Faʻanoanoa meaʻai ma le maʻisuka ituaiga 2: faʻamanuiaga, faʻamaʻi, fua

Mo le tele o tausaga e tauivi ma le DIABETES e aunoa ma se taumafaiga?

Ulu o le Inisetiute: "O le a e maofa i le faigofie o le togafitia o le maʻisuka i le ave i aso uma.

E mafai ona 'ai le aspic ma le maʻisuka ituaiga 2? O lenei fesili e popole ai le tele o gasegase, aua o nisi taimi e te manaʻo ai e te tausia oe lava i se mea manaia, ae e le afaina ai lou soifua maloloina. O nisi fomaʻi e lapataʻia tagata mamisuka e uiga i le masani ona faʻaaogaina na o meaʻai gaʻo, aemaise lava talu ai e le faatagaina le 'aiina o aano o manu fasi mai soʻo se ituaiga o aano o manufasi.

O le fua masani mo le gaosia o aano o manufasi e maua ai le vevelaina o aano o manu, e pei o le kuka. A maeʻa le faaumiumi o le kuka, ona vaevaeina lea o le aano i ni fasi vaega, sasaa i le susu ma agavale e faamafanafana. A maeʻa ni nai itula, o le a fufulu le ipu ma mafai ona faʻaumatia.

O aano o aano o manu e mafai ona faʻatagaina e 'ai i se faʻatapulaʻa faʻapulaaina, i le autu i lenei tulaga, ua faatagaina fomaʻi e' ai i lenei mea suamalie. E tatau ona filifili ni meaʻai vela, e mafai ona avea ma povi, popo, moa poʻo vela vela.

E sili atu le mumusu e kuka le kulimi mai meaʻai gaʻo, tilo mai le kusi, puaa, ponaivi o le a gaʻo tele, e mautinoa e leai se aoga mo tagata mamai. E oʻo lava i sina vaega itiiti o se taumafataga, faʻatau i ni nai taimi, o le a aʻafia ai le suiga o le suka toto, o le a mafua ai le le lelei o le soifua maloloina, o se osofaiga o le hyperglycemia.

O le kalori ihi o le ipu e mai le 100 i le 300 kaloli i le 100 kalama o le oloa, o le glycemic Index of the jelly is very low. Taumafa tau taumafa:

  • polotini - 13-26 g,
  • gaʻo - 4-27 g,
  • carbohydrates - 1-4 g.

O le ipu o loʻo i ai vitamini A, B, C, PP. O le gaʻoina o aano o manu e maua ai foi i le potassium, calcium, iodine, gaʻo susu ma le manganese.

O a faʻamanuiaga ma faʻamaʻi o mea leaga?

O le keli e sili ona aoga ona o le i ai o le paʻu i totonu, lea e fesoasoani e faafou ai suauu, faʻamalosia ai tino o le tino o le tagata, puipuia lelei mai le matua. O le meaʻai o le a taofia ai foi le gaogao o le ponaivi ma puipui ai le faletila, faʻaitiitia le vaivai o le ponaivi.

Afai mai lea taimi i lea taimi, e gasegase ai tagata mama i le suka suka i le maʻisuka ituaiga 2, e faʻafefeteʻumiʻumiʻumi ai le toto, e faʻamalosi le toto i totonu o le mafaufau, e faʻamalosia le mafaufau, o le alu atu o le lotovaivai, ma le faʻaitiitia o popolega faʻaitiitia.

O le i ai o le gaʻo susu, o le vitamini B ei ai sona aafiaga lelei i le faagasologa o le hematopoiesis. O aano o le aano o manu e iai ni mea e puipuia ai le tino, e faʻamalosi ai le vaai, puipuiga. I le taimi lava e tasi, o le glycemic index of the product will not affect the level of glucose in the blood.

O le mea e leaga ai, o le ipu e mafai ona afaina, e mafai ona aʻafia ai le tulaga o le soifua maloloina, o nisi o gasegase e maua i le maʻisuka e tatau ona aloese mai le faʻaaogaina o aano o manu. E mafai ona 'aina e tasi pe faalua i le masina. O le ipu e mafai ona:

  1. faʻaititia le mamafa i luga ole ate,
  2. fatuina faafitauli mo le cardiovascular system.

O le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona malamalama o le i ai o le cholesterol i le jelly e faʻamalosia ai le teuina o pusa i luga o puipui o toto toto, lea o le a oʻo atu ai i le paʻu, faʻalavelave leocardial, thrombosis. O le mea e sili ona afaina ai mai le puaa, ma le gaʻo tino manogi, pe a iai se kusi i totonu. O le faʻamaonia o le faʻamaulu o le malie o le tele o taimi e maualuga atu.

