Analogs o fualaau faasaina Victoza

Liraglutide o se tasi o fualaau sili ona fou lea e faʻaitiitia ai le toto toto i totonu o ipu e maua i le maʻisuka. O le vailaʻau e tele sona aafiaga: e faʻaleleia le gaosiga o le inisalini, faʻalavelaveina le faʻasologa o le glucagon, faʻaitiitia le manaʻo, ma faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o le kulukose mai meaʻai.

I nai tausaga talu ai, na faamaonia ai le Liraglutide e avea o se auala e aveesea ai le mamafa o tagata gasegase e aunoa ma le maʻisuka, ae i ai le ogaoga oona. O faʻamatalaga e uiga ia i latou o loʻo leiloloa le mamafa o loʻo faʻaalia ai e mafai e le fomaʻi fou ona maua ni faʻamoemoega lelei mo tagata ua le toe maua le faamoemoe mo le mamafa masani. I le tautala e uiga ia Liraglutida, e le mafai e le tasi ona taʻuina ona vaivaiga: maualuga le tau, le mafai ona ave pepa i le masani masani, le lava le poto masani i le faaaogaina.

Pepa ma le tuufaatasiga o fualaau faasaina

I totonu o o tatou inumaga, ua maua ai hormoni le mautonu, e aofia ai le GLP-1 Pepide-like peptide GPP-1 i le faʻamautinoaina o le toto toto masani. Liraglutide o se faʻalapotopotoga faʻapitoa o le GLP-1. O le tuufaatasiga ma le faasologa o mea amino i le molecule o Lyraglutide e toe fai 97% o le peptide masani.

Ona o lenei mea tutusa, pe a ulu atu i le toto, o le a amata ona galue e pei o se natura masani: i le tali atu i le faateleina o le suka, e taofia ai le faasaolotoina o le glucagon ma amata ai le inisalini o le tuufaatasiga. Afai o le suka e masani lava, o le gaioiga o loʻo i luga ole taimi, o le mea lea, o le hypoglycemia e le lamatia ai le maʻisuka. O aʻafiaga faaopoopo o le vailaau faʻasaina o le faʻalavelaveina o le gaosiga o le eleʻele eleʻele, faʻavaivaia o le motusia o le manava, taofiofia o le fiaaai. O lenei aʻafiaga o le liraglutide i luga o le manava ma le tino e mafai ai ona faʻaaogaina e togafiti ai meaʻai.

GLP-1 natura e malepe vave. I totonu o le 2 minute talu ona tuʻuina atu, o le afa o le peptide e tumau i totonu o le toto. Artificial GLP-1 o loʻo i totonu o le tino umi lava, a itiiti mai o le aso.

O le Liraglutide e le mafai ona tautalagia faʻalaulei i foliga o laupepa, talu ai i totonu o le mea o loʻo i ai meaʻai o le a leiloa ai lana gaioiga. O le mea lea, o vailaau faʻapitoa e maua i le ituaiga o se fofo ma se vailaau malosi o le 6 mg / ml. Mo le faigofie o le faʻaaogaina, o faʻamalosaga fofo o loʻo tuʻuina i peni tui. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, e faigofie ona e filifilia le fualaau manaomia ma faia se tui e tusa lava pe i se nofoaga le talafeagai mo lenei mea.

Fefaatauaiga Taulaga

Liraglutid na atiina ae e le kamupani Denmark NovoNordisk. I lalo o le igoa tau fefaʻatauaʻiga Victoza, na faʻatau atu i Europa ma Amerika talu mai le 2009, i Rusia talu mai le 2010. I le 2015, na faʻatagaina ai Liraglutide o se fualaau mo le togafitiga o le matuia oona. O suʻega fautuaina mo le paʻu mamafa e eseese, o lea na amata ai ona faʻatuina le meafaigaluega e le gaosiga i lalo o se igoa ese - Saxenda. O Viktoza ma Saksenda e tutusa lelei le fesoʻotaʻiga; o loʻo i ai foi le mea taua ma le faʻafofoina o tali. O le tuufaatasiga o meaʻai e tutusa lelei: sodium hydrogen phosphate, propylene glycol, phenol.

I totonu o le pusa o le vailaau faʻamalosi 2 peni tui, e tofu ma le 18 mg o le liraglutide. O tagata maʻi suka fautuaina e le sili atu i le 1.8 mg i le aso. O le avega masani e totogi ai le maʻisuka i le tele o gasegase e 1.2 mg. Afai e te ave lenei fualaau, o le fasi Victoza ua lava mo le 1 masina. O le tau o le afifiina e tusa ma le 9500 rupu.

Mo le gau o le mamafa, e sili atu le maualuga o fua o le liraglutide nai lo le suka masani. O le tele o le vasega, o le faʻatonuga fautuaina e ave le 3 mg o le vailaʻau i le aso. I totonu o le pusa Saksenda o loʻo i ai ni penisini syringe e 18 mg o le eletise gaosi, taʻitasi 90 mg o le Liragludide - faʻapitoa mo le masina. O le tau masani i falemaʻi e 25,700 rubles. O le tau o togafitiga ma Saksenda e sili atu le maualuga nai lo le mea e tasi: 1 mg o Lyraglutide i Saksend tau e 286 rubles, i Viktoz - 264 rubles.

E faapefea ona galue Liraglutide?

O le maʻi suka o loʻo faʻaalia e le polymorbidity. O lona uiga o maʻisuka uma ei ai maʻi faʻamaʻi masani e iai le mafuaʻaga masani - o se faʻafitauli ole gasegase. O tagata maʻi e masani lava ona maua i le maualuga, atherosclerosis, faʻamaʻi faʻamaʻi, e sili atu ma le 80% o tagata mamaʻi o loʻo mamafa tele. Faatasi ai ma le maualuga o le inisalini, o le aveesea o le mamafa e faigata tele ona o le tumau o le fiaai. O maʻi suka e manaomia ai le malosi tele e mulimuli ai i le maualalo o le gaʻo, maualalo le kalori meaai. Liraglutide e fesoasoani e le gata ina faʻaititia ai le suka, ae faʻatoʻilaloina foi le manaʻoga mo le suamalie.

Oʻuga o le ave o vailaʻau e tusa ai ma suʻesuʻega:

  1. Ole faʻaitiitia o le hemoglobin glypes i le maʻisuka e ave le 1.2 mg o le Lyraglutide i le aso e 1.5%. I lenei faailoilo, o le vailaʻau e maualuga atu e le gata i le sulfonylurea mea e maua ai, ae faapena foi i le sitagliptin (Januvia tablets). O le faʻaaogaina naʻo le lilaglutide e mafai ona totogi ai le maʻisuka i le 56% o tagata gasegase. O le faʻaopoopoga o laasaga o le insulin resistance (Metformin) e faʻapupulaina ai le lelei o togafitiga.
  2. O le suka o le anapogi e paʻu ile sili atu i le 2 mmol / L.
  3. O le vailaʻau e faʻateleina ai le paʻu mamafa. A maeʻa le tausaga o le pulega, o le mamafa i le 60% o tagata gasegase e faʻaititia e le sili atu ma le 5%, i le 31% - e 10%. Afai e tausisia e gasegase se meaʻai, o le mamafa o le mamafa e sili atu le maualuga. O le mamafa o le paʻu e masani lava ona faʻaitiitia i le faʻaitiitia o le maualuga o le gaʻo o le visceral, o le a sili atu ona lelei mea e matauina i le puimanava.
  4. O le Liraglutide e faʻaitiitia ai le faʻamalosia o le insulin, ona o le glucose e amata ona tuua malosi ai vaa, o le manaomia o le inisalini e faaitiitia.
  5. O le vailaau faʻasolo e faʻaaogaina le nofoaga autu o loʻo faʻamatuʻu i totonu o le nuclei o le hypothalamus, ma taofia ai lagona ole fiaai. Ona o lenei mea, o le meaʻai o le kalori i aso taitasi o meaai e faʻafuaseʻi ona faʻaititia e tusa ma le 200 kcal.
  6. Liraglutide itiiti e aafia ai le malosi: i le averesi, e faʻaititia i le 2-6 mm Hg. Ua taua e saienitisi lenei aafiaga i le lelei o aafiaga o le fualaau faasaina i luga o galuega a puipui o toto.
  7. O vailaau faʻaleagaina o loʻo i ai mea faʻaleagaina, o loʻo i ai se aafiaga lelei i lipids toto, faʻaitiitia le cholesterol ma triglycerides.

