O le suauʻu manogi ma le muka i le atherosclerosis

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o sea lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

E tusa ai ma le tele o tagata fai meaʻai, o le suauʻu manogi mo le atherosclerosis o se vailaʻau faʻaaoga ma e faigofie ona mafai ona maua e maua ai se togafitiga faʻapitoa. Mo le togafitia o togafitiga o le cardiovascular system ma faʻamaonia le faʻasaina o le lipid metabolism, o le faʻaaogaina o le Omega-3 ma le Omega-6 e manaʻomia, o lenei vailaʻau e mauoa i lenei oloa e le mafai ona faʻaaogaina.

I le faaopoopo atu i ai, o le mea o loʻo i totonu o le meaola o loʻo aofia ai le tele o vitamini A, E, F, faapea foʻi ma gaʻo gaʻo faʻamalolo. O le tuufaatasiga e faʻaalia e ala i le i ai o le fatu-alpha-linolenic complex, o le suauu fatty acid, oleic acid ma isi vaega taua.

Ina ia puipuia maʻi o le cardiovascular ma faʻalavelave faʻafuaseʻi o le fatu, e fautuaina e faʻaaoga pea le suauu suauu. E le gata i lea, o lenei meafaigaluega e togafitia ai le maualuga o le toto, polyneuropathy o le maʻisuka, faaleleia atili le tulaga o pala o le pulmonia i le i ai o le fomaʻi matala po o le gasegase faʻamalosi.

Auala e faʻaaogaina ai le suauu lili mo le atherosclerosis

Mo le gaosiga o le oloa gaioiga faale-natura, faʻaaogaina fatu o le flax muamua. O nei vaega o loʻo togafitia lelei ai le solia o le lipeta metabolism, o le atherosclerotic o vaʻa toto, faʻapea foʻi ma pathological oncology.

Afai e masani ona e faʻaaogaina le suauu fualaʻau lelei, o le maualuga o lipids leaga i le toto ua faʻaitiitia. O lenei mea masani e faʻamamaina puipui o le aorta, arteries ma veins, e puipuia ai le atinaʻeina o faʻafitauli i le maʻisuka ma isi faʻamaʻi, ma faʻamalosia ai foi le lelei o togafitiga autu.

E faʻaaogaina le suāuʻu manogi e fai ma faʻaopoopoga i mea autu. O le suʻega e filifilia taitoatasi, e faʻalagolago i le togafiti ma le tofo o uiga o meaai saunia. E fautuaina ina ia aofia ai se oloa gaosi i totonu o le lisi e avea o se faʻasologa mai le laʻititi.

  • Afai o le tamaititi o loʻo masani ona togafitia lona maʻi, o le tasi sipuni sipuni o le suāuu o se auala sili lea e taofia ai le mumū. Ona o le mea moni o mea taua ma vitamini e ulufale atu i le tino, ua faia ai auupega ma ua puipuia ai galuega mo le puipuia.
  • I maʻi, e faʻaleleia le faʻaogaina o le tino, o le tulaga lautele o le tino e masani ona faʻamaonia. Ina ia faia lenei mea, i aso uma e tatau ona e 'aina se tasi sipuniti o le fualaau faasaina, lea e saunia e ala i le fefiloi o suka, suauʻu popo ma le fatu o le flax eleele.
  • O le suauu manogi mo le cerebral arteriosclerosis e ave tasi sipuni tele i aso uma ao lei oʻo i taumafataga.

Afai o le tofo o le oloa e le o lo latou fiafia i ai, ua fufulu i lalo i se ipu vai mama.

Aiseā e aoga ai le suauʻu manogi mo le atherosclerosis

O le suāuʻu, lea o loʻo faʻatau atu i falemaʻi faʻaleoleo faʻapitoa, e faia mai i meaʻai maualuga maualuga e ala i le malulu. O lenei meafaigaluega e fesoasoani lelei i le lipid metabolism ma le atiaʻe o le atherosclerosis. Afai e masani ona e faʻaaogaina le oloa, o le faʻateleina o le cholesterol lamatia i totonu o le toto e faʻaitiitia ma le manino vave.

E le gata i lea, o le suauʻu fuālaʻau e puipuia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi o le cardiovascular system, faʻaleleia le gaioiga o le vevela, manava ma le gaogao, ma e i ai se aafiaga lelei i le hepatocytes.

O meatotino aoga e mafua ona o le auai i le tuufaatasiga o se fuainumera tele o Omega-3, Omega-6 ma Omega-9. E tusa ai ma fomaʻi, o le le lava o nei mea e mafua ai i le atherosclerotic o le toto toto.O le mea lea, i le faʻaaogaina masani o le suauʻu manogi, o le le lava o elemene taua e totogiina.

  1. O le oloa faʻapitoa e iai mea tutusa e pei o aano o manu, na o le pau lava lea o oloa e tutusa lelei. O le suāuu ei ai sona tofo ma se manogi.
  2. I le avea ai ma tulafono, o faaputuga cholesterol e faʻaputuina i totonu o toto toto o le ua, faiʻai, fatu, pito i lalo. O le suauʻu manogi e fesoasoani e faʻaleleia le toto o le toto, e faʻaitiitia ai le lamatia o le taina o toto toto i le ulu, o le atinaʻeina o le fatu ma le taʻavale.

O le faʻaaogaina o gaʻo gaʻo susu ma le acetylsalicylic acid e fautuaina e avea o se mea puipuia e avea o se faʻaopoopoga i le taumafa autu.

O se mea faigaluega faapena e mafai ona taofi le tele o faʻalavelave e aʻafia ai le gasegase lipid metabolism.

Faʻavaʻa mo le atherosclerosis

I le faaopoopo atu i le suauu, o fatulala o se vailaau aoga mo le atherosclerosis, ae e tatau ona e iloa pe faʻapefea ona faʻaaoga lelei lenei oloa. O le togafitiga faʻamalosi pe a uma ona faʻaaogaina le faʻaopoopoga o mea taumafa e mafai ona vaaia pe a maeʻa aso e fitu.

O mea aoga aoga o fatu e fesootaʻi ma le i ai o le fualaʻau faʻapitoa, o le omega-3 ma le Omega-6, fuamoa gaʻo gaʻo A, E, D, K, F, B6, B12.

O le flax linetol o le natura e faia mai i le sulu. O lenei sauniuniga o se suavai suamalie ma se paʻu auro, lea e aofia ai le alcohol alcohol ethyl ma aoga aoga gaʻo.

  • E tatau ona faʻaaogaina se vailaau faʻamaina poʻo se fulufulu mo le puipuia ma le togafitiga o le atherosclerosis, faʻamaʻi fatu o le fatu, toto maualuga ma isi maʻi o le cardiovascular system.
  • O se vailaau faʻapitoa e puipuia ai faʻasologa o le thrombotic ma faʻamaonia lelei le tulaga o le maʻi.

O le mea lautele, o fatulala, e pei o le suauʻu manogi, faʻaititia le maualuga o le cholesterol leaga, faʻaleleia le toto, faʻaleleia le malosi ma le malosi o toto toto. Ona o mea o loʻo i totonu o fila laau, o lipids leaga e le mafai ona aʻafia i totonu o le manava.

E tusa ai ma le tele o iloiloga a fomaʻi ma tagata gasegase, o le flax ei ai aʻafiaga nei i le tino o le tagata:

  1. Faʻaitiitia le cholesterol ma le conenzyme Q10,
  2. Faʻataʻituina le tuʻuina atu o le suka toto i le maʻisuka,
  3. Talu ai ona o le antiplatelet action, e fesoasoani i le faʻaitiitia o le toto coagulability ma e le mafai ai ona tuʻuina paʻu o le toto ona o paʻu,
  4. Faatasi ai ma le maualuga o le toto, e fesoasoani i le faateleina o le leo ma le vaivai o ipu toto,
  5. Fesoasoani e faʻaleleia le faʻaogaina o le tino ma faʻateleina le teteʻeina o le tino i vailaʻau faʻamaʻi ma isi mea faʻapitoa,
  6. Faʻafetai i le aʻafiaga o le ita, o le faʻagasolo taimi masani o le mimiti e faʻaitiitia,
  7. E puipuia ai le atinaʻe o le atherosclerosis, le faʻamaʻi o le myocardial ma le stroke.

E faʻafefea ona togafitia le atherosclerosis ma le suauu lili

E sili ona lelei le ave o fualaau faasaina i le taeao i luga o se manava gaogao i le afa itula ao lei faia se taumafataga. A o le isi, inu ava i le afiafi ile afa itula pe a uma le 'aiga o le afiafi. O le oloa e faʻaaogaina i lona tino mamā, faʻamamaina i lalo i se ipu vai, ma faʻaopoopoina i se salati po o se falaoa nai lo le gaosiga o gaʻo.

I le i ai o le atherosclerosis, e faalua i le aso ona faia togafitiga, ma faʻatasi i le aso ona puipuia le faateleina o le cholesterol. E le sili atu ma le tasi le sipuni se tasi o tui. O togafitiga o faʻamaʻi fatu cardiovascular e faia mo le lua i le tolu masina. E le sili atu i le tolu vaiaso le togafitiga puipui, pe a uma le tolu masina e mafai ona toe faia le taualumaga.

O le suauʻu manogi e faʻaosoina ai aʻafiaga i nisi taimi i le tulaga o le gaogao ma se lagona le lelei i totonu o le manava. Afai e tupu lenei mea, o le a laʻititi le faʻaitiitia, ae o le taliaina e le taofia. E tolu aso mulimuli ane, e faʻaaogaina ai le tino, ma e tatau ona mou atu le faʻavauvau.

I le taimi o togafitiga, e tatau ona e mulimuli i tulafono taua.

  • O suauʻu manogi e le tatau ona faʻaaoga pe a fufulu ipu.I le taimi o le mafanafana, e maua ai le faʻamaʻiina o le oloa, o se taunuuga o le a mou atu ai mea aoga uma. O se mea foi e pala.
  • I le taimi o le faʻatau, ia mautinoa e gauai atu i le ola o oloa o oloa, e pei o le suauʻu ei ai se vaitau puʻupuʻu. O se mea ua maeʻa e mafai ona afaina ai le tino.
  • O le suauu manogi e faʻaleleia ai aʻafiaga o le suka ma le aspirin. O le mea lea, ao lei amataina togafitiga, e tatau i le maʻisuka ona feutagai ma a latou fomaʻi.

I le taimi e teu ai, e tatau ona i totonu o se pusa pogisa ua pupuʻu ma se kiona vavalalata, ese mai le la susulu ma le mafanafana.

O le vevela faatagaina mo le suauu e le silia le 23 tikeri.

Faʻamatalaga o faʻailoga ma aʻafiaga

E ui lava i le tele o ana mea aoga, o le suauu popo e mafai ona afaina pe a faʻaaogaina le talafeagai. O le mea lea, ao lei amataina togafitiga, e tatau ona e mautinoa e leai ni faʻalavelave.

E tatau ona faʻaalia le faʻaeteete pe a iai se tagata gasegata. Talu ai o le oloa e faʻaleleia ai le motumotu o le intestinal, e mafai e le maʻi ona maua le manava.

O le flax ei ai lona aʻafiaga ma le malosi o le toto, lea e mafai ona taʻitaʻia ai le gaioiga o le siakiina ma le fesuiaiga o taʻavale. O le mea lea, o le suauu ua solia i le maʻi gallstone.

  1. I se mea e seasea tupu, o se mea e afaina i le foliga o le vevela ma le vevela i luga o le paʻu, mafai ona mafai ona fulafula o paʻu mucous o le faai. O lenei mea e mafai ona mafua ai le le atoatoa o le manava ma le Quertke's edema. I le tulaga o le faʻamaonia o ia soliga, e tatau ona e sailia vave se fesoasoani faafomaʻi.
  2. Talu ai o le flax e mauʻoa i le naturo o le naturo, o nisi mea e mafua ai le faʻaleagaina o le urogenital system i alii.
  3. E le mafai ona e suʻeina le suauu mai le muka i le tolu vaiaso aʻo lumanaʻi le faʻatulagaga. O le mea moni e faapea o le vailaʻau e iai sona aʻafiaga, lea e faʻaosofia ai le atinaʻeina o le toto i le taimi o taotoga.

E le talafeagai le faia o togafitiga i fafine maʻitaga ma fafine lapatai, talu ai ona o le suauu o loʻo i ai mea e leai ni mea. E mafai ona afaina tele ai le leo o le matua ma le tulaga ole fetus.

O mea aoga o le suauʻu manogi o loʻo talanoaina i le vitio i lenei tusiga.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Suauu manogi - o se fesoasoani malosi i le tau faasaga i cholesterol

O le tele o tagata gasegase e maua i le cardiovascular pathologies e iai se fesili - pe faapefea ona ave le suauu i luga o le cholesterol (cholesterol)? Ma e le o se mea na tupu, ona o le poto masani o le cardiologists, ina ia mafai ai ona faatulaga le paleni o fuainumera o le lipid profile - ina ia faaitiitia ai le maualuga o le cholesterol (LDL) ma triglycerides, faapea foi le faateleina o le "lelei" lipoproteins (HDL), e fautuaina e aofia ai le anti-cholesterol i le lisi meaʻai gaosia ai le suauu. Aisea?

