E mafai ona inu pia i le maʻisuka: o lona aafiaga ile suka

O le maʻisuka e tuʻuina atu faʻasalaga mamafa i le taumafataga: toetoe o meainu malosi uma ua faʻasaina. Ae o le pia sa i ai lava se igoa tauleleia ona e le afaina tele nai lo vodka, uaina, ma cognac. Sei o tatou iloa pe mafai ona faʻaaogaina pia ma le maʻisuka ituaiga 2 ma pe oa ni taunuuga e ono maua.

Maʻisuka Ava

O le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o le ava malosi i le tulaga o le maʻisuka ituaiga 2 e mafua mai i le mea moni e faapea, a maeʻa le inu ava malosi o le toto maualuga o le suka e faʻaitiitia. I le faʻatasi ai ma fualaau oona e tutusa lelei lava, e mafai e se tagata ona aʻafia i le hypoglycemia.

O le ava malosi i luga o se manava gaogao, pe a maeʻaeʻa le tino pe inu ava malosi, e aunoa ma se meaʻai, ei ai sona aafiaga tele i le tino.

O le mea moni, a uma ona inu se ipu uaina po o se pia, o le a le pau le maʻi o le maʻisuka i totonu o se siama, ma e le oso tele le suka. Ae ui i lea, o le taumafa masani o le ava malosi ma le faaputuputuina o le ethanol i le tino e fesoasoani i le atinaʻe ma fuafua ai le matuia o le hypoglycemia. I lenei tulaga, o le ituaiga o ava malosi e le afaina.

Lese o le maʻi suka

O mea uma lava e uiga i le fefete a le tagata faʻatau. Latou te mauoa i vitamini ma minerale, ia e talafeagai mo le gaioiga masani o le tino. O a latou meaʻai e faʻaleleia faiga faʻava-o-tino i totonu o le tino, ma faʻafefeteina ai le ate, atili ai le pia ma le tele o le leo.

O le mea lea, o le faʻaaogaina o le mea faʻafefete a le faʻatau mea e le gata e le afaina ai tagata mamaʻi, ae fesoasoani foi e feagai ma le maʻi, i se isi itu, o togafitiga faʻapitoa mo le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona faia i le fefete.

Faʻatauga o le Faʻatau Meainu mo le Ituaiga 2 Tisuka

E le tatau ona faʻamalo le pia ina ia faʻaitiitia ai le toto toto, faatasi ai ma se mea o le glucose e le maluelue poʻo le taimi o le suiga i isi fualaau.

  1. O pia e tatau ona faʻaumatia e le silia ma le 2 taimi i le vaiaso.
  2. E le tatau ona sili atu i le 0.3 lita, e tusa ma le 20 kalama o le ava malosi.
  3. O le inuina o pia ma isi meainu malolosi e le fautuaina pe a uma le faamalositino po o le taele.
  4. E fautuaina le faʻaaogaina o le pia, aua o loʻo i ai ni calories itiiti ifo.
  5. Aʻo leʻi inu pia, e fautuaina e 'ai mea taumafa e maua i le popo ma le fiber masani.
  6. Aʻo leʻi maeʻa pe a uma le inupia, e tatau ona e mataʻituina le maualuga o le kulukose i le tino. Ole fua ole insulin i lenei mataupu e tatau ona fuafua lelei, talu ai ona o le inu pia e mafai ona faʻaititia ai le maualuga o le suka.
  7. A uma ona inu pia, o le fua o le insulin e tatau ona faʻaitiitia.
  8. Pe a inu pia, e tatau ona e fetuutuunaʻi lau meaʻai, ma mafaufau i calories i totonu o lenei vaiinu.
  9. E fautuaina e le au atamamai le inu pia i luma o tagata o aiga poʻo le taʻuina atu ia i latou, e tatau foi ona tuʻuina atu le avanoa e vave ai ona tali atu i le faʻaleagaina ma le valaauina o se falemaʻi.

