Taʻotoga i le laulau 5: faʻailoga mo le vaiaso, i aso uma ma fualaau

O iLive uma e iloiloina e fomaʻi poto faapitoa e faʻamautinoaina le sili atu ona maualuga le saʻo ma talafeagai ma mea moni.

E iai a matou tulafono faʻavae mo le filifiliina o faʻamatalaga o faʻamatalaga ma e na o matou e faasino i nofoaga iloga, atinaʻe suʻesuʻega faʻaleaʻoaʻoga ma, pe a mafai, faʻamaonia suʻesuʻega faafomaʻi. Faamolemole ia matau o numera i puipui (,, etc.) o fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻi ia i ia suʻesuʻega.

Afai e te manatu o se tasi oa tatou mea e le saʻo, ua le toe faʻaaogaina pe ua le mafai ona fesiligia, filifili ma lolomi Ctrl + Enter.

O se tamaloa e ola i se olaga fua, faʻaleagaina o ia lava i le tele o tausaga lelei, ma faʻafuaseʻi ona leai se mafuaʻaga, e oʻo mai tiga ogaoga i ona ivi i le itu taumatau latalata i le manava. E le faʻamaonia e le fomaʻi faafitauli i le manava, ma o le ate e foliga mai ua lelei. Ae o le ultrasound o le manava o loʻo faʻamatalaina i ia tulaga e taʻu atu ai i le tagata le tala le lelei o maʻa ua faʻamautu i totonu o lana gallbladder lea e manaʻomia ona aveeseina, ma atonu e faʻatasi ma le vevela lava ia. Ae e le sili ona leaga, aua o le faagaoioia i le tele o tulaga e faia e le laparoscopic metotia, o lea o le toe maua mai o le tino pe a uma ona vave, i totonu o nai aso. Na o iinei le taumafataga pe a uma le laparoscopy o le gallbladder mo le tele o tausaga o le a le mafai ai e se tagata ona toe foi atu i ana mea e sili ona fiafia i ai ma mea taua.

,

Faʻamatalaga o le taumafataga, o ai e faʻaalia

E oʻo atu i le 15 ituaiga o le lima o taumafa e faʻamaonia mo faʻamaʻi eseese. O i latou uma sa tuufaatasia e le tagata paleni o meaʻai a le Mikhail Pevzner. Lalo o se faʻailoga mo le vaiaso faatasi ma fualaau mo le taumafataga Nu 5, lea e tatau ona faʻaaoga mo le ate ma le gall ate. E mafai ona e tausisia fautuaga mo mea taumafa mo le 2 tausaga e aunoa ma le faaleagaina o le soifua maloloina.

Tulafono Lautele:

  • O le taumafataga 5 o loʻo faʻamalamalamaina latou te 'ai le sili atu o le palatini ma mea gaʻo nai lo gaʻo.
  • Mai le lisi mo le vaiaso, e tatau ona vaʻavaʻavaʻavaʻavaʻi fua o kulimi, lea e aofia ai mea e faʻamaʻiina i le taimi o le fuluina, o meaʻai e faʻateleina le pulelasi gastric.
  • E tatau ona faʻatapulaʻa le faʻaogaina masima i se mea maualalo.
  • Aua le 'ai meaʻai ma le maualuga o meaʻai o le acids, purines ma le cholesterol.

Le aofaʻi o le BZHU i fuainumera i numera

Tulaga masani:

  • 400 g o suauu gaʻo i le aso.
  • O le fua ole aofaʻi o le calorie e 2400-2800 kcal.
  • 90 g gaʻo i le aso. O le lona tolu o latou o le fualaau faisua.
  • O le aoga o le gaʻo i aso taitasi e 80 g.

O le meaai 5 (o se lisi mo le vaiaso faatasi ma fuamasi o loʻo tuʻuina atu i lalo) e le faʻamautinoa ai le 100% o togafitiga o aʻafiaga o loʻo aʻafia ai le tino. O lenei vasega o mea taumafa o le a fesoasoani i le setete o le soifua maloloina ma o le a fesoasoani i le toe faaleleia. O le taumafa 5 e masani ona faʻamatalaina i vailaʻau ma togafitiga.

Eseesega

Ituaiga o meaai (laulau)FaailogaMalosiaga Mana
5PUa faatonuina mo maʻi o le manavaO le numera maualuga o kcal - 2900
5L / WE faʻaaogaina mo faʻamaʻi ateLe aofaʻi o le aso - e oʻo atu i le 2600 kcal
5shchO loʻo faʻamaonia mo le faʻamaʻi tele o le postcholecystectomy syndromeFaʻatagaina e sili atu i le 2100 kcal i le aso
5PO foliga masani o pancreatitisLaga o le calorie i aso taitasi - 1800 kcal
5aMaʻi ma le cholecystitis. HepatitisO meaai uma e le tatau ona malulu, ae le vevela. Taumamafa i meaʻai laiti pe tusa o le 5 taimi i le aso
5Hepatitis i foliga masani ma le masani. Le i ai o maʻa i totonu o le gall vess. CholecystitisMeaʻai sapalai, meaʻai i vaega laiti i le tele o taimi i le aso

Faʻatau ma faʻasoa

E pei o soʻo se taumafa, o le numera o le laulau numera 5 ei ai ona itu lelei ma le lelei.

Faʻamatalaga:

  • E i ai sona aoga aoga i luga o le tulaga o le ate ma le gall vladder.
  • Faatasi ai ma meaai lelei, o le fiaaai e le lagonaina.
  • E taofia le toe foʻi mai o le maʻi.

Cons:

  • O le kukaina o le kuka o nisi o ipu e faigata tele ma e faʻaaoga taimi,
  • O le taimi e faʻaaoga ai le taumafataga e oʻo ile 2 tausaga.

Faʻatagaina meaai ma ipu

Le lisi o mea inu:

  • Kissel.
  • Morse.
  • O meaʻai e faia i le fale i le vai.
  • Rosepi compote.
  • Fualaau puree compote.
  • O le Tea e uliuli.
  • Laeli.

Suafa lisi:

  • Suʻu Zucchini.
  • Palu suamalie.
  • Soupu ma kāloti.
  • Sou ma pateta.
  • Sou ma fala.
  • Fualaau suamalie.
  • Milu soup ma vermicelli.
  • Beetroot soup.
  • Ukrainian borsch i luga o se suauu kuka.
  • Laititi sina susu sou.
  • Pelo o karite Pearl.

Gallbladder aveese

Laparoscopic cholecystectomy e masani ona faʻaaogaina e togafitia ai cholecystitis masani ma gasegase. O lona aoga o le faʻaaogaina e faia e ala i se punotoga i le paʻu o le manava, ma o le mea mulimuli e sili ona manuʻa. I lenei tulaga, o le tiga o le tiga e toetoe lava a toesea, ma o le toe faaleleia e sili atu le vave nai lo le maeʻa o le taotoga. O le tagata maʻi e nofo i le falemaʻi pe a ma le 1-2 aso, a maeʻa ona toe foi mai i ana masani masani ma galue.

Laparoscopy o loʻo faia i le 95 - 99% o mataupu. I se tulaga e iai ni faʻalavelave faʻafuaseʻi (inflammatory, adhesive processes) poʻo mea faʻaanatura o le biliary tract, o se gaioiga tatala e faia i totonu o le manava. O le tele o taimi o lenei mea o se mea e sili ona osofaia, e le masani ai se taʻaloga masani.

Aisea e ai ai meaai

O le mea e leaga ai, o le leiloa o se mea e mafua mai ona o le cholecystitis, e le faʻaumatia e se tagata le maʻi gallstone. O loʻo faʻaauau pea ona galue le ate, ma talo, o le mea na suia muamua ao le i aveesea, e leai se mea e toe nofo ai. E taua tele le faateleina o le lamatiaga o le a aliaʻe, faaputuputu i le ala ma fai ai se taufaamatau i le manava. I le puipuia o lenei mea mai le tupu, e tatau i le tagata gasegase ona aoao e 'ai faʻatasi - o le tulafono muamua lea ma le sili ona taua. I lalo o lenei tulaga, o le a oʻo mai le talo i luga o le taimi, lea o le a aloese ai mai le faia o ni aʻafiaga matautia i le ala ma le faʻavaeina o maʻa i totonu, ma o le iniseti o le a puipuia mai le tele o injections o le talo.

I le aluga o taimi, e ave e le au le galuega a le okeni na misi. Ae o lenei mea e faasolosolo malie lava ma e naʻo le autu i se mea taua algorithm nutrition. I le avea ai o se tulafono, e tusa ma le tausaga e pasia ae leʻi toe foʻi i le masani masani ma sina faʻatapulaʻa.

Mafaufau po oa tulafono e tatau ona matauina i aso muamua, vaiaso ma masina talu ona leiloloa le tino o le tino, ma o le a se numera faapitoa o mea taumafa numera 5.

Faʻatauga o le Ratio Nutrient

O meaai i aso uma e tatau ona fausia i se auala e maua ai e vaega o oloa mea nei:

  • 25% o palatini. Polotini maualuga maualuga e fesoasoani i le faʻamaonia o le ate ma le faʻafouina o ona sela. O le punavai aupito sili ona maua ma maua ai le fulufulu-digestible o oloa susu, o moa ma iʻa.
  • 25% gaʻo. Talu ai o le calcula (maa i le gallbladder ma ona ala) e aofia ai le cholesterol, e tatau ona faʻaitiitia le aofaʻi o meaʻai e maua i le cholesterol, ae i le taimi lava lea ia taofiofia le gaʻo le gaʻo. O nei mea e aofia ai fuālaʻau fuālaʻau. Latou te fesoasoani e faʻamaua le talo ma faʻaitiitia le lamatiaga o le maʻa.
  • 50% o gaʻo. E ui lava i le mea moni o lo latou tele i le taumafataga e sili atu, o le filifiliga o carbohydrates e tatau ona faʻafesoʻotaʻi ma le faʻaeteete tele. O le faʻafitauli, o mea taumafa e pei o pastry poʻo cereals e faʻaosoina ai le acidification o le talo, lea, i le itu, mafua ai le faʻatulagaina o le fuafuaina. I le taimi lava e tasi, o le "malamalama" o meaʻai gaʻo mai le suka ma oloa o loʻo i ai, e ui lava e leai se aafiaga faapena, faʻaosoosoina se seti o paʻu faaopoopo ma faʻafitauli ole gasegase ona o le maualuga o le kalori. O le mea lea, e tatau ona sailia se paleni i le va o le muamua ma le lua vaega o oloa gaʻo.

Muamua aso pe a uma le taotoga

A maeʻa le taotoga e faia i lalo o vailaʻau lautele, faʻafefeina meaai ma le vai i le 12 itula muamua e le faatagaina.O le tagata gasegase e mataʻituina e le aufaigaluega faafomaʻi. O le faʻaitiitia o le fiainu, faʻasusu laugutu ma se omomi e faʻafefe i le vai poʻo le fufuluina o le gutu e faatagaina. A maeʻa le taimi atofaina, e faatagaina le tagata gasegase i se vaega itiiti e ave sina sipili poʻo se tila.

O lea la, e le taua le paluga i le ala, e taua tele mo le tagata maʻi ona faʻavae meaai i sina vaega 6-7 taimi i le aso, faʻapea foi ma le faʻatulagaina o le inu i totonu o puipui o le falemaʻi. O le faʻaaogaina o le suavai e tatau foi ona faʻaititia, ae tele - pe tusa ma le 1.5 lita i le aso.

O le aso pe a uma le taotoga, e mafai ona e 'ai meaai i le suavai ma le mea e pei o le jelly-like: suauu meaʻai meaai, karite o le karite tile, fualaʻau fua.

I aso mai i le tolu i le lima o lisi o meaʻai, faʻaopoopoga i le sua o le suavai, o le omelettes uu, masi mucous mai cereals i luga o se fua o fualaau faisua, palu pateta. E mafai e lau fomaʻi ona faʻatagaina oe e faʻaaoga fua suamalie e leai ni suamalie (e pei o le kesi), sina lauti suamalie.

I le faaiuga o le vaiaso muamua, o le siʻisiʻi kulimi gaʻo, susu-susu, oloa gaʻo ma iʻa e aofia ai i le taumafataga. E mafai ona e faaopoopo falaoa i le sua o fualaau suamalie, ae le silia 100 g i le aso. E tatau ona vego.

Mai mea inu, e mafai ona e faʻaaogaina le lauti suamalie suamalie, suamalie masani mai fualaau faisua ma fualaau faisua, tila, pulupulu lapisi ma le vai e leai ni carbonia (e tatau ona faʻamaonia e le fomaʻi). O le aofaʻi o le ava malosi ua mafai ona oʻo i le 2 lita i le aso.

Afai o le toe faʻaleleia o loʻo faagasolo pe a manaʻomia, e tuʻuina atu le maʻi i le taumafataga Numera 5.

A maeʻa le laparoscopy, e le faigata tele le taumafataga, talu ai o ia gaoioiga e tele lava ina itiiti ifo le faʻaleagaina. O eseesega i mea taumafa i aso muamua talu mai le taualumaga e faapenei:

  • o le tagata gasegase e mafai ona inu vai i le vave lava
  • i le 12 itula muamua, e mafai ona faatagaina ni vaega laiti o le tiloti po o le supa,
  • i le aso lua e mafai ona e inu e aunoa ma ni tapulaa, ma 'ai meaai mama i ni vaega laiti. Laʻau manufalaʻau kuka, iʻa, vaʻalati vavalaʻau, gaʻo susu, o nisi fualaau aina ma le siʻiisi ua faatagaina.
  • o le fesuiaiga i le 5 taumafa e tupu i le aso lona tolu.

Muamua le vaiaso talu ona maeʻa

Afai i le taimi o le falemaʻi e tumau mea uma i le taumafataga, talu ai o loʻo faʻatonuina e le au fomaʻi, ona latou toe foʻi mai lea i le fale;

Ina ia aua le tuʻituʻi le tino mai le tulafono na faʻatuina i le falemaʻi, i le fale e tatau foi ona 'ai le tagata maʻi i ni vaega laiti e tusa ma le 6-7 taimi i le aso. O le mea autu lava o lenei mea e tupu i le taimi e tasi. O le a na o le taloina o le talo e naʻo le gaosiga o taumafa e oʻo mai, ma aua nei faʻafefeteina i le biliary tract poo totonu o le manava gaogao. Ole fua mulimuli e tatau ona faia i le sili atu i le 2 itula aʻo le i momoe.

I le vaiaso muamua o le toe faaleleia i fafo atu o le falemaʻi, ua faʻasaina uma oloa faʻamaonia e lua ma fualaau faisua fou ma fua. E aofia ai foi le falaoa o le rai. I le lisi autu o le "laulau numera 5" pe a uma ona aveese le vevela o le gallis, ua kuka, fuʻu ma gaosi meaai:

  • meaʻai maualalo-gaʻo (meatballs, meatballs, meatballs) ma iʻa ma falaʻau,
  • moa (meaʻai e tao i le umu),
  • susu ma fualaau faisua,
  • paluga o cereal atoa ma pasta o le pata,
  • suauu pulu uila.

O se fesoasoani sili ona lelei o 'yoghurts' 'ola' ma 'aisa' a Adyghe.

O le tagata gasegase ua mafai ona maua ni faʻamafaʻailoga faʻapitoa: marshmallows poʻo marshmallows.

Ole tea ma le pulupulu o le pulupulu o loʻo sili atu ona lelei ile inu, ma fautuaina le sui ole vai inu ile vaiinu, ae naʻo le maeʻa ona talanoa ile fomaʻi.

Se masina mulimuli ane

O le tulaga faapitoa o mea taumafa i lenei vaitau o le toe faʻaleleia o se toe foʻi malie atu i se mea e masani ai. O lona faavae o le taumafa lima lea. O loʻo faʻalauteleina le lisi, ae, ioe, e aofia ai na o oloa faʻatagaina.O le mea moni, o le tagata maʻi o le a manaomia le tausisia o sea ituaiga meaai i le ono masina ma le tausaga mulimuli ane. O le mea lea, i lenei laasaga, e sili atu le oʻo mai o le faʻamaonia ma le mea moni e faʻapea e le tatau ona i luga o le laulau i le taimi nei:

  • puaa gaʻo ma povi, mamoe, paila. I lalo o le faasaina o le aano o manu,
  • gaʻo gaʻo ma gaʻo - na o meaʻai e faatagaina,
  • leai se mea falai. O ia meaʻai e tatau ona faʻaaogaina i le talo o le maualuga maualuga ina ia mafai ai ona faʻamalo. Ae paga lea, a maeʻa le taotoga e le mafai,
  • leai ni taimi ma vevela vevela e faaosofia ai le faateleina o le gaosiga o le talo,
  • meainu malulu ma aisa kulimi, e pei o le malulu e mafai ona mafua ai vaʻaia ma le tiga o le biliary tract,
  • ipu e aofia ai le pata po o le margarine, o keke, falala ma isi meaʻai suamalie faapena,
  • meaʻai gaosi: meaʻai, ipu lea na faʻaaogaina ai le vineta, fualaau 'aina (kiwi, citrus). O le uaina malosi o loʻo i luga o lenei lisi,
  • mea inu gaʻo. O lona uiga e tatau foi ona leai se kesi e tatau ona i ai le vai.

