Pancreatic inu: faailoga ma togafitiga

O le pancreas o le a avea ma pulefaʻatonu o le tele o galuega a le tino, e maua ai le sili ona taua o le enzymes e aofia ai i le gaʻoina. O sina mea itiiti lava i lana galuega e mafua ai le ogaoga o taunuuga, o le mea lea e manaʻomia ai se uiga faʻaeteete ia te ia lava ma vave amata togafitiga i uluai faailoga.

O le iloaina o faailoga o le pancreatitis o le a fesoasoani i le saoasaoa o togafitiga

O le iloaina o faailoga autu o le faamai, e faigofie lava ona aloese mai lona atinaʻe, faʻafetai i le saoasaoa o le suʻesuʻega ma le amataga o togafitiga, faʻapea foʻi ma le faʻaumatiaina o mafuaʻaga e mafua ai.

O le maʻi sili ona taatele o le pancreatic maʻi o le pancreatitis. E mafua ai le mumu o le okeni, sosoo ai ma le le manuia i le faagaoioia o le pancreas ma le faamatuu atu o toxins ma enzymes lea e gaosia ai i totonu o le toto. Ua vaevaeina le faamai i ni ituaiga se lua - o le pancreatite ma le gasegase, lea e lua uma faailoga ma o latou eseesega.

O le tino o pancreatic pancreatitis o le uiga lea:

  • o le faʻaalia o le tiga i le itu taumatau poʻo le agavale o le hychochorium, e masani ona faʻatasi ma le tiga o le fusi, e faʻalagolago i le maualuga o le mumū o le okeni ma le nofoaga o le liona o le pancreas,
  • o se paʻu matuia i le soifua maloloina atoa, o le faateleina o le vevela o le tino, o le leai o se malosi, o se faateleina po o le faaitiitia i le toto toto,
  • faʻaaliga mai fafo i foliga o le faʻavasegaina o le paʻu: o le faʻalavelave ua avea ma eleele, e foliga mai o le mea o loʻo i luga o le pusa ma le pito i tua, o le faʻataʻavaleina o le paʻu,
  • o le foliga mai i le gutu o le mago ma uumi faaumiumi, o se mea e le lelei ai, e pei o le pala, o le gaioiga ma le faanua, e leai se mapusaga,
  • o le tupuga mai o se maʻi o le gasegase o le gasegase i le tino o le malosi poʻo le manava,
  • o le i ai o le puupuu o le mānava, na faʻapupulaina ai le pala.

I le pancreatitis e le masani, o faʻamaoniga e le faʻailoaina. O le maʻi e umi se taimi ma e foliga mai e le afaina tele. Ae o lona tulaga lamatia lea, talu ai o le pancreas ua faasolosolo malie ona faaleagaina, lea e mafai ona oo atu ai i se kanesa ma le kanesa. Ma faʻatasi ai ma le pancreatitis e masani ai:

  • pe a uma ona 'ai, o le tiga e aliali mai i le hypochondrium,
  • o se faailoga mataʻutia o le tiga pe a 'ai le gaʻo ma falai, ulaula ma suamalie, meainu malosi,
  • e masani ona fesuiaʻi, ita le manava, pe afaina,
  • siakiina o le paʻu (samasama).

O aʻafiaga e aʻafia foi e tagata e pei o le matua, o le faʻaaogaina o fualaau faʻamaʻi ma le faʻaeteete o le mulimuli i faatonuga a le fomaʻi.

Talosaga i fomaʻi fomaʻi e faʻatagaina. I le uma, e naʻo le tasi le faʻamaoniga ma faailoga i fafo e ono mafai ai ona faʻamaonia le i ai o le maʻi, ae leʻo lona natura ma le tikeri o le faʻaleagaina o le pancreatic, atonu o faʻamaoniga e tutusa ma le oona. O le mea lea, e pei ona faatonuina e le fomaʻi, e talafeagai:

  • faia suʻesuʻega mo le toto amylase ma urine diastases,
  • taitaia se suesuega o mea toto ma le lautele o le toto ma le urine.

Ina ia faʻamaonia le faʻamaonia, e tatau ona faia se meafaigaluega faʻapitoa o le maʻi.

  1. Faatasi ai ma se leitio o fuataga i le pancreas, e mafai ona suʻesuʻe le avanoa i tafatafa o le manava ma le tootoo laiti mo faʻamatalaga.
  2. O le faʻasalalauga e mafai ai e oe ona iloa le faateleina o le pancreas, suiga i lona fausaga, ulu ma le siʻusiʻu, ma le tulaga o le pule.
  3. O le CT (faʻavasegaina faʻatulagaina) e faʻatulagaina faailoga o le densitometric, fesoasoani e faʻamaonia faʻafitauli faʻapitoa mai pancreatitis.
  4. MRI - e maua ai le tele o faʻamatalaga faʻamatalaga i itu uma ma e leai sona aʻafiaga i le tino.
  5. O le metotia o suʻesuʻega faʻaonaponei faʻaonaponei faʻaonaponei e maua ai le suʻesuʻeina o le alalaupapa o le talo ma paʻu o le pani.
  6. Afai o le tagata gasegase ua i ai se paʻu oona, o le radionuclide cholecystography ma cholangiography ua le faʻaaogaina e faʻaaogaina e suʻesuʻe ai le tulaga o le taʻavale.

Togafitiga o le pancreatitis ma le gasegase masani

I le togafitiga o le pancreatitis masani, o le mea e taua e le o se taunuuga le tumau o le tiga o le tiga, ae o togafitiga faʻapitoa, o le tuʻuina atu o puipuiga ma se taumafa malosi.

Mai lava i le amataga, o togafitiga e faʻamoemoe e faʻaitiitia ai le tiga ma faʻafefe ai le inu. E mālamalama lenei mea, ona o le pancreatitis ma le inu oona e le mafaamatalaina. O togafitiga togafitiga e faaitiitia i le taimi muamua i le 3 aso o anapogi, tausiga matua ma fualaau faasaina e faamama ai le tiga. Muamua lava, e faʻaaoga faʻamalosi. I le tulaga o le tino pancreatitis, ma le vomiting o se tasi lea o faailoga, o lea e le aoga le faʻaaogaina o fualaau. I lenei tulaga, o injections poʻo ni meainu vevela e faʻaaogaina.

E tāua i le vaitaimi o le faʻamalosia e faʻavae ai le malologa o galuega mo le okeni, lea e mafai ona ausia e ala i le poloka atoatoa o le gaioiga gastric ma le galuega faalilolilo o le pancreatic. Mo lenei mea, o loʻo i ai le numera o faʻamalositino popo faʻamalosi faʻamaonia.

Afai e te le faia togafitiga vave ma aoga, e mafai ona taʻitaʻia ai faʻafitauli matuia:

  • Siʻosiʻomaga
  • faʻamalamalamaga ma le faʻaaliga o jaundice faʻalavelave:
  • le amataga ma le alualu i luma o le maʻisuka,
  • siama o le tino o le pancreatic ma le limasela lapopoʻa,
  • fomaʻi pancreatic
  • susu ma le kanesa o le pancreas.

O le gasegase o le pancreatitis poʻo le maʻi masani, o le togafitiga o le maʻi e le mafai e aunoa ma le saunia o ni seti puipuiga. E tatau ona latou taofiofia le alualu i luma o le faamai ma taofia lona tupu. Faatasi ai ma i latou, o se matafaioi taua e faia i meaai.

E iai fautuaga lautele o loʻo aoteleina:

  • i meaʻai paleni - i vaega laiti 5-6 taimi i le aso,
  • i se paleni taumafa, lea e tatau ona ola ai fualaau 'aina, fualaʻau, cereals, susu-susu, oloa,
  • ia teena le gaʻo, falai, ulaula, kuka ma gaʻo, meaʻai talafeagai ma suamalie,
  • i le fesuiaiga i le kukaina o meaʻai kuka po o le asu,
  • i le le aofia ai masani leaga, ma sili atu i mea uma, ava malosi ma tapaa.

Ma taumafai e aua le faʻafefe, tusa lava po o le a lou fiafia e ai.

Pancreatic Inflammation: Symptoms and Treatment

O le pancreatitis o se mumū o le pancreas, o faʻamaoniga ma togafitiga e faʻatatau tonu i le tino o le maʻi. O faʻataʻitaʻiga e mafai ona faʻalavelave e pei o taimi masani. E taua le matauina o faailo o le faamaʻi i le taimi ma saili le fesoasoani, talu ai le le amanaiaina o faailo a le tino e mafai ona oo atu ai i ni taunuuga le lelei, e oo lava i le oti.

I le 70% o mataupu, o le pancreatitis e mafua ona o le ava malosi, i le 20% ona o le faalavelaveina o le taoto ma le fuainumera, ma o le totoe 10% o loʻo i ai le tele o mafuaʻaga taua:

  • meaʻai e masani ona 'ai,
  • manuʻa o le manava i le pancreas (tuʻuina atu o le hypochondrium),
  • faʻamaʻi pipisi poʻo vailaʻau faʻamaʻi o le gastrointestinal tract,
  • malfunctions o le sphincter o loʻo i totonu o le gland,
  • mala.

E le gata i lea, e mafai ona tupu le faʻamaʻi e pei o se faʻalavelave pe a uma le taotoga i le manava o le manava poʻo le maeʻa foi o faʻasalaga endoscopic.

Faailoga ma faailoga o le maʻi

O le natura o faʻaaliga o le faʻamaʻi e faʻalagolago i foliga o le pancreatitis, o le lagona o le tagata maʻi, faʻapea foi ma le nofoaga o loʻo aʻafia ai. O faʻafitauli o le mumunia o le pancreatic i fafine e taua tele e vaʻavaʻai ai mai faafitauli i le ovary, pe afai o le tiga e mafai ona susulu i lalo ifo o le taumatau tauagavale. Ma i tamaiti, o ia faʻaʻailoga e mafai ona tutupu i le taimi o le faʻafefe.

