ua sasaa i totonu o aʻa, mausali 2 itula i totonu o se vevela. O le susu e faamamaina e ave i le 1/3 ipu ao le i fafagaina faatolu i le aso. E le fautuaina le mea e fai mo tagata e maua i le gastritis, maʻi o le manava ma fafine maʻitaga.
  7. E mafai ona e sui ia fuainini ma lemoni ma le kalaka. O se ipu tioata oloo sasaa mai i le sua o le lemoni, e togi mai le 1 kg o le citrus. O le fusi e teuina mo le 3 aso, ma faia i aso taitasi mo le 1 tbsp. l
  8. O fualaau suamalie mamago ua i ai le malosi e faamamaina ai le toto mai le tele o cholesterol ma faateleina ai le puipuiga a le tino. O le Rosehip e sili atu ona tumau i le vevela.

Faʻaaoga togalaau togafitiga, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi, matau le fua, aua o le faʻapipiʻiina o le tele o laau e mafai ona i ai ni mea e le manaomia.

Konstantin Ilyich Bulyshev

  • Sitemaʻe
  • Suʻesuʻe toto
  • Iloiloga
  • Atherosclerosis
  • Fomaʻi
  • Togafitiga
  • Faʻatau auala
  • Meaʻai

O le fesili i le auala e faʻaitiitia ai le cholesterol e aunoa ma ni statins e popole ai i gasegase ona o nei vailaʻau e mafai ona i ai se aafiaga le lelei i le soifua maloloina. O totoga ma gaʻo tagata uma e aofia ai le cholesterol, o le ava malosi e le mafai ona faʻaaoga. E maua ai le teteʻeina o siama, e aofia ai i le gaosia o vitamini ma hormones. I totonu o le tino, o loʻo i ai i le ituaiga o mea faʻapitoa e taʻua o lipoproteins. O nisi oi latou e solo i totonu o le toto ma toso mai, fatuina o ni atherosclerotic plate.

O le cholesterol maualuga e faʻateleina le faʻavaeina o maa i le gallbladder, faʻalauteleina le paʻu o le ischemic, faʻalavelave fatu. E i ai le lipoproteins le maualalo o le mamafa o le mamafa o le molécula (LDL), maualuga maualuga o le mamafa o le molécula (HDL), o le mamafa maualalo o le molecula (VLDL) ma chylomicrons. O le cholesterol maualuga maualuga o le molekone e taua o le "lelei", ma o le cholesterol maualalo o le molecula ua taʻua o le "leaga."

Matou te taliina le fesili pe faʻafefea ma pe faapefea ona faʻaitiitia le bilirubin i le toto

O le gaioioiga a le bilirubin i le tino o le tagata e tele lava, o lenei mea ua molimauina e le tele o suʻesuʻega faasaienisi e faʻaalia ai e manaʻomia le bilirubin mo le tino e faʻaaoga ai le hemoglobin. O lenei pigmenti na mafua ona o le malepelepe o le hemoglobin. O ona foliga o loʻo i totonu o le toto ma le talo.

O le faʻaaogaina o le vailaau mai le masani e mafai ona oʻo atu ai i faʻamaʻi tuga - o le anemia hemooli, cancer, hepatitis ma isi.

Ituaiga o Bilirubin

Aofaʻi o le bilirubin o le toto i totonu o tagata matutua o loʻo i ai vaega nei:

E faʻalagolago lava i taunuuga o le suʻesuʻega faʻataʻitaʻi ma se faʻataʻitaʻiga faapitoa. O le vaega tuusaʻo o se vailaʻau e faʻamaʻoʻeseina e le ate. O le mea lona lua o se mea maualuga o le bilirubin, o le taimi lea e faʻafesoʻotaʻi ai i le ate.

Faigofie ma manino e uiga i bilirubin

Ina ia iloa po o le a le maualuga o le bilirubin, e manaʻomia se suʻesuʻega o meaola. Mo suʻesuʻega, e manaʻomia le toto vevela. O le filifilia o mea mo suʻesuʻega e tatau ona faia i luga o se manava gaogao. O le taumafataga mulimuli ao lei asiasi atu i le fale suesue e le tatau ona sili atu nai lo le 8 itula.

E masani ona taliaina e faapea o le masani masani o lenei vaega toto mo se tagata ei lalo o le 60 tausaga o le ai ai ni faailoilo:

Lagona le saoloto e fai au fesili i se tagata suʻesuʻe tumau i luga o le 'upega tafaʻilagi i faʻamatalaga. O le a mautinoa lava le tali. Fesili atu >>

  • mo le tele o pigmenti - 5.1-17 mmol / l,
  • mo le tuusao - 3.4-12 mmol / l,
  • mo saʻo - 1.7-5.1 mmol / l.