Lua masina talu le laparoscopy

I lenei laasaga, o loʻo feagai le tagata maʻi ma le galuega o le taumafai ia aua neʻi faʻafefe i le fua o meaʻai ma ia gauai atu i meaʻai o le protein e fesoasoani i le faʻaitiitia o le talo. Afai e lua masina talu le taʻaloga e leai se tiga ma soʻo se lagona le lelei, e mafai ona faasolosolo faasolosolo malie le faʻaogaina o le "laulau numera 5" e pei ona taua i lalo:

  • kuka kuka i luga o le moa, ae aloese mai le fagaina o fualaʻau mo laei. Le faʻaleleia o mea taumafa ma meaʻai e maua ai na ituaiga ipu, pe a sauni, latou te faaopoopoina sina olive poo se kulimi (ghee) pata,
  • i luga o le lona lua, e mafai ona e 'aina le meaʻai aʻano ma se falala o le tele o fualaau faisua: fulufaila, zucchini ma squash, beets, paukini, kāloti. O le mea moni, e le mafai ona e fufuluina fualaau faisua, ae i totonu o le uʻu latou te lafoaia e matua lelei. E mafai ona faʻaopoopo nisi laulaʻau i ipu ua saunia,
  • iʻa e le gata e mafai ona gaosia pe 'aʻai - faʻataʻitaʻiina o le a sili atu ona lelei. O le susu e sili ona lelei ona faʻaitiitia. Ina ia faʻaaogaina, e mafai ona e faʻaaogaina se fua o fualaau aina ma le faʻaopoopoga o le gelatin,
  • sili ona lelei meaʻai ma le meaʻai meaʻai e mafai ona faʻamalamalama lelei ai se taumafa malosi o squids, musele ma mimiti, lea e tatau ona kuka,
  • o le tino o le a sili atu le tele o polotini i le kulimi siʻosiʻomaga, e sili atu i le faʻaitiitia o meaʻai gaʻo. I le avea ai o se mea e sili ona aoga ma e sili atu le aoga o lona faʻaaogaina, e talafeagai ai le paluga o le sipisi,
  • E mafai foi ona fesoasoani meaʻai e sili atu ai le suamalie ole kuka: apu tipi, apu apu poo le marmalade.

Tolu masina mulimuli ane

O le kuata mulimuli ane, o le taumafataga ina ua uma ona aveese le gallbladder ua aofia ai le lisi atoa o meaai faatagaina. I le taimi nei, o tapulaa na faigata i le taimi muamua ona tausisia, avea ma se auala patino o le olaga. O meaai paleni paleni e fesoasoani e le gata ina fetuunai i le olaga e aunoa ma se tasi o totoga i totonu, ae, e pei ona faaalia i le faatinoga, faaleleia atili le soifua maloloina lautele. O le toto uma lava e toe foʻi i le masani, e sili atu le mamafa o le mamafa.

O lea, o oloa gaosi faatagaina o le taumafataga Nu. 5 i lenei taimi ma e aofia ai:

  • fualaau faisua ma susu soup faatasi ai ma le faʻaopoopoga o fatu o fatu fatu atoa,
  • falala suamalie,
  • ituaiga taumafa ma aano o manufasi (tolotolo, moa, lemu moa), kuka pe uʻu,
  • moa moa (i aso uma e mafai ona e 'ai 1 pc.),
  • falemaʻi ma meaʻai susu. O le mea mulimuli e tatau ona fou ma faʻamalosia i le bifidobacteria,
  • vela pe gaosia fualaʻau,
  • pata pasama kulimi, cereals,
  • aofaiga tele o suauu manogi,
  • sweets i le ituaiga o paluga, marmalade, jelini, puddings, jam, masi fale ma le meli,
  • fualaau mamago: apricots mago mago i se vaega itiiti,
  • Fugalaau fou ma vine: strawberries, fugalaau, apricot, doggie. E sili atu le tuʻuina atu o mea e sili ona lelei i fua suamalie, aloese mai faʻasusu.Mo i latou e manaomia le suamalie ole talo, o le suamalie ile suamalie e lelei tele, o lea i le taumafanafana e mafai ona e taulai ma le saogalemu i latou. Melon, i le isi itu, e tatau ona lafoai,
  • ua faatagaina e inu lauti, kofe i susu, decoctions o selu papaʻe ma le lala o le saito, suamalie fou.

O le faamaʻi

O lenei faʻamaʻi e faʻaalia i le faʻavaeina o maʻa i le gallbladder poʻo le gaʻo. O le maa e aliali mai ona o le lafoina o cholesterol leaga, salts, siama o le talo poʻo se faʻafitauli i le lipid metabolism.

Afai e te le sailia se fesoasoani faafomai i le taimi, o le maʻi e mafai ona faigata ona o le peritonitis ma le cholecystitis. O le faamai o le maʻa ona o le le paleni o meaai, lea e puleaina e meaai gaʻo ma meaai e aofia ai gaʻo vailaau faʻamaʻi.

O le faʻamaʻi e togafitia i vailaʻau ma faatasi ai ma le fesoasoani a le taotoga. O lona uiga, i mataupu sili, e faʻaaogaina le cholecystectomy - aveeseina o le gallbladder.

Faʻataʻitaʻi e fomaʻi ia tulaga lamatia mo le tupuga o le maʻi:

  • silia ma le fasefulu tausaga
  • aveina o estrogene i le taimi o le moapo i fafine,
  • le lelei
  • biliary tract siama,
  • maʻisuka ma isi mea le lelei o le tino o le tino.

I le faaopoopo atu i tulaga lamatia, e taua le iloa o faailoga o le maʻi. Paʻu leaga i le itu ole taumatau matau o le faailoga muamua lea o cholelithiasis. E masani lava ona tupu pe a uma ona 'ai, aemaise pe a fai o le meaai e gaʻo ma maualuga-kalori.

O faʻamatalaga nei e mafai ona tupu:

  1. viliina e le maua ai se toomaga tiga,
  2. faʻamaloilo o le sulu
  3. fiva, fiva.

Afai ei ai se tasi o faʻamaoniga o loʻo i luga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi faʻafesootaʻi se fomaʻi mo se suʻesuʻega. O faʻamaʻi faʻamaʻi e mafai ona iloa e le ultrasound poʻo le IRM.

Afai e iai se faʻalavelave faʻapitoa a cholelithiasis, ona lelei lea o togafitiga o togafitiga - o se laulauʻai ma ave vailaʻau e tatau ai. I tulaga maualuga, e faʻaaogaina togafitiga o taotoga.

I le gallstone, o le taumafataga Nu 5 o loʻo manaʻomia, lea e faʻamoemoe e faʻamautuina le gaioiga o le ate, o le vevela ma le faʻapitoa o tusi.

Meaʻai masani

Faatasi ai ma maa i totonu o le otaota oona, e tatau ona faʻaitiitia le faʻaaogaina o gaʻo, masima, meaʻai gaʻo ma le faʻamalolo. E le tatau ona faʻamavaeina fiva, o lona uiga, fualaau faisua ma fualaau aina e tatau ona faʻafefiloi ma e le 'aina faʻatau.

O lenei taumafataga e mafai ona tausisia seia oʻo ina faʻaitiitia le faʻamaoniga o le faʻamaʻi, o le umi o le umi o le togafitiga e lua vaiaso. O ipu uma lava e faʻafelelei, o le numera o taumafataga e faʻatupulaʻia i le 5-6 taimi i le aso.

O le fua faatatau o le faʻaaogaina o le vai e le itiiti ifo ma le lua lita, faʻatagaina ma sili atu. E lelei mo togafitiga faafomaʻi e inu vai inu vai e aunoa ma le kesi. Peitai, ia logoina lau fomaʻi e uiga i lenei filifiliga. E mafai ona suia se vaega o le vai inu faʻatasi ma teuteu. Teasisi mai laʻau vine, siaki o sana ma pakasisi aʻa e talafeagai lelei.

E mafai ona e faailogaina tulafono faavae o taumafa Nu. 5:

  • o le maualuga aupito maualuga o le kalori i aso taitasi e le silia ma le 2600 kcal,
  • meaʻai e faʻamalieina
  • inu le itiiti ifo i le lua lita o le vai,
  • 'ai e le itiiti ifo i le lima taimi i le aso, sili atu i le ono taimi,
  • o soup ua naʻo luga o vai,
  • naʻo le lua auala o togafitiga faʻamalosia e faatagaina - faʻamalolo ma kuka,
  • fualaau faisua e tatau ona ola ai ina ia mafai ai ona aloese mai le faʻamalosi,
  • O le lisi e aofia ai manu ma fualaʻau.

Ina ia faʻaitiitia le ono mafai ona toe fausia maʻa, ona o le faʻaaogaina o le cholesterol leaga, e tatau ona e 'ai le susu ma susu susu o meaʻai i le calcium i aso uma. O le tulafono autu o oloa mai lenei vaega e maualalo-kalori, mo se faataitaiga, kefir, susu susu po o yogurt.

O le faʻaaoga lelei o le magnesium e faʻavaveina ai le tafe o le talo ma faʻasaʻo ai le tiga. Mea Maualuga Maualuga:

  1. buckwheat
  2. oatmeal
  3. nati
  4. paʻu
  5. meaʻai
  6. fala ma le pasili,
  7. arugula
  8. leki - lentils, pi ma pi.

Afai o le tagata maʻi, e faaopoopo atu i cholelithiasis, maʻi maʻisuka, ona tatau loa lea ona filifilia oloa mo le taumafataga Numera 5, i le amanaʻiaina o la latou faasinomaga igoa (GI).

Glycemic Product Index

O lenei faailo e masani lava ona amanaia e endocrinologists i le sauniuniga o le togafitiga o meaʻai mo tagata mamaʻi ma se maʻi "suamalie" o soo se ituaiga, o le insulin-dependant and non-insulin-dependent. O le mea autu o le filifilia lea o meaai e maualalo le GI.

O lenei faailo o se faʻamatalaga numera o le fua o le kulukose e ulu atu i le toto ma lona siʻitia i toto totoʻa pe a uma ona 'ai i se meaʻai. O le maualalo o le tau, le saogalemu o le oloa mo le maʻisuka.

O togafitiga faʻamalolo e le afaina tele i le GI. Ae i lenei tulaga, e tele ni tuusaunoaga - o kāloti ma beets. E faʻasaina le gasegase i foliga o le kuka, ae o le fou e fautuaina ona o le maualuga o vitamini ma minerale.

Tolu vaega o faʻamatalaga faʻapitoa:

  • e oo atu i le 49 iunite e aofia ai - o ia meaai o le a avea ma meaai autu,
  • e oʻo atu i le 69 PIECES aofia ai - e na o nisi taimi e mafai ai ona i ai meaai i luga o le lisi a le tagata maʻi, e sili atu ma le tele taimi i le vaiaso,
  • e sili atu i luga 70 PIECES - o meaʻai ma meainu e faʻasaina, faʻafefeteina le hyperglycemia ma faʻaleagaina ai aʻafiaga o loʻo faʻatulagaina.

O le numera numera 5 e le faʻatagaina ai le faʻaaogaina o fualaau suamalie, ae faʻasaina i latou i le maʻisuka. O le mea e faapea o lenei auala o le gaioiga, fualaau aina "gaʻo" le fiber, lea e faʻatino ai le galuega o le tuʻuina atu o le kulukose i totonu o le toto.

Na o se ipu vai suamalie e toto ai le suka i le 4 - 5 mmol / L.

O mea e le faatagaina i luga o se meaai

O lenei meaʻai e faʻasaina ai soʻo se faʻasaoina - aano o manu, iʻa, fualaʻau ma fua. E le tatau ona faaopoopo meaʻai ma le tele o masima i ipu.

Ua faʻasaina foi pusa fou. E tatau ona kuka le falaoa, e tatau ona kuka le paluga e aunoa ma le fefete. Ma o le kuka e sili ona lelei na e faia.

Fualaau aina ma fualaʻau ua filifilia e le o se mea manogi, e fautuaina e sasaa i le vai inu ae leʻi faʻaaogaina pe sogi sina mea itiiti i luga o le vai i lalo ole tapuni.

Faʻaseseina atoa mai le taumafataga:

  1. gaʻo gaʻo ma iʻa,
  2. aano o manu ma iʻa,
  3. fuamoa fuamoa
  4. penina penina
  5. ava malosi, mea inu suamalie,
  6. mufui (aemaise lava le fou) ma le sukalati,
  7. tamato, radishes, aniani, keleti,
  8. sorrel, spinach ma rhubarb,
  9. musika
  10. paʻu paʻepaʻe ma le mumu.

Tea ma le kofe e sili ona totoe i le lisi. O nisi taimi e mafai ona e faʻavave le kofe i susu.

E le tatau ona kuka kuka ile meaʻai vevela poʻo le vevela, o lona uiga, e oʻo lava i le faʻaopopoina o fualaʻau ma se tofo oona e le aofia ai.

Faailoga mo le tofiga

O se tulaga masani? Ma e ui lava o le tala e foliga mai o se tala fai tala, i le mea moni, o se mea moni lava e faatalitali mo tagata uma pe a mavae le taotoga i luga o le gallbladder pe afai e maua muamua maa. Ma e le afaina po o le a le tuufaatasiga o le fuafuaina, pe afai na amataina le faagasologa, o le a matua faigata lava ona taofi.

O le toʻatele o le aufaitau atonu e fiafia i le mea e sau ai gallstones. O sea faʻamatalaga o le fesili e mafai ona manatu e le saʻo. E sili atu le saʻo le fesili pe na faapefea ona latou faia iina. I soo se tulaga, o le mafuaʻaga o le fausia o maʻa i le gallbladder o loʻo faʻaogaina i le talo i totonu o le okeni, pe a tumau le tasi o vaega o lenei mea ola ma o le isi mea e afaina. O lenei mafuaaga o le faavae lea mo le fausia o maʻa o ituaiga eseese ma ituaiga.

Afai tatou te mafaufau i le fesili o mea e mafua ai le faʻamaʻiina o le talo, e taua le taʻuina muamua o le le atoatoa o le tino (amio le talafeagai) ma le faʻaleagaina o meaʻai faʻavela ma le vevela. Pe a galulue faatasi nei mea, e ono le mafai ona latou aloese mai le atinaʻe o le gallstone faamai. O le ate i le tali i meaʻai (faʻafefe, salty, fried) e maua ai se aofaʻi ole talo, lea e teuina i le gallbladder. Mai le vevela, pe a talafeagai ai, talo, lea ua oʻo atu i le faʻamoemoe ole manaʻoga, e tuʻuina atu i le duodenum, pe i ai i le taimi nei o loʻo i ai ni meaai e faʻamalaina.

O le faatonutonuina o le tafe o le talo i totonu o le duodenum e ala i le faaitiitia o puipui o le gallbladder ma ona ala. O se olaga e le masani ai e masani ona iʻu ai i le faʻavaivaia o galuega afi a le masini vai, pe o le gall vladdering or intestines. Talu ai ona o le le lelei o le afi, e le o talotalo uma mai le teuina i le duodenum. O nisi vaega o lea mea e tolopoina ma amata ona vavae ese i vaega. O vaega ia e sili atu le mamafa ma sili atu le faʻafefeina ma avea ma maa ia e taofia atili ai le tafe o le talo.

E mafai ona ese le natura o maa tioata. O nisi e faia i luga o minerale (e masani lava o masini calcium), o isi e faia i le cholesterol, ae o isi e faia i le pigmentubin pigment. E moni, masani lava i le tasi maʻa e mafai ona faʻafefiloi vaega eseese.

O le a le mafuaaga na mafua ai lenei eseesega i le tuufaatasiga o le fuafuaina i le gallbladder? Ioe, o meaai tatou te 'ai. O le faʻaaogaina o meaʻai mai meaai e tupu i totonu o le manava. Ae ona latou ulu atu lea i le toto ma ua faʻamaʻoina e le ate, o se taunuuga o mea e sili atu le tuusaʻoina ua faʻasaoina i le talo. Protein, cholesterol, minerals, pigment, o le tele naua i le talo, faʻapitoa tele ma pala, e faigofie i le fausiaina o vai ma maa.

O maʻa laʻitiiti, e oʻo lava i le tiga, e mafai ona pasi atu i le alalele ma tuʻu le vevela. Ae o le lautele ma le tetele (ma o latou lapopoa e mafai ona oʻo atu i le 4-5 cm) e tatau ona aveesea e ala i taotoga. I nisi tulaga, e malie fomaʻi na o le aveeseina o maa na fausia mai le talo ma ona ala, ae o le tele lava o mataupu o loo latou maua pea le taotoga o le okeni atoa ma maa (cholecystectomy).

O le taatele masani o taotoga mo le cholecystitis (mumū o le gallbladder) ma le gallstone maʻi e taua o le laparoscopy o le gallbladder, lea e itiiti lava ni faʻafitauli ma se vaitaimi vave toe faʻaleleia. Ae tusa lava pe o le a le faʻaogaina o le taʻavale, pe a maeʻa mo se taimi umi, e tatau ona e usitaia manaoga o togafitiga o le soifua maloloina Nu. 5, lea ua faʻamatalaina mo le ate ma gasegase gastrointestinal.

O se meaʻai pe a uma le laparoscopy o le gallbladder poʻo le aveeseina o maa mai ia mea e tatau ona avea ma vaega tāua o le olaga fou o le tagata maʻi. O le mea moni, i le taimi muamua ma le maeʻa o le taotoga, o le tino o meaʻai e pagatia muamua. Muamua, mai le le lava o le taumafa o le talo i totonu o le duodenum, o le loli ma le taumafa o meaʻai ua taofia, ma a maeʻa ona aveese le gallbladder ei ai se postcholecystectomy syndrome.

O loʻo matou talanoa e uiga i se faʻafitauli faigata lea e tupu ona o le afaina o le talo i le duodenum tuusao mai le ate i fafo atu o meaʻai. O le gallbladder, pe a pulea, faatonutonuina le faagasologa o le tuuina atu o le talo i le duodenum i le taimi lava na taunuu ai meaai. Sa fefiloi le talo ma le chyme ma e le afaina ai le puipui o le inumaga. Ae afai e ulufale atu le suavai i totonu o le gaogao gaogao, e manino lava ua amata ona faaleagaina le membrane mucous o le okeni, o le mumu e foliga mai, ma o se taunuuga, o le siama o le "duodenitis" po o le "colitis".

Ae e tusa lava pe leʻo aveeseina le tau o le gall, o le a le suia tele le tulaga. O le mea o le a oʻo i le taimi, o maa i totonu o le okeni o le a amata ona amata, e tusa lava pe o le a le ituaiga olaga. Ua le mafai ona taofi le faʻaleagaina o le gaioiga. I le aveeseina o le gallbladder, e fomaʻi le fomai e aveese le okeni i le mea e mafai ai e le talo ona paʻu, ma o se taunuuga o le tele o maa tetele ma foliga mai o tiga matuia.

O maa laiti e mafai ona fausia i fafo atu o le gallbladder, o lona uiga o le meaʻai pe a uma le laparoscopy o le okeni e tatau ona puipuia ai le fausia o maʻa ma faafaigofie le galuega o le gastrointestinal tract.

, ,

Fainu i meaai Nu. 5

I le faaopoopo atu i vai faʻamamaina ma vai oona, faatasi ai ma lenei mea taumafa faʻapipiʻi, jelini, vai ua faʻamamaina i vai ma mea teuteu e faʻatagaina. A e leʻi aofia ai soʻo se susu i le meaʻai, e tatau ona e logoina lau fomaʻi ao le i faia se faaiuga faapena.

