Suauu toto suka: tau, iloiloga

O sikola vali ata o Diaglück Numera 50 ua fuafuaina mo le iloiloina o le kulukose i le toto atoa o le tagata.

O le Siata Numera 50 o ni fasipepa mo le maʻisuka aupito sili ona tamaoaiga!

A uma mea uma, e mafai ona e suʻeina lau suka toto e aunoa ma se glucometer. Ua lava lea e faʻaaoga ai se mataua o le toto i se fasi pepa.

Afai e le mafai ona fuaina le suka i le toto ma glucometers, e mafai ona faʻaaogaina fasi pepa o Diagluk Numera 50 mo se suʻesuʻega talafeagai o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto i tagata gasegase.

E le gata i lea, o nei suʻega faʻataʻitaʻiga e mafai ona faʻaaogaina mo masalomia o le maʻisuka, pe'ā tatau ai, faʻamaʻi faʻafuaseʻi faʻapitoa i falemaʻi faʻapitoa, faʻapea foʻi ma le mataʻituina oe lava.

O le filifiliga manino o le kulukose i le toto atoa e mafai ai ona pulea le maualuga o le suka toto, fetuunai le ala o togafitiga, ma filifili foi meaai talafeagai.

E mafai ona e fesiligia soʻo se fesili e uiga i se oloa poʻo se faleoloa.

O matou tagata tomai faapitoa agavaa o le a fesoasoani ia te oe.

Auala e filifili ai le mita saʻo mo le faʻaaogaina o le fale

O le fuafuaina o le maualuga o le suka e tatau ona le gata mo tagata e maua i le maʻisuka, ae mo tagata soifua maloloina o loʻo pulea le tino. E faʻapefea ona filifili kenefu sao? O le fea masini e sili ona lelei e faʻatau mo le faʻaaoga i le fale? Ina ia taliina nei fesili, e tatau ona e iloa poʻo le a le mea e faʻaaogaina, ma pe faapefea ona eseese. O iloiloga fou o le 2015-2016 o le a fesoasoani i le filifilia o le filifiliga sili.

Faʻatasi ma se faʻamaʻi e pei o le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 o le maʻisuka, e tatau ona mataʻituina ma le totoʻa le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, i luga o se manava gaogao ma pe a uma ona 'ai.

Mo tagata maloloina atoatoa, e fautuaina e fomaʻi le fuaina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O le siakiina ole taimi e mafai ai ona e mataʻituina le galuega o le endocrin system ma uiga o meaai paleni.

Faʻalogo! O le masani ole glucose i le toto o tagata maloloina e mai le 3.9 i le 5.3 mmol / l.

Afai mo i latou e na o le popole i lo latou soifua maloloina, ua lava le fuaina o le 2-3 r. i le tausaga, ona manaʻomia lea e le maʻisuka le suʻeina mai le 1 i le 5-6 p. i le aso. Aua e te alu i le falemai mo lenei mea!

E manaʻomia e le maʻisuka le suʻesuʻega mai le 1 i le 5-6 p. i le aso

O le tali sili ona lelei i ia tulaga o le faʻatau lea o se glucometer mo le fale. Faafetai i le masini, e mafai ona e fetuunai meaʻai, gaioiga faaletino, fualaau o vailaʻau.

Le ituaiga o maʻisuka ma le tele o fuataga o le sukū

O le maʻisuka ituaiga 1 o se faʻamaʻi tumau i tamaiti ma tagata ei lalo ifo o le 40 oe ua faʻamalosia e faʻaaogaina inisua o insulin. O le faamai e faaleagaina ai le cardiovascular system, gaʻo, mata. Faatasi ai ma lenei faamai, e fautuaina e fomaʻi le faaaogaina o le glucose o le tino gaogao pe a uma le taumafataga. O mea autu o togafitiga o meaai, inisua ma faamalositino.

O le maʻisuka ituaiga 2 o se faʻamaʻi e tupu pe a mavae le 40 tausaga ona o le solia o le pancreas. Faʻailoa i le 90% o maʻisuka, e masani ona faʻatasi ma le oona. O le faʻamaʻi e pulea e le taumafa faʻamalosi, togafitiga i aso taitasi ma gaioiga faaletino. I lenei ituaiga o maʻisuka, ua fautuaina le suka e siaki 1-2 p. i le aso.

Ituaiga ma vaega o glucometers

Rusia ma kamupani gaosi oloa mai fafo latou te ofoina atu i tagata faatau le tele o mea feaveaʻi. E faigofie ona faʻaaoga i le fale, luga o le auala, i le galuega. O tamai mita ua vaevaeina i vaega:

  • masini na fuafuaina mo tagata maʻisuka matutua,
  • glucometers mo tamaiti ma tamaiti maʻisuka talavou,
  • masini mo tagata soifua maloloina ma i latou e faigofie i le maʻisuka.

Tip. A uma ona 'ai, o le aofaʻi o le suka i le toto e tulaʻi, ae a mavae sina taimi e toe foʻi mai i le masani. E tatau ona e mataala pe a maeʻa pe faʻaititia le faitauina o le masini. Afai o nisi o suʻega i taimi eseese o le aso (muamua ma pe a uma meaai) faʻaalia le maualuga o le kulukose, e tatau loa ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

E tusa ai ma le taʻiala o le faʻatinoga, o masini e:

  • photometric (tekonolosi o taimi ua tuanaʻi), lea na faʻaogaina ai le atunuʻu e valivali le laasaga o le suʻega,
  • eletise (tekinolosi o le taimi nei), lea e fuafua ai le maualuga o le suka i le tau o elemene eletise eletise. Malosiaga e faʻamalolo mai i fegalegaleaiga a le kulukose oxidase ma le toto,
  • e le o le osofaia (tekonolosi i le lumanai) e le manaʻomia ai punctures tamatamailima ma samasama toto. O ia ituaiga masini e mafai ona atiaeina ma suesueina e saienitisi mai atunuu eseese, e aofia ai Rusia.

O le mita mo tagata matutua e tatau ona faigofie ona faʻaaogaina pe a mafai ai

Auala e filifili ai se glucometer mo se tagata matua

E faʻatatau i le matua o le tagata ma le tele o le faʻaaogaina o le masini, e eseese ana galuega. Afai e te filifilia se masini mo se tagata matua, e tatau ona i ai vaega nei:

  1. Faʻafaigofie. Leai ni mea faaopoopo ma tulaga faigata. Fautuaina e le tatau ona faʻamaonia meafaifaʻaili mo vaega taʻitasi o suʻega.
  2. Tusi mataʻitusi ma numera manino manino i luga o le lau.
  3. Taitaiga leo. Faʻailo leo o faʻaalia se mea sese i le faʻaaogaina o le mita. E faʻapea foʻi ma se faailoilo lapatai e uiga i maualuga maualuga o suka.
  4. Vaevaega i totonu o afifi tetele.
  5. Malosiaga malosi, le lava o le felauaiga i totonu o le masini lea e faigofie ona malepe.
  6. Faʻatasi ma se tonometa poʻo le i ai o se faiga mo le fuaina o le maualuga o tino o le ketone i totonu o le toto.

Glucometers talafeagai mo pepe e maua i le maʻisuka maʻi e manaʻomia ona filifilia faapitoa ma le faʻaeteete, aua e tatau ona faʻaaoga soo. E sili atu le filifilia o masini ma galuega nei:

  1. Lelei mamanu ina ia le fefe le pepe e faʻaaoga.
  2. Le mafai ona tauloto le numera pito i maualuga o fua. E i ai ni faʻataʻitaʻiga e mafai ona puʻeina ma teuina mai le 250 i le 500 suʻega mo le 30 aso.
  3. Tau samasama toto. O meafaigaluega faʻailoga e manaomia ai le 30 μl. toto. Afai e laʻititi le pa'ū, ona le galue lea o le mita, ma o le a faʻaleagaina le fasi siaki. O mea tau tupe o loʻo faʻaaogaina i le i ai o le 0.5-1.4 μl. toto.
  4. Maualuga saoasaoa.
  5. Isi faʻaopoopoga. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻapipiʻi se nofoaafi aʻo leʻi oʻo i le 'aʻai.

O le mita mo tamaiti e tatau ona manatuaina le numera maualuga o fua

Glucometers mo le autalavou ma tagata ua masalomia le maʻisuka

Afai o loʻo e filifilia se tamaʻaiga maualuga mo tamaiti aoga poʻo le faigaluega talavou, ona tatau lea ona faʻaeteete faapitoa i le faʻamaonia, faʻailoga lelei ma le avanoa o polokalame faʻapitoa, mo se faʻataʻitaʻiga:

  1. Tausia o se tusi o le maʻisuka e faʻaaoga ai se glucometer, lea e sili atu lona taua mo le vaiaso, masina, kuata.
  2. Faʻamau se faʻailo, le mafai ona fatuina faʻamaumauga ma faamanatu.
  3. Talosaga e faʻaalia uma iuga i luga o se komepiuta lea e mafai ai ona e lolomiina laulau ma fua o fuataga mo vaitaimi eseese.

Mo tagata soifua maloloina o loʻo pulea lo latou soifua maloloina poʻo e ono afaina i le maʻisuka, faʻataʻitaʻi ma se vaega itiiti o isi galuega faʻaopoopo ma faʻataʻitaʻiga laiti o faʻataʻitaʻiga ma se ola umi umi e talafeagai.

O le fea mita e sili ona sao? Faʻamaumauga saʻo

Ua mautinoa e le au atamamai e toetoe lava o faʻataʻitaʻiga uma o loʻo i ai nei o meafaigaluega fua fua e sili ona saʻo. A leai, o le a latou le manaomia i le maketi. Ae afai e te manaʻo e faʻamautinoa le sao o se faʻataʻitaʻiga faapitoa, e sili atu le siakiina oe lava ia. Le faia o lenei mea:

  1. Fua le suka 3 r. i se laina ma se vaitaimi o le 15-20 minute
  2. Faatusatusa 3 faitauga masini. Afai e tutusa uma taunuuga, ona saʻo lea o le masini.
  3. O lea e tatau ona e faia se auʻiliʻiliga i totonu o se falemaʻi poʻo le falesuesue ma faʻatusatusa i faitauga o le mita o le kulukose o le toto.