E tusa ai ma fomaʻi, o Liraglutid e sili ona aoga i le amataga o le maʻisuka. Mafaʻaiga lelei: o le maʻisuka e ave Metformin papaa i se mea maualuga, e taʻitaʻia ai se olaga ola, mulimuli i se taumafataga. Afai e le totogiina le faamai, e masani ona faaopoopo le sulfonylurea i togafitiga togafitiga, lea e mafua ai le alualu i luma o le maʻisuka. O le suia o nei meaʻai ma Liraglutide e mafai ai ona e aloese mai aʻafiaga le lelei i luga o peta peta, e puipuia ai le vave gaogao o le pancreas. O le faʻasiga o le inisalini e le faʻaitiitia i le taimi, o le aʻafiaga o le vailaʻau e tumau pea, e le manaʻomia le faʻateleina o le fualaau.

Pe a tofia

E tusa ai ma faatonuga, ua faatonuina Liraglutid e foia galuega nei:

  • maʻisuka taui. O le fualaau faasaina e mafai ona faia i le taimi e tasi ma tui inisalini ma pepa o hypoglycemic mai vasega o biguanides, glitazones, sulfonylureas. E tusa ai ma fautuaga faavaomalo, Ligalutid mo le maʻisuka ua faʻaaogaina e fai ma vailaʻau o laina e lua. O avanoa muamua e faaauau pea ona faia e Metformin papa. Liraglutide e na o le pau lava le fualaau faasaina ua naʻo le le faapalepale i Metformin. Togafitiga e tatau ona faaopoopoina i le gaioiga faaletino ma se taumafataga maualalo maualalo,
  • faaititia le lamatiaga o le paʻu ma le fatu i le maʻisuka e maua i maʻi fatu. Liraglutide ua faʻataʻitaʻiina o se vaifofo faaopoopo, e mafai ona faʻatasi ma statins,
  • mo le faasaʻoina o le oona i tagata mamaʻi e aunoa ma le maʻisuka ma le BMI i luga aʻe o le 30,
  • mo le mamafa o le paʻu i tagata gasegase ei ai le BMI i luga aʻe o le 27, pe afai na maua i le itiiti ifo ma le tasi le faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma maʻi faʻaleaga.

O le aafiaga ole liraglutide i luga o le mamafa e eseese tele i tagata mamaʻi. I le iloiloina e ala i iloiloga o le leiloa o le mamafa, o nisi e toesea le sefulu kilokalama, ae o isi e sili atu ona lelei auala, i totonu ole 5 kilokalama. Iloilo le aoga o Saksenda na ave e tusa ai ma taunuuga o le 4-masina togafitiga. Afai o le taimi lenei e itiiti ifo na i lo le 4% o le mamafa ua leiloa, o le gau o le mamafa i lenei tagata maʻi atonu e le tupu, ua taofia le vailaʻau.

O le fuainumera o fuainumera mo le gau o le mamafa e tusa ai ma iuga o suesuega faaletausaga o loʻo tuʻuina atu i faatonuga mo le faʻaaogaina o Saksenda:

Suesuega Nu.Totogi TaʻiO le mamafa o le mamafa,%
Liraglutideplacebo
1Obese.82,6
2Faʻatasi ma le oona ma le maʻisuka.5,92
3Obese ma Apnea.5,71,6
4Faʻatasi ai ma le tele o meaʻai, o le itiiti ifo i le 5% o le mamafa na tutoʻatasi lava i lalo o le aveina o Liraglutide.6,30,2

Tuuina atu le inisiua ma le tele o tau o vailaʻau, o le leiloa o le mamafa e leai se mea manaia. Lyraglutidu ma ona aafiaga i taimi uma i le mea o loo i ai mea oona e le faaopoopo i ai le lauiloa.

Pharmacodynamics ma pharmacokinetics

Pharmacodynamics

O se analog glucagon-pei peptide-1 se tagata o ia lea na gaosia e le biotechnology ma e 97% le tutusa ma le tagata. E fusifusia i le GLP-1 faʻaleleia, o le taulaiga lea mo le hormone na gaosia i le tino le fiafia.

O le mea mulimuli e faʻaolaina ai le gaosiga o le inisalini i le tali atu i le faateleina o le kulukose toto.
I le taimi lava e tasi, o le gaioiga malosi o le vailaʻau faʻasaina le gaosiga o le glucagon. Ma, i se isi itu, afea hypoglycemiafaaitiitia le faaseeina o le inisalini, ma e le afaina ai le faaselaina o le glucagon. Faʻaititia le mamafa ma faʻaitiitia le maualuga o le gaʻo, faʻanoanoa le fiaaai.

Suesueina o manu ma vaʻaiafaatagaina e faaiu o le leraglutide e faʻagesegese ai le atinaʻeina o le maʻisuka, e faʻateleina ai se faʻaopoopoga o le numera o sene beta. O lana gaioiga e na o le 24 itula.

Pharmacokinetics

O le fualaau faasaina e amata lemu, ma pe a maeʻa le 8-12 itula o lona maualuga maualuga lea i le toto. O le leai o se avanoa e 55%. 98% tuʻuina atu i aʻafiaga toto. I totonu o le 24 itula, e le suia le liraglutide i le tino. T1 / 2 o le 13 itula. O lona 3 metabolites ua faʻamavae i totonu o le 6-8 aso talu ona tui.

Faailoga mo le faʻaaogaina

Victoza e faʻaaoga mo le maʻisuka ituaiga 2 e pei:

  • monotherapy
  • tuufaatasiga o togafitiga ma fualaau oona o le hypoglycemic - Glibenclamide, Totogi, Metformin,
  • tuufaatasiga o togafitiga ma inisalinipe afai o togafitiga faʻatasi ai ma faʻatau fualaau faʻamuamua e leʻi aoga.

Togafitiga i mataupu uma e faia e faasaga i tua o meaʻai ma faamalositino.

Contraindications

  • ituaiga 1 maʻisuka,
  • hypersensitivity i fualaau faasaina,
  • maʻitagama le fafaga,
  • ketoacidosis,
  • ogaoga o le fatu,
  • colitis,
  • tausaga e 18 tausaga
  • paresis o le manava.

Faʻaiʻuga

O le tele o aʻafiaga o aʻafiaga e fesoʻotaʻi tonu ma le faiga o le vailaʻau. Ona o le faaitiitia o le galoina o meaai i vaiaso muamua o togafitiga ma le Liraglutide, o le gasegase o le gastrointestinal effects e foliga mai: faamaʻi, manava, faateleina o le gaosiga o le kesi, belching, tiga e mafua mai le afaina, leisa. E tusa ai ma iloiloga, o le kuata o tagata gasegase e lagona le faʻaogaina o ni tikeri eseese. O le soifua lelei e masani lava ona faʻaleleia i le tele o le taimi. A maeʻa le ono masina o le faʻaaoga masani, e na o le 2% o tagata gasegase e faitio i le nausea.

Ina ia faʻaitiitia nei aʻafiaga, o le tino e tuʻuina atu le taimi e faʻaaogaina ai i le Liraglutid: o le togafitiga e amata i le 0.6 mg, o le a faʻagasolo malie ona faʻatupulaia le vailaau i le sili ona lelei. E le afaina tele e Nausea le setete o totoga ola maloloina. I faʻamaʻi faʻaleagaina o le gastrointestinal tract, e faʻasaina le puleaina o le galapuutide.

Fomaʻi o Fomai Faʻafomai, Ulu o le Inisetiute o Taʻafia - Tatyana Yakovleva

Sa ou suʻesuʻeina le maʻisuka mo le tele o tausaga. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ua ou faanatinati e taʻu atu le tala lelei - ua mafai e le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Science Sciences ona atiaʻe se vailaau e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei fualaau faasaina ua lata i le 98%.