  • E faʻafefea ona faʻalauteleina le suauu pe a faʻatūina le cholesterol?
  • Contraindications ma aʻafiaga o le suauʻu ua faʻafefiloi
  • O fuālaʻau manogi e faʻaaogaina mo le tuʻuina atu o triglycerides

O le suauʻu manogi ua pipiʻi le manogi o se oloa tulaga ese lea e taʻitaʻia i mea taumafa uma i le aofai o Omega-3 polyunsaturated acid linolenic - 50-57%. Mo le faʻatusatusaga, i le olive olive, o latou mea e maua e na o le 0.8%, i le soya 10%, ma i le suauʻu suauu e masani lava ona leai. E oo lava i le vaega o mea taumafa faaopoopo o Omeganol e na o le 35% na te lauiloa.

Ua faʻamaonia suʻesuʻega e faapea o se faʻaopoopoga o le Omega-3 e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le alualu i luma ma le atinaʻeina o le tele o pathologies e tupu i le maualuga o le cholesterol. O le faʻaaogaina faʻaaogaina o le suauʻu 'ua faʻafefiloi o loʻo manino ona faʻamatalaina mo tagata mamaʻi e iai soʻo se maʻi fatu cardiovascular.

E faʻafefea ona faʻalauteleina le suauu pe a faʻatūina le cholesterol?

O siama tagata e masani lava ona aofia ai omega-3 ma omega-6 oona gaʻo.O se mea e le paleni taumafa e tau atu i le solia o nei fausaga fausaga. I totonu ia i latou, cholesterol ma gaʻo tumutumu oona e amata ona ola, e aliali mai ai ni aʻafiaga e leai se totogi ma o le calcium masima e teuina. O le mea lea, e mafua ai le solia o le tali maaleale o siama i hormones, lea e aofia ai le faʻalavelaveina o le ulu i totonu o sela o mea e tatau ai: glucose, iodine, potassium, calcium ma le sodium.

O le aoga o le suauu paluga e faavae i le tutusa o lona tuufaatasiga kemikali faatasi ai ma le fausaga o ogaumu o myelin o neura namu poo le lipid layer o membranes cell cell. Afai e te faateleina le maualuga o le Omega-3 i se faiga pulea, ona toe faʻaleleia lea o le fausaga o puipui o le cell, ma o le mea lea e le mafai ai ona fofo i totonu o vaʻa papalate, "leaga" cholesterol, viruses, microbes ma radical free.

E tatau ona maitauina e tusa ai ma fuainumera o fualaau faafomaʻi, o le poto masani o fomaʻi ma iloiloga o le tino, le faʻaleleia o le suauʻu paluga poʻo le sui o le Lintenol e le maua ai le faʻaititia o le "leaga" ma faʻaleleia le lipoproteins "lelei", ae vave vave ma e maualalo ai foi le faʻamaʻi. Ma ua fesoasoani lenei i le faʻaleleia o le lipid profile.

Manatua! E sili atu le lelei o le suauʻu o loʻo faʻafefiloi e ala i faʻataʻitaʻiga nei - malamalama manino, tofo malie, ma se faʻaaliga faigofie o fetu, ma se manogi manogi o loʻo faʻaalia mai i le suauu. Turbidity ma le rancidity e faʻaalia ai le soliga o tulafono o le teuina ma / poʻo mea sese i tekinolosi gaosi oloa.

Contraindications ma aʻafiaga o le suauʻu ua faʻafefiloi

E leai ni faʻasesega faapitoa mo le faia o lenei sauniuniga masani. Ae ui i lea, e faʻasa ona faʻaaogaina e aunoa ma le faʻatalanoaina o se fomaʻi mo tagata gasegase nei:

  • mafatia mai le hemophilia,
  • ave le toto totoʻa
  • gasegase e faʻaleagaina ai le ate,
  • faia togafitiga faʻatasi ma hormones, antidepressants poʻo vailaʻau faʻasaina.

O aʻafiaga e seasea. Atonu o le manava le mautonu, afaina ma / poʻo ni faʻavalava vavalalata. I le tele o tulaga, o le a le toe i ai se tulaga le lelei i totonu o le vaiaso. O le faʻaalia o tali e tali tutusa ma le siama, i le fesootaʻi atu i le faʻaaloalo i le flax, e mafai foi.

Faʻalogo! Faʻatau le suauʻu moa i falemaʻi, i totonu o se fagu tioata (200-250 ml) poʻo le gelatin capsules.

Aua le faʻatau se oloa ua faʻatauvaʻaina i le kasikoni, seleni ma le vaitamini E. E le sili atu nai lo le faia o tupe ma se fefaʻatauaʻiga faatosina mai se tagata gaosi oloa. O le tuufaatasiga o loʻo faʻaalia i luga o le igoa e tatau ona na o le pau lea o le tusiga - o le suauu lili, le malulu.

Atherosclerosis - Faamatalaga lautele

O se faʻamaʻi masani lea o aʻafiaga o loʻo aʻafia ai i le fatuina o le lipid foci i totonu ia i latou, o le cholesterol tele, lea e oʻo atu ai i faʻamaufaʻailoga vascular ma le gaioiga o le gaioiga mulimuli.

I le lumanaʻi, i luga o vaega ua aafia o le vaʻa, faʻalauteleina o mea faʻapipiʻi (sclerosis) e tupu, lea e oʻo atu ai i le faifai malie, faʻagesegese le vavave o le vaʻa, poʻo le sao i le faʻasolosolo vascular. O le taunuuga o ia faiga o se taimi masani, faʻaitiitia le le lava o le maua o le toto i le okeni e fafagaina ai le afaina ua afaina.

Afai o loʻo i ai se faʻaogaina atoatoa o le lumenia o le faga, o le fatu fatu poʻo le gangrene o le meaʻai na fafagaina e le uaga. Mo nisi mafuaʻaga, o le masani masani ole aiga ole "fatu fatu" e fesoʻotaʻi faʻatasi ma le faaleagaina o le fatu. Ae ui i lea, o ia ituaiga leona e mafai i so o se okeni ma ni mea.

Mafuaaga o Atherosclerosis

Na talitonu muamua o le faiga autu o le atinaeina atherosclerosis e fesoʻotaʻi ma liʻa o le matua o le puipui o toto toto hypercholesterolemia. I le malamalama o manatu faʻaonaponei, o le atherosclerosis e fesoʻotaʻi atu i faiga o autoimmune e mafai ona tutupu i soo se matua.

I tausaga talu ai nei, ua salalau ai le atherosclerosis i le tele o tagata, e aofia ai tupulaga talavou. Ae ui i lea, o le maʻi e tupu tele i tagata e 50-60 tausaga, ma tamaitai i le 60 tausaga.

O le mea sili ona lelei le atinaʻeina atherosclerosis mo tagata nofomau o atunuu ei ai atinaʻe tamaoaiga. I le taimi lava e tasi, o le atherosclerosis e masani ona aʻafia ai totoga taua - o le fatu ma le faiʻai, lea e mafai ona oʻo atu ai i ni faʻalavelave matuia (fatu fatuga, stroke, ischemia limase, ma isi) pe oʻo foi i le oti vave.

Taua tele i atinaʻe atherosclerosis foliga faʻaleagaina o le metabolism o gaʻo, carbohydrates ma gaʻo-protein. O suʻesuʻega e faʻaalia ai e iai le atherosclerosis i totonu o masini, o le aofaʻi o fomaʻi macroeric faʻatasi, copper, manganese, iodine, cobalt faʻaititia. E i ai foi le le lava o vitamini, faʻaitiitia mea faiva oxidative ma suiga e tupu i totonu o fesoʻotaʻiga, glandular ma muscle. E taua foi le i ai o le solia o le faʻatinoina ma le faʻavaeina o le faʻavae o totonu o arteries.

Atherosclerosis E fesootai ma le tele o itu, o le fatu ma lona aafiaga e leʻi maeʻa ona suʻesuʻeina. Faʻatasi ai ma nei mea, o le vaʻaia o le tino o loʻo i ai se vaega taua tele. Ae peitai, o le faʻamaoniga o le faʻamaʻi lava ia e mafai ona faia faatasi ma se faʻasalaga faapitoa o mea leaga na faia i le tino mai fafo: mafatiaga o le mafaufau-lagona (popole), ulaula, inu oona, soona taumafa o meaola manu, faʻaitiitia le gaioiga faaletino, ma isi.

Faailoga o le Atherosclerosis

Atherosclerotic suiga tulaʻi i totoga eseese ma fusi. I lenei tulaga, o faitioga a le tagata maʻi e matua ese lava. O lea, faatasi ai ma le sclerosis o vavalaʻau, o le a le mafai ona i ai i le taimi muamua, o lagona le mautonu, le manatuaina o mafaufauga, faalavelave i le moe, ulu o le tino, le mautonu, maʻi o le moe ma le leotele, moe i le ao ma le le moe i le po, ma le faaitiitia o mafaufau, ma faaletino.

Faʻaleagaina le atherosclerotic i vaʻa o fatugaʻo o loʻo i ai le soliga o galuega a gaʻo, o le mea lea o loʻo taofia ai le gaʻo i totonu o le tino, lea e tau atu ai i le ona o le tagata lava ia.

O se tasi o itu taua o le atinae atherosclerosis o le le atoatoa o le tino. O le maualalo o le gaioiga faaletino a se tagata, o le tele foi lea o le atinaʻe o le atherosclerosis. Afai e taʻitaʻia e se tagata se olaga ola malosi, auai i galuega faaletino poʻo aʻoga faaletino, e tusa lava pe faʻaaogaina le tele o gaʻo manu, o le atinaʻeina o le atherosclerosis e faʻaitiitia.

O le tulaga o le ate e aafia ai foi le fua faatatau o le atinaʻe o le atherosclerosis. O le gaioiga o le ate ma le atherosclerosis, e pei o se tulafono, ua le afaina, lea e mafua ai le faateleina o le cholesterol.

Puipuiga

I togafitiga o le atherosclerosis o lona puipuiga e taua tele: o le musika masani, e fetaui ma tausaga o le tagata maʻi, itupa ma malosi faaletino, o le tau faasaga i le ulaula tapaa ma le gaosia o meaai, faatapulaa le taumafaina o meaola manu, ava malosi. E tatau foi ona faʻaitiitia le faʻaaogaina o gaʻo kulū faigofie, aemaise lava le suka, talu ai ona latou saofagā i le faʻavaeina o toto. Ae ui i lea, o vailaʻau faʻamalosi faʻalavelave e aofia ai le tele o pectin (fualaau faisua, pata, fualaau aina) e tatau ona faʻaaogaina, talu ai latou te saofagā i le faʻasaʻoina o le tele o le cholesterol mai le tino, faʻaitiitia ai le totoina o tui ma toto. Matou te faʻamamafa e tatau ona faʻamaeʻaina le ava malosi ma le ulaula tapaa, lea e faʻamamatia ai vitamini ma fesoasoani foi i le atinaʻeina o le atherosclerotic faagasologa.

Pulea o Meaʻai ma Meaai

I mea puipuiga o le atherosclerosis e tatau foi ona aofia ai le pulea o le mamafa. E taua foi le pulea o le tulaga masani o le nofoa, aua o lenei mea e fesoasoani i le aveeseina o le cholesterol mai le tino. O le faʻatonutonuga o le lipid levels ma le stool i taimi masani e mafai ai ona e faʻaaogaina le suauʻu linseed ma le flax i le avea ma se tasi o auala pito sili ona lelei ma sili ona lelei e teteʻe ai i le atherosclerotic faagasologa.

Manatua! O se tagata gasegase i le atherosclerosis e tatau ona mulimulitaʻi i se meaʻai!

E tatau ona faʻaititia le kalori o meaʻai e ala i le faʻaitiitia o le ala muamua i le afa afa, ma faʻaititia le faʻaaogaina o falaoa ma suka.

O meaai e tatau ona saunia lelei e aunoa ma le masima, pe a manaʻomia, sina salu i le laulau. I le taimi lava e tasi, o le aofaiga atoa o masima e faʻaalu i le aso e le tatau ona sili atu i le 4-5 g Sugar, jam, honey, syrups, suamalie suamalie, isi suamalie, falaoa, kuki, keke, keke, semolina ma araisa suka ua matua faʻamapulaʻa, se fuainumera tele o fualaau faisua ma fualaau 'aina, vine, buckwheat ma oatmeal.

O le meaai e tatau ona taatele i vailaau vine ma salakeke i le gaʻoina o le suauu, kapisi, soya, kukama, tamato, squash, paukini, dill, pasili, seleni. E tatau ona mataʻituina le aofaʻi o vitamini, i se fua faatatau masani ma i totonu o le tino faʻamaonia le metabolism, faʻamalosi puipui o toto toto, puipuia le teuina o le cholesterol io latou puipui. E taua tele le faʻatonutonuina o le faʻaaogaina o vitamini C, vaega B, P ma le PP, E. Seafood e matua manaomia, lea e aofia ai iodine, amino amino taua, vitamini o le vaega B ma isi vaega e tetee i le faʻamalosi. O nei mea e maua ai le suauʻu manogi, lea o loʻo i ai faʻamaʻi ma meaʻai paleni.

Faʻalogo! O togafitiga faʻamaʻi o le atherosclerosis o se faʻafitauli ona o le le lelei o le faapalepaleina o fualaau faʻasaina e tagata matutua, ma le leai o se aoga. O le faʻaaoga lelei o togalaau i le tele o tulaga e sili atu ona aoga.

O le suauu manogi ma sauniuniga mai ai, e lelei togafitiga mo togafitiga mo le togafitiga o le atherosclerosis.

E taua tele le faʻaaogaina o suauʻu vailaʻau faʻasusu

Faʻaeteete! Faʻaaogā faʻatoʻaga faʻamalositisi o suauʻu suauu.