O se eseesega itiiti i le va o numera e talia lelei. Afai e le sili atu le glucose i le 4.2 mmol / L, o le mea sese e le tatau ona sili atu nai lo le 0.8 mmol / L. Afai e maualuga atu le faailoilo, ona 20% le faʻatagaga faatagaina.

O suʻega mo le mita filifilia e tatau ona avanoa mo le faʻatau i le falemaʻi.

Faʻataʻitaʻiga o faʻatauga faʻatau

Filifili pe oa uiga e tatau ona i ai i lau mita? O lea, e mafai ona e faʻaauau le mauaina. Ua fautuaina oe e le au atamamai e te mulimuli i nai laasaga faigofie ina ia avea ai le mauaina ma se fesoasoani faamaoni ma faatuatuaina.

  1. Alu i le tagata aoga endocrinologist ma ia iloa tonu po o fea o suega o le a tuʻuina atu e aunoa ma se totogi. Faʻalagolago i lenei, mafaufau i le ituaiga o le masini.
  2. Afai e te faʻatau faʻataʻitaʻiga oe lava ia, e taua le faʻatau o se masini masani. O lenei mea o le a faʻamautinoa ai le i ai o fasipepa ma faʻasalalau i soʻo se fale talavai. Mo se faʻataʻitaʻiga: Accuchec Active, Accuchec Performa, Tasi le pa, satelite, Vaʻava afi, Ascensia Totogi, Omron.
  3. Aʻo leʻi faʻatau, e tatau ona faʻatusatusa lau tau i falemaʻi, faleoloa faʻapitoa ma faleoloa i le initaneti. E talitonuina o le mauaina o le Initaneti e sili atu le tamaoaiga. Aua nei galo e mafaufau i le tau o le faaooina!
  4. Saili pe fia le tele o le masini ma le suʻega mo le tau ma fuafua tau mo se tausaga e faʻaoga ai.
  5. E tatau ona iai ni tusi faamaonia ma se faʻamaoniga mai le kamupanī.

Glucometer One Touch Ultra Easy

Faʻamatalaga e uiga i glucometers: o le a sili atu ona lelei le faʻatau, o se toe iloiloga

I le maʻi suka o le ituaiga muamua poʻo le lona lua, e tatau ona mataʻituina le maualuga o le suka i le toto. I lenei mea, o se masini faapitoa, ua taʻua o se glucometer, e fesoasoani i le maʻisuka. E mafai ona faʻatau sau mita i aso nei i soʻo se faleoloa faʻapitoa e faʻatau atu mea faʻapitoa poʻo luga o itulau o faleoloa i le initaneti.

O le tau o se masini mo le fuaina o le suka toto e faalagolago i le gaosiga, galuega ma le lelei. Aʻo le i filifilia se glucometer, e fautuaina e faitau le iloiloga o tagata faʻapitoa na mafai ona faʻatau lenei masini ma taumafai i le faʻatinoga. E mafai foi ona e faʻaaogaina le fuataga o glucometers i le 2014 poʻo le 2015 e filifili ai le masini sili ona saʻo.

Glucometers e mafai ona vaevaeina i ni vaega autu, fuafua i ai o le a faʻaaogaina ina ia fua ai le suka o le toto:

  • Mea mo tagata matutua ei ai le maʻisuka,
  • O se masini mo tagata talavou ei ai se faʻamaʻi o le maʻisuka,
  • O se masini mo tagata soifua maloloina oe mananao e mataʻituina lo latou ola maloloina.

Glucometers mo tagata matutua

O ia togafitiga ua fautuaina e faatau se faʻataʻitaʻiga sili ona faigofie ma sili atu ona faʻatuatuaina o se masini mo le fuaina o le suka toto.

A e faʻatau, e tatau ona e filifilia se glucometer ma se tulaga malosi, se lautele laupepa, faailoga tetele ma se numera aupito maualalo o faamau mo le puleaina. Mo tagata matutua, o masini e talafeagai i le lapopoa e sili atu ona talafeagai, e le manaʻomia le ulufale i le fodiga e faʻaaoga ai pātū.

O le tau o le mita e tatau ona maualalo, e le manaʻomia ona i ai ni galuega e pei o fesootaiga ma se komepiuta a le tagata lava ia, fuafua le fuainumera fuainumera mo se vaitaimi.

I lenei tulaga, e mafai ona e faʻaaogaina le masini i se vaega itiiti o le manatua ma le maualalo le saoasaoa mo le fuaina o le suka toto i se tagata maʻi.

O ia ituaiga masini e aofia ai glucometers o loʻo i ai tali lelei mai tagata faʻapitoa, e pei o le:

  • Accu Siaki Mobile,
  • VanTouch Filifili Simple,
  • Taavale afi
  • VanTouch Filifili.

Ae e te leʻi faʻatauina se masini mo le fuaina o le suka toto, e tatau ona e suʻesuʻeina le uiga o vaega o suʻega.

E fautuaina e filifili se glucometer ma fasi pepa lapopoa, ina ia mafai ai e tagata matutua ona fua tutusa le toto.

E tatau foi ona e gauai atu i le faigofie o le faatauina o nei fasi laau i se fale talavai po o se faleoloa faapitoa, ina ia leai se faafitauli i le lumanai.

  • O le komepiuta o le Contour TS o le mita muamua lea e le manaʻomia le faʻamaonia, o le mea lea e le manaʻomia e le tagata faʻaaoga le taulotoina o se numera o fuainumera i taimi uma, ulufale i se code pe faʻapipiʻi se pu i le masini. E mafai ona faʻaaoga faʻasalaga mo le ono masina talu ona tatala le pusa. O se masini talafeagai lelei, lea e sili atu.
  • Accu Chek Mobile o le uluai masini lea e tuufaatasia ai ni galuega i le taimi e tasi. O se kaseti faataitai o le 50 vaevaega ua faʻaaogaina e fua ai le maualuga o le suka toto, o lea e le manaʻomia ai ona faʻatau e siaki le kulūkose o le toto. E aofia ai se peni pipii e faʻapipiʻiina i le masini, lea e faʻapipiʻiina i se manua manifinifi, lea e mafai ai ona e faia se pupuʻu ma na o le tasi le kiliki. E le gata i lea, o le pusa masini e aofia ai le USB cable mo le fesootai atu i se komepiuta.
  • O le VanTouch Filifili le glucometer o le mita aupito sili ona talafeagai ma saʻo le maualuga o le toto suka lea ei ai se lisi gagana Rusia faigofie ma ua mafai ona lipotia mea sese i le Rusia. O le masini ei ai le galuega o le faaopoopoina o faailoga e uiga i le taimi na ave ai le fua - aʻo leʻi oʻo i le taimi o se taumafataga. O lenei mea e mafai ai e oe ona mataʻituina le tulaga o le tino ma fuafua po o fea meaai e sili ona aoga i le maʻisuka.
  • O se masini sili atu ona faigofie, lea e te le manaʻomia ai ona e tusia se fodu, o le VanTouch Select Simple glucometer. O fasi siaki mo lenei masini ua i ai se numera faatulagaina, o lea e le manaomia e le tagata faʻaoga le popole e uiga i le siakiina o seti numera. O lenei masini e leai se kulupu se tasi ma e faigofie lava mo tagata matutua.

Iloiloga o iloiloga, e tatau ona e taulai atu i galuega autu o se masini mo le fuaina o le maualuga o le toto suka - o le taimi fua lea, o le tele o le mafaufau, faʻalelei, faʻasologa.

O le fua o le taimi e faʻaalia ai le taimi i sekone ao faia le filifiliga o le kulukose i totonu o le toto mai le taimi e faʻaaogaina ai le toto toto i le laasaga o le suʻega.

Afai e te faʻaaoga le mita i le fale, e le tatau ona faʻaoga le masini vave. A maea le suʻesuʻeina o le suʻesuʻega, o le a faʻaalia se leo faʻalogo faapitoa.

O le tele o le manatua e aofia ai le numera o suʻesuʻega talu ai nei e mafai e le mita ona manatuaina. O le filifiliga pito sili ona lelei o le 10-15 fuataga.

E tatau ona e iloa e uiga i se mea e faʻavasega ai. I le fuaina o le toto toto i le plasma toto, e 12 pasene e tatau ona toesea mai le taunuuga ina ia maua ai le manaʻoga manaomia mo le toto atoa.

O faʻataʻitaʻiga uma o suʻega ei ai le tulafono patino e faʻasolo ai le masini. Faʻalagolago i le faʻataʻitaʻiga, e mafai ona tusia ma le lima le tulafono lenei pe faitau mai se pulou faapitoa, lea e faigofie tele mo tagata matutua e le o tauloto le code ma ulufale i totonu o le mita.

I le taimi nei i luga o le maketi faafomai ei ai ni ata o glucometers e aunoa ma le coding, o lea e le manaomia ai e tagata faaaoga le ulufale i se code poo le faapipiiina o se pu. O ia togafitiga e aofia ai le fuaina o le suka toto Kontur TS, VanTouch Filifili Simple, JMate Mini, Accu Check Mobile.

Glucometers mo tagata talavou

Mo tupulaga talavou mai le 11 i le 30 tausaga, o faʻataʻitaʻiga talafeagai e:

  • Accu Siaki Mobile,
  • Accu Chek Performa Nano,
  • Van Touch Ultra Faigofie,
  • EasyTouch GC.

O tagata talavou e taulaʻi atu i le filifilia o se mea faʻatautaia, faigofie ma faʻaonapo nei mo le fuaina o le kulukose toto. O nei meafaigaluega uma e mafai ona fuaina le toto i ni nai sekone.

  • O le polokalama EasyTouch GC e talafeagai mo i latou o loʻo fia faʻatau se mea lautele mo le fuaina o le toto suka ma le cholesterol i le fale.
  • E manaʻomia e Accu Chek Performa Nano ma JMate masini laʻititi le toto, lea e talafeagai lelei mo tamaiti talavou.
  • O le ata aupito sili ona lata mai o Van Tach Ultra Easy glucometers, lea e eseese lanu eseese o le mataupu. Mo tagata talavou, e nana le mea moni o le faʻamaʻi, e taua tele le tutusa o le masini ma se masini faʻaonapo nei - o se tagata taʻavale poʻo se taʻavale afi.

