Maʻisuka Nifropathy Meaʻai: Lisi o Faʻamaumauga

O le nephropathy o le maʻi o le tino lea e aafia ai le tino o le okeni ma ona vaa, e masani ona atiaʻe e avea o se faʻalavelave o le maʻisuka. Mo togafitiga, vailaʻau ma se meaʻai faapitoa mo le maʻisuka nephropathy, o loʻo faʻamatalaina, lea e fesoasoani e faʻaitiitia ai le avega i luga o le polokalama urinary ma le mamafa o le ata o le faailoga.

Fautuaga lautele

O le filifiliga o meaai mo le nephropathy e faia e le fomaʻi, e faʻavae i luga o faʻamaumauga na maua i le taimi o le suʻega. O le ata o mea taumafa i totonu o le taimi umi o le faamai e fesoasoani e feagai ai ma le matuia o le tino, faatulaga le paleni masima-masima. Ona o lenei mea, o le mamafa o faailoilo o le inupia o le tino ua faaitiitia ma o le galuega o le diuretic e masani ona faatulaga. O le filifiliga o se laulauʻai e faʻaitiitia le aofaʻiga o mea faʻaleagaina e mafai ona sau mai meaai.

Faʻalagolago i le mamafa o faʻamaoniga, o le mafuaʻaga o le faʻaleagaina o le tino, faʻapea foʻi ma le tulaga lautele o le maʻi, o le laulauʻai 7, 7a, 7b o loʻo faʻatulagaina.

O vaega uma o mea taumafa e faavae i mataupu faavae lautele:

  • faaitiitia i le aofaiga o meaʻai gaʻo ma meaola o manu, lea e faasolosolo malie ona suia e gaʻo fualaʻau,
  • faaitiitia i le aofaiga o le masima e faaalu i le kilokalama o le mamafa,
  • teenaina o le kuka, falai, ulaula, salimalie, meaai vevela ma le kuka,
  • tele le inu ava,
  • taumafataga faʻasolosolo ma taumafa masani i vaega laiti,
  • le faʻaaogaina o moli uʻamea ma le suka,
  • faatasi ai ma le faateleina o le mamafa o le pasela i totonu o le toto - o se faaitiitia o lona taumafa i meaai,
  • ma le maualalo o le palasia - faʻamautinoaina se lava mea e maua ai meaai,
  • se faaitiitia o le aofaiga o mea taumafa maualuga i fuamoa,
  • 'ai meaai e maualuga i le uʻamea,
  • o oloa uma e faʻamaʻaina pe vevela grilled,
  • meaai meaai mo pepe e tutusa ma le filifiliga mo tagata matutua.

Faʻamatalaga e uiga i meaʻai

I le vaitau o gasegase o okeni paipa, ua faʻavaivaia a latou gaioiga, lea e faʻaalia i le faʻaitiitia o le toesea ma toxins mai le tino. O le mea e sili ona faigata mo fatugaʻo o gaʻo eletise, lea e maua mai i le protein o oloa o manu. O le mea lea, o meaʻai uma mo faʻamaʻi pipisi e faʻamoemoe i le faʻaitiitia faʻaitiitia o le aofaʻi o le paʻu o meaʻai e faʻaumatia ma lona fesuiaʻi ma le fualaau faisua.

E taua tele le manatuaina o le teenaina o oloa faʻamalama e afaina ai le tino vaivai ma mafai ona oʻo atu ai i se faʻalavelave o le tulaga. O le mea lea, o lenei faagasologa e tatau ona faifai malie. E fautuaina e te sui muamua meaʻai gaʻo ma meaʻai (meaai moa, gaʻo maualalo, vela).

O le tele o le masima i taumafataga i aso uma e taʻitaʻia ai le faʻaleleia o le fulafula ma faʻaleleia le televave ma le toto. O le mea lea, ina ia faʻaitiitia le mamafa o nei faailoga, e tatau ona faʻafefe malie le masima.

E fautuaina le kukaina o meaai e aunoa ma le masima, pe a tatau ai, faʻaopopo sina masima aʻo leʻi faʻaaogaina. Mo le faʻaleleia atili o uiga o meaʻai, e mafai ona suia le masima i le suamati suamalie e aunoa ma le masima, sua o le tipolo, kalani, aniani, o laʻau.

Le aʻafiaga o taumafa i luga o le gaosiga o galuega

Faʻaleagaina o gaʻo e mafua ai le faʻalavelaveina o le faʻaaogaina o le faʻamaloloina o le palukala i le tino, lea e nafa ma le faʻatinoga o totoga paipa, musika o le fatu ma musika. O le mea lea, o lona tele po o le leai foi o se mea e mafai ona oʻo atu ai i aʻafiaga e le mafai ona faʻafanoina i totonu o le tino. O fomaʻi e fautuaina le faateleina o le taumafa o le potassium i aso taitasi i le amataga o le nephropathy, ma faʻaitiitia ai i tulaga mulimuli.

O le maualuga o le phosphorus i totonu o le toto e taʻitaʻia ai le gasolo malie o le calcium mai le tino, i le atinaʻeina o sisi i totonu o le sooga ma le faasolosolo malie o le ponaivi ma le gaioiga. O faʻamulosolo e afua ai foi ona faʻavaivai le tino, ma mafua ai le tuputupu aʻe vave o le fesoʻotaʻiga o fatugaʻo, musika o le fatu, sooga ma mama. O le mea lea, o faʻamaʻi pipisi e faʻaalia e ala i taotoga o le tino, o le fatu o le loto vaivai ma le lagona o le vaivai i totonu o mama. I totonu o le taimi pupuʻu, e tatau ona faʻamapulaʻa le faʻaaogaina o lenei elemene, lea o le a fesoasoani e faʻateleina le faagasologa faʻamalolo.

O le aoga o le inu mama vai o se tulaga taua mo meaai lelei. E fesoasoani vai i le faʻamamaina o le tino o mea faʻaleagaina, lea e aʻafia ai le malosi o le toe faʻaleleia. Ina ia mautinoa le lelei o le sogasoga, i le taimi o togafitiga e tatau ona lafoaʻi meaʻai vevela, suamalie, suamalie ma meaʻai, lea e tumau pea i totonu o le tino ma mafua ai ona faʻaleagaina ma faʻateleina le fulafula.

I le vaitaimi o faʻamaʻi faʻasolosolo ma le faʻasolosolo o le le atoatoa, o le lisi e tatau ona aofia ai meaʻai e maua i le uʻamea, zinc, calcium ma selenium. I le gasegase o le faamai, o le gasegase o le gasegase e mafua ai ona leai se aoga aoga e talafeagai mo le masani ai o le galueaina o totoga ma tino.

Lisi o le laulauʻai numera 7

O meaai mo le nephropathy o le maʻisuka Leai 7 ua fautuaina e toe faʻaleleia faiga faʻaleagaina, faʻaitiitia le fulafula, vaʻaia ma le toto. E faʻaaogaina mo le maʻisuka ma le dysmetabolic nephropathy, glomerulonephritis, le faʻasolosolo taimi masani ma isi faʻamaʻi pipisi.

E tusa ai ma fautuaga mai le laulau, o oloa e maua ai le maualuga o meaʻai gaʻo ma gaʻo e paʻu i lalo o tapulaa. E saunia sauniuniga e aunoa ma le masima. O le aso o le suavai e faʻaumatia e le silia le 1 lita. O le gaosiga caloric o aso uma o oloa e le sili atu i le 2900 kcal, e aofia ai carbohydrates - e oo atu i le 450 g, protein - e oo atu i le 80 g, gaʻo - e oo atu i le 100 g, suka - e oo atu i le 90 g.

I le taimi o le taumafataga Nu 7 ua faatagaina e faʻaaogaina:

  • soupu i luga o le sua o fualaau aina,
  • vevela meaai ma laulaufaiva,
  • iʻa maualalo-gaʻo
  • oloa susu, sei vagana ai sisi,
  • falaoamata
  • fualaau faisua
  • fualaau suamalie
  • fuamoa e le silia le 2 pcs.,
  • honey, jam, jelini,
  • falaoa ma pancakes e aunoa ma le masima.

  • falaoamata falaoamata
  • aano o manufasi ma iʻa o ituaiga gaʻo ma faʻavae i luga o latou gaʻo,
  • musika
  • susu ma susu susu,
  • pi
  • oloa e maua ai le maualuga o meaola faʻamaʻi ma ascorbic,
  • Sukalati

Faʻamālōlōina mo le maʻisuka nephropathy

O lenei faʻamaʻi e nofo ai i se tasi o nofoaga taua i totonu o mafuaʻaga o le tino i le maʻisuka. O le toʻatele o tagata gasegase o loʻo tu i le laina mo le fatuina o fatugao ma le dialysis o tagata maʻisuka.

O le nephropathy o le tino lautele e aofia ai le faaleagaina o le glomeruli, tubules, poʻo vaʻa e fafaga ai fatugaʻo. O lenei faʻamaʻi e tupu ona o le maualuga o le kulukose o le toto.

O le lamatiaga o ia ituaiga o nephropathy mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka, o se tulaga mulimuli e ono tupu pe a manaʻomia le maʻi. I lenei tulaga, o palatini e faʻaleagaina ai le gaioiga o gaʻo ua matua vavae ese mai le taumafa.

  • faʻafefe
  • gaosiga i le gutu
  • vaivai,
  • vae i vae, masani i le afiafi.

E masani lava, o le nephropathy o le maʻisuka e le faʻaalia i le amataga. O le mea lea e fautuaina ai mo se tagata gasegase i le maʻisuka e faʻataʻitaʻi pe tasi pe faalua i le tausaga:

  1. suʻesuʻega urine mo le creatinine, albumin, microalbumin,
  2. Faʻasologa o fatugaʻo
  3. suega toto mo le creatinine.

Pe a faia se suʻesuʻega, e tele fomaʻi e fautuaina se taumafataga maualalo-protein, ma talitonu o latou na te faʻapupulaina le avega i fatugaʻo. O lenei vaega e moni, ae le o ni puluvaga na faʻaaogaina o le atiina ae o le nephropathy o le maʻisuka. O le mafuaʻaga o lenei mea o le faateleina o le suka, lea ei ai lona aafiaga oona i le gaioiga o le gaioiga.

Ina ia aloese mai le faʻamaʻi mulimuli o faʻamaʻi fatugaʻo, e tatau ona e tausisia se taumafa paleni.O lea togafitiga o le a taulai i le mafuaʻaga o le faamai - maualuga le toto suka.

O le filifiliga o oloa i le sauniuni o le lisi e tatau ona faʻavae i luga oa latou glycemic index (GI).

Glycemic Product Index

O le maualalo o le gaʻo meaai e tausisia tulaga masani o le maʻisuka ituaiga 2 maʻisuka, aʻo le muamua ituaiga e faʻaitiitia ai le aofai o le inisalini puupuu ma le faʻamalosi. O lenei mea e fesoasoani e aloese ai mai le tele o faʻafitauli mai le maʻisuka.

O le manatu o le GI o se faailoga numera o le faʻaaogaina ma le vaevaeina o gaʻo i totonu o le toto, e aʻafia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, pe a uma ona faʻaaogaina. O le pito i lalo o le faailo, o le "saogalemu" le meaai.

O le lisi o oloa maualalo ile GI e tele, lea e mafai ai e oe ona faia se taumafataga atoatoa, e aunoa ma le toesea o le tofo o ipu. O le maualalo o le faasinomaga o le a oʻo atu i le 50 iunite, e tusa ma le 50 i le 70 iunite, ma se maualuga e sili atu i le 70 iunite.

E masani lava, i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2, o mea taumafa ma le faasinomaga o igoa e faatagaina i le tele o taimi i le vaiaso. Ae faʻatasi ai ma le nephropathy o le maʻisuka, o lenei mea ua faʻaseseina.

O le maʻisuka nephropathy diet forms e le gata o oloa maualalo GI, ae o metotia foi o le vevela o togafitiga o ipu. O le kuka lea e talia:

  • mo se ulugalii
  • matala
  • i totonu o le microwave
  • faʻapipiʻi i se vaega itiiti o le suauʻu manogi,
  • tao tao
  • i se kuka taofi, sei vagana ai le "fry" mode.

Lalo o se lisi o oloa o loʻo faʻaaogaina ai le meaai.

Food Food Products

O meaai a le tagata maʻi e tatau ona eseese. O taumafa i aso uma e aofia ai gaʻo, aano o manufasi poʻo iʻa, fualaau faisua, fualaau 'aina, susu ma susu susu. O le fua faatatau o le taumafa o le vai e lua lita.

E taua le iloa o fualaau suamalie ma fualaau suamalie, e oʻo lava i fualaau aina e maualalo le GI, e faʻasaina mo meaai paleni. Faatasi ai ma lenei togafitiga, latou te leiloa le fiber, lea e faia ai le galuega o le lalagaina tatau o le kulukose i totonu o le toto.

O fualaau aina ma fua e sili ona lelei e 'ai i le taeao, e le sili atu i le 150 - 200 kalama. E le tatau ona aumaia i se tulaga mamā ina ia le faateleina le GI. Afai ua saunia se salatisi fua mai nei oloa, ona tatau loa lea ona faia i le taimi lava lea aʻo leʻi faʻaaogaina ina ia faʻasaoina ai le tele o vitamini aoga ma minerale pe'ā mafai.

Laʻau Maualalo GI ma Berries:

  1. uliuli ma mumu currants,
  2. gogoberry
  3. apu o soo se ituaiga, o lo latou suamalie e le aafia ai le faasino igoa,
  4. pi
  5. apricot
  6. lanu
  7. fugalaau
  8. strawberries
  9. vao vao.
  10. soo se ituaiga o fualaau suamalie - lemoni, moli, mandarin, pulu, lime.

Fualaau faisua o le faavae o le maʻisuka meaʻai ma faia ai le afa o le aofaʻi o meaʻai. E mafai ona faʻaaogaina mo le 'aiga o le taeao, lua, ma le laauli o le afiafi ma le' aiga o le afiafi. E sili atu le filifilia o fualaau faisua, latou te tele meaʻai.

Fualaau faisua mo le maualalo ole gasegase o le maʻisuka GI:

  • squash
  • aniani
  • kaluka
  • eggplant
  • tamato
  • lanumeamata lanumeamata
  • lentils
  • fatu fou ma mamago pi,
  • ituaiga uma o kapisi - fululaʻau, broccoli, paʻepaʻe sinasina ma le mumu,
  • pepa suamalie.

Mai masima, e mafai ona e kuka uma itu o ipu ma faaopoopo i ipu muamua. O la latou filifiliga e tatau ona matua faʻaeteete, pei o nisi e maualuga ma maualuga GI. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e le mamafa i isi faʻamaʻi, o fomaʻi i nisi taimi e mafai ai ona 'ai le falala - GI i luga o tapulaa, talu ai e tamaoaiga i meaʻai. Ae faʻatasi ai ma le nephropathy o le maʻisuka, o lona faʻaaogaina e solia. Talu ai e tusa lava pe itiiti le oso i le suka o le toto e mafua ai le atuatuvale i fatugaʻo.

Toeitiiti o a latou meaʻai susu ma susu susu e maualalo le GI, e na o na mea e tatau ona aofia ai:

  1. kulimi mumu
  2. kulimi 20% gaʻo,
  3. suamalie ma fualaau suamalie,
  4. pata
  5. margarine
  6. fulufulu mama (itiiti faʻasino, ae maualuga le kalori matū),
  7. susu susu
  8. selu tioata,
  9. curd mass (aua nei fenumiai ma le siʻisi sisi).

E faʻatagaina laʻau i le maʻisuka e le silia ma le tasi i le aso, ona o le isumu o loʻo i ai le cholesterol leaga. I lenei nephropathy, e sili atu le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o sea oloa i se tulaga maualalo.

E le aoga lenei mea i proteins, o la latou GI o le 0 PIECES, ma o le index index e 50 PIECES.

O meaai ma iʻa e tatau ona filifilia ituaiga e maualalo le maualalo, ma aveese mai ia i latou o toega o le paʻu ma le gaʻo. Caviar ma susu e faasaina. O meaai ma iʻa e fai i aso uma, e sili atu i le aso.

Faʻatagaina ia aano o manufasi ma mea faʻaleagaina:

  • moa
  • salu
  • toso
  • lapisi o lapiti
  • vela
  • lafumanu
  • lafumanu
  • moa moa
  • lafumanu.

Mai iʻa, e mafai ona e filifili:

Faʻatauga o le maʻisuka mai le maʻisuka mai meaʻai o vaega uma o loʻo i luga, e maua e se tagata meaai lelei ma maloloina.

E faʻamoemoe e faatumauina le maualuga o le suka i le masani.

Faataʻitaʻiga o le lisi

O le lisi o loʻo i lalo e mafai ona suia e tusa ai ma mea e fiafia iai le tagata. O le mea autu o le maualalo o oloa e maualalo ile GI ma e faʻaleleia lelei ile vai. E faʻasaina le faʻateleina o le masima i meaʻai; e sili atu le faʻaititia o le masima i se mea itiiti.

Aua nei faatagaina le matelaina ma le taumafa. O nei mea e lua e mafua ai le oso i le toto suka. Aʻai i vaega laiti, lima i le ono taimi i le aso.

Afai e te lagona le fiaai tele, e mafai ona e maua se meaai mama, mo se faataitaiga, se vaega itiiti o salati fualaʻau po o se ipu malamalama o le susu susu.

  • uluai taumafataga - fuamata aina,
  • lona lua o taeao - omelet mai proteins ma fualaau faisua, lanu meamata ma se fasi keke falaoa,
  • 'aiga o le aoauli - o fualaau faisua, o karite i lapisi iʻa, kofe kosi i le kulimi,
  • aoauli o le aoauli - salati fualaʻau, ti,
  • muamua taumafataga - o le pepa suamalie e tumu i moa felaulaʻau ma lanu enaena, lauti,
  • le taumafataga lona lua - afa afa o yogurt.

  1. muamua le taeao - tasi apu, kusi cheese,
  2. lona lua o meaʻai mo le taumafataga o le taeao mo le maʻisuka ituaiga 2 e pei o le eggplant, tomati, sipisi ma pepa suamalie, lauti lanumeamata,
  3. 'aiga o le aoauli - falala buckwheat, karite karite ma tipi aisa, kofe kosi ma le kulimi,
  4. aoauli aoauli - jelini ma le oatmeal, se fasi keke falaoa,
  5. taumafataga - aano o manufasi, salamata fuamoa.

  • muamua o le taeao - fuamoa o fualaau suamalie ua faʻaaogaina i le kefir,
  • 'aiga o le aoauli - o se palu vaovao mai protein, kofe ma kulimi,
  • 'aiga o le aoauli - o fualaau aina suamalie, karite karite ma le galo mai le ate moa moa, lanumeamata lauti,
  • aoauli o le aoauli - 150 ml o yogurt,
  • muamua taumafataga - kuka faila ma le araisa ma pulou, se fasi keke falaoa,
  • o le taumafataga lona lua o le lauti lea o le suka o le maʻisuka.

  1. muamua le taeao - o le jelly i luga o le oatmeal, se fasi keke falaoa,
  2. 'aiga o le aoauli - fuamoa fuamoa, fuamoa ua afaina, lauti lanumeamata,
  3. 'aiga o le aoauli - pulu penisini, falalaʻelu faʻafefeteina ua tumu i le pisipolo oneone, lauti,
  4. aoauli i le aoauli - 150 kalama o le siʻisiʻi kulupu ma le lima o fualaau mamago (apricots mago, pama, fig),
  5. muamua taumafataga - falala ma palu anufe tipi, lauti,
  6. lua taumafataga - 150 ml o ryazhenka.

  • uluai taumafataga - fuamata aina,
  • 'aiga o le aoauli - salati fuamoa, se fasi keke falaoa,
  • 'aiga o le aoauli - sola fualaau suamalie, moa puʻu ma moa, kalafi lanumeamata ma kulimi,
  • aoauli o le aoauli - 150 kalama o kisi falaoamata, fualaau mama, ti,
  • muamua taumafataga - o karite, iʻa o le vavao, lanu tiamata,
  • o le taumafataga lona lua o se ipu tioata e leai sona gaʻo.

  1. muamua le taeao - kalafi lanu meamata ma kulimi, tolu fasi kuki o le maʻisuka i luga o le fusi,
  2. 'aiga o le aoauli - o le omera vavalaʻau ma fualaau' aina, lauti tiamata,
  3. 'aiga o le aoauli - laʻau enaena enaena, pi pi ma vela, se fasi keke falaoa, ti,
  4. aoauli aoauli - jelini i luga o le oatmeal, se fasi keke falaoa,
  5. muamua meaai - keke, tao i totonu o se lima ma fualaʻau, lauti,
  6. le taumafataga lona lua - afa afa o yogurt.

  • muamua o le taeao - tea ma ni sisi,
  • lona lua o taeao - omelet mai proteins ma fualaʻau, se fasi keke falaoa,
  • o le aoauli o le a avea ma sefe suamalie mo le maʻisuka ituaiga 2 ma se fasi keke falaoa, falala ma se iʻa iʻa, kalafi lanu meamata,
  • aoauli o le aoauli - kusi falaoamata ma fualaau mamago, lauti,
  • muamua taumafataga - lentils, liu patty, lauti tiamata,
  • o le taumafataga lona lua o se ipu o yogurt.

O le vitio o loʻo i lenei tusiga o loʻo faʻamatalaina ai le mafuaʻaga o faʻamaʻi fatugao i le maʻisuka.

Meaʻai mo le maʻisuka

Le togafitiga o togafitiga o le endocrine e le na o le puluvaga. O mea taumafa mo le maʻisuka e taua tele mo le tausisia tulaga masani o kulukose i totonu o le toto, faʻapea foi mo le fetaui lelei o le metabolism (faʻapalaina).

Ona o le mea moni e iai mea e le masani ai i le gaoioiga o le hormone taua - inisalini, e tatau ona matua mataʻituina se meaai ina ia aloese mai le atinaʻe o le hyperglycemic coma (glucose level> 10 mmol / l).

O meaai tatau mo le maʻisuka tatau ona mautinoa o le taumafa i aso taitasi o fualaau aina fou, fualaʻau ma laau afu.

E matua fautuaina lava ia lafoai meaola uma, faʻapea foi meaʻai ma meaʻai.

O meaai mo le maʻisuka e tatau ona:

  • Faʻafeiloaʻi manaoga ole malosi o le tino (pe tusa ma le 2000-3000 kcal mo tagata gauai),
  • Tuuina atu paleni o vitamini ma enzymes,
  • Tufatufaina i le 5-6 faʻasalaga i le aso atoa,
  • Taumafai e faʻaitiitia le mamafa o le tino (ma le maʻisuka ituaiga 2)
  • Faʻaaogaina malie le gaʻo gaʻo (maso, fiber, pectin), o mea e maua mai ai legumes, cereals, leafy vegetables.

O le filifiliga saʻo oloa

O meaai mo le maʻisuka e tatau ona faavae i luga otaota ma o lenei faʻamaʻi, o le mea lea, o loʻo i ai se filifiliga maʻoti o oloa e tausia ai le homeostasis (faʻamautu) ma le faʻaogaina o le hyperglucoseemia (faʻapupulaina le kulukose i totonu o le toto).

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e mafai ona e 'aina se faʻatapulaʻaina o ituaiga oloa e filifilia faapitoa mo tagata e maua i le endocrine pancreatic pathologies.

Faamaonia Mea mo le maʻisuka:

  • Nati, sili ona lelei,
  • Laʻau o fualaʻau, okroshka, piko,
  • Soy oloa, e pei o tofu, soya susu,
  • Pini, pi, lentils,
  • Fugalaau fou (kukama, tamato, kapisi, kāloti, beets),
  • O fualaau ma fualaau e le faʻataʻitaʻiina (pears, apples, orange, citon, plum, cherry),
  • Umu pe teuteuina muamua fualaau mamago,
  • Porridge (buckwheat, millet, oatmeal),
  • O suavai suamalie ma suavai suamalie,

Mamai Mea e le tatau ona aofia ai le suka. Mo lenei mea, o loʻo i ai ni analogues e vaevaeina i ni vaega se lua:

  • O i latou e iai le malosi o le malosi: xylitol, fructose, sorbitol,
  • O i latou e leai se malosi aoga: aspartame, saccharin,

E tele taimi e le manaʻomia ai le taumafa suamalie, aua e mafai ona latou mafua ai ni uiga leaga ma saofaga i mea ua fai ma vaisu.

Faʻaaogaina o meaʻai e fai i le gaosiga, faʻafefe, taofi pe a tatau ai. O fualaʻau faʻatoʻaga e faʻaaogaina i foliga masani e sili atu le aoga e faʻaoga e aunoa ma se gaosiga.

E tatau ona e 'ai ma le maʻisuka e masani ae i ni vaega laiti. E fesoasoani lenei i le lelei e pulea le kulukose o le toto.

Mea faasaina o le maʻisuka:

  • Suga, masima, sukalati, suti, ice kulimi,
  • Jam, pulu ma pati,
  • Yogurts, kulimi, kulimi kulimi ma susu,
  • Soupeti suamalie
  • Soʻo se ava malosi,
  • Fualaau suamalie, meainu suamalie e maua ai le suka,
  • Paʻu suamalie ma falaoamata.

Fautuaga ma togafitiga mo le maʻisuka

Mo maʻi e maua i le maʻisuka, o le lisi talafeagai e filifilia, lea e tatau ona matauina. Matua carbohydrate ave na tuʻuina atu mo le 'aiga o le taeao, ma le maualalo o le taumafataga o le aoauli, o le taumafataga o le afiafi e tatau ona maualalo le kalori.

Faʻalagolago i le ituaiga o faʻamaʻi, o le maʻisuka meaai ei ai ona lava uiga:

  • Menus mo le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona maualalo kalori, faʻaauau ma tuʻufaʻatasia ma gaioiga faaletino, e pei ona manaʻomia e le tagata gase le mamafa.
  • E le aofia ai meainu malolosi. mai le maʻisuka nutrition, pei latou maualuga-kalori ma e le o faʻamoemoe mo le taumafa.
  • Meaʻai mo le maʻisuka mo le maʻisuka ituaiga 1 e oʻo i lalo le aofia ai oloa gaosi, faʻapea foʻi ma le usitaia o le pulega. O le tuufaatasiga o oloa e talafeagai mo le faaaogaina paleni o proteins, gaʻo ma gaʻo. E le mafai ona e faʻateleina le faʻatautaia o kalori i aso taitasi.E tatau ona mafaufau i le taumafa taumafa ma le faʻaofiina o inisuasiga o le inisalini.

