Cloves faʻaitiitia le toto toto pe faapefea ona kuka

E mafai ona faʻaaogaina ni laumei mo maʻisuka?

Togafitiga o le maʻisuka o se faʻalavelave faʻalavelave ma e manaʻomia ai le tele o le taimi. E fautuaina i lenei mataupu ia faʻaaogaina e le gata o metotia faʻaleaganuʻu, ae ia maua foi togafitiga faʻapitoa. O se tasi o togafiti aupito sili ona lelei o ni pulou. Pe faʻapefea ona faʻaaogaina i le maʻisuka ma pe o le a foi le manuia mulimuli ane i totonu o le tusitusiga.

E uiga i cloves ma ona faamanuiaga

O tagata uma o le maʻisuka latou te iloa o mea uma masani ma masani ona faʻaaoga ai mea manogi ma mea manogi e faʻaalia i meatotino lelei. Mo se faʻataʻitaʻiga, o siama i le tulaga o le maʻisuka malosi atonu e faʻaitiitia ai le fua o le kulukose o le toto.

O Clove o loʻo faʻaalia foʻi i le i ai o le suauu e taʻua o le uʻu, poo le eugenol. O lenei suauu lea e maua ai se manogi manaia lelei, ma e iai foʻi le tele o faʻamalologa o meatotino o le a taua mo le maʻisuka. O le mafuaaga lena e tatau ai ona maitauina o le suauʻu paluga o loʻo faamatalaina e:

  • antispasmodic,
  • faʻamaʻi
  • antimicrobial ma isi meatotino.

Faaaogaina ma le faʻaaogaina cloves i totonu o le fomai nifo. O lenei mea na mafai ona mafua ona mafua ona o ana mea e tetee ai, e leai ni aʻafiaga e pei o isi fualaau.

Vailaʻau faʻasagamaʻi o le ufiufi o le suauu e afaina ai le vaega o le intestinal.

I le taimi lava e tasi, o le taua i le manava i le tulaga o faʻamaʻi pipisi o le tino e lelei, o le faʻaitiitia o le faagasologa o le faʻaaogaina o le kesi, ua maitauina, ma ua sili atu ona faʻamalieina le faagasologa o le gaogao. O nei mea uma e taua tele mo le maʻisuka - pe a tatau ai ona faʻamalolo i le vave e mafai ai.

Tulaga masani o meaʻai

E pei ona e iloa, faatasi ai ma le maʻisuka ituaiga 2, o le gaogao e toetoe lava o taimi uma e maua ai. O le eugenol o loʻo i totonu o le uʻu paluga o se vailaʻau malosi lea e mafai ona tauivi lelei e le gata i siama faʻamaʻi, ae faʻapea foi ma pusa eseese. O le mea lea, o aoga o cloves i le maʻisuka e le o masalosalo, ae e taua le suʻe i auala sao o lona faʻaaogaina.

Pe a Faʻaaogaina

Cloves mo le maʻisuka o le ituaiga muamua ma le lona lua e tatau ona faʻaaogaina e fai ma ituaiga o tinctures. I se tasi o le tele o suʻega, ua fautuaina e le au atamamai le faʻaaogaina a itiiti ifo ma le 20. E tatau ona sasaaina i le vai inu ma aioi atu mo le po atoa. E tatau ona faʻaaogaina le mamanu ua tuʻuina atu:

  1. faatolu i le aso
  2. tasi vae tolu o se ipu malamalama.

O le faasologa o togafitiga faʻataʻitaʻi mo le maʻisuka ua umi ma e ono masina.

E talia foi le faaopoopoina o le mea manogi tuusao i ituaiga uma o le manogi teas ma isi ipu. E aoga ma fiafia lenei mea, aua o le taumafataga, lea e faʻaaogaina i le tulaga o le maʻisuka, ona o lenei mea o le a le gata ina eseese i ona uiga o le maʻisuka, ae sili atu ona aoga.

