Fraxiparin - tagata ofisa * faatonuga mo le faʻaaoga

Faamatalaga talafeagai i 29.12.2014

  • Igoa Latina: Fraxiparine
  • ATX Code: B01AB06
  • Mea aoga: Calcium Nadroparin (Nadroparin calcium)
  • Foafoa: GLAXO WELLCOME PRODUCTION (Farani)

1 tui o le fualaau faasaina Fraxiparin e mafai ona aofia ai 9500, 7600, 5700, 3800 poʻo le 2850 IU anti-Xa nadroparin calcium.

Isi vaega: hydrochloric acid poʻo le fofocalcium hydroxyidevai.

Pharmacodynamics ma pharmacokinetics

Pharmacodynamics

Laititi o le mamafa o le tinoHeparinfualaau gaosia e maua mai i le faʻamalolosi mai le heparin glycosaminoglycan faatasi ai ma se fua faatatau tutusa o le mamafa o le 4300 daltons.

E i ai le maualuga o le vasa mo le toto toto antithrombin 3, lea e oʻo atu ai i le taofiga o le itu Xa - o lenei mea e mafua ona o le faʻalauiloaina antithrombotic aʻafiaga nadroparin.

Faʻatoagaina: le siakiina o mea e fai ai suiga o le tino, fibrinolysis e ala i le tuusaʻo tuusao o le mea e faʻafefeteina ai mea plasminogenmai siama o le endothelial, o se suiga i tulaga maualuga o le toto (o le faʻaitiitia o le viscosity o le toto ma le faʻalauteleina o le gaogao o membranes o suauʻu platelet ma cellulocyte).

Faatusatusa i lifi vavalalata o loʻo i ai se faʻafitauli sili atu ona vaivai i luga o le platelet, i luga o le faʻaopoopoga ma luga o le hemostasis matua.

Aʻo faagasolo togafitiga o togafitiga faʻatasi ai ma le maualuga o le gaioiga, o le APTT elongation o le 1.4 taimi e mafai ai. I le gasegase faʻasolosolo, e le mafua ai ona faʻaitiitia le APTT.

Pharmacokinetics

A maeʻa le inisiua, o le maualuga o le anti-Xa, o lona uiga, o le maualuga o le maualuga o le toto e oʻo atu i le 4-5 itula, e toetoe lava a gauai atoa (e oʻo i le 88%). I le tui malosi, o le maualuga o le anti-Xa gaoioiga e tupu pe a uma le 10 minute. O le afa-ola faʻamaʻi e latalata i le 2 itula. Ae ui i lea, o anti-Xa meatotino e aliali mai mo le itiiti ifo ma le 18 itula.
Metabolised i le ate faʻaumatiaga ma faʻataʻitaʻiga.

Faailoga mo le faʻaaogaina

  • Lapataigafaʻalavelave faʻamaʻi(pe a uma togafitiga faʻapitoa ma taotoga, i tagata e maualuga le lamatia o le thrombosis, mafatiaga loto poʻo faʻalavelave faʻafuaseʻiituaiga faʻapitoa).

Contraindications

  • Faʻafefe poʻo ona aʻafiaga faʻapitoa e aʻafia ma le faʻatetele matua.
  • Thrombocytopenia pe a faʻaumatia nadroparini aso ua mavae.
  • Faʻaleaga manu faʻatasi ai ma se lamatiaga ole toto.
  • Tausaga i le 18 tausaga.
  • Uma toe le manuia.
  • Vaʻaia o le tino.
  • Manua po o gaioiga i luga o le taula ma le faiʻai po o luga o mata.
  • Faasoa afaina o le endocarditis.
  • Vaʻavaʻavega i vaega o le vailaʻau.

