O le a le mea e manuia ai: faʻamatalaga o se vailaʻau, mea e aofia ai meaʻai

  • Afai o loʻo galue se tagata i le gaioio galue malosi. I lenei tulaga, ua faʻaaogaina le malosi faʻaaogaina i le faamautinoaina o le masani o le faailo i le laina axon-dendrite.
  • Afai o le tino ua faʻaalia i mea oona (i lenei tulaga, o le sucrose o loʻo i ai le pa puipui, puipui le ate i le faʻaogaina o le sulfuric paipa ma le kulukonika).

Ua faʻaitiitia le manaʻomia mo le manuia:

  • Afai ei ai se vailaau i le maʻisuka, e pei foi o le maʻisuka ua uma ona iloa. I lenei tulaga, e tatau ona suia le suka i analogues e pei o le beckon, xylitol ma le sorbitol.
  • O le mamafa ma le gaogao o se faʻalavelave foi lea mo meaʻai ma suka suka, aua talu ai e le mafai ona suia le suka i le gaʻo.

Sucrose Digestibility

I totonu o le tino, o le suauu e solo i lalo i le kulukose ma le fructose, lea e liliu mai foi i le kulukose. E ui lava i le mea moni o le sologa lelei o se mea e gaosia ai fualaʻau, e mafai ona faʻagaoioia le mafaufau o le mafaufau. I le taimi lava e tasi, o se mea taua faaopoopo i lona faʻaaogaina o le mea moni lea e na o le 20% e gauai i le tino. O le 80% totoe na tuua le tino toetoe lava a le suia. Talu ai ona o lenei meatotino o le suauu, e seasea lava ona taʻitaʻi atu i le maʻisuka sili atu nai lo le kulukose ma le fructose, faʻaaogaina i lona mamanu mamā.

Faailoga o le leai o se siaki i le tino

Afai e te faʻafefe i le le fiafia, atuatuvale, ita, e le lava le malosi ma le malosi, atonu o le faailoga muamua lenei o le le lava o le suka i le tino. Afai e le o faʻasolosolo le sologa lelei i le lumanaʻi lata mai, atonu o le a sili atu ona leaga le tulaga. O ni faʻafitauli le lelei mo soo se tagata, e pei o le tele o le gau o le lauulu, faapea foi le vaivai o le popole, e mafai ona faʻafesoʻotaʻi i faʻamatalaga o loʻo iai.

Faailoga o le sili atu o le suauu i le tino

  • Maualuga atoatoa. Afai e taumafaina e se tagata le maualuga o le suka, o le suauu e masani lava ona liua i le tino. O le tino ua gasegase, o le tino, ma o loo i ai foi faailoga o le le fiafia.
  • Caries. O le mea moni, o le sogasoga o se nofoaga lelei e faʻaleleia ai ituaiga eseese o siama. Ma oi latou, i le gasologa o lo latou olaga, faʻamalolo le aisa, lea e faʻaleagaina ai le limamatua ma le nifo o le nifo.
  • Vaʻa faʻavavevave ma isi faʻamaʻi pipisi o le oral vevela. O nei maʻi faʻaleagaina e mafua mai i le tele o siama faʻamaʻi i totonu o le vavae tautala lea e faʻateleina i lalo o le malosi o le suka.
  • Sui o le Candidias ma le tino. O le mafuaaga e tutusa.
  • E i ai se faʻafitauli o le atiaʻe o le maʻisuka. Faʻasalaga mataga i le mamafa, fia inu, vaivai, faʻalauteleina o le urination, faʻavaveina o le tino, manuʻa le lelei o le faʻamalolo, vaʻaia le vaʻaia - o se faʻalavelave lea i le endocrinologist i se taimi vave e mafai ai.

Suʻega ma le Soifua Maloloina

Ina ia mafai ona tumau pea o tatou tino i foliga lelei, ma faʻalavelave e tutupu i totonu, e le mafua ai ona iai ni faʻafitauli, e tatau ona faʻatuina se tulafono mo le 'ai o selu. Faʻafetai i lenei mea, o le a mafai e le tino ona maua se tele o le malosi, ae o le a le faʻaalia i le aʻafiaga e aʻafia ai ma le sili atu o le suamalie.

Ua matou aoina mea pito sili ona taua e uiga ia Sahaorza i lenei faʻataʻitaʻiga ma o le a matou faʻafetai pe afai e te faʻasoa le ata i luga o se upega tafaʻilagi poʻo se blog i se sootaga i lenei itulau:

Fegalegaleaiga o le soʻotaga ma le vai (hydrolysis)

Sucrose ua manatu o le sili ona taua o le le ioeina. Mai le mea e tutusa ai e mafai ona iloa o le gasegase o le sucrose e mafua ai le fausia o le fructose ma le kulukose.

O fua faʻatatau o nei elemene e tutusa, ae o faʻatulagaga faʻavae e matua ese lava.

Fructose - CH2 - CH - CH - CH - C - CH2 .

Sucrose ma ona meatotino faaletino

Sucrose o se tioata suamalie, e le mafiafia e sili ona solu i le vai. O le salu o le suauu e 160 ° C. Pe a faʻamausaliina le mea ua faʻafefeteina, o loʻo faʻavaeina se vaega manino manino - caramel.

