Vaega o le faʻaaogaina o aniani i pancreatitis

Oona e lauiloa mo a latou meatotino aoga. E faigata ona mafaufau i ipu o meaʻai a Rusia e aunoa ma lona faaaogaina - o lenei fualaau fualaau ua faʻaaogaina mo le tele o seneturi ma faʻaumatia ai le tele o faʻamaʻi. Ae faʻapefea ona sili atu ona faʻaaoga i le pancreatitis? A uma, o tagata o loʻo mafatia i lenei faʻamaʻi e tatau ona mataʻituina ma le totoʻa a latou meaʻai ma e le 'ai i mea faasaina, ina ia aua nei mafua ai se faʻalavelave o le maʻi.

Laasaga laititi o le pancreatitis

O le toʻatele o tagata e mautinoa o le aniani ma pancreatitis e matua faʻasaina - o le fualaau faisua e le gata o se tofo malosi, ae o loʻo faʻamaluluina foi e le tino mo se taimi umi. Faatasi ai ma le mumū o le pancreas, o lenei faagasologa e faasolosolo lemu, i le faasologa, o le membrane mucous e sili atu le maʻaleʻale ma faigofie ona faʻafefe i le ita.

O le mea moni, o le manogi ma le uiga lelei e mafua ona o le i ai o suauu ma glucosides taua i totonu o le laau. Afai o le maʻi e oʻo i tiga, o loʻo feagai ma se faʻalavelave laititi o le maʻi, ona faʻaaogaina lea o aniani ia te ia. E tele mafuaʻaga mo lenei:

  • o suauu taua e faaosofia ai le gaosiga o enzymes, o se taunuuga, ua talepe le tino glandular ae le o le porotini. O lenei faiga e le afaina ai le tulaga ma le galuega a le pancreas,
  • o le filo meaai e aofia ai i le riki e faʻaleleia ai le faʻamalositino i le intestinal, lea eoʻo mai ma le malosi, faʻapupulaina le toto, manava, colic ma isi gastrointestinal disorders,
  • ascorbic, malic ma citric acids e faʻaleleia ai le puleaina o pancreatic.

E fautuaina e fomaʻi le muaʻi kuka poʻo le taoina o le fualaau faisua, peitaʻi, e tusa lava pe i lenei pepa, e tatau ona e faʻatalanoa lau fomaʻi ma saili pe tatau ona 'ai ni aniani pe mo le taimi nei e tatau ona taofi.

Chives

O le tautotogo-taumafanafana, pe a faʻapipiʻi le tino i fualaau faisua ma fualaau aina, o se agasala e le faʻaopopoina ai aniani lanu meamata i le salati. O mea faʻamalolo e faʻapipiʻi i totonu o le tino e puipuia ai i le autumn ma le taumalulu mai le malulu ma isi faʻamaʻi. Ae ui i lea, i le pancreatitis, o aniani lanumeamata e faʻaaogaina i le auala lava e tasi e pei o aniani aniani - ma le faʻaeteete lelei ma le faʻamautu.

I le vaega faigata, e matua vavae ese mai le meaʻai, ma i le taimi o le faʻamagaloina, e mafai ona faʻaopopo se tasi pe lua fulu i le salati. E mafai foi ona faʻaaogaina mo ni meaʻai paʻu, i aano o manu ma isi ipu. O loʻo i ai se laulau faapitoa e valiina ai le riki mo tagata mamaʻi ma pancreatitis. E tatau ona e tausisi i ai, ae e sili atu le fefaʻasoaʻi i se fomaʻi, ma faʻamaonia lau fuainumera o le taumafa.

O lenei ituaiga o sipisi ua faaopoopo i le meaai pe afai e le popole le tagata maʻi. O le i ai o mea faʻamalosi ma mea e mafai ona faʻaosofia ai se faʻafitauli i le tulaga o le mafuaʻaga lea o le faʻaleagaina. Ae ui i lea, o aoga o laei e sili atu nai lo le afaina, o le mea lea, i le taimi o le faamagaloga e faigofie lava ona faaopoopo i soupisi ma pateta palu.

Pe a le mafai e aniani ona faia e aunoa ma?

Pancreatitis o se maʻi faʻapitoa lea e manaʻomia ai se togafitiga umi ma le faʻaeteete. I le tele o tulaga, e tatau ona vavaeeseina se fualaau aina mai le taumafataga, ae iai taimi e taua ai. O loʻo matou talanoa e uiga i tagata gasegase, o le a le faʻaleagaina le gaosia o le inisalini ma meaʻai o le tino, ona o le tulaga o le mumu o le pancreas.