Mai le taimi ua maeʻa, ua faʻaaogaina ai faʻasalaga o le sana i fomaʻi faʻataʻitaʻi e togafitia ai le tele o faʻamaʻi.E mafai ona e faʻatau i latou i soo se fale talavai. O stigmas o le kulupu sili ona lelei, ma, faatasi ai ma le faaumiumi o le faʻaaoga, faʻaitiitia le toto suka.

O le susu e saunia faigofie lava: 15 kalama o le faʻasalaga e tatau ona liligi atu i le 200 mililiters o vai inu, ma faʻapipiʻi mo le afa itula ile vai vai. Faʻafiafia, faʻamalo i totonu o le sipisi ma faʻaaogā le vai faʻamamā e aumai ai le broth i se voluma e 200 mililita. Inu 50 ml i le tasi, afa afa itula ao lei faia se taumafataga.

O le maualuga o le togafitiga e lauiloa mo le aoina o togalaau. Ina ia saunia o le a e manaʻomia:

  • moli pepa - 2 sipuni tele,
  • tolu matamata mata - 3 sipuni,
  • fualaau faila - 1 sipuni,
  • oneone lalelei - fugalaau,
  • coriander - 1 sipuni.

Tuu uma laau i totonu o se ipu ipu ma sasaa 300 milliliters o vai inu. Tuu le afa mo le afa itula, ona togi lea e ala i le susu. Faalua faalua le aso ile afa itula ao le i faia taumafataga, 100 mililiters i le taimi.

O loʻo i ai foʻi le faʻamalologa o le maʻisuka ma le gallstone faamaʻi. E faʻaaogaina e le gata i togafitiga, ae o loʻo tuʻuina atu foi vailaʻau eseese. Rosehip o loʻo aofia ai:

  • tannins
  • fumela
  • calcium
  • citric ma succinic acid,
  • Vitamin A
  • Vitamin C
  • B vitamini

E mafai ona e faʻatauina ni atigi lili i soo se falemaʻi poʻo le maketi meaai. O le suasami e faavae i le Rosehip e lauiloa mo lona maualuga le malosi. Ua saunia e pei ona taua i lalo:

  1. 50 kalama o le rose, sage, lauti o le gaosimea ma le mutual sand sand mix. Ave se sipuni se tasi o le aoina ma sasaa 250 mililiters o le vai inu.
  2. faʻapipiʻi le susu i totonu o se vai vai taele mo le sefulu minute, ona faʻaliliu lea ma faʻafefe ia lava.
  3. inu le aoina faatolu i le aso, pe a uma meaai, 150 mililiters i le taimi.

Faataʻitaʻiga o le lisi

O mea nei o se faʻataʻitaʻiga o lisi mo le fuainumera o fuainumera lima. E mafai ona faʻaleleia e tusa ai ma le manaʻoga ole maʻi. O le mea autu e manatuaina o ipu uma e faʻamafanafanaina.

  1. taumafataga o le taeao - lemu gaʻo susu, 40 kalama o apricots mago,
  2. 'aiga o le taeao - semolina i susu susu, se fasi falaoa, 50 kalama o nati,
  3. 'aiga o le aoauli - fualaau fualaau mamae mama, pateta paluga, susu susu moa, compote,
  4. 'aiʻaiga - tilotiu, se fasi falaoa,
  5. 'aiga o le afiafi - pasta, beef tipi, fuālaau aina,
  6. 'aiga o le afiafi - o se ipu tioata o le kefir free-gaʻo.

  • 'aiga o le taeao - fala o le paʻu, apu tao,
  • 'aiga o le taeao - gaʻo vaimoa ma fualaau faisua, se fasi falaoa,
  • 'aiga o le aoauli - susu susu, fuā fualaʻau, poli vaʻa, se fasi falaoa,
  • meaai mama - 200 kalama o fualaau aina suamalie, nati,
  • 'aiga o le afiafi - pilaf ma veal, fualaau faisua,
  • 'aiga o le afiafi - o se ipu susu o yogurt.

  1. 'aiga o le taeao - applesauce, 100 kalama o le gaʻo gaʻo e leai ni gaʻo,
  2. 'aiga o le taeao - susu semolina, nati,
  3. 'aiga o le aoauli - kulimi fuālaʻau fuālaʻau, faʻamalosi Eleni, pasta, salati fuamoa,
  4. meaai mama - jelini, se fasi falaoa,
  5. o le a aofia i le taumafataga ni cutlets moa mo le maʻisuka ituaiga 2 ma le araisa,
  6. 'aiga o le afiafi - o se ipu tioata e le gaʻo gaʻo ma 50 kalama o apricots mago.

  • 'aiga o le taeao - 200 kalama o kisi falaoamata e leai ni gaʻo, falaoa tao ma apu,
  • 'aiga o le taeao - o le omeletama faʻamaʻi ma fualaau faisua, se fasi falaoa,
  • 'aiga o le aoauli - fualaau fuamoa, pateta paluga, salu kuka,
  • meaʻai - meaʻai fualaʻau, lauti,
  • taumafataga - squid kuka, araisa, salati fuamoa, se fasi falaoa,
  • 'aiga o le afiafi - o se ipu susu, 50 kalama o paʻu.

I totonu o le vitio i lenei tusiga, o le autu o le fuainumera o mea taumafa lima mo le ZhKB o loʻo faaauau.

Vaega o taumafa i le taimi o le toe faʻaleleia

I le amataga, e taua le malamalama o suiga o le a oʻo mai i le taumafataga e le na o se meaʻai. E masani lava o se ituaiga soifuaga lea e tatau ona mulimuli ai i le lumanaʻi ina ia leai ni faafitauli fou i le galuega o totoga o le gastrointestinal tract.

Fai lenei suʻega ma suʻeina pe iai sau faʻafitauli ate.

Porridge ma meaʻai

Le lisi o meaʻai ma cereals:

  • Buckwheat groats.
  • Rice groats.
  • Oatmeal.
  • Muesli e leai ni mea e faasaina.
  • Tasi laisa ma fualaau mamago.
  • Hercules porridge.
  • Couscous, bulgur.
  • O le fafie.
  • Fuga fatu

Meat ma iʻa

Le lisi o aano o manufasi ma iʻa:

  • Meaʻai o le Rabbit.
  • Veʻa.
  • Lafumanu.
  • Pike perch.
  • Cod.
  • Hyuk.
  • Tuna
  • Pollock.
  • Fuga fou.
  • Salmon.
  • Faʻailoga ma vela ma moa.
  • Manuʻa solofanua.
  • Laʻau moa po o se moa kuka.

Bakery ma pasta

Le lisi:

  • O oloa mai le falaoamata o le rai.
  • Paʻu falaoa.
  • Faʻatoʻa fatu falaoamata atoa.
  • E lelei meaʻai kuki.
  • Faatulaga keke.
  • Pelu falaoa.
  • Pasta

Mea gaosi susu

Le lisi:

  • Paʻu kulimi
  • Vaomalo masani.
  • Yogurt.

Faatagaina e faʻaaoga soʻo se oloa gaosi susu e sili atu ma le 200 g i le aso.

Le lisi:

  • Broccoli
  • Seleti
  • Avaka
  • Sea kale.
  • Tomato
  • Asparagus Beans.
  • O le pateta.
  • Kāreti.
  • Paʻu
  • Beetroot.
  • Zucchini.

Fua ma fua

Le lisi:

  • Berry puree.
  • Prunes
  • Paloni
  • Berry Mousse.
  • Laʻau suamalie.
  • Teuga o fua o vine.
  • Lago apu.

Le lisi:

  • Laʻu suauu - e oo atu i le 15 g i le aso.
  • Pulu - e oʻo i le 15 g i le aso.

Le lisi:

  • Half o le moa moa i le aso.
  • 2 salu sikelu i le aso.
  • Toa omelet.

Le lisi:

  • Fuga iʻa.
  • Fuamata o le sami.
  • Zucchini caviar.
  • O le togavao ua susu mai le masima.
  • Fuamoa o fualaʻau.
  • Fusi iʻa.
  • Fualaau saito.
  • Sauerkraut.
  • Vinaigrette.

Taimi ma sau sau

Le lisi:

  • Vanilla ma le paina.
  • Suamalie
  • Lisi o fualaau aina suamalie i kulimi kirimoni.
  • Uma.
  • Pasili
  • Fualaau suamalie.

Le lisi:

  • Puni keke (e le silia le 100 g).
  • Fua o tao i totonu o le ogaumu.
  • Fualaau aina.
  • Gickbread kuki.
  • Lolo.
  • Suga
  • Jam i le suamalie (e sili le lelei ona fafaga i le vai).
  • Faʻailoga ma fualaau faisua po o le faʻatumu (faʻamamaina le paluga ile vai).
  • Candies e leai se kofe, sukalati.
  • Marmalade fale.
  • Fualaau suamalie.
  • Berry tioeli.
  • Kissel fua.
  • Turki fiafia e aunoa ma ni nati.
  • Nougat.
  • Pulu masi suamalie e aunoa ma ni mea faaopoopo.

Meaʻai faasaina ma ipu

Le lisi:

  • Chicory.
  • Sukalati
  • O le la e lanumeamata.
  • Stevia.
  • Freshes.
  • Ju mai se pusa.
  • Karola.
  • Karkade.
  • Teu ma le koko.
  • Whey.
  • Mea inu gaosi.
  • Soʻo se mea inu malosi (tusa lava pe maualalo le ava malosi).

Le lisi:

  • Aʻau iʻa
  • Meat soup.
  • Suauu musu.
  • Laʻau masi.
  • Susu pi.
  • Okroshka.
  • Sola.

Le lisi:

Laʻau ma aano o manufasi

Le lisi:

  • Meaʻai manu (fatuga, ate, laulaufaiva).
  • Fagalaʻu ulavavale.
  • Sausage oloa.
  • Laʻau manu.
  • Laʻau fagota.
  • Oona o soʻo se amataga.
  • Feʻaveʻaina iʻa.
  • O iʻa mama.
  • Laʻu iʻa.
  • Laʻau oona.
  • Sushi ma le taamilosaga.
  • Tuʻu laau.

Le lisi:

  • Soo se pastry ma pasi suamalie.
  • Ava ova
  • Pancakes
  • Donuts
  • Pulu falaoa lelei
  • Fried pies.

Fualaau faisua ma pulou

Le lisi:

  • Laʻau tuai.
  • Ata ma laulaau lanumeamata.
  • Peʻe suamalie.
  • Fualaau faisua.
  • O fualaau faisua uma.
  • Laʻau uma seʻi vagana ai meaʻai.
  • Paina tilati mama.
  • Musika.
  • Fugalaau
  • Asparagus Beans.
  • Radisa.
  • Radisa
  • Rhubarb
  • Eggplant.
  • Fuga

Oʻe ma Fats

Le lisi:

  • Faʻataunuʻuina laitiiti
  • Tusa o ituaiga uma.
  • O ituaiga uma o gaʻo.

Le lisi:

  • Sausage oloa.
  • O meaai mama ma gaʻo.
  • Ginger i totonu o le sami.
  • Olive
  • Soʻo se faʻasaoina.
  • Tomato mago.
  • Artichokes.

Desserts ma sasala

Le lisi:

  • Kozinaki.
  • Vailaau faʻasusu.
  • Faʻailoga.
  • Koko
  • Dessert with fat cream.
  • Ituaiga uma o asikulimi.
  • Halva.
  • Tulimu.
  • Sukalati
  • Desserts ma fatu fatu fatu.
  • Chuck Chuck.
  • Hematogen.
  • Pop Corn

Faamaonia Faamaonia Mea

O oloa nei ua faʻamaonia mo le faaaogaina i ni vaega laiti:

  • Sisi suamalie.
  • Squid.
  • Sulu
  • Lagi susu-gaʻo.
  • Bulgarian pepa.
  • Faʻi
  • Pamekaisa
  • Fualaau suamalie.
  • Olive olive
  • Soya soga.
  • Barley porridge.
  • Barley porridge.
  • Fuga o gutu.

Vaega o le taumafa mo gastritis

I le gastritis, e tatau ona e manatua:

  • O le taumafataga 5 mo gastritis o lona uiga o le aveeseina mai le lisi o mea mo le vaiaso o suʻega mo soʻo se borscht ma le supa.
  • E le gata i lea, e le mafai ona e 'ai le susu mai pulou, aano o manu ma okroshka.
  • E mafai ona 'aina le susu i le 75 g i le aso, o le tasi vaetolu o latou e tatau ona avea ma fualaʻau.
  • Aua le 'ai le falaoa fou ma le pa i lenei faʻamaʻi.
  • O fua uma ma le faʻavelaina e manaʻomia ina ia le aofia ai.
  • O le fua o le carbohydrate e 350 g i le aso, e na o le 40 g e faigofie.
  • O fua o susu susu ma le pasene e sili atu i le 6% e le aofia.
  • O le masani i aso uma o puipuiga e oʻo atu i le 90 g, o le afa o meaola o manu.
  • E le mafai ona e 'ai, taumafa vave,' ai i fafo atu o le malo.
  • E tatau ona e tausisi i se meaai malosi.
  • Inu le tele o le vai ia le itiiti ifo i le 2 lita i le aso.
  • O le taumafa meaai e le vevela, ma e le malulu.
  • O le taua i aso taʻitasi o taumafa e mai le 2100 i le 2500 kcal.

Vaega o le taumafa mo le cholecystitis

Meaʻai 5 (o se lisi mo le vaiaso faatasi ma fua o loʻo maua i lalo) mo le cholecystitis e aofia ai le 'ai i ni vaega laiti i le tele o taimi i le aso.

Vaega:

  • E tatau ona ave ni meaai e tusa ai ma le faiga malolo o le aso, e faaosofia ai le faʻamalolo o talo, i le taimi e le sili atu ma le 700 g meaai ua saunia.
  • O le mamafa o meaʻai uma e 'ai i le aso e le sili atu i le 3500 g.
  • O le tele o mea inu (2 l) o loʻo vai pea, faʻafeu, vaivai lauti.
  • E faigofie ona faʻatau meaʻai gaʻo ma gaʻo.
  • O oloa uma e tatau ona le lelei.
  • E le tatau ona i ai i le tino ni micronutrients. O meaai e tatau ona aofia ai le 95% protein. O le gaosiga o le gaʻo i aso taʻitasi e oo atu i le 80%, naʻo le tolu lona tolu o gaʻo gaʻo. O le taumafa i aso taitasi o gaʻo gaʻo e oʻo atu i le 350 g, lea e le sili atu ile 100 g.
  • O ipu uma e manaʻomia ona faʻapipiʻi pe uʻu.
  • E tatau ona 'ai meaai e le malulu, ae le vevela.

Vaega o le taumafataga mo cholelithiasis

Vaega:

  • Gao i aso fafaga o meaai - 2000 i le 2500.
  • O le taumafa i aso taitasi o gaʻo gaʻo e oʻo atu i le 350 g, gaʻo e oo atu i le 90 g ma palatini e 80-90 g.
  • Vagana taumafa falai mai le meaai.
  • E le mafai ona e galo. E sili le lelei ona 'ai soo, ae i ni vaega laiti (e oʻo i le 6 taimi i le aso).
  • E masani lava ona e taumafa i meaai mafanafana.
  • E faigofie ona faʻatau meaʻai gaʻo faʻafefiloi.
  • E le tatau ona i ai ni mea manogi poo mea manogi i meaai saunia.
  • O le meaai autu e tatau ona aofia ai fualaau aina ma fualaʻau faatagaina.
  • Meaʻai ao le i faaaogaina e le mafai ona falai. E mafai ona faʻamaʻaina i latou, o nisi taimi e mafai ona e tunu poʻo kuka.

Taʻiala lautele o taʻiala

E tatau ona mulimulitaʻi isi taʻiala:

  • inu vai tele (e tatau ona e ave se ipu vai 20 minute ao leʻi 'ai),
  • E faasaina le inu ma 'ai i le malulu ma vevela,
  • e tatau ona e fetuutuunai le taimi ole taumafa, e pei o le amata amata ona 'aʻai (pe tusa ma le 2.5-3 itula), ae i ni vaega laiti,
  • E faasaina le 'ai e falai.

O meaʻai faʻamalosi e saofagā i le tele o le gaosiga o le talo ma e aʻafia ai le afaina o le fausiaina o otaota.

Vaega o le taumafataga ina ua uma le aveeseina o gallbladder

O le meaai 5 (o se lisi mo le vaiaso ma fua o loʻo tuʻuina atu i lalo) e tatau ona mataituina lelei ina ua maeʻa le taʻavale e aveese le gallbladder:

  • Manaomia le faatapulaa o le gaʻo.
  • A o le i ai, e teu ni meaʻai kuka pe tatuʻu foi i se mea e teu ai.
  • A maeʻa le taotoga, e le tatau ona e 'ai ni puʻupuʻu ma lemu, gaʻo gaʻo ma iʻa.
  • E mafai ona faʻaumatia kulū naʻo le gaʻo maualalo.
  • O gaʻo fesuisuiaʻi e pei o le paʻu ma le margarine e faʻasaina.
  • Faʻasamala meaʻai ma soʻo se meaʻai e mafai ona afaina ai le soifua maloloina.
  • Faʻafeiloaʻiga o gaosiga o mea tau gaosiga - ketchup, mayonnaise, horseradish, mustard should also be excluded from the diet due to the high content of salt, spices and fat.
  • O le taumafa o fualaau mata ma fualaʻau e faaitiitia.

Vaega o le taumafataga mo le pancreatitis

Ma le pancreatitis:

  • Meaʻai 5 - o le faasologa o vaiaso ma recipes mo pancreatitis e le aofia ai meaʻai e faʻaleleia atili ai le gaosia o le kulimi i totonu o le manava (gaʻo suamalie, falaoamata o le falaoa, meaʻai vevela, meaʻai kuka, meaai kuka).
  • O le meaai e tatau ona tamaoaiga i le polotini, ma o le tele o gaʻo ma gaʻo, i le isi itu, e tatau ona faaitiitia.
  • O meaʻai uma e manaomia le fuʻuina ma faʻaaogaina i totonu o le pepa.
  • Fried e tatau ona le aofia ai.
  • E le mafai ona e matelaina, e tatau ona e 'ai faʻatasi i vaega laiti.