O le isi tala fou: ua faʻamautinoa e le Matagaluega o le Soifua Malōlōina le faʻatagaina o se polokalame faapitoa e totogi ai le tau maualuga o le fualaau faasaina. I Rusia, maʻisuka seia oo i Me 18 (aofia ai) mafai ona maua - E na o le 147 rubles!

Faʻaleaga aʻafiaga o vailaʻau faʻamatalaina i totonu o faatonuga mo le faʻaaogaina:

Mea leaga na tutupuLe tele o mea tutupu,%
Pancreatitisitiiti ifo i le 1
Alu i le vaega ole liraglutideitiiti ifo i le 0.1
O le faʻamalalaina o se faʻafefe i le faʻaitiitia o le faʻafefe o le vai mai le vaega o meaʻai ma le faʻaitiitia o le tuinanauitiiti ifo i le 1
Faanatinati1-10
Hypoglycemia ma se tuufaatasiga o le liraglutide ma le sulfonylurea tablets ma le inisalini1-10
Faʻamaʻi maʻi, mavaomalo i le tolu masina muamua o togafitiga1-10
Tachycardia vaivaiitiiti ifo i le 1
Cholecystitisitiiti ifo i le 1
O le faamaʻi1-10
Faʻasalaga le toe galueitiiti ifo i le 0.1

I maʻi gasegase, o le aʻafiaga o le fualaau faasaina i luga o lenei okeni na matauina. O le taimi nei o Liraglutid o loʻo feagai ma isi suʻesuʻega e faʻagata ai le fesoʻotaʻiga o le tagofia o fualaau faʻamaʻi ma le kanesa o thyroid. O le avanoa e faʻaaoga ai le leraglutide i tamaiti o loʻo suʻesuʻeina foi.

O le vaiaso muamua ole liraglutide o loʻo faʻatino i se fualaau 0.6 mg. Afai o le fualaau faasaina ua lelei le faʻafefe, pe a maeʻa le vaiaso ona faaluaina lea o le vailaʻau. Afai o aʻafiaga e tulaʻi mai, latou te faaauau pea ona tuiina le 0.6 mg mo sina taimi seia oʻo ina latou lagona lelei.

O le fua faatatau o fualaau o loʻo fautuaina e 0.6 mg i le vaiaso. I le maʻisuka, o le fua aupito sili ona lelei o le 1.2 mg, le maualuga - 1.8 mg. A faʻaaoga Liraglutide mai le meaʻai, o le a suia le fua ile 3 mg i totonu ole 5 vaiaso. I lenei aofaiga, ua tuiina Lyraglutide mo le 4-12 masina.

Faʻafefea ona faia se tui

E tusa ai ma faatonuga, o injections e faia i totonu o le manava, o le pito i fafo o le suilapalapa, ma le pito i luga. E mafai ona suia le nofoaga o inisiua e aunoa ma le faʻaitiitia o le aʻafiaga o fualaau faasaina. Lyraglutide ua afaina i le taimi lava e tasi. Afai e misi le taimi o le pulega, e mafai ona faia le tui ile 12 itula. Afai e tele atu mea ua pasi, o le tui lenei ua misi.

Liraglutide ua faʻapipiʻiina ma se peni tui, lea e faigofie tele ona faʻaaogaina. O le fua o loʻo manaʻomia e mafai ona faʻapipiʻi i luga o le 'auʻaunaga tuʻufale.

Auala e faia ai se tui:

  • aveese le ata puipui mai le nila,
  • aveese le pulou mai le au,
  • tuu le nila i luga o le 'au e ala i le liliu i le ao
  • aveese le pulou mai le nila,
  • liliu le uili (e mafai ona e liliu i itu uma e lua) o le fuataga i le pito o le lima i le tulaga manaomia (o le fua o le a faʻaalia i le window window),
  • faʻapipiʻi le nila i lalo o le paʻu, o le peni e saʻo,
  • kiliki le faamau ma uu seia oʻo ina aliali mai i le faamalama,
  • aveese le nila.

Lisi o faʻatusatusaga avanoa o fualaau faasaina Victoza

NovoNorm (papaʻitusi) → suia le Faʻatatau: 11 Up

O le analogue e taugofie mai le 9130 ropu.

NovoNorm ua gaosia i Tenimaka i fualaau o le 1 ma le 2 mg (Nu. 30). O le vailaʻau e maualalo ai le kulukose toto e ala i le taofia o le ATP e faalagolago i luga o pene beta o le pancreas, faʻamalosia le manava insulin. E le gata i lea, o le vailaʻau e mafai ona faʻaititia le mamafa o le tino i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2. E faʻaaogaina mo le maʻisuka ituaiga 2 e faatumauina le kulukose o le toto ma le maualuga o le hemoglobin glycated. E faʻaaogaina faʻatasi ma le maʻisuka ituaiga 2 ma le manua tele e pulea ai le kulūkose ma faʻaitiitia le mamafa o le tino. Afai e manaʻomia, e mafai ona tuʻufaʻatasia ma isi vailaʻau oona ma le inisalini. O le fualaau o vailaau e filifilia taitoatasi mo tagata maʻi taitasi. I le avea ai o se tulafono, o le togafitiga e amata ile fua ole 500 mcg. E mafai ona faʻaitiitia ai le suka o le toto, lea e faʻaalia ai i le foliga o le paʻu o le paʻu, o le i ai o le malulu, o le afu pala, palpitations, dizziness, ma e ono i ai ni faʻalavelave i le malamalama, e aofia ai le faʻamaʻi ma le faʻamaʻi. O gasegase o le tino, mea leaga na tutupu mai le gastrointestinal tract, ma le atinaʻeina o le atoatoa o le tino ma le faamaʻi hepaticisi e mafai foi. Faʻasalaina i le idiosyncrasy, ituaiga 1 maʻisuka, mafaufau le lelei, ogaoga o le ate ma togafiti fatuga, maʻitaga ma le lactation.

O le analogue e taugofie mai le 9071 rubles.

Jardins o se Siamani e masani ai Victoza, o loʻo maua i laupepa o le 10 ma le 25 mg (Nu. 30).O le vailaʻau e faʻalavelaveina ai le suauu e faalagolago i le suauu o le kulukose o le ituaiga lona lua, e faʻaitiitia ai le suia o le kulūkose i fatugaʻo ma fesoasoani ai i lona manava, faʻaitiitia le maualuga o le suka i totonu o le toto. I le faʻaopoopoga, o le vailaʻau e faʻaitiitia ai le numera o le tino i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2. E faʻaaogaina i tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 2 faatasi ai ma se taumafataga maualuga o le protein ma le gaioiga faaletino e faʻamautinoa ai fua masani o le kulukose o le toto, e aofia ai le le atoatoa ma le le faapalepale i metformin. Faʻaitiitia faʻaitiitia le mamafa o le tino i tagata gasegase e iai le ituaiga o maʻisuka ituaiga 2 ma le gaʻo. E mafai ona faʻaaogaina faʻatasi ma metformin ma togafitiga insulin. E mafai ona mafua ai le hypoglycemia, e aofia ai le coma, totogia, vaivaiga lautele, tiga o le ulu, le faatupuina o siama siama, fatuga, ma le lautele o mea e mafua ai le afaina o le tino, gasea, vomiting, afaina ma le manava o le tino, maʻi o le nofoa, gase ma le gaioiga galue, faaitiitia le numera toto. E faʻasaina i le tulaga o le maʻisuka ituaiga 1, le faapalepale, togafitiga ogaoga, fatuga o le maʻisuka malosi, le mautonu le mafaufau, lactase deficiency, tamaiti ma tagata e sili atu i le 85 tausaga le matutua, o fafine e faʻailoga ma susu.

Invokana (papafi) → suia le tau: 2 Up

O le analogue e taugofie mai le 6852 rubles.

