Auala e teu ai insulin i le fale: tulafono faavae ma fautuaga

O le salalau o le maʻisuka ituaiga 2 (T2DM) ua avea ma faʻamaʻi. I le taimi nei, ua uma ona i ai ni ituaiga eseese o hypoglycemic agents (SSPs) e faatumauina le kulukose masani. Ae o le mumusu o le maʻisuka e suia ai o latou ituaiga olaga ma tausisia le fuafuaga faataatia e togafitia ai le togafitiga e mafua ai le faateleina o le togafitia ma le atinaeina o uiga masani o faamaʻi. E masani ona tuufaatasia ...

Suʻega o le toto mo suka - ituaiga ma sauniuniga mo suʻesuʻega, tusitusiga

Ua i ai ma e le o le alu pea o se gutu malulu, fiainu, vave vave ma tautalagia urination? Vaitaimi ma mo le leai o se mafuaaga e lagona ai le fiaai pei o se luko? Ua oʻo i le taimi e fai ai se suʻega toto mo le suka. Afai i le taimi lava e tasi o le mamafa o le tino e leʻo masani, ma i totonu o talafaasolo- pito o aiga ei ai mataupu o maʻi o le maʻisuka, e tatau ona faia sea ituaiga suʻesuʻega.

Faʻataʻitaʻiina o mea taumafa o le maʻisuka ma tamaiti e iai le maʻisuka ituaiga 1 i le malulu

O tagata uma, mai i laʻititi ma laʻititi, e lamatia le mauaina o le SARS ma le maʻi, ma e leai se tagata na sao mai i latou. O le tele, i lalo ifo o le moega e malolo ma togafiti faʻamaʻi, faʻafeiloaʻia na faʻamaʻi pe sili atu ona faigofie. O le 'ai o amioga i le malulu e manaʻomia ai tulafono faʻapipiʻi e mulimuli ai. I le taimi lava lea e tasi, o le faʻamautuina o mea taumafa o faʻamaʻi faʻamaʻi i le taimi o le malulu ...

Taʻiala faʻataʻavale mo le maʻisuka ituaiga 2

I Rusia, e sili atu ma le 8% o tane ma e tusa ma le 11% o fafine ua maua i le maʻi suka. O nei mea, naʻo le 7% o loʻo maua i le maʻisuka ma le ituaiga insulin-dependent o le ituaiga 1. O isi maʻi o le ituaiga 2 o le maʻisuka, ona o le mamafa (60%), o le meaʻai (23%) ma le olaga e le masani ai (10%). E sili atu ma le afa o tagata maʻisuka ma le maʻisuka ituaiga 2 e le ...

Maʻisuka osteoarthropathy: faʻailoga faʻapitoa, foliga o suʻesuʻega, togafitiga

E tusa ai ma fuainumera, o le faaleagaina o le ponaivi o mea o vae e tupu i le 1-55% o le maʻisuka. O le tele o nei mea taua e mafua ona o le maʻisuka osteoarthropathy (DAP) e le masani ona aloaia i le taimi, e tele fomaʻi o loʻo feagai ma lenei fomaʻi - endocrinologists, fomaʻi, fomai tipitipi, ma latou uma faʻaaoga auala eseese ma faʻataʻitaʻiga. O le mea moni ...

E faʻapefea ona ave le glucosamine ma mafai ona inu i le maʻisuka?

Glucosamine (glucosamine) o se metabolite masani na gaosia ma maua i le ponaivi tagata ma le gataifale. I lo tatou atunuu, o fualaau faʻamaʻi ma le glucosamine o loʻo faʻavasegaina o suauu, lea e faʻaaogaina e togafitia ai le osteoarthritis. O latou foi o se vaega o mea tau meaʻai ma meaʻai e faʻapipiʻiina e puipuia ai le faʻaleagaina o le cartilage o le uaina ...

O le a le taimi ma pe o afea e maualalo ai fualaau faasaina ua faatonuina mo le maʻisuka ituaiga 2

Na talitonu muamua e faapea i le togafitiga o faʻamaʻi o le maʻisuka, o vailaau oona mo le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona naʻo le tasi le tausaga talu ona faʻamaonia. O le ono masina muamua na talosagaina ai le tagata maʻi e pipii i se meaai. Afai o le kulukose i totonu o le toto e le mafai ona tuʻu ifo i le masani, ona faʻaaogaina lea o le togafitiga (cardio load and training weight) i le taumafataga maualalo-carb.

Le o ai ma pe faʻapefea ona faʻaaogaina le fualaau faʻamaina fou o le fualaau faasaina Solikva SoloStar

E silia ma le afa o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e le oʻo i le maualuga o le suka i le maʻisuka pe a uma le 1.5 tausaga talu ona amata togafitiga. O le tele o nei maʻisuka, ma i Rusia - e tusa ma le 2 miliona tagata, latou te iloa le talosaga e faʻamalosia togafitiga ma inisalini inisiua o se faʻalavelave ma se faʻasalaga. E le fesoasoani i le suia o le ata i le ...

Aisea ma pe faapefea ona ave le Thioctacid BV i le maʻisuka

O le maʻi suka o se faʻamaʻi lea e matautia ma ona faʻalavelave. 25% o tagata gasegase e iai le neuropathy (polyneuropathy). Ae ui lava i lea, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina le Thioctacid BV mo le maʻisuka maualuga i le toetoe lava o soo se tasi, sei vagana ai tina maitaga ma fafine faʻaipoipo, talu ai e talitonuina o loʻo i ai i le maʻisuka uma le ituaiga asymptomatic.

