Gasegase hemoglobin glycated

  1. Algorithms mo togafitiga faʻapitoa faʻafomaʻi mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka (5th edition). - Diabetes, 2011, Nu. 3, Faʻaopoopoga 1, s, 4 - 72. http://dmjournal.ru/ru/articles/catalog/2011_3_suppl/2011_3_suppl.
  2. Faʻaaogaina o le Hemoglobin Glycated (HbA1c) i le Faʻailogaina o le Maʻisuka Misa. Soifua Maloloina a le Lalolagi, 2011 http://www.who.int/diabetes/publications/report-hba1c_2011.pdf.
  3. Tulaga Faʻatonu mo togafitiga faafomaʻi i le maʻisuka - 2013. American Diabetes Association. - Maʻisuka Care, 2013, Vol. 36, Faletusi. 1, S11-S66.
http://care.diabetesjournals.org/content/36/Supplement_1/S11.full.pdf+html.

O le faʻamatalaina o taunuʻuga o suʻesuʻega e aofia ai faʻamatalaga mo le fomaʻi aoga ma e le o se faʻamaoniga. O faʻamatalaga i lenei vaega e le mafai ona faʻaaogaina mo le faʻamaʻiina o le tagata lava ia ma fualaau faʻapitoa. Ua faia e le fomaʻi se faʻamaoniga saʻo e faʻaaoga ai iuga o lenei suʻega ma faʻamatalaga talafeagai mai isi punaoa: talafaasolopito, iuga o isi suega, ma isi.

Vaevaega ole Laboratory Independent INVITRO:% o le hemoglobin atoa.

O le a le mea e faʻaalia ai le suʻesuʻeina o le hemoglobin glycini?

E tele suʻesuʻega e fuafua ai le maualuga o le hemoglobin i le toto. Suesueina o le hemoglobin glycated: pe faapefea ona ave? Aʻo le i tuuina atu se tali i lenei fesili, e tatau ona faʻamatalaina le aano o le auʻiliʻiliga ma pe aisea e tatau ai ona faʻatagaina.

O le a le mea e faʻaalia ai le suʻesuʻeina o le hemoglobin glycini?

Glycated po o, i se isi faaupuga, hemoglobin glycosylated o se vaega taua o le hemoglobin, lea e tuufaatasia ma le kulukose i le taimi o le toto. O se aganuu le fuafua i le pasene. O le sili atu o le maualuga o le suka o loʻo faʻamautu i le toto, o le tele o le hemoglobin o le a mafaufauina o le glycated. O lenei auiliiliga e tatau ona faia e mataituina ai faailoilo mo le maʻisuka, pe afai ei ai se masalosaloga o le maʻisuka. O le auiliiliga o le a faʻaalia ai oe pe'ā iai se siakiina pe leai.

O le auiliiliga o loʻo faaalia ai le aofaʻi o le kulukose i le toto plasma i le tolu masina talu ai.

O le aofaʻi o le hemoglobin glycated ua manatu o se faailoga o le metabolism gaʻo i le taimi atofaina. E toe foʻi le hemoglobin glycated i le masani i le lona fa i le ono vaiaso pe a maeʻa ona maua le kulūkose i totonu o le toto. O le maualuga o sea tino i le toto o le maʻisuka e mafai ona faalua pe faatolu ona faatusatusa i le masani.

O gasegase e tatau ona tofotofoina ia le itiiti ifo ile tasi i le kuata. E fautuaina le tauaveina o le mataʻituina i totonu o le fale suesue lava e tasi, talu ai ona o isi mea e ese ai, e mafai ona ese le tele o taunuuga.

O lenei auiliiliga ei ai ona lava lelei. O nei faʻamanuiaga e faʻamaonia pe a faʻatusatusa i le anapogi ma le suʻeina o le toto toto ma se suʻega o le faapalepale lua-itula. O loʻo faʻatusaina i latou e:

  1. Ole anapogi ma le sao faʻatusatusa i isi suʻesuʻega,
  2. O taunuʻuga faaiu o le auʻiliʻiliga e le aafia i le gasologa o le malulu o le maʻi poo lona faʻaalia i tulaga faigata,
  3. O le auʻiliʻiliga e mafai ai e oe ona fuafua lelei pe maua e se tagata le maʻisuka pe leai foi,
  4. O sea suʻesuʻega e le tatau ona ave i luga o se manava gaogao, e le o le tulaga autu lea.

E le gata i lea, e mafai ona pasia se iloiloga tusa lava pe a uma ona inu e le tagata le ava, ma o le a le afaina ai taunuuga mulimuli.

O taunuʻuga o lenei auʻiliʻiliga e le faʻalagolago i le faʻamalositino faaletino lea na faʻasaʻoina se tagata ao leʻi tuʻuina atu, lona tulaga faʻale-mafaufau, poʻo le tagofia o fualaau. Ae o le tuusaunoaga iinei o le a avea ma fualaau mo le maʻisuka.

Toto toto mo le hemoglobin glyc: pe faʻapefea ona sauniuni?

E le o faʻatalanoaga uma e manaʻomia le sauniuniga, ae e aoga tele i le tele. O le hemoglobin glycated: sauniuniga mo le suʻega - e faʻapefea ona alu? E ui i le mea moni e faʻapea e le manaʻomia le sauniuni mo se suʻesuʻega faʻapitoa e pei o isi, e tatau lava ona mulimuli i fautuaga o loʻo faʻamatala atu i lalo:

  1. E lima itula ao le i aveina le meaola o le eleele e le fautuaina e 'ai. E fautuaina pea le tauaveina o le pa i luga o se manava gaogao ma teena le lauti ma le susu ao le i pasia le suʻega,
  2. Talu ai ona o le toto e toso mai se vein, atonu e lagona ai e nisi tagata le ulavavale pe gaoia. Mo lenei mafuaaga, e fautuaina e lapatai le au tekinisia e faapea o sea tulaga e ono tulai mai na ia saunia ai le amonia,
  3. O le gaioiga o le gaioiga, le mamafa o le toto i le aso na muamua atu ma le mamafa o le tino, lea na tupu i se taimi lata mai aʻo leʻi faia le suʻega, e mafai ona faʻaumatia le iuga mulimuli o le suʻega.

