Paʻukeke mo le Suʻega Sugar - O fomaʻi lava latou

O le sukanamon ma lefir e faʻaititia ai le aofaʻi o le kulukose ona o le mea moni o le elemene aoga autu - o lenamon lava ia e mafai ona faaosofia ai le tino o tagata gasegase i le faʻamalosia o insulin.

E mafai ona faʻaitiitia le toto toto ma le kirnamoni ona o le mea o loʻo i ai mea aoga e pei o le calcium, minerals, vitamins, manganese, iron, choline, vitamini C ma le E, PP, faʻapea le pyrodixin ma le pantothenic acid.

Afai e te lisiina le lelei o lenei vaitau, ona iai lea o le lelei o le kinamona:

  1. E mafai ai e oe ona faʻatupulaʻia le maualuga ole metabolism i le tino, lea e mafai ai ona e pulea lelei le kulūkose i totonu o le toto.
  2. E mafua ai ona aʻafia le aʻafiaga o le faʻaaogaina o le inisalini ona o mea e ola ai meaola o loʻo i ai i lona tuufaatasiga, o mea e masani ai mo le inisalini.
  3. E mafai ona aʻafia le manava o le manava ona o le mea moni o le mafai ona faʻaititia le maualuga o le suka i totonu o le toto pe a uma ona 'ai, e faʻaititia. I le taimi lava e tasi, afai e te faʻaaogaina lenei vaitau mo se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka, o le a ia faʻateleina le faʻaleleia o le gaogao ma le lagona lelei ile inisalini.
  4. O se faʻatuga masani. O se taunuuga, e mafai ona faʻaitiitia le mamafa o na gasegase na latou mauaina i le taimi o le maʻi, talu ai o le afamoni i lenei tulaga o le a avea o se insulin sensitizer.
  5. E suia ona o le i ai o le bioflavonoids i lona tuufaatasiga o le inisalini-faailoga o le gaioiga, o se taunuuga o le faaitiitia o le maualuga o le suka i totonu o le toto i tagata gasegase o lo o faaaogaina fualaau faasaina.

O loʻo i ai nisi mafuaaga e inu ai faʻamaʻi ma le kinamona, e aofia ai:

  • le mafai ona faʻafaigofie le faʻatinoga o le faʻaogaina o meaʻai,
  • o le i ai o le gasegase ma le faʻamalosia,
  • aneti-o-arthritic aafiaga,
  • faamalosi le tulaga aoao o le tino ma faateleina le maualuga o le puipuiga,
  • o le tau faasaga i faʻamaʻi o le gaʻo, o le faʻamaʻi ma le pala o le nifo,
  • le mafai ona togafitia faʻamaʻi faʻamaʻi ma le tau faasaga i faʻamaʻi pipisi.

I le faaopoopo atu i ai, e tatau ona e iloa le mea moni e faapea, o le kinamona i totonu o le toto e mafai ai e oe ona faaosofia le faagasologa o le taamilosaga ma le vevela o le toto. Afai tatou te talanoa e uiga i se fua patino, ona ausia lea o le faʻaitiitia o le suka toto ma le kinamona i le faia o lona fua, e amata mai le lua kalama i le aso.

I lenei tulaga, e mafai ona e ausia o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto o le a vavalalata i le faʻamaoniga o le physiologically.

Faʻamamaina o lenamamoni: Pros ma le Cons

Pe fesoasoani le meaʻai e faʻafetaui ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, pe leai se aoga e faʻamoemoe mai ai? O le tali i lenei fesili na tuuina mai e saienitisi. E tusa ai ma suʻesuʻega a tagata atamamai Amerika, o le pau o le kannamon e maualalo le glucose i le 25-30%.

Mo maʻisuka uma oe filifili e inu mea manogi, o le faailoga o le tagata lava ia - e faʻalagolago lava i uiga o le tino ma le tulaga o le atinaʻeina o le maʻi. O lenei metotia mo le faʻamautuina o maualuga o le suka e sili ona talafeagai mo tagata gasegase e pei o le maʻisuka lona lua, lea e le manaʻomia ai le inisalini.

O mea faʻamalolo o le kinnamona o loʻo faʻamatalaina e le tamaoaiga o mea manogi. O loʻo i ai le tele o mea aoga: aldehyde, polyphenol, eugenol, o suauu taua. O le mea autu o le phenol, o lona uiga o le 18% o le aofaiga atoa o mea manogi. Ona o lenei tuufaatasiga, o le kinamona ei ai lona aafiaga aoga i le tino o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka:

  • o loʻo i ai meatotino e tetee atu i mea leaga,
  • avea ma se faʻamalosia malosi, faʻamalosia le faafouga o le cell, faʻaititia le maualuga o le faʻamalolo o le tino,
  • faʻaitiitia le toto kullukose
  • faʻalautele le maualuga o le toto, e saofagā ai i le vave ma le saogalemu le mamafa o le mamafa.

O se meaʻai faapitoa o lenamon, o lona aoga aoga o le faʻaitiitia o le toto toto, e mafai ona le gata ina aoga i le tino, ae aʻafia foi. O nisi tagata gasegase e mafai ona iai le faʻalogoina o le maʻi, lea latou te le o iloa.

