Faʻavave pasene - faʻapefea ona toe faʻafoʻi le pancreas ma togafitiga faʻasalalau

O se vaega o le mumu i le pancreatitis o lona uiga alualu i luma. I lenei tulaga, o le faaleagaina o meaʻai o le tino, e masani lava ona i ai se natura e le mafai ona suia, lea e faʻaalia i le le atoatoa o le pancreatic.

Faatasi ai ma le faʻaauau pea ona osofaia osofaʻiga, o le tele ma sili atu o vaega fou o le gland e aofia ai i le faʻaleagaina o faagasologa, lea, o le taunuuga, e le mafai ona toe faʻaleleia. O suʻesuʻega talu ai nei e faʻaalia ai e le mafai ona iloa le toe faʻaleleia o tino e tusa lava pe faʻamagaloina pea.

O le toe faʻaleleia o le tino i totonu e mafua mai i le tele o mea. E aʻafia ai le faʻamautinoaina o le maʻi, o le le lava o togafitiga faʻamaʻi e tusa ai ma le ogaoga o faʻamaʻi pipisi.

O le manuia o le toe faʻafouina o se meaʻai maloloina, lea e tatau ona matauina mai lea taimi i lea taimi, ae o taimi uma lava. Afai e te tausisia nisi tulaga, ona i ai lea o se avanoa e toe faʻaleleia ai galuega ma galuega a le pancreas. E mafai foi ona e puipuia le necrosis (necrosis) mea.

Toe faʻaleleia o le gland pe a maeʻa osofaʻiga o pancreatitis

Faʻafefea ona toe faʻafoʻi le pancreas ina ua maeʻa osofaʻia le faʻamaʻi? O le avanoa o le suiga i se faiga faʻavalevalea e faʻalagolago i le toe faʻaleleia pe a maeʻa maʻi faʻapitoa.

O le pancreas e mafai ona faʻafouina na o ia, ae tatau ona fesoasoani i lenei. A maeʻa ona faʻamalolo le maʻi mai le falemaʻi, ona amata lea o se taimi faʻafouina, lea e tumau le 3-4 masina.

O avanoa o se faʻamatalaga lelei o le faʻamautuina o le exocrine ma le intrasecretory galuega e faʻatupulaia pe afai e pipisi le tagata maʻi i se meaʻai malosi. O se mea e manaʻomia muamua o se meaʻai. O meaai e tatau ona faʻaitiitia le vave, e tatau ona e lafoaia laʻau suamalie (aso, suamalie, aisa kulimi), meaʻai vevela, meaʻai ma meaʻai.

E taua le matauina o le inu ava. E mafai ona e inuina teas teas e faavae i luga o vailaau togafitiga, o le salu o le rose, tilo, fualaau aina mamago. Afai i le tala faasolopito o isi faʻamaʻi - maʻi suka, mumu o le gallbladder, ma isi, ona tatau lea ona amanaia i le taumafataga.

I nai vaiaso muamua talu le osofaiga, e fautuaina le tagata maʻi:

  • Maea atoa.
  • Filemu faaletino ma faalelagona.

E faʻatagaina e auai i togafitiga o le physiotherapy - latou te le sili atu ma le 2 faʻataʻitaʻiga i se tasi auala. E mafai ona faia ni vaʻavaʻavave, faʻateleina le taimi o nei aso uma.

O le mafuaʻaga o se osofaiga mataʻutia e mafai ona avea ma tumutumu i le pancreas. I lenei tulaga, o le togafitiga faʻapitoa e manaʻomia, o le talafaasolopito e faia e faʻaalia ai le vevela poʻo le leaga. Faʻaauau le toe faʻaleleia ona o se faʻamautinoaga patino.

Faʻafefea ona toe faʻafoʻi le pancreas? Muamua lava, e tatau ona faʻaitiitia le avega i luga o le okeni ua faaleagaina. Mo lenei mea, o loʻo faʻamatalaina mai i le gasegase se laulau pusa pania 5. O le meaʻai e fesoasoani e amata ai uma auala i totonu o le gland, fesoasoani ai e maua mai le aofaʻiga manaʻomia o le hormone insulin ma glucagon.

O le pancreatitis e le mafai ona puipuia pe afai o faʻafitauli uma o le duodenum ma le biliary e maua i se taimi talafeagai. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faia ni suʻega puipuia.

Toe faʻafouina ile foliga masani o le maʻi

O le toe faʻafouina o le exocrine ma le faʻafiafiaga i le pancreatitis e amata i le faʻaumatiaina o le mafuaʻaga autu o le faʻaleagaina o le tino. O lenei parakalafa e faatatau faapitoa lava i le ava malosi. Afai e te le vaʻavalea le ava malosi mai le lisi, o le a le pine ona maua ai lea o le necrosis, abscesses, o le fatuina o kesi, ma le kanesa o le pancreatic.

E pei o le tino o le togafitiga, o le vaega iloga i le togafitiga o togafitiga ua tuʻuina atu i meaai lelei. Afai e le mafai e le gland ona faʻamalosi le insulin, ona faia ai lea o le togafitiga o le inisalini. O maʻi suka e faʻaopoopoina i isi fualaau.

O se faʻafouga lelei e maua mai i se taumafa fualaʻau. O fualaau faisua o loʻo i ai pectini, lea e faʻaitiitia ai le gaosia o le gaosiga o enzymes digestive ma puipuia ai le nutimomoia o le gland.

Afai o le le lava o vitamini ma minerale e matauina i totonu o le tino o le tagata, o lona uiga o le a le aoga le toe vave amata ma faʻamaonia le pancreas. Mo vave vave ona toe faʻaleleia, ua fautuaina le tagata maʻi:

  1. O oloa e aofia ai vitamini B.
  2. Sauniuniga ma vitamini E, A, K.
  3. Nofoaga o minerale ma le calcium ma le uʻamea.

E faʻamamaina le leai o le vitamini faʻatasi ai ma le fesoasoani o fomaʻi pepa o vailaʻau, poʻo le injections e fautuaina. O mea taumafa o le vitamini e matua manaʻomia.

O le tele o le maʻisuka e aʻafia ai le afaina o le pancreatic. O le mea lea, o le lisi o loʻo faia i se auala e faapaleni ai, ae le o sao i le aoina o isi pauna.

E le gata i lea, i le tulaga o le gasegase o le pancreatic lemonia, o le mafuaʻaga o le faʻafitauli na mafua ai ona amanaia le faʻaleagaina. O vailaʻau malosi ma togafitiga e mafai ona faʻalavelaveina ai le okeni.

Ina ia faʻamalosi le pancreas, e fautuaina le togafitiga o le physiotherapeutic:

  • Lafoaʻi togafitiga.
  • Faʻasologa o le eletise
  • Togafitiga ma gaioiga faʻamalosi.
  • Togafitiga SMV.
  • Lafoaʻi masini, penisini ma le salip bath baths.

Ina ia faʻaleleia atili le faiga o le toe faʻafoʻi i totonu o le totoga, e faʻaaogaina fualaau faasaina ma faʻamaʻi faʻamalosi (Steabolil).

Toe faʻafoʻi mai i le maʻi o le endocrine

Faʻafefea ona toe faʻafoʻi le pancreas ma le pancreatitis ma le maʻisuka masani? Ae paga lea, i lenei tulaga, e le faigofie mea uma. Sa leʻi maua e saienitisi se auala e fesoasoani ai e toe faʻafoisia galuega i peta sosoʻo.