O se faasologa masani o uiga masani o le pancreatitis, masani, e le o iloa e tagata gasegase le i ai o le faamai seia oo i le taimi muamua o le faigata tele. O le ituaiga o togafitiga faʻapitoa, i se isi itu, na faʻaalia ai faʻamaoniga. I le taimi o le osofaʻiga, o le tagata maʻi e aunoa ma se faʻafitauli e manaʻomia ai togafitiga faʻapitoa.

O le tino o pancreatitis

O le pancreas o se okeni laiti, ae na te faia galuega sili ona taua i le tino - e maua mai ai le inisalini, lea e talafeagai e faatumauina ai le maualuga o le suka o le toto, faapea foʻi ma enzymes digestive e fesoasoani e talepe ai meaai e ulu atu i totonu o le manava. I le taimi o le afaina, o galuega uma a le okeni e le afaina, ma ogaoga le faʻaleagaina e mafai ona oʻo atu ai i faʻamaʻi faʻamaʻi pei o le maʻisuka.

Ina ia aloese mai lenei, e tatau ona e iloa faailoga i le taimi ma fesoasoani i le tagata maʻi:

  • O le tiga o le fusi, lea o loʻo lisiina i le hypochondria, e tele lava ina sili atu i le tauagavale. O lagona tigā e malosi, e le mafai ona faʻamalolo e ala i le faʻaaogaina o vailaʻau, faʻaosooso le gasea, vomiting. I tulaga ogaoga, e mafai ona atiaʻe ai le tiga, ma, faasaga i lenei talaaga, maliu,
  • faʻafefe i soʻo se meaʻai, le i ai o le faʻaaogaina o le talo i totonu o le vulu,
  • se suiga i faailo autu - fiva, palapitations, faʻavavevave le manava, faʻaitiitia le toto toto,
  • ogaoga fatu ma le susu
  • e masani ona tigāina, o mai,
  • afaina o le tumutumu pito i luga ona o le faaleagaina o fualaau,
  • le mautonu o le nofoa - ave, faamalosi, o le i ai i totonu o feeseaʻi o vaega o meaai e leʻi faʻaaogaina.

O le soifua manuia lautele o le maʻi ua faasolo ina faasolosolo malie. E tatau lava ona taulai atu i le foliga mai o le paʻu. Lanu paʻepaʻe poʻo le paʻu o le paʻu e masani ona faʻaalia, e le o le matautia e pei o le lanu samasama. O Jaundice e tautala i le tino o le pancreatitis (sili ona matautia), e tupu ona o le faamalosia o le gallbladder ma o lona taaiga ua matua faateleina i le tele e le pancreasitis.

I sina laʻitiiti samasama o le sclera poʻo le paʻu, e manaʻomia ona e sailia vave se fesoasoani faafomaʻi.

O le faʻataʻitaʻiga o le faʻavavevaveina e talitutusa ma le foliga o le mumū:

  • localization o le tiga - le pito i luga, i le hypochondria. O lagona e fusi-foliga ma e mafai ona tuʻuina i le tauau o le tauau, tua poʻo le sternum,
  • solia o le mea o loo i ai fualaau aina - gaioiga, fusi, vomiting, fugalaau, vavae mama, fale,
  • suiga i le fatu fatu, mamafa, vevela.

A o faagasolo le vaitaimi o le faamai o le faamaʻi, o le a mou atu faailoga, ae o le pancreatitis o loo lagonaina pea lava pea. O le tagata gasegase e faitio i le tumau o le faʻamalosi poʻo le tauaveina, lea e tulaʻi mai ona o le le lava o le fausiaina o meaʻai i totonu o le inumaga, o le paʻu.

Le mama o lauulu ma faofolafola, faʻamago ma le paʻu o le paʻu, ma le vave faʻafuaseʻi o le vaivai.

I luga o le ulufale atu i le falemaʻi, o le tagata gasegase ua faʻatulagaina ia suʻesuʻega nei:

  • suega masani o le toto - o loʻo faʻaalia ai faailoga masani o le mumū i le tino (faʻaleleia le maualuga o le sedimentary erythrocyte, faʻateleina le faʻatupulaia o toto toto),
  • o le fuafuaina o le maualuga o le glycemia (glucose) i totonu o le toto - ua faia ina ia le aofia ai le atinae o le maʻisuka po o se maʻi o le maʻisuka ona o le faaleagaina o tamaʻitaʻi o Langerhans - vaega o le pancreas lea e maua ai le inisalini,
  • toto biochemistry - latou te le faia se suʻesuʻega auiliili, ae fuafua tonu le enzymes o le gland (trypsin, amylase, lipase),
  • ultrasound o okeni o loʻo i totonu o le paʻu o le manava,
  • Esophagofibrogastroduodenoscopy - faʻatagaina le faʻaaogaina o le manifinifi manifinifi ma se tamai kamera e suʻesuʻe ai le gastrointestinal tract mai totonu,
  • Suesuega X-ray o le tino,
  • iloiloga lautele o feces ma urine.

I le le manino o mataupu, o le tagata maʻi e mafai foi ona faʻatulagaina le faʻatinoina o faʻatinoga, ae e seasea lava ona latou maua le aoga ona o le tau tele o le faʻataʻitaʻiga ma le umi o le gaioiga.

Togafitiga mo le mumu o le pancreatic

Ina ia faatumauina le faʻamagaloina o le pancreatitis, e masani lava ona lava le mulimuli i se meaʻai ma ave fualaau oona. O togafitiga mo le togafitia o le vevela ma le tiga tele e le eseese. O le tagata gasegase e tatau ona faʻamaʻi i le falemaʻi, faʻatino le togafitiga o le faamama, faʻamautu le paʻu.

Mafuaaga o le manava o le manava ma le faʻaoga ma metotia mo togafitiga

Mo le tele o tausaga, le tauivi ma le gastritis ma le maʻi suka?

Ulu o le Inisetiute: "O le ae maofa pe faigofie tele le togafitia o le gastritis ma le maʻi mama e ala i le ave i aso uma.

E tusa ai ma fuainumera, o tagata uma lava e faʻaalia le tiga i le manava.

Mo le togafitiga o le gastritis ma le maʻi fatu, ua faʻaaoga lelei e le au faitau le Monastic Tea. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

E mafai ona tumau pe le tumau, i se faaopoopoga, o le faailoga e faaopoopo faatasi ma le vomiting, leu, fiva ma isi lagona le lelei. Aisea e tiga ai le manava ma maʻi, e tatau ona e iloa, aua o le mafuaʻaga e mafai ona avea ma se maʻi ogaoga.

Faailoga le faʻavasegaga

Ina ia faʻamautinoa le faʻamautinoaina, e faʻaaogaina se faʻavasegaga o le tiga, lea o loʻo tuʻuina atu i le laulau i lalo.

Localization o le tiga:Afai e masani ona faʻaalia le faʻamaoniga, ona tupu lea o le mafuaaga atonu o se faʻamaʻi o le duodenum poʻo le esophagus. O le manava o le manava i lalo ifo o le afaina o le nuanua poʻo le faʻamaʻi pipili, o le manava o le manava i lalo o le nusipepa - o le pancreatitis. Afai e afaina i le pito i luga - o se faafitauli i le pancreas, lea e le mafai ona taulimaina le galuega. Afai e afaina le manava i tua o le pute, ona iai lea o le faafitauli i le tootoo laitiiti. Tigā tiga i le itu taumatau - e mafai ona talanoa e uiga i le appendicitis. Faʻasalaga tiga i lalo ma i le pito i lalo, o faafitauli ma le vevela e mafai. Ituaiga o foliga vaaia o le tiga:E vaevaeina i latou i faʻamaoniga: faʻavave, i le foliga o spasms, colic. E le gata i lea, o vaevaega ua vaevaeina i le tiga, tiga ma le tiga o le tiga. Faailoga faaopoopo:O le tagata gasegase e maʻi tele, o loʻo i ai se tiga faapitoa, o le vomiting i nisi o gaioiga. Tuai, o le tiga i le ulu e le o aofia ai. Faʻaalia ai faʻamaoniga:Masalo o le manava e tiga pe a uma ona faʻaaoga nisi o oloa, vailaʻau poʻo fesootaʻi ma taga. O se mea taua o le taimi o foliga vaaia o lagona: i le po, i le taeao po o le maʻi i le afiafi.

I le iloa o le faʻavasegaga, e tatau ona e faamasani ia oe lava i ni mafuaaga e ono mafua ai le tiga o le manava.

O mafuaʻaga autū o le taoto ma le manava o le manava

Mafuaaga o le taoto

E tele mafuaaga e mafua ai ona afaina le manava, ma e mafai ona e talanoa e uiga ia i latou mo se taimi umi. Ina ia faʻamaonia le faʻamatalaga, e tatau ona vaevaeina mafuaʻaga i totonu o aiga ma faʻapogai mai i faʻamaʻi poʻo le faʻaitiitia. I le tulaga o mafuaʻaga i le lotoifale, o lagona le lelei o le a tutupu ia i latou lava, ioe, pe afai tatou te vavaeeseina mea taua. Afai o loʻo maʻi le maʻi, o le a manaʻomia le fesoasoani a se fomaʻi.

Mo mafuaʻaga i le fale, e tatau ona aofia ai meaʻai e le talafeagai, popolega, popolega faaletino poʻo mafaufau, pe a tiga le manava pe a uma ona inu, mai le tagofia o fualaau poʻo fualaau. I le faaopoopo atu i le tiga, o mafuaʻaga i totonu o le fale o le a faʻatasi ma le mamafa i totonu o le manava, afaina, gaʻo, masani o vomits maʻi, vaivaiga e faʻaalia pe vevela le vevela, faʻafeiloaʻi ma oso i le vevela. I le avea ai o se tulafono, afai e te ave, o le a faʻafefeteina le tulaga, ae le o taimi uma. I nisi tulaga, o le a fesoasoani tagata poʻo vailaʻau.