Invocana (tutusa) - o loʻo gaosia i Puerto Rico, Rusia ma Italia i le 100 mg papa (Nu. 30). Ole vailaau e puipuia ai le suauu-glucose o le ituaiga lona lua, faʻaleleia le suia o le kulukose i fatugaʻo ma faʻaleleia lona manava i le urine, faʻaititia le faʻasalaga i le toto. O le vailaʻau e faʻaitiitia ai le mamafa o le tino i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2. O loʻo faʻaalia mo le faʻaaogaina o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e pei o le monotherapy ma faʻatasi ai ma isi fualaau o le suka. Latou te inu i vailaau i aso taʻitasi (i le taeao) e amata i se fualaau o le 100 mg. E mafai ona afaina ai le paʻu o le paʻu, angioedema, osofaʻi anaphylactic, nausea, vomiting, constipation, afaina ma le tiga o le manava, o le faifai pea, o le hypoglycemia e pagatia, fiainu, le toe maualalo, le faatupuina o siama siama, fatuga, . E le mafai ona faʻaaogaina mo le maʻisyncrasy, ituaiga 1 le maʻisuka, gasegase ogaoga ma le faʻasologa o le hepatic, mo le ketoacidosis, fafine o loʻo fanauina tamaiti ma tausi susu, tamaiti ma tagata talavou i lalo o le 18 tausaga.

Bayeta (faʻafofo mo le pulega) → suia le Faʻatau: 15 Maualuga

O le analogue e taugofie mai le 4335 rubles.

Faʻatau: ASTRAZENECA UK Limited (Great Britain)
Faʻasalaga Faʻapitoa:

  • Faʻamatalaga mo pulega faʻapitoa, 250 mcg / ml 1.2 ml, numera 1
Le tau o Baeta i falemaʻi: mai 1093 rubles. e oʻo atu i le 9431 suʻe. (160 ofo)
Faatonuga mo le faaaogaina

Baeta - o se mea e tutusa ma Victoza, e faia i Peretania, ISA ma Rusia i le 1.2 po o le 2.4 miliona peni tui. O le gaioiga malosi o loʻo faʻamoemoe. O le fualaau faasaina i luga o tagata e taliaina mo le glucagon-pei o le peptide-1, e mafua ai le faateleina o le inisalini ma le taofia o le puleaina o le glucagon, o le faaitiitia o le glucose toto, faaitiitia ai le manao, taofia le motilima o le gastrointestinal tract, faaitiitia le gaogao o le manava ma le gaogao, ma faaitiitia ai le mamafa o le tino. E pei o le monotherapy faʻatasi ma mea taumafa ma le faʻatinoina faaletino o loʻo faʻaaogaina i tagata gasegase e iai le maʻisuka ituaiga 2 e pulea ai le kulūkose ma faʻaitiitia le mamafa o le tino. I togafitiga tuʻufaʻatasia o loʻo faʻaaogaina mo le ituaiga lona lua o le maʻisuka ma le le atoatoa o le metformin ma fualaau oona e mafua mai i le sulfanylureas e faʻaopopo atu ia i latou. O le fualaau faasaina e faʻatonuina faʻafuaseʻi faalua i le aso, e amata i se tasi o le 5 mcg. E mafai ona mafua ai se paʻu mataʻutia i le suka o le toto, faʻamaʻi i le lotoifale ma le lautele o le allergic, o le dyspepsia, o le ulu, o le vevela, o le hypoglycemia, o le paʻu o le mamafa, faʻaitiitia le tuinanau, gasegase, ma le faʻaleagaina o le tino. Ole faʻamaonia i le tulaga o le le faapalepale, ituaiga 1 maʻisuka, togafitiga ogaoga, fatu gastrointestinal, gasegase pancreatite, tamaitai i le taimi o le gaioiga ma le susu, i le laʻititi ma le talavou.

Faʻasalaga (faʻafofo mo le faʻafoega) → suia le tau: 16 Maualuga

O le analogue e taugata tele mai le 3655 rubles.

Faʻasalaga - o se faʻasologa o Victoza, o loʻo maua i Suiselani, Amerika ma Rusia i le tulaga o se vaifofo mo le inisiua subcutaneous i le 0.5 ml peni tui (Numera 4). O vailaʻau, faʻatasi ai ma victoza, o se Gimeli GLP-1 i taimi uumi. O le vailaʻau faʻateleina le maualuga o le inisalini ma faʻaitiitia le maualuga o le glucagon, ma faʻaititia ai le kulūkose. I le faʻaopoopoga, o le vailaau faʻasaina ei ai le aʻafiaga o le toto ma faʻaitiitia ai le toto maualuga. Latou te faʻaaoga vailaʻau mo le maʻisuka ituaiga 2 ma le faʻamalositino o meaʻai ma gaioiga faaletino. E matua aoga lava i tagata gasegase ma le tuʻufaʻatasiga o le maʻisuka ituaiga 2 ma le gaʻo. Tofia, aemaise lava i le le atoatoa o isi vailaau o le suka, ma le le faʻaaloalo. E mafai ona faʻaaogaina faʻatasi ma vailaʻau oona ma le inisalini. O le itu sili ona taatele ma le matautia o aʻafiaga o le hypoglycemia. Faʻafitauli i totonu o le lotoifale ma le lautele, faʻalavelave, vomiting, tiga ma le fulafula, faʻaleagaina o le tino, palauvale, le faʻavauvau i le gutu, vaʻaia, fatu o le fatu ma le faʻalavelave faʻalavelave, e mafai ona tupu le anorexia. E faʻamaonia i le tulaga o le le faapalepale, o le ituaiga muamua o le maʻisuka, faʻamaʻi pipisi o le ate, fatugaʻo, fatu, gastrointestinal tract, ketoacidosis, tamaiti, fafine o loʻo fanauina se pepe ma susu.

Faamatalaga o le fualaau faasaina

Liraglutide * (Liraglutide *) - Sui soʻo. Liraglutide o se tutusa o le kullucagon-pei o le peptide-1 (GLP-1), na gaosia e le DNA biotechnology recombinant e faaaoga ai le Saccharomyces cerevisiae, lea e 97% le homology ma le GLP-1 tagata, lea e fusifusia ai ma faʻamalosia ai le GLP-1 i le tagata. O le GLP-1 le talipupuni e avea o se faʻamoemoe mo le GLP-1, le mea e leʻo ai le hormone, lea e faʻaosofia ai le puleaina o le insulin i le glucose i suauu peta pancreatic. E le pei o le GLP-1 tagata, o le pharmacokinetic and pharmacodynamic profiles of liraglutide ua faatagaina ai e pulea i gasegase i aso taitasi 1 aso / aso.

O le gaioiga umi o le laraglutide i luga o le iniseti o loʻo tuʻuina atu e ala i ni auala se tolu: o le tagata lava ia, lea e mafua ai le faʻatuai faʻatuai o le vailaʻau faʻasaina, faʻamaonia i le albumin ma le maualuga maualuga o le faʻamautu o le enzyme e tusa ai ma le dipeptidyl peptidase-4 (DPP-4) ma le enzyme neutopeptidase neutre (NEP) , ona o le umi o le soifuaga o le vailaau mai le plasma ua mautinoa. O le gaioiga e mafua ona o fegalegaleaiga ma faʻamaumauga patino o le GLP-1, o se taunuuga o le maualuga o le cAMP adenosine monophosphate. I lalo o le faatosinaga a le leraglutide, e tupu ai le malosi o le kulukosesese o le inisinia. I le taimi lava e tasi, o le liraglutide e taofia ai le maualuga o le glucose e faalagolago i le glucose o le glucagon. O le mea lea, faatasi ai ma le faateleina o le toto o le kulukosese, o le manava o le inisalini e faaosofia ma o le komika faasela ua taofia. I le isi itu, i le taimi o le hypoglycemia, o le olelaglutide e faʻaititia ai le manava o le inisalini, ae le taofia ai le puleaina o le glucagon. O le masini mo le faʻavaivaia o le glycemia e aofia ai foi sina laʻititi o le faʻatuai i le gaogao gaogao. O le Liraglutide e faʻaitiitia ai le mamafa o le tino ma faʻaitiitia ai le gaʻo o le tino e faʻaaogaina ai auala e mafua ai le faʻaitiitia o le fiaai ma le faʻaititia o le malosi.