O le mea lea, e tatau ona e muamua aofia ai le siʻosiʻomaga o oloa i luga o le lisi, matamata i le auala e tali atu ai le tino i le tino, o le tulaga lautele e faʻaleaga pe faʻaleleia, e tupu i le maualuga o le suka, faʻamaʻi mamafa, ma isi.

Endocrinologists ma nutritionists fautuaina e amata i le 1 gram i le aso, faasolo malie atu i le 3 kalama o le oloa. O se faʻasalalauga malie i totonu o le taumafataga o le a taofia ai le alualu i luma o maʻi faʻavae, ma puipuia ai le atinaʻeina o faʻafitauli faigata.

Faʻafefea ona faʻaaoga mea manogi? I isi vailaʻau faʻapitoa, e ofoina atu le kinamona i le maʻisuka e ala i fualaau masani:

  • Meli ma le kinamona mo le maʻisuka. O le fausiaina o se falemaʻi ua faigofie tele, o vaega ia o le meli ma le kinamoni. Ina ia saunia oe e manaʻomia le kinnamon extract (1 sipuni) sasaa vai suamalie, puʻu mo le itula. Faaopopo 2 teaspoons o le meli masani. Tuu i se nofoaga malulu mo le 12 itula. Inu 125 ml faalua i le aso (sili atu i le taeao ma le afiafi).
  • Apu manogi ma mea manogi. O le a ave ni nai apu, ua fufulu ma lafo i le ogaumu, ona fufuluina lea i le kinamona. 'Ai se aso e oʻo i le 3 fasi vaega.

O le tele o tagata gasegase latou te fia iloa pe mafai ona faʻauʻu pe leai foi i le maʻisuka? O le fesili e le faʻavalevalea, talu ai ona i totonu o togafitiga faʻalapotopotoga, o loʻo i ai ni fualaau mo se inu inu faʻatasi ma mea manogi. O le mea moni, o lenei tuufaatasiga e aoga tele, talu ai o le inu e leai se masalosalo i le togafitiga o le "suamalie" faʻamaʻi.

E le faateleina le suka o le toto, e aoga mo mea e fai i le ponaivi, faaleleia atili le gaioiga o le faiʻai, faʻamaonia le faʻaogaina o meaʻai ma le gastrointestinal, ma puipuia ai le faʻamalosi.

Kefir ma le kinamona e faʻaitiitia ai le suka toto ua saunia e faapenei:

  1. Faʻaopopo le afa o le sipuniti o mea manogi i le 250 ml o mea e leai ni gaʻo, faʻafefiloi.
  2. Faʻamalosi mo le tasi itula.
  3. I le avea ai o se vaega fesoasoani, e mafai ona e faaopoopoina sina fatuga o fatuga totō.
  4. Faʻaalu faalua i le aso. Taimi fautuaina - i le taimi lava e ala i luga, ao le i momoe.
  5. I le taeao latou te inu i se manava gaogao.

O faʻamaoniga o tagata gasegase e faʻaalia ai o le meafaigaluega faʻaaogaina ua faʻamatalaina i luga e fesoasoani i le maualalo o le suka, faʻaleleia atili le lelei, ma faʻatuina faiga faʻavae. E le gata i lea, o le manava ua matua faʻaitiitia, lea e mafai ai ona e tauivi ma le mamafa o le mamafa.

O le togafitiga o le maʻisuka, faapea foi ma le maualuga o le maualuga i le fesoasoani o isi metotia, e sili atu ona faamaopoopoina ma le fomaʻi aoga ina ia aloese mai taunuuga leaga.

O le faʻaaogaina o le kinamona i le maʻisuka e tauamiotonuina ma aoga, talu ai o lenei mea manogi o loʻo i ai le meatotino o le faʻaitiitia o le kulūkose o le toto. E fautuaina e le aufailaʻau taumafa le faailoaina atu i totonu o le meaai e faaleleia ai le tulaga o le tino.

O mea faʻamalolo o le kinnamon e faʻatagaina lona faʻaaogaina i faʻafitauli eseese. E le gata i lea, o le aoga o le meaʻai i le maʻisuka ua maeʻa ona faamaonia e ala i suesuega: pe a faʻaumatia le sukanamon, o le kulūkose maualuga i maʻi na faʻaititia e 25-30%.

Ina ia saunia le paʻu, e lua ituaiga o oloa e faʻaaogaina:

O tagata faʻapitoa o le cassia i le cinnamon lili, ae o le mea lea e faʻatau atu i le tele o faleoloa. O le kinamona moni e faigofie ona iloa, o loʻo i ai se mea e sili atu ona lelei, e sili atu ona leaga ma o loʻo i ai se paolo malulu. E foliga mai o se sika. I kasasia, o le laau e faigata ma e le fesuisuiai lelei, ma e maua ai foi le ita i le mulimuli. Cassia e sili atu le taugofie.