Afai e tiga le manava ma ua maʻi ona o se maʻi o maʻi, ona tatau ai lea ona e faamasani ia oe lava i mafuaaga taitasi i auiliiliga. O le a se mea e mafai ona:

  1. Appendicitis. O se faʻafitauli faapena i tagata e masani lava ona tupu. Paʻu mata ma sasaʻe i le pito i lalo i le itu taumatau. O le vevela o le maʻi e amata ona faateleina, o le maʻi maualalo e masani ona tiga ma maʻi. O le auala faʻamalologa o le a naʻo le aveeseina o taʻavale.
  2. Faʻatau. O le isi mafuaaga e masani ona tulai mai. I lenei tulaga, amataina le siva, mamafa ma le manava, foliga mai o le vevela e vave ona oso, o le vaivaiga e aliali, o le gutu e amata ona malosi malosi. E le mafai ona aveesea le malosi.A o le oona e masani lava o le tiga, o le aisa ma le vevela, faʻaleagaina pea.
  3. Gastritis o le manava ma ona uiga

Gastritis I le avea ai o se tulafono, o maʻi e foliga mai o se taunuuga o le faʻamaʻi. O tiga o le a toso ma tumau. I le taeao, e lagona e ia le maʻi, ae afai e te 'ai, ona mou ese atu lea o le nausea ma o le kuluma, e manava manava. Afai o le gastritis e faʻasolosolo, ona maeʻa ai lea o se taumafataga o le ai ai le paʻu.

  • O se ulupo. O lenei maʻi e foliga mai o se taunuuga o se olaga le talafeagai. A maeʻa ona 'ai, o faʻamaoniga e amata ona aliali mai i le taimi nei i foliga o le fusi, leu, le popo. O le tagata gasegase o le a vave le paʻu o le mamafa o le tino, o togafitiga e tatau ona na o metotia faafomaʻi.
  • Gastroenteritis O lona uiga o le faʻaogaina o le mucosa gastric. I lenei tulaga, o faailoga o le ai ai i le ituaiga o leisa, manava, fiva ma le malaise. E paʻu le tagata, ma i totonu o le manava taimi uma e mimilo ai.
  • Faʻafitauli i le gall. E faifai pea ma malosi malosi i le manava, o le oona e aliali mai i le gutu.
  • I le taimi o le maitaga. I totonu o le manava, atonu e iai le tiga i le taimi o le maitaga, faʻaopopo, faʻaalia le nao. I le taimi o le maitaga, o le masani ma e mafai ona tupu faʻamaoniga pe a masani mea uma. I le taimi o le maitaga, e manaʻomia lou faʻaaogaina o le fesoasoani a se fomaʻi ma lafoaʻi le faʻamaʻi. I le tulaga o le iniseti, o le a tatau i le fafine ona faʻalagolago i ai ma faʻatali seʻi oʻo le vomiting, ae afai o le maʻitaga o le maʻi maualalo ma le maʻi, ona e popole ai lea. E mafai ona maua se maitopic pregnancy.
  • Pancreatitis (mumu o le pancreas)

    Tumama Faatasi ai ma le faia o fomaʻi, o le manava e tigaina i taimi uma, ma o nisi taimi e foliga mai ai le gaioiga.

  • Pancreatitis O faʻalavelave o le a vavave pe a tiga le manava, e foliga mai o le gutu o le tino e foliga mai, o le mausali, o le vomiting e amata.
  • Alu I lenei tulaga, e amata ona afaina i le ogatotonu pito i luga, e aliali mai le paʻu i luga o le paʻu ma e ono i ai le vomiting.
  • Masina taʻitasi I tamaʻitaʻi ma teineiti, o le tiga e amata i lalo ifo, i le pito i lalo, ma o le a mou atu faʻamaʻi vave pe a maeʻa ona faʻataʻitaʻi. E na o lou manaʻo e inu pulu e aveese ai faailoga.
  • O mafuaʻaga autu nei, ioe, afai o loʻo e maʻi i se faʻafefe, o le mea lea e le mafai ona e popole ma faʻaaoga togafitiga faʻataʻitaʻi e faafaigofie ai. Ae i le tulaga o faʻamaoniga tumau e sili atu i le 1 le itula, o le vevela e sili atu ma le 37, vomite, vomiti, ona e manaʻomia lea o se asiasiga i le fomaʻi, ma faʻanatinati.

    Fomaʻi mo le tiga o le manava

    E tiga le manava ma maʻi - o le a le mea e fai i ia tulaga. O loʻo i ai se ala, poʻo le lua o latou: togafitiga fualaau ma togafitiga faʻataʻitaʻi. O togafitiga faʻamaʻi e tatau ona faʻatinoina e na o le fomaʻi. O le fea fomaʻi e tatau ona ou alu i ai? I lenei tulaga, e manaʻomia le suʻesuʻeina o se gastroendocrinologist. A maeʻa le tiga, e faʻatagaina le inu i mea inu, aua e iai ni faʻafitauli. O fualaau ua faatonuina e faalagolago i le mafuaaga ma faailoga:

      Palu Ranitidine mo tiga i totonu o le manava

    "Ranitidine", "Rennie", "Alemagel" ma isi faʻataʻitaʻiga na faʻamaonia. Ranitidine ma isi fualaau oona ua faatonuina e se fomaʻi ma o vailaʻau e faʻaaogaina pe'ā iai se ulutala ma isi faʻamaʻi gastroenterological. E masani lava, "Ranitidine" e faʻaaogaina i le tulaga o se ulutala, talu ai e mafai ona faʻaititia le gaosiga o le suka gastric. "Ranitidine" e leai se faʻailogaina, ae tatau ona faʻaaoga ma le faʻaeteete aʻo oʻo ile maʻitaga. E tatau ona faʻaaoga le vailaau faʻalua 2 taimi i le aso - i le taeao e ave i luma o taumafataga ma i le afiafi ao leʻi oʻo i le taimi e moe ai. O togafitiga ma togafitiga ma pusa Ranitidine ua faʻatonu e le fomaʻi.

    O le a le mea e fai i le fale ma se tiga itiiti po o se mea oona? E fautuaina e ave le mana o le malala aʻo leʻi 'ai, i le fua o le 1 papalama mo le 10 kilokalama o le mamafa. E faʻaaogaina pe afai o loʻo maʻi le itu o le manava i le ogatotonu, oomi i totonu, gaʻo faʻamalolo, o le afi e foliga mai ma e mu le tino. E mafai ona e inu pe a uma meaai.

    Togafitiga o le tiga i totonu o le manava faatasi ai ma togafiti a tagata

    O aoga o le aloe mo tiga i le manava

    E masani lava, o tamaiti e maua i totonu o le vailaʻau faʻamaʻi pipisi e mafai ona i ai se manava maualalo, e leai se manaʻo, e vevela le vevela, ma lafo i se fiva. I lenei tulaga, o togafitiga e sili atu ona faia i le fesoasoani a se fomaʻi, ae e mafai ona e faʻaaoga nisi metotia mai vailaʻau masani. E le gata i lea, o tupe mai togafitiga masani e talafeagai e le gata mo le tamaititi, ae faʻapea foi mo fafine maʻitaga, faʻapea foi ma tagata e matua leaga le manava.

    O le a le mea e fai pe a tiga le manava, ae le lagona le maʻi? I lenei tulaga, o auala faʻaleleia ua faʻaaogaina. I le taimi muamua, o le manava oona e tatau ona faʻamalolo e ala i le vomiting. A maeʻa lenei mea, e tatau ona e inu i se mea teuteu. E mafai ona faia mai mea nei:

    1. Faʻafefete o le aloe: e tatau ona e sasaa se ipu vai inu vai 1 teas. laau ma vaiinu pe a uma ona 'ai.
    2. St. John's wort o se mutia malosi, lea o le a fesoasoani e le gata pe a maʻi se vaega o le manava, ae faʻapea foʻi ma isi faʻaʻailoga ma faafitauli. O mea e le tatau ona e faia o le inu tele o le susu. Afai e afaina le manava o le tamaititi i le po, ona tatau loa lea ona avatu 1 tbsp. teuteu 4 taimi i le aso.
    3. Afai o faʻamaoniga eo faatasi ma le tiga o le taeao i le tamaititi, e fautuaina e sasaa le 50 gogo o le calendula tincture i totonu o se ipu vai ma inu le fualaau faasaina 2-3 taimi i le aso.
    4. E mafai ona e faia se teuteuga o le pepa. Afai na luluina ma sa i ai se lagona tiga o le tiga i totonu o le manava, ona tatau ai lea ona inu i le sipili nai lo le lauti. Lelei mo fafine maitaga i le taimi o le toxicosis.

    I nisi o iloiloga e mafai ona e vaʻai i mea nei: "Na manava lou manava, ae a maeʻa le togafitiga o meaʻai ma pasi, o mea uma lava e alu ese." O le faʻamalositino lelei o le a fesoasoani e faʻaumatia faʻamaoniga e faʻavavau. I vailaau faʻapitoa, e tele suʻega masani, ae e le tatau ona e faʻaaogaina i taimi uma, e fautuaina e faʻatalanoa se fomaʻi, aua o le tele o auala e mafai ona faʻaleagaina ai le faafitauli. I totonu o se tamaititi, o le tiga e mafai ona faʻamalolo e ala i le massage masani o le manava i se faasologa i le faasologa o le ala.

    Ina ia faʻaitiitia le tulaga o le maʻi ma faʻamalo le mumu, o vailaʻau nei e faʻaaogaina:

    • antispasmodics (No-shpa, Baralgin),
    • fomaʻi (Atropine, Metacin),
    • H2-blockers (Famotidine),
    • panicreatic enzymes (Festal, Mezim),
    • adsorbents (Sorbex, Enterosgel),
    • vailaʻau
    • uila.