O fomaʻi e faʻatagaina lona faʻaaogaina i le ituaiga o laau vaʻa mamago, lea e le tatau ona faʻaumatia i luga o se manava gaogao i aso uma. I le taimi lava e tasi, o le togafitiga fautuaina e lua i le tolu fugalaau fugalaau. Ae faʻapefea lapataiga i le faʻaaogaina o cloves mo le maʻisuka?

E uiga i Lapataiga

O a lapataiga?

O le faʻaaoga soo i fua taua o cloves e le fautuaina mo i latou ua maua i:

  • gastritis ma se tikeri maualuga o le elemene,
  • Papatic ulua maʻi
  • faʻaaogaina poʻo le faʻasolosolo.

O soʻoga taua o le meaʻai o loʻo ofoina atu o loʻo faʻaalia foi i se aafiaga ogaoga o le mafanafana, lea e le o taimi uma e manaʻomia i le maʻisuka. E le o se mea lelei foi le faʻaaogaina o cloves i le tele o ipu, ona e sili atu nai lo le mafai ona faʻavevesi le tofo o soʻo se meaʻai.

Faʻasoa faapitoa, e fautuaina e ave i le tulaga o le maʻi fatu, faʻapea foi ma se tikeri maualuga o le le mautonu.

E le fautuaina le clove mo le faʻaaogaina i laʻasaga uma o le maitaga, ona o loʻo faʻaalia i le gafatia ona galue i se auala ma le malolo i luga o le matua. O le a le faʻaleagaina ia cloves i tamaiti e leʻi oʻo i le lua tausaga.

E fautuaina ia manatua i taimi uma e sili atu le mamafa o le suʻega e matua le manaomia, o le mafuaaga lea e le fautuaina ai e le au atamamai ia togafitiga faʻapitoa. O le mea lea, o cloves i le tulaga o le maʻisuka o le a mautinoa lava le aoga, ae ui i lea, e tatau lava ona amanaʻia tulafono masani o lona faʻaaogaina ma gauai atu i le metotia.

E mafai ona ou inu kofe mo le maʻisuka?

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona lafoai le tele oa latou meaʻai ma vaiinu e fiafia i ai. E sili ona faigata mo tagata e ana lefe. A uma, o le faʻaaogaina o lenei vai mo le toʻatele e avea ma masaniga o le taeao. Teu ua faia ai se tagata e sili atu le malosi, sili atu ona malosi, na te siitiaina le mamafa mo i latou oe ua tuu i lalo. O le mea lea, o le toʻatele o tagata e mafatia i le maualuga maualuga o le suka e fiafia i: e mafai ona inu le kofe i le maʻisuka.

Mea aoga o le inu

Ua lauiloa talu mai aso anamua ma na talisapaiaina ona o lona tulaga faapitoa. E iai le linoleic acid, lea e aoga mo tagata e maua i le cardiovascular disease.

Faʻatasi ma le maʻisuka, e mafai ona e inuina. E faʻaleleia ai le lagona o le inisalini, fesoasoani i le maualalo o le suka. O fatuga masani o lenei vaiinu e mafai ona togafitia ai le faʻaogaina o le faʻaiʻuga. O lenei meatotino e fesoasoani i tagata e toe maua mai le soifua maloloina pe a uma le taotoga. Kefe Green mo le maʻisuka ua sili ona aoga. Faʻafetai i le faʻaaogaina o le kofe faanatura mo le maʻisuka ituaiga 2, fatu fatuga, taʻavale ma le tele o faʻamaʻi fatu e mafai ona aloese.

Aisea e aoga tele ai lenei ava mo le suka maualuga

  • fesoasoani e aveesea le mamafa ma le faʻamaʻi 2,
  • tuuina atu le malosi ma le malosi,
  • puipuia le maʻi o le fatu,
  • faʻateleina le metabolism
  • faʻapupulaina le lagona o le tino i le inisalini,
  • faʻaosofia gaoioiga faʻaleafaufau,
  • E fesoasoani i le lutina i le vystonia vegetovascular.
  • afaina o le tino
  • maualuga le toto maualuga
  • tigā.