E mafai foi ona e faia se suʻega e faʻaaoga ai iodine. O le oloa e tatau ona tafe i le oloa. I le cinnamon moni Ceylon, o le lanu o le a liua lanu lanumoana, ao luga o le kasasi o le a maua ai se lanu moana lanu moana.

Onamamoni ma isi mea manogi i le togafitiga o le maʻisuka

O laau totō e faʻaleleia le metabolism i le tino, faʻaleleia le faʻalaumalieina ma faʻaaoga lautele i le gaosiga o meaʻai. O nei mea e aofia ai ituaiga eseese o laau afu ma fualaau faisua e faʻaaoga i le vevela poʻo le fou i tamai atopa. I le avea ai o se faʻaopoopoga meaʻai, o le meaʻai e faia nisi o galuega tauave:

  • tuuina atu oloa o se mea manogi, faanatinati, tofo,
  • aveese le manogi masani o loo i ai nei
  • faaleleia le foliga mai o le ipu,
  • faateleina le ola ola.

E vaʻaia e tagata faʻapitoa o mea tau vaomatua ia laau vevela i le lanu (lanu uliuli, mūmū ma vailaʻau oona), ma le lotoifale. O le vaega muamua e taua foi i fafo ona o le faʻatauina o le tuputupu aʻe o laau. Lotoifale (aniani, horseradish, anise, basil) o le vao po o le togalaau. O fuālaʻau e faʻaaogaina atoa (peas, lala, leaflets).

O le mea lautele, o loʻo aofia ai le sili atu o meaʻai nai lo le eletise poʻo le eleele. E faʻaaogaina i faʻasalalauga vai (soups, jelly, sauces) ma i le tele o mea taua (mea autu, mea faʻafiafia, pusi). O le le lelei o mea manogi i le palapala o le vave ona maeʻa. E talitonuina e sili atu ona lelei le faʻatau, teuina i latou atoa ma talepe i le taimi lava lea aʻo leʻi faʻaaogaina.

O meaʻai e faaopoopo i meaai i le faaiuga o le kukaina o ni nai minute aʻo leʻi kuka, e faalagolago i le ituaiga: atoa - muamua (10 minute), eleele - mulimuli ane (2 minute) poʻo se mea ua uma ona saunia. Teu lelei i latou i totonu o koneteina faʻamaufaʻailogaina, tioata poʻo le laulaau. Mo lenei mafuaʻaga, e le talafeagai le uʻamea, pusa palasitika.

O lenamamoni e masani ona faʻaaogaina mo fualaau aina, fualaau suamalie, siamu, curd, mea faʻafiafia. E faʻaopopo i ipu fufulu ma suavai fou mo le faʻaumatia. O nisi o oloa (sukala, apu) e faʻatasi faʻatasi ma le kinamona, e sili atu ona lelei meaalofa ma faʻaalia ai lo latou tofo.

Aisea e faʻaopoopo ai lefirfir i vailaʻau?

E ui lava i nei togafitiga e leai ni togafitiga, ua fautuaina e aua nei ave le kinamoni i le maʻisuka, ae kefir. E taua le manatuaina o lefirfir o se gaʻo susu gaosia i le gaosiga o le susu.

E aofia ai siama ma le fefete, lea e ola i se faatusa o suga ma protein. I se isi faaupuga, o lefir ua malamalama o le susu o le susu o loʻo i ai ni mea faʻapitoa.

Alpha lipoic acid mo le maʻisuka ma le kinnamon ua i ai faailoga ma le faʻailogaina mo le faʻaaogaina, o le kefir o loʻo i ai se aafiaga lelei i le tulaga o tagata gasegase e mafua mai i mea o loʻo i totonu o oloa faʻamalosi. O lenei:

  • manuia microflora
  • enzymes ma meaola vailaʻau faʻasaina,
  • vitamini B ma K,
  • magnesium, calukoni phosphorus,
  • minerale.

Ua matauina e saienitisi i lenei itu o le ituaiga o porotini o loo maua i le kefir e le afaina ai le tino o le tino ma le toto o le cholesterol toto. O se taunuuga, o le kefir e mafai ona i ai se aafiaga lelei i le soifua maloloina. O le mea lea, o ipu mai ia mea e tatau ona aofia i le lisi o tagata gasegase o loʻo faʻamalolo i falemaʻi.

O le Kefir e tatau ona inu ona e iai le lactic acid. Ona o mea o loʻo i le lactic acid, o lenei vaiinu ei ai le faʻaititia o le aafiaga i le maualuga o le kulukose i le toto o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. E le gata i lea, e tusa lava pe itiiti le tele o le lactic acid e mafai ona faʻaititia ai le maualuga o le kulukose i le toto o le tagata maʻi.

O faʻataʻitaʻiga o tagata gasegase na maua le kefir ma le kinamona e mafai ai ona malamalama o la latou paluga e maua ai se vaiinu lelei e mafai ai ona e puipuia le maʻisuka ma tausia lau suka toto i lalo o le faʻamalosi ina ia mafai ai ona vave faʻavave le maso.

Kefir e maualalo le gaʻo oona e mafai ona onā e tusa lava pe o maʻi na iai faafitauli i le faʻaogaina o le tino. O togafitiga masani e leai se aafiaga.

