Inisalini e suitulaga: analogues mo tagata i togafitiga o le maʻisuka

O faʻamaumauga o le inisalini o se fausaga faʻasolosolo o vailaau o le insulin, e fegalegaleai ai ma le inisalini, ae o le umi o la latou gaioiga e ese mai i le natura masani.

Laasaga vave - insulin lispro ("Laiti"), insulin aspart (NovoRanid) insulin gulisin ("Apidra"). I a latou gaioiga, latou te maua mea nei: o le vave vave amataina o gaioiga e mafai ai ona faʻauluina le insulin i le taimi lava lea aʻo leʻi 'aʻai. Ole tui e mafai ona faia pe a uma meaai, filifili se fualaau e fuafua i le tele o meaai. O le umi o le gaioiga o le inisalini mulimuli ane e fetaui lelei ma le taimi e tulai mai ai le maualuga o le suka suka pe a uma ona 'ai, o lea e mafai ona e aloese mai le afaina i le va o meaʻai.

Lyspro insulin ("Humalog") e ese le ese mai le mole o le inisalini masani. I le inisalini faalenatura faaletagata, o le amine acline acline o loo i le tulaga 28 o le filifili B, ma lysine i le tulaga 29. I le fausaga o le lyspro insulin, o nei amino acids o loo "toe fausia", o lona uiga. i le tulaga 28, lysine ua fausiaina, i le tulaga 29 - proline. Mai lenei mea e maua ai le igoa o le analog - insulin lispro. O le "toe faʻaleleia" o le insulin molecule na mafua ai ona suia ona meatotino, faatasi ai ma lona faʻaaogaina o meaola, o le amataina o le gaioiga faʻapuupuu pe a faʻatusatusa i insulin masani. O le aafiaga o le hypoglycemie o le lyspro insulin e amata ai le 15 minute talu ona maeʻa le pulega, o lona umi e puupuu atu nai lo le inisalini puupuu.

I ni nai tausaga talu mai le amataga o le faʻaaogaina o le inisalini lepro, na amataina ai se faʻamatalaga muamua o le inisalini. I le tulaga lona 28 o le filifili insulin B, o le amline acline acline ua suia i se elemene amino aspartic aspersically, which served as the base for its name - insulin aspart ("PovoRapid"). O le i ai o se amino acid aspartic e le lelei e puipuia ai le fausiaina o hexamers mausali ma faʻaleleia ai le vave faʻaaogaina o molelaʻau insulin i le injection site i foliga o monomers.

Insulin gulisin ("Apidra") o loʻo faʻamaonia i le mea moni e faapea, o le 3 ma le 29 o le tulaga o le B-filifili o loʻo faʻaleleia ai aseta amino.

E tolu sauniuniga o le inisalini e faia i le vaitau puupuu: Novorapid, Humalog ma Apidra e faatagaina ai le aumaia o taui ma le tulaga o le metabolism o gaʻo i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka i na uiga o se tagata soifua maloloina, e matua faʻaitiitia ai le postprandial (ina ua uma ona 'ai) hyperglycemia. E taua le folasia o fualaau faasaina aʻo lei faia taumafataga.

O fualaau oona umi. Inisalini e pala (Levemir) o se faʻafitauli faʻafesoʻotaʻi o le inisalini o loʻo galue i le toto ma le pH neutral. O le faʻataʻitaʻiga o se vailaʻau faʻasaʻoina o le inisalini o le tagata ma e iai sona aafiaga faʻalautele. O le masini o le galuega faaumiumi o le inisalini e faʻamamaina e faʻamautinoa e ala i le fausia o faʻalavelave o hexamers insulin i le albumin.

Insulin glargine ("Lantus") o se tali tutusa o le inisalini umi o le tagata, o se mea e pei o le iniseti o le inisalini ma umi atu nai lo le Riisulin NPH. O le fausaga o le insulin glargine molecule e ese mai ile inisalini tagata i lena, i le tulaga A21, ua suia le glycine e asparagine ma e lua isi vaega faaopoopo o le arginine o loo maua i le NH2-pito o le laina B. O nei suiga i le fausaga o le molini o le inisalini e suia ai le vaalele i le maualuga o le pH - mai le 5.4 (inisalini o le natura o le tagata) i le 6.7, o le insulin glargine e le mafai ona fofoina i le le tutusa o le pi I ma e sili atu ona lemu, o lona uiga e gaoioi.

O fualaau oona malolosi. Faʻailoa ia i latou Insulin degludec ("Treciba® Penfill®") o se inisalini fou, ultra-long-acting. A maeʻa pulega faʻapitoa, o le degludec e fai ai se nofoaga o le multihexamers soluble, lea e faasolosolo malie ona oʻo i totonu o le toto, ma maua ai le aʻafiaga o le sugar-lowering tumau e silia ma le 42 itula.

Faʻapenaina o analogues o le inisalini o gaoioiga tuʻufaʻatasia (lua-vaega) o le mea moni e faapea o le hypoglycemic effect e amata i le 30 minute pe a uma le puleaina o le subcutaneous, e oʻo atu i le maualuga pe a uma le 2-8 itula ma e oʻo atu i le 18-20 itula. E faʻapotopotoina le asalini o le inisalini ma le asalate o le inisalini, o le palatini umi (protoran). Sui - insulin aspart biphasic (NovoMix 30 "),

Polokalame piphasic insulin degludec ma insulin aspart ("Rysodeg® Penfill®") i le 100 PIECES e aofia ai le 70% le insulin degludec ma le 30% o le insulin assorate. O le tele o tagata gasegase e faaaoga ai le insalinal basal ua faʻamalosia e faia nisi inisiua i taimi o taumafataga. Talu ai ona o le vailaau faʻasaina e lua ituaiga o inisalini - umi ma vave ona faia, e mafai ai e tagata gasegase ona pulea le suka i le taimi o taumafataga ma aloese mai osofaiga o le hypoglycemia.

Mea faʻaonaponei mo le faʻafoega o inisalini (peni tui, injectors injectors, inisal insistin dispensers) faʻamalosia tele le puleaina o inisalini.

World Diabetes Federation (IDF) talosagaina le taitaia o kamupani tau vailaau mo togafitiga - gaosia o inisalini ma mafutaga a le atunuu ma federations ma se fautuaga e sui i le faaaogaina o se tasi ituaiga o inisalini sauniuniga ma le maualuga o le 100 IU / ml i tausaga a sau. O lenei fuafuaga e lagolago e WHO.