Puipuiga

Ina ia puipuia ni faʻafitauli o le maʻisuka (hyperglycemic, coma hypoglycemic), e fautuaina e faʻaigisi teas ma faia teuteuga e faʻavae i luga o laau nei:

  • Ginseng
  • Chicory (nai lo le kofe)
  • St. John's wort
  • Eleutherococcus,
  • Taleni
  • Nettle
  • Blueberries
  • Laʻau paʻu
  • Laʻau o le Burdock
  • Fatu laʻau

Phytopreparations Latou te lauiloa i maʻi o loʻo maua i le maʻisuka mo le faʻaaogaina i aso uma, talu ai latou te le faʻalavelaveina le faagasologa o metabolic processes, e oʻo lava i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma e leai ni tapulaa i le faʻaaogaina. Latou te maua foi le malosi lautele ma le faʻamafanafana.

Taumafa mo le nephropathy kidney

O le upu nephropathy e faʻapipiʻiina ai faʻasologa o togafitiga e tutupu i fatugaʻo. O se taumafataga mo le nephropathy o fatugao o se vaega taua mo le tausia o le soifua maloloina. O ia meaʻai e fuafua i le faʻafaigofieina o metabolic processes i le tino. I le faaopoopo atu i mea taumafa o mea taumafa, e tatau ona aveese faʻamaʻi, tuʻu le faʻamaʻi na mafua ai le atinaʻe o nephropathy.

Mafuaaga o le Nephphathy

O faaosoosoga o le faafitauli o:

  • maʻisuka
  • maʻitaga
  • gout
  • kanesa
  • maualalo le hemoglobin
  • uiga faʻamaoni
  • vailaau matautia po o fualaau oona,
  • suiga taumone
  • afaina o le tino
  • urinary tract infection
  • fatu fatu.

Tulaga lautele o le taumafataga

O le meaai e tusia pe a maeʻa le suʻega atoa o le maʻi ina ia mafai ai ona fuafua ia manaʻoga ma uiga o le tagata maʻi. I le amataga o le faʻamaʻi, ua lava lea e aofia ai meaʻai laiti mo le puipuia. Faatasi ai ma le tulaga masani, o meaai paleni e tatau ona maloloina.

Faatasi ai ma le fesoasoani o meaai lelei, o le paleni masima-masima i totonu o le tino ua toe faʻaleleia. Faʻafetai i oloa filifilia faapitoa, o le polokalama o le urinary e amata ona aoga masani, o se taunuuga, o le fulafula o le pito i lalo e faʻaitiitia pe leai atoa.

Toe amata le toto, o le inu o le tino ua pasia.

O tulafono faavae o taumafa

  • Faʻaitiitia faʻaitiitiga o paʻu manu i taumafa i aso uma ma se fesuiaiga faifaipea i polotini fualaʻau.
  • Faʻaititia le faʻaaogaina o masima.
  • Faatapulaaina o meaai maualuga i le potassium ma le faateleina o le mamafa o le potassium i totonu o le toto.
  • O se faʻalauteleina o meaʻai faʻamalosia ma le maualalo o le toto maualuga o le potassium.
  • Faatapulaaina o mea taumafa i luga o phosphorus.
  • Faatapulaʻaina le faʻaaogaina o meaʻai vevela, suamalie, meaʻai ma meaʻai.
  • Le fesuiaiga i meaʻai paleni.
  • Inuina le tele o vai inu.
  • O le taumafaina o vitamini, minerale ma meaʻai e maua i le uʻamea.
  • Aʻai meaai e maualalo ai le cholesterol.
  • Faʻaititia meaʻai faʻataʻavale i au mea taumafa.

Faʻamatalaga Puipuia

O gaʻo ua faaleagaina e faigata ona aveese le toxins oona, o le tele lava o ia mea e fausia ai puipuiga mai meaola. Ae ui i lea, o le teenaina o meaola manu o le popole mo le tino, lea e sili atu ona leaga ai le setete o le soifua maloloina. O le faʻaaogaina i aso taitasi o le protein e tatau ona faʻaitiitia. E fautuaina le fesuiaiga i aano o manufasi, iʻa, ona faʻatoʻa atoa lea i le fuatini fualaʻau.

E sili atu ile masima

Faatasi ai ma le fatuina o le edema, maualuga le maualuga o le toto, e tatau ona faʻaitiitia le taumafa o le masima. I le taimi o kuka, aua le faaopoopo le masima, faaopoopo sina masima i meaai ae leʻi faʻaaogaina.

O le suiga i se mea e leai se masima e faasolosolo ina faasolosolo malie e fetuunai ai lagona lelei.

E lelei le faʻaaogaina o meaai, e taua tele le amata faʻaaogaina o isi meaʻai e faʻaleleia ai le tofo o meaai: suamati sina suamalie pe a leai se masima, sua o le lemoni, laau mamago, sukalati ma aniani, sosolo masima.

Faitau atili e uiga i le elemene elemene palu

Faʻalagolago i taunuʻuga o le auʻiliʻiliga, e tatau ona faʻaopoopoga pe faʻaitiitia i le taumafa le numera o oloa e aofia ai le pālalaʻau.

E masani lava, faatasi ai ma uluaʻi faʻaaliga o le faʻamaʻi, e tatau ona faʻalauteleina le taumafa o le potassium, ma i se taimi mulimuli ane, i le isi itu, faʻatapulaʻaina. O pulu oona e mauʻoa i le potassium, tele nati, cheese cheese, buckwheat, spinach, avocado, oatmeal.

Afai ei ai se manaʻoga e faʻaititia le potassium i le oloa, faʻaaogaina le vevela.

E uiga i phosphorus ma vai

O se faʻaitiitia maliega o fuakula i le taumafataga o loʻo i ai se aafiaga lelei i togafitiga, faʻagesegeseina ai le tuputupu ae o fatuga o mea faʻafesoʻotaʻi ma foliga vaaia o le gasegase po o le soona inu. O meaʻai vevela, gaʻo, meaʻai ma meaʻai e kukaina, e maua ai le mamafa o le mamafa i le polokalama urinary.

E tatau ona fufulu le vai i le tele o mea, i le taeao, faʻaaogaina le suavai amata uma faagasologa i totonu o le tino ma fufulu le tino o toxini na faʻaputu i le po. Ae ui i lea, faatasi ai ma le vave vave ona maua, ona o le edema, e tatau ona faʻaitiitia le faʻaaogaina o le vai mo le umi o le faʻavaeina o le mafuaaga.

E uiga i Vitamini ma Cholesterol

I le vaitau o gasegase ma togafitiga, o le tino o le tagata ua tele mea aoga e le aoga. O le mea lea, e tatau ona ave ni vailaau faaopoopo, e aofia ai elemene o le uʻamea, zinc, seleni, calcium.

Faʻaaofia ai meaʻai faʻamalosi i le taumafa: vine, beets, rimoni. E tāua tele i mea taumafa o le a avea ma se faʻalauteleina o mea taumafa e maualalo ai le cholesterol: kapisi o ituaiga eseese, otaota, fualaʻau lanumeamata o le saito.

E le gata i lea, o le aloese mai i meaʻai gaʻo e maualalo ai le toto cholesterol ma le maualuga o le insulin.

Meat dishes

Meaʻai vevela ma vegan vevela ma le faʻaopopoina o cereals pe leai foi ni gaʻo. Meaʻai le lelei, mushroom dishes, fuamoa. A faʻafeiloaʻi i polotini fualaʻau, e faʻatagaina soupeti ma susu. Sausage, aano o le suka, iʻaʻai ma ulaula e faʻasaina. E taua tele le faʻaaogaina o meaʻai susu.

Cereals ma falaoamata oloa

O fatu fatu atoa o fatu, aemaise lava mea e leai ni meaʻai, e lelei: millet (millet), buckwheat, amaranth, quinoa, chia, sisi enaena, laumei uma e lelei. E tatau ona lafoaʻi laulaisa paʻepaʻe, oatamela, aemaise lava faʻalavelave leaga vave.

E leai ni mea e manaʻomia e Gluten: o sana, saito, karite, oat. Ua faʻatagaina le pasta o le kulimi kulimi. E mafai ona e 'ai fatu saito, falaoa e le faʻafefeteina poʻo falaoa.

O oloa gaosi falaoa uma ma gaʻo ma le fefete e taofi mai i le falaoamata paʻepaʻe ma le uliuli e faʻasaina.

Fualaau faisua ma laʻau

Toeitiiti lava o fualaau faisua uma e lelei: pateta, beets, kāloti, kāpeti paepae, pulupulu Brussels, broccoli, cauliflower, paukini, peameni, zucini, pepa logo, eggelu, tamato, kukama, greens. E tatau ona e faʻaeteete i le faʻaaogaina o susulu, uila, musila, mea aina, galani ma aniani aniani. Ua faʻasaina le faʻaaogaina o fualaʻau malati.

Meaʻai suamalie

I le afa muamua, e lelei le faʻaaogaina o laʻau suamalie: fualaau, vine, fualaau mamago, meli. Ae ui i lea, faatasi ai ma le aʻafiaga o le faʻamaʻi, e taua le tuʻuina atu ia i latou. Chocolate, granola, susu gaʻo, suamalie, keke, kuki, soʻo se vailaʻau ma mea e gaosia ai le suka, oloa o le maʻisuka e sui ai le suka, e tatau ona faʻaumatia atoa.

Sauga ma mea manogi

O fualaau aina vela, garlic, aniani, mea manogi e lelei: cardamom, coriander, fennel, turmeric, asafoetida. O sau suamalie ma le sua o le tipolo e faavae i luga o fatukisi paka ma fatu o le sunflower e lelei. O le suamalie tomato tamato e aoga. Horseradish, sinapi, mayonnaise, ketchup, soya sauce, saula suauʻu, pepa chili, faʻaoʻo, pepa paʻu e faasaina.

O meainu eseese

Lelei suamalie, pulupulu soupisi, mea inu ma lemoni, lanu lanu lanumeamata e faavae i luga o le vai ma fualaau lanumeamata, totogo fualaau aina suamalie, sua mama. E tatau ona tuʻuese le lanu uliuli ma le lanu meamata, kofe, koko, ava malosi, susu, sua, suavai suamalie i le sodium, mea inu gaʻo.Mea inu Barley, e mafai ona faʻatagaina chicory.

Oʻe ma Fats

Lago ma faʻafefete fatu o le sunflower, paluka, almonds, otaota e lelei. Laʻau fugalaau, chia e lelei tele. E le mafai ona faʻamaina ni suauu mama e le faʻamaina, lea e sili ona lelei ai le suauʻu olive. Ma le faʻaeteete, o le kulino, Pasila, peanesi, macadamia e tatau ona ave. E faasaina ghee, pata, iʻa ma meaola gaʻo, polani.

Meaʻai talafeagai mo le IgA Igene Nephropathy

IgA nephropathy e faʻatasi ma faʻafitauli eseese poʻo faʻamaʻi o isi totoga ma mamanu. O le cardiovascular ma skeletal system, ate, ma le gastrointestinal tract ua mafatia.

O le sini o meaʻai talafeagai mo le IgA-nephropathy o le faʻaitiitia o le toto, saunia meaʻai, ma faʻateleina le puipuiga.

O se faamamafa tele i meaʻai o luga o le faʻaaogaina o le uʻamea minerale i totonu o le tino o le tagata maʻi, o le faʻaaogaina o meaola o manu ma gaʻo, o le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo.

Maʻisipathy maʻi: meaʻai, faʻasologa o meaʻai, lisi o faʻatagaina ma faʻasaina oloa

O le maʻisuka e mafua ai faʻalavelave matautia. I le maʻisuka, e aʻafia vaega eseese o totoga o le tino, e aofia ai le gaioiga o gaʻo.

O lenei, i le itu, e oʻo atu ai i ni aʻafiaga ogaoga o le soifua maloloina, ma afai e le togafitia, e oo lava i le maliu o le maʻi.

O se taumafa mo le maʻisuka ma fatuga o fatugaʻo, faʻatasi ma togafitiga saʻo, e mafai ona fesoasoani e foia le faafitauli.

Ae mo le a le mafuaʻaga e aʻafia ai le maualuga o le suka i le gaʻo? O aʻafiaga taua e afaina ai fatugaʻo i le maʻisuka.

Muamua lava, o le sili atu o le kulukose i totonu o le toto ei ai sona aʻafiaga leaga.

E faʻafefiloi faʻatasi ma fuluʻi meaola - e tupu ai le glycation, lea e faʻaleagaina ai le gaioiga o fatugaʻo. O aʻafiaga glycated e mafua ai ona maua e le tino ni auupega patino, o aʻafiaga e aʻafia ai foʻi fatugaʻo.

E le gata i lea, i le toto o le maʻisuka, e masani lava ona sili atu le tumu o platelets, lea e afaina ai ni tamai vaa. Ma le mea mulimuli, o le vaivai o le inu o le vai i totonu o siama ma le le atoatoa o lona aveesea mai le tino e faateleina ai le toto e tatau ona faamama e ala i le uia o ia lava, o fatugaʻo.

O nei mea uma e oʻo atu ai i le mea moni o le maualuga o le faʻasaina o le toto - faʻavavevave o le renal glomeruli. Ma o avega sili ona leaga e aʻafia ai le gaioioga a le okeni ma taʻitaʻia ai le faʻaalia o se laupepa faʻapitoa - diaphic nephropathy. O loʻo faʻaalia i se faʻaitiitia o le numera o le glomeruli o loʻo aʻafia ona o le fesuiaiga o capillaries faʻapitoa.

A oʻo i le fuainumera o le glomeruli e aʻafia ai, o loʻo iai faʻamaoniga e faʻaalia ai le atinaʻeina o le le atoatoa:

  • tiga o le ulu
  • taoto ma vili
  • afaina fualaau
  • ogaoga le manava
  • meaʻai ma le manava manava,
  • vevela paʻu
  • gaogao ma le gaogao.

Faʻatasi ai ma le atinaʻega o le faʻamaʻi, o le tele o taunuuga ogaoga e mafai ona tupu - faʻavaivaia ma faʻamaʻa. O le mea lea, e taua tele le amata togafitiga i le vave e mafai ai, aʻo gafatia pea ona faʻafefe masani lava i le faʻamamaina o le toto.

Togafitiga mo le nephropathy amata i le puleaina o suka. A uma mea uma, o le maualuga tele o tulaga maualuga o le suka e mafua ai le atinaʻeina o faʻamaʻi fatuga i le maʻisuka.

O le isi mea e manaʻomia muamua mo le taulau manuia i le faʻamaʻi o se faʻaitiitia o le toto maualuga.

E tatau ona faʻateleina le mamafa i le maualuga o le 130/80, ma o le a sili atu foi le maualalo.

Ma le mea mulimuli, o mea taumafa e taua tele le taua i le le atoatoa, i le maʻisuka. O le mea moni, o le tausisia o tulafono patino e mafai ona faʻaitiitia ai le maualuga o le suka i totonu o le toto ma faʻaitiitia ai le avega i fatugaʻo, ma puipuia ai le faʻaaogaina o capillaries fou.

O le mataupu faavae autu e tatau ona mulimulitaʻi le meaai i le nephropathy o le maʻisuka o le taofia lea o le faateleina o le suka ma le faʻaitiitia o le mamafa i fatugaʻo.O fautuaga tau taumafa e eseese tele i vaega eseese o le faamai.

O lea la, i le muamua, faigofie laasaga, e taua tele le puleaina o mea e le gata o le suka, ae o le protein foi i meaai. O nei fuataga e talafeagai e faafaigofie ai galuega a fatugaʻo.

O meaai maualalo maualalo-protein e faʻaitiitia ai le avega i fatugaʻo ma fesoasoani e taulimaina le faʻamaʻi. E le gata i lea, o le maualuga o le toto maualuga o se mea taua foi i le faamai. I lenei tulaga, ua fautuaina ina ia faatapulaa le faaaogaina o pipi i le tele e mafai ai.

Afai i le taimi muamua o le faamaʻi o le suka i le mea muamua, ona o le atinaʻeina o le nephrosis o le maʻisuka sili ona taua, o le pulea lea o meaola o manu. O le mea moni, ina ia faʻaitiitia le maualuga o le suka, o loʻo i ai fualaau faʻapitoa, ao le aoga o vailaʻau e faʻaitiitia ai le mamafa i fatugaʻo e sili atu le maualalo.

O le filifiliga pito sili ona lelei o le a toetoe lava a faʻafesuiaʻia uma faʻamaʻi manu i fualaau aina suamalie. E tusa ai ma taunuʻuga o suʻesuʻega, o le tele o paʻu manu i meaʻai a le tagata maʻi e le tatau ona sili atu i le 12%.

E le gata i lea, i le faaopoopoga i le faatapulaa o le faaaogaina o masima, protein ma le suka, ua fautuaina e faapea o le tele o meaai e maua ai phosphates e matua faaitiitia i le taimi o le atinaeina o le faamai. E iai foi le malosi e aʻafia ai fatugaʻo ma faʻateleina le faʻasalaga.

E le gata i lea, o le tapulaʻa o le faʻaaogaina o meaola manu. A maeʻa, o latou o le punavai o le cholesterol e fai ai vaʻa vavalalata o le papa. E le gata i lea, o sea vavalalata e le gata o le vaʻaia o vaʻaia - o le tele o le cholesterol tele e iai sona aafiaga taua i luga o capillaries i fatugaʻo, o se isi faʻafitauli sili ona lamatia mo le faʻaogaina.

O loʻo maʻi le maʻi suka i lenei fofo, e pei o le afi!

E naʻo le tatau ona faʻaaoga.

O loʻo i ai le tele o ituaiga o mea taumafa, lea, afai e mulimulitaia se taumafa mo le faʻamaʻiina o le tino i le maʻisuka, e le na o le fautuaina - e faʻasaina faasaina.

Muamua, e le mafai ona e 'ai i suka ma oloa e aofia ai, po o se tele o le fructose, e aofia ai le meli, fualaʻau suamalie, ma isi mea faapena.

E le gata i lea, e le mafai ona e faʻaaogaina ni meaʻai mai le falaoamata papaʻe. E tele meaʻai gaʻo i nei mea taumafa. Faatapulaaina le taumafaina o fualaau aina ma le tele o fuafasi - faʻi, aso, vine, melons. E le tatau foi ona e 'aina ni ituaiga suamalie o pears, apples, tilo.

Aua le 'ai meaai falai, meaʻai gaʻo. Faʻailogaina le puaa, tamaʻi mamoe, iʻa gaʻo. E le o fautuaina foi le 'ai o meaʻai susu ma meaʻai gaʻo - gaʻo susu, kulimi suamalie, ma isi.

E le gata i lea, e le mafai ona e 'ai i piko ma ulaula meaʻai - latou te maua pea le tele o masima, lea e faʻateleina ai le mamafa.

E le gata i le pata ma le margarine, e aofia ai le tele o gaʻo manu. O le faʻaaogaina o le mayonnaise e le manaʻomia foi.

E faʻasaina le faʻaaogaina o meainu suamalie, aemaise lava mea suamalie, faapea foʻi ma sua o fualaau suamalie, e oʻo lava i le natura na faʻapalaina fou - o latou meaʻai e mafai ona faʻateleina ai le kulūkose.

I lalo o le faasaina, ioe, soo se fualaau o le ava malosi, faapea foi ma taimi o mea taumafa ma mea manogi. Tea e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete, ma le kofe e tatau ona lafoai atoa.

O le vaega autu o le meaai e tatau ona avea ma fualaau 'aina. E tatau ona 'ai faʻatasi, vavala, palu, tao - e le faʻafefete.

E leai ni meaʻai fualaau, sei vagana ai pateta. E fautuaina e faʻaaoga i se pepa tao, e le sili atu ma le 200 kalama i le aso.

O le Buckwheat e tatau ona amanaʻia o le cereal sili ona aoga, lea e tatau ona faʻaofiina i le taumafataga mo le nephropathy o le maʻisuka. E toetoe lava leai ni vailaʻau faʻataʻavalevalea faʻasaina i le maʻisuka. O isi gaʻo, aemaise lava semolina, e tatau ona faʻaoga ma le faʻaeteete.

E aoga tele le 'ai o greens i laʻau ma lanu meamata. O gaʻo manu e sili ona maua mai oloa gaosi susu e ala i le puleaina o latou aofaiga.

Mai fua suamalie, e mafai ona talia le ave o sina suavai suamalie fou.

O le mea lautele, o mea taumafa i le tulaga o le faʻailoga ma le maʻisuka, e faaopoopo atu i le faʻasaina o meaai faapitoa, e tatau foi ona ese i le faʻafetaui o vaega. E leai se mea e tatau ona e faia - o lenei mea e afaina ai le paleni o enzymes i le tino ma le tulaga o fatugaʻo.

E mafai ona suia, fefiloi, suia, e aunoa ma le faʻagaloina o le lisi o oloa faʻasaina ma le manaʻomia. O le tausisia o sea taumafataga o le a fesoasoani i le taulimaina o le fatu fatuga ma faʻaleleia le tulaga lautele o le tino ma le soifua manuia o le maʻi.

O le lisi muamua o meaai e aofia ai le taeao o le taeao o le taeao o le taeao, le keke o le rye bread ma le lua tamato. Afai e le maualuga tele le kulukose, e mafai ona talia le kafe ma se mea suamalie.

O le taumafataga e tatau ona aofia ai le sua suamalie ma lua i le tolu fasi keke falaoa mai le 'atoa. Mo se taumafataga i le afiafi, e tatau ona e 'ai le lanu moli po o lemoni ma se suamalie po o le suāuʻu susu. Mo le taumafataga o le afiafi - o le moa e maualalo le gaʻo, salati fuamoa ma yogurt faʻanoanoa, e le mafai ona faʻasusu ma lemoni e mafai.

Le faʻataʻitaʻiga lona lua o le laulau taumafa mo le maʻisuka e mafua mai i le maʻisuka.

Mo le 'aiga o le taeao - o le siʻisiʻisi o le siʻi kuka ma le tasi toast, o se salati o fualaau suamalie. Mo le taumafataga o le aoauli - iʻa e faʻaaoga ai iʻa e maualalo le gaʻo, tao tao, pata.

Popo o le aoauli - lauusiusi lanumeamata e leai ni meaʻai. Mo le 'aiga o le afiafi - o se salati o le kukama fou ma le letus, o le pulupulu o le pulupa.

O le filifiliga lona tolu o le filifilia o ipu. Mo le 'aiga o le taeao - falala buckwheat ma susu susu. Mo le taumafataga o le aoauli - suauu kuka vevela, vaʻalaʻau vavalaʻau, salamata fuamoa e aunoa ma le suauu. I le aoauli - e leai se sao o le polotini fuatini. Taumafa - saladi o le sami ma le lauti e leʻi faʻasusu.

O le mea moni, o le taumafataga mo le nephropathy fatufesa o le maʻisuka ei ai se lisi tele o meaʻai ma ipu.

O le filifilia o ipu e mafai ona e faia e oe lava ia, aloese mai ipu faasaina ma mulimuli i le tulafono faigofie o le tuufaatasia o oloa.

E le tatau ona fufulu meaʻai po o iʻa i se tasi o meaʻai ma susu, e oʻo lava ile maualalo-gaʻo.

Naʻo le faʻasesega e mafai ona faʻatagaina o le faʻaopoopoga o le yogurt o le natura e le faʻasalalau poʻo le lefiti-kefir i le salatisi fuamoa.

Maʻisuka Meaʻai Meaʻai:

O le tausisia o le taumafa o le a fesoasoani e taulimaina le faʻamaʻi ma faʻaitiitia le toto suka, ma faʻaleleia lelei ai le soifua manuia o le tagata maʻi ma faʻateleina le lelei o fualaau faasaina.

  • Faʻaitiitia mafuaaga o le faʻalavelave mamafa
  • Faʻateleina le mamafa i totonu o le 10 minute i le maea ai o le pulega

O le atinaʻeina o faʻamaʻi fatu faʻamaʻi, poʻo le nephropathy o le maʻisuka, e tuʻuina mai faatasi ma le faʻalavelaveina o le gaioiga masani. Laasaga o le nephropathy: laasaga o le microalbuminuria, laasaga o le proteinuria ma le faʻamalosia o le nitrogen-faʻataunuʻuina o gaioiga, tulaga o le le atoatoa o le gaʻo. Mo laʻasaga eseese o le faaletonu o le taimi masani, ua atinaʻe e le 'aufaʻatotoʻo ni ituaiga meaʻai e tolu-protein: 7P, 7b ma le 7a, o loʻo faʻaaogaina i togafitiga faʻapitoa o le nephropathy.

E faʻaaogaina mo ni gasegase mai le tolu ma le fa o vaiaso o togafitiga ma gaʻo masani.

E aveeseina ai oloa gaosi mai le tino, e faʻaitiitia ai le fulafula, faʻaitiitia ai le mamafa.

Carbohydrates ma gaʻo e gata. E le faʻaaoga le masima i le kuka. Afai e faatagaina e le fomaʻi, ona faaopoopoina lea o ipu i le taimi o le tautua. Ole aofaiga o le vai i le aso (e aofia ai sou ma vasega lona tolu) e le silia le 1 lita. Faʻasaina faasaina o suauu taua (aniani, garlic, horseradish), oxalic acid, extractives of mushrooms, fish and meat.

Faʻasusu ma vailaʻau faʻamalosi (faʻaaogaina le frying) ma aunoa ma le faʻamalosi faʻamalosi (aua le fufuluina ipu). Palu iʻa ma aano o manufasi i le aofaiga 100-150 g i le aso. Meaʻai e 'ai ma le mafanafana.

Fritters e aunoa ma le masima ma le fefete, pancakes, falaoa masima,

Vailaʻau faʻamaʻi ma pateta, pata ma fualaʻau, soupasi fua,

Laulau vavalalata, vela vevela, povi, tipi ma aano o manu fasi, toso, moa, lapiti ma le tamai mamoe,

O iʻa e maualalo le gaʻo, ona sosoo ai lea ma le faʻamamaina po o le faʻavelaina, aspic, pulumu, meaʻai ma fasi iʻa,

Milu, kulimi suamalie, kulisi siʻisiʻese ma fefiloi ma le araisa, apu, kāloti, susu inu susu, kulimi,

E oʻo i le lua fuamoa atoa i le aso (fuamoa faʻamaʻavale po o fuamoa ua vela) ma le faʻaitiitia o le siʻosiʻa, iʻa po o aano o manufasi. E mafai foi ona e faʻaaogaina ni yolks faaopoopo i ipu,

Soʻo se pasta i soʻo se sauniuniga, penisini palesi, gutu vine, araisa, sago,

Fualaau faisua ma pateta i soo se gaosiga,

O fualaau suamalie fou ma fualaau faisua, vali vine e aunoa ma ni piko,

Ice cream, sweets, preserves, honey, jellies, jelini, kuka ma fua mata ma fua.