O suauʻu manogi e maua mai i le fale e mafai ona aofia ai ni mea leaga faʻaleagaina, lea e avea ai ma vailaau aoga pe afai e le oona, o se mea leaga tele.

Tuuina atu le mea moni e faapea fuā suauʻu mama o se gaʻo gaʻo, e ui lava i fualaau faisua, e mafai ona faaitiitia le faapalepale o fualaau faasaina, e pei ona uma ona faʻamaonia, ma o loʻo faʻaalia i itu eseese. O le mea lea, e taua le malamalama o le mea e faʻatupeina suauu lili o loo i ai i fatuga uma o fatu o le flax ma sauniuniga o laʻau e sili atu ona faigofie ona faʻafeiloaia e aofia ai fatulalala. O nei fualaau oona e faia ai se avega mamafa i luga o le mea oona, ma, ona o le i ai o isi vaega, ua i ai se aafiaga atoatoa ma lautele ile tino maʻi.

Togafitiga o faʻamaʻi pipisi

Na matou maitauina o le atherosclerosis e masani ona faʻafesoʻotaʻi ma le togafitiga o le ate ma le biliary tract, o le gaioiga o le inisinia, ma le faʻalavelave moe. Pe a filifilia togafitiga, o le a fautuaina e faaaoga, faatasi ai ma suauu lili (ma le tele o taimi e oo lava i le pala), o le sua fou o laulaʻau ma aʻa o le tarelion officinalis. O le faʻafefiloi o le suauu ua faʻafefiloi ma le sua mai le laʻau ma aʻa o le tiliva ma se fuataga tele o le 1: 3 o se vailaau faʻamalosi, o le faʻamalosia ma le le faʻamalosia.

E faʻapefea ona maua le sua o le tifaga? O laʻau ma aʻa o le tiliva ua mulumulu lelei, faʻafefe le vai, ona faʻamaʻaʻaina lelei lea ma pasi atu i se suʻi meaʻai poo se suʻi. O le mea e maua ai le paʻu o le a tuʻi. O le mea na totoe o loʻo faʻafefiloi ma sina vai ma toe tuʻi. O lea ua maua mai ai le sua o suavai i vaega uma e mafai ona suauu eletise o le laau.

E tasi le sipuni sipuni o le suāuʻu paʻu ua faʻafefiloi ma le 3 punetēpu o le sua suamalie fou ma ave 2 taimi i le aso 20-30 minute ao leʻi oʻo i taumafataga.O le oona i totonu o le suasusu e faaosofia ai le puleaina o le vai gaositi, motuga i le intestinal, ma faaosofia ai le manaʻo.

O fuālaʻau paʻu uma ma gaʻo suamalie e avea o se choleretic ma le laxative, lea e fesoasoani i le vave faʻaumatia o le cholesterol mai le manava, ma o le mea lea, o le faʻaitiitia o lona faʻamaualuga i le toto. I le faʻaopopo atu i nei aʻafiaga, o le sua suamalie fou e faʻaleleia ai le toto, faʻateleina le aofai o leukocytes, faʻaleleia le gaioiga o le totoga, fatuga ma fatuga, ma faʻamafiesea ai le le mautonu.

Lua vaiaso talu ona maeʻa le inu o le suamalie, o le toʻatele o tagata gasegase e toe faʻaleleia le manatuaina ma faʻaleleia le faʻatinoga, faʻaitiitia le vaivai ma le leiloloa o faʻafitauli le lelei mai le loto.

Faʻatoʻa Vaʻalo Faʻasili ma Faʻi fefiloi ma le suauu lili e tatau ona faʻaaogaina i le taimi o le tautotogo. Matou te lei matauina ni faʻafitauli mai le tagofia o lenei paluga.

Afai e le mafai ona maua mai le suavai mai le lalaga (mo se faʻataʻitaʻiga, e tusa lava pe masani ai le lagomalie masani o aso uma)! E mafai ona e faʻaaogaina faʻamalositino o laumei ma laumei i le auala lenei: saunia se salati mai laʻau tilati ma le vaitau ma le suauu.

Toto Faʻatau

Taleti le Leau Salad ma le Suauu Paʻu

  • laulaʻau tuʻu le 100 g,
  • suauu suauu 10 g,
  • masima e tofo.

O laʻau masila fou ua fufulu lelei, maeʻa gaʻo, faʻamalie e tofo ma faʻavasegaina i le suauʻu 'ua faʻafefiloi.

Taleti le Leau Saladi ma le Suauu Paʻu ma le Fuga

  • laulaʻau tuʻu le 100 g,
  • suauu suauu 10 g,
  • fuamoa 1 pc.,
  • masima e tofo.

O laʻau masila fou e mulumuluina, teuteuina lelei, suamalie e tofo ai, faʻafefiloi i le suauu suauʻu ma ufiufi i se fatu gaʻo, 'aʻano.

Collection No 1, ma le atherosclerosis ma le toto maualuga

  • Lūlūina o fatu lūlū paʻu 20 g
  • Malu vao mamago 25 g
  • Melissa officinalis herb 25 g
  • Lea ma fua o fualaʻau vao 30 g
  • Celandine vao lapopoa 5 g
  • Laʻau o le aulaʻau officinalis 30 g

2 tbsp. o le sipuni tele o mea faʻapalapala mafolafola ua sasaa i totonu o le 300 ml o le vai kuka ma faʻaosoina i se vevela mo le 1 itula, faʻamaʻaina. Talia i le 3-4 doses i le aso atoa mo le 20-30 minute ao le i faia taumafa atherosclerosis ma le maualuga. O le togafitiga e oʻo mai i le masina, ona suia lea o le aoina.

Aoina o le Nu 2, faʻatasi ma le atherosclerosis ma le le mautonu

  • Lūlūina o fatu lūlū paʻu 20 g
  • Aʻau o le Horsetail 15 g
  • Melilotus officinalis herb 15 g
  • Blackcurrant leaves 20 g
  • Lingonberry lafoaʻi 20 g
  • Tina vao matua e lima-15 g
  • Collopion o le masani masani 10 g
  • Fatu o fatu oat 30 g

Faʻatau pei o le fua muamua. Faaaoga le 2 tbsp. punetipi 3-4 taimi i le aso 30 minute aʻo le i ai taumafa atherosclerosis ma mea iloga tigā, maualuga le maualuga. O le togafitiga e oʻo atu i le 3 vaiaso, ona suia lea o le aoina.

Aoina Nu. 3, faʻatasi ai ma le atherosclerosis, le mautonu ma le maualuga o le maualuga

  • Lūlūina o fatu lūlū paʻu 20 g
  • O aʻa o le dandelion officinalis 20 g
  • Malu vao mamago 20 g
  • Melilotus officinalis herb 15 g
  • Lea o vao vao 20 g
  • Calendula officinalis fugalaau 20 g

2 tbsp. 300 ml o vai inu ua sasaa atu i totonu o le sipuni tele o le aoina o le seleselega, mausali mo le 1 itula, faamamaina. Talia i le aso atoa i 3-4 doses 30 minute aʻo leʻi 'ai ma le atherosclerosis ma le siʻosiʻomaga, maualuga le maualuga. O le togafitiga e oʻo mai i le masina, ona suia lea o le aoina.

Aoina o le Nu 4, faʻavae i luga o le tagata e teu ai le pulu, o le mauga mauga ma le fatulala

  • Lūlūina o fatu lūlū paʻu 20 g
  • Chamomile fugalaau togafitiga 20 g
  • Calendula officinalis fugalaau 20 g
  • Fennel fatu 10 g
  • Highlander's Grass 30 g
  • Lingonberry lafoaʻi 20 g
  • Fatu o le oats e luluina 20 g
  • Fualaau suamalie 30 g

Sauniuniga ma le faʻaaogaina, pei o le fua muamua.

Aoina Aofaʻi 5, ma le vaivai, faʻalavelave moe, neurosis

  • Lūlūina o fatu lūlū paʻu 20 g
  • Laʻau puaa fugalaau 20 g
  • Laʻau o le aulaʻau officinalis 15 g
  • Mushroom grass sushi 20 g
  • Chamomile fugalaau togafitiga 20 g
  • Schisandra chinensis lafoaʻi 5 g
  • Laʻau paʻu mafiafia 20 g

1 tbsp.sasaa le sipuni o le aoina ma se ipu vai inu, tumau 30 minute, faamama. Inu le afa afa i le aso ma le atherosclerosis ma le vaivai, faʻalavelave moe, neurosis. O le togafitiga e oʻo atu i le 3 vaiaso, ona suia lea o le aoina.

  • Lūlūina o fatu lūlū paʻu 20 g
  • Tusi mata e tolu laumei 10 g
  • Calendula officinalis fugalaau 20 g
  • Chamomile fugalaau fomaʻi 15 g
  • Rhizomes o wheatgrass e fetolofi 30 g
  • Lingonberry lafoaʻi 20 g
  • Pepa o le Peppermint 10 g
  • Fatu o le oats e luluina 20 g

Sauniuniga ma le faʻaaogaina, pei o le fua muamua.

  • Lūlūina o fatu lūlū paʻu 20 g
  • Melilotus officinalis herb 10 g
  • Laʻau faʻauluʻu lavalava 15 g
  • Laʻu moli fugalaau 20 g
  • Mushroom grass sushi 20 g
  • Celandine grass 10 g
  • Fatu o fatu oat 30 g

1 tbsp. sasaa le sipuni o le aoina ma se ipu vai inu, tumau 30 minute, faamama. Inu le afa afa i le aso ma le atherosclerosis ma le vaivai, faʻalavelave moe, neurosis. O le togafitiga e oʻo atu i le 3 vaiaso, ona suia lea o le aoina.

Aoina Nuʻu 8, faʻatasi ai ma maʻi fatu fatu ma fatuga maualuga

  • Lūlūina o fatu lūlū paʻu 20 g
  • Laʻau ma fua o fualaʻau vao 20 g
  • Buds of birch hanging 20 g
  • Chamomile fugalaau togafitiga 20 g
  • Laʻau puaa fugalaau 20 g
  • Paʻu o le taimamoni 30 g
  • Prickly Hawthorn fugalaau 15 g

2 tbsp. sipuni o otaota e sasaa atu le 300 ml o le vai inu ma tumau i se vevela mo le 1 h, faamama. Ave i le 3-4 doses 20 minute aʻo leʻi 'aʻai faʻatasi ai ma le atherosclerosis ma le matelaina o le fatu, fatu maualuga.

O le togafitiga e 3-4 vaiaso, ona suia lea o le aoina.

Aoina Nu. 9, faʻatasi ai ma le vevela ma le colitis

  • Lūlūina o fatu lūlū paʻu 20 g
  • Fua o fatu 10 g
  • Caraway Seeds 10 g
  • Laʻau ma fua o fualaʻau vao 20 g
  • Horsetail grass 20 g
  • O aʻa o le dandelion officinalis 20 g

Faʻatau pei o le fua muamua. Ave le tolu kuata 3-4 taimi i le aso i le va o taumafataga ma le atherosclerosis, flatulence, colitis.

Collection No 10, faatasi ai ma le hypovitaminosis

  • Lūlūina o fatu lūlū paʻu 20 g
  • Lea o se laʻau tele 20 g
  • Tusi mata e tolu laumei 10 g
  • Fualaau o Rowan 30 g
  • Lea ma fualaau o le lanu masani 30 g
  • Paʻu o le taimamoni 30 g
  • O le pipiʻi birch lafoaʻi 20 g
  • Calendula officinalis fugalaau 20 g

2 tbsp. sipuni o otaota e sasaa atu le 300 ml o vai inu, tumau le 1 h, faamama. Ave 2 tbsp. punetipi 3-4 taimi i le aso 30 minute aʻo leʻi 'aʻai ma le atherosclerosis ma le hypovitaminosis.

O le togafitiga e 3-4 vaiaso, ona suia lea o le aoina.

Collection No 11, faatasi ai ma le faʻaitiitia o le puipuiga

  • Lūlūina o fatu lūlū paʻu 20 g
  • Chamomile fugalaau togafitiga 30 g
  • Celandine grass 10 g
  • Fatu o fatu oat 30 g
  • Laʻau paʻu mafiafia 20 g
  • Lea o se laʻau tele 20 g
  • Highlander's Grass 20 g
  • Laau legalio lavalava 20 g

Faʻatau pei o le fua muamua. Ave 2 tbsp. punetipi 3-4 taimi i le aso ma le atherosclerosis ma le faʻaitiitia o le puipuiga.

O le togafitiga e oʻo mai i le masina, ona suia lea o le aoina.

  • Lūlūina o fatu lūlū paʻu 20 g
  • Chamomile fugalaau fomaʻi 15 g
  • Celandine vao e tele 20 g
  • Laʻau mamago masamu 15 g
  • Astragalus mutia lauusiusi ulu 20 f
  • Laʻau faʻauluʻu lavalava 15 g
  • Lea o se paga tele 25 g
  • Lingonberry lafoaʻi 20 g

2 tbsp. sipuni o otaota e sasaa atu le 300 ml o vai inu, tumau le 1 h, faamama. Ave 2 tbsp. punetipi 3-4 taimi i le aso 30 minute aʻo leʻi 'aʻai ma le atherosclerosis ma le faʻaitiitia o le puipuiga.