Vaega o se taumafa mo fafine maʻitaga

  • Faʻatapulaʻa le faʻaoga o masima.
  • E tele oloa gaosi susu.
  • O meaai ma iʻa e tatau ona 'aina e kuka.
  • O le faasologa o aso taitasi e tatau ona tamaoaiga i fualaʻau ma fua.
  • O meaai uma e tatau ona saunia i le tulaga o puddings, casseroles, cerear cereals from cereals.
  • E le mafai ona e taumafa i mea taumafa - meaʻai vave, paluga, suti, sukalati.
  • E le gata i lea, e tatau ona e ave vitamini.

Le aano o le meaʻai pe a uma le laparoscopy o le gallbladder

O le taumafataga pe a uma le laparoscopy o le gallbladder e le faʻaalia i le tasi, ae i ni vaega se lua. E ui o le laparoscopy e manatu e itiiti ifo le malosi nai lo le masani masani o le cholecystectomy (laparotomy), o se mea taua tele i le masini vai. Aʻo leʻi iloa le ate e galue lelei ma gaosia le talo pe a talafeagai ai, e tele taimi e pasi. Ae o le vaega pito sili ona faigata o le tino o le ai ai i aso muamua pe a uma le taotoga.

E tatau ona e amataina le vaega muamua o le meaai i le aso o le taotoga, ma o le a tumau mo le itiiti ifo ma le vaiaso. O le vaitau lea o le taumafataga e sili ona taua, talu ai e tele mea e gata ai. I le aso o le taotoga, o le fiaʻai ua faailoaina. E matua faasaina e le gata ina 'ai, ae ia inu foi. I le galala tele, ua na o le faʻamagoina o laugutu o le tagata maʻi ma se laʻau susu. I ni tulaga ogaoga, e mafai ona fufulu lou gutu i se teuteuga o laau. Ma e foliga mai o le a le fia taumafa o ia pe a uma le taotoga.

O le aso na sosoo ai ma le laparoscopy, ua faatagaina le tagata maʻi e inu vai. E sili atu pe a fai o le vai o le mineral, lea e faʻamalolo uma ai le kesi, poʻo le vai faʻamamaina, e aunoa ma le kesi i le tele. E mafai ona e taumafai e inu i le susuga o le rose, ae o le aofaiga atoa o le suavai i lenei aso e le tatau ona sili atu i le 1 lita.

Pe a maeʻa le taotoga, e mafai ona faʻafeiloaʻi se 36-itula i le taumafataga, lauti poʻo le tila suamalie e aunoa ma le faaopoopo o suka. E tatau ona vaivai le tea, o le kulimi e le o faʻamalosi. Mai meaai, e mafai ona e faʻaopopo na o le pau-fat kefir i le laulau. O le tele o vai i lenei aso e le sili atu i le 1.5 lita.

O le tagata gasegase e maua atoatoa mea taumafa i le aso lona tolu. Ae o le eseese o le laulau e le o lona uiga o le amata ona 'ai meaai mautu. O lenei taimi e tatau ona faasolosolo malie.

I le aso lona tolu talu ona uma le taotoga, o le mea lea e faʻaofiina i totonu o le taumafataga:

  • fualaau aina suamalie ma fualaau suamalie (e pei o apu, karuti, uka), lea e faaosofia ai le galo ma saturate le tino i vitamini ma minerale aoga, e manaomia e le teu oloa, ae saunia fou,
  • soupisi ma fualaau aina suamalie ua saunia i luga o le susu vaivai (faatasi ai ma le faatagaga a le fomai, e mafai ona e faaopoopo se sipuniti o kirimulu mumu po o sina fasi pata),
  • palu pateta poo paluka,
  • fualaau suamalie
  • suauu popo protein omelet,
  • meaʻai maualalo-kuka gaʻo.

O le tea e mafai ona onā mo 3-4 aso, faaopoopo i ai sina suka. Ae o meaai e tatau ona e faʻaeteete. Ioe, o le meaai a le tagata gasegase e mafai ona faʻalauteleina, ae o vaega e tatau ona itiiti, e le silia 200 g i le taimi. Ae o le fuainumera o taumafataga e mafai ona oʻo atu i le 7-8 taimi i le aso (faʻapitoa i le 5-6 taimi i le aso, e pei ona manaʻomia e taʻiala o meaʻai paleni).

A mavae le 5 aso talu le taʻaloga, e mafai ona e faaopoopoina se fasi keke o ananafi falaoa po o ni nai fusi i le susu, ma kuki keke i lauti. O le tele o meaʻai o le falaoamata e 'aina i le aso e le tatau ona sili atu ma le 100 g.

A maeʻa le isi aso, faʻafefiloi fatu (wheat, buckwheat, oatmeal), lea ua saunia ma le faaopoopoina o le susu, ua faʻaofiina i totonu o le taumafataga. E ala i le tumau, o le falaleti e tatau ona suavai poʻo le vai-vai, i se taimi mulimuli ane, latou te fesuiaʻi i vaʻavaʻa mata.

Meaʻai laʻau ua faatagaina nei. E tatau ona kuka ma gaʻo meaʻai e maualalo le gaʻo i totonu o se mea e tuʻuina atu i le eleʻele mama. Mo se suiga, e mafai ona e faʻafefiloi 2 ituaiga o paluga pateta: aano o manu ma fualaau faisua ma faʻaopopo i ai se sipuni o kirimi mumu poʻo le pata.

E le talafeagai le fesuisuiai iʻa fagota, ua lava lava le na o le fafaga lelei o meaai.

O mea susu susu e faaopoopo i le laulau i sina mea itiiti. I le taimi muamua e sili atu lefirfir, ae o lea e mafai ona e 'ai yogurts ma le leai foi o fualaau aina, yogurt, susu susu, cheese cheese. E ui lava e manaʻomia le suʻeina o le siʻusiʻa i totonu o se faʻasaga ma faʻaopopo i ai sina kulimi e le manava tele.

O le tele o le ola e ulufale mai i le tino ao faagasolo lenei vaitau e tutusa ma le tagata maloloina (mai le 1.5 i le 2 lita).

I le vaiaso talu ona uma le taotoga, e faatagaina e le fomaʻi oe e alu i le laasaga lona lua o le taumafa - meaʻai e tusa ai ma manaʻoga o taumafa Nu. 5. O le suiga i se laasaga fou o le taumafataga e ono tupu muamua (mo 3-4 aso) pe a fai e togafitia e le fomaʻi le tulaga maʻi o le maʻi. Ae ui i lea, o le faanatinati e ai meaai malosi e le aoga.

E tatau ona e aloese mai le 'aiina o meaʻai e mafai ona mafua ai le faʻatupulaia o le kesi: falaoa paʻu, legumes, ma isi. Ona o le mea moni o le pele e ulufale atu i totonu o le iniseti e le lava le taulaʻi, ua le toe mafai ona tauivi ma le microflora pathogenic o loʻo nonofo ai iina, ua mafua ai le suasusu i totonu o le vaega o meaʻai. O nei gaioiga e mafua ai le afaina, faʻaosofia ai le faʻasalaga tigaina o gas. O lenei faafitauli e feagai ma tagata gasegase i le masina muamua ina ua uma le taotoga. Afai, i se faʻaopoopoga, e te faʻaaogaina meaʻai e mafai ona faʻaleleia le faʻamalosiina o meaai, ona faigata tele lea o le tulaga, ma o loʻo maʻi le soifua maloloina ole maʻi.

Filifili mo le vaiaso

Breakfast Lua le taeao Taʻaloga Toa tea Taumafa Lua taumafataga Aso Gafua Tea ma le faʻaopoopoga o le susu, pasta, pipi paʻuLago le apuVailaʻau suamalie, fualaʻau suamalie, kuka ma fuʻu iʻa iʻaRosepi faʻatasi ma kuki kukiBuckwheat porridge, vai inu e aunoa ma le kesi.Yogurt 200 g Aso Lua O le tea e vaivai, maualalo le gaʻo falaoisi, susunu i luga o le vaiCarrot puree ma le apple jamFualaau suamalie, laʻau tilati ma le araisa, suamalie fualaʻau kukasua suaLea e vaivai, sisi 40 g, alalaisa ma susu ma pataYogurt 200 g Aso Lulu Meaʻai manu i le suamalie susu, fuamoa fuamalie fualaʻau, malamalama manino i le susuPalu falaoamata kulupuCompote o latou fualaau mamago, salu cheese cheese, susu susu ma pastaLea e vaivai, kuki kekeMacaroni ma sisi, vaiYogurt 200 g Aso Tofi Tulisi aano o lea, falala falala i luga o le vaiApple 100 gVermicelli, suauu fualaau suamalie ma le cereal, aano o manu fasi anufe e kuka mai i le suauu kulimi, pipi compoteO KisselSemolina ma le susu ma le pata, faʻaauau pea vaiYogurt 200 g Aso Faraile Tea, alalaʻau alalaʻau ma faʻafefete le vaoPalu leisaVailaʻau suamalie e faia mai fualaau 'aina suamalie, gaʻo aano o manufasi, kāloti sima, fualaau suamalie ma fualaau mamagoRosepi compote, kuki kekePalu fualaʻau pamu, curd, vai e aunoa ma le kesiYogurt 200 g Aso Toonaʻi Laʻu gaʻo lūlū gaʻo ma kulimi suamalie, lauti ma lemoni, oatemeal porridge i le susuLago le apuFuʻu fagu masi ma le sukalati kuka, kuka suamalie, faʻaputu mai fualaau fouFualaau suamalie 100 gLaʻau falala ma paluga pateta, salamata fua, vai vaiYogurt 200 g Aso Sa. Protein omelette, keke pateta ua kuka i le susu po o le vai, faatasi ai ma le faaopoopoina o le pata, vaivai vaivai ma lemoniLago le apuVermicelli, borsch e leai ni manu, fualaʻau oona, meaʻai aano o manuLea e vaivai, kuki kekeLaʻau felafoaʻi, paluga pateta, faʻasoga o le rosehip, saula suamalieYogurt 200 g

Vailaʻau o le araisa

Meaʻai

  • Rice broth - 700 g.
  • 4 tbsp. Ua ou kukaina se araisa.
  • 3 tbsp. l oatmeal.
  • 100 g pateta.
  • 50 g o kāloti.
  • Asparagus Beans - 100 g.
  • Greens.
  • Lafoaia mea manogi.
  • Ham.
  • Leisi
  • O le fuamoa.

Kuka:

  1. Taʻu le araisa, sasaa le suka araisa i totonu o se ipu.
  2. Oti maoti le pateta.
  3. Tipi le pi, ia faʻafefe lelei le kāloti.
  4. Faʻaopoopo mea uma nei i le suka tila ma kuka mo le 20 minute.
  5. Faaopopo le fasipolo, fuamoa ma nisi sisi.

Buckwheat soup (2 lita)

O mea aoga:

  • Kāreti.
  • O le pateta.
  • 100 g o le pata.
  • 50 g leisi, masima.

Kuka:

  1. Faʻasusu le tao.
  2. Faaopopo vai ma aniani, faaopoopo i ai fualaau faisua iina.
  3. O le taimi lava e maua ai le suavai, faʻaitiitia le vevela ma kuka le susu seia faʻamalie.
  4. Mo le tofo, e mafai ona e faʻaopopo le suauu.

Laʻau moa vavalaʻau

Meaʻai

  • Pefu 120 g.
  • 25 g falaoa falaoa.
  • O nisi vai.
  • Suamalie

Kuka:

  1. Tui le aano i le tele o taimi i falaoa e susu i le susu po o le vai.
  2. Pepa pepa, kuka i totonu o se faletalimalo faʻalua mo le 20-30 minute.
  3. E mafai ona sasaa le kuka i le suauu.

Meaʻai i le gasologa o le tausaga

I masina muamua ina ua uma le taotoga, e masani ona faʻaaogaina e tagata gasegase i le tele o mea taumafa meaai, o le mea lea, o se suiga atoa i se ituaiga taumafa e tusa ma le tausaga. A o faagasolo lenei vaitau, e manaʻomia e se tagata le faʻamalosia le manuia i le fausiaina o le masani o le 'ai faʻatasi ma le tele o taimi. O le mea lava lea e tupu i oloa faʻasaina. E ui lava e malamalama le tagata maʻi i lona ulu o le malepelepe e afaina i taunuuga ogaoga, o le faʻaaogaina i le manatu o le moa gaʻo po o le fafagaina o puaa ma le lua ituaiga o sauʻai o le a le toe i luga o le falaoa o le taumafataga e faigata tele mo le toʻatele.

Ae ui i lea, o le taumafa "laulau 5" o lona uiga o le teena o ia oloa:

  • gaʻo gaʻo, iʻa ma moa, palu, caviar,
  • saisaisi, ulaula meaʻai, mea e leʻi maeʻa,
  • meaai falai
  • 'oa suamalie ma ponaivi gaʻo,
  • piko, meaʻai ma oloa gaosi,
  • musika
  • fiva lapoʻa, legumes,
  • uma mea manogi ma vevela
  • oloa e maua ai se pasene maualuga o suauu tāua: garlic, aniani, radis, radis,
  • mea faʻafiafia, suti,
  • falaoa fou
  • mea malulu ma vevela ma meainu,
  • pipi uliuli malosi, koko,
  • ava malosi

O le mea moni, o le teenaina o sea ituaiga o meaai masani e tele lava ina faigata, o nisi taimi e mafai ai ona e faia oe lava i se mea sili ona leaga mai le lisi. Mo se faʻataʻitaʻiga, togafiti oe i se fasi kuki (sili ona faigofie e aunoa ma se kulimi) poʻo se kulimi mumu e kuka i luga o kulimi kulimi e maualalo.

I aso malolo, pe a tumu laulau i otaota faasaina ma oloa, e le tatau ona e paie ma saunia isi filifiliga e saogalemu mo se tagata e leai sana paʻu. Ae o le ava malosi, aemaise lava ava malosi poʻo le vine, e le mafai ona i ai ni isi auala. Afai o loʻo toe lelei le toe faʻaleleia, ona i ai lea i nisi o tulaga e mafai ona tuʻuina le uaina uaina.

Mataʻituina Meaʻai Faataʻitaʻi

O le vaeluaga o taumafataga o le maualuga o le 3 itula.

  • Muamua le 'aiga o le taeao: falaoa e le faʻasalaga, pulu faʻamalatini pulu, lauti.
  • Taumafa: fagala, masi meaai po o sisi (filifiliga), sua.
  • Taumafa: sua o fualaau aina, pusa vaovao poʻo susu moa tipi, kāloti kuka, fualaau aina suamalie po o fualaau suamalie.
  • Snack: fualaau fou.
  • Taumafa: iʻa fagota, paluga pateta poo le fufuluina o falalaʻau, lauti ma susu.
  • O le taumafataga lona lua: susu susu tunu poo le kefir 1-2 itula aʻo lei momoe.

Laʻau pasese mo le 'aiga o le taeao

  • kusi falaoa ma le gaʻo oona e 9% - 100 g,
  • kulimi mumu po o le kulimi - 1 sipuni,
  • suka - 1 sipuni.

Kuka:
Faʻafefiloi lelei ia mea. I le mea e tatau ai, e tatau ona pasi le masini i se sieve.
O le kopi lona lua o le pasta e leai se suka, ae o fualaau fou ma se pine o le masima. E mafai ona faʻaaoga e fai ai ni faʻamaʻi vave ma ola maloloina i le fala falala mamago. O le faʻafefiloi o loʻo tuʻuina i luga o le faʻavae, ma o se fasi lanu mimiti poʻo se paluga tipeti (moa) ua tuʻu i luga.

Mamalu mama ma fualaau faisua

  • moa kuka - 150 g,
  • fualaau faisua po o le susu o le moa,
  • kāloti - 1 pc.,
  • seleni aʻa
  • masima
  • fualaau faisua poo le pata - 5 g.

Kuka:
Tasi fualaau faisua ma falai i totonu o le susu. Ona faaopoopo atu lea o aano o manu, masima ma pata ia i latou. Aumai i se vevela, faʻaliliu sinamu ma taia i totonu o se mea e gaosia. Nai lo kāloti ma seleni, e mafai ona e faʻaaoga soo se fualaau faisua.

O le kuka sua e mafai ona teuteuina i laʻau, e tuʻuina atu i le kulimi kirimiti poʻo se vaega toʻaitiiti o meaʻai.

Laʻau iʻa

  • iʻa fusi - 200 g,
  • kulimi poo susu - 2 sipuni tele,
  • fuamoa - 1 pc.,
  • falaoa mago - 1 fasi pepa,
  • le masima.

Kuka:
Aʻo faʻamaligiina le areto i le susu (kulimi), o le iʻa e paʻu i totonu o le malosi, o le falaoa ua paʻu, ma le masima ma le masima e faaopoopo i ai e tofo ai. Faʻasusu ia aano o manu, faʻaigoa tamai patties ma faʻasasa i totonu o se vai vaiinu poʻo totonu o se ogaumu ua muaʻi faʻamamaina. Latou te aulia le 20 minute e kuka ai.

Lago apu ma vine, nati ma le meli

  • apu (ituaiga oona) - o le aofaʻiga o loʻo manaʻomia,
  • vine
  • nati
  • meli
  • afamoni.

Kuka:
E fufulu suamalie fualaʻau ma ua aveeseina le aʻa mai ia i latou. O isi mea e totoe o loʻo tuʻuina i le malologa, faʻasusu ma le kinamona. E taoina aʻau i totonu o se ogaumu ua faʻamatufa mo le 40 minute.

O le mea sili e le o le 'aiina o le taumafataga Nu 5 ina ua uma ona aveese le gallbladder o se avega mamafa. E tatau ona avea ma auala masani o le olaga, lea o le a fesoasoani e toe faʻaleleia pe a uma le taotoga, puipuia le tupu mai o faʻafitauli ma na o le ola.

O okeni uma ma faiga e faia ai galuega tulaga ese, o le mea lea, o le aveesea o se tasi okeni e aʻafia ai le ola o le tino atoa. O le taotoga e aveese ai le gallbladder o se faiga taatele, mulimuli ane e ola le tagata i se tulaga masani. Ae e taua le malamalama o se olaga atoatoa e mafai ona mafai naʻo le lava lelei o le faʻaleleia. I lenei tulaga, o mea taumafa o se vaega taua o se faʻalavelave o auala faʻaleleia. Mea taumafa ma le aveesea o gallbladder - o le laulau 5 e tusa ai ma le faavasegaga a Pevzner. I lenei tusiga, o le a tatou malamalama pe o le a le meaʻai 5 e tatau ona pei pe a maeʻa ona aveese le gallbladder, ma mafaufau pe faʻapefea ona faʻapipiʻi lelei se lisi ma mea e kuka ai.