O le sao saʻo o le kofe mo le maʻisuka ituaiga 2 o le a fesoasoani e aloese ai mai le le lelei o tali a le tino i lenei vaiinu.

E mafai faapefea ona ou inu kofe i le suka maualuga ina ia aʻafia ai loʻu manuia

  • Filifili tau lava o se mea masani.

O mea sili ona aoga i fatu. E sili atu le fesuisuiai oe lava ia i le taimi lava e te leʻi vaeluaina. O lenei mea o le a le gata ina puipuia ai aoga o le vaiinu, ae faapea foi lona manogi manaia ma le tofo.

O se vai inu suamalie mo le maʻisuka e leai se aoga. E faia i fatuga e le o le sili ona lelei. I le gaosiga, latou te faia ni togafitiga vevela, o le mea lea e leai se mea aoga e tumau i le inu. O le mea muamua e falai, faʻasusu i vai inu, ona faʻamagoina lea o le vaifofo sauniuni i le paʻu.

Ina ia faʻaleleia le lelei, e faʻapipiʻi ai sui soʻo i palatini e faaleagaina ai le paʻu ma le ate.

Kefe Green mo le maʻisuka ua sili ona aoga.

  • Aua le faʻaleagaina lenei vaiinu.

E sili atu le inu i le taeao. Afai e te faʻaaogaina oe i le aoauli, ona oʻo lea i le afiafi e mafai ona e lagona le popole, ma i le po o le a mafua ai le le mautonu. E faʻatagaina fomaʻi e inu le silia ma le 2 ipu i le aso e naʻo le aoga mai ai.

  • Faʻaopoopo mea manogi e faʻaleleia ai ona mea aoga.

O meaʻai e faʻaleleia ai otaota ma maua ai le tele o elemene taua. E mafai ona e faʻaopopo i le inu i lou tofo: paimone, pepa uli, cardamom, ginger, cloves, vanilla ma isi taimi

O le Cardamom o le a faʻasalalau le faʻaogaina o le tino ma faʻaleleia le gaioiga o le manava.

O le kinamoni o le a taofi faiga le lelei, faʻaleleia le vaai, faʻalautele le toto. O le a faʻamalosia ai le puipuiga o le tino ma fesoasoani e foʻia le malulu masani.

Ginger e fesoasoani e faʻamalolo spasms ma faʻafilemuina le tiga, faʻaleleia le 'aina o meaʻai, ma vave faʻavavevave. Ginger cafe e maua ai le malosi, malosi, toe faʻaleleia le tino pe a maeʻa le malosi o le tino, e togafitia ai le tino.

Nutmeg o le a puipuia ai le soifua maloloina o tagata, faʻamalosia ai le manatuaina, ma puipuia faʻamaʻi fatu.

O le pepa uliuli e aveese ai toxins, faʻamaonia le galuega a le manava. O lenei mea manogi o se vailaʻau mamana malosi.

Faʻaleleia le faʻaleleia o le cerebral, puipuia mai le malulu, faʻaosofia ai le mafaufau.

Vanilla e faʻamalieina le atuatuvale, faʻafefe, soothes, faʻamaonia le moe.

O meaai mama o le a avea ma avega mamafa mo le ate ma le paʻu. Kofi e aunoa ma le kulimi o le a fesoasoani ia te oe e vave faʻaitiitia le mamafa.

  • Faaaoga suauu masani nai lo le suka.

O le isi auala sili atu i le suka o le stevia. E mafai foi ona e faʻaaoga le sukamoe, ae e tatau ona e faʻaopopo i se ipu afa e pei o le suka, aua e suamalie.

  • Aua le inuina mea inu mai masini faʻatau.

Latou te le aoga, ae o loʻo i ai faʻamalosi eseese.