I le ituaiga muamua o le maʻisuka, o le faaleagaina o le tino ona o le mulimulune o faagasologa, o loʻo taʻitaʻia ai le maeʻaina o le gaosiga o le hormones. O se taunuuga, o le le atoatoa o le insulin.

O le atinaʻeina o le ituaiga lona lua o faʻamaʻi e afua mai i isi auala. Muamua lava, e le o suiga eseese i sē, ae faʻatasi ai ma le faʻaitiitia o le lagona o nisi o tagata e talia le insulin. I lenei tulaga, o le inisalini e mafai ona faʻapipiʻi i le tele o le aofaʻi pe faʻaititia foʻi.

I le lalolagi faʻaonaponei e leai se auala e fesoasoani e toe faʻafoisia ai le faʻatinoga o peta peta. Ae ui i lea, o suʻesuʻega e faifai pea. Mo se faʻataʻitaʻiga, na maua ai o le totoina o gaʻo i sina vaega e fesoasoani i le toe faʻaleleia o sela ua faaleagaina. E ui lava o lenei faiga e mafai ona faʻaleleia ai le gaioiga o le tino, e seasea ona faʻaaogaina - e tele faʻamaʻiloga, faʻafitauli ma aʻafiaga.

O faʻamatalaga a fomaʻi e maitauina ai ma le ituaiga lona lua o togafitiga, o le faʻataʻitaʻiga e matua lelei lava. E ui lava e le mafai ona toe faʻaleleia nilala, o le a atili faʻaleagaina i latou e mafai ona puipuia. Ina ia faia lenei mea, e fautuaina mea nei:

  1. Laʻu taumafa maualalo O le meaai sili ona lelei o le 5 mo le pancreatitis.
  2. Ave fualaau e sui ai le inisalini.
  3. Pulea o le tino.
  4. Gaoioiga faaletino.

I le faʻavae o lenei faʻamaʻi, o le isi "maʻi" e iloga - o se setete predabetic. E le o le maʻisuka, ae le o le soifua maloloina atoatoa o se tagata. Faatasi ai ma sea solitulafono, o le faaitiitia o le inisalini o loo matauina, ae le o se faailoaga ogaoga, lea e faaosofia ai togafitiga faafomaʻi.

O le toe faʻaleleia o le pancreas agai i le talaaga o le vaʻaia e le o se galuega faigata. Ua lava le mulimuli i se taumafataga maualalo maualalo, tau faasaga i isi pauna, ma lafoai masani leaga.

Fofo faʻapitoa mo le pancreas

O le faʻamamaina o le pancreas i le fale faʻatasi ai ma togafitiga faʻasalalau fesoasoani e faʻaleleia ai ana galuega. O se fua faʻatatau i le pasesa ma le susu e lauiloa. Mo le saunia o vailaau fale, e tatau ona olo le 2 kilokalama o pakesa aʻa ma se faʻi meaʻai. Liligi uma 3.5 lita o le susu. Kuki seiloga e maua se paʻu mafiafia.

O le oloa ua saunia e faʻaaogaina i le aso atoa. O le a le umi e ave ai togafitiga? O le togafitiga e tumau mo aso e tolu. Aʻo faʻamamaina, ua fautuaina e teena isi meaʻai. E mafai ona e inuina na o le vai minerale, talu ai o le pasesa ma le susu e aveese le tele o masima mai le tino.

Faʻatasi ai ma se faʻafitauli o le pancreatitis, e mafai ona e toe foʻi atu i lau olaga muamua pe afai e te tausisi i togafitiga faʻataʻitaʻiina. O le tagata gasegase e tatau ona tago i fualaau, inu vailaʻau, aua le malolo i le taumafataga.

O le taofi o le galuega o le pancreatic pe a maeʻa se osofaʻiga mataʻutia poʻo le faʻamalosia o le faʻamaʻi e le o se faasalaga. I togafitiga a tagata, e tele naua meaʻai e fesoasoani e faʻamalolo le tino ma faʻaleleia lana galuega.

O meaʻai o le a fesoasoani i le toe faʻafoʻiina o le pancreas:

  • O le suamalie o le pateta e inu i ni nai itula ao lei faia se taumafataga. Inu 100 ml faalua i le aso. O le togafitiga e lua vaiaso, pe a maeʻa se vaiaso malolo, toe fai.
  • Faʻaleleia o Buckwheat. Tipi se sipuni sipuni o grits i se mea e teu ai le kofe, sasaa le 200 ml o le kefir, faʻamalosi i le po atoa. I le taeao i luga o se manava gaogao, inu vailaʻau. Togafitiga e faʻaauau mo le tasi le masina.

Mo le toe faʻaleleia ma faʻamamaina le pancreas, faʻaaogā lau laʻau. 8 lau o le laurel o loʻo tuʻuina i totonu o se vevela, sasaa 300 ml o le vai inu. Faʻamalosi se aso i se pusa tapuni. Faaaoga le 50 ml i le aso 30 minute aʻo leʻi 'aʻai. O le togafitiga e 14 aso.

Laʻau mo le pancreas fesoasoani e faʻaleleia le tulaga masani - moe, manaʻo fia faʻavasegaina, lagona tiga i le pancreas pasese, o le faagasologa o le faʻaogaina o otaota e faʻaleleia.

E faʻafefea ona faʻaleleia le gaioiga o le pancreas i le fale o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

Foʻu ma le paʻu o le faʻamalo

Faʻatasi ai ma le faʻaogaina o le maʻisuka, o le lamatiaga o le atinaʻeina o le maʻisuka faʻalauteleina, o le ate o le galuega e faʻaleagaina ma faʻalavelave tuga. Iloa le auala e fufulu ai le paʻu i le fale, o le ae faʻaleleia lelei le galuega a le tino ma puipuia faafitauli e mafai. O se vaega o le faamamaina o le manaomia lea mo le faamamaina muamua o le gastrointestinal tract, ma aemaise le ate. I le faagasologa o le taualumaga, o le faaiuga o toxins, toxins ma mea leaga.

pe faʻapefea ona faʻamamā le pancreas

O le faʻamamaina o se ituaiga o popolega mo le tino, lea i nisi tulaga e mafai ona avea ma se malosi mo le toe faʻaleleia o le tagata lava ia. O nisi taimi e faʻatagaina ai le faʻamalosi e aloese mai fualaau muamua ona o le faamautuina o le tino.

E le afaina, maloloina ma lelei - o le motuga o le faʻamamāina o le pancreas! Ina ia aua nei afaina, e tatau ona e mulimuli i tulafono faigofie:

  • Ole tele ole faagasologa o le faamamaina o le tasi, sili atu ile lua taimi ile ono masina.

  • O le taimi sili, e tusa ai ma tagata atamamai, mo le faʻamamāina o masina o taumafanafana.

  • Aʻo le i faia faʻamalosi saʻo, e tatau ona alu i le laasaga sauniuni, lea e aofia ai le inu tele o vai - e tusa ma le tolu lita i le aso mo le masina faakalena.

O le faamamaina o loʻo tuʻuina atu i le tele o auala. O lau fomaʻi o le a fesoasoani ia te oe e filifilia le sili ona lelei. O le suʻeina o faʻamalosiga e aunoa ma le iloa o se fomaʻi e matautia! O sea uiga faʻaalia e mafai ona oʻo atu ai i ni taunuuga le lelei, faʻaleagaina ai le soifua maloloina.