Faigaluega mo tagata soifua maloloina

Mo tagata e le maua i le maʻisuka, ae e tatau ona latou mataʻituina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, e talafeagai le Van Tach Select Simple poʻo le Motu Motu.

  • Mo le masini Van Touch Filifili Simple, o suʻega o loʻo faʻatau atu i se seti o fasi pepa e 25, lea e faigofie mo le faʻaaogaina o le masini.
  • Ona o le mea moni e leai se latou fesoʻotaʻiga ma le okesene, e mafai ona teuina ni vaega o le Suʻega o Taavale mo se taimi umi lava.
  • O ia mea uma ma isi masini e le manaʻomia le faʻamaonia.

Pe a faʻatau se masini mo le fuaina o le toto toto, e taua le gauai atu o le pusa e masani ona aofia ai na o le 10-25 fasi siaki, o le peni ma le 10 launi mo le samasama toto.

O le suʻega e manaʻomia ai se tasi o le suʻega ma se tasi o vae. Mo lenei mafuaʻaga, e fautuaina e fuafua vave pe faʻafia ona faia fua o le toto, ma faʻatauina seti o vaega o suʻega 50-100 ma le numera fetaui o laupepa. E fautuaina le faʻatau mai o ni mea faʻavaomalo, lea e talafeagai mo soʻo se faʻataʻitaʻiga o se glucometer.

Glucometers

O lea e mafai ai e le maʻisuka ona iloa poʻo fea mita e sili ona lelei mo le fuaina o le suka toto, o loʻo i ai le fua faatatau o le mita e 2015. Na aofia ai ma mea sili ona faigofie ma aoga mai tagata taʻutaʻua lauiloa.

O le masini feaveaʻi sili ona lelei mo le 2015 o le One Touch Ultra Easy mita mai Johnson & Johnson, o lona tau e 2200 rubles. O se masini faigofie ma le vaʻaia ma se mamafa e na o le 35 g.

O le polokalama sili ona faʻatusatusaina o le 2015 e manatu ole Matters Straight mita mai Nipro. Ole suʻesuʻega e naʻo le 0.5 μl o le toto e manaʻomia, e aliali mai iʻuga o le suʻesuʻega i le faʻaaliga ina ua mavae le fa sekone.

O le mita pito i maualuga i le 2015, mafai ona teuina faʻamatalaga i le faʻamanatuga ina ua maeʻa suʻesuʻega, na faʻamauina Accu-Chek Asset mai Hoffmann la Roche. O le masini e mafai ona teuina e oo atu i le 350 mea na fai talu ai le taimi ma le aso ole auiliiliga. O loʻo i ai se galuega talafeagai mo le makaina o taunuʻuga na maua mai muamua poʻo le maeʻa foi o se taumafataga.

O le faigofie faigofie o le 2015 na amanaʻia o le tasi mita mita mai Touch Johnson ma Johnson. O lenei mea faigofie ma le faigofie e lelei mo tagata matutua poʻo tamaiti.

O le auala aupito sili ona faigofie o le 2015 e taua o le polokalama Accu-Chek Mobile mai Hoffmann la Roche. O le mita e galue i luga o le faavae o se kaseti ma 50 test tests ua faapipiiina. E le gata i lea, o se peni pipii o loʻo i totonu o le fale.

O le faiga sili ona aoga o le 2015 o le Acclu-Chek Performa glucometer mai Roche Diagnostics GmbH. O loʻo i ai se galuega faʻatonu, o se faamanatu o le manaʻomia mo se suʻega.

O le masini sili ona faatuatuaina o le 2015 na faaigoaina o le Vaalele a le Bayer Cons.Care AG. O lenei masini e faigofie ma faatuatuaina.

O le mini-laboratory sili ona lelei o le 2015 na faaigoaina o le Easytouch le masini feaveaʻi mai le kamupani Baioptik. O lenei masini e mafai ona fua tutusa le maualuga o le kulukose, cholesterol ma le hemoglobin i le toto.

Fesoʻotaʻiga lelei Mea lelei mai le OK Oloa Biotek Co. na lauiloa o le faiga sili lea mo le siakiina o le toto i le 2015. I le faia o ni faʻataʻitaʻiga, faʻaaogaina tekinolosi faʻapitoa, lea e mafai ai e oe ona maua taunuuga o le auiliiliga toetoe lava leai se mea sese.

Vaega o suʻega mo le fuafuaina o le toto toto: ituaiga ma foliga

O fua masani o le suka o le toto e tatau mo le maʻisuka ina ia tausia ai se tulaga soifua masani ma le soifua maloloina. Latou te faia nei fuataga e faʻaaoga ai mita ole kulukose toto.

O nei masini e fesoasoani e faʻatatau ai le maualuga o le suka e faʻavae i luga o le vailaʻau faʻasolosolo poʻo le elekenelosi o mea faʻapitoa ma glucose i totonu o le faʻataʻitaʻiga.

Mo le faʻaaogaina masani o ia masini, o paʻu mo le fua o le suka i totonu o le tino, lea e faʻaogaina ai se faʻapitoa faʻapitoa, e talafeagai.

O nei mea e maua i le tele o ituaiga, e matua ese lava e faʻatatau i le tau ma luga o le ata o le mita. E taugata tele ma e mafai ona avea ma tupe faʻaalu. Ae peitai, ei ai foi masini mo le fuafuaina o le kulukose i totonu o le toto, aua o le faagaioiga o ia fasipepa mo le fuafuaina o le kulukose o mea e le o manaʻomia.

Mo le fuafuaina o le suka i totonu o le tino, o suʻega suʻega mo le tasi poʻo le isi ituaiga o glucometer e talafeagai. O le taʻiala o le faʻaaogaina o ia fasi pepa, o le faʻapipiʻi lea i se faʻapitoa faʻapitoa. A oʻo mai se mataua o le toto i le sone ua afaina, o mea gaioiolosi e amata ona fegalegaleai ma le kulukose.

O se taunuuga o lenei fegalegaleaiga, o le malosi ma le natura o le taimi nei o loʻo lafoina mai le mita i le suiga o le suʻega. O luga o le faavae o nei suiga o le masini e fuafua ai le maualuga o le suka. O lenei metotia e taua o le elekene.

E le mafai ona faʻaaogaina lenei mea.

O loʻo i ai foʻi sikola faʻataʻitaʻiga. E talitonuina o lo latou saʻo e matua maualalo. E iai a latou faʻapitoa faʻapitoa, lea e valiina i le tasi lanu po o le isi, e fuafua i le kulukose o totonu o le toto.

Ona tatau lea ona faʻatusatusa le taunuuga o le paʻu i le lanu lanu ma se faaiuga e uiga i le maualuga o le suka. O lona uiga, e le manaomia le mita i lenei mataupu.

O lenei metotia e manatu sili atu ona taugofie, talu ai o le tau o ia ituaiga o suega e maualalo, ma i se faaopoopoga, e mafai ona vaeluaina i ni vaega. E le gata i lea, o le faʻatauina o le masini lava ia e le manaʻomia.

Po o le a lava le metotia, soo se suʻega mo le fuafuaina o le kulukose i totonu o le tino e tatau ona faia i luga o fasipepa na faʻatau mai talu ai nei.

O suʻega faʻataʻitaʻiga mo suʻesuʻega e maua ai se mea leaga, ma o le mea lea e le mafai ona faʻaaogaina le muta. E le gata i lea, e le mafai ona teuina faʻasalalauina - e tatau ona faʻapipiʻi le afifiina pe a uma ona faʻaaoga.

A le o lena, o le a faʻaputuina le paʻu ma o le a le faʻamaonia le iʻuga.

O le tele lava o tagata gasegase e fiafia i le fesili pe o le a le tele o fasi siaki mo se tau o le glucometer. E taugata tele, e pei o lancets. Ae peitai, e le mafai ona e faʻaaogaina le mimita ona o le vaeluaina o molimau, aua e tatau ona e faʻatau soo.

O lo latou tulaga ese e tatau ona e faʻatauina ni faʻatautau e faʻatatau i le faʻatusa o le masini e faʻaaogaina. O le tele o tagata gasegase e fiafia pe, mo se faʻataʻitaʻiga, o faʻataʻitaʻiga OneTouch e mafai ona faʻaaogaina mo masini Accu Chek. O le tali i lenei fesili e manino le leaga.

O le mea moni, o glucometer taʻitasi o loʻo i ai se fetaui lelei e uiga i le ufiufi o lipine. O le mafuaaga lena pe a tatalaina se afifi fou, e tele mea e tatau ona toe faʻatulagaina.

O lenei "toe faʻaleleia" le masini e galue ai ma se afifi fou o faʻamau (o le faʻapipiʻi atonu e ese si ese mai ia i totonu o le afifi muamua).

O le faʻapipiʻiina o faʻamau o se isi faʻailoga i totonu o le masini mo le faʻaaogaina o le fale e mafai ona taʻitaʻia ai le gata i le vaeluaina o faʻataʻitaʻiga, ae faʻapea foi i le le faʻaaogaina o masini. O tau o suʻega faʻataʻitaʻiga e faapenei:

  1. IChek 1000 le. mo 100 pcs.,
  2. Accu Chek 2500 tusi. mo 100 pcs.,
  3. Glucocard 3000 suʻe. mo 100 pcs.,
  4. FreeStyle 1500 tusi. mo 100 pcs.,
  5. Accu Chek Performa 1700 tusi. mo 100 pcs.,
  6. OneTouch Filifili le 1700 tusi. mo 100 pcs.,
  7. TasiTouch Ultra 2000 tusi. mo 100 pcs.

Ona o na tau maualuga mo taʻavale, e tatau ona amanaia lenei vaega pe a filifilia se masini. E mafai ona e faʻatau se glucometer e aunoa ma ni faʻamau mo le faʻaaogaina o le fale.