Faaaoga faʻaeteete pe a: faʻasolosolo poʻo faʻalavelave faʻapitoa, maualuga maualugaogaoga, ma maʻi pipisii taimi ua tuanai poʻo isi faʻamaʻi e iai le tele o aʻafiaga o le totoʻa, suiga o le toto i le tino o le choroid ma le retina, pe a uma le taotoga, i tagata mamaʻi e oo atu i le 40 kilokalama, pe afai o le umi o togafitiga e sili atu i le 10 aso, le tausisia le togafitiga fautuaina, pe a faʻatasi ma isi vailaau oona.

Faʻaiʻuga

  • Faʻatinoga mai le faiga faʻavae: faʻafetaui o faʻalapotopotoga eseese.
  • Faʻatonuga mai le hematopoietic system: thrombocytopenia, eosinophilia.
  • Tali a le Hepatobiliary: tulaga maualugaate enzymes.
  • Faʻatonuga mai le faʻaogaina o le tino: gaioiga o le gasegase.
  • Faʻaauau i le lotoifale: o le faʻavaeina o se mea faʻapitoa hematomas i totonu o le vaega o tui, o foliga vaaia o faʻavae malosi e mou ese atu pe a mavae ni nai aso, necrosis paʻu i le vaega o le pulega. I nei tulaga, o le togafitiga ma Fraxiparin e tatau ona faamutaina.
  • Isi tali: hyperlink, priapism.

Faʻasalaga

Togafitiga: o le toto malulu e le manaʻomia le togafiti (faʻaititia le togi poʻo le tuai o le tui mulimuli). Protamine Sulfate le faʻamavae fofo taga Heparin. O lona faaaogaina e tatau ona naʻo tulaga ogaoga. E tatau ona e iloa e 0.6 ml protamine sulfate e faʻasese ai le 950 anti-Ha ME nadroparin.

Fegalegaleaiga

Mataʻutia o le tupu hypermalemiafaateleina pe a tuufaatasia mavailaʻau faʻasalaʻau, faʻatoʻaga o le ACE, faʻamaʻi faʻamalolo, faʻasolosolo faʻamalolo, mea faʻamaʻi, non-steroidal anti-inflammatory drugs, tacrolimus, cyclosporine, trimethoprim.

Faʻaaoga faʻatasi ma acetylsalicylic acids, tuusaʻo tuusaʻo, NSAID, fibrinolytics poʻo dextran e faʻalagolago faʻatasi ai aafiaga o fualaau faasaina.

Folasaga faʻasalalau ma tuʻuina

O le Fraxiparin o loʻo maua i le auala o se vaifofo mo le faʻapipiʻi (sc) pulega: o se vai manino poʻo sina paʻu paʻu, lanu moli poʻo le lanu samasama (i le 0.3 ml, 0.4 ml, 0.6 moli, 0.8 moli poʻo le 1 moli i tui tioata e lafoaʻi tioata, 2 tuʻuina i totonu o se manulele, i se pepa pepa pepa o le 1 pe 5 pepa).

1 ml o vaifofo e aofia ai:

  • gaioiga galue: calcium nadroparin - 9500 ME (faʻapotopotoga faavaomalo) anti-Xa,
  • vaega o ausilali: faʻafitauli o le calcium hydroxide (poʻo le faʻaitiitia o le hydrochloric acid), vai mo le iniseti.

I le 1 tuila, o le calcium content o le nadroparin e faʻatatau i lona voluma ma fetaui ma le aofaiga o loʻo i lalo:

  • volume 0.3 ml - 2850 ME anti-Xa,
  • 0.4 ml - 3800 ME anti-Xa,
  • volume 0.6 ml - 5700 ME anti-Xa,
  • volume 0.8 ml - 7600 ME anti-Xa,
  • 1 ml volume - 9500 ME anti-Xa.

Pharmacokinetics

O le filifilia o mea tau vailaau mo togafitiga e faavae i luga o suiga i le anti-Xa gaoioiga autu o le plasma.

I le maea ai o le pulega, e oʻo atu i le 88% nadroparin e faʻaaogaina, o le maualuga o le anti-Xa (Cmax) ausia i le 3-5 itula. Faʻatasi / i le faʻaofiina o Cmax e tupu i le itiiti ifo i le 1/6 o le itula.