Aoina o le Nu 13, faatasi ai ma le faaleagaina o vaʻa o le faiʻai

Faʻatasi ma le atherosclerosis ma le faʻaleagaina tele o vaʻa o le faiʻai ma uiga o le vevela, fatufatuga o le fatu, ua fautuaina se faasologa o mea e aoina ai:

  • Lauina o fatu o le fatu 20 g
  • Laau siaki e 10 g
  • Buds of birch e tautau 5 g
  • O le pipiʻii le birch e 10 f
  • Paina paʻepaʻe 10 g
  • Melilotus officinalis herb 10 g
  • O fua o le paʻu lautele 10 g
  • Fualaau suamalie 20 g
  • Origanum masani 20 g
  • Coltsfoot lafoaʻi 20 g
  • Lea o se laʻau tele 20 g
  • Vaitafe o le Horsetail 30 g
  • Sage le 30 g
  • Malu vao mama 30 g
  • Lauga mataitusi muamua 30 g
  • Faʻatau masani 10 g
  • Lafuga o sandworm 10 g

1 tbsp. sipuni o le paluga faʻafefeteina i le 500 ml o le vai inu, faʻapipiʻi mo le 30 minute i se nofoaga mafanafana ma tapunia le tapuni, faamama. Ave le afa o le ipu 3 taimi i le aso mo le 1-15 minute aʻo leʻi 'aʻai.O le togafitiga e le itiiti ifo i le masina, ona suia lea o le aoina.

Soifua Maloloina o Flax ma Cholesterol

Flax o se laau tulaga ese i le natura. E faʻaaogaina mo faʻamaʻi fatu cardiovascular, atherosclerosis, faʻalavelave o le vaega o meaʻai. O lenei laau e faʻaaoga uma i vailaʻau faʻasoifua maloloina ma i vailaʻau mo togafitiga, e faʻatatau i vaega o vailaʻau.

O fatu laau e aofia ai le maualuga o le gaosiga o gaʻo eletise polyunsaturated. Omega 3 (60%)Omega 6 (20%)Omega 9 (10%). O le mea muamua, pe a oʻo i totonu o le tino o le tagata, faʻaitiitia le toto cholesterol, triglycerides, lagolago le gasegase, e faʻaleleia le gaosia o hormones. E fesoasoani lenei mea e puipuia ai pupuni toto, faʻapea foʻi faʻamaʻi o le cardiovascular system. Ma o le Omega 6 ei ai lona aafiaga lelei i luga o vaʻa o le faiʻai, ma e aoga tele mo tagata ei ai maʻi faʻapitoa.

O fatu laau e aofia ai le tele o vitamini ma minerale: A, B1, B2, B6, E, C faapea foi ma le potassium, magnesium, zinc ma se vaega itiiti o lignans. O nei mea uma e afaina ai le toto, faʻaitiitia, faʻaitiitia le cholesterol ma faʻavavevave le metabolism.

O le meatotino o le suauu ua faʻafefiloi o se mea puipuia mai faʻamaʻi. O tagata e maua i le cardiovascular pathologies ua fautuaina ina ia aofia ai le suauu fefiloi i a latou meaʻai. O fomaʻi fautuaina e faaopoopo atu i meaai, e faʻamaonia ai le maualuga o le cholesterol leaga.

E faʻapefea ona ave le suauʻu lili i lalo ifo o le cholesterol

O le suauu manogi e fautuaina mo le maualuga o le cholesterol e faatolu i le aso: taeao, 'aiga o le aoauli ma le afiafi. Ua onā aʻo leʻi 'aʻai mo togafitiga faafomaʻi, ae le mafai e tagata uma ona ave i luga o se manava gaogao, o lea e mafai ai ona faʻatapulaaina oe lava i se taimi e lua taimi.

O le suauu manogi e le tatau ona oona, o lona uiga o le suauʻu ua uma ona paʻu. E i ai se lanu samasama po o le lanu vavae. E le tatau foi ona soona le manogi. O nisi tagata gasegase e filifili e togafitia suauu suauʻu.

Aʻoga e mulimuli tolu vaiaso, faatasi ai ma se vaeluaga o le lua vaiaso, mulimuli ane e mafai ona inu le suauu pe a uma le ono masina. E le fautuaina e ave faʻamaʻi ma meaʻai. O le suauu manogi e le fiafia i le maualuga o le vevela, ona o lea mea e le mafai ona faaopoopo pe ave i se mea vevela.

I le avea ai o se mea faʻapipiʻi Mo faʻamaʻi, e fautuaina e faʻatumu i salakeke tasi pe lua punetini, e mafai ona faʻafefiloi ma le kirimigi poʻo le mayonnaise e saunia ai le saumalie, pe mafai ona e faʻapipiʻi i le falaoa po o le sipisi i gaʻo, faʻafefiloi ma isi suauu o ituaiga gaʻo.

E faʻaaogaina le suauʻu manogi ma le atherosclerosisia maualalo le cholesterol, ma faʻaleleia tulaga o le vaʻalele toto. E inu tolu foʻi i le aso 40 minute ao leʻi 'aʻai.

E faʻapefea ona ave fatu lino mo le cholesterol

O fua laʻau e fesoasoani e toe maua ai paleni lipid. E i ai auala eseese e faʻaaoga ai, ae o le mea aupito sili ona lelei o le ave lea o fatu mama. O fatu lili mama e aofia ai le sili ona telē o vitamini e manaʻomia e le tino, faʻapea foʻi ma le manava. O se tasi oi latou o le estrogen o le hormone. E mafai foi ona e tipi fatu i se kofe kofe, ma inu faalua i le aso mo se sipuni sipuni.

E mafai ona e ave le mumu e aunoa ma le tapeina. E faʻaaogaina foʻi e avea o se meaʻai i le salati po o le paluga. O lenei vasega e aofia ai le tolu vaiaso.

Mai fatu laulamu foi faia teuteulea ua saunia faigofie. I totonu o se pesini faʻaopoopo 3-4 sipuni tele o fatu lūlū, sasaa vai inu, ufiufi, afifi ma tuu e faamafanafana. Ona inu ai lea o le fagu fuʻu tasi pe lua punetini. O le meafaigaluega e fesoasoani e faʻaitiitia le cholesterol toto.

Faʻatele faʻafesoʻotaʻi le suauʻu ma le faʻaaogaina o fatu i le taimi lava e tasi. O fatu lūlū paʻu, pe tusa ma le lua punetini, e faʻafefeteina i le lefiti ma le inu ao lei momoe. I lenei tulaga, latou te inuina suauu i le taeao ma i le aoauli, ma i le afiafi - kefir ma fatulala.

Afai e te ave fuālaʻau poʻo le suauʻu i taimi masani, o le a fesoasoani i le puipuia o faʻamaʻi pipisi o le cardiovascular, faʻaitiitia le toto maualuga mo le maualuga, totola cholesterol toto, puipuia le amataina o le coma i le maʻisuka ituaiga 2, ma faʻaititia ai foi le lamatiaga o le atiaʻe o le kanesa.

Filifilia se suauu lelei

O le suauu manogi o se mea e sili ona lelei, aua e vevela vave ma e le fiafia i le la. E leai se aoga e faatau ai i supermarkets, aua o tulaga e teu ai e masani ona le faʻaaloalo iina.Ina ia mafai ai ona suauu le suauu e fesoasoani ai i le cholesterol, e sili atu ona lelei le faatau i se fale talavai.

O le suauu e naʻo totonu o fagu malulu, e tuʻuina i luga ole la. Aʻo leʻi faʻatau, e tatau ona e siaki aso e muta ai, ona e mafai ona teuina le suauu mo le silia ma le 6 masina. Afai o le afifiina e faailoa mai ai e mafai ona teuina le oloa mo le umi atu i le ono masina, ona faaopoopoina lea o faʻasao ma o lenei suauʻu e le talafeagai mo togafitiga. I luga o le afifi e tatau ona e faitauina ma le faaeteete le tuufaatasiga ma ia mautinoa o le suauu e aofia ai na o fatu laau, e aunoa ma ni meaʻai faaopoopo po o ni tagata tausi.

Faatasi ai ma le fesoasoani a le suauʻu ua faʻafefiloi, e mafai ona togafitia faʻamaʻi o le cardiovascular system. O loʻo faʻaaogaina e fai ma sui faʻamalosia lautele mo le tino. O se fagu suauʻu tatala e teuina i le pusaaisa mo le silia ma le lua masina. E tasi le fagu e lava mo se togafitiga e faʻaititia ai le cholesterol.

Paʻu falaoamata

E maua mai le fugalaau mai fatu laulaʻau. E faia pe a maeʻa le faʻaaogaina o le suauʻu mai mea e leai ni meaola. O falaoamata paluga e tele le tele o fualaau fualaau, ae o le mea e leaga ai e leai sona aʻafiaga i le maualuga o le cholesterol.

O le eletise o loʻo faʻatau atu i matagaluega o mea taumafa faʻainisinia, o lona uiga o se auala lelei tele mo le faʻaitiitia o le mamafa. I le taumafataga o mea taumafa, o meaʻai e saunia mai le falaoamata o le flax, o le falaoa ua tao, taofi pani, fagu, faia yogurt, pe na o le fufuluina o sina falaoamata i luga o se ipu.

Se teuteuga o fatu

Flaxseed decoction o se tasi lea o fua masani sili ona taatele e togafitia ai le toto maualuga o le cholesterol. O le mea sili ona lelei o lenei mea faigaluega o loʻo i ai le maualuga maualuga, aʻo le leai o se faʻalavelave faʻaaogaina. O se teuteuga o le fatu o le lili ua lava lona malosi, lea e lelei mo faʻamaʻi o le gastrointestinal tract.

E tele ni fua mo le faia o teuteuga o fatu lili. Aua muamua fua oe manaʻomia fufulu fatu mama, e tusa ma le 8 sipuni, se lita o vai inu. O fatu e tatau ona tuʻuina i totonu o se fagu telē, pe sili atu foi i se fagu, sasaa vai inu ma tuu e faʻafesoʻotaʻi mo le 5 itula. A maeʻa le oloa e tatau ona fufulu, o le a tumau fatu i le pito i lalo. E tatau ona e inuina le fagu oona i le afa lua ile lua i le tolu taimi i le aso, mo se togafitiga mo 2-3 vaiaso. Ina ia aloese mai lagona le lelei aʻo e inu, e mafai ona e faʻaopopoina sina sua o le suamalie.

Aua fua lona lua o le a e manaʻomia ni teaseti se lua o fatu ma 300 ml o vai. Tuu fatu i totonu o se fagu, faʻaopopo le vai, faʻapipiʻi mo le 10 minute, faʻavave le lulu, e vavae ese le pulou. A maeʻa le vaifofo e tatau ona e faʻalavelave.

E mafai foi ona e ave se sipuni atoa o fatu ma lua ipu vai. A maeʻa ona faʻatumu fatu i le vai, e tatau ona susunuina ma vela, lulu i taimi uma. A maeʻa ona fufulu ma faʻafefete le susu ile tolu sipuni sau tolu i le aso.

Le isi fua e aofia ai le sipuniti o fatu, lua ipu vai. Liligi le fuʻu i totonu o se fagu ma le vai malulu, aumai i se vevela. Ua maeʻa le faʻalelei o le oloa. Inu le lauti o le flax i le afa afa i le aso, e mafai ona e faaopoopo le lemoni poo le mint.

Linen kissel

Mo lenei fua, e te manaʻomia le falaoamata suauu. 4 leotele punetini o le falaoamata ua solo i se lita o vai malulu. Kissel ua aumaia i se faʻala. Mo le tofo, manogi, foliga matagofie, e mafai ona e faaopoopo jam, anise, onamon, lemoni poʻo le meli i le pito. Fuʻu suamalie o le laʻau 3-4 taimi i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga. E le gata i lea, o le a sili ona aoga mo tamaiti.

Laʻau Paʻu Malu

O se vaifofo lelei mo le inupia o le tino, lea e fesoasoani i le faʻaitiitia vave o toxins, aʻo aveesea le cholesterol. Latou te faʻaaogaina foi le falaoamata o le fala, i le mulimuli ai i se taimi faatulagaina. I le vaiaso muamua mo le kukaina, ave se sipuni se tasi ole falaoamata ma se ipu o kulimi kirimoli, e mafai ona e faʻafefe. E tatau ona faʻafefiloi, e mafai ona e faaopoopoina le pi poʻa poo le apu. E tatau ona ave mo le 'aiga o le taeao. O lenei meafaigaluega o le a le gata ina maualalo ai le cholesterol toto, ae o le a mulimuli foi i le puipuiga o le faʻamalosia o faʻamaʻi.

Laʻau manogi ma susu

O le vaomago e aofia ai le tele o boron, chromium, potassium, magnesium, iodine, zinc, seleni, vitamini F, B, K, E, D, A, lea e masani ona leai se tino o le tino. Ona o le tele o vitamini, o le vaovao o le susu, faatasi ai ma le isi sui sola maloloina, ua faʻaaogaina e faʻaleleia ai le togafiti o togafitiga, ma faʻateleina ai le aʻafiaga o le faʻaitiitia o le cholesterol.

Ina ia saunia le vaifofo, ave ni lua sipuni se lua o le suauu mama, sua susu susu, tolu sipuni tele o le suauu mama. O le susu o le vao ma fatu e tuu i totonu o se mea e fai ai le kofe e ula ma fefiloi. Laʻau faʻafefiloi ma le suauʻu, ona tuu lea i le pusaaisa mo le itula. E tatau ona e faʻafefiloi i se sipuni i le taeao pe a maeʻa se taumafataga mo vaiaso e tolu.