Dapagliflozin - o se faʻavae fou o le fua o le suka e maua ai le maʻisuka mo togafitiga o le maʻisuka

Talu ai nei lava, o sauniuniga e aofia ai le tapagliflozin propanediol monohydrate, o se inhibitor filifilia o le ituaiga 2-glucose co-transporter (SGLT2), na faʻaalia mai i le maʻisuka. I totonu oa tatou falemaʻi e mafai ona e faʻatau faʻatau ma igoa Forsig ma Jardins. O le tau o le 1 pusa e tusa ai ma le US tupe e sili atu le maualuga nai lo le $ 2. O le a le tele o le tau e siitia ai, e filifili ...

Fautuaga lautele

O le insulin e masani ona faapaleni le vevela e oʻo i le 30 tikeri. I ia tulaga, e mafai ona teuina le oloa mo le 4 vaiaso. I lalo o tulaga e teu ai i le vevela o le potu, o le a galo ai le sili atu i le 1% o ona meatotino i totonu o le masina.

O fomaʻi e fautuaina o latou tagata gasegase e matau i luga o le fagu le aso o le tatalaina ma le pa muamua. O faatonuga mo le faʻaaogaina o lenei ituaiga o inisalini e tatau ona suʻesuʻeina aʻo lei faʻaaogaina. I nisi tulaga, o taimi aoga e teu ai e mafai ona eseese tele.

E masani ona fautuaina le inisalini ia teuina i totonu o le pusaaisa, ioe, o lenei faiga e iai, ae aofia ai le teuina o le mea autu, o le fagu e tatau ona i ai i le vevela vevela.

E le tatau ona faʻamaʻi le oloa.

O le mafaufau o tagata gasegase e tatau ona taofi i mea nei, matua taua tele:

  1. Ole mea e le tatau ona tuʻuina latalata i le kisaisaisa; o le a le mafai ona faapaleni le vevela i lalo +2 tikeri.
  2. E le mafai ona teuina ni vailaau e leʻi tatalaina i totonu o le pusaaisa seia oʻo i le aso e muta ai.
  3. Muamua lava, e manaʻomia lou faʻaaogaina o le inisalini mai mea tuai.
  4. O le insulin ua muta pe ua faaleagaina e ala i le le tausisia o tulafono o le teu oloa e tatau ona lafoai.
  5. A o leʻi folasia atu vaega mai se fagu fou, e vevela le oloa. Mo lenei mea, e tatau ona aveese le fagu mai le pusaaisa 3-4 itula aʻo leʻi tui.
  6. E tatau ona puipuia le fualaau faasaina mai aafiaga o punaoa vevela ma le susulu o le la.
  7. E faasa ona faʻaaogaina mo le tuiina o se mea e fai ai ni manulele i le tulaga o se vaʻaia po o se fofo mataga.
  8. O le fualaau faasaina e puupuu ma o le a vave ona tupu le amio i totonu o le 2 vaiaso pe a teuina i totonu o se potu mafanafana.
  9. Tausiga o le oloa i le pouliuli atoa e leai se lagona.

O le tau o le le mulimuli i tulafono faigofie mo le teuina o inisalini i le fale e maualuga tele. E mafua lenei mea i le mea moni e aunoa ma se mea taua, o le maʻisuka e mafai ona feagai ma tulaga lamatia o le ola.

Tupe faʻaalu ua faʻasaina.

E le o taimi uma e mafai ai ona teuina se faʻalauteleina o vailaʻau taua i tulaga manaʻomia e aunoa ma ni masini faʻapitoa. O lenei mea e mafua ona o le fesuiaiga o le vevela i le siosiomaga.

I lenei tulaga, o mea faʻapitoa e sau i le fesoasoani a le maʻi, faʻamatalaina i le laulau:

Faʻafefea ona fatuina tulaga lelei mo le teuina o vailaʻau
FaʻamauFaʻamatalaga
PusaO le auala aupito sili ona lelei, sili ona masani ma faigofie e teuina ai fualaau faasaina. o le koneteina e mafai ai mo femalagaiga talafeagai o le vailaʻau vailaʻau ma puipuia le oloa mai le susulu o le la. Naʻo le pau le mea sili ona taua o lenei fofo o le tau maualuga, e ui i lea, o sea tali na maua ai ona tagata, aemaise lava i le au malaga o malaga atu i atunuu mafanafana.
Afa tuaiO le masini e fesoasoani e puipuia uma meatotino o le inisalini i tulaga tau uma. E talafeagai mo vevela vevela ma malulu malulu. Ona o le i ai o ni tagata e atagia mai i totonu, e maua mai ai puipuiga mai le faʻaalia o le susulu o le la.
Laasaga masaniO le lelei o mea faʻapipiʻi vevela e aofia ai: faʻalagolago ma saogalemu, faia ni tulaga sili ona lelei mo le teuina o inisalini, faigofie o le faʻaaogaina. O le soifuaga o le tausiga e tusa ma le 5 tausaga, o lona tau e sili atu le maualalo pe a faʻatusatusa i le tau o se ato faʻavevela.