O a aʻafiaga le lelei o le maʻisuka pe a mafua ai peʻa

Mo maʻi e maua i le maʻisuka, o le inu pea i le pia e mafai ona oʻo atu ai i ni aʻafiaga leaga. E aofia ai:

  • fiaai,
  • fia inu pea
  • faʻaauau pea
  • lagona o le lelava masani
  • le le mafaia ona taulaʻi manatu ile mataupu e tasi,
  • ogaoga ma le mago o le paʻu,
  • vaivai.

Ole aʻafiaga o le pia i luga o le tino o se maʻi ma le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona vave faʻafuaseʻi pe a uma ona inu.

Ae tusa lava pe leai ni faʻamaoniga manino o aʻafiaga mai le inu pia, e le o lona uiga o le inu e le afaina ai totoga o le tino, mo se faataitaiga, o le pancreas. E masani lava, inu pia e mafai ona taʻitaʻia ai aʻafiaga ma faʻamaʻi o tino i totonu.

O le pia e le o le ava e sili atu lona leaga i le tino o le tagata maʻi, talu ai e le o iai uma le ava malosi. Mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, e sili ona lelei le faʻaaogaina o se pia maʻisuka faapitoa, talu ai o le ava malosi ma le suka suka e fesootai.

Ona o le le lava o le ava i totonu, e mafai ona faʻaumatia e toetoe lava leai ni tapulaa, e na o mea aoga caloric ma fetuunaiga, e faavae i lenei mea, o meaai i aso uma. O le pia e le o le ava malosi e le afaina ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma, o le mea lea, e leai se mea e tatau ona fetuunai ai le fualaau o fualaau faasaina. O lena pia e leai sona aʻafiaga i totoga i totonu, ma e le faateleina ai le suka toto, e pei ona matou tusia i luga.

O le maʻi suka o se maʻi ogaoga, ae peitai, e le o lona uiga e tatau ona lafoaia le pia. O le mea sili e le o le faʻagaloina le mataʻituina o le kulukose ma faʻalogo i le soifua manuia.

O le a le numera glycemic mo le pia?

I le maʻisuka ituaiga 2, o tagata gasegase e 'ai meaʻai ma se fuainumera maualalo maualalo, o lona uiga, e oo atu i le 49 iunite e aofia ai. O le tele o ia ituaiga meaai e le faatapulaaina, ioe, i totonu o tuaoi talafeagai. Faʻatagaina e sili atu ma le faatolu i le vaiaso o loʻo i ai oloa faʻatau, mai le 50 i le 69 iunite. Ae o le maʻi e tatau ona i ai i se tulaga o le faamagaloga. O meaai e maua ai le maualuga o faʻamaumauga, sili atu pe tutusa ma le 70 iunite, ei ai aʻafiaga leaga i le suka o le toto, ma e mafai foi ona mafua ai le hyperglycemia.

E le gata i lea, o meaai o le maʻisuka e tatau ona maualalo-kalori, aua o le maʻisuka e le o le insulin e faalagolago i le maʻisuka. O le faasinoupu o le inisalini o se faailoga taua foi, e ui lava e le o le autu i le filifiliga o oloa mo togafitiga. O le inisalini o faasinomaga o loʻo faaalia ai le tali a le pancreas i se meainu poʻo se meaʻai, o le maualuga, o le sili atu lea.

Ina ia malamalama pe mafai ona faʻaaogaina pia mo le maʻisuka, e tatau ona e iloa uma ona faailoga, o loʻo tuʻuina atu i lalo:

  • o le faasino igoa o le pia e 110 iunite,
  • o le faasinoupu o le inisalini e 108 iunite,
  • O le pia e le o le ava malosi ei ai lona kalori o 37 kcal, ava malosi 43 kcal.

A o vaʻavaʻai i nei faailoilo, o le faaupuga faʻamalosi e faʻafefe ai i le maʻisuka e mafai ona e inu pia. Manatua, e leai se pia lelei e maua ai le maʻisuka, e mama, pogisa pe leai foi.

O le pia e faʻateleina ai le suka toto ma aʻafia ai le aʻafiaga masani o se tagata.