O aʻafiaga o le faʻaaogaina o le inisalini e aofia ai faʻamaʻi o le inisalini (antihistamines ua faatonuina). Le lipodystrophy talafeagai i le nofoaga o tui. O loʻo i ai se atinaʻeina o le tui ile inisalini lona lua e mafua mai i le fausiaina o mea faʻamalosi i le tino, faʻasalaga faʻasalaga (faʻateleina le gaosiga o glucagon, STH, hormonone thyroid, ma isi), o le leiloa o le senitoto i le hormone, ma isi mafuaaga le mautonu. O le tele lava o lenei mea e tupu pe a faʻaaogaina le inisalini o meaola, ona o lea tulaga e fautuaina ai e sui i le inisalini o le tagata. O le faateleina o le tui o le inisalini e na o le maliega ma le endocrinologist.

O le hypoglycemia e mafai ona tupu ona o le tele o le inisalini. Ua taofia vave o ia i le suka poo le lole. Afai e le taofi le hypoglycemia i le taimi, ona tupu ai lea o le hypoglycemic coma. Faailoga o le hypoglycemic coma: afu malulu, vevesi o pito, vaivai, fiaai, lautele tamaiti. Faʻaauau felafolafoaiga, ua leiloa le mafaufau. I lenei tulaga, e tatau ona taʻavale faʻamalosi mo le 2-3 minute 20-50 ml o le 40% glucose solution poʻo le intramuscularly 1 mg o glucagon, atonu o le 0.5 ml o le 0.1% o le tali o le adrenaline. A maeʻa ona toe malamalama, e tatau ona faʻaalia le tali o le kulukose i le tautala. O le le faia o lea mea e mafua ai le oti.

O le gau o le siama e mafai ona taʻitaʻia ai se maʻi o le maʻisuka.

Mea e Fai

O faʻamalosaga inisalini faʻamaʻi-puupuu e amata ona gauai i totonu o le toto i totonu o le 10-20 minute mai le taimi o le pulega. O le maualuga o le gaoioiga e faia i le 1 itula pe a maeʻa le pulega ma e le silia le 3 itula. O le aofai o le umi o le gaioiga e amata mai i le 3 i le 5 itula.

E ui lava o analogues ole inisal-short-acting insulin ma gaioiga pupuu i totonu o le basal-bolus e masani ona faia le galuega tutusa o le "meaai" inisalini, ae eseese a latou uiga o vailaau mo togafitiga. O nei eseesega sa manino lava ona faaalia i taunuuga o se suʻesuʻega o suʻesuʻega faʻapitoa o le inisinia o le inisalini e faia i le ultra-short-acting NovoRapid® ma se tasi o sauniuniga inisalini puupuu.

Na maua e faapea:

  • o le maualuga o NovoRapid® e tusa ma le lua taimi sili atu nai lo le inisalini puupuu,
  • maualugaga o gaioiga a NovoRapid® e tupu i le 52 minute mai le pulega, ae o le tele o gaoioiga o le inisalini puupuu e naʻo le 109th minute,
  • o le fua o le absorption o NovoRapid® e le o faalagolago i luga o le faʻasalalauga o le nofoaga o inisiua,
  • o le tupu mai o le pito i luga ma le umi o le gaioiga o le vailaau faasaina NovoRapid® e le faalagolago i lona fualaau,
  • o le puupuu o le gaioiga a NovoRapid® e faaitiitia ai le lamatiaga o le hypoglycemia i le nocturnal e 72% pe a faatusatusa i le insulin.

O ituaiga o vailaau faʻamalomolomilo o le faʻaaogaina ma le gaioiga o faʻataʻitaʻiga o le inisalini e faʻamalosia ai le gaosiga o le inisalini e maua ai le tele o avanoa mo le faʻafetauiina o le gaioiga o le inisalini ma le faʻaaogaina ma le faʻaaogaina o le kulukose pe a uma ona 'ai.

I le Ata 3, e mafai ona iloa o le gaioiga o le inisalini mulimuli ane e latalata tele i le faʻamaoniga o le inisalini i se tagata soifua maloloina.

Fautuaga mo le faʻaaogaina o le inisalini o le inisalini e faʻataunuʻu le vave O le vave faʻaaogāina o fualaau faasaina e mafai ai ona faʻaaogaina nei vailaʻau i le taimi lava muamua, i le taimi poʻo le vave pe a uma se taumafataga.

O le umi o le taimi e faia ai le inisalini o le inisalini e faia i le ultra-short-shortness e le aofia ai meaʻai. E faigofie lenei mea mo tupulaga talavou e mananao e suia o latou olaga ma meaʻai saoloto. I tamaiti laiti e leai se mea e matelaina ai, o se avanoa sili ona lelei o le mafai lea ona faʻalauiloaina se faʻasolosolo ile inisalini i le va o le 5 minute talu ona 'ai:

  1. O lenei mea e fesoasoani e fetuunai le fua o le insulin i le aofaiga moni o meaʻai gaʻoina e le tamaititi.
  2. E taua lenei mea pe a fai e 'ai le tamaititi ma lemu ma' ai meaʻai o loʻo i ai vailaʻau 'oloʻo maua ai le maulalo, ma o le kulūkose e faʻaitiitia lemu, ina ia taofia ai le faʻaitiitia o le kulukose i le itula muamua pe'ā uma ona' ai.
  3. E taua lenei mea peʻafai e 'ai e le tama meaʻai, e faaopoopo atu i gaʻo meaʻai, e aofia ai le tele o polotini ma gaʻo, ina ia puipuia le faateleina o le suka toto i le 3 itula pe a uma le taumafataga.

O a eseesega i le va o fualaau faasaina?

O se tasi o mea taua autu pe a filifilia filifiliga a le tagata inisalini e taua tele le vave o lona aafiaga i le tino. Mo se faʻataʻitaʻiga, ei ai i latou e vave gaoioi ma o se tui e tatau ona faia i le tolusefulu po o le fasefulu minute aʻo leʻi 'ai. Ae o loʻo i ai i latou e, i se isi itu, o loʻo i ai se aafiaga umi, o lenei vaitaimi e mafai ona oʻo i le sefululua itula. I le mataupu mulimuli, o lenei faiga o gaioiga e ono mafua ai le atinaʻeina o le hypoglycemia i le maʻisuka.

E toetoe lava o vave uma o le inisalini faʻaonaponei e vave galue vave. O le sili ona lauiloa o le inisalini lea, e galue i le fa po o le lima minute pe a uma le tui.

I se tulaga masani, e tatau ona faʻamaonia tulaga taua nei o analogues faʻaonapo nei:

  1. Nifo fofo.
  2. O le fualaau faasaina e maua mai e ala i le faʻaaogaina o tekonolosi DNA o le recombinant modern.
  3. O le faʻasologa o inisalini faʻaonapo nei o loʻo i ai fale fou o vailaʻau.