O masini lisi ua fesoasoani e tausia insulin i luga o le auala, aua o le fualaau faasaina e manaomia ai tulaga tutusa e tusa lava po o le a le nofoaga o le tagata.

Ole vailaʻau e tatau ona suʻesuʻeina ma le totoʻa ao le i faia le pulega.

Faʻalogo! I le vaitau malulu, e mafai ona e faia e aunoa ma le faʻaaogaina o masini faapitoa, faʻapipiʻiina o le insulin i le mataupu faavae o le "latalata i le tino." O lenei metotia o le a fesoasoani e aloese ai mai le maalili a le vailaau vailaau.

O le maʻisuka femalagaaʻi i le vaalele e tatau ona manatua o le inisalini e saunia i le taimi o le malaga e tatau ona ave faʻatasi ma oe i le fale e fai ma ato ato. I lenei tulaga, e mafai ona e mautinoa e matauina le puleaina o le vevela.

E faʻapefea ona iloa le inisalini vevela

E lua auala e malamalama ai ua afaina le inisalini:

  • leai se aoga o gaosiga o le tuufaatasiga o le tuufaatasiga,
  • suiga i foliga vaaia o le oloa.

Afai, a uma ona faia le tui o le inisalini, e leai se faʻamautinoaga o le suka o le toto e mafai ona matauina, e foliga mai na faʻamaʻi le inisalini.

Mai le lisi o faʻailoga mai fafo e mafai ona faʻaalia ai le le mafai ona faʻaaogaina tupe e mafai ona faailoaina:

  • o le i ai o le vavave i le fofo - insulin e tatau ona manino,
  • o le fofo o se mea faʻapitoa,
  • faʻamalamalamaina o le fofo.

Faʻalogo! Afai ei ai se masalosaloga e leaga le tuufaatasiga, e tatau ona lafoai lona faaaogaina. I lenei tulaga, e tatau ona e tatalaina se fagu fou po o se fasi kesi.

O le vitio o loʻo i lenei tusiga o le a faʻalauiloa ai le aufaitau i tulafono faavae mo le faʻaaogaina o se vailaʻau taua.

Inisalini Faʻaaoga Fautuaga

O le tagata maʻi e tatau ona mulimuli i nei fautuaga:

  1. E faʻatagaina le siakiina o le aso na faʻamatalaina i luga o le afifi ao leʻi faʻaaogaina le oloa.
  2. E faʻasaina le faʻatinoina o se mea e muta.
  3. E tatau ona asiasia le vaifofo ao lei faia le pulega, i le i ai o suiga i foliga vaaia, e faasaina ona faʻaaoga le tuufaatasiga.
  4. E le tatau ona tuʻuina le peni o le syringe (ata) faʻatasi ma se nila ua molia.
  5. E faʻasaina le ulu i totonu o le vai pe a uma le tele o inisalini, e tatau ona lafoaʻi ma le suauu faʻaaogaina.
Togitogi peni.

Malaga faʻataʻitaʻi

O le maʻisuka e tatau ona nofouta i tulafono nei:

  1. A e faimalaga faʻatasi ma oe e tatau ona ave le lua iniseti o insulin, e manaʻomia mo le taimi faʻatulagaina. Aʻo leʻi faʻamauina se pusa fesoasoani muamua, e aoga le siakiina o aso e muta ai le vailaʻau.
  2. I le mea e gata ai, e tatau ona teuina le fualaau faasaina i luga o le auala faatasi ma oe e fai ma ato ato.
  3. Aua neʻi faʻaali atu le vailaʻau i le maualuga o le vevela. Aua le tuua le afifi i le susulu o le la i le masini.
  4. O le insulin e tatau ona teuina i se nofoaga malulu.
  5. Tatala le inisalini e mafai ona teuina i le vevela o le 4 i le 25 tikeri mo le 28 aso.
  6. O le insulin o loʻo teuina i totonu o le pusaaisa.

O le tausisia o nei tulafono faigofie o le a taofia ai le faʻaofiina o se vailaʻau le talafeagai i le tino. E tatau ona e iloa o le inisalini, o le aso e muta ai ua latalata i le iʻuga, atonu e itiiti le aoga, o le faʻaaogaina o se meafaigaluega i le taimi e maualuga ai le suka, e le fautuaina.

E tatau ona ave le vailaau faʻatasi ma oe i le fale e pei o ato.

Fesili i se tagata tomai faapitoa

Nikiforova Natalia Leonidovna, 52 tausaga, Simferopol

Le afiafi lelei Ou te fai atu ia te oe e gauai atu i le iloiloga o laʻu fesili, ou te lei fetaiai lava ma se faafitauli muamua, talu ai sa ou nofo i se isi itulagi. I ni nai masina talu ai sa siitia ai o ia mai Ufa i lona atunuu. Ou te popole e uiga i le teuina o mea na afifiina i le taumafanafana. O le vevela i totonu o le fale e oʻo atu i le 25 tikeri, pe o le a aafia ai le lelei o le oloa.

Le aso lelei, Natalia Leonidovna. O lau fesili e matua talafeagai lava, ona o se taunuuga o le vevela i le vevela, o le mea gaogao ua leiloloa lona gaioiga. O le ola faatagaina o se fagu matala i le vevela o le 25 tikeri e le sili atu i le 3-4 vaiaso.