O aʻa mo le fuaina o suka i totonu o le tino e le na o le pau ia o mea taumafa i le mita. E tatau foi ona suia taimi o laina mo le mita. O se uila o se lauulu laʻitiiti poʻo se nila lea ua mamanuina ina ia vave ona tuʻia le paʻu o se tamailima (poʻo se isi mea i luga o le tino) ina ia maua ai se mataʻu o le toto mo se faʻataʻitaʻiga.

Liona e faʻapipiʻiina i totonu o le peni - o se mea faʻagata - o se masini masini e aofia ai le toetoe lava o mita uma. O le faʻaogaina o le taulaʻi, pe ae lolomiina se faamau po o se isi mea e faʻamalosi ai, o le a tuʻuina le lalaga i luga (vave ma puupuu).

Ona o le malosi o le uila ma le saoasaoa o le gaioiga, o le pupuʻu o le paʻu e tupu uma lava, ma o le manua na faia e papaʻu ma laʻititi, o lea e vave faʻamalolo ai le maʻisuka.

I le tele o tuusaunoaga, e mafai ona sili atu i le tasi le faʻaaogaina (o le lane e le mafai ona faʻaaoga, e pei o se siaki), ae peitai, e tatau ona suia i lea taimi ma lea taimi.

E talitonuina o le tele o taimi e te manaʻomia ai le fesuiaiga e faalagolago i le lelei o le uamea, e tasi le nila ua mamanuina mo le tusa ma le 5 i le 10 punctures.

Ae peitai, e le mafai ona faʻatuina lenei vaitau sili atu ona saʻo, talu ai o le saoasaoa o le fafaguina o le nila e faalagolago i le tele o mea, e pei o le mafiafia o le paʻu, o le ufiufi o le taula, o le mausali o le pulupulu (ma, e tusa ai ma le loloto o le paʻu).

Aua e te taulai atu i le tele o taimi e mafai ai ona e faʻaaogaina le laulau e tusa ai ma faatonuga. O le taimi e suitulaga ai e mafai ona faʻamoemoeina mo se tagata maʻi faapitoa. E ui e fou le nila, e le lagona le paʻu o le paʻu. Ae a oʻo ina faʻafefeteina le taula, o le a le maua le toʻa poʻo le tiga.

Glucometers E Le Mafaamatalaina: Auala e Galue ai

Talu ai nei, ua tele naua mea na tutupu i luga o maketi. Glucometers e aunoa ma ni faʻataʻitaʻiga faʻamau, ma isi mea, ua avea ma se tasi o nei mea. Latou te faʻatagaina oe e siaki le sao o le suka i le saʻo ma faasaoina ai taunuʻuga lata mai e pei o masini masani ma faʻamau.

E manino le tautala, o nei masini e iai se vailaau o suʻega, lea e suia mulimuli ane pe a maeʻa fua taitasi, ae faʻapitoa latou te galulue e aunoa ma ni fasipepa, o lona uiga, latou te le manaʻomia se tagata e ave fasi pepa mo galuega poʻo luga o le auala.

Mo lenei mafuaaga, o ia ituaiga masini e sili atu le toʻa ma faigofie ona faʻaaogaina.

Glucometers e leai ni laupepa e manaʻomia ai le faʻapipiʻiina o se kaseti faʻataʻitaʻi faapitoa i le mataupu, fuafua mo le tele o fuataga (e masani lava pe a ma le 50). A maeʻa lena mea, e manaʻomia le sui.

O le mea e sili ona taugofie ma taʻutaʻua e aunoa ma le sasaʻa o Accu Chek Mobile. O se kaseti mo 50 fuataga ua faʻapipiʻiina i totonu.

E le gata i lea, o le manoa o le fagu e iai foi le paʻu mo 6 nila, lea e mafai ona suia i se masini faʻavave. A o faʻaaoga nei mea, e tatau ona suia.

O lenei masini e faigofie mo le suʻesuʻeina o suka i luga o le auala, i le galuega, talu ai e le manaomia e le5k le tagata faʻaaoga e suia mea e faʻaaoga mo suʻega taʻitasi.

O le tau o le masini e amata mai i le 1,500 i le 2,000 rubles, e fuafua i le tau o le faʻatau ma ua uma ona faʻapipiʻiina ma se paʻu ma lanini ma se kaseti. E sili atu i le 130 kalama. O le pusa e aofia ai le miniUSB telefoni mo le fesoʻotaʻi atu i se komepiuta ma faʻaliliuina atu suʻesuʻega o le suka.

E te le manaʻomia le faʻapipiʻiina o isi polokalama. E mafai ona teuina le masini i le 250 masini.

O a vaega o suʻega?

Vaevaega o ni papatusi i luga o luga o luga lea e faʻaaogaina ai se mea faʻafoe faapitoa. O lenei vailaau e gaoioi ma se mataua o le toto e tatau ai mo le auiliiliga, ma faatasi ai ma lenei, o le mea o loʻo i totonu o le kulukose i totonu o le toto ua fuafuaina. O faʻatalatalanoaga e faʻaalia ai pe o fea e tatau ona tuʻu ai se mataua o le toto.

E faapefea ona faʻatinoina le auʻiliʻiliga?

Ina ia fuafuaina le iuga o le auiliiliga, e tatau ona maua le toto i le tulaga o se mataua. Ina ia paʻu le paʻu, e faʻaaogaina ai masini faʻapitoa e taʻua o ni laupepa poʻo ni manoa e mamanuina mo le pipisi. Mo le faia o le gaioiga, e faʻaaoga ai se masini faʻapitoa faapitoa mo le tautotogo, ma o le inisiua o le a laʻititi ma e le afaina, ma o le afaina o le paʻu o le a vave ona faʻamalolo.

Vaevaega e tatau ona faʻaoga mo ituaiga taʻitasi taʻitasi o le glucometer. A aunoa ma latou, e leai ni meafaigaluega mo le fuafuaina o mea o loʻo i totonu o le kulukose i totonu o le toto o le a galue, ma afai e le fetaui a latou ituaiga, e le mafai ona maua ni fua saʻo.

E tatau foi ona e gauai atu i tulaga siaki mea e teu ai, talu ai ona o le le fuaina o tulaga lelei e teuina ai, e mafai ona oʻo atu ai i se sailiga le saʻo.

Mo le saogalemu ma le galue lelei fasi siaki faailoilo e pei o le faateleina po o le faaitiitia o le vevela, aafia ai le suia o le susu.

O le teuina saʻo o loʻo faʻaalia i faatonuga o loʻo tuʻuina atu i fasi suʻega, o lea e tatau ai ona e faamasani i ai ae e te leʻi faʻaaogaina.

O fea e mafai ona ou faʻatau ai?

O le i ai o faʻataʻitaʻiga e masani lava mo tagata e maua i le maʻisuka. Faʻatau tutusa tonu na mea fasi siaki, ia e talafeagai mo le faʻaogaina o le mita, e mafai ona i totonu o le faleoloa o oloa o le maʻisuka ma oloa "Kapeneta Kapeneta". O le faleoloa o loʻo i Nizhny Novgorod.

Ma le isi, e mafai ona faia se faʻatau e ala i le faia o se poloaiga i luga o itulau o la tatou faleoloa i le initaneti.

O oloa na faʻatau i le faleoloa i le initaneti o loʻo i ai faʻamaumauga talafeagai lelei ma a latou lisiti e faia e le tagata faʻatau i totonu ole taimi atofaina.

O le faʻaogaina o le faʻaaogaina o auaunaga o se faleoloa i le initaneti o loʻo i ai i le gafatia e filifili nisi o suʻega o suʻega e fetaui mo se faʻataʻitaʻiga faapitoa o le mita. I luga foi o itulau o le saite ua faailoa mai ai le tau.

Glucose (suka) i totonu o le toto

Glucose (mai Eleni anamua 7, 5, 5, al4, a3, 2, "suamalie", suka, vine vine, dextrose) o se monosaccharide, o le punavai autu o le malosi mo le tino o le tagata i le tuuina atu o le metabolism.

Suauu toto (toto glucose, glycemia) o le fesuiaiga sili ona taua o le homeostasis tagata. A maeʻa ona 'ai, kulukose i se tagata matua i taimi uma faateleina, ae le tatau ona sili atu i le 6.1 mmol. Mo lenei mafuaʻaga, o suʻega toto uma e faia i luga o se manava leai.

O le maualuga o le suka o le toto e faʻatulafonoina e le tele o hormones, o le autu o le insulin - o le hormone o le pancreas. I le le lava o le inisalini, o le maualuga o le kulukose i le toto e tulaʻi, lea e mafua ai ona matelaina le ola.

O le tele o fesuiaiga faatagaina i le anapogi o le toto toto i se tagata maloloina e faalagolago i tausaga, soifua maloloina lautele, ae le tatau ona aloese mai tulaga taua (i le mmol / l, e tusa ai ma le auala ua faamaonia e le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi):

  • Tamaiti e lua i le tolusefulu aso - 2.8 - 4.4,
  • Tamaiti mai le 1 masina i le 14 tausaga - 3.33 - 5.55,
  • Tagata matutua 14 i le 50 tausaga 3.89 - 5.83,
  • Tagata matutua e sili ile 50 tausaga 4.4 - 6.2,
  • Tagata matutua mai le 60 tausaga i le 90 tausaga 4.6 - 6.4,
  • Tagata matutua e 90 tausaga - 4.2 - 6.7,
  • O fafine maʻitaga - 3.33 - 6.6.

Ole fua o le kulukose o le toto mo fafine maʻitaga, WHO, o loʻo faʻaalia eseese, o le 3.33 - 6.6 mmol / l (o le hyperglycemia e maʻitaga e fesootaʻi ma le atinaʻe o tama, e masani lava e le mafua mai i maʻi - toto maualuga o le suka pe a uma ona fanau, aʻo hyperglycemia maitauina ao maitaga).

O le faʻamoemoeina o le maualuga o le glycemia ma fasi faʻataʻitaʻiga o se laasaga taua i le siama o le maʻisuka.