    I le aso muamua, e tatau i le tagata maʻi ona matelaina, ua faatagaina e inu vai masani. E amata mai i le aso lona lua, o oloa eseese e faʻapena ona faʻaalia, ae ui i lea, e mafai e se tagata ona toe foi i lana masani masani pe a mavae ni nai masina.

    Fofo faʻapitoa

    Togafitiga o le mumū o le pancreas faatasi ai ma togafitiga faa-tagata e faatoa mafai lava ona amata pe a maeʻa le taotoga. E le tatau ona faʻaaogaina metotia faʻaleaganuʻu i le taimi e tasi e pei o togafitiga faʻapitoa ma e naʻo le maeʻa ona feutagai ma lau fomaʻi. O le togafitiga a le tagata lava ia, e mafai e se tagata ona mafua ai le afaina i lona ola maloloina.

    Ua faʻamautuina o se vailaʻau mo pancreatitis, vai pateta. E tatau ona inu i le 100-150 ml aʻo leʻi faia se taumafataga, 1-2 taimi i le aso e lava. E taua tele le togiina o le sua o le suamalie i le taimi lava lea aʻo leʻi faʻaaogaina.

    E le gata i lea, o vailaau faaleaganuu e masani ona maua i sauniuniga mo togalaau:

    • yarrow, chamomile, calendula:15 g o laau aina mamago mo le 200 ml o vai inu, tuu le malulu. Inu 70-100 ml o le afu afa afa itula ao le i taumafa.
    • paʻu barberry:i totonu o se ipu vai inu suavai faaopoopo i ai se sipuni tele o le paʻu paʻu, malie. Ave se sipuni sipuni ao leʻi faia taumafataga taitasi.
    • immortelle, wormwood, chamomile (fugalaau):faʻafefiloi nei gaʻo i se fua faatatau o le 3: 1: 2, 5 tbsp. punetini sasaa 1.5 kapu o le vai vevela ma faʻataga e faʻaliliu. Inu 100 ml tolu taimi i le aso.

    Meaʻai ma mea taumafa - o le a se mea e te 'ai ma o le a le mea e le mafai?

    O meaai mo le mumū o le pancreas e tele sona sao i le togafitiga. I le taimi o le pancreatitis, o le tagata maʻi e faʻatagaina ona 'aina soʻo se meaai mo le 2 aso, ona faʻalauiloaina lea o meaai i totonu ole taumafa.

    I le taimi muamua, e mafai ona e 'ai faʻamalosi tino i luga o le vai, e aunoa ma le faaopoopo o masima, suka, susu ma isi mea. Faʻatasi ai ma se auala lelei, a uma le vaiaso ona tuʻuina lea i ai e 'ai le kuka, kuka iʻa ma meaʻai i meaʻai.

    O le tagata maʻi e tatau ona i luga o se meaai mo le tele o masina.

    I le taimi o le faamagaloga, e taua le vavaeeseina o mea taumafa e gaosia ai le paʻu ma mafai ai ona oso se osofaiga fou:

    • ava malosi
    • sukalati
    • ulaula meaʻai
    • meaʻai gaʻo
    • meaai falai
    • oloa gaosiga mai susu susu,
    • laumei, kapisi,
    • lauti, kofe.

    E tatau ona e 'ai soo ma siama laʻititi, ia maitauina le puleaina o le vevela o mea taumafa (tusa ma le 50 tikeri), filifili meaai e maua ai le aoga aoga i le gaʻoina.

    O faʻafitauli faigata:

    • faʻaleagaina le kulūkose toleni, maʻi maʻisuka,
    • gland abscess
    • faaleagaina o isi totoga o le vaega o meaʻai,
    • kumei i totonu o vevela glandular
    • lanu samasama o le paʻu.

    I tulaga maualuluga, pancreatitis e mafua ai le soona inu o le tino ma le oti.

    Faʻaauau

    Mo le puipuia o faʻasalaga, e le lava le solia o tulafono o meaʻai ma ave vailaʻau ua faatonuina e lau fomaʻi. E le gata i lea, e fautuaina e faia i lea taimi ma lea taimi suʻega, suʻe suʻega ma fai se ultrasound abdomina. E tatau foi ona e aloese mai le atuatuvale, tausia le puipuiga i le tulaga saʻo, aveese pe faaitiitia le aoga o le kulukose.

    Faailoga o Pancreatitis

    O le pancreatitis o se gaioiga e le afaina lea e tupu ona o se suiga o le degenerative changes in the pancreas ma o loʻo faʻaalia i le tele o faʻaleagaga ma le le lelei o le faʻaogaina o le okeni.

    O faʻataʻitaʻiga ua avea ma tagata e sili atu ona taatele i tagata o le taulaga, talu ai o le mafuaʻaga autu o le faʻavaveina o le tino o le tino o mea sese i le taumafa ma le tagofia o vaisu i ava malosi ma oloa tapaa.

    Faatasi ai ma faamaʻi o le fualaau oona, pancreatitis e tolu le tulaga i le numera o maliu, o lea e taua ai le iloa o faailoga o le tino pancreatitis ma mataupu faavae o tausiga faafuasei.

    E faʻapefea ona faʻaalia le pancreatitis?

    O le galuega autu a le pancreas o le gaosiga (faʻanofo) o inisalini ma fualaau faʻamalosi e talafeagai mo le faʻaleleia masani o meaai ma le faʻatumuina atoa o meaʻai. Faatasi ai ma ni faaletonu i le gaioiga o le tino, o se faaitiitia o le inisalini e mafai, lea i le tele o mataupu e muta i le atinaʻe o le maʻisuka.

    I le pancreatitis, elemene oona e ola i totonu o le papa o le pancreas poʻo le gland lava ia ma mafua ai le faʻaogaina o le inflammatory, faʻatasi ai ma faʻamaoniga o le onosaʻi malosi.

    Paʻu maʻi O le localization o le tiga i le pancreatitis e faalagolago i le tulaga o le maʻi pancreatic. E mafai ona tupu i le itu taumatau poʻo le itu tauagavale i le hypochondrium.

    O lagona tiga e maualuga le faʻalauiloaina, o lea e taua ai le tuʻuina atu o le taimi talafeagai i le tagata maʻi (pe a le o lea, o le a mafai ona atiaʻe le tiga).

    Afai e aafia uma le pancreas, o le tiga e fusi-faapei ma salalau atu i le atoa o le manava ma le vaega o le au.

    Pallor o le paʻu. I le faateleina o le inu, o le paʻu e suia le lanu. O le tagata maʻi e amata ona liua, pe a mavae sina taimi e maua ai e le paʻu se lanu moana (grayish).

    Faʻasologa o meaʻai. O le tagata gasegase e mafai ona aʻafia i le vomiting o loʻo i ai se faʻafefiloi o talo, i nisi tulaga, o le vomite e mafai ona aofia ai mea uma.

    O Hiccups, o le selu ma se manogi leaga e foliga mai, o se tulafono, i le amataga lava o se osofaiga.

    O le abdomen malosi o le aʻafiaga lea o le taofiofia o le kesi (faʻaogaina o maso o le intestinal i le taimi o se osofaiga o pancreatitis), e mafai lava ona maua le vevesi o maso o le manava, lea e fuafuaina e ala i le palpation.

    O le taua tele mo le faʻamaʻiina foi nofoa nofoa. I le avea ai o se tulafono, o loʻo i ai pea le vai (foamy) e tumau pea, o se manogi manogi. Lanu e mafai ona ese mai le lan i le lanumoana i le lanu, o le i ai o meaʻai e leʻi faʻaaogaina o loʻo faʻamoemoeina i mea o loʻo i totonu o le inumaga. O le faʻasalalauga e masani ona fai (i le 1-2 itula).

    Faʻalogo! I nisi tulaga, ma le pancreatitis i tagata mamaʻi, o loʻo i ai le le atoatoa o le peristalsis, o le mea lea, e le mafai e le ogaumu ona gaoioi i totonu o le manava ma alu i fafo, o le tagata maʻi e atiina ae le maʻi. Mo lenei mafuaʻaga, e tatau ona faʻalogo lelei i faʻaʻailoga uma ma faailoga i le tuufaatasiga.

    Isi faailoga o le tino pancreatite:

    • maualuga le vevela (i nisi tulaga, e mafai ona maualuga le thermometer i le 41 tikeri),
    • afu po o le fiva
    • toso ifo
    • mūmū mucous mata o le vavagana o waha,
    • puupuu le manava
    • malulu malulu le afu.

    E faapefea ona iloa le pancreatitis mai le oona?

    O faʻamaoniga muamua o pancreatitis e mafai ona foliga tutusa i le oona, o lea e taua ai le iloa lelei o foliga vaaia o le maʻi ma mafai ai ona iloa lelei le mumū o le maʻi mai isi faʻafitauli o le tino.

    I le pancreatitis, toetoe lava o mataupu uma e matauina faʻataʻavalevaʻana tulaʻi mai ona o le gaʻo o se vaega o le pulelele ua faateleina i le tele o le pancreas. O le paʻu o le tagata maʻi e liua samasama, o le mata o le mata o le samasama, o se tamaʻi samasama matagofie e aliali i luga o le laulaufaiva.

    O le isi mea iloga o le avanoa lea lanumoana i luga o le paʻu (i le itulagi o le pito i lalo, coccyx ma le sonone). O le paʻu o tino e mafai foi ona suia o la lanu i le lanumoana poʻo le lanumeamata foi.

    E faʻapefea ona iloa le pancreatitis i se tamaititi?

    O le pancreatitis e maua i le tusa ma le 15-18% o tamaiti e maua i faʻamaʻi poʻo ni faʻafitauli o loʻo galue i le vaega o le digestive. O faʻataʻitaʻiga e matua faigata lava ona iloa, talu ai e toetoe lava a leai se tino, aemaise lava mo tamaiti laiti (e oʻo i le 6-7 tausaga).