Faʻailoga taua

O fatu toto e lelei i le faʻaitiitia o le cholesterol toto. O se tasi lenei o togafitiga aupito sili ona aoga mo le atherosclerosis, ae e iai foʻi ni mea e maua ai le lelei ma le afaina. Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona e manatua pea e le mafai ona e maua ni tupe mai fatu laulaʻau i:

  • oncology,
  • gallstone faamaʻi
  • allergies
  • malosi.

E le faatagaina le pala. ao maitaga poʻo le fafaga. O le pine e masani ona mafua ai le pipili, manava manava, ma i le maʻitaga maʻitaga, o le a mafua ai ona faateleina le leo o le uterine. Afai e misia lenei mea, e mafai ona tupu se faʻanoanoa po o le fanau mai vave. O fagu kulupu o le fatu e mafua ai le pipisi, o le mea lea e le fautuaina ai fualaau mai le muka i tagata e faʻalavelave i le tui. Ina ia ave teuteu o le muka, e sili atu ona inu i le taimi e tasi le tele o vai mo le togafitiga atoa e maualalo ai le cholesterol.

O le pala o le a fesoasoani e faʻaitiitia le cholesterol toto i metotia a tagata. O ana oloa, lea e aofia ai le tele o meaʻai gaʻo omega, e mafai ona vevela lelei le toto.

O fuālaʻau manogi e faʻaaogaina mo le tuʻuina atu o triglycerides

I le togafitiga o le hyperlipidemia, o le suāuʻu popo e ave 30 minute aʻo leʻi faia se taumafataga:

  • i le 3 aso muamua - 1 tsp. 3 taimi i le aso
  • i le aso 4 ma le 5 - 1 tsp. 4 ma le 5 taimi i le aso, i le faasologa
  • ma le isi, o le fualaau e tatau ona faasolosolo malie atu i le 1 tbsp. l 5 taimi i le aso
  • Taimi aʻoga -35-60 aso.

Afai o le tagata gasegase e iai se talaʻaga o le dyskinesia o le biliary, o le pancreatite tumau poʻo le cholecystitis, o le suauʻu manogi e fautuaina e tatau ona faʻaaogaina na o meaai!

O fuamoa o fualaʻau e mafai ona faʻavasegaina i le suauʻu manogi, e ui i lea, e le mafai ona fafaga meaai pe faaopoopo i le vevela fufulu ipu. I soo se tulaga, e tatau ona matauina le fua. Pe a faʻapipiʻi se taumafataga o le cholesterol i aso uma e tatau ona tausisia ia ituaiga mea.

O le toʻatele e fenumiaʻi pe aisea, faatasi ai ma se taumafataga o le anti-cholesterol, ua faatonuina ai e le fomaʻi le faʻaaogaina o masini masiʻi masani, margarines po o meaʻai susu. E faigofie ona faamalamalama lenei mea. O loʻo aofia ai le phytosterols ma le phytostanols - o vailaʻau e faʻalavelaveina ai le faʻaaogaina o le tele o le cholesterol i le inumaga. E taua foi le matauina o tagata o meaʻai i aso nei e taulaʻi i le manaʻoga mo le tausisia lelei o le mea e tatau ai ma le tele o taumafa masani i totonu o falemaʻi ma le maualuga o le cholesterol.

Manatua! E mafai ona teuina se fagu suauu ua faʻafefiloi i luga o le puipui o le pusaaisa poo totonu o se kapuni lauulu.

A o leʻi faʻatau, e tatau ona e gauai atu i le taimi e gaosia ai, lelei, e le sili atu ma le 2 masina e tatau ona pasia mai le aso e gaosia ai. A uma ona tatala le fagu, aua nei galo e faasee le pulou. O mea o loʻo i totonu o se fagu matala e tatau ona vave faʻaaogāina, aua o le suauʻu 'eseʻese e ese mai isi i lona maualuga maualuga o le faʻasologa.

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o sea lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O le 'aiina o le suauu i luga o pusa e le gata ina faigofie, ae sili atu ona lelei, talu ai o le gelatin o loʻo ufiufi se manogi manaia ma le le fiafia mulimuli ane. O ia pusa e fautuaina mo le faʻaoga faalua i le aso mo le tasi poʻo le lua masina.O le faʻatulagaga o fua e faʻatatau i le maualuga o capsules ma le suauʻu 'ua faʻafefiloi: 300 mg - 4 pcs., 700 mg - 2 pcs., Poʻo 1350 mg - 1 capsule. A maeʻa le vasega, e tatau ona e malolo mo le 30-60 aso, lea e fautuaina ai e ave faʻatasi le lipid-lowering agent e faʻavae i luga o le kālani, faapea foi ma le suauu mata ma le chitosan.

Ma i le faaiuga, e tatau ona toe manatuaina o le suauʻu ua faʻafefiloi e le o se panacea mo le faʻasaʻoina o le cholesterol. E taua le aoga, ae naʻo le faʻaaogaina o se meafaigaluega faʻalapotopotoga i le puipuia, togafitiga ma le puipuia o le atherosclerosis o toto toto ma pathoces cardiovascular, lea e tatau ona aofia ai i le lavelave o meaʻai, faʻamalositino ma togafitiga.

O le a se mea e sili mo le totoina o le toto

O fualaau faʻamaʻi i vailaau faʻasaina e malamalama lelei i lona vave faʻatonutonu. O le toto matautia o le mafuaʻaga lea o faʻamaʻi e pei o le thrombosis, thrombophlebitis, veinsose veins, faʻalavelave fatu, stroke. Ina ia puipuia lo latou atinaʻeina, e tatau ona e iloa le mea e sili atu le toto. I aso nei, e tele auala e iloa ai:

  • sauniuniga faafomai
  • fomaʻi faʻasolopito
  • meaʻai ma inu meainu,
  • soifua maloloina.

Fomaʻi

O vailaau eseese ua atiae e faaitiitia ai le totoina o le toto. O vailaau nei o le antiplatelet ma meaola faʻamalosi. O le muamua na faʻaitiʻitia le palatini, faʻasaʻo le faʻavaeina o ni paʻu toto, e aofia ai Ticlopidine ma Aspirin. Anticoagulants galue e faʻavaivai i luga o le faʻavae toto, e aofia ai Warfarin ma Heparin.

  1. Aspirin, po o le acetylsalicylic acid. O le sili lea ona taʻutaʻua ma masani ai le toto e sili ona taatele lea e puipuia ai pupuni toto. E i ai ona faʻalavelave ma aʻafiaga itu, o lea e le fetaui mo tagata uma.
  2. Chimes. Tofia ma le le atoatoa o le tino, le gasegase o le microcirculation ma le toto i totonu o vaʻa o le faiʻai, ma le gaʻo.
  3. Phenylin. E taofia le tafe o le platelet. O le gaoioiga e amata i le 8-10 itula pe a maeʻa le pulega ma tumau mo le 30 itula. O le vailaau faʻasaina e tele aʻafiaga itu ma faʻalavelave.
  4. Cardiomagnyl. O se vailaʻau faʻamaʻi faʻamalosi. Used to prevent thrombosis.
  5. Aspeckard. O fualaau faasaina ei ai lona aafiaga umi, ua fuafuaina e puipuia ai le thrombosis.
  6. Aescusan. Tofi ma veins varicose. E faʻamaonia ai le faʻaleagaina o le toto, faʻaitiitia ai le gasegase lautele, faʻasaʻo le fulafula ma le tiga, ma faʻaumatia le mamafa i pito i lalo.
  7. Thromboass. E faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le toto, e taofia ai le fausia o pupuni e ala i le faʻaitiitia o le faʻaogaina o mea e mafua ai le toto.
  8. Gingo Biloba. E faʻaleleia ai le toto, faʻaitiitia le gaioiga o le platelet, faʻaitiitia le toto, ma puipuia ai le toto.

E pei ona mafai ona e vaʻai, i le taimi nei e tele vailaʻau, sei vagana ai aspirin. E tatau ona manatuaina pea lava pea o le tagofia o vailaau e tatau ona naʻo lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

Chestnut tincture

Liligi vodka (0.5 l) o fualaau tetele o le chestnut ma faʻaauau mo le lua vaiaso, faʻafuaseʻi luluina. Faaaoga masini kuka tioata. Aʻo sauni le seti, faʻalavelave. Faaaoga le 30 lālā i le masina i le aso. Teu i se mea pogisa ina neʻi oʻo mai le la.

I le faaopoopo atu i na lisi, e taua le matauina o togafitiga faʻapitoa e pei o le suāuʻu iʻa, aʻa aʻa, angelica, Kalanchoe, vao vao, paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe, lau fugalaau.

Mea taumafa e taua tele i le faʻaititia o le toto coagulation. Muamua lava, e tatau ona e iloa po o fea o oloa e faʻamalamalamaina, ma faʻatapulaaina a latou taumafa. E aofia ai mea nei:

  • soʻo se meaʻai o meaola, e ese mai i le susu, i totonu o ia oloa o loʻo i ai le tele o le cholesterol ma mea aoga e fesoasoani i le aveesea o vai mai le tino,
  • ulaula meaʻai ma meaʻai falai, aemaise lava i se mea e sili ona lanu enaena,
  • polotini meaai
  • carbohydrates, aemaise lava suka (suamalie, keke, keke, falaoa fou, pateta),
  • ava malosi, carbonated ma sugary inu.

Ina ia vevela le toto, e fautuaina e 'ai le tele o meaʻai nei:

  • soo se fua fou: cherries, viburnum, cherries, red currants, sea buckthorn, fugalaau, vine, prunes, vine, blueberries,
  • fualaau aina: lemoni, fig, oranran, rimoni, fualaau aina,
  • suauu ma le suauu olive,
  • sunflower fatu
  • almonds, alalaupapa,
  • riki, kata,
  • fualaau faisua: kukama, broccoli, tamato (suamalie fou toto), kāloti, zucini, kapisi, suamalie Bulgaria pepa (sili ona mumu), eggplant, celery, beets,
  • fatu fatu fatu saito,
  • aʻa faʻamau
  • mea taumafa e maua i le magnesium, mo se faataitaiga, o le oatmeal porridge.

E pei ona fautuaina e punatini:

  • sami
  • moa ma moa fuamoa,
  • oloa susu - yogurt, kefir,
  • meaʻai taumafa - tolotolo, moa (leai se gaʻo ma le paʻu).

Toto toto i le taimi o maitaga

O le toto i le taimi o le maitaga e taua tele. I lenei vaitau, toetoe lava o tamaitai uma, o le toto e foliga mai. E ui lava e manatu lenei mea o se tulaga o le tino ma e toe faʻaleleia pe a uma ona fanau, e le tatau i le tasi ona alu ese mai le tulaga e le o faʻamoemoeina, talu ai o veins varicose, toto o le toto, matelaina o le okesene o le fetal, ma le faʻailogaina e mafai. O a togafitiga e mafai ona faia i le taimi o le maitaga e faʻaitiitia ai le totoina o le toto, e tatau i le fomai ona taʻu mai.

E le faatagaina le inuina o vailaau i le taimi o le gaioiga, o lona uiga o vailaau masani ma le aofia ai o ia oloa i le taumafataga o le a sau e laveai:

  • fualaau aina: rimoni, pineapple, apricots ua mamago, fualaau suamalie,
  • vine: plum, strawberries, viburnum, cranberries, sea buckthorn, fugalaau, currants curis,
  • fualaau faisua: zucchini, tamato, eggplant, aniani, beets, garlic,
  • mea manogi: kulumu, totoa, paprika, onamamoni, thyme, oregano, turmeric, curry,
  • koko ma sukalati
  • fusi, olive suauu,
  • mint
  • pulupulu, paʻu, palach sap.

Afai e le lava meaai ma togafitiga masani, e mafai e le fomaʻi ona faʻamaonia fualaau e pei ole Thrombo ACC, Phlebodia, Curantil, Cardiomagnyl.

Faaiuga

Mo le faʻaitiitia o le toto toto ma faʻaitiitia ai le visacous, e manaʻomia se seti o fuataga. Faafetai i le tele o fualaau a tagata ma le tele o laʻau mimiti toto, e tofu le tagata ma le avanoa e filifili ai le filifiliga sili. O le mea autu e le o le mafaufau ia te oe lava. O a fualaau faasaina e talafeagai i tulaga taitasi, na o le fomaʻi e mafai ona fuafua.

Aotelega o Recipes Manuia

O faʻamalologa o le suauʻu manogi o le a faateleina pe a 'aina i meaai maloloina e maua i vitamini ma fiber. O le a faʻatamaoaigaina ai le tofo o soʻo se salati, sauga e faavae i luga e talafeagai mo vasega lona lua, o pastry dietary o le a suitulaga i falaoa, ma teuteuga ma totogifuapauina e faʻatasi ma isi vailaʻau faʻamalositino o le a faʻaleleia ai le faʻamalologa. E le talafeagai mo togafitiga vevela ona o le maualalo o le vevela. E faaopoopo atu i fatulaʻau nai lo le kulimi, i mea vevela ua saunia.

O le salati pito sili ona lauiloa o le laumei laʻau faʻatasi ma le suauʻu ua faʻafefiloi. O vaega o le fua e faʻapipiʻi le tasi i le isi ma faʻaleleia le galuega o le biliary tract, e aʻafia ai le faʻamalosia o puipui o toto toto, maualalo le cholesterol. O se salatuga "tautotogo" ua saunia i le taimi lava e aliali mai ai le au muamua. 100 gr. fou suamalie ma faʻamamago, laʻau tipi lelei o le laau ua faʻataunuʻu ma le 10 g. fufuluina o suauu, faʻavasegaina ma sina masima e tofo ai. I le isi itu, ia faaopoopo se fuamoa moa ua uma ona vevela i le salatisi, ma faapipii i luga o se sala tupe lelei.