E taua le matauina o le mea faʻatasi o lefir ma le kinamona e mafai ona faʻaleleia atili le aʻafiaga, lea e mafai ai ona faʻaititia le maualuga o le kulukose i le toto o le maʻisuka.

Faʻapefea ona faʻaaogaina mo le maʻisuka?

O le tele o tagata gasegase latou te fiafia i mea aoga o le kinnamona i le maʻisuka ituaiga 2, pe faapefea ona ave? Aʻo leʻi taliina lenei fesili, matou te iloa po o le a le tele o mea manogi e sili ona fetaui mo le maʻisuka, ma mafaufau foi i le faʻailogaina mo le faʻaaogaina.

E le fautuaina le togafitia o le maʻisuka ma le kinnamon i le taimi o le fananau mai, fafaga pepe, faapea foi ma tagata o loʻo maʻi i lenei mea manogi. Ae mo le faʻaaogaina o le maualuga, o le mataupu e faʻafefe, ma sili atu le talanoa ma lau fomaʻi.

Faʻasalaga tele, o le faʻaaogaina o le tala o le maʻi papala, gastritis ma isi pathoces o le digestive tract ua faia. I nei filifiliga, e fautuaina e faʻaitiitia le fua o le mea manogi, aua e mafai ona oʻo atu ai i faʻafitauli.

O le sukanamon e aoga, ae o lona soona taumafa e faʻaleagaina ai le gaioiga o le ate. O le mea lea, o le togafitiga e amataina i se vaega itiiti, ona e tilotilo lea i le setete o le tino, o lou soifua manuia.

E tele ituaiga o mea manogi ma o le tele o gasegase e faʻafememeaʻi ai le mea muamua a Ceylon faʻatasi ai ma Cassia Indonesian. Ae paga lea, e masani ona e maua le filifiliga lona lua i le faʻatau.

E lua mea manogi e eseese i le tuufaatasiga. Cassia o loʻo aofia ai se mea e pei o le coumarin, lea e mafai ona faʻaosofia ai aʻafiaga faʻaleagaga:

  1. Tigā.
  2. Totoina o galuega ole ate.

E maitauina afai e faʻaaogaina kasasia i taimi masani, aʻo iai i se fua taua, o lenei togafitiga e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻe o le hepatitis. I fua ole lafoaʻi, o meaʻai e le afaina ai galuega ole ate.

Afai i se tulaga masani, o le kanamoni e maua ai se faʻaitiitia o le kulukose, o lona faʻamautinoaga i le tulaga manaomia, o le mea lelei e aafia ai le gaioiga o le gastrointestinal tract, ae i ni faʻatapulaʻa faʻagata.

O le suʻeina o le kinamona i le taimi tele i le tele o mea e le fautuaina. Muamua, e tatau ona siakiina le faapalepale e le tino o le tagata maʻi, faʻafeiloaʻi i totonu o le meaai amata amata i sina vaega itiiti o le sili atu i le 1 le kalama i le aso.

I lenei tulaga, o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e tatau ona mataʻitu i taimi uma. I le le maua o ni mea e le manaomia i mea manogi, e mafai ona faʻaaogaina i aso uma mo togafitiga faʻapitoa o le maʻisuka.

A faʻaaogaina mea manogi mo togafitiga o le maʻisuka, e tatau ona usitaia nisi o tulafono:

  • ia le sili atu nai lo le 3-4 kalama o mea manogi i le aso,
  • aua nei faʻaaogaina i le po, aua o le mea manogi o loʻo i ai mea totino,
  • e sili atu le maua ma le ulaina o laau o le nimonon ia oe lava, aua o le mea manogi sauniuni o loʻo i ai le manogi ma le manogi e le taualoa, ma e mafai foi ona le masani ai.

I le faʻaaogaina o le kinamoni mo le togafitia o le maʻisuka, e le mafai ona e faʻaaogaina fualaau faʻatau ma taofi le meaai.

I le malamalama lelei i le auala e faʻaitiitia ai le suka o le toto i le paluga ma le kefir, e mafai ona e amata mafaufau i fuainumera faapitoa mo lenei vailaau faʻasoifua, lea e faʻaitiitia ai le tele o faailoga le lelei i totonu ma faʻaleleia le tulaga lautele o le maʻi.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le fua muamua e manaʻomia ai se ipu malamalama o le kefir ma se gaʻo gaʻo o le 3.2% ma le tasi sipuniti o le kinamona e saunia ai se vailaʻau vailaʻau. Sosoo, faaopoopo le kinamoni i se ipu malamalama o le kefir ma faʻafefiloi lelei.

I le avea ai ma vailaau, e naʻo le tasi le aso e fofo ai. Ae mo le togafitiga, e tusa ma le 10-12 aso i totonu o se ipu vai inu faalua i le taeao i le taeao ma le afiafi ao leʻi 'ai. Faʻasaga i tua o lona faʻaaogaina, e tatau ona mataʻituina ma le totoʻa le maualuga o le suka i se glucometer fale.