Fua o le falaoamata ma masima, falaoa masani,

Namu anufe, iʻa, aano o aano o manu fasi, pi pi,

Meatini tuʻulaʻau, ulaula masima, sausago, sausage, salu ma falai ipu e aunoa ma le kuka, ituaiga meaʻai,

Laʻau fagota, caviar, ulaula, salima, iʻa oona,

Musika, tilotilo, suamalie ma velaina fualaau faisua, susulu, moli, selu, radisa, keleti, aniani,

O loʻo faʻamatalaina mo le ogaoga o le glomerulonephritis ma faʻamaoniga o le faalēaogāina o le tino i le maeʻa o le anapogi ma aso faigata ma le gasegase o le fatu fatu mai aso muamua o maʻi, gasegase o le glomerulonephritis ma le faʻailoaina o le le atoatoa.

O lona faʻamoemoe: faʻaitiitia le faʻasaʻoina o le galuega, faʻaleleia atili o le faʻamalosi o oloa gaosi mai le tino, faʻaitiitia o le maualuga o le toto maualuga ma le edema.

O se mea e sili ona totoina ai laau toto ma le faʻamapulaʻaina o le polotini ma le masima. O le aofaʻi o gaʻo ma gaʻo faʻamaʻalo ua faʻaititia. Faʻesea mea taumafa e faʻamaua i vailaau faʻasaina, gaʻo taua, oxalic acid. Tasi e aunoa ma le faʻaaogaina o masini: faʻafe, tao tao, faigofie faʻavela. Meaʻai ua saunia e aunoa ma se masima, falaoa e leai se masima. O taumafa e faʻaalu 5-6 taimi i le aso.

Pulu - - 20 g i le aso (50-60% manu, ma le gasegase o gaʻo tumau - 70%), gaʻo - 80 g (15% fualaʻau), gaʻo - 350 g (80 g suka), masima e leai, suavai saoloto e tutusa ma le aso le tele o le urine ma le 500 ml. O le kalori o meaʻai o le 2100-2200 kcal.

Falaoa falaoamata ma falaoamata. Povi e leai se masini e leai se masini e leai se masini e leai ni masini - 100 g i le aso, i le leai o le 50 g o le falaoa masima e leai se masima po o isi falaoamata o falaoa e tunu i le fefete e aunoa ma le masima,

Soupeti ma le sago, fualaau faisua, pateta, fua. Vaʻaia i le aniani ua kuka, o le kulimi mumu, o laʻau,

E oo atu i le 50-60 g o povi-maualalo, vela, aano o manufasi ma puaa, lapiti, moa, toso, iʻa. A uma le kuka, e mafai ona e taoina pe mama le kukaina o se fasipepa pe vaʻaiga,

60 g (pe sili atu ona o aano o manu ma iʻa) o le susu, kulimi, kulimi mumu. Toa le laumua - sei vagana ai aano o manu ma iʻa,

O laumei e faaopoopo i ipu i le fua faatatau o le 1/4-1 / 2 fuamoa i le aso i le tagata pe 2-3 taimi i le vaiaso mo se fuamoa (masini fufulu, fuamoa e gaosia),

Mai gaʻo: sago, faʻatapulaaina - araisa, pasta-free pasta. Sa saunia i le vai ma le susu i le ituaiga o paluga, puddings, casseroles, pilaf, cutlets,

Potatoes (200-250 g) ma fualaau faisua fou (400-450 g) i ituaiga o ipu eseese. Sapalai ma falai aniani o loʻo faʻapipiʻi i ipu, dill ma le pasisa ua faatagaina,

Fuamoa o fualaʻau ma vailaau vine ma le suauʻu manogi e aunoa ma le faʻafefe ma faʻaleleia fualaʻau,

Fua, suamalie suamalie ma suamalie, fualaau eseese ma vine (raw, dried, tao), tila, fualaau suamalie ma fuala,

Suga, honey, jam, e le o sukalati,

O le faʻaleleia o le tofo o ipu ma se masima e leai se masima, o sife suamalie ma suamalie, tomato, kulimi mumu, fuamoa ma fualaau suamalie, vanillin, cinnamon, acid citric,

Fufulu lauti ma lemoni, fualaau suamalie ma meaʻai suamalie, salu o le rosehip,

O gaʻo, kulimi e leʻi faʻamamaina, povi suamalie, fuālaʻau fuālaʻau.

Paʻu falaoa falaoamata, falaoamata falaoa ma masima,

Meat, iʻa ma mashroom broth, susu, cereals (sei vagana ai sego) ma leki,

O aano o manufasi ma iʻa (meaai faʻafefiloi, ulaula meaʻai, pipi),

O isi meaʻai e ese mai i le sago ma le araisa ma pasta (sei vagana ai le faʻasaina),

Faʻamamaina, tipi ma faʻailo fualaʻau, leki, spinach, sorrel, cauliflower, mushrooms, radish, garlic,

Sukalati, lani suasusu, ice cream,

Meat, iʻa ma mushroom sauces, pepa, sinapi, horseradish,

Koko, kofe faanatura, suamalie o meaʻai suamalie,

O gaʻo totoe (mutton, povi, puaa, ma isi).

E faʻaaogaina mo le glomerulonephritic gasegase ma faʻamaoniga o le le lava o le tino pe a uma le taumafataga Numera 7a, gasegase masani ma le faʻaogaina o le le atoatoa.

Faamoemoega: tapulaa maualuga o galuega tau fatuga, faaleleia o le excretion o oloa gaosi mai le tino, faaitiitia o le maualuga o le toto ma le edema.

I lenei taumafataga, o le tele o le porotini ua matua faʻaititia, o le masima ua faʻamapulaʻaina. Oona ma gaʻo gaʻo tumau pea i totonu o le masani. O le tau o le malosi e tatau ona tumau i totonu o le masani masani, o lona uiga, faatasi ai ma se faaitiitia o le palatini, e maua i gaʻo ma suamalie.

O le gaosiga o meaʻai, o le lisi o meaai faʻatagaina ma faasaina e tutusa ma le taumafataga Nu. 7a. Ae ui i lea, o le aofaʻi o le porotini e faaluaina ona o le maualuga o le 125 g o aano ma aano, 1 fuamoa, e oo atu i le 125 g o le susu ma kirimi kirimigi. O aano ma iʻa e mafai ona suia i le siʻisi o le siʻosiʻomaga, i le amanaʻiaina o le protein i totonu o nei oloa. Mo le taumafataga Numera 7b, o le aofaiga o le falaoa e leai se masima e leai ni masima i masini o sana, sago (poo araisa), faapea foi ma pateta ma fualaau faisua (300 g ma le 650 g, faasologa), gaʻo ma le suauu manogi na faateleina foi i le 150 g. O taumafa e faʻaalu 5-6 taimi i le aso.

Puipuia 40-50 g (50-60% manu, ma faʻasolosolo gaʻo tumau 70%), gaʻo 85-90 g (20-25% fuamoa), gaʻolaʻo 400-450 g (100 g sugar), masima masalomia, leai se suavai e tusa ma le 1-1.2 lita i lalo o le vaavaaiga o le diuresis. Malosiaga o le malosi o le 2500-2600 kcal.

Uiga masani: taumafa o le hyponatrium, faʻatoʻa faʻasolosolo i vailaʻau faʻasolosolo ma ia lava i le malosi o le malosi, faatasi ai ma se porotini o fatuga masani (75%), faʻatasi ai ma le maualuga o le aveeseina o tuʻuga o purine.

Gaosiga o meaʻai: o ipu uma lava ua saunia e aunoa ma le masima, aano o manu ma iʻa - i totonu o le kuka pe faʻafeiloaʻi mulimuli ane.

Malosiaga o le malosi: 00 kcal (142 kJ).

Meaʻai: protein 70 g, gaʻo, carbohydrate.

O le nephropathy o le mafaufau o se mataupu faigata. E aofia ai se faʻalapotopotoga o faʻamaʻi fatugaʻo e tupu mai ona o le faʻaauau pea o fesuiaiga i le suka o le toto. O se tasi o faʻamatalaga o le nephropathy o le maʻisuka o le gasegase le tumau.

Faʻatasi ai ma le nephropathy o le maʻisuka, o le taumafataga o le faʻaogaina lea o le tulaga o le maʻi ma puipuia ai faʻafitauli faigata. Afai e faʻatusatusa meaʻai i le maʻisuka ma meaʻai ma le nephropathy, o le a tutusa lava mataupu faavae:

  • Paleni paleni. Faʻatasi ma le maʻisuka, i le uluaʻi laasaga ma le masaniga masani, o le ae lafoai le tele o mea masani. O nei mea o ulaula meaʻai, marinades, ava malosi, mea manogi, masima, suamalie, falaoamata. O lea toilalo e tau atu i le le lava o meaʻai, o lea e tatau ai ona e toe faʻatumu ona o meaʻai tatau. Pe a oʻo atu le maʻisuka i le taimi masani, e tele gaioiga faʻaleagaina e tutupu i totonu o le tino. O le tasi oi latou ua le toe aoga le toe aoga. O lenei mea e taʻitaʻia ai le faʻaogaina o mea e manaʻomia mo le micro ma le macro mai le tino. O taumafa faapitoa ma le aofia ai o oloa e pei o le rimoni, beets, vine, kapisi i le taumafataga o le a fesoasoani e faʻaleleia ai tupe gau.
  • O vaega laiti. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e taua le aloese mai le fafagaina. I lenei tulaga, o le avega i luga o totoga o meaola, e faatupulaia le malosi, ma o lenei mea e mafua mai i le oso malosi i le suka o le toto. E le gata i lea, i le masani ona maua i le maʻisuka, o le gaosia o enzymes e natia e le fualaau oona e faʻavaivaia. O lenei mea e oʻo atu ai i le vevesi, manava manava, afaina, faʻalavelave, paʻu, gaʻo.Afai e te faʻaititia le tele o lapisi o le taifau (pe tusa ma le tele o le moto), o le manava ma le gaogao o le a maua le faʻaitiitia o le popole.
  • Toa miti. O faʻamatalaga e le tatau ai - o le fua maualalo o le suka e mafai ona oʻo atu ai i le matuia o le maʻi o le maʻi. O le mea lea, e faaopoopo atu i le saunia o se taumafataga o mea taumafa, e taua foi le pulea o le maualuga o le suka, lua itula pe a uma ona 'ai ma ao le i momoe.
  • Faʻalēaogaina le masima. O vai suka ma masima masima i totonu o le tino. O le mafuaʻaga lenei e mafua ai ona maua e le toatele o le maʻisuka le ita. O le maualuga o tupe faatagaina o masima i le aso e 3 g.
  • O le taumafaina o meaai e maualalo le faasinomaga ole glycemic Index (GI) o se faailoga o le fua faatatau lea o loʻo gaʻo ai le tino i le meaʻai ma faʻalautele le suka o le toto.

O le Nephropathy o loʻo i ai i le pito i tua o ituaiga o le maʻisuka (ituaiga 1 ma le ituaiga 2). E pei ona taua e le igoa, e aafia ai fatugaʻo. Ae o ona faailoga muamua e aliali mai i le le itiiti ifo i le 10 tausaga talu mai le taimi na maua ai le maʻisuka.

O le nephropathy o le maʻisuka e matua faʻalavelave lava, aua e mafua ai ona faigese, ae o le alualu i luma ma le le mafai ona suia o le galuega, e oʻo lava i le gasegase masani ma le siama (faaputuputuina o vailaau oona i totonu o le toto). O nei tuutuuga e manaomia ai le faʻasolosolo pea pe o le fatuina o fatugao.

O le nephropathy o le maʻisuka o loʻo faamatalaina e:

  • faasolosolo filemu ma legese o galuega o fatugao,
  • albuminuria, lea e tumau i se maualuga e maualuga atu i le 300 mg mo le 24 itula,
  • faasolosolo filemu ma lemugese i le maualuga o le filtration rate,
  • maualuga le toto maualuga
  • se maualuga maualuga o le atiaʻeina o se faʻafitauli ogaoga o le cardiovascular system.

Sei o tatou iloiloina atili auiliiliga o auala e atiina ae ai le nephropathy o le maʻisuka.

  • O le maualuga maualuga o le toto e filifili ai le faateleina o le kulukose i le urine, lea e faamamaina mai le glomeruli o fatugaʻo. Talu ai ona e le mafai e le tino ona gaʻo le suka i le urine, o le mea lea, e tatau ona faʻaleleia lona faʻamautuina i vavalalata vavalalata o fatugaʻo, lea e tupu i le fefaʻasoaʻiga tutusa o ionic sodium.
  • O vailaau o le sodium e toe faʻafefeteina e fusifusia ai le vai, ma, o le mea lea, e oʻo atu ai i le faateleina o le voluma o le felafoaʻi toto (volemia).
  • O le faateleina o le wiliamia, i le itu, e mafua ai le faateleina o le toto ma le faateleina o le faalauteleina o vailaau e fafaga ai le glomeruli o fatugaʻo. O se vailaʻau e iloagofie - Densa Macula - o loʻo i totonu o le vavalalata vavalalata o fatugaʻo, faʻamatalaina le tulaga o se faʻaitiitia o le toto ma faʻafoʻi e ala i le tuʻuina atu o le enzyme o le renin, lea e mafua ai se masini e oʻo atu ai i se isi faʻaopoopoga o le mamafa.
  • O le maualuga o le maualuga, lea e mafua mai i nei faʻalavelave faʻalavelave, mafua ai le faateleina o le mamafa i le glomeruli, lea e mafua ai le faateleina o le fuaina o le filtration.
  • O le siʻitia o le fua faatatau o le filtration e oʻo atu ai i le tele o laei o le nephrons (faamama faʻamama amata).

O le faʻamatalaga ua faʻamatalaina o se faʻapogai mo le maʻi o le nephrotic ma le albuminuria, ae le gata o le a nafa ma le amataina o le nephropathy o le maʻisuka.

O le Hyperglycemia foi o loʻo faʻatinoina isi gaioiga ua uma ona faʻamatalaina i totonu o le tusiga e uiga i le neuropathy o le maʻisuka, lea e fuafua ai suiga i puipuiga e maua ai le glomeruli. O nei gaioiga e aofia ai le: glycation protein, faʻataʻitaʻiga o le sorbitol ma le faʻamalosia o le protein kinase C.

O se taunuuga tuusao o le faʻatoaagaina o nei faiga o le a avea ma se suiga i le fausaga o mea e sili atu le manaia. O nei suiga e faʻateleina ai le faʻaogaina o le puipui capillary ma le sikola.

O le faʻaogaina o maʻi faʻapitoa e tausia i le tulaga o mataupu mo miliona miliona tagata na fananau mai. Le fua faatatau o tane ma fafine e fiafia i ai muamua o le 2 i le 1. O le maʻisuka o le maʻisuka poʻo le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka e matauina i le 30% o mataupu o le nephropathy o le maʻisuka. Ituaiga 2 maʻisuka tausi - i le 20%.E tele ituaiga faʻalapotopotoga, e pei o Initia o Amerika ma tagata o Aferika, e foliga mai, e mafua ona o mafuaʻaga faʻavae.

O le ata o le nephropathy o le maʻisuka e amataina lemu, sili atu ma le luasefulu tausaga.

E lima laasaga o le faʻamaʻi e iloga, o ia mea uma o loʻo faʻaalia i ona lava faailoga.

O le mea moni, afai e te alu i lalo i auiliiliga, e mafai ona e maua le vevela (faʻamalositino o le tele o le urine), o le i ai o le suka i le urine ma le faateleina o le filtrate glomer. O le umi o lenei laasaga o le maʻi e faalagolago i le mafai ona e pulea le maualuga o le suka i totonu o le toto: o le lelei o le pulea, o le umi o le 1 tulaga.

O lenei laasaga o le faʻamaʻi e faʻavaivai. Na o le tasi le faʻailoga e aliali mai ai le nephropathy mai lea taimi i lea taimi o le i ai o le microalbuminuria i le taimi lava e maeʻa ai taumafaiga malosi faaletino. E masani ona amata ile lua tausaga talu ona amata le maʻisuka ma e tasi le tausaga.

Meaʻai mo le maʻisuka Nephropathy

Matou te iloa uma lava o taumafa i aso uma e taua tele i o matou olaga, aemaise lava i soifuaga o tagata gasegase ma faamaʻi fatu fatu. I le taimi nei, e toʻatele tagata i le lalolagi e mafatia i le nephropathy.

Matou te iloa uma e faaopoopo i togafitiga lelei, o meaʻai talafeagai e taua tele mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka nephropathy. E tusa ai ma le mea tatou te iloa, o tagata e maua i le maʻisuka nephropathy e i ai se meaʻai malosi.

O le a le mea latou te 'ai lelei mo lo latou ola maloloina? Ma le isi, o le a matou tuuina atu ia te oe se auiliiliga auiliili, ma matou te faamoemoe e mafai ona e manuia mai tala o loo taua i lalo. Faʻamolemole faʻalogo i mataupu nei, faamolemole:

Meaʻai mo le maʻisuka nephropathy e fa mataupu faavae, e pei ona taua i lalo.

1. Meaʻai maualuga o le hypoprotein

E mafai ona faateleina le mamafa o fatuga o masini e sili atu ona tupu, o lea e manaʻomia ai e tagata gasegase ona pulea le aofaʻi o protein latou te faʻaaogaina. I le olaga i aso faʻaiʻu, taumafai e faʻamalosi fuatini fualaau faʻasaina ma faʻatapulaʻa meaʻai. Ma e mafai foi ona e 'ai sina susu, iʻa ma le vevela o aano o manu, aua o nei oloa ei ai le meaola o manu.

2. Fua le gaʻo maualalo

O le faʻaopopoina o le tele o le vevela mo le nephropathy o le maʻisuka e tatau ona i ai se tau lelei. Afai e le lava le vevela, e mafai ona faateleina le creatinine ma le uria. Ma afai o le tele o le vevela e tele, e afaina ai le suka o le toto. E tatau i tagata mamai ona 'ai ni manulele ma ni noodles.

3. Malophosphorous nutrition nutrition

E masani ona faʻasaina e le fomaʻi maʻi mai le 'ai i totonu o le meaola, e pei o le faiʻai, ate, fatugaʻo, ma sina mea itiiti e' ai fualaau mamago, e pei o le pauka, ma isi.

Afai ei ai ni au fesili, e mafai ona e lafoina i ai se imeli imeli e puipuia pe valaau + 86-311-89261580 ma o le a matou taliina au fesili i se taimi vave lava. Matou te fiafia e fesoasoani ia te oe. O mea lelei uma!

Soo se faafitauli tau fatuga? Faʻafesoʻotaʻi la tatou Doctor Online. O le faamalieina o le onosaʻi e oʻo atu i le 93%.

Muamua: E Mafai Ona Iʻu Tagata Toma i le Maʻisuka Nifropathy?

Le isi: Meaʻai mo le maʻisuka Nephropathy

Afai ei ai ni au fesili pe fia iloa atili, faamolemole tuu se tusi i le pito i lalo.

Maʻetropathy maʻi - mea uma e tatau ona e iloa e uiga i le gaʻo fatuga

O le maʻi suka e mafua ai le tele o suiga le lelei i le tino, e aʻafia ai totoga uma o totoga ma faʻapogai ai a latou mea leaga. O le mea lea, o se tasi o faʻamaʻi faʻamaʻilua e masani ona atiaʻe i totonu o le inisalini e faalagolago i le maʻisuka ma tagata e le o inisalini e faalagolago i le maʻisuka, o le nephropathy, lea o le fatugaʻo o se "faʻaoga".

Taumafa mo aʻafiaga fatugao o le maʻisuka

O le maʻisuka e mafua ai faʻalavelave matautia. I le maʻisuka, e aʻafia vaega eseese o totoga o le tino, e aofia ai le gaioiga o gaʻo.

O lenei, i le itu, e oʻo atu ai i ni aʻafiaga ogaoga o le soifua maloloina, ma afai e le togafitia, e oo lava i le maliu o le maʻi.

O se taumafa mo le maʻisuka ma fatuga o fatugaʻo, faʻatasi ma togafitiga saʻo, e mafai ona fesoasoani e foia le faafitauli.

Ae mo le a le mafuaʻaga e aʻafia ai le maualuga o le suka i le gaʻo? O aʻafiaga taua e afaina ai fatugaʻo i le maʻisuka.

Muamua lava, o le sili atu o le kulukose i totonu o le toto ei ai sona aʻafiaga leaga.

E faʻafefiloi faʻatasi ma fuluʻi meaola - e tupu ai le glycation, lea e faʻaleagaina ai le gaioiga o fatugaʻo. O aʻafiaga glycated e mafua ai ona maua e le tino ni auupega patino, o aʻafiaga e aʻafia ai foʻi fatugaʻo.

E le gata i lea, i le toto o le maʻisuka, e masani lava ona sili atu le tumu o platelets, lea e afaina ai ni tamai vaa. Ma le mea mulimuli, o le vaivai o le inu o le vai i totonu o siama ma le le atoatoa o lona aveesea mai le tino e faateleina ai le toto e tatau ona faamama e ala i le uia o ia lava, o fatugaʻo.

O nei mea uma e oʻo atu ai i le mea moni o le maualuga o le faʻasaina o le toto - faʻavavevave o le renal glomeruli. Ma o avega sili ona leaga e aʻafia ai le gaioioga a le okeni ma taʻitaʻia ai le faʻaalia o se laupepa faʻapitoa - diaphic nephropathy.

A oʻo i le fuainumera o le glomeruli e aʻafia ai, o loʻo iai faʻamaoniga e faʻaalia ai le atinaʻeina o le le atoatoa:

  • tiga o le ulu
  • taoto ma vili
  • afaina fualaau
  • ogaoga le manava
  • meaʻai ma le manava manava,
  • vevela paʻu
  • gaogao ma le gaogao.

Faʻatasi ai ma le atinaʻega o le faʻamaʻi, o le tele o taunuuga ogaoga e mafai ona tupu - faʻavaivaia ma faʻamaʻa. O le mea lea, e taua tele le amata togafitiga i le vave e mafai ai, aʻo gafatia pea ona faʻafefe masani lava i le faʻamamaina o le toto.

Togafitiga mo le nephropathy amata i le puleaina o suka. A uma mea uma, o le maualuga tele o tulaga maualuga o le suka e mafua ai le atinaʻeina o faʻamaʻi fatuga i le maʻisuka.

O le isi mea e manaʻomia muamua mo le taulau manuia i le faʻamaʻi o se faʻaitiitia o le toto maualuga.

E tatau ona faʻateleina le mamafa i le maualuga o le 130/80, ma o le a sili atu foi le maualalo.

Ma le mea mulimuli, o mea taumafa e taua tele le taua i le le atoatoa, i le maʻisuka. O le mea moni, o le tausisia o tulafono patino e mafai ona faʻaitiitia ai le maualuga o le suka i totonu o le toto ma faʻaitiitia ai le avega i fatugaʻo, ma puipuia ai le faʻaaogaina o capillaries fou.

O le mataupu faavae autu e tatau ona mulimulitaʻi le meaai i le nephropathy o le maʻisuka o le taofia lea o le faateleina o le suka ma le faʻaitiitia o le mamafa i fatugaʻo. O fautuaga tau taumafa e eseese tele i vaega eseese o le faamai.

O lea la, i le muamua, faigofie laasaga, e taua tele le puleaina o mea e le gata o le suka, ae o le protein foi i meaai. O nei fuataga e talafeagai e faafaigofie ai galuega a fatugaʻo.

O meaai maualalo maualalo-protein e faʻaitiitia ai le avega i fatugaʻo ma fesoasoani e taulimaina le faʻamaʻi. E le gata i lea, o le maualuga o le toto maualuga o se mea taua foi i le faamai. I lenei tulaga, ua fautuaina ina ia faatapulaa le faaaogaina o pipi i le tele e mafai ai.

Afai i le taimi muamua o le faamaʻi o le suka i le mea muamua, ona o le atinaʻeina o le nephrosis o le maʻisuka sili ona taua, o le pulea lea o meaola o manu. O le mea moni, ina ia faʻaitiitia le maualuga o le suka, o loʻo i ai fualaau faʻapitoa, ao le aoga o vailaʻau e faʻaitiitia ai le mamafa i fatugaʻo e sili atu le maualalo.

E le gata i lea, i le faaopoopoga i le faatapulaa o le faaaogaina o masima, protein ma le suka, ua fautuaina e faapea o le tele o meaai e maua ai phosphates e matua faaitiitia i le taimi o le atinaeina o le faamai. E iai foi le malosi e aʻafia ai fatugaʻo ma faʻateleina le faʻasalaga.

E le gata i lea, o le tapulaʻa o le faʻaaogaina o meaola manu. A maeʻa, o latou o le punavai o le cholesterol e fai ai vaʻa vavalalata o le papa. E le gata i lea, o sea vavalalata e le gata o le vaʻaia o vaʻaia - o le tele o le cholesterol tele e iai sona aafiaga taua i luga o capillaries i fatugaʻo, o se isi faʻafitauli sili ona lamatia mo le faʻaogaina.

O loʻo maʻi le maʻi suka i lenei fofo, e pei o le afi!

E naʻo le tatau ona faʻaaoga.

O loʻo i ai le tele o ituaiga o mea taumafa, lea, afai e mulimulitaia se taumafa mo le faʻamaʻiina o le tino i le maʻisuka, e le na o le fautuaina - e faʻasaina faasaina.

Muamua, e le mafai ona e 'ai i suka ma oloa e aofia ai, po o se tele o le fructose, e aofia ai le meli, fualaʻau suamalie, ma isi mea faapena.

E le gata i lea, e le mafai ona e faʻaaogaina ni meaʻai mai le falaoamata papaʻe. E tele meaʻai gaʻo i nei mea taumafa. Faatapulaaina le taumafaina o fualaau aina ma le tele o fuafasi - faʻi, aso, vine, melons. E le tatau foi ona e 'aina ni ituaiga suamalie o pears, apples, tilo.

Aua le 'ai meaai falai, meaʻai gaʻo. Faʻailogaina le puaa, tamaʻi mamoe, iʻa gaʻo. E le o fautuaina foi le 'ai o meaʻai susu ma meaʻai gaʻo - gaʻo susu, kulimi suamalie, ma isi.

E le gata i lea, e le mafai ona e 'ai i piko ma ulaula meaʻai - latou te maua pea le tele o masima, lea e faʻateleina ai le mamafa.

E le gata i le pata ma le margarine, e aofia ai le tele o gaʻo manu. O le faʻaaogaina o le mayonnaise e le manaʻomia foi.

E faʻasaina le faʻaaogaina o meainu suamalie, aemaise lava mea suamalie, faapea foʻi ma sua o fualaau suamalie, e oʻo lava i le natura na faʻapalaina fou - o latou meaʻai e mafai ona faʻateleina ai le kulūkose.