E faʻafefea ona 'ai i le taimi o le toe faʻaleleia pe a uma ona aveese le gallbladder

O le tulaga o loʻo iai i le taimi nei o le faʻaleleia o vailaʻau e mafai ai e le taotoga ona aveese le gallbladder (cholecystectomy) ma le mea e sili ona leaga. E faʻaaoga e aveese ai le gallbladder laparoscopy. Faatasi ai ma se taotoga, o le taimi autu o le toefuataiga i lalo o le vaavaaiga a fomai e tusa ma le lua vaiaso. E tusa ai ma faʻamatalaga faafomaʻi, e le mafai ona e 'aina se aso pe a uma le taotoga. O le taumafataga muamua i le aso lona lua e masani ona aofia ai le suamalie fualaʻau manogi ma le falaoa ile vai. O isi meaai e maua ai le maualuga o le faʻamalolo o okeni ma matagaluega e aofia ai i le faʻaleagaina o le ate, talo o le talo, tootoo. O le mea moni e faapea, a maeʻa le taotoga, e faʻaauau pea ona maua le ate i le ate, ae i le leai o le gall, o le a vave ona ulu atu i le inumaga. O lenei mea e mafai ona faʻaosoina ai le faʻaleleia o le mumū o le tino o le hepatic ma puipui o le intestinal, talu ai e leʻi toe maua muamua le talo muamua i le gallbladder ma e faʻaleagaina ai meatotino. Mo se mafuaʻaga tutusa, o le gaioiga o le vaeluaina ma le faʻasili o gaʻo atonu e faʻalavelaveina.

I le aso 5 o le maeʻa ai o le taotoga, o le faʻaopoopoga o fualaʻau matala ma le gaʻo o aano o manu i le taumafataga e faatagaina. E tutusa foi le faaaogaina o iʻa - iʻa e gaosia i le gataifale o loʻo gaosia i le gataifale e mafai ona faasolosolo malie ona faʻaofiina i totonu o le lisi o meaʻai. Toa le maualalo le gaʻo-lelei.

O le mea lea, i aso muamua o le toe faʻaleleia pe a uma le cholecystectomy, o le meaai e mafai ona aofia ai:

  • Laʻau o fualaʻau (faʻapipiʻi masusu susu).
  • Pulu falala lelei i luga o le vai.
  • Fufuluina pe fufuluina fualaau faisua puree.
  • Meaʻai gaʻo maualalalo gaʻo ma iʻa i totonu o fualaau aina.
  • Laʻu sisi laʻititi-gaʻo.
  • Laʻau suamalie maualalo le suka.

Taumafa i le gallbladder aveese

I le gastroenterology, o le togafitiga o le soifua maloloina Nu.5 e tusa ai ma le Pevzner (laulau 5), lea e tele ni suiga, e masani ona faʻaaogaina. O le 5 taumafataga o laulau e fuafua e tusa ai ma mataupu faavae nei:

  • Faʻasologa o mea taumafa (a itiiti ifo ma le 5 aʻai i le aso).
  • Vaega laiti (o le tele o se alofilima po o le pama).
  • O lapisi ma meainu e le tatau ona faʻaaogaina i le malulu poʻo le vevela.
  • O le tele o meaʻai gaʻo ma gaʻo faigofie e faʻamapulaʻaina.
  • O uma falai e le o vavaeeseina.
  • O le faʻaaogaina o taimi, mea manogi ma mea manogi i le kuka e faʻatapulaʻa, faʻapea foʻi ma le tele o masima.
  • Faʻamaʻaina meaʻai, vaʻavaʻai ma pipi.
  • O suamalie suamalie ma kulimi ma sukalati e faasaina.
  • O le faʻaaogaina o kofe, tila malosi, koko e faʻatapulaʻaina, o le suamalie suamalie e faasaina.
  • Tapa i le ava malosi ma le ulaula.

O le numera numera 5 e fesoasoani e faʻamaonia le tulaga lautele o le gastrointestinal tract (GIT), pe a uma ona aveese le gallbladder, e pei o faʻamaʻi o le gallbladder ma le biliary tract, o fomaʻi e faatonuina se taumafa faʻavasegaina o le numera numera lima ma le faʻamaufaʻailoga "a" . O le tausisia o mea taumafa 5a e maua ai le tagata maʻi ile lelei ole taumafa i se tulafono laveai e faatatau i totoga o meaʻai, lea e toe tufatufaina atu ai le avega pe a aveese le vevela (pancreas, ate, duodenum, manava).Vaʻaia lelei se mea taumafa tatau mo le 4 masina pe a uma le taotoga.

Fautua a le fomai. A maeʻa ona maitauina se togafitiga e 4-masina i le taimi o le toe faʻaleleia, e tatau ona tausisia mea taumafa paleni mo le toe lua tausaga. O se tulaga tatau lea mo le toe faʻaleleia atoatoa ma toe fetuunaiga o le tino pe a uma le taotoga.

O vaega iloga o mea taumafa e 5 laulau mo le taimi e tuʻuina atu ai:

  • O le gaʻo gaʻo i luga o le faʻaogaina o meaʻai e faʻaititia ona o le faʻaitiitia o le gaʻo o le gaʻo.
  • O mea taumafa e masani lava ona faʻaaogaina i totonu o se pepa gaosi, lea e faʻaitiitia ai le lamatiaga o foliga mataʻutia o le tino.
  • "O oloa mamafa" e le aofia ai, o le loliina lea e manaʻomia ai le gaioiga o gaioiga o le enzymatic. O ia meaʻai e aofia ai mushrooms, nisi o leki, meaʻai gaʻo ma iʻa, fuluʻi gaʻo.
  • O lapisi e aofia ai le tele o vailaʻau faʻasaina e faasaina. E aofia ai meaʻai ma iʻa.
  • E le faʻaaogaina gaʻo gaʻo ma faʻaaogaina ai le gaʻo (palu, margarine) i le kuka.
  • Soo se ipu ulaula ma meaai kuka ua le aofia.
  • E mafai ona faʻasaina ni meaʻai suamalie, saumalie ma salimalie (mayonnaise, sinapi, horseradish, ketchup, ma isi).
  • O le faʻaaogaina o fualaau mata ma fualaʻau e gata.
  • E le fautuaina le falaoa fou.
  • O le faʻatagaina e tuʻuina atu i caffeine ma koko i ni aofaiga tele, ma, e tusa ai, o ipu e aofia ai (kofe, sukalati, lauti malolosi).
  • E le mafai ona faʻatagaina ni vailaʻau suamalie ma peʻa suamalie suamalie.
  • Le ava malosi ma suamalie suamalie.

Taua! A maeʻa le cholecystectomy, o le tele o le gaʻo i le taumafataga e matua tapulaa lava. I le aso, e mafai ona oʻo i le 40 g o le pata ma le 60 g o fuālaʻau fuālaʻau o se vaega o ipu eseese.

Mea faasaina

O le tuʻuina atu o meaʻai paleni tatau e tatau ona faʻatinoina i se tulaga taua tele: a uma, o le toe faʻaleleia e faalagolago i lenei. O fautuaga e tatau ona siakiina lau fomaʻi.

E faasa ona faʻaaoga:

  • meaʻai gaʻo (e faʻasaina le 'aina o ituaiga gaʻo ma iʻa),
  • Fale faʻafiafia
  • musuligi ma legumes,
  • meainu suamalie o lo oi totonu o vailaau ma mea e puipuia,
  • saisi
  • mea manogi, salima, afaina,
  • mea manogi
  • kofe malosi ma le lauti malosi.

Leitioa a faapea mai: "O matou o mea matou te 'ai." O le tele o lou tausia lelei o lou tino, fafaga ma uiga lelei ma lelei, taʻalo i taaloga, o le tele foi lena o le a ia faʻafetai atu ia te oe.

O le mea moni, o meaai lelei ma taaloga e le maua ai le 100% o le taunuuga o le ae soifua manuia pea, ae o se olaga faapena o le a faaitiitia ai le ono mafai ona maua i maʻi.

Meaʻai 5 ma le 5 ma a maeʻa ona aveese le gallbladder: o le a le eseesega

E i ai foi se mea e pei o le meaai 5 a i le taimi e aveese ai le gallbladder, lea e seasea ona maua. O a la latou eseesega? O le taumafataga 5a e faʻaaogaina mo le vevela ma le eseesega autu mai le meaʻai 5 e aofia ai mea e mafai ona faʻafefe ai puipui o le manava ma le gaogao. O ia ituaiga o meaai e faʻataʻitaʻiina mo vaiaso e lua, ma a maeʻa le faʻaleleia atili, o le taumafataga Nu 5 o loʻo faʻatatauina.

Vegetable Souffle

E tatau ai ona tipi ma tipi i ni auala feololo kokolo ma beets, ona uu lea i totonu o se apa e aunoa ma le faaopoopoina o le suauu mo le lima minute. Ona liligi lea i totonu o se ipu tao ma sasaa i luga o le paʻu manu ma se sipuni sipuni o le susu (1 le pulu i le 1 sipunamu o le susu), faʻafefiloi uma le masini ma tuʻu i totonu o se ogaumu faʻamama mo le 15-20 minute.

Laulau 5 i le lisi pe a uma le aveeseina o gallbladder

E oʻo lava i nei meaʻai, e mafai ona e kukaina le tele o ipu suamalie. E faʻalagolago lava i ou mafaufauga. Meaʻai 5 laulau pe a uma ona aveese le gallbladder o loo i ai pea le tele o oloa faatagaina.

Faataitaiga o se lisi mo le aso (ua fuafuaina lenei taumafa mo le vaitaimi na sili atu ma le vaiaso talu ona maeʻa le taotoga):

  • Breakfast: araisa, poo le oatmeal ma susu ma apricots mago, vai vaivai ma maseta.
  • Lona lua o le taeao: o se sanuisi suauu (falaoa e tatau ona ananafi) ma le sisi, fasi fasi meaʻai aano ma kukama.
  • Taumafa: Palu moa, taʻavale gaʻo ma kāloti kuka.
  • Taumafa: iʻa vela ma iʻa.

Ae e te leʻi alu i le moega, e mafai ona e inu i se ipu malamalama o le kefir.

Tulafono Faʻatau Meaʻai I le maeʻa ai o Gallbladder Removal

O le sini autu o se taumafataga lelei pe a maeʻa le aveesea o le gallbladder o le faʻasaʻoina o le pulelaina o talo ma le 'aiina o meaai. Ina ia aloese mai aafiaga leaga o le taotoga, e tatau ona fetuutuunai le meaai ma le meaai lava ia.

  • Tele taimi e masani ai (4-5 taimi i le aso) faaitiitia le avega i luga o le tino o meaʻai.
  • Faʻaitiitia le faʻaitiitia i taumafa gaʻo pe a maeʻa le cholecystectomy, e faamoemoe e puipuia ai le spasm o le pylorus ma le sphincter o Oddi ma le atinaʻeina o faʻamaoniga: oona i le ooto, vavalo, le faʻavauvau i le sao o le hypochondrium, tiga i le hypochondrium.
  • O tagata o loʻo i ai se gallbladder e tatau ona 'ai e sili atu le maualalo o meaʻai e kukaina e aunoa ma le faʻavelaina. Meaʻai faʻamalosi ma fualaau faisua, fuʻu ma le kuka poʻo le taoina, o le faavae o le taumafa a tagata oe na faia le cholecystectomy. O le faʻaleleia o tagata gasegase pe a uma le cholecystectomy e faʻavae i luga o nei mataupu faavae o mea taumafa. Aua e te popole: o se meaai lelei lea e tatau ona mulimulitai i ai tagata uma!

Le lelei le taumafa - taunuuga

A maeʻa ona aveeseina le gallbladder, e lava le keke e faʻamalamalamaina e maua ai se tamaititi laʻititi o meaai, o le mea lea e mafai ona maua ai ni aʻafiaga le lelei. O le le tausisia o le taumafa na faatonuina e le fomaʻi pe a maeʻa le cholecystectomy e mafua mai i le faaopoopoina o isi faafitauli o le gastrointestinal tract (gaioiga o le gaogao, manava, esophagus, pancreas, ma isi) faatasi ai ma faafitauli eseese: colitis, cholangitis, esophagitis, duodenitis ma isi faamaʻi. O meaai paleni e sili ona taua mo tagata gasegase e maua i le cholecystectomy ona o cholecystitis faʻanatinati.

O meaai paleni le lelei, o le taua tele o meaai falai ma meaola-e mafai ona oo atu ai i le toe faʻafouina o gallstones ua i ai i totonu o le ala.

Taumafa i le falemaʻi

O le umi o le falemaʻi e tele lava ina fuafuaina e tekinolosi mo le faia o cholecystectomy. O le tulaga auro i le togafitiga o le cholecystitis laparoscopic cholecystectomy. O lenei ituaiga o faʻatusatusaga e faʻatusatusa i se tulaga le lelei ma le nofo umi ile falemaʻi (e masani lava 1-3 aso). A maeʻa le laparoscopy, o le toe faʻaleleia o le maʻi e vave tele ma leai se afaina, ma o le taumafataga i le falemaʻi ma i vaiaso o loʻo mulimuli mai e le o tausia.

O le mea e leaga ai, o le laparoscopic cholecystectomy e le mafai ona faia i taimi uma ona o le natura o le gasegase o le faʻamaʻi ma uiga patino o le fausaga o le gallbladder ma le taʻavale. Mo lenei mafuaʻaga, ua faamalosia le fomaʻi e toe faʻaaoga tatala (laparotomy) cholecystectomy. Faʻalagolago i le maualuga o le osofaia o le taotoga, o le umi o le falemaʻi e mafai ona faateleina (5-10 aso pe sili atu). O le faʻateleina o le osofaʻiga o lenei auala i le gallbladder aveese e oʻo atu i sili atu ona taua meaai i vaiaso muamua pe a uma le taotoga.

A maeʻa le cholecystectomy ole laparoscopic, e maʻi le tagata maʻi i le 2 itula i le potu maʻi tigaina, ma toe faʻafoʻi mai le faʻamaʻi. Ona tuʻuina atu lea i le uarota, pe a fai e tatau ona faʻatautaia togafitiga faʻasolosolo. O le 5 itula muamua na faʻasaina ai le maʻi mai le moega ma inu. Amata i le taeao o le aso e sosoo ai, e mafai ona inu vai inu i ni vaega laiti (e oʻo i le 2 sipuni i 15 minute uma). E mafai ona e ala i le 5 itula pe a uma le taotoga. E na o le leai o se vaivaiga ma le valea. O le taumafaiga muamua i le toe faʻaleleia e tatau ona faia naʻo le auai o se tausisoifua.

Amata i le aso e sosoo ai, e mafai e le tagata maʻi ona gaoioi solo i le potu ma amata ai ona 'ai.E faʻatagaina e faʻaaogā naʻo meaai vai (oatmeal, kefir, supa meaai). E faasolosolo ona toe foʻi mai le tagata maʻi i le masani masani o le faʻaaogaina o le suavai - e taua tele mo le faʻamaluina ole talo. O le vaiaso muamua pe a maeʻa le taotoga e taua faʻaaogaina uma meaʻai ma vai inu nei:

  • malosi lauti
  • kofe
  • ava malosi
  • meainu suamalie
  • sipuni
  • sukalati
  • meaai falai
  • meaʻai gaʻo
  • ulaula, vevela, salima, piʻo.

O loʻo i ai i totonu o le falemaʻi se ituaiga o mea susu o susu-susu o meaʻai i le falemaʻi: yogurt, cheese cheese, kefir, yogurt. E le gata i lea, o le keke ma le oatmeal i luga o le vai, paluga pateta, paluga mumu kuka kuka, moa paʻepaʻe mafolafola, galati karroti, ipu paluga, puʻu suamalie, faʻi ma apu kulumu ua amata ona faʻaofiina i totonu o le meaai.

O mataupu faavae o taumafa i le vaitaimi o le toe faʻaleleia

O le numera numera 5 e faʻapipiʻiina ai mataupu faavae o taumafa lelei ma vaevaega faʻatasi ma le tausisia lelei o meaʻai. Ae e le o le uiga o lenei mea e na o tapulaʻa lava. E le o le aveesea o mea manogi uma mai le laulau a le tagata maʻi, ae na o fualaau faisua ma vaiinu. E faamamafaina e le 'au' aina 'aina le lelei o le faʻamaʻoina o mea taumafa e tusa ai ma manaʻoga o le tino ma le malosi gafatia o le tino.

O penefiti, gaʻo ma gaʻo, o loʻo avea ma vaega autū o mea taumafa uma e fuaina ai le taua. O le palatini o le mea fau fale o sulu o le tino, lea, e moni, e tatau mo le ate ina ia mafai ai ona faafou ona sela ma galue ai masani. Ae o meaʻai protein, e avea o se puna o porotini, e aoga le mafaufau e le gata o le vaega paʻepaʻe o le moa moa, ae o le siʻisiʻi foi, o le aano o aano ma aano o iʻa e pei o oloa mo le laʻau togafiti.

Ae o gaʻo, e lua uiga faaalia ia i latou, aua o gaʻo e mafai ona ese. O gaʻo manu ua manatu o se punavai o le cholesterol, ae, e pei ona tatou manatuaina, e mafai ona gaosia mai gallstones, ma o le faʻaaogaina o meaʻai e pei o le pailani, gaʻo gaʻo po o iʻa e tatau ona faʻamapulaʻaina. I le auala, o le ate o manu ma le isu o moa moa e aofia ai foi le tele o cholesterol. E tatau foi ona aveeseina mai le meaai.

Ae o fuālaʻau fuālaʻau o se punavai o gaʻo e le o faʻatuina, e manaʻomia mo le tino i lona olaga. E le gata i lea, e mafai ona latou faʻaleleia atili le pipi ma puipuia ai le faʻatulagaina o fuainumera i totonu. Ma o lona uiga o nei oloa e tatau ona aofia i au mea taumafa. O le aoga e le gata o le mea masani mo i tatou o le sulu ma le suāuʻu olive, ae o suauʻu foʻi e maua mai fatu kernels poʻo le flax fatu.