E faʻafefeteina i le ate i se tulaga sili atu e ala i le faʻatupuina ma le faʻaleagaina.

T1/2 (le afa-ola) faʻatasi ma le iv pulega - pe a ma le 2 itula, faatasi ai ma le s / c - e tusa ma le 3.5 itula. E le gata i lea, o le anti-Xa i le maea ai o le pulega i se fualaau o le 1900 ME anti-Xa e tumau mo le itiiti ifo ma le 18 itula.

I tagata matutua, o le faʻasoasoaga ole fomaʻi e faia e tusa ai ma le faaletonu o le physiological tausaga o le matua galue.

Pe a fuafuaina Fraxiparin mo le togafitiga o le felivavale le toʻa, faʻaleagaina o le myocardial e aunoa ma le Favela poʻo le thromboembolism i tagata mamaʻi ma le agavaʻa pe leai foi ma le kiliata o le creatinine (CC) mai 30 ml / min i le 60 ml / min, e tatau ona faʻaititia le fua faatatau i le 25%. I tagata gasegase ma le le atoatoa, o le tofiga e solia.

Mo le puipuia o le mai i le gasegase i tagata gasegase ma le vaivai poʻo le le atoatoa, e le manaʻomia se faʻaitiitia o le nadroparin, ma le faaletonu ogaoga, e tatau ona faʻaititia le togi e 25%.

O le faʻalauiloaina o le maualuga o le mamafa o le hepatarin molekopo i totonu o le laina pito i lalo o le vavao o le dialysis e taofia ai le totoina o le toto i totonu o le faasologa o le dialysis. I le tulaga o le televave, o le faʻaaogaina o Fraxiparin i totonu o le taamilosaga masani e mafai ona tupu ai se faʻaopoopoga i le mea e faʻaaoga ai le anti-Xa e aʻafia ma le vaega faaiu o le le atoatoa.

Faatonuga faapitoa

Aua e te tuiina le fualaau faasaina!

I le togafitiga ma Fraxiparin, o lona fesuiaiga ma isi vailaau o le vasega o le mamafa o le heparin mole mamafa e le taliaina. E mafua ona o le solia o le faʻatulagaina o metotia faʻatonuga ona o le faʻaaogaina o vailaau o vailaʻau eseese mai le fualaau faasaina.

O tui faʻauʻuina e faʻatagaina ai oe e filifili saʻo le fualaau o le tagata lava ia, ma mafaufau i le mamafa o le tino o le tagata maʻi.

O aʻafiaga o le necrosis i le eria o le fofo o togafitiga e masani lava o le purpura, o se erythematous tiga poʻo se mea na afaina (e aofia ai ma mea masani). Afai latou te tupu, taofi le faʻaaogaina o Fraxiparin vave.

Hepatins e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le thrombocytopenia, o le mea lea e tatau ona tuʻuina atu le togafitiga faʻatasi ma le mataituina ma le faʻaeteete o le countlet count. E tatau ona faʻamautinoa le faʻaeteete, ma afai e tulaʻi mai tulaga nei, e tatau ona taofi vave togafitiga: o le thrombocytopenia, o le palota iloga (30-50% o le uluaʻi tau) o le countlet counts, aʻafiaga leaga o le thrombosis o loʻo togafitia, ma le thrombosis na tutupu i le taimi o le puleaina o le vailaʻau , faʻasalalau le faʻamaʻi pipisi o le coagulation syndrome.

Afai e manaʻomia, e mafai ona faʻamalosia Fraxiparin i tagata gasegase i le tala faasolopito o le thrombocytopenia o le heparin lea na tupu i le taimi o le faʻaaogaina o heparins e leʻi faʻaalia pe maualalo. I lenei tulaga, ua faaalia ai se lisi o le platelet i aso taitasi. Afai e tupu mai le thrombocytopenia, e tatau loa ona vave taofi le faʻaaogaina o fualaau faasaina ma mafaufau i le tofiaina o vailaʻau o isi vaega.