Faʻafetai i mea uma o loʻo taua i luga, e mafai ona maua se paleni sili ona lelei i le va o le lamatiaga o le faʻavaveina o suauu faafuasei i le maualuga o le suka ma le mauaina o faʻataʻitaʻiga glycemic target.

O vailaau lauiloa faʻaonapo nei e mafai ona iloa:

  • O se analog o ultulinhort insulin, o Apidra, Humalog, Novorapid.
  • Ua leva - Levemir, Lantus.

Afai o le tagata maʻi e iai ni aʻafiaga leaga pe a uma ona tui, e fautuaina e le fomaʻi le sui o le inisalini.

Ae e tatau ona e faia lenei mea i lalo ifo o le vaavaaiga vavalalata a se tagata tomai faapitoa ma ia mataʻituina pea le soifua manuia o le tagata maʻi i le faagasologa o le suiga.

Vaega o le Humalog (lispro ma faʻafefiloi 25)

O se tasi lea o insulin sili ona lauiloa - analogues o le hormone tagata. O lona uiga ese o loʻo taʻoto i le mea moni e vave ona oʻo i le toto toto o se tagata.

E taua foi ona e iloa afai e te tuiina i se tulaga masani ma i le fua tutusa lava, ona 4 itula lea pe a uma le iniseti, o le a toe foi mai le maualuga o le hormone i lona tulaga muamua. Pe a faatusatusa i le masani ai o le inisalini o le tagata, o lenei vaitau e puupuu lava talu mai le mea mulimuli e tusa ma le ono itula.

O le isi vaega o lenei mea e suitulaga i le inisalini o tagata, o le mea moni lea e mafai ona vaʻaia, o le mea lea e pasi ai le taimi e faʻafetaui ai e aunoa ma ni faʻafitauli ma e faigofie lava. O le umi o le vailaʻau e le faalagolago i le fualaau. Nai lo lea, e tusa lava pe e te faʻateleina le fualaau o lenei vailaʻau, o le taimi o lana gaioiga o le a tumau pea. Ma o lenei mea, i le itu, ua maua ai se faʻamaoniga e faapea, o le tagata maʻi e le faʻatuai le glycemia.

O uiga uma o loʻo taʻua i luga o loʻo faʻatusatusa tutusa ma le inisalini tagata soifua masani.

A o le Humalog Mix 25, e tatau ona maitauina iinei o le tuufaatasiga o vaega e pei o:

  1. O le masini siaki o le hormone lispro (75%).
  2. Inisalini Humalog (25%).

Faʻafetai i le vaega muamua, o lenei vailaʻau e sili ona lelei le taimi o le faʻaalia i le tino. Mai mea uma o loʻo iai i le inisalini i le hormone tagata, e maua ai avanoa sili ona maualuga e toe fai ai le gaosiga o le hormone lava ia.

O le hormone e tuʻufaʻatasia e masani lava ona faʻamatalaina i tagata e mafatia i le ituaiga lona lua o lenei maʻi. O lenei lisi e aofia ai na gasegase oe ua matutua pe mafatia mai maʻi le mafaufau.

E mafua lenei mea i le mea moni e mafai ona faʻatonuina lenei hormone i le taimi lava lea ao lei faia se taumafataga, pe vave loa.

O le a le mea e filifilia - Apidra, Levemir poʻo Lantus?

Afai tatou te talanoa e uiga i le uluai hormone, ona i totonu o ana meatotino faʻaleagaga e foliga tutusa lava ma le Humalog o loʻo faʻamatalaina i luga. Ae e tusa ai ma le mitogenic faapea foi ma le gaosiga o le gasegase, e matua tutusa lava ma le inisalini o le tagata. O le mea lea, e mafai ona faʻaaoga mo se vaitaimi le tumau. E taua le maitauina e amata ona galue vave pe a uma le tui.

E pei o le tulaga o Humalog, o lenei ituaiga o inisalini tagata e masani lava ona filifilia e tagata ua matutua. A uma mea uma, e mafai ona vave faia pe a maeʻa se taumafataga.

Ae mo Levemir, e umi lona umi. E tatau ona faʻaaogaina faalua i le aso ma o le a mafai ona faʻamautinoa le saʻo lelei o le puleaina o le pata i le aso atoa.

Ae o Lantus, i se isi itu, e vave ona galue. E le gata i lea, o le a sili atu ona solo i totonu o se siosiomaga eleelea, e faʻamavaeina i se siosiomaga le mautonu. I le lautele, o lona taamilosaga e tusa ma le luasefulufa itula. O le mea lea, o le tagata maʻi e maua le avanoa e tui ai na o le faatasi i le aso. E taua le maitau e mafai ona sasaina i soo se vaega o le tino: manava, lima poʻo le vae. O le vaitau o le gaioiga o le hormone e luasefulufa itula, ma le maualuga e luasefuluiva.

Lantus ei ai nei tulaga lelei:

  1. O gaʻo uma o le tino e faʻalagolago i le inisalini e amata ona sili atu le lelei o le suka.
  2. E faʻaitiitia ai le kulukose o le toto.
  3. Faʻavaivaia lalo o le gaioiga o gaʻo, proteins, o le mea lea e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le maualuga o le acetone i le toto ma le urine.
  4. Faʻaleleia le metabolism o tino uma maso i totonu o le tino.

O suʻesuʻega uma e faʻamaonia ai o le masani ona faʻaaogaina le sui mulimuli mo le inisalini o le tagata e mafai ai ona faʻataʻitaʻi atoatoa le gaioiga masani o lenei hormone i le tino.

E faʻapefea ona faia le filifiliga saʻo?

A i ai sa i ai se fesili i le mea e mafai ona suitulaga inisalini le tino, e tatau muamua lava ona tauaveina se suesuega atoatoa o le onosai ma faailoa mai vaega uma o le faagasologa o le maʻi suka i totonu o se onosai o tagata taitoatasi. E matua faʻasaina le suia o le sui ua suia poʻo le fesuiaiga i inisiua pe a uma ona ave lau pili, e aunoa ma le asiasi atu i se fomaʻi.

Seiloga maeʻa suʻesuʻega maeʻaeʻa, e mafai e le fomai ona tuʻuina atu lana maliega e sui le vailaau faʻasaina poʻo le faʻamaonia mo le taimi muamua.

Aua nei galo i le faagasologa o le faʻaaogaina o se meafaigaluega faapitoa, e tatau ona faia se suʻesuʻega faaopoopo o le maʻi ile masani. O lenei e tatau ona faia ina ia iloa ai pe e le oi ai i le gasegase mauaina tui o so o se suiga faafuasei i le mamafa o le tino o le onosai, e le atiina ae o se isi faamaʻi concomitant, ma pe i ai se tulaga lamatia o hypoglycaemia. Ina ia maua nei mea uma, o le tagata maʻi lava ia e tatau ona asiasi soo atu i lona fomaʻi i le lotoifale ma faamanino le tulaga o lona soifua maloloina.