O le faʻasologa lona lua mo le togafitia o le maʻisuka i se auala talitutusa e manaʻomia ai foi le ipu o lefirfir ma le gaʻo oona e 3.2%.

I le taimi lava e tasi, e te manaʻomia foi le afa o le sipuniti o lenamamoni ma le afa o le sipuniti o aʻa aʻa (faʻamatalaga auiliiliga e uiga i aʻa i le maʻisuka).O le fua mo le sauniuniga o le tuufaatasiga e faigofie foʻi: o mea vailaʻau e faʻaopoopo i lefirfi ma fefiloi.

O lenei vailaau faʻasoifua maloloina e inu i aso e sefulu i le aso i le taeao i le maeʻa ai ona 'ai.

Ae mo le faʻasaʻoina, e le fautuaina le kinamona mo tagata e maua i le ate po o manuaga o le aspirin, naproxen, ibuprofen, faʻapea foi ma isi mea e ono mafai ona puipuia.

O lenamamoni e le tatau ona faʻaumatia ei latou e maua i le muʻu poʻo le allergies. Lefir e le tatau ona faʻaaogaina i le i ai o faʻamaʻi o le manava ma fatugaʻo, maʻi o le maʻi, pancreatitis, gastritis, maualuga toto maualuga. O le vitio o loʻo i lenei tusiga o le a ofoina atu nisi o fua mo le faʻaitiitia o le suka.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Suʻega Faʻatau

Afai o le maʻisuka e le mafai ona togafitia e tusa lava pe togafitiga masani, ona mafai loa lea e tagata uma ona vave faʻaitiitia le toto toto ma togafitiga faʻataʻitaʻi. E tele auala e faʻaaoga ai le kinamoni mo nei faʻamoemoega. E mafai ona 'onā le siva, faʻaaogaina e avea o se meaʻai faʻalaʻau (e le o ni meaʻai i luga o le faʻatauga, ae o ni kapoti ma mea manogi i totonu) pe faʻaaoga foi i fualaau faʻapitoa.

I le afiafi, sasaa le 2 tsp i totonu o se fagu. meli vai, sasaa i le 1 tsp. mea manogi aina, luga aʻe i luga o le vai vevela. Fafaga le paluga pe a ma le 30 minute i le vevela o le potu, faʻapipiʻi ile po i le malulu. Inu le afa o le vai i le taeao i luga o se manava gaogao ile afa itula ao leʻi 'ai, o isi mea - aʻo lei moe. Faʻaaoga mo le 5 aso ma le malosi tele i le kulukose toto.

Liligi le tsp. mea manogi i totonu o se ipu malamalama o le kefir (soʻo se isi mea inu inu susu e tatau ai: susu falaoa, yogurt natura, ayran), faʻafefiloi maeʻaeʻa, faʻapipiʻi mo le 15-20 minute - ua saunia le meaʻai lelei ma lelei! E sili atu le inu faalua i le aso 25-30 minute aʻo leʻi 'ai.

Mo le maʻisuka, e mafai ona e fautuaina se taumafataga fiafia e faavae i luga o susu ma mea manogi, lea e foliga mai o se mea aoga ma suamalie e inu lelei ai le fiaʻai. I le 500 ml o le susu faaopoopo 2 tbsp. sipuni tele o kulimi suamalie le maualalo, fua (mo se faʻataʻitaʻiga, tangerines poʻo oranoa), mea manogi (pe tusa ma le tolu o le sipuni). Faʻamau i se mea faʻapipiʻi. Vaevae i ni vaega tutusa, inu.

O iloiloga lelei e iai le lauti ma le kinnamon. E faʻapefea ona faia se inu? Ina ia faia, o le a e manaʻomia ni laau se tolu o le kinamona ma le lauti laulamu (lanu po o le lanumeamata). O fasi laau e vaeluaina i ni vaega laiti, tumu i le vevela mama vevela.

Muamua, o le oloa e fufulu mo le tusa o le afa itula, ona tuu lea i luga o se afi laitiiti, aumai i se maʻi vevela, ona faʻasolo atu lea mo le isi 15 minute. O le meaʻai inu ua na o le tautua pe a uma ona faʻasusu. Afai e le faia lenei mea, o le a le maua se taimi e faʻasaʻoloto ai fua o le kinnamona.

Motugaafa: ia faʻaleleia le tofo o le mea inu, ao leʻi faia le tautua, e mafai ona e faʻaopopo i ai ni nai mataua o le sua suamalie, poo se mea suamalie.

O le kapamoni vai ma oni:

  • Suauu le lua lita o le vai faatasi ai ma le faaopoopoina o laau e lua o le sukanamon.
  • Faʻafiafia le vai.
  • Faʻaopopo faʻamalo moli teuteu (e talia e suitulaga i isi fua).
  • Inu i le aso atoa, ae le silia le lua lita.

O se mea inu faapena e masani ona faʻaaogaina i se aso vevela vevela, ona e lelei le faafouina, faʻanoanoa o le fiainu, ao fesoasoani i le tausisia o le suka i le tulaga manaomia. O le talavai e talafeagai mo fafine i le taimi o le maʻitaga, ae faʻatasi ma le faʻatagaga a se fomaʻi.

