Paʻu o le tino: faʻapefea ona faia le taotoga?

O le taotoga o le pancreatic o se taotoga o taotoga o le faʻalavelave faʻalavelave, talu ai o le okeni e matua maaleale ma e le o iloa le auala e aoga ai pe a maeʻa pe aveeseina le paʻu. O faʻatinoga e faʻaalia i le faateleina o le aʻafiaga o le oti ma le atinaʻega o faʻafitauli tau soifua maloloina.

O a gaioiga e faia i luga o le pancreas ma e matautia?

O ituaiga nei o taotoga faʻapitoa:

  1. Aofaʻiga o fesoʻotaʻiga. O nisi taimi e faia ai e le fomai tipitipi ni filifiliga taua i le taimi o le taualumaga. O le faʻasalaga e le itiiti ifo ma le 7 itula.
  2. Subtotal pancreatectomy o se vaega o le aveeseina o le pancreas. E naʻo se vaega itiiti o le okeni e tumau pea, e lata i le duodenum.
  3. O le Pancreato-duodenal resection o le mea sili lea ona faigata. O le pancreas, duodenum, gall vladimir and part of the stomach is removed. O loʻo faʻamatalaina i le i ai o ni maʻi mama. E matautia tele i le maualuga o le lamatiaga o manua i siama o loʻo siomia ai, o le tupu mai o faʻalavelave faʻafuaseʻi ma le oti.

Laparoscopy

Laparoscopic taotoga, muamua na faʻaaoga mo na o faʻataʻitaʻiga, i le taimi nei e mafai ona faʻaleleia le tulaga o le maʻi ma le maʻi o le tino ma le paʻu o le pancreas. O le taotoga e faʻaalia i se vaitaimi puupuu o le toe faʻaleleia, maualalo le lamatia o faʻafitauli. A faʻaaogaina le metotia faaiu, e mafai ona maua le okeni e ala i se faʻaogaina laitiiti, ma o le siakiina o le vitio e faʻamaonia ai le saogalemu ma aoga.

Aveesea o le tino

O le faʻamaʻaloina o maʻi paʻu oona ua faia i ni auala se lua:

  1. Fefaʻatauaʻiga. O le faʻaaogaina o le okeni e mafua mai i le vavave o le ligament gastrolysis, pe a maeʻa ona vavae ese le vein mesenteric maualuga. I le pito i luga ma lalo o le pancreas, o le faʻaaogaina o sutures e faʻaaogaina. A maeʻa le faʻasalaga mataʻutia, o le ulu o le okeni o le sosolo e faʻavae ma vavaeese mai le vein pito i luga.
  2. Faʻaaogaina Frey - vavaeeseina le vaega o le vaega o le ulu o le pancreas ma le longcudinal pancreatojejunostomiasis.

O se gaioiga faapena e faʻatatau mo le maʻisuka malosi. O faʻamaoniga e tutusa ma le gaosia o isi totoga. O le pancreas mo le gaioiga e maua mai i se tagata foaʻi talavou ma le faiʻai oti. O sea taotoga e fesoʻotaʻi ma se maualuga maualuga o le teenaina o le okeni na gaosia, o lea, e faia i le talaaga o le togafitiga o le immunosuppressive. I le leai o ni faʻafitauli, o le metabolism e faʻasolosolo, o le manaʻomia o le inisalini pulega e mou atu.

Aveese atoa o le okeni

Ole tele ole vaʻaia o loʻo faʻaalia mo faʻamaʻi faʻatasi ma le siama o le totoga o siama. O le taotoga e faʻamaonia pe a maeʻa suʻesuʻega maeʻa o le tino, i le i ai o faʻamaoniga manino. A maeʻa ona faʻaaogaina le pancreas, o le a manaʻomia e le tagata gasegase se faʻaaogaina o le enzymes, insulin, se meaʻai faapitoa i le olaga atoa, asiasiga masani i le endocrinologist.