I lalo o le faasaina, ioe, soo se fualaau o le ava malosi, faapea foi ma taimi o mea taumafa ma mea manogi. Tea e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete, ma le kofe e tatau ona lafoai atoa.

O le vaega autu o le meaai e tatau ona avea ma fualaau 'aina. E tatau ona 'ai faʻatasi, vavala, palu, tao - e le faʻafefete.

E leai ni meaʻai fualaau, sei vagana ai pateta. E fautuaina e faʻaaoga i se pepa tao, e le sili atu ma le 200 kalama i le aso.

O le Buckwheat e tatau ona amanaʻia o le cereal sili ona aoga, lea e tatau ona faʻaofiina i le taumafataga mo le nephropathy o le maʻisuka. E toetoe lava leai ni vailaʻau faʻataʻavalevalea faʻasaina i le maʻisuka. O isi gaʻo, aemaise lava semolina, e tatau ona faʻaoga ma le faʻaeteete.

E aoga tele le 'ai o greens i laʻau ma lanu meamata. O gaʻo manu e sili ona maua mai oloa gaosi susu e ala i le puleaina o latou aofaiga.

Mai fua suamalie, e mafai ona talia le ave o sina suavai suamalie fou.

O le mea lautele, o mea taumafa i le tulaga o le faʻailoga ma le maʻisuka, e faaopoopo atu i le faʻasaina o meaai faapitoa, e tatau foi ona ese i le faʻafetaui o vaega. E leai se mea e tatau ona e faia - o lenei mea e afaina ai le paleni o enzymes i le tino ma le tulaga o fatugaʻo.

E mafai ona suia, fefiloi, suia, e aunoa ma le faʻagaloina o le lisi o oloa faʻasaina ma le manaʻomia. O le tausisia o sea taumafataga o le a fesoasoani i le taulimaina o le fatu fatuga ma faʻaleleia le tulaga lautele o le tino ma le soifua manuia o le maʻi.

O le lisi muamua o meaai e aofia ai le taeao o le taeao o le taeao o le taeao, le keke o le rye bread ma le lua tamato. Afai e le maualuga tele le kulukose, e mafai ona talia le kafe ma se mea suamalie.

O le taumafataga e tatau ona aofia ai le sua suamalie ma lua i le tolu fasi keke falaoa mai le 'atoa. Mo se taumafataga i le afiafi, e tatau ona e 'ai le lanu moli po o lemoni ma se suamalie po o le suāuʻu susu. Mo le taumafataga o le afiafi - o le moa e maualalo le gaʻo, salati fuamoa ma yogurt faʻanoanoa, e le mafai ona faʻasusu ma lemoni e mafai.

Le faʻataʻitaʻiga lona lua o le laulau taumafa mo le maʻisuka e mafua mai i le maʻisuka.

Mo le 'aiga o le taeao - o le siʻisiʻisi o le siʻi kuka ma le tasi toast, o se salati o fualaau suamalie. Mo le taumafataga o le aoauli - iʻa e faʻaaoga ai iʻa e maualalo le gaʻo, tao tao, pata.

Popo o le aoauli - lauusiusi lanumeamata e leai ni meaʻai. Mo le 'aiga o le afiafi - o se salati o le kukama fou ma le letus, o le pulupulu o le pulupa.

O le filifiliga lona tolu o le filifilia o ipu. Mo le 'aiga o le taeao - falala buckwheat ma susu susu. Mo le taumafataga o le aoauli - suauu kuka vevela, vaʻalaʻau vavalaʻau, salamata fuamoa e aunoa ma le suauu.I le aoauli - e leai se sao o le polotini fuatini. Taumafa - saladi o le sami ma le lauti e leʻi faʻasusu.

O le mea moni, o le taumafataga mo le nephropathy fatufesa o le maʻisuka ei ai se lisi tele o meaʻai ma ipu.

O le filifilia o ipu e mafai ona e faia e oe lava ia, aloese mai ipu faasaina ma mulimuli i le tulafono faigofie o le tuufaatasia o oloa.

E le tatau ona fufulu meaʻai po o iʻa i se tasi o meaʻai ma susu, e oʻo lava ile maualalo-gaʻo.

Naʻo le faʻasesega e mafai ona faʻatagaina o le faʻaopoopoga o le yogurt o le natura e le faʻasalalau poʻo le lefiti-kefir i le salatisi fuamoa.

O le tausisia o le taumafa o le a fesoasoani e taulimaina le faʻamaʻi ma faʻaitiitia le toto suka, ma faʻaleleia lelei ai le soifua manuia o le tagata maʻi ma faʻateleina le lelei o fualaau faasaina.

  • Faʻaitiitia mafuaaga o le faʻalavelave mamafa
  • Faʻateleina le mamafa i totonu o le 10 minute i le maea ai o le pulega

Aʻa, aano o manu ma mashroom. Alcohol ma gaʻo inu. Gaʻo faʻatau. Mea taumafa maualuga i le masima: meataalo, namu suamalie, meaʻai kuka, fulufulu, sausage, sau sau, ketchups, marinades, soupuni vave, palu lapisi, pata suamalie, margarine.

Mea taumafa maualuga i le potassium: kofe, susu susu, curry, sorrel, bananas, fualaau suamalie, sea iʻa, aano o manu, fatu, fatu sesame, sukalati, paluga susu, fualaau mamago, apples, nuts, marzipan, uaina, pia, rhubarb, avoka , fualaau suamalie, suamati, pata pīni, ketchup, saumati, sauʻai, beets, artichoke, molasses, apu apu, soya, lentils, soya products, mushrooms.

Maʻetropathy maʻi - faʻavasegaina i laʻasaga

O le mafaufauina o le faʻamaʻi o le maʻisuka e fesoʻotai ma le solia o le metabolism o gaʻo ma le lipids i totonu o le tino, e mafua ai le faaleagaina o laʻau, arterioles, capillary glomeruli ma tubules o le okeni. O le faʻagasolo, o le le atoatoa o le aoga i le leai o togafitiga e mafua ai le maeʻaina o la latou galuega ma avea ai ma se taufaamatau i le olaga.

I faiga masani a le lalolagi, o le vaevaeina o lenei faʻalavelave i ni vaitaimi se lima, na atiaeina e Mogensen, ua faʻaaogaina. Sei o tatou iloiloina atili auiliiliga o vaega o le maʻisuka nephropathy ua vaeluaina, o latou uiga autu:

  1. O le vaega muamua o le totoga o totoga. E tupu i le amataga o le maʻisuka ma e faʻaalia i le faateleina o le tele o vaʻa toto o gaʻo ma le faʻafouina o le toto i totonu oi latou, o le faateleina o le excretion ma le filtration o le urine. O le okeni lava ia e faʻalauteleina, ao le protein i totonu o le urini e leʻi maua.
  2. O le laasaga lona lua o suiga amata muamua ia i le okeni. E atiina ae pe tusa o le tolu tausaga mai le amataga o le maʻisuka. I lenei laasaga o togafitiga, o loʻo tumau pea ona ufitia pa puipui o gaʻo, o loʻo faʻamaualuga le maualuga o le glomeruli ma le faalauteleina o le va o le fatu. E leai se protein e maua.
  3. O le lona tolu o vaevaega e amata ai le nephropathy. O se lipoti o lenei vaega e amata i le lima i le fitu tausaga talu ona maua le maʻisuka. Ona o le faʻateleina o le mamafa i totonu o vai ua faaleagaina o fatugaʻo, o loʻo i ai sina siitaga laitiiti i le fuataga o le faamamaina o le vai ma le mamafa o le mamafa o le molécula e faʻafouina i le faamama o fatugaʻo. O le faʻasalaga o se numera le taua o le protein i le urine e amata.
  4. O le fa lona fa o le taimi lea o le nephropathy o le maʻisuka matautia. E faʻamaonia i tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka ma se "poto masani" sili atu i le 10-15 tausaga. I lenei laasaga, o le tele o polotini e masani ona alu i totonu o le urini, o faiga faatonutonu e faʻaaogaina i le tino e faʻamautinoa ai lona tulaga manaomia. E i ai le faʻaitiitia o le tafe toto i fatugaʻo ma le maualuga o le filtration rates, o loʻo mafai ona matauina le maualuga o le hypertrophy.
  5. O le lima o vaega o le siama. Toeitiiti lava vaʻaia uma vaa, e le mafai ona faʻatino galuega faʻapitoa.I le vaega faaiu o le faamai, talu ai ona o le le atoatoa o le tino, o le inu o le tino i mea e maua mai i le gaosiga o le protein, gasegase tele, o le atinaʻeina o le anemia ma le tele o isi togafitiga faʻaleaga.

Maʻisuka Nifropathy - Faʻailoga

O le nephropathy o le maʻisuka, o mafuaʻaga ma atinaʻega e leʻo malamalama atoatoa i ai, e umi lava le taimi e le toe faʻaaogaina.

O le mea lea, faatasi ai ma 1-3 vaega, e taʻua o le vailaau, e aunoa ma ni suʻesuʻega faʻapitoa, e le mafai ona iloa faʻamaʻi fatuga. O le "logo" muamua e masani lava o le faateleina o le toto maualuga.

O isi faailo o le nephropathy o le maʻisuka, o loʻo atinaʻe aʻo faʻalauteleina le faʻamaʻi:

  • fulafula
  • ogaoga vaivai
  • paleni mamafa
  • ulu matua
  • fiainu
  • taʻavale
  • ammonia manava
  • puupuu le manava
  • tiga o le loto
  • vevela paʻu
  • vevela paʻu
  • mea leaga vaaia, ma isi.

Maʻisuka Nifropathy - Faʻamatalaga

Ona o le mea moni e faapea e le mafai e suʻesuʻega a le falemaʻi lautele ona tuʻuina atu faʻamatalaga i luga o le faʻamalositino o le togafitiga, o le nephropathy o le maʻisuka e tatau ona iloa i tagata mamaʻi o loʻo maua i le maʻisuka e faʻaaogaina ai metotia faʻapitoa (e tatau ona faia i gasegase tasi i le tausaga). O lea la, e mafai ona faʻamaonia se faʻalavelave i suʻega e lua ole suʻega:

  • fuainumera fuafuaina o le albumin (protein) i le urine,
  • fuataga (fuaina) o le fuaina o le filtration glomerular e aofia ai le faʻatupulaia o le toto creatinine.

E le gata i lea, o le nephropathy o le maʻisuka e maua i le fesoasoani o ia suʻesuʻega:

  • iloiloga lautele o le toto ma le urine,
  • suʻeina o le toto,
  • O le ultrasound ata o fatugaʻo,
  • totoga o le okeni.

Maʻetipathy nephropathy - togafitiga

O le tulaga e sili ona taua mo togafitiga lelei mo lenei faʻalavelave, o se lelei atoatoa i le mafuaaga - o se maualuga o le kulukose i le toto. O le isi mea e manaʻomia, o le faʻamautuina o le toto ma le lipid metabolism. Ona o le pulea o nei faailoilo, o le puipuia o le nephropathy o le maʻisuka ma le taofia o le alualu i luma o le alualu i luma o loʻo faia.

I le taimi o togafitiga masani o le nephropathy i le maʻisuka ua togafitia ma le manuia, ma e faalagolago tele ile maʻi. O le tausisia o aiaiga nei e mafai ona faateleina ai avanoa o se taunuuga lelei:

  • faateleina i gaoioiga faaletino,
  • tuu le ava malosi ma le ulaula tapaa,
  • faʻaitiitia o faʻafitauli o le mafaufau,
  • meaai

Faʻaleleia o le nephropathy mo le maʻisuka

A oʻo ina lautele le edema ma le leoleoina i le taimi o le nephropathy o le maʻisuka, o loʻo i ai faailoga o le onosaʻi tele, ua le lelei le vaai, o loʻo faʻaalia ai se tulaga ogaoga o le faʻalavelave ma ua faʻamaonia e ala i auiliiliga, e le mafai ona tufatufaina atu le toto. O lenei metotia e aofia ai le faamamaina o le toto e ala i masini faapitoa. E masani lava o le nephropathy o le maʻisuka e manaomia ai le taotoga mo se gaosiga fatuga.

Meaʻai mo le maʻisuka nephropathy

O meaai talafeagai o se tasi lea o faavae mo le togafitiga manuia o lenei faʻalavelave. O le meaai mo le maʻisuka le nephropathy, o le lisi o oloa o loʻo faʻamapulaʻa i mea maualalo-protein ma le masima, e tatau ona maualuga le kalori. Faʻatagaina:

  • fualaau faisua, fua,
  • susu susu
  • falaoa masima
  • oloa susu,
  • olive suauu
  • meaʻai, ma isi.

  • ulaula meaʻai, gaʻo meaʻai,
  • marinades
  • fulufulu
  • pi
  • musika
  • sukalati
  • caviar, ma isi.

Meaʻai ma meaai mo le maʻisuka. Faasaina ma Faasaina oloa

O le paleni lelei ma le faʻaeteete o meaʻai mo le maʻisuka o se vaega taua i le tausisia o le mautu o le paleni mautu mo le gaosiga o gaʻo.

O le mea e leaga ai, i le taimi nei e leai ni vailaʻau lelei e mafai ona laveaʻi atoa ai se tagata mai le maʻisuka, o le mea lea, o le taumafataga, faatasi ai ma le saʻo lelei i aso taʻitasi ma, pe a tatau ai, togafitiga,e mafai ona fesoasoani i le tagata maʻi ia ola i le olaga ma le toʻa ma aunoa ma le fefe mo le soifua maloloina.

Vaega 4 - Nephropathy

O loʻo faʻaalia i faʻamaoniga nei:

  • Macroalbuminuria ma tulaga maualuga e sili atu i le 200 mcg i le minute.
  • Toto maualuga.
  • Le alualu i luma le alualu i luma i le toe galue faatasi ma se faateleina o le creatinine.
  • O le faʻaitiitia maliega o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le tino, o lona tau o loʻo paʻu mai 130 milliliters i minute minute doml / min.

Le tulaga o le maʻi. O le gaosiga o le galuega e faʻaleagaina. Fua o le faamamaina o le glomerular i lalo ifo o le 20 mili / mini, o loʻo aofia ai le vailaʻau oona i totonu o le toto. I lenei laasaga, e manaʻomia le totoina poʻo le totoina o totoga.

O le maʻi e mafai ona tupu lelei, e fuafua i le ituaiga o maʻisuka, e aofia ai:

  • i le maʻisuka ituaiga 1, o laasaga muamua o le nephropathy mulimuli mai le 1 i le 2 tausaga, ma o le tulaga o le faʻamaʻi e sili atu le saoasaoa i le hyperuricemia - mai le 2 i le 5 tausaga.
  • i le maʻisuka ituaiga 2, o le uiga e sili atu ona le mafaamatalaina, o le macroalbuminuria e aliali pe a uma le 20 pe sili atu tausaga mai le amataga o le maʻisuka.

Ua le mafai e le saienisi faafomaʻi ona taʻu igoa tonu o le atinaʻe o le nephropathy o le maʻisuka. Ae ui i lea, e lava mafuaaga e faʻaalia ai se numera o mea e fesoasoani i lona atinaʻeina.

O nei mea taua e:

  • Vaʻaiga faʻapitoa . E i ai se vailaau o loʻo tusia i genes o tagata maʻi taʻitasi. O le mea na tupu e masani lava o le iuga o le aafiaga o se vaega lua: aiga ma ituaiga. O nisi ituaiga (Initia ma Aferika) o le a sili atu ona aafia i le nephropathy.
  • Hyperglycemia . O le puleaina o le suka o le toto o se mea taua. Ua faʻamaonia le faʻamaonia e faapea, o le pulea lelei o kulūkose i ituaiga uma o le maʻisuka e faʻalautele le taimi e vaeluaina ai le va o le maʻisuka ma le amataga o le albuminuria.
  • Maualuga maualuga . O le maualuga o le toto maualuga e fesoasoani i le atinaʻeina o le faamai. E moni lenei mea mo le maʻisuka ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. O le mea lea, i tagata mamai e maua i le maʻisuka, o le togafitiga o le maualuga o le toto maualuga e taua tele.
  • Proteinuria . O le Proteinuria e mafai ona avea ma taunuuga o le nephropathy o le maʻisuka ma lona mafuaaga. O le mea moni, o le proteinuria e faʻamalamalamaina le felafoaʻi, lea e oʻo atu ai i le fibrosis (sui o mea masani fibrous e leai ni uiga o le tino). O se taunuuga, o le galuega faifaatoaga ua mou atu.
  • Meaʻai maualuga . O le tele o le faʻaaogaina o oloa faʻatetini e fuafua ai se maualuga maualuga o le palatini i le urine ma, o le mea lea, o le a sili atu le ono mafai ona tupu le nephropathy o le maʻisuka. O lenei faʻamatalaga na faia mai faʻamatalaga faʻataʻitaʻiga o le faitau aofaʻi o Europa i Matu, o ona tagata e 'aina le tele o puipuiga o manu.
  • Fufulu uila . O le ulaula i le maʻisuka o le a sili atu ona atinaʻeina le nephropathy nai lo tagata e le ulaula tapaa.
  • Dyslipidemia . O lona uiga, o se maualuga maualuga o le toto toto, ma, o le mea lea, cholesterol ma triglycerides. Faʻaalia i tagata gasegase e leai se inisalini e faalagolago i le maʻisuka ma e faʻavavevaveina le atinaʻeina o le gaioiga o le tino.

O le suʻesuʻega o le nephropathy i tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka e faʻavae i luga o suʻesuʻega ma suʻesuʻega albumin. O le mea moni, afai o iai lau albuminuria poʻo le microalbuminuria, ina ia mafai ai ona e iloa le nephropathy o le maʻisuka, e tatau ona vavae ese isi mafuaʻaga e mafai ona afaina ai lenei tulaga (maʻi o le urinary infection poʻo le tele o taumafaiga faaletino mo se taimi umi).

O suʻesuʻega o vaega o albumin e tuʻuina mai faatasi ma se suʻesuʻega o fuataga o le filtration ma le mea e maua ai le fatu o le creatinine. Ole faʻamaonia o micro / macroalbuminuria e faʻamaonia pe a uma le 2 faʻataʻitaʻiga lelei ile tolu masina.

I le tulaga o tagata gasegase o loʻo mafatia i le maʻisuka ituaiga 1, o se suʻega ole microalbuminuria e tatau ona faia ia le itiiti ifo i le tasi i le tausaga, amata mai le taimi na maua ai le maʻisuka.

I le tulaga o tagata gasegase o loʻo mafatia i le maʻisuka ituaiga 2, o le suʻesuʻeina o le microalbuminuria e tatau ona faia i le taimi o le siama o le maʻisuka, ona sosoo ai lea ma tausaga taʻitasi.

O togafitiga sili mo le nephropathy o le puipuiga. Ina ia iloa, e tatau ona iloa le microalbuminuria i se taimi talafeagai ma faʻagesegese lana atinaʻe.

Ina ia faʻagesegese le tupu o microalbuminuria, e tatau ona e:

  • Tausia lou suka toto i lalo o le pule . O se tulaga e mafai ona maua e ala i meaai talafeagai, ave faʻamalosi o le maʻisuka ma gaioiga masani faʻaauau.
  • Taofi le toto maualuga i lalo o le pule . Mo lenei mea, e tatau ona pulea le mamafa o le tino, tausisi i se taumafa maualalo i le sodium ma le maualuga i le potassium, ma faʻaaoga fualaau faʻamalosi.
  • Mulimuli i se taumafa maualalo o le protein . O le protein i aso uma e tatau ona i ai i le 0.6 ma le 0.9 kalama i le kilokalama o le mamafa o le tino.
  • Tausia le LDL cholesterol lalo ifo o le 130 mg i le deciliter o le toto.

A oʻo i le taimi o le faʻasolosolo o le faʻamaʻi i le tulaga, o le maʻi vevela poʻo le fatuina o fatugao ua avea ma na o le pau lea o togafitiga. I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1, lea e le faʻamaloloina ai sela o le pancreatic insulin, o le fatuga fatu ma le pancreas e sili ona lelei.

E pei ona tatou vaʻaia, o le maualuga o le protein ma le sodium o se mea taua tele. O le mea lea, ina ia taofia ai le alualu i luma o maʻi, e tatau ona mulimulitaʻi le maualalo o le protein ma le sodium meaai.

O le protein e tatau ona i ai i le va o le 0.6 ma le 1 g i le kilokalama o le mamafa o le tino.

Calories e i le va o le 30 ma le 35 kcal i le kilokalama o le mamafa o le tino.

Mo se maʻi e mamafa pe tusa ma le 70 kilokalama, o le meaai e tatau ona i ai e uiga i kalori, e 15% o protein.

Faailoga o le nephropathy o le fatuga e tupu mai ona o le leai o se mea. E leai se afaina o le Nephropathy ma faʻamaʻi fatu fatu. E tusa ai ma se vaaiga faafomaʻi, o le nephropathy o se soliga o le gaioiga galuega.

Renal nephropathy o lona uiga o togafitiga faʻapitoa o loʻo tutupu i nei totoga.

Mafuaaga o togafitiga

Soʻo se tulaga faʻaleagaina o le tino lea e tupu i faʻafitauli o le microcirculation e mafai ona mafua ai le le lelei o le filtration ma le aveeseina o masima ma isi mea e maua ai le metabolism.

O le solia o le faagasologa o le filiga ma le gaosiga o oloa gaosia i le metabolic ma le urine e tupu mai i le talaaga o:

faʻasolosolo taimi masani, fesuiaiga o le tino i totonu o le tino, faʻafeiloaʻi i mea oona, vaevaega o le tino i le taimi o le tino o le tino, faʻalavelave faʻaanatura.

O mafuaʻaga lata mai o le leaga o le microcirculation i totonu o le tino fatuga o:

faaumiumi le faaaogaina o fualaau faasaina, inisua o le tino i le mamafa o metale, oona i totonu o le fale, o le le atoatoa o le tino, radiation, le masani ai le atiaeina o fatugaʻo, gout, maʻa fatuga, maʻi o le maʻisuka.

O le maʻi e mafai ona atiaʻe mo le tele o mafuaʻaga e fesootai ma lenei, e manaʻomia ituaiga eseese, e aofia ai:

taʻavale, dysmetabolic, maʻisuka, faʻatoʻatoʻa, faʻasolosolo, mimilo, gouty, metabolic, paraneoplastic.

O ituaiga taitasi e mafua ai le faaleagaina o fatugaʻo, o le faateleina ma le fulafula o latou mea fesootai.

O faʻapogai autu o le maʻi

O faʻasologa o le nephropathy o le fatuga e tupu malie. E mafai e se tagata ona mafatia mai lenei maʻi mo se taimi umi ma e le iloa e uiga i lona ola.

O faailoga muamua e tatau ona e gauai i ai:

tele le vaivai, lagona faifaipea o vaivaiga, tiga o se uiga faifaipea i le itu o lumbar, o le gutu malolo, popole, atuatuvale ma le atuatuvale, leisa, ulu tiga, migraines.

Faailoga masani o le nephropathy:

(maualuga i le taeao i lalo o mata ma taumafai e alu mai luga i lalo), o le i ai o le polotini i le urine (o le mea sili lea ona taua i le siakiina o le maʻi), o le maualuga o le toto maualuga (e masani lava ona oʻo i le maualuga maualuga i le aso faigaluega) o le i ai o le foafosis (faamanatu le amonia).

O le suʻesuʻega muamua o le maʻi o loʻo faʻaalia ai se osofaʻiga mataʻutia o le gaʻo gaʻo ma le solia o le fatu, le tele o le salu ma le faʻavevesi i le toto.

Afai o le tagata maʻi e maualuga lona vevela, o le tiga i le taimi o le faʻataʻitaʻiga e matauina. O nisi taimi eo mai faatasi ma le faʻasaʻoloto o le tulei ma le toto.

O nei faailoga e taʻu mai ai o le pielonephritis ua tuʻuina atu i le maʻi maualalo.

Tofiga o le nephropathy

Faʻaalia o se taunuuga o le faʻaleagaina o aʻafiaga o faʻamaʻi leaga i le tino.

E iai ituaiga nei:

e mafua mai i le gaʻoina o sima mamafa mamafa i totonu o le tino o le tagata, e le o faʻamalamalamaina: e tulaʻi mai le fatu o mea oona i totonu o le toto e aʻafia ai le tino.

O faailoga taua o le nephropathy oona e matua tiga i le pito i lalo, o le foliga mai o le faʻaitiitia o le toto ma le faʻaitiitia o le urine.

Faiga tuʻufaʻatasia

E aliali i le gene ma le chromosomal levels. E ese mai fomu muamua i le umi o le maʻi, lea e mafai i soo se taimi ona agai atu i le alualu i luma. O faʻafitauli o le faʻamaʻi e talitutusa ma mea ua tuanai.
Metabolic nephropathy.

O le mafuaʻaga o le mea na tupu o se maʻi faʻaleagaina.

Pepa o nephropathy

Faʻalagolago i le mafuaʻaga, e lua ituaiga o le siama:

Peraimeri Faʻafeiloaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi, ma o loʻo faʻaalia i le faʻateleina o le alualu i luma. O le taunuʻuga o le faʻavae autu o le faʻavavevave o le atinaʻeina o le le atoatoa ma le urolithiasis. Maualuga O se faʻamaʻi tuusaʻo i le faʻamaʻi fatu.

O mafuaaga autu e:

afaina o le tino, masini o le gasegase o mea, po o le tele o meaʻai i totonu o le tino, o le aʻafiaga o aʻafiaga o fualaau faasaina, le solia o le konetacoto metabolism i le tino.

Faailoga o le nephropathy mo le tino:

afaina o le tino, maʻa poʻo le oneone i totonu o fatugaʻo, afaina o le genitourinary system, faʻaoga faifai pea, vaivai, le faʻavauvau ma tiga i totonu o le manava, tele le i ai o sela o le paʻepaʻe paepae ma lela mumu i le urine.

Tasks ma togafitiga togafitiga

Renal nephropathy e togafitia i tulaga. Aʻo leʻi faʻatuina togafitiga, e fautuaina e le fomaʻi faiga nei:

Suiga i le masani ai. O le aso e faʻaaoga ai le tele o volumes of fluid. Taofiofia le usitai i meaai.

Mo le togafitiga e aumai ai se taunuuga lelei, o le mafuaʻaga o le faʻamaʻi e talafeagai. Ma o le vave lava ona maua, o le sili atu ona lelei o le faagasologa o togafitiga o le nephropathy.

Togafitiga o tagata gasegase ma lenei siama e faia i totonu o le falemaʻi pe a maeʻa suʻesuʻega ma suʻesuʻega faʻataʻitaʻi.