O le toto e suesueina pe a ma le tolu aso talu ona ofoina e le tagata maʻi.

Totoga o auiliiliga: hemoglobin glycated

Suʻega o le toto mo le suka (hemoglobin glyc): transcript - o le a lea? Lalo o le a faʻaalia le faailoilo i le pasene ma le taunuuga e faalagolago i ai:

  1. I lalo o le maualuga o le 5.7 pasene. I lenei tulaga, e mafai ona finau e le maua e se tagata le maʻisuka ma o le lamatiaga o le atiaʻeina e itiiti. O le gasegase o le gasegase o le gataifale e masani lava,
  2. 5.7 i le 6 pasene. O ia faʻamatalaga e faʻamaonia ai e leʻo faʻamautu le maʻisuka, ae o loʻo aʻafia ai lona atinaʻe. Mo le puipuia, o se manaoga faanatinati e fesuiai i se mea taumafa e maualalo i le gaʻo. E manaʻomia lou suʻesuʻeina faʻamatalaga auʻiliʻili e uiga i le maʻi faʻasolosolo ma le faʻamalosia o le inisalini,
  3. Mai le 6.1 i le 6.4 pasene. I lenei tulaga, o le maʻi o le gasegase o le maʻisuka ua matua faateleina. Matou te manaʻomia se fesuiaiga i se olaga ola maloloina ma se taumafataga maualalo. E le gata i lea, o ia suiga e le mafai ona tolopoina seia oʻo i se taimi mulimuli ane,
  4. E silia ma le 6.5 pasene. I le taimi muamua, ua maua e le fomaʻi le maʻisuka. Ina ia faʻamaoni pe faʻamaonia se ituaiga o manatu, o nisi faʻataʻitaʻiga faʻapitoa ua faʻamatalaina.

Suʻega o le toto mo le hemoglobin glycated: decoding - o le a se isi mea e mafai ona maitauina e uiga i ai? E ui lava i le mea moni e faapea na tuʻuina atu faʻamaoniga o loʻo i luga, lea e tatau ona taʻitaʻia i le filifilia, e sili atu le tuʻuina atu o lenei mataupu i se fomai poto, o le a faʻamatalaina le mea na feagai ma le tagata maʻi.

Ole hemoglobin glycated: e fia le tau o le suʻega?

O le mea moni, o le tau o sea suʻesuʻega e mafai ona fesuisuiai ma e faalagolago i le mea tonu e pasia ai e le tagata maʻi lenei auiliiliga. O le hemoglobin glycated: tau o le auʻiliʻiliga - o le a le mea, pe afai e foliga foliga mai? Afai e te tilotilo i tau i le fale suesue faafomai a le Invitro, o le tau masani ei ai 6330 rubles, ma le 200 rubles mo le aveina o le toto mai se vein, e tatau ona e faaopoopo atu i lenei tau.

O fea e tofotofoina ai le hemoglobin glycated? E mafai ona fai lenei mea i falemaʻi faʻapitoa, falemaʻi, fale suesue, poʻo oe e mafai ona ave le faatonuga a le fomaʻi o loʻo iai le maʻi ma alu faʻatasi ma ia i le falemaʻi o le setete, pe a faʻapea e leai se suʻesuʻega. Soo se tagata maʻi e filifili mo ia lava. I totonu o se falemaʻi tumaoti, o le a sili atu le maualuga o le auaunaga, e mafai ona fai tutusa e uiga i le taimi ole auiliiliga.

E le gata i lea, e taua foi le taʻua o le toto mo se ituaiga o faailo e tatau foi ona tuuina atu i fafine maʻitaga. Ae ui i lea, o nisi faigata e ono tulai mai iinei. O le mea moni o le tino o le faletua o loʻo faʻafetaui lelei i suiga uma e tutupu ia te ia, o le mafuaaga lea e mafai ai ona suia suiga o le hemoglobin glyc. O nei eseesega e mafai foi ona avea ma mafuaaga mo taunuuga le lelei, mo se faataitaiga, o le faaletonu o le toto, o le leai o se vaaiga mamao, o le faatamaia o toto o le toto, o le mamafa o le mamafa o le tamaititi i le manava o le tina, lea e mafai ona oo atu i le lima kilokalama.

O le itu taua o le suʻesuʻeina o le hemoglobin glycini: o le tau o le falemaʻi a le setete ma faleoloa tumaoti e pei o Invitro, Hemotest, Helix ma Sinevo

Glycohemoglobin o se faʻamatalaga o meaola o le plasma lea e mafai ona atagia ai le maualuga o le taua o le suka i totonu o le tino mo se vaitaimi umi (i le 90 aso).

E fuaina o se pasene. O le maualuga o le maualuga o le glucose, o le sili atu ona faagaeetia o le pasene o le faasinoupu o meaola.

Afai ei ai sina masalosaloga o se faaletonu i le pancreas, ona taua tele lea o le auiliiliga o le hemoglobin glycated. E mafai ai e oe ona iloa le maʻisuka i se taimi talafeagai.

Hemoglobin o se porotini i totonu o totola mumu. O le galuega autu o lenei vailaau o le vave le felauaiga o le okesene mai le manava i tino o le tino.

E pei foi o le toe faafoi o le carbon dioxide mai ia i latou i le mama. O le hemoglobin molecule ua mafai ai ona faatumauina se ituaiga masani o toto.