O le tofiga o Fraxiparin e tatau ona faia na o le amanaʻiaina o taunuuga o le iloiloga o le galuega tele.

Faʻasagaga o le faʻaaogaina o le heparin i tagata gasegase ma le maualuga o le pasela i totonu o le toto poʻo le aʻafiaga o le faateleina o le maualuga o le pasela i totonu o le toto, o le a mafai ona faateleina le hyperlink. I le itu lea, faatasi ai ma le umi o togafitiga poo togafitiga o tagata gasegase e le masani ai, o le maʻisuka, o le acetic acid po o i latou e mauaina le togafitiga faafomaʻi ma le angiotensin le faaliliuina o inhibitors o le enzyme (ACE), non-steroidal anti-inflammatory drugs (NSAIDs) ma isi fualaau oona e fesoasoani i le atinaega o hyperkalemia, pulea le maualuga o le paluka i totonu o le toto.

O le filifiliga i luga o le mafai ona tuʻufaʻatasia faʻamaloiloga faʻatasi ma le paʻu o le neuroaxia e faia faʻavae taʻitasi i luga o se suʻesuʻega o le fua o le manuia ma le lamatiaga o lenei tuufaatasiga.

Pe a taitaia le vaʻaia ma le faʻasolosolo faʻamaʻi poʻo le lūlū o le lumbar, o le vaitaimi i le va o le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina ma le faʻaofiina poʻo le aveeseina o le ogatotonu po o le falesa o le epidural poʻo le catheter e manaʻomia. A faʻaaogaina Fraxiparin mo le puipuia o le thromboembolism, e le itiiti ifo i le 12 itula, mo le faʻamoemoe o togafitiga - 24 itula. I le le atoatoa, e mafai ona faateleina le va.

I le tulaga o le le atoatoa o le galuega

Mo le togafitiga o le thromboembolism, o le angina e le maluelue poʻo le faʻaleagaina o le myocardial e aunoa ma le Q, o le faʻaaogaina o le solution nadroparin o le calcium e faʻasaina i tagata gasegase ua le atoatoa (CC e itiiti ifo i le 30 ml / min). Faatasi ai ma le CC o le 30-60 ml / min, o le fuainumera e faaitiitia e 25%.

A faʻaaogaina Fraxiparin mo le puipuia o le thrombosis i tagata mamaʻi ma le faaletonu, e le manaʻomia se faʻaitiitia o le faʻasolosolo ile CC ole 30-60 ml / min, ma CC e itiiti ifo i le 30 ml / min - e tatau ona faʻaititia e 25%.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

Faatasi ai ma le faaaogaina tutusa o Fraxiparin:

  • o le hepatins e le faʻasalalauina poʻo le maualalo o le molemoa, o le masini e faʻamalolo ai le maʻisuka, saltsium salts, angiotensin II faʻamaʻi, receipor block, cyclosporin, tacrolimus, trimethoprim, inhibitors ACE, NSAID: faʻateleina le lamatiaga o hyperkalemia,
  • fualaau oona lea e aʻafia ai le hemostasis (faʻasalaga faʻasalalaʻau, dextran, fibrinolytics, acetylsalicylic acid, NSAID): faʻateleina le faʻatupulaia o gaioiga,
  • acetylsalicylic acid (i se fualaau o le 50-300 mg mo faailoga o le cardiological po o le neurological), abciximab, clopidogrel, beraprost, iloprost, eptifibatide, tirofiban, ticlopidine: ei ai le aafiaga i le faateleina o le lamatia o le toto,
  • faʻamalosi faʻasalalau, dextrans, faʻaoga glucocorticosteroids: e tatau ona faʻaaoga ma le faʻaeteete. A maeʻa le faʻafoega o mea faʻapitoa, ole faʻaaogaina o Fraxiparin e tatau ona faʻaauau seia oʻo ina ausia le MHO (International Normalized Ratio).