    E tatau i matua ona mataala i mea nei faailoga o le mumū masani o le pancreas i se tamaititi:

    • mativa leaga
    • mamafa le mamafa o le tino po o lona paʻu faafuaseʻi,
    • se suiga i le natura o le nofoa, i le noatia ma le fai fuafua i se tulaga mausali ma meaai masani,
    • faitioga a le tamaititi e uiga i tiga faʻagasolo,
    • vaivaiga lautele, le mautonu, moe, lagona o lagona.

    Afai e afaina le faamai, o le tamaititi e maua i le fiva, o faafitauli e maua i le toto, vomiting ma le nausea e mafai ona tupu (e le o taimi uma).

    Pancreatitis i tamaiti matutua atu i le 7 tausaga

    Lapatai pancreatiti i tamaiti aʻoʻoga, e amata i tiga matuia i le hypochondrium, lea e mafai ona tuʻuina atu i le tauau o le tauau ma lalo ifo.

    O le tamaititi ua paʻu, ua i ai le vomiting paroxysmal, o loʻo i ai le manava, belching.

    O le vevela i tamaiti (e le pei o tagata matutua) e seasea ona maualuga aʻe i luga o le 37-37.3 tikeri - o le tuusaunoaga o mataupu o le purulent pancreatitis ma le necrosis pancreatic (necrosis o le pancreas po o le okeni atoa).

    Tausaga masani o le maʻi e le o taʻua, i nisi tulaga e foliga tutusa ma isi pathologies o meaʻai (gastritis, duodenitis, ma isi). E taua tele le faʻaalia o le tamaititi i se fomaʻi pepe ma le gastroenterologist pe a fai o loʻo matauina nei mea nei:

    • lalo ifo
    • leai se tuinanau ma le lava gaoioiga a le tamaititi,
    • fulatila, fatu,
    • vili
    • afaina o tiga e osofaʻia e le silia i le 1-2 itula.

    Taua! I le pancreatitis o le tamaitiiti, o le tiga e sili atu ona faʻailoaina pe a maeʻa taʻaloga i fafo, o meaʻai poʻo le faʻalavelave faʻalavelave (lagona fiafia).

    Mafuaaga

    E tusa ma le 90% o mataupu na maua ai le pancreatitis na mafua mai ona o le ogaoga o le 'ai ma le faʻaleagaina o oloa e aofia ai le alcohol ethyl (ethanol). O meaʻai (aemaise lava pe a tumau), o le tele o meaʻai ma gaʻo i mea taumafa, masaniga leaga - o nei mea e aʻafia ai le le gata i le atinaʻeina o le faʻamaʻi, ae faʻapea foi i lona faigata tele.

    Ae ui i lea, ei ai isi mafuaʻaga e mafai ona saofagā i le tupuga mai o le faʻaleagaina o faiga i totonu o le paʻu. E aofia ai:

    • faʻamalosia le faʻaaogaina o vailaau faʻapitoa (Metronidazole, Furosemide, fomaʻi faʻamaʻi e aofia ai estrogen, ma isi),
    • siama faʻamaʻi ma viral (hepatitis, chickenpox, tonsillitis),
    • gallstone faamaʻi
    • lapisi atherosclerosis,
    • maʻisuka malosi
    • mea oona (meaai, fualaau faasaina, ava malosi),
    • manuʻa ma manuʻa o le manava.

    Faʻalogo! I le taimi o le maitaga, o le lamatiaga o le pancreatitis e faʻaateleina le tele o taimi, o le mea lea e tatau ai i tinā faʻamoemoe ona mataʻituina ma le totoʻa a latou meaʻai ae le o le faʻaleagaina o mea leaga ma gaʻo.

    O le a le mea matautia?

    O le pancreatitis e tatau ona togafitia i le taimi nei, e puipuia ai le fesuiaiga o le faamaʻi i se foliga masani, ona o le maʻi ua mafua ona o ni faafitauli ogaoga.

    • O le faʻapipiʻiina o le suavai i le vaipanoa o loʻo tumu i le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi o le manava, o nisi o ia mea e matela (bronchitis, pneumonia, leotele, ma isi).
    • O le faʻalavelave faifaipea o pancreatitis o le popole lea i maʻi (mafaufau loloto, popole ma le atuatuvale).
    • O le pancreatitis e mafua ai le fausia o le afaina ma tumutumu e le gata i le pancreas, ae faapena foi i isi totoga o le gastrointestinal tract.
    • O le pancreatitis e mafai ona liua i se foliga purulenti, lea e talafeagai ai le vavalalata (aveese) o le purulent foci. A leai, o le aʻafiaga o le inu o le toto ma le maliu o le maʻi e maualuga.
    • Le le atoatoa o le insulin i le solia o le galuega secretory o le pancreas e mafua ai le maʻisuka.
    • E tusa ma le 12% o tagata maʻi na maua i le pancreatitis e afaina i le faʻalavelave o le tui, lea e afaina ai foi i le oti (i se tulaga ogaoga).
    • O le pancreatitis ma se umi umi o le faamai e taofia ai le gaioiga o le muso o le fatu ma afaina ai le faagaoioia o toto toto, lea e avea ma mea vaivai. O le taunuuga e masani ona tafe toto ma le ulu.

    Taua! O le pancreatitis i le le lava o togafitiga vave e faateleina ai le kanesa pancreatic e 40%.

    Fesoasoani Muamua mo le tino pancreatite

    O tausiga faʻafuaseʻi e tatau ona faia saʻo ma vave. O lenei tulaga e faʻapupulaina ai avanoa o togafitiga manuia ma le leai o ni faʻafitauli ogaoga.

    Afai oi ai i le aiga tagata o loʻo mafatia i faʻamaʻi o le tino, e tatau ona e iloa le algorithm o le fesoasoani muamua mo faʻalavelave o faʻafitauli eseese.

    I le tulaga o le tino pancreatitis, e tatau ona e valaʻau i se falemaʻi, ma ao le i taunuu, ia faia laasaga nei:

    • taoto le tagata gasegase, sii maualuga lona ulu (ina ia le mafai e le tagata maʻi ona tataʻi i luga o le vulu i se osofaiga o le tiga o le tiga),
    • tuʻu se mea faʻavevela ma le aisa i lou manava (aua le faʻamafanafana!),
    • ia tuʻuina atu i le tagata maʻi se vailaʻau faʻasaina (No-Shpa, Drotaverin, ma isi mea), afai e le mafai e le tagata maʻi ona foloina le laulau, e mafai ona e faʻaaogaina le vailaau faʻasaina i le tulaga o mea faʻasaʻo saʻo,
    • aua le tuʻuina atu meaʻai ma inu.

    Taua! Le faʻataʻitaʻiga mo se fesoasoani manuia o se osofaʻiga o pancreatitis: HUNGER + COLD + SEX!

    E mafai ona faʻamalolo atoatoa le pancreatitis?

    I le amataga, e taua le malamalama pe o le a tonu le uiga o le upu "toe faʻaleleia". O lona uiga e leai se toe faʻafoʻi. Le mafai ona ola i se olaga atoa e aunoa ma ni tiga tiga ma se mausali, manuia. E taua le malamalama e tusa lava pe a maeʻa le faʻaleleia o mea taua, o le a le mafai e le tagata gasegase ona toe foʻi i masani tuai ma ituaiga olaga, talu ai e le umi le toe faʻafoʻi.

    Ina ia aloese mai le tupu mai o le faoa fou (ma o le uiga lea o le manatu o le "toe faaleleia atoatoa"), e taua le tausisi i tulafono nei:

    • aua le inu ava malosi (i soo se mea, e oo lava i nai mea laiti),
    • aveese le tagofia o tapaa,
    • faʻavae se taumafataga (faʻafefe masani, faʻaaogaina o meaʻai gaʻo mai meaai),
    • matua mulimuli i fautuaga uma, tofiga ma fautuaga a le fomaʻi.

    I le puipuia o faʻasalaga, e mafai ona e inu i taimi uma vailaau togafitiga (mo se faʻataʻitaʻiga, hawthorn, dill, ma isi mea), ae mafai ona faia lenei mea i le faʻatagaga a se fomaʻi, talu ai ona o soʻo se laau toto e faʻasaʻoina mo le faʻaaogaina.

    Lapatitis ogacreatitis

    O se tasi o faʻamaʻi sili ona lamatia o le pancreas o se pancreatitis matautia, e tupu i le 30-40% o mataupu e faʻaleagaina ai lenei okeni.

    O lenei fomaʻi o le mafuaʻaga lea o le atinaʻeina o le gasegase o le gasegase i totonu o le gland, lea e mafua ai le faʻaleagaina tele o le tulaga lautele o le maʻi, le tele o hemorrhages, pullentars, purulentations i totonu o le okeni ma le inupia o gaʻo uma ma fusi.

    O le le iloa lelei o le maʻi ma le leai o togafitiga o le auala mautinoa lea e oti ai mo tagata maʻi taitasi i se faʻafitauli. I mea o lenei tusiga, o le a tatou iloiloina atili auiliiliga pe aisea e tupu ai le pancreatitis, mea matautia, ma le auala e mafai ai ona faʻaalia togafitiga togafitiga.

    Aiseā ma pe faʻapefea ona faʻapipiʻi maʻi?

    O le atinaʻeina o le pancreatitis oona e tele lava ina tupu mai i le tulaga o le aafia i le tino o meaola oona, faʻapea foi le faʻaleagaina o oloa e aofia ai le ava ma le faʻaaogaina o meaʻai "ae le o le amataga fou." O oloa gaosia na tupu mai o se mea e masani ona masani ai e mafua ai ona oona i totonu o tagata.

    Afai e afaina le pancreas pe a uma ona ona oona, ona ono avea lea ma faailoga muamua o faailoga o le atinaʻeina o se ituaiga o vailaau oona o le pancreatic pathology. O le fufuluina o nei faailo e le aoga ma e tatau loa ona e sailia se fesoasoani faafomai talafeagai.

    Oona, pe pei foi ona taua o le ava, o le pancreatitis e tupu tele i alii nai lo tamaitai, i le sili atu i le 85% o mataupu.