O afea e tofotofoina ai:

  1. Afai e iai ni masalosaloga o le maʻisuka, e mafua mai i nei uiga: o le galala ma le mago o le mucous membranes, o le manogi o le suamalie mai le gutu, masani ai, o le faateleina o le 'ai, vaivai, le lelei o le vaai, faʻalalōlōina o manua, e tupu mai i lalo o le faʻaitiitia o galuega puipui a le tino,
  2. pe a iai le mamafa mamafa. Tagata le toaaga, faʻapea foʻi ma tagata faʻasauā e lamatia. E tatau ona latou talia lenei suʻega toto,
  3. pe afai e maualalo le cholesterol:
  4. o le fafine na maua i le ovary polycystic,
  5. o le suʻega e faʻaalia i tagata o latou aiga vavalalata o latou loto ma faʻamaʻi pipisi,
  6. e tatau ona pasia le auiliiliga i isi tulaga e fesootaʻi ma le tetee atu i le hormone o le pancreas.

O le kamupani lauiloa a Invitro e ofo mai e pasia se auiliiliga ma piki le iuga mulimuli i le lua itula.

I totonu o tamai taulaga e matua faigata lava ona maua se falemai lelei. I totonu o falemaʻi laiti, e mafai ona latou ofoina atu e suʻe se suʻega toto, o le tau e sili atu le maualuga, ma e mafai ona faia i luga o se manava gaogao.

O le hemoglobin glycosylated o se tasi lea o ituaiga o le faʻamaoniga o le glycemia, e faia i le glycation e le o le enzym.

E tolu ituaiga o mea nei: HbA1a, HbA1b ma le HbA1c. O le meaola mulimuli lea ua fausia i se aofaiga manaia.

I le tulaga o le hyperglycemia (o le faateleina o le maualuga o le kulukose), o se vaega o le hemoglobin glycated e sili atu ona tele e tusa ma le faateleina o le maualuga o le suka. Faʻatasi ai ma le ituaiga o maʻisuka, o mea o loʻo i totonu o lenei vailaau e oʻo atu i se tau e sili atu i le masani e tolu pe sili atu taimi.

I le avea ai o se tulafono, o le auiliiliina o le Teritori Program o State Guarantees o le tuuina atu o togafitiga faafomai i le faitau aofaʻi e leai se totogi. Ua faia i le itu a le fomaʻi i le faasologa o le faamuamua.

O le tau o le auiliiliga e eseese mai le 590 i le 1100 rubles, e fuafua i le nofoaga ma le ituaiga o falemaʻi.

E tatau ona maitauina o le tau o se suʻega o le toto (faʻasologa o mea aupito lata mai), mo faʻatusatusaga, e mai le 2500 rubles.

O le toto mo le hemoglobin glycosylated e masani ona foai mai ona o le mea moni o le tau o lenei auiliiliga e maualuga tele. O taunuʻuga o le suʻesuʻega e mafai ona faʻaleagaina e soʻo se tuutuuga e aʻafia ai le vaitau o le ola o sela toto. E aofia ai ma le toto, faʻapea foʻi ma le faʻafefeteina o le toto.

Pe a fuaina taunuuga, e tatau i le tagata poto faapitoa ona amanaia tulaga ma tulaga uma e mafai ona aafia ai le saʻo o faaiuga i le siama. I le fale o Invitro, o le tau o lenei suʻesuʻega e 600 rubles. O le iuga mulimuli e mafai ona maua i totonu o le lua itula.

O lona tau i lenei falemaʻi e 420 rubles. O le tapulaa mo le auiliiliga o se tasi aso.

E mafai foi ona e faia se suʻega toto na faia i le Helix Lab. O le fuaitau mo le suʻesuʻeina o le biomaterial i totonu o lenei fale suesue e oʻo i le aoauli i le aso e sosoo ai.

Afai o le auiliiliga e tuʻuina atu i luma o le sefululua itula, e mafai ona maua le taunuʻuga seia oʻo i le luasefulufa itula i le aso e tasi. O le tau o lenei suʻesuʻega i lenei falemaʻi e 740 rubles. E mafai ona e maua se faʻaitiitiga e oʻo atu i le 74 ruuga.

Hemotest Medical Laboratory e sili ona lauiloa. Le faʻaaogaina o le suʻesuʻega, faʻaaoga meaola - toto atoa.

I lenei falemai, o le tau o lenei auiliiliga e 630 rubles. E tatau ona manatua o le aveina o le biomaterial e totogi eseese. Aua o le aoina o le toto vevela e tatau ona totogi 200 rubles.

Aʻo leʻi asiasi i se fomaʻi, e tatau ona e sauni muamua. O meaola faʻapitoa e tatau ona faia i le taeao mai le valu i le sefulutasi i le taeao.

E na o le toto e maua i luga o se manava gaogao. I le va o le meaai mulimuli ma le toto sampling, e le itiiti ifo i le valu itula e tatau ona pasia.

I le afiafi o se asiasiga i le fale suesue, e mafai ona faʻatagaina se taumafataga maualalo-calori sei vagana ai meaʻai gaʻo. Aʻo leʻi faia le suʻesuʻega, e mautinoa lava e vavaeeseina le faʻaaogaina o le ava ma fualaau faasaina.

Lua itula ao le i faia le toto, e tatau ona e aloese mai le ulaula, sua, ti, kofe ma isi mea inu o loʻo iai caffeine. E faʻatagaina e inu naʻo le faʻamamaina o vai e le o ni suavai i totonu o se faʻapulaʻaina o le voluma.

Auiliiliga e uiga i le suʻeina o le toto mo le hemoglobin glyc i le vitio:

O le suʻeina o le toto e mafai ai ona faʻamaonia taimi le lelei o le gaʻo gaʻo. Faʻatasi ai ma se tulaga o le maʻisuka, o le suʻesuʻega o le a fesoasoani e puipuia le atinaʻeina o se maʻi matautia.