Ae le gata i fautuaga uma o loʻo i luga, e tatau lava ona e tausisia pea le taumafataga talafeagai. Ma e taʻitaʻia ai foʻi se olaga ola maloloina. O le masani i le vaalele fou o le a faʻasalalau le tulaga, faʻapea foʻi ma le faʻaleleia o le gaosiga o le homuluma insulin i le tino o le tagata maʻi.

Talu ai nei, e tele fautuaga i le filifilia o taumafa lelei ma se taumafataga faapitoa e fesoasoani e toe faʻafoʻi le pancreas ma faʻaleleia le gaosiga o le hormone. Ae, ioe, ao le i amataina le faʻaaogaina o nei fautuaga, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi. O le vitio i lenei tusiga o loʻo talanoa e uiga i meatotino o le inisalini.

Fautuaga mo le faʻaaogaina o le umi o le gaioiga o le inisalini

I le fesoʻotaʻiga ma le aʻafiaga o le fualaau o le Levemir®, e faʻalua 1 pe 2 taimi i le aso.

O le gafatia e faʻaluaina le fualaau faasaina faʻalua i tamaiti ma tama talavou e sili atu ona lelei: i tamaiti laiti - ona o le tele o le manaʻoga o le hypoglycemia i le aso atoa, faapea foi le maualalo o le manaomia o le inisalini, ma i tamaiti matutua - ona o eseese manaoga mo insulin i le ao ma le po itula. E tusa ai ma tala mai fafo, e 70% o tamaiti ma tamaiti talavou o loʻo maua le Levemir® o loʻo i luga o le pulega lua o le vailaʻau.

Mo le lelei o le pulea o le maualuga o le kulukose o le toto, faatasi ai ma le puleaina lua o le Levemir®, e tusa ai ma fautuaga a le fomaʻi, e mafai e fanau ma tamaiti talavou ona taitaia se inumaga o le inisalini i le taimi o le 'aiga o le afiafi, poo le taimi e moe ai, pe 12 itula pe a uma le ao. I lenei tulaga, e manaʻomia le faʻasolosolo faʻatasi i le taimi lava e tasi i le tasi aso le fua o le taeao o le bolus insulin.

Lantus® o loʻo faʻafoe tasi i le aso, i le taimi e tasi, i le afiafi, aʻo lei momoe.

Afai o le tasi le tuiina o le fualaau faasaina i le tamaititi i le po, e maualalo le maualuga o le suka i le toto, ma o le faʻaitiitia o le toto e mafua ai le faateleina o le suka toto i le taeao, e mafai ona e taumafai e faʻafeiloaʻi le tuiina o le inisalini i luma o le afiafi po o le taeao.

Pe a suia le togafitiga ma le umi o le tui ile inisalini i se tulaga e tasi, e tatau ona ave le tausiga ma i aso muamua e taitaia le fualaau faasaina i se fua faatatau e faaititia e le 10%, ona o le maualuga o le hypoglycemia i le aso atoa.

O le uluai tufatufaina atu o le aso ole aso ole inisalini ole taimi ole taimi e faʻatonu ai ile lua ile tutusa ole tutusa: 50% i le taeao ma le 50% i le afiafi. I le lumanaʻi, e manaʻomia le inisalini i le ao ma le po i le maualuga o le glycemia i itula faʻatusatusa.

O se vaega o gaioiga o le inisalini umi, e ese mai i le gaioiga o le insulin, o le le maua lea o le maualuga o le maualuga, lea e faaitiitia ai le lamatia o le hypoglycemia. O fualaau oona e lelei le gaioiga i le gasologa o le taimi o le gaioiga, lea e maua ai le malosi o le suka.

I le faaiuga, e tatau ona faamamafa atu e ui lava ina o le inisalini e sili atu ona lelei nai lo le iniseti o le tagata, o se suiga faigofie o fualaau oona i totonu o se tamaititi e maua i le maʻisuka e aunoa ma le puleaina o le suka toto ma le malamalama o mafuaaga o le le atoatoa o togafitiga muamua o inisalini. E mafai ona maua se taui faamalieloto mo le maʻisuka malosi i sauniuniga faʻale-aganuʻu ma analog ole tapenaga. O le togafitiga o le inisalini manuia e faʻavae i le faʻaauau pea o le pulea e le tagata lava ia o le faamai ma le mataituina o le pulea e le tagata o ia lava!

Faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina Siofor ma ona aʻafiaga

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O fualaau faasaina Siofor i faatonuga mo le faaaogaina e maua ai faatonuga auiliili mo lona faaaogaina. O se tasi lenei o fualaau sili ona lelei e le gata mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2, ae mo le puipuia foi o lenei faamaʻi matautia. I maʻi gasegase, o le toto e taulia le alualu i luma, o le tulaga lamatia o le atiaʻe o pathomasis cardiovascular ua faaitiitia, ma ua paʻu le mamafa o le tino.

Faiga o vailaʻau

O Siofor o se vailaau maualuga e puipuia mai le maʻisuka ma le metformin oona. Avanoa i le laulau i le fuataga: Siofor 500 mg, 850 ma le 1000 mg.

O le faʻaaogaina o lenei meafaigaluega e mafai ai e oe ona faʻaititia le maualuga o le toto suka, ma e le gata i le taimi e uma ai ona 'ai. O le aotelega o le faailoga o loʻo faʻaitiitia foi. E maua lenei mea ona o le aʻafiaga o le metformin i le pancreas. E taofia ai le tele o le gaosiga o le inisalini, lea e alofia ai le hypoglycemia. Faʻafetai i le aveina o Siofor mai le maʻisuka, e mafai e tagata gasegase ona aloese mai le hyperinsulinemia, o se tulaga faʻamaʻi lea e maualuga ai le inisalini i le toto. I le maʻisuka, e tau atu i le faateleina o le mamafa o le tino ma le atiina ae o maʻi fatu cardiovascular.

  1. O le faʻaaogaina o le Siofor mai le maʻisuka e mafai ona faʻateleina ai le gafatia o siama musika e gauaʻi ai le kulūkose mai le toto ma faʻateleina ai a latou manatu o le inisalini.
  2. I lalo o le faatosinaga o fualaau faasaina o lenei vaega i le gastrointestinal tract, o le fua o le absorption o suauu e ulu i totonu o le tino faatasi ai ma meaai e faaitiitia, o le faʻamaʻiina o meaʻai gaʻo maualalo ua faʻavaveina, ua faʻaaogaina le kulūkose, o le fiaʻai ua taofia, lea e oʻo atu ai i le paʻu mamafa.