O mea gaʻo e masani lava ona fai ai le tele o mea taumafa pe a uma ona aveese le gallbladder (50%, ae o le isi e vaevae tutusa i le va o gaʻo ma pulu). Ae peitai, o le lapataiga ma i latou o le a le afaina. Carbohydrates i le tao ma le cereal o oloa e mafai ona sili atu le gaosia o le pulu, lea e fesoasoani i le faʻaleleia ma le faʻatulagaina o le fuafuaina.

O masini gasegase faigofie e le afaina ai pelesi o loʻo iai i le suka ma ipu e faavae i luga. Ae o ia ituaiga meaʻai e saofagā i tupe mama, ma o le mamafa o se tulaga lamatia mo le atinaʻeina o faʻamaʻi o le gallstone, ona e fesootaʻi ma le le atoatoa o le tino. O le mea lea, e tatau ona totogi le taulaʻi tele ina ia faʻagesegese le gaʻololo i fualaau faisua ma fua.

E manaʻomia foʻi vitamini e faʻamautinoa ai ma faʻamaʻo le galuega o le ate. Vitamini C ma K, faapea foʻi ma vitamini B o le a fesoasoani i le toe faʻaleleiaina o le ate, ao le vailaʻau A o le a puipuia ai le faʻavaeina o tioata i le talo, lea e mulimuli ane liliu atu i maa.

Ae ui i lea, e pei ona tatou manatuaina, o le taumafa pe a uma le laparoscopy o le gallbladder e le gata o mea saʻo ma maloloina, o le tausia foi o le meaai ma tulafono o le tausami o amioga.Ma o loo matou talanoa e uiga i tulafono nei, lea e tatau ona tausisia mo le 3, 6 pe sili atu masina (i le tulaga sili ona lelei, pe a mavae ni nai tausaga, e mafai e se tagata ona gafatia le fuainumera o meaai faasaina ma faaitiitia le numera o taumafataga i le 4-5 taimi i le aso):

  • Faʻasologa o mea taumafa. O se mea muamua lea e fesoasoani e toe faʻafoʻisia vave ai le fualaau i totonu o le tino, faʻamalosia le galuega o le gastrointestinal tract (e ui i lea, o le faʻaaogaina o se vaega itiiti e sili atu ona faigofie nai lo le tele). E tatau ona e 'aina se mea itiiti, ae masani (a itiiti ifo ma le 6 taimi i le aso).
  • O le manaʻoga e 'ai e masani ona faʻaaoga i le po. O le umi o malologa i le va o taumafataga e le taliaina

O le mea lelei, o se malologa mo se malologa mo le po o le gastrointestinal e tatau ona le sili atu i le 5-6 itula, o lea e fautuaina ai le taumafa mulimuli e le sili atu nai lo le 2 itula ao le i momoe, ma e tatau ona faia vave le taeao. I lalo o nei tulaga, o le gaosia o gaʻo susu i totonu o le tino o le a lava lea e faʻaumatia ai le cholesterol.

I le po o le fafaguina, ua fautuaina e inu sina vaega o le teuteu o le rose, o le a fesoasoani e faaitiitia se vaeluaga tele o le po ma mafai ai ona e moe umi (pe a uma, o le moe masani a le tagata e le tatau ona tumau 5-6, ae le itiiti ifo i le 8 itula).

  • O le fiaʻai ua solia. O le aso malolo aso tasi e anapogi ai i lenei mataupu e le o faʻatinoina foi. O le tagata anapogi e le afaina tele i se tagata soifua maloloina (ma e oʻo lava i le isi itu), ae i le leai o se paʻu oona e mafai ona faʻaosoina ai le fausia o maʻa i le ate. A maeʻa le taotoga, e tatau i le tagata maʻi ona pipii i se mea taumafa e naʻo le tele o le gaʻo gaʻo e faatapulaaina, ae le o le aofaiga atoa o meaʻai i aso taitasi (taumafa kalori Numera 5 e tusa ma le 2700 kcal). Afai e te faatapulaaina oe lava i meaʻai, i lalo o ia tuutuuga, o le fua o meaʻai, o le a le toe aoga le talo, aua o lana fesoasoani e leai se mea e teli ai. O le iʻuga, matou te maua ai le faʻasalaga i le talo i totonu o le vaʻalele, lea e tau atu i le fausiaina o maʻa.
  • I le auala, ina ia le faʻaitiitia le manaʻomia mo le pipi ina ia puipuia ai le faʻamaʻaina, o gaʻo e le mafai ona tuʻuina mai le taumafataga. O meaʻai manu i le taumafataga pe a uma le laparoscopy o le gallbladder o loʻo faʻasaina, e aofia ai le pata, lea e mafai ona 'aina i fua faʻatatau, ae mafai e gaʻo fuālaʻau (ma tatau!) Faʻaopopo i lau mea taumafa i le taimi lava e maua mai ai fuamoa ma falala. E talitonu tagata 'ai meaʻai e tatau ona' ai le 2 tsp i le aso. soʻo se suāuʻu manogi, faaopoopo i ipu 3-4 taimi i le aso.
  • E leaga tele le gata i le faʻapulaʻaina o le tele o mea taumafa, ae ia ave faʻateleina foʻi le tele o mea taumafa. O le mamafa o le mamafa o se tasi lea o mea e mafua ai le fausia o maa i le gallbladder, ma i lona toesea i le talo o le ate.
  • Ae o fomaʻi e fautuaina le tele o le vai, aua e fesoasoani i le liquefy bile, o lona uiga e ono faʻaitiitia le faʻavaivai. I le auala, o le a sili atu pe afai o loʻo i ai i luga o le laulau vai o loʻo i lalo o le vai.

Ae o le kofe ma le malosi o le lauti ua manatu o mea inu le talafeagai mo i latou o loʻo aveeseina le vevela. O le mea moni e faapea o nei mea inu e faʻateleina ai le faʻanofoina o gaioiga o le talo ma e mafai ona mafua ai le faʻasologa o le hepatic.

Ia tatou taulai atu foi i le ava malosi. Faatasi ai ma faʻamaʻi ate, latou te manatu e le saogalemu. Ae o loʻo i ai so tatou tulaga tulaga ese. O suʻesuʻega faasaienisi ua faʻamaonia e faapea, i se tapulaa faʻapulaaina, o le ava e faʻaitiitia ai le lamatia o le fausia o maa e toetoe 40%, ma o le tele lenei. E oo lava i tagata e fai meaʻai, latou te fai mai o le ½ glasses of red wine i le aso o le a le gata ina afaina ai, ae o le a fesoasoani foi e aloese mai le toe foʻi mai o le gallstone faamaʻi.

  • O le isi tulaga e leai se faʻafitauli o le 'ai lea o meaai i le taimi e tasi, lea e tatau ona e faia ai se faasologa i aso taitasi e aofia ai ma le 5-7 taumafa, lolomi i luga o pepa ma tautau i luma o ou mata. Tuu le ate ia faʻaaogaina le talo, pe a le o luga ole manaʻoga, ia sili atu ile taimi.
  • E i ai tapulaa i auala e kuka ai. E leai se mea e tatau ona e faʻailo ai meaʻai; o le faʻaaogaina o se mea e inu ai mo nei faamoemoega e le aofia ai foi.Ioe, ma e uiga i se kebab i le siteki o le a faʻagaloina le fiafia i mea sili ona aoga. O oloa e faʻatagaina e kuka, uʻu pe asu, faʻaaogaina mo lenei faamoemoe se kesi masani poʻo se mea faʻavevela eletise ma fagu, faʻapea foʻi ma masini faʻaonaponei fou, e pei o se kuka taofi.
  • Ae o le tumau pea o ipu, e fautuaina e fesuisuiai oloa ma kuka kulimi vai-vai na o le vaiaso muamua pe a uma le taotoga. I le lumanaʻi, e na o fua mausali e manaʻomia ona nutimomoia, ma faasolosolo malie ona masani i le gastrointestinal tract ia i latou.
  • O meaai fou ma ipu e tatau ona faʻaofiina i totonu o le meaai ma le faaeteete, faʻalogo i ou lagona.
  • O le vevela o ipu (e aofia ai vai) e le tatau ona maualuga pe maualalo. O le mea lelei, o meaʻai uma e tatau ona mafanafana.
  • Fualaau aina fou ma fualaau faisua ua faʻatagaina e 'ai e le muamua i le 2 vaiaso talu ona faia le taotoga ona o lo latou ita. E fautuaina e filifili ituaiga suamalie suamalie ma suamalie, ma tuʻimomomoina fualaau aina ma fualaau faisua i luga o se fatu po o se mea e gaosia ai, ma liliu atu i paluga pateta, lea e mafai ai ona e saunia ni meaola suamalie. O nei mea suamalie e tusa ai ma meaai Numera 5 e le faasaina.

E tatau ona e malamalama o le tausisia o manaʻoga tau meaʻai, tatou te fesoasoani i le tino e faʻatino masani, ma e le faia se mea lelei i fomaʻi. I le taimi muamua o le a le faigofie, ae a mavae le 1-3 masina o le a atiae e se tagata isi mea e fiafia i ai e mafai ai ona nofo maloloina. Ma o le tofo o meaai ma meaai faasaina na peleina muamua ua faasolo ina galo.

Manatu meaai i luga o le laparoscopy o le gallbladder

I le taimi nei, o le a le meaʻai e mafai ona e aofia i au mea taumafa, ma le mea e faʻagaloina e faʻavavau, e mafai ona e taumafai e atiaʻe se faʻataʻitaʻiga mo le tele o aso. Ma o lea e taua tele le manatua o meaʻai ina ua maeʻa le taotoga e aveese ai le gallbladder e tatau ona le na o le faʻavaivai, ae o loʻo tumu foi. O lenei mea o le a foliga mai i se tasi o se galuega e le mafai, ae manatua tagata vevela, latou te faʻatapulaʻa ia latou ipu peleina muamua ma i le taimi lava lea e lagona ai le fiafia atoatoa ma le soifua maloloina. O le mea taua o le faʻafeiloai saʻo lea o sauniuniga o le faʻailoga, sui mea faʻamaonia ma mea aoga.

Sei o tatou taumafai e fatu se lisi atoa, fai mai, i le Aso Gafua, ia mafaufau i le mea moni o meaai e tatau ona sili ona lelei 6 taimi i le aso:

  • Muamua o le taeao: vaivai lauti uliuli e fafagu ai le gastrointestinal tract
  • 2-taeao: pateta pateta ma se fasi fasi iʻa kuka, saladia fualaʻau ma le suauʻu manogi
  • Taumafa: sua o fualaau suamalie ma se fasi keke o aano o meaʻai, o le sua mai suamalie suamalie o apu
  • Snack: ½ cup kefir ma kuki keke
  • 1st taumafataga: palatini palatini ma fualaau faisua, lauti o chamomile
  • O se taumafataga o le afiafi ao lei moe: o se mafana mafanafana o fualaau mamago

O le lisi i le aso e sosoo ai (i lo tatou tulaga, Aso Lua) e le tatau ona toe faia. E tatau ona aofia ai isi ipu ma oloa, lea o le a faʻavasega ai le laulau ma tuʻuina atu i le tino mea uma e manaʻomia.

  • 1st taumafataga o le taeao: compote o fua suamalie ma vine
  • 2 o le taeao: oatmeal i susu, apu tao
  • Taumafa: borsch i luga o le sua o fualaau aina, se fasi sisi i luga o le toast, lauti lanumeamata
  • Taumafa: suamalie moli, pusa
  • 1 taumafataga o le afiafi: falalaisi sipisi ma nati ma fualaau mama
  • Malamalama i le 'aiga o le afiafi ao lei moe: afa afa o le bioogurt

I tala faʻatusa, matou te faia se lisi mo le Aso Lulu:

  • 1st taumafataga o le taeao: se ipu vaiinu
  • 2 le taeao: susu sukala keke ma meaʻai
  • Taʻaloga: 'ailala moa vavalaʻau ma le laʻau o meaʻai fualaau faisua (' aina falaʻau tao)
  • Snack: yogurt, fualaau aina fou
  • 1st taumafataga o le afiafi: o se fasi iʻa ua tunu, fualaau aina ma le palu, o se pulupa lapisi
  • Malamalama i le 'aiga o le afiafi ao lei momoe: karati ma le pikiakiki

Faauupegaina i le malamalama o oloa faatagaina ma mafaufauga, e mafai ona e faia se lisi mo se vaiaso, masina, ma sili atu. I le taimi muamua, e le mafai ona iloga le lisi ile ituaiga oloa ma ipu, ae a e toe faʻaleleia, o le lisi o meaʻai i le taumafataga o le a tuputupu ae, ma o le poto masani ma le fia iloa o le a fesoasoani e fai lau laulau e le gata o aoga, ae matagofie foi foliga vaaia ma le tofo .

Toa moa ma le zucini

Meaʻai

  • 350 g fugala.
  • 300 g squash.
  • 2 tbsp. l vermicelli.
  • Suamalie

Kuka:

  1. Faʻaopopo faʻamaʻi fua i le manulele gaʻo lelei.
  2. Uʻu le pito i lalo o le pepa ma le vermicelli, tuʻu le zucini ma moa i luga.
  3. Ova i le 160 tikeri 60 min.
  4. A e auauna atu, e mafai ona e sasaa suauu.

Taumafa i le vaiaso muamua pe a uma ona faʻasaʻo mai le falemaʻi

E masani lava, pe a maeʻa se cholecystectomy laparoscopic, e faʻamaonia le maʻi mo le 1-3 aso. I le fale, e tatau ona faatulaga lelei meaʻai talafeagai, ma mafaufau i fautuaga na tuʻuina atu i le faʻamalolo. O meaai e tatau ona faia i ni vaega laiti, 6-7 taimi i le aso. E fautuaina e faatulaga ni taumafataga i se taimi faatulagaina, o le a faʻaitiitia ai le avega i luga o le vaega o meaʻai. O le taumafataga mulimuli e tatau ona le itiiti ifo i le 2 itula aʻo lei moe.

Ina ia faʻamaonia le gaosia o meaʻai, e tatau ona faʻamautinoa le tele o mea inu i le aso atoa (aofaʻiga o meainu - 1.5 lita). O le vai sili ona lelei o le faʻamaʻiina o vai e le o ni faʻamaʻi faʻamaʻi ma pulupulu, o le broth rose and water mineral, o se ituaiga e sili ona malie i ai ma se fomaʻi.

I le vaiaso muamua talu ona faʻatuʻa mai le falemaʻi, e tatau ona e tausisi i le taumafataga "Laulau Nu.1" ma aloese mai fualaau faisua ma fualaʻau, falaoa o le falaoa, aua o nei oloa e faʻatupulaia ai le pule falesa. O le faamamafa autu i mea taumafa o luga o le gaʻo o aano o manufasi, iʻa ma fualaau faisua, suauu. O meaai e le tatau ona vevela pe malulu.

Faataʻitaʻiga o ipu e mafai ona faʻaaogāina i le vaitau lenei:

  • uila moa
  • susu susu
  • uu aano manu
  • kusi falaoa
  • pulu penisini
  • susu yogurt maualalo po o le kefir
  • buckwheat poʻo le oatmeal
  • Tipisi le Adyghe

O aso muamua ina ua maeʻa le taotoga e aveese ai le gallbladder, o le taumafa e pei o se mea e gata ma e le mafai ona faʻaogaina. I le 5-7th aso - o se fesuiaiga lelei i le va o taotoga 1a ma le 1b (o nisi taimi e taua 0b ma le 0c). O se faʻataʻitaʻiga o aso taʻitasi o meaʻai taʻi 1a ma le 1b o loʻo tuʻuina atu i lalo.

Taumafa i le masina muamua (2-4 vaiaso talu ona taoto)

O le masina muamua ina ua maeʻa le taotoga e taua tele mo le toe faʻafoʻisia o le gasegase o le tagata gasegase i galuega masani ma faʻaleleia le lelei lautele. O le vaitaimi lenei o le ki lea i le faʻamautuina o galuega faʻafefeteina a le tino. O le mea lea, i lona faagasologa atoa, e tatau ona mulimuli ma le faʻaeteete i fautuaga na fautuaina e le fomaʻi. O nei mea e aofia ai mea e le gata i meaʻai, ae o se fua faʻataʻitaʻiga e faamautinoa ai le lelei o le tino, togafitiga o fualaau faasaina ma le tausiga o manua.

A maeʻa le cholecystectomy ole laparoscopic, e masani ona manaʻomia le matelaina mo le 1 masina. Ma, i le maliega ma le gastroenterologist, e mafai ona faia ni meaʻai taumafa, o le tele o meaʻai ua faʻalauteleina, ua aveeseina meaʻai.
Faʻatasi ai ma le cholecystectomy vavalalata, o le taimi o faʻamaʻi ogaoga o mea taumafa e umi atu nai lo le cholecystectomy. Tusa lava pe o le a le ituaiga o faʻatinoga e faia i le masina muamua, e fautuaina e vavaeese mai meaʻai:

  • meaai falai
  • meaʻai gaʻo
  • meaʻai vevela ma meaʻai vevela
  • ulaula meaʻai
  • ava malosi

I le taimi foi lenei, e fautuaina e lafoai atoa le ulaula tapaa, aua e faʻagesegese ai le toe faʻaleleia o le tino. E tatau ona aloese mai ai meaai, mafanafana pe vevela. E masani ona manaʻomia le fafagaina masani masani i le 4-6 taimi i le aso, e fautuaina e ave mea taumafa i le taimi e tasi. O le faʻaofiina o mea fou i le taumafataga e tatau ona faʻatinoina ma le faʻaeteete, faʻalogo ma le faʻaeteete i le gaioiga a le tino ma, pe a manaʻomia, talanoa i se gastroenterologist.

Mai le vaiaso lona lua i le leai o ni faʻafitauli, e faʻaaogaina le 5a taumafa. O se ituaiga o taumafataga 5, e faʻaalia i le faʻaitiitia o le kemikolo ma le faʻainisinia i luga o le vaega o le digestive, lea e sili ona lelei pe a maeʻa le cholecystectomy. O lenei taumafataga e matua agavaivai - o mea uma o loʻo faʻapipiʻiina pe o le asu.O le meaai meaai 5a e faʻavae i luga o iʻaʻai ma aano o manu, cutlets cutameta, omelettes o palatini, soupu o fualaau suamalie, puddings cheese cheese, masini paluga, jelini suamalie, paluga susu susu, fualaau aina suamalie.

