Meaʻai mo le maʻisuka ituaiga 1 ma lisi ma meaʻai

O iLive uma e iloiloina e fomaʻi poto faapitoa e faʻamautinoaina le sili atu ona maualuga le saʻo ma talafeagai ma mea moni.

E iai a matou tulafono faʻavae mo le filifiliina o faʻamatalaga o faʻamatalaga ma e na o matou e faasino i nofoaga iloga, atinaʻe suʻesuʻega faʻaleaʻoaʻoga ma, pe a mafai, faʻamaonia suʻesuʻega faafomaʻi. Faamolemole ia matau o numera i puipui (,, etc.) o fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻi ia i ia suʻesuʻega.

Afai e te manatu o se tasi oa tatou mea e le saʻo, ua le toe faʻaaogaina pe ua le mafai ona fesiligia, filifili ma lolomi Ctrl + Enter.

O meaai mo le maʻisuka ituaiga 1 o se tasi lea o metotia o le faatumauina o le tino o le maʻi i le faamagaloga.

O le insulin e tausisia le maualuga o le suka e tatau ai mo le galue masani i totonu o le toto o se tagata, lea e mafai ai e le glucose ona tafe saʻo atu i totonu o le tino o le tino. O le mea lea, o le le lava o le inisalini e taʻitaʻia ai le le atoatoa o le tino o le endocrine, e faʻatele ai le maʻisuka i le tikeri muamua.

, , , , , , , , , ,

Maʻi Suka 1 Meaʻai

E foliga faanoanoa, ae o le vaifofo mo lenei maʻi e leʻi maua. O le mea lea, i le taimi nei, o le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 ma se meaʻai e naʻo se ituaiga ola e faavae i luga o faʻatonuga e tolu:

  • Inisalini togafitiga.
  • Soifuaga o le olaga.
  • Tausia o taumafa taumafa.

O le togafitiga o insulin o se faʻataʻitaʻiga mo le suia o le inisalini masani na gaosia e le tino lava ia i le inisalini faafomaʻi, lea e totogi ai le le lava o le toto o le tagata maʻi.

I le taimi nei, o vailaau mo togafitiga e ofoina atu le tele o insulin, lea e vaevaeina i ni vaega se tolu e tusa ai ma le umi o le taimi e faʻaalia ai:

  • Afai o le faʻaaogaina o le hypoglycemies e tupu i totonu o le 10 i le 20 minute, ona faʻaaoga lea o le vailaʻau e pei o le insulin. O nei fualaau oona e faia i se auala faʻafuaseʻi. O le maualuga o le lelei o le faʻaaliga o loʻo faʻamaumauga i totonu o le itula - tolu itula talu ona maeʻa le pulega. O nei fualaau faasaina e mafai ona faatumauina le maualuga o le suka toto toto mo le tolu i le lima itula.

Humalogist. O le aofaʻiga manaʻomia o le vailaau faʻasaina e faʻatatau faʻapitoa mo tagata maʻi taʻitasi. O le vailaʻau e faʻatinoina vave lava aʻo leʻi 'ai se taumafataga (tusa o le 5 i le 15 minute). Afai o le vailaau faafomaʻi ua faʻamaonia i lona tino mama, ona oʻo lea i le ono injections e faia i le aso, i le faʻatusatusaina ma isi inisalini o le inisalini, o le numera o injections e faʻaititia i le tolu.

Ua solia le Humalog mo le faʻaaogaina e tagata e le faʻamaoni i vaega o le vailaʻau ma afai ei ai se faʻamaʻi pei o le hypoglycemia.

Novo Rapid Flex Pen. O le fualaau o le tagata taitoatasi i tulaga taʻitasi. E tele taimi e faia ai lenei vailaʻau faʻatasi ma faʻasolosolo taimi e fai ma insulin. O le numera maualalo ole injections i le aso o le tasi o tui. E fautuaina le siakiina o le kulukose i le toto o le tagata maʻi. O lenei mea e mafai ai ona fetuunai le metotia. O le averesi o aso taitasi o le 0.5-1.0 iunite i le kilokalama o le mamafa ole maʻi. •

Afai o le faʻaaogaina o le hypoglycemic e tupu i le afa itula - ile itula, o le vailaʻau e taua o le insulin. O le maualuga o le lelei o le aafiaga e mataituina i le lua i le fa itula pe a uma le pulega. O loʻo taliaina pea le maualuga o le toto suka mo le ono i le valu itula.

Humulin masani. O le vailaʻau e matua vaʻaia lava. I le tulaga o lona faʻaaogaina i lona mamā mamā, o le vailaʻau o loʻo faʻatinoina i lalo o le paʻu poʻo le faʻamalosi tolu i le fa taimi i le aso. Ina ia faʻaleleia le faʻamoemoeina ma faʻamanuia le aoga, o le humulin e masani ona faʻaaogaina faʻatasi ma vailaau faʻasolosolo ile inisalini umi. I lenei tulaga, o le humulin e masani ona faʻafeiloai muamua, ona avea lea o se vailaʻau faʻamaʻi.

O lenei vailaʻau e le tatau ona faʻatonuina i tagata gasegase e iai le tala o le hypoglycemia (o le maualuga o le plasma sugar), faʻapea foʻi ma le faʻaaogaina o le vailaʻau.

Monosuinsulin MK. O le fualaau faasaina e ave i totonu o le iniseti poo le gasegase 15 i le 20 minute aʻo lei faia se taumafataga. E faʻatatau i manaʻoga faʻapitoa, o le vailaau faʻasaina e faʻagasolo tasi pe faalua i le aso. O le averesi o aso taitasi o le 0.5-1 iunite i le kilokalama o le mamafa o le maʻi. I le tulaga o le maʻi suka ile maʻi, Monosuinsulin MK ulufale atu ile maʻi i se vein.

  • Afai e tupu le aafiaga o le hypoglycem i totonu o le tasi ma le afa i le lua itula i le maea ai o le puleaina o le fualaau faasaina, ona faasino lea i insulin insulin. O le maualuga o le lelei o le faʻaaliga ua tusia i le tolu i le ono itula pe a maeʻa le pulega. O fualaau nei e mafai ona faatumauina le maualuga o le maualuga o le suka toto mo le valu i le 12 itula.