O le faʻafefiloi o le kulimi suamalie ma le suauʻu faʻasusu i le fua faʻatatau o le 3: 1 e 20 minute aʻo leʻi 'aʻai, tolu taimi i le aso. O le meafaigaluega e faaosofia ai le aveesea o le cholesterol mai le tino, faʻateleina ai le lumenia o toto toto, faʻamalosia ai le gaioiga ma le gaʻo.

E le faʻasalaina le faʻamalosia mo le faʻaaogaina umi ma mafai ona avea ma tagata masani i le taeao o le taeao o le taeao.Ina ia mafai ona feteʻenaʻi ma puipuia le atherosclerosis, e mafai ona onā ile tino mama mo 1 teaspini i le taeao ma le afiafi, faʻatasi ma isi fuālaʻau fuālaʻau.

O le faʻaleleia o le suauu fefiloi, falaoamata, fatu mo le atherosclerosis o pito i tua, o mea o le faiʻai, neck, aorta, fatu, ma soʻo se vailaau e manaomia ai se feutagaiga ma se fomaʻi. O fuālaʻau e mafai ona mafua ai faʻamaʻi maʻi. I tagata ei ai le gaʻo o le gaioiga o le galuega, e faigofie i le manava, o loʻo i ai faʻamaoniga mo le faʻaaogaina o le oloa, e tatau ona faʻaaoga ma le faʻaeteete. I le tulaga o le mauaina o le oloa, e tatau ona lelei le pulea o le soifua manuia. O le umi o le aʻoga, faʻasalaga ma le manaʻomia mo le ulufale atu e fuafuaina e le fomaʻi e faavae i le talaʻaga o suʻesuʻega.

E tusa ai ma le tele o tagata fai meaʻai, o le suauʻu manogi mo le atherosclerosis o se vailaʻau faʻaaoga ma e faigofie ona mafai ona maua e maua ai se togafitiga faʻapitoa. Mo le togafitia o togafitiga o le cardiovascular system ma faʻamaonia le faʻasaina o le lipid metabolism, o le faʻaaogaina o le Omega-3 ma le Omega-6 e manaʻomia, o lenei vailaʻau e mauoa i lenei oloa e le mafai ona faʻaaogaina.

I le faaopoopo atu i ai, o le mea o loʻo i totonu o le meaola o loʻo aofia ai le tele o vitamini A, E, F, faapea foʻi ma gaʻo gaʻo faʻamalolo. O le tuufaatasiga e faʻaalia e ala i le i ai o le fatu-alpha-linolenic complex, o le suauu fatty acid, oleic acid ma isi vaega taua.

Ina ia puipuia maʻi o le cardiovascular ma faʻalavelave faʻafuaseʻi o le fatu, e fautuaina e faʻaaoga pea le suauu suauu. E le gata i lea, o lenei meafaigaluega e togafitia ai le maualuga o le toto, polyneuropathy o le maʻisuka, faaleleia atili le tulaga o pala o le pulmonia i le i ai o le fomaʻi matala po o le gasegase faʻamalosi.

Mo le gaosiga o le oloa gaioiga faale-natura, faʻaaogaina fatu o le flax muamua. O nei vaega o loʻo togafitia lelei ai le solia o le lipeta metabolism, o le atherosclerotic o vaʻa toto, faʻapea foʻi ma pathological oncology.

Afai e masani ona e faʻaaogaina le suauu fualaʻau lelei, o le maualuga o lipids leaga i le toto ua faʻaitiitia. O lenei mea masani e faʻamamaina puipui o le aorta, arteries ma veins, e puipuia ai le atinaʻeina o faʻafitauli i le maʻisuka ma isi faʻamaʻi, ma faʻamalosia ai foi le lelei o togafitiga autu.

E faʻaaogaina le suāuʻu manogi e fai ma faʻaopoopoga i mea autu. O le suʻega e filifilia taitoatasi, e faʻalagolago i le togafiti ma le tofo o uiga o meaai saunia. E fautuaina ina ia aofia ai se oloa gaosi i totonu o le lisi e avea o se faʻasologa mai le laʻititi.

  • Afai o le tamaititi o loʻo masani ona togafitia lona maʻi, o le tasi sipuni sipuni o le suāuu o se auala sili lea e taofia ai le mumū. Ona o le mea moni o mea taua ma vitamini e ulufale atu i le tino, ua faia ai auupega ma ua puipuia ai galuega mo le puipuia.
  • I maʻi, e faʻaleleia le faʻaogaina o le tino, o le tulaga lautele o le tino e masani ona faʻamaonia. Ina ia faia lenei mea, i aso uma e tatau ona e 'aina se tasi sipuniti o le fualaau faasaina, lea e saunia e ala i le fefiloi o suka, suauʻu popo ma le fatu o le flax eleele.
  • O le suauu manogi mo le cerebral arteriosclerosis e ave tasi sipuni tele i aso uma ao lei oʻo i taumafataga.

Afai o le tofo o le oloa e le o lo latou fiafia i ai, ua fufulu i lalo i se ipu vai mama.

Faʻaalia lou suka pe filifili le itupa mo fautuaga

O le suāuʻu, lea o loʻo faʻatau atu i falemaʻi faʻaleoleo faʻapitoa, e faia mai i meaʻai maualuga maualuga e ala i le malulu. O lenei meafaigaluega e fesoasoani lelei i le lipid metabolism ma le atiaʻe o le atherosclerosis. Afai e masani ona e faʻaaogaina le oloa, o le faʻateleina o le cholesterol lamatia i totonu o le toto e faʻaitiitia ma le manino vave.

E le gata i lea, o le suauʻu fuālaʻau e puipuia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi o le cardiovascular system, faʻaleleia le gaioiga o le vevela, manava ma le gaogao, ma e i ai se aafiaga lelei i le hepatocytes.

O meatotino aoga e mafua ona o le auai i le tuufaatasiga o se fuainumera tele o Omega-3, Omega-6 ma Omega-9. E tusa ai ma fomaʻi, o le le lava o nei mea e mafua ai i le atherosclerotic o le toto toto. O le mea lea, i le faʻaaogaina masani o le suauʻu manogi, o le le lava o elemene taua e totogiina.

  1. O le oloa faʻapitoa e iai mea tutusa e pei o aano o manu, na o le pau lava lea o oloa e tutusa lelei. O le suāuu ei ai sona tofo ma se manogi.
  2. I le avea ai ma tulafono, o faaputuga cholesterol e faʻaputuina i totonu o toto toto o le ua, faiʻai, fatu, pito i lalo. O le suauʻu manogi e fesoasoani e faʻaleleia le toto o le toto, e faʻaitiitia ai le lamatia o le taina o toto toto i le ulu, o le atinaʻeina o le fatu ma le taʻavale.

O le faʻaaogaina o gaʻo gaʻo susu ma le acetylsalicylic acid e fautuaina e avea o se mea puipuia e avea o se faʻaopoopoga i le taumafa autu.

O se mea faigaluega faapena e mafai ona taofi le tele o faʻalavelave e aʻafia ai le gasegase lipid metabolism.

I le faaopoopo atu i le suauu, o fatulala o se vailaau aoga mo le atherosclerosis, ae e tatau ona e iloa pe faʻapefea ona faʻaaoga lelei lenei oloa. O le togafitiga faʻamalosi pe a uma ona faʻaaogaina le faʻaopoopoga o mea taumafa e mafai ona vaaia pe a maeʻa aso e fitu.

O mea aoga aoga o fatu e fesootaʻi ma le i ai o le fualaʻau faʻapitoa, o le omega-3 ma le Omega-6, fuamoa gaʻo gaʻo A, E, D, K, F, B6, B12.

O le flax linetol o le natura e faia mai i le sulu. O lenei sauniuniga o se suavai suamalie ma se paʻu auro, lea e aofia ai le alcohol alcohol ethyl ma aoga aoga gaʻo.

  • E tatau ona faʻaaogaina se vailaau faʻamaina poʻo se fulufulu mo le puipuia ma le togafitiga o le atherosclerosis, faʻamaʻi fatu o le fatu, toto maualuga ma isi maʻi o le cardiovascular system.
  • O se vailaau faʻapitoa e puipuia ai faʻasologa o le thrombotic ma faʻamaonia lelei le tulaga o le maʻi.

O le mea lautele, o fatulala, e pei o le suauʻu manogi, faʻaititia le maualuga o le cholesterol leaga, faʻaleleia le toto, faʻaleleia le malosi ma le malosi o toto toto. Ona o mea o loʻo i totonu o fila laau, o lipids leaga e le mafai ona aʻafia i totonu o le manava.

E tusa ai ma le tele o iloiloga a fomaʻi ma tagata gasegase, o le flax ei ai aʻafiaga nei i le tino o le tagata:

  1. Faʻaitiitia le cholesterol ma le conenzyme Q10,
  2. Faʻataʻituina le tuʻuina atu o le suka toto i le maʻisuka,
  3. Talu ai ona o le antiplatelet action, e fesoasoani i le faʻaitiitia o le toto coagulability ma e le mafai ai ona tuʻuina paʻu o le toto ona o paʻu,
  4. Faatasi ai ma le maualuga o le toto, e fesoasoani i le faateleina o le leo ma le vaivai o ipu toto,
  5. Fesoasoani e faʻaleleia le faʻaogaina o le tino ma faʻateleina le teteʻeina o le tino i vailaʻau faʻamaʻi ma isi mea faʻapitoa,
  6. Faʻafetai i le aʻafiaga o le ita, o le faʻagasolo taimi masani o le mimiti e faʻaitiitia,
  7. E puipuia ai le atinaʻe o le atherosclerosis, le faʻamaʻi o le myocardial ma le stroke.

E sili ona lelei le ave o fualaau faasaina i le taeao i luga o se manava gaogao i le afa itula ao lei faia se taumafataga. A o le isi, inu ava i le afiafi ile afa itula pe a uma le 'aiga o le afiafi. O le oloa e faʻaaogaina i lona tino mamā, faʻamamaina i lalo i se ipu vai, ma faʻaopoopoina i se salati po o se falaoa nai lo le gaosiga o gaʻo.

I le i ai o le atherosclerosis, e faalua i le aso ona faia togafitiga, ma faʻatasi i le aso ona puipuia le faateleina o le cholesterol. E le sili atu ma le tasi le sipuni se tasi o tui. O togafitiga o faʻamaʻi fatu cardiovascular e faia mo le lua i le tolu masina. E le sili atu i le tolu vaiaso le togafitiga puipui, pe a uma le tolu masina e mafai ona toe faia le taualumaga.

O le suauʻu manogi e faʻaosoina ai aʻafiaga i nisi taimi i le tulaga o le gaogao ma se lagona le lelei i totonu o le manava. Afai e tupu lenei mea, o le a laʻititi le faʻaitiitia, ae o le taliaina e le taofia.E tolu aso mulimuli ane, e faʻaaogaina ai le tino, ma e tatau ona mou atu le faʻavauvau.

I le taimi o togafitiga, e tatau ona e mulimuli i tulafono taua.

  • O suauʻu manogi e le tatau ona faʻaaoga pe a fufulu ipu. I le taimi o le mafanafana, e maua ai le faʻamaʻiina o le oloa, o se taunuuga o le a mou atu ai mea aoga uma. O se mea foi e pala.
  • I le taimi o le faʻatau, ia mautinoa e gauai atu i le ola o oloa o oloa, e pei o le suauʻu ei ai se vaitau puʻupuʻu. O se mea ua maeʻa e mafai ona afaina ai le tino.
  • O le suauu manogi e faʻaleleia ai aʻafiaga o le suka ma le aspirin. O le mea lea, ao lei amataina togafitiga, e tatau i le maʻisuka ona feutagai ma a latou fomaʻi.

I le taimi e teu ai, e tatau ona i totonu o se pusa pogisa ua pupuʻu ma se kiona vavalalata, ese mai le la susulu ma le mafanafana.

O le vevela faatagaina mo le suauu e le silia le 23 tikeri.

E ui lava i le tele o ana mea aoga, o le suauu popo e mafai ona afaina pe a faʻaaogaina le talafeagai. O le mea lea, ao lei amataina togafitiga, e tatau ona e mautinoa e leai ni faʻalavelave.

E tatau ona faʻaalia le faʻaeteete pe a iai se tagata gasegata. Talu ai o le oloa e faʻaleleia ai le motumotu o le intestinal, e mafai e le maʻi ona maua le manava.

O le flax ei ai lona aʻafiaga ma le malosi o le toto, lea e mafai ona taʻitaʻia ai le gaioiga o le siakiina ma le fesuiaiga o taʻavale. O le mea lea, o le suauu ua solia i le maʻi gallstone.

  1. I se mea e seasea tupu, o se mea e afaina i le foliga o le vevela ma le vevela i luga o le paʻu, mafai ona mafai ona fulafula o paʻu mucous o le faai. O lenei mea e mafai ona mafua ai le le atoatoa o le manava ma le Quertke's edema. I le tulaga o le faʻamaonia o ia soliga, e tatau ona e sailia vave se fesoasoani faafomaʻi.
  2. Talu ai o le flax e mauʻoa i le naturo o le naturo, o nisi mea e mafua ai le faʻaleagaina o le urogenital system i alii.
  3. E le mafai ona e suʻeina le suauu mai le muka i le tolu vaiaso aʻo lumanaʻi le faʻatulagaga. O le mea moni e faapea o le vailaʻau e iai sona aʻafiaga, lea e faʻaosofia ai le atinaʻeina o le toto i le taimi o taotoga.

