Aisea e masani ai ona tupu le lipodystrophy i le maʻisuka?

O le maʻi suka o se faʻamaʻi tumau lea e mafua mai i le le mautonu o le suka i le tino ona o le le lava o le inisalini. I le faʻaopoopoga, o faʻafitauli uma ole gasegase ua le manuia. E pei foi o le maʻi suka o faafitauli matautia ia, o le tasi o ia lipodystrophy.

E tatau i le maʻisuka ona iloa! O mea manogi e masani mo tagata uma. E lava le suʻeina o kapula e lua i aso taʻitasi aʻo leʻi 'aʻai ... Faʻamatalaga auiliili >>

O se tulaga le masani lea o le tino lea o loʻo i ai se toesea atoatoa pe leai foi o le tino o le tino. O se tagata e mafatia i lenei maʻi e le mafai ona "faateleina" le lapoʻa gaʻo, e tusa lava pe na te faaopoopoina se tele o meaʻai ma gaʻo i ana meaʻai.

O le mafuaaga autu o le mafuaʻaga o le faʻamaʻi o se soliga o le gaioiga metabolic i le tino o le tagata. Lipodystrophy i le maʻisuka e faʻaalia lava ia i le lotoifale e ala i le faia o se paʻu oona, o le mafuaʻaga o lenei mea o inisalini inisiua.

O mafuaʻaga autu o faʻamaʻi e aofia ai:

  • maʻisuka malosi
  • ma le le pulea o le faʻaaogaina o vailaʻau faʻamalosi,
  • ogaoga matautia i mea matautia,
  • vailaʻau vailaʻau o le hepatitis,
  • ava malosi
  • HIV
  • faʻamaʻi faʻamaʻi.

Ae o lenei tulaga e mafai ona tupu ona o le le lelei ma le le lelei o meaai.

Hepatic

E mafai ona maua i se faʻamaʻi e pei o le gaʻo susu. Faatasi ai ma lenei ituaiga o lipodystrophy, o le hegatocytes e faasolosolo i totonu o sela oona. O le atinaʻeina o le faʻamaʻi e le mautonu, ma o se taunuuga o lea mea e mafai ai ona tupu mai i le ate.

I le olaga i aso uma, o lenei fomu e taua o le cellulite. E aliali mai o ia lava i le tulaga o le faʻamaʻiina o le tino o le tino, lea e mafua ai le solia o le vevela o le lymph. O le mafuaʻaga o lenei tulaga o le soliga o le gaʻofale gaʻo ona o le le talafeagai i faʻamatalaga o hormones - estrogen. I le tino o le tino, o gaioiga leaga e tutupu e mafua ai ona pa'ū.

O le maʻisuka ma le lipodystrophy

O le lipodystrophy o le suka e faʻaalia i le atrophy poʻo le hypertrophy o le gaʻo o le gaʻo i lalo o le inisalini. E tusa ai ma fuainumera, o lenei faʻalavelave ua matauina i le 10% o mataupu, o le tele lava o fafine ma tamaiti e maua le tui ole inisalini.

  • Atrophy o le tino. E faʻaalia i le faʻailoga o le 'upega tafaʻilagi i le nofoaga o inisiua - maeʻa. O lenei mea e taofia ai le tatau lelei o le inisalini, lea e faigata ai ona filifili le sao saʻo. O se taunuuga, o le malosi o le inisalini e mafai ona atiaʻe.
  • Laʻau faʻamalosi tino. O le faʻafeagai o le mea lea o le a tupu se fatisi gaʻo i le nofoaga o tui. O lenei aʻafiaga e fesoʻotai ma le aafiaga lipogenic o le insulin. I lenei tulaga, e le tatau ona e faʻalavelaveina lenei nofoaga, aua o lenei mea e mafai ona taʻitaʻia ai se ulutala poʻo le suppuration o le 'upega tafaʻilagi.

Togafitiga ma Puipuiga

Afai o le faʻalavelave ua aliali manino mai ia te ia lava, o lona uiga muamua o le togafitiga o le lipodystrophy o le auʻiliʻiliga ma le faʻaitiitia o tulaga lamatia na fesoasoani i le atinae. Injections injections e matua faʻasaina ona faia i luga o le saite o le atinaʻeina o togafitiga. Le faʻafefe ma faʻaumatia le faʻaaogaina o le faafitauli:

  • eletise o nofoaga faʻafitauli ma le faʻaaogaina o vailaʻau, mo se faʻataʻitaʻiga, Novocaine ma Lidase,
  • faʻamaʻi faʻamalositino o nofoaga o vaʻa,
  • filifilia o isi sauniuniga ile inisalini, pe a uma le folasaga o loʻo fautuaina e faʻamaʻi,
  • o le ultrasound i lenei tulaga e mafua ai fesuiaiga i le tino o le tino, lea e afaina ai le tafe toto ma faiga gasegase i le tulaga o le tuufaatasiga,
  • siama o le hormone ma se anabolic group e faʻaosofia ai le faʻavaeina o le tino o le tino.

O se taunuuga sili atu ona lelei e maua i le togafitiga faigata, mo se faataitaiga, le faʻaaogaina o togafitiga o le physiotherapeutics, fualaau ma le massage.