Faʻapaʻu le pancreatic i le laʻau bay

E te iloa pe faapefea ona fufulu lau paʻu ma lou ate i le fale? Atonu o se tasi lea o mea sili ona taatele a tagata. E tusa ai ma fomaʻi, e sili atu le lelei mo i latou o loʻo faʻavaivaia le pani, faatasi ai ma le faateleina o le toto suka.

O le a e manaʻomia ni nai faga faisua. Tuu i totonu o se vevela ma faʻatumu i 300 mililiters o le vai inu. Faʻamalosi mo le 24 itula. Faʻasolo le mea na tupu i se sieve. E fautuaina e faʻaalu 50 mililiters ile afa itula ao le i faia se taumafataga mo le lua vaiaso.

I le faagasologa o le faagasologa o le faʻamamaina, e tatau ona e vaʻavaʻai mai meaʻai inu vai inu ipu, lauti, kofe, susu ma falai meaai. O le faamamafaina o le inu malosi. Latou te faʻaaogaina vai mamā mama ma mea e faia i le fale o fualaau mamago.

Ua fautuaina e fomaʻi e suʻe se suʻega kulukose e iloilo ai le aoga o le fufuluina. Ole suʻeina ole suʻega toto pe a maeʻa le faʻamamaina e tatau ona faʻaalia le faʻavasegaina ole maualuga ole suka.

Faʻamamaina le uʻamea ma le faʻafefe

O le isi auala aoga o le fufuluina lea i le tao. O tafaoga o loʻo faia i luga o le kefirwheatat. Ona o le mea moni o le buckwheat e saogalemu ma e faigofie ona digestible, o lenei metotia e faʻaaogaina e le gata ia i latou o loʻo i ai faafitauli i le pancreas, ae faʻapea foi i latou uma oe mananao e aveesea le mamafa ma faʻaleleia atili le soifua maloloina.

I le afiafi, sasaa fuālaʻau fufulu i totonu o le fagu ma sasaa lefir i se voluma e 200-250 milliliters. I le taeao, e vaevaeina le afa falaoamata i le afa. O le vaega muamua e 'aina mo le' aiga o le taeao, le lua - ni nai itula ao lei momoe.

E tatau ona faia lenei mea i totonu o le 10 aso, pe a maeʻa ona manaʻomia se 10 aso malolo. Ma le isi, toe amata le vasega. I le tulaga lautele, o le faamamaina e tasi le masina. I le aso i le va o pusa o lenei falaoʻo, e fautuaina e tagata tausi meaʻai le 'ai o le tumu o pi pi. O le taunuuga o le a avea ma se lagona o le mama ma le faʻamautuina o le faʻalaumalie.

E faʻafefea ona fufulu le pancreas i le pasili ma le susu

O le isi foi auala masani o le faamamaina o le paluga o le pasili ma le susu. O le ae manaomia pe tusa ma le 2 kilokalama o aʻaisa pasi ma le 2 lita o le susu ma le olaga lata mai.

O aʻa e tatau ona mulumulu lelei, ona maeʻa maeʻaeʻa, ona faʻapipiʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, i totonu o se mea e gaosia. O le isi laasaga o le faʻatumu o aʻa i le susu ma kuka mo le 60 minute. O le sauni e mafai ona faʻamasinoina i le tikeri o le mamafa o le masini.

O le vaega atoa o le faʻafefiloi ua vaevaeina i aso e tolu. O se tulaga taua - e faaopoopo i lenei tuufaatasiga, e le mafai ona e faʻaaogaina se mea i nei aso! Ina ia taofia le faʻamalolo, e manaʻomia le tele o vai inu e aunoa ma le kesi.

Faamamaina o fale o le pancreas ma le ate

O le faamamaina mai fafo e faatatau lea i le faʻaaogaina o se pipiʻi i le pancreas. O le sipuni ua tipi i se mea e fai ai meaʻai e afifiina i le gau. O le faʻamalosi e faʻaaogaina i le vaega o le lua o le manava o loʻo i ai le pancreas. Tausi le pipiʻi saʻo lava seia oʻo ina faʻalauiloaina le kulusisi. O le vasega e 3 aso.

E faʻafefea ona fufulu le ate ma le pancreas ma se pala

E tatau ona faʻaigisi le pipi vao i le vai inu i se voluma e 200-250 milliliters. Faʻamalosi mo le afa itula. E taua le ave ao le i taumafaina le 100-125 milliliters. Faamamaina e 21 aso. E mulimuli le 11 aso o le malologa, a maeʻa ona toe amata lea o le vasega i le tolu taimi.

O lenei metotia o le faʻamamaina e faʻamaonia ai le faʻaogaina o le palapala, o le gaioiga o le pancreas ma le ate.

Ni auala lelei e togafitia ma tausia ai galuega

O le numera o mataupu na lipotia mai o faʻamaʻi pipisi e faʻapupula i tausaga taʻitasi i le lalolagi.

Ole numera o faʻamaonia faʻamaonia o pancreatitis i le tolu sefulu tausaga talu ai ua faʻalauteleina 2 taimi, faiga o le oncological - 3 taimi.

O le mea lea, o le fesili pe o loʻo toe faʻaleleia le pancreas, o le faateleina o numera o tagata e popole. O le tali i lea mea e faalagolago lea i galuega e le afaina, lea na mafua ai le amataina o le maʻi, le auala na faia ai le siaki i le taimi ma togafitiga.

O sina manatu laitiiti e uiga i le gaioiga o le pancreas

Pancreas - O lenei mea o se okeni o le digestive system o loʻo i le itu tauagavale i lalo o le manava. I lona fausaga, o le ulu, tino ma le siʻusiʻu e iloga, ma o le fausaga e lua ituaiga o fusi.

O le ituaiga muamua e aofia ai le paʻu o le tino lava ia - acini, lea e faʻamaonia ai le tele o enzymes oona e aofia ai le malepe o gaʻo, proteins ma gaʻo. I le va o le acini o loʻo iai fusi o sela o le ituaiga lona lua - motu o Langerhans.

Latou te maua ai hormones - inisalini ma glucagon - e aʻafia i le gaʻo gaʻo ma faʻamausali maualuga le kulukose toto. O nei vailaau e aofia ai foi i le metabolism o gaʻo.

E faʻafefea ona toe faʻafoʻiina galuega i le pancreatitis

O le pancreatitis o se maʻi mumusu o le pancreas. O le tele lava o mafuaʻaga i faʻafitauli o meaʻai poʻo le faʻaaogaina o le ava malosi. E i ai ni faʻalavelave faʻafuaseʻi ma le tumau o le maʻi e faʻatatau i lona ala.

O le tino pancreatitis o loʻo faʻaalia i se faʻafuaseʻi amata. Malosiaga malosi, mafiafia e pei o le afaina o le manava o le tino, gasegase ma le vomiting o le a aliali mai. O le maʻi o le maʻi e faʻafuaseʻi ona mamafa, o le falemaʻi e manaʻomia vave, ma e masani lava o faʻalavelave faʻapitoa.

O le pancreatitis e mafai ona atiina ae i luga o tausaga. O tagata gasegase e faʻalavelaveina i ni faʻalavelave faʻafuaseʻi ona tupu, e tusa lava pe aʻafia pe le aʻafia i taumafataga, pe a pasi i latou lava pe a maeʻa foʻi ona suʻe fua. E faasolosolo lemu le faʻamaʻi, ae mulimuli ane taʻitaʻiina le tagata maʻi i le fomaʻi.

