E mafai ona 'ai le sukalati ma le mumu o le pancreas?

I le amataga o le 16 senituri, na maua ai e tagata Initia o Amerika i Saute ma Central Amerika se meaʻai matagofie, na muamua manumalo ai i le taliaina o le Europa, ma na maua ai e tagata lautele - o se mea matagofie tele lea o pi koko. I luga o fata o supamaketi faʻaonaponei o loʻo i ai ituaiga eseese o nei oloa: oona, paʻepaʻe, paʻu, susu, ma le tele o mea faʻaopopo ma meaʻai, lea e mafai ona 'aina i le mama ma avea ma faʻaopoopoga i ipu eseese i le faagasologa o la latou sauniuniga.

O le tele o nifo nifo e le mafaufauina o latou olaga e aunoa ma le faʻaaogaina o lenei meaʻai, ma o tamaiti uma o le a le teenaina, ma e le taofi e le au fai meaʻai e faʻamaonia mea moni uma e molimau i ona lelei. Ae faʻapefea ona aʻafia le sukalati i pancreatitis i le pancreas ua aʻafia, e mafai ona 'ai i le taimi o le faʻamagaloina ma aiseā e le tatau ai i le taimi e sili atu ona faigata, tatou te talanoa atili e uiga i lenei mea.

Le faʻaaogaina o le oloa i le vaega lapopoa o le pancreatitis

Afai o le tagata maʻi e maua i se gasegase o le pacreatic process i le parenchymal gland poʻo se faʻavavevave o foliga masani, o le taumafa o ituaiga uma o sukalati ma oloa e faavae i luga, e matua faasaina, talu ai o meaʻai e mafua ai le afaina tele o le tino. O le faʻaaogaina o sukalati ma le sili atu o le pancreas e mafua ai le faʻaleagaina o le tulaga lautele o le tino, talu ai o le tuufaatasiga o le oloa o loʻo fesiligia o loʻo aofia ai vaega taua nei e aʻafia ai le totoga o le tino maʻi:

  • o mea o loʻo iai i le caffeine ma le oxalic acid e maua ai le faʻamalosia o galuega faalilolilo o le parenchymal gland, lea e fesoasoani e atiaʻe ai le pala,
  • o le maualuga o le gaʻoina o gaʻo i ituaiga uma o sukalati, faʻaleleia le faateleina o le sua o le pancreatic, o le faʻateleina o le maualuga o le gaosiga o le inisalini, lea e mafua ai le mamafa o le okeni ua afaina ma mafai ai ona solia atoa le metabolism o le carbohydrate i le tino o le tagata,
  • o mea o loʻo iai i mea faʻaopopo e mafua ai ona sili atu le gaʻo o lenei oloa, lea i le taimi o le atinaʻe o faʻamaʻi pipisi e mafai ona mafua ai ni aʻafiaga ogaoga mai i faʻalavelave o le tuputupu aʻe o le pancreatitis, e oʻo i le atinaʻeina o se ituaiga o cholecystitis,
  • O mea manogi lelei e maua ai le lagolago mo le mumū, e i ai se faʻaosofiaga i le fatuina o le polokaina o le tino atoa o le manava ma le mafai gafatia o faʻamaʻi.

O le mea lea, o le faʻaaogaina o le sili atu lava o fasi sukalati ma faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi e mafai ona mafua ai le ogaoga o aʻafiaga ma le faʻaleagaina o togafitiga faʻapitoa.

Taimi o le toe faafoi

I le vaitau o le faʻavaeina o le faʻasaʻoga faʻasaʻo, e mafai ona faatagaina se vaega itiiti o lenei meaʻai. O le tuʻuina atu o sukalati i totonu o le meaʻai a le tagata maʻi e sili ona amata i le vevela, lanu uliuli, ma le maualalo o le pasene o mea oona, pe i ni mea papaʻe.

Ua fautuaina le sukalati sinasina mo le faʻaaogaina, talu ai e naʻo le suāsusu laʻau e le aofia ai caffeine ma leobromine, ae leai ni mea faʻaopopo e tatau ona i ai i le sukalati.

O mea aoga o le sukalati, faʻaopoopoga i le matagofie o le tofo, e faapenei:

  • lagona faʻamalosia le faʻaleleia o le fatu,
  • faatoaagaina mai o le gaioiga galue,
  • faʻaleleia o lagona
  • tetee i le atinaʻeina o faiga le lelei i totonu o le tino, faasologa o le soifua matua, faapea foi ma le atinaʻeina o le oncology,
  • faamalūlūina le ala o le maʻi o le muaʻi maʻi,
  • ei ai lona malosi lautele,
  • e tetee i le atinaʻeina o le manava faalilolilo.

Fautuaga faʻamaʻi

A uma le fesuiaiga o togafitiga faʻamaʻi i le tulaga o le faamagaloga mausali, e fautuaina e amata inu inu sukalati, e pei ona taua i luga, ma ituaiga paʻepaʻe, ae afai e le fiafia le tagata maʻi i le sukalati paepae, o le mea lea, i lenei tulaga, e tatau ona tuʻuina atu i le manulele masani, e aunoa ma ni mea faaopoopo, sukalati. O le faʻaaogaina i aso taitasi o lenei oloa e le tatau ona sili atu i le 40 kalama, talu ai o le laʻititi aupito maualalo lea o le sukalati, e tusa ai ma le taʻitaʻia o tagata fai meaʻai, o le a le mafua ai se faʻaleagaina o le gland male gland ma le system digestive atoa.

E taua le manatuaina o le sukalati vevela ma isi mea inu inu koko o loʻo i luga o le lisi o meaai faasaina i soo se laasaga o togafitiga faʻapitoa.

O a mea e mafai ona suia ai sukalati

E tele auala e suia ai sukalati. Faʻatasi ai ma le atinaʻega o le faʻaogaina o le mimiti i le pancreas, e fautuaina e faʻaaoga fualaau suamalie, fualaʻau, fualaau aina, marshmallows mago, poo marshmallows nai lo sukalati.

Mo le puipuia o le atinaʻega o se faʻalavelave sili atu o faʻamaʻi pipisi, ua fautuaina ia alu soo i le ofisa o le fomaʻi e talia uma suʻega ma faʻasologa togafitiga i taimi talafeagai. Ma o le tausisia ma le tausisia o taumafa taumafa o le a fesoasoani i le lelei o le toe faʻaleleia o le vaega o meaʻai. E pei ona maitauina, faatasi ai ma le tino pancreatiti, o le 'ai o sukalati e matua le mafai lava, ae a e faʻamautuina se faamagaloga tumau, o se vaega itiiti o le "fiafia faalelalolagi" o le a maua ai se lagona matagofie ma avea ai le olaga ma se mea sili ona suamalie.

Tuua Lau Faamatalaga