Stevia sweetener: aogā ma faʻalavelave

O Stevia e faia mai i le vailaʻau faʻamaʻi, lea e tele mea aoga ma ua avea o se mea sili ona suamalie i le lalolagi. O loʻo i ai se mea faʻapitoa mole fuamoa e taʻua o le stevioside, lea e maua ai e le laau se suamalie uiga ese.

E le gata i lea, o le stevia e taua tele o le mutia meli. I lenei taimi uma, ua faʻaaogaina togafitiga faʻalaʻauʻau e faʻavasega ai le kulūkose i le toto o le tagata ma puipuia ai le maʻisuka. I aso nei, ua maua e stevia e le gata o le lauiloa, ae o le lautele foi o le faʻaaogaina i le alalafaga taumafa.

Vaega o le Stevia sweetener

O Stevia e sefululima taimi e sili atu le suamalie nai lo le faʻaleleia i taimi uma, ma o le siʻosiʻomaga lava ia, lea e aofia ai le vevioside, e mafai ona 100-300 taimi maualuga nai lo le maualuga o le suamalie. O lenei vaega e faʻaaogaina e le saienisi ina ia mafai ai ona faia se mea suamalie masani.

Ae peitai, e le naʻo le mea e maua ai le manaia lelei o le maʻisuka. O le tele o mea suamalie e faia mai mea masani ma mea faʻafefiloi o loʻo i ai ni mea faʻapitoa.

  • O le mea le lelei o le tele o mea suamalie o le maualuga o kalori o le oloa, lea e afaina ai le soifua maloloina. O Stevia, ei ai le pito i tua i totonu, e taua o se mea suamalie e leai ni meaʻai.
  • O le tele o meaʻai suamalie o le calorie ua iai se mea e le lelei. O le suia o le metabolism o le toto toto, o se faʻaopoopoga taua o le mamafa o le tino. O le suiga masani mo Stevia e leai ni faʻafitauli faʻapitoa, e le pei o analogues. Ua faaalia i suʻesuʻega e le aafia le glucose i le pito i tua, ae o le mea e ese ai, e faʻaitiitia ai le maualuga o le suka i le toto o le tagata.

O le suamalie i nisi o tulaga ei ai se tofo aloaʻia o le ato. Ae ui i lea, i aso nei o loʻo i ai mea manogi e faʻaaogaina le vaega o le stevioside extract.

E leai se tofo i tua, e masani ona faʻaaogaina i le alalafaga taumafa, o loʻo avanoa e fai ma faʻaopoopoga mea taumafa ma e taua o le E960. I totonu o le fale talavai, e mafai foi ona faatauina mai se suauu talitutusa i ni foliga lanu enaena.

O faʻamanuiaga ma faʻalavelave a le Stevia sweetener

O le suiga masani mo Stevia i aso nei e masani ona faʻaaoga i le tele o atunuu ma e iai ni suʻega lelei. O le suamalie ua maua faapitoa lava le lauiloa i Iapani, lea na faaaoga ai Stevia mo le sili atu i le tolusefulu tausaga, ma i le taimi atoa lenei e leai ni aafiaga faʻaalia ua iloa. Sa faʻamaonia e saienitisi i le la, o le suamalie e le afaina ai le soifua maloloina o tagata. I le taimi lava e tasi, o Stevia e faʻaaoga iinei e le gata o se faʻaopoopoga mea taumafa, ae faʻaopoopo foi i mea inu meainu nai lo le suka.

I le taimi nei, i totonu o ia atunuu, o Amerika, Kanata ma le EU latou te le aloaia aloaia le suamalie e avea o se mea suamalie. O iinei, ua faatauina Stevia e avea ma meaʻai faaopoopo. I totonu o le alalafaga taumafa, e le faʻaaogaina le suamalie, e ui i le mea moni e le afaina ai le soifua maloloina o le tagata. O le mafuaaga autu mo lenei mea o le leai o ni suʻesuʻega e faʻamaonia ai le saogalemu o Stevia o se mea manaia masani. E le gata i lea, o nei atunuu e matua fiafia lava i le faʻaaogaina o le eletise maualalo-calories, e ui lava, e ui lava i le faʻamaonia o le faʻaleagaina o nei oloa, e tele naua tupe na faʻaaogaina.

O le Iapani, i le isi itu, ua faamaonia ma a latou suesuega e le o afaina ai le soifua maloloina o tagata i Stevia. Fai mai tagata popoto i aso nei o loʻo i ai ni nai mea suamalie e tutusa ma le maualalo o fua oona. O loʻo i ai i le Stevioside le tele o suʻesuʻega o faʻamaʻi, ma o suʻesuʻega uma e leai ni aʻafiaga i le tino. E tusa ai ma iloiloga, e le afaina ai le fualaau oona, e le faateleina ai le mamafa o le tino, e le suia ai siama ma chromosomes.

I lenei tulaga, e mafai ona tatou iloa le tele o tulaga lelei o le aʻafiaga i le soifua maloloina o le tagata:

  • O Stevia e avea o se mea suamalie e fesoasoani i le faʻaititia o le kalori o meaʻai ma faʻasalaga le faʻaleagaina o le tino. E maualalo le fiaʻai ma maua ai se suamalie suamalie i ipu. O se faʻaopoopoga tele lenei mo i latou e filifili e leiloa le mamafa. E faʻaaogaina foi le vaega i togafitiga o le oona.
  • O le suamalie e le afaina ai le suka toto, o lea e mafai ona faʻaaoga e tagata e maua i le maʻisuka.
  • E le pei o suauu faamamaina masani, o se mea suamalie faalenatura e faʻaaogaina ai le candida. Sugar, i le itu, e avea o se punaoa meaai mo candida parasites.
  • Stevia ma stevioside faʻaleleia le faʻatinoga o le tino puipuia.
  • O le suamalie ei ai lona aoga aoga i luga o le tulaga o le paʻu, faʻamamaina ma toe faʻafouina.
  • O le suamalie faalenatura e taofiofi le taofiofi masani o le toto ma faʻaitiitia ai pe a manaʻomia.

O loʻo i ai i le stevioside ni galuega faʻamaonia, e mafai ona faʻaaogaina i togafitiga o manuʻa laiti e pei o mu, magia ma tuʻimomomo. E fesoasoani i le vave faʻamalolo o manua, faʻateleina o le toto ma faʻaumatia faʻamaʻi. E masani lava, o le vaega o le stevioside e faʻaaoga i togafitiga o siama, fungal infections. O le stevioside e fesoasoani i pepe e faatea ese le tiga pe a tupu o latou nifo muamua, lea ua faamaonia i le tele o iloiloga.

O Stevia e faʻaaogaina e puipuia ai le malulu, faʻamalosia ai le puipuiga o le tino, e avea o se meafaigaluega sili ona lelei i le togafitiga o nifo maʻi. O le upega o le stevsideside e faʻaaoga e sauni ai le Stevia tincture, lea e faʻalavelaveina i le teuteu o le calendula ma le horseradish tincture e tusa ai ma le 1 i le 1. O le vailaau faʻasaina ua fufulu i le gutu e faatea ese ai le tiga ma le suppuration talafeagai.

I le faaopoopo atu i le vaega o le stevioside, o Stevia e aofia ai foi minerale aoga, antioxidants, vitamini A, E ma C, ma suauu taua.

Faatasi ai ma le faʻalauteleina o le faʻaaogāina o mea faʻaaogā faʻasolosolo, faʻaogaina o fuamini, faʻaaogaina o fualaau aina ma fualaʻau, hypervitaminosis poʻo le tele o vitamini i le tino e mafai ona matauina. Afai ua amata ona vevela i luga o le paʻu, ua amata le peʻe, e tatau ona talanoa se fomaʻi.

