Hypoglycemia i pepe faatoa fananau mai

O le hypoglycemia o le maualuga o le kulukose o le itiiti ifo i le 40 mg / dl (itiiti ifo i le 2.2 mmol / l) i pepe soifua maloloina ma soifua tumau pe itiiti ifo i le 30 mg / dl (e itiiti ifo i le 1.7 mmol / l) i tamaiti faatoa fanau.

O aʻafiaga o aʻafiaga e aofia ai le amataga ma le solaxiation o le intrapartum.

O mafuaʻaga autu o se tulaga lamatia e pei o le hypoglycemia i se tamaititi e oʻo atu i le tasi le tausaga e mafua mai i nai glycogen faleoloa ma le hyperinsulinemia. O faʻafitauli o lenei maʻi o le tachycardia, cyanosis, gasegase ma le faʻafuaseʻi ona pueina i se miti.

O lenei suʻesuʻega ua faʻamaonia e ala i le fuafuaina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O le fomaʻi e faalagolago i le mafuaʻaga, ae o togafitiga e fetaui lelei ma mea taumafa ma iniseti o kulukose. O le a la le hypoglycemia i pepe fou?

Mafuaaga


E pei ona e iloa, e lua ituaiga autu o lenei tulaga faʻaleagaina: le tumau ma tumau.

O mafuaaga mo le muamua e aofia ai le le atoatoa o le tino ma le le atoatoa o le galuega o le enzyme, lea e mafai ona mafua ai le leai o se aofaiga o glycogen i totonu o le tino.

Ae o mea e mafai ona aʻafia ai le foliga mai o le ituaiga lona lua o gasegase o le hyperinsulinini, o le solia o hormones contrainsular and disease metabolic, o loʻo tuʻufaʻatasia.

O faʻamaumauga laiti o glycogen i le fanau mai e masani ona masani i pepe na fananau mai i le taimi muamua. E masani lava ona i ai sina mamafa o le tino i le fanau mai. E le gata i lea, o lenei maʻi e maua i tamaiti e laiti e tusa ai ma le tausaga ole tausaga e mafua mai i le mea e taʻua o le le atoatoa o le placental.


E tele taimi e matauina ai le hypoglycemia i tamaiti laiti oe na aafia i asphyxia.

O le glycolysis anaerobic ua taua o le a faʻaaogaina ai faleoloa glycogen o loʻo i ai i le tino o ia pepe fou.

I le avea ai o se tulafono, o lenei tulaga matautia e mafai ona aliali mai i nai aso muamua, aemaise lava pe afai o se vaitaimi umi e tumau i le va o fafagaina. Ina ia puipuia le pa'ū i le suka o le toto, e taua le faatumauina o le tafe o le kulukose.

E toaitiiti tagata e iloa, ae o le hyperinsulinism le tumau e masani lava ona maua i tamaiti mai tina o loʻo i ai nei faaletonu o le endocrine system. E mafai foi ona ia sau i le i ai o le faʻafitauli o le tino i tamaiti.

O mafuaaga masani e le masani ai e aofia ai le hyperinsulinism, ogaoga o le fetal erythroblastosis, ma le maʻi Beckwith-Wiedemann.

O le tui vaʻaia e faʻaalia i le pa'ū faʻafuaseʻi i le faʻamasinoga o le kulukose i le ogaoga i nai itula muamua talu ona fanau mai le pepe, pe a tele le taofi faifai pea o le kulukose e ala i le placenta.

O le faaitiitia o le suka i le toto e mafai ona tupu pe afai e te faʻafuaseʻi ona taofi le tuiina o se kulūkose.

O le hypoglycemia e mafua ai taunuuga ogaoga i pepe faatoa fananau mai. E taua le mataʻituina pea o le soifua maloloina o le pepe ina ia maua ai le tele o le kulukose i totonu o le tino.

Faailoga o le maʻi


E taua le gauai atu i suiga uma e tutupu i le tino o le tamaititi, talu ai ona o le hypoglycemia e ogaoga ona aʻafiaga mo pepe faatoa fananau mai, pe a amataina.

I le avea ai o se tulafono, muamua e tatau ona e mataʻituina ia faailoga o le maʻi. O le tele o tamaiti e leai se faʻaalia o le maʻi. O se umi faaumiumi po o le ogaoga o le faamai e afua ai faailoga autonomy ma le neurological o tupuaga tutotonu.