Faʻaleagaina

O lenei metotia e aofia ai le aveeseina o le pancreas i totonu o le manava. E faʻaaogaina mo faʻamaʻi pipisi faʻatasi ma le necrosis o le pancreatic e aunoa ma le liusua o le tino ma le fausiaina o vaalele.

I le taimi o le taotoga, ua faʻasese le peritone, ua vavae ese le okeni mai siama o loʻo siomia ma ua liliu agai i tua o le omentum. A maeʻa le manava, o le fausiaina o mea e le lelei ai le afi, mea faʻamaʻi faʻamaʻi ma le vai inu i totonu o le potu toe faʻavaperitoneal e taofi.

Faʻailoga

O le taotoga o se auala lelei lea e faʻateʻa ese ai le gaogao faʻamalosi. E maualalo le lamatiaga o faʻafitauli ma faigofie i le faʻatinoga. O le gaioiga o le pancreatic lect performed e aunoa ma se tasi. I le taimi o le taotoga, ua faʻapipiʻiina se faʻataʻetaʻu uʻamea, ufiufi i le pulupulu antibacterial. O lenei mea e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le pipisi ma le pipisi.

Alavai

O se faʻatasiga tutusa e faia i le tulaga o le atinaʻeina o taunuʻuga matautia pe a uma ona tuʻuina saʻo. O le lautele o le faʻaaogaina o alavai e afua mai i le maualuga o aʻafiaga o faʻafitauli faʻapitoa i le popofou o le taimi e tuʻu ai. O galuega autu o le taotoga o le taimi tatau ma le faʻamaeʻaina atoatoa o le faʻaleagaina o le afi, le faʻaumatiaina o le purulent foci.

Faailoga mo

O mafuaaga mo le tofiaina o le taotoga o le pancreatic:

  • lapisi o le pancreatitis, faʻatasi ai ma le gau o le tino,
  • le atinaʻeina o peritonitis,
  • faʻasalaga faʻapitoa faʻatasi ai ma le faʻamalosia,
  • abscesses
  • se uila, o le tuputupu aʻe lea e tau atu i le tupuga o tiga matuia,
  • maʻi le mama ma leaga,
  • fufulu o le talo o se okeni,
  • pancreatic necrosis.

Sauniuniga

Sauniuniga mo le taotoga e aofia ai gaoioiga e pei o:

  1. Iloiloga o le maʻi. I ni nai aso ao lei faia le taotoga, o le ECG, o se x-ray o le pusa, o se suesuega lautele o le toto, ultrasound o le vevela o le inumaga, CT ma MRI.
  2. Faaleaogaina o vailaau faapitoa, mo se faataitaiga, o mea e faʻamaonia.
  3. Faʻaaloalo i se taumafataga faapitoa. Meaʻai uma lava faʻaaogaina 24-48 itula aʻo leʻi taoto. O lenei mea e faʻaitiitia ai le ono mafai ona iai ni faʻalavelave e fesootaʻi ma le faʻaogaina o mea inu i totonu o le manava.
  4. Faʻatulagaina o se faamama faamama.
  5. Muamuaina. O le tagata maʻi e tui i fualaau oona lea e faafaigofieina ai le faagasologa o le ulu atu i le gasegase, aveese le lagona o le fefe ma faaitiitia le gaioiga o gland.

Pangreatic tipiga

O se taotoga talafeagai e aofia ai mea nei:

  • faʻamatalaga o faʻamaʻi, o le faʻaofiina o le musika malolo,
  • avanoa i le pancreas,
  • asiasiga o okeni
  • aveeseina o le vai mai le taga o loʻo vavaeeseina le paʻu mai le manava,
  • aveeseina o vaeluaga o le eleele,
  • faʻasalaga ma faʻapipiʻiina o hematomas,
  • tuiina o gaʻo mea ua faaleagaina ma ala o se okeni,
  • aveeseina o se vaega o le siʻusiʻu poʻo le ulu ma se vaega o le duodenum i luma o ni vailaau mama,
  • faʻaleleia alavai
  • laulau faʻamau
  • faʻaaogāina o se ofu e le faʻamaonia.