Ituaiga 1 maʻisuka

I le maʻisuka ituaiga 1, o le pia e tatau ona vavaeeseina mai le meaai. Faʻatasi i nai masina uma, e mafai ona e gafatia se tasi tioata, ae faʻasaʻo:

  • o le pia e faasaina pe a maeʻa le malosi o le tino, pe a uma ona taʻele, i luga o se manava gaogao,
  • e le tatau ona i ai ni faʻavavega o soʻo se faʻamaʻi faʻamaʻi,
  • o le vai inu e tatau ona avea ma se malamalama mama-maualalo,
  • i le aso o le inu pia, e tatau ona faʻaitiitia le fua o le insulin, ma e tatau ona mataitu le maualuga o le kulukose i le aso.

Ituaiga 2 maʻisuka

I le maʻisuka ituaiga 2, e le silia le 300 ml o le pia e faatagaina i le aso ma e sili atu ma le faalua i le vaiaso. E faʻatagaina le fiafia i se vaiinu i le taimi o le faamautu, pe a fai na umi se taimi e leai ni laʻau mataga i le suka ma le faʻavavevaveina o faʻamaʻi masani.

O le pia o loʻo i ai le tele o gaʻo, ma o le meaʻai i aso taʻitasi e tatau ona toe iloiloina le mafaufau i lenei mea. Afai e aliali mai e tele naua mea e gaʻo ai, e tatau ona faaopoopo atu filo i meaʻai. E pei o le maʻisuka ituaiga 1, Aua le inuina pia i luga o se manava leai. O ituaiga eseese, laititi-carb ma le malamalama e sili ona lelei.

Pia e le ova

O le pia e le ova malosi ua manatu e sili atu le saogalemu mo le maʻisuka. A maeʻa, e te le manaʻomia le sui o le inisalini puupuu, e le oona ai le paʻu ma isi totoga i totonu, e pei foi o le mataupu i le ethanol. Ae e tatau ona manatua i le mafaufau o se mea inu suamalie e maualuga tele-kalori ma faateleina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Faʻailoga matuia

I le faaopoopo atu i tapulaa o loʻo maua ai le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2, o loʻo i ai foi i le pia se lisi o ana lava faʻasalaga:

  • maʻitaga ma lactation,
  • faamai o le gastrointestinal tract, fatu, ate, fatugaʻo,
  • maualuga le toto maualuga
  • o le ava malosi ma isi ituaiga o vailaau faʻasaina.

O le ethyl alcohol i le pia ei ai lona aafiaga oona i le tino. E mafua ai le ita o le mucous luga o le esophagus, manava ma le fatu. O le faʻaauau ona faʻaaogāina o le inu e faʻalavelave ai le galuega o le eleele e maua ai le sua oona. E aofia ai le solia o le palatini, mafua ai le gastritis, faafitauli i le ogaumu.

O le galue i luga o le ate, o le pia e faaosofia ai le faʻailogaina, o le faia o se avega mamafa i luga o le okeni. O le vai inu e faʻalavelaveina ai le paʻu ma fatugaʻo, lea e afaina ai le tulaga o le maʻisuka.

O le tuufaatasiga o le fulufulu oloa e aofia ai le phytoestrog - o se mea e faʻavaeina i le toto o le hormone sex sex, lea i le tele o mea e mafua ai le le atoatoa o le hormonal. I tane, o lenei mea e mafua ai ona faaitiitia le malosi, tuputupu ae o le mammary glands, o le faaitiitia o le tino maso, o le faateleina o le gaʻo o le tino e tusa ai ma le ituaiga fafine.

Faʻavaeina o le inu

Le faʻaigoa o le pia e faʻaaoga ai le fefete a le faʻatau. O le tuufaatasiga o meaola ninii e aofia ai vitamini B uma, e pei foi o E, PP, H, provitamin D. O le suamalie e mauʻoa i le porotini, gaʻo, ma gaʻo gaʻo taua. O minerale - potassium, magnesium, calcium, zinc, iron, manganese, faʻamemea. O le fefete a le Brewer's e aofia ai le 18 amino acids, e aofia ai mea taua uma. O le tele oi latou e aofia ai i le tausisia o le paleni o le paleni. O le enzymes, peptidase, proteinase, glucosidase e lauiloa.