Mikhaleva Natalia, 32 tausaga, Tver

Le aso lelei. O lenei tausaga na matou o ai i le sami, e masani lava na ou ave se vaega ole inisalini i le matafaga. Na tupu na ou aveina se tasi o fualaau faʻatasi ma au i totonu o laʻu ato mo 2-3 aso. O le tuufaatasiga ua suia le lanu. Pe o se tali masani i le faʻaalia i le susulu o le la pe ua faaleagaina le inisalini? Naʻo le tulaga, na lafoina le fualaau.

Natalya, alofa, na e faia mea saʻo uma. Faʻaaloalo i le susulu o le la e leaga ai le tulaga o le vailaʻau ma lana gaioiga. O lea ituaiga mea faigaluega e le fetaui mo le faʻaaogaina.

Faʻapitoa o le faʻamaonia o le maeʻaina o aso

E iai tulafono patino mo le teuina o inisalini, ae o le mea muamua, e tatau ona e siakiina le aso e muta ai.

O le faʻaaogaina o se mimita maʻi e lamatia ai lou ola maloloina ma le ola.

O eseese ituaiga o inisalini e eseese taimi e teu ai. E faʻafefea ona teuina le insulin o le a taʻuina atu faatonuga a le kamupanī.

Pe a faʻatau, e taua le suʻesuʻeina vave o le atigi vailaau faʻasaina, e mafai ona:

E tatau ona siaki le tulaga o le inisalini. O le mea lea, o se vailaau puupuu e pei o se vai manino e leai se lanu. O le umi o le insulin ma le totoga e le maua ai le manino, pe avea foi pe a uma ona lulu i se atigipusa.

Afai o le sauniuniga o ituaiga mulimuli na amata manino pe a uma ona luluina, e matua faʻasaina ona latou faʻaaogaina, talu ona maeʻa le aso e muta ai. E faʻasaina foi le faʻaaogaina o le inisalini opacified of any action.

O mea e aofia ai mea eleelea, e fai ma faʻataʻitaʻiga, mea papaʻe paʻepaʻe, e le faatagaina i le inisalini, talu ai o le vai vailaʻau e tatau ona tutusa.

O nei tulaga uma o le teuina o le vailaau e tatau ona amanaʻiaina ina ia mafai ai ona taofia taunuuga le lelei. A aunoa ma le siakiina o le tulaga o le fualaau faasaina, o lona saogalemu saogalemu e le mafai.

O le teuina o le vailaʻau o le a le talafeagai, o loʻo i ai le eseesega o le vevela, lea e mafai ona faateleina ai le aʻafiaga o suiga e le mafai ona suia i le vailaʻau. E mafai ona e teuina le inisalini i le fale ile:

O le taimi puupuu e teu ai mai le tele o itula i le 30 aso, o le umi o le teuina o le 1 le masina. E taua le iloa pe faapefea ona teuina le inisalini mo se taimi umi. Ina ia foia lenei faafitauli o le ae manaʻomia se pusaaisa fale.

O le inisalini faʻasaoina o le a faʻaleagaina pe afai e faʻavaivai i le maalili. Ole fualaau faasaina e tatau ona teuina i na o le pusaaisa. Afai e le mafai ona tauaveina sea teuina, e tatau ona tuu le vailaʻau i totonu o se nofoaga pogisa ma malulu. E taua le iloa pe a faʻamaʻi le inisalini ona faʻaliliu ai lea, ona le toe talafeagai lea mo togafitiga.

Ole fualaau faasaina e le tatau ona tu i le susulu o le la. I ni nai itula ao leʻi faia le iniseti, afai e teuina le inisalini i totonu o le pusaaisa, e tatau ona tuʻu i totonu o se potu e maua ai le vevela vevela.

O lea e le maua ai e se tagata le faʻafitauli, e tatau ona tosoina le inisalini i totonu o le suauu, o le vevela e fetaui lelei ma le vevela o le tino. O le mea lava lea e tasi e tatau ona faia pe'ā faʻaaogaina se peni e faʻaalia ai le vailaʻau. Afai ua tatala le koneteina, o le a le pa'ū le vailaʻau i totonu o le pusaaisa, peitaʻi, o le umi o le nofo i mea maualalo maualalo e faalagolago ile ituaiga.

Faʻafefea ona ave le inisalini

Afai e alu ese le maʻisuka mo sina taimi puupuu, e mafai ona e faʻaaogaina le inisalini o loʻo faʻaaoga nei. E taua le siakiina o lona voluma ina ia lava i le malaga. Afai e leai se vevela vevela i luga o le auala, ona mafai lea ona feaveaia le pusa e iai le inisalini i se taga masani. E taua le le faʻaalia o le vailaau i le susulu o le la.

O le malulu o le teuina o le inisalini faʻaaoga e tatau ona i ai le vevela. O le mea lea, ina ia le faʻaleagaina le vailaʻau, e mafai ona e faʻatau:

Faatasi ai ma tagata e maua i le maʻisuka, o le sili ona lauiloa o le ufiufi faaonapo nei. O nei masini e iai mea lelei nei:

  1. saogalemu
  2. faatumauina le gaioiga malosi o le inisalini,
  3. faigofie ona faʻaaogaina.

O le ola o le ufiufi vevela o le tele o tausaga. O se taunuuga, o le teuina o le inisalini i totonu o sea ituaiga mea e sili ona lelei. I le faʻaaluina o se tupe i luga o le faʻatauina o se faʻavaa, e mafai ona e mautinoa i taimi uma le saogalemu o le inisalini.