O le Liraglutide e umi le 24 itula le umi ma faʻaleleia le pulea o le glycemic e ala i le faʻaitiitia o le mamafa o le anapogi o le kulukose toto ma pe a uma ona 'ai i tagata mamaʻi i le maʻisuka ituaiga 2.

Faʻateleina le maualuga o le kulukose o le toto, o le liraglutide e faʻateleina le puleaina o le insulin. I le faʻaaogaina o le glucose, e faʻamalosia ai le inisalini pe a uma ona faʻaaogaina se tasi o le oleraglutide i maʻi ma le maʻisuka ituaiga 2 i se tulaga e tutusa ma lena i mataupu maloloina.

Liraglutide i le tuufaatasiga o togafitiga ma metformin, glimepiride, poo se tuufaatasiga o metformin ma le rosiglitazone mo le 26 vaiaso na mafua ai se fuainumera taua (p 1c pe a faatusatusa i le faailoga lava lea e tasi i tagata gasegase na maua le togafitiga o le placebo.

Faʻataʻitaʻiga, na maitauina se fuainumera taua i le 52 vaiaso (p 1c pe a faʻatusatusa i le faʻamaoniga tutusa i tagata gasegase e togafitia i le glimepiride) Ae peitaʻi, o se togi iloga i le HbA 1c lalo ifo o le 7% na tumau mo le 12 masina. O le numera o tagata gasegase e oʻo atu i HbA 1c 1c ≤6.5%, fuainumera taua (p≤0.0001) na faʻatupulaia e tusa ai ma le numera o tagata na maua togafitiga na o ia, e aunoa ma le faaopoopoina o le liraglutide, faatasi ai ma vailaʻau faʻasaina, aʻo mafai ona maua se maualuga HbA o le 1c th nofoaga o le liraglutide vailaau * (liraglut>

Analogs o Liraglutida

O le puipuiga o Patent mo Liraglutide e muta i le 2022, seia oʻo mai i le taimi lenei e le aoga le faʻamoemoeina o foliga o analogues taugofie i Rusia. I le taimi nei, o le kamupani Isaraelu o Teva o loo taumafai e resitara se vailaʻau faʻatasi ma le mea lava e tasi o le gaioiga, na gaosia e lona tekonolosi. Ae ui i lea, NovoNordisk le malosi e tetee i foliga vaaia o se mea lautele. Fai mai le kamupani, o le gaosiga o le gaosiga e matua faigata tele ma o le a le mafai ona faʻavae le tutusa o analogues. O lona uiga, atonu o le a avea ma se vailaau faʻasolosolo e matua atoatoa lona aoga poʻo le lautele foʻi ma le le lava o meatotino talafeagai.

Ia mautinoa e aoao! E te manatu o le pulega o fualaau oona ma le inisalini i le olaga atoa e na o le pau lea o le ala e teu ai le suka? E le moni! E mafai ona e faamaonia lenei lava oe e ala i le amata ona faʻaaogaina. faitau atili >>

Faʻaiʻuga

Victose atonu e mafua ai:

  • taʻavale manava manavavili, tiga o le manava,
  • faaitiitia le fiaai anorexia,
  • tulaga o le hypoglycemic,
  • tiga o le ulu
  • tali i le nofoaga o tui,
  • afaina o le gasegase.

Faatonuga mo le faaaogaina o Victoza (Metotia ma fua)

O le S / c e tui i totonu o le manava / suʻega i le aso, e tusa lava po o le a le meaʻai.

E sili le ulufale i le taimi tutusa o le aso. E mafai e le nofoaga o inisiua ona suia. Ole fualaau faasaina e le mafai ona ulu i / in ma / m.

Latou te amata togafitiga i le 0.6 mg i le aso. A maeʻa le vaiaso, ona siitia lea ole fua ile 1.2 mg. Afai e talafeagai, mo le pulea lelei sili, ia faateleina i le 1.8 mg i le maeʻa ai o le vaiaso. O se fualaau i luga aʻe o le 1.8 mg e le manaʻomia.
E masani ona faʻaaoga i le faʻaopoopoga i togafitiga. Metforminpoʻo Metformin+ Thiazolidinedionei siama muamua. Pe a tuʻufaʻatasia ma le sulfonylurea, e tatau ona faʻaitiitia le fualaau o le mulimuli, talu ai e le manaʻomia hypoglycemia.

Fegalegaleaiga

A o taofiofi Paracetamol o le fualaau o le mea mulimuli e le manaʻomia ona fetuunai.

E le mafua ai se suiga taua i le pharmacokinetics Atorvastatin.

Fai ni fetuunaiga Griseofulvin e le manaʻomia le faʻaaogaina o Victoza.

Ma le isi, leai se faasaʻoga Dozlisinoprilma Digoxin.

Aafiaga faʻatagaina Ethinyl estradiolma Levonorgestrel aʻo avea ma Viktoza e le suia.

Tausiga o vailaʻau ma Inisalinima Warfarin leʻi suʻesuʻeina.

Faʻamatalaga e uiga ia Victoza

O faʻamatalaga e uiga i fomaʻi e uiga ia Viktoz e oʻo mai i le mea moni e tatau ona faʻaaoga le vailaʻau e tusa ai ma faʻamatalaga ma e pei lava ona faatonuina e le fomaʻi. O suʻesuʻega ua faʻaalia ai fualaau mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2, Baeta ma Victoza, e lelei tele i le puleaina o le mamafa. O lenei manatu e taua aua o le galuega taua i le togafitiga o tagata gasegase ma lenei mea na maua ai le gau o le mamafa.

O le fualaau faasaina ua fuafuaina mo le FAATATAUINA maʻisukama le puipuia o ona faʻalavelave, e lelei le aʻafiaga o le tino cardiovascular. E le gata ina maualalo ai le maualuga o le kulukose, ae toe faʻafoisia foi le gaosiga o le inisalini i tagata mamai. I suesuega a manu, na faamaonia ai i lalo o lona aafiaga o le fausaga o peta peta ma a latou galuega ua toe faʻaleleia. O le faʻaaogaina o fualaau faʻatagaina e mafai ai se auala atoatoa e togafitia ai togafitiga Ituaiga 2 maʻisuka.

Viktoza mo le paʻu mamafa i nisi o tagata mamaʻi na maua i le maʻisuka na faʻaaogaina e avea ma monotherapy. O tagata gasegase uma na maitauina le faaitiitia o le fiaai. O faailo o le kulukose o le toto i le gasologa o le aso na i totonu o tapulaa masani, na toe foi mai le tulaga masani i totonu o le masina faʻailoa.

O le fualaau faasaina na faatonuina i se fualaau 0.6 mg i le aso mo le vaiaso, ona siitia lea o le fua i le 1.2 mg. O le umi ole togafitiga e 1 le tausaga. O taunuuga aupito sili na matauina i le tuufaatasiga o togafitiga ma Metformin. I le masina muamua o togafitiga, o nisi o gasegase na leiloloa le 8 kilokalama. Ua lapatai fomaʻi e uiga i le faʻapitoa o le faʻaaogaina o lenei fualaau faasaina mo i latou e mananao e aveesea le mamafa. O le faʻaaogaina o ia e ave ai se faʻalavelave cancer cancer ma mea tutupu pancreatitis.

O faʻamatalaga i luga o fonotaga e masani ona leaga. O le tele o le leiloa o le mamafa o le mamafa o le gau o le 1 kg i le masina, i le sili 10 kilokalama mo le ono masina. O le fesili o loʻo faʻatalanoaina lelei: e i ai se uiga i le faʻalavelave i le metabolism mo le 1 kg i le masina? E ui i le mea moni o meaai ma faamalositino o loʻo manaʻomia pea.

"Faʻaseseina o metabolism ... leai."