O le maʻisuka e ave le vailaʻau ma mulimuli i le mulimuli i se taumafataga masani o nisi taimi e aʻafia ai le mamafa o le mamafa. Ae peitai, e le o se faailoga o le Siofor o se auala mo le paʻu o le mamafa. E tele gasegase e ave le fualaau faasaina ma ana analogues mo se taimi umi, ae o le mamafa o le mamafa o loʻo matauina i tulaga e le masani ai.

O le faatonuga aloaia e le o fai mai soo se mea o le vailaau e faʻateleina ai le paʻu mamafa. Faʻaaogaina se vailaʻau faʻapitoa mo le faʻamalosi o le tagata lava ia e le aoga. Aʻo le i aveina, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ma ia iloa pe mafai ona faʻaaoga mo le paʻu o le mamafa. Atonu o le fomaʻi, e faatatau i le faʻaaogaina o fualaau faasaina ma iuga o suʻega a le tagata maʻi, o le a fautuaina e ave le laʻititi laʻititi o le Siofor 500. Ae ui i lea, e tatau ona manatua o le leiloa o le mamafa e aunoa ma le faia o ni taumafaiga o le a le aoga.

I le maeʻa ai o Siofor, faʻamalositino mafaufauga ma faʻamatalaga atamamai na faʻaalia: e mafai ona e le maua le mamafa. Ae naʻo pe afai e te mulimuli i meaʻai maualalo-calorie ma faʻaititia le tele o meaʻai gaʻo.

Faʻaaogā ma fua

O faatonuga aloaia o loʻo tuʻuina mai ai faʻamalamalamaga manino i le auala e ave ai Siofor ma ana faʻaoga. O le faʻaaogaina o faʻasologa o 500, 1000 ma le Siofor 850 ua naʻo le au matutua matutua e maua i le maʻisuka ituaiga 2, oeo loʻo gaogao ma le le atoatoa o le togafitiga muamua.

Talu ai nei, ua amata ona amataina e le au atamamai le amataina o se fua faatatau o le 500 mg poo le Siofor 850 mo le togafitiga o prediabetes. O se tulaga lenei e mafua mai i le faaitiitia o le aofaiga o le inisalini na faia e le pancreas. O tagata e iai lenei faʻamaʻi e lamatia ai le atiaʻe o le maʻisuka. I le taimi lava e tasi ma le fualaau faasaina, o le tagata maʻi ua faatonuina le tausisia o le tausisia o meaai.

E le gata i lea, o vailaau o se vaega o le togafitiga ua faatonuina mo le ovary polycystic i tamaitai. E mafua mai i le mea moni e faapea, o tagata gasegase ma lenei maʻi e masani lava ona mafatia i le le atoatoa o le gaʻo.

Ae ui i lea, o aʻafiaga o le Siofor 500, 850 poʻo le 1000 mg malosi faʻapitoa e faʻatautaia ai lona tofiga ma le faʻaeteete tele.

I le maʻisuka, o le fualaau faasaina e mafai ona faatonuina i na o le tolu tootoo: 500, 850 ma le Siofor 1000. O le a le ituaiga o fualaau e ave i se mataupu patino e na o le fomaʻi aoga e fuafuaina, e faavae i luga o tulaga masani. O le tele o taimi, o togafitiga e amata i le fua aupito maualalo - 500 mg. Afai o le maʻi o loʻo i ai se setete predatebetic, o lona uiga o lenei fua, e pei o se tulafono, e le sili atu. E le gata i lea, ua faatonuina Siofor 500 mo tagata gasegase e manaʻomia ona faaitiitia le mamafa o le tino.

Afai e leai ni aʻafiaga i le maʻi 7 aso talu ona amata le fualaau faasaina, e faʻateleina le gaʻo ma ua faatonuina Siofor 850. O fualaau e na o lalo lava o le vaavaaiga a se fomaʻi, ma afai e leai se vavaega, o aso uma e 7 aso e faʻaleleia ai le fua ole 500 mg o le metformin taua.

O le faateleina o le fua o le fualaau faasaina e mafai ona oo atu ai i aafiaga leaga. I lenei tulaga, e manaʻomia le faʻaititia o le fualaau i le faʻaaliga muamua. Afai e toe foʻi le maʻi ile tulaga masani, e tatau ona e toe taumafai e faʻaleleia le fualaau i le sili ona lelei.

  1. O le laulau e tatau ona faʻatoatoaina, aua le galo ma fufulu i le tele o vai.
  2. E sili atu le ave vave loa pe'ā uma ona 'ai pe tuusao i le faiga o le' ai.
  3. Afai e faatonuina le Siofor 500, ona ave lea i se tasi ma sili atu i le afiafi e faʻaitiitia ai le aʻafiaga o aʻafiaga.
  4. Afai e faatonuina le Siofor 1000 mg, ona tatau loa lea ona vaevae le papa maʻa i ni atopa se lua.

O le maualuga o le fualaau e mafai e se fomaʻi ona fautuaina o le Siofor 1000 mg. Mo le lelei togafitiga ma le gau o le mamafa, ua lava lea e ave ai le maʻi 2 taimi i le aso. I le taimi o togafitiga, e fautuaina le tagata maʻi e suʻe se suʻega masani o le toto ma suʻesuʻeina le galuega a gaʻo ma le ate.

Contraindications ma aʻafiaga itu

E toʻatele tagata e filifili e faʻaaoga Siofor ma ona faʻaoga ina ia mafai ai ona faʻaitiitia le mamafa. E leʻi taofia foi i latou e le mea moni e faapea, a maeʻa le aveina o Siofor, o aʻafiaga e mafai ona mafai. Aʻo leʻi amataina togafitiga, e tatau ona e faitauina ma le faʻaeteete faatonuga ma talanoa ma lau fomaʻi.

O se tagata o loʻo tagofia lenei vailaʻau poʻo ona faʻaoga tutusa e tatau ona lafoaia atoatoa le faʻaaogaina o le ava malosi. Siofor ma le ava malosi e le fetaui. O la latou faʻasigaga e mafai ona oʻo atu ai i ni ogaoga ogaoga - faʻaleagaina le faʻafefe o le ate.

I le aveina o Siofor, o le solia o le mafuaaga e mafua ai ona fesootai ma i latou o loʻo mafatia i le faʻamalaina, faʻaleagaina le ate ma le fatu fatu, ma faafitauli i le cardiovascular system. E tatau ona e taofi le ave o vailaau i taimi o faʻamaʻi pipisi, i le maualuga o le vevela o le tino, aʻo lei faia le taotoga poʻo le maeʻa foi o se manuʻa. E tatau ona lafoai e fafine aʻo maʻitaga ma laoga. E le gata i lea, o le fualaau faasaina ua solia i le maʻisuka ituaiga 1.