I le tulaga o le le lelei o le faapalepale o mea taumafa 5a (afaina, manava, tiga i le hypochondrium), e mafai ona faatonuina se taumafataga 5sc, lea o loo faamatalaina e sili atu meaʻai e faatatau i le masini vai.

  • Muamua o le taeao: afa afa o le semolina porridge i le susu, ti, 110 g o le uila vailaau mai fuamoa moa.
  • Lua 'aiga o le taeao: falala suamalie, 100 g keke fou e leʻi faʻafefeteina.
  • Taʻaloga: 100 g o le suauʻu faʻasaina mai aano o manufasi, o le afa vaega o meaʻai suamalie ma fualaau faisua ma oatmeal, 100 g o fualaau suamalie, 100 g o kararot puree.
  • Snack: 100 g keke tipi.
  • Taumafa: o le afa vaega o paluga pateta, iʻa fagota, lauti.
  • Le taumafataga mulimuli: jelini poʻo lefir.
  • Aofaʻi o aso uma: 200 g falaoa paʻepaʻe, 30 g suka.

E le tatau ona i ai i taimi o taumafataga mea taumafa, o mea taumafa ulaula ma mea manogi e faʻasaina. O mea taumafa e vevela ma malulu ma e vevela mea e tatau ona aloese.

Taumafa i le tasi masina pe a uma le taotoga

O tagata ua faia le cholecystectomy ua fautuaina e pipii i le meaai autu 5 mo le 1-1.5 tausaga i le maea ai o taotoga. A maeʻa, e mafai ona maua se toomaga, mo se faʻataʻitaʻiga, suiga i le numera numera 15, peitaʻi, e manaʻomia se faʻasalalauga taʻitasi ma faʻatalatalanoaga o se gastroenterologist. I lalo o le pulega faʻapitoa, e tatau ona faʻaauau le faʻaaogaina o laʻau suamalie, gaʻo manu, fuamoa, susu.

I le tulaga o le faaletonu o le tino, e manaʻomia se iloiloga o mea taumafa i le fesoasoani a le fomaʻi. I nisi o tulaga, e mafai ona toe foi i se taumafataga e 5, 5a poʻo le 5sh. Mo le faʻaleleia o faagasologa o otaota, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina le faʻaaogaina o sauniuniga o le enzyme, mo se faʻataʻitaʻiga, mezim-forte poʻo le tausamiga.

E i ai le tele o tulafono e tatau ona mulimulitaʻia i le olaga atoa e tagata na maua le cholecystectomy:

  1. E tatau ona ai i le 4-5 taimi i le aso, e aloese ai mai le tele o malologa i le va o taumafataga. E fautuaina e toleni oe lava ia e 'ai i le taimi e tasi.
  2. O tautua e tatau ona laiti ina ia mafai ai ona faʻafefe le talo e mafai ona taulimaina meaʻai mai.
  3. Lafumanu o meaola faʻatauvaʻa: puaa, povi ma mutton e tatau ona faʻaumatia atoa.
  4. O auala autu o le kuka e tatau ona kuka, taʻavale ma taʻavale.
  5. O le tele o meainu o le 1.5-2 lita i le aso ua faʻaalia.
  6. Ina ia aloese mai le dysbacteriosis i le duodenum ona o le le maua o le gallbladder, o le masani ona faʻaaogaina faʻamalosi susu susu e manaʻomia. O le faʻaaogaina o laʻau suamalie e mafai ai foʻi ona e feagai ma dysbiosis.
  7. Faʻateleina le manava, o le leai o kafe, lauti, ma isi mea inu caffeinated e fesoasoani.

O lisi nei o oloa e faʻatagaina ma faasaina pe a uma le cholecystectomy.

Lisi o oloa faatagaina:

  • fufuluina fualaau faisua ma masini fualaau faisua
  • meaʻai gaʻo ma aano o manufasi
  • meaʻai vela vevela (moa, toso, lapiti, povi paʻu)
  • sisi kuka
  • iʻa
  • fualaau fai sua
  • laʻau tipolo vaivai-gaʻo
  • fualaau suamalie ma salalaʻau
  • vinaigrette
  • susu atoa
  • oloa susu
  • sua sua
  • fuamoa fualaʻau
  • sina pata.

Lisi o oloa faasaina:

  • ituaiga o manu felelei (kusi, ponaivi)
  • tamai mamoe, puaa, isi gaʻo gaʻo
  • taumafa vevela
  • ava malosi
  • koko
  • marinades
  • ulaula, falai ma le suamalie
  • tao tao
  • sipuni
  • suamalie suamalie.

Matou te ofoina atu ni fualaʻau e mafai ona faʻaaogaina pe a uma le 2 masina mai le taimi o le cholecystectomy.

  1. Karoti salati i le meli ma vine. Grate 100 g faʻamaʻaʻaina, faʻafefe, faaopoopo le 10 g o vine mamago, tuu i totonu o se ipu salati, sasaa 15 g o le meli, ia teuteuina i fasi lemoni.
  2. Fualaau saito. Fufulu ma paʻu fua (30 g o kiwi, 50 g o le apu, 30 g o faʻi, 30 g o le strawberries, 30 g o tangerines). Otioti fua, tuu i totonu o se ipu salati, vaitau ma le 20 kalama o le kulimi kulimi e 10%.
  3. Buckwheat soup i susu. Fufulu ma le 30 g o le tao, sasaa 300 ml o le vai vevela, kuka, masima, faaopoopo le 250 ml o le susu vevela, 2 g suka ma aumai i le saunia. Faaopoopo le 5 g pata.
  4. Vaʻa suavai. Mama, fufuluina, tipi i totonu pe tusa ma le 100 kalama o le perch i ni vaega laiti ma kuka i totonu o le vai faʻafefe. Faaopoopo le 5 g o le pasili ma le 10 g kātiti gaosi.
  5. O le vaimama na afaina i le pata. Fufulu, fufulu ma fufulu e tusa ma le 100 g o le papa. Liligi 5 g o le pata mimiti ma fufuluina 5 g o dill.
  6. Laʻu gaʻo maualalo-gaʻo ma lingonberries ma kulimi mumu. Tasi pe tusa ma le 100 g o le siʻisi o le siʻisi, ia sasaa 20 g o le 10% kulimi kulimi ma fufuluina le 30 g o lingonberries ma le suka.
  7. O pupu vao ua totogo. Fufulu ma fufulu e tusa ma le 250 g o Brussels e totogo i sina vai suamalie. Aʻo leʻi faʻaaoga, sasaa le 10 g o pata.

Faamatalaga talafeagai i 03.05.2017

  • Gaoioiga: togafitiga faʻamalosi pe a uma le 1-3 masina
  • Aso: mai le 1.5 masina i le tausaga
  • Tau Tau Tamaoaiga: 1200 - 1350 rubles i le vaiaso

Tulafono Lautele

Po o le a lava le auala cholecystectomy faʻaaogaina - laparoscopy poʻo le masani ona tatalaina cholecystectomy, o mea taumafa i le taimi o le faʻasologa o le vaega aupito sili lea ona taua o togafitiga ma le toe faʻaleleia o taimi ma o aso muamua talu ona taʻaloga le taua tele.

A maeʻa le taotoga, e matua faasaina ona inu soo se vai mo le 4-6 itula. E naʻo le faʻamagaina o laugutu o le tagata maʻi i le vai, ma i se taimi mulimuli ane (i le mavae o le 5-6 itula) e faʻatagaina e fufuluina le vavao o le tino ma meaʻai.

A maeʻa le 12 itula ma seia oʻo i le taeao o le aso e sosoo ai pe a uma le taotoga, e faʻatagaina e inu vai e leai se vai i le 10-20 minute i ni vaega laiti (1-2 sips) faʻatasi ai ma le aofaʻi o le sili atu i le 500 ml.

I le aso lona lua, o le kefir, e maualalo le gaʻo, lauti e le faʻamaonia, ma le kissel (e oo i le 1.5 l / aso) ua faʻaofiina i totonu o le taumafataga. Auaunaga - e le silia le ½ ipu. Ole taimi o le faʻatagaina e 1 le taimi / 3 itula.

I le aso lona tolu / fa, o le tagata gasegase e mafai ona 'ai: semi-liquid pateta paluga, masini susu i luga o le sua o fualaau faisua, fuamoa paʻepaʻe paʻepaʻe, iʻa kuka kuka, fualaʻau suamalie ma le 1 sipunu o le kulimi kulimi maualalo. Taumafa e oo atu i le 8 taimi i le aso, i vaega o le 150-200 g. O suamalie (apu, paukini) ma le lauti ma le suka e mafai ona fufulu mai le suavai.

I le aso lona lima, o keke bisuki, falaoamata o le falaoa mago (e le sili atu ma le 100 g) ua faʻaofiina i le taumafataga.

I le 6-7 aso, o masima (pata, oatmeal), kuka kukaina ma aano o manufasi, gaʻo susu gaʻo susu, suauu mama, susu susu gaosiga.

I le aso lona valu talu le laparoscopy o le gallbladder, e faalagolago i le ogaoga ma le faʻaogaina o faʻamaoniga o le autu, faʻamafanafana pe faʻamalosia ai faʻamaʻi, ua faatonuina Meaʻai Nu. 5A, 5, 5P (1 poʻo le 4 vaega). I se isi itu, tofia Numera numera 5shch (faamatalaina i le vaega o "ituaiga").

Meaʻai masani ina ua uma le aveeseina gallbladder - Laulau numera 5 ma ana filifiliga. Faʻatasi ai ma se faʻamatalaga faʻailoa, e mafai ona faʻatulagaina se faʻaaliga anti-inflammatory o le laulau 5 mo le 3-4 aso - 5V taumafa. O lona uiga o le tapulaa o le aofaiga o meaʻai na ave. Meaʻai i le kalori i le maualuga o le 1600-1700 kcal (55-65 g o le porotini, 40-50 g o gaʻo, 250 g o meaʻai gaʻo).

O ipu uma lava e gaosia lelei e aunoa ma le suamalie ma faaopoopo le pata: ituaiga ituaiga o mucous soup, masini suamalie e faʻamamaina le suamalie ma sina gaʻo susu, suāuʻu, masini papa, fualaau suamalie. E le gata i lea, o siʻosiʻomaga e faʻaleleia ma le faʻaeteete o aano o le gaʻo, iʻa e gaosia ai le iʻa, iʻa fagota, kalu falaoʻo gaʻo, meaʻai po o falaoamata kulimi mama e aofia i le taumafataga.

Meaai i le maea ai ona aveese le gallbladder ia le itiiti ifo i le 5 taimi, vaevaega, vaega o pe tusa ma le 200 g, e aunoa ma le masima, ma le tele o vai (e tusa ma le 2.5 l / aso). E le gata i lea, i le 8-10 aso, e faʻamaonia le maʻi Meaʻai 5A ona sosoo ai lea Numera numera 5.

O le taumafataga Numera 5 e faatatau i se meaʻai maloloina faaletino ma ua fuafua e faʻafaigofie le faagasologa o le manava ole biliary ma faaitiitia le maualuga cholesterol i totonu o le toto. O se vaega faʻasalaga ma masani (5-6 taimi / aso) e fautuaina, lea e fesoasoani i le tafe o le talo. Ina ia faʻaleleia le pulelasi o le talo, o falalaʻau e faʻafeiloaʻi i le ituaiga o vine vine ma salakeke, faʻasalaina i fualaʻau e leʻi faʻamaina.

Toeitiiti lava o meaola gaʻo uma e faigofie ona faʻaogaina, e matua faʻamapulaʻaina i le taumafataga, talu ai o lo latou aʻafiaga e fesoasoani i le atinaʻeina o le talo (suamalie, faʻasao, suka, meli) ma fualaʻau, lea e aofia ai le oxalic acid ma suauu taua i le tele o mea (sorrel, spinach, citrus fruits).

Ina ia faʻaleleia ai le pulelaina o keke, fualaau faisua, vine ma fua, fuamoa moa (e le silia ma le tasi) o loʻo aofia i totonu o le taumafataga. Gaʻo mai le calorie i le maualuga o le 2800-3000 kcal (100 g fulafula, 90 g gaʻo, 450 g gaʻolaʻo). Le faaaogaina o masima i le maualuga o le 8-10 g, vai - 1.5 lita.

I faʻamaʻi gallstone, faʻamaʻi faʻamaʻi o vailaau i totonu - o le duodenum, pancreas, ma talo talo e masani ona tupu: duodenitis, cholangitispancreatitis, dyskineia. Ma e masani ona tetee i lenei talaaga cholecystectomy ua atiaʻe postcholecystectomy syndrome (Sphincter Oddi Faletonu), lea eo faatasi ma le faʻaauau pea o le pele o le paleo i lalo o le lumen o le duodenum ma le faʻaopoopoga o le microflora pathogenic ma le atinaʻeina o le mumū o lona mucosa, lea e oʻo atu ai i le tiga, faʻaogaina o meaʻai ma le faʻafitauli o le intestinal. O nei aʻafiaga o le aveeseina o le moli e faʻafetaui foi i meaʻai.

I lenei tulaga, e tatau ona faʻaitiitia le faagasologa o le pulelelele, lea e maua i le faʻaitiitia o le tele o le gaʻo i le 60 g ona o le faʻamaeʻaina atoatoa o gaʻo manu feʻai ma meaʻai fualaʻau mai le taumafa. Fualaau suamalie ma fualaau faisua, aano o manufasi / iʻa, ulaula masima ma ipu vevela lapisi, radisa, kesi, radisa, pusi malolosi e faavae i luga o aano o manu / iʻa / anufe e matua vavae ese mai le meaai. O le faʻaaogaina o mea e maua mai ai, gaʻolaʻo māmā faigofie, faʻamaunuʻu, masini soda ma le vai e faʻaitiitia i le 1.5 lita i le aso.

Faʻasalaga o le pancreas pe a uma le cholecystomy, ua faʻamatalaina Laulau 5P. I le taimi lava e tasi, o le protein i totonu o le taumafataga e faateleina i le 120 kalama ma gaʻo ma gaʻo gaʻo taumafa. O le aofai o le kalori o meaʻai e faʻaititia i le 2500 Kcal. O mea manogi, suamalie, vevela, gaʻo, ma tino gaʻo e faʻafefeteina ai le pancreas ma meaʻai e aofia ai le tele o fiva, faʻamalositino tuʻugaʻau, ma mea e gaosia ai mea e gaosia.

Toa ma pateta ma moa

E manaʻomia lou suʻeina 2 o moa, tipi i totonu o ni fasi fasi moa. Vaʻaia foi le 4-5 falalala tele, pi ma tipi i totonu o kupita laititi. Faafefiloi moa ma pateta, faaopoopo le masima, pepa (na o sina mea laitiiti), 4 sipuni tele o le kulimi kulimi maualalo ma le tele o vai ia i latou.

Tuu le meaai i se masini ma tao i totonu o se ogaumu e muaʻi faʻamalu i le 180 tikeri mo le 30-45 minute.

Tasi suamalie keke

  1. Tipi i luga o se mea mamafa 20 gramu o kāloti ma faʻapipiʻi i luga o le vevela ma le 5 kalama o le pata ma faʻatasi ai ma le faʻaopoopoga o sina vai. E tatau ona faʻatautaia seia oʻo ina leai se vai e totoe i totonu o le apa.
  2. Muaʻi faʻamaligi le 20 kalama o apricot ua mamago ma vai inu ma kuka lelei.
  3. Liligi i fafo kāloti 'olo, fasi apricots mago, 130 kalama o le siʻisi, 25-30 kalama o falaoamata, afa o moa, teaspoon o suka, ma le 10 kalama o le kulimi suamalie i totonu o se pusa faʻafefiloi.
  4. Faʻafefiloi lelei mea uma, faʻapipiʻi lelei polo mai le masini e maua ai ma tuu i luga o se pepa tao.
  5. Liligi le kulimi kirimulu i luga o polo ma tuʻu i totonu o le ogaumu aasa mo le 15 minute.

Taumafa o fualaauʻai Recipes 5

Ia, mo i latou o loʻo feagai ma se taumafataga mo le taimi muamua i faʻamaʻi o le ate ma le gastrointestinal tract ma e le o sauni e liliu o latou mafaufauga i lona malosi atoa, e mafai ona tatou ofoina atu fualaʻau aoga ma le lelei o le a teuteuina e le gata o le laulauʻai.

O le mea moni e tusa ai ma meaʻai 5, a maeʻa le aveeseina o le gallbladder, e le tatau ona aofia ai ni meaai falai, e le o lona uiga o fua o le a malolo ma leai se aoga. Tatou amata i se faigofie ma mafaufau i se fua mo se salati suamalie e aofia ai le tele o vaega:

Salati "Tuafafine Alenka"

  • laʻitiiti samasama laiti - 1 pc.
  • mumu tomato mumu - 1 pc.
  • gherkin - 1 pc.
  • afa lanu moana lanu moana
  • moa fualaʻau - 1 tsp
  • kulimi mumu - 1 tsp
  • greens
  • se pine o le masima

Kuka: tipi ia tamato ma kukama i nai fasi keke, aniani i afa mama ma salu i le vai kuka e tuu ai le mea manogi. Afai e faigata tele le kukama, e mafai ona e suʻeina i luga o se fatu mafiafia ma faʻapipiʻi. O fualaau faisua ua tuʻuina atu i se ipu salati, masima, tuʻu le kulimi mumu ma le suauu manogi. Faafefiloi, tuu le 5-10 minute e fai ai, teuteu i laʻau ma tuu i luga o le laulau.

O se salatisi ma le soifua maloloina salati tatou te maua. Ae o le ae le tumu i le salati tasi. E tatau ona matou o mai ma se aano o manufasi mo le malologa.

Beletroot Pumpkin Salad

Meaʻai

  • 300 g o beets.
  • 200 g o le uka.
  • Faauu faamamaina.
  • Suamalie

Kuka:

  1. Pipi beets, tao tao.
  2. Grate beets kuka, tapuni le pika, faaopoopo le suauʻu ma le masima.
  3. A e auauna atu, e mafai ona e faʻaopopo sina tamaʻi meli.