Biosulin N. O lenei vailaʻau e sau faʻafuaseʻi, o le isi taimi e te tui ai, e tatau ona suia le nofoaga o inisiua. Faaaoga lenei vailaʻau 30 i le 45 minute aʻo leʻi 'ai, tasi i le faalua i le aso. Afai ei ai se manaoga faʻapitoa faapitoa, e mafai e le fomaʻi ona faʻailoa mai le inisiua o le vailaʻau. O le averesi o aso taitasi e masani lava mai i le 8 i le 24 IU i le aso (e faʻalagolago i le lagona o le tagata lava ia i vaega o le vailaʻau).

Monotard MS. I tulaga taʻitasi, o le vailaʻau e taʻitasi. E matua loloto lona tui i totonu ole palapala papa. Aʻo leʻi faʻaaogaina, lulu le vailaau o vailaʻau i le lautele. Afai e le sili atu i le 0.6 iunite / kg, ole fualaau faasaina e faia i se tasi tui, ma i se tulaga maualuga atu, o le fualaau faasaina e faia ile lua pe sili atu foi.

  • Afai o le faʻaaogaina o le hypoglycemies e tupu i totonu o le fa i le valu itula, o le vailaʻau e taua o le inisalini umi. O le maualuga o le aoga o le aafiaga e matauina 8 i le 18 itula ina ua maeʻa le pulega. O loʻo taliaina le maualuga o le toto suka i le 20 i le 30 itula.

Lantus. O le vailaʻau e faʻaalu i le aso, sili atu i se taimi tonu lava. O le fualaau o fualaau mo tagata maʻi taʻitoʻatasi o loʻo tuʻuina atu taitoatasi.

Levemir FlexPen. O le fualaau faasaina ua tuuina atu mo le pulega pe tasi pe faalua i le aso. O le fualaau o le vailaau faʻasaina ua faʻatulagaina taʻitasi, e ala i le mataʻituina o mataupu taʻitasi o le faʻamaʻi.

  • Afai o le aafiaga o le hypoglycemies e tupu i totonu o le 20 minute, aʻo toe faaleleia atoatoa le kulūkose pe a uma le lua i le valu itula ma tausia mo le 18 i le 20 itula, o le vailaau e taua o le biophase insulin ma se tuufaatasiga tuufaatasi.

Biogulin 70/30. O le vailaʻau e faʻaaluina pe tasi pe faalua i le aso atoa, 30 i le 45 minute ao lei faia se taumafataga. O le averesi o aso taitasi o le vailaʻau e mai i le 8 i le 24 iunite. i le kilokalama o le mamafa o le maʻi. I le tulaga o le faʻamausili i le fualaau faasaina, o le fuataga e 8 iunite, i le faasologa, ma le maualalo o le mafaufau, o le tele o fualaau e faateleina.

Insuman Comb 25 GT. O le fualaau o le fualaau faasaina e naʻo le tagata lava ia ma e mai le 8 i le 24 iunite / kg. O le vailaʻau e faʻatonutonuina i le 20 i le 30 minute ao leʻi faia se taumafataga.

O le soifuaga o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka o se isi faʻailoga sili lea i le lelei o lona ola. Tatou te le o talanoa e uiga i tulaga ogaoga i mea taumafa po o mea e ola ai le ola. Faamagalo mai ia te aʻu, e tatau ona ou lafoai ni masani leaga, ma pipii i se olaga ola maloloina.

Togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 ma se taumafataga o le mulimuli ma, masalo, o se tasi o taimi sili ona taua o le soifua o le tagata maʻi. O le faʻaaogā lelei o mea taumafa e le gata ina faʻamautinoa ai le taua o se tagata, ae faʻaititia ai foi le fua o vailaʻau o inisalini. O se taumafataga mo le maʻisuka e le faamalosia ai se tasi e vavae ese le "togafiti"; na o le faaliliuina atu o lenei "mea lelei" i se isi vaalele. Mo se faʻataʻitaʻiga, o mea suamalie e le tatau ona fai atu faʻafeiloaʻi i laʻau suamalie, e tatau lava ona e sui le suka i ni mea suamalie faapitoa. O le pulea o le tagata lava ia o le autu autu, e mafai ai e se tagata ei ai le maʻisuka ituaiga 1 ona le lagona le sese. O le mataupu faavae autu o le soifua maloloina o ia tagata gasegase:

  • O aso uma o meaai maualuga-carb e tatau ona oʻo i le 65% o le taumafa i aso taitasi o taumafa.
  • I lenei tulaga, o meaʻai taumafa e faʻagesegeseina e le iniseti e sili atu ona lelei. O nei mea o vailaʻau faʻasaina, faʻapea foʻi ma vailaau e maualuga tele le palasi ma le fiber.
  • Meaʻai o le protein e tatau ona oʻo i le 20% o le taumafa taumafa.
  • Vaega o gaʻo - e oʻo i le 15%.

O sea taumafataga o le a fesoasoani e puipuia le lamatiaga o le microangiopathy (faʻamaʻi faʻamaʻi o toto laiti toto e alualu i luma ona o le necrosis ma le thrombosis).

O le a le meaai mo le maʻisuka ituaiga 1?

I le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1, o le tagata gasegase ua atofaina se taumafataga Numera 9. Ae, e faavae i luga o le soifuaga o le tagata maʻi (e aofia ai faʻamaʻi faʻatasi), taunuʻuga o suʻega ma suʻesuʻega, e faʻamautu taʻitasi e le endocrinologist le meaʻai a lona maʻi. Ae e iai foi isi mea taua e tutusa e malamalama ai i le ituaiga o meaai mo le maʻisuka ituaiga 1?