E le o faʻamaonia le vailaʻau mo tamaiti. Tagata e sili atu i le 60 tausaga le matua ua faʻatapulaʻa i lona faʻaaogaina. Aua nei faʻaaogaina mo i latou o loʻo punouai i le mamafa o galuega faaletino pe o loʻo auai malosi i taʻaloga. Afai e le ausia lenei tulaga, ona tupu ai lea o le lamatiaga o le atiaeina o aafiaga faalelauiloa.

I le aveina o Siofor ma ona faʻaoga tutusa ma se vailaʻau o le gaioiga galue 500 mg, 850 ma le Siofor 1000, e le fautuaina e fai galuega e manaʻomia ai le gauai atili ma ave se taavale. A leai, o le tulaga lamatia o le atiaeina o le hypoglycemia e faateleina.

O le mea moni o aʻafiaga o le faʻaaogaina o lenei vailaʻau e sili atu ona tele naua nai lo le faʻaaogaina o fualaau oona mo le maʻisuka e molimauina i le tele o iloiloga o tagata gasegase ma faʻamatalaga a tagata tomai faapitoa. O faʻafitauli leaga e tupu pe a ave le Siofor 850 ma e tusa lava pe faʻaaoga le itiiti ifo o le 500 mg. O se tagata gasegase atonu e faitio i le nausea ma le tiga o le manava, manava, vomiting, poʻo le faʻamalosi. E le gata i lea, o le fualaau faasaina e mafai ona mafua ai le ania ma mea e afaina ai.

O le umi o le faʻaaogaina o fualaau faasaina e mafai ona faʻaosoina ai le lactic acidosis. O le itu pito sili lea ona leaga le aʻafiaga e mafua ai le tiga i maso ma le manava. O le tagata maʻi e lagona le paʻu, e tiga ona o le manava, o lona vevela o le tino ma le faʻaitiitia o le toto, e faʻaitiitia lona fatu. Pe a oʻo mai nei faʻaʻailoga, e manaʻomia e le tagata maʻi se togafiti faʻafomaʻi vave.

Piphasic Insulin Aspart

O le insulin aspart o se inisalini e faia i le ultra-poto e maua mai e faʻaaoga ai le biotechnology ma metotia faʻainisinia. E maua mai i le genetically modified types of saccharomyces cerevisiae levast, o loʻo faʻaleleia mo nei faʻamoemoe i le falemaʻi vailaʻau. O vailaau e faʻaitiitia ai le suka o le toto i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1, ae e le afaina ai le gasegase ma e le taofia ai le puipuiga o le tino.

Mataupu faavae o le taotoga

O lenei vailaʻau e fesootaʻi i le inisalini o loʻo maua i le tino o le tino ma le fiva muscle. O le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ua faaitiitia ona o le mea moni e mafai e gaʻo ona gaosia lelei le kulukose, e le gata i lea, e sili atu ona ulufale atu i sela, ae o le fua faatatau o lona i luga o le ate, i se isi itu, e faagesegese. O le faagasologa o le vaeluaina o gaʻo i totonu o le tino e faʻateleina ma faʻavaveina ai le faʻaogaina o mea faʻapipiʻi.

O le gaioiga o le fualaau faasaina e amata i le 10-20 minute, ma o lona maualuga maualuga i le toto e matauina i le mavae o le 1-3 itula (e 2 taimi vave faʻatusatusa i le masani masani o le tagata). O lea insulin e tasi e mafai ona faatauina i lalo o le igoa tau oloa NovoRapid (e ese mai ai, e lua foi le vaega o le insulin aspart, e ese mai i lona tuufaatasiga).

Le lelei ma le le lelei

O le insulin aspart (biphasic ma le tasi-phase) e ese si ese mai le inisalini masani a tagata soifua. I se tulaga patino, ua suia le proline amino acids e le aspartic acid (lea e lauiloa foi o le aspartate). E naʻo le faʻaleleia o mea totino o le hormone ma e le afaina i soo se auala lona faapalepale lelei, gaoioiga ma le maualalo ole allergenicity. Faʻafetai i lenei fesuiaiga, o lenei vailaʻau e amata ona sili atu le saoasaoa nai lo ona faʻaoga.

O le le lelei o le fualaau faasaina ma lenei ituaiga o inisalini, e mafai ona matauina, e ui lava e seasea tutupu, ae mafai ona iai aʻafiaga i itu.

E mafai ona latou faʻaalia i latou i foliga o:

  • fulafula ma le tiga ile nofoaga o tui,
  • lipodystrophy,
  • paʻu paʻu
  • vevela paʻu,
  • afaina o le tino.

Faʻavae o le inisalini faʻaonapo nei

E i ai ni tapulaa i le faʻaaogaina o le inisalini o le tagata, mo se faataitaiga, o le lemu o le faʻaalia (o le maʻisuka e tatau ona tuʻuina se inumaga 30-40 minute aʻo leʻi 'ai) ma umi se taimi galue (e oʻo atu i le 12 itula), lea e mafai ona avea ma mea e manaʻomia mo le tuai o le hypoglycemia.

I le faaiuga o le seneturi mulimuli, na tulai mai le manaʻoga ina ia atiaʻe se faʻafitauli o le inisalini o le a aunoa ma nei faaletonu. O insulin vavalalata na amata ona gaosia ma le afa-ola e sili ona puupuu.

O lenei mea na latou vavalalata ai i mea totino o inisalini, lea e mafai ona le toe gaioiga pe a uma le 4-5 minute talu ona ulufale i le toto.

E le mafaitaulia ituaiga eseese o le inisalini e mafai ona tutusa ma sosolo malie mai le gaʻo o le gaʻo ma e le faʻaosofia ai le hypoglycemia i le po.

I tausaga talu ai nei, ua i ai se taua tele i le falemaʻi, aua ua maitauina:

  • le fesuiaiga mai fofo taulima i le le mautonu,
  • mauaina o le inisalini tagata e faʻaaoga ai le faʻaaogaina o le DNA technology,
  • o le fatuina o le maualuga o le inisalini e suitulaga i fale fou falemaʻi.

O analogic insulin e suia ai le umi o le gaioiga o le hormone tagata ina ia maua ai se togafitiga faʻapitoa mo togafitiga ma le sili atu le faigofie mo le maʻisuka.

O fualaau faasaina e mafai ai ona maua se paleni lelei i le va o tulaga lamatia o le pa'ū o le suka toto ma le ausia o le glycemia autu.

O faʻatusatusaga faʻaonapo nei o le inisalini e tusa ai ma le taimi o lana gaioiga e masani ona vaevaeina i:

  1. ultrashort (Humalog, Apidra, Novorapid Penfill),
  2. faaumiumi (Lantus, Levemir Penfill).