O analogs o Fraxiparin o: Fraxiparin Forte, Atenativ, Fragmin, Wessel Douay F, Kleksan, Heparin, Heparin-Darnitsa, Heparin-Biolek, Heparin-Indar, Heparin-Farmeks, Heparin-Novofarm, Novoparin, Tsibor, Enoks.

Fale faʻamaloilo

Faʻatinoga o gaioiga
O le nadroparin o le Calcium o le heparin maualalo maualalo mole mole (LMWH) na maua e ala i le faʻatonuina mai le heparin masani. O le glycosaminoglycan e tusa ma le tusa ma le 4300 daltons.
Nadroparin e maua ai le malosi maualuga e fusifusia ai i se plasma protein i le antithrombin III (AT III). O lenei faʻamaufaʻailogaina e taʻitaʻia ai le faʻavaveina o le faʻasaina o le Xa. lea e mafua ona o le maualuga o antitrombotics o le nadroparin. Isi auala e maua ai le antithrombotic aafiaga o le nadroparin. e aofia ai le faʻatoaagaina o le inhibitor conversion factor (TFPI), faʻafouina o le fibrinogenesis e ala i le tuusao tuusaʻoina o se plasminogen activator mai le gata o le endothelial, ma le fesuiaiga o le manava o le toto (faʻaitiitia le viscosity o le toto ma faʻalauteleina ai le permeability o plalet ma granulocyte membranes).

Pharmacodynamics
Nadroparin e faʻaalia i le maualuga o le gaoioiga faasaga i le XA, pe a faatusatusa i le gaoioiga faasaga i le factor IIa. O loʻo i ai i le taimi nei vave ma le umi le gaioiga o le antithrombotic.
E faʻatusatusa i le heparin e leʻi faʻasalalauina, o le nadroparin e itiiti sona aʻafiaga i luga o le galuega platelet ma le tuufaatasiga ma e iai sona aafiaga e le taua i le hemostasis matua.
I le gasegase faʻasolosolo, e le mafua ai ona faʻaitiitia le faʻailoaina o le paʻu o le taimi ole gaʻo (APTT).
Faatasi ai ma se togafitiga i le vaitau o le maualuga o le gaioiga, e mafai ona faalautele le APTT i se tau 1.4 taimi maualuga atu nai lo le tulaga masani. O lea faʻaopoopoga e atagia mai ai le malosi o le antithrombotic o le calcium nadroparin.

Pharmacokinetics
O meatotino pharmacokinetic e fuafuaina i luga o le faavae o suiga i le anti-Xa gaoioiga autu o le plasma.
Tuʻu
A maeʻa pulega faʻapitoa, maualuga le anti-Xa (Cmax) e maua i le 35 itula (Tmax).
Laititi le avanoa
A maeʻa le faʻatonuina o le subcutaneous, e toetoe lava a uma ona faʻaogaina le nadroparin (pe tusa ma le 88%).
Faatasi ai ma le pule malosi, o le maualuga o le anti-Xa e maua i le itiiti ifo ma le 10 minute, afa-ola (T½ ) pe a ma le 2 itula.
Metabolism
O le metabolism e tupu tele i le ate (faʻapalapala, depolymerization).
Tofiga
O le afa o le soifuaga pe a uma le puleaina o le tino pe a ma le 3.5 itula. Peitai, o le anti-Xa e tumau mo le itiiti ifo ma le 18 itula talu ona tui le nadroparin i se fualaau o le 1900 anti-XA ME.

Vaega o lamatiaga

Tomaʻi matutua
I tagata matutua, ona o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le galuega, o le faʻamamaina o le nadroparin e mafai ona faʻagesegese. O le a le mafai ona faʻavaivaia lenei vaega ole gasegase e manaʻomia le iloiloga ma le faʻasoasoaga talafeagai.