  • O oloa falaoa (e le aofia ai le tao ma isi paluga mai ituaiga paʻepaʻe papaʻe) e faatagaina i le tusa ma le 0.2 kilokalama i le aso.
  • Meaʻai gaosi susu ma le susu, kulimi (faatasi ai ma le faʻaititia o le gaʻo gaʻo) ma ipu e faʻavae i luga o latou mea (kuka, cheesecakes). O le kulimi suamalie ma le kulimi e seasea ona faatagaina.
  • Uluai vasega (sei vagana ai palu mamafa, soupusu i susu ma noodles, semolina ma araisa):
    • Beetroot soup.
    • Uluaʻi vasega o fualaau faisua.
    • Borscht i luga o aano o manu.
    • Okroshka.
    • Mushroom Stew.
    • Le taliga.
    • Soupeti ma falala, meatballs.
  • O fualaʻau o le Cereal ua faʻatapulaʻaina, faʻavae i luga o le areto falaoa.
    • Buckwheat ma le oatmeal.
    • Peini ipu.
    • Millet ma le karite.
    • Barley porridge ma le rice ara.
    • E matua faatapulaaina le teuteu ma le pasta.
  • Meaʻai (sei vagana ai aano o manufasi, sausage, moa, aʻo lei ai, paʻu). O loʻo faʻaaogaina laʻau, faʻapea foʻi ma ipu kuka ma fuālaʻau:
    • Meaʻai uma lava.
    • E seasea lava ona 'ai le tiʻamea ma le siʻusiʻu i nei tagata.
    • Le manulele.
  • Faʻasagaga faigata ma le maualalo o meaʻai (sei vagana ai le vele).
  • Laʻau iʻa (sei vagana ai caviar, oloa tila, ulaula meaʻai):
    • Seu iʻa i luga o le palu ma le kuka. E seasea ona mafai ona e faʻafiafiaina oe lava i se fasi iʻa falai.
    • Tuʻuina fagota i totonu o lona lava sua.
  • Lisi mai fuamoa:
    • Laʻau omegatini (o le faʻaaogaina o suauu e faʻatapulaʻaina).
    • Fuamoa laʻau, 1 - 1.5 vaega - e sili atu ma le tasi - faalua i le vaiaso.
  • E faʻatagaina e faʻaaoga fualaau faisua i ituaiga eseese (o le tapulaʻa e faʻaaogaina na o fualaau falai). Puele ma meaʻai e kukaina e seasea ona faʻaaogaina i ni mea laiti.
  • Taofiofia le puleaina o gaʻo pe a 'aina pateta, beets, kāloti ma peʻa lanumeamata.
  • Pese eseese: fulufailaʻau, kapisi paepae, broccoli, faʻapea foʻi ituaiga eseese o salakeke.
  • Tomato
  • Eggplant ma le ukiniki.
  • Kukama, squash, zucini.
  • Sweets (fualaau aina suamalie ma fualaau aina suamalie ua i ai se tofo suamalie)
    • Galu, paluga ma fofo.
    • Tala faʻatatau ma sorbet.
    • Sour eseese o fualaau aina ma fualaau (raw, baked).
    • Candies ma kuki mo le maʻisuka pe faia i le fale e faavae ile xylitol poʻo le sorbitol.
  • Meainu (sei vagana ai suamalie suamalie ma meainu suamalie, carbonated):
    • Lauti uliuli ma le uliuli (e le o malosi tele).
    • Fualaau aina suamalie ma fualaau suamalie (fualaau aina suamalie ma na o le manogi suamalie).
    • Teu ma susu.
    • O se teuteuga o vine.
  • Sauga e faʻavae i luga o aano o manu fasi ma iʻa, fualaʻau ma mashroom broths.
  • E mafai ona faatagaina sina vaega tele o gaʻo:
    • Pulu, ae le sili atu ma le tasi le meaʻai i aso e fitu.
    • Laʻu suauu - pei o se laei i fuamoa fualaʻau.
  • O taumafa vevela ma vevela vevela e faʻaaogaina i ni vaega laiti.

Aso muamua:

  • Breakfast:
    • Buckwheat porridge - 150 g
    • Rye falaoa - 50 g
    • Toto tipi ua totoina i le sua o le tipolo - 70 g
    • Butter - 5g
    • Tea e aunoa ma le suka - 250 ml
  • Lua 'aiga o le taeao:
    • Tasi le apu
    • Laʻau moli e aunoa ma le kesi - tasi le tioata
  • Taʻaloga:
    • Borsch i luga o se susu suamalie i le kulimi kirimigi - 250 g
    • Laʻau palu - 70 g
    • Laʻau suamalie ma suamalie i luga o se mea suamalie - 100 g
    • Paʻu falaoa - 50 g
    • Fualaau aina suamalie e aunoa ma le suka - tasi le tioata
  • Taumafa:
    • Pulu e leai se sua - tasi le tioata
    • Lī le laumei i se aisa, paluga poo sina paluga o le apu po o le pi - 100 g
  • Taumafa:
    • Kapisi ma aisa manu - 150 g
    • Zucchini caviar - 70 g
    • Rye falaoa - 50 g
    • Leu suamalie - tasi ipu (pe tusa ma le 250g)
  • Lua taumafataga:
    • Kefir - 250 g

, , ,

Lua aso:

  • Breakfast:
    • Paʻu o susu - 200 g
    • Keroti mamago po o peʻa lanumeamata - 70 g
    • Falaoa Brown - 50 g
    • Tea e aunoa ma le suka - tasi le ipu
  • Lua 'aiga o le taeao:
    • Sorbet mai le apu.
    • Tea e aunoa ma le suka - tasi le ipu
  • Taʻaloga:
    • Lauma o fualaʻau - 250 g
    • Aʻau fualaau faisua ma se vaega itiiti o le aano o manu - 70 g
    • Laumata Fou Fou Fualaʻau - 100 g
    • Omea e leai ni vai faʻafefiloi - 250 ml
    • Paʻu falaoa - 50 g
  • Taumafa:
    • Rosemary decoction e aunoa ma le suka - tasi le tioata
    • Tasi le moli
  • Taumafa:
    • Laʻau po o araisa - 150 g
    • Tasi fualaʻau masusu
    • Rye falaoa - 50 g
    • Tea ma le suamalie - 2 le tasi tioata
  • Lua taumafataga:
    • Ryazhenka - tasi le ipu

Tolu aso:

  • Breakfast:
    • Laʻau falala - 50 g
    • Paʻu falaoa - 50 g
    • Lafasi sina gaʻo, faʻaitiitia i sina gaʻo susu - 150 g
    • Tea e aunoa ma le suka - tasi le ipu
    • Pulu - 5 g
  • Lua 'aiga o le taeao:
    • Tasi fualaau suamalie mamago le tasi - tasi ipu
    • Tasi fua
  • Taʻaloga:
    • Aʻa, faatasi ai ma le faʻaopoopoga o fualaau faisua, soup - 250 g
    • Taʻu Meatini Meat - 150 g
    • Fugati salati fou i le apple - 100 g
    • Sugar Sugar-Free Lemonade - Tasi Glass
    • Rye falaoa - 50 g
  • Taumafa:
    • Lulu Rosehip e aunoa ma le suka - tasi le tioata
    • Tasi le moli
  • Taumafa:
    • Meaʻai e leai ni aano o manufasi - 110 g
    • Fualaau aina suamalie - 150 g
    • Schnitzel mai kapisi - 200 g.
    • Tea ma le suamalie - tasi ipu
  • Lua taumafataga:
    • Fainuina susu yogurt - tasi le ipu

Fa aso:

  • Breakfast:
    • Milu oatmeal - 150 g
    • Poʻu uliuli - 50 g
    • Salati i karati fou ma apu - 70 g
    • Lisi malolo e le o gaʻo gaʻo - 20g
    • Malamalama ipu inu - tasi ipu tioata
  • Lua 'aiga o le taeao:
    • Sour compote - fua suamalie e aunoa ma le suka - tasi le ipu
  • Taʻaloga:
    • Borsch i luga o le susu - 250 g
    • Laʻu manu niniʻi - 70 g
    • Pelu faʻapipiʻi - 100 g
    • Poʻu uliuli - 50 g
    • Omea moli - tasi tioata •
  • Taumafa: o
    • Tasi apu •
  • Taumafa: o
    • Fish schnitzel - 150 g o
    • Fualaau aina suamalie - 150 g o
    • Paʻu falaoa - 50 g o
    • Rosehip vine broth - one glass •
  • Lua taumafataga: o
    • Pasteurized milk - one glass

Lima lona lima:

  • Breakfast:
    • Pulu fagu - 200 g
    • Saladi salati suamalie - 70 g
    • Rye falaoa - 50 g
    • Tea e aunoa ma le suka - tasi le ipu
  • Lua 'aiga o le taeao:
    • Sorbet mai le apu.
  • Taʻaloga:
    • Susuga Pia - 200 g
    • Rice, mea e lei teuteuina - 50 g
    • Uu vela vela - 150 g
    • Laumonade nofofale (e aunoa ma le suka) - 250 ml
    • Paʻu falaoa - 50 g
  • Taumafa:
    • Salamata Fua - 100 g
    • Laʻau moli - o se ipu malamalama
  • Taumafa:
    • Pumpkin Casserole - 150 g
    • Fualaau faisua fou (kukama, tomato) - 100 g
    • Sefeti Steam Meat - 100 g
  • Lua taumafataga:
  • Kefir - tasi le ipu

E tofu le tagata ma ona lava tofo, o lea e mafai ai ona fetuʻunaʻi soʻo se lisi i manaʻoga o se tagata maʻi faapitoa, e tatau lava ona e faʻamaopoopoina lau fomaʻi.

, , ,

Ituaiga 1 Maʻi Suka Meaʻai

Afai o le mea na tupu na faia ai le siama - ituaiga 1 o le maʻisuka - e le tatau ona e faʻavaivai - e le o se faʻasalaga oti lea. Faatasi ai ma lenei suʻesuʻega, o le a ola fiafia tagata maʻi i se taimi mulimuli ane, aʻoga e faʻafetaui i le faʻamaʻi. E moni, mo lenei mea e tatau ona e toe mafaufau i lou olaga atoa ma meaʻai. Ae aua le vave ona e ita. O le i ai o se faʻamaʻi, e mafai ona e 'ai e le gata i le saʻo (e aunoa ma le faaleagaina o le tino), ae e manaia foi.

O lenei tusiga ua na o ni nai fualaau o mea taumafa e maua mai mo le maʻisuka ituaiga 1, ma e tele na mea i luga o le Initaneti pe i itulau o tusi faapitoa.

, , , , , , , , ,

Zucchini ua tumu i mushrooms ma buckwheat

  • Young, laitiiti zucini - fa vaega
  • Buckwheat - fa i le lima punetini
  • Musika (musika) - valu vaega
  • Se lua puʻupuʻu maso
  • Tasi sina sipuni
  • Chive
  • Paʻu kulimi (10 - 15%) - 250 g
  • Fuga (e sili ona lelei) - o le sipuni
  • O nisi o suauu fualaau
  • Titi, lanu

  • Filifili le falala ma fufulu lelei. Liligi i totonu o lua volumes o le vai inu. Aumai i se vevela ma faʻafeiuʻi aniani tipi ma maso masima. Faʻamataʻu faaopoopo le masima. Faʻaauau le vevela mo le tusa o le kuata o le itula.
  • I totonu o se vevela vevela i se vaega itiiti o le suauʻu fuālaʻau, tapunuina ma le totoa le galala ma gaʻo fou (tusa ma le 5 minute).
  • Buckwheat porridge ua faʻaopoopoina i musika ma le kalaka. Faʻafefiloi lelei. Ua saunia le faʻatumu.

  • O le Zucchini e tipi umi i ni afa se lua. Aveese le tumutumu ma se sipuni i le faia o se vaa. Toto le ogatotonu ma falai i totonu o se apa.
  • Faʻamau i luga o se vavae, faʻafeiloaʻi i se faʻaoga tutusa. E mafai ona e faʻaaogaina se mea faʻaleleia.
  • Faʻaopopo le kulimi mumu ma sina falaoamata. Faʻafefe. Malamalama le masima. O le taunuʻuga o se faʻatasi o le kirimulu mafiafia.

  • Faamama le vaa mai le zucini totonu ma faatumu i aano o manu. Sili i sau sau.
  • Tuu le tao i totonu ole ogaumu, vevela ile 220 ° C. O le taimi o le kuka e tusa ma le 30 minute. Zucchini e tatau ona vaivai, ae le o le "eli".
  • Auauna atu i luga o le laulau, teuteu i greens.

Schnitzel mai le aniani ma le uʻamea, gaosi

  • Squids - e tusa ma le afa kilokalama (0.4 -0.5 kg)
  • Tasi fua
  • Tasi sina sipuni
  • Lulu, mata
  • Lisi falaoa - 25 g
  • O nisi o suauu fualaau
  • Titi, pepa

  • Faʻafefete faʻanoanoa manufasi faalua i totonu o se faʻi meaʻai faatasi ai ma le pepa, fufulu eleele ma masima.
  • Tipi lelei totifi tipi i totonu o le ufiufi ina ia taofi ai le taʻavale. Gedd greens.
  • Faailoa le aniani ma laau i totonu o aano o manu. Siaki mo masima. Afai e mamafa le aano o manu, e mafai ona e faʻaopopo sina vaega toʻaitiiti o le vai malulu.
  • O la latou suauu e fai ai schnitzels e oo atu i le centimita le mafiafia.
  • I itu uma e lua, ia toso i totonu o se fuamoa, ma fasi i se tui.
  • Faʻasolo i falaoa.
  • Fuga i totonu o se uila vevela mo le 5-7 minute seia oo ina lanu enaena auro.
  • O lenei ipu e mafai ona 'ai uma ma vevela. E fesuisuiaʻi ma gutu.