O le umi o le taotoga e faalagolago i le mafuaaga, lea ua avea ma faailoga mo lona faʻatinoga, ma e 4-10 itula.

Tau faʻatatau mo taotoga taamilosaga i le paʻu:

  • ulu faʻatasi - 30-130,000 rubles.,
  • aofaiga pancreatectomy - 45-270 mano rubles,
  • aofaiga o leodenopancreatectomy - 50.5-230,000 rubles,
  • faʻamaʻiina o le pacreatic duct - 3-44 afe rubles.,
  • aveeseina o se paʻu pisapia palapia e le auala endoscopic - 17-407 afe rubles.

Taʻaloga faʻasalalau

Faʻaauau le toe faʻaleleia o le maʻi e aofia ai fua nei:

  1. Tumau i le potu maʻi tigaina. O le laasaga e 24 itula le umi ma e aofia ai le mataʻituina o faailo taua o le tino: toto maualuga, toto kulukose, vevela o le tino.
  2. Faʻafeiloaʻi i le taʻavale taʻavale. O le umi o togafitiga faʻapitoa e 30-60 aso. I le taimi lea, e sui le tino ma amata ona galue masani.
  3. Tomai Faʻapitoa E aofia ai se taumafataga maloloina, faʻavasegaina o le maualuga o le kulukose o le toto, faʻaaogaina o sauniuniga o le enzyme, faʻasologa o le physiotherapeutic.
  4. Faʻaaloalo i le moega e malolo ai, o le faʻatulagaina o le pulega sili ona lelei o le aso talu ona faʻasaʻoloto mai le falemaʻi.

Taiala faavae o le tagofiaina o mea taumafa pe a uma le taotoga o le okeni pancreatic:

  1. Faʻaaloalo i le tele o taimi o taumafa. Taumafa ia le itiiti ifo i le 5-6 taimi i le aso.
  2. Faʻatapulaʻa le aofaʻi o meaʻai taumafa. O se tautua e le tatau ona sili atu i le 300 g, aemaise lava i masina muamua ina ua uma le taotoga.
  3. Fafaga le tele o vai. E talafeagai le aveesea o toxins ma tausisia se toto masani.
  4. Faʻaaloalo i le lisi o oloa faatagaina ma faʻasaina. Teʻena le ava malosi, mea inu pia, mea e faʻafiafia ai, sukalati, kofe, oloa gaosi, saisi.

Faʻaiʻuga pe a uma le taotoga

O aʻafiaga sili ona taatele o le taotoga o le pancreatic o:

  • maualuga le toto i totonu
  • thrombosis
  • fiva
  • afaina o meaʻai (oona ma le vomiting, faamaʻi, sosoo ai ma le manava),
  • le faapipiiina o siama siama,
  • o le faʻavaeina o fistulas ma abscesses,
  • peritonitis
  • tigaina tiga
  • atinaeina o tulaga faateia,
  • faʻavavevaveina o le maʻisuka
  • totoga o le necrosis meaʻai pe a maeʻa,
  • sosolo totoga.

Fuafuaga o le olaga

O le umi ma le lelei o le soifuaga o le maʻi e faʻalagolago i le tulaga lautele o le tino, le ituaiga o taʻaloga ua faia, usitaia o faatonuga a le fomaʻi i le taimi o le toe faʻaleleia.

O le pancreato-duodenal resection e maualuga lona tino.

O suʻesuʻega o le gland ma le kanesa e fesoʻotai ma le faateleina o aʻafiaga o le toe foʻi. O le fua faatatau o le ola 5-tausaga pe a maeʻa sea taotoga e le silia le 10%. O le tagata maʻi e maua uma le avanoa e toe foʻi atu ai i le olaga masani pe a uma le faʻasusulu o le ulu poʻo le siʻu o le okeni i totonu o le pancreatitis poʻo le tino pala.