O le vaega muamua o faʻamaoniga e aofia ai le faʻapupulaina o le sosolo, fatuga o le fatu, vaivaiga lautele o le tino, le mautonu, ma e oʻo lava i le gatete. Ae i le lona lua - faʻasalaga, vevela, taimi o le cyanosis, faʻamalosi i le manava i se miti, bradycardia, faʻalavelave faʻanoanoa, ma le maalili tetele.

E ono i ai foi le le mautonu, leai se manaʻoga, faʻaitiitia le toto ma le tachypnea. O nei faʻaaliga uma o loʻo maua i pepe na faatoa fananau mai ma ua oʻo i le faʻamalolo. O le mafuaʻaga lea e tatau ai i tamaiti uma e iai pe leai ni faʻamaoniga pito i luga ona manaʻomia le puleaina o kulukose. O se faʻaititia o le maualuga o le faʻamaoniga e faʻamaonia e ala i le fuafuaina o le kulukose i le toto vevela.

Motoglycemia o le pepe fou


E pei ona e iloa, o lenei faʻamaʻi o loʻo i ai se paʻu vave i le suka o le toto. Atonu e mafua mai mafuaaga eseese.

O se maʻi i totonu o tagata matutua e mafai ona atiina ae ma anapogi umi, mulimuli i se taumafa malosi ma ave ni fualaau faapitoa.

I le tusa ma le valusefulu pasene o mataupu uma, o lenei suʻesuʻega ua faia i tamaiti o latou tina o mafatia mai le gasegase o le gaosiga o le gaʻo. Ae i le luasefulu pasene o mataupu i tamaiti o loo lamatia, o le a sili atu ona matautia le ituaiga o lenei maʻi.

O vaega nei o pepe faatoa fananau mai e lamatia ile hypoglycemia:

  • pepe e iai meaʻai e leai ni meaai,
  • pepe maʻamea ma le mamafa o le tino,
  • tamaiti o latou tina ua faʻaleagaina le metabolism carbohydrate,
  • fanau na fananau ma le sophyxia
  • pepe na maua i le toto.

O mafuaʻaga mo le faʻaitiitia o le suka suka e le o faʻamautuina atoatoa. O le taua tele o le faʻaititia o le aofaʻi o le glycogen, lea o loʻo taʻalo i le ate. E toʻaitiiti tagata latou te iloa o le faʻavaeina o nei meaola e tutupu i vaiaso mulimuli o le maʻitaga. O le mafuaʻaga lenei o tamaiti na fananau mai muamua nai lo le aso atofaina e oʻo atu i totonu o le vaega ua taua.

I le hypoglycemia o pepe faatoa fananau mai, o loʻo i ai se tulaga le mautonu i le va o le mamafa o le tino o le pepe, o le galuega o le ate o gaosia ai le glycogen, faapea foi ma le gaioiga o le mafaufau, lea e matua manaomia lava le kulukose. Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o le pepe ma le hypoxia fetal, ua atili ai ona tupu le tulaga.


E pei ona e iloa, i le vaitaimi o le atinaʻeina o intrauterine, o le kulūkose e le tupu, o le mea lea, e maua ai e le fetus mai le tino o le tina.

E tele fomaʻi e fai mai o le kulukose e tuʻuina atu i le fetus i se fua faatatau e tusa ma le 5-6 mg / kg i le minute. Ona o lea mea, e oʻo atu i le 80% o manaʻoga uma o le malosi e puipuia, ma e maua ai le malologa mai isi faʻalapotopotoga aoga.

E toaitiiti tagata latou te iloa o le inisalini, glucagon, ma le tuputupu aʻe o le hormone e le pasi atu i le placenta. Ua faamaonia e le au atitia e faapea o le faaitiitia o le maualuga o le suka i se tamaitai i le tulaga e na ona faateleina ai i le fetus, lea e faaosofia ai le gaosia o le hormone pancreatic. I le taimi lava e tasi, o lenei tulaga matautia e leai sona aʻafiaga i le faʻatoagaina o le glucagon ma le tuputupu ae o le gaosiga o le homone.

O le hypoglycemia e leai se tino o se tulaga e atiae ona o le i ai o nai kulūkose i totonu o le tino. I le avea ai o se tulafono, e le umi le umi, ona o le faʻafetai i le faiga o tulafono faatonutonu a le tagata lava ia i le maualuga o le kulukose i le plasma toto, o le soifua maloloina e vave ona faʻamautuina.

Aua nei galo e tele mea e mafai ona aʻafia ai le suʻega toto o pepe fou:

  • auala fuafuaina ua faʻaaogaina
  • le nofoaga e ave ai le toto mo suesuega,
  • le i ai o isi maʻi faʻamaʻi lea o loʻo tutupu nei i le tino.