O le sini o togafitiga o le faʻaitiitia o le toto ma faʻaumatia le fula.

Togafitiga o nephropathy o fafine maʻitaga e le maua ai le manaʻoga. O le mea lea, o le fomaʻi o loʻo mataituina le ata o le atinaʻeina o le maʻi ma filifili i luga o le metotia ma le taimi o le faʻasalaga.

Togafitiga o le nephropathy oona e faʻamoemoe e faasaoloto le tagata maʻi mai toxins. O le faia o lenei mea, o taualumaga e pei o le gastric washing, hemosorption, hemodialysis, etc.

➤ O a mafuaʻaga o vae mago ma paʻu?

Faʻasologa masani o togafitiga

O le atinaʻeina o togafitiga faʻapitoa e muamua atu i faʻataʻitaʻiga faʻamalama e tutupu mo se taimi umi i le faiga o meaʻai. O le foliga masani e mafai ona atiae i tua atu o le myocarditis, endocarditis, tuberculosis, ava malosi, vaisu o fualaau faasaina, vailaau oona, faia o analgesics i ni aofaiga tetele.

O le gasegase poʻo le nephropathy o le maʻisuka e vave ona avea ma foliga masani. I lenei faagasologa:

Nefrons ua leiloloa, hypermerphylloride hypertension, ua aafia i le fibrose interstitial.

Ua le manuia fatuga, ua tupu le toilalo:

filiga e taofi pe ua faʻalavelaveina, o se faʻamaʻi pipisi i totonu o le tino, o le fivalonephritis ma le cystitis e atiaʻe, ma maʻa.

Faatasi ai ma le alualu i luma o le faamai, ua tumu le toto i toxins i le mai, lea e amata ai ona faagesegese le gaʻo ponaivi.

E amata ona iloa e fatuga se faaletonu:

lipine B acid, vitamini B12, uʻamea.

O le tagata maʻi e iai faailoga o le anemia.

Ona o le faʻamaʻi, o le maʻi ua leiloloa le tele o porotini, o loʻo faʻatulagaina e le tagata maʻi se faʻalauiloa atili o le protein.

O le faʻamoemoe o le taumafataga o le fesoasoani lea i fatugaʻo ina ia faʻateleina ai a latou galuega.

I le fesoʻotaʻiga ma le lafoaʻi o se aofaiga tele o polotini faʻatasi ai ma le urine, o le taʻiala autu o le taumafataga o le faʻatumu lea o le tino ma le polotini, ma aveesea ai le tele o le vai ona o le lelei o le fatu ma le foliga mai o le fula.

Meaʻai mo le nephropathy e faʻamoemoe ile:

o le faateleina o le taumafa o mea taumafa e maua i le polotini, o le faaitiitia o le faaaogaina o meaʻai gaʻo, saturation o le tino ma lipolipids e faaleleia ai le metabolism, ma faaitiitia ai le cholesterol i le urine.

Ina ia faʻaitiitia faʻamaoniga o le faʻamaʻi, e tatau ona usitaia mataupu faavae o le:

O le fiafia i se taumafataga i aso uma ma oloa e maua i le protein. Faʻaitiitia le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo. Faʻataunuʻuina o le tino ma oloa e faʻasaʻo ai le metabolism i le tino, ma faʻaitiitia le cholesterol toto. Afai e matua faaleagaina le fatu o le tagata maʻi, e tatau ona faaitiitia le aoga o le protein. Faʻaititia le faʻaaogaina o meaʻai manogi ma mea manogi. E tatau ona fai 1-2 lapalai aso i le vaiaso. Aua nei faatagaina le faasaina o le vai.

O ipu autu e tatau ona aofia ai i le taumafataga:

oloa falaoa e leai ni masima, meaʻai taumafa, meaʻai e maualalo le gaʻo o aano o aano o manufasi ua tunu i totonu o le ogaumu po o le uila, oloa gaosi susu, iʻa e maualalo le gaʻo, tunu pe gaʻa, buckwheat, cereals.

pateta, squash, zucini, kāloti, beets, paukini.

O meainu, e tatau ona tuʻuina atu i compotes ua saunia mo i latou lava. O faʻataʻitaʻiga mai strawberries, fugalaau ma lingonberries e sili ona lelei ona aveeseina mai le faʻaogaina o faʻailoga.

E mafai ona e faʻapipiʻi laʻau o nei laau totō i ai. Aua neʻi galo e uiga i meaʻai inu. Latou te faʻamanuiaina foi fatugaʻo.

O oloa e tatau ona fai "Leai":

aisa kulimi, sukalati, aniani, kalaka.


O keke e eseese ituaiga o nephropathy e eseese, o lea ae e te leʻi nofo i luga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o se taumafataga mo le nephropathy o le maʻisuka e aofia ai:

faatapulaaina o le faaaogaina o oloa gaosia, le faaaogaina o le masima, ma le teena atoatoa o vai maila ma meaʻai suamalie.

O meaai e tatau ona kukaina e aunoa ma le masima ma e na o oloa masani lava.

O meaai i aso uma o le maʻi e tatau ona aofia ai:

ituaiga o iʻa ma meaʻai e maualalo le gaʻo, meaʻai gaʻo susu, oloa gaʻo.

Ole aofai o le kalori o mea e le tatau ona silia ma le 2500 kcal.

Faatasi ai ma le 100% meaai, o le tagata maʻi i le vaiaso muamua o loʻo i ai se faʻaleleia lelei i le soifua maloloina.

Togafitiga o togafitiga faʻapitoa o nephropathy

O le mea moni, faʻatasi ma le nephropathy o le fatuga, o le fomaʻi e masani ona faatonuina togafitiga ma fualaau eseese. Ae talu mai aso anamua, o loʻo iai togafitiga faʻapitoa mo togafitiga mo le togafiti o le nephropathy, lea e maua ai foi se taunuuga lelei.

O le a matou faʻamatalaina atili auiliiliga o fuataga o totogifuapauina a tagata mo le togafitiga o lenei faafitauli tau fatuga, lea e sili atu ona faʻamalieina ai le afaina ma faʻatautaia le gaioiga o gaioiga:

Aoina o numera 1. Mo lenei aoina o le a e manaʻomia: 30 g o le St. John's wort, 25 g o coltsfoot, 25 g o fugalaau laurower, 20 g o upega. O nei afu uma ua vavae lelei ma fefiloi lelei. Lua pe tolu punetini o le aoina mo le 14 lita o le vai vevela, tuu i se nofoaga pogisa mo le afu. O le gaʻo mafanafana ua vaevaeina i ni vaega tutusa se lua ma ua faia i ni vaega se lua. Faaaoga mo le itiiti ifo ma le 25 aso. Collection No 2. Ave lua teaspoons o fatu o le flax, comfrey, lauberry bear ma gorse. Matou te faʻafefiloi nei gaʻau i laulaʻau lanu (1 vaega) ma vine vine (1 vaega). Uʻu uma i luga o le vai susu, faʻafefete i sina mea vevela vevela. Matou te inuina le susu i le tele o taimi i le aso mo le masina e tasi. Aoina o numera 3. Matou te ave le tasi vaega o le sunflower ma le birch buds, faʻafefiloi ma ni vaega se lua o le bearberry ma vaega e fa o le matamata e tolu. E tasi le sipuni sipuni o lenei faaputuga e sasaa mai i le 250 ml o le vai vevela, e kuka mo le 12 minute i luga o le vevela vevela. Ave se teuteuga 2-3 taimi i le aso. Aoina o numera 4. Lingonberries o se fesoasoani tele mo nephropathy. Tuʻu fua i luga o se meaʻai meaʻai, faaopoopo le suka 1: 1 i le mea e maua mai ai pateta. Liligi le paluga pateta i totonu o fagu, ia ufiufi i le pepa paʻu ma tuʻu i le malulu. Tuu le sipuni se tasi o lenei paluga pateta i totonu o se masi, sasaa vai inu ma inu e avea o se mea e faafou ai. Aoina numera 5. O laʻau Strawberry ma ona fua e sili ona lelei i le tauʻaveina o le faʻaogaina o le faʻaoga. Matou te ave fua ma laulaau o strawberries i le aofaiga lava, sasaa le 1 ipu vai ma le kuka mo le 10 minute. Fai se teuteuga sauniuni o le 2 sipuni faʻasere tolu i le aso. Aoina o numera 6. Mo lenei faaputuga o le a e manaʻomia ni pelo. Matou te ave 2-3 ipu tilotila, o le tulafono i ni vaega laiti, sasaa 200 ml o vai inu, tuu i se mea pogisa e tumau ai. O le susu susu e ave 2 sipuni punumu faatolu i le aso.

Ae, ia manatua ao leʻi faʻaaogaina soʻo se fua a tagata, e tatau ona e siaki faʻatasi ma se tagata tomai faapitoa ma maua se faʻatagaga e faʻaaoga ai lenei totogifuapauina. Talu ai ona o nisi oi latou e mafai ona mafua ai ni faʻafitauli o le maʻi.

O le manatu lautele o tagata gasegase e uiga i togafitiga fualaau o nephropathy ma togafitiga faa-tagata

O nisi o tagata gasegase o le nephropathy o le fatuga e tali le lelei i le togafitiga o fualaau faasaina, e pei ona i ai i ona po nei ua i ai mataupu pe afai, ona o vailaau, o le maʻi ua na o le malosi tele i le atinaʻeina.

Aemaise lava pe afai e te inuina vailaau e aunoa ma le fautuaga a se fomaʻi ma i ni vailaʻau tetele. E le gata i lea, toetoe lava o vailaau uma ua faaopoopo nei i le tele o kemisi matautia, lea e mafai ona afua ai ni mea e afaina ai. Ma o le mea lea, e toatele tagata e fautuaina atili le faʻaaogaina o togafitiga faʻaleaganuʻu, ona e sili atu ona aoga ma aoga. Ma o vailaʻau e tatau ona faʻaaogaina e tusa ai ma le faʻasologa o le fomaʻi ma i le mea e manaʻomia, ae le o le sili atu.

Ae ui i lea, o togafitiga faʻasalalau e iai foʻi a latou toso. Talu mai nei o loʻo taumafai tagata uma e maua se ituaiga o togalaau mo togafitiga o fatu fatu fatuga tupe siliva, i maketi e leai se laisene mo le oloa, ma aʻafiaga foi o lenei vailaau ma lona saogalemu e le o iloa. O lea e sili ai le faʻatauina o pili o fatu gaosima i falemaʻi ma faʻaaoga e pei lava ona faatonuina e le fomaʻi, ona latou avatu lea ia te oe se 100% o le taunuʻuga.

Manatua, e le mafai ona e mafaufau ia oe i le nephropathy ma isi faʻamaʻi pipisi, aua o fatugaʻo e matua nofouta i vailaʻau eseese, pe o se vailaau poʻo se faʻasalalauga faʻapitoa. Ma o soo se tasi oi latou e mafai ona i ai ni ituaiga o gaioiga, mo se faʻataʻitaʻiga, mai mea oona e oʻo i le toilalo, ma o nisi taimi e oʻo lava i le atoa o le gaioiga o le gaioiga ma isi faʻamaʻi gaʻo tumau.

O taunuʻuga ma faʻalavelave o togafitiga

O le sili ona leaga o le faʻaleagaina o le nephropathy o le faʻaaogaina lea o le le atoatoa. O lona uiga, afai e le o togafitiga ia togafitiga mo se taimi umi, ona mafai loa lea ona le atoatoa le gaioiga o gaʻo. Ae faʻapea foi se faʻamaʻi e mafai ona tupu i ni faʻamaʻi masani faʻalaʻi, mo se faataitaiga, pyelonephritis ma cystitis.

O le tele o taimi, o gasegase o le fatuga e tuua i tua atu o taunuuga matautia e lamatia ai le olaga o se tagata.

O iinei, mo se faataitaiga, o:

anemia, faafitauli cardiovascular, cardiac arrhythmia, maualuga toto maualuga, elemene pulmonary, o le gaioiga o le tino.

E tusa ai ma le tele o fomaʻi, o nei maʻi uma ma faʻafitauli o loʻo maua nei le tele o suiga i le atinaʻega.

O le mea lea, afai e te le sailia le fesoasoani a se fomaʻi i se taimi talafeagai ma e le amataina le togafitiga saʻo, ona amata ai lea i le tino o le a faʻalavelaveina ai le faʻaaogaina o tino taua ma tino. E le gata i lea, o le a faʻaitiitia le faʻalauteleina o le tino ma le mafaufau, o le tele o faʻafitauli faigata, ma e oʻo lava i le oti, o le a tupu.

Auala mo le puipuia o lenei tulaga faʻaleagaina

Afai e maua oe ile nephropathy o le fatu, e naʻo fomai sili ona agavaa e mafai ona fesoasoani ia te oe i togafitiga. Ma o oe, i le isi itu, e tatau ona naʻo le tausisia o fautuaga uma lava. Muamua e tatau ona e iloa ma faʻaaoga le mafuaaga tonu o lenei tulaga.

I lenei tulaga, e manaʻomia e tamaiti ona fai ni suʻega e faia ai se faʻamaonia saʻo ma puipuia ai maʻi faʻapitoa mai le atinaʻe. Mo tagata e maua i le maʻisuka, e fautuaina le siakiina o siama masani ma suʻesuʻega.

O fautuaga autu nei mo se tagata e mafatia mai le nephropathy ina ia faʻaleleia ai o latou tulaga ma puipuia ai faʻafitauli:

siaki lelei lou toto toto, taumafa lelei, 'ai atili fualaau faisua, fualaau' aina, 'aua le' ai i meaʻai, gaʻo, suamalie ma le tele o laʻau suamalie, matau le fua o le vaiinu inu, inu vailaʻau vailaʻau eseese, faia taʻaloga i aso uma.

Afai e te faʻamalieina uma manaʻoga o loʻo faʻamatala atu i luga, ona le mafai lea ona faʻagata le toe faʻaleleia atili o togafitiga, ae faʻapena foi ona faʻaleleia lelei le tulaga o le tino.

O le mea lea, o metotia faʻasolosolo o le nephropathy e aofia ai le faʻamautinoa lelei o le tausiga o meaʻai talafeagai (i le tulaga o le nephropathy - meaʻai), o le masani o le faʻaaogaina o le susu, ma le suʻesuʻega taimi ma le togafitiga o faʻamaʻi na muamua atu i le nephropathy.

Faʻatoʻatoʻa o le fatuga - faʻamaoniga ma togafitiga

O se faʻalavelave o faʻamaʻi fatugaʻo, e pei o le nephropathy, e matua lamatia tele mo le ola o tagata. O mafuaaga o le maʻi e ese. E masani lava o maʻi faʻamaʻi masani o totoga i totonu e taʻitaʻi atu ai i lenei tulaga. I le taimi muamua, o le fomaʻi e atiaʻe ma le afaina ma faatoa aliali mai pe a maeʻa le faaleagaina o mea tetele ma le palanyma.

Peraimeri ma le lua mafuaʻaga

O le amataga o le maʻi o le tulaga muamua ma le lua. I nisi o tulaga, e tupu aʻe ai nephropathies. O le aʻoga lua e aofia ai le faʻafitauli matuia ma le masani ai. O ni nephropathies lona lua e mafua mai i le nephrosis, fualaau faasaina o le vasculitis ma le paʻu o fatuga ma iu ai ina oʻo atu ai i le ogaoga o le gaioiga o le glolenuli. O le foliga autu e faaosofia ai le atinae o togafitiga o so o se okeni po o fatuga i le taimi o le prenatal:

afaina o le dystopia (nofoaga le talafeagai), foliga o le fatu fatu, faaletonu o le tino i le atinaʻeina o le fatuga, anomaly o le renal glomeruli.

Ituaiga ma faailoga

O faʻasolosolo i le atinaʻeina o se okeni e mafua ai se faʻamaʻi.

O le mea moni, o le nephropathy o se faʻasalaga tuʻufaʻatasia mo gaioiga faʻaleagaina e faʻaalia i le faaleagaina o fatugaʻo uma e lua. Aemaise lava, aʻafiaga o tino, tubules ma toto toto. O le gaioiga o lenei tino e matua leaga lava. Afai e le amataina togafitiga mo le nephropathy fatu, e mafai ona tupu taunuuga ogaoga.

O le faʻasolosolo malieina o le faʻamaʻi e aofia ai faʻamaloiloga autu. O le amataga vaega e masani lava ona le lagona ai ei latou lava.

A maeʻa sina taimi, e amata ona faitio le tagata maʻi i nisi o faʻamaoniga: vaivai, tiga i le itu o lumbar, fia inu pea. O le fia 'ai o le a atili faʻaititia atili, o faagasologa o le urination e sili atu ona masani. I le aluga o taimi, ua aliali mai le le fiafia, o le toto maualuga e tulai mai. Faʻalagolago i le mafuaaga ma le faaleagaina o fatugaʻo, ua vaevaeina le nephropathy i ni ituaiga. Sei o tatou iloiloina taitasi.

Toe foʻi i le laulau o mea

Metabolic

O le nephropathy Metabolic o le tulaga muamua ma le lua. Faatasi ai ma lenei togafitiga, o galuega faʻaleagafesa e faʻalavelaveina. Pepa o le Peraimeri o loʻo faʻavaeina, o faʻalavelave e vave ona tupu: faʻasolosolo taimi masani ma le urolithiasis. O le aoga lua e mafua ona o le aʻafiaga o mea oona ma isi faʻamaʻi.

Toe foʻi i le laulau o mea

Dysmetabolic

O le faʻamaʻi na mafua mai i faʻafitauli o le tino.

E taʻua foi lenei mea o le urate nephropathy, mafua mai i le le atoatoa i le gataifale lautele. Faʻaopoopoga faʻatasi ma faʻamaʻi faʻasalaga ona o tupe teu masima. Oxalic acid, oxalates ma urates e masani lava ona teuina i fatugaʻo. O le nephropathy Dysmetabolic e vaevaeina i ituaiga e 2 e faalagolago i le maualuga o le teuina o masima: oxalate ma urate.

Toe foʻi i le laulau o mea

I le taimi o le maitaga

O faʻamaoniga autu o lenei maʻi, lea e lamatia i le taimi o le maitaga, e maualuga le maualuga o le maualuga o le toto ma le malosi tele o le tino. O le Nephropathy o le tikeri muamua e toetoe lava a le amanaiaina i le taimi o le maitaga. E masani lava, o maʻi e alu i le fomaʻi ma faitioga pe a tupu se tikeri 2 po o le 3, lea e mafua ona o aʻafiaga sili ona leaga ma mafua ai le afaina o le fetal.

O le maʻi suka o se maʻi endocrine lea e manaʻomia ai se faʻaeteete faʻafeiloaʻi. I le faaopoopo atu i togafitiga fualaau faasaina, e manaomia e le tagata maʻi le togafitiga o meaʻai mo le soifua maloloina ina ia puipuia ai lona tino mai faafitauli i luga o totoga o le tino.

O le faaletonu o le maʻisuka i le maʻi suka o se mea sili ona tupu, ona o le faateleina o le kulūkose i totonu o le toto, e maua ai le suavai faatasi ai, ma faateleina ai le mamafa i totonu o le glomeruli. Afai e te le aumaia le toto o le suka i le masani, o le faʻamaʻi e matautia ma le le atoatoa o le gaioiga galue. O le tagata gasegase o le a manaʻomia le faʻasologa masani.

E lima faailoga o le amataina o le faaletonu o le maʻisuka o le a talanoaina i lalo, pe faʻafefea ona faʻaleleia le gaioiga o lenei okeni i se meaʻai, se taumafataga mo le le atoatoa o le tino, ma e tusa ma le tai vaiaso e maua ai.

O le maualuga o le maualuga o le suka i le taimi o le taimi ei ai aafiaga le lelei i fatugaʻo. E masani lava, o le faaletonu o le tino e tupu i le maʻisuka ituaiga 2, pe a natia le glycemia ae le togafitia.

O le maʻisuka ma fatuga fatuga e fesootaʻi. E manino lava le faamatalaina o lenei mea: o le sili atu o le faitioga o le kulukose e mafua ai le mamafa i totonu o le glomeruli o fatugaʻo. O latou atigipusa e sili atu ona mamafa i luga o le taimi, lea e sui ai toto toto. O se faʻalavelave faʻale-tino e aofia ai le faʻamamaina o le toto. Afai e le togafitia lenei faʻamaʻi, e mafai ona faʻagasolo, ma e mulimuli ane o le a manaʻomia le dialysis.

O le gasegase o se faʻataʻitaʻiga lea e faia i totonu o faʻalapotopotoga faʻapitoa faʻatasi ma le fesoasoani a se meafaigaluega mo le faamamaina o le toto. O le gasegase ma le faʻasolosolo i taimi uma e le taua, e naʻo se fomaʻi e faʻamatalaina lona umi. Ina ia iloa ai le le atoatoa o le galuega i le maʻisuka, e taua le taulaʻi atu i mea nei:

afu, faʻaititia le urination, vomia, ulu masani masani, gaogao.

O le matauina o nei faʻaʻailoga, poʻo le itiiti ifo ma le tasi oi latou, e tatau ona vave faʻafesootaʻi se nephrologist. Afai o le gaioiga o gaʻo ma le maʻisuka e faʻaleagaina ona o le leiloa o nephron masani, ona taʻua ai lea o le maʻi o le gau o le tino.

Ina ia puipuia faʻamaʻi, o tagata gasegase tutoatasi-tutoatasi e tatau ona siakiina e le aunoa pe ua siitia maualuga a latou suka. Mo le puipuiga muamua o le faamai, o togafitiga ua faatonuina e fuafua i le faaitiitia o le maualuga o le kulukose. O le endocrinologist o loo faatonuina ai le puleaina o fualaau oona (Metformin, Glucobay) ma se meaai faapitoa e faavae i le glycemic index (GI).

Mo le puipuia o se faʻalavelave i fatugaʻo ma le maʻisuka, e aoga le asiasi atu i le endocrinologist ma le nephrologist i tausaga uma.

O mea taumafa a le fatu meaʻai mo le maʻisuka e tatau ona maualalo-kapoti ma e aofia ai se vaega itiiti o le paʻu manu. O ia ituaiga meaʻai e le faʻateleina le kulukose o le toto, ma faʻamausali ma i le taimi lava e tasi e le mamafa ai le galuega a fatugaʻo.

O le maʻisuka lava e mafua ai se tagata i lona soifuaga atoa e pipii atu i togafitiga o meaʻai e fuafua i le filifilia o oloa mo GI. O lenei faailoga i se numera numera e atagia ai le aafiaga o se oloa gaosi i luga ole kulukose toto pe a uma ona faʻaaogaina.

I le ituaiga lona lua o le maʻisuka, o le taumafataga e avea o se togafitiga autu, ma i le ituaiga o le insulin, o se togafitiga malie lea e faatumulia ai togafitiga insulin.

GI e vaevaeina i ni vaega:

0 - 50 PIECES - o se mea maualalo maualalo, 50 - 69 PIECES - o se faailoilo, 70 PIECES ma luga - o se faailoga maualuga.

A maua e le tagata le suka maualuga, ona faʻaaogaina atoa lea o meaai ma le GI maualuga. O le taumafataga autu e maua mai i oloa e maualalo le GI, o meaai faʻatasi ma fua faʻataʻitaʻi e mafai ona tuʻuina i totonu o le lisi e pei o se faʻaseesega i le tele o taimi i le vaiaso.

I le le lelei o meaai, pe a 'ai e le tagata maʻi ni mea inu gaʻo, e le na o le toto suka e mafai ona faʻatele, ae mafai foi ona afaina toto, aua o ia meaʻai e aofia ai le cholesterol leaga.

Afai e maua se tagata maʻi i le gasegase taatele ma o lona toto o le toto e masani ona faateleina, e taua le faʻaaogaina o meaai ma le maualalo o le faasinomaga igoa.

A maualuga le suka, e tatau i le tagata gasegase ona faia taumafaiga uma e faʻaitiitia ai, aua e faʻaleagaina ai le gaioiga o fatugaʻo, ae o isi foi tino taua. O se mea tāua i le aʻafiaina o le maualuga o kulukose toto o le meaʻai fua lea.

O se lisi fatuga lelei e fatuina e le gata ina faʻaleleia ai le soifua maloloina o le tagata maʻi, ae faʻamalofia ai foʻi faʻavae eseese o le maʻi. E tāua mo le tagata gasegase o loʻo i lalo le paʻu e faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o le protein i aso taitasi, lea e le sili atu i le 70 kalama.

O le kuka e lelei tele le le masima, pe a mafai, faʻaitiitia le masima masima i se mea maualalo. E tatau i se aso ona inu se lita o vai mama.

O tulafono faavae o le taumafataga:

E le sili atu ma le 100 kalama le taumafaina o meaola o manu i aso taitasi, aua e le sili atu i le 150 kalama o fualaau aina po o vine i aso uma, e le aofia ai mea manogi ma meaai vevela mai le meaai, faʻaaogā meaai i se foliga mafanafana, faʻamalo meaʻai o loʻo aofia ai se faʻateleina o le oxalic acid, potassium ma le calcium - latou te tuʻuina atu se avega faaopoopo i fatugaʻo, o le meaʻai mulimuli i le itiiti ifo o nai itula aʻo lei momoe.

faʻavela, uʻu, faʻafefiloi i luga o le vai poʻo le faʻaaogaina o le suāuʻu olive, tao i totonu o le ogaumu.

Pe a faʻaalia le tui i luga o le tagata maʻi, e mafai e le fomaʻi ona fetuunai fetuunaiga le taumafataga, faʻatulagaina taimi taʻitasi, e faʻavae i le ata o le vasega o le maʻi.

E pei ona faʻamatalaina i le taimi muamua, o meaʻai na faʻalauteleina le masima ma le calcium e le aofia ai i le meaai. O ia mea e manaʻomia ai le sili atu le malosi mai fatugaʻo, ae faʻatasi ai ma le le masani ai o le toilalo e le mafai.

E tatau ona e lafoaia uma nei oloa:

pateta, soo se ituaiga o fualaau mamago, leki - peas, lentils, chickpeas, pi, koko koko, kofe ma lauti, meaʻai, ituaiga uma o fatu, saito, soya.

Ina ia faatumu le vaivaiga o le potassium ma le calcium, o se nephrologist o loo faatonuina ai fualaau faapitoa.I lenei tulaga, e faʻasaina le inu o le tagata lava ia.

O mea nei o se taumafa mo le togi o fatugaʻo ma le maʻisuka menu mo le vaiaso, lea e mafai ona suia e tusa ai ma mea e fiafia iai le tagata lava ia. Ae aua nei galo e uiga i fautuaga o loʻo i luga.