Tagata mamaʻi e leai se aoga
I suʻesuʻega faʻapitoa ile pharmacokinetics o le nadroparin pe a faʻatonuina ma le agavaʻa i tagata gasegase e le mautonu le eseesega o le mamafa, na faʻamautuina le faʻamaonia i le va o le nadroparin ma le kiliaina o le creatinine. I le faʻatusatusaina o faʻamaumauga na maua mai faʻatasi ma i latou o volenitia soifua maloloina, na maua ai le AUC ma le afa-ola na siitia i le 52-87%, ma le faʻamaonia le creatinine i le 47-64% o tulaga masani. Na matauina foi e le suʻesuʻega eseesega eseese o tagata taitoatasi. I tagata gasegase ma le faaletonu ogaoga, o le afa-ola o le nadroparin ma le faʻatonuina o le tino na faʻaleleia i le 6 itula.O fua o le suʻesuʻega na faʻaalia ai o sina faaputuga itiiti o le nadroparin e mafai ona matauina i tagata gasegase maualalo poʻo le faʻaogaina o le le atoatoa (o le kiliaina o le creatinine e sili atu nai lo le tutusa ma le Som / min ma le itiiti ifo i le 60 ml / min), o le fua o le Fraxiparin e tatau ona faʻaititia e le 25% i ia maʻi maua Fraxiparin mo le togafitiga o le thromboembolism, o le angina pectoris le mautonu / leococally infarction e aunoa ma le U. O le Fraxiparin e faʻasalaina i tagata mamaʻi e le o mafai ona faia, ina ia togafitia nei tulaga.
I tagata gasegase ma le vaivai, poʻo le faʻaaogaina o le male, o le faʻaaogaina o Fraxiparin mo le puipuia o le thromboembolism, o le faaputuputuina o le nadroparin e le sili atu nai lo le gasegase o le gasegase, o le faia o togafitiga o Fraxiparin. O le mea lea, o le faʻaitiitia o le fualaau o Fraxiparin e faʻaaogaina mo faamoemoega faʻasolosolo i lenei vaega o tagata gasegase e le manaʻomia. I tagata gasegase e leai se toilalo e maua ai le fraxiparin prophylactic, o le faʻaititia o le faʻaititia o le 25% e tatau ona faʻatusa pe a faʻatusatusa i atumaga ua faʻamatalaina i tagata mamaʻi i le faʻaaogaina masani o le creatinine.
Tomaʻi
O le heparin molelalo ole fuamomo molemoa ua faʻaofiina i totonu o le laina pito i lalo o le lapataiga o le dialysis i ni gaʻo maualuga e puipuia ai le toto coagulation i le matasele. O fualaau o le pharmacokinetic e le o suia tele, sei vagana ai le mataupu o le sologa lelei, pe a oʻo atu le fualaau faasaina i totonu o le taamilosaga masani e mafai ona taitai atu ai i le faateleina o le gaoioiga o le anti-Xa e fesootai ma le vaega faaiu o le le atoatoa.

Tosiga ma le pulega

O le fualaau faasaina Fraxiparin ua faamoemoe mo le pulea lelei. O le fualaau o le fualaau faasaina ma le umi o le togafitiga o togafitiga e fuafuaina e le fomaʻi, e faalagolago i faʻamaoniga ma uiga o le tino maʻi.

O le tele o taimi, o le pito i lalo o le manava poʻo le ogavae e filifilia mo tui. O le paʻu e puʻeina i totonu o le va i le va o le tamatamai lima ma le limamatua ma faʻapipiʻiina le nila e faʻatusatusa i le paʻu.

Ina ia taofia le atinaʻeina o le thromboembolism pe a uma le taotoga, 0.3 ml o Fraxiparin e faʻatonuina 2-4 itula aʻo leʻi faia le taotoga, ona fai lea mo ni nai aso i le aso, ia le itiiti ifo ma le 7 aso.