Fafaga le falaoamata ma le laumei

  • Blueberries - 100 - 150 g
  • Rye falaoamata - tasi le tioata
  • Tasi fua
  • Stevia herb - 2 g (o le mamafa o le tasi sachete e 1 g)
  • Lafasi sina gaʻo (sili atu e le silia le 2%)
  • Soda - afa o le sipuni
  • Suamalie
  • Suauu o fualaʻau - lua sipuni tele

  • I le leai o se siaki o stevia, e tatau lava ona saunia mo ia lava. Ina ia faia lenei mea, e lua taga o le mutia e tatau ona sasaa i totonu o le 300 ml o le vai inu ma tuu i le mea e fai. O le umi o le a tumau ai le afaina, o le a sili atu ona suamalie o le a aliaʻe. Tausia le itiiti ifo ma le kuata o le itula.
  • Fufulu ma faʻamago fatu i luga o le umukuka.
  • I totonu o le ipu e tasi, faaopoopo le kusi falao ma se fuamoa i le tinisi. Faʻafefiloi lelei. I le lona lua - masima ma falaoamata.
  • Faʻasua lemu mea o loʻo i totonu o le ipu lua. Faʻaopopo le soda. Matou te faʻalauiloaina le lanu moana ma lemu, ae faʻaeteete, tapena le paluga, faʻaopoopo le suauʻu manogi. Ua saunia le paluga.
  • Pipi i totonu o se uila vevela.

Cauliflower Zrazy ma le Faʻasaina

  • Palufela - 0.5 kilokalama
  • Risi falaoamata - tolu punetini + isi
  • Suamalie
  • Suauu o fualaʻau - lua sipuni tele
  • Se tamai laulaʻau lanu meamata
  • Tasi i le lua fua

  • Faʻasese le ulu o le falelola i totonu o inflorescences ma faʻafefete mo le kuata o le itula ile vai malulu. E tatau ona faʻavela seia kuka. Aveese ma se sipuni slotted, taoto i luga o se ipu ma faʻataga ai e faʻaliliu. Le ula.
  • Faailoa atu le 3 sipuni tele o falaoamata araisa, faaopoopo le masima ma fefiloi lelei. Tuu le paluga e "malolo" 25 - 30 minute.
  • Faʻatau le faʻatumu. Kuki ni meaʻai fufulu ma fufulu. Filifili maeʻa le fugalaau o le oketa. Faʻafefiloi uma mea uma.
  • Lili pulu mai paluga paluga, fai ni keke mai polo. Tuu le salu i totonu o totila. Lulu, fai ni tipi, ma taʻavale solo i itu uma o le falaoamata totoe o le araisa.
  • Fuga i luga o le vevela vevela (kuka kuka le falaoamata i le maualalo o le vevela, ma umi atu nai lo le falaoamata saito) mo le 8 i le 10 minute i itu taʻitasi.

Palu leisi kulimi ma pears

  • Lafasi sina gaʻo - 0.6 kilokalama
  • Risini falaoamata - lua laulau vaimuni
  • Pears - 0.6 kilokalama (mo paluga) + tolu vaega (mo teuteu)
  • Lua fuamoa
  • Salu oona - lua sipuni (o meaʻai gaʻo e le silia ma le 15%)
  • Vanilla (e leai se gaʻo vanilla)
  • Suauu masima

  • Tasi le kuka. Faailoa vanilla, falaoamata ma fuamoa i totonu. Faʻasusu lelei.
  • Taʻu le fualaau aina, aveese le fatu. Grate le afa i luga o se "kesi" (faʻatasi ai ma sela tele). O lenei vaega o le a suia ai le suka i le paluga.
  • 'Otiʻoti le fua o totoe i totonu o ni tamai pusa.
  • Ma o lapisi ma tipi i totonu o le pa. Tuu le "paluga paluga" e malolo mo le afa itula.
  • Faʻuʻu le gaʻo (pe a fai o le siaki o le silikoni, ona e le manaʻomia lea e lubricate). Tuu i totonu o le paʻu ma le pi. Gaʻo i le pito i luga ma kulimi kirimoli, teuteu i fasi fasi pears ma lafo i le ogaumu.
  • I totonu o se ogaumu faʻamalu i le 180 ° C, taoina se keke falaoa mo le 45 minute.
  • O le tofo o lenei ipu ua na o le taufaasese.

O le tali muamua i le siama ua faia o le faateia, le fefe, ua uma le olaga. Ae e le o mea uma e matua mataʻu. O le mea moni, e leʻi iloa e fomaʻi le auala e togafitia ai lenei maʻi, ae mulimuli i tulafono patino, o le tagata maʻi e mafai ona maua ai se olaga sili ona maualuga. E le o le nofoaga mulimuli, ma atonu foi o le pule sili, i lenei "olaga fou" o le meaai lea mo le maʻisuka ituaiga 1. I le malamalama ai i ona faʻaoga, e mafai ona e faʻatagaina oe lava e 'ai e le gata e aunoa ma le faaleagaina o le soifua maloloina, ae e manaia foi, fiafia i meaai.

Aisea e le mafai ai ona e paleni faʻatasi ma le insulin e teu ai lau suka?

Taulai ile polotini ma gaʻo maloloina lelei i au mea taumafa, ma aloese mai le gaʻo. Aua e te talitonu e mafai ona e 'ai mea uma pe afai e te tuiina ni tui o insulin. O lenei auala e le aoga mo tagata matutua poʻo tamaiti o le maʻisuka. Sugar o le a maualuga pe osooso. O ona osofaʻiga na atili ai lona soifua maloloina. O le malosi o le hypoglycemia e mafai ona tupu e aunoa ma le iloa, oti, poʻo le faaleagaina o le faiʻai tumau. E le gata i lea, o le maualuga o le suka i le gasologa o tausaga e mafua ai faʻafitauli masani.

Mataʻituina se vitio pe faʻafefea ona puipuia aʻafiaga o gaʻo, gaʻo ma gaʻo gaʻo.

Fomaʻi e masani ona fautuaina le ituaiga 1 'aiʻai meaai a le maʻisuka # 9. O se auala lenei e 'ai e aofia ai meaʻai eseese, faʻatapulaaina gaʻo ma atonu o calories. I le avea ai o se tulafono, o le maʻisuka e faitauina fualaau 'eleʻele e ala i areto falaoa. O nisi oi latou e taumafai e faʻaaoga meaʻai ma le maualalo o faʻamaumauga. O le mea moni, o le numera numera 9, iunite falaoa ma le faʻaaogaina o le faasinomaga o ni faʻamatalaga sese ma matautia e le mafai ona faʻaaogaina.

O le a le mea e le mafai ona 'aina?