Afai ei ai i se tagata se malaga umi po o se vaalele ma o loʻo i ai se maʻisuka faʻalauiloa, e taua le fuafua ma le fomaʻi pe o le a le fua o le inisalini e manaʻomia ile taimi o se vaalele poʻo se isi malaga. I le taimi nei, o loʻo i ai ni masini eseese e faʻatau atu e faʻataga ai oe te teuina ma felauaiga le inisalini. Ae maise lava, o loʻo faʻaaogaina eletise eletise e faʻaaoga i luga o maʻa.

I totonu o siama-siaki ma pusa faʻapipiʻi o loʻo i ai ni tioata faapitoa e liliu i le gel pe a fegalegaleai ma le vai. Afai e te tuʻuina le thermo i le vai i le taimi e tasi, ona mafai lea ona faʻaaogaina o se insulin cooler mo le tolu i le fa aso.

A maeʻa lenei aofaiga o taimi, e tatau ona e toe faʻaaogaina le masini i le vai malulu. I le tau malulu, o le felauaiga ma le teuina o inisalini e faigofie. E naʻo le taua le faʻamautinoa o le a le faʻamago. Mo lenei mea, o le inisalini e latalata i le tino, mo se faataitaiga, i totonu o le fatafata.

E le mafai ona faʻatau ni masini faʻapitoa mo le teuina o inisalini, ae faʻaaoga se pusa fale talafeagai ma aoga. O se pusa pusa tioata e leai ni mea faʻapitoa faʻamalolo, ae foia le faafitauli o le amio saʻo ma le faigofie o le ave i totonu o ato poʻo ato. Le puipuiga lelei o le la ua saunia. E mafai foi e le fomai tipitipi ona tau mai le ala e teuina lelei ai le insulin.

O le vitio i lenei tusiga o loʻo faʻaauau pea le autu o auala e teu ai inisalini.

Sueina o le inisalini e le faʻaaoga

E na o le 2 ala taua e malamalama ai ua taofia e le inisalini lana gaioiga:

  • Le leai o se aafiaga mai le puleaina o le inisalini (e leai se faʻaitiitia i le maualuga o le kulukose toto),
  • Suiga i le foliga mai o le fofo ile inisalini i totonu o le pusa / voli.

Afai e iai pea lou maualuga o le kulukose o le toto pe a uma le tui o le inisalini (ma e te le faʻatagaina isi mea), o lou inisalini ua le toe aoga.

Afai o foliga mai o le inisalini i totonu o le kilika / vial ua sui, atonu o le a le toe galue.

Faatasi ai ma faailoga taua e faailoa ai le le mafai ona gafatia o le inisalini, e mafai ona iloga mea nei:

  • O le fofo o le inisalini e mataga, e ui e tatau ona manino,
  • O le taofiga o le insulin pe a maeʻa ona faʻafefiloi e tatau ona laugatasia, ae o loʻo tumau pea i luga le lumanaʻi,
  • O le fofo e foliga foliga mai,
  • Ua suia le lanu o le vai / inisalini solution / susunuina.

Afai e te lagona ei ai se mea e faaletonu i lou inisalini, aua le taumafai lau luʻitau. Tau lava o le ave se fagu fou / kati.

Fautuaga mo le teuina o inisalini (i kilika, vial, peni)

  • Faitau fautuaga i luga o tuutuuga ma fale ola o le gaosiga o lenei inisalini. O le faatonuga o totonu o le afifi,
  • Puipuia insulin mai le vevela (malulu / vevela),
  • Aloese mai le susulu o le la (e pei o le teuina i luga o se windowsill),
  • Aua le tausia insulin i le kisaisa. O le aisa, o le a leiloa ana meatotino ma e tatau ona lafoai,
  • Aua nei tuua le inisalini i totonu o se taavale i le maualuga / maualalo o le vevela,
  • I le maualuga / maualalo o le ea, e lelei tele le teuina / felauaiga o le inisalini i totonu o se mea faapitoa faapitoa ile vevela.

Fautuaga mo le faʻaaogaina o le inisalini (i totonu o se kelika, fagu, peni tui):

  • Siaki i taimi uma le aso o le gaosiga ma le maeʻa aso i luga o le afifiina ma cartridges / vials,
  • Aua nei faʻaaogaina le inisalini pe afai ua maeʻa,
  • Vaʻaia le inisalini aʻo leʻi faʻaaogaina. Afai o le fofo o loʻo i ai ni pulumu poʻo ni vaʻai, e le mafai ona faʻaaogaina le inisalini. O se faʻamalosaga faʻainitanalisi manino ma le lanu e le tatau ona faʻafefeteina, faia se gaioiga poʻo se moli,
  • Afai e te faʻaaoga se faʻagata o le inisalini (NPH-inisalini poo inisalini faʻaluaina) - vave aʻo lei tuiina, faʻafefiloi ma le faaeteete mea o loʻo i totonu o le vili / paʻu pepa seia oʻo ina maua se lanu lanu o le faʻamalolo,
  • Afai e te tuiina le inisalini i totonu o le suauu nai lo le manaʻomia, e te le manaʻomia le suʻeina o le inisalini i totonu o le fagu, e mafai ona mafua ai le faʻaleagaina o le inisalini atoa ile vai.