O le maualuga o le suka i totonu o le toto i le gasologa o le aso e fesuisuiai, suia e fuafua i le tele o faailo, e aofia ai:

  • taumafa meaai (toto toto i taimi uma tulaʻi i luga o le 'ai)
  • ave fualaau
  • soifua maloloina lautele
  • gaoioiga faaletino
  • manuaga (mu, tiga matuitui),
  • popolega, lagona atuatuvale.

Faʻaaogaina le taua o le kulukose toto mo tagata matutua, e le maʻi o le maʻisuka faʻamamaina:

  • Anapogi - 3.5-5.3 mmol / l (65-95 mg / dl),
  • 2 itula mulimuli ane ina ua maeʻa meaai - itiiti ifo i le 7.8 mmol / l (140 mg / dl).

Faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi e fuafua se tulaga taʻitoʻatasi o le glycemia.

Faatasi ai ma se suiga o le fuainumera o faailoilo mai le masani, ei ai le maualuga o le lamatiaga o le faatupuina o le faaleagaina o neura ma vaʻa toto.

Afai o le faateleina o le toto suka (glucose) e fesootaʻi ma le maʻisuka, e mafai ona masalomia se numera o faʻafitauli e ono tutupu, mafua mai ona o le faaletonu o le tino.

Glucose (suka) i le maʻisuka

O le maʻisuka (mai le Eleni anamua 8, 3, 5, 6, 5, 3, 7, 9, "Ou te sopoia, sopoia") o le igoa lautele mo se vaega o faamaʻi e mafua mai le sili atu o le excretion of urine (polyuria). I lalo o le maʻisuka na faia sese o lona uiga o le maʻisuka malosi lava, o lona uiga na o se tulaga faapitoa faʻamaʻi.

O le maʻi suka, o le maʻisuka, o le maʻisuka o se vaega o faʻamaʻi pipisi e mafua mai i le maualuga o le kulukose o le toto (suka) (hyperglycemia) ona o le le atoatoa (DM 1) poʻo le aiga (DM 2) o le insulin. O le maʻisuka eo faatasi ma se soliga ituaiga uma metabolism: gaʻo, polotini, gaʻo, gaʻo ma le masima.

Mo le vave iloa o le maʻisuka, faapea foi ma le pulea o le ala o le faamaʻi, o le a faʻaaogaina ia suʻesuʻega nei toto: anapogi le toto glucose (e pei o le tulafono, o le suʻega e faia i le fale, o le glucometer e faʻaaogaina mo le suʻeina o le toto) ma suʻega o le toto suʻesuʻe, e aofia ai le suega o le toleniga o le glucose (glucose test), le hemoglobin glycolated test (hemoglobin glycosylated, HbA1c) ma se suʻega masani o le toto (o le toto maualalo maualalo o le toto e taʻu mai ai le manava e le atoatoa).

I le maʻisuka, o se taunuuga o le faateleina o le mamafa o le kulukose (suka) i totonu o le totoo le maualuga maualuga o le suka (glucose) i le urine. O lenei tulaga i vailaau e taʻua o le glucosuria (poʻo le glycosuria). E mafai e fatuga ona toe foi i le toto toto le aofaiga atoa o le kulukose ua pasi atu i le renal glomerulus. E masani lava, i totonu o se tagata soifua maloloina, o le urine e aofia ai le kulukose i mea e le taua (0.06 - 0.083 mmol / l), e le lava mo le fuafuaina i totonu o le fale suesue pe a taitaia suʻesuʻega o fuamini (suʻesuʻega o suʻesuʻega (lautele), suʻesuʻeina o meaola.

O le maualuga o le suka i le urine o se faailoga mataʻutia lea e talanoa i le maʻisuka faʻamaʻi, poʻo le faʻaaogaina o le maʻisuka. Glucosuria, i le leai o ni faiga lelei, e mafai ona oo atu ai i le galala, aua e mafua ai le faateleina o le excretion o le vai mai le tino.

O le maualuga o le kulukose o le toto (sugar) e mafai ona o faatasi ma foliga o tino o le ketone i le toto ma le urine.

O tino o Ketone (ketones, acetone body, acetone, KET, "ket") o ni mea oona, o se vaega o mea gaosia i le gasegase na faia i le ate. O tino o le Ketone i se tagata soifua maloloina e faʻamaʻiina i totonu o masini i mea e le o ni faʻalavelave lamatia, faʻasaina i luga o le ea, ma le afu. A oʻo ina sili atu le fua faatatau o le faʻavaeina o tino o le ketone i le fua faatatau o le lafoaia, faʻaleagaina ketone matua uma tino ola, muamua o mea uma, faila o faiʻai. Afai o le foliga mai o tino o le ketone i le urine (acetonuria, ketonuria) e le o fesootaʻi ma le maʻisuka, o le mea lea e masani ona matauina i fafine maʻitaga i le toxicosis ma i tamaiti o loʻo i ai le siakiina o diaidsis uric acid. Faʻatasi ma le uric acid diathesis, glucose i le toto o se tamaititi tuʻu ifo.

Pe a oʻo mai tino o le ketone, o le acidity (pH, reaction) o le urine, e pei o se tulafono, o le fesuiaiga i le gaʻo (i le maualuga 5 ma le lalo), peitaʻi, i lenei tulaga, e sili atu ona talafeagai le faʻaaogaina o suʻega mo tino o le ketone (keto strips) mo le siama.

Afai o le glucosuria e mafua mai i le maʻisuka, o le foliga mai o le hematuria (o le toto o le toto, o le toto mumu mumu ma le hemoglobin i le urine) o se faailoga tutusa tutusa.


Kiliki ma faasoa atu le tusiga ma au uo:

O le toto toto mumu ma le hemoglobin i le urine (toto le toto, hematuria) o se fuaitau o lona uiga o foliga o toto i le urine - o le toto mūmū mūmū po o le hemoglobin e sili atu nai lo le maualuga o mea tau le physiological. Hematuria ma le maʻi suka e masani lava ona tupu i le 15-20 tausaga talu le faʻamaoniga (faʻamaoniga muamua) o le maʻi, o se faʻaaliga o le le atoatoa, ona o le faaumiumi o le faamamaina o gaʻo toto ma le maualuga o le kulukose. I isi tulaga, o le Hematuria atonu o le iʻuga o faʻamaʻi o le tino, e masani lava ona i ai le natura o le natura, na mafua ai, e mafua ai ona maua i ni maʻi pipisi.

I le i ai o ni ulutala ulutala i fatugaʻo, e le gata o le glucosuria, ae mafai foi ona foliga mai le proteinuria (o le protein atoa i le urine

Puipuia i le urine (proteinuria) - o le excretion (excretion) o protein (albumin ma globulins) i le urine i volumes e sili atu i tulaga masani masani (40-80 mg i le aso). Proteinuria, o se tulafono, o se faailoga o le faaleagaina o fatugao.

O le mea lea, e le o le talaaga o le maʻisuka, o le urine o faailoga iloga tulaga lautele o le tino o le tagata. Afai o le maualuga maualuga o le kulukose (suka) i totonu o le toto e mafai ona iloa i luga o se taimi umi, e tatau ona faia se suʻesuʻega lautele ia le itiiti ifo i le tasi i le 3 masina, mo le vave iloa o faʻafitauli faigata o le maʻisuka.

Mo le fuafuaina o le suka toto i le fale, e faʻaaogaina ai glucometers poʻo faʻamatalaga o faʻataʻitaʻiga.

Vaefaʻailoga

O le vili o le faʻaaliga vaaia o le kulukose (sugar) i totonu o le toto o se folasisi o le fale suesue muamua na saunia muamua (o se seti o reagents), faʻapipiʻi i luga o se mea e fai ile palasitika, 4-5 lautele ma le 50-70 millimita le umi. O le metotia o le fuaina o le kulukose o le toto i vaega o suʻega e faʻavae i luga o le tali o le enzymatic o le faʻamaʻiina o le kulukose e le glucose oxidase i le gluconic acid ma le hydrogen peroxyide. I lalo o le aafiaga o le gluconic acid i le i ai o le enzyme peroxidase, o le oxidation o le chromogen e tupu mai ma le fausia o se mea lanu lanu o le elemene elemene. O le tikeri o le liua o le chromogen ma le malosi o le lanu o le elemene elemene o le vaega o le suʻega e tutusa ma le maualuga o le kulukose (suka).

Le tuufaatasiga o le enzymatic o le reagent (faailoilo) o le fasi siaki:

    glucose oxidase (pulu glucose>O le fuataga o le fua o le kulukosese (suka) i le toto e faʻaaogaina ai faʻamaumauga o faʻataʻitaʻiga e mai le 1 i le 55 mmol / l (18-990 mg / dl). O le taunuuga o le suʻesuʻega pe a mama le lanu nai lo le 1 mmol / l, e tutusa ma le tau e itiiti ifo i le 1 mmol / l (18 mg / dl). O le taunuuga o le suʻesuʻega pe a paʻu le pogisa nai lo le 55 mmol / L, e tutusa ma se tau e sili atu nai lo le 55 mmol / L (990 mg / dl).

Laboratory results for serum toto poo plasma o le a faʻaauau

12% maualuga atu nai lo taunuʻuga na maua mai i suʻega o suʻega e maua ai le toto atoa.

Mo le faʻatinoina o fuataga ma le faʻamaonia o le suʻeina o vaega faʻataʻitaʻi e le manaʻomia lava ia tomai faʻapitoa faʻafomaʻi ma tomai.

O vaega o suʻega mo le fuafuaina o le kulukose toto (suka) e tusa ai ma le "Nomenclature le faʻavasegaina o masini faʻapitoa e vasega e faalagolago i le ono lamatia o latou faʻaaogaina" e aofia i le vasega 2a (masini faafomaʻi ma le tikeri o tulaga lamatia).

E tusa ai ma le "All-Russian Classifier of Types of Economic Economic, Products and Services" (OKDP), o le numera 2429422 - "Faʻasologa o fuataga faʻapitoa" e tuʻuina atu i fasi ata faataitai. Kamupani o loʻo aʻafia i le faʻatauina o suʻega suʻega ua tuʻuina atu i ai se numera o fuainumera statistics OKVED 51.46.1 (Faʻatauga o vailaau faʻamaʻi ma vailaʻau faafomai).