    O mea inu ava malosi, o oloa e le o muamua mea fou ma mea vevela e ulu i totonu o le tino, ao faagasolo le malepelepe i vaega ole gasegase, ei ai le aafiaga tuusaʻo i luga o le tino o le tino o le palanymatous organs.

    I le avea ai o se vaega o le sua pancreatic, o le maualuga o le puletini eletini e amata ona faateleina, o le faagasologa o le gaosiga o le eletise o le hydrochloric ua faateleina i le manava o le manava, ma o le ate e faateleina ai le maualuga o le talo ma lona aofaiga.

    O le faʻalauteleina o mea o loʻo maua i le gaosisisini e mafua ai le sili atu o le maualuga o le pulepule ole pancreosimine i totonu o le lua o le duodenum i le 8-10 taimi.

    O le maualuga o vaega aupito sili ona salalau solo o le protéini i le vai pancreatic e mafua ai lo latou faʻasoa i ni faʻalapotopotoga tetele ma le mafai ona folasia ma lo latou vaʻaia i le tulaga o se vaʻaia i totonu o le vavao o le pancreatic ducts. O poloka poloka poloka na faʻafefe ai fuaitau i totonu o le vaeluagalemu o le gland, lea e oʻo atu ai i le soliga o le suavai masani o le sua pancreatic i totonu o le paʻu o le intestinal.

    O le iʻuga o le faʻapipiʻiina o lekese o se faʻaopoopoga o le mamafa i totonu ia i latou ma le faʻafouina o enzymes na gaosia i totonu o le pancreas lava ia.

    I le faagasologa masani o le lomiina, o le faʻafouina o enzymes pancreatic e tupu i totonu o le vaeluaga o le vaʻaia ma le intestine, pe a fai mea o loʻo i ai le eletene o loʻo faʻataunuʻuina ai le faʻaaogaina o le palatini, gaʻo ma gaʻo mai meaai.

    I le tulaga o le solia o le suavai o le pancreatic juice from the gland, o le amataina o le enzymes e tupu i totonu o lona fausaga, lea e tau atu ai i le atinaeina o faiga mo le manavaina o le gland ma lona tulaga i totonu, lea e le o taʻua o le necrosis, lea e aunoa ma ni vailaau o se soa mautinoa i le oti .

    O le ā le lamatiaga o se faʻamaʻi faapena?

    O le taufaasese o le tino o le ituaiga o mea oona o pancreatic pathology e mafua mai i taunuuga nei o lona atinaʻe:

    • osofaʻiga malosi o le suavai i totonu o le pusa pancreatic,
    • o le atinaʻeina o le toxicosis i totonu o masini,
    • le alualu i luma o le namu o le pancreatic,
    • maliu o vaega taitasi o le parenchyma,
    • le atinaʻeina o le suppuration, lea e mafai ona avea ma mafuaaga autu o le maliu o le atinaʻeina o le faamaʻi,
    • faʻaleleia o le suavai i le tino o le sua o le pancreatic o loʻo siomia ai puipui puipui,
    • gaosiga o faʻatoʻaga
    • le faʻavaeina o faʻamaʻi vailaau pepelo,
    • fomaʻi pancreatic.

    Faailoga faʻapitoa

    O ni faʻafitauli o se faʻamaʻi pipisi, o loʻo faʻaalia ai le salalau atu o le faʻaleagaina o le tino i totonu o lona fausaga, faapea foi lona maliu le mautonu ma le faʻaogaina o le tino, e faʻaalia muamua i faʻamaʻi tiga tiga o se natura mataʻutia i se vaega tele o le vailaʻau o loʻo i le hypochondrium.

    Ma faʻatasi ai ma le pancreatic pancreatitis o mea oona, e mafai ona tutupu faʻamaoniga nei:

    • lagona malosi o le gaioiga ma le fausiaina o vomiting leaga lea e le aumaia le toomaga i le soifua manuia lautele,
    • ogaoga masani, ia le itiiti ifo i le 3-4 taimi i le aso, faatasi ai ma se uiga matala,
    • faateleina le vevela o le tino, sili atu i le 38.5 tikeri,
    • faateleina le maualuga o le fatu fatu, pulsation ma le manava,
    • lagona o le le fiafia,
    • manava manava
    • o se lagona o le gaioiga i le taimi o se taumafataga, e mafua mai i le le lava o se vaega tele o enzymes pancreatic i totonu o le vevela o le intestinal,
    • le atinaʻe o tachycardia,
    • faʻaaliga o felaʻuaʻiga,
    • pallo o le paʻu.

    Faailoga faʻapitoa e faʻamatalaina ai le atinaʻeina o le mumū i le pancreas e mafai ona faaopoopoina i le solia o le lagona o le mafaufau, o le maualuga o le faʻaleagaina, ma le le fiafia i le lalolagi atoa ma le tele o vaivaiga i le tino atoa.

    I le taimi o le faʻamalologa o le maʻi, o le lagona o le tiga i le itumalo faʻapitoa, e le o iai foi le manava, o le fusiva ma le manogi le manogi mai le ola e masani ona aliali mai.

    Metotia mo togafitiga o le maʻi

    O le togafitiga o tagata mamaʻi e ala i le faʻaaogaina o vailaʻau mo pancreatitis, e aofia ai le faʻaitiitia o le tiga, faʻasaʻoina le mafatiaga mai le okeni o le parenchymal, ma maua ai se lagona faʻaosofia e faʻaleleia ai le faʻaleleia o le tagata lava ia o vaega ua faaleagaina o le gland.

    Ina ia faʻamamaina le plasma toto ma le suamalie o le tino i totonu o le tino, ua faʻataʻitaʻiina ai taualumaga o le faʻamamafa. E le gata i lea, o loʻo fautuaina mai tagata maʻi:

    1. Ina ia faʻamalieina le afaina ma taofia microflora mai siama, fualaau o fualaau oona e pei o Metronidazole, Flagyl ma Ceftriaxone.
    2. E faʻamalieina le pipisi i le pelele ma le pancreatic ducts, faʻapea foʻi ma le faʻasaʻoina o le tiga, vailaʻau spasmolytic, e aofia ai Promedol, No-Shpa, Papaverin, Novocain, Platifillin ma Metacin, ma sili ona lelei.
    3. Ina ia faʻaitiitia le tulaga o le gaosiga o vaega eletise i totonu o le gland, sauniuniga o le antacid.
    4. Ina ia taofiofi le gaioiga o le enzymes o loʻo faʻaaogaina i totonu o le pancreas, ma faʻamautinoaina lona faʻaumatia mai le totonu, ua faʻamautuina le initaneti o le pamu.
    5. O le faasaʻoina o le eletise, alkaline, vai ma le eletise eletise, o le vailaʻau masima-masima e tui i totonu o le tino o le tagata maʻi e ala i le faʻapipiʻiina o le kululu.
    6. Ina ia faʻaitiitia le gaioiga o le manava o le manava, o le faʻaaogaina o Alemagel ua faʻamatalaina.
    7. Ma ina ia faaitiitia le maualuga o le inu o le pancreatic, ua faatonuina ai cytostatics, o le tasi o ia o Fluorouracil.

    I le tulaga pe a oʻo i le tulaga oona o le faʻamaʻi o le okeni o le parenchymal e oʻo atu i le isi faiga sili ona ogaoga o le atinaʻe - purulent pancreatitis, na o le pau lava le filifiliga sao o le faia lea o taotoga.

    I lalo o togafitiga faafomai, o le taotoga taatele o taotoga o le faʻaaogaina o le taoto laparoscopic, o se faʻalavelave faʻaleagaina ma le faʻaleagaina mo le togafitia o liona eseese o le okeni.

    Ina ia aua le aumaia le mataupu i le taotoga, e tatau loa loa, i le taimi lava e maʻi ai le pancreas, saili le fesoasoani a tagata tomai faapitoa.

    A maeʻa ona suʻeina se suʻega suʻesuʻe, e tatau ona e vave amata togafitiga faʻapitoa i vailaʻau, mataʻituina o se mea taumafa faapitoa ma meaʻai uma lava e mafua ai le inupia o le tino i le ituaiga o meaʻai gaʻo, ava malosi, meaʻai e muta ma faʻafeiloaʻi i mea oona.

    Afai o le faʻamaʻi i se tulaga sili atu ona alualu i luma o le atinaʻe ma o loʻo i ai le faʻavaeina o maa i totonu o le pancreas na poloka ai fuaitau i le pancreatic ducts, ona avea loa lea o le taotoga le filifiliga saʻo e toe faʻafoisia ai le gaioiga o le pancreas.

    Meaai taumafa

    E pei ona uma ona taʻua, o se tasi o metotia o togafitiga o togafitiga faʻapitoa o le tausisia ma le tausisia o taumafa faapitoa. I le lua muamua i le tolu aso talu le osofaiga ogaoga o le soona inu oona, o le anapogi atoatoa e tatau ona iai faatasi ai ma se vaega o meainu.

    Mai mea taumafa, e tatau ona vavaeeseina atoa le faʻaaogaina o meaai ma le maualuga o pasene o mea gaʻo, faʻapea foʻi ma ipu e saunia e ala i le kuka ma ulaula.

    Tuusaunoaga e tatau ona faia ma mea uma e mafua mai i le susu, ava malosi o le lauti ma le kofe, faapea foi ma mea e gaosia ai le maualuga o le suka. E tatau foi ona faatapulaaina le masima.

    O vailaʻau oona e aofia ai ava malosi e matua faasaina.

    O le faʻaaogaina o fualaau 'aina fou e faʻamalosia mo faʻamaʻi pipisi, sei vagana ai fualaau aina suamalie, pei o vine, apples and plums.

    Faʻaleleia le meaai e tatau ona:

    • eseese fatu ma fualaau suamalie,
    • palu faʻamafa po o moa moa,
    • ae le o ituaiga o meaʻai ma iʻa e tunu i totonu o le ogaumu poʻo le uila,
    • fuālaʻau kuka
    • Lago fua
    • e le o se mea suamalie suamalie ma se vai inu vaivai.