E faʻapefea ona toe faʻafoʻi le pancreas i le tino pancreatitis?

Mo le manuia o le toe faʻafouina o le pancreas i le gasegase o le pancreatitis i aso muamua e tolu, e tatau ona mataʻituina le pulega o le fiaai atoatoa. E naʻo le faʻatagaina e inu vai e leai se vai i le potu vevela mo le sili atu ma le lua tioata i le aso e faʻamautinoa ai le filemu mo le pancreas, o lona uiga, e le faʻaosofia ai e maua ai enzymes.

Mai le aso lona fa i le taumafataga, e amata ona faʻalauiloa oloa e agamalū mo le 'aina o otaota - masima, paluga o soupisi, aano o gaʻo ma iʻa felafoaʻi, jelini, ma isi. E le gata i lea, o le tele o fualaau oona ua faatonuina:

  • Antispasmodics ma analgesics mo le toomaga tiga,
  • Auala mo le taofiofia o le faasee ma le faaitiitia o le malosi o le gastric ma pancreatic juice,
  • Antibiotics pe a tatau ai
  • Lapataiga o le Enzyme mo le lelei o le 'aiina o meaai, talu ai e manaʻomia e le pancreas mo sina taimi se secret secret rest.

I nisi o tulaga, o le tausiga o matua ua faatonuina. O vailaʻau uma e faʻaaogaina ma le le faʻafefeteina, e pei o le inu o fualaau e faʻamalosia ai le gaosia o le suka gaosia, lea o le a oʻo atu ai i le sili atu ona faaleagaina i sela o le pancreas.

O nisi taimi e manaʻomia ai le gasegase taʻavale - e aveese faʻamalosi pipisi o le necrosis, i le mea na tupu, pe a masani ona asiasi atu i se fomaʻi.

O le faʻataʻitaʻiga mo le toe faʻafoʻisia o galuega pancreatic i le tino pancreatitis e masani ona lelei, ae faʻalagolago i le tikeri o le faaleagaina. E manino lava pe a aveesea le okeni atoa po o sona vaega, e le mafai ona toe faʻaaogaina ni sela e leiloa.

O le focili faamalolo o le necrosis e leiloa a latou galuega faalilolilo. Ae o isi mea e mafai ona totogi lelei mo le leiloa. A uma le faalēaogāina o sauniuniga o loʻo aofia ai enzymes, o le aʻafiaga ua aʻafia o le a toe amata ona tuʻuina atu tutoatasi. Ae o le toe faʻafouina o le pancreatic e mafai ona na o le faʻaaloalo atili i le taumafataga ma le le atoatoa o le ava malosi ma isi mea e faʻaosofia ai.

E faʻafefea ona toe faʻafoʻi le pancreas i le pancreatitis tumau

O le aofaʻi o enzymes e maua mai ai e amata ona faʻaitiitia, lea e faʻaalia mai i faʻafitauli faifai pea masani. I lenei tulaga, e tatau ona e feutagai ma lau fomaʻi. O le a ia taʻuina atu ia te oe le ala e aloese ai mai le sili atu ona leaga ma faatonuina ai fualaau talafeagai e toe faʻafoʻi ai le pancreas.

Faʻasalaga, e manaʻomia togafitiga, e talitutusa ma le togafitiga o le tino pancreatitis. I le taimi o le faamagaloga, e masani lava ona lava le mulimuli i se taumafa e le aofia ai le falai, gaʻo, meaʻai vevela, ava malosi ma meainu suamalie. Afai e le lava le meaai e faʻamalo ai faailoga, e tatau ona e fesili i lau fomaʻi pe faʻapefea ona toe faʻaleleia le aofaʻi o enzymes i le pancreas.

E masani lava, o sauniuniga o le enzyme i totonu o maʻalaʻau ua faʻamatalaina mo lenei.

E faʻafefea ona toe faʻafoʻi le faʻalavelave e solia ai le galuega endocrine

O tagata na feagai ma se faʻamaʻi faigata e pei o le maʻisuka, e mautinoa o loʻo saili mo le tali i le fesili pe ono mafai ona toe faʻafoʻisia le paʻu i latou. Ma afai o le acini, e pei ona taʻua i luga, e mafai lava ona toe faʻafoʻisia, tuʻuina atu ia i latou se tulaga malolo, ona faʻatasi ai lea ma teineiti o Langerhans, e le faigofie mea uma.

O ituaiga ituaiga sela e iloga i totonu o le fausaga o nei tamaʻitaʻi, e aofia ai laulaʻau pupuʻu e maua ai glucagon ma peta beta mo le gaosiga o le inisalini. E masani lava, faatasi ai ma le faateleina o le kulukose i totonu o le toto, o le faia o le inisalini i le pancreas ua amataina.

I le maʻisuka ituaiga 1, o peta beta e afaina ona o le atinaʻe o le faagasologa o le autoimmune, ma o le gaosiga o le hormone oi latou e taofi. Ua tupu le le atoatoa o le inisalini. O le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2 e le o fesoʻotaʻi ma fesuiaiga i suauu peta, ae faʻatasi ai ma le faʻaitiitia o le lagona o le tali tutusa i le inisalini.

I le taimi lava e tasi, o le gaosiga o le hormone lava ia e mafai ona tumau i le tulaga lava e tasi pe itiiti ifo foi le tau.

O le mea e leaga ai, i le taimi nei, o le toe faʻafoʻatoaina o le peta paneta e le mafai. Ae o le sailiga mo se vaifofo i lenei faafitauli e faaauau pea. Mo se faʻataʻitaʻiga, ua maua ai sene o le peta e toe faʻafoʻi ai le totoina o gaʻo i se vaega. Ae o lenei faiga e tele naua ai faʻasalaga ma faʻafitauli, o le mea lea e le faʻaaogaina.

Ua iloa e le Kanetini e ala mai i gaioiga o le gafa, e mafai ona e "aoao" ialalalala fatu e maua ai le inisalini. E mafai o nisi suesuega i lenei vaega o le a fesoasoani i le sailia o se auala e togafitia ai le maʻisuka.

I le tulaga o le maʻisuka ituaiga 2, o le togafitiga e sili atu ona lelei. E ui e le mafai ona toe faʻaleleia ia sela peta ua faaleagaina, ae o le a le mafai ona puipuia le latou "gau". Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e mulimuli i se taumafataga ma le maualalo o le suka, faaaoga fualaau oona e suia ai le inisalini, taumafai e faatumauina le mamafa o le tino ma gauai atili atu ile gaioiga faaletino.

I lenei vaega o faʻamaʻi, ei ai le isi tulaga e taʻua o le maʻisuka. E le o se faʻamaʻi, ae le o se soifua maloloina atoatoa. Faatasi ai ma lenei togafitiga, ua faʻaitiitia ai le gaosiga o le inisalini, ae le o le taua tele o tulaga taua e mafai ona mafua ai faʻamaʻi.

O lona uiga, e na o totonu o le fale suesue e maua ai.