Faʻaleaʻiina o le tagata lava ia ma faʻamatalaga faʻamaonia, e tusa lava pe mulimuli i faatonuga uma, e le o se mea e suitulaga mo iloiloga masani a le setete o le soifua maloloina e se fomaʻi agavaa, fomaʻi.

Faatonuga mo le faaaogaina o fasi siaki

O le faitauina o lenei faʻatonuga mo le faʻaaogaina o fasi suʻega mo le fuafuaina o le kulukosese (suka) o le toto e le tuusaunoaina le maʻi mai le suʻesuʻe "Faatonuga mo le faʻaaogāina o faʻamaufaʻailoga mo le fua faʻatatau o le kulūkose (suka) i le toto"i totonu o le pepa gaosi a le tagata gaosi oloa e faʻapipiʻi pe lolomiina i luga o se pu (penitala case).

O faatonuga mo le faʻaaogaina e tagata gaosi eseese e mafai ona fesuisuiaʻi i mea o loʻo aofia ai ma fautuaga. I le vaega "O suʻega suʻega mo le kulūkose (sugar) toto", o loʻo i le pito i tua o lenei tusiga, o loʻo i ai se lisi atoa o fasi siaki, e ala i le kiliki i luga o sooga e mafai ona e suesue i faatonuga mo masini faapitoa.

O suʻega suʻega ua mamanuina e pulea ai le kulukose o le toto in vitro. Aʻo fuafuaina le maualuga o le suka toto, faʻaaoga toto fou, ulu toto mai lou tamatamailima. Faaaogaina o le toto vevela, plasma, poo le toto toto le taliaina.

O se tasi o le suʻega faʻasoasoa mo le fuataga tasi. A uma ona faʻaaogaina, e tatau ona lafoaʻi le fasipepa.

A faʻaaogā faʻamatalaga faʻataʻitaʻiga, aua le paʻi atu i le elemene elemene aʻo leʻi amataina le fua.

O se faʻataʻitaʻiga faʻamaonia (fua) mo le kulukose o le toto o loʻo faia i se vevela mafanafana o +18 i le +30 ° C.

Mo le auʻiliʻiliga, faʻaopopo i suʻega suʻe toto, o le ae manaʻomia mea nei:

  • vailaʻau faafomai (inisalinilala, taulaʻi) mo le faʻasalaina o se tamailima,
  • se masini ma se timer po o se taʻavale masini,
  • lapisi o le uʻamea po o solo masini susu,
  • koneteina ma vai malulu mama.

I le taimi lava aʻo leʻi amataina le suʻesuʻega, e tatau ona faʻamaʻi lelei lima, o le paʻu o le paʻu mo le suʻeina o le toto aʻo leʻi oʻo i le pa'ū e tatau ona matua maeʻa.

Pe a faʻaaoga fesoasoani i fafo, e mafai ona ave le toto mo le auiliiliga mai le taligalu.

O le faʻataʻitaʻiga o le kulukose (suka) i le toto e ave 130-150 sekone.

E tatau ona faʻaaogaina le 'aveʻese o le siaki mai le pu i le suʻega i totonu o le 30 minute.

I le maeʻa ai o faʻatonuga uma o sauniuniga, e mafai ona e alu e fuafua le maualuga o le kulukose i totonu o le toto:

  1. Tatala le penitala, aveese le fasi siaki, ma ia vave tapuni le tapuni,
  2. Tuu le suʻega i luga o se lau mafolafola, mago i luga o lenei itu faʻaalia,
  3. Tui se tamatamailima ma se fagu. O le mataua muamua o le toto lea e sau i fafo e tatau ona aveʻesea ma se solo pepe poʻo le pusa. Sii lemu lou tamatamailima seia oʻo ina amata le mataua muamua o le toto,
  4. Faʻafesoʻotaʻi ma le alofa le elemene elemene (leo) o le suʻega o le suʻega i se mataʻu o le toto ina ia faʻamaʻafia atoa ai le faʻaaliga ma ia ufitia foʻi i le toto. E le faatagaina ona paʻi i le faailo i le paʻu, toto le toto e ala i le mea e iloa ai,
  5. Tuu le suʻega i luga o se lau mafolafola, mago faʻatasi ma le faʻalauiloa elemene i luga, liliu i luga o le taʻaloga,
  6. A maeʻa le 60 sekone, aveese le toto mai le faʻamaufaʻailoga, ma tuʻu i totonu o se fagu vai. E mafai ona tuu le faailoga elemene i lalo o se vaitafe malulu malulu,
  7. Aveese le tele o le vai mai le elemene iloga e ala i le paʻi atu i le pito o le suʻega o le suʻega i se mea e susu ai le susu poʻo le solosolo,
  8. A maeʻa le 60 sekone, ia filifili iuga o le suʻega e ala i le faʻatusatusaina o le lanu o le elemene elemene o le fasi siaki ma le lanu lanu e lolomiina i luga o le tui.

O le taimi o loʻo faʻamaonia i parakalafa 6 ma le 8 e 60 sekone, filifilia e aunoa ma le faʻamaonia. O le taimi o le tali e taua tele i le fuafuaina o le kulukose o le toto. Vaʻai faatonuga oloa patino.

O le faʻamamaina o taunuuga o le auiliiliga o le kulukose i totonu o le toto e faia i le malamalama masani e ala i le faʻatusatusaina o vaega o faʻamaoniga o le fasi siaki ma se lanu lanu i luga o le pusa (tube). I le faagasologa o le filifiliga, e tatau ona e filifilia le fetaui sili ona lelei o le lanu lanu ma le lanu o le faailo.

Afai o le lanu o le faailo lanu o le a pa'ū i le va o tulaga taua e lua o le lanu lanu mo le kulukose (suka) i totonu o le toto, e tatau ona e ave le tau aofaʻi: (4 + 6) / 2 = 5. Afai o le lanu na maua i le taimi o le suʻesuʻega e le pa'ū tonu i le va o tulaga taua e lua o le lanu, e tatau ona faʻataunuʻu le taunuuga talafeagai, i le faitalia a le tagata maʻi. O le taofiofia o vaega o le fua o le suʻega tumau tumau tumau mo le 3-7 minute.

O fua lanu (laulau) mo le suka o le toto (glucose) o tagata gaosiga eseese, faapea foi ma fua o ituaiga eseese o mea e tasi na faia e ono eseese i le saturation lanu. Pe a faʻatusatusa le elemene elemene o le laupepa i le lanu lanu, e tatau ona e faʻaogaina le fua o lena pu (pusi penisini) lea na maua mai ai le vaega o le suʻega.

O le maualuga poʻo le faʻaitiitia o le maualuga o le kulukose (suka) i totonu o le toto e mafai ona taʻu mai ai faʻamaʻiina muamua. Afai o taunuʻuga e maua mai le faʻaaogaina o faʻamaumauga o le suʻega e laʻititi pe maualuga atu nai lo tulaga faʻatuatuaina, e tatau ona toe faia le suʻesuʻega. Afai e te toe maua ni faʻamatalaga, o tulaga faatauaina e ese mai le mea ua faamoemoeina, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ma mulimuli i ana fautuaga.

E i ai le tele o mafuaʻaga e tau atu ai i le le faʻatuaoia o taunuuga pe a fuafuaina le maualuga o le suka o le toto ma faʻamaoniga o faʻataʻitaʻiga:

  • Le lava le toto. O le le lava o le toto toto e tuu i luga o le itu faʻaalia o le laasaga o le suʻega o le a mafua ai se taunuuga e le mafuatiaina. Se mataua ua lava i le volume i atoatoa ufiufi le vaega faʻaalia o le fasipepa,
  • Hematocrit sili atu ma le 55% e mafai ona manatu faatauvaa i le tau o le kulukose e oo atu i le 15%. Hematocrit i lalo ifo o le 35% e mafai ona faʻaititia le tau o le maualuga o le kulukose i le 10%,
  • Fua le fua saʻo ole va. O le taofiofia o le toto i luga o le mata o le suʻega e sili atu pe itiiti foi le fautuaina mai e le gaosiga o le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le taua o le glucose (suka)
  • Faʻasologa o vailaau. Aua e te paʻi atu i vaega o faʻataʻitaʻiga ma ou tamatamailima - ma se paʻi e mafai ona e tuʻuina mai ai suka mai luga o meaai, poʻo le faaleagaina, ia o le a oʻo atu ai i fua faʻatatau o fua fua,
  • Faaleagaina e suʻe ai ni paʻu ona o le susu. O vaega o faʻaaliga o le suʻega o suʻega e mafai ona faʻafefe ai le susu. Afai e te tuua le paipa i totonu o se nofoaga susu i le avanoa tatala mo se vaitau e sili atu i le 2-3 minute - o le a faʻaitiitia le faʻataʻitaʻiga,
  • Aso faʻauma. O faʻamaoniga o laʻau o le suʻega o le suʻega e faʻavaivaia lo latou lagona pe a uma le aso e uma ai.

I le fuaina o fua o le kulūkose (suka) i totonu o le toto e ala i faʻamatalaga o faʻataʻitaʻiga, e tatau ona tausia se tusi faʻamatalaga e faʻaalia ai iuga o suʻesuʻega.

O le puipuia o le leiloa o meatotino o le suʻega o le suʻega, lea e ono aʻafia ai i auiliiliga o auiliiliga le saʻo, o tulafono o le teu oloa ua faʻatuina e le kamupanī e tatau ona matauina.

Faʻamaumauga o le faʻamaumauga

Faʻamaumauga o le teuina ma le ola o faʻataʻitaʻiga o suʻega e mafai ona ese mai le tele o tufuga. I le vaega "Vaevaega mo le kulūkose (suka) toto »lalo ifo, e mafai ona e filifilia se oloa patino ma maua saʻo faamatalaga.