O le mea lea, e mafai ona taofiofia le faʻamaʻi ma tausisia le suka i se tulaga masani. Pau lava le toe faafoi o le auʻiliʻiliga o lona tau maualuga. Mo lenei mafuaʻaga, e le o se mea e masani ai.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Aoao atili. E le o se fualaau faasaina. ->

Glycated (glycosylated) hemoglobin O se ituaiga o hemoglobin e mafua mai ona fegalegaleaiga ma le kulukose. O le hemoglobin glycated e atagia toto maualugana tupu i le gasologa o le ola o sela mumu (e oo i le 120 aso). O lelamūmū mūmū o loʻo taʻavale i totonu o le toto ei ai vaitausaga eseese, o lea latou te taulai atu i se vaitau e 60 aso.

O lenei suʻega suʻega e masani ona faʻaaoga e iloilo ai le tikeri o taui mo le maʻisuka:

  • o le maualuga o le hemoglobin glycated i le faasologa o le 4-6% o loʻo taʻu mai ai le lelei o le maʻisuka taui ile 1-1.5 masina mulimuli,
  • 6-8.9% - e uiga i le faʻasologa o le faʻamaʻi,
  • sili atu i le 9% - e uiga i le taufaasese ma le manaʻoga e faʻafetaui togafitiga faʻapitoa.

E mafai foi ona faʻaaoga suʻesuʻega faʻasaienisi faʻamatalaina mo le vave iloa o ituaiga o le maʻisuka. Faʻaitiitia le aofaʻi o le hemoglobin glycel e mafai pe afai o le tagata maʻi e maua le anemia (lerythrocyte life), o le gasegase ma le gasegase (hemorrhages), ma le faaletonu ogaoga.

Mea faʻalauiloa: toto atoa

Tusi faamaonia o le metotia faʻalauteleina mo le fuafuaina o le hemoglobin Glcated HbA1 (National Glycohemoglobin Standardizatin Program, NGSP):

Tusi Faamaonia o le International Federation of Clinical Chemistry IFCC (International Federation of Clinical Chemistry) "hemoglobin glyc HbA1":

TULAFONO LAUTELE MO SAUNIUNIGA MO SUESUEGA:

1. Mo le tele o suʻesuʻega, e fautuaina e foai atu le toto i le taeao, mai le 8 i le 11 itula, i luga o se manava gaogao (ia le itiiti ifo i le 8 itula e tatau ona alu i le va o le meaai mulimuli ma le toto sampling, e inu le vai e pei ona masani ai), i le afiafi o le suʻesuʻega, taumafa o meaʻai gaʻo. Mo suʻesuʻega mo faʻamaʻi pipisi ma suʻesuʻega faʻafuaseʻi, e mafai ona tuʻuina atu le toto 4-6 itula pe a uma le taumafataga mulimuli.

2. FAʻATASI! Polokalame faʻapitoa sauniuni mo le tele o suʻega: faʻapitoa i le manava gaogao, a maeʻa le 12-14 itula o le anapogi, e tatau ona foai atu le toto mo gastrin-17, lipid profile (cholesterol atoa, LDL cholesterol, LDL cholesterol, VLDL cholesterol, triglycerides, lipoprotein (a), apolipoprotein A1, apolipoprotein B), o le toleniga o le faapaleni kullukose e faia i le taeao i luga o se manava gaogao pe a mavae le 12-16 itula o le anapogi.

3. I le afiafi o le suʻesuʻega (i totonu o le 24 itula) e vavaeese ai le ava, malosi malosi faaletino, ave vailaʻau (e pei ona malilie i le fomaʻi).

4. Mo le 1-2 itula ao lei faia le toto, aloese mai le ulaula, aua nei inu ava, ti, kofe, e mafai ona e inu vai.Faʻesea popolega faʻaletino (tamoe, saoasaoa i luga faasitepu), lagona faʻalagona. 15 minute ao leʻi oʻo i le foai toto, e fautuaina e malolo, toʻafilemu.

5. Aua neʻi foaʻiina le toto mo suʻesuʻega i suʻesuʻega faʻasaienisi i le taimi lava e maeʻa ai togafitiga o le physiotherapy, meafaigaluega, suʻesuʻega o le x-ray ma le ultrasound, massage ma isi togafitiga faafomaʻi.

6. A o mataʻituina mataʻupu o le falesuesue i faʻalavelave, e fautuaina e faʻatautaia suʻesuʻega faifaipea i lalo o tuutuuga tutusa - i totonu o le fale suesue lava e tasi, toto foaʻi i le taimi tutusa o le aso, ma isi.

7. O le toto mo suʻesuʻega e tatau ona foaʻiina muamua aʻo leʻi faia ni vailaʻau poʻo le muamua atu i le 10-14 aso talu ona faʻamalo. Ina ia iloilo le pulea o le aoga o togafitiga ma soʻo se vailaʻau, e tatau ona e faia se suʻesuʻega i le 7-14 aso pe a uma le tui mulimuli.

1. O le ulaula, inu, taumafa, sili atu le malosi faaletino i le taimi o le suʻega,
2. Vaʻaia lata mai nei, taotoga poʻo se isi tulaga faigata.

Faateleina Tulaga Faatauaina:
1. o le maʻisuka ma isi tulaga ma le faaletonu o le kulukose,
2. faʻasesega pepelo i le uamea mimia, splenectomy
Faʻaitiitia le taua:
1. hypoglycemia,
2. faʻamatalaga sese ma le anemia hemolytic, pe a uma le tafe toto, faʻafefe toto.

O le suʻesuʻega biomaterialtoto (EDTA)
Metotia suʻesuʻecapillary electrophoresis, NGSP
O le umi mai le taimi e oʻo mai ai le biomaterial i le fale suesue2 cd

O le hemoglobin protein e maua i toto mumu mumu. O ia e nafa ma le tuʻuina atu o le okesene i totoga i totonu. E tele vaega o lenei palatini. O le masani masani o le hemoglobin A. O se tasi o ona vaega o Hemoglobin A1c. I le faagasologa o le felauaiga o le kulukose i le tino, o le vaega o le hemoglobin ua liua i le HbA1c ona o le tali o le glycation (faʻapipiʻi kullukose). O le maualuga o lenei vailaʻau e faʻalagolago i le maualuga o le kulukose. E le paʻu le kulupu i le taimi atoa o le toto toto mumu. O lenei vaitau e tusa ma le 3 masina. O le faagasologa o le fausiaina o sea ituaiga ma lona mou ese atu i le toto e tupu pea, e pei foi o le faafouina o le toto toto.