O le tulaga lamatia o lenei tulaga e faapea o le solia o le tulafono e mafai ona alualu i luma ma taitai atu ai i le atinaʻe o le maʻisuka. I le taimi lava e tasi, o le faʻafoʻisia o le pancreas i le maʻisuka e le o se galuega faigata. Mo le faia o lenei mea, e tatau ona e mulimuli i se mea maualalo o le gaʻo, faʻafefiloi le mamafa, faʻateʻa ese amio leaga ma tausia se olaga ola maloloina.

O le a le mea e togafitia e fomai i le pancreas?

E manino lava o faʻamaʻi pipisi o faʻamaʻi pipisi, ma e tatau ona e faʻatalanoaina se fomaʻi. Ae o le fesili e tulaʻi mai - o fea? E faʻalagolago i faʻamaʻi faapitoa.

I totonu o le pancreatitis, o le falemaʻi i le falemaʻi e sili ona manaʻomia. I lenei tulaga, o le fomai tipitipi ua avea ma fomaʻi. I le chronic pancreatitis, e tatau ona mataʻitu ma se fomaʻi faʻapitoa ma talanoa ma se fomai tipitipi ile falemaʻi. E mafai foi e se tagata gastroenterologist ona auai i le atinaeina o togafitiga togafitiga.

Faʻamatalaga ma togafitiga o le maʻisuka e masani lava o se endocrinologist.

E tatau ona faʻamamā laʻu pani?

O le tele o fomaʻi faʻamaonia latou te le iloa se mea e pei o le faʻamamāina o le pancreas, toe faʻaleleia o galuega, io latou manatu, o le a le faʻavavevave mai lenei mea. Tomai faapitoa togafitiga faafomai, i se isi itu, manatu e tatau ona faamamaina e le aunoa le vaega atoa o fualaau aina.

Ina ia faamama le pancreas, teuteu o le faisua launiu, oats, anufasi i totonu o le kefir, meaʻai o le vao, gaʻo o le sipuni i luga o le puipui o le abdominal pito i luma ua faʻaaogaina ma le faʻaaogāina. E ono le mafai ona sili atu ona leaga nei metotia, ae peitai, i luma o ia ituaiga faʻataʻitaʻiga, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi.

Pancreatic Dysfunction Prevention

E pei ona e iloa, o le puipuiga e masani ona faigofie nai lo togafitiga. O le mea lea, o le fesili pe faʻafefea ona faʻamalosi le pancreas e taua ma talafeagai.

O se manumalo-filifiliga o le a matua tausisia le taumafa faatonuina ma le teena atoa o le ava malosi ma isi mea lamatia.

E tatau ona vavaeeseina atoa ia oloa ia e manaʻomia ai le faʻamalosia atili o le eletise o le palacreatic enzymes:

  • Meaʻai suamalie, sola, sausage,
  • Potato, tamato, pi, gala,
  • Miliki
  • Mayonnaise, Vinegar, Marinades,
  • Fualaau aina, fualaau, strawberries,
  • O ava uma, kofe, carbonated and sugary drinks.

E i ai oloa e fesoasoani e faʻavaeina le pancreas. O i latou, i le isi itu, e manaʻomia ona faʻateleina ona faʻateleina. E aofia ai:

  • Meaʻai maualalalo (vela, povi ma le lafumanu, moa),
  • Toeitiiti o ituaiga uma o iʻa ma iʻa,
  • Fuamoa
  • Meaʻai gaosiga (susu susu tunu, yoghurts, yogurt),
  • O suauu o fualaʻau,
  • Porridge
  • Kukama, kapisi, zuciniini, kāloti, pauka, beets,
  • Cherries, sima, pulu, ma isi.

Mo se lisi atoa o meaʻai maloloina ma leaga, fesili i lau fomaʻi.

Afai e te mulimuli i fautuaga uma e pei ona taua, aua le faʻamavaeina le meaai, aloese mai le faʻalavelave tumau ma taumafai mo se soifua maloloina, laveaʻi le pancreas - o le galuega e matua moni lava. O le mea autu e le o le leiloa o le malosi ma ia onosaʻi.

O le toe faʻaleleia e le o se faiga vave.

Ae o lona manuia e faalagolago ia te oe.
https://pankreotit-med.com

E faʻafefea ona toe faʻafoʻiina le paluga faʻatasi ma togafitiga faʻa-tagata

O le faʻamamaina o le pancreas i le fale e aofia ai le lafoaia o le okeni mai mea leaga e faʻapipiʻiina i totonu o le gaioiga galue. Ona o le mea moni e faapea o le pancreas e tele ni vaega taua i le galuega a le tino(faʻasaʻoina o le metabolism o gaʻo ma gaʻo, gaioiga o le gaosia o otaota, ma isi)O le faamamaina i taimi taʻitasi e matua talafeagai lava mo ia.

Lafoaia fafo o le pancreas ma le ate i le fale

O le faamamaina mai fafo e faatatau lea i le faʻaaogaina o se pipiʻi i le pancreas. O le sipuni ua tipi i se mea e fai ai meaʻai e afifiina i le gau. O le faʻamalosi e faʻaaogaina i le vaega o le lua o le manava o loʻo i ai le pancreas. Tausi le pipiʻi saʻo lava seia oʻo ina faʻalauiloaina le kulusisi.

E faʻafefea ona fufulu le ate ma le pancreas ma se pala

E tatau ona faʻaigisi le pipi vao i le vai inu i se voluma e 200-250 milliliters. Faʻamalosi mo le afa itula. E taua le ave ao le i taumafaina le 100-125 milliliters. Faamamaina e 21 aso. E mulimuli le 11 aso o le malologa, a maeʻa ona toe amata lea o le vasega i le tolu taimi.

O lenei metotia o le faʻamamaina e faʻamaonia ai le faʻaogaina o le palapala, o le gaioiga o le pancreas ma le ate.
https://pancreas.propto.ru/

Faʻafouina o le pancreatic pe a mavae le gasegase

I lenei tusiga, o le a matou taʻu atu ia te oe pe faʻapefea ona toe faʻafoʻi le pancreas i auala uma e iloa i fomaʻi.

Mafuaʻaga o Faʻasalaga

O le solia o le galuega o le endocrine e tupu ona o le faaleagaina o le alafaitafa, delta ma beta o le pancreas. O le taunuuga o lea mea o le solia lea o le pulefaʻatasia o hormones inisalini, glucagon, somatostatin, lea e ono mafua ai le atinaʻe o le maʻisuka.

O le solia o le galuega o le exocrine e tupu pe afai e faaitiitia le numera o siama e maua ai elemene digestive, lea e tau atu i le gaogao.

Papatitis ma faʻamaʻi pipisi i totonu o le pancreas

O peta Beta e maua ai le inisalini e tatau ai mo le faʻaaogaina o le kulukose i totonu o siama ma gaʻo o le tino. O le somatostatin e gaosia e suauu delta e mafai ona faʻaititia ai le pulelasi o inisalini ma glucagon.

Glucagon i totonu o le ate e faaosofia ai le gau o le glycogen, tausia le maualuga o le kulukose o le toto i se tulaga tumau, ma faʻapupulaina foi le faʻamalosia o le insulin e suauu peta soifua maloloina.

O le mea e leaga ai, o le faʻafouina atoatoa o le pancreas e le mafai, ona o faʻalavelave e tutupu i totonu o taimi o faʻamaʻi e le mafai ona faʻafitia. E mafai ona tatou faʻamalolo mo i latou.