Aafiaga leaga

Le aʻafiaga o le inu pia

  • fiainu
  • fiaaai
  • faʻaoga faifaipea,
  • vaivai le tumau
  • faafitauli faʻaaliga
  • malogo ma le suamalie o le paʻu,
  • vaivai.

O aʻafiaga vave, o loʻo i ai se osofaʻi malosi i le suka o le toto, lea e tumau mo le 10 itula, lea e faʻateleina ai le tulaga o le maʻi o loʻo maua i le maʻisuka. O aʻafiaga umi o le masani ona faʻaaogaina, e taua le matauina o le aafiaga oona i luga o le pancreas, ate.

O le pia e manatu leaga e faʻatusatusa i isi meainu malolosi, ae e tele foi faʻamaʻi. E aofia ai foi le suka, ma faʻafefe ai le paleni i le taumafataga. O le mea lea, mo le maʻisuka ituaiga 1, e tatau ona vaʻaia le pia; mo le maʻisuka ituaiga 2, e oo atu i le 300 ml i le aso e mafai ona faʻaumatia ae le silia le 1-2 taimi i le vaiaso. Afai e te lava le malosi, ona sili atu lea ona e lafoaia atoatoa.

Ava ma le kulukose

O le aafiaga o ituaiga eseese o ava i luga o le tino e ese lava. O vailaʻau vailaʻau ma meaʻai maualuga o le suka o loʻo faʻasaina i le maʻisuka. O mea inu malolosi, e pei o vodka ma le laisa, o le maualuga o le kulukose o le toto ma e mafai ona taʻitaʻia ai le hypoglycemia. O le pia e tusa ai ma lenei tulaga e foliga mai e itiiti le lamatia ona o lona maualalo o le malosi ma le itiiti o le suka, ae le o lona uiga e mafai ona faʻaaogaina le le mautonu.

O pia e aofia i le 3.5 i le 7% le ethanol ma pe afai e sili atu le mamafa ole fualaau:

  • faateleina le gaioiga o le gaosiga o le inisalini ma faʻavaivaia ai le aʻafiaga o fualaau faʻasaina,
  • e taofiofia ai le gaosiga o le glycogen e faʻala,
  • faaosofia ai le fiaai, mafua ai le lamatiaga o le lofituina o gaʻo,
  • pe a faʻasolosolo, e fesoasoani i le faateleina o le kulūkose.

E i ai le manatu sese e uiga i aoga o le pia i le maʻisuka ona o le i ai o le fefete a le tagata faʻatoʻa i lona fatuga. O loʻo aofia ai se faʻalavelave o vitamini ma amino acids, lea e afaina ai le metabolism ma faafaigofie ai le faagasologa o le faamai. O sauniuniga o le fefete a Brewer's e masani ona faʻamatalaina e pei o le adjuvant therapy. I le pia lava ia, o le faʻaogaina o vaega aoga e le lava e ave ai mo togafitiga faafomaʻi.

O le aofaʻi o suauu 'eseʻese i pia eseese e eseese

O se meaai malosi o se mea e manaʻomia muamua mo tagata mamai e maua i le maʻisuka. Ina ia aloese mai faʻalavelave, e tatau ona fuafua ma le faʻaeteete le faʻaaogaina o mea inu o le gaʻo i aso taitasi, o lona mea e fuaina i iunite falaoa (XE). O se paleni paleni mea taumafa e mafai ai ona e faʻasalaga vaega mo le gaʻo o le gaʻo gaʻo.

O se tasi o vaega autū o le pia o le malt, lea e maua mai e ala i le velaina o cereal, o lea o le meaʻai inu o le oloa e maua ai le gaʻo. O le salalau i le numera o iunite falaoa i ituaiga eseese e mafai ona lautele - mai le 0.22 i le 0.49 XE. E tatau ona e mafaufau i lenei eseesega pe a fuafua au meaʻai.