O le auiliiliga e faʻaaogaina e mataituina ai le tulaga o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. E tusa ai ma ona taunuuga, e mafai e le fomai ona iloilo le aoga o le togafitiga. Afai o suʻesuʻega e faʻaalia ai e le o faia se togafitiga, o le a mafai e le fomai ona vave suia ana metotia. E le gata i lea, mo tagata e maua i le maʻisuka, o le pulea o suka o se mea taua tele. E mafai ai e oe ona faʻaitiitia le faʻafitauli o le faʻamaʻi, tausia le soifua maloloina ma faʻaʻumiʻumi le ola. Mo tagata ua leva ona maua maʻi, o loʻo suʻesuʻeina se suʻesuʻega ina ia iloa ai le faateleina o le faateleina o le kulukose. E mafai ona faʻatalanoaina auiliiliga i taimi o suʻega masani e iloagofie ai le faʻamaʻi i se taimi muamua, ae o nisi suʻesuʻega e masani ona manaʻomia e faʻamaonia ai se faʻamaoniga saʻo.

O le toto e ave i luga o se manava gaogao (a itiiti ifo ma le 8 ma sili atu i le 14 itula o le anapogi). E mafai ona e inu vai e aunoa ma le kesi.

O lenei suʻesuʻega e fuafua ai le maualuga o le Hemoglobin A1c i le toto vevela. O taunuʻuga o lenei suʻesuʻega e mafai ai ona fuafua le maualuga o le kulukose i luga o se vaitaimi e tusa ma le 3 masina. O le vailaʻau, o le aofaʻiga o loʻo fuafuaina i lenei taimi ole suʻesuʻega, o se faʻalavelave o le hemoglobin ma le kulukose. Faʻamatalaina o taunuuga o le suʻesuʻega e mafai ona faia e se fomaʻi.

Faailoga mo le auiliiliga

O le tele o taimi, o se suʻesuʻega e faʻamaonia pe afai e te masalomia o loʻo maua e le tagata maʻi le maʻisuka. O aʻafiaga o lenei faʻamaʻi e aofia ai faʻamatalaga nei: o le galala tele o le galala, faʻaletonu o le tino, o le maamaʻa, vaivai, masani faʻaleaga pipisi.

E le gata i lea, e masani ona faia faʻataʻitaʻiga o le hemoglobin glycosylated mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka (i le tulaga o se suʻesuʻeina muamua). I le tele o tulaga, o le vaeluaga i le va o suʻega e 3-6 masina, ae o le amanaia o le tulaga o le maʻi ma le togafitiga, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina se isi taimi o suʻesuʻega.

O taunuuga o suʻega suʻega e le na o le pau lea o iloiloga e amanaʻia e le fomaʻi i le taimi e faia ai se suʻesuʻega ma faʻamaonia togafitiga talafeagai, ma e tatau ona mafaufau faʻatasi ma le emenesis ma iuga o isi suʻega talafeagai, e aʻafia ai metotia faʻapitoa.
I le LabQuest Medical Company, e mafai ona e faia se feutagaiga patino ma se fomai Doctor Q e tusa ai ma taunuuga o suʻesuʻega i le taimi o se tofiga poo le telefoni.

O le hemoglobin glycated e taua tele lona sao i le siama o le maʻisuka. Faʻafetai ia te ia, e mafai ona e iloa le faʻamaʻi i le amataga o lona atinaʻe. O lenei mea e mafai ai ona amata togafitiga i taimi talafeagai.

O le maualuga o lenei faailo e mataituina e iloilo ai le aoga o le togafitiga. Ae toaitiiti tagata latou te iloa le mea.

Hemoglobin o se vaega o totola mumu mumu - toto toto e nafa ma le felauaiga o le okesene ma le carbon dioxide. A sopoia e le suka le membrane erythrocyte, e tupu se tali. Amino acids ma le suka e fesootai. O le taunuʻuga o lenei faʻafoʻi e faʻapipiʻi le hemoglobin.

O le Hemoglobin e mausali i totonu o totola mūmū mūmū, o le mea lea, o le maualuga o lenei faailo e tumau mo se taimi uumi (e oʻo i le 120 aso). Mo le 4 masina, o lela mumu e fai a latou galuega. A maeʻa lenei vaitau, e faʻaumatia i latou i le paʻu mumu o le vao. Faatasi ai ma i latou, o le faiga o le paʻu o loʻo faʻaaogaina glycohemoglobin ma lona saʻolotoga. A maeʻa lena, o le bilirubin (o le iuga o le gau o le hemoglobin) ma le kulukose e le noatia.

O le glycosylated form o se faailoga taua i tagata mamai ma le maʻisuka ma i tagata soifua maloloina. O le eseʻesega ua naʻo le faʻamasinoga.

E tele ituaiga o hemoglobin glycated:

I galuega faafomaʻi, o le ituaiga pito sili ona masani ona aliali mai. O le ala saʻo o le metabolism o le carbohydrate o le mea lea e faʻaalia ai le hemoglobin glyc. O lona maualuga o le a maualuga pe afai e sili atu le maualuga o le suka i le masani.

Ole fua ole HbA1c e fuaina ile pasene. O le faailo ua fuafua e avea o se pasene o le numera hemoglobin atoa.

O se suʻega toto mo le hemoglobin glycina e tatau pe afai e te masalomia le maʻisuka ma siaki le tali a le tino i togafitiga mo lenei maʻi. E saʻo lava o ia. I le pasene pasene, e mafai ona e faʻamasino le toto toto i le past 3 months.