O faʻamaumauga autu o meaʻai maualalo-mauvalo o loʻo faʻamatalaina iinei. Saili po o ai e solia lenei taumafa, pe faʻafefea ona aʻafia ai fatugaʻo ma le ate, oa aʻafiaga e ono i ai, toe iloiloga o fomaʻi. O se lisi lenei o oloa faʻasaina ma se lisi o oloa faʻatagaina. E mafai foi ona e faʻaaoga le faʻataʻitaʻiga mo le vaiaso. Ae paga lea, o le meaai mo le maʻisuka ituaiga 1 e tatau ona sili atu le malosi nai lo le maʻisuka ituaiga 2. Mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, ua lava lava le vaʻaia o oloa faʻasaina, ona faʻaopopoina lea ma le faʻaopopo ole fualaau oona maualalo ma insulin injections i lau togafitiga togafitiga. O tagata matutua matutua e maua i le maʻisuka ituaiga 1, faʻapea foi ma matua o tamaiti o loʻo mafatia i lenei faʻamaʻi, e manaʻomia ona faia atili taumafaiga.

O le faʻamatalaga o loʻo i lalo o loʻo faʻamoemoe mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1 ma taui leaga ma se auala labile. O le ae iloa pe faʻapefea ona faʻaititia lau suka ma tumau lelei ile tulaga masani 4.0-5.5 mmol / L 24 itula i le aso. Ae mo lenei mea e tatau ona e taumafai, atiaʻe le amio pulea. O le metotia sa faia e Dr. Bernstein, o le na mafatia i le maʻisuka ituaiga 1 mo le silia ma le 70 tausaga. I le 83 o ona tausaga, o loʻo tumau pea lona tino faaletino ma se mafaufau malosi. I fafo atu, o ana fautuaga e faʻaaogaina e le fiasefulu afe o tagata matutua ma tamaiti ina ia lelei le pulea o le gasegase o le kulukose.

E fia taimi i le aso e te manaʻomia e ai?

Tagata mamai e iai le maʻisuka ituaiga 1 e tuiina le inisalini vave ao le i tatau ona taumafaina le taumafataga 3 taimi i le aso ile va ole 4-5 itula. O le manatu o le tuiina lea o se isi faʻasolosolo o le insulin vave pe a toetoe a uma le gaioiga o le tui muamua. E lua ni tui o le inisalini puupuu pe o le a le tatau ona galue i le taimi e tasi i le tino.

E le mafai ona e maua se meaʻai, aua o le a le mafai ai ona lelei le puleaina o le toto suka. Faʻasologa ole vaega ole taumafa 5-6 taimi i le aso e le fetaui mo oe. Gao gaʻo mo le 'aiga o le taeao e tatau ona tusa ma le 2 taimi e itiiti ifo nai lo le' aiga o le aoauli ma le 'aiga o le afiafi. Aua e faigata tele ona toe aumai le suka i le masani ai pe a uma le 'aiga o le taeao nai lo le maeʻa o le aoauli ma le afiafi, ona o le afaina o taeao.

O le faʻapulaʻaina o lau meaʻai i aso taʻitasi o gaʻo, e le na o oe ma e le o se galuega sili ona faigata. I totonu o le maʻisuka ituaiga 1, e fautuaina e 'ai le meaʻai tutusa i mea tutusa mo le' aiga o le taeao, 'aiga o le aoauli ma le' aiga i aso uma. E tatau ona filifili le togi sili ona lelei o le insulin vave mo meaai i totonu ole aso ole faamasinoga ma mea sese. A maeʻa lena mea, e fautuaina e 'ai le taumafa lava e tasi i le umi e mafai ai ma toso tutusa ia tui ole inisalini e saʻo mo oe.

E le o se taimi mulimuli ane e te manao e suia meaʻai ma ipu e te 'ai. A maeʻa lenei, e tatau ona toe amataina se filifiliga faigata o inisalini. E fautuaina le i ai o le umukuka mo le fuaina o le fesoasoani i le kalama.

O le a le taimi e te manaʻomia ai le taeao, 'aiga o le aoauli ma le' aiga o le afiafi?

Ina ia matauina vavao i le va o taumafataga mo le itiiti ifo ma le 4 itula, e tatau ona e 'aina le taeao i le maeʻa ai o le taeao. E fautuaina le vave faia o le afiafi, 5 itula aʻo leʻi moe. Ona o le leva o le taumafataga o le a maua ai le suka i luga o se manava gaogao i le taeao e sosoo ai Ma o le tuiina o le tele o le inisalini i le po e le mafai ona laveaʻiina mai lenei mea.

O meaʻai e le o faʻatagaina. Talu ai afai o le meaʻai e 'ai malosi i luga o puipui o le manava, o le hormones of incretin e matua faateleina ai le toto toto, e tusa lava po o le a le mea na' ai e le tagata, e oo lava i le vao.

O se tulaga faʻapitoa o tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 1 mo le tele o tausaga, oe na atiina ae le gastroparesis, tolopo le gaogao o le manava. E masani lava, o meaai e 'aina e ulufale i totonu o le manava pe a uma ona faʻaaluina nai le 1-3 itula i le manava. Ae ui i lea, o le maʻisuka e mafai ona faʻalavelaveina ai le manava o le tino e pulea ai lenei faiga. O meaai taumafa o le a tumau pea i le manava mo vaitau le mautonu, e oo atu i le 12-36 itula. E le mafai ona tuʻuina faʻatasi le gaioiga o le inisalini ma le faʻaaogaina o meaai. O le suka toto e oso, o le lamatiaga ole maualuga o le hypoglycemia. Dr. Bernstein ua atiaeina se togafitiga togafitiga lelei e oo lava i lenei tulaga faigata. Faitau atili i le tusiga "Diabetic gastroparesis".

E faʻapefea ona maua le mamafa i le maʻisuka ituaiga 1?

O le mauaina o le mamafa i le maʻisuka ituaiga 1 o se manatu leaga. E manino lava, e te manaʻo e fausia le musika. Ae ui i lea, o loʻo i ai se lamatiaga tele nai lo le musika e faʻaititia ai le tele o le gaʻo i totonu o le tino ma faʻalavelave ai le ala o lau maʻi. Tagata matutua ma tamaiti e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e tatau ona taʻe.

Nai lo le taumafai e maua le mamafa, taulai atu i le le maua o le gaʻo. Talu ai ona o le gaʻo e maualalo ai le tino o le mafaufau i le insulin. O le sili atu o le gaʻo i le tino, o le maualuga atu lea o le inisalini ma o le leaga foi o le pulea o le toto suka.