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka, o le a lamatia le lamatiaga o le meaʻai, lea e aʻafia ai le mataʻituina ma le faʻaeteete le taua o meaʻai. O le pia e sili atu le afaina nai lo le inu ava malosi. E faalagolago i le tekinolosi gaosiga, 100 g e aofia ai le 29 i le 53 Kcal, lea, e pei o se tulafono, alu i le avega i se taumafataga o aso uma. O le mafuaʻaga o le mamafa o le mamafa e mafai ona avea ma ituaiga masani o meaʻai - nati, mea meamea ma meaʻai.

Pia ma le maʻisuka ituaiga 1

E le fautuaina e fomaʻi pia mo le maʻisuka ituaiga 1. O faʻamaʻi faʻafuaseʻi e faʻaalia i le faʻaateleina o le faateleina o le suka o le toto ma le manaʻomia mo le faʻaauau pea o le inisalini. O le faʻaaogaina o le malosi o le ava malosi ma lenei ituaiga o le faʻamaʻi e le aofia ai. E mafai ona faʻatagaina le pia pe afai e tumau le tulaga o le maʻi. I lenei tulaga, e tatau ona tausisia tulafono nei:

  • faatapulaaina le aofaiga o mea inu oona i le tasi tioata e le silia ma le tasi i le lua taimi i le masina,
  • i le aso o le taliaina, fetuunai le fua o le insulin,
  • muai ai meaai e aofia ai gaʻo vailaʻau faʻamalosi,
  • mataʻituina le toto suka i se glucometer,
  • ia i ai pea fualaau i lima e mafai ona fesoasoani i le tulaga o faʻalavelave faʻafuaseʻi.

Pia ma le maʻisuka ituaiga 2

I se uiga agamalu, o le le mafai ona faʻamaonia mea faʻaleagafesoʻotaʻi e ala i se taumafataga maualalo. I tulaga ogaoga, e manaʻomia le fua o le suka. O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona 'ai le pia naʻo le leai o ni faʻasalaga ma mafaufau i ni numera o mea:

  • o le aofaiga o mea inu ava e le sili atu i le 300 ml i le aso e le silia ma le faalua i le vaiaso,
  • e tatau ona fuafua ma le faʻaeteete le faʻaaogaina i aso taitasi o gaʻo,
  • aua le inu pia i luga o se manava gaogao ma muai ai meaai e maua i le protein ma le fiber,
  • tuu atu le fiafia i ituaiga malamalama ma le maualalo-kalori.

E le tatau i le maʻisuka ona tineia lo latou galala i se mea inu ava pe a uma ona taʻalo taʻalo ma asiasi i le taele po o le sauna. O le leiloa o le suavai e mafua ai le faaitiitia o le kulukose. E le gata i lea, o le vevela o le vevela e faʻaitiitia ai toto toto ma faʻamalosia le aʻafiaga o fualaau faasaina.

E mafai ona ou inu ava malosi i le maʻisuka

O le mea moni, o se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka e le fetaui ma le inu ava malosi. E ui lava i lea, o le teena atoatoa o ituaiga uma o ava malosi e le o se mea e manaʻomia mo le masani masani o le maʻi.

Manatua o le ava malosi e afaina. i so o se totoga. E oo lava i se tagata soifua maloloina, e aunoa ma le pulea o le faagasologa o le inuina o le ava malosi, e mafai ona faʻaleagaina ia lava.

Mo i latou ua taʻua o le inisalini-faalagolago, o le ava e sili ona matautia. Tagata mamai e maua i le maʻisuka e manaʻomia le faʻaaogaina faifaipea o fualaau o le suka. Pe a inuina le ava malosi, e le mafai e se tagata ona gauai atu i le mea moni o le maualuga o le suka i lona toto ua faaitiitia tele.

Ina ia pasia lenei faafitauli, o le maʻisuka e faapitoa lava le lamatia pe a inupia. E oo lava i tagata sili ona gauai atu i totonu o lenei mailei.