Endocrinologists latou te faʻaaogaina lenei faailo i le suʻesuʻeina o ituaiga o le maʻisuka, pe a leai ni faʻaalia manino o le maʻi.

O lenei faailo e faʻaaoga foi e fai ma faailoga e iloagofie ai tagata i le lamatiaga mo le atiaʻeina o faʻafitauli o le maʻisuka. O le laulau o loʻo faʻaalia ai faʻataʻitaʻiga e laʻititi tausaga, lea e taʻitaʻia e tagata atamamai.

Le mafai ona atiaʻe le hypoglycemia (glucose deficiency) i le maʻisuka

O suʻesuʻega faʻasolosolo e sili atu lona leaga i ona tuaʻaga. O faʻamatalaga i luga o le HbA1c e sili atu le malamalama ma faigofie.

E tatau i tamaitai uma ona gauai atu i le maualuga o le hemoglobin glycated i le tino. Faʻasesega taua mai tulaga masani ua talia (laulau i lalo) - faʻaalia ai faʻaletonu nei:

  1. Maʻisuka i ituaiga eseese.
  2. Faʻataunuʻu uʻamea.
  3. Faʻasalaga o Renal.
  4. Nofoaga vaivai o vaʻa toto.
  5. O taunuuga o taotoga.

O le masani i fafine e tatau ona i totonu o nei tulaga taua:

Afai o se eseesega na maua i faailoilo ua faʻaalia, ona tatau ai lea ona faia se suʻega, lea o le a fesoasoani e iloa ai mafuaʻaga o suiga i le kulūkose.

I tane, o lenei foliga e maualuga atu nai lo le tamaitai. O le masani mo le matua o loʻo faʻaalia i le laulau:

E le pei o tamaitai, sui o le malosi o feusuaiga, o lenei suʻesuʻega e tatau ona faia e le aunoa. E moni lava lenei mea mo alii e silia i le 40.

O se tupe maua vave vave o lona uiga ua amata ona amataina le maʻisuka. Liliu atu i se fomaʻi i uluaʻi faʻamaoniga e fesoasoani e faʻamaonia ai le maʻi i le vave amata, o lona uiga o le taimi talafeagai ma togafitiga manuia.

I se tamaititi soifua maloloina, o le maualuga o le "suka" e tutusa ma le tagata matua: 4.5-6%. Afai o le maʻisuka na maua i le taimi o le tamaitiiti, ona faia loa lea o le tausisia o le tausisia o faailoilo. O lea la, o le masani i tamaiti o loʻo mafatia i lenei maʻi e aunoa ma se lamatiaga o faʻafitauli o le 6.5% (7.2 mmol / l glucose). O se faailoga o le 7% o loʻo faʻaalia ai le avanoa e atiaʻe ai le hypoglycemia.

I le maʻisuka talavou, o le ata atoa o le gasegase o le maʻi atonu e natia. O lenei filifiliga e mafai pe afai latou te pasia le suʻega i le taeao i luga o se manava gaogao.

I le taimi o le maʻitaga, e tele suiga o le tino o le fafine. E aʻafia ai foʻi le kulūkose. O le mea lea, o le masani i le taimi o le maitaga i se fafine e ese si ese nai lo lona masani masani:

  1. A o laʻitiiti, e 6.5%.
  2. O le averesi e tutusa ma le 7%.
  3. I le "matua" fafine maʻitaga, o le tau e tatau ona 7 7%.

O le hemoglobin glycated, o le masani i le maitaga e tatau ona siaki i le 1.5 masina. Talu ai o lenei faʻataʻitaʻiga e fuafua ai pe faʻapefea ona atiina ae ma fiafia le pepe pepe i le lumanai. O le faʻavasegaina mai tulaga faʻasalalau e aʻafia ai le tulaga e le gata o le "puzozhitel", ae o lona tina foi:

  • O se faailoga i lalo ifo o le tulaga masani e faailoa ai le le lava o le mamafa o le uʻamea ma e mafai ona oʻo atu ai i le faʻasaina o le atinaʻe o tama. E tatau ona e toe iloilo lau ituaiga olaga, ia 'ai atili fualaau aina ma lau fualaʻau.
  • O se maualuga maualuga o le "suka" hemoglobin e iloa ai e ono tele le pepe (mai le 4 kg). O le mea lea, o le fanau mai o le a faigata.

I soʻo se tulaga, ia faia le faasaʻo saʻo, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi.

O se suʻesuʻega mo le hemoglobin glycated ua tuʻuina atu i taimi o suʻesuʻega, pe'ā iloa e le tagata maʻi lona maʻi. Le faʻamoemoe o le suʻesuʻega:

  • Sili atu le kulukose toto.
  • Faʻasaʻoina o se vailaau o le suka e faʻaitiitia ai le suka.

O le masani mo le maʻisuka e tusa ma le 8%. O le faatumauina o se tulaga maualuga e mafua mai i le tagofia o mea ua fai ma vaisu o le tino. Afai e faʻaitiitia le faʻasolosolo, o le a mafai ona amataina le atinaʻeina o se tulaga o le hypoglycemic. E moni lava lenei mea mo tagata matutua. E manaʻomia e le tupulaga laiti ona taumafai mo le 6.5%, o le a taofia ai le tupu mai o faʻafitauli.

Tausaga vaitausaga ogatotonu (%)

Tausaga matua ma le soifuaga o le olaga. Views: 176368

Faʻamatalaga sauniuniga

24 itula e faʻatapulaʻa ai meaʻai ma falai, e le aofia ai le ava malosi ma le mamafa o le tino, e pei foi o le leitio, faʻasolosolo, ultrasound ma le physiotherapy.

Mai le 8 i le 14 itula ao le i 'ai le foai a le toto, inu na o vai mama.

Talanoa ma lau fomaʻi vailaʻau o loʻo e ave ma o latou tuumuli ese.