Faʻafetai i le pulukina o loʻo i totonu o le laau, o le faagasologa e faʻamaonia - o lenei vailaau e nafa ma le faʻavaivaia o le kulukose i totonu o le toto. E le gata i lea, o aniani na fesoasoani i le foia o faafitauli e fesootaʻi patino i tagata maʻi:

  • tele suʻesuʻega e faʻamautinoaina o aniani o loʻo i ai antimicrobial ma mea faʻaleagaina. Faʻafetai atu ia i latou, o le tino o loʻo tetee lelei i faʻamaʻi i le taumalulu-taumalulu, lea e fesoasoani e puipuia ai mai le suka ma le SARS. Faʻasaga i le mafuaʻaga o faʻamaʻi faʻamaʻi, e aofia ai le pancreatitis, faʻamaʻi le afaina, o le mea lea o le faʻaaogaina o aniani e sili atu le lelei e le vavaeeseina. Seiloga ua i ai se tulaga faigata,
  • fiber e maua ai se faʻaleleia atili i le faʻaogaina o meaʻai, toilalo lea e masani ona faʻatasi ai ma faʻamaʻi ma pancreatitis,
  • quercetin na te fasiotia ma taofia ai foi le faia o sela o le kanesa,
  • o le palukala e fafagaina le myocardium, faʻamālōlōina faamaʻi fatu,
  • aniani e saofaga i se moe uumi ma le lelei,
  • o le i ai o antioxidants e faʻaleleia le soifua manuia lautele,
  • o le laau ei ai lona aoga aoga i le faiga o feusuaiga a le tino, faateleina le malosi o alii.

Onion, ioe, e tatau ona i ai i le taumafa a tagata taitoatasi. Ae ui i lea, e tatau ona e fuaina le lelei ma le manaomia - i le taimi o le pancreatitis, e tatau ona faʻaitiitia le faʻaaogaina o fualaau faisua, ma ia e 'ai faatoa faatoa uma ona e talanoa i se fomaʻi, faʻalogo i le soifua manuia.

Le taua o meaʻai o aniani

O se tasi o mea tāua taua o le 'ai o falaoamata o lona faʻaaogaina o visepic ma gaioio. E silia ma le lua selau ituaiga, ma e tofu lava ma mea e ese ai. O le mea lea, e fautuaina e faʻaaogaina e tagata o loʻo i ai meaʻai fua eseese ituaiga o meaai ina ia maua ai le aofaʻiga maualuga o vaega manaʻomia.

O mea taua aoga e mafai ona vaevaeina i nei ituaiga:

  1. Aluga sili atu le saʻo, o lona suamalie o se vailaʻau masani. Na ia taulimaina ma le manuia ia sui o causina o angina, fasiotia streptococci, eseese E. coli. O le maualuga o le vitamini C e faʻamalosia ai galuega puipui a le tino.
  2. Chives toe faʻaleleia se toniga laugatasia, faʻafefea mea e maua ai le vaʻa ma fusi.
  3. Oona suamalie faʻaaogaina e avea ma aphrodisiac. Ole faiga sili lea ona taugofie e faʻalauteleina ai le malosi ma faʻamalosia ai le faʻasolosolo faʻasologa. I aso anamua o Aikupito, o le sua o le "musk" mo tagata matitiva, ma i le Middle Ages na faasaina ai i monasteries. E faʻamalosia ai le metabolic metabolism, e faʻamalosia ai le faʻafouina o le toto, aveeseina o le tele o vai mai le tino ma le faʻaleleia atili o le faʻaleleia o otaota. Ma le isi, o le oloa e tetee i le kanesa.
  4. Lē lelei le fufulu o le totoo le mea lea na faʻaaogaina lelei mo le puipuia o le atherosclerotic phenomena.
  5. Ua iloa Shallot i le avea ai o se sui o le anti-inflammatory lelei, o se meafaigaluega lelei foi lea mo le puipuia o le kanesa ona o lona maualuga o mea e maua mai i meaola.
  6. Lanu mumu ua tumu i antioxidants ma anthocyanins, lea e faaosofia ai le tino e tauivi ma le tele o mumū ma le pipisi. O le faʻaaogaina o lenei ituaiga o oloa i meaʻai e puipuia ai le atinaʻeina o le maʻisuka, faʻalavelave faʻamaʻi ma le kanesa. E faʻaaoga lelei foi i auala eseese mo le paʻu o le mamafa, e faʻafefe ai le vai ma le togafitiga o le tino atoa o le tino.
  7. Faʻailoga E manatu lelei o se auala lelei e fufulu ai le tino, e aofia ai foi le tele o vitamini C.

O le faʻaaogaina o aniani i meaʻai e fesoasoani i le faʻagaoioia o le faʻaogaina o meaʻai ma faʻafefeteina ai le pancreas, lea e le taliaina i le taimi umi o pancreatiti.