I le faʻaaogaina soo o aano o manu, e tatau i se tasi ona talanoa e uiga i le atinaʻeina o ia faʻafitauli faʻalesoifua maloloina e pei o le faateleina o le cholesterol toto. O le ipu o le a aʻafia ai le setete o vaa, o le a mafua ai le atinaʻeina o paʻu, pupuni toto. I lenei tulaga, o le maʻisuka lamatia e maua i le fatu fatu.

O le tele lava o taimi, e sili atu le manaʻo o tagata gasegase i laulaau lauulu i le tilo, e afaina ai foi i le maʻisuka, ma le faʻaosoina o pathologies:

O nei okeni ua faʻavaivaia i le gasegase maualuga, o lea e ono mafai ai ona vave faʻaitiitia le lelei mai le vevela vevela.

E toaitiiti tagata latou te iloa o pala o manu e aofia ai le mea e taʻua o le homone tuputupu aʻe, ua manatu o le mafuaaga autu lea mo le atinaʻeina o faiga o le mumusu i le tino. E le gata i lea, o le tuputupu aʻe o le homone i nisi tulaga e avea ma mea e manaʻomia mo le gasegase o manu.

O fala o le pipi falala e aofia ai le histamine. O lenei elemene ua manatu o le mafuaʻaga o le atinaʻe o furunculosis, faʻamaʻi o le gallbladder ma le appendicitis.

O aoga o moa

Mo le tele o le maʻisuka, e sili ona lelei le faʻaaoga o le keleni na faia mai vae o moa. O le faasinomaga o le faasinomaga o vae e maualalo. O lenei oloa e lelei mo le ipu, talu ai ua mamago le moa moa, e tele le gaʻo i vae, ma o le mea e ofoina atu e maua ai se meaʻai faapitoa, lea e le fiafia i ai tagata uma. Ae ui i lea, o vae e masani lava ona seasea ona mafua ona o le le fiafia.

E mafai ona 'ai le aano o manu mai lenei vaega o le moa i taimi uma? E faigata le tali sao i lenei fesili e aunoa ma le talanoa i se fomaʻi, ae sili atu, o lenei faʻataʻitaʻiga e mafai ona 'ai e sili atu nai lo meaʻai.

E tele vitamini i vae moa: A, B, C, E, K, PP. Latou te mauoa foi i le potassium, magnesium, fulukalama, calcium ma le uʻamea. I le tuufaatasiga o le oloa, o le vailaau e filifilia, pe a uma ona ulu atu i totonu o le tino, o loʻo i ai se faʻaleleia atili o metabolic process in tissues nerve, faʻasologa o le metabolism i le tino atoa.

E le gata i lea, e ono mafai ona taʻitaʻia i faʻamaoniga o le toto maualuga.

E faʻafefea ona kuka

E le faigata ona kuka le kulimi, aua o le mea lea e tatau ai ona sauniuni ma faʻamamaina ia oloa i le taimi muamua: aniani, kāloti, aano o manu. Faʻaaogā foʻi mea faʻaaoga, otaota, pepa ma bay bay, kekisi ma isi mea manogi.

Muamua, e kuka le suka i aano o manufasi, fualaau faisua ma faʻaitiitia le vevela, o le taimi e kuka ai e masani lava mai le 4 i le 6 itula. O le suamalie e tatau ona vaivai. Aʻo leʻi kukaina, faʻapipiʻi mea manogi, fai pe a ma le 1 le itula ao le i kuka. Coriander ma turmeric ua manatu e aoga i le maʻisuka ituaiga 2.

A uma le kuka, e tatau ona e aveese mea uma o le ipu mai le susu, tuueseese aano o aano mai le ponaivi, ia feliu lima ma oti i ni vaega laiti. E fautuaina e tipi le aano i luga o filo, ona faʻapipiʻiina lea o le karika i le ipu, ma sasaa le falala i luga. O le aspic o le a tu i se nofoaga malulu mo ni nai itula.

E mafai ona e kuka se ipu e tusa ai ma se isi fua, e aofia ai le faʻaaogaina o le gelatin. Kuki meaʻai ma fualaau faisua, e pei o le muamua fua, pe a faʻafefete le susu:

  1. aveese le pito i luga luga o le eleele mai lona fogaeleele,
  2. e sasaa le susu ile isi ipu.