"Ou te taʻutinoina o togafitiga fualaau talafeagai e tatau mo laasaga 3-4 o le meaʻai, pe a faʻasolosolo le metabolism, ae iinei? Ou te le malamalama ... "

"I totonu o Isaraelu, o lenei vailaʻau ua faatonuina na o le maʻisuka ma le maualuga o le suka. E te le maua lava le fua. "

"E leai se mea lelei i lenei vailaʻau. Mo le 3 masina + 5 kg. Ae ou te lei aveina mo le mamafa o le mamafa, o aʻu o le maʻisuka. "

O le a le liraglutide?

O le Liraglutide o se faʻalauteleina o le tutusa o lana lava hormone - o le kullucagon-like peptide-1 (GLP-1), lea e gaosia i totonu o le vaega o le suamalie e tali atu i mea taumafa ma mafua ai le iniseti o le inisalini. GLP-1 GLP-1 ua faaleagaina i totonu o le tino i ni nai minute, o le suauu vailaʻau e ese mai ai i le na o le 2 sui o mea amino i le vailaʻau. E le pei o le tagata (GLP-1), le leraglutide o loʻo tausisia le mausali mausali i le aso, lea e mafai ai ona faʻafoeina na o le 1 le taimi i le 24 itula.

E maua i se ituaiga o vaifofo manino, e faʻaaoga mo injections laiti i se vailaʻau o le 6 mg / ml (o le aofaʻi atoa o le 18 mg o le vailaʻau atoa). O le kamupani gaosi muamua o le kamupani Denmark Novo Nordisk. O le vailaau faʻasaina e tuʻuina atu i falemaʻi i foliga o se kilika, tuʻuina i totonu o se peni tui, lea e faia i aso uma inisiua. O mana taitasi e maua ai le 3 ml o fofo, i se afifi o le 2 po o le 5 fasi vaega.

Faʻaaogaina o vailaau faasaina

I lalo o le gaioiga a le mea galue - liraglutide, faʻaleleia le toe gaosia o le inisalini, o le gaioiga o sē-sene e faʻaleleia. Faatasi ai ma lenei mea, o le sili atu o le faʻaogaina o le homone e faalagolago i le kulukose - glucagon - ua taofia.

O lona uiga o le maualuga o le toto o le suka, o le gaosia o le inisalini ma le faʻamalosi o le glucagon e taofia. I le faʻafeagai, pe a maualalo le faʻatonu o le kulukose, o le faʻaitiitia o le inisalini e faʻaitiitia, ae o le faʻasologa o le glucagon e tumau i le tulaga tutusa.

O se aafiaga lelei o le liraglutide o le paʻu o le mamafa ma le faʻaitiitia o le tino o le tino, lea e tuusaʻo lelei i le masini e faʻafefe ai le fiaai ma faʻaitiitia ai le malosi o le malosi.

O suʻesuʻega i fafo atu o le tino ua faʻaalia ai e mafai e le vailaʻau ona faʻaaogaina se malosiaga mamana i sē-sene, faʻateleina lo latou numera.

Liraglutide ao maitaga

E leai ni suʻesuʻega faʻapitoa na faia i lenei vaega o tagata gasegase, o le mea lea ua faasaina ai le vailaʻau mo le faʻaaogaina. O faʻataʻitaʻiga i meaola falesuesue ua faʻaalia o le mea oona o se mea oona i le fetus. Pe a faʻaaogaina vailaʻau, e tatau i le fafine ona faʻaaoga le tele o togafitiga, ma i le tulaga o le maitaga fuafuaina, e tatau ona ia logoina le fomaʻi e uiga i lenei filifiliga ina ia tuʻuina atu i le togafitiga saogalemu.

Suesuega aloaia o fualaau faasaina

O le aoga o le gaioiga galue na suʻesuʻeina e le LEAD clinical trial program. 4000 tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 na latou faia a latou sao taua tele i ai.O taunuʻuga na faʻaalia ai e aoga le vailaʻau ma saogalemu i le lua e avea ma togafitiga autu, ma i le tuʻufaʻatasia ai ma isi mea e maua ai le suka.

Na maitauina o tagata ua leva ona latou ola faʻatasi ma le lerapuutide na faʻaitiitia ai le mamafa o le tino ma le toto. O le aafia o le hypoglycemia ua faaitiitia i le 6 taimi, faatusatusa i le glimepiride (Amaril).

O taunuʻuga o le polokalame na faʻaalia ai le maualuga o le hemoglobin ma le mamafa o le tino ua faʻaitiitia le lelei ile liraglutide nai lo le insulin glargine faʻatasi ma le metformin ma le glimepiride. Ua uma ona faamauina ua faʻaitiitia le maualuga o le toto o le toto pe a uma le 1 vaiaso o le faʻaaogaina o fualaau faasaina, lea e le faalagolago i le paʻu o le mamafa.

Faaiuga faaiu o suesuega:

  • faʻamautinoa le taua o le maualuga o le hemoglobin glycated,
  • faaitiitia le pito i luga o le toto,
  • leai se isi pauna faaopoopo.

Le lelei ma le le lelei o le faʻaaogaina

  • E mafai ona faʻafefe ai le manaʻo ma faʻaitiitia le mamafa o le tino.
  • Faaitiitia le lamatiaga ogaoga o faigata ogaoga e fesootai ma le CVS.
  • E faʻaoga tasi i le aso.
  • I le umi e mafai ai, ia tumau pea le aoga o sē-ß.
  • Faʻamalosia le faʻapipiʻi o le inisalini.

  • Talosaga faʻapitoa.
  • O tagata e le lelei le mafaufau e ono feagai ma ni faʻafitauli faapitoa pe a faʻaaoga se peni.
  • Se lisi tele o faʻasalaga.
  • E le mafai ona faʻaaoga e le maʻitaga, lacting ma tamaiti ei lalo o le 18 tausaga.
  • Le tau maualuga o fualaau faasaina.

E i ai ni analogues?

Fualaau faasaina e aofia ai naʻo le mea e leai ni meaola:

Le vailaʻau tuʻufaʻatasia, e aofia ai ma insulin degludec - Sultofay.

O le a se mea e mafai ona sui ai le liraglutide

UlutalaGaioiga galuePharmacotherapeutic group
ForsygaDapagliflozinFualaau faʻasaina o le hypoglycemic (togafiti 2 maʻisuka togafitiga)
LycumumLixisenatide
NovonormRepaglinide
GlucopeliMetformin
Xenical, OrsotenOrlistatFofo mo le gaʻo
GoldlineSibutramineTalosaga Puleaina (togafitiga o meaʻai)

Iloiloga Vitio o le Faʻasaina o Vailaʻau

Faʻailoa igoaTau, solo.
Victoza (2 peni tui i pafu)9 600
Saksenda (5 peni tui)27 000

Mafaufau i fualaau faasaina Viktoza ma Saksenda mai se vaaiga tau tamaoaiga, e mafai ona tatou faapea o le fualaau muamua o le a itiiti ifo le tau. Ma o le manatu e le faapea e na o le tau e itiiti ifo, ae o le maualuga aupito maualuga o aso taitasi e na o le 1.8 mg, ae o le isi fualaau faasaina e 3 mg. O lona uiga o le 1 Victoza cartridge ua lava mo le 10 aso, ma Saxends - mo le 6, pe afai e te ave le maualuga pito maualuga.

Tala o le Maʻisuka

Marina O loʻo ou maʻi i le maʻisuka ituaiga 2 mo le tusa ma le 10 tausaga, ou te inu metformin ma totoina le inisalini, maualuga le suka 9-11 mmol / l. O loʻu mamafa e 105 kilokalama, na fautuaina e le fomai e taumafai Viktoza ma Lantus. I le masina mulimuli ane, na leiloa le 4 kilokalama ma le suka na tausia i le va o le 7-8 mmol / L.

Alesana Ou te talitonu afai e fesoasoani le metformin, e sili atu le inu i fualaau. A e tatau ona sui i le inisalini, ona mafai lea ona e taumafai i luga o le toto.

E faapefea ona galue le vailaʻau?