  1. O le mea sili lea ona le taua.
  2. E le faʻaaogaina i aldehydes.
  3. A vevela ma Ag2O (ammonia solution) e le maua ai le aafiaga o se "faʻata siliva".
  4. Aʻo vevela ma Cu (OH)2(copper copper hydroxide) uila mumu e le aliali mai.
  5. Afai e te fufuluina se vaifofo o le sucrose ma ni nai mataua o le hydrochloric po o le sulfuric acid, ona tuuese lea i soo se alkali, ona vevela lea o le tali i le Cu (OH) 2, e mafai ona matauina se galu mumu.

O le tuufaatasiga o le suauu, e pei ona e iloa, e aofia ai fructose ma glucose, sili atu, o latou toega. O nei elemene uma e fesoʻotai vavalalata. O isomers ei ai le fuamomo molifaʻo C12N22Oi11, e tatau ona e faailogaina nei:

  • susu suka (lactose),
  • malt sugar (maltose).

E faʻafefea ona aʻafia le tino o le tagata i le soʻo

Taua! O le vailaʻau e maua ai le tino o le tagata ma le tele o le malosi o le malosi, lea e talafeagai mo le faʻatinoga o totoga ma mamanu uma.

Sucrose e faʻamalosia ai galuega puipui o le ate, faʻaleleia le gaioiga o le faiʻai, puipui le tagata mai le faʻafefe i mea oona.

E lagolagoina le gaioiga o neula namu ma fetoʻi maso.

Mo lenei mafuaʻaga, o le elemene ua taua o le sili ona taua i totonu oi latou na mauaina i le toetoe lava o meaʻai uma.

Afai e le lelei le tino o le tagata, e mafai ona matauina ia mea nei:

  • leai se malosi
  • leai se malosi
  • le le fiafia
  • faʻaleagaina
  • faanoanoaga

E le gata i lea, o le soifua manuia e mafai ona faasolosolo ina faasolosolo malie, o lea e tatau ai ona e faʻamaopoopoina le aofaiga o le sucrose i le tino i le taimi.

O maualuga tulaga maualuga o le sosolosolo e matautia tele foi:

  1. maʻisuka malosi
  2. faʻaogaina o le tino,
  3. ololota
  4. gaioiga o le inflammatory i totonu o le oral mouth,
  5. maʻi faʻasolosolo
  6. mamafa tele
  7. caries.

Afai o le faiʻai o le tagata ua lofituina i le gaioiga o le mafaufau poo le tino ua aafia i mea oona, o le manaoga mo le sucrose e faateleina tele. Ma, i se isi itu, o lenei manaʻoga e faʻaitiitia pe afai o se tagata e mamafa pe mafatia i le maʻisuka.

E faapefea ona aʻafia le tino o le kulukose ma le fructose

O se taunuuga o le suavai o le suauu, glucose ma le fructose ua faia. O a uiga autu o nei mea uma e lua, ma e faapefea ona aafia ai le ola o le tagata?

O le fructose o se ituaiga o kulimi suka ma e maua i le tele o fualaau suamalie, e maua ai le suamalie. I lenei itu, e mafai ona manatu e aoga tele le fructose, talu ai o se mea masani. Fructose, lea e maualalo le faʻaogaina o le faasinomaga, e le faʻateleina le maualuga o le suka i totonu o le toto.

O le oloa lava ia e sili ona suamalie, ae o loʻo aofia ai i le tuufaatasiga o fualaau aina e iloa e le tagata i na o ni mea laiti. O le mea lea, na o sina vaega o le suka e ulu i totonu o le tino, ma o le taimi lava lea e gaosia ai.

Ae ui i lea, e le tatau ona faaopoopoina le fua o le fructose i le meaai. O lona faʻaaoga sese e mafai ona faʻaosooso ai:

  • gaʻo gaʻo
  • afaina o le ate - cirrhosis,
  • afaina
  • fatu fatu
  • maʻisuka malosi
  • gout
  • ulugalii paʻu o le tino.

Na faaiʻuina e le au suʻesuʻe e faʻapea, e le pei o le kulukose, fructose e mafua ai ona televave faailoga o le matua. O le talatalanoa e uiga i ona sui i lenei tulaga e le talafeagai lava.

E tusa ai ma mea ua taua i luga, e mafai ona faʻataunuʻuina o le faʻaaogaina o fua i fua talafeagai mo le tino o le tagata e aoga tele, talu ai e aofia ai se vaega itiiti o le fusi.

Ae o le fructose concentrated e fautuaina ina ia alofia, aua o lenei oloa e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻe o faʻamaʻi eseese. Ma e mautinoa lava e tatau ona e iloa pe faapefea ona fai le fusi fua mo le maʻisuka.

E pei o le fructose, o le kulukose o se ituaiga o suka ma le masani masani o le gaʻo. O le oloa e maua mai i meaʻai. Glucose e maua ai le tino o le tagata, aemaise lava lona faiʻai, ma se sapalai o le malosi mo se taimi uumi, ae matua faateleina ai le maualuga o le suka i le toto.

Faʻalogo lelei! Faatasi ai ma le faʻaaogaina masani o mea taumafa o loʻo feagai ma se gasegase faigata poʻo ni tagata faʻanoanoa faigofie (falaoamata papaʻe, araisa paepae), o le toto o le suka o le a faateleina tele.

  • maʻisuka malosi
  • faʻamaʻi faʻamalolo ma maʻi pipili
  • toto maualuga
  • faʻaleagaina le faʻalavelave
  • toe le manuia
  • mamafa tele
  • afaina o le fatu, fatulaina, afaina o le fatu.

Tuua Lau Faamatalaga