E leai se faʻafitauli e le faʻaaoga ai popo protein ma paluga faʻamalolo, lea e faʻatau atu i fale taʻavale meaai. Nai lo le tosoina o le uʻamea ma le tiliva i luga o simulators, e sili atu ona lelei le faia o taʻaloga ma lou mamafa. E atiina ae ai le malosi, le mautonu ma le talitonu ia te oe lava.

E mafai ona ou inuina ava malosi?

E mafai ona e faʻaaogaina le ava malosi pe a le maua e le maʻisuka le faʻalagolago i le ava, pancreatitis, faʻamaʻi gase matautia, maʻi o le manava ma isi faʻamaʻi. Faitau le tusiga "Ava oona mo le maʻisuka" mo nisi faʻamatalaga. Saili po o le a le 'ava malosi e talia ma o mea inu e le manaʻomia. Vodka ma isi 40-tikeri o meainu e faatagaina e faʻaumatia sina mea itiiti. O le inu malosi e mafua ona o le faateleina o le aʻafiaga o le hypoglycemia.

O a ituaiga o fua e mafai ona faatagaina?

Leai ni fua ma ni vine e tatau ona aina. O vailaʻau 'oloʻo iai i totonu e maua ai se faʻalavelave matuia, o lea e tatau ai ona e aloese mai le faʻaaogaina. Fualaau aina e aofia ai le kulukose, lea e vave faʻapupulaina ai le suka toto, faʻapea foi ma le fructose, lea e amata ona fai mulimuli ane ma faʻaalia ai le le mautonu i le malosi o le suka i le maʻisuka. Faitau faʻamatalaga auiliili "Fua mo le maʻisuka."

E le mafai ona filifili le inumaga o le inisalini ina ia mafai ai ona e 'ai fua ma fualaʻau e aunoa ma ni aʻafiaga leaga. O le mea lea, o la latou faʻaaoga e tatau ona lafoaia atoa. Tagata maʻisuka matutua, faʻapea foi ma tamaiti e maua i le maʻisuka ituaiga 1, maua vitamini, minerale ma fiber mai greens faatagaina, nati ma fualaʻau. O Dr. Bernstein o loo aloese mai fua mai le 1970. O le mafuaaga lena na mafai ai ona ola o ia i le 83 tausaga e aunoa ma ni faʻalavelave ogaoga.

Matamata i se vitio i le fructose i le maʻisuka. O loʻo talanoaina ai fualaau aina, meli meli, ma meaai maʻisuka faapitoa. O le tele o faʻamatalaga aoga mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka, toto maualuga, gasegase o le gasegase (gaʻo maualuga) ma le gout.

O le faʻaaogaina masani o le fructose i fualaau aina ma "maʻi suka" e faʻaleagaina ai le ala o le maʻi. I totonu o faleoloa, nofo mamao mai matagaluega o loʻo faʻatau atu meaai ma le maʻisuka oloa. I totonu o nei matagaluega, atonu e te manaʻomia ituaiga eseese o stevia, cyclamate, ma isi mea suamalie e leai se totogi.

Ituaiga o le maʻisuka

O le maʻi suka e vaevaeina i ituaiga eseese, e faalagolago i le mafuaʻaga o le faateleina o le toto suka. I tusitusiga tuai (pe tusa o 1985), o loʻo i ai se vavaega faigofie o le maʻisuka i se ituaiga insulin-faʻalagolago ma e le o le inisalini.

I aso nei, ua vaevaeina le maʻisuka i vaega nei e 4:

  • ituaiga 1 maʻisuka
  • ituaiga 2 maʻisuka
  • maʻisuka maʻitaga
  • isi ituaiga faapitoa o le maʻisuka.

Ituaiga 1 o le maʻisuka - o se uiga

O le maʻisuka ituaiga 1 o se faʻamaʻi faʻamaʻi ona e tulaʻi mai o se taunuuga o le faʻaumatiaina o ni peta beta i motu o pancreatic, oe nafa ma le gaosiga ma le faʻamalositino o le inisalini. O le faagasologa o le faafanoga e faasolosolo malie, ma masani ona tele ni masina. O le tino o le tagata ua le mafai ona gaosia lona lava inisalini seia oʻo ina le atoatoa le malosi. Ona o le leai o le inisalini, ua tupu ai le faateleina o le kulukose o le toto. E mafua ona o le inisalini o se hormone e teuina ai le kulukose i le ate, o le "ki" lea e tatalaina ai sela e mafai ona ulu ai glucose. E ui lava i le maualuga o le glycemia (e sefulu taimi e sili atu le maualuga nai lo le tapulaa pito i luga ua faatulagaina) ma o "sel" i le sami o le kulukose, latou te le maua le malosi, latou te fiaai. O le tino e amata ona eliina - e faʻaaogaina gaʻo, ona pala. O lenei faagasologa ua taua o le ketoacidosis, o le siosiomaga i totonu o le tino o le a avea ma se kulimi. O le manogi o le acetone e mafai ona lagona mai le gaʻo o le tagata maʻi. E manaʻomia e le tino le inisalini!

Naʻo le togafitiga e mafai ona puipuia ai lenei tulaga o le togafitiga o le insulin i le olaga atoa. I le taimi nei, o le "toe faaleleia" poʻo le sui o suauu peta ua faaleagaina e le o faʻatinoina.

O le maʻisuka ituaiga 1 e sili ona taatele i tamaiti, talavou ma tagata talavou, e sili lava ona faʻaalia lava ia lava ao leʻi oʻo i le 40 tausaga. Talu ai nei, e ui i lea, o mataupu o le faamaʻi na faamaumauina i le avea ma tagata matutua (maʻi maʻisuka mimiti i tagata matutua).

O le faʻafitauli o le maʻisuka ituaiga 1 e le fesoʻotaʻi pe o le tagata ua mamafa pe leai foi. E foliga mai e tusa lava po o le a le mea na faia e le tagata, pe na te 'ai le tele o meaai suamalie, o ana amioga ma ana masani. E leai se tagata, e oʻo lava i le tagata lava ia, e mafai ona aʻafia ai le amataina o se faʻamaʻi.