Liraglutid i le radar (tusi resitala o vailaau Rusia) ua tusia i lalo ole igoa tau fefaʻatauaʻiga Viktoza ma Saksenda. O vailaʻau faʻasolosolo e aofia ai le laraglutide autu, faʻaopoopoina i vaega: sodium hydrogen phosphate dihydrate, phenol, sodium hydroxide, vai ma le propylene glycol.

E pei o le GLP-2 masani, o le lilaglutide e faʻafesoʻotaʻi ma atigipusa, faʻamalosia le gaosia o le inisalini ma le glucagon. O faʻavaega o le faʻasologa o inisalini oona e faasolosolo malie ona faʻasalalau. O lenei faiga e faʻatagaina ai oe e faʻatulaga lelei le glycemia.

O fualaau e pulea ai le tuputupu ae o le tino gaʻo e faʻaaogaina ai auala e puipuia ai le fiaai ma le malosi. O le mamafa o le paʻu e oo atu i le 3 kilokalama na faamaumauina i le taimi o faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga ma le faʻaaogaina o le Saxenda i togafitiga faʻapitoa ma le metformin. O le maualuga o le BMI muamua, o le saoasaoa lea o le gasegase ua le mamafa.

Faatasi ai ma le monotherapy, na faaitiitia ai le 3-3.6 cm i le gasologa o le tausaga, ma o le mamafa na faaititia i le suia o tulaga, ae i tagata uma lava, e tusa lava po o le a le i ai o taunuuga e le manaomia. A maeʻa le faʻamautuina o le talaaga faʻapitoa, e taofi e le lirapuutū le tupu aʻe o suauu e aʻafia mo le faʻasiga o latou lava inisalini.

A uma le iniseti, o le fualaau oona e faʻaalu malie. O le pito i luga o lona maitauina e matauina pe a maeʻa le 8-12 itula. Mo vailaʻau mo togafitiga o fualaau faasaina, tausaga, ituaiga poʻo feeseeseaiga faʻale-aganuʻu e leai se vaega taua, e pei o pathoces o le ate ma fatuga.

O le tele o taimi, o le fualaau faasaina e ulufale atu i le toto toto e ala i le iniseti, faateleina le numera o peptides, toe faʻafoʻi le pancreas. Meaʻai e sili atu ona lelei, o faʻamaoniga o le maʻisuka ituaiga 2 e le masani ai.

O faʻamalositino o le fualaau faasaina na faia i le gasologa o le tausaga, ma e leai se tali le mautonu i le fesili e uiga i le umi o le faagasologa o togafitiga. E fautuaina e le FDA le suʻeina o tagata gasegase i le 4 masina e fetuunai ai le tulafono.

Afai i le taimi nei o le gau o le mamafa e itiiti ifo i le 4%, ona le talafeagai lea o le vailaau mo lenei maʻi, ma e tatau ona sailia se sui.

E faʻafefea ona togafiti le meaʻai i luga ole lalata - faatonuga

O le ituaiga o fualaau faasaina i foliga o se peni-syringe ua faafaigofieina ai lona faaaogaina. O le syringe ei ai le makaina lea e mafai ai ona maua le fualaau tatau - mai le 0.6 i le 3 mg ma se vaitaimi 0.6 mg.

O le maualuga o aso masani o le liraglutide e tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina e 3 mg. I se taimi, ave fualaau poʻo meaʻai, e le o noatia le tui. O le fua amata mo le vaiaso muamua o le maualalo (0.6 mg).

A maeʻa le vaiaso, e mafai ona e fetuunai le masani i faʻaopoopoga o le 0.6 mg. Mai le masina lona lua, pe a oʻo i le aofaʻi o fualaau e oʻo atu i le 3 mg / aso, ma seia oʻo i le faaiuga o le togafitiga, e le faia le faʻasologa o fualaau oona i le itu o le faateleina.

O le vailaau faʻasaina e faʻafoe tasi i soo se taimi o le aso, o vaega sili ona lelei o le tino mo le tuiina o le manava, tauau, ma sulu. O le taimi ma le nofoaga o le iniseti e mafai ona sui, o le mea autu o le faʻamautinoa saʻo le metotia.

O tagata uma e le o iai le poto masani i le faʻaaogaina o peni tui, na oi latou lava e mafai ona latou faʻaaogaina taʻiala taʻitasi.

  1. Sauniuniga. Fufuluina lima, siaki mea uma (peni ua tumu ile liraglutide, nila ma le ava malosi).
  2. Iloiloina o vailaʻau i le peni. E tatau ona i ai le vevela vevela, o le vai e manino pea.
  3. Lauina o le nila. Aveese le pulou mai le au, aveese le igoa ile pito i fafo o le nila, uu i le pulou, ia tuu i totonu o le pito. Liliuina e ala i le filo, lokaina le nila i se tulaga malupuipuia.
  4. Faaleaogaina o faʻamatalaga. Afai ei ai le ea i totonu o le au, e tatau ona seti i le 25 iunite, aveese pulou i luga o le nila ma liliu le pito i luga o le lima. Lulu le suauu e tuʻu ai le ea i fafo. Faasolo i luga le faamau ina ia tafe mai se mataua o vailaau i le pito o le nila. Afai e leai se vai, e mafai ona toe faia le faiga, ae naʻo le tasi.
  5. Faʻailoga tulaga. Lili le tui tui i le tulaga manaomia e fetaui ma le fualaau o vailaau ua faatonuina e lau fomaʻi. E mafai ona e sui i soo se itu. Pe a sui, aua nei oomiina le faamau ma toso i fafo. O le fuainumera i le faamalama e tatau ona siaki i taimi taʻitasi ma le faʻasologa na faatonuina e le fomaʻi.
  6. Injection O le nofoaga e tui ai e tatau ona filifilia faʻatasi ma le fomaʻi, ae i le leai o se faʻafitauli e sili atu ona lelei le suia i taimi uma. Faʻamaʻa le mea na tui ai i se puluʻu poʻo se 'ie ua gase i le ava malosi, faʻatagaina ia faʻagogo. Faatasi ai ma le lima e tasi e manaʻomia lou uuina o le suauu, ma le isi - fai se pulu o le paʻu i luga o le saite o le tui fuafuaina. Faʻaofi le nila i totonu o le paʻu ma faʻasaʻo le faʻaoga. Faasolo le faamau i le au ma faatalitali 10 sekone. E tumau le nila ile paʻu. Ona aveese lea o le nila aʻo uu le ki.

Vitio faʻamatalaga i le faʻaogaina o se peni viliina ma Victoza - i luga o lenei vitio

O le isi itu taua: o le lelapuutide mo le leiloa o le mamafa e le o se mea e suitulaga i le inisalini, lea e masani ona faʻaaogaina e le maʻisuka ile faʻamaʻi 2. Le aoga o fualaau faasaina mo lenei vaega o tagata gasegase e lei suesueina.

Liraglutide ua faʻapitoa faʻatasi ma vailaʻau o le suka e faʻavae i metformin ma, i le tuufaatasiga, metformin + thiazolidinediones.

O ai o loʻo faʻamatalaina le liraglutide

Liraglutide o se vailaau faʻamalosi, ma e tatau ona maua naʻo le maeʻa le tofiaina o se tagata tausi meaʻai poʻo le endocrinologist. I le avea ai o se tulafono, o se vailaau ua faatonuina mo le maʻisuka ma le ituaiga faʻamaʻi lona lua, aemaise lava i le i ai o le gaʻo, pe afai o se suiga i le olaga e le faatagaina ai le faʻamaonia o le mamafa ma le tuufaatasiga o suga toto e aunoa ma fualaau.

E faʻafefea ona aʻafia le fua o le mita i fualaau? Afai o le maʻi o le maʻi suka ma le ituaiga 2 faʻamaʻi, aemaise lava pe afai o loʻo ia faʻaaogaina fualaau faʻasolosolo, o le faʻalauiloa faʻapitoa e faasolosolo malie ona faʻasalalau. Mo tagata maʻi, e leai se faʻafefe o le hypoglycemia.