Pangreatic Surgery Reviews

Polina, 30 tausaga, Kiev: "2 tausaga talu ai na faia ai se taotoga e aveese ai le tino ma le siʻu o le pancreas. Na faʻataʻitaʻi e fomaʻi le avanoa o le ola e fai si laʻititi. O le tele o le vaega totoe o le okeni e le sili atu i le 4 cm. I totonu o le falemaʻi, e 2 masina na faʻaaoga ai antibacterial ma painkillers, enzymes. Ina ua mavae ni nai masina, na faaleleia le tulaga, ae le mafai ona maua le mamafa. Ou te mulimuli i se meaai malosi, ave vailaʻau. "

Alesana, 38 tausaga, Chita: "Mo le 3 tausaga, o mafatiaga i le itulagi pito i matu ua faatigaina, na faia e fomaʻi ni tagata eseese na maua ni siama. I le 2014, na ulu atu ai o ia i le fale taʻavale i se tulaga ogaoga, i le mea na vaʻaia ai le ulu o le tino. O le vaitaimi toe faaleleia na faigata, i le 2 masina na leiloa ai le 30 kilokalama. Ua ou mulimuli i se taumafa malosi mo le 3 tausaga i le taimi nei, o le mamafa o le alualu i luma o le alualu i luma. "

8.4.2. Omentopancreatopexy

Faʻaaliga: pancreatic necrosis na maua i le taimi o laparotomy diagnosis.

Avanoa: laparotomy pito i luga.

I le autopsy ma le toe iloiloga o le vaega o le manava, o le ligament gastrocolic e lautele le tatalaina, o le pancreas o loʻo suʻesuʻeina. O le poloka novocaine e maua mai i vaega e tolu: o aʻa o le feʻau o le pito i tua, fiber i le eria o le duodenum ma le siʻu o le gland. O se vaega o le masini sili atu e faia e ala i le tatalaina i le ligamenti o le gastrointestinal ma faʻaputuina i ni tuʻuga eseese i le pepa o le peritoneum i le pito i luga ma le pito i lalo ole pancreas. O le faamalama o loʻo i totonu o le fusi e faʻapipiʻiina i ni tuʻuvaega eseese.

Fig. 34. Omentopancreatopexy

O le microirrigator ua faʻalauiloaina e ala i se avanoa i totonu o se tamai omentum. E le gata i lea, e mafai ona faʻapipiʻiina vaʻaia mo le dialysis peritoneal.

O le faʻamoemoe o le faʻaosoosoina o le tuʻufaʻatasia o le pancreas mai tua o le tino.

O le paʻu abdomina o loʻo faʻapipiʻiina i luga o faʻamau.

O auala autu o togafitiga o le maʻi

O togafitiga mo togafitiga mo lenei faʻamaʻi ua fuafuaina e tagata tomai faapitoa, e fuafua i le tele o mea. Le maualuga o le faaleagaina, o le tulaga o le tagata maʻi e mafai ona aafia ai auala o togafitiga. Muamua, e faʻaaogaina togafitiga faʻasolosolo.

O togafitiga faafomai e faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi i se falemaʻi. E aofia ai le toe faʻaleleia o galuega a le okeni, taofiofia o le faʻaogaina o le tino ma le toe faʻaleleia o paleni.

I le taimi o le togafitiga, e fautuaina le tagata maʻi e faʻaaoga se taumafataga faʻalelei i le faagasologa o togafitiga e maua ai le maualuga o le lelei, ma le anapogi mo ni nai aso e fautuaina i le vaitau o togafitiga malosi e faʻaleleia ai le faagasologa o le toe faʻaleleia. I le tagata maʻi, e faʻaitiitia le aʻafiaga o le sua oona i luga o mea faʻapitoa, o le manava e fufulu ma se suʻega faapitoa.

Ina ia faʻaitiitia le maualuga o le eletise, o loʻo fautuaina le vai inu.

I le faʻaopopo atu i togafitiga faʻalauiloa, o loʻo i ai le avanoa e fai ai togafitiga faʻapope.