Meaʻai mo le ituaiga 1 Tisuka - Mataupu Faavae Autu

  1. Faʻataʻotoga o le lisi o meaʻai - i tulaga o gaʻo, gaʻo ma pulu
  2. Taimi masani - 4-6 taimi i le aso, i ni vaega laiti
  3. O se tuusaunoaga i le taumafataga e faigofie lava ona faʻaaogaina gaʻo (gaʻo sinasina), e avea ma punaoa malosi, e tatau ona tuʻuina atu i oloa e maua ai le suka i lona natura masani ma le malo (falaoa, pasta, araisa, fualaau aina, fualaʻau, susu)
  4. Faʻaitiitia le faʻaaogaina o gaʻo, gaʻo fualaʻau, mea muamua e maualalo le gaʻo o meaʻai susu
  5. O le aofia i totonu o le faasologa o mea taumafa i luga o le fiber (fualaau faisua, fualaau faisua, falaoa atoa o le falaoa, pusa) - pe a faʻaumatia, e leai se faateleina i le toto toto, ma le lagona o le nofo filemu e umi atu
  6. O le tausisia o le puleaina o le ava - o le faaaogaina lelei o le vai i le vai, o nisi o vai mineral, teas, vai inu mama, mea inu e le talafeagai ma le suka (suamalie suamalie, ma isi) ma le tele o le ava malosi (lamatiaga o le hypoglycemia)
  7. Faatapulaʻaina o masima e puipuia ai le maualuga o le toto maualuga; o gaʻo ma mea manogi e mafai ona faʻaaoga nai lo le masima e faʻaopopo ai meaʻai i meaai
  8. Faamautinoa o le faʻaaoga lelei o vitamini ma minerale (o se eseesega o mea taumafa o loʻo aofia ai i se aofaiga sili ona lelei).

Meaʻai talafeagai mo le maʻisuka ituaiga 1 ona o le inisalini

O le puleaina o inisalini i le togafitiga o le maʻisuka e maua ai ni faʻamaonia o le soifua maloloina - e faʻaleleia ai le paleni gasegase o le maʻisuka, fesoasoani e taofia le atinaʻeina o faʻalavelave, poʻo le faʻaitiitia o mea le talafeagai. O le inisalini e afaina ai foi le tulaga o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. A maeʻa le togafitiga o le inisalini, e sili atu le lelei o le maʻi suka, ma le vaivai ma le lelava, faʻalavelave moe, fia inu ma faʻaitiitia pea le gasegase; E oo lava i tagata na muamua aloese mai togafitiga insulin e talisapaia ona malosiaga.

I le isi itu, o le pule o le insulin e aafia ai le faasologa i aso uma o le maʻisuka, e manaʻomia ai se faʻamaoniga patino ma le fetuunaiga o lisi. O le inisalini e faʻatautaia ao leʻi faia taumafa: maualuga-vave - 15-30 minute aʻo leʻi 'ai, i mataupu o le maualuga o le kulukose o le toto pe a uma ona' ai, e mafai ona oʻo atu i le 45 minute. I se tulaga talitutusa, o le tulaga i le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina o le inisalini vave ma se fualaau umi. O le aafiaga o le mea mulimuli e amata lemu, ma, o le mea lea, pe a uma lona faʻafeiloaʻiga, e leai se taumafataga e manaʻomia, ioe, pe a faʻapea o le maʻisuka o loʻo i ai se paleni paleni ma se mea sili ona fatuina i aso taʻitasi.

Meaʻai mo le maʻisuka ituaiga 1 - o mataupu faavae autu

  1. Taumamafa i taimi uma - e sili atu i le 6 taimi i le aso (faʻalagolago i le ituaiga insulin)
  2. E leai se mea e tatau ona e matelaina ai, ia mautinoa ia e 'ai e le aunoa (taimi ma le tele o meaai)
  3. Mulimuli i le ava malosi (inuina vailaʻau minerale, fualaau suamalie, sua masani - aua nei galo e aofia ai i latou i vaega o gaʻo)
  4. O se meaai e tatau ona lava le malosi, ia mauoa ma eseese. Manatua e tatau ona faʻamalosia faʻamalama faatasi ma gaʻo (aano) ma gaʻo (punaoa fualaau).

Fats o se punavai tele o le malosi ma meaʻai e tatau ona mataʻituina e le maʻisuka

Carbohydrates e tusa ma le 50% o le aofaʻiga o le malosi. O le mea lea, e fautuaina mo le taumafaina, o le mea ua taʻua gaʻo vailaau faʻamalosi, ma mulimuli ane e le vave tele le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. E aofia ai: fatu fatu, araisa ma le oatmeal. O le aofai o suauu masini e fuafuaina e le mea ua taʻua. vailaʻau faʻamalosi, o le faʻasologa o aso taitasi e setiina e le fomaʻi.

E le fautuaina le faʻaaogaina o le 'maʻisuka' - e ui lava ina latou le faateleina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, o nei meaai e aofia ai le tele o gaʻo. O se isi mea e sili ona lelei, o fualaau aina ia, e tatau ona mafaufauina i vaega o le gaʻo.

I le amataga o le faamai, e tatau ona fua le aofaiga o meaai (seia oo i le gram!), Ina ia mafai mulimuli ane ona mafai ona e iloiloina le vaega ma le "le lavalava".

E fautuaina e kuka e ala i le gaoi, tao tao, kuka. E le fetaui le ulaula ona o le maualuga o lona gaʻo.

E le tatau ona e 'ai meaai ma gaʻo, meli ma falaoa e gaosia mai falaoamata papaʻe.

O meaai o le maʻisuka e lelei ma pulea, saunia e tusa ai ma se fuafuaga o mea taumafa na fuafuaina muamua. O se tagata e maua i le maʻisuka e mafai ona 'ai le taumafa tutusa e pei o isi tagata uma, o tapulaa o le lisi autu ua na o tulafono ua taua i luga ma, ae maise lava, le taimi o taumafa.

O le faavae o meaai paleni o se fuafuaga o taumafataga. E taua le 'ai e le aunoa, lelei, 6 taimi i le aso, i nisi o aofaiga. E tatau foi ona e mafaufau i amioga masani na maua aʻo lei tupu le faʻamaʻi, o le fuafuaga fuafuaga e le o le suia o masani masani. E mulimuli mai, pe a fuafuaina se taumafataga, e tatau ona mautinoa le paleni ina ia faʻaitiitia ai le ono lamatia o le atiaʻe o le hypoglycemia poo le hyperglycemia.

Pau lava meaʻai e aʻafia ai le kulukose toto o mea ia e gaʻo. Ina ia fuafuaina a latou meaʻai i mea taumafa o loʻo mataituina e le maʻisuka, e faʻaaogaina vaega ole gaʻo. O le tasi unite o loʻo i ai pea lava le aofaʻi o meaʻai gaʻo: 10 g po o le 12 g. E le afaina, tatou