E le gata i lea, o loʻo tuʻufaʻatasia i fualaau oona, o se paluga o le faʻasolosolo ma le umi o le hormone i se fuainumera patino: Penfill, Humalog mix 25.

Humalog (lispro)

I le fausaga o lenei inisalini, na suia le tulaga o le proline ma lysine. O le eseesega i le va o fualaau faasaina ma le inisalini o le tagata e mafai ona fofoina, o le vaivai lea o le vavao o intermolecular associations. I le silasila atu i lenei mea, o le lispro e mafai ona faʻavave i le toto o le maʻisuka vave.

Afai e te faʻaaogaina fualaau faʻasaina i le mea lava lea e tasi ma i le taimi e tasi, ona maua loa lea e Humalog le maualuga 2 taimi vave. O lenei hormone ua faʻaitiitia vave tele ma a maeʻa le 4 itula e oʻo mai lona faʻasalaga i lona tulaga muamua. Ole faʻamaualuga ole inisalini ole tagata ole a tausia ile 6 itula.

I le faatusatusaina o le Lyspro i se inisalini fai siva faigofie, e mafai ona tatou faapea o le muamua e mafai ona taofia le gaosia o le kulukose e le ate.

O loʻo i ai se isi faʻataʻitaʻiga o le Humalog drug - e sili atu ona maitauina ma e mafai ona faafaigofieina le taimi o le fetuunaiga o fuataga i le avega o taumafa. O loʻo faʻaalia i le le i ai o suiga i le umi o le faʻaalia mai le faateleina o le tele o mea e aofia ai.

I le faʻaaogaina o le inisalini ole tagata, o le umi o lana galuega e mafai ona fesuiaʻi e fuafua i le fualaau. E mafua mai i lenei mea ua oʻo mai le umi o le 6 i le 12 itula.

Faatasi ai ma se faʻaopoopoga o le tui o le inisalini Humalog, o le umi o ana galuega e tumau pea i le tulaga tutusa ma o le a 5 itula.

E mafua mai i le faʻateleina o le fua o le lispro, o le aʻafiaga o le tolopoina o le hypoglycemia e le faateleina.

Aspart (Novorapid Penfill)

O lenei faʻasologa o le inisalini e mafai ona toetoe lava a faʻamaonia lelei se tali o le inisalini talafeagai i mea taumafa. O lona taimi pupuu e mafua ai se aafiaga vaivai i le va o taumafataga, lea e mafai ai ona maua le pule sili ona atoatoa i le suka o le toto.

Afai tatou te faʻatusatusa le taunuuga o togafitiga faʻatasi ai ma le inisalini tutusa ma le inisalini ole tagata fai mea pupuu masani, o le a maitauina le maualuga o le maualuga o le puleaina o le toto maualuga o le suka.

Faʻatasia o togafitiga ma Detemir ma Aspart e maua ai avanoa:

  • toeitiiti atoa le 100% faʻamaonia le faʻailoga o aso uma o le inisalini o le homone,
  • e faʻaleleia ai le maualuga o le hemoglobin glycosylated,
  • faʻaitiitia faʻaitiitia le ono mafai ona atiae tulaga o le hypoglycemic,
  • faaitiitia le maualuga ma le maualuga o le maualuga o le suka toto o se maʻisuka.

E maitauina e faapea, i le taimi o le togafitiga ma le vasal-bolus insulin, o le maualuga o le mamafa o le mamafa o le tino na matua maualalo ifo nai lo le taimi atoa o le matauina o le tino.

Glulisin (Apidra)

O le analogene o le inisalini Apidra o se vailaʻau faʻamalosi e le o vaʻaia. E tusa ai ma lona pharmacokinetic, uiga o le pharmacodynamic ma le bioavailability, o Glulisin e tutusa ma Humalog. I lona mitogenic ma le metabolic activity, o le hormone e leai se eseesega mai le inisalini ole tagata. Faʻafetai i lenei, e mafai ona faʻaaogaina mo se taimi umi, ma e matua saogalemu lava.

I le avea ai o se tulafono, e tatau ona faaaoga Apidra i le tuufaatasiga ma:

  1. umi o le inisalini o le tagata
  2. Basal insulin analog.

I le faʻaopoopoga, o le fualaau faasaina e faʻaalia i se vave vave amataina o le galuega ma o lona taimi puupuu atu nai lo le masani masani o le homone tagata. E mafai ai e tagata gasegase maua i le maʻisuka ona faʻaalia le sili atu ona fetuunai i le faʻaaogaina i meaai nai lo le homone tagata. O le inisalini e amata lona aafiaga i le taimi lava e maeʻa ai le pulega, ma faʻaitiitia le maualuga o le suka o le toto i le 10-20 minute i le maea ai ona tui faʻafuaseʻi Apidra.

Ina ia aloese mai le hypoglycemia i tagata matutua, e fautuaina e fomaʻi le faʻaofiina o le vailaau faʻamaʻi vave lava pe a uma ona 'ai poʻo le taimi foi e tasi. O le faʻaitiitia o le taimi o le hormone e fesoasoani e aloese mai le faʻaaogaina o le "overlay", lea e mafai ai ona puipuia le hypoglycemia.

Glulisin e mafai ona aoga mo i latou o loʻo mamafa tele, aua o lona faʻaaogaina e le mafua ai ona maua atili le mamafa. O le fualaau faasaina e mafua mai i le vave le amataina o le maualuga o le maualuga pe a faatusatusa i isi ituaiga o hormones masani ma le responsive.

Apidra e lelei mo tikeri eseese o le mamafa tele ona o le maualuga o lona gafatia. I le visesel type obesity, o le fua o le absorption o le fualaau faasaina e mafai ona fesuisuiai, e faigata ai mo le pulea lelei o le fualaau.

Detemir (Levemir Penfill)

Levemir Penfill o se tutusa o le inisalini o le tagata. E i ai le taimi faʻatulagaina ma e leai se mea e sili ona lelei. O lenei mea e fesoasoani e faʻamautinoa ai le pulea o le tino i le aso, ae o le autu e faalua ona faʻaaogaina.

Pe a faʻapitoa ona faʻatonuina, o le Detemir o mea ia e fusifusia i le serum albumin i le va o le vai. Ua uma ona pasi atu i le puipui o le pala, o le inisalini e toe fusifusia i le albumin i le toto.

I le sauniuniga, naʻo le vaega faʻavae e leai se totogi e ola malosi. O le mea lea, o le fusifusia i le albumin ma lona alu lemu e maua ai le umi ma le leai se totogi.