Malaga faʻataʻitaʻiga:

  • Faʻaauau ia le itiiti ifo ma le faaluaina o le inisalini mo le numera o aso e te manaʻomia. E sili le tuʻuina i nofoaga eseese o ato ato (pe a fai e leiloa se ato o le ato, o lona lua o vaega o le a tumau pea le leai o se afaina),
  • A e faimalaga i luga o le vaalele, faʻaauau ona e inuina uma inisalini, i totonu o lau ato. I le pasi atu i totonu o le atopau, e te ono lamatiaina ona o le maualuga o le vevela i totonu o le ato i le taimi o le vaalele. O le inisalini tioʻi e le mafai ona faʻaaogaina,
  • Aua neʻi faʻaalia le inisalini i le maualuga o le vevela, tuʻu i totonu o se taavale i le taumafanafana poʻo le matafaga,
  • E manaʻomia i taimi uma le teuina o inisalini i se nofoaga malulu lea e tumau ai le vevela, e aunoa ma ni fesuiaiga mataʻutia. Mo lenei mea, o loʻo i ai se aofaiga tele o mea faʻapitoa (malulu), pusa ma mataupu e ono mafai ona teuina ai insulin i tulaga talafeagai:
  • O le inisalini tatalaina o loʻo e faʻaaogaina nei e tatau ona i ai i le vevela mai le 4 ° C i le 24 ° C, e le sili atu i le 28 aso,
  • O sapalai o insulin e tatau ona teuina i le pe tusa o le 4 ° C, ae le latalata i le faleisa.

Inisalini i totonu o se kesi / vili e le mafai ona faʻaaoga pe afai:

  • O le foliga mai o le suiga o le inisalini na suia (faʻafuaseʻi o le timu, po o le vaʻaia poʻo le pala e foliga mai),
  • O le aso e muta ai ua faʻaalia mai e le kamupanī i luga o le pusa ua muta,
  • O le inisalini ua aliali mai i le vevela (vevela / vevela)
  • E ui lava i le faʻafefiloi, o se gaʻo paʻepaʻe po o se mea o totoe o loʻo tumau pea i totonu o le vial / cartridge suspension.

O le tausisia o nei tulafono faigofie o le a fesoasoani ia te oe e tausia ai le insulin i le gasologa o lona ola ma aloese mai le faailoaina atu o se vailaʻau le talafeagai i le tino.

O le a le inisalini?

O le inisalini o se homone amino acids e fai i totonu o sela o le pancreas endocrine. E i ai le eseesega o le metabolism i le toetoe o mea uma lava. O le galuega autu o le insulin o le faʻaitiitia o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, o se punaoa malosi mo meaola.

I totonu o se tino maloloina, o le faʻamalositino o le hormonone o le amino o loʻo faʻaauau pea. Faʻatasi ai ma nisi o faʻamaʻi mafaufau ma le faʻamaʻaoga, o le gasegase o le dextrose, lea na mafua ona o le atoatoa o le inisalini, pe ua le afaina. O lenei mea e fesoasoani i le atinaʻeina o se faʻaopoopoga o mea o le monosaccharide i le plasma toto (hyperglycemia). Togafitiga ma le inisalini e mafai ona faʻamaonia le metabolism ole gaʻo, puipuia le hyperglycemia ma faʻafitauli o le maʻisuka. O sauniuniga ile insulin e taua tele mo tagata ei ai le maʻisuka ituaiga I ma e faʻaaoga i nisi o tulaga mo le maʻisuka ituaiga II.

Ituaiga o inisalini: fualaau faasaina

O le faʻaaogaina o le inisalini e faʻaolaina ai le faia o fualaau faʻamalosi e mautinoa ai le ulufale atu o le hormone i le toto i vitio eseese. O vailaau oona e gasegase se eseesega, ae mo le maʻi, o le umi ole gaioiga e taua.

O vailaau puai-fualaau o le inisalini o le tino e pei ona faatonuina mo le ituaiga I ma le maʻisuka II. O hormones protéini-peptide e faʻaaogaina na o latou lava ma i faʻamaopoopo faʻatasi. O le vailaau faʻasaina e faʻatonuina i se auala faʻanatura, i totonu o le toto, ma i nisi o mataupu e le talafeagai.

O le aofaʻi o le umi o le gaioiga e 4-6 itula, o le maualuga o le taunuʻuga e maua i le 1-3 itula. A maeʻa ona tatala, o le ola o le inisalini e le sili atu i le 4 itula, pe a maeʻa, e 2 tausaga. O fualaau oona ua i ai igoa nei o fefaatauaiga: "Faʻapitoa", "Humulin Regular", "NovoRapid", "Insuman Rapid".

Surfen-Insulin Drugs

Aminomethylquinolyl-urea (Surfen) o se vailaʻau vailaʻau lea e faʻateleina ai le gaioiga o le inisalini ma faʻaaogaina ai lona pule faasele. I lalo o le faatosinaga a le vaega, o le fofo e manino ma taua. O le uiga aupito sili ona lelei e mafua ai le paʻu o le paʻu i le tino i foliga o le mumu ma le ita.

O faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o le maʻisuka i fafine maʻitaga, tamaiti, faʻamaʻi insulin, lipodystrophy. O le vailaau e faia i le 8 itula uma, o le amataina o gaioiga - 1.5 itula pe a maeʻa le faʻatonuina o galuega. O nisi igoa o fualaau faasaina: "Homofan 100", "Protofan", "Monodar B".