    O le tausisia o le taumafa e tatau ona tumau pe a ma le ono masina mai le amataga o le maʻi.

    I le tulaga o le solia o le taumafataga, faapea foi ma le faʻaaogaina o le ava malosi, o se osofaʻiga faifaipea o faʻamaʻi faʻamaʻi e mafai ona tupu vave lava ma i se faʻalavelave sili atu ona leaga i le paʻu o le parenchymal ma se faʻalavelave matuia tele o le soifua manuia o le tagata maʻi.

    O faʻasalaga taʻitasi o faʻamaʻi pipisi e oʻo atu ai i se faʻalavelave sili atu ona leaga i le pancreas, lea e toetoe lava a le mafai ona toe faʻafoisia lona tulaga i le tulaga muamua, lea e oʻo atu ai i se suiga i se tulaga faifai pea o le maʻi, e aofia ai taimi o le faʻamagaloga ma le faʻateleina.

    Pancreatic intoxication and pancreatitis

    O le pancreas o le a avea ma pulefaʻatonu o le tele o galuega a le tino, e maua ai le sili ona taua o le enzymes e aofia ai i le gaʻoina. O sina mea itiiti lava i lana galuega e mafua ai le ogaoga o taunuuga, o le mea lea e manaʻomia ai se uiga faʻaeteete ia te ia lava ma vave amata togafitiga i uluai faailoga.

    Faailoga o se osofaiga o pancreatitis (pancreas), pe faapefea ona aveese nai lo le anesthetize?

    I tausaga talu ai nei, o le pancreatitis ua avea ma taʻitaʻi i faʻamaʻi o le vaega o meaʻai. O le mafuaʻaga o lona atinaʻe e manatu o le i ai o le pepatic ulcer, gastritis, faʻapea foi ma le faʻavaeina o maa i totonu o le vevela. O le pancreatitis e mafai ona mafua ai mea oona, faʻamaʻi pipisi, tele inu ma le oona. O nisi taimi mo le atinaʻeina o se maʻi faʻalavelave e lava lea e maua ai se taumafataga faʻamaʻapoʻa, inu meaʻai ma le ava malosi.

    Afai tatou te mafaufau e toetoe lava o tagata uma e le itiiti ifo i le tasi na faʻasatau i meaai lelei ma le gaʻo e aunoa ma le teena o le ava malosi, ma faaopoopo ai foi le mea moni o le tele o tagata o lo tatou atunuu, e aofia ai tamaiti, faʻaauau pea, ona faigofie ai lea ona mate lena pancreatitis lamatia toetoe o tagata uma.

    O le pancreatitis e mafai ona matua.O se tasi o ona faailoga o le paxysmal pain, o lona malosi e matua tele na mafua ai le tiga ma le afaina ai le malamalama faaletagata. Pe a aliali mai, e tatau ona e sailia vave le fesoasoani faafomaʻi, ma lafoaia uma le togafitiga a le tagata lava ia. E uiga i soʻo se faʻaoga o sauniuniga e aofia ai enzymes digestive, i le taimi nei e leai se tautalaga. O se osofaiga o le tino pancreatitis e tatau ona aveese na o le falemai.

    O le mafuaaga o se tiga ogaoga i se osofaiga o le pancreatitis o le tulaga faapitoa o le pancreas ma lona tulaga faapitoa i le gaosia o meaai. O le mea moni e faapea o lenei okeni e maua ai enzymes oona e talepeina ai aʻafia, gaʻo ma gaʻo i le duodenum.

    I le tulaga o le maʻi pancreatic, o lona edema ma le vasospasm e tupu, ma e masani ona tupu mai ai le tafe mai o mea gaosia. O le iʻuga, o le a faʻapipiʻi ai elemene digestive i le pancreas lava ia ma galue i luga o ona masini. O loʻo i ai se faʻagasologa o le faʻapalapalaina o ona masima, faʻatasi ai ma le tiga paxysmal paʻu. O lenei tulaga ua taua o se osofaiga o pancreatitis poo le pancreas. O aʻafiaga e aofia ai le gasea, vomiting, palpitations, pa'ū o le toto, faʻamaʻi, paʻu o le paʻu ma le faʻavaveina o le vevela.

    Ae ui i lea, o nei faʻamaoniga o loʻo faʻaalia foi i le tele o isi faʻamaʻi e manaʻomia ai togafitiga faafomaʻi faʻafuaseʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻaogaina tele o le maʻi o le manava. Mo lenei mafuaʻaga, soʻo se tiga ogaoga o le manava e tatau ona avea ma faavae mo se suʻesuʻega faanatinati ma faʻamalamalamaga o le siama. Seiloga lava e faia se faʻamaonia saʻo e mafai ona e mafaufau e uiga i le auala e faʻafefe ai se osofaiga faʻafuaseʻi ma le mea e tatau ona faia.

    O le tele lava o taimi, pe a fesiligia pe o le a le mea e fai i se osofaiga o pancreatitis, latou te taliina e te manaomia le teenaina o meaai, tuu le aisa i lou manava ma avatu i le tagata maʻi le filemu. Ae o nei mea uma e mafai ona faia i le taimi masani ole faʻamaʻi, pe a leai se masalosalo o le paʻu lea e tiga ai. E tāua le vavaeeseina o le faʻaaogaina o soʻo se enzymes oona, aua latou te faʻamalosia le galuega faalilolilo, faʻamalosia le totoga o le maʻi mama e maua ai le tele o suavai, o le afaina o lona tino o le mafuaʻaga lea o se tiga matuia.

    E mafai ona e tagofia fualaau faasaina lea e fesoasoani e faʻamalolo le spasm ma afaina ai toto toto, faapea foi ma soo se vailaau oona. Afai e le faʻaleleia le tulaga ma o faʻaalia o se osofaʻi faʻalavelave faʻaauauina, e tatau ona e sailia fesoasoani faafomaʻi, i le mea latou te iloa lelei pe faapefea ona fesoasoani i le tiga ogaoga.

    Ae tusa lava pe taofia le osofaiga ma alu ese le tiga, e tatau ona le tolopo le asiasiga i le fomaʻi ma asiasi ia te ia i se taimi lata mai. O faʻamaʻi pipisi uma e tatau ona togafitia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

    Fesoasoani muamua ma togafitiga mo se osofaʻiga o pancreatitis

    O le mea moni, faʻatasi ai ma tiga ogaoga e tatau ai ona valaʻau i se fomaʻi, ae faʻapefea ona e taofi ma faʻaalia se osofaʻiga o pancreatitis ao faʻataʻavalevale se falemaʻi?

    I le taimi o togafitiga, e mafai ona maua le tagata maʻi i le 0.8 mita o le drochverine hydrochloride poʻo le leai-shpu. E mafai foi ona e faia se tui o le papaverine (2 ml) pe a sui i se tali No-shpa. Mo le faʻamalosi, e tatau ona e faia se ituaiga o analgesic. E le fautuaina e fomaʻi le suʻeina o isi vailaau e sili atu nai lo le antispasmodics ma analgesics, ina ia le afaina ai le tagata maʻi.

    I le taimi o nei faailoga, e na o le vai lava e mafai ona maua, ae le sili atu i le 1/4 ipu i se mea e tasi. E fautuaina e inu o ia i le 30 minute. O le tulafono aupito sili o fesoasoani muamua mo se osofaiga o le tino pancreatitis o le fiaai, malulu ma le filemu. Fomaʻi fautuaina e mulimuli i nei taʻiala. O le aisa e sili ona aoga e le o le manava, ae i le pancreas mai tua. I lenei tulaga, o le aafiaga o le taualumaga o le a sili atu ona matauina.

    E faʻapefea ona aveese, taofi, ma faʻaleagaina se osofaiga o pancreatitis?

    O le tagata gasegase i le taimi o se osofaʻiga o pancreatitis e masani lava ona faigata le manava. O le mafuaaga lea e tatau ai ona manava i luga, ma o le auala lenei o le a fesoasoani i le taulimaina o tiga: e tatau ona taofiofia lou manava seia oʻo ina paʻu le tiga, o lea o le a sili atu ona faigofie mo le tagata maʻi ona feagai ma tiga.

    Afai ei ai se manaʻoga ia vomiti, ona e le taofia, e tatau ona e fesoasoani i le manava ia faʻamamaina ia lava e ala i le aʻapa i luga o le laulaufaiva ma lua tamatamailima. I le avea ai o se tulafono, pe a uma le vomiting, e sili atu ona faigofie le tagata maʻi, ae, o le mea e leaga ai, o se fesoasoani le tumau lea.

    I le tulaga o le tagata maʻi e matua mautinoa lava e leai ni maʻa i totonu o lona gaʻo, ona mafai lea ona e taofia le osofaʻiga e ala i le inu o fualaau oona. E tatau ona tuʻuina atu i ai ni papa e lua i le aso. Ae e tatau ona e manatua e tatau ona i ai soʻo se sui sooupu e tatau ona ave faʻatasi ma vailaʻau faʻasaina.

    Afai ua faaleleia le tulaga o le maʻi, o le osofaiga a pancreatitis ua pasi ma ua ai le fiaʻai, ona le tatau ai lea ona e 'ai mo aso e tolu. E mafai ona e inu naʻo: vai vevela poʻo vai moli e aunoa ma le kesi ma sina lauti suamalie. A maeʻa ona tuʻuina atu le fesoasoani muamua i se tagata maʻi i le pancreatitis, e tatau ona faia suʻesuʻega ma togafitiga i se falemaʻi ina ia aloese ai mai le toe foʻi i le lumanaʻi.