Faamatalaina o taunuuga o le suʻesuʻega "hemoglobin glycated (glycosylated, glycogemoglobin, hemoglobin A1c, HbA1c, hemoglobin glycated, hemoglobin A1c)"

Faʻalogo! O le faʻamatalaga o le suʻega o taunuʻuga mo faʻamoemoega faʻamatalaga, e le o se faʻamaoniga ma e le suitulaga ai i se fomaʻi. O faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻi e mafai ona ese mai i latou na faʻaalia e faʻatatau i masini faʻaaogaina, o le a faʻaalia i luga o le fomu fua o fuainumera.

Na faʻatino e le au suʻesuʻe suʻesuʻe suʻesuʻega a le DCCT, lea na manino ai le taua o le HbA1c e fai ma faʻataʻitaʻiga o le toto kullusese toto (sili atu i le 60 - 90 aso). O le polokalame o suʻesuʻega e pei ona taua i lalo: o faʻamatalaga o le kulukose i aso taitasi na maua mai maʻi i le 3 masina (fitu fua faatatau i aso uma) ma faʻatusatusa i le maualuga o le HbA1c. I le sili atu ma le 9 tausaga, e sili atu i le 36,000 suʻesuʻega sa faia.

Totogi o le glucose (mmol / L) = HbA1cx 1.59 -2.59, pe afai:

O le HbA1c o le faʻaogaina o le hemoglobin glycated.

I le naʻo le tuʻuina atu, o le 1% o le HbA1c e tutusa ma se suiga o le kulukose o le 1.59 mmol / L. Faʻaaliga: Na maua lenei sootaga e ala i le suʻesuʻeina o le maualuga o le kulukose i le toto capillary.
E mafai ona faʻaaoga se siata e faʻamatala ai iuga o suʻesuʻega HbA1c.

Fig. 1. Ata o le puleaina o le gaʻofale gaʻo i tagata mamaʻie maua i le maʻisuka.

Faʻaaliga: Glucose concentrations o loʻo faʻaalia i le mmol / l, i puipui i mg / 100 ml, 1 - Tulaga maualuga o le atinaʻeina o faʻafitauli umi, e pei o le retinopathy, nephropathy ma le neuropathy. 2 - Faʻaopoopoga o aʻafiaga o faʻamaʻi o le hypoglycema mo tagata mamaʻi e iai le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le 2 pe a fai le inisalini poʻo le vailaʻau o le hypoglycemic.

O le American Diabetes Association (1999) fautuaina le suʻesuʻeina o tagata maʻi o le togafitiga ua manuia (tumau le toto glucose) i le HbA1c ia le itiiti ifo i le 2 taimi i le tausaga, ma afai o le taumafataga poʻo le togafitiga e sui, faʻaleleia le faifai pea o le suʻega i le 4 taimi tausaga. I Rusia, e tusa ai ma le polokalame a le Federal Target "Diabetes Mellitus," ua fautuaina e suesue se HbA1c i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ia le itiiti ifo i le 1 taimi i le kuata mo soo se ituaiga o suka.

O se tulaga mataituina faapitoa e fautuaina e le American Diabetes Association (1999) mo fafine e maua i le maʻisuka pe a fuafuaina le maʻitaga. O le maualuga o le HbA1c e tatau ona faaitiitia i le faia o ni tulaga lelei mo le mafaufau ma le atinaʻe o le tamaititi i le tino o le lumanai. I le amataga o le maitaga, HbA1c e tatau ona mataituina i le masina. I le oʻo atu i le maualuga o le kulūkose i totonu o le toto, o se taunuuga o togafitiga talafeagai, o le suʻesuʻega o le HbA1c e tatau ona faʻatinoina i le va o le 6 i le 8 vaiaso aʻo leʻi faia le fausaga.

O suʻesuʻega faʻaonapo nei ua faʻaalia e masani lava e le o tausisia e le gasegase le taimi fautuaina o le suʻesuʻega, ae ui i lea, ua fai mai tagata atamamai o le aʻafiaga o faʻafitauli i tagata mamai e maua i le maʻisuka ua faʻaitiitia faʻaititia ma suʻega masani mo le HbA1c matāʻupu. O le sini o le faʻaitiitia o le suka i le maʻisuka o le faʻamaonia lea o le maualuga o le kulukose o le toto. O suʻesuʻega i le faʻavaega o le DCCT (DCCT Research Group, 1993) na faʻaalia ai o togafitiga ogaoga, o le aʻafiaga o faʻafitauli umi e pei o le neuropathy, nephropathy, retinopathy ua faʻaitiitia, pe o taimi e faʻatuai ai a latou faʻamatalaga. E tatau i tagata maʻi ona mulimulitai i se tulafono e faʻaogaina ai le faʻamautuina o le metabolism o le carbohydrate, o le aʻafiaga o le nephropathy e 35-36%, o le aʻafiaga o polyneuropathies ma retinopathies e faʻaititia e 75%.

Ole lisi o loʻo i lalo ole lisi ole sini ole togafitiga o le maʻisuka e tusa ai ma le polokalama a le Federal Federal Targeted Diabetes Program.

Laulau 1. Manulauti togafitiga i togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1.

Iloiloga e le tagata lava ia o le kulukose toto, mmol / l (mg%)

2 itula talu ona 'ai

7,6 – 9,0 (136 – 162)

6,0 – 7,5 (110 – 135)

Laulau 2. Manulauti togafitiga i togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2.

Laititi lamatiaga o le angiopathy

Iloiloga e le tagata lava ia o le kulukose toto, mmol / l (mg%)

2 itula talu ona 'ai

Manatua: I totonu o puipui o kulūkose maualuga i fua% (mg / 100 ml).

O le polokalame a le malo tele o le "Diabetes Mellitus" o loʻo faatulaga ai mea na fautua mai e le European European Policy Group Group i le 1998.