O le teuina o le umi ole inisalini e tatau ona faia e tusa ai ma faatonuga - i le pusaaisa i le 2-8 ° C. A maeʻa le 2 tausaga, e lafoaia le oloa.

NPH Insulin Group

O le Protamine Neutral Neo o Hagedorn (NPH) e maua i le faaopoopoina o le protamine, zinc, ma le phosphate i se soliga puupuu ile inisalini. O le faʻaaogaina o vailaʻau e faʻatagaina mai le 2 tausaga, ma mo nisi fualaau faasaina - mai le 6. E foliga mai, e mafua ona o le tele o aʻafiaga. O ia ituaiga o vailaau oona e faʻaalia mo tagata nofo toʻatasi ma e le lelei le mafaufau e maua i le maʻisuka o loʻo faʻamaʻiina e se tausimaʻi tausi maʻi.

O le ola o lenei vaega o le inisalini e 3 tausaga i le vevela o le 2-8 ° C. O le fualaau faasaina e amata ona galue i le 2-4 itula, o le umi o le gaoioiga e 16-18 itula. Fefaatauaiga o igoa o sauniuniga: "Lantus", "Lantus SoloStar".

Auala mo le Puipuia ma Tulafono

O le inisalini o se fualaau faasaina o le amataga. Ina ia aloese mai taunuuga le lelei ma ia puipuia uma mea tau togafitiga o le vailaau, susulu le la ma ia maualuga le vevela e tatau ona alofia. E le tatau ona iloa le hormone i le vevela vevela.

O le vaitaimi ma tulafono mo le teuina o le inisalini e faʻalagolago i le ituaiga o fualaau faasaina ma lona umi o le gaioiga. O vailaʻau e faʻaaogā faʻataunuʻu e faʻaaogaina i totonu o le 4 vaiaso. Ma o le ola o le NPH-inisalini e 3 tausaga.

Ae o tulaga manaomia mo tulaga e teuina ai e tutusa mo vailaau eseese uma:

  • O fualaau e tatau ona i totonu o le pusaaisa i le vevela o le +2 i le +8 ° C, ese mai le faleisaisa - i lenei sone o le vevela e maualalo ifo nai lo le manaʻomia. Aua nei teuina i le faitotoa, aua a maeʻa ma tatalaina i lenei nofoaga o loʻo i ai se paʻu o le vevela mataʻutia. E sili le tuʻuina o vailaʻau i totonu o le pusa (pusa) mo fualaau faisua ma fua.
  • Ua aveeseina ia cartridges mai le pusaaisa ma teuina i se nofoaga malogo, pouliuli i se vevela tumau e le sili atu i le 30 ° C.
  • O le inisalini ua maeʻa e tatau ona lafo vave ina ia le faʻafuaseʻi ona faʻaaogaina.
  • O fualaau e le tatau ona maua e tamaiti.

Inisalini e teuina i le fale

E tusa ai ma faʻatonuga, o vailaʻau mo le maʻisuka pe a uma ona tatalaina e le mafai ona tuʻuina i totonu o le pusaaisa. I le vevela o le tau, o le teuina o inisalini e avea ma faafitauli tele. E tatau ona maitauina i le taimi lava lena, o se potu e i ai se ea malulu e le fetaui mo le uuina o fagu matala ona o suiga o le vevela. E tatau ona vavae ese le umukuka, le faletaele (tele le manava), le vasega pepe (e mafai e le tamaititi ona fofo le vaifofo poʻo, sili atu ona leaga, inu), faʻamalama. E tatau ona suʻe se nofoaga e le paʻu ai le la, pe a fai o le vevela e faʻaauau (faʻaopopo poʻo le itiiti ifo 1-2 tikeri) ma e le silia le 30 ° C.

O le tele o tagata faʻamaʻi na te faatauina ni pusa faapitoa e lagolagoina ai tulaga e teu ai: vevela, thermobags. Afai e manaʻomia, o ia ituaiga masini e mafai ona faia tutoʻatasi e faʻaaoga ai le tele o mea vevela.

Ua fautuaina tagata gaosi e maka le aso muamua e faʻaaoga ai i luga o le koneteina. Afai e le faʻaaogaina le vailaʻau i totonu o le fa vaiaso, e tatau lava ona lafoaia. O le mea moni e faʻapea o faʻamaʻi taʻitasi, e faʻamalosia ai le vaifofo o le vaifofo, lea e mafai ona fesoasoani i le atinaʻega o le faʻaogaina o le mea leaga i le nofoaga o inisiua.

O le oloa autu o loʻo teuina i totonu o le pusaaisa, ae le o le aisa. O le maualuga o le vevela mo pusaaisa uma e sili ona lelei mo le teuina umi o hypoglycemic agents.