O le hypoglycemia e le maua, lea e tupu i le faʻailoaina o faʻamaoniga, e aofia ai le faʻaofiina o le 10 pasene o le kulukose.

Ole siakiina o le suka ole toto e tatau ona faia i taimi uma. O nisi taimi e tupu ai e matua faigata lava ona faʻatuatuaina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. I ia tulaga, e talafeagai le faʻaaogaina o lana pulega le lelei ina ia faʻamavae atoa ai mea taua o le solia.

E taua le maitauina i tamaiti e iai tulaga faʻapitoa o togafitiga o loʻo i ai se manaʻoga taua mo le suka. O le mea lea, pe a ma le afa itula i le maea ai o le amataga o le pulega o fualaau faasaina, e tatau ona faia se auiliiliga e fuafua ai ona anotusi.

O loʻo maʻi le maʻi suka i lenei fofo, e pei o le afi!

E naʻo lou manaʻo e faʻaaoga ...

E taua le maitauina ao leʻi amataina togafitiga, e tatau ona faia se suʻesuʻega maeʻa o le maʻi.

Mo pepe e leʻi atoa le tausaga, latou te faia suʻega nei e fesoasoani e faʻamaonia le faʻamaonia:

  • toto suka
  • faailoga o mea aoga gaʻo fua,
  • siaki o tulaga o le inisalini,
  • naunautaiga o le tuputupu ae o le homone tuputupu aʻe,
  • le numera o tino ketone.

E tusa ai ma togafitiga, o le nofoaga autu iinei e tatau ona tuʻuina atu i le tausiaina o mataupu faavae o le tuputupu aʻe o tagata.

E tatau ona e amata susu i le vave e mafai ai, puipuia atoatoa le atinaʻe o le hypoxia, ma aloese ai mai le maalili.

Faʻatasi ai ma le hypoglycemia, e taua tele le faʻaaogaina o se pasene lima pasene o le kulukose. Afai e sili atu i le aso le tamaititi, e mafai ona e faʻaaoga se sefulu pasene vaifofo. E na o le maeʻa lava lenei mea e tatau ona faia uma suega ma suʻega talafeagai ina ia mafai ona pulea le suka. Ae o le suʻeina o le toto, e tatau ona aveesea mai le mulivae o le pepe.

Ia mautinoa ia avatu i le pepe se mea inu i le tulaga o se vaifofo o le kulukose pe avea o se faʻaopoopoga i le paluga susu. Afai e le aumaia ai le manaʻoga manaomia, ona tatau lea ona faʻaaoga togafitiga glucocorticoid.

Vitio talafeagai

I lenei kata, o le ae maua le tali i le fesili o le hypoglycemia ma le mea e fai pe a tupu:

Tamaiti, pe a uma ona fanau mai, e leai se puipuiga ma e matua lamatia lava i aʻafiaga tau le siosiomaga. O le mea lea, e manaʻomia ona puipuia mai faafitauli uma ma mataituina le tulaga o le soifua maloloina i masina muamua o le olaga.

Suʻega masani, suʻega talafeagai ma asiasiga i le faʻamautinoaina o le tino ma le toto suka. Afai o faʻailoga o le hypoglycemia e maua i pepe faatoa fananau mai, o fua talafeagai e tatau ona vave faia ina ia faʻaititia le maualuga ole kulukose o le toto.

Symptomatology

O le hypoglycemia i pepe faatoa fananau mai ei ai ona lava faailoga, ae ui i lea, o se foliga asymptomatic ua iloga foi. I le tulaga lona lua, e naʻo le siakiina o le toto mo le maualuga o le suka e mafai ona iloa.

O le faʻaalia o faʻamaoniga e manatu o se osofaʻiga e le alu ese e aunoa ma le faʻaofiina o le kulukose poʻo le fafagaina faaopoopo. E vaevaeina i latou i se mea e le mautonu, lea e ave ai le tino o le manava, ma le neurological. E le gata i lea, o faʻamaoniga o le fatugalemu o le tino e mafai ona faʻatusatusa faʻafeagai: faʻateleina le le mautonu ma le atuatuvale poʻo le fenumiai, faʻafefe, atuatuvale.

O faʻasalalauga faʻafuaseʻi e toetoe lava a le mafai ona faʻaalia, latou te atiina ae lemu ma oʻo ai i se osofaʻiga e amata faʻafuaseʻi. O lenei tulaga e mafai ona muta i le sugar sugar, i le taimi nei o le numera e alu mo sekone e faailoa atu ai le tele o le kulukose.