E tatau ona faia se faʻataʻitaʻiga faʻapitoa pe afai o le tagata maʻi e pisia i le maʻi pipisi, ma le mamafa o le maʻi o loʻo iai foi. Afai o le tagata maʻi e maua i le maʻi pipili, o se mea faʻapitoa, o taotoga faʻapitoa e faʻasalaina, aua o loʻo i ai se maualuga maualuga o le gasegase o le toto, faʻaleagaina o vaega e le afaina, faapea foi le ogaoga o le faaleagaina o le gastric tract.

O fea e manaʻomia ai taotoga?

O se gaioiga o le laparotomy e naʻo le taimi o le faʻasalaga o le maʻi. E le o faʻamatalaina, e tatau ona i ai ni mafuaʻaga lelei.

O le faʻatinoga e faia pe afai, e le o le talaaga o togafitiga faafomaʻi, o le alualu i luma o le faʻamaʻi e faʻaalia i le salalau atu o le gaioiga faʻafefe i isi vaega o le vevela.

O lenei faiga e matua faigata ma o le mea lea ua tuʻuina atu mulimuli, o lona uiga, e masani lava o se fua talafeagai.

O le a avea ma se mea sese pe afai e faʻamatalaina e aunoa ma ni faʻataʻitaʻiga muamua o togafitiga faigata. O lenei metotia e sili atu ona seasea, ona e tele naua mea lamatia.

O le taotoga e mafai ona faia i le 6-12 pasene o tagata gasegase.

Faʻaaliga mo lenei mea e mafai ona faapenei:

  • peritonitis
  • togafitiga faʻamalosi e le manuia mo ni nai aso,
  • pe afai o le peritonitis e faʻatasi ma le cholecystitis poʻo le purulenti.

O le taimi o le tali atu e eseese:

  1. E taʻua muamua o faʻalavelave e faia i le vaiaso muamua o le maʻi.
  2. O le umi o mea ia o loʻo faia i le vaiaso lona lua ma le tolu o le faʻafitauli o le faʻamaʻi, ma le le manuia o togafitiga.
  3. O le tolopoina o loʻo faʻatinoina i le taimi o le faʻamalosia, poʻo le taimi o le maʻi i le tulaga o le toesea. O le taotoga o taotoga e faia pe a mavae sina taimi talu mai le osofaʻiga mataʻutia.

Soʻo se togafitiga faʻapitoa e faʻamoemoe e puipuia ai le toe faʻaauau o osofaʻiga o le maʻi.

Le maualuga o le gauai atu ua fuafuaina e le faigata o le faagasologa o le faamaʻi. E faʻalagolago foi i le i ai o le purulent foci ma liona o le biliary system.

Mo le fuafuaina o lenei mea, laparoscopy, o se suʻesuʻega o le manava ma le gland ua faia.

O le a le manava?

O le tasi ituaiga o taotoga o taotoga o le manava o le pancreas. O sea taotoga i luga o le pancreas e aofia ai le aveeseina o le pancreas i totonu o le manava o le manava mai le pancreatic fiber. Muamua lava, e faʻamatalaina pe a maʻi le tagata maʻi, pancreatic necrosis.

I lenei faagasologa, ua faʻamamaina le pancreas o mea vavalalata e latalata ane ina ia aloese ai mai faʻamaʻi pipisi. E faia foi lenei mea ina ia puipuia ai le salalau o mea oona ina ia faʻaitiitia ai lo latou aʻafiaga i le gaʻo. O le faʻamalosia o le tino e faia ina ia le maua ai le toto o le totoga o le okeni.

Ina ia mafai ona faia taotoga, o le a faia muamua se sauniuniga auiliili. O le sauniuniga e aofia ai le aoina mai o faʻamatalaga ma se suʻega auʻiliʻili e se fomaʻi, o suʻega uma e talafeagai e faʻamaonia ai le tuʻuina atu o suʻesuʻega.