Pe a puipuia se faʻamaʻi, e tatau ona filifilia ma faʻatonu saʻo le vailaʻau. O le vaifofo e tatau ona iai i le vevela vevela poʻo le vevela o le tino, e tatau ona faia le tui i nofoaga eseese. Ina ia aloese mai le vevela o le tino, o le vailaau oona e faʻaaogaina i ni nila faʻapitoa poʻo ni tui, pe a maeʻa, e tatau ona faʻataʻatia le nofoaga o tui. O ia tulafono o le a fesoasoani e faaitiitia le lamatiaga o le atiaʻe o le maʻi.

Mafuaaga mo le atiina ae o togafitiga

E mafai ona tupu i lalo o le aafiaga o mea nei:

  • afaina o le tino,
  • suiga o meaola i le tino o le maʻi,
  • faʻaleaga le ate
  • giardia maʻi,
  • solia e le tagata maʻi o se meaʻai,
  • le faʻaaogaina o vailaʻau faʻamaʻi
  • inu ava malosi
  • nicotine vaisu,
  • gasegase matuia o le tino ua tulai mai i tagata gasegase o loʻo galulue i totonu o faʻalavelave matautia poʻo i latou o loʻo nonofo i itulagi ma tulaga le lelei o le siosiomaga,
  • inuina o fualaau faasaina i nofoaga tutusa.

Faʻasalaga o faiga faʻasolosolo. Faʻafitauli Hormonal. Gaioiga i le ate. Giardia. Faʻasalaga o taumafa fautuaina. Inuina o le ava.

O faʻamaumauga na maua i le taimi o suʻega faʻataʻitaʻiga na faʻamaonia ai le iai o se fesoʻotaʻiga i le va o suiga i suauʻu gaʻo ma le gaosia o le hormone somatotropin. O le aʻoaʻoga e faʻamaonia ai le mea moni e faapea, i tagata mamai o le lipodystrophy ogaoga, o loʻo iai se enzyme molécula faapitoa i le fausaga o le hormone tuputupu aʻe.

Taua! O sea solitulafono e masani ona o faatasi ma faʻamatalaga o le hyperinsulinism. I lenei tulaga, o le maualuga o le insulin i le toto e faateleina ma le maualuga o le suka e faʻaititia.

O ituaiga autu

Faʻavasegaga.

E tele ituaiga lipodystrophy. O faʻamaʻiina o loʻo faʻaalia i le telefoni o faʻafitauli eseese ua tuʻuina atu e le tagata maʻi.

Faʻalogo! O le faʻasalaga e mafai ona tupu ona o le aʻafiaga o le kenera.

O ituaiga autu o togafitiga o loʻo iloiloina i le laulau:

O ituaiga autu o lipodystrophy
Ituaiga o lionaFaʻamatalaga
HepaticE faʻaalia e ia lava le tetee atu i tua o le tele o mea leaga i totonu o le ate, faʻatasi ai ma le malepelepe faifaipea o suʻa gaʻo. Faʻatasi ma le tuanaʻi o le faʻaleagaina o le tino, o loʻo maua i totonu ole ate o le tagata maʻi gaʻo eletise, o le atinaʻeina o cirrhosis o le ate e le faʻatea.
GynoidO le laumei ei ai le isi igoa mo le cellulite. O loʻo faʻaalia i le le faʻaaogaina o gaʻo susu i ogavae, manava ma puʻu. O le mafuaʻaga o le faʻaaliga o le suiga e masani lava ona aofia ai le faʻaleagaina o le hormonal poʻo le faʻavevesiina o le faiga o le metabolic.
PostiuteVaega o atrophy e aliali mai i nofoaga o iniseti o iniseti.
Lipodystrophy o le sukaE aliali mai i tagata gasegase ma faʻafitauli tele o le maʻisuka. O foliga vaaia e faʻaalia i le maeʻa ai o uluaʻi teteʻe.
Inisalini lipodystrophyFaʻasagaga o le faʻaofiina o inisuasiga o le inisalini, o le faasolosolo malie malie o le faʻaleagaina o le tino. Mulimuli ane, o lona toesea atoatoa ua atiina ae.
VaʻatasiO le aofaʻi o le mamafa o le meaʻai e faʻaititia i soo se mea i le tino atoa. O lenei ituaiga o le mea sili ona taatele.

I le maʻisuka, o le lipodystrophy o ituaiga o loʻo taʻua i lalo o loʻo faʻaalia i tagata gasegase:

  1. Atrophy. E tele mea leaga o le tui o inisalini e tupu. Faʻasalaga o le gaʻo o le artophia, o le faagasologa o le faʻaaogaina masani o inisalini e faʻalavelaveina, o le faagasologa o le filifilia o le fua saʻo e matua faigata lava. O le atinaʻeina o le faʻamalosia o le inisalini i le talaaga o se suiga i le faagasologa o le faʻaaogaina o se mea na faʻaofiina i totonu o le nofoaga ua afaina e le o faʻateʻaina.
  2. Hypertrophy. O le maualuga o le tino o le tino e faateleina i le vaega o le liona. faʻatasi ai ma isi inisiua i totonu o le vaega lava e tasi, o faʻafitauli e ono lamatia mo le tagata maʻi e mafai ona atiaʻe: suppuration, ulcerative ma liana gangrenous.

Lipodystrophy i le nofoaga o iniseti o inisalini.

O le mafuaʻaga mo le atinaʻeina o le insulin dystrophy o le solia o tulafono mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina poʻo le faʻaaogaina o le inisalini maualalo. Ole tagata maʻi e tatau ona faʻafesoʻotaʻi se tagata tomai faapitoa ma se talosaga e sui le vailaau faʻasaina i se oloa ma maualuga maualuga o le faʻamamaina e leai se mea e faʻaalia. O se mea faigaluega faapena o le a matua faʻaitiitia ai le ono mafai ona atiae se laumei.