Faʻatasi ma le maʻisuka, e tusa lava po o le a le ituaiga maʻisuka, e mafai ona faaopoopo mea manogi i ipu eseese - salu, iʻa, cheese cheese, soups, casseroles diet, salads, drinks, etc. O meaʻai e fesoasoani e faʻaleleia atili ai le malosi o meaʻai, ia maua ai le maʻisuka meaʻai maloloina ma eseese.

O se tagata atamai i le vitio i lenei tusiga o le a talanoa e uiga i aoga o le kinamona mo le maʻisuka.

O le kinamona e faʻaitiitia ai le suka i meaola o le ola (toto, urine) e faʻaleleia e le gata o se taumafataga mo ipu o manufasi poʻo ipu meaʻai, ae o se faʻaopoopoga tutoatasi foi i le taumafataga. Lefir i le maʻisuka o loʻo i ai sona aafiaga faʻapitoa, ona o se tamaoaiga maualalo ma se tamaʻi glycemic index ma le mamafa o le avega.

Kefir ma le cinnamon mo le po o se faʻataʻitaʻiga sili lea o auala e mafai ai ona faʻapotopotoina pisinisi ma le fiafia. E fesuisuiaʻi ma faʻafefiloi, lea e tupu i luga o le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona faʻasaʻo le metabolism gaʻo.

O le a e manaʻomia: se ipu malamalama o le kefir (250 ml), e sili atu ona lelei le tuʻuina atu o le kefir i se gaʻo gaʻo o le 3.2%, 1 sipuniti o le kinamona.

O le fua e faigofie: faʻaopoopo le 1 tsp i se ipu malamalama kefir mea manogi, faʻafefiloi lelei.

Faʻalogo Faaaoga na o le tasi aso lefir.

O le a e manaʻomia: se ipu malamalama o le kefir (250 ml), e sili atu le tuʻuina atu o le fiafia i le kefir ma se gaʻo gaʻo o le 3.2%, ½ tsp. onamamoni, ½ tsp fualaau totō totō. Fua: i totonu o se ipu malamalama o lefir add 1/2 tsp. faʻafefiloi uma ia vaitau e lua.

Faʻasologa O le togafitiga ma lenei vaiinu e 10 aso 1 r / aso i le taeao pe a uma se taumafataga.

Contraindications O faʻamaoniga pe a faʻaaogā le kinamoni e aofia ai: faʻamaʻi po o le faʻaleagaina o le ate, o le aspirin, ibuprofen, naproxen ma isi anticoagulants e pei o warfarin, ulutala pepatic, o le muʻamuʻa, allergies.

Le faʻamaonia pe a faʻaaoga le kefir:

  • Lelei
  • Faʻauu poʻo le fatu faʻamaʻi,
  • Papatitis ulcer
  • Pancreatitis
  • Gastritis
  • Faateleina le maualuga o le malosi i le manava,
  • Tigā toto maualuga.

Mo le maʻisuka, o le oloa e aoga e faʻaopoopo i meaʻai ma meainu ua saunia, e le fautuaina e ave ni mea manogi i lona mama. O lenei mea manogi e talafeagai mo soʻo se ipu, ma o lona tofo e le faalavelaveina le tofo o mea autu. O lenamamoni e faʻaaogaina i le sauniuni o meaʻai, aano o manufasi, soupeti, saufasi eseese. O le taumafaina o meaʻai vevela e sili atu ona talafeagai mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2.

O le auala pito sili ona faigofie o le faʻapipiʻi lea o mea manogi i ipu kuka: soup, salati, cutlets chicklets, fasi kuka, cheese cheese. Mo le tasi e auauna atu, 1 / 3-1 / 2 sipuniti o le mea manogi e lava lea (tau masani).

E i ai isi fua:

  • Le aoga o lenamamoni mo le maʻisuka
  • Vaega o le togafiti o togafiti
  • Faʻaaoga fualaau?
    • Cinnamon ma Kefir
    • Tea ma le meli
    • Lauti uli
    • Lago apu
  • Vaega o le filifilia o le kinamoni mo le maʻisuka ituaiga 2
  • O le tele o le faʻasaʻo

O lenamamoni e taua tele i le mea e le gata o se mea manogi tele, ae o se vailaʻau tutusa lelei. E faʻaleleia ai le puipuiga malu, e fesoasoani i le faʻavavevaveina o le metabolism, ma o lea e mafai ona faʻaaogaina i le faagasologa o le tetee atu i le maʻisuka.

Ae ui i lea, ina ia mafai ai ona aoga le kinamona i le maʻisuka, e matua fautuaina lava e mafaufau i uiga o lona faʻaogaina, o le a tonu le aoga mo, ma isi faʻaaliga.

Le aoga o lenamamoni mo le maʻisuka

Talanoa e uiga i mea aoga o le kinnamona, faʻamaonia ai ona uiga mo le maʻisuka ma tagata e iai tulaga masani o le soifua maloloina. O le mea lautele, o le faʻaaogaina o ia mea manogi e mafai ai ona aʻafia lelei le gaioiga o totoga taua.