Sa masani ona iloa e le mafai ona toe maua mai ia peta peta. E tusa ai ma faʻamatalaga fou, talu ai nei na faʻatautaia ai suʻesuʻega o peta penefiti e toe faʻaleleia, ae o le telegese, lea e le lelei tele.

O faʻamaʻi pipisi o le gallbladder, ate, biliary tract (aemaise o le gallstone) ma le faʻaaogaina o le ava, i le tele o tulaga, e taʻitaʻia ai le pancreatitis. Isi mafuaʻaga e mafua ai le mumū o le pancreas:

  • faʻaleagaga faʻaanatura o le papa pancreatic duga (faʻaitiiti, tumutumu, ma isi),
  • faʻamaʻi o le duodenum,
  • meaʻai faʻaletonu (meaai vevela ma gaʻo, aemaise lava i le tuʻufaʻatasiga),
  • afaina muamua (mumps, chickenpox),
  • suʻesuʻega faʻamalosi, faʻamalositino i luga o le vaega o meaʻai,
  • afaina faʻamaʻi pipisi
  • aveina o vailaʻau (hormones, antibiotic, estrogens, ma isi mea),
  • maʻisuka malosi
  • uiga faʻamaoni
  • faʻailoga alofa,
  • afaina o le tino
  • cystic fibrosis,
  • suiga taumone,
  • fomaʻi vascular

O faʻamaoniga sili ona taatele o:

  • tiga o le manava, e latalata i le pusa poʻo le i ai o se uiga fusi,
  • taʻavale
  • vili
  • solia le nofoa (manava manava),
  • vaivaiga
  • e mafai ona faateleina le vevela o le tino.

E faʻapefea ona toe maua mai le pancreatitis

I le gasegase o le faamai, ua vave ona faailoa vave falemai i le fale tumaʻi, faapea foi:

  1. moe malolo
  2. taumafa - laulau 0 mo Pevzner (fiaai). O mea taumafa e maua mai i le afaina o meaʻai,
  3. siakiina o se masini nasogastric, ma mulimuli ane le puleaina o mea oona o le manava,
    le taele.

O isi togafitiga e aofia ai:

  • o lona uiga e faatonutonu le galuega failautusi a le manava (omeprazole),
  • fualaau faasaina e faaleagaina ai le enzymes o le gland (Contrical),
  • vailaau faʻamaʻi (Amoxiclav, Ceftriaxone),
  • (e faalagolago i le malosi o le tiga ibuprofen, ketans, tramadol, morphine),
  • antispasmodics (mebeverin, drotaverin, papaverine).

Faʻafefea ona toe faʻafoʻi fualaau faʻamaʻi

O se tasi o elemene autu i le togafitiga o pancreatitis o le taumafa. O le laulau o le Numera 5 ua faatonuina mo le 4-5 aso o maʻi, ina ia mafai ai ona faatulaga le galuega a le pancreas, ate, le vevela. E tatau ona faʻatapulaʻa le faʻaaogaina o fualaau faisua ma gaʻo manu. Faʻamuʻai le falaoa i luga o le vai, ma kuka isi ipu i totonu o le uila.

E tatau ona vavae ese mai le taumafataga:

  • piko
  • ulaula
  • marinades
  • meaai e mafai ona kuka
  • kofe ma selu
  • oloa mata.
E taua le manatuaina o le maualuga o le suka i le toto e i ai sona aʻafiaga i suauu peta, lea e faʻaitiitia ai le gaosiga o le inisalini, ma taʻitaʻia ai le atinaʻe o le maʻisuka. O le pancreatitis e masani lava ona tupu pe a maeʻa le pancreatitis ma o le taunuuga o le alualu i luma o le le mafai ona faʻaaogaina le paʻu.

Faʻafefea ona toe maua mai mai le maʻisuka

I le amataga, i le tau faasaga i le maʻisuka, e tatau ona e tausisi i se meaʻai, faamalositino, aveese le mamafa, pe afai ei ai. O nisi taimi e le fesoasoani i taimi uma se taumafataga, ona tatau lea ona e faʻaaoga fualaau.

Mo le togafitiga o le maʻisuka, o le sulfonylurea o loʻo faʻaaogaina, talu ai e mafai ona latou faʻaosofia le pulelasi o le inisalini e pulou beta. O le a-glucosidase inhibitors e faʻaitiitia ai le inu o le kulukose o le intestinal.

Biguanides (metformin) ma thiazolidinediones e faʻaitiitia ai le kulukose toto e ala i le faʻalauteleina o lona faʻaogaina e fuluʻi. Ma o le mea moni, togafitiga insulin.

A maeʻa le faʻamagaloina o ni faʻafitauli iloga, o gasegase i le faamagaloga, e fautuaina e pipii i meaʻai, moe ma malolo.O le ava malosi e faʻasaina faasaina, ulaula tapaa pe faasaina. E manaʻomia lou i ai i luga o se teugatupe faʻasalalau ma lau fōmaʻi.
http://zhivotbolit.ru

Faalavelave faʻaleagaina

Ma pe a le manuia le gaioiga o le gland, e masani lava o lenei mea e aʻafia ai le galuega a le tino atoa. O le mea lea, e tatau i tagata taʻitasi ona suʻeina suʻesuʻega i falemaʻi ina ia mataʻituina le gaioiga o le gland ma i le tulaga o le soliga, ia vave amata ona faia togafitiga faʻapitoa e puipuia ai le atinaʻe atili o le faʻamaʻi.

Ma o le a le mea e fai i lenei mataupu ma le auala e toe faʻafoʻi ai le pancreas, o le ae iloa nei.

Pancreatic function

A o leʻi talanoa e tusa pe toe faʻafoʻi le pancreas ma pe faapefea ona faia lenei mea, e tatau ona fai ni nai upu e uiga i le aoga o lenei okeni. O le pancreas o le pito sili ona telē i totonu o le tino o le tagata, lea ua tofia i ai le tele o galuega i le taimi e tasi:

  1. le atinaʻeina o enzymes oona e faʻateleina ai le gaosia ma le faʻaaogā masani o protein, gaʻo ma gaʻo,
  2. le faʻasalaga o hormones talafeagai e faʻamautu ai le carbohydrate, gaʻo ma le protein i le tino.

E masani ona vaevaeina le pancreas i ni vaega se tolu:

  1. o le ulu e tu latalata ane i le tafatafa,
  2. o le tino o loʻo i tua o le manava,
  3. o le siʻu e sosoo ma le duodenum.

I le faagasologa o le pancreas, o auala e pasia ai le sua o le pancreatic. Ma o ona sela e vaevaeina i galuega endocrin ma exocrine. O peta Beta (exocrine) e na o le 2% o le okeni e na o le lua e nafa ma le gaosia o hormones - inisalini, glucagon, somatostatin ma polypeptin.

O i latou uma e nafa ma metabolic processes o loʻo tutupu i le tino o le tagata. O le isi 98% totoe o le okeni e aofia ai suauʻu endocrin o loʻo aofia i le tuufaatasia o enzymes digestive - lipases, amylases and proteases.

O le fausaga o le pancreas

Afai o nisi mafuaʻaga e iai se faaletonu i le galuega a nei siama, e le toe faʻaaogaina e le pancreas ana galuega tauave atoa. O se taunuuga o lenei mea, o le mumusu ma le faʻaleagaina o mea tutupu i totonu, e faʻaosofia ai le atinaʻeina o faiga faʻapitoa, lea e iloa ai le oti o ona sela.