E taua foi le manatuaina o vaega o le tino, ma le lipodystrophy, e matua le mautonu tele ma tali vave atu i inisua o le inisalini.

Faʻapefea ona iloa?

Faailoga o uiga o le gaʻo.

O le faailoga autu o loʻo faʻaalia ai le atinaʻe o le maʻi o le atrophy, lea e faʻaalia i le 80% o mataupu. E le taatele le Hypertrophy i nofoaga o le puleaina o inisua o inisalini. I nisi tulaga, o le suiga e le mafai ona tupu i le nofoaga o inisiua, ae i se mamao latalata i ai. E pei o le uluaʻi faʻamaoniga, o le tiga i le taimi o le tui.

O le vitio i lenei tusiga o le a faʻalauiloa ai le aufaitau i foliga o le faʻaaliga o le toilalo.

Togafitiga metotia

E tatau i le fomaʻi ona filifili le ala sili ona lelei o le faʻaalia, pe a uma ona iloiloina le tikeri o le faaleagaina ma faʻatuina le mafuaʻaga faʻaosofia. E tatau ona togafitia togafitiga, talu ai e le o iloa lelei e le masini mumu le vailaʻau lelei, ma o le faagasologa o le puleaina o le tuufaatasiga e matua tiga lava mo le maʻi.

Faatasi ai ma se togafitiga, o le vailaau e le o gauai i totonu o le toto i voluma e manaʻomia, e masani lava o le toe faʻaaogaina o le gaʻo faatagaina e manaʻomia. E faigata tele le faia o le fua saʻo o le metotia manaʻomia, aua e le mafai ona vaʻai pe faʻapefea ona alu le faagasologa o le absorption o le vaega.

O le lisi ole maʻi e tatau ona aofia ai vitamini.

O le togafitiga o le lipodystrophy i le maʻisuka e aofia ai le faaaogaina o metotia nei:

  1. Faia o taualumaga e aofia ai le faʻaaogaina o le ultrasound ma le inductometry. Faʻamanatuga aso uma mo le masina e fautuaina. A maeʻa le 2 masina, ona toe fai lea o le togafitiga.
  2. E fautuaina e faʻatino le inisalini ma le novocaine.
  3. E tatau ona suia i taimi uma ia nofoaga o inisiua - o le tulafono o le autu lea, e le mafai ona foia le faafitauli e aunoa ma le matauina.

O le faagasologa o le inu o le hormone e fesoasoani i le faavaeina o injections po o le pulega e electrophoresis o le lidase.

E fautuaina e faʻatino le inisalini ma le novocaine.

Taua! Ina ia faamautinoa le faagasologa o le toe faaleleia ma lona saoasaoa auala, vitamini, diuretics, ma vailaau o loo i ai le uʻamea e mafai ona faaaoga.

E le mafai ona faʻaumatia atoa le liona, ae e mafai lava ona saʻo le faasaʻoina o lona ala ma toe faʻafoisia foliga lelei o le paʻu. O le filifiliga o le auala tatau o le togafiti o togafitiga e tuʻu atoa atu i le tagata tomai faapitoa e auai.

O le faʻasalalauga o loʻo mulimuli mai o le a matua faateleina ai le lelei o togafitiga:

  1. O le tagata maʻi e tatau ona faʻaaogaina e le aunoa.
  2. E tatau ona faʻaalia meaai lelei, e aofia ai le faʻaaogaina o vitamini ma minerale o vaega uma. O susu ma puluvaga e tatau ona taulaʻi i le taumafataga.
  3. E manaʻomia se massage i aso uma, lea e tatau ona faʻatinoina e se fomaʻi.

O le taumafataga e aoga le talanoa ma se tausi meaʻai.

O nei fautuaga e mafai ona faʻavavevaveina ai le faiga faʻamalolo.

Faʻalogo! Tagata e le amanaiaina le manaʻoga mo togafitiga faafomaʻi, faateleina a latou lava avanoa o le faʻaalia o le inisalini tetee. O lea maʻi e matua lamatia tele mo le maʻisuka, ona o le tau o le le tausisia o fautuaga ua fautuaina e se fomaʻi e mafai ona maualuga tele.

E mafai ona puipuia le atinaʻeina o togafitiga?

Togafitiga o le lipodystrophy e faigata ma matua le mafai, o le mea lea, o tagata maʻi o loʻo maua i le maʻisuka ua fautuaina e mulimuli i tulafono faigofie o le ki i le puipuia:

  • o le tagata maʻi e tatau ona siakiina pea le toto suka
  • meaai paleni e tatau ona saʻo, e tatau i le tagata maʻi ona tausisi i se meaai e fautuaina mo le maʻisuka,
  • e aoga le faʻaaoga o insulini mama atoatoa,
  • ia suia e le aunoa ia nofoaga o iniseti o inisalini,
  • mea malulu e le tatau ona faia.

O le tagata gasegase e tatau ona suia i taimi uma ia nofoaga o inisiua ole inisalini.

O le lipodystrophy o le maʻisuka e mafai ona tupu i soo se taimi, aemaise lava pe afai e le mulimuli le tagata maʻi ile tulafono o togafitiga. E taua tele le vave iloa le natura o le leona ma faʻaauau togafitiga. O le mafuaʻaga lea, o tagata masalomia o loʻo iai masalosaloga e uiga i le atiaʻeina o se maʻi e tatau ona faʻafesoʻotaʻi se tagata poto faapitoa i se faʻalavelave faʻafuaseʻi.