O sini autū o le togafitiga faʻapitoa e:

  • tiga tiga
  • saofagā i le masani ai o le galue o le mea faalilolilo o le okeni,
  • faʻamaʻaloga o toxins ma vailaʻau eseese.

O lenei taotoga e puipuia ai le faʻaalia o se numera tele o faʻafitauli e fesootaʻi ma le alualu i luma o le faʻaogaina o le inflammatory i totonu o masini o le okeni.

O faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e aofia ai vaega nei:

  1. Faatomuaga i le gasegase maʻi.
  2. Faia le laparotomy o le pito i luga.
  3. O le ligament gastrocolic ua faʻasalalauina, ona suesueina lea o le pancreas, pe a uma ona suesueina le filo.
  4. I lalo ifo o le gland, ua faia ai se mimiti, faasolosolo saʻo.
  5. O le pancreas ua faʻapipiʻiina ina ia na o le ulu ma le siʻu e faʻamautu.
  6. O le pito saoloto o le omentum e tosoina i le pito i lalo ifo o le gland. A maeʻa lena, ona aumai lea i le pito i luga ma faataatia i le pito i luma.
  7. O se puʻe faʻavaivai e tuʻuina i le itu tauagavale i le pito i lalo.
  8. O le paʻu o le manava e sosoʻo faasolosolo malie, i luga ole laulau.

O le auala o le faʻaosooso e faigata tele, ae mafai pe afai o le fomaʻi togafitiga e lava lona poto masani i galuega faʻalavelave.

Toe faʻaleleia pe a uma le faʻamalosi

Pe a faʻapipiʻi puipui, e tuʻuina le paluni latex i le gland, e manaʻomia ina ia faʻamafanafana ai le okeni.

E faia lenei mea i se auala lenei: o se mimiti e faia i lalo o le 'augavale tauagavale lea e sau mai ai se pipili e fesoʻotaʻi atu i le paʻu. E faʻamaʻo le tino ile tolu taimi i le aso, i le tolu aso muamua ina ua maeʻa. A lelei le tagata maʻi, e aveese le paluni. E manatu le au Gastroenterologists o le malulu e faʻamautuina ai faiga masani i totonu o le tino ma fesoasoani e toe faʻafoʻi.

E ui lava i lona aoga, o lenei faiga ei ai ni faʻasalaga.

E le mafai ona faia se taotoga pe afai:

  • o le tagata gasegase e pagatia mai le masalosalo,
  • maualuga le kulukose maualuga
  • o le tagata maʻi e tupu i se tulaga o le teʻi e le pasi mo se taimi umi,
  • pe afai o le toto na leiloa ona o se taunuuga o le taotoga e le mafai ona toe faʻaleleia.

O le faʻasolosolo o se faiga faʻalavelave, o lea la e le faʻatoʻilaloina nisi faʻafitauli. E mafai lava ona tupu pe afai e le faia le taotoga e se fomai tipitipi e le lava le poto masani.

E mafai ona maua le gasegase, lea i le lumanaʻi o le ai ai ni taunuuga le mafaamatalaina.

E i ai le tulaga maualuga o le faamaligi toto. O taunuuga leaga e le masani ai, ae peitai e le tatau ona vavaeeseina.

O le taunuuga lelei o le taotoga e tele lava ina faalagolago i luga o agavaa o le fomai o loʻo galue, ae faʻapea foʻi i le maʻi o le maʻi, le maualuga o le lavelave o le faʻalavelave.

O le mea pito sili ona taua, o le puipuiga muamua o le a faia e tusa lava pe leʻi faʻaalia le faʻamaʻi. Muamua lava, e tatau ona e faʻalauiloaina meaʻai lelei i totonu o lou olaga, faʻaaogaina atoa poʻo se vaega le faʻatagaina o le ava malosi. O se olaga malosi ma le teena atoa o oloa tapaa e faaitiitia ai le lamatiaga o le faatupuina o le maʻi.

O togafitiga pancreatic tau togafitiga o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

Tuua Lau Faamatalaga