O nei mea leaga uma e afaina ai le manuia o se tagata.

Ma afai e te le fesoasoani i le pancreas i se taimi tatau, ona mafai lea ona tupu i le faʻamaʻiina o faʻamaʻi tuga, o le atinaʻe lea e oʻo atu ai i le totoina o le toto ma le solia o le faʻaogaina ma le gasegase o le tino i le tino.

Mafuaaga o se faaletonu o le pancreas

O galuega a le pancreas e mafai ona faʻavaivaia mo mafuaaga eseese. O le mea sili ona taatele oi latou o:

  • leaga leaga (ulaula, ava malosi),
  • afaina matuia na maua i taimi o taotoga o taotoga, paʻu poʻo pulupulu,
  • gallstone faamaʻi
  • maʻi o le pancreatic
  • popo o le pancreatic
  • pancreatitis (mumu o le gland tissue), ma isi.

Ae o le mafuaaga sili ona taatele e le mafai ai ona galue le pancreas e le lelei le taumafa. O le faʻaleagaina o meaʻai gaʻo ma falai e mafua ai le faateleina o le gaosia o enzymes digestive e le pancreas, lea, o le mea moni, e tuʻuina ai se avega mamafa i luga.

Ma afai e masani ona lofituina le gland, i le gasologa o taimi o le a "vevela", o ona sela e faaleagaina ma afaina, lea e mafua ai ona solia le galuega a le pancreas.

Faailoga o le Faʻafitauli Pancreatic

Faailoga o le le lelei o le pancreas e ese le natura. I lenei tulaga, o le tikeri o le faʻamaʻi o le maʻi e faʻalagolago i le malosi ma le tele o le faʻaauau o faiga faʻaleaga.

Afai e le lelei le pancreas, o le mea muamua e afaina ai le gasegase, lea e faʻaalia e le tele o faʻafitauli o le gastrointestinal tract. O faʻamaoniga nei e mafai ona faʻalavelave ai se tagata:

  • toso
  • taʻavale
  • lagona faaumiumi o le vaivai i le manava pe a uma ona 'ai,
  • vili
  • afaina i se paʻu o le ita
  • manava manava poʻo le faʻamalosi.
Faatasi ai ma le mumū o le pancreas, o le tiga e masani ona tupu i le itu taumatau poʻo le agavale o le hychochorium

Afai o le faʻaleagaina o le tino i le pancreas e taʻitaʻia ai le vaʻaia ma le vavalalata o latou lumena, o le a avea ma mafuaʻaga o le faʻamaʻiina o le sua o le pancreatic i totonu ma le faʻafouina o le faʻaleaogaina o le tino, lea eoʻo mai ma le tiga o le tiga.

I lenei tulaga, o le tiga e masani lava ona fusi. I le taimi lava e tasi, o le vomiting e tatalaina ai ma vaivai tele e matauina. O ia faʻaʻailoga e faʻaalia ai le tino pancreatitis ma e manaʻomia vave ile falemaʻi ile maʻi.

Aua e te aveina le tagata maʻi i le falemaʻi. E tatau ona valaʻau se 'au o fomaʻi i le fale. I le taimi nei, ua ia maua, e manaomia e le tagata maʻi se fesoasoani muamua.

E aofia ai mea nei:

  • e manaomia e le tagata maʻi ona nofo i lalo ina ia siʻi i luma lona tino i luga,
  • faia se tui faʻapitoa o le No-shpa (e le tatau ona tuʻuina atu papa)!,
  • Faʻaaoga se faʻamaʻi malulu i le pancreas.

O isi togafitiga o le a faia e fomai i le taimi lava latou te taunuu ai i le nofoaga. I le avea ai o se tulafono, i ia tulaga, latou te vave ave le tagata maʻi i le falemaʻi, pe a tuʻuina atu ia te ia togafitiga nei:

  • o se meaai fiaai ua faatonuina
  • 'oloʻo tuʻuina atu i ai ma le auai o antispasmodics, painkillers, drug antiszyme drugs.
O fualaau uma mo togafitiga o le pancreatic e tatau ona faatonuina e na o se fomaʻi, i le amanaʻiaina o uiga patino o le tino o le maʻi

A maeʻa le faʻamalolo, o le tagata maʻi e faʻataʻitaʻiina togafitiga, lea e tatau ona ia tausia mo se taimi umi.

O le a le mea e fai pe afai e faʻavaivaia le galuega o le pancreatic?

E vave lava ona e iloa e le mafai ona toe faʻafoʻi le pancreas, pe afai ua maeʻa. O le mea lea, afai ua e iloa faafitauli i lenei tino, o le ae saunia mo le mea moni o fualaau faasaina ma mea taumafa o le a avea ma au uo lelei.

E tatau ona e tago i vailaau faʻamaʻi i taimi uma. O loʻo matou talanoa e uiga i sauniuniga o le enzyme e fesoasoani i le faʻamautuina o faiga faʻaogaina. O loʻo aofia ai se mea e pei o le pancreatin, lea e mafua mai i manu.

Faatasi ai ma nei vailaʻau, o le mea taatele e:

I le tulaga o le faʻaogaina o le pancreatic, o fualaau oona e tatau ona faia i le tele o taimi i le aso i le taimi pe a maeʻa foi taumafataga.

Ae talu ai, i le faaopoopo atu i le pancreatin, latou te aofia ai foi isi mea e ono afaina ai le tagata maʻi, e naʻo le fomaʻi e tatau ona faatonuina ia togafitiga pe a uma se gasegase.

Teuteuga o le Enzyme

I le faaopoopo atu i sauniuniga o le enzyme, o maʻi faʻalavelave faʻapitoa e togafitia faʻatasi ma antispasmodics. E ave i ai le tiga faʻavaitaimi, ao latou faʻamalosi lelei le sosolo i spasms i le gaʻo o le gland, ma faʻapena ai ona faʻamaonia le tafe o le vai inu.

Faatasi ai ma nei vailaau, o le masani masani o se vailaau e pei o le No-Shpa. O lona taliaina e fautuaina foi mo se taimi umi.

Taua! Faʻamatalaga o le faʻamaʻi ma le tupuga o se tiga ogaoga, e le mafai ona ave ni papa maʻa No-shpa i papa! Pills e ulu atu i le manava, ma faʻaolaina ai le gaosiga o enzymes digestive, lea e na o le faʻateleina o le tiga. O le mea lea, i tulaga faapena, o vispasmodic drugs e tatau ona faʻatonu pe faʻapipiʻi pe leai foi!

Enzymatic ma antispasmodic fualaau faasaina o vailaau autu ia ua faatonuina mo tagata gasegase e toe faʻafoʻi ai le pancreas. O isi vailaau (anti-inflammatory, receptor blockers, ma isi mea), ina ia aua le ave le mamafa o le ate, e naʻo le mea e manaʻomia ma e filifilia taitoatasi.

A maeʻa ia faʻamaʻi e tatau ona toe faʻaleleia le pancreas

O le toe faʻaleleia o pancreas o se faʻagasologa lōmi ma le galue. E talitonuina o le maʻisuka, o le faʻamaoniaina o le gaosiga o galuega e toetoe lava a le mafai, ae e leai. O fomai e tuufaatasia se togafitiga faapitoa e aofia ai meaai, faamalositino, ma fualaau.