Tulafono mo le teuina o faʻamaumauga o inisalini

O tagata e maua i le maʻisuka o loʻo maʻisuka e tatau ona latou faʻaaogaina fualaau faasaina. Mo le faigofie, o tagata gasegase e taumafai e maua se ituaiga o sapalai o inisiua. O loʻo maua uma le maʻisuka i le falemaʻi ma latou aia tatau i vailaau faʻasaina, e masani lava ona faʻatulagaina i le masina. Ina ia le tatau ona lafoai ni sauniuniga e le talafeagai, e tatau ona faia le saʻo le teuina o le inisalini i totonu o le pusaaisa:

  1. O vili tapuni e tatau ona i ai i se nofoaga e 2-8 ° C.
  2. O fualaau e le tatau ona gaoioi mai lea nofoaga i lea nofoaga ma "faaputuputuina" i oloa.
  3. Iloilo taimi taʻitasi le aso faʻauma.
  4. Ole inisalini le talafeagai e tatau ona lafo vave e tusa ai ma tulafono faatonutonu.
  5. E tatau i fanau ona vave faamalamalama atu e le tatau ona paʻi le vailaʻau.

Faʻatauga o Meafaigaluega

O tagata e ave le inisalini, e pei o isi, faʻaauau malaga malaga, malologa, malaga. Ina ia aua le vaavaai mo fualaau oona i falemaʻi, latou te tauaveina, o lea e tatau ai ona e iloa mea e manaʻomia e te manaʻomia e mulimuli ai pe'ā e faʻaaogaina fualaau faʻamaina.

O se tasi o tulaga autu mo le teuina o inisalini o le vevela, pe o lona tausiga. E tatau ona alu ese mai le nofoaga (taavale, vaalele, faletalimalo) ma le umi o le taimi o le ai ai fualaau oona i fafo o le pusaaisa. E i ai nisi faʻamatalaga mo tulaga eseese:

  1. E tatau ona e muaʻi faʻatau se fagu vevela e mafai ona tumau le vevela mo le 12 itula.
  2. A lele, e sili atu le ave o le vailaʻau i totonu o ato, talu ai e le mafai ona tuʻuina atu le taimi ole vevela talafeagai i le ato ato.
  3. I totonu o se taavale, e tatau ona teuina le pusa e iai le inisalini mai le faʻataʻitaʻiga o le malulu / vevela.

Felauaiga ma mea e teu ai

E tele ituaiga pusa e mafai ai e oe ona tuʻuina atu tulaga talafeagai mo le teuina o inisalini mo se taimi puupuu:

  • Toe faʻaigisaina le pusaaisa. Tausia le vevela e tatau mo le teuina o inisalini mo le 12 itula.
  • Taʻi Tisuka.
  • Afa tuai. O le umi o le umi o le uuina o le malulu o le 3-8 itula. I le faaopoopo atu i vailaau, e mafai ona e tuʻuina se masini mo le fuaina o le kulukose i totonu o se taga mo le teuina o inisalini.
  • Lafo mumu mo se peni.
  • Neoprene case mo se peni. Puipui mai le faaleagaina, susu ma le susulu o le la.

Mafuaaga ua le mautonu Insulin

O le inisalini o se hormonone amino. I ia ituaiga, o soʻo se tulaga le maluelue (vevela, ultraviolet radiation) e mafua ai suiga i mea tau le tino:

  • O le teuina o le inisalini i le vevela maualuga e oʻo atu ai i le faʻasolosolo (pipii) o le polotini, o lona gaioiga faʻaleagaga ua leiloa.
  • I lalo o le faatosinaga o le ultraviolet radiation (malamalama o le la), o se suiga o le natura masani o le molecule e tupu. O le faagasologa e le mafai ona suia, o lea afai o le sui o le hypoglycemic o loo i le la, e sili atu le lafoai.
  • O le malulu e fatuina ai se malosi malosi, lea e taulaʻi atu i proteins ma mafua ai ona latou faʻamalolo.
  • I lalo o le faatosinaga a se eletise eletise, ua faʻamalo le fausaga o le protein. O sauniuniga ile insulin e tatau ona teu ese mai meafale.
  • O le luluina vave o le fofo e mafai ona uunaia ai le faʻamalamalamaina o le vailaʻau. O se tuusaunoaga o le NPH insulin.
  • E tasi le isla e mafai ona faʻaaogaina naʻo le tasi. O le aoga lona lua e soli ai le siama o le fofo.

E faʻapefea ona fuafua e le talafeagai le inisalini

O vailaau oona i le tele o tulaga o loʻo i ai le foliga o se vali manino. O fualaau faʻasaʻi umi ma le faʻamalosi e ave le foliga o se vai po o le susu. O nei faʻaiʻuga, pe a faʻapea o le aso e muta ai, e leʻi muta, taʻu mai e mafai ona faʻaaogaina fualaau mo lona faʻamoemoe faamoemoeina.

Le lelei le teuina o le inisalini, le usitaia o manaoga tau femalagaaiga poʻo le amataga o le le lelei o le fualaau faasaina e tau le mafai ai. O le mea lea, ina ia mafai ona aloese mai taunuuga le lelei ao leʻi faʻaogaina, e tatau ona iloilo le fofo mo foliga e faʻaalia ai lona le mafaagaloina:

  • I totonu o le vai, e matauina ai le le mama ma le vaʻa.
  • Ina ua aveesea le inisalini mai le fagu, o le tulaga tutusa na avea ma foliga vaaia.
  • Suia le lanu o le fofo.
  • O vailaau uumi umi e fai ai ni laumei i le vevela, o mea papaʻe paʻepaʻe e pipii atu i puipui o le kata.

O le tausiaina o tulaga o le teuina o inisalini ma gaioiga e tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina o le a mafai ai ona e maua le faʻamalologa o togafitiga mai le fualaau faasaina.

Tuua Lau Faamatalaga