O le faʻaitiitia o le suka i le toto i se tagata gasegase e mafai ona taʻitaʻia ai i se tulaga o le glycemic coma. E le gata i lea, o le ava malosi lea na ulu atu i le tino o le tagata e poloka ai le gaioiga o le glycogen. O le mea mulimuli, i le isi itu, o le saturates o sela e iai le malosiaga talafeagai.

  • Afai e inu ava malosi, ona tatau loa lea ona e lafoaʻia mea inu maualalo.
  • E le gata i lea, e le tatau ona e faʻatau mai le ava mai le amataga e le mailoa ma i nofoaga masalosalo.
  • O le inu malosi o le ava malosi e ono afaina ai le soifua maloloina o le pancreas. O le faaleagaina o lenei okeni e aofia ai taunuuga ogaoga, lea e le mafai ona tagofia i nisi tulaga.

E taua le matauina o le ava malosi e tasi e leai sona aafiaga i le suka o le toto. Ae ui i lea, o le 'ava malosi i aso nei e matua eseese lava i le tuufaatasiga. O le tele oi latou e aofia ai vailaʻau 'eseʻese, lea e vave faʻaleleia. O i latou e aʻafia ai le maualuga o le suka, ma e tatau ona aloese mai le maʻisuka.

Alualu i luga o le ava malosi mo le maʻisuka

O lea la, o le a le ituaiga ava malosi e mafai ona inu ai le maʻisuka? Lalo o lisi o mea inu ma a latou tali talafeagai:

  • Alcohol, o lona malosi e sili atu ma le 40 tikeri: vodka, gin, whiskey, cognac. O le togafitiga faatagaina e eseese i le 50 ma le 100 ml. O le mea aupito sili lava, pe a fai o le faagasologa e ogatasi ma meaai maualuga-carb (fualaau faisua, falaoa o lima, ituaiga o pata, ma isi).
  • Ava malosi ma se malosi e itiiti ifo i le 40 tikeri: vine mamago. O le gaʻo faatagaina e 150-250 ml. E taua tele o nei meainu e aofia ai sina siʻosiʻu suka.
  • Ava inu ava: Champagne. Faʻatagaina e inu le silia ma le 200 kalama.

E iai foi se lisi faasaina le ava malosi i le maʻisuka. Faatasi ai ma:

  1. vailaʻau suamalie ma ava malosi,
  2. tele ava
  3. ava malosi pia e faia i luga o suavai, meainu suamalie, ma suamalie suamalie ma suamalie.

Tulafono mo le inu ava malosi mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka

E le tatau ona galo e uiga i lapataiga. Afai e te sili atu i le faʻatagaina ole fualaau inu ava malosi, atonu e iai se faʻafitauli o le glycemia. O le mea e sili ona leaga, o se tasi i nisi taimi e le iloa ai sa i ai ni faʻailoga o le inu malosi poʻo le glycemia na amataina.

I le taimi lava e tasi, atonu e le malamalama isi i le mea o loʻo tupu ma le auala e faʻaalia ai i se tulaga talitutusa. O nei mea uma e mafai ona taʻitaʻia ai le mea moni o le a leiloloa le taimi taua pe'ā tatau ona faʻamaonia le tulaga ogaoga o se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka.

O le maʻisuka lava ia ma ona aiga e tatau ona iloa e mafai ona iloa le glycemia mai le inupia i le na o le fesoasoani a se glucometer. Atonu e faateia oe, ae o lenei masini na muai fatuina ina ia iloa ai le eseesega o le ava malosi ma tagata gasegase e maua i le maʻisuka.

E le tatau ona galo ia i tatou o le ate e matua afaina ona o le ava malosi. O le gaʻoina o gaʻo i totonu o lenei okeni e mafua tonu lava i le ava malosi. Ona o lenei faagasologa, o maualuga o le kulukose e mafai ona vave oso, ma mulimuli ane e mafai foi ona vave paʻu. O nei faʻalavelave faʻaleagaga e taʻitaʻia ai i le glycemic coma.