E tatau ona faʻafesoʻotaʻi ma le tiute uma i le fausiaina o le maʻi, ona e le mafai ona iloiloina le taua o le mulimuli i tulafono ma taʻiala uma o togafitiga.

o le taeao o le taeao - o le keke o le keke o le keke, o le topa cheese, tea, le lua o le taeao - falala tao, 150 ml o kefir, o se ipu vai faamama, o le aoauli - suamalie fualaau, o le keke tila ma le iʻa, tea, tea o le ao - o se fuamoa ua kuka, salamata fualaau, se ipu vai, muamua 'aiga o le afiafi - kuka tipi ma le sukaisa enaena, le lua o taumafataga o le afiafi --- o le paʻu o le paʻu. o le taeao muamua o le taeao - fuamata faisua, lauti, le lua o le taeao o le a aofia ai ni sisi suka e aunoa ma le suka ma le lauti, tasi le pa, le aoauli - suamalie fualaau suamalie, tao ma le susu o le susu, se ipu vai, laulau o le aoauli - fuamoa fuamoa, se fasi keke falaoa, se ipu vai, salu, se fasi keke falaoa, tii, se lua o taumafataga - keke falaoa ma susu susu. o le taeao muamua o le taeao - o le aotelega o le taeao - o le aotelega o le taeao - o le aotelega o le taeao - o le aotelega o le taeao. - falaoamata karite ma moa moa, lauti, lona lua o taumafataga - o le yogurt e leai ni meaʻai. o le taeao muamua o le taeao - fualaau aina i le 150 grams, lauti ma se fasi keke falaoa, le lua o le taeao - oatmeal i luga o le vai, lauti, meaʻai - fualaau suamalie, fuālaʻau suamalie, squid kuka, tea, laauli o le aoauli --- jelini e faia i luga o le falaoamata falaoamata, falaoa o le falaoa, o le uluai taumafataga - o le lafumanu e taoina ai le paluga, le falaoamata mata o le suauu, le lauti, le taumafataga lona lua - o se ipu tioata o soʻo se gaʻo susu gaʻo. o le taeao o le taeao o le taeao o le taeao, o le taeao o le taeao o le taeao o le vaiaso na tea nei. 'aiga o le afiafi - fuʻu fualaau faisua i totonu o le pani ma moa, lauti, le lua o taumafataga - aiga cheese cheese, se ipu vai. o le taeao muamua - 150 kalama o soʻo se fualaau faisua po o vine (i lalo ifo o le GI), le lua o le taeao - oatmeal i luga o le vai, lauti, le aoauli - suamalie fualaʻau, paluga pipi, keke, tea, laauli o le aoauli - se fasi keke falaoa, omeletisi ma fualaau faisua, se fasi keke falaoa, vai inu coffee4 lona lua - tao tao, lauti. o le taeao muamua o le taeao - fuamoa fualaau, 150 ml o le susu o oloa gaosi, le lua o le taeao - sisiʻu enaena ma fualaau faisua, lauti, meaʻai i le aoauli - susu, tea o le iʻa, falalaʻau kuka, tea, laauli o le ao - se fasi keke falaoa ma se pusa mo le maʻisuka mai le ate, lauti, muamua taumafataga - gaosi fualaau faisua, fuamoa e fufulu, lauti, lua meaai - 150 kalama o le oatmeal i luga o le vai.

I le vitio i lenei tusiga, o le autu o mea taumafa mo le toilalo o le fatuga o loʻo faaauau pea.

Faʻaalia lou suka pe filifili le itupa mo fautuaga

Faʻasalaga o Renal - O se tulaga lea, mo mafuaʻaga eseese, faʻaleagaina le toe galue. O le mafuaʻaga o le faʻaleagaina tele o le tino o le inupia, gasegase ogaoga, mumu, manua ma lapisi lapoa .

E 4 vaitaimi: amataga, faʻaitiitia o galuega o le urine, lona toe faʻaleleia, toe faʻaleleia. O le vaitaimi o le faʻaititia o le diuresis e sili ona faigata, e oʻo atu i le 20 aso ma e faʻaalia i le faʻaputuina o otaota oona i totonu o le toto, o le solia o le vai ma le metabolism, edema ma atinaʻe acidosis . O tagata maʻi ma le gasegase o le fatu gaʻo atonu e mumusu e 'ai ona o latou popolega e uiga i le gaioiga ma le vili. O le fiaai e faʻaleagaina ai le tulaga, talu ai ua faʻavaveina le palatini, ma ua faʻalauteleina faʻalavelave faʻasoesa.

Faʻasologa o le faalēaogā taimi e fesoʻotaʻi ma le faʻaleagaina o le galuega a le tagata matutua io latou maʻi, lea e faʻaauau pea ona alualu i luma. Mafuaaga e mafai ona avea ma faʻamaʻi faʻamaʻi:

glomerulonephritis , urolithiasis , pyelonephritis , maʻi vevela, faʻamaʻi pipisi, maʻisuka malosi , ogaoga maualuga , gout ma faʻamaʻi pipisi.

O le lamatiaga o le gasegase masani glomerulonephritis i tagata matutua o loʻo i ai se taunuʻuga i le faʻavaivai masani, e 10 taimi le maualuga nai lo tamaiti. Pyelonephritis ave le tolu i totonu o mafuaʻaga o le le faʻaaogaina o le lapopoʻa.

Anemia e masani ona faʻatasi ma le faʻamaʻi faʻasolosolo o le fatu ma o le amataga muamua lea o le gasegase masani o le gaʻo. E masani ona matauina ma le faʻaitiitia o le faʻamaonia creatinine e oo atu i le 40-60 ml / min (i le laasaga III). O nisi taimi na matauina i taimi muamua. O lona tikeri e faapitoa ona faalauiloaina i le tulaga o le le atoatoa.

O le tulaga o nei tagata gasegase e ogaoga, e faʻamalosia e tausia i taimi uma ma mataʻituina lelei a latou meaʻai. Seʻi o tatou tilotilo i le a le meaʻai e faʻamatalaina mo faʻamaʻi fatugaʻo e faʻatasi ma le faʻailoga o le tino. O le laulau o togafitiga autu e Taumamafa 7 poʻo ona ituaiga Nu. 7A ma Nu. 7B .

At faʻalavelave faʻapitoa o le laulau autu o le Numera 7A, lea e aiaia ai:

Faʻailoga taua o le protein (20 g). O lenei aofaiga e maua e le tagata gasegase ona o le susu, susu susu, kulimi, kirimoli ma fuamoa. E le aofia ai le meaʻai ma iʻa. Tuuina atu o le malosi e ala i le faʻaaogaina o gaʻo (fualaau, suamalie, fualaau faisua, suka, sago, araisa, meli) ma gaʻo (pata ma fuālaʻau manogi). O le folasaga 0.4-0.5 l o le vai (vai e aunoa ma le kesi, tea vaivai, sua ua faamamaina, kefir) ma le masima tapulaa i le faaiuga o le diuresis. I le taimi e toe faʻaleleia ai, o le tele o le urini atonu e 2 lita i le aso, o le mea lea, e faʻateleina le faʻaaogaina o le vai. O le le atoatoa po o le sili atu o le faʻaaogaina o le suavai e sili atu ona faʻalavelaveina ai le leʻo. Tapulaa o oloa e aofia ai le pasela ma le magnesium, ma i le i ai o le anuria - faaopoopo le sodium. Aʻo e toe faʻaleleia, faʻafegasolo malie le masima, polotini - muamua e oo i le 40 g (Laasaga Numera 7B ), ona masani ai lea. A maeʻa lenei laulau, ona tuʻuina atu lea o le maʻi i le Diet No. 7 mo se vaitaimi uumi (e oʻo atu i le tausaga). Mo le vaivai tele, Le Laulau 7 ua vave fautuaina, ae faʻasaina le potassium.

At faʻasologa masani o le faʻailoga o le taumafataga e faʻamalolo ai le fatu ma o mataupu autu o meaʻai e:

Fafaga meaʻai aano

Eseese tikeri ole palatini (faʻalagolago i le mamafa o le CRF). E sili atu ona faigofie le digestible o fuatini susu ma fualaʻau fuamoa. E leai se aoga o meaʻai mo le toto. Pe a kuka, e muamua ona kuka le aano ma aano, ona sisi pe tao. O lenei metotia e faʻaitiitia ai le aofaʻi o mea e maua mai. Faʻatapulaaina le faʻaaogaina o fuakalama (susu, bran, sisi, granola, falaoa atoa o falaoa, fuamoa, legumes, cheese cheese, cereals, nuts, koko) ma le potassium (faʻasaina pateta, sorrel, faʻi, fualaau suamalie, sea iʻa, aano o manu, Sesame). Faʻaaoga lelei o le calcium (oloa susu, fuamoa, fualaau faisua). O le auala pito i sili ona lelei o le ave lea o le calcium carbonate, lea e faʻaleleia ma fusifusia phosphorus i totonu o le manava. O fualaau masani o le fualaau faasaina ua fuafua taitoatasi. O le faʻaopoopoga o analogs keto o mea aoga amino taua ma le histidine. La latou faʻaaoga e mafai ai ona e faʻafefe saogalemu le protein. Tuuina atu o le malosi e tatau ona maua mai gaʻo (gaʻo gaʻo polyunsaturated) ma gaʻo, lea e faʻaleleia ai le faʻafefe o le porotini ma faʻaititia ai le gau o le tino. Faatasi ai ma le le lava o kalori, o aʻafiaga o loʻo aofia i totonu o le metabolism ma o le maualuga o le agamālū. E tatau ona aofia ai meaʻai maualuga-malosi (kulimi kirimoli, meli) i le taumafataga, ae faʻaaogaina i le taeao. I le taimi lava e tasi, aua le utaina le taumafataga i gaʻo fesuisuiai ma le tele o meaʻai gaʻo. Faʻaauau le tulaga o le galuega o le excretion ma le tuʻuina atu lelei o le vai ma le masima. Faatapulaaina i latou i le i ai o le edema ma le toto maualuga. O meaai e saunia e aunoa ma le masima, ae o se aofaiga e faatagaina e faʻaumatia (faʻalagolago i le ogaoga o le faʻamaʻi ma le mamafa o le faʻauluuluga). O le aofaiga tonu o le suavai e fuafua faʻapitoa e le tele o le urine na tuʻuina mai i le aso talu ai. E le aofia ai oloa ma suauu taua (seleni, pulu fou, pasili, basil, garlic ma aniani). Tapulaʻa o meaʻai e aofia ai le potassium (fualaau mamago, fuālaʻau fou ma fualaau aina), e pei o tagata gasegase e faʻaleagaina le toe faʻaleleia o galuega hypermalemia . Tapulaa o oloa susu, pata ma pasta. O le malosi lauti ma le kofe, o meaʻai vevela ma suamalie, koko, sukalati, uaina, ava malosi e le aofia ai. Faʻaaofiaina o vailaʻau faʻamaʻi ma amino acids . E le gata i le faʻaaogaina o le vai o le sodium.

I le faaletonu o le fatu fatuga masani, faʻaaogaina meaai talafeagai, e mafai ona faʻaitiitia le onosaʻi ma le alualu i luma o le faaletonu masani, faʻaitiitia faʻaaliga hyperparathyroidism . O togafitiga o meaʻai e tatau ona faʻataʻitaʻiina i se taimi vave pe a creatinine na o le amata ona sili atu i le masani.

O le taumafataga mo le faaletonu o le taʻavale masani e faʻalagolago i le tikeri o le toilalo ma e aofia ai le tele ole porotini e le maua ai le faateleina o le azotemia, ma i le taimi lava e tasi o le a le mafua ai le malepelepe o ona lava puipuiga. O meaai paleni e tatau ona maua ai le manaʻoga mo amino acids ma le maualalo o le palatini, o lona uiga o le puipuia o le faaletonu o le polotini. O le faʻamapulaʻaina o le polotini i mea taumafa e mafai ona faʻagesegese ai le alualu i luma o le maʻi. O le faʻaitiitia o le avega o le porotini e faʻalavelaveina ai le faʻasalaga (o se tasi o auala o le alualu i luma o le faaletonu masani), pe a oʻo i le faʻateleina o le gaʻo o le gaʻo i luga o le tino. Laititi mea taumafa o le protein e faʻaitiitia ai le faʻasalaga. Faatasi ai ma se fua faatapulaaina o le polotini, o le maualuga o le urea (o le mea mulimuli lea o lona pala) ua faaitiitia, inu le paʻu, ma le tulaga o gasegase ua faaleleia.

O le faʻaaogaina o le vai i le taimi masani o gaioiga o le urine e le faʻapulaʻaina, ae tatau ona tutusa ma le aofaiga na atofaina i le aso talu ai ma le 400-500 ml. Afai e le maualuga le mamafa ma e leai se edema, 4-5 g masima i aso taitasi e fautuaina. Faatasi ai ma le faateleina o le toto maualuga, o le foliga mai o le edema ma le mamafa, o le suavai ma le masima ua faʻaititia.

I le le tumau o le tikeri lona lua, 2, faasasaina o le protein i le 0.5-0.4 g / kg o le mamafa e manaomia (Laulau numera 7B ), faapea foi ma le kopara. I lenei fesoʻotaʻiga, e le o aofia ai le kulimi ma le moa, fuela, nati, lekila, susu. O povi, iʻa, araisa ma pateta e tatau ona faaluaina i totonu o le tele o vai, faʻafefe ai le vai muamua. O lenei auala e faʻaitiitia ai phosphates i le toeititi atoa le afa. E i ai laulau faapitoa e fuafua ai le aofaʻi o le porotini ma le potassium. O mea e faaopoopo i le amino acids ua faʻataʻitaʻiina e pei o fualaau faasaina Ketosteril (4-8 papa e tolu taimi i le aso). O le calcium masima o loʻo i ai e fusifusia ai phosphates i totonu o le inumaga.

Faʻatasi ai ma le le tumau o le le atoatoa o le 3 tikeri Taumafa numera 7A poʻo Nu. 7B . E aofia ai le 20-25 g po o le 40 g o le porotini, i le faasologa. O mea nei o le tele o palatini o manu (meaʻai susu, fuamoa, iʻa ma aano o manufasi). O le taimi e faʻaalu i se taumafa maualalo i le porotini e faʻalagolago i le tulaga o le tagata maʻi, faʻatasi ai ma le faʻaleleia e mafai ona faatagaina Laulau numera 7B , ae o ona tuaʻaga i taimi taʻitasi (e oʻo atu i le 3 taimi i le vaiaso) latou te toe foi mai i le maualalo-protein Laulau numera 7A .

O le tele o le masima e mafai ona faateleina i le 6-8 g pe sili atu, ae i lalo o le pule toto maualuga ma faʻasolosolo le mimi (pe a faʻaititia le aofaʻi, ona le faateleina lea o le masima). O taumafa o loʻo i luga e le maua ai le manaoga o le tagata maʻi mo vitamini, uʻamea, calcium, o le meaʻai e tatau ona faaopoopoina i fualaau talafeagai. Ina ia faʻamaonia le faʻaleagaina o le faʻamaʻi o le phosphorus ma le calcium, o le faʻaitiitia o fuakula i le taumafa ma le faateleina o le calcium e taua, lea e aʻafia ai le tulaga o fatugaʻo. E le aofia ai laumei ona o le maualuga o le phosphorus. O le kesi e faʻaopoopoina e faʻaaogaina o fualaau. E le fautuaina e 'ai fualaau faisua ma fualaau aina, ona o le maualuga o meaʻai o le potassium, e manaʻomia ona kuka.

I le 4 tikeri, o le tagata gasegase ua siitia atu i togafitiga fomaʻi , o le mea lea, o le aofaiga o le protein e faateleina i le 1.0-1.3 g / kg o le mamafa, e pei o le faagasologa o le faamamaina o le toto ua leiloa amino acids , vitamini , elemene elemene ma oligopeptides. O le meaai e tatau ona atoatoa lelei pe a mafai. Le aoga o le malosi o le faateleina o meaai, lea e maua e ala i le faʻaaogaina o le tele o gaʻo (450 g) ma gaʻo (90 g).E le gata i lea, o le amino acids o loʻo faʻalauiloa mai i fualaau.

O le tele o le vai e faʻatusatusa i le diuresis. Afai e mamafa le gaioiga o fatugaʻo, o le a faʻafefe mai ai faʻamalosi vai. O le taumafa suamalie e faatapulaaina i le 5-7 g, ae masani lava ona fuafuaina taitoatasi, ma mafaufau i le maualuga o le maualuga o le toto ma le edema. E fautuaina e le aofia ai le taumafataga o aano o manu ma iʻa, meaʻai, meaʻai kuka, pata masima ma falaoa masani. I maʻi pipisi, e masani lava ona taatele hyperphosphatemia .

O tagata maʻi ei ai le faʻaleagaina o le tuinanau, afu, vomia, suiga i le tofo. E masani ona afaina ai le manava ma le manava, o le mea lea o ipu e tatau ona totoina pe uu, ma sau (mumu ma suamalie), mea manogi, ma fualaʻau manogi e faʻaaoga e faʻaleleia ai le tofo. E masani ona faʻaaoga aso anapogi (apu, apu ma le ukiniki), lea e fesoasoani e faaitiitia acidosis ma azotemia .

Uiga faʻapitoa maʻisuka malosi o nephropathy . I nisi o atunuu, o le nephropathy o le maʻisuka ua avea ma mafuaʻaga autu o le oti i tagata matutua mai le faaletonu masani. O le togafitiga o ia ituaiga gasegase e matua faigata lava. I le le atoatoa ma le maʻisuka, o le pulea o le mamafa ma le faʻasaʻoina o faʻafitauli o le tino e taua (hyperlipidemia , hyperuricemia ) O gaʻo gaʻo i le taumafa o ia ituaiga gasegase e tapulaa.

Numera numera 7B e masani ona faʻaaogaina mo le faiva o fatugao. Mai Taumafa numera 7A e mafua mai i le faateleina o le aofaʻi o le porotini, le tele o meaʻai ma calorie. Lisi Laulau numera 7A ma Nu. 7B kuka e aunoa ma le masima.

E faʻatagaina e faʻaaogā falaoamata maso-free ma masima e leai se masima e fai ma masima e oʻo i le 300-400 g i le aso. I le leai, e mafai ona e 'aina le falaoa. E na o soupisi vavalaʻau ma le faʻaopoopoga o cereal ma fualaau faisua, e mafai ona e kuka kuka soupeti, borscht ma soupeti. Auaunaga - 250-350 ml. Palu gaʻo-gaʻo, moa, vela ma le vaikasi e kukaina. A uma le kuka, e mafai ona taoina le aano pe falai. Aʻo leʻi faʻasalaina i totonu o le tele o vai e faʻafefe ai vailaau oona mai oloa. Vaega 55-60 g O iʻa e filifilia le gaʻo maualalo: pike, uʻamea, hake, codi cod, pollock, cod. E saunia i le auala e tasi e pei o aano o manu, o le vaega e tutusa. Kaloti, beets, cucumbers, dill, tamato, palufela, letusi, pasisa, aniani lanu meamata, tamato, pateta, kapalai e faatagaina mo le itu o ipu o fualaau faisua. Fualaʻau matala poʻo le kuka. Cereals, o laumei uma ma pasta e matua tapulaa i le taumafataga. Fautuaina ipu o le sago i luga o le vai i foliga o puddings, cereals, casseroles, pilaf poo cutlets. Paina omelet mai le fuamoa e tasi i le aso. O fua ma vine e ese i foliga masani ma le afaina. O le mea o le palukala e amanaia pe afai o lona tapulaa ua mafua. E leiloloa le potassium pe a fua mai fua. I le faatagaga a le fomaʻi, e mafai ona e faʻaaogaina apricots. Afai e leai ni tapulaa, o susu ma meaʻai susu o loʻo faʻaumatia i le 200-300 g i le aso. O le kulimi sisi e le faʻatagaina pe faʻaaogaina i ni vaega laiti (e oo i le 50 g). Faʻatagaina le sauuga papaʻe i luga o le kirimusu poʻo le susu, fuamoa ma fualaʻau fualaau aina, vinaigrette e aunoa ma ni fualaau faisua. Teu lauti ma kofe, fualaau aina suamalie, faʻafefeteina. Pulu ma fualaʻau.

Taumafa faafomaʻi

Ua iloa e fomaʻi le manaʻomia o se taumafataga mo le maʻisuka mo se taimi umi - o se falemaʻi faafomaʻi i aso o le inisalini naʻo le pau lea o le faʻaaogaina lelei e foia ai le faafitauli.

O le taumafataga o le maʻisuka ituaiga 1 e sili ona taua, pe a iai le maualuga maualuga o le faʻasaga i le taimi o le tauvaga ma e oʻo lava i le oti.

Mo le maʻisuka e iai le ituaiga faʻamaʻi lona lua, o le falemaʻi meaai masani e masani lava ona faʻamaonia e faasaʻo ai le mamafa ma se tulaga e sili atu ona mautinoa le mausali o le maʻi.

Mataupu faavae autu

  1. O le manatu faavae o se togafitiga maloloina mo le maʻisuka o soo se ituaiga o le mea e taʻua o le falaoa - o se fua faatatau tutusa o le sefulu kalama o meaʻai.Ua saunia e tagata e masani ai meaai i aso nei ni seti faapitoa o laulau mo ituaiga uma o oloa e faailoa ai le aofai o le XE i le 100 kalama o le oloa.

O aso uma lava, e fautuaina se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e faʻatau oloa ma le aofaʻi o "tau aogā" o le 12-24 XE - o le suʻega e filifilia taitoatasi, faʻalagolago i le mamafa o le tino, tausaga ma le maualuga o le gaioiga faaletino o le maʻi. Tausia o se faʻamatalaga auiliili o meaai. O mea taumafa uma e taumafa e tatau ona faamaumauina ina ia, afai e tatau ai, o le tagata fai meaʻai e faia se faasaʻoga o le faiga o meaʻai.

  • Tele faʻafeiloaʻiga. O le maʻi suka fautuaina 5-6 taimi i se taumafataga. I le taimi lava e tasi, o le taeao, o le aoauli ma le aiga o le afiafi e tatau ona maua ai le 75 pasene o meaai i aso taitasi, o le toe 2-3 snacks - o totoe 25 pasene.
  • Faʻasalaga taʻitoʻatasi o meaʻai faafomaʻi.

    Ua fautuaina e le saienisi o aso nei ia tagata taʻitoʻatasi e faia meaʻai faʻapitoa, faʻafetaui i latou i manaʻoga faʻapitoa o le tagata maʻi, mea faʻaitulagi (o se seti o ipu ma tu ma agaifanua i le lotoifale) ma isi mea, ao tumau pea le paleni o vaega uma o se taumafa paleni. Faʻaaogaina o le sui.

    Afai e te suia le taumafataga, ona tatau lea ona filifili meaʻai e tatau ona faʻaaogaina i calories, faʻapea le fua faatatau o palatini, gaʻo, gaʻo. I lenei tulaga, o vaega autu o vaega e aofia ai oloa e aofia ai le sili atu o le gaʻo (1), protein (2), fat (3) ma multicomponent (4). E le mafai ona faʻaaogaina i totonu o nei vaega.

    Afai o le sui e tupu i le (4), ona faia lea e le aufailaʻau paleni fetuutuunaiga i le tuufaatasiga o taumafa uma, ae sui le elemene mai le (1) e tatau ona amanaia le faʻatusatusaina o le faʻamaumauga faʻapitoa - o laulau XE o loʻo faamatalaina i luga e mafai ona fesoasoani.

    Ituaiga o maʻi o le Maʻisuka

    1. Vasega masani. O lenei ituaiga o mea tau soifua maloloina na toe atiaʻe i tua i le 30-40s o le seneturi lona luasefulu ma o se paleni paleni, e ese lava le ituaiga o meaai. O se sui iloga o meaʻai i le Rusia o le Laulau Numera 9 ma le tele, sili ona lata mai.

    O lenei ituaiga meaʻai faafomaʻi e talafeagai mo le toetoe lava o tagata uma e maua i le maʻisuka i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. Faʻaonapo nei.

    O mataupu faavae o le tagata taitoatasi ma le mafaufau o tagata taʻitoʻatasi taʻitasi na faʻavaeina ai le tele o manuseti ma meaʻai faʻaonaponei, faʻatasi ai ma le faʻaitiitia o le faʻamalosi i ituaiga o meaʻai ma mafaufau i mea fou o loʻo maua i le pito i tua, lea na mafai ai ona faʻauluina muamua oloa faʻasaina i aso taʻitasi.

    O faʻavae autu nei o le vaega lea o le faʻaaogaina o "meaola" puipuia "o loʻo i ai le tele o laʻau o meaʻai. Ae ui i lea, e tatau ona malamalama o lenei ituaiga o meaʻai faafomaʻi e filifilia faʻapitoa e le tagata lava ia ma e le mafai ona manatu o se faʻaaogaina lautele mo le totogiina o le metabolism carbohydrate. O meaai laiti gaosi.

    Faʻapitoa mo le maʻisuka ituaiga II ma le mamafa o le tino. O le mataupu autu o le vavaeeseina lea o le tele o mea taumafa e maualuga i le gaʻo, ae le o le afaina ai o le soifua maloloina.

    Ae peitaʻi, e faʻasaina mo tamaiti, ma e le mafai foi ona faʻaaogaina mo tagata ei ai ni fatu fatuga (tuai o le nephropathies) ma le maʻisuka e maua i le maʻisuka ituaiga 1 ma le hypoglycemia ogaoga. Meaʻai vevela.

    E pei o suʻesuʻega suʻesuʻe na faʻaalia i le senituri 20, ituaiga vailaʻau vevela faʻatasi ai ma se faamamafa i se faʻaitiitiga taua o le taumafa o meaʻai e maua i le gaʻo, e le na o le saofaga i le paʻu o le gaʻo, ae maualalo ai foi le toto. O le tele o vaomatua uma, e mau i fiber ma fiber, i nisi tulaga e sili atu ona aoga nai lo meaai fautuaina, aemaise lava o meaʻai a le vaomatua o lona uiga o se faʻaitiitiga taua o le aofai o le kalori o meaai i aso uma.O lenei mea, i le itu, e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le faʻamaʻi faʻasolosolo i tulaga o le muaʻi maʻi, e mafai ona galue o se faʻataʻitaʻiga tutoʻatasi ma faʻamalosi lelei e faasaga i le amataga o le maʻisuka.

    Faʻasologa o aso

    I lalo ifo, tatou te mafaufau i le faasologa masani o taumafataga mo le maʻisuka o le 1 ma le 2 ituaiga o faamai, lea e sili ona lelei mo tagata mamaʻi e maualalo i le maʻisuka.

    I le tulaga o le taufaasese ogaoga, tuinanau ma le hyper- ma le hypoglycemia, e tatau ona atiina ae se faiga o meaʻai e tatau ona faia e se tagata fai meaʻai e amanaʻia le soifua maloloina o tagata, faafitauli tau soifua maloloina ma isi mea.