Hypoglycemia i pepe laiti

O le hypoglycemia i pepe faatoa fanau mai e le eseese i uiga mai tamaiti masani. E mafai ona e maitau:

  • lē onosai
  • faʻaleagaina o le tino
  • maualalo meaʻai taumafa
  • faʻafefe
  • sosolo
  • faoa faamalosi
  • cyanosis.

O sea ata o le atiina ae o lau tama o le a faʻaalia ai se faʻaitiitia o le suka o le toto. Ae ui i lea, o fanau faatoa fananau mai o le a sili atu ona latou matauina le faʻamaʻi i le taimi, e tele naua suʻega e tuʻuina atu ma o le vaavaaiga a fomaʻi e sili atu ona vavalalata nai lo le fanau mai o le pepe i le taimi.

Afai e iloa le faʻamaʻi i le taimi, o le togafitiga o le a matua faigofie lava - tuʻuina atu le vai i le kulukose, atonu o le a faʻaaogaina ma le faʻamalosi. O nisi taimi, e mafai ona faaopoopo le inisalini mo le sili atu o le soona inu o le suka i le tino.

Togafitiga o le hypoglycemia i pepe faatoa fananau mai

O le hypoglycemia o se faʻamaʻi pipisi masani e tupu i le 1.5 i le 3 mataupu mai le 1000 pepe fou. O le feʻaveaiga (pasi) e tupu i le lua o mataupu e tolu i pepe ua leva. E i ai le tulaga maualuga o le maua o lenei faʻamaʻi i tamaiti o loʻo mafatia o latou tina mai le maʻisuka.

Afai o le tamaititi muamua e paʻu i le vaega lamatia mo le hypoglycemia pe a uma ona fanau mai, e manaʻomia ona ia faia nisi suʻega: ave le toto mo suka i le 30 minute muamua o le ola, ona toe faia lea o le suʻega i le 3 itula mo aso e lua.

I le taimi lava e tasi, o le puipuia o le faʻamaʻi i tamaiti i taimi uma e le o iai le lamatiaga o le fausama masani, lea e totogi ai manaoga o meaʻai o se pepe soifua maloloina. O le fafagaina o susu e le manaʻomia ai le faʻaofiina o vailaʻau faaopoopo, ma o faʻamaoniga o le faʻamaʻi e mafai ona aliali mai ona o le le paleni. E le gata i lea, afai o le falemaʻi o le maʻi e atiina ae, e tatau ona iloa le mafuaʻaga, atonu, o le maualuga o le vevela e le lava.

Afai e manaʻomia togafitiga fualaau faasaina, ona faʻapipiʻiina lea o le kulukose i le auala o se vaifofo poʻo se faʻafefeteina. I nisi tulaga, e mafai ona faaopoopo le inisalini. I le taimi lava e tasi, e tatau ona siaki pea e fomaʻi le tamaititi ina ia taofia ai le pa'ū i le suka o le toto i lalo ifo o se tulaga taua.

Totoina o fualaau faasaina ma togafitiga faafomai

A maeʻa ona faʻamaonia le hypoglycemia o se pepe faatoa fanau mai, ona siakiina lea e le fomaʻi lona maualuga o le suka. E faavae i lenei mea, o togafitiga ua faatonuina. Afai e faʻaitiitia le kulūkose i lalo ifo o le 50 mg / dl, ona amata loa lea o le puleaina o le kulūkose ma le maualuga o le 12.5%, e fuafua i le 2 ml i le kilokalama o le mamafa.

A faʻaleleia le tulaga fou o le pepe faatoa fananau mai, toe foʻi mai le susu poʻo le fausiaina o meaʻai, faʻafeiloaʻi ona suia le kulūkose ma le fafaga masani. O le vailaʻau e tatau ona faʻagasolo lemu, faʻavave le maeʻa ona mafai ona mafua ai le hypoglycemia.

Afai e faigata i se tamaititi ona faʻatonuina le tele o le kulukose i se auala vavalalata, ona togafitia lea o togafitiga i totonu o le tino. O tofiga uma ua faʻamaonia mai e se fomaʻi o loʻo manaʻomia le mataʻituina o le maualuga o le suka o le suka.

Aua nei galo o le a vave ona iloa le maʻi, o le saoasaoa o le a tulai mai le lelei, o le a mataʻituina ma le totoʻa le atinaʻe ma amioga a au meaʻai. Afai e te aumaia le setete o le hypoglycemia i se coma, e aʻafia ai le faʻaogaina o le tino, lea e mafai ona oʻo atu i le oti.

Tuua Lau Faamatalaga