Faaaoga i le taimi o le maitaga ma le lactation

O le faʻaaogaina o le fualaau faasaina Fraxiparin i le taimi o le maitaga e le fautuaina, talu ai ua gata le faʻalavelave faʻapitoa. I le gasologa o suʻesuʻega o meaola, o le teratogenic poʻo le afaina o le fualaau oona i luga o le tamaititi, e ui i lea, e ui lava i nei faʻamatalaga, e le o faʻamaonia le fualaau mo fafine o loʻo fanauina se tamaititi. Afai e tatau ai, e iloilo e le fomai le fua faatatau o faamanuiaga aoga ma lamatiaga mo le tina ma le tamaititi.

I le vaitau o le susu, e le o faʻamaonia le fomaʻi Fraxiparin i le tina, talu ai e le o iloa le malosi o le vailaau faʻasaina ina ia faʻamalosi i susu susu. Afai e tatau ona faʻatautaia injections o Fraxiparin i se tausisoifua pepe, e tatau ona faʻavevesi le lapataiga ma tatau ona faʻafeiloaʻi le tamaititi i meaʻai faʻasaina ma le fua o susu susu.

Faʻaiʻuga

I le avea ai o se tulafono, o le fualaau faasaina e gasegase lelei e gasegase, ae i nisi tulaga, o le atinaʻeina o ni uiga leaga:

  • mai le faʻaaogaina o le toto - faʻafefeteina o totoʻa eseese,
  • mai totoga o le hemopoietic - o se faʻaitiitia o le numera o platelets ma le eosinophilia, lea e vave lava ona pasia pe a maeʻa ona faʻamalo le vailaʻau,
  • mai le faʻalavelave faʻalavelave - urticaria, vave toto i foliga, lagona o le vevela i le ulu, angioedema, dermatitis,
  • faateleina le ate, faʻatupulaia le gaioiga o faʻamaʻi pipisi,
  • tali atu i le lotoifale - o le fatuina o hematomas subcutanees i le nofoaga o inisiua, o le foliga mai o le tiga e afaina ai i lalo o le paʻu, mumu o le paʻu o loʻo siomia ai le nofoaga o inisi, siaki paʻu i le nofoaga o inisi.

Afai o aʻafiaga e tulaʻi mai, e tatau loa ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi mo fautuaga.

Tu ma malologa

O le fualaau faasaina Fraxiparin e maua mai i falemaʻi e ala i togafitiga. Taofi faʻamalosi i le vailaau faʻasaina mai le mafai ona aapa atu tamaiti, ese mai punavai vevela ma le malamalama. O le ola ola o le fualaau faasaina ua faailoa mai i luga o le pusa ma e 2 tausaga mai le aso o le gaosiga.

Aua nei faʻaaoga le fofo mo le pulega pe afai ua faʻamautuina le saʻo o le afifi.

Le faʻaleagaina o le angina pectoris ma le faʻaleagaina o le myocardial e aunoa ma le U

Fraxiparin e faia i le 12 itula. O le umi o le faʻaaogaina, o se tulafono, e 6 aso. I taimi aʻoga, o le vailaau faʻasaina na faʻatulagaina faʻatasi ma le acetylsalicylic acid (325 mg i le aso).

O le fua muamua e tatau ona tuʻuina atu o se tui tui e tasi o le bolus, sosoo ai ma le s / c.

Ole fua ole fua ole fua - 86 anti-XA IU / kg.

Puipuiga o le tuiina o le toto i totonu o le tino i luga o le tino i le taimi o le maʻi

O le fua o le Fraxiparin e faʻatinoina i le tagata lava ia, i le amanaʻiaina o tulaga faʻainisinia o le paʻu.

I le amataga o vasega taʻitasi, e tatau ona faʻafeiloai muamua Fraxiparin i le laina pito i lalo o le lapataiga o le dialysis. Mo tagata gasegase e aunoa ma le faateleina o le lamatiaga o le toto, o le uluai seti ua faatulagaina e fuafua i le mamafa, ae ua lava mo se itula e fa itula:

    10% - tele lava,> 1% ma le 0.1% ma le 0.01% ma le 4.85 11111 Faʻasilasilaga: 4.8 - 13 palota

Tuua Lau Faamatalaga