    E faʻapēfea ona fesootaʻi le fatu ma le pancreas - o faʻafitauli e leʻi mafaufauina o pancreatitis

    O le tino o le tagata o se faʻapotopotoga tuʻufaʻatasia e na o lalo lava o le tulaga o le faʻamaopoopoina o galuega o totoga ma totoga o tino i lalo o le pulea lelei o le tino, tino o meaola ma isi tulafono faatonutonu. I le tulaga o le le manuia o se tasi o vaega o se tasi se tasi, o le faʻaaogaina o isi vaega o le polokalama e faʻalavelaveina.

    Faatasi ai ma le pancreatitis, o se aafiaga tuusao pe leai foi i luga o le galuega a le loto e le o aofia ai. O nisi taimi o le kapenisi e faigata ona iloa mai uiga o le palafreatic tissus inflammation. E naʻo se fomaʻi e mafai ona iloa le va o uiga ma tali le fesili pe mafai e le pancreas ona tuʻuina i totonu o le loto.

    Cardinalgia ma pancreatitis

    O nei tulaga e seasea maua. Ae o se tasi o maʻi e masani ona ufiufi ai foliga o se tasi.

    E faigata ona fai pe o le fea e sili atu le matautia - pancreatitis, tiga o le fatu. O tulaga uma e lua e manaʻomia ai le tausiga faʻafuaseʻi i se iunite faʻapitoa.

    Mo le togafitiga o le gastritis ma le maʻi fatu, ua faʻaaoga lelei e le au faitau le Monastic Tea. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

    Faʻanoanoa o le fatu, taʻua cardiagia, e tusa ai ma le matauina o fomaʻi faʻaonapo nei, e seasea lava ona i ai uiga masani. E aofia ai:

    • localization: i tua o le sternum,
    • faʻamalolo: i le itu o le tauagavale tauagavale, tauau o le tauau, tauau, lima, vae pito i lalo,
    • tulaga tutupu: i le taimi o le malosi faaletino,
    • tali atu i togafitiga: faʻamalosia lelei i tagata gasegase e maua le nitroglycerin ma isi foaʻi foaʻi nitro.

    I le faateleina, o le tiga e le afaina ai le sternum, ae o loʻo i ai faʻalapotopotoga faʻapitoa. Aua e te mautinoa, mo se faataitaiga, o le fusi o le fusi o se faʻaalia faʻaalia o le mumu o le pancreatic. Masalo, o le foliga mai o le angina pectoris poʻo le faʻaleagaina o le myocardial e faʻaalia lava ia i faʻamatalaga o le falemaʻi ua faamatalaina.

    Cardinalgia poʻo pancreatitis: na o le fomaʻi e tali mai

    O le pancreas e masani ona tuʻuina atu i totonu o le fatu. O tiga i totonu o le fatu ma le pancreatitis e tatau ona vaʻaia i le tulaga muamua. E faigata ona iloa le eseesega o nei tulaga faʻaleagaina e aunoa ma le faʻaaogaina o fale suʻesuʻe ma mea faigaluega o suʻesuʻega. E manaʻomia se electrocardiogram, samato samples mo le fuafuaina o le amylase, creatine phosphokinase, troponin, myoglobin, aspartate aminotransferase, alanine aminotransferase, faʻataʻitaʻiga mo diastase.

    O le pancreatitis ma le tiga o le loto ma le tagata maʻi o loʻo matauina i le mataupu pe a maʻi muamua le tagata maʻi i le angina pectoris. O le mumu o le pancreatic o se malosiaga mamana, o se mea e faʻalavelave ai se maʻi maʻi. O le faʻaogaina o le tino e mafai ona faʻaosoina ai le faʻalavelave o le falemaʻi o angina pectoris ma mafua ai le alualu i luma o le maʻi.

    O le tiga i totonu o le fatu ma le pancreatitis e le aofia ai le mea mulimuli, e tusa lava pe maua faailoga o le angina pectoris, faʻaleagaina o le myocardial i le electrocardiogram. O lenei tulaga e sili atu le faigata ona togafitia. E tatau ona aofia ai se fomai tipitipi, o se cardiologist i le togafitiga. Faʻatinoina se faʻamalamalamaga, maioio o le togafitiga. Pancreatitis ma angina pectoris o se faafitauli faʻaletonu, ae latou te fofoina taitoatasi.

    E faʻapefea ona iloa le tiga i totonu o le fatu ma le angina pectoris ma faʻaalia ai le tiga i pancreatitis

    E matua taua tele le aoina saʻo o faʻamaumauga a le tagata. E taua tele mo le fomaʻi pe na i ai muamua ia tiga, po o le a le umi na latou tumau ai ma pe o le a le tulaga na latou taofi ai. Le afa o le faʻamaonia saʻo i le tuʻuina saʻo o fesili ma tali faamaoni mai le maʻi.

    Faʻafeiloaʻi i faʻamaʻi pipisi o le fatu o tiga ia e tupu i le taimi o le faamalositino. Ae o nisi taimi e mafai ona latou faʻalavelave i le mālōlōga, aemaise lava i faʻalavelave ogaoga o angina pectoris. O le mea lea e tatau ai ona iloa po o le a le fesoasoani i lenei tulaga. O le tabroglycerin tablet poo se fualaau o le nitrospray, lea e faaleleia atili ai le lelei, e fiafia i le siakiina o le myocardial.

    A oʻo mai le tiga i tua o le sternum i le tele o mea taumafa, e tatau ona faia le pancreatitis, e ui lava ile angina localization.

    O le tele o faʻamaʻi e mafai ona tuʻuina atu i le fatu fatuga, e aofia ai le mumū o le pancreas. O le pancreatitis o le a lagolagosua i tala muamua o le tiga lea e fesootaʻi ma le inupia po o le afua mai i se talaaga o mea sese i le taumafataga.

    E faigata ona iloa faʻamaonia faailoga o le suʻesuʻega o le muscle fatu. Ae e mafai ona masalomia faʻaaliga o pancreatitis. Mo lenei mea, o le vaega o sooga vavave e faʻapipiʻi. Faatasi ai ma le tiga i le itu tauagavale lona lua po o le lona tolu, o le afaina o le pancreas e foliga mai.

    Ma le isi, e suʻesuʻeina Kach ma Mayo-Robson syndrome. Iloiloga o le faagasologa o le 8th, 9th, 10th and 11th thoteletes e maua ai le tiga i totonu o le pancreatitis. O se faailoga lea o Kacha. Faatasi ai ma le maʻi o Mayo-Robson, o le tiga e iloa i le palpation o le itu taumatau agavale-o le vertebral. O nei faʻamaoniga e patino lava mo le pancreatitis. Aemaise lava, faʻatasi ai ma faʻamatalaga o le peritoneal, le lelei i le mataupu a angina pectoris.

    Loto o le fatu o le fatu

    O le afaina o le tino o le tino e masani ona le afaina ai le tulaga o le fatu. Ae faʻatasi ai ma se faʻavevesi tele o le faʻamaʻi poʻo i le taimi o le pancreatitis, e mafai ona faʻalavelave le uʻamea ma le faʻasoesa. E faʻapefea ona faʻamatalaina o latou foliga?

    O le masani masani o arrhythmias o tachycardia. O le vave vave lea o le loto nutimomoia lea e lagona e le maʻi. O le pulse e sili atu nai lo le masani - sili atu i le 90 pa i minute taitasi. Tachycardia e tupu mai i se faʻalavelave faʻafesoʻotaʻi. E i ai vavalalata vavalalata i le va o le faʻaogaina o le fatu ma totoga o le manava. E iloa i latou i a latou togafitiga. I le tulaga o le pancreatitis, atonu o le pancreatic-cardia syndrome e ala i le faʻatusatusaga i le gastrocardial poʻo le cholecystocardial syndrome.

    O le isi masini e mafai ona faʻaalia mo uiga ogaoga (pe a oʻo mai faʻafitauli o pancreatitis). I le taimi lava e tasi, o le tiga i totonu o le manava e tuʻuina atu i totonu o le loto. Tachycardia ma le pancreatitis e mafua ona o le gaioiga mumusu o le tino. E matuā manino lava lenei mea pe a oʻo ina vevela le vevela i le subfebrile, numera febrile. I le 1 tikeri, 10 lu i minute taitasi. Ae o le pulse i le pancreatitis e mafai ona oʻo i le 120-130 i le minute. Suiga o uo i le toto. E i ai le uiga o le faʻamaoniga, e ui lava i le taimi muamua e oso maualuga le toto.

    Extrasystole

    O nisi taimi o gasegase e matauina le foliga mai o mea e taʻua o mea e le mautonu. O lona uiga, o le masani masani o le fatu e faalavelaveina e fatugaʻo, lea e faamatalaina e tagata gasegase faapitoa, vave pe tuai, e le taumate. O loʻo matou talanoa e uiga i extrasystoles.

    I faʻamaʻi o le vevela o le manava ma le potu toe faʻafouina, o lenei ituaiga o faʻalavelave faʻalavelave faʻapitoa o le tino e foliga mai. O le pancreas ma le palpitations e masani ona fesoʻotai. O auala nei o le atinaʻeina o faʻasesega fatu faʻapitoa (extrasystoles) e iloga:

    1. Suiga i le paʻu eletise faatasi ai ma le atinaʻeina o hyperkalemia (faʻapupula i le vevela potassium).
    2. Faʻaaogaina o le mafaufau mai le pancreas (ua faʻamatalaina mai i le tulaga o le lautele o le innervation).
    3. Inisication syndrome.
    4. Faʻalavelave faʻalagona (faʻaosooso i le atuatuvale, popole).

    O le lamatiaga o suprasystoles ma pancreatitis e mafua mai i le mea moni e mafai ona latou faatupuina ni faʻalavelave sili atu ona ogaoga, aemaise lava faʻatasi ai ma faʻamaʻi pipisi o loʻo iai i le fatu muscle. Extrasystole galue e avea o se faʻaosoina (mafuaʻaga o le tachycardia ventricular), faʻamalosia o le atrial or flutter, lea e mafai ona oti.

    Tuua Lau Faamatalaga