E le talafeagai le faia o togafitiga i fafine maʻitaga ma fafine lapatai, talu ai ona o le suauu o loʻo i ai mea e leai ni mea. E mafai ona afaina tele ai le leo o le matua ma le tulaga ole fetus.

O mea aoga o le suauʻu manogi o loʻo talanoaina i le vitio i lenei tusiga.

Faʻaalia lou suka pe filifili le itupa mo fautuaga

O le faʻaleagaina o le siʻosiʻomaga o le siʻosiʻomaga faʻaleaganuʻu, masaniga leaga, meaʻai gaʻo ma leai se gaioiga faʻapitoa e fesoasoani i maʻi eseese, e aofia ai le atherosclerosis ma isi maʻi fatu cardiovascular.

O le atinaʻeina o le atherosclerotic maʻi e mafai ona oʻo atu ai i le ogaoga o aʻafiaga ma faʻamaʻi tuga e pei o le afaina o le myocardial, le fatu fatu, veins veinose ma isi faʻamaʻi.

E tele mea faʻalavelave masani e ono aʻafia ai i le atinaʻeina o le faʻamaʻi, o lea e tatau ai ona e iloa auala talafeagai mo togafitiga puipuia ma togafitiga talafeagai o le atherosclerosis ma togafitiga faʻa-tagata.

Atherosclerosis o se faʻamaʻi faʻavaivai o vaʻa toto. I le taimi o se maʻi, cholesterol ma isi ituaiga o gaʻo o loʻo teuina i luga o puipui o toto toto (ala ma lapopoa tetele), lea e faʻamalosia le taimi ma faʻatapulaaina le tafe toto. O le iʻuga o le faʻamaʻi, o loʻo tafe le toto vaivai i totonu o totoga o loʻo i totonu, lea e aʻafia ai a latou galuega masani.

Atherosclerosis e mafai ona faaosofia ai le tele o faʻamaʻi tuga:

  • veinsose veinsose,
  • faʻaleagaina o le myocardial
  • loto vaivai
  • cardiac ischemia ma isi.

O le faʻavaeina o le maʻi e tuʻuina mai ma:

  • vaisu
  • maualuga le cholesterol ma le gasegase gasegase,
  • maʻisuka malosi.

Atherosclerosis o le faʻamaʻi tele lea o mafuaʻaga, lea e sili ona lamatia ai.O le maʻi e manaomia vave togafitiga ma le puipuia faifai pea.

O le faʻavaeina o le cholesterol i luga o pa o toto toto e mafai ona tumau mo le tele o tausaga, e matua le faʻalavelave ai le maʻi. O loʻo i ai le tele o mea lamatia e mafua ai le atiaʻe o le atherosclerotic maʻi faʻapitoa:

  • tausaga
  • uiga faʻamaoni
  • leaga leaga (ulaula, ava malosi),
  • afaina
  • le lelei.

O se soifua maloloina lelei ma se taumafa paleni o le a faaleleia atili ai le tulaga o toto toto ma puipuia mai le tupu o atherosclerotic deposits.

O le atherosclerosis e mafai ona togafitia e ala i le aveina o se siaki, faʻasalaina o le toto toto, cardiograms o le fatu, echocardiography, suʻesuʻega i suʻesuʻega ma isi suʻesuʻega, faʻapea foi ma le uluai suʻesuʻeina o le maʻi e se fomaʻi agavaa e faʻaaoga ai suʻesuʻega galue.

A uma ona suʻesuʻe le faʻamatalaga, e faia e le fomaʻi se suʻesuʻega ma fuafua le mafuaʻaga o le maʻi, o le mea autu lea ma le maʻi atherosclerotic.

Faailoa togafitiga e fesoasoani i le tupu mai o maʻi fatu fatu ma isi faafitauli e fesootai ma le tafe toto i totonu o le fatu ma le faiʻai. Faʻalagolago i le nofoaga ua afaina, ua suia ai faailoga i fafo o le maʻi.

Atherosclerosis e leai ni faʻafitauli matuia i le amataga. O faailoga muamua o le atherosclerosis o vaʻa o le fatu o osofaiga angina (tiga o le fatu), o le faailoga muamua lea mo se suʻesuʻega faafomaʻi atoatoa.

O le toʻatele oa tatou au faitau e faʻaaogaina le auala lauiloa e faʻavae i fatu ma le Amaranth juice, na maua e Elena Malysheva, e faʻaititia le maualuga o CHOLESTEROL i le tino. Matou te fautuaina oe e faamasani oe i lenei auala.

Faitau e uiga i le auala fou Malysheva ...

O le atherosclerosis o vaʻa vaʻaia e mafua ai le vevela, le faʻaleagaina, faʻaitiitia le mafaufauga, faʻalogoina le leo tele i taliga. I le faʻaaogaina, o le faʻalavelave o le cholesterol o le gaʻo o le cerebral ua tumu i le osofaʻiga o le paʻu.

Faʻaleagaina o aʻafiaga ona o le faʻapipiʻiina o vaituloto. Faatasi ai ma lenei siama, o lagona tiga i lima, vae ma tua e lagona, vaivai le galue ma vaivaiga, o le paʻu e mamago ma maanuminumi, o vae e maualalo le vevela.

O le atinaʻeina o le atherosclerotic faʻamaʻi o le galala e mafua ai le faʻavaeina o le siama ma le maualuga o le maualuga. O lenei ituaiga o atherosclerosis e tupu mo se taimi umi e aunoa ma le faʻaalia o faʻamaoniga o le maʻi.

O togafitiga o togafitiga e aofia ai le faʻaleagaina ma le faʻamamaina atoatoa o faʻalapotopotoga o le cholesterol, o le tele o togafitiga faʻalauiloa e faʻatatau i le taulaiga o le maʻi. I le taimi mulimuli o le atiaʻe o le atherosclerosis, o togafitiga faʻapitoa o vailaau faʻasaina ua faʻaaogaina, lea e faʻamoemoe e faʻaitiitia ai le tulaga o faʻamaoniga ma le faʻamaʻaʻaina atoatoa o le cholesterol ma le gaʻo mai le toto.

O faʻamaʻi o le atherosclerotic e faʻaleleia lelei i togafitiga faafomaʻi, ae o fualaau taʻitasi e iai sona aʻafiaga i itu. O le mea lea, e fautuaina le aveeseina o le faafitauli i le fesoasoani a vailaau masani, lea e le gata ina faaleagaina ai atherosclerotic manifestations, ae e fesoasoani foi i le malosi atoatoa o le tino.

O isi metotia o le puleaina o le faamai e aofia ai togalaau, togafitiga-atherosclerotic, ma togafitiga masani tau togafitiga.

E tusa ai ma fomaʻi, o togafitiga o togalaau o se tasi lea o metotia aupito sili ona lelei e foia ai le atherosclerosis, faapea foi ma le aoga aoga o isi vailaʻau. O vailaʻau faʻasaina e masani ona faʻaaogaina e faʻaleleia ai aʻafiaga o fualaau. Mai le atherosclerosis, o le tuufaatasiga tele o laau o le a fesoasoani.

Togafitiga e faavae i togafitiga o togalaau togafitiga e tatau ona lelei. E tasi le fua e ave mo le lua masina, ona suia lea i se fua ma se isi mea e tasi ma ua ave mo le isi lua masina, ma isi mea mo le tausaga.

Na ou faitau talu ai nei i se tusiga e talanoa e uiga i le suauu choledol masani e tuu i lalo le cholesterol ma faatulaga le faiga o le cardiovascular.Faʻaaogāina o lenei syrup, e mafai ona e faʻamaonia le maualalo o le cholesterol, toe faʻafoʻi toto toto, faʻamalo le atherosclerosis, faaleleia le cardiovascular system, faamama le toto ma le lymp i le fale.

E leʻi faʻaaogaina aʻu e faʻalagolago i soʻo se faʻamatalaga, ae na filifili e siaki ma faʻatonuina se tasi afifi. Na ou matauina suiga ina ua mavae le vaiaso: na le toe popole loʻu loto, na amata ona ou lagonaina le malosi, malosi ma le malosi. Na faʻaalia le faʻaitiitia o CHOLESTEROL i le RATE. Taumafai ma oe, ma afai ei ai se tasi e fiafia i ai, ona sosoo lea ma le sootaga i le tusiga o loʻo i lalo.

Ua faia lenei mea ina ia aua le afaina ai le tino. O nisi nei o fualaau lelei e mafai ona faʻaaoga i le tau faasaga i le faʻamaʻi:

  1. E tatau ona tuʻufaʻatasia i le tutusa tutusa vaevaega o rose, paʻu mimiti, laulaʻau vao ma fua o vao. Mo se teuteuga, e tatau ona liligi le 1 tbsp. l paluga ma ni ipu tioata se lua. Faʻafeiloaʻi o le susu i luma o taumafataga o le 100 ml.
  2. Faʻasalaina lelei se ipu tioata a le Iapani sophora ma sasaa le afa o le lita o vodka lelei ile fola. E sili ona lelei le teuina o le tincture i le pusaaisa mo le 3 vaiaso. Faʻafeiloaʻi o le afu o loʻo faʻatino e tusa ma le 1 tbsp. l ae leʻi fafagaina faatolu i le aso.
  3. O le paʻu mūmū o le uʻamea o le uʻamea i le 1 tsp. ao le i ai meaai. O lenei metotia e mafai ona faʻaaoga mo le ono masina.
  4. Faʻafefiloi fua o le pefu o le mauga, hawthorn, aʻa valerian i vaega e 3, karaka ma fatu o le pi, vao vao, vine fugalaau i vaega e lua. 1 tbsp. l aofaʻi aofaʻi faʻasaina i le 200 ml o vai inu. O le faʻasalalauga e faia i le 50 ml tolu taimi i le aso.
  5. Gunu 1 tbsp. l faamago lau o le teleainainoa ma momotu i vai inu mo le 10 minute. Inu le sua i totonu o sipuni laiti i le tasi itula. Ole aofaiga lenei ole fua ole aso.

E le gata i le togafitiga o le atherosclerosis ma se metotia o le phytotherapeutics, e mafai ona e faʻaaogaina vaega laiti o laau na faatauina i se fale talavai.

O le togafitiga o le atherosclerosis faʻatasi ai ma togafitiga faʻaleagaga ua faʻamaonia e le tele o tausaga o le poto masani o fomaʻi ma ua faʻamaonia mo le faʻaaogaina. Recipes e ala i metotia a tagata e fesoasoani e aveesea le cholesterol sili atu mai le tino ma faʻaumatia ai faʻaopoopoga o faʻaopoopoga. E le gata i lea, o nisi o fualaʻau e fesoasoani e faʻamafiesea ai faʻamaoniga i tulaga ogaoga o le atherosclerosis. Ae e te leʻi amata togafitiga faʻamaʻi pipisi ma isi metotia, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ma fuafua se tasi e fesoʻotaʻi ma vaega.

Manatunatu faʻapitoa i fua o mea nei:

  1. Faʻaopoopo i le tutusa o le meli, fuālaʻau fuālaʻau ma le sua o lemoni fou. O le faʻafefiloi e tatau ona faia i luga o se manava gaogao mo le 1 tbsp. l O le umi o le faʻatagaina o le lua masina. O le togafitiga e manaʻomia ai se vaiaso malolo, pe a maeʻa e mafai ona e toe faʻaleleia le mauaina.
  2. Fufulu se ulu o le keke ma le lemoni e tasi. Faʻafefiloi mea o loʻo maeʻa ma faʻatumu le fola ile lita o vai. Tuu le paluga paʻu mo le 4 aso. O le faʻaaogaina o le silenisi o le keke e faia e tusa ai ma le 2 tbsp. l i le taeao ao leʻi oʻo i taumafataga.
  3. Faʻasalaga tiga i le vaitau o le faʻamaʻi, o se togafitiga e pei o le togi o le a fesoasoani. Mo le kuka, sasaa 1 tbsp. l toto fatu ma se ipu vai inu. Faʻailoga e faia i taimi tutusa taimi 4 taimi i le aso mo le 1 tbsp. l mea laiti.
  4. O le atherosclerosis o vaʻa vaʻavaʻai e faʻatasi ma le vevela ma le tuai. O Melissa o le a fesoasoani e faʻamalolo na uiga. O le lauti saunia i luga o lenei meafaitino e tatau ona onā i le tele o taimi i le aso atoa. O Melissa foi ei ai lona aafiaga afaina ma le faateleina o le le fiafia.
  5. Faʻatasi ai ma le atherosclerosis o pito pito i lalo, o vai taʻele o se faʻamalologa faʻalauiloa a tagata. E tatau ona aoina mai le tele o laulaau fou o le laau, tuu i totonu o le faletaele ma sasaa vai vevela. A maeʻa le afa itula, e mafai ona e faʻaaogā vai mo le afa itula. O le metotia e tatau ona toe faia i isi aso uma.
  6. I le taumalulu, e mafai ona e faʻaaogaina le vaʻa mago, ae e leai sona aoga.
  7. Totoina o 1 tbsp. lfuālaʻau manogi poo le suamalie fou o le pateta o le tasi pateta i luga o se manava gaogao, e fesoasoani i le toe faʻaleleia mai le atherosclerosis. E le gata i lea, o lenei metotia ei ai lona aafiaga lelei i isi fatu faʻamaʻi fatu. O faʻamaoniga i le faʻaaogaina o tagata e vaivai le manava.
  8. Grate 100 g o aniani i luga o se fatu mafiafia ma faaopoopo le afa afa ipu suka. E tatau ona faʻafefiloi le faʻafefiloi mo se aso. O le siva syrup e faʻaaogaina mo le 1 tbsp. l se itula ao lei faia ni aiga e tolu taimi i le aso.
  9. Grate 1 tbsp. l horseradish ma faʻafesoʻotaʻi le vaega ma le 200ml o le kulimi kulimi. E faʻafefiloi i le 1 tbsp. l ao le i ai.
  10. Tipuni 50 g o kelele ma liligi le ipu vodka. Faataga e faʻaaoga i le vevela o le potu mo le 3 aso. Faʻaalu faʻasefulu taimi i le aso, e toʻasefulu laʻau faʻaitiitia i le 1 tsp. vai malulu masani. O lapisi e faateleina le maualuga o le mamafa ma le elasticity o toto toto. O le faʻaaoga masani o kalama i le aoauli (1-2 cloves) o le a fesoasoani e taulimaina ai se maʻi o le atherosclerotic e faʻasaga i le talaaga o le maualuga.