Ua faamaonia e saienitisi e faapea o le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2, o le suka o le suka e pulea i le mamafa o mea mamafa ma gaoioiga faaletino i aso uma. I le faaopoopo atu, e faʻalagolago i le toto kullucose masani ma le tali atu i togafitiga, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina se fualaau faasaina lea e faʻaleleia ai le malosi o le tino e faʻaaoga ai ana lava hormones.

Mo le toe faʻafoʻiina o le pancreas pe a uma le pancreatitis, e manaʻomia se faʻasalalauga faʻatasi:

  • meaai meaai
  • itiiti le gaioiga faaletino
  • ave fualaau e pei o le Omeprazole ma le Contrical.

Le mea e fai

Po o le a lava le faʻamaʻi e mafua ai le faʻaleagaina o le pancreatic, o loʻo i ai tulafono faʻavae e tatau i le tagata maʻi ona pipii i:

  • se suiga atoatoa i le olaga soifua
  • matua taumafa
  • togafitiga
  • i nisi tulaga, o le taimi e ave ai vailaʻau.

O lenei seti o fua faatatau o le a fesoasoani e puipuia ai le oti o le tino o pancreatic selesia, ma faʻamalosia ai le solia o ana galuega.

Meaʻai

O meaai paleni paleni o se tasi lea o vaega pito sili ona taua o togafitiga ma e tatau ai ona matua tausisia e le gata i le taimi o le faamai, ae faapena foi i le taimi o le toe faaleleia. Ina ia fetuutuunai au mea taumafa, e tatau ona e faia se lisi o meaai faasaina ma faatagaina. Faasaina e aofia ai:

  • oloa ulaula
  • meaai falai ma gaʻo
  • meaʻai vevela, mea manogi vevela ma vaitau,
  • malosi lauti ma kofe,
  • gaʻo gaʻo ma iʻa,
  • falaoamata,
  • mea inu gaʻo
  • sukalati ma koko.

E mafai ona toe faʻafoʻi le pancreas i meaʻai? E faigofie lenei mea:

  • meaai e tatau ona vaevaega, e leai se tulaga e tatau ona e faʻatagaina ai togafitiga, o lenei mea e le gata o le paʻu, ae o le tino atoa,
  • Taumafai faigofie ona 'aiʻesea le protein-tamaoaiga o mea taumafa - meaʻai laiti-gaʻo, iʻa ma moa,
  • i le tele o taimi e mafai ai, ia aofia ai i lau mea taumafa meaʻai susu, e pei o le siʻi, yogurt, susu susu ma yogurt,
  • nai lo le lauti, kofe ma koko, e saunia ai se vaiinu mai sipuni o le rosa po o le teuteuga o le vao, e pei foi o ni mailei lelei e lelei mo mea taumafa, latou te i ai se mea e teu ai ma puipuia le mucosa gastrointestinal,
  • non-acidic fuamati ma fualaʻau, faapea foi ma fualaau oona ma compotes saturate le tino ma vitamini ma minerale,
  • Ia mautinoa ia inuina le itiiti ifo i le 2 lita o le suavai suamalie poo le vai inu. E fesoasoani i meaai e sili atu ona lelei, ma faʻafefe ai toxini mai le tino.

Suiga o amioga

O le suia o lau auala masani o le olaga e le faigofie tele, e tusa lava pe mo le soifua maloloina. Ae e tatau ona e taumafai e faia ma o le vave foi ona sili atu. O le a le uiga o se suiga o masaniga?

  1. E tatau ona e aʻoaʻo e tausisia se meaai - ia 'ai meaai i le 3-4 itula i ni mea laiti.
  2. Taofi le inu malosi ma ulaula uma.
  3. E tatau ona e aloese mai le taumafa i meaʻai vave, o mea suamalie pe suamalie.
  4. Le pulea o lau faigamalo galuega - e le mafai ona e galue, e tatau ona e moe a itiiti ifo ma le 8 itula i le aso.
  5. Atiae se masaniga o aso uma i le ea fou mo le itiiti ifo ile itula.
  6. Aloese mai tulaga faigata ma feteenaiga le talafeagai.

Fomaʻi togafitiga

E faʻafefea ona toe faʻafoʻi le pancreas: fautuaga ma fautuaga I le faaopoopo atu i mataupu pe a solia le gaoioiga afi - o se faʻalavelave sili lenei o le pancreatitis, o gasegase togafitiga e maua ai le aoga pito sili ona aoga i luga o le pancreas. E faʻaleleia le toto, faʻasalalau le gaosiga ma le vevela o le talo, faʻalauteleina le lautele o le tino.

O faʻalavelave faʻapitoa o faʻatinoga mo le togafitiga o le pancreas e leʻi tuufaatasia. Ae o fomaʻi e faʻaaoga le faʻalavelave e faʻafaigofie le galuega o le gastrointestinal tract. E aofia ai se numera tele o faʻamaʻi manava, faʻafetai i le paʻu o le paʻu e le maso o le manava.

Fomaʻi

I le laasaga o le faʻavavevave o faʻamaʻi pipisi, o togafitiga e sili ona faia i se falemai, i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. A o faagasolo lenei vaitaimi, o le tagata maʻi ua faʻamaonia mai ai mea faʻamaʻi ma antispasmodics, e tele lava ina faʻasauā.

A maeʻa ona faʻamalolo mai le tagata maʻi mai le falemaʻi, e faʻaauau pea togafitiga ma fualaau oona ei ai faʻamaʻi. Latou te fesoasoani e faʻaitiitia le taua o le suasami gaosia ma faʻaolaina le vave faʻaleleia o meaai.

Faafetai ia i latou, o le avega i luga o le tino ua faaitiitia, o le lomiina o meaai e masani ona faʻamaonia ma ua toe faʻafoʻiina le pancreas.

Togafitiga ma togafiti a tagata

E faʻapefea ona toe faʻafoʻiina le pancreas ma le fesoasoani a fofo faʻaleaganuʻu? Mo le mafuaʻaga lenei, e tele sāuni na tuufaatasia:

  1. faʻafefiloi laʻau mamago o neti, fualaʻau calendula ma le sage i tutusa tutusa ma liligi le 300 ml o le vai inu i le tasi sipuni sipuni o lenei paluga. Faʻafefe ipu i totonu o se solo mafanafana ma faʻasolosolo 30-40 minute, ona tosina lea ma inu ni sipuni i le gasologa o le aso. O aso uma e te manaʻomia e kuka ai se faʻafefetega fou,
  2. aoga tele i le togafitiga o le gastrointestinal tract oats. Faʻamama se ipu tioata atoa, tuʻu i totonu o le pani, sasaa se lita o le vai malulu ma tuʻu i le afi. Tuu le vela ma faʻafefiloi ile vevela vevela mo le 15-20 minute. Ona afifi lea o le ipu ma le susu i totonu o se solo ma tumau pea i le 10-12 itula. E manaʻomia lou inuina o lenei vailaʻau 100 ml faalua i le aso mo le masina ma le afa,
  3. faʻafefiloi 100 kalama o sima o le sana, fennel, sisi o le rose ma le aʻa valerian. Liligi le vailaʻau atoa i totonu o se atigipusa eseʻese ma fafa lua punetini i aso taʻitasi i le 200 ml o vai inu, pei o le lauti masani. Inu lenei fua i le tele o sipuni i le 3-4 itula i le ao. A maea le masina o togafitiga, ave se malologa ma toe fai le kosi.

Tuua Lau Faamatalaga