Levemir Penfill inisalini e galue i luga o le maʻi ma maua ai le maʻisuka faʻamalosi ma toe faʻaleleia lona manaoga atoa mo le insalini basal. E le maua ai le luluina aʻo leʻi oʻo i lalo o le pulega.

Glargin (Lantus)

Glargin insulin sui o le ultra-vave. O lenei vailaau faasaina e mafai ona lelei ma e mafai ona sosolo i totonu o se siosiomaga eleelea, ma i se tulaga le mautonu (i totonu o gaʻo gaʻo) e le lelei le solu.

I le taimi lava e maeʻa ai le pulega faʻapitoa, ua ulu atu Glargin i se faʻafeeseeseaiga ma le faʻavaeina o le faʻaleleia o meaola, lea e talafeagai mo le toe faʻasalaga o le hexamers o fualaau faasaina ma lo latou vaeluaina i monomer hormonone ma dimers.

Ona o le tafe malie ma le faifai malie o Lantus i totonu o le toto o se tagata maʻi na maua i le maʻisuka, o lona taamilosaga i totonu o le auala e tupu ile 24 itula. O lenei mea e mafai ai ona faʻaaogaina faʻalogo ile inisalini naʻo le tasi i le aso.

A faʻaopopoina sina vaega o le zinc, o le inisalini Lantus e faʻamalamalamaina i totonu o le vaega faʻapipiʻi o le fiber, lea e faʻateleina ai lona taimi faʻaalu. O nei uiga uma lava o lenei vailaau faʻamaonia e faʻamaonia ai lona faʻailoga lelei ma atoatoa.

Glangin amata ona galue pe a maeʻa le 60 minute pe a uma le inisiua. O lona mausali mausali i le plasma toto o le tagata maʻi e mafai ona maitauina pe a uma le 2-4 itula mai le taimi na faʻatinoina ai le fua muamua.

Tusa lava pe o le a le taimi tonu o le tuiina o lenei vailaʻau faʻamalosi (taeao po o le afiafi) ma le nofoaga o loʻo i totonu o le initaneti (manava, lima, vae), o le umi o le faʻagata i le tino o le:

  • aofaʻi - 24 itula
  • maualuga - 29 itula.

Suiga o le inisalini Glargin e mafai ona fetaui lelei ma le hormone physiologically i lona maualuga maualuga, aua o le vailaau faasaina:

  1. e faʻamalosia ai le faʻaaogaina o le suka e ala ile lipine lautele e faalagolago i le insulin (aemaise le gaʻo ma le maso),
  2. inhibits gluconeogenesis (faʻaitiitia le glucose toto).

E le gata i lea, o le vailaau faasaina e matua taofia ai le faagasologa o le vaeluaina o le tino (lipolysis), le palatini (proteolysis), aʻo faaleleia atili le gaosiga o le tino maso.

O suʻesuʻega faafomaʻi a le Glorgin pharmacokinetics ua faʻaalia ai e le mafai ona tufatufaina atu lenei vailaʻau e mafai ai ona toeitiiti atoa le 100% e faʻaalia ai le gaosiga o le insulin i totonu o le 24 itula. I le taimi lava e tasi, o le ono mafai ona atiaʻe tulaga o le suavai ma le oso i luga o le suka i le maualuga o le suka.

Humalog mix 25

O lenei vailaʻau o se paluga e aofia ai:

  • 75% faʻamalolo litaea o le hormone lispro,
  • 25% inisalini Humalog.

O lenei ma isi faʻamaumauga o le inisalini e faʻapipiʻiina foi e tusa ai ma a latou masini faʻasaʻo. O se taimi sili ona lelei o le fualaau faasaina ua saunia ona o le aafiaga o le taofia o le hormone lyspro, lea e mafai ai ona toe faia le gaosiga o le hormone.

O le 25% totoe ole insulin o le vaega lea e iai le taimi e le maua ai se taimi puupuu, lea ei ai sona aafiaga lelei ile glycemia pe a uma ona 'ai.

E maitauina o le Humalog i le tuufaatasiga o le paluga e aafia tele ai le tino pe a faatusatusa i le hormone puupuu. E maua ai le maualuga o le puleaina o le glycemia mulimuli ma o lona uiga la e sili atu le faʻaogaina o le tino pe a faatusatusa i le inisalini puupuu.

O iniseti tuufaatasia e faapitoa le fautuaina mo tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2. O lenei kulupu e aofia ai tagata matutua matutua oe, e pei o se tulafono, e mafatia i faafitauli mafaufau. O le mafuaʻaga lea o le faʻaofiina o le hormoni ao le i 'ai poʻo le vave lava ona fesoasoani e faaleleia ai le lelei o le olaga o ia tagata.

O suʻesuʻega o le soifua maloloina o le maʻisuka i le vaitausaga o le 60 i le 80 tausaga e faʻaaoga ai fualaau faasaina 25 Humalog mix 25 na faʻaalia ai na mafai ona latou maua se taui sili ona lelei mo le gaosiga o le gaʻo. I le faiga o le puleaina o le homone ao lei amataina ma pe a uma foi taumafataga, na maua ai e fomaʻi se tupe mama maualalo ma le maualalo o le hypoglycemia.

O fea le sili atu ile inisalini?

Afai tatou te faʻatusatusaina le vailaʻau mo togafitiga o fualaau oona, o lona uiga o lo latou tofiaina e le fomaʻi o loʻo faʻamaonia i le tulaga o le maʻisuka, ma le muamua ma le lua. O se eseesega taua i le va o nei insulin o le leai lea o le faateleina o le mamafa o le tino ao togafitiga ma se faaitiitia o le numera o suiga i le po i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

E le gata i lea, e taua le matauina o le manaomia mo na o se tasi le tui i le aso, lea e sili atu ona talafeagai mo maʻi. Ae maise lava le maualuga o le aoga o le faʻasologa o le inisalini Glargin i le tuufaatasiga ma le metformin mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2. O suʻesuʻega ua faʻaalia ai se faʻaitiitia o le mamafa i le po i totonu o le suʻi sugar. E fesoasoani lea i le faʻalagolago i le faʻasaʻoina o le glycemia i aso taʻitasi.

O le tuufaatasiga o Lantus ma vailaau tuʻu i lalo o le toto suka na suesueina i totonu o na gasegase e le mafai ona totogi le maʻisuka.

E manaʻomia ona tofia Glargin i se taimi vave e mafai ai. E mafai ona fautuaina lenei fualaau mo togafitiga ma se fomaʻi endocrinologist ma le fomai.

Ole togafitiga ogaoga ma Lantus e mafai ai ona faʻaleleia lelei le pulea lelei o kulupu o tagata gasegase e maua ile maʻisuka.

Tuua Lau Faamatalaga