O lea, e mafai ona e inu kofe i le maʻisuka. E faʻaleleia ai le tino o le tino i le inisalini o le homone ma faʻagesegese ai le tafe o le kulukose i totonu o le toto, o le mea lea e mafai ai e lenei inu ona aloese mai le paʻu faafuasei i le suka. E tusa ai ma suʻesuʻega talu ai nei, afai e faʻaaogaina e se tagata i aso uma, ona faʻateleina lea o le maʻisuka ituaiga 2. Kefe Green mo le maʻisuka e maua ai le tele o faamanuiaga i le tino, faʻavaivaia e le maʻi.

Cloves mo le maʻisuka ituaiga 2: fualaʻau ma togafitiga, faʻafefete e faʻaitiitia ai le suka

O le maʻi suka o se faʻamaʻi - lea e manaʻomia ai togafitiga faʻamalosi faʻamalosi e taulai i le faʻaleleia o le gaosiga o le carbohydrate ma le faʻaitiitia o le suka o le toto. O taunuʻuga e sili ona lelei e mafai ona ausia e ala i le tuʻufaʻatasia o togafitiga masani ole maʻisuka ma togafitiga faʻasoifua masani.

Faatasi ai ma vailaau togafitiga e fesoasoani lelei e tau ai le maʻisuka, o le vevela e nofo ai i se nofoaga faapitoa. O cloves e lauiloa o le mea manogi mo le tele o tagata, ae peitai, e le gata o se manogi manaia, ae o mea taua foi o togafitiga faafomai.

Ona o ona uiga tulaga ese, o pulu e fesoasoani e faʻaleleia ai le kulūkose, faʻavasegaina le gaʻo gaʻo ma le maualalo o le toto suka, lea e matua taua lava mo le maʻisuka. I le faaopoopo atu i ai, e mafai ona puipuia le tagata maʻi mai le gasegase o le tino, lea e masani ona faʻalavelaveina ai le maʻisuka.

O Clove o loʻo i ai se 'oa tele, o loʻo faʻamatalaina ai lona tulaga faʻamalolo maualuga. E na o le tasi le paluga e aofia ai:

  • O suauu taua e taua tele e pei o le eugenol, caryophyllene ma le ylangen,
  • Polyunsaturated fatty acids Omega-3 ma Omega-6,
  • Alkaloids ma flavonoids,
  • Glycosides
  • Vitamini: carotene, acid ascorbic, vitamini uma o le vaega B, E ma le K.
  • Minerale: potassium, calcium, sodium, magnesium, phosphorus, uʻamea, manganese, kopa, seleni, sima,
  • Fiber ma pectin fiber,
  • Tannins.

O lenei mea e fai ai cloves o se togafitiga masani mo le maʻisuka, lea, ona o lona tau maualalo, e avanoa mo tagata uma e maualuga le maualuga o le suka.

O mea faʻamalolo o se vailaʻau faʻamalosi i le maʻisuka ituaiga 2 e le mafai ona sili atu ona maualuga. O loʻo i ai sona aafiaga malosi faʻamalolo i luga o le tino atoa, o le fesoasoani lea e taulimaina faailoga o le maʻi ma faʻaleleia le tulaga o le maʻi. Clove o loʻo i ai togafitiga nei:

Ava. O lenei meatotino o cloves e taua tele i le togafitiga o le maʻisuka, aua e fesoasoani i le faʻaitiitia o le kulūkose e ala i le faʻagesegeseina o lona avega i totonu o le mucous membranes. O lenei mea e faʻamalosia e le maualuga o le fiber ma le pectin, lea e le faatagaina ai le suka ia vave ona gauai ma taofia ai osofaʻiga o le hyperglycemia. Ma faapena foi:

  1. E tau ma le manumanu. Faʻaofuofu i le maʻisuka i le tikeri lona lua e fesoasoani i le tagata gasegase e osofaʻia le mamafa o le mamafa, lea e masani lava o le mafuaaga autu o le atinaʻeina o lenei maʻi. O le tele o fiber o loʻo i totonu o lenei mea manogi e puipuia ai le faʻaleleia o gaʻo ma gaʻo paluga, lea e fesoasoani i le paʻu vaivai o le gasegase o le maʻi.
  2. Antiallergenic. O le vailaʻau clove o se vailaau faʻaleagaina e faasaga i ituaiga uma o gasegase o le tino. O vailaʻau o loʻo i luga o le laau e mafai ai ona e faʻavaveina le gaioiga o le histamine, o le porotini e faʻafeusuaʻi ai mea e aʻafia ai, ma puipuia ai le atinaʻeina o lenei faiga faʻaleagaina i le amataga lava.
  3. Faʻauʻau faʻamaʻi. E fesoasoani le clove e faʻamalolo ai le tele o tiga, ae leai se aʻafiaga o le tino, e pei o le tele o meaʻai.
  4. Aneti-inflammatory. Eugenol, o se vaega o cloves, o se vailaau mamana malosi e puipuia ai siama siama. Ma o alkaloids ma flavonoids o mea masani ia e masani ai o vailaau faʻamaʻi, o le mea lea, e mafai ona faigofie ona latou feagai e ui lava i se malosi malosi o le faʻaiʻuga. Pe a fegalegaleai, o nei mea e mafai ona tatalia soʻo se faʻamaʻi pipisi, lea e sili ona taua mo le maʻisuka.
  5. Faʻafouina. Clove ei ai lona aafiaga aoga i le tino atoa, atoa ai ma le faʻaleleia atili o le gataifale, faʻateleina o le puipuiga ma le faʻamalosia o le tagata gasegase i malosiaga fou ma le malosi.

Talosaga

O le auala pito sili ona faigofie e togafitia ai le maʻisuka ma cloves o le faʻaaoga soo lea o lenei mea manogi e pei o se taimi faʻafiafia mo ipu.

Ae peitai, ina ia maua se malosi o le togafitiga malosi, e tatau ona saunia se fualaau faasaina mai cloves e tusa ma fua o togafitiga masani.

I le taimi lava e tasi, o le fua e le tatau ona faigata tele, aua o le talo o se vailaʻau lelei lava ia. O le mea lea, o se mea teuteu faigofie po o se faʻasolo i luga o pulupulu o cloves o le a lava lea e maua ai se faʻamalologa faʻamalolo.

Faʻasusu o cloves. Ina ia saunia o le a e manaʻomia:

  • E tusa ma le 25 pulupulu pulumu,
  • Se ipu vai inu
  • Laʻau faʻailoa faʻatasi ma se tapuni.

Tuu le mea manogi i ipu, sasaa vai vevela ma le ufiufi. Uu ipu ma se solo ma alu e faʻasolo mo le po. Faʻasalaga ma le faʻaeteete le faʻafefeteina uma i totonu o se koneteina tioata ina ia le ulu atu i ai. Ole vailaau e tatau ona faʻatolu faʻatolu i le aso afa ile itula ao leʻi 'aʻai, tasi vae tolu o le aofaiga atoa o le faʻafefete.

O lenei mea e afaina ai e fetaui ma le faʻaitiitia o le suka o le toto i se tagata maʻi i le maʻisuka ituaiga 2.

Se teuteuga o cloves. Mo se teuteuga, e tatau ona e ave:

  1. E tusa ma le 150 g ogo mago,
  2. 300 ml o vai malulu
  3. Laititi laiti faʻamafaʻailoga ma se tapuni.

Liligi fuālaʻau i totonu o se fagu ma sasaa vai malulu. Tuu ipu i luga o le afi ma faʻatali seʻia oʻo i le suavai. Faaitiitia le vevela i le pito i lalo, ufiufi le pani ma se tapuni ma tuu le kuka mo le 10-15 minute. Faʻafiafia le susu ma le meaʻai. Faʻafoʻi togafitiga faʻasefulu i le aso 10 minute ao leʻi faia se taumafataga o le 50 ml.

O lea teuteuga e faʻaitiitia lelei ai le suka ma fesoasoani e puipuia le taoto i le kulukose i totonu o le tino e tusa lava pe a uma ona 'aina se meaʻai gaʻo.

O le faagasologa o togafitiga faʻatasi ma le teuteu ma le faʻafefeteina o cloves mo le maʻisuka e tatau ona le itiiti ifo ma le ono masina.

O lenei mea o le a fesoasoani i le maualalo o le faʻaitiitia o faʻamaoniga o le faʻamaʻi ma sili atu le faʻaleleia o le soifua manuia o le maʻi.

Faʻaiʻuga

E tatau ona maitauina o le tele o tagata gasegase o loʻo maua i le maʻisuka ua lelei le faʻafeiloaʻi i fualaau.

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O aʻafiaga e maua i na o se vaega toaitiiti o gasegase e vave ona pasia pe a uma ona taofi le ufiufi o le ufiufi poo le teuteu.

E ui lava i le mea moni e faʻapea, o le faʻavaveina o le laau e saogalemu atoatoa mo tagata ma e le mafai ona mafua ai ni faʻalavelave matuia i le tino, ei ai tulaga pe a le faʻaaogaina lona faʻaaogaina.

E ui lava i le mea moni e faapea o cloves o se mea masani, togafitiga masani mo le maʻisuka, o nisi taimi e mafai ona mafua ai nisi o aʻafiaga, e aofia ai:

  1. Taumafai maʻi
  2. Naua, vili,
  3. Tatala
  4. Paʻu i le ulu
  5. Heartburn

Contraindications

E le fautuaina togafitiga i tulaga nei:

  • Gastritis ma le malosi tele o le manava,
  • Manua poʻo le maʻi ulutala,
  • Toto Cloves e mafai ona faʻaleleia le uterine tone ma mafua ai le fanau mai i le taimi e leʻi fanau mai ai.

I isi tulaga uma, o le togafitiga o togafitiga e mafai ona faʻaaoga saogalemu e avea o se auala saogalemu ma lelei mo le togafitia o le maʻisuka, ma faʻaitiitia ai le maualuga o le suka.

E le gata i lea, o fesoasoani e fesoasoani i le tele o faʻafitauli o le maʻisuka, e pei o le le lelei o le vaʻaia, faʻaogaina o le tino o le tino, faʻaleagaina o le cardiovascular system, faʻaitiitia le puipuiga ma le le lelei o le faʻafouina o paʻu.

I le faʻatasi ai ma togafitiga masani tau vailaʻau faʻamalositino, e fesoasoani le puʻu e faʻataunuʻuina faʻaleleia i le gasologa o le gasegase ma faʻaleleia le lelei o le ola o le tagata maʻi.

O le faʻaaoga lelei o cloves mo le maʻisuka e mafai ona maua atili i le vitio i lenei tusiga.

Clove composition

O le mea muamua na masani ai le tagata mo se taimi umi. O lona manogi lelei ma le manaia o le tofo na mafua ai ona salalau le lauiloa i le kuka ma le fale masani. E ui i lea, e toaitiiti o loʻo nofouta i le faʻamaloloina o lenei laau, lea e moni ona o le vailaʻau faʻapitoa faapitoa.

E aofia ai:

  1. Suavai.
  2. Fiber ma pectin fiber.
  3. Oona, palatini ma gaʻo. 20 g, 6 g ma le 27 g mo le 100 g o oloa, i le faasologa.
  4. Ole suāsusu, caryophyllene, ylangen ma isi.
  5. Alkaloids ma flavonoids.
  6. Aano gaʻo ma gaʻo.
  7. Vitamini o le vaega B (1, 2, 6), PP, A, E, C.
  8. Faʻamatalaga elemene: magnesium, potassium, phosphorus, calcium.

O ia mea taua o mea taua e tatau ona faia ai le laau i le taua faasaga i le "faamai matautia". O ituaiga o le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona avea ma se faaopoopoga sili i togafitiga masani tau fualaau faasaina.

E faʻapefea ona fesoasoani le lauulu i le maʻisuka

Ona o le i ai o le tele o vaega o le ola maloloina, o se togafitiga masani e mafai ona faʻaaogaina ai le tele o faʻamalologa i le tino o le tagata.

O le mea sili ona taua mo le maʻisuka o mea nei:

  1. Ava. Faʻaititia le aofaʻi o le suka i totonu o le toto e maua i le faʻagesegeseina o lona malosi i totonu o le inumaga. Fiber ma le pectin e faʻasaina le kulūkose ma puipuia faʻavavega vave i le glycemia.
  2. Aneti-inflammatory. O le vailaau totoga e faʻamaʻosaʻo atoatoa ai le gaioiga o le histamine, faʻamalositinoina le auala autu o le atinaʻe o le togafitiga.
  3. Faʻauʻau faʻamaʻi.
  4. Antimicrobial. Eugenol e avea o se vaega o mea manogi taatele o se vailaʻau mamana malosi. Alkaloids ma flavonoids o vailaʻau masani. O le tuufaatasiga o nei vaega e puipuia ai le atinaʻeina o siama, lea e taua faapitoa mo tagata mamaʻi e maua i le hyperglycemia faifaipea.
  5. O le vevela i le maʻisuka e sili atu le faʻamaopoopoina o le tino o le tagata maʻi. O le fiber e puipuia ai gaʻo ma mea gaʻo mai le vave faʻavave. O lenei aafiaga e matua taua tele mo tagata o loʻo i ai le faʻalavelave faʻafefe.
  6. Faʻafouina. E totō lelei le tino i le tino ma faʻamaopoopoina faiga faʻasolosolo i le tino.

E faʻapefea ona faʻaaogā siaki mo le maʻisuka?

O le auala e sili ona lauiloa e faʻalauiloa ai meaʻai i se tagata maʻi o le faʻaopopoina lea e pei o le faʻavasega. O loʻo i ai le tele o ituaiga meaʻai gaosi e le mafai ona faia e aunoa ma lena.

E taua tele le aua neʻi faʻaaogaina le faʻaaogaina o le oloa. E i ai sona uiga taua tele, e le o tagata uma e tutusa le fiafia i ipu ma le faʻaopoopoga o na mea taumafa.

Ituaiga 2 maʻisukacloves e aʻafia ai le faʻaaogaina o fua o mea nei:

  • Faʻatau. E tatau ona suʻe le 20-25 omumu ma faʻatumu i le 250 ml o le vai vevela. Faʻailoga mo le 12 itula, faʻalavelave. Inu 1/3 o le tele o le mea inu 3 taimi i le aso 20 minute aʻo leʻi 'aʻai,
  • O se teuteuga o le vevela mo le maʻisuka. 100-150 g o le mea e faʻafefeteina ai le meafaitino matala ua sasaaina i le 300 ml o le vai. Suauu mo le 10 minute i luga o le vevela vevela, ia faʻamalolo. Filu. E taua le 50-100 ml o le vaiinu i le 10 minute aʻo lei 'ai.

O le togafitiga mo togafitiga uma e tutusa - 6 masina. O togafitiga faʻatoʻaga e masani ona sili atu ona sologa lelei, ae umi atu.

Aafiaga e le talafeagai ma faʻailoga

O le mea moni, o le faʻaaogaina o cloves e lelei le toleniina e tagata gasegase. O le natura o le oloa e maua ai se faʻalavelave lamatiaga o ni uiga leaga.

Ae ui i lea, i nisi o gasegase, o mea nei e mataituina:

  1. Sui i le tofo.
  2. Naua, vili, manava manava.
  3. Ootia.
  4. Heartburn

Faʻasolosolo ona faʻaaogaina, o le a faʻaleleia ai le manava o le manava, lea e mafai ona mafua ai le atinaʻeina o faʻafitauli matuia o meaʻai.

Faʻaoʻo i le maʻisuka e le fautuaina mo le faʻaaoga e tagata gasegase i tulaga faʻaleagaina nei:

  • Hyperacid gastritis,
  • Papatitis o le tino poʻo le duodenum,
  • Toto E mafai e le laau ona faateleina le leo o le tagata matua, lea e mafai ona oo atu ai i teteega fou.

O le phytotherapy ma cloves o se tasi lea o le tele o isi vailaau faafomai. O le mea moni, e i ai sona aafiaga lelei i le tulaga o le maʻi ma se "maʻi suamalie". Ae ui i lea, aua le soona manatu i ai ma galo e uiga i vailaau faamaonia.

O le tausia ma le agavaa o le kulukose i le masani e mafai ona ausia i le tuufaatasiga o mea taumafa, togafitiga faaletino, vailaau ma togafitiga e le masani ai togafitiga.

O le a se mea e mafai ona ou kukaina mo le maʻisuka mo le 'aiga o le afiafi?

  • Maʻisuka Nutrition Fundamentals
  • Faʻasologa o aso mo le vaiaso
  • Healthy Dinner Recipes for Diabetics

Mo se maʻisuka ituaiga 2, o le taumafataga e tutusa lava le taua o se taumafataga e pei o le taeao, aua ua maeʻa le lisi o aso taitasi ma e tatau ona saunia ma le faaeteete. I le faaopoopo atu i le mulimulitaʻia o tulafono faʻavae mo togafitiga o meaʻai, e taua tele le tausia o ituaiga o ipu i aso uma ina ia faʻamalosia ai le faʻaosofia o le manaʻo e mulimuli i tapulaa.

Maʻisuka Nutrition Fundamentals

I le maʻisuka ituaiga 2, o le kalori matāʻupu o mea taumafa poʻo mea faʻaaoga e masani ona mafaufau i ai, o latou fuainumera faʻamamafa ua fuafuaina, ma o le taua o meaʻai e auʻiliʻili: o le tele o mea o loʻo iai i protein, gaʻo, gaʻo ma gaosi. Faʻavae i luga o nei tulafono faavae, e mafai ona vave mafaufauina pe o le a le taumafataga o le maʻisuka tatau e tatau ona pei: e aunoa ma ni meaʻai gaʻo ma falai, meaʻai laiti, faatasi ma le tuʻuina atu o aano o manu po o iʻa. Aua nei sili atu le tele o le mea e mafai ona faʻatagaina pe kuka se 'aiga o le afiafi, o loʻo i ai mafuaaga. Muamua, pe a uma se taumafataga o le afiafi, e leai se gaioiga faaletino, ma ua latalata le taimi moe, ma o le mea lea e le aoga ai le tosoina o le manava i ni "mea mamafa" meaai, ina ia aua le afaina ai le maʻi. Lona lua, afai e te mulimuli i le fuainumera masani o meaʻai numera 9 e tusa ai ma le Pevzner, e tatau ona i ai pea le lua o meaai i le afiafi - o se ipu kefir, mo se faʻataʻitaʻiga, poʻo le yogurt, lea latou te fiafia tele.

O le mataupu faavae autu o meaai paleni i le maʻisuka o le vaega o mea taumafa i vaega laiti, aʻo faʻaaloalo i le tele o taumafa taumafa.

I le aotelega, e mafai ona tatou fai atu o le taumafataga saʻo o le a pei o lenei mea: o se vaega itiiti o cereal mai fatu laititi-carb, o se salatisi o fualaau faisua fou, o ni fasi meaʻai po o ni aano o manu, e suia mo le vaiaso faatasi ai ma iʻa e maualalo le gaʻo.

O le isi faamatalaga taua e aafia ai le tele o mea inu o loʻo i totonu o le taumafataga, talu ai e tatau i se tasi ona amanaʻia le mea moni e faʻapea, a maeʻa se taumafataga, o le maʻisuka o loʻo faʻamoemoeina se umi umi o le taimi e aunoa ma se meaai, seia oʻo i le taeao. Ina ia aloese mai le faʻaitiitia o le suka i le toto suka ma puipuia ai le popo i le po, o se taumafataga o le afiafi atonu e sili atu ona maua ai le "umi" gaʻo, ma o le a faasolosolo lava ina gauai i le tino i le taimi o le moe (aemaise lava le moni i le inisalini).

Tuua Lau Faamatalaga