O nisi taimi e le mafai ona talia e nisi tagata ia Stevia ona o uiga patino o le tino. E aofia ai le suamalie e le fautuaina mo le faʻaaoga i le taimi o le maitaga ma le susu. Ae ui i lea, o loʻo i ai moni lava le vao vavalaʻau o le vavave, lea e manatu o le sugar sili e sui.

O tagata maloloina e le manaʻomia le faʻaaogaina o Stevia e avea ma meaʻai faaopoopo. Ona o le tele o suti i totonu o le tino, ua faʻasaʻo ai le inisalini. Afai e te tausisia lenei tulaga i taimi uma, o le faʻaitiitia o le maualuga o le suka i le tino e mafai ona faʻaititia. O le mea autu i lenei tulaga o le tausisia lea o le masani ma ia aua neʻi faʻafefeina i se mea suamalie.

Le faaaogaina o stevia i meaai

O le suamalie faalenatura ei ai ni iloiloga lelei ma e masani ona faʻaaogaina i le tapenaga o mea inu ma fuamoa fua, i le mea e te manao e faʻamalo ai le tofo. E faaopoopo Stevia i le foma nai lo le suka, faʻaaoga i falaoa meaʻai mo le kuka.

I nisi o tulaga, e mafai ona vevela le vevela. O lenei mafuaʻaga e fesoʻotaʻi ma le tele o Stevia, lea na faaopoopo i le oloa. Ina ia lafoaʻia le tofo oona, e tatau ona e faʻaaoga se vaega itiiti o le suauu i le kuka. E le gata i lea, o nisi o ituaiga o le stevia e maua ai le tofo.

I le faʻaitiitia o le mamafa o le tino, o meainu ma le faʻaopoopoga o le extracti stevioside e faʻaaogaina, e inu i le afiafi o le aoauli ma le 'aiga o le afiafi ina ia faʻaitiitia ai le fiaai ma' ai sina meaʻai. E le gata i lea, o meainu ma se suauu e mafai ona faʻamaʻaina pe a uma se taumafataga, afa itula pe a uma se taumafataga.

Mo le gau o le mamafa, e toʻatele e faʻaaoga le fua o loʻo i lalo. I le taeao, e tatau ona inu se vaega o lauti tina ma Stevia i se manava gaogao, mulimuli ane e le mafai ona e 'ai mo le tusa o le fa itula. I le taimi o le malologa ma le taumafataga o le afiafi, e tatau ona 'ai naʻo meaai maloloina ma meaai masani e aunoa ma ni meaʻai, faʻasao ma falaoamata paʻepaʻe.

Stevia ma le maʻisuka

I le sefulu tausaga talu ai, na aloaia Stevia e saogalemu mo le soifua maloloina o tagata, ma o le soifua maloloina lautele na faatagaina le faaaogaina o le suamalie i meaai. O faʻasolosolo Stevioside ua fautuaina foi e sui ai le suka mo tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2. E aofia ai le suamalie e aoga tele mo gasegase maualuga.

Suesuega ua faaalia ai o Stevia e faʻaleleia aafiaga o le inisalini, e aʻafia ai le metabolism o lipids ma gaʻo. I lenei itu, o le suamalie o se filifiliga sili ona lelei mo le suia o le suka mo le maʻisuka, faapea foi le suia o le suka.

A faʻaaoga Stevia, e taua le faʻamautinoa o le oloa faʻatau e le aofia ai le suka poʻo le fusi. E manaʻomia lou faʻaaogaina o ni falaoa sefe e faʻataunuʻu saʻo ai le fua ole fua ole laʻau. E tatau ona manatuaina e oʻo lava i se suka masani e suitulaga ma se faʻaaoga ma le le talafeagai e mafai ona afaina ai le soifua maloloina o le tagata ma faateleina le kulukose o le toto.

Mauaina o le suamalie

E mafai ona faʻatau sau sui sui mo Stevia i le aso i soʻo se falemaʻi poʻo se faleoloa i le initaneti. O le suamalie ua faatauina atu e avea o se vaega o le stevioside i le paʻu, vai, po o luga o laulaau mamago o se vailaau togafitiga.

Paʻu paʻu e faʻapipiʻi i lauti ma isi ituaiga vai. Ae ui i lea, o nisi o toesea ua leva ona solo i le vai, o lea e tatau ai ona e faʻaosoosoina le inu.

O le suamalie i foliga o se vai e faigofie ona faʻaaoga i le sauniuni o ipu, sauniuniga, meaʻai. Ina ia saʻo le fuafuaina o le aofaiga manaomia o Stevia ma ia le faia ni mea sese i tulaga, e tatau ona e faʻaaogaina faatonuga i le afifiina mai le kamupanī. E masani lava, o le fua o le Stevia i se sipuni o le suka masani o loʻo faʻaalia i luga o le suamalie.

Aʻo faʻatau Stevia, e taua le faʻamautinoa o le oloa e le o aofia ai nisi faʻaopoopoga e ono afaina ai le soifua maloloina.

Tala faasolopito

Mo se taimi umi, o le sugarcane na avea ma puna o le suka. Sa galulue faifeau i le faatoaga ina ia mafai ai e tagata Europa ona togafitia i latou lava i suamalie.

O le monopoly na malepelepe na o le taunuu mai o suka beets i luga o le maketi pele. I le taimi nei, i Amerika Tutotonu ma Amerika i Saute, na maua ai se laau o ona laʻau e suamalie.

O le sailiga e aofia ai le Swiss Moses Giacomo Bertoni, o le sa avea ma Kolisi o Agronomy i le laumua o Paraguay. I le mavae ai o le 12 tausaga, i le mauaina o se laau e avea o se meaalofa (ma e le o lau vevela, e pei ona sa i ai muamua), na mafai e le saienitisi ona faamatalaina se ituaiga fou o le stevia ma maua mai se vaega mai.

O le natura natura o Stevia e le sili: o mauga maualuga i le tuaoi i le va o Pasila ma Paraguay. Ae ui i lea, o le laau e faigofie lava ona maua aʻa ma le tausiga talafeagai ma e maua ai le tele o seleselega. I se tau le lelei, e tupu aʻe le stevia e pei o le tausaga, e tatau ona totō le laau i tausaga taʻitasi. E ui lava, o le setiina o se sini, e mafai ona e ola aʻei totonu o se lauʻeleʻele poʻo luga o se windowsill. Pe a faʻaleleia, e faigata ona ola le stevia mai fatu, mo le faʻaleleia latou te faʻaogaina ai le laau vegetative - taʻavale.

O mea suamalie faalenatura e masani ona faʻaaogaina i Iapani, i le Iunaite Setete, o le stevia o loʻo faʻatulagaina e avea o se faʻaopoopoga mea taumafa (e le ova ma le aspartame masani i ai). E le gata i lea, o le stevia e sili ona lauiloa ma e manaʻomia i atunuu o Asia i Sasae, Isaraelu, Amerika i Saute, Saina, ma le itu i saute o Rusia.

O se laau tulagaese, poʻo pe faapefea foi ona suia le suka

O Stevia e faʻaaogaina e suitulaga i le suka ona o lona vailaʻau oona:

  • stevioside o se glycoside o loʻo aofia ai se vaega e le o le carbohydrate ma se glucose carbohydrate. O loʻo faʻapipiʻi mai i lau laau i le tolusefulu o le seneturi talu ai, o le anotusi e oo atu i le 20% o le mamafa o le mamafa. E i ai sona tofo oona.
  • Rebaudiosides A o vailaʻau e maua ai le suamalie lelei, e tele taimi e sili atu le maualuga nai lo le suka. 1 g o le vailaʻau e vaʻaia ma faamamaina pe a uma ona maua le suʻega, toe suia i le 400 g suka.

Stevia Benefits

O le kalori mea o le suka e maualuga tele - 400 kcal mo le 100 g o le oneone. O le glucose maualuga e avea ma gaʻo, lea e mafua ai ona faateleina le mamafa o le tino ma, ma le tele o le faʻaaogaina o le oloa, i le gaʻo.

E ese lava, e taua le taʻua o tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka. I le maʻisuka, o le maualuga o le kulukose o le toto e matautia e le gata mo le soifua maloloina, ae mo le ola o le maʻi.

Mo le maʻisuka ma tagata o loʻo tauivi tele, o loʻo maua ai le suka suka:

  1. Aspartame (E951), peleina e Tagata Amelika, e 150-200 taimi e sili atu le suamalie nai lo le suka, ei ai le maualalo o le kalori i le 4 kcal / g, ua faʻaumatia pe a vevela ma e le talafeagai mo le suamalie o lauti,
  2. Sodium cyclamate (E952), 30-50 taimi e sili atu le suamalie nai lo le suka masani. O suʻesuʻega ua faʻaalia ai o le cyclamate e mafua ai le kanesa i atunuʻu faataitai, ae e leʻi faʻaaliaina o le a iai sona aʻafiaga i le tino. Ae ui i lea, o le vailaau o loʻo lisiina e pei o tulaga tauatorogenic ma ua faʻasaina mo le faʻaaogaina i le taimi o le maitaga, aemaise i le uluaʻi tausaga muamua. Faasaina mo le faʻaaogaina i le Iunaite Setete,
  3. Nai lo le suka, saccher (E954) faʻaaogaina o se maʻisuka oloa. O lona gaosiga i tausaga talu ai ua matua faʻaititia. Saccharin, pe a faaopoopoina i meaʻai ma mea inu, e maua ai se tofo le lelei, i le faaopoopo atu, e taofia ai le tuputupu aʻe o le fualaau oona aoga ma puipuia ai le ave o le biotin (vitamini H), lea e talafeagai mo le tuufaatasia o enzymes, collagen, ma le faatonutonuina o le faaliliuina o carbon dioxide.

Faʻatasi ai ma vailaʻau, e faʻaaogaina ai le suamalie masani - xylitol, sorbitol, fructose, ae o lo latou faʻataunuʻu caloric e feeseeseaʻi mai le suka.

O le kalapu autu o le fatu na maua e stevia herb e matua maualalo le kalori. E leai se mea e maua mai le calorie, ae mafai ai ona faʻaaogaina mo le paʻu o le mamafa.

O Stevia leaves o loʻo maua ai vitamini, minerale, aminoxylates, suauu taua, bioflavonoids ma isi vailaʻau e faʻamatala ai aoga o le laau.

Mea aoga o stevia:

  • e maua ai se lagona o le vave osofaʻi ma taofia ai meaʻai,
  • afaina e le tino e aunoa ma le inisalini,
  • faʻaitiitia le toto kullukose
  • faʻasologaina faiga faʻavae i le tino,
  • e puipuia ai le teuina o le cholesterol i puipui o toto toto,
  • faʻamaonia le faʻafefeteina,
  • faamautu le toto maualuga ma puipui le myocardium,
  • faʻaosofia le faʻaogaina o le tino
  • e iai faʻataʻitaʻiga antibacterial.

Stevia papa

O se auala talafeagai ma le aoga o le faʻasaʻolotoina o le pito i tua o papa maʻa. O le tasi lanu suamalie e suitulaga i le sipuniti o suka, e aofia ai le 0.7 kcal. Erythrinol polyhydric alcohol e maua mai ai le suamalie faaopoopo, o le mea e sili ona lelei. E iai vitamini ma elemene.

O pills e faʻatagaina mo tagata e maua i le maʻisuka ma le vevela o le toto, latou te faʻamaonia le maualuga o le kulukose o le toto, faʻaitiitia le toto maualuga, e faʻaalia mo le le mautonu o le gastrointestinal tract ma mo le faʻasalaga o gasegase o le tino.

Ua solo lelei nei maa ma ua faʻaaogaina e faʻamalie ai meainu ma ipu i kuka.

Faamalologa lauti

Phytotea Crimean stevia - o se oloa faʻapitoa e aofia ai mea e sili atu i le 50 mea aoga: amino acids, vitamini, elemene, beta-carotene, pectins ma isi.

E aveese e Tea radionuclides ma masima o mamafa mamafa mai le tino, faʻamalosia ai le puipuiga o le tino, faʻaitiitia le toto glucose ma le cholesterol maualuga, toto maualuga. O laʻau felafolafoaʻi ei ai le suamalie suamalie ma e le o manaʻomia le suālaʻau faaopoopo ma le suka. Mo le sauniuniga o le inu 1 tsp. sasaa lau lau vevela, 2 l o vai inu ma selesele mo le 5-7 minute. O laʻau e mafai ona faʻaaoga e fai ma sui o le suka i isi mea gaosi. Stevia e taofia le manava mo se taimi umi, rosehip, chamomile e mafai ona faaopoopo i le ti, chicory i kofe.

Selu mo le fiafia

O le sukalati ma le stevia o se tasi lea o filifiliga mo le maualalo o kalori ma togafitiga maloloina. O lona kalori o le 460 kcal mo le 100 g o oloa. E leai se suka, ae o le probiotic inulin o se vaega. Faafetai ia te ia ma le vevela, ua faaitiitia le maualuga o le suka i le toto, o le cholesterol levels e masani.

O le tele o iloiloga o loo faailoa mai ai le lelei o lenei suamalie e ese mai i le sukalati masani. I falemaʻi falemaʻi maloloina e mafai ona e mauaina lau sima ma le stevia faatasi ai ma le faaopoopoina o mati, apricots mago, almonds ma walnuts.

Stevia sweetener: iloiloga ma le afaina o le stevioside

O Stevia e faia mai i le vailaʻau faʻamaʻi, lea e tele mea aoga ma ua avea o se mea sili ona suamalie i le lalolagi. O loʻo i ai se mea faʻapitoa mole fuamoa e taʻua o le stevioside, lea e maua ai e le laau se suamalie uiga ese.

E le gata i lea, o le stevia e taua tele o le mutia meli. I lenei taimi uma, ua faʻaaogaina togafitiga faʻalaʻauʻau e faʻavasega ai le kulūkose i le toto o le tagata ma puipuia ai le maʻisuka. I aso nei, ua maua e stevia e le gata o le lauiloa, ae o le lautele foi o le faʻaaogaina i le alalafaga taumafa.

O le a le tele o se mea suamalie i le stevia - tau i falemaʻi

Stevia (mutia meli) o se ituaiga o laau e ola lelei i Amerika Tutotonu. E aofia ai le silia i le 200 ituaiga o vao ma vao.

Talu mai aso anamua, o nisi o ona ituaiga na faʻaaogaina i meaai. I tausaga talu ai nei, o le stevia, o se suamalie masani, ua toe taulai atu i manaoga o se taumafataga maualalo.

I le taimi nei, o le laau o loʻo faʻaaoga lelei i le salafa o le lalolagi e avea o se faʻaopoopoga o meaai masani. E avanoa Stevia i tagata uma, e faʻaaoga nai lo le suka e saunia ai ipu ma meainu eseese.

Vailaau faʻamaʻi

O le mea autu o le stevia o lona tofo suamalie. O lenei mea masani e 16 taimi e sili atu ona suamalie nai lo le faamamaina, ma o le vailaʻau e 240 taimi e suamalie.

E le gata i lea, o le kalori matāʻupu o le mutia e laʻititi lava. Mo le faʻatusatusaga: 100 g gaʻo e 387 kcal, ma o le aofaiga tutusa o stevia e na o le 16 kcal. O lenei laau ua faʻaalia mo le faʻaaogaina e tagata o loʻo fia maua.

Stevia o se punavai tulaga ese o vitamini ma isi vaega o taumafa. E aofia ai:

  • vitamini: A, C, D, E, K, P,
  • Minerale: iron, iodine, chromium, selenium, sodium, phosphorus, potassium, calcium, zinc,
  • pectin
  • amino acids
  • stevioside.

I lenei tulaga, o le faasinomaga o le faasinomaga o le laau e leai se mea. O le mea lea e avea ai ma se mea suamalie lelei mo tagata ei ai faʻalavelave faʻalavelave.

Pe a faʻaalia i le maualuga o le vevela, e le faʻaumatia meatotino a stevia. Faafetai i lenei mea, e mafai ona faʻaaogaina mo le sauniaina o ipu vevela ma meainu.

O faʻamanuiaga ma faʻamaʻi o le suka masani

O Stevia e le gata o se tofo tulaga ese - e maua ai pea le tele o aogā i le tino.

O le laau e aofia ai le tele o antioxidants e fesoasoani i le faafouga o le cell, le faʻamavaeina o radionuclides, ma faʻamamāina le tino o masima o metale mamafa.

O le gase e faʻagesegeseina ai le atinaʻeina o tino, e leaga uma ma leaga. O loʻo faʻaaogaina e antioxidants le stevia o se meafaigaluega mataʻituina.

O le laau e faʻaaogaina e gaosia ai kulimi ma gel mo paʻu matutua. O le togavao e fesiligia e taofia ai le vave faʻavalea o le paʻu, ma faʻaleleia ai le tulaga o lauulu ma fao.

Stevia e faaosofia ai le gaosia o nisi o hormones, o le mea lea, o le gaioiga o le endocrin system e faʻaleleia. O lenei vao e aoga tele mo tamaloloa ona e faʻapupulaina le malosi ma le libido.

O le laau ua faʻaalia mo le faʻaaogaina i tagata e maua i faʻamaʻi o le cardiovascular system.

E mafua lenei ona o le maualuga o le potassium i totonu o lona tuufaatasiga. O lenei mineral e faʻamalosia ai le fatu ma le puipui o le toto.

O le faʻaaoga masani o le stevia e fesoasoani e aveese ai le cholesterol mai le tino, o le mafuaaga lea o le atiaʻe o le atherosclerosis. O le isi laau e faʻamautuina le toto maualuga. O le faʻaaogaina o le stevia e fesoasoani e aveesea ai nisi o amio leaga: ulaula, vaisu i le ava malosi ma le suamalie.

O le mutia meli e iai sona aafiaga lelei i le gataifale o le tagata. Afai e te inuina le lauti, lemonade poʻo se isi vai inu faʻatasi ma lenei suamalie masani ina ua maeʻa taumafataga taʻitasi, e mafai ona e faʻaleleia le faʻalaumalieina ma vave faʻavaveina faiga faʻavae.

E faamama e Stevia le tino o toxins ma toxins. O lenei mea e mafua mai i mea o loʻo i ai i lona tuufaatasiga o le polysaccharide - pectin aoga.

O le laau o loʻo i ai se faʻamaʻi manuʻa, aʻafiaga faʻasaina ma le faʻaleagaina o aʻafiaga. E faʻaaogaina e togafitia ai manua ma maʻi pipili o le oral vevela, maʻi paʻu ma mycoses.

O le mutia e aoga foi mo le togafitiga o maʻi o le tino. O loʻo i ai sona malosi faʻamoemoe, lea e mafai ai ona e faʻaipoipo i le bronchitis. O le taimi masani o le stevia e faʻaleleia ai le faʻaogaina o le tino.

Tea, kofe poʻo se vaiinu faʻatasi ma le mutia meli e faʻaolaina, faʻaleleia ma faʻaleleia lagona. E faʻaleleia atili ai le toto i totonu o le faiʻai. Faafetai i lenei aoga aoga, e mafai ona e aveesea le le fiafia, o le moe, o le vaivai ma vaivaiga. O le laau foi e faateleina ai galuega puipui o le tino.

O Stevia e le gata ina aoga, ae e afaina foi. E le fautuaina e ave i luma o le hypersensitivity ma le faʻamaoniga, faʻapea foi ma le taimi o le maitaga ma le lactation. O le laau e leai se isi faʻamaʻi faʻamaonia. E na o tagata matutua e mafai ona faʻaaogaina.

O fea e faʻatau ai se mea suamalie?

E mafai ona faʻatau mai Stevia i le mago, palapala, paʻu.

O loʻo avanoa foi i le fuga o le siva.

E tatau ona maitauina o le paʻu ma le papala e le o le mutia o le meli, ae o lona toesea. E masani lava, o ia oloa e aofia ai suamalie suamalie, meaʻai, lanu ma isi mea faʻaopopo. O faʻamanuiaga o nei oloa tau fale talavai e itiiti lava.

O Stevia i le foliga o se paʻu ua faʻalauteleina, talu ai o se vevela faamamaina e aunoa ma ni faʻaopoopoga. Faʻaaoga lelei lenei oloa ma i se mea itiiti.

E maua mai se siva e ala i le fufuluina o le laulauina o laulaau i se tulaga mafiafia. O ia foi e matua gauai atu i ai. E mafai ona faʻatauina lenei suātini i falemaʻi ma faleoloa faʻapitoa faʻapitoa i luga o le upega tafaʻilagi.

O le a le tele o le tau o vao ma stevia?

E taua le iloa! Faʻafitauli i le maualuga o le suka i le gasologa o le taimi e mafai ona oʻo atu ai i le tele o faʻamaʻi, e pei o faafitauli i le vaʻaia, paʻu ma lauulu, maʻi o le tino, gangrene ma faʻamaʻi pipisi! Na aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻamautuina a latou gaʻo fiafia ...

O lenei vaiinu e le faʻateleina ai le suka toto, ma o ona vaega e fesoasoani e faʻasaʻo le kulūkose i totonu o le tino. E faʻasaina le mamafa, faʻasaʻo le vaivai. O le tau masani o laʻau tila i falemaʻi mai le 70 i le 100 rubles.

E mafai ona faʻaaoga Stevia i meaʻai mo le maʻisuka, talu ai e le faʻateleina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

E uiga i aoga ma mea leaga o le stevia i le vitio:

Stevia o se oloa uiga ese lea e sui ai le suka. Faʻamatalaga o lenei laau i le taumafataga, e manaʻomia ona e mataʻituina lelei le tali a le tino.

Afai ei ai se tasi le le faapalepale i le mutia, faʻaalia i le tulaga o se mea e le lelei ai meaʻai ma meaʻai, o lona faʻaaogaina e tatau ona faʻaumatia. Aʻo leʻi faʻaaogaina stevia, e tatau ona faʻatalanoa se tagata tomai faapitoa.

Toa suavai manaia a le stevia: faʻapefea ona faʻaaoga nai lo le suka?

O le mamafa o tagata ma tagata gasegase e faʻaleagaina ai le tino e masani ona suitulaga i le sugar stevia.

O le suamalie e faia mai mea masani masani, o mea faʻamalolo na mauaina i le 1899 e le saienitisi Santiago Bertoni. E sili ona aoga mo le maʻisuka, pei aumai le glycemia i mea masani ma puipuia ai oso oso faafuasei i le kulūkose.

Pe a faatusatusa i suamalie suamalie pei o le aspartame poʻo le cyclamate, o le stevia e toetoe lava leai ni aʻafiaga. I le taimi nei, o lenei suamalie e masani ona faʻaaogaina i falemaʻi ma falemaʻi.

Avanoa Suamalie

O le mutia meli - o le vaega autu o le suamalie stevia - na sau ia i matou mai Paraguay. O lenei ua tupu i le toetoe lava o tulimanu o le lalolagi.

O lenei laau e sili atu ona suamalie nai lo le masani ona faʻamamaina, ae i calories e sili atu ona itiiti i ai. E sili atu ona aoga le faʻatusatusaina: 100 g o suka e aofia ai le 387 kcal, 100 g o le green stevia - 18 kcal, ma le 100 g suia - 0 kcal.

Stevioside (o le vaega autu o le stevia) e 100-300 taimi e suamalie pei o le suka. Pe a faatusatusa i isi suamalie masani, o le suka e suia i le fesili o le calorie-e leai se totogi ma suamalie, lea e mafai ai ona faʻaaogaina mo le paʻu o le mamafa ma le maʻi o le pancreatic. E faʻaaoga foʻi le stevioside i le alalafaga taumafa. O lenei fesoasoani faaopoopo ua taua o le E960.

O le isi vaega o le stevia o lona le auai i le metabolism, o lea e le afaina ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O lenei meatotino e mafai ai e oe ona ave se mea suamalie i meaai mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. O le mea autu o le fualaau faasaina e le maua ai le hyperglycemia, e faʻateleina le gaosiga o le inisalini ma fesoasoani e pulea le mamafa o le tino.

O nisi taimi e gasegase ai e tagata gase se tofo faapitoa o se sui, ae o le au gaosi vailaau faʻaonaponei o loʻo faʻaleleia pea le fualaau faasaina, faʻamalo lona tofo.

Le lelei aoga o le ave stevia

O le suamalie stevia i lona tuufaatasiga o loʻo i ai mea e gaosia ai le malosi, lea e mafua ai sina aafiaga itiiti. Talu ai ona o lenei meatotino, o le suka e suitulaga i le togafitiga o faʻamaʻi bronchopulmonary.

Stevia e faʻaosoina le gaosiga o enzymes digestive ma hormones, ma o le a faʻaleleia le faagasologa o le faʻapalapala. E le gata i lea, o le suamalie e faʻaaogaina o se diuretic mo faʻavavega eseese. Pe a ave ni taʻavale, o le paʻu o le paʻu e toe foʻi i le masani ona o se faʻaopoopoga o lona malosi.

Flavonoids o loʻo i ai i le mutia o le meli o ni vailaau faʻamaoni e faʻateleina ai le tetee o le tino i vailaʻau eseese ma faʻamaʻi pipisi. E le gata i lea, o le stevia e iai sona aafiaga aoga i luga o le cardiovascular system. O le faʻaaoga masani o le suamalie e faʻaleleia ai le toto, faʻamalosia le puipui o lapisi, ma puipuia ai le faʻavaeina o paʻulalala ma paʻu toto.

O fualaau faasaina e aofia ai le anoanoai o suauu taua. Latou te tauʻave faʻamaʻi, maua ai aʻafiaga, faʻaleleia le faʻatinoina o le mea e gaosia ai meaʻai ma le mea e fai ai le biliary.

Ae ui i lea, e mafai ona lagona e se tasi se aafiaga aoga pe a fai e ave e le tagata le 500 mg o le suamalie i le tolu taimi i le aso.

I le faaopoopo atu i le lisiina o meatotino lelei o vaega taʻitasi o le stevia, e tatau ona maitauina o lenei fualaau faasaina ua faamatalaina e:

  • o le i ai o se aafiaga antibacterial e iloagofie ai le suamalie mai le suka masani, lea e fesoasoani i le atinaʻeina o le microflora le lelei, o le stevia e fesoasoani e aveesea le candida, lea e mafua ai faʻamaʻi o le candidiasis (i se isi faaupuga, gaugau),
  • zero calorie content, taste sweet, normalization of glucose concentration and solubility lelei i le vai,
  • ave sina tootoo, ona o le maualuga o le suamalie,
  • lautele e faʻaaogaina mo faamoemoega o meaʻai, talu ai e le aʻafia vaega o le stevia i le maualuga o le vevela, alumalis poʻo meaola.

E le gata i lea, o le suamalie e saogalemu mo le soifua maloloina o le tagata, aua o le gaosia o le suka, e naʻo se faavae masani e faʻaaogaina - o lau o le mutia meli.

Faailoga ma le faʻailoga

O se tagata soifua maloloina e mafai ona faaopoopo le stevia i lana taumafataga i totonu o le mafaufau, lea e le mafai ona faia i togafitiga o le maʻisuka ma isi maʻi.

Muamua, e tatau ona e faʻatalanoa lau fomaʻi o le a fautuaina se mea suamalie e sili ona fetaui mo le tagata maʻi.

O le suauu stevia e faʻaaogaina mo ia faʻamaʻi ma togafitiga faʻaleagaina i le tino:

  1. inisalini-e faalagolago i le maʻisuka ma e le o le inisalini e faalagolago i le maʻisuka,
  2. mamafa ma le itumalo 1-4 tikeri,
  3. togafitiga o faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi pipisi,
  4. maualuga o le cholesterol maualuga ma hyperglycemia,
  5. faʻamaʻi maʻi, dermatitis ma isi pathologies o le paʻu,
  6. togafitiga o le gaioiga o le gaioioiga i le galuega a le vaega o meaʻai, e aofia ai o faʻamaoniga o le maʻi o le tino, gastritis, faʻaitiitia le gaioiga o le enzyme digestive,
  7. afaina o le lauroid gland, fatugaʻo ma le pancreas.

E pei o isi fualaau faasaina, o le stevia ei ai se lisi faapitoa o le faʻamaonia, lea e mautinoa lava e te masani ai. E faasa ona fai se sui mo:

  • Faʻasalaga taʻitoʻatasi i vaega taua o le vailaʻau.
  • Arrhythmias.
  • Faʻasaʻo maualuga poʻo le faʻasalalauga.

I le mea e le faʻaleagaina ai lou tino, e tatau ona e mulimulitai i le metotia. A leai, o le hypervitaminosis (o le tele o vitamini) e mafai ona atiaʻe, lea e mafua ai faʻamaoniga e pei o le paʻu o le paʻu ma le paʻu.

I le taimi o le maitaga ma le lactation, e sili ona lelei le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi aʻo leʻi faʻaaogaina se suauu. O lenei mea o le a puipuia ai le soifua maloloina o le tina ma le tama i le lumanaʻi.

O le 'ai pea i le stevia mo tagata soifua maloloina e leaga foi, aua e taʻitaʻia ai le faateleina o le gaosiga o le inisalini. O le inisalini e mafua ai i le toto mafua ai le hypoglycemia, lea e aʻafia foi i taunuuga.

Vaega o le mauaina mo le paʻu o le mamafa ma le maʻisuka

Aʻo leʻi faʻaaogaina le suamalie, e tatau ona e faitauina ma le faʻaeteete faatonuga mo le faʻaaogaina.

Talu ai ona o le oloa o loʻo i ai i ni pepa, mea inu, taga lauti ma lau vevela, e matua ese lava le atunuʻu.

Le ituaiga o suka e suiaFaʻasologa
Laʻau vevela0.5g / kg mamafa
Fia0.015g suia le 1 pusa ipu suka
Pills1 laulau / 1 tbsp. vai

I totonu o le fale talavai e mafai ona e faatauina mai le suamalie o le stevia masani i laulau. O le tau o meaʻai e tusa ma le 350-450 ruuga. O le tau o le stevia i le suavai (30 ml) e eseese mai le 200 i le 250 rubles, laʻau matutu (220 g) - mai le 400 i le 440 ru.

I le avea ai o se tulafono, o le ola ola o ia tupe e 2 tausaga. E teuina i le vevela e oo atu i le 25 ° C i se nofoaga e le mafai ona avanoa mo tamaiti laiti.

O le fesuisuiai o aso nei e le o se mea sili ona lelei: o le le maloloina o le meaai ma le maualalo o le tino e aafia ai le tino o se tagata. O le mea lea, pe a aveesea le mamafa, e masani lava ona faʻaaoga le stevia sweetener i le laulau.

O lenei mea faigaluega e sui ai le masani masani, lea e tau atu i le faaputuputuina o gaʻo. Talu ai ona o loʻo aʻafia le gataifale i totonu o le vaega o meaʻai, o le fuainumera e toe foʻi mai i le masani pe a fai sauniga faaletino.

E mafai ona faaopoopo Stevia i ipu uma. O nisi taimi e mafai ona e faia se tuusaunoaga, mo se faʻataʻitaʻiga, ia 'ai nisi mea "faasaina". O lea, pe a tao tao pe tao tao, e tatau foi ona e faaopoopoina le suamalie.

E tusa ai ma se suʻesuʻega talu ai nei e se tasi o fale suesue a Moscow, o se mea suamalie faalenatura e masani ona fesoasoani e faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O le faʻaaoga masani o le mutia o le meli e puipuia mai ai faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi i le glycemia. O Stevia e fesoasoani e faʻaosofia ai le faʻalauteleina o le tino, ma faʻaleleia ai le tulaga ma le lelei o le olaga.

O faʻamatalaga e uiga i le vailaʻau o loʻo faʻafefiloiO le tele o tagata e fai mai e manaia, e ui lava i le oona, tofo. E le gata i le faaopoopoina o le stevia i meainu ma pusi, e faaopoopo foi i siama ma jam. Mo lenei mea, o loʻo i ai se laulau faʻapitoa ma saʻo sao o le suauu.

SugaPaʻu laulaʻau palapalaSteviosideStevia Liquid Extract
1 tsp¼ tspI le pito o le naifi2 i le 6 matū
1 tbsp¾ tspI le pito o le naifi1/8 tsp
1 tbsp.1-2 tbsp1 / 3-1 / 2 tsp1-2 tsp

Stevia avanoa avanoa

E masani ona faʻaaoga Stevia mo faamoemoega o le gaosiga, o lea e taua ai le iloa pe faʻapefea ona fai lelei.

O le mea lea, pe a faʻasaoina fualaau aina po o fualaau faisua, e lelei tele le faʻaaogaina o lau lau. Ina ia saunia compotes, o le mutia o le mutia o le meli e vave faʻapipiʻiina aʻo leʻi lolaina apa.

E mafai ona teuina mea mataʻu i se nofoaga malulu mo le lua tausaga. I le faʻaogaina o lenei mea faʻaaogaina, faʻaogaina o vailaʻau faʻasoifua maloloina, mea laiti ma teuteuga e faia:

  • O le afaina o se mea suamalie lea e faaopoopo i lauti, kofe ma pusa. Ina ia saunia, o lau ma vai inu ua ave i se fua faatatau o le 1:10 (mo se faataitaiga, 100 g i le 1 lita). Ua faʻafefiloi le paluga mo le 24 itula. Ina ia faatelevave le taimi o gaosiga, e mafai ona e faʻafefete le fusi mo le 50 minute. Ona sasaa lea i se atigipusa, toe faaopoopo le tasi le lita o le vai i laulaau o totoe, ona toe vevela lea i le vevela mo le 50 minute. O le mea lea, e maua ai se tikeri lona lua. O le mea muamua ma le aʻoga lua e tatau ona faʻamamaina, ma o le mea e faʻaaogaina ua saunia mo le faʻaaogaina.
  • O lea mai laulaau o le mutia meli o se mea aoga tele. I luga o se tioata o le kuka vai e ave le 1pp. otaota mago ma sasaa suavai suamalie. Ma, mo le 5-10 minute, o le lauti ua tumu ma inu. I le 1 lepp. Stevia e mafai ona faaopoopo le 1 tsp. lanumeamata po o le uliuli.
  • Stevia syrup e faateleina ai le puipuiga ma le maualalo ole toto toto. Ina ia saunia se vailaau faasaina, e tatau ona e faia se fusi teuteuina ma faʻaalu i luga o le vevela vevela poʻo totonu ole vai vai. E masani lava ona vevelaina seia oʻo ina faʻaleleia se pa'ū o le faʻafefiloi. O le mea e maua mai ai o loʻo i ai le aʻafiaga o le antibacterial ma le antisepic. E mafai ona teuina mo le lua tausaga.
  • Kuki ma se mea suamalie. O le ae manaʻomia ni mea e pei o le 2 tbsp. Flour, 1 tsp. Stevia infusion, ½ tbsp. Susu, 1 fuamoa, 50 g pata ma masima e tofo ai. E tatau ona fefiloi le kulimi i le afu, ona faaopoopo lea o mea o loʻo totoe. O le paluga o lo o tapunia ma taamilo. E tipiina i ni fasipepa ma tao, taofi le vevela o le 200 ° C.
  • Kuki ma le stevia. Mo le suega, 2 tbsp. O le falaoamata, 1 le fuamoa, 250 g pata, 4 tbsp. vailaʻau o le stevioside, 1 tbsp. vai ma masima e tofo ai. O le paluga o lo o taamilo, o ata ua vavae ese ma lafo i le ogaumu.

E le gata i lea, e mafai ona e kuka fugalaau fugalaau ma stevia. Mo le kukaina, e te manaʻomia le 1 lita o vine, 250 ml o le vai ma le 50 g o le gaʻo o le stevioside. E tatau ona sasaa i le pusa fafie, ma sasaa ai le afu vevela ma pasteurized mo le 10 minute.

O le a talanoa tagata tomai faapitoa e uiga i le stevia i le vitio i lenei tusiga.

Faʻailoa lau suka pe filifili se kenera mo fautuaga. Suʻeina. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua.

Stevia nai lo le suka mo le paʻu mamafa

O le a se mea e te iloa e uiga i le aoga masani ma le natura o suka - stevia? O lenei vaovao e manaia le tofo e mafai ai ona e faʻaaogaina e avea o se mea suamalie lautele.

O se sailiga moni mo le maumau o mea mamafa na maua i Central ma Amerika i Saute. O iina, mai aso anamua, sa faaopoopoina i vai masani a tagata tagatanuʻu moni - paaga. O laulaau suamalie na gaosia i le lauti tila ma avatu ai lona tofo.

Sa iloa e tagata Europa e uiga i lenei laau matagofie i le amataga o le 20 seneturi.

Aisea ua avea ai stevia ma se tasi o mea sili ona suamalie? O le laʻau lauiloa e aofia ai glycosides e faʻaopoopoina ai le suamalie i laulaʻau ma faʻaaogaina i le lalolagi atoa. E sili ona lauiloa i le maʻisuka.

O le lisi o aoga aoga o lenei laau e lautele: o lona faʻaaoga masani e fesoasoani ai i le faʻasaʻoina o le ate, ei ai lona aafiaga faʻasolosolo i le togafitiga o le maʻi o le peptic ma faʻaleleia le gaioiga.

I se upu, o se mea moni lenei mo i latou oe filifili e 'ai le ola maloloina ma le lelei, faʻagaloina le suka.

O lenei vao e aofia ai sina mea itiiti lava calorie - na o le 4 kcal mo le 100g. Mo le faʻatusatusaga, o le kalori matāʻupu o mea sili ona fiafia i ai tagata uma poʻo le suamalie suamalie e 375 kcal mo le 100g. Aʻo latou fai mai, lagona le eseesega - o lenei faʻaopoopoga e le gata o se mea lelei, ae e matua le afaina lava i la tatou ata.

Mea aoga o stevia

O le lelei o lenei mea totino ua avea ai ma se tasi o mea sili ona lauiloa o le suka. Seʻi mafaufau: i le tuufaatasiga o nei lau - o se faleteuoloa atoa o vitamini (C, E, A, B, PP) ma elemene o loʻo maua. Sa i ai se nofoaga mo suauu taua, glycosides, siaki, fuluula, magnesium, potassium, chromium, calcium.

E faʻapefea ona avea se mea lelei suamalie e lelei mo lo tatou soifua maloloina?

O vao masani e fesoasoani e faamama le tino, aveesea toxini ma toxins mai ai.

O vailaau oona o loʻo i ai i totonu o lenei suamalie masani e mafai ona faʻagesegese le faagasologa o le matua ma faʻaosofia ai le toe faʻafouina o le cell, faʻaleaga faʻamalolo saoloto ma puipuia mai le oncology.

Stevia pectin faʻaleleia le vaega o meaʻai ma faʻamalosia le gaogao lelei.

O lenei vao e fesoasoani i le faʻasaina o le toto ma faʻamalosia ai le loto ma puipui o le toto.

O le suamalie faalenatura e le faʻagesegeseina ai faiga faʻavae, ae faʻavavevave le gataifale, lea e fesoasoani i le faʻaitiitia o le mamafa o le tino.

Faʻaauau le faʻaaogaina o le stevia e faʻatagaina e oʻo lava i le maʻisuka - o laʻau o lenei laau e fesoasoani e faʻaumatia ai se naunau malosi mo lauusiusi.

O le suamalie faalenatura e aveesea le cholesterol mai le tino, e oʻo atu ai i le fausia o paʻu i totonu o vaa, ma faaitiitia ai le lamatiaga o le atherosclerosis.

Rutin e tausia le soifua maloloina o capillaries, puipuia ma faamalosia sulu o le tino.

Stevia e faʻamaonia le tafe o le cerebral ma faʻaleleia le mafaufau.

O le isi faʻaaogaina o lenei mea suamalie masani o se faʻamalologa o faʻamaʻi faʻamaʻi. E le gata i lea, o lenei suamalie masani e faʻamalosia ai le tino puipuia o le tino ma e malosi lona aʻafiaga.

Aoao atili e uiga i a tatou polokalama o le leiloa:

E leai se mea e pei o se "fua faatatau o aso taitasi" mo se meaʻai aoga - e mafai ona faaopoopo i meaai i soo se aofaiga. Ae ui i lea, o le taumafa e ono le manuia - o lenei sui ua i ai se tofo faapitoa, lea e le fiafia i ai tagata uma.

Ae ui i lea, e le aveesea ai le lelei tatou te mauaina e ala i le faʻaaogaina o lenei oloa tulaga ese i aso taitasi nai lo le suka.

Calories pito i lalo, faʻasaʻoina o le gaʻo ma le gaʻo gaʻo, mama, malosi ma le soifua maloloina - o faʻamanuiaga ia o le ave stevia.

Mo le sili atu ma le 30 tausaga, sa faʻaaoga e Iapani faʻamaʻi faavavega, taumafa, ma o loʻo faia foi suʻesuʻega e faʻamaonia ai le lelei o lenei mea suamalie suamalie.

O loʻo nofo lelei tagata o le Laueleele o le Sun: o le alofa o le suka i ona foliga uma e mafua mai i le maʻisuka, o le gaʻo, atinaʻe o caries ma isi faʻafitauli tau soifua maloloina.

O le mafuaʻaga lea na latou manuia ai i le faʻaaogaina o le laau matagofie, lea e mafai ona maua i le aisa kulimi, meaʻai inu, paluga, sau, marinades.

E le o tuai tele le faia o se faʻataʻitaʻiga mai Iapani - faatoa amata faʻaopoopo se punavai o le suamalie masani i le lauti, ma o le ae iloa pe faʻafefea ona faʻaleleia lau soifua maloloina, ma o mea ua fai ma vaisu i keke maualuga ma calorie o le a faʻaaogaina. O se sailiga moni lenei mo i latou oe mananao e leiloa le mamafa, taumafa lelei ma maloloina!

Stevia lau: vailaau faʻamaʻi ma leai se faʻamaʻi

O le eletise e faia mai laʻau o lenei vaovao o se fua faʻatautaia e 100% e mafai ona faʻaaogā e tagata matutua ma tamaiti. E tele mea lelei: e sili atu le suavai i le vai, e le faʻaaogaina mea aoga i le taimi o le kuka (lelei mo le tao), e sili atu le suamalie nai lo le suka masani, ei ai se mea e sili ona maualalo le kalori ma e le mafua ai le faʻasaʻoina o le inisalini.

O lenei oloa e leai ni faʻalavelave - o le au suʻesuʻe i le salafa o le lalolagi ua oʻo i le faaiuga. Na o le pau le itu e mafai ona tupu pe a ave se mea suamalie o se tali atu i le glycoside o se vaega o le upusii. O le mea lea o fanau ma fafine maʻitaga e le tatau ona aveʻeseina ma le suamalie faalenatura - o tagata ola uma lava e toʻatasi ma e tali atu i se meaʻai i lana lava meaai.

Suauu manaia o le stevia:

Fesoasoani e faʻaumatia nisi pauna (faatasi ai ma meaai lelei ma soifua maloloina lelei ma meaʻai).

O loʻo i ai se tofo lelei o le a fesoasoani e te faia e aunoa ma se oloa e sili ona alofagia.

Faʻatagaina oe e faʻaauau le malosi ma le malosi i le gasologa o le aso.

Lelei lelei le puipuia o le pala.

Taumafai manava manava.

Faʻamālōlōina le le lava ma le faʻalavelave.

O le Stevia e sili ona aoga nai lo le suka mo le maʻisuka - o le paʻu e faia mai lenei togavao e fesoasoani e faʻapulaʻa ai le faʻaogaina o mea inu i le tino ma faʻaitiitia ai le mamafa o le tino. I le a le ituaiga e te ave ai le suamalie masani o le natura? O se mea lea o le tofo - o nisi tagata latou te fiafia i fualaau faapitoa, ae o isi e pei o le siva poo le lauti manogi ua faʻatau atu i falemaʻi.

Auala e faʻaaogaina ai le stevia vao ae le o le suka: o faamanuiaga o se suiga masani

E mafai ona faaopoopoina vao vao i soo se mea - i meaʻai, vasega muamua, cereals, cocktails. Aua nei galo o le suamalie o lenei sui e tele taimi e sili atu le maualuga nai lo le suka, ma taumafai e aua le faʻaaogaina. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se pine o le paʻu o le a lava lea mo se siʻu inu vai, ma le 1 sipuniti mo se pai.

O le isi filifiliga mo le aoga aoga o le stevia o le lauti mai laulaau mama o vao.

O lenei meafaigaluega e fesoasoani i le faʻavaeina o le metabolism ma faʻavavevaveina faiga faʻavae i le tino, faʻapea foi le maualalo o le cholesterol.

O teuteuga ma mea faʻaleagaina e faʻavae i luga o laupepa tulaga ese ua faʻaalia ai mea e puipuia ai le antimicrobial ma fesoasoani i le malulu, fulu, gingivitis, stomatitis, faʻamaʻi paʻu, faʻalavelave faʻaogaina.

E faʻafefea ona suitulaga i le suka e faʻavae i luga o togavave stevia mo i latou e fia maua se meafaigaluega mo le paʻu o le mamafa, ae e leʻi taumafai lava e faia se mea suamalie faalenatura lautele?

Mo meainu, e sili atu le faʻaaogaina o fualaau, paʻu poʻo se siva faapitoa. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, e mafai ona e suia le tofo o tiuti, kofe, paaga, e oʻo lava i vai.

O laʻau e mafai ona faʻaopopo i le tele o fuamoa, i ipu o fualaau faisua. Ae ui i lea, aua nei galo pe a filifilia se mea suamalie i lona foliga masani, e tatau ona e tilotilo i le lanu: lanumeamata, e le enaena pe enaena.

Sei o tatou tilotilo i le tele o iloiloga i luga o fonotaga na tuʻuina atu i le stevia - o le suka e suitulaga i le paʻu o le mamafa, o mea lelei ma mea lamatia e finau uma ai nifo nifo. O le tele oi latou e lelei.

O le a le mea e tatau ona faʻamoemoeina, ona o le vailaau o le togavao e le o finau mo se taimi umi, ae naʻo le faʻamautuina pea lava pea: e faʻamalolo ai le mumu, fesoasoani e maualalo le cholesterol, e aofia ai vitamini, elemene ma mea amino, ma:

E le afaina ai le nifo nifo. Faatusatusa i le suka - e faifai malie le faaleagaina.

Faʻafetaia le vevela e oo i le 200 tikeri - stevioside o se mea taua tele i le tele o mea suamalie ma le maualalo-calorie.

Faʻamatagofie faʻafefete i le vai ma isi meainu, faʻamaonia lelei - e sili atu ona faigofie le sauniuni o vaimalie sili ona e fiafia i ai ma meaʻai.

O lenei vao e silia ma le suka i le suamalie 300 taimi. O lona tofo atonu e foliga mai e le masani ai, ae a uma lena, o le a mautinoa lava le faatosina ia i latou e le mafai ona ola ao lei oo i le aso e aunoa ma le masani lelei.

O le mea taua e le o le taofi le faʻaaogaina o le stevia i le taimi muamua. E taua tele le taumafai e faʻamaonia oe le tatau ona lafoaʻi le "paʻepaʻe paʻepaʻe" - o le a manuia le suiga, ma o ipu ma le paʻu o le mutia o le a avea ma se tasi o sili ona pele.

Faʻaleagaina i laʻau suamalie: pe i ai ea ni mea sese?

Sa faʻatautaia e le au saienitisi ia suʻesuʻega, ma na mafua ai ona masalosalo i latou na talitonu i le saogalemu o stevia. I le 1985-87.

sa faia suʻesuʻega na faʻamaonia ai, i lalo o le faatosinaga a lenei tagata suamalie, Salmonella strains mutate. Ae ui i lea, o tagata atamamai na talanoa e uiga i le aafiaga faʻamaonia i le na o le tasi le faafitauli.

E le gata i lea, o le solia o auala na lipotia mulimuli ane i le suesuega. Ma o se mafuaaga taua lenei e le faʻalagolago ai i taunuuga.

I le 1999, na filifili ai Mel Melis e suʻe le mutia meli. O le fusi na saunia i luga o le faavae o lona siʻosiʻomaga na faia i masini.

Na tuʻuina atu foi ia laʻau matutu, o lona mamafa e mafai ona faʻatusatusa i le mamafa o le tino o tagata e fa-vae i totonu o le suʻega. O le fua o le stevioside na matua tele.

E le o se mea e ofo ai ona o le tele o le masani masani, na amata ai ona i ai faafitauli a le au saienitisi o loʻo faʻatautaia - o le gaioiga o le faʻafeusuaiga o hormones ua faʻaitiitia.

O ia suesuega e le tatau ona musuia ai le fefe. O nisi faʻamaoniga e faʻamaonia e saienitisi e mafaufau i le mutia o le mutia i se faʻalauiloa le malamalama.

O tuutuuga na faia ai le suʻega e le moni, o lea e le aoga ai le faʻatuatuaina o tagata tetee o lenei oloa.

O lenei suamalie faalenatura i se foliga e le i ai se mea e alu ese mai le tino ma e leai se lagona i le fefefe i taunuuga o lona faaaogaina.

O lea la, o le leaga o le suamalie o loʻo iloiloina o se mea e manaʻomia pea ona faʻamaonia, ae le aoga le aoga o le faʻamaoniga. Afai e te toe foʻi atu i le autu o aoga o sea sui, e mafai ona e maua le tele o tulaga lelei o le faʻaaogaina o le vaʻaia:

gasegase e le faʻamaonia

o se aafiaga lelei i le togafitiga o le maualuga o le toto,

o faʻalautelega taua i le soifua manuia o tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga II ua iloa.

E le gata i lea, ae o le 100% oloa faʻapitoa. O le eseesega o le a faʻaalia i totonu o ni nai vaiaso talu ona tuʻuina atu le mamafa poʻo le paʻu i meaʻai ma mea inu - e te le manaʻo e faʻamalolo le suka i le lauti poʻo le kofe ma faʻaopopo i meaʻai. Taumafai ma vaai mo oe lava ia.

Stevia herb: o se vailaʻau maʻoti e suitulaga i le gau o le mamafa

Aisea ua faʻaaoga ai lenei oloa e faʻaumatia ai paʻu faaopoopo? E faigofie le tali: o mea uma e uiga i ona meatotino:

O le tuufaatasiga o le paʻu, sipuni poʻo laʻau e aofia ai le calcium, potassium ma chromium. O le vaega muamua e aʻafia ai le gaʻo gaʻo, o le fesoasoani lona lua e aveese le tele o le vai mai le tino, ma le lona tolu e faʻasalalau le metabolism o le carbohydrate.

Faatasi ai ma lona suamalie, o lenei oloa ua i ai se faamaumauga o le maualalo o kalori.

O le vavao Stevia o se suka tulaga ese e suitulaga i le paʻu o le mamafa, lea e faʻaitiitia ai le manaʻo ma faʻavaveina ai le metabolism.

Faatasi ai ma le masani ona faʻaaogaina o lenei mea suamalie, faʻamalosia le faʻamalosi, faʻamamaina le tino, ma lelei le lelei o le paʻu i mata - nai lo le faʻanoanoa, e foliga mai e foliga mai, fula, le manava ma le ita.

E fesoasoani le Stevia e faʻaitiitia le cholesterol e leaga ai le soifua maloloina ma faʻamaonia le maualuga ole kulukose o le toto.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, pe a toesea le mamafa e le tatau ona e lafoai atoa lau laʻau - e taua le sailia o se aoga aoga i ai. E leai ni tapulaa - e mafai ona faaopoopo lenei vao i compotes ma cereals.

Faʻaitiitia le faʻaogaina o kalori ma se sui mo le "paʻu paepae" e faigofie. E faʻapea foʻi - ia aloese mai le tele o faʻamaʻi, faʻaleleia le soifua maloloina, faʻateleina le malosi ma faatea ese le mamafa o le mamafa.

E moni, i lalo o le tasi tulaga - e tatau ona e 'ai lelei.

E faigata ona maua ni iloiloga e uiga i le lamatiaga o lenei suamalie i luga o le upega tafaʻi - na o faamatalaga e uiga i aoga o le suka masani e suitulaga ia Stevia. E le mafai ona aloese mai le faʻafitauli o le maʻi ile faʻafesoʻotai o se fomaʻi e uiga i le faʻalauiloaina o se oloa fou i le taumafataga. A leai, o lenei mea totino e matua leai se afaina, ma sili ona taua - aoga.

O tagata faapitoa o la matou falemaʻi o le a faʻamatala atu ia te oe pe aisea e afaina ai o matou tino, ma talanoa e uiga i le auala e suia ai i se mea lelei faʻaletausaga lelei, tusia se polokalama lelei mo le aveesea o le mamafa ma avea ma au taiala i le sini pele. Amata se olaga fou e aunoa ma ni tapulaa ma ni mea e le atoatoa - filifili le soifua maloloina ma le nofo lelei! Talitonu i lau miti, ma o le a matou fesoasoani ia e iloa - faigofie ma faigofie!

Tuua Lau Faamatalaga