Vailaau vela cutlets

  • Veal (e mafai ona sui i moa vao pe pipi) - 300 g
  • O falaoa o le saito a le aso ananafi - 80 g
  • Laisi riki - 1 pc.
  • Milu - 4 tbsp.
  • Fualaau faisua po o le aano o manu - tasi ma le afa tioata
  • Laʻau fuālaʻau faʻamamaina - 2 tbsp.
  • Laʻau - 2 tbsp.
  • Lemon juice - 0.5-1 tsp
  • Tofo e tofo ai

Kuka: Pulu falaoa i le susu ma nutimomoia. Lili le aano faatasi ma aniani i ni nai taimi e ala i se mea e fai ai meaʻai manu ma fefiloi ma falaoa. Tipiʻu lelei le aano o manu ma fai ni patties laiti mai fafo.

Matou te gaʻo le palupaʻu i le suauʻu ma tuʻu a matou patties i totonu. Faaopopo sina mea itiiti ifo nai lo le afa o le falaoa ma faataga mo le 20 minute.

Matou te aveeseina tipi ma tuu i luga o le ipu. Mai i le vaega o totoe o le susu, tatou te saunia ai se suamalie suamalie o le susu, falaoamata, sua o le lemon ma le masima. I lea mea, pe a manaʻomia, e mafai ona e faʻaopoopo 1 tbsp. pateta pateta. Liligi le saumalie i se saula ma teuteu i laau. Matou te tautuaina i cutisi.

Ma i luga o le falala o le itu e mafai ona e 'auʻaunaina ai pateta masima ma zucchini, soʻo se falaoamata, meaʻai fuamoa, pasta tao (na o le kulimi saito).

Ua oo i le taimi e tausi lelei ai foi desserts.

Pulu pancakes mai le ogaumu

  • Lafasi laititi-gaʻo (mafai ma le gaʻo gaʻo e le silia le 2%) - 200 g
  • Semolina - 1-2 tbsp. (faʻalagolago i le suamalie o le kulimi sipuni)
  • Chicken Egg - 1 pc. (e mafai ona e ave 1-2 pulu)
  • Suga ma masima e tofo ai
  • Palu falaoa mo paluga - ½ tsp
  • Suauu suauu mo le kukaina o pepa tao ma sisi

Kuka: Fufulu le sisi i ni nai taimi e ala i se sieve ma faʻafefiloi ma fuamoa ma suka. Faʻaopopo le paʻu palu i le semolina ma sasaa le paluga faʻafefiloi i totonu o le paʻu. Alu mo le fulafula o le semolina mo le 20-30 minute. Ona vevela lea o le umu ma fufulu le pusa.

Mai le semolina-curd mass tatou te faia ai ni polo laiti, ma faapipii i itu uma e lua, tuu ia i latou le pepa e manaʻomia ma tuu i luga o se pepa tao. Cheesecakes i le pito i luga o le suauʻu manogi ma le suauʻu manogi ma tuu i totonu o se ogaumu vevela.

Pe a māmā le ulaula o le syria mai luga, tatou te siakiina le sauniuni ma se tootoo, lea e tatau ona toeitiiti lava ago. A tautua i luga o le laulau, e mafai ona suamalie pancakes cheese cheese i le faʻafefiloi o kulimi kulimi maualalo ma gaʻo susu susu pe a manaʻomia.

Dessert "Fualaau aina suamalie ma masi-mint sauce"

  • Tangerines - 3 pcs. (e mafai ona suia i ni meaʻai)
  • Faʻi - 1 pc.
  • Kiwi - 2-3 pcs.
  • Apples - 2 pcs.
  • Raisins - 70 g
  • Mintini Mumu - 1 tbsp
  • Paʻu o le uʻamea - ¼-1/2 tsp
  • Oranges - 2 pcs.
  • Suga - 1 tbsp e aunoa ma se paʻu

Kuka: Matou te faʻamamaina le tangeries, faʻasesea i ni fasi pepa ma tipi fasi pepa taʻitasi i ni vaega. Matou te tipiina faʻi ma kiwi i totonu o ni poloka po o ni lio. Ave ese le peel mai apu ma tipi i ni fasi pepa. O vine mamago ma vai inu, ona faʻamago.

Mo le suamalie mai oranni, saunia le suka. Mint mo le 10 minute vaeluaina i le vai inu (o le kuata kuata) ma le faamama.I totonu o le fusi faaopoopo le suka ma le paʻu o le uʻamea, aumai i se vevela. O lenei sasaa le vai moli ma faʻavela mo le sili atu ma le 2 minute. O le siva ua maeʻa, faʻamaʻaina ma tumu i fualaau aina.

Ae faʻafefea foi vasega muamua? E tatau ona tatou kuka borscht mo a taeao?!

Veggie borscht

  • Kapisi - 100 g
  • Kāreti - ½ pcs.
  • Potato - 1 pc. (tele)
  • Laulati lanu, lau, lanu meamata - 30 g ia taʻitasi
  • Tomato - 1 pc.
  • Beets - 1 pc. (laiti)
  • Tomato pasta - 4 tbsp.
  • Lulu - ½ tbsp
  • Fuamoa (protein) - 4 pcs.
  • Yogot - ½ ipu
  • Tofo e tofo ai

Matou te fufuluina fualaau faisua mai le paʻu ma fatu, faʻamalo le kapisi, tipi le pi i ni fasi. Matou te tufatufaina atu oloa i totonu o se fafie fafie ma sasaa vai. Cook mo le tusa o le afa itula.

Faʻafefiloi le seleni tipi ma le falaoamata ma faʻanenefu i totonu o se apa mago, faaopoopo le pati tomati, sina vai, masima, faʻafefiloi ma faʻaopopo i se masini faʻavela afi.

Matou te kuka kulini muamua, talu mai le kuka mo le tusa o le itula. Na matou tipi ni beets kuka i fasi apa ma faaopoopo i le borsch i le faaiuga o le kuka.

Laei mo borsch o le a sasaina fuamoa ma yogot faatasi. Auauna atu i luga o le laulau, faʻasusu i le pasili.

Ma le mea mulimuli, o se meaʻai suamalie ma faigofie le susu.

  • Tui pepe - 1 pc.
  • Orange - 1 pc.
  • Tofo e tofo ai

Na matou tipiina le fatafata ina ia iai se taga i totonu. Auina le aano ma le masima ma alu e faʻasolo.

Uʻu le moli, vaevaeina i fasi pepa, ona aveese lea o ata paʻepaʻe mai ia i latou. Matou te tuʻuina fasi pepa moli teuteu i totonu o se taga o aano o manufasi, afifi le susu ile fagu ma lafo i le ogaumu (200 ° C) mo le afa itula.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, e ui lava i le mamafa o le taumafataga pe a uma le laparoscopy o le gallbladder, e le faʻatagaina ai le 'ai ma le manaia.

E tatau ona fai mai o le taumafataga o loʻo faʻamaonia mo soʻo se faʻamaʻi pe a faʻalavelave le faʻaogaina o le tino. O le taumafataga o loʻo faʻatulagaina ina ia mafai ai ona taofi le faʻaogaina o le mimiti i totonu o le okeni aʻafia o le vaega o meaʻai ma faʻafaigofie lana galuega mo le taimi e toe faʻaleleia ai.

Faatasi ai ma le gall sladder, o mea uma e sili atu ona faigata, o le mea lea, o le meaai Numera 2, lea e masani ona faatonuina mo maʻi gasegase, o le a faamaonia ai e leai se aoga iinei. A uma mea uma, e tatau ona faʻamautuina le naʻo le vaega o meaʻai, ae ia maua ai foi aiaiga mo le faʻamautinoa o le ate. I le faaopoopo atu i isi mea uma, e tatau ona faamautinoa tulaga e le mafai ona fausia ai gallstladder (pe afai e leʻi aveeseina), pe i le talo (pe a uma le cholecystectomy). O le mea mulimuli e mafai ona naʻo le tulaga o le faʻamalofia mai le taumafa o ipu e fesoasoani i le faʻavaeina o maa.

E masani lava, o le ate e maua mai i le 600-800 ml o talo i le aso. E faasolosolo malie ona ulu le papa i le "faleteuoloa", lea e le na o le faaputuputuina ma faaauau pea seia oo i le taimi tonu, ae e oʻo atu foi i le faʻatonuga e manaʻo ai. E tatau ona fai mai o le faʻaogaina o le talo i le faitotoa ma le alu ese mai o le gallbladder e ese mai le tusa ma le 10 taimi.

A maeʻa ona aveese le gallbladder, e suia le tulaga, o le aofaiga tutusa ole talo e ulufale atu i le duodenum, ae le o taimi e tatau ai, ma i le le saʻo. E le gata ina afaina ai le puipui o le intestinal, ae o lona maualuga e le lava foi e gaosia ai gaʻo, faaosofia ai le manava, ate ma maua ai enzymes e talepe ai le polotini, o lona uiga. e faia galuega ua tofia i ai.

I le taimi nei, e mafai ona matauina le malo i le duodenum. Ma talu ai ona o le taotoga o le moe na faʻaalia mo sina taimi pe a maeʻa le taotoga (toe faʻagasolo), o le gaogao o le gastrointestinal e faʻagesegese, o le pancreas e mafatia, ma o le meaʻai e faʻalosolo malie ma faigata (ae le o taimi uma lava), lea e lagona ai le tino atoa le leaga.

O le taumafa pe a uma le laparoscopy o le gallbladder (meaai Numera 5) e le gata ina faafaigofieina le galuega o le gastrointestinal tract, ona o le aveeseina o meaai e le mafaamatalaina ma mea gaʻo. E faʻamoemoe foi e aʻoaʻo le ate e galue e tusa ai ma se fuafuaga fou, ma tuʻuina atu manaʻoga o le faʻaogaina o le tino.

Aʻo leʻi oʻo i le aveesea o le gallbladder, na amata ona gaosia le ate i le talo pe a oʻo mai le meaʻai i totonu o le tino, ma amataina le gaioiga o le gaʻo. I.e. o se vaega o le talo na tuua le gallbladder, ma e tatau ona toe faatumu lona voluma. O lea e leai se mea e taulai i ai le ate ma e maua mai ai se faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamalosi i taimi uma. E leai se mea e nofo ai, ma e tafe sao atu i le KDP, e tusa lava pe tatau pe tatau pe talafeagai.

Ina ia aʻoaʻo le ate e maua ai le palu pe a talafeagai ai, e le lava le naʻo le suia o le taumafataga, e le aofia ai ipu e faʻafefeteina ai le tafe o le enzyme gaosi. E tatau ona toe iloiloina atoa le meaai.

Afai e te 'ai meaai i ni vaega laiti, ae masani i le taimi lava e tasi, e tatau ona atiae le tino i le tino: o le ate o le a gaosia le paluga pe a ulu atu meaai i totonu o le vaega o meaʻai. E mafai lava lenei mea pe afai e te mulimuli i se taumafa malosi, e aofia ai: 'ai naʻo meaai e mafai ona faʻatagaina i ni vaega laiti, mataʻituina o se meaai (faʻafefete i taimi uma).

, , ,

O le a se mea e mafai ma e le mafai?

Ia, tatou o mai i le fesili autu: o le a se mea e mafai ona ou 'ai? I mea uma, o le le iloa po o fea oloa e faatagaina ma e faʻasaina, e le mafai ona faia se lisi masani. Ae o meaʻai a tagata ina ua uma le laparoscopy o le gallbladder, e tusa ai ma fomai, e tatau ona atoatoa, saunia uma manaoga o le tino.

O le mea lea, e tusa ai ma taumafa Numera 5, o meaai faatagaina e aofia ai:

  • Taumafa faʻatasi ma le itiiti ifo o le pasene o le gaʻo. E mafai ona avea ma moa, lafumanu, lapiti, aano o le tolotolo, o le mea autu e le lelei ma e kuka i se auala talafeagai, o lona uiga. tunu pe tao taofi.
  • O iʻa e maualalo le gaʻo, e le gata i le gataifale ma le vaitafe. E mafai ona kukaina pe kuka ai foi.
  • Soʻo se meaʻai susu susu ma le maualalo o le pasene o mea e gaʻo, o le kulimi (i mea e gata ai).
  • Faʻasalaga faigata ma le gaʻo oona e le sili atu ma le 30 (i ni tapulaa faʻapulaʻa.
  • O otaota fualaau ma mea suamalie e faʻavae i luga o ia ituaiga meaʻai ma le faʻaopoopoga o cereals ma fualaau faisua o le a mafai ai foi ona faʻateleina mea taumafa a tagata maʻi pe a uma le taotoga ma mulimuli ane. Ae o le faaaogaina o le "fulu" mo ia soupeti e matua faasaina. E pei o se laei e mafai ona avea ma fuamoa paʻepaʻe poʻo se fasi keke o le sisi na gaosia. E mafai ona faaopoopo ni aano o aano o meaʻai i le sua e aunoa ma le faʻafeu lea na kuka ai.
  • Laʻau gaʻo maualalo ma le vaivai e faʻavae i luga o manu o manufasi.
  • Soʻo se pusa falaoa e muamua ona kuka i totonu o le vai, ona viso, ma naʻo le taimi e faʻamautu ai le setete (pe a ma le masina ma le afa mulimuli ane), faʻaaogaina le suka.
  • O fua ma fua o suamalie suamalie e muamua 'ai i le ituaiga o kuka kuka, ma a maeʻa le 2-3 vaiaso o fualaau fou e aofia ai i le taumafataga. O se pusa aoga o le tilotilo.
  • E mafai ona e 'aina fualaau faisua (kuka, tao tao, fuʻu, ma mulimuli ane fou).
  • O selu ma meaʻai e pei o le meli, siamu ma jams e aina itiiti i sina mea iti, ma mataʻituina lo latou mamafa.
  • O le falaoa e faʻatagaina e 'ai na o ananafi po o foliga o fusi, ma sili atu le paʻepaʻe, lea e le mafua ai le faiga o le faʻamalosi.
  • E paʻe le fulufulu i le foliga o se omela vaʻa, pe a uma le 1.5 masina e mafai ona e 'ai 1 le fuamoa i le vaiaso ma le isu.
  • Meat products: meatballs, meatballs, meatballs e vavao pe tao tao. A maeʻa le 1.5-2 masina, e mafai ona faʻafefiloi le kuka lelei i le meaai i ni vaega laiti.
  • O le susu atoa i le ituaiga o vevela e faʻatagaina e le sili atu nai lo le 1.5 masina talu ona taoto. Seʻi oʻo i lenei taimi, e mafai ona faʻaaogaina mo le kuka.
  • Soʻo se fuālaʻau fuālaʻau e fautuaina e suitulaga i gaʻo manu.
  • Laʻau fou o le a avea ma punavai o vitamini ma minerale.
  • Soo se fualaau mamago.
  • Fualaau fualaau suamalie ma fualaau suamalie, lauti tiamata, meainu suamalie, vai oona, teuteuga o laau. Toa le lanu uliuli i fua faatapulaa,

I le taimi o kuka, e le gata o oloa e taua tele, ae faʻapea foi pe faapefea ona saunia. E faʻasaina le tele o ipu (e sili atu ona tumau i lalo ifo o le suamalie) ma faʻaopoopo mea manogi ma taimi e faʻaosofia ai le faʻamalosi o le talo. Auala fautuaina mo le gaosiga o oloa: kuka, tao tao, salu, uila.

Ae ui i lea, o le taumafa pe a uma le laparoscopy o le gallbladder o le a foliga mai e vaivai tele, pe afai e le taʻua e le mafai ona 'ai. O lenei o le a matou taulimaina meaai faasaina o taumafa Nu. 5:

  • Soo se gaʻo gaʻo ma ipu mai ia mea, saisi ma ulaula ula o loʻo i lalo o le faʻasaina tele. E mafai ona e maua sina siusaisi kuka.
  • Laʻu iʻa i soo se ituaiga. Mamalie, mimiti ma ulaula, iʻa uma ma gaʻo.
  • Meaʻai susu ma susu. O le kulimi suamalie e faʻaaogaina e pei lava o se laei, o le susu atoa e faʻalauiloaina i sina mea itiiti pe a maeʻa ona faʻamautuina.
  • Soo se gaʻo o meaola, e aofia ai le pata.
  • Soo se aano o manufasi ma fualaau faasaina, vaitau, marinades.
  • Fua o le falaoamata, paluga, keke e mafai ona mafua ai le faateleina o le mamafa o le tino.
  • Pulu ma le paʻepaʻe fou, falaoa.
  • Lauti uliuli malosi, inu caffeinated, soda.
  • Ice cream, soo se mea malulu ma mea inu.

Soo se mea falai e faʻasaina. Ma e manaʻomia lou faʻaogaina i lenei, ona o le tausisia o manaʻoga o taumafa Numera 5 o le a umi se taimi (a itiiti mai ma le tausaga). Ae e sili atu le vave faʻatulagaina o oe lava mo meaʻai talafeagai ma pipii i ai mo aso uma o totoe o lou olaga.

Patient Reviews

  • Ua ou maʻi mo se taimi umi. E i ai oʻu pancreatitis. Na faatonuina e le fomai se meaai mo au, ae e le mafai ona mafai ona matau, talu ai e le o mea uma e faigofie ona sauniuni ma e faigata ia te aʻu ona vave faia.
  • A maeʻa le laparoscopy e aveese le gallbladder, e tatau ona e nofo i luga o se meaai i taimi uma. Afai e te le matauina, o le taimi lava lena o loʻo i ai le gaioiga, o le vevela ma le oona i le gutu. O le taumafataga e foliga mai e le faigata, ae o le kukaina oe e le aunoa mai le aiga ua vaivai.

Fautuaga a Tagata Taʻitaʻi

O le meaai 5 e le mafai ona fofoina totoga na aʻafia i le 100%, ae o le a faʻaitiitia ai le aʻafiaga o aʻafiaga leaga ile tino. O le faasologa o vaiaso ma fua o le a fesoasoani i le vave toe faʻaleleia. E le mafai ona e amataina se meaai e aunoa ma le talanoa i se fomaʻi. A maeʻa feutagaiga, o le a faʻamaonia e se fomaʻi se vailaʻau tutusa.

Laasaga o togafitiga Numera 5 o se vaega taua i le auala i le ola maloloina. O nai faʻatau meaai laiti e tatau ona vave faʻatautaia.

Faiga faavae: Lozinsky Oleg

Tuua Lau Faamatalaga