E tipiina kāloti kuka, e selesele le garlic fou, o aano o manu e maua mai i ponaivi ma gaʻo lelei. A maeʻa lena mea, ona tuʻuina atu lea o aano o manu i totonu o se mea manifinifi i le pito i lalo o ipu, i luga o luga o loʻo taoto ai le moa moa, kāloti ma le kalone i le fasi pepa.

Ona e faʻafefiloi ai lea o le susuga ma le gelatin, aumai i se mea vevela, sasaa vaega o le ipu i le vai. O aano o manu o le a saunia mo le faʻaaoga pe a tu i totonu o le pusaaisa mo ni nai itula. E mafai ona e 'ai mo le' aiga o le taeao.

O le numera o le glycemic e mai i le 20 i le 70 points, i le selau kalama le 0.25 iunite falaoa (XE).

O le a le auala sili e faʻaaoga ai le tila?

I le masani ai, o le maʻisuka mo le maʻisuka e tatau ona avea ma se meaʻai fiafia, e le mafai ona faʻaaogaina i taimi uma ma i le tele o mea. E le gata i lea, o le vaega faatagaina e solia ai le metabolism o le carbohydrate e 80 kalama.

Galu e mafai ona 'ai naʻo le taeao mo le' aiga o le taeao, a uma le 'aiga o le aoauli o lenei ituaiga o meaai e faʻaseseina, e sili atu le vavae ese mai le taumafataga. E tatau ona e malamalama o lenei fautuaga e le talafeagai mo soʻo se vaitaimi o le maʻisuka.

O le faʻamaʻi o le insulin o se tulaga matautia, mo tagata uma e mafai ona tupu i auala eseese, ma o le mafuaaga lea e le mafai ai ona tuʻuina atu fautuaga tutusa. Afai o le maʻisuka e mafai ona 'ai i aano o manu ma e le afaina ai le tino, ona maua ai lea e le tagata maʻi lona toʻalua le lagona le lelei.

O le mea lea, o le maʻisuka ma le aspic o ni faʻataʻatiaga e tutusa lelei, na o le faʻaaogaina tatau o le ipu.

E faʻafefea ona kuka se moa fualaʻau taumafa o le a taʻuina atu le vitio i lenei tusiga.

Gaʻo Maʻisuka

O iʻa e maua i le maʻisuka e iai se nofoaga taua i taumafa a tagata. O le tino o se maʻi e maua i le maʻisuka e manaʻomia le faʻaaogaina masani o mea aoga uma ma meaʻai. O se meaai e maualalo i le gaʻo popo e tatau ona aofia ai polotini ma meaʻai malolosi. O iʻa e sili atu ona vave faʻasolosolo ma sili atu ona lelei nai lo aano o manu fasi mai moa ma manu. O le mea lea, o le taua o mea taumafa e maua ai le amino acids e matua maualuga lava. I le faaopoopo atu i le aoga o le amino acid, o iʻa e maua i le maʻisuka e mafai ona faatumauina le tulaga masani o elemene elemene ma vitamini i totonu o le tino.

Vitamini o se vaega o iʻa

Vitamini o vailaʻau ia e manaʻomia e faʻaleleia ai le metabolism ma le lelei o le faʻatinoga o totoga ma tino uma i le tino o le tagata.

O le tuufaatasiga o ipu iʻa e aofia ai elemene vitamin:

  1. O le vailaʻau A o se mea aoga aoga mo le tausisia o le talavou ma le matagofie, ei ai se aafiaga lelei i le tuufaatasiga o ponaivi, lauulu ma faaleleia ai le vaai, lea e talafeagai mo tagata mamaʻi, ma o le maualuga o le kulukose e aafia ai le toto, ma e aafia ai le vaaiga mamao, e vaivai ai. O se maualuga maualuga o lenei vaitamini o loo maua i le vevela, pollock, whalet ma le tuna.
  2. Vitamini B6 ma le B12 e aofia ai i le faagasologa o le hematopoiesis ma le faatumauina o le masani masani o le popolega tutotonu ma le puipuiga o le tino ma e maua i le gaosi, tuna ma samasoni.
  3. Vitamini C ma E o vailaau oona ma e maua: vitamini C- i iʻa fou mumu, ma le fuamini eletise i ituaiga uma o iʻa.
  4. Vitamin D fesoasoani i le tino e taulimaina faafitauli o le ponaivi ma maso o tino. O se aofaiga tele o lea mea o loʻo mataituina i le tele o ituaiga iʻa.