O le taunuuga o togafitiga e faʻaalia ai tagata mamaʻi i se vaaiga e le masani ai i le gasegase o le maʻisuka, faʻatasi ai ma faʻamaʻi pipisi, tagata matutua, tupulaga talavou, fafine maʻitaga, isi tulaga mo le faʻamautuina o metabolism gaʻo.

Afai e le mafai ona fetuunai le metabolism o le carbohydrate i fuainumera talafeagai, e tatau ona faʻafeiloaʻi nisi faʻataʻitaʻiga e faʻatatau i le ata o le maʻi o le maʻi. O nei fuataga e aofia ai: suʻesuʻega masani e le endocrinologist, suʻesuʻega faifai pea o le kulūkose ma le HbA1c, faʻalauteleina aʻoaʻoga a le tagata maʻi i le siakiina o oe lava i le kulūkose, faʻavaeina o tagata fesoasoani faʻapitoa, suiga i togafitiga fualaau.

Momo Vaega:% (NGSP)

Faʻamaumauga taua: 4.4 - 6.0%

Faateleina:

  • O le maʻi suka.
  • Hyperglycemia, ma nisi o faʻamaʻi (CNS male manua, lipine CNS, faʻamaʻi tuga, faʻamaʻi, thyrotoxicosis, maʻi Itenko-Cushing).

Faʻaitiitiga:

  • Faʻasologa malosi o le hemoglobin.
  • Faʻafouina o le erythropoiesis pe a maeʻa le toto.
  • Hemolytic tulaga.
  • Hypoglycemia i nisi faʻamaʻi (hyperinsulinism, hypothyroidism).

Lab4U o se fale suesue i le initaneti o lona sini o le faia lea o suʻega talafeagai ma taugofie ina ia mafai ona e tausia lou ola maloloina. Ina ia faia lenei mea, matou te vavaeeseina uma tau mo cashiers, pule, lisi, ma isi, faʻatau tupe e faʻaaoga meafaigaluega faʻaonaponei ma reagents mai maketi sili ona lelei a le lalolagi. Ua faʻatautaia e le fale suesue le faiga o le TrakCare LAB, lea e faʻaaogaina suʻesuʻega suʻesuʻe ma faʻaititia le aʻafiaga o le tagata

O le a la le mea e leai se masalosalo Lab4U?

  • E faigofie mo oe ona filifili filifiliga na tuʻuina atu mai le tusi, poʻo le pasi-e ala i le sailiga, o loʻo i ai i taimi uma le faʻamatalaga saʻo ma le malamalama o sauniuniga mo le suʻega ma le faʻamatalaina o taunuuga
  • Lab4U faʻapitoa ona fatuina se lisi o falemaʻi faafomaʻi talafeagai mo oe, e tumau pea e filifili le aso ma le taimi, latalata i lou fale, ofisa, matata aoga poʻo le ala
  • E mafai ona e faʻatonuina ni suʻega mo soʻo se tagata o le aiga i nai kiliki, a maeʻa ona e faia i totonu o lau lava tusi, vave ma faigofie ona maua le iuga e ala ile meli
  • O faʻataʻitaʻiga e sili atu ona aoga nai lo le tau o le maketi e oo atu i le 50%, o lea e mafai ai ona e faʻatonutonu le tupe faʻaagaga e faʻaopoopo i suʻesuʻega masani poʻo isi tupe faʻaalu taua
  • Lab4U masani i luga o le initaneti o loʻo galulue ma tagata taʻitasi 7 aso i le vaiaso, o lona uiga o au fesili uma ma apili o loʻo vaaia e pule, o le mea moni lava ona o lenei mea o loʻo faʻaleleia pea e le Lab4U le auaunaga
  • O se faʻamaumauga o faʻamaumauga na maua muamua na faigofie ona teuina i totonu o lau lava tusi, e mafai ona faigofie ona e faʻatusatusa ia faʻaoga
  • Mo tagata faʻalautele, ua matou faia ma o loʻo faʻaleleia pea le telefoni feaveaʻi.

Ua matou galulue talu mai le 2012 i aai e 24 o Rusia ma ua maeʻa ona sili atu i le 400,000 auiliiliga (faʻamatalaga mai Aokuso 2017).

Galuega a le Lab4U e faia ai se mea le lelei faigofie, faigofie, taugofie ma mafai ona malamalama Make Lab4U lau laboratory tumau

Fautuaga Fautuaina

  • Plasma glucose (toto toto, suka toto, glucose toto, FBG) - 260 130 ₽
  • Glucose i aso taitasi i le urine (suka i le urine, siama o le suka, urine glucose) - 260 130 ₽
  • Fructosamine (Protein Glycosylated, Glucated Serum Protein, Glycated Albumin) - $ 39
  • Inisini (insulin) (hormones pancreatic, carbohydrate metabolism regulator, insulin) - 680 340 ₽
  • C-peptide - 610 305 ₽
  • Pauna mamafa (faʻalavelave o auiliiliga) - 8 760 4 380 ₽
  • Tina e sili atu i le 45 (faʻalavelave o auiliiliga) - 5 270 2 635 ₽
  • Tagata e sili atu i le 45 (suʻesuʻega auiliili) - 4 870 2 435 ₽
  • Maʻi suka (siama) - 2 180 1 090 ₽
  • O le maʻisuka (glycemic control) - 890 445 ₽
  • O le maʻi suka (togafitiga o togafitiga) - 2 440 1 220 ₽

Maua ni suʻega i taimi e faʻaalia i le upega tafailagi e ala i le i-meli ma, pe a manaʻomia, i totonu o le falemaʻi.

* O le poloaiga e aofia ai le tau o le aveina o mea mo le auiliiliga ma e mafai ona aofia ai se saofaga faaletausaga o 99 rubles (totogi tasi i le tausaga ma e le totogiina pe a lesitalaina e ala i le masini feaveai mo iOS ma le Android).

Tuua Lau Faamatalaga