Mafuaʻaga autū

O tuʻutuʻuga nei e mafai ona faʻaosoosoina ai se tulaga e faʻalauteleina ai le fua o le aofaʻi o le bilirubin:

  • faatelevave faʻaumatiaga poʻo le faateleina o le i ai o lela mumu toto,
  • solia o le galuega o le tafe o talo,
  • malfunctions i le ate.

E le gata i lea, o le faaumiumi o le faaaogaina o fualaau faasaina, e pei o le:

O se faʻafitauli talitutusa atonu e taoto i le gafa o le ate o le enzyme o le ate lea e aafia ai le liua o le aofaiga o le bilirubin.

Matou te fautuaina e matamata i mea manaia e uiga i le bilirubin

Gilbert's syndrome e mafai foi ona taitai atu i se faateleina.

O faʻamaoniga autu pe a maualuga le maualuga o le pigmenti:

  • faaitiitia le fiaai
  • e le ogatasi le tiga i le saʻo saʻo,
  • fufulu
  • vevela le paʻu ona o le afaina o aʻa namu ma le bilirubin,
  • se paolo pogisa o le urine,
  • hepatic colic
  • vaivai
  • migraine
  • fatu palpitations.

Afai e masani ona iloa e se tagata ni mea e le o ni uiga o lona tino, e faanatinati le feutagai ma se fomai faapitoa o le a filifili pe faapefea ona tuu i lalo le bilirubin i le toto o se tagata maʻi faapitoa. Ina ia vave tali atu i le faafitauli, e te manaʻomia se auala faʻapitoa. I le taimi o togafitiga, e manaʻomia e le tagata maʻi:

  • vailaʻau
  • meaai
  • teuteuga o laau toto.

Afai o mafuaʻaga o le faʻateleina o le taua o le solia o le sau o le talo, i lenei tulaga, o fualaau faasaina ua faatonuina i le tagata maʻi. Afai o le mafuaʻaga o loʻo i ai i se faʻasologa o togafitiga, o le a ia faia ni togafitiga faʻapitoa, lea e aofia ai le faia o sorbents, choleretic drugs, vitamins, ma vailaʻau e faʻaititia ai le bilirubin i le toto.

Faatasi ai ma le natura le lelei o le gaioiga o le ate, o le pipisi o le tino po o le faaletonu o le tino, o nei fualaau faasaina e mafai ona faatonuina:

  • antibacterial
  • antiviral
  • immunomodulatory
  • enzymone
  • hepatoprotectors.

O nei mea e mafua ona o latou fesoasoani e faʻaleleia le tulaga o le ate ma faʻasalalau lana gaioiga. Ina ia faʻaitiitia le bilirubin, pe a mafua ona mafua mai Gilbert's syndrome, e talafeagai ona ave Phenobarbital ma Zixorin i le 0.05-0.2 g i le aso. Ua fuafuaina le vasega mo se vaitaimi e 14 aso i le masina. E fautuaina foi tagata maʻi i sauniuniga o le enzyme e faʻaitiitia ai le tulaga lautele.

E aofia ai:

Ave nei tupe 1-2 pepa faʻamaʻi faatolu i le aso 20 minute ao leʻi oʻo i taumafataga. Ina ia tausia lautele le ate, o vailaʻau e faʻatatau i mea masani e aofia ai:

  • susu suamalie kopi
  • Essentiale Forte,
  • Carsil
  • LIV52.

Ina ia faʻaleleia le aʻafiaga o le withdrawal o le bilirubin, e tatau ona faʻaaogaina faʻapitoa tapenapenaga, lea e iloga i se gafatia lelei i le bilirubin ma le sogasoga mai le tino. E aofia ai:

  • Enterosgel
  • Faʻatoʻa
  • gaioio gaoioi ma isi.

Le tele o faʻamatalaga aoga e uiga i bilirubin, o se suʻega mo lea mea

Iloiloina o le fesili pe faʻapefea ona faʻaitiitia le bilirubin i le toto, e tatau ona malamalama o vailaʻau e ave i le fale e le lava. E le gata i lea, e te manaʻomia se meaai faapitoa.

O meaai maloloina e maua ai se aoga aoga ile galuega ole ate. E mafai ai e oe ona aveese le avega mamafa mai ia mea ma i le taimi lava lea e tasi ma togafitiga fualaau faasaina, e iai sona aafiaga lelei i mafuaʻaga o le le mafaia o le ate.

Mea taumafa i le taimi o togafitiga e faia i le fale e faʻamoemoe e faʻagata pe faʻamalo nisi o meaai mai meaai a le tagata maʻi e ono mafua ai le le lelei o le tino. O nei:

  • kofe ma masima
  • fualaau suamalie
  • taumafa mamafa, falai, mea vevela, suamalie ma ulaula,
  • ava malosi
  • musika
  • radis.

E tatau ona lafoaia uma oloa, lea e aofia ai le faʻamaʻiina o mea, meaola, faʻasao.