O le mea pito sili ona taua mo se maʻi maʻi suka o le taimi lea e faatagaina ai o ia e inu ava malosi e le sili atu i le faʻasaʻo faatagaina. Afai e le mafai ona e taofia oe lava i le taimi, ona lelei lea ona lafoaʻi le ava malosi. O lea e le gata ina mafai ona e tausia lou ola maloloina, ae puipuia ai foi se tulaga matautia i lou olaga.

Ua faia e fomaʻi ni fautuaga mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. O lo latou matauina pe a inu le ava malosi o le a faaitiitia ai le lamatiaga mo tagata mamaʻi. O lea la, o nei tulafono ua lisiina i lalo:

  1. Ae e te leʻi inu, e te manaʻomia 'ai sina mea laitiiti. Aua nei inuina le ava i luga o se manava gaogao, a leai o le a mafua ai le onosaʻi vave, ma, o se taunuuga, o le leai o se pule. Ae ui i lea, e tatau ona e 'ai sina meaʻai ao lei faia le taumafataga: o le gasegase e leaga foi.
  2. Ava malosi i le fale e mafai ona inu e le sili atu ma le 2 taimi i le aso i ni togi laiti. I lenei tulaga, ua faatagaina le ava malosi e le sili atu ma le 2 taimi i le vaiaso.
  3. O le faʻatagaina o le ava malosi mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka e faapenei: vodka - 50 ml, pia - 300 ml, uaina mama - 150 ml.
  4. E leai aua nei faʻafefiloi vailaʻau ma le ava malosi.
  5. A maeʻa le inupia, e te manaʻomia lalo ifo o le inisalini poʻo se isi vailaʻau e faʻaitiitia ai le toto suka.
  6. Faasaina inu ava malosi ao lei moe, aua o le tagata gasegase e le o maitauina le atinaʻeina o le glycemic coma.
  7. Soo se gaioiga faaletino pe a uma le inu ava malosi e tatau ona le aofia..
  8. Soo se taimi lava e te inuina ai le ava malosi, ia mautinoa e faitau le aofaiga o loʻo alu i totonu o le tino. calories ma gaʻo.

Igoa o tagata gasegase e faʻasaina le ava malosi

O nisi tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona vavaeese le ava mai a latou meaʻai. O lenei vaega e aofia ai i latou o loʻo mafatia i faʻamaʻi nei:

  • ketoacidosis
  • maʻisuka faʻamaʻi, lea o le maualuga o le suka mo se taimi uumi e 12 mmol,
  • pancreatitis
  • neuropathy
  • dyslipidemia.

E le gata i lea, o le ava malosi, o le mea moni, o le a solia ai le maʻitaga ma le fafagaina o tina.

O tagata mamai e maua i le maʻisuka e tatau foi ona latou manatu ole fualaau o loʻo faʻaaogaina mo lenei maʻi e le ogatasi ma le ava. O nei vailaʻau e aofia ai, mo se faataitaiga, sulfonylureas. O le faʻatasiina o le ava malosi ma nei vailaau faʻamaʻi e mafai ona oʻo atu ai i se tali faʻafefe.

Fautuaga faaopoopo i tagata gasegase

O le a le afaina le toe manatua o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e tatau lava ona i ai faatasi ma ia Kata ID, pe afai ua tusia e mafatia o ia i lenei faʻamaʻi. E tatau foi ona taʻu mai le ituaiga o maʻisuka. O le tele o taimi, o le coma glycemic e tupu tonu lava pe a inu. I le taimi lava e tasi, e mafai ona faaseseina le tagata gasegase mo se tagata inu masani, o le ava malosi mai ia te ia. I ia tulaga, e masani lava ona misia le taimi pe a manaʻomia e le maʻisuka se tausiga faanatinati.

O le mulimuli i nei tulafono faigofie o le a mafai ai e tagata e maua i le maʻisuka ona ola i se soifuaga atoatoa, auai i faʻamanatuga faaleaiga ma faʻafeiloaʻiga faauo. I soo se tulaga, e tatau i le tagata gasegase ona feutagai ma lau fomaʻi e uiga i le taumafa ava malosi.

Tuua Lau Faamatalaga