E tatau ona teu i totonu o le mea na gaosia e le gaosiga i se matutu, pouliuli, puipuia mai le maualuga o le susu, masini alkali, solvents organic, acids, mai le aapa atu o tamaiti, i le vevela o +4 i le +30 ° C, mo le ola atoa. O le olaga ola o oloa e 12-24 masina. Pulu faʻataʻitaʻiga (pusaaisa) e le faatagaina. A maeʻa ona tatalaina le pulu, e tatau ona faʻaaogaina ia fasi siaki i totonu o le 4 masina, a maeʻa ona tatau ona lafoaʻi.

Pe a faʻaaogaina faʻamaumauga o faʻataʻitaʻiga i totonu o se falemaʻi, o le laupepa faʻaaoga e tatau ona mafaufau i mea e mafai ona pisia. Faʻasaoina saoloto o fasi faʻataʻitaʻiga faʻaaogaina e le faatagaina, e tatau ona lafoaia e tusa ai ma tulafono a le falemaʻi.

O le lanu lanu e lolomiina i luga o le pipili e tatau ona puipuia mai le susulu o le la e puipuia ai mai le vaivai.

A e teu le pulu (pusa), aua le aveeseina le ato ma se mea e alu ese mai lona faʻavaa.

Glucose o le toto (suka)

O le lanu lanu (laulau) mo le suʻeina o le suʻega toto mo le kulukose (suka) o le suʻega o loʻo aofia ai fanua e tutusa ma concentrations o kulukose toto i mg / dl / mmol / l: 0 (0,0), 20 (1,1), 40 (2.2), 80 (4.4), 120 (6.6), 160 (8.8), 230 (12.6), 300 (16.5), 600 (33.3), 1000 (55.0).

Glucose test strips

Talu ai ona o le faʻaogaina o glucometers, i le asō, i luga o le maketi faafomai, e naʻo le lua ituaiga o faʻamaoniga o suʻega o ata vaaia e fuafuaina e fua ai le kulūkose toto (suka):

  • Pepa o suega a Diagluk (Diagliuk Nu. 50) - Glukose toto toto (sugar) i le kamupani Biosensor AN, Rusia,
  • Betachek (Betachek Nu. 50, Betachek Visual test strips) - faʻaliliu toto mai suka mai le NDP, Ausetalia.

O le faʻamoemoe o le suʻega o le kulukose suega o le suʻeina lea o le maualuga o kulukose. O se isi togafiti o faʻamalositino o le fua ole kulukose i le urine. O lenei metotia e le saʻo ma faʻamaonia, ae mo le auiliiliga e le o manaʻomia toto atoa.

O faʻamatalaga o faʻamaumauga o loʻo i lalo o loʻo avanoa e fua ai le kulukose o le urine:

  • Uriglyuk (Uriglyuk-1 Nu. 50) - faʻamatalaga o suʻega o suʻega mai le suka mai le Biosensor AN, Rusia,
  • Ketoglyuk (Ketoglyuk-1 Nu. 50) - faʻasalaga tuʻufaʻatasia mo ketones ma suka mai Biosensor AN, Rusia,
  • Diaphane (Diafan No. 50, DiaPhan) - tuʻufaʻatasi faʻatasi ma lua faʻataʻitaʻiga mo le fuafuaina o le maualuga o le suka ma le acetone mai Erba Lahema, Czech Republic,
  • Bioscan Glucose vaega o suega (Bioscan Glucose Numera 50 / Nu. 100) mo le urine glucose mai Bioscans, Rusia,
  • Glukofan (Glukofan No. 50, GlukoPhan) - O Europa mai le kamupani Erba Lachema, Czech Republic,
  • Pentafan / Pentafan Laura (PentaPhan / Laura) pepa o suʻesuʻega mo le suʻega mo le suka, acetone, pH (acidity), le protein atoa (albumin ma globulins) ma le toto latini (toto mumu mumu ma le hemoglobin) i le urine mai Erba Lahema, Czech Republic,
  • Uripolian - fasi mai le Biosensor AN ma faailoilo e sefulu e mafai ai ona faʻatalanoaina le urine e tusa ai ma uiga nei - glucose, tino o le ketone, toto latutu (erythrocytes, hemoglobin), bilirubin, urobilinogen, density (cellular blood cells), acid ascorbic, protein total (albumin and globulins) ma le eletise (pH),
  • (Bioscan Penta No. 50 / Nu. 100), ma le lima o faailoga mai le kamupani Brascan o Russia, e le gata i le glucose (sugar), ae o le pH (acidity), o le protein atoa (albumin, globulins) , tino o le ketone, toto faʻanoanoa (toto mumu mumu ma le hemoglobin).

Mo suʻesuʻega faigata o le urine, faʻaopopo i luga o loʻo i luga, o loʻo i ai isi vaega o suʻega mo suʻesuʻega faʻasolosolo e le mafai ai ona maua se suʻesuʻega o le urine.

Le tau o suʻega o le kulukose o le toto

Ole tau ole suʻega mo le fuafuaina ole kulukose (suka) i totonu o le toto e le aofia ai le tau o le faʻatagaina pe afai e faatauina fasi pepa i luga o se falemaʻi i luga o le initaneti. O tau e mafai ona fesuiaʻi tele i luga o le nofoaga o le faʻatau.

Tau faʻatatau o suʻega suʻesuʻe:

  • Rusia (Moscow, St. Petersburg) mai le 235 i le 720 Russian rubles,
  • Ukraine (Kiev, Kharkov) mai le 78 i le 238 hryvnias Ukrainian,
  • Kazakhstan (Almaty, Temirtau) mai le 1107 i le 3391 Kazakhstani tenge,
  • Belarus (Minsk, Gomel) mai le 61805 i le 189360 Belarusian rubles,
  • Moldova (Chisinau) mai le 66 i le 202 Moldovan Lei,
  • Kyrgyzstan (Bishkek, Osh) mai le 256 i le 785 Kyrgyz soms,
  • Uzbekistan (Tashkent, Samarkand) mai le 9113 i le 27922 Usabek soums,
  • Azerbaijan (Baku, Ganja) mai le 3.5 i le 10.7 Manatu Azerbaijani,
  • Armenia (Yerevan, Gyumri) mai le 1614 i le 4946 drama Armenia,
  • Georgia (Tbilisi, Batumi) mai le 8.0 i le 24.5 Georgian Lari,
  • Tajikistan (Dushanbe, Khujand) mai le 22.1 i le 67.8 Tajik somoni,
  • Turkmenistan (Ashgabat, Turkmenabat) mai le 11.4 i le 34.8 taumafa fou a Turkmen.

Faʻatau suʻe suʻe (sugar)

E mafai ona e faʻatauina faʻataʻitaʻiga pepa faʻataʻitaʻi mo le fuafuaina o le kulukose (suka) i totonu o le toto i se fale talavai e faʻaaoga ai le auaunaga o le tusiina o vailaau, e aofia ai. Ae e te leʻi faʻatau faʻataʻitaʻiga, e tatau ona e faamanino le aso e muta ai. E mafai ona e siakiina pusi suʻesuʻe i soʻo se falemaʻi i luga o le initaneti, o le faʻatau atu e faʻatautaia e le avefeʻau, e aunoa ma se faʻataʻitaʻiga a le fomaʻi.

Suʻega o Suʻega o Suʻega

O tagata gaosiga o faʻamatalaga o faʻataʻitaʻiga o faʻataʻitaʻiga mo le fuaina o le kulūkose (sugar) maualuga, e le manaʻomia ai se glucometer, o kamupani nei:

  • Biosensor AN, Rusia,
  • Erba Lahema, Czech Republic (o se vaega muamua o le fale faʻamalositino Teva, Isaraelu).

Suʻega o Suʻega

Faʻamatalaga o suʻega o le kulukose o le toto (suka) i totonu o maʻi i le tele lelei. O tagata maʻi latou te matauina le faigofie ma le faigofie o le faʻaaogaina o faʻamaufaʻailoga: e oʻo lava i se tamaitiiti e mafai ona ia faia se suʻega o le toto ia latou lava. Faatasi ai ma iloiloga le lelei, e le lava le saʻo i le fuaina o le kulukose toto (pe a faʻatusatusa i tau faʻaaogaina o le glucometer), o se tau maualalo.

Mo se filifiliga sili atu ona lelei o le faʻaoʻoina o le kulukose (suka) e tatau ona faʻaaoga ai glucometers toto meli feaveaʻi.

Faʻaaogaina o faʻamatalaga faʻasologa

O le faʻamatalaga o fasi suʻega mo le faʻamoemoeina o le suka (glucose) o le pusa o le My Pills, o se tuufaatasiga o mea e maua mai mea taua, o se lisi o loʻo maua i le vaega o le Faʻamatalaga ma le "Faatonuga mo le faʻaaogaina o faʻamatalaga vaaia o meaʻai mo le fuaina o le toto glucose (suka)"aofia ai i le tuʻuina atu o fasi siaki. E ui i le mea moni o le sao atoatoa o le faʻamatalaga o loʻo tuʻuina atu i le tusiga "Vaega o suʻega mo le fuafuaina o le toto toto (glucose)" siakiina e fomai faapitoa fomaʻi, o mea o loʻo i totonu o le tusiga e mo na o le faʻamatalaga, e leai taʻiala mo ia lava (e aunoa ma le faʻafesoʻotaʻi o se fomaʻi agavaa, fomaʻi) suʻesuʻega, suʻesuʻega, filifiliga o auala ma metotia o togafitiga.

Aʻo leʻi faʻatau ma amata ona faʻaaoga toto o le kulukose (sugar), e tatau ona e faamasani ia oe lava i faatonuga a le kamupanī mo le faʻaaogaina.

O faatonu o le faitotoa "My Pills" e le faamautinoa ai le moni ma le talafeagai o mea ua tuuina atu, talu ai o metotia o suesuega, puipuiga ma togafitiga o faamai pipisi, o le maʻisuka, aemaise lava, o loo faaleleia pea. Mo le mauaina o togafitiga faafomaʻi atoatoa, e tatau ona e faia se taimi atofaina ma se fomaʻi, o se fomaʻi agavaa faʻapitoa, o se finau, o le mea muamua lava.