Fesoasoani! O eleni e aofia ai le tele o suauu ma fusi uʻamea e tatau ai, faʻapea foʻi ma vailaʻau faʻamalosi e faʻaaogaina le faʻaogaina o le tino. E mafai ona taʻitaʻia ai le faʻamaʻi.

Pancreatitis

O le vaitaimi o le faʻavavevaveina o le maʻi manaʻomia le tagata maʻi e faʻatumu le anapogi e faʻaititia ai le puleaina o le pancreatic ma faʻaitiitia ai le faʻaleagaina o le tino i le tino.

Toe faʻafoʻaiga o le taumafa e amata i meaʻai e vave ona faʻanoanoa ma faigofie ona faʻafefe, e aunoa ma le faʻamalosia o le paʻu.

Talu ai o le aniani ei ai sona aafiaga taua i luga o le polokalama atoa, o le fesili pe tatau pe leai foi aniani e le aoga. Mo le gasegase o le faamai, e faasaina i le taumafataga, i le fou ma le maeʻa o le kukaina o le vevela. O le tele o taimi, pe a uma ona faʻaaogaina, o faʻaaliga faʻafuaseʻi o foliga mai - o le tiga, tiga, manava manava, lea e faʻateleina ai le tulaga o le maʻi.

O eleni o loʻo i ai vaega nei:

  • Enzyme synthesis o le suauu taua
  • fusi uʻamea e faʻaosofia ai le faʻamalositino o le intestinal motusia, lea e oʻo atu ai i le faʻasalaga ma le paʻu,
  • eseese gaioiga e faʻaosoosoina ai gaioiga gastric ma pancreatic.

Taua! O togafitiga faʻamalolo e faʻaitiitia ai mea o nei mea, ae o lo latou maualuga e tumau maualuga mo le gland ua faʻavaivaia e le mumū, o le mea lea e faʻasaina ai le 'ai o aniani i le vaitaimi o le faʻamalolo.

Faʻaaoga masani

O le pancreatitis i se setete o le faʻamagaloga e faʻalauteleina ai le malosi o meaʻai. I lenei laasaga, ua faatagaina e faasolosolo malie e taumafai e faʻalauiloa mai oloa mai le lisi faasaina, lea e aofia ai aniani. O lenei oloa e manaʻomia ina ia maua ai togafitiga faʻamalosia, talu ai e faʻasaina aniani fou e oʻo lava i taimi o le faʻamaga o pancreatiti.

Afai e le faʻaalia e le fomaʻi soʻo se faʻasaina, pe mafai ona galala aniani ma pancreatitis? Ioe, latou te amata faʻaopoopoina i ni mea laiti i ipu eseese e pei o se faʻaopoopoga, ma mataʻituina lelei le tulaga o le maʻi. I le faailoga muamua o le faʻaleagaina, e tatau ona e faʻamaonia le oloa fou:

  1. O le sipisi lapisi o loo i ai se fuamalie vaivai ma le tofo faapelepele e aunoa ma le le mautonu ma le le fiafia, ae i le taimi lava e tasi o le a leiloa se vaega itiiti o aoga aoga. A maeʻa lea gaioiga, e le afaina ai le mucosa o le meaʻai. Used in small quantities.
  2. Lago le aniani i le faagasologa o le kuka e galo ai suauu taua, ae tumau pea isi meatotino aoga. O lenei oloa e maua ai se aafiaga aoga i le kulukose o le toto, ma o le i ai o le sulfur e fesoasoani e maua ai le inisalini ma faʻasaʻo le faʻasologa o le enzyme i le pancreas.

Afai e le faasaina e le fomaʻi le faʻaaogaina o le oloa i meaai i le tagata maʻi, e mafai ona faʻapalaina i sina vaega itiiti pe a maeʻa togafitiga vevela. E masani ona faʻaaogaina faʻatasi ma isi fualaau faisua, lea e faʻatumu ai le ipu ma mea aoga eseese.

Taua! Oona o se mea aoga tele, ae o lona faʻaaogaina mo tagata mamaʻi ma pancreatitis ua matua tapulaa lava.

O vaega eletise o le oloa e maua ai se aafiaga manaia i luga o le paʻu, lea e mafai ona mafua ai se faʻalavelave tele o le maʻi. O le mea lea, i le vaega laititi o le faʻamaʻi, e le faʻaaoga, faatasi ai ma le faʻamalologa umi, e mafai ona e faʻaopopo i sina meaʻai. Ole fua ole aso o le maʻi e le sili atu ma le afa o le pulu.

Tuua Lau Faamatalaga