E ono afaina ai le fualaau faasaina

Liraglutide ua faalēaogaina i le tulaga o le maualuga o le mataalia i mea e aofia ai le fua. E le gata i lea, e le o faʻamaonia le vailaʻau:

  1. Maʻisuka faʻafitauli 1,
  2. Faʻatasi ma maʻi tuga o le ate ma fatugaʻo,
  3. Tagata maʻi e leai se fatu o le fatu 3 ma le 4,
  4. Afai ei ai se talaʻaga o le faʻamaʻi o le intestinal,
  5. Tina ma lapatating tina
  6. Faʻatasi ai ma neoplasms,
  7. I se tulaga o le ketoacidosis o le maʻisuka,
  8. Tagata faʻamaʻi pipisi maʻi pipisi o le neoplasia endocrine.


E le fautuaina e le aʻoga le faia o le liraglutide e tutusa ma inisalini inisiua po o isi GLP-1 tagata faʻatau. E i ai tapulaa o tausaga: e le o faʻamaonia le vailaʻau mo tamaiti ma tagata matutua (i le mavae o le 75 tausaga), talu mai suʻesuʻega faapitoa mo lenei vaega ole gasegase e leʻi faia.

Afai ei ai se talaʻaga o pancreatitis, e le o faʻamatalaina foi le vailaʻau, talu ai e leai se faʻamatalaga faʻapitoa e uiga i lona saogalemu mo lenei vaega o maʻi.

O suʻesuʻega a manu ua faʻamaonia ai le afaina o le metabolite, o le mea lea, i le tulaga o le fuafuaina o le maʻitaga, e tatau ona suia le liraglutide i le insalini basal. I le tausiga o manu fafine, o le maualuga o le fualaau faasaina i le susu e maualalo, ae o nei faʻamaumauga e le lava e ave ai i luga o le vai i le taimi o le lactation.

E leai se poto masani i le fualaau faasaina ma isi analogues e faʻaaoga e faasaʻo ai le mamafa. O lona uiga e leaga tele le suʻeina o metotia eseese o le leiloa o le mamafa i le taimi o togafitiga ma le lerapuututide.

Aafiaga le talafeagai

O aʻafiaga sili ona taatele o aʻafiaga o le gastrointestinal. E tusa ma le afa o tagata gasegase e faitio i le nausea, vomiting, tiga tiga. O le lima lima o loʻo solia ai le paʻu o le toilalo (faʻafia ona masani - manava faʻamaʻi ma le faʻamalalaina, ae atonu o le a le mautonu). 8% o le leiloa o tagata gasegase ua lagona le le lava po o le vaivai.

O le taulaiga faapitoa i lo latou tulaga ma lenei metotia o le leiloa o le mamafa e tatau ona totogi i le maʻisuka ma le ituaiga 2 faamaʻi, talu ai o le 30% oi latou e faʻaaogaina le liraglutide mo se taimi umi latou te maua ai se itu taua ogaoga o le hypoglycemia.

O faʻamatalaga nei e le taatele pe a uma togafitiga ma le vailaʻau:

  • Ootia
  • Laʻau, afaina,
  • Paʻu, gastritis,
  • Faʻaitiitia le manaʻo i le anorexia,
  • O faamai pipisi o le tino,
  • Tachycardia
  • Faʻasalaga o Renal
  • Faʻataʻitaʻiga e le faʻaleagaina ile natura faʻapitonuʻu (i le sone o inisi).

Talu ai ona o le fualaau faasaina e mafua ai faigata i le tatalaina o mea o loo i totonu o le manava, o lenei mea e mafai ona aafia ai le afaina i totonu o le vaega o meaʻai o isi fualaau faasaina. E leai ni eseesega faʻapitoa i le aoga, o lea e leai se manaʻoga e fetuʻunaʻi le fua o fualaau oona faʻaaogaina i togafitiga faʻapitoa.

Faʻasalaga

O faʻamaoniga autu o le faʻalavelave maualuga o maʻi lesepese i le ituaiga o leisa, vomiting, vaivaiga. E leʻi i ai ni tulaga o le atinaʻeina o tulaga o le hypoglycemic, pe a fai e le aveina isi fualaau i le taimi e tasi e faʻaititia ai le mamafa o le tino.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o le leraglutide fautuaina le vave faʻasaʻoina o le manava mai le toega o le vailaau faʻasaina ma ona metabolites e faʻaaoga ai togafiti ma togafiti faʻamaʻi.

E lelei tele le fualaau mo le aveesea o le mamafa

O vailaʻau faʻavae e faʻavae i luga o le eleraglutide galue malosi e fesoasoani e faʻaititia le mamafa o le tino e ala i le faʻaitiitia o le fua o le faʻaaogaina o meaai i totonu o le manava. E fesoasoani lenei mea e faʻaitiitia ai le manaʻo ile 15-20%.

Ina ia faʻaleleia le lelei o le lilapuututū mo le togafitiga o le oona, e taua le tuʻufaʻatasia o vailaau faʻamaʻi ma le taumafa o le hypocaloric. E le mafai ona ausia se ata atoatoa ma na o le tasi le tui. E tatau ona e iloiloina au masaniga leaga, faia se mea e le talafeagai i le setete o le soifua maloloina ma le matua o faamalositino.

Faatasi ai ma lenei auala atoatoa i le faafitauli, o le 50% o tagata soifua maloloina uma ua maeʻa le atoaga atoa ma le kuata o le maʻisuka e aveesea le mamafa. I le vaega muamua, na faamauina le gau o le mamafa i le 5%, i le lona lua - e 10%.

Liraglutide - analogues

Mo le laraglutide, o le tau e mai le 9 i le 27,000 rubles, e fuafua i le tui. Mo le uluai vailaʻau, lea o loʻo faʻatau atu foi i lalo o le igoa tau fefaʻatauaʻiga o Viktoza ma Saksenda, o loʻo i ai vailaʻau faʻatasi ma se faʻafitauli faʻapitoa.

    Baeta - o se amino acidopeptide lea e faʻagesegese ai le gaogao o le manava o le manava, faʻaitiitia ai le manaʻo, o le tau o le syringe pen ma se vailaʻau e oʻo atu i le 10,000 rubles.

Liraglutide-like tablets atonu e sili atu ona faigofie ona faʻaaoga, ae o le inisiua tui tui ua sili atu ona aoga.. O loʻo iai faʻamaʻi togafitiga. O le tau maualuga o se fualaau oona e masani ona faaosofia ai foliga vaaia o falesa ma tau faatosinaga i luga o le maketi.

O le fea o lauga o le a sili atu ona lelei, na o le fomaʻi e mafai ona fuafua. A le o lea, o le togafiti togafitiga ma le aofaiga o taunuuga e le manaomia e le mafaamatalaina.

Faʻamatalaga ma togafitiga

I le gasologa o le tausaga, e 4800 tagata volenitia sa auai i suesuega a le falemaʻi o fualaau faasaina i Amerika, 60% oi latou na ave le 3 mg o lelalaututai i le aso ma ua leiloa a itiiti ifo o le 5%. O le lona tolu o tagata gasegase e faʻaititia le mamafa o le tino e 10%.

E toʻatele tagata atamamai latou te le mafaufau i nei taunuʻuga e sili ona taua mo se fualaau faʻasaina ma le tele naua o aʻafiaga. I luga o le itu, o iloiloga o le leiloa o le mamafa i le lautele e faʻamaonia ai nei fuainumera.

I le faagasologa o le leiloa o le mamafa ma Lyraglutide, o le maualuga o le taunuʻuga e maua ei latou e foia le faafitauli i le faʻalavelave:

  • Faʻaauau se meaai maualalo i le kalori
  • E musu i masaniga leaga,
  • Faateleina le mamafa o maso
  • Faia se uiga lelei ma le faatuatua i le taunuuga o togafitiga.

I le Rusia, Malosi, sibutramine ma le legalaututide na resitalaina mai vailaau vailaau. O le Polofesa Endocrinologist E. Troshina na tuʻuina le liraglutide i le mea muamua i tulaga o le lelei i lenei lisi. Auiliiliga i luga o le vitio

Tuua Lau Faamatalaga