E aoga mo maʻi e 'ai:

  • fuamoa fuamoa
  • oloa susu
  • fualaau aina (naʻo le suamalie)
  • totoʻa manu
  • fualaau faisua ma susu susu,
  • araisa, oatmeal, faapea foi ma le keke,
  • fualaau suamalie
  • vai
  • laʻau teas.

O le fofo mulimuli e taua tele aua e vave ona aveesea le sili atu o le bilirubin mai le toto o se pepe fou.

Isi togafitiga

Togafitiga e faia i le fale faatasi ai ma togafitiga faa-tagata, pe a iai se faafitauli faapena, e fautuaina e faatino e faaaoga ai le tincture o lau birch. Mo le fua e te manaʻomia 1 tbsp. l mea gaʻo mago ma se ipu vai inu. Faʻaosooso le gauga mo le afa itula ma ave aʻo leʻi moe. O lenei vailaau faʻasaina o loʻo i ai ni mea totino ma e fesoasoani e vave aveese faʻamaʻi mai le ate, e aofia ai le indirect bilirubin.

O se teuteuga e faavae mai i le St. John's wort, chamomile ma motherwort o se tasi lea o fualaau sili ona aoga i le togafitia o togafitiga faa-tagata. O le taunuuga o lea lauti e mafai ona vaaia i le 10 aso talu ona maeʻa le pulega. Ina ia saunia se vai faamalolo, e te manaʻomia le vao mamago o laau o loʻo i luga i le 1 tbsp. l i totonu o se ipu vai inu. E tatau ona tuʻuina le fulufulu mo le 30 minute, ina ia maua ai le malosi, mulimuli ane e tatau ona faʻaalu faalua i le aso 20 minute aʻo leʻi 'ai.

Ole faʻaitiitia o le maualuga o le bilirubin ma togafitiga faʻaleaganuʻu o le a fesoasoani i le faʻamaina o le sua o le pusi. O lenei vaiinu ei ai lona faʻaaloalo. E fautuaina le faʻaaogaina o le sua o le pusi i le 1/3 ipu ao leʻi faia se taumafataga.

O mea lelei lelei, e aofia ai ma togafitiga faʻaleaganuʻu, e iai faʻasalaga o le sana. Mo le fua, e te manaʻomia 2 d. L. mea 'aiʻese ma se ipu vai inu. E manaʻomia le faʻafefeteina mo le 30 minute, ona faʻailo lea ma faalua i le tioata mo faalua i le aso.

O taunuuga lelei o loʻo faʻaalia i le faʻaaogaina o le tina i le togafitiga o togafitiga faʻatoʻa. I luga o se ipu malamalama vai e manaʻomia ona e 'ai le 1 tbsp. l vao mamago. Tuʻu le paluga mo le afa itula e faʻasolo ai. Inu inu lelei oe manaʻomia se manava gaogao o le 60 ml.

O taunuuga

Pe a maʻi le tagata maʻi i togafitiga poʻo le matua le amanaiaina o ia, o le a feagai o ia ma faafitauli ogaoga.

O le toto e maualuga i luga o le bilirubin o loʻo i ai se aafiaga le lelei i le faiai, talu ai o osofaʻi mai mea tau gasegase oona. E le gata i lea, o loʻo maua ai potu o le ate, ma mafua ai se faʻalavelave sili atu i le gaioiga o le okeni. O le mamafa atoa i lenei vaitau e faʻatasi ma fatugaʻo, lea ua le mafai ona toe gafatia atoatoa le galuega. O se taunuuga, latou te avea ma faʻafitauli, e le manaʻomia ni faʻafitauli e amata ona tutupu i totonu ia i latou.

Vaega o togafitiga o tamaiti ma fafine maʻitaga

O le pepe faatoa fanau mai e maualuga le bilirubin. O lenei mea e tupu ona o le faʻaumatia o le hemoglobin fetal. I se pepe faatoa fanau mai, e ese lava le eseesega i le fausaga mai le mea na faia aʻo le i fananau mai. Talu ai o le hemoglobin i le fetus ua matua faʻaleagaina, o le maualuga o le bilirubin e faʻatupulaia e tusa ai ma le pepe fou.

I fafine maʻitaga, o le bilirubin e tulaʻi ona o le tuputupu ae o le fetus ma lona tulaga. Talu ai ona o le tamaititi oomi i luga o le ate, o le tafe mai o le talo mai le faigata, o le mea lea, ua tupu ai lona faaputuputu.

Taua: I le taimi o le maʻitaga, o vailaʻau e faʻaitiitia ai le bilirubin e tatau ona lafoaʻi, ma e tatau ona faia le togafitiga i laau e le afaina ai le tamaititi, ma le mulimuli i se meaʻai.

Tuua Lau Faamatalaga