O suʻega sili nei ona lelei i le taua i faʻamaʻi pipisi.

O fuālaʻau e aofia ai le 48% o le suauu, lea e faʻaaogaina lelei i togafitiga o maʻi eseese. E fautuaina e tagata e taumafa taumafa le faʻaaogaina o le suauʻu manogi ona o le faigofie o le digestibility e le tino ma le tele o vitamin aoga.

O le suauu manogi e aofia ai gaʻo eletise e sili atu i le tele i le iʻa lauiloa. O le tuufaatasiga e aofia ai omega-3 ma omega-6, lea e taua tele mo le soifua maloloina o tamaitai.

Vitamini F, A, E, e le o faʻapipiʻiina e le tino, fesoasoani e faʻataʻavale loto faamaʻi. O vailaau e le faʻamamaina ma mea e faʻaaogā ai meaola faʻapitoa e taua i le taumafataga mo faafitauli ma le mamafa ma le tele o cholesterol.

O le suauu manogi e faʻaaogaina mo le taumafa, o se fofo tasi, ma i le paluga ma isi vaega aoga. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ma le meli, suauu suamalie ma isi fuālaʻau fuālaʻau.

O le suauʻu manogi e masani ona faʻaaogaina mo le puleaina ma le atherosclerosis. Ina ia faia lenei mea, inu 1 tbsp. l suauu i luga o se manava gaogao, ma se itula ao lei moe. O le togafitiga e tumau i le 3-4 vaiaso, mulimuli ane e manaʻomia se lua vaiaso malolo.

E taua le iloa! O le faʻaaogaina o le suauu ua faʻafefeteina e faʻasaina i le tulaga o le gase o le gaio, galuega faʻapitoa i le manava manaia poʻo le faʻamaʻiina o le talo.

Aʻo leʻi faʻaaogaina lenei togafitiga, e taua tele le feutagai ma se fomaʻi agavaa.

O le tuʻufaʻatasiga atoatoa o le tuʻufaʻatasiga o le suauu fefiloi ma le sua o le gaʻo. Ina ia saunia le fofo, e tatau ona e faʻafefiloi 1 tbsp. l fuālaʻau paʻu ma 3 tbsp. l vai suamalie. E faʻafefiloi le faʻafefiloi faʻalua i le aso mo le 20-30 minute aʻo leʻi 'ai.

O lea ituaiga meafaigaluega e iai sona faʻaaloalo ma le leaga, lea e fesoasoani e aveese le cholesterol mai le manava ma faʻaititia lona maualuga i le toto. O le sua o le dandelion e fesoasoani e toe faʻaleleia le manatua ma faʻaleleia ai le lelei.

O le suauu manogi e iai sona aafiaga lelei i le atherosclerosis ma isi faʻamaʻi fatu. E mafai ona avea o se togafitiga ma le puipuia.

O atherosclerotic accumulations e aoina mo le tele o tausaga, lea e mafai ai ona taulimaina i latou ao leʻi amataina le faʻamaʻi ma puipuia ai faʻamaʻi e tutupu mai i ona tuaʻaga. Mo lenei mea, e tatau ona faia se tele o fua puipui:

  1. Faatasi ai ma se suʻesuʻega faafomaʻi masani, e mafai ona e iloa le faʻamaʻi i le amataga, lea e puipuia ai le tele o faʻamaʻi pipisi.
  2. O meaai talafeagai e puipuia mai le tele o cholesterol. I le mea muamua na tupu ai faailoga o le atherosclerosis, e tatau ona mulimuli i se taumafataga faapitoa, lea o le a faʻaitiitia ai aʻafiaga leaga o le maʻi.
  3. O le taofi o le ulaula ma le inu tele o le ava malosi o le a fesoasoani i le tino e tausia le aofaiga tatau o vitamini ma meaʻai.O suʻesuʻega faasaienisi e faʻamaonia ai o le ava malosi i nai aofaiga e faʻaumatia ai le cholesterol ma faʻamamā le toto o lipids. Ae o le inu ava malosi e puipuia ai le atherosclerosis e le talafeagai, talu ai o le ava o le a mafua ai le tele o isi faʻafitauli.
  4. O faʻatinoga faʻapitoa e puipuia ai le faʻaputuina o gaʻo ma faafitauli i le mamafa. Gaoioiga e tatau ona i ai i soo se matua.
  5. O le taumafaina o gaʻo mamafa o loʻo maua i fualaau aina fou ma fualaʻau o le a faʻaitiitia ai pupuni toto.

Puipuiga o le atherosclerosis e aofia ai le faʻaaogaina o meaola e le o le atherosclerotic bioadditives poʻo vailaʻau e faʻavae i mea masani e tusa ai ma metotia masani.

Atherosclerosis e faigofie ona togafitia. O le mea taua o le faʻaalia o le maʻi i le taimi ma lapatai atu i faʻafitauli faigata.

E te manatu pea e le mafai ona faʻaaogaina le TULAFONO?

Ua leva ona faʻavauvau oe i taimi uma o le ulu, migraines, le mapu le manava i sina mea itiiti, ma faaopoopo atu i lenei HYPERTENSION uma? Ma o lenei tali le fesili: pe e fetaui lenei mea ia oe? E MAFAI ONA TALI ONA FUAFUAINA I LE SYMPTOMS? Ma o le a le tele o le taimi ua uma ona e "leʻi" i togafitiga le aoga?

E te iloa o nei faailoga uma e taʻu mai ai se maualuga o le Cholesterol i lou tino? Ae o mea uma lava e manaʻomia o le aumaia lea o le cholesterol i le masani. A uma mea uma, e sili atu ona saʻo i le togafiti e le o aʻafiaga o le faʻamaʻi, aʻo le faʻamaʻi lava ia! E te malilie?

O le mafuaaga lena na matou filifili ai e lolomiina se faatalanoaga faapitoa ma le ulu o le Institute of Cardiology a le Matagaluega o le Soifua Maloloina o Rusia - Akchurin Renat Suleymanovich, lea na ia faaalia ai le mealilo o le TREATING high cholesterol. Faitau le tusiga

Faʻavae ma faʻamanuiaga o le atherosclerosis

O le tuufaatasiga o le suauʻu manogi e tutusa lelei ma le vailaʻau linetol, o se mea e gaosia i le lanu samasama e iai le tutusa tutusa o vaega. Linetol e maualalo le cholesterol ma ua faatonuina mo le puipuia ma togafitiga o le atherosclerosis.

O vaega autū o le suauʻu ua faʻafefiloi:

  • Oona gaʻo faʻamamaina:
    • tusilima linolenic,
    • faila
    • linoleic.
  • Vitamini:
    • A
    • K
    • E.
  • Minerale:
    • Manganese
    • fulufulu
    • calcium
    • zinc.
O le faʻaaogaina o le suauu ua faʻafefiloi e iai sona aafiaga lelei i vaʻa toto, ma e fesoasoani foʻi e faʻamalosia le faʻaogaina o le tino.

Alpha-linolenic acid e aoga tele. E fesoasoani i le tino e faʻapipiʻi docosahexaenoic ma eicosapentenoicids, lea e aʻafia ai le faʻalavelave faʻavaomalo. Le aʻafiaga e maua mai i le faʻaaogaina o le suauʻu manogi i aso taitasi:

  • Faʻaitiitia le avega i luga o le cardiovascular system e ala i le faʻaitiitia o le viscosity o le toto ma le faʻamautuina o le gaʻo gaʻo, lea e fesoasoani e puipuia ai le stroke, fatu fatuga, infarction myocardial.
  • Faʻaitiitia le cholesterol.
  • Tulaga masani o le kulukose.
  • Faateleina le tele o le tino.
  • Faʻaititia le BP.
  • Faamalolosia o le tino puipuia.

O le fatu o le laau e aoga foi mo le atherosclerosis o toto toto ona o le i ai o ni gaʻo eletise polyunsaturated i le tuufaatasiga. O mea inu vevela e aofia ai le 46% o fualaʻau F, lea e le faʻapipiʻiina i le tino, ae e sau mai meaʻai. O le 'aiina o fatu e fesoasoani e faʻaitiitia ai le toto cholesterol, ae o loʻo i ai pea pusa o le cholesterol o loʻo i ai, ma o mea fou e le o faia.

Faʻapefea ona faʻaaoga?

Aʻo leʻi faʻaaogāina le suauʻu faʻafefiloi mo togafitiga faʻasoifua maloloina, e talafeagai le faʻatalanoaga faʻapitoa. O le oloa e mafai ona suia le aʻafiaga o nisi o vailaʻau, ma o lenei mea e tatau ona mafaufau i ai pe a faatonuina se togafitiga togafitiga. Faaaogaina o le oloa e tagata gasegase i le atherosclerosis o loʻo faia i vasega o le 4-8 vaiaso. Faʻaaogaina le suauu aʻo leʻi 'aʻai 2 taimi i le aso mo le 1 tbsp. l Ina ia mafai ona faʻalauteleina se oloa i totonu o le lisi autu, e sili atu ona lelei le vaitau faʻatasi ma ia. O le aafiaga o le talosaga e aliali mai ile lava 2-3 vaiaso.

O le oloa e faʻaaogaina i le paʻu pepa, mo togafitiga ma mo le puipuia o faʻamaʻi faʻamaʻi.

Lulu afaina aʻo leʻi faʻaaogaina e tatau ona nutimomoia e faʻaaogā ai se mea e gaosia ai le koko poʻo le kofe.O le mafuaʻaga o le paʻu e faʻafefeteina i vai ua kukaina po o le meli ua faʻaopoopoina e faʻaleleia atili ai le gaʻo. Mo togafitiga, o fatu o le eleele e faalua i le aso ona fai mo le 2 tbsp. l Ina ia puipuia le atherosclerosis, o le faʻaaogaina i aso taitasi o le 5 g o le eleele eleele maso mo le 2-3 vaiaso ua lava.

Contraindications ma aʻafiaga leaga

O tapulaa autu i le faʻaaogaina o le suauu ua faʻafefiloi:

  • Faʻafitauli o le gasegase. O le oloa e faʻaleleia le motumotu o le intestinal, e mafua ai le manava.
  • ZhKB. Cholagogue ma uiga faʻamalosi o le laau e faʻaosoosoina ai le faʻaogaina o maʻa ma le faʻafefe o le talo.
  • Tigāina o le toto coagulation. Flax ei ai lona aʻafiaga o le antiplatelet, o le mea lea e tatau ona le toe faʻaaogaina le gasegase o togafitiga 2-3 vaiaso aʻo lumanaʻi le taotoga ina ia leai se toto.
  • Hormonal faʻalavelave. O le afi e aofia ai le natura o le mantoestrogens, faʻalauteleina le tele o le tino i le tino ma mafua ai ona faʻalavelave tagata i le urogenital organs.
  • Oncology. I fafine e maua i le kanesa, e maualuga le estrogen. O le taunuu mai o phytoestrogens fou e fesoasoani i le tuputupu ae o le tino.
  • Tina ma le vaitau o le susu. O le maualuga o le uiga o le oloa e faʻaleleia ai le leo o le matua, ma e mafai foi ona galue i luga o le pepe, ma oʻo atu i le susu o le tina i totonu o lona tino.
  • Alu

O le suauʻu mama e tuʻuina i luga o le gaʻo maualuga lea, o le faapalepale lea e mafai ona faʻalavelaveina e ala i aʻafiaga o le tino, e aofia ai le vevela, o le paʻu i luga o le paʻu, o le fula o le mucosa, lea e mafua ai le mafatiaga o le manava ma, i le tulaga sili ona leaga, e oʻo atu ai i Quincke's edema. O nei faʻaaliga e manaʻomia ai le vave faʻaaogaina o lona faaaogaina. E sili atu le faʻaaogāina o le suauu, e aofia ai fatu laau. O sea ituaiga mea e faʻaitiitia ai le atuatuvale o totoga oona. E le gata i lea, o le suauu manogi, na gaosia i se tulaga tutoʻatasi, e mafai ona iai ni mea leaga faʻaleagaina e liliu ai i se vailaʻau matautia, o lea e faʻaaogaina ai se vailaʻau mo togafitiga.

Tuua Lau Faamatalaga