E le gata i lea, o le togafitiga faʻaleagaina o le faʻafetauia lea o faʻamaʻi eseese, faʻaleleia le leo atoa ma faʻamalosia le puipuiga. O le mea moni, ona o lenei mea, ua ave foi le kinamona mo le maʻisuka, ma, e uiga i ona aoga i lenei tulaga, latou te gauai atu i:

  • antiseptic, antimicrobial ma aafiaga antiparasitic,
  • le i ai o fibre fiber, lea e mafai ai ona faateleina le tikeri o le malosi o le tino,
  • aveeseina o vai e le talafeagai mai le tino, lea e talafeagai mo le maʻisuka, e aofia ai faʻamaʻi fatugao. O lenei mea e faʻatagaina ai oe e faʻaititia le fulafula o lima, o nisi taimi e taʻitaʻi atu ai i faʻafitauli.

O lenamamoni e mafai foi ona togafitia le maʻisuka aua o le siva e aofia ai le polyphenol. O lenei vaega e mafai ai ona sola lelei le inisalini ma vave.

I le faʻaopoopoga, e mafai ona faʻaaoga le kinamona i le aofaiga o le afa o le tsp e faʻaitiitia ai le toto toto.

O lenei mea o le a aʻafia ai le naʻo le kulūkose, ae faʻapea foi i le maualuga o le cholesterol. Ina ia iloa tonu mea uma e uiga i le kinamona i le ituaiga suka 2 o le maʻisuka, pe faapefea ona ave, e matua fautuaina lava e gauai atu i mea taua o le aafiaga i le tino.

Vaega o le togafiti o togafiti

Talu ai ona o le tele o mea aoga o le kinamona i le maʻisuka e tele, ou te fia tosina atu i isi uiga o lenei tau. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se faʻaleleia atili o le gaioiga ma le gaioiga vaaia, lea e fesoasoani foi e faʻaititia ai le suka.

I le tautalagia e uiga i aoga, latou te gauai atu foi i le le aofia ai o suiga o tausaga e fesootaʻi ma le ogatotonu, o le vevela o le fausaga, lea e faaitiitia ai le ono mafai ona atiaʻe le atherosclerosis ma isi maʻi le mautonu.

O lenamamoni mo le maʻisuka, e pei ona taʻua muamua, faʻaleleia le tetee o le tino. Ona o lenei mea, o le a mafai ona talanoa e uiga i le televave o le vavalalata o le malulu, lea e sili atu le sologa lelei i le maʻisuka.

Ina ia ausia lenei mea, e fautuaina le inu poʻo le faʻaaogaina o le taimi i se faʻaauau pea. E le gata i lea, o le faʻaitiitia o le toto toto ma le kinamoni e mafai ona ausia pe afai o nei fualaʻau e faʻaaogaina e 100% aoga mo le maʻisuka.

Faʻaaoga fualaau?

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le tele o fuamasi e fesoasoani tele, o loʻo iai le kinamona. E moni lenei mea i luga o maualuga maualuga o le suka, ma i lalo.

O le maʻisuka e mafai ona togafitia i le kinamoni ma le kefir, tiʻini uli ma le meli, palu tao. E tatau ona faʻamatala atili nei mea uma ina ia faʻaitiitia le suka, ma o loʻo i ai se avanoa e ausia ai le maualuga o le tau.

Contraindications

E foliga mai o le tali i le fesili i le auala e faʻaitiitia ai le suka o le toto e manino. Peitai, e ese mai i le tele o iloiloga lelei e uiga i le faʻaaogaina o le kinamoni, e tatau ona faʻaogaina le mea manogi ma le faʻaeteete i tulaga nei:

  • i le taimi o le maitaga (e mafua ai le faʻaaogaina o vavae ma e mafai ona mafua ai le leiloa o le pepe pe vave fanau mai),
  • pe a fafagaina (o le kanamoni e mafai ona mafua ai ni allergies i se tama ma tina),
  • ma le maualuga maualuga (e faateleina ai le toto),
  • ma faʻamaʻi ate (o se aofaiga tele o le coumarin, lea e aofia ai mea manogi, ei ai le aafiaga le lelei i galuega a lenei okeni).

O le oloa ua solia mo le faʻaaogaina i tulaga nei:

  • maʻitaga ma lactation,
  • tasi le le faapalepale i mea manogi,
  • ogaoga maualuga
  • gaioiga o le inflammatory o le gastrointestinal tract,
  • o le kanesa o le vaega o meaʻai,
  • tausaga matua.

O lenamamoni o se mea manogi maloloina, ae o se oloa taua e le talafeagai mo tagata uma. O le maʻisuka e masani ona mafatia i maʻi masani o isi totoga: e taua le faia o se paleni auala i le faʻaaogaina o mea masani faalenatura. O le maualuga o le faʻamalositino o vailaau faʻasaina ma le faʻamalosia o le faʻaaogaina o togafitiga e manaʻomia ai le faʻaeteete faʻaogaina, ma mafaufau i mea e gata ai.