    1. Puipuia - 85-90 kalama (ono pasene o manu).
    2. Fats - 75-80 kalama (o le lona tolu lona faavae).
    3. Carbohydrates - 250-300 grams.
    4. Suavai suavai - e tusa ma le tasi ma le afa lita.
    5. O le masima e 11 kalama.

    O le malosiaga eletise e vaevaeina, lima i le ono taimi i le aso, o le maualuga ole aso ole malosi o le aoga e le silia le 2400 kcal.

    Mea faasaina:

    Meats / fuamoa o meaʻai, saumalie suamalie, suamalie suamalie, muffins, salu suamalie, kulimi, pulu ma paluga, meaʻai ma iʻa, faʻatoʻaga, salima ma paluga tumu, pasta, semolina, rice, sugar, preserved, alcohol, ice cream and sweets suka, vine, vine ma faʻi ma aso / fig.

    Cereals ma cereals

  • Puipuia, gFats, gCarbohydrates, gCalories, kcal
    semolina10,31,073,3328
    oatmeal11,97,269,3366
    sana sana8,31,275,0337
    penina penina9,31,173,7320
    millet groats11,53,369,3348

    Mea maualuluga ma taimi e faʻaaoga ai

    sinapi5,76,422,0162
    togi1,80,815,880
    ketchup1,81,022,293
    mayonnaise2,467,03,9627
    eleele lanu uliuli10,43,338,7251
    tamato tamato1,77,84,580

    Meat products

    puaa16,021,60,0259
    gaʻo2,489,00,0797
    ulaula ulaula27,58,20,0184
    pato16,561,20,0346
    ulaula ulaula19,028,40,0337
    kusi16,133,30,0364

    O iʻa ma iʻa

    oloa faʻatau17,54,60,0139
    ulaula ula26,89,90,0196
    uliuli caviar28,09,70,0203
    caviar salmon granula32,015,00,0263
    iʻa fagota17,52,00,088

    Manatu o taumafataga mo le gau o fatugao (Meaʻai)

    Ina ia faʻaitiitia le faʻaalia o faʻamaoniga ma faʻamaonia le ata o le falemaʻi, o se meaʻai e tatau mo le nephropathy. Soʻo se faʻamaʻi o le faʻalavelave faʻalavelave e faʻalavelaveina le masani ai o le tele o gaioiga.

    O meaai taumafa e tatau ona i ai le maualalo o palatini ma meaʻai maulalo. Faafetai i le taumafataga tatau, o le aʻafiaga o vailaau faʻaleleia, faʻaleleia o metabolic i totonu o le tino e faʻapitoa.

    E tāua le matauina o se faʻavae faapitoa o mea taumafa ma le IgA nephropathy (faʻasolosolo le gasegase glomerulonephritis), faʻatasi ai ma faʻafitauli i le galuega a le tele o tino i totonu o le tino. Faatasi ai ma lenei maʻi, o suiga le lelei e maua i le cardiovascular system, o le ponaivi, ma le ate o le vaega o meaʻai.

    O le sini o meaʻai talafeagai i se faʻamaʻi o le faʻaitiitia o le toto, faʻamalosia le faʻaogaina o le tino ma faʻalautele le taumafa o meaʻai e manaʻomia. E taua tele le vavaeeseina o meaola ma meaʻai gaʻo, moli eletise mai le lisi.

    Fautuaina foi

    • O le a le auala sili e faʻaleleia ai le puipuiga mo se tagata matua ma mea e le tatau ona faia
    • E fia nusipepa o loʻo i ai i se tagata ma o le a le latou fausaga?
    • O le tamaitiiti e masani ona moli - mafuaaga
    • E faʻafefea ona togafitia togafiti i laugutu
    • Paʻu ao tamoe - pe aisea e tiga ai le itu taumatau po o le itu tauagavale
    • Tulafono mo le sauniuniga ma le faʻaaogaina o masini

    O le togafitiga o le nephropathy o le maʻisuka e tele ona itu:

    • faʻasaʻoina o maualuga o suka i le tino,
    • le taofiofia o le toto
    • toe faʻaleleia o gaʻo gaʻo,
    • faʻamaʻaloga poʻo le taofia o le atinaʻeina o suiga faʻapitoa i fatugaʻo.

    O togafitiga o se fuataga o fuataga:

    • togafitiga fualaau faasaina
    • meaai meaai
    • recipes of medicine medicine.

    I faʻamaʻi ogaoga ogaoga, toe faʻafouina togafitiga faʻapitoa.

    E le gata i lea, o le tagata maʻi e tatau ona:

    • Faʻateleina le faʻaleleia o le tino
    • lafoai masani leaga (ulaula, ava malosi),
    • faaleleia le mafaufau-lagona faalelagona, aloese mai le atuatuvale,
    • tausisia le mamafa o le tino o le tino.

    Ma afai i le taimi muamua e togafitia togafitiga i auala o puipuiga, o mataupu ua le amanaiaina e maua ai se auala sili atu ona ogaoga.

    Mo togafitiga ole nephropathy o le maʻisuka, o metotia uma mo le faʻaaogaina o togafitiga e faʻataʻitaʻiina e le fomaʻi.

    Vegetable Protein Products

    O le teena atoatoa o le polotini e le fautuaina.

    O togafitiga e aofia ai le mulimuli i se meaai, faasaʻoina o le gaʻo gaʻo, faʻaitiitia o le toto, ma le faʻafouina o le gaosiga o gaʻo. O se mea tāua o le maua lea o taui mo le maʻisuka e ala i togafitiga o le inisalini poʻo le faʻaaogaina o fualaau o le suka.

    Tagata sāʻilia - o se tagata poto faapitoa o loʻo feagai ma faafitauli tau fatu fatu i tagata maʻi maua i le maʻisuka

    O togafitiga e le faʻatau togafitiga e faʻavae i vaega nei:

    • faateleina le faagaioiga faaletino, ae i se tulaga talafeagai,
    • teena o le ulaula ma inu ava malosi,
    • faatapulaa le aafiaga o tulaga faigata,
    • faaleleia atili o le mafaufau-lagona faalelagona.

    Taumafa mo le toilalo fatu ma le maʻisuka, faasologa i vaiaso

    • suega toto mo le creatinine,
    • suʻesuʻega urine mo albumin poʻo microalbumin,
    • faʻataʻitaʻiga mo le creatinine.

    I le iloa o le maualuga o le creatinine i totonu o le toto, e mafai ona e faʻatulagaina le fuataga o le fufulu mama o fatugaʻo. Latou te iloa foi pe iai se microalbuminuria pe leai, ma fuafua le fua o le albumin ma le creatinine i le urine. Mo nisi faʻamatalaga e uiga i nei suʻega uma ma faʻamaoniga o le gaioiga galuega faitau "O a suʻega e pasia e siaki ai fatugaʻo" (tatala i se isi faamalama).

    O le uluaʻi faailoga o faafitauli tau fatu fatu i le maʻisuka o le microalbuminuria. O le albumin o se polotini o ona mole laiti e lautele. O gaʻo maloloina e pasi se laʻititi laʻititi i le urine. O le taimi lava e sili atu ona leaga a latou galuega, o loʻo i ai le tele o le albumin i le faanatinati.

    Faailoga o faʻamaumauga o le albuminuria

    E tatau ona e iloa o le tele o le aofaʻi o albumin i le urini atonu e le gata ona o le faaleagaina o fatugao. Afai o ananafi sa i ai se gaoioiga faaletino taua, o le aso albuminuria atonu e maualuga atu nai lo le masani.

    E tatau ona amanaʻia lenei mea pe a fuafuaina le aso ole suʻega. O le albuminuria ua faʻapupulaina foi: taumafa maualuga-protein, fiva, afaina o gasegase, fatu le fatu, maitaga.

    Afai o se maʻi na maua ma faʻamaonia i le tele o taimi i le microalbuminuria, o lona uiga ua iai sona aʻafiaga e le gata o le fatuga fatu, ae o le maʻi cardiovascular foi. Afai e le togafitia, ona mulimuli ane ai lea o le malosi o le gaʻo o gaʻo e oʻo lava ina vaivai, ma isi puipuiga o se lapoa tele e aliali mai i le urine. E taʻua lea mea o le proteinuria.

    O le mea e sili ona leaga e galue ai fatugaʻo, o le tele o le creatinine e faʻapupulaina i totonu o le toto. A maeʻa ona faʻatulaga le fua faatatau o le filtration, e mafai ona fuafua pe o le a le tulaga o le faʻamaʻi fatuga a le tagata maʻi.

    Vaʻaia o faʻamaʻi faʻasolosolo masani, e faʻatatau i le maualuga o le filtration rate

    Faamatalaga i le laulau. Molimau o faʻafitauli tau fatuga e faʻaalia ai suʻega ma suʻega. E mafai ona:

    • microalbuminuria,
    • proteinuria (o le i ai o moletini mūtini lapopoa i le urine),
    • toto i totonu o le mimi (pe a uma isi mafuaʻaga ua tuliesea),
    • faʻafitauli faʻavae, lea na faʻaalia ai se ultrasound o fatugaʻo,
    • glomerulonephritis, lea na faʻamautuina e se popo o fatugao.

    I le avea ai o se tulafono, o aʻafiaga e amata ona aliali mai i na o le lona 4 o taimi o faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamau. Ma o laʻasaga uma muamua e aunoa ma ni faʻaaliga mai fafo. Afai e mafai ona e mauaina faafitauli tau fatuga i se taimi vave ma amata togafitiga i le taimi, ona mafai lea ona taofia le atinaʻeina o le le atoatoa.

    Ma le isi, matou te fautuaina malosi e te suʻe lau suʻega taʻitasi i le tausaga, e pei ona faʻamatalaina i le vaega "O a suʻega e faia e siaki ai ou mafaufauga." I le taimi lava e tasi, e mafai foi ona e siakiina le maualuga ole urea ma le uric acid i le toto.

    Tusa 2 o fualaau o le maʻisuka lea e mafai ona faʻaaoga i vaega eseese o faʻamaʻi fatuga

    Metformin (Siofor, Glucofage)
    Glibenclamide, e aofia ai micronized (Maninyl)
    Gliclazide ma Gliclazide MV (Glidiab, Actos)
    Glimepiride (Amaryl)
    Glycvidone (Glurenorm)
    Glipizide, e aofia ai le uumi (Movogleken, Glibens ua tuai)
    Repaglinide (NovoNorm, Diagninid)
    Numera (Starlix)
    Pioglitazone (Aactos)
    Sitagliptin (Januvius)
    Vildagliptin (Galvus)
    Saxagliptin (Onglisa)
    Linagliptin (Trazhenta)
    Exenatide (Baeta)
    Liraglutid (Victoza)
    Acarbose (Glucobai)
    Inisalini

    Manatua i le laulau.

    * I le 4-5 vaega o le fatuina o fatugaʻo, e tatau ona e fetuunai le fualaau o le vailaʻau. E le gata i lea, a o faʻaauau le faʻamaʻi fatugaʻi, o le malepe o le insulin i le tino e faʻagesegese. O lenei mea e faʻaititia ai le lamatiaga o le hypoglycemia. O le mea lea, e manaʻomia ona fetuunai i lalo le tui o insulin.

    Tagata faʻamaʻi e lamatia le atiaʻe o le le atoatoa.

    O le masani ai o le kulukose i totonu o le tino e sau muamua i le togafitiga o nephropathy, aua o se faasinomaga maualuga o le suka o le faasinomaga lea o le mafuaaga autu o le atinaʻeina o le faamaʻi.

    O suʻesuʻega faʻakomepiuta ua faʻamautuina: afai o se vaitaimi umi e le sili atu i le 6.9% le faasinoumo o le hemoglobin glycemic, o le atinaʻeina o nephropathy e mafai.

    E faʻamaonia e le au atunuʻu le maualuga o le hemoglobin glycated maualuga e sili atu i le 7% i le maualuga o le lamatiaga o le tulaga o le hypoglycemic, faapea foi ma tagata mamaʻi ma fatu tuga o le fatu.

    I le togafitiga o le nephropathy o le maʻisuka, o faailoga o le suka i totonu o le tino e tatau ona latalata atili i tulaga masani

    Mo le faasaʻoina o le inisalini e faʻamalosia ai: ia toe iloilo fualaau oona, faʻaaogaina o latou togafitiga ma fuataga.

    I le avea ai o se tulafono, o le fuafuaga lenei e faʻaaogaina: o le inisalini faaumiumi e faʻatonuina 1-2 taimi i le aso, o fualaau faʻatau fua-i luma o taumafataga taitasi.

    O le filifiliga o le faʻaitiitia o le suka mo faʻamaʻi fatuga e gata. O le faʻaaogaina o fualaau faasaina, o le toinaina o ia mea e faia e ala i fatugaʻo, faʻapea foʻi ma le iai o se faʻafitauli le manaʻomia ile tino, e le manaʻomia.

    Faʻatasi ai ma togafitiga fatu fatu, o le faʻaaogaina o:

    • biguanides lea e mafai ona mafua ai le faʻamalosia o le lactic acid,
    • thiazolinedione, fesoasoani i le faatumauina o le ola i totonu o le tino,
    • glibenclamide ona o le lamatiaga o le faʻaititia o le kulukose toto.

    Mo le maʻisuka ituaiga 2, o le faʻaogaina o vailaʻau e sili ona saogalemu, e maualalo ifo i le pasene o gaioiga e ala i fatuga, ua fautuaina:

    Afai e le mafai ona maua se taui lelei i le tau o pepa i le ituaiga 2 maʻisuka, o tagata tomai faapitoa e tuʻuina atu i togafitiga tuʻufaʻatasi e faʻaaoga ai le inisalini umi.

    I le laasaga o le le atoatoa o le tino, o le faʻaaogaina o papamaa ua solia, e na o insulin e faʻaaogaina. O le tuusaunoaga o le faʻaaogaina lea, o le faʻaaogaina e mafai ona i ai faʻamaoniga.

    A oʻo mai suiga o le fatu i gaʻo, e taua tele le faʻasaʻoina o faʻamaʻi toto ma faʻamalo e tusa lava pe sili atu le mamafa.

    I le amataga o le atinaʻeina o le maʻi, e le sili atu le mamafa i le 130/85 mm RT. Art. ma e le o lalo ifo o le 120/70 mm RT. Art.

    O le toto, o le mea e sili ona talafeagai, e faʻatagaina ai oe e faʻagesegese le atinaʻeina o togafitiga faʻapitoa i fatugaʻo.

    Pe a filifilia togafitiga, e tatau ona amanaʻia le aafiaga o le okeni. I le avea ai o se tulafono, o tagata tomai faapitoa e tuʻuina atu i vaega o vailaʻau nei:

    • Faʻailoga ACE (Lisinopril, Enalapril). O vailaau faʻaaoga e faʻaaogaina i laʻasaga uma o togafitiga. E manaʻomia le umi o le latou faʻaaliga e le sili atu i le 10-12 itula. I le togafitiga o le inisiua ACE, e tatau ona faʻaitiitia le faʻaaogaina o le masima i le laulau i le 5 g i le aso ma le potassium.
    • Angiotensin le faʻamaonia (Irbesartan, Losartan, Eprosartap, Olmesartan). O fualaau oona e fesoasoani e faʻaititia uma le mamafa o le tino ma le faʻamalosi i totonu o fatugaʻo.
    • Saluretikam (Furosemide, Indapamide).
    • Papa o le alalaupapa o Calcium (Verapamil, ma isi).O vailaʻau e taofiofia ai le ulu atu o le calcium i totonu o siama o le tino. O lenei aafiaga e fesoasoani e faʻalauteleina ai vaʻa faʻapapa, faʻaleleia le tafe toto i totonu o le fatu maso ma, o se taunuuga, faʻaitiitia le maualuga o le toto.

    Talu ai ona o le maualuga o le glycemia lea e taua o le faʻaosoina i le atinaʻe o le nephropathy o le maʻisuka, e tatau ona faia taumafaiga uma e faʻamautinoa ai o maualuga o le suka o loʻo i totonu o le avanoa.

    Taua! O suʻesuʻega faʻapitoa na faʻaalia ai o le taofia tumau o le hemoglobin glyc i lalo ifo o le 6.9% e mafai ona taofia ai le atinaʻe o togafitiga fatu.

    O se faailoilo e sili atu i le 7% e faatagaina mo tagata gasegase e maualuga le lamatia o le atiaeina o le hypoglycemic conditions, faapea foi ma na gasegase o loo maua i le fatu ma o latou soifuaga faamoemoeina e faatapulaaina.

    Faʻatasi ai ma togafitiga o le inisalini, o le faʻasaʻoina o le tulaga e faʻatinoina e se toe iloiloga o fualaau oona ua faʻaaogaina, o la latou pulega ma togafitiga e faʻatonutonu. O le tulafono sili ona lelei e manatu o se tui o le insulin faaumiumi 1-2 taimi i le aso ma se fualaau faasaina "puupuu" i luma o taumafataga i totonu o le tino.

    O fualaau o le suamalie o suālaʻau mo le togafitiga o le nephropathy o le maʻisuka e iai foʻi uiga o le faʻaoga. Pe a filifilia, e tatau ona amanaʻia auala e aveesea ai mea gaʻo mai le tino o le tagata maʻi ma vailaʻau faʻapitoa o vailaau.

    Manatu taua

    Maʻisuka Angiopathy

    • Biguanides e le o faʻaaogaina mo le gau o fatuga ona o le lamatia o lactic acidosis coma.
    • O le thiazolinediones e le o faamatalaina ona o le mea moni e mafua ai le taofia o le tino i totonu o le tino.
    • Glibenclamide e mafai ona mafua ai se faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto suka ona o togafitiga fatuga.
    • Faatasi ai ma tali masani a le tino, Repaglinide, Gliclazide ua faatagaina. I le leai o se aoga, ua faʻamaonia le togafitiga o le inisalini.

    E sili atu i le 140/85 mm Hg le sili atu o le faatinoga. Art., Peitaʻi, o numera e itiiti ifo i le 120/70 mm RT. Art. e tatau foi ona alofia. Muamua lava, o vaega nei o fualaau faasaina ma o latou sui e faʻaaoga mo togafitiga:

    • Faʻailoga ACE - Lisinopril, enalapril,
    • angiotensin receptors blockers - losartan, olmesartan,
    • saluretics - Furosemide, Indapamide,
    • kesi o le calcium channel - Verapamil.

    Faʻasaʻoina o faʻamaʻi toto - o se laasaga o togafitiga lelei

    Taua! O vaega muamua e lua e mafai ona suia e le tasi le isi i le i ai o le tagata lava ia o le hypersensitivity i vaega galue.

    E mafai ona suia, fefiloi, suia, e aunoa ma le faʻagaloina o le lisi o oloa faʻasaina ma le manaʻomia. O le tausisia o sea taumafataga o le a fesoasoani i le taulimaina o le fatu fatuga ma faʻaleleia le tulaga lautele o le tino ma le soifua manuia o le maʻi.

    Mo le 'aiga o le taeao - o le siʻisiʻisi o le siʻi kuka ma le tasi toast, o se salati o fualaau suamalie. Mo le taumafataga o le aoauli - iʻa e faʻaaoga ai iʻa e maualalo le gaʻo, tao tao, pata.

    Aua le faʻaaogaina mea manogi ma taimi, faʻapena foi ma mea soya.

    E uiga i le faasino ile KBZhU

    KBZhU ua fuafuaina mo tagata taʻitoʻatasi, i le amanaʻiaina o ona foliga.

    I le nephropathy, o meaai paleni e tatau ona maualuga le kalori ma e tatau ona 3,500 kene i le aso. O meaai e tatau ona maualuga i gaʻo fualaʻau ma gaʻo gaʻo. O le faaitiitia o le kalori o mea e maua ai le mea moni e amata ona faʻaalu e le tino ona lava aʻafiaga, o se taunuuga o le mea oona ma mea leaga e tutupu i nei gaioiga. I lenei tulaga, o le avega i luga o fatuga o le a faateleina.

    Mo le saʻo saʻo o calories, gaʻo, gaʻo, gaʻo e ulu i le tino ma meaʻai, o loʻo i ai se faʻamaumauga a le KBJU. Mo tagata maʻi taʻitasi, o le faasinomaga e faʻatatau taʻitoʻatasi, ma mafaufau i tausaga ma sini. I le faʻaaogaina o fuainumera numera o le tuufaatasiga o le oloa, e mafai ona e faʻatuputeleina kalori.

    • mo se ulugalii
    • matala
    • i totonu o le microwave
    • faʻapipiʻi i se vaega itiiti o le suauʻu manogi,
    • tao tao
    • i se kuka taofi, sei vagana ai le "fry" mode.

    KBZhU ua fuafuaina mo tagata taʻitoʻatasi, i le amanaʻiaina o ona foliga.

    Lisi o oloa

    Fautuaina mo le faamai:

    • masima e aunoa ma se masima
    • fualaau faisua, vegetarian, susu, fua,
    • oloa gaʻo susu gaʻo,
    • meaʻai suamalie
    • totoʻa ituaiga iʻa.

    Faʻatasi ma le nephropathy, e le mafai ona e 'ai i le susulu.

    Faʻatasi ma le nephropathy, o meaʻai nei e le aofia ai:

    • Pulu tao
    • gaʻo kulimi gaʻo, kulimi suamalie, susu,
    • E le faatagaina fualaʻau mai fualaau faisua
    • ulaula, vevela, ipu kuka.

    Faʻasaina Mea / Lisi:

    1. Fua o le falaoamata - gaʻo rye ma falala na faʻatagaina, faʻapea foʻi ma falaoamata o le falaoamata.
    2. Soupes - sili ona lelei mo meaʻai faafomaʻi o le borscht, soupeti soup, soupeti fuamoa, faʻapea foʻi ma le supa ma le gaʻo susu. O nisi taimi okroshka.
    3. Aano o manu. Meaʻai maualalo-gaʻo o palu, vela, puaa.

    Toa moa, lapiti, tamaʻi mamoe, laulau faiva ma le ate. Mai i iʻa - soʻo se ituaiga e le faʻafefeteina i totonu o foliga faʻapipiʻi, fuʻu pe taoina e aunoa ma se suālaʻau fuālaʻau. Mea gaosi susu. Faʻamaʻi gaʻo maualalo, meaʻai susu e aunoa ma le suka. Faʻapulaʻa - 10 pasene o kulimi kulimi, laititi pe gaʻo poʻo le malosi.

    O le aʻai e 'ai e aunoa ma ni yolks, i ni tulaga ogaoga, i foliga o omelets.

  • Faʻailoga. Oatmeal, karite, pi, fala, fuamoa, millet.
  • Fualaau faisua. Fautuaina kāloti, beets, kapisi, paukini, zucini, eggplant, kukama ma tamato. Potato - tapulaa.
  • Meaʻai ma sau sau. Sapalai fuamoa fualaʻau, tamato ma meaʻai suamalie, o le horseradish, le sinapi ma le pepa.

    Limited - squash poʻo isi caviar fuamoa, vailaʻau vine, faʻailo iʻa, iʻa taumafa suamalie ma le itiiti o le suāuʻu fuālaʻau, lafumanu e maualalo le gaʻo.

  • Fats - faatapulaa i fualaau faisua, pata ma ghee.
  • Misc.

    O mea inu suamalie (lauti, kofe, pulupa rose, fuamoa fuamoa), tilo, moa, fualaau suamalie ma suamalie e leai ni fua, compotes. E matua faatapulaʻa - meli ma suti i luga o mea suamalie.

    Aso Gafua

    • O le a matou 'aina le taeao ma le lua selau kalama o le siʻisiʻisi gaʻo susu, lea e mafai ona e faʻaopopo ai ni nai vine.
    • O le taimi lona lua tatou te 'ai i le taeao ma le tasi ipu tioata o le tasi pasene lefir.
    • E i ai a matou 'aiga o le aoauli ma le 150 kalama o le paluga paluga, o le ipu o le kuka. Faʻanoanoa - fufulu fualaʻau ile 100-150 kalama.
    • Fai se salati o le aoauli i se salati fou o le kapeti ma kukama, faʻavasegaina i le sipuniti o le suauu olive. O le aofaiga atoa o le 100-150 kalama.
    • O le a matou faia le 'aiga o le afiafi ma fualaau faisua (80 kalama) ma le tasi auala e tao ai iʻa e oʻo atu i le lua selau kalama.
    • Matou te 'aina le taeao ma se ipu falala - e le sili atu ma le 120 kalama.
    • Mo le taimi lona lua tatou te 'aiga i le taeao ma le tele o apu e lua.
    • Matou te 'ai i luga o se ipu o le borsch fualaau aina, 100 kalama o pipi sisi. E mafai ona e inu mea taumafa i le compote e aunoa ma le faaopoopo o le suka.
    • Fai se ipu o le aoauli o le susu mai le sipuni o le rose.
    • E i ai a matou taumafataga i le afiafi ma se pesini salalau fualaʻau fou i le aofaiga 160-180 kene, faapea foi ma le tasi o iʻa e maualalo le gaʻo (150-200 kalama).
    • Matou te 'aina le taeao ma le paluga sisi cheese - 200 kalama.
    • Aʻo leʻi oʻo i le aoauli, e mafai ona e inuina se ipu susu mai le ulu o le rose.
    • Matou te 'ai i luga o se ipu ipu kuka, lua paties iʻa laiti ma le selau kalama o salati fualaʻau.
    • Fai se meaai i le aoauli ma le fuamoa e tasi.
    • O le taumafataga o le taumafataga o se ipu o le kāpeti gaosi ma ni fasi meaʻai e lua e taoina i totonu o le ogaumu poo le uila.
    • Matou te 'aina le taeao ma se omele mai fuamoa e lua.
    • Aʻo leʻi faia le taumafataga o le afiafi, e mafai ona e 'ai se ipu o le yogurt o sina mea e maua ai le gaʻo po o le le faʻasalaina foi.
    • E i ai le matou 'aiga o le aoauli ma le kuka kuka ma lua iunite o pepa faʻafefiloi e faʻalagolago i luga o le aano o manu ma faʻatagaina gaʻo.
    • E iai a tatou taumafataga i le aoauli ma le lua selau kalama o le gasegase mai le gaʻo susu ma le kaloti.
    • E i ai a matou taumafataga i le vao ma moa moa vao (o le lua selau kalama) ma se ipu o fualaʻau fualaʻau.
    • O le a tatou faia le taeao ma se ipu falala ma le tasi apu.
    • Aʻo leʻi faia le taumafataga o le afiafi, ia 'ai ni alalaʻau e lua.
    • E i ai a matou taumafataga o le aoauli faatasi ai ma aano o goulash (e le sili atu ma le selau gutu), o se ipu falala ma se ipu o karite.
    • Faia se taumafataga o le aoauli ma se ipu o fualaau faisua fou.
    • E i ai a matou taumafataga o le afiafi ma se vaega lelei o fualaʻau suamalie ma le mamoe, ma le mamafa o le mamafa e oo atu i le 250 kalama.
    • O le a tatou 'aina le taeao ma se ipu falaoamata e faʻavae i luga o le paʻu, e tasi le pi e mafai ona' ai ma le gaʻo.
    • Aʻo leʻi faia le taumafataga o le afiafi, e mafai ona faʻatagaina e 'ai se fuamoa mūmū.
    • Matou te 'ai i luga o se ipu lapopoa o le gaosi fualaʻau ma le faʻaopoopoga o aano oona - na o le 250 grams.
    • Fai se meaai i le aoauli ma ni fua faʻatagaina.
    • O le a matou faia le taumafataga o le afiafi faatasi ma le selau kalama o le mamoe momomo ma se ipu o salalaʻau fualaʻau i le aofaiga o le 150 kalama.