Malosiaga moa o iʻa

O le maualuga o minerale, lea e aofia ai le macro ma le micronutrients, e eseese i ituaiga eseese o iʻa. O loʻo i ai elemene o elemene o loʻo sili atu ona maua i totonu o iʻa iʻa nai lo le tele o isi.

  • Vaʻalele i totonu o iʻa o le aiga gaosi, cod, salmon, ma cyprinids. Tuna, cod, trout, salmon, salmon, chum salmon, ma carp o loʻo i ai lenei macroelement, lea, faatasi ai ma le calcium, e auai i le faagasologa o le faamalosia o vaa ma le skeletal system. E le manaʻomia mo le faʻaleleia o le galue o le faiʻai. O le malūlū o loʻo i totonu o le iʻa iʻa e maualuga tele - carp. Le faʻaleleia o le gaioiga o le taulaʻau ma le faiʻai, faʻapea foi ma le fulufulu o le uila, e tatau ai. O metabolic processes e faatelevaveina i le maualuga o le cellular, ae e le tatau ona aveʻesea ma 'ai i le tele o mea, talu ai o lenei lava iʻa na mafai ona faʻaputuina mea leaga ona o lona le lelei i meaʻai.

  • O le Iodine e aofia ai i le metabolic process in the body ma faʻamalosia ai le tino o le endocrine tagata. E faʻamalosia ai le toto o le toto, lea, i le isi itu, e faatonutonu ai galuega uma a le tino o le tagata, lea e taua mo tagata e maua i le maʻisuka, e pei foi o se faamaʻi o le endocrin system. O lona maualuga o mea e maua i totonu o iʻa o le aiga o le cod, salmon, ma pollock, sea bass ma kekerele.
  • O le selenium o se microelement taua mo le maʻisuka, lea e aofia ai i le faʻaleleia o le gataifale ma fesoasoani i le tino e faʻafefe faʻasalalau saoloto, aveese faʻamalo ma faʻamalo. E maua i ituaiga uma o iʻa ma o lona faʻalagolago e faalagolago i mea o loʻo i ai le seleni i le siosiomaga o loʻo ola ai nei iʻa.

Gaʻo susu e le faʻamatuʻuina ma faʻamaonia

O Salmon e aoga tele mo le gaioiga o le cerebral, ma o le salmon e maualalo ai le cholesterol i le toto. E mafua mai i Omega-3 ma Omega-6, o gaʻo gaʻo e fai ai iʻa.

O gaʻo susu e le faʻamatuʻuina e taua i le maʻisuka ma o loʻo aʻafia i:

  • faamaʻi o le cardiovascular
  • faʻasologa o le mamafa mamafa,
  • faaitiitia faiga faimamago i totonu o le tino,
  • faaleleia atili le metabolism i le tulaga o le cellular ma le malosi i alii,

I totonu o tagata o loʻo nonofo i atunuʻu ma atinaʻeina le faʻaaogaina o faigafaiva, o loʻo faʻaitiitia le faʻamaʻi maʻi cardiovascular.

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

E mafai e le Omega ona faʻavasega le faʻamaʻi o le lipid i le maʻisuka, faʻaleagaina ona o le faateleina o le kulukose ma oso ai i le maualuga o le insulin, lea e mafai ona faʻalavelave ai i le faagasologa o le pala, le lipogenesis. Latou te taofia le fausiaina o pusa o le cholesterol atherosclerotic i totonu o puipui puipui, ma faʻaitiitia ai le aʻafiaga o pathoces cardiovascular.

O le maualalo o meaʻai o le gaʻo ma le tele o amino acids i totonu o le polotini faʻavaveina ai le metabolism i le tino, ma faʻasaʻoina ai foi le metabolism lipid, lea e fesoasoani i le tau faasaga i le mamafa o le mamafa.

O fea iʻa e solia

Ae o loʻo i ai le tele o faʻailoga i le faʻaaogaina o iʻa mo le maʻisuka:

  • suamalie
  • ia
  • iʻa mafai i totonu o le suauʻu.

O lenei mea e mafua ona o le faateleina o le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo maualuga i le tino. O le maʻisuka 'eseʻese o loʻo i ai le malosi o le inisalini.