O le sukaina mo le maʻisuka e le faʻaaogaina:

  • ao maitaga
  • ma le kanesa o le digestive tract,
  • i le taimi o le lactation,
  • faasaga i se talaaga o le maualalo o le toto,
  • faatasi ai ma allergies i le kinamona,
  • mo le togafitiga o tagata gasegase ma le faateleina o le gasegase o le tino,
  • ma le gasegase faaumiumi poʻo le faʻamalosi pea,
  • ma le maualalo o le toto coagulability, o se uiga o le totoʻa.

I mataupu nei, e le fautuaina e faʻaaoga le oloa mo togafitiga faafomaʻi:

  • maʻitaga o maitaga
  • pe afai o le maʻi na mafua ai faʻafitauli i le ate,
  • ogaoga maualuga
  • tasi le le faapalepale i le kinnamona.

O faʻamanuiaga ma mea leaga o le kinamona

O le maʻi suka o se maʻi tumau lea e le mafai ona faʻamalolo. Ae ui i lea, o le togafitiga talafeagai ma le faʻaleleia o le olaga e fesoasoani e faʻaitiitia ai le maualuga o le suka i totonu o le toto, lea e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atinaʻeina o faʻafitauli, e aofia ai mea e le mafai ona faʻafitia.

E tele ituaiga o meaola o le "suamalie", ae i le tele o faʻataʻitaʻiga i totonu o togafitiga faafomaʻi, ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 e maua. I le tulaga muamua, ina ia faʻamausali le kulūkose i le toto, o le tagata maʻi e faʻaaogaina le inisalini, ma faatonutonu ai lana suka.

I le maʻisuka ituaiga 2, o le faavae o togafitiga o se paleni taumafa, lea e aofia ai oloa ma se fuainumera maualalo maualalo. Afai ei ai le mamafa o le mamafa, ona tatau lea ona e mafaufau i le kalori o meaʻai e 'aina.

O le sukanamon i le maʻisuka e foliga mai e le gata o se mea aoga aoga, ae o se "vailaau lelei" lelei, aua o loo i ai se tuufaatasiga o vailaau. O loʻo aofia ai suauu taua, tannins, aldehyde ma isi vailaʻau. O le faʻaaogaina o mea manogi e aoga tele e le gata mo le maʻisuka, ae faʻapea foi mo tagata mamaʻi e maua i le maualuga o le toto, o le gastrointestinal tract pathologies, ma le malulu masani.

O aoga aoga o le kinamona mo le maʻisuka o loo i ai i le tele o itu, ae o le mea autu o se faaitiitia o le suka o le toto.

O mea faʻamalolo o le kinnamona e mafua ona o itu nei:

  • Faʻavaveina o metabolic processes i le tino.
  • Faʻaitiitia le kulukose o le toto.
  • Faʻaitiitia le mea e maua i le cholesterol leaga.
  • Siitia le tulaga o toto toto.
  • Faʻateleina le vaivai o le tino i le inisalini.
  • Tulaga masani o le mamafa o le tino.

Ua faʻamaonia e saienitisi o le faʻaaoga masani o le kinamona ua fautuaina mo le maʻisuka, faapea foi ma tagata e mafatia i le maualuga o le suka. O ia o se tui sili ona lelei. O loʻo i ai se mea maualalo i le kalori, faʻamalositinoina faiga faʻavae, ma maua ai se faʻaitiitia malie o le mamafa o le tino.

O lenei togafitiga mo le maʻisuka e lelei. O le au togafiti o togafitiga fou e fai mai afai e faʻaaoga le kinamona, e faʻaleleia le gaioiga, e faʻamamaina le tino o mea oona ma toxins, ma o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le toto o le toto.

O le mea moni, e le mafai ona e faʻalagolago i le kinamona mo le maʻisuka.

Ae i le avea ai o se faʻaopoopoga i le lelei o mea taumafa paleni, faʻamalositino lelei sili atu ma togafitiga faʻafesoʻotaʻi, o le a faʻaaogaina le meaʻai.

Painakeke mo le maʻisuka

E sili ona taua le Spice mo tagata e pagatia i le maʻisuka ituaiga 2 ma e le mautonu. O le mea moni, o le saofaga lea i le vave faʻaitiitia o puipuiga ma gaʻo, faʻapea foʻi ma le faʻamautuina o le gaʻo ma gaʻo gaʻo. O le kinamoni e puipuia ai le teuina o gaʻo i totonu o sela o le tino o le tino ma faʻamalosia ai le vave aveeseina o le gaʻo tele.

O le i ai o cinnamaldehydes ma phenol e fesoasoani e taofi ai le faʻaogaina o gaioiga e masani ona faʻatasi ma le maʻisuka. I le faʻaopoopoga, o le mea manogi e maualalo-kalori, o lea faʻafetai tele i ai, o le a sili atu ona faigofie le aveesea o le mamafa. E fesoasoani moni le afamoni i le hyperglycemia ma pe faʻapefea ona faʻaaoga saʻo?

Tuua Lau Faamatalaga