    Aso Sa.

    • Breakfast with a bowl of low-fat cheese cheese with a small amount of berries - e oʻo atu i le selau kalama le aofaʻi.
    • Mo le aoauli, lua selau kalama o moa ua gaosia.
    • Matou te 'ai i le aoauli ma se pesini o le sua o fualaau suamalie, selau kalama o goulash ma se pesini o salati fualaʻau.
    • Fai se falaoamata o le aoauli o le salati berry - e oʻo i le 150 kalama i le aofaʻi atoa.
    • O le a matou faia le taumafataga o le afiafi ma le selau kalama o pi tao ma lua selau kalama o le gaogao.

    Taʻaloga inu

    O le aofaʻiga manaʻomia o le vai e fesoasoani e faʻamalolo ai saliki acid ma faʻamautu ai faiga faʻapitoa. E taua le mulimuli i le faʻafeinuina o le ava. Inu le tele o suavai i aso uma e faʻaleleia ai le gaioiga o le vailaau.

    O lenei vai ua tufatufaina atu i le aso atoa. E aoga le inuina o vai mama, lauti, meaʻai o vao, mo se faʻataʻitaʻiga, mai fugalaau fugalaau, afifi o selu i le aso atoa. O vai inu, koko, o vailaʻau malosi malosi e leai se meaʻai.

    Faʻasaʻoina o le toto

    Faʻatasi ai ma le faʻamaʻi fatugao, e le tatau ona sili atu i le 4.6 mmol / L le cholesterol mea e maua ai, triglycerides - 2.6 mmol / L. O se tuusaunoaga o le fatu fatu, lea e tatau ona itiiti ifo i le 1.7 mmol / L. le maualuga o triglycerides.

    O le gasegase o le lipid metabolism e mafua ai le atinaʻe taua o suiga faʻapitoa i fatugaʻo

    Ina ia faʻaumatia lenei soliga, e tatau ona faʻaaoga vaega nei o fualaau oona:

    • Staninov (Lovastatin, Fluvastatin, Atorvastatin). O vailaʻau faafomai e faaitiitia ai le gaosiga o enzymes e aofia ai i le tuufaatasiga o le cholesterol.
    • Fitipa (Faʻasaʻo, Clofibrate, Cyprofibrate). Fualaau faasaina i lalo o le gaʻo plasma e ala i le faʻaaogaina o le gaʻo o le lipid metabolism.

    Faailoga o laasaga o le nephropathy o le maʻisuka

    O le filifiliga o oloa i le sauniuni o le lisi e tatau ona faʻavae i luga oa latou glycemic index (GI).

    Afai e te lagona le fiaai tele, e mafai ona e maua se meaai mama, mo se faataitaiga, se vaega itiiti o salati fualaʻau po o se ipu malamalama o le susu susu.

    • uluai taumafataga - fuamata aina,
    • lona lua o taeao - omelet mai proteins ma fualaau faisua, lanu meamata ma se fasi keke falaoa,
    • 'aiga o le aoauli - o fualaau faisua, o karite i lapisi iʻa, kofe kosi i le kulimi,
    • aoauli o le aoauli - salati fualaʻau, ti,
    • muamua taumafataga - o le pepa suamalie e tumu i moa felaulaʻau ma lanu enaena, lauti,
    • le taumafataga lona lua - afa afa o yogurt.
    1. muamua le taeao - tasi apu, kusi cheese,
    2. lona lua o meaʻai mo le taumafataga o le taeao mo le maʻisuka ituaiga 2 e pei o le eggplant, tomati, sipisi ma pepa suamalie, lauti lanumeamata,
    3. 'aiga o le aoauli - falala buckwheat, karite karite ma tipi aisa, kofe kosi ma le kulimi,
    4. aoauli aoauli - jelini ma le oatmeal, se fasi keke falaoa,
    5. taumafataga - aano o manufasi, salamata fuamoa.
    • muamua o le taeao - fuamoa o fualaau suamalie ua faʻaaogaina i le kefir,
    • 'aiga o le aoauli - o se palu vaovao mai protein, kofe ma kulimi,
    • 'aiga o le aoauli - o fualaau aina suamalie, karite karite ma le galo mai le ate moa moa, lanumeamata lauti,
    • aoauli o le aoauli - 150 ml o yogurt,
    • muamua taumafataga - kuka faila ma le araisa ma pulou, se fasi keke falaoa,
    • o le taumafataga lona lua o le lauti lea o le suka o le maʻisuka.
    1. muamua le taeao - o le jelly i luga o le oatmeal, se fasi keke falaoa,
    2. 'aiga o le aoauli - fuamoa fuamoa, fuamoa ua afaina, lauti lanumeamata,
    3. 'aiga o le aoauli - pulu penisini, falalaʻelu faʻafefeteina ua tumu i le pisipolo oneone, lauti,
    4. aoauli i le aoauli - 150 kalama o le siʻisiʻi kulupu ma le lima o fualaau mamago (apricots mago, pama, fig),
    5. muamua taumafataga - falala ma palu anufe tipi, lauti,
    6. lua taumafataga - 150 ml o ryazhenka.
    • uluai taumafataga - fuamata aina,
    • 'aiga o le aoauli - salati fuamoa, se fasi keke falaoa,
    • 'aiga o le aoauli - sola fualaau suamalie, moa puʻu ma moa, kalafi lanumeamata ma kulimi,
    • aoauli o le aoauli - 150 kalama o kisi falaoamata, fualaau mama, ti,
    • muamua taumafataga - o karite, iʻa o le vavao, lanu tiamata,
    • o le taumafataga lona lua o se ipu tioata e leai sona gaʻo.
    1. muamua le taeao - kalafi lanu meamata ma kulimi, tolu fasi kuki o le maʻisuka i luga o le fusi,
    2. 'aiga o le aoauli - o le omera vavalaʻau ma fualaau' aina, lauti tiamata,
    3. 'aiga o le aoauli - laʻau enaena enaena, pi pi ma vela, se fasi keke falaoa, ti,
    4. aoauli aoauli - jelini i luga o le oatmeal, se fasi keke falaoa,
    5. muamua meaai - keke, tao i totonu o se lima ma fualaʻau, lauti,
    6. le taumafataga lona lua - afa afa o yogurt.
    • muamua o le taeao - tea ma ni sisi,
    • lona lua o taeao - omelet mai proteins ma fualaʻau, se fasi keke falaoa,
    • o le aoauli o le a avea ma sefe suamalie mo le maʻisuka ituaiga 2 ma se fasi keke falaoa, falala ma se iʻa iʻa, kalafi lanu meamata,
    • aoauli o le aoauli - kusi falaoamata ma fualaau mamago, lauti,
    • muamua taumafataga - lentils, liu patty, lauti tiamata,
    • o le taumafataga lona lua o se ipu o yogurt.

    O le vitio o loʻo i lenei tusiga o loʻo faʻamatalaina ai le mafuaʻaga o faʻamaʻi fatugao i le maʻisuka.

    • O le maualuga maualuga o le toto e filifili ai le faateleina o le kulukose i le urine, lea e faamamaina mai le glomeruli o fatugaʻo. Talu ai ona e le mafai e le tino ona gaʻo le suka i le urine, o le mea lea, e tatau ona faʻaleleia lona faʻamautuina i vavalalata vavalalata o fatugaʻo, lea e tupu i le fefaʻasoaʻiga tutusa o ionic sodium.
    • O vailaau o le sodium e toe faʻafefeteina e fusifusia ai le vai, ma, o le mea lea, e oʻo atu ai i le faateleina o le voluma o le felafoaʻi toto (volemia).
    • O le faateleina o le wiliamia, i le itu, e mafua ai le faateleina o le toto ma le faateleina o le faalauteleina o vailaau e fafaga ai le glomeruli o fatugaʻo. O se vailaʻau e iloagofie - Densa Macula - o loʻo i totonu o le vavalalata vavalalata o fatugaʻo, faʻamatalaina le tulaga o se faʻaitiitia o le toto ma faʻafoʻi e ala i le tuʻuina atu o le enzyme o le renin, lea e mafua ai se masini e oʻo atu ai i se isi faʻaopoopoga o le mamafa.
    • O le maualuga o le maualuga, lea e mafua mai i nei faʻalavelave faʻalavelave, mafua ai le faateleina o le mamafa i le glomeruli, lea e mafua ai le faateleina o le fuaina o le filtration.
    • O le siʻitia o le fua faatatau o le filtration e oʻo atu ai i le tele o laei o le nephrons (faamama faʻamama amata).

    O le faʻamatalaga ua faʻamatalaina o se faʻapogai mo le maʻi o le nephrotic ma le albuminuria, ae le gata o le a nafa ma le amataina o le nephropathy o le maʻisuka.

    O le Hyperglycemia foi o loʻo faʻatinoina isi gaioiga ua uma ona faʻamatalaina i totonu o le tusiga e uiga i le neuropathy o le maʻisuka, lea e fuafua ai suiga i puipuiga e maua ai le glomeruli. O nei gaioiga e aofia ai le: glycation protein, faʻataʻitaʻiga o le sorbitol ma le faʻamalosia o le protein kinase C.

    O se taunuuga tuusao o le faʻatoaagaina o nei faiga o le a avea ma se suiga i le fausaga o mea e sili atu le manaia. O nei suiga e faʻateleina ai le faʻaogaina o le puipui capillary ma le sikola.

    O le faʻaogaina o maʻi faʻapitoa e tausia i le tulaga o mataupu mo miliona miliona tagata na fananau mai. Le fua faatatau o tane ma fafine e fiafia i ai muamua o le 2 i le 1. O le maʻisuka o le maʻisuka poʻo le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka e matauina i le 30% o mataupu o le nephropathy o le maʻisuka.

    O le teenaina o meaʻai fuatini e mafua ai se tulaga faigata mo le tino. E tatau ona faʻaitiitia le aofaʻi o le protein, ma suia le aano o manu ma le maʻisuka. Ona fesuiai lea i fualaau fualaau.

    O loʻo fautuaina le maʻisuka i se aso e faʻaaoga ai le suavai i se aofaiga o le itiiti ifo i le 2 lita. Faʻatasi ai ma le nephropathy o le maʻisuka, o le vai o se avega mamafa i totoga afaina. O le fua o le vai i aso taitasi e faaitiitia i le 2 taimi. O le faʻailoga autu o le tele o le faʻaaogaina o le suavai ua fulafula.

    Faʻasologa o elemene

    O le sili atu o fugalaau i le tino e fesoasoani i le faʻaopoopoga o le faʻalauteleina o le tino ma le faʻamamaina o le calcium. O fomaʻi e fautuaina le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o meaʻai fuamasi.

    Potassium e fesoasoani i le lelei o le faʻatinoga o fatugaʻo. E faigofie ona faʻafeiloaʻi ma vave faʻavave.E tatau ona mataʻituina le maualuga o le palukala i le tino.

    E faʻasaina le maʻisuka e faʻatau meaʻai ma le maualuga o faʻamaumauga. O le GI o se faʻamatalaga numera o le aʻafiaga o mea inu gaʻo ua faʻaaogā i meaai i luga o le kulukose toto. E fautuaina le maʻisuka e 'ai meaai ma se GI e itiiti ifo ma le 50.

    Mea e maua ai le togi o le itiiti ifo ma le 50:

    • fualaau suamalie
    • fualaau faisua
    • vine
    • fualaau mamago
    • mea e leai ni suka,
    • tamato ma le vine vine,
    • pi
    • falaisa ma le araisa uliuli,
    • sina sisi gaʻo maualalo
    • yogurt masani
    • lala
    • musika
    • mea manogi
    • iʻa
    • manu
    • fuamoa

    Mo togafitiga lelei o le maʻisuka i le fale, ua fautuaina e le au atamamai DiaLife
    . O se meafaigaluega tulaga ese lenei:

    • Faʻamaʻosaʻo le kulukose toto
    • Faʻatonuina le galuega o le pancreatic function
    • Aveese le faʻanoanoa, faʻasaʻo le faʻavaʻaina o vai
    • Faʻaleleia le vaʻai
    • E talafeagai mo tagata matutua ma tamaiti.
    • E leai se faʻailoga

    Ua maua uma e le au gaosiga laisene uma ma tusi faamaonia lelei i Rusia ma atunuu lata ane.

    Matou te ofoina atu se faʻaititia i le au faitau o la matou 'upega tafaʻilagi

    Faʻatau i le 'upega tafaʻilagi aloaia

    • O le taumafataga 7 o lona uiga o se vai inu o le itiiti ifo i le 1 lita, o le aofaiga atoa o le kalori o le 2900 kcal, gaʻo e le sili atu i le 110 kalama, le protein e le sili atu i le 80, o mea gaʻoloʻo e le sili atu nai lo le 450. Ua faatonuina e faʻaleleia le faiga o gasegase e faʻaitiitia ai le fula.
    • O le taumafataga 7a o lona uiga o le faʻaogaina o le calorie e 2200 gaʻo

    O le mulimuli i se taumafataga e fesoasoani i le faʻaleleia lelei o le soifua manuia o tagata gasegase o le nephropathy. Aʻo le i faia togafitiga o meaʻai, e tatau ona e sailia le fautuaga a le nephrologist, endocrinologist, poʻo le tagata fai meaʻai.

    O le kopiina o mea i luga o le 'upega tafailagi e faʻatagaina e aunoa ma le faʻatagaina - pe a fai e faʻapipiʻiina se faʻasinomaga faʻatinoina i le punavai.

    O faʻamatalaga i le 'upega tafaʻilagi e tuʻuina atu mo faʻamatalaga lautele Matou te fautua atu e te faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi mo nisi faʻatalanoaga ma togafitiga.

    Faʻaleleia le paleni paleni toe faʻaleleia

    O le gafatia o vailaʻau faʻamalosi e faʻamalosi ai vailaʻau faʻamaʻi mai le gastrointestinal tract e fesoasoani i se faʻaitiitia iloga o le inisua o le tino na mafua ona o le le atoatoa o le aoga ma le fualaau oona.

    Enterosorbents (gaioiga ua faʻaaogaina, Enterodesum, ma isi) e faʻataʻitaʻiina e se fomaʻi taitoatasi ma ua ave le tasi ma le afa i le lua itula aʻo leʻi 'aʻai ma vailaʻau.

    O maualuga o le potassium i le tino (hyperkalemia) ua faʻaumatia ma le fesoasoani a le vailaʻau o le potassium, o se vaifofo o le gluconate calcium, insulin ma le glucose. Faʻasolosolo togafitiga, e mafai ona maua le maʻi.

    O togafitiga nei e faʻaaogaina:

    • Tau maualuga le potassium i le toto. Faʻaaogā se vaifofo o le kulukoni calcium, insulin ma le kulukose, o se fofo o le sodium bicarbonate. O le le atoatoa o fualaau oona o se faailoga lea mo le totogia.
    • Faaleaogaina o le azotemia (maualuga o fua oona i totonu o le toto). Enterosorbents (carbon activated, Povidone, Enterodesum) ua faatonuina.
    • Faʻasaʻoina o maualuga maualuga phosphate ma le maualalo o numera o le calcium. O se vaifofo o le calcium carbonate, le sulfate uʻamea, Epoetin-beta ua faʻalauiloaina.

    O togafitiga e afaina ai o se tasi lea o laasaga o togafitiga ole nephropathy o le maʻisuka

    Hemodialysis ma le diathsis peritoneal

    I le taimi o le togafitiga, ua faʻaofiina se pusa i totonu ole gaʻo o le tagata maʻi. E fesoʻotaʻi ma se masini faamama e fafo e fufulu ai le toto nai lo fatugaʻo. A uma ona faʻamamā, e toe foʻi le toto i le toto o le tagata maʻi.

    O le dialysis peritoneal o le taimi lea e le faʻaofiina ai le tui i totonu o le faga, ae i totonu o le manava. Ma, o se aofaiga tele o le vai e fafagaina i totonu e ala i le auala masani. O se suavai faʻapitoa lea e faʻavaivaia.

    I le maʻisuka, o le faatumauina o le vai, faʻalavelave i le eletise ma le paleni eletise e atiaʻe i luga o le maualuga o le filtration.O lona uiga o tagata maʻi e maua i le maʻisuka e tatau ona suia i le maʻi faʻamaʻi muamua nai lo maʻi na iai isi faʻamaʻi pipisi. O le filifiliga o le faʻaogaina o le paʻu e faalagolago i mea e fiafia iai le fomaʻi, ae mo tagata gasegase e leai se eseesega tele.

    O le a le taimi e amata ai le togafitiga faʻafouina (faʻasolosolo poʻo le fatuina o fatugao) i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka:

    • Ole maualuga ole filtration o fatugaʻo e 6.5 mmol / l), e le mafai ona faʻaititia e ala ile togafitiga ole togafitiga,
    • Faʻaauau le tumau o le tino i le tino ma se lamatiaga o le atinaʻe o le edema pulmonary,
    • O faʻamaoniga mautinoa o le polotini-protein malosi.

    Faailoga faʻavae mo suʻega toto i tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka o loʻo togafitia i le dialysis:

    • O le hemoglobin glycated - itiiti ifo i le 8%,
    • Hemoglobin toto - 110-120 g / l,
    • Parathyroid hormone - 150-300 pg / ml,
    • Phosphorus - 1.13-1.78 mmol / L,
    • Aofaʻi o le calcium - 2.10-2.37 mmol / l,
    • Le oloa Ca × P = E itiiti ifo i le 4.44 mmol2 / l2.

    Afai e maua i luga o le maʻisuka i luga o le dialysis, e tatau ona faʻataʻitaʻiina mea e faʻamalosi ai le erythropoiesis (epoetin-alpha, epoetin-beta, methoetal-omega, darbepoetin-alpha), faapea foi ma mea e teu ai meaʻai po o injections.

    Latou te taumafai e faatumauina le toto maualuga i lalo o le 140/90 mm Hg. Faʻataʻitaʻiga, inhibitors ACE ma angiotensin-II faʻatoʻa taliaina le faʻamalosia o fualaau o filifiliga mo le togafitiga o le maualuga. Faitau le tusitusiga "O le maualuga o le maualuga i le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻi suka" i auiliiliga.

    O le siama poʻo le faʻasologa o le dialysis e tatau ona manatu na o se laasaga le tumau i sauniuniga mo le gaosiga o fatugao. A maeʻa se gasegase fatuga mo le vaitau o le gaioiga o loʻo galue, o le tagata maʻi e faʻamalolo atoatoa i le le atoatoa. O le nephropathy o le maʻisuka e faʻamautuina, o le ola maloloina o loʻo faʻalauteleina.

    Pe a fuafuaina se gasegase fatuga mo le maʻisuka, o loʻo taumafai le fomai e iloilo pe faʻapefea ona maua e le tagata gasegase se faʻalavelave o le cardiovascular (o le fatu fatu poʻo le stroke) i le taimi pe a maeʻa foi le taotoga. Mo lenei mea, o le tagata maʻi e feagai ma suʻega eseese, e aofia ai le ECG ma se avega.

    E masani lava o iuga o nei suʻega e faʻaalia ai o vaʻa e fafagaina le fatu ma / poʻo le faiʻai ua afaina foi i le atherosclerosis. Tagai i le tusiga "Renal Artery Stenosis" mo auiliiliga. I lenei tulaga, ao leʻi amataina le fatugaina, ua fautuaina e toe faʻafoʻi le vaʻaia o nei vaʻa.

    Paʻu - faʻamamaina toto e ala i se masini faʻapitoa pe ala atu i le peritoneum. Faatasi ai ma lenei metotia, e le mafai ona togafitia fatugaʻo. O lona faamoemoega o le sui lea o le okeni. Ole faʻasologa e le mafua ai le tiga ma e masani ona faʻasaina e tagata gasegase.

    O le toe faafouina o le Renal "na laveaiina ai le ola" o le tele o tagata gasegase i maʻi tuga

    Mo le faʻamaʻi, faʻaaogaina se masini faʻapitoa - o se dialyzer. O le faʻaaogaina o le masini, e faʻamaligiina ai le toto ma le tele o le vai, lea e fesoasoani i le faatumauina o le eletise ma le paleni alkaline ma faʻamaonia ai le toto maualuga.

    O le faʻatinoga e faʻatolu ona faia i le vaiaso ma e sili atu i le 4-5 itula i tulaga faʻapitoa ma mafai ona taʻitaʻia i:

    • taoto ma vili
    • faaitiitia o le toto,
    • afaina o le paʻu,
    • faateleina le vaivai
    • puupuu le manava
    • loto vaivai,
    • anaemia
    • amyloidosis, lea e maua ai le protein i sooga ma tendoni.

    Matou te fautua atu foi ia te oe e faitau le: Nephropathy o le maʻisuka ma ona faailoga

    • gasegase toto
    • le le mafai ona maua le avanoa talafeagai i vaʻa (faʻatasi ai ma le faʻaititia o le mamafa poʻo i tamaiti),
    • cardiovascular pathology,
    • le manaʻoga o le tagata maʻi.

    Faʻasolosolo faʻasalaga, e faʻamamaina le toto e ala ile pala, lea i lenei tulaga o se tagata faʻasala.

    O le faʻatinoga e mafai ona faʻatino uma i le falemaʻi ma i le fale lua pe sili atu taimi i le aso.

    O le iʻuga o le dialysis, e mafai ona matauina mea nei:

    • siama oona o le peritoneum (peritonitis),
    • faʻaleagaina urination
    • palanaia.

    E le faia le dialysis i:

    • faaletonu mafaufau
    • mala o le eleele
    • leukemia
    • faʻaleagaina o le myocardial faʻatasi ma isi pathologies cardiovascular,
    • foia le ate
    • cirrhosis.

    Afai e teena le taualumaga, e tatau i le tagata poto faapitoa ona faamaonia lona manatu.

    Totoina o fatu

    Pau lava le faavae mo le totoina o okeni o le laasaga o le nephropathy o le maʻisuka.

    O le taotoga faamanuiaina e mafai ona faaleleia atili ai le soifua maloloina o le tagata maʻi.

    O le taotoga e le o faia i faʻamaʻiga faʻamaonia nei:

    • incompatibility o le tino o le maʻi ma le okeni a le tagata foai,
    • afaina fou o se natura leaga,
    • cardiovascular diseases i totonu o le gaioiga laititi,
    • ogaoga faʻamaʻi masani,
    • le amanaia tulaga faʻapitoa o le mafaufau lea o le a faʻalavelaveina ai le faʻaleleia o le faʻasologa o le tagata maʻi (mafaufauga, ava malosi, tagofia o vailaau faʻasaina),
    • faʻamaʻi pipisi (tuberculosis, HIV).

    O le gasegase mo taotoga o le tino, faʻapea foʻi ma le tele o gasegase faʻasolosolo: o le glomerulonephritis proliferative membrane, syndrome uremic syndrome ma isi faʻamaʻi, ua filifilia taitoatasi e le fomaʻi i tulaga taʻitasi.

    Faʻafeiloaʻiga e mafai ai e oe ona faʻaumatia atoatoa le fatuga o fatugaʻo, ae i nisi tulaga o le teenaina ma le tupu mai o faʻalavelave pipisi e mafai.

    O le a le mea e tatau ona faʻaaoga?

    E leai ni meaʻai fualaau, sei vagana ai pateta. E fautuaina e faʻaaoga i se pepa tao, e le sili atu ma le 200 kalama i le aso.

    Mai suavai, e fautuaina e faʻaaoga tumato ma mea faʻafefiloi o tamato ma isi fualaau fualaʻau.

    O le mea lautele, o mea taumafa i le tulaga o le faʻailoga ma le maʻisuka, e faaopoopo atu i le faʻasaina o meaai faapitoa, e tatau foi ona ese i le faʻafetaui o vaega. E leai se mea e tatau ona e faia - o lenei mea e afaina ai le paleni o enzymes i le tino ma le tulaga o fatugaʻo.

    Aua nei faʻaaogaina le palanile - o loʻo i ai le tele naua o gaʻo.

    Faʻavasegaga

    O le vaevaega faʻaonaponei o togafiti o gaʻo i le talaaga o le maʻisuka e 5 vaega, o le toʻalua muamua o loʻo manatu e saʻo, ma o isi o le falemaʻi. O faʻaaliga muamua o suiga tonu i fatugaʻo, e leai ni faʻamaoniga manino o togafitiga.

    E mafai e le fomaʻi ona fuafua:

    • maualuga o le gaʻo,
    • le mafiafia o le paʻu o lalo ifo o le eleele,
    • faʻalauteleina o le faʻasalaga.

    I nei laasaga, e leai ni suiga i le auiliiliga lautele o le urine, o le toto maualuga e masani lava masani, e leai ni suiga faʻalauiloa i totonu o vaʻa o le tupe. Ole taimi ole taimi ole tali atu ma le tofia ole togafitiga e mafai ona toe faaleleia ai le soifua maloloina ole maʻi. O nei laasaga ua manatu e mafai ona toe taliu.

    • amataga o le maʻisuka nephropathy,
    • ogaoga o le maʻisuka nephropathy,
    • siama.

    Taua! O nei laasaga ua manatu o se faagasologa alualu i luma faifaipea, lea e mafai ai ona suia le tulaga o le maʻi ma tausia lona tulaga lelei, ae le fofo.

    Vitio faʻatalanoa

    • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
    • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

    Ina ia faʻaitiitia le faʻaalia o faʻamaoniga ma faʻamaonia le ata o le falemaʻi, o se meaʻai e tatau mo le nephropathy. Soʻo se faʻamaʻi o le faʻalavelave faʻalavelave e faʻalavelaveina le masani ai o le tele o gaioiga. O meaai taumafa e tatau ona i ai le maualalo o palatini ma meaʻai maulalo.

    Tuua Lau Faamatalaga