O gaʻo eletise oona e mafua ai le gaosia o siama puipuia i le vailaʻau o le interleukine, lea ei ai lona aafiaga mumusu ma le gafatia e gaoioi ai luga o siama ma siama o le tino ina ia le aʻafia ai le inisalini. I se isi faaupuga, e mafua ai le faʻamalosia o le inisalini i tagata ma e mafai foi ona faaosofia ai le tupu o le maʻisuka ituaiga 2 i totonu oi latou.

O le maʻisuka mea taumafa e fuafua i le faʻaitiitia o le mamafa ma le suka o le toto, o mea manogi e ulaula ma mea-gaʻo e aofia ai meaʻai e le aofia i totonu o le meaai a le tagata maʻi. E le gata i lea, o oloa e filifilia e amanaʻia le tausia o le masaniga o le gaioiga.

O iʻa mama e mafai ona faʻateleina ai le toto maualuga, lea e le saogalemu mo se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka. O toto toto e avea ma mea eleelea ona o le aafia i maualuga maualuga o le kulukose, o lea la o soo se osofaʻiga e mafai ona oo atu ai i ni mea leaga.

O le a le auala sili e kuka ai ipu

E tele auala e saunia ai tagata soifua maloloina ma le lelei mai iʻa mo meaai taumafa:

  • matala
  • tao tao
  • faʻailoa,
  • mo se ulugalii
  • i luga o se feanu
  • uʻu ma fualaʻau.

O iʻa e mafai ona ave i le vaitafe ma le sami, o le mea autu o le kukaina ma le maualalo o le gaʻo ma le masima. E le fautuaina ni iʻa falai.

O le faʻaaogaina o siʻosiʻomaga agamalū, o le sipuni o le kulimi kulimi ma le sua o le lemonimonimo o le a fesoasoani e tuʻuina atu ai ni laʻau faʻafiafia e fago ai ipu. O lenei mea o le a fesoasoani i tagata mumusu e faʻateleina ai le taumafa a se tagata e maua i le maʻisuka ma faʻaitiitia ai lo latou mamafa.

E mafai ona faʻaaogaina iʻa fagota mo le maʻisuka pe afai e kuka i totonu o lona lava suavai.

Pe a faʻatusatusa meaʻai i le taumafataga o le maʻisuka, e le faia le faʻamatalaga mo iʻa. E le o iai ni vailaʻau faʻasaina ma e le faʻateleina le kulukose i totonu o le toto. O oloa e faʻaaoga i le sauniuniga o iʻa e tatau ona fai i le tausitusi.

E le gata i lea, o le faʻateleina o le puipuiga, e mafai ona tumau mo se taimi umi. O loʻo i ai se aafiaga faʻamalosi i le tino o se tagata maʻi ma fesoasoani ia te ia e sili atu le faigofie ona feagai ma le maʻisuka ma le faʻaogaina o le tino.

O se taumafataga maloloina, o se olaga ola malosi, ma le galue malosi faaletino e iai sona aafiaga aoga i le tino o se tagata ua maua i le maʻisuka.

Faʻasalaina aano o manu mo le maʻisuka: e mafai ona 'ai, masani ma meaʻai suamalie

O lenei meaai maloloina ma maloloina e fuafua i le tele o nuances pe a faʻaaogaina e tagata e maualuga le suka. E aofia ai nisi tapulaa ma puipuiga.I le mulimulitai i nei tulafono ma tulafono faʻavaeina e se fomaʻi, o le a tuʻuina atu e le maʻisuka le avanoa e faaleagaina ai lo latou lava soifua maloloina ma o le a maua ai le aofaʻiga maualuga mai le kulimi.

  • E mafai ona 'ai le aspic i le maʻisuka
  • O aoga o le aspic mo le maʻisuka
  • Tuutuuga o le faaaogaina
  • Le Auala e Fai ai le Vellied Recipes
  • O le fua o le tiloti (video)
  • Faʻalavelave, faʻasalaga ma puipuiga

O aoga o le aspic mo le maʻisuka

O vailaʻau o loʻo i totonu o le jelly e aʻafia lelei ai le gaioiga o fatugaʻo, ate ma le cardiovascular system. O faʻamanuiaga o se meaʻai paleni e pei o:

  • Kolisi. O le vaega e iai sona aafiaga lelei i luga o le paʻu, cartilage, ponaivi ma fausaga faʻavae. E puipuia ai le paʻu mai le matua, ma sooga ma ponaivi - mai le vevesi tele. E faapitoa lava lenei tulaga mo le maʻisuka, e masani ona i ai ni faafitauli i le paʻu ma le mamafa, o le faapipiiina o sooga ma ponaivi.
  • Vitamini B vaega. E manaʻomia mo le faʻatinoina masani o le tino.
  • Uʻamea (Fe). Tuuina atu hematopoiesis.
  • Amino acid lysine. Faʻafetai i ai, o le tino e sili atu ona aʻafia le kesi (Ca) ma fesoasoani ai e osofaia faʻamaʻi vailaʻau.
  • Amino acid glycine. E faʻamalosia ai le faiai, faʻaleleia mafaufauga, faʻaitiitia le atuatuvale, fefe ma le atuatuvale, taua o le atuatuvale, faamamaina le atuatuvale ma faʻamaonia le metabolism. E maua ai le atoatoa o le gaioiga o le tino, faʻaitiitia ai taunuuga o le faʻaleagaina o le ava.
  • Polyunsaturated fatty acids. E manaʻomia e faʻamautu ai le faʻalavelave.
  • Retinol O lenei vaega e faʻapupulaina ai mea puipuia o le tino, aveesea ai toxins, tau leai se saolotoga, ma faʻaleleia le vaʻai.

Tuutuuga o le faaaogaina

O le aofia ai o le meaʻai i le taumafa o le maʻisuka e tuʻuina atu ai ni tapulaa. A e 'ai se meaʻai maloloina, e tatau ona e tausisi i tulafono nei:

  • Faʻalēlēlē Calorie. E tatau ona saunia le ipu mai le aano o manu e faʻaitiitia ai le tau o le malosi.
  • Taimi e faʻaoga ai. E fautuaina e 'ai le aano o manu i le taeao mo le' aiga o le taeao, ma aloese mai lona 'ai i le aoauli.
  • Aotelega. O le aso sili ona lelei i aso uma e avea ma 100 g tieli, e ui i le tele o aano o aano o aano o manufasi, tusa lava pe o le maʻisuka. Peitai, o lenei fuainumera e ono fesuisuiai e fuafua i fautuaga a le fomaʻi ma uiga o le tino.
  • Pule o suāuʻu. Afai, a uma ona 'ai le aano o manufasi, o le maualuga o le kulukose toto ma le soifua maloloina e tumau pea, ona mafai lea ona aofia ai le ipu i meaai i aso taitasi, ae aunoa ma le faateleina o le vaega.

O le faʻaaogaina o le aspic e mafai ona afaina ai le ate ma vascular.

Faʻalavelave, faʻasalaga ma puipuiga

E oʻo lava i mea aoga, o le aspic e ono afaina i le maʻisuka. Faʻaleagaina o lenei ipu e lamatia ai faafitauli nei:

  1. Cardiovascular pathologies, o le faʻavaeina o toto ma paʻu o le tino e mafua mai i le cholesterol maualuga.
  2. O faʻamaʻi o le ate ma le gastrointestinal tract, faʻateleina o maʻi tumau ona o le i ai o taimi i le garlic (garlic, etc.).
  3. O le tele o fulafula, faʻafefeteina ma le toto o le tino e faʻavevesi e le hormone tuputupu aʻe, o se vaega o le aano o aano o manu.
  4. Appendicitis, furunculosis, faafitauli ole pele ma maʻi e mafua mai ona o le maualuga o le histamine i le gaʻo aano o manu.
  5. O le mamafa e faateleina i le tulaga o le maualuga o le palatini i le gaʻo.

Ina ia aloese mai le atinaʻega o faʻamaʻi luga poʻo, pe afai e maua, e faʻasa ona faʻaaoga le tila. Lapataiga ma faʻasalaga mo le faʻaaogaina o aspic e:

  • O le maʻisuka e le o taʻitaʻia se olaga ola malosi e tatau ona faʻatapulaʻaina le faaaogaina o le kulimi e pei ona faatonuina e se fomaʻi.
  • Pe a 'aveʻeseina ni aano o manu, e le fautuaina e faʻapipiʻiina i le meaʻai ma mea totino.
  • E faasaina le fafagaina o tamaiti i lalo o le 5 tausaga.

E faʻatagaina le maʻisuka e faʻaaogā faʻamatalaga, sei vagana ai mataupu taʻitasi. I le i ai o le le faʻamaonia ma le mafai ona faʻamaonia i le vaega o le soifua maloloina, e tatau ona e teena le ipu. I isi tulaga, e mafai ona e 'aina ni aano o manu pe a fai mai mai le aano o aano o manu ma totonu o le aso masani na faʻatutuina e lau fomaʻi.

Tuua Lau Faamatalaga