Faamatalaga

Faamatalaga ma faamalamalamaga i le tusiga "Vaega o suʻega mo le fuafuaina o le suka (glucose) i totonu o le toto." Toe foʻi i le fuaitau i totonu o le tusiga - kiliki le numera fetaui.

  • Faʻaaliga vaaia (faʻamaoniga) faʻasolosolo faʻataʻitaʻiga, faʻamatalaga o faʻataʻitaʻiga o faʻataʻitaʻiga - o mea na faʻapipiʻi na saunia i le fale suesue i luga o se palasitika poʻo se pepa pepa. Aua le faʻalavelaveina i fasi siaki elemene e faʻaaogaina ai siama.
  • in vitro"href =" # back_note_2 ">in vitro , in vitro (mai le Latina "i le tioata") - o se ituaiga suʻesuʻega na faia i microorganisms, sela poʻo mole molemoa i totonu o se siosiomaga pulea i fafo atu o latou uiga masani o meaola, i se isi faaupuga - in vitro - tekonolosi suʻesuʻe suʻesuʻe fafo gaioiga maua mai mea ola. O le mea lea, i le iloiloina o le glycemia, o le toto (ma le suka (glucose) o lo oi totonu o le toto (ma le suka (glucose) o lo o maua ai le suʻega o le suʻega mai le tino o le tagata, ma o faʻamatalaga o faʻamatalaga o faʻataʻitaʻiga mo le glycemia o se mea faigaluega faʻapitoa, o le suʻesuʻe lava ia in vitro. I le Igilisi, o se synonym in vitro o le faaupuga "i le tioata", lea e tatau ona malamalama lelei i ai o "i totonu o se suʻega suʻega." I se tulaga lautele in vitro faʻatusatusa i le fuaitau i vivoo lona uiga o suʻesuʻega i luga mea ola (i totonu).
  • Homeostasis - tulafono faatonutonu a le tagata lava ia, o le malosi o le tino e faatumauina ai le mausali o le lotoifale, ina ia faatumauina le tele o suiga eseese i totonu o tapulaa e mautinoa ai le taua tele o gaoioiga taua, faʻamautu faʻatasi e taulai i le faatumauina o le paleni lelei. A o tumau pea ile fale, o le vaega o le tino e taumafai e toe faʻaleleia, toe faʻafoʻi le paleni leiloa, faʻavaivaia le tetee o le siosiomaga i fafo. O le faʻaaogaina o le toto, taʻavale, excretion, metabolism ma le malosi e aofia i le tausia o le homeostasis.
  • Inisalini - o le hormone protein o le natura peptide, lea e faia i peta beta o tamaʻi pancreatic o Langerhans. O le inisalini ei ai sona aafiaga taua i le metabolism i le toetoe lava o mea uma o le tino, aʻo lona gaioiga autu o le faaitiitia (tausia masani) glucose (suka) i totonu o le toto. O le inisalini e faʻateleina ai le gaogao o membsas plasma mo le glucose, faʻamalosia ai glycolysis enzymes autu, e faʻamalosia ai le fausia o le glycogen i le ate ma muso mai le kulukose, ma faʻaleleia ai le tuʻufaʻatasiga o palatini ma gaʻo. E le gata i lea, o le inisalini e taofia ai le gaioiga o le enzymes lea e talepeina ai gaʻo ma glycogen.
  • Faʻamatalaga taua - le tau aogā o se faʻamatalaga faapitoa mo suʻesuʻega falesuesue e maua mai i le suʻesuʻega maualuga o se faitau aofaʻi lelei.
  • Vaa masima masima - o se seti o auala e faʻaaogāina ai vai ma eletise (salts), o latou gaioiga, tufatufaina atu i totonu o le lotoifale ma le excretion mai le tino. O se faʻalavelave umi i le masima vai masima e mafai, mai lea taimi i lea taimi, ona oʻo atu ai i le solia o le paleni-faavae, lea o le a mafua ai le suiga o le urine (urine pH). Ina ia fua le elemene o le urine, ia faʻatau se faʻataʻitaʻiga o le pH.
  • Laʻau paʻepaʻe toto - sela o le paʻepaʻe paʻepaʻe, o se vaega eseese o sela toto o galuega eseese ma foliga vaaia. Vailaau paʻu o le toto e puipui ai le tino o le tagata mai i fafo o le tino.
  • Urina, mai le Latina "urina", urine. I le suʻesuʻeina o suʻesuʻega, o le urine e masani ona taʻua o le urine.
  • Laʻau toto mumu, o totoga mumu mumu o le toto postcellular o lona gaioiga autu o le fesiitaiga o le okesene mai mama i tino o le tino ma le felauaiga o le carbon dioxide i le isi itu. O toto mumu toto e faia i le gaʻo osia i se fua faatatau o le 2.4 miliona totola mumu i lona lua.

25% o siama uma i le tino o le tino o sela mumu toto.

  • Hemoglobin - o se fusi uʻamea e uʻamea i le uʻamea lea e mafai ona fusifusia i le okesene. Hemoglobin e maua i le cytoplasm o le toto mūmū mūmū, avatu ia i latou (taʻitasi, toto) se lanu mumu.
  • (I le Eleni anamua P04, 7, _4, _9, 2, - "fulafula, afaina" ma le 5, a2, 7, _9, 2, - "aʻoaʻo") - o se vaega o vailaau e suesueina ai le maʻi (kanesa) ma vailaau mama, mamanu ma faiga o mea tutupu ma atinaʻe, metotia o le puipuia, togafitiga ma togafitiga.
  • Oona leaga - o se tumutumu o loʻo i ai ni siama vaivai e mafai ona faʻavevesi le faʻavaeina, e salalau mai le mea autu e taulaʻi i ai le paʻu i totonu o ni mea vavalalata vavalalata. I faʻataʻitaʻiga faafomai Rusia taifau taifau valaau faalilolilo mataupu o le maʻi mama. I fomaʻi mai fafo, ua taʻua ai le kanesa soʻo se maʻi leaga.
  • Albumin - O aʻafiaga autu o le toto e gaosia i le ate.
  • Globulin - puipuiga o le toto i le lalolagi atoa ei ai le mamafa ma le solubility i le vai nai lo le albumin.
  • General (clinical) faʻataʻitaʻiga, OAM - o se faʻalavelave o suʻesuʻega a suʻesuʻega suʻesuʻe o le urine ua faia mo faamoemoega tau faʻamalositino. O le lelei o le lautele (suʻesuʻeina o falemaʻi) o le mimilo i luga o le suʻega o suʻega faʻaaoga mo le vave faʻavasegaina i le fale, e le gata o se suʻesuʻega o mea faʻainisinia ma mea faʻapitoa o le urine, ae o le microscopy foi o le palapala (faʻaaogaina o se microscope). I le avea ai o se vaega o le auiliiliga lautele o le urine, ua faia ai se auiliiliga o le urine i aso taitasi.
  • Chromogen - o se mea e maua ai se lanu ao faagasolo le tali.
  • Soto toto - plasma leai se fibrinogen protein.
  • Pusa plasma - o le suavai o le toto, e aofia ai le 90-94% o le vai ma le 7-10% o meaola ma meaola. I le plasma o le toto e taofia ai, o loʻo faʻaalia ai elemene (toto).
  • O le toto atoa - toto, i le lagona faʻapitoa, o loʻo i ai uma vaega (lili toto mumu, platelet ma sela paʻepaʻe), plasma, faʻapea foʻi ma vaega o plasma.
  • Hematocrit"href =" # back_note_20 ">Hematocrit - le fua faʻatatau o le maualuga o le toto mūmū mūmū i le maualuga o le vaega suavai o le toto. O le faʻamatalaga o le talafatai o le lē mafai ona faʻaaogaina o se vaega o se suʻega lautele o le toto, e le o faia eseese.
  • Pe a tusia se tusiga e uiga i vaega o suʻega faʻataʻitaʻiga mo le fuafuaina o le suka (glucose) i totonu o le toto, faʻamatalaga o faʻamatalaga ma faʻamatalaga i Initaneti, nofoaga o talafou BiosensorAN.ru, Betachek.com, NLM.NIH.gov, WHO.int, WebMD sa faʻaaoga e fai ma ala .com, Labtestsonline.org, Patient.info, MMA.ru, NGMA.ru, BSMU.by, Wikipedia, "faatonuga mo le faʻaaogaina o faʻamaufaʻailoga mo le fuafuaina o le glucose (suka) i totonu o le toto", faapea foi ma lomiga nei:

    • Baranov V., Lang G. "Taiala mo Vailaau i Totonu. Faamai o le endocrin system ma le metabolism. " Fale Faʻasalalauga "Fale Talaʻi o Fomaʻi Faʻataʻitaʻiga", 1955, Moscow,
    • Leites S., Lapteva N. "O faʻataʻitaʻiga i le pathophyiology o le metabolism ma le system endocrine." Fale faʻasalalauga "Faʻataʻitaʻiga", 1967, Moscow,
    • Henry M. Cronenberg, Slomo Melmed, Kenneth S. Polonsky, P. Reed Larsen, "O le maʻisuka ma le gaosiga o le gasegase o le gataifale". Fale faʻasalalauga "GEOTAR-Media", 2010, Moscow,
    • Tavita Gardner, Dolores Schobeck "Tumau ma le Tumau Endocrinology." Fale faʻasalalauga "Faʻailoa. Laboratory of Knowledge, 2010, Moscow,
    • Odin V., Tyrenko V. "O le manatu o le suʻesuʻeina o le falemaʻi". ELBI-SPb Publishing House, 2011, St. Petersburg,
    • Peter Hin, Bernhard O. Boehm "Maʻisuka. Faʻamatalaga, togafitiga, faʻamaʻi faʻamaʻi. " Fale faʻasalalauga "GEOTAR-Media", 2011, Moscow,
    • Dovlatyan A. "Faʻafitauli faʻapitoa o le maʻisuka." Fale faʻasalalauga "BINOM. Laboratory of Knowledge, 2013, Moscow,
    • Karamysheva T. "Maʻisuka. O le Complete Encyclopedia of Diabetics. " Exmo Publishing House, 2015, Moscow.

    Tuua Lau Faamatalaga