Fesili i se tagata tomai faapitoa

Nikolaeva Alexandra Petrovna, 45 tausaga, Saratov

Le aso lelei. E maua loʻu maʻisuka (insulin dependent). E tusa ma le 5 aso talu ai na faʻasaʻoloto ai i latou mai le falemaʻi, ma o loʻo taoto ai mo le 16 aso ma se ketoacidotic coma ma le tele o le toilalo. E i ai manuʻa i tua o le ulu, e tusa ma le 8 cm le umi, e susulu i le pito. Faʻamamaina ma le fesoasoani o auala faʻaleleia e le aoga. Na faʻapipiʻi faʻamau i tua o le ulu, e foliga mai ona o latou. E faʻapefea ona fufulu se manua?

Le aso lelei, Alexandra Petrovna. E faigata tele ona faʻatonu se togafitiga talafeagai e aunoa ma le vaai i lou tulaga. Ou te manatu o se moe lenei.

Taumafai e faʻaitiitia le afaina o le vaega ua afaina, e te le manaʻomia le faamaluluina o le manua, o le a aluese. Mo le gaioiga, e mafai ona e faʻaaoga fofo ma le suauu Petadine, ae ou te fautuaina ia e talanoa pea i se fomaʻi e fuafua le faʻamaoniga saʻo.

Mafuaaga o foliga vaaia o togafitiga

Ua iloa e saienitisi o le faaletonu o le gataifale o se tasi lea o mafuaʻaga autū. Ae o isi mafuaʻaga e leʻi faʻamaonia mo le mautinoa. Faʻatasi ai ma le lipodystrophy o le inisalini, o le injections ma le hormone i le nofoaga e tasi e mafua ai suiga le lelei i totonu o masini.

E mafai e le tagata soifua ona fesoasoani i togafitiga. O le ate ua faʻaumatia ona o le masani ona faʻafefete, gaʻo, suamalie ma sili ona suamalie. O meaai le paleni, o mea e le masani ai, o le taumafa ma le le lelei o meaai e mafua ai lipodystrophy.

I le faaopoopo atu i meaʻai ma inisiua, e mafai ona mafua ai se tulaga faʻaleagaina:

  • Fainu soo.
  • Faʻatau ma inu.
  • Tulaga le lelei galuega.
  • Hepatitis.
  • Steroids.
  • Lotu faʻaleagalogia.

Le lipodystrophy faʻaleaganuʻu faʻaleaganuʻu e le o se mea e lamatia ai le ola, ua na o se mea e le atoatoa. Ae peitai, mo le tele o tamaitai, e mafua ai le tele o le le fiafia, avea ma mafuaaga o le atuatuvale ma le atuatuvale.

O le leai o se gaʻo tino i vaega eseese o le tino lea e lei faʻaumatia ai le inisalini, o se mafuaaga taua e sailia ai fesoasoani faafomaʻi. O mea e afaina ai le tino, i se tulaga tiga o le tulaga o le tino vascular system o loo mamafa. O le inisalini i totonu o ia eria e le lelei tele. Ona o le leai o se faʻamatalaga o le homone, e le mafai ona totogiina le faamaʻi. O le fuaina o le fua o le insulin o sauniuniga e sili atu ona faigata.

O le tino o le tino e masani ona oso i luga o le toto pe a uma ona tui. O lenei aafiaga e faʻavaivaia foi le aafiaga o sauniuniga ile inisalini. Zhiroviki o se mea mataga lelei.

Lipodystrophy e mafai foi ona atiina ae i lalo o le faatosinaga o se mea na tupu. O le faʻafitauli ole gasegase e masani lava ona faʻaliliu mai matua i tamaiti.

O faʻaaliga o le lipodystrophy ua vaevaeina i ni ituaiga se lua - i ni vaega eseese ma numera. O le tele o ituaiga o togafitiga e faʻatasi ma le faʻaitiitia faʻaitiitia o le gaʻo o le gaʻo i le tele o vaega o le tino. I le taimi o le vaeluaga, o faailoga e tutusa, ae o le gaʻo gaʻo o foliga e le afaina.

Faiga o togafitiga

I le lipodystrophy, o le tele o fomu e iloga. E le seasea ona maua le lipodystrophy o le tino, i lenei pepa, o se tamaititi ei ai lona gaʻo i luga o ulu ma vae.

O se faʻalapotopotoga faʻapitoa o togafitiga e masani ona taatele. I tagata gasegase, o le gaʻo o loʻo i luga o foliga, pusi ma le ua. O le faʻamaʻi faʻafuaseʻi ona tupu i itu uma e lua.

Faʻataʻitaʻiga faʻaonapo nei o loʻo iloa mea e le masani ai o le lipodystrophy fafine.O lenei fomu e faʻaalia i le leai atoatoa o le gaʻo o le gaʻo, e mou atu e oʻo lava i le talavou. O tagata maʻi e masani ona pagatia mai i faʻalavelave faʻapitoa.

Ole lipodystrophy lautele e sili atu ona taatele nai lo isi ituaiga. E tupu pe a uma le faʻafeiloaʻiga o faʻamaʻi pipisi - faʻasamaʻi, pneumonia, diphtheria. O le Hepatocytes e nafa ma metabolic processes i le tino. Ona o nei faʻamaʻi, o le gaioiga o sela ua faʻalavelaveina, o loʻo i ai faafitauli i le gasegase. Ona o le lipodystrophic hepatic, o le faʻaitiitia o le gaʻo o le gaʻo ua afaina.

O le lipodystrophy o le maʻisuka o se mea taatele. O lenei fomu e masani ona taʻua o le inisalini. E le o toe gaʻo mea tino ona o le injections o hormones. Afai e te tuiina pea le inisalini i le nofoaga lava e tasi, o le a galo le tino o le gaʻo pe leai foi.

O mea le lelei e tutupu ona o manua faaumiumi o le tino o le tino, faʻapea foʻi ma neura lautele. O nisi taimi e tupu ai se maʻi faʻapitoa e avea o se allergy i le pule o le inisalini.

O mea uma e aafia ai le palapala o mea gaʻo e lei maeʻa ona suʻesuʻeina lelei. O le tele lava o taimi, o fomaʻi e faʻaalia mai le le atoatoa o le mafaufau e pei o le mafuaaga sili.

O le atinaʻeina o le lipodystrophy e aafia i:

  • Eseesega faʻamaʻi eseese.
  • Fuʻa.
  • Inuina o le ava.
  • Hormonal faʻalavelave.
  • Faamai pipisi.
  • Giardiasis
  • Faʻataunuʻu faʻapisinisi.
  • Le lelei o le siʻosiʻomaga.

O le a le lipodystrophy?

O lenei tulaga o le le maua lea o se meaʻai gaʻo i luga o le vaega ua aafia o le paʻu. E mafai ona avea lenei mea ma se tamai fosa, o se paʻu tino paʻu po o vaega atoa o le tino e ufiufi lima, manava po o le papa. E le gata i lea, o le "gaosia o gaʻo" e le mafai, e tusa lava pe e te 'ai lelei i meaʻai gaʻo ma maualuga-kalori. Ma o le mea e sili ona manaia, o maso e le mafatia ma e le faʻaitiitia le mamafa.

Lipodystrophy e le afaina ai le soifua maloloina ma e na o se mea masani lava o le le atoatoa. E le tupu i luga o le tino na o ia lava ma e le mafua ai se lagona le lelei o se tagata, sei vagana ai le le fiafia i mafaufauga ma foliga vaaia. Peitai, i le tulaga o le lipodystrophy o le inisalini, o nisi faafitauli e ono tulaʻi mai ma le puleaina ma le faʻaaogaina o le inisalini ma le filifilia o ana metotia.

Ituaiga ma foliga o lipodystrophy

Lipodystrophy e mafai ona tele ituaiga, e fuafua i maʻi ma le tulaga lautele o le soifua maloloina. E le gata i lea, o le lipodystrophy e mafai ona tuʻufaʻatasia ma e tupu pe a oʻo i le faʻalavelave faʻaleaga.

  1. Hepatic lipodystrophy - o se gasegase i le ate e fesootaʻi ma le faʻaitiitia o le gaʻo. I le taimi o le faʻamaʻi, o laulava gaʻo e teuina i totonu o le ate, ma o le cirrhosis o le ate e ono tupu mai o se taunuuga.
  2. Gynoid lipodystrophy - Ua taʻua o le "cellulite." O loʻo faʻaalia i se mea e le mafaamatalaina, e le mafaamatalaina le gaʻo o le gaʻo i totonu o le manava, paluga poʻo ogavae. O mafuaʻaga o le cellulite e masani ona faʻalavelave faʻafuaseʻi poʻo faʻafitauli i le talafeagai o le metabolism.
  3. Postodying Lipodystrophy - atrophy o siama faʻapipiʻi i nofoaga o le tui faifai pea (injections).
  4. Inisalini lipodystrophy - faʻapipiʻi malie ma, i le lumanaʻi, o le leai o ni mea faʻapipiʻi i nofoaga o insulin injections.
  5. Lipodystrophy o le suka - faʻaalia o ia lava i tagata ei ai faʻafitauli o le maʻisuka. Ua i ai muamua i vaiaso muamua i le nofoaga o inisiua, ua amata ona aliali mai muamua faailoga o lipodystrophy. O nisi taimi o sea faagasologa e mafai ona tosoina mo le tele o tausaga ma na o le taimi lena o le a lagona ai e ia lava.
  6. Lipotistrophy lautele - faʻatasi ai ma lenei ituaiga o le maʻi, o le tino gaʻo e amata ona faʻaitiitia i le tino atoa. O lenei meaola e itiiti lava le tupu.

Mafuaaga o lipodystrophy

E le i filifilia e fomaʻi le mafuaaga tonu o lipodystrophy. Ae o faʻamaoniga faʻamaoni e faʻaalia ai se faaletonu i le tino. O le isi mea o le inisalini ma le lipodystrophy o le maʻisuka, ua uma ona manino pe aisea e amata ai ona atiaʻe - injections o le inisalini.

O isi mafuaʻaga e mafai ona leaga meaʻai ma ola. Faʻaaogaina masani o meaai anapogi, meaʻai gaʻo ma falai, faʻapea foʻi suamalie e mafai ona afaina ai le ate. I le lumanaʻi, e mafai ona taʻitaʻia ai le lipodystrophic hepatic poʻo le maʻisuka.

Mafuaaga o le faamai:

  • ava malosi
  • hepatitis
  • maʻisuka
  • le faʻaaogaina tatau o mea taʻavale
  • Giardiasis
  • galuega e fesoʻotaʻi ma vailaʻau
  • oona i toxins.

Lipodystrophy i le maʻisuka

I le isi itu, ua vaevaeina lipodystrophy i ni ituaiga se lua:

  1. Atrophy. O se taunuuga le talafeagai o le lipodystrophy mo le maʻisuka ua manatu o se lili tele o le nofoaga o tui. O le atrophia o le tino e puipuia ai le tatau lelei o le inisalini, lea e matua aʻafia ai le sao saʻo o le tui ole inisalini. O le tulaga sili ona leaga o le faʻafitauli o le faʻamalosia o le inisalini, lea e afua mai i le solia o le aafiaga o le tino i le inisalini na tuʻuina atu i totonu o le vaega ua afaina.
  2. Lipodystrophy Hypertrophic. I lenei tulaga, o le tino o le tino, i se isi itu, ua amata ona faateleina i le nofoaga aafia. Afai e faʻaauau pea ona tui i lenei nofoaga pe faʻaleagaina faʻafuaseʻi, ona e maua ai lea o se ulupo, suppuration, e oʻo atu ai i le garenerene.

I le tulaga o le inisalini dystrophy, o le mafuaʻaga o le liona o se solia lea o tulafono mo le tuiina poʻo le leaga o le lelei o le hormone ua afaina. I le tulaga lona lua, e sili atu le taulimaina muamua o le inisalini. E fautuaina e faʻaaoga naʻo le inisalini sili ona mamā e leai se mea e le faʻaituau. Ma na o le tulaga lea e ono itiiti le lamatiaga o le faaosofia o le lipodystroph.

O vaega e afaina i le lipodystrophy e matua nofouta, ma o isi inisiua i lenei nofoaga e mafai ona mafua ai le tiga matuia. Aemaise lava o lenei maʻi o le a tiga mo tamaitai ma tamaiti laiti.

O faailoga autu o le lipodystrophy o le atrophy (lea e tupu i le 80% o mataupu) ma le hypertrophy o le gaʻo o le palapala gaʻo i nofoaga o insulin injections. O nisi taimi o faʻamaoniga e mafai ona tupu e le o le mea sili ona taua o injections, ae o loʻo sosoo ma ia.

E le gata i lea, o le uluai faailoga o le atinaʻe o le lipodystrophy e mafai ona manatu o le faʻamalosiina o le paʻu, le atinaʻe o lipoma ma le faateleina o le lagona o le paʻu i inisiua.

E le mafai ona togafitia le faʻaaliga faʻapitoa o le lipodystrophy i soo se auala, ae ui i lea, o nisi ituaiga o le faʻamaʻi e mafai lava ona fai sina "faasaʻo" ma o se vaega e toe faʻaleleia i foliga muamua o le paʻu o le tino. O le filifilia o le auala e tatau ai togafitiga e faia e le fomaʻi. I le tulaga o le insulin lipodystrophy i le maʻisuka, o le togafitiga e faʻamaonia vave, talu ai e le faatagaina e inisiua injections ia iniseti i le tino.

E i ai foi se metotia masani o le togafitia o lipodystrophy:

  • e faʻavae i luga o gaoioiga faifaipea o le tino,
  • ma meaʻai lelei,
  • massage i aso uma.

Ae faʻatasi ai ma nei metotia, o togafitiga e i ai pea le le atoatoa o le amio ma e sili atu ona talafeagai e pei o se faʻasologa o mea faʻasalalau ae le o se togafitiga.

Afai e te le amanaiaina togafitiga, ona i ai lea o se tulaga lamatia maualuga o le faʻaalia o se faʻalavelave e pei o le insulin resistance. E tupu i le 40% o tagata maʻisuka oe na teena le fesoasoani a se tagata poto faapitoa. O aʻafiaga e aʻafia ai le lipodystrophy e mafai ona mumū, ma o lea e maua ai faʻamaʻi. I tulaga maualuga, e mafai ona maliu.

Lipodystrophy togafitiga togafitiga:

  • Faʻasalalau ma le inductometry. O se tasi o ituaiga sili ona taua ma aoga o togafitiga. O galu o le Ultrasonic e loloto le loloto i lalo o le paʻu ma faʻafefeteina ai toto. O le itiiti ifo i le 10 sauniga e tatau ona maeʻa, toe faia i le 2 masina.
  • O se vaifofo o le novocaine ua tuiina i totonu o le nofoaga ua afaina i le inisalini (e faaitiitia ai le tiga).
  • Suiga o nofoaga o tui.
  • Faʻasologa o le eletise
  • Suluina o le paʻu ma le ufiufi.

Togafitiga o le lipodystrophy o le atrophic e faia i lalo ifo o le malosi o le ultrasound e faʻaaoga ai le hydrocortisone (tasi pasene). O le taimi o le taualumaga e le sili atu ma le sefulu minute. O lenei metotia togafitiga e taofia ai le atinaʻeina o le maʻi mo le 2 tausaga.

I le tulaga o le nephropathy o le maʻisuka, e fautuaina e le au atamamai vitamini e aofia ai le uʻamea, hormones ma togafitiga.

Puipuiga o Faʻafitauli

Ina ia aloese mai le togafitia ma le le lelei o le lipodystrophy, e fautuaina e mulimuli i le tele o fua e puipuia ai lenei maʻi. Endocrinologists ua atiae se faiga mo le puipuia o le lipodystrophy mo le maʻisuka:

  • Le siakiina e le aunoa le kulukose o le toto.
  • Mulimuli i se mea paleni ma paleni taumafa faʻatulagaina faapitoa mo le maʻisuka.
  • E fautuaina le faʻaaogaina o le insulin maualuga.
  • Le faʻaaogaina o vailaʻau talafeagai uma ua faatonuina e lau fomaʻi e tausia ai se tulaga lelei o le soifua maloloina i le maʻisuka.
  • Suia le paʻu o tui. Aua nei e pipii i le nofoaga e tasi i le tele o taimi.
  • Aʻo leʻi oʻo i le tui o le inisalini, e fautuaina e faʻafefiloi le amipoule ma le inisalini i le vevela o le potu. Aua e te tuiina le insulin i le tino.

Afai e te masalomia le lipodystrophy, vave ona amata se faasologa o le faʻamalolo ma mulimuli i faatonuga uma a lau fomaʻi. E naʻo le auala lenei o le ae maua ai se avanoa e aloese ai mai taunuuga le mafaagaloina ma faʻafitauli.

Lipodystrophy e mafai ona lagonaina i soo se taimi, aemaise lava pe afai oe mafatia i le maʻisuka. E taua le iloa o lenei faʻamaʻi i le taimi ma amata togafitiga ile taimi. Faatasi ai ma se taunuuga lelei, e na o ni suiga itiiti i le paʻu e mafai ona tumau.

Faʻapuupuu e uiga i lipodystrophy

Lipodystrophy - o le leai o se gaʻo i le nofoaga na aafia. E mafai ona faʻaalia e ia i se lua lua, se liona o se vaega tele ma e oʻo lava i ni vaega o le tino. O le togafitiga faʻaleagaina e le faʻaaogaina i fiva musika ma e le afaina ai le soifua maloloina o le tagata ma le ola.

O le lipodystrophy e le salalau i luga o le tino ae na o ia e le sili atu ona leaga le tulaga lautele o le maʻi. Le maualuga e mafua ai le le fiafia i le foliga o lou paʻu. O le togafitiga masani e masani lava ona faʻalautele i luga o le pito i luga, o le tino o le manava ma le papa.

Lipodystrophy Pancreatic

O le lipodystrophy o insulin e maua i tagata e maua i le maʻisuka ma manaʻomia ai le togafitiga o le inisalini. I vaega o togafitiga o fualaau faasaina, o le a galo le tino gaʻo. O faʻamatalaga o faʻamatalaga ua faailoa mai ai o maʻi faʻapitoa e maua i le tele o taimi i sui o le afa vaivai o tagata soifua ma tamaiti.

Mafuaaga

O le mafuaʻaga autu o le amioga faʻafefe o mea faʻapitoa o le inisalini o togafitiga mo le maʻisuka. O le lautele e talitonu o le atinaʻeina o faʻalavelave faʻapitoa e faʻaolaina ai le siosiomaga faʻamalosi o sauniuniga inisalini. E mafai foi ona avea se mafuaʻaga o le lipodystrophy ma le:

  • solia o le auala o le puleaina o inisalini,
  • maualalo le fiva
  • vaivai manuʻa manuʻa
  • faaosofia o le lipolysis mafua mai aʻafiaga leaga o le inisalini,
  • le le atoatoa le tali a le polokalama puipuia,
  • faʻalavelave faʻasoesa,
  • o le leai o se tulaga,
  • maʻi ate
  • Giardiasis
  • le onosai i le le tausia o tulafono o mea lelei paleni,
  • togafitiga faʻatasi ai ma vailaʻau faʻamaʻi-anti-inflammatory,
  • ulaula
  • ava malosi
  • tino inu
  • o le faʻaauau pea o faʻamatalaga o vailaʻau i nofoaga tutusa.

Le ata o le lipodystrophy i le maʻisuka

Lipodystrophy i le maʻisuka e faʻaalia i le vaʻaia ma le vevela o le paʻu i nofoaga o inisalini tui. O vaega ua afaina ua i ai ni tuaoi manino ma mafai ona faateleina, ae na o se taunuuga o le manua. E le toe faʻamaloloina ni faʻalavelave ma faʻavevesi i ia eria mo se taimi uumi, e aliali mai ai taualumaga o le pullente ulcerative, i mataupu ogaoga e oʻo lava i le gangrene.

I le gasologa o taimi, ua faʻalavelaveina i le tino le faʻaaogaina o metabolic, ma o ¼ tagata e atiaʻe le atinaʻe o le inisalini. O le taimi o le absorption o fualaau faasaina e suia foi. O le mea lea, e faigata ai ona filifilia se fualaau o vailaʻau (aemaise o le inisalini umi).

Togafitiga o lipodystrophy i le maʻisuka

O le togafitiga e umi ma faigata, o nisi taimi e le maua ai le faʻamoemoega na faʻamoemoeina. E faʻaaogaina le faʻafitauli:

  • electrophoresis ma vailaau - Novocain, Lidase,
  • faʻamaʻi faʻamalositino,
  • faʻamatalaga
  • inductometry
  • filifilia o isi inisalini sauniuniga ma se suiga io latou nofoaga tau pulega.

Mo le tele o taunuuga, e manaʻomia le togafitiga faʻapitoa. O togafitiga e tatau ona amata i le vave e mafai ai: o le a taofia ai le atinaʻeina o faʻafitauli.

Puipuia lipodystrophy

Ina ia puipuia le lipodystrophy, afai o se tagata o le maʻisuka, e fautuaina e fomai:

  • Faʻaauau le mataʻituina o le kulukose o le toto
  • mulimuli i tulafono o meaʻai lelei (laulau Numera 9),
  • faʻaaoga le inisalini maualuga maualuga,
  • manino mulimuli i fautuaga uma ma faʻasologa a le fomaʻi,
  • suia vaega o le inisalini pulega,
  • mafanafana le fagu ma le inisalini aʻo leʻi faia le pulega.

Ina ia puipuia le fausia o le lipodystrophy, e taua le mulimuli i le auala o iniseti injections, isi nofoaga o lona faʻaofiina. E faatagaina e tui le vailaʻau i totonu o le eria e le silia ma le 2 taimi i le 60 aso.

E tatau ona mataʻituina le vevela o le vailaʻau. Aʻo leʻi tuiina, e faʻamafanafanaina le insulin i le sili atu ile vevela o le potu. Mo lenei mea, o le vailaau e ave i fafo o le pusaaisa i le 10 minute ao le i tui.

O le inisiua e togafitia i le ava malosi, ma ao le i tuiina, e tatau ona tausia le tafaoga ina ia sola le ava malosi. O le filifiliga pito sili ona lelei o se penisini o le inisalini po o le iniseti pen, ae e manaʻomia le sui o le nila aʻo lei tuiina.

E mafai ona e puipuia le faia o lipodystrophy. Pau mea e te manaʻomia mo lenei mea: usitai i fautuaga a le fomaʻi ma faʻaaoga lelei.

Lipodystrophy ma le maʻisuka

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o lenei maʻi o se tasi o faʻalavelave matuia ma matautia. I le lipodystrophy o le maʻisuka, ua faʻaleagaina le gaosiga o le hormone. E le mafai e le tino ona talepe i lalo ma tufatufaina atu gaʻo.

Laʻau o le tino ma le toto. O suiga e sili ona lauiloa i le nofoaga o inisalini tui. Ole togafitiga ole inisalini e umi ma faigata. O le faigata e taʻoto i le mea moni e talafeagai le toe faʻafoʻiina o le tala, e aunoa ma le taofiina o le inisalini.

Maʻisaga lipodystrophy togafitiga ma le puipuia

E le mafai ona le amanaʻia le faʻafitauli o le tino i soo se tulaga, aemaise lava i le maʻisuka. O le togafitiga vave e mafai ona faʻaola ai le maʻi o le tagata maʻi.

O le fesuiaiga o le tino o le tino e taofia ai le insulin mai le faʻafefe masani. Ona o faʻalavelave i le fausaga o le gaʻo, e faigata tele ona filifili le fua saʻo o le hormone.

O suiga i le paʻu e matautia foi. I nofoaga ua fuafuaina e ulufale ai i le homone, faʻaputu fualaʻau. Afai e ulufale atu le pathogen i le iniseti poʻo le vaega o le tui, e afaina, e mafai ona tupu mai le gangrene ma le maʻi papa. O nei faʻafitauli e manaʻomia ai togafitiga faifaipea.

E faigata ona toe faʻafoʻi mai faʻafitauli uma, ma o nisi taimi e foliga mai e le mafai. E sili atu ona faigofie le taofia o latou mea na tutupu nai lo le taumafai e fofo ia faʻaaliga leaga. O le puipuia o le lipodystrophy o le maʻisuka o le a mafai ai e le tino ona faʻafeiloaʻi faigofie le inisalini.

Ina ia aloese mai le leiloloa atoa o le tino, e taua tele le mataʻituina o lau meaai, ia le aofia ai mea taumafa o loʻo i ai vailaʻau gaʻo (falaoa paʻepaʻe, suamalie, semolina) ma meaʻai gaʻo mai le taumafataga.

O loʻo faʻafeiloaʻi le faʻasolosolo ma le inductometry. O le faagasologa o nei taualumaga e aofia ai le sefulu sauniga. I le va o sauniga e iai se malologa i le aso.

O galu o le Ultrasonic e oʻo atu i le 10-12 simita i totonu o le tino.Latou te faʻaleleia le tulaga o le paʻu, ia i ai se aafiaga lelei i le tafe toto. Aʻo lei faia le faʻatonuga, e faʻaaogaina e le fomaʻi se vailaau faapitoa o le hydrocortisone, lea e fesoasoani i le toe faʻafoʻiina o siama na aʻafia.

O le faʻasolosolo ma le inductometry fesoasoani e puipuia le lipodysrophy, faʻapea foi ma le faʻaleleia atili o le tulaga lautele o le maʻi.

E fautuaina malosi e fomaʻi nofoaga sui mo injections ma le inisalini. E tatau ona faʻamafanafana le vailaʻau i le 36-37 tikeri. Ole nofoaga ole tui e tatau ona togafitia i le ava malosi, pe a uma ona tui le hormone, e tatau ona fufulu le sapalai i totonu o se ie e leai ni mea.

Faaiuga

E faigata ona faʻaumatia le lipodystrophy e mafua ai. E le gata o se mea le lelei o le tino, ae o se lamatiaga matautia foi i le olaga. O le hormone ua faamutaina le gauai i totonu o le toto, ma o metabolic processes associated with fats stop.

O tulafono mo le puleaina o inisalini, o se paleni taumafa ma gaoioiga faaletino faʻaleleia o se faʻamalolo sili ona lelei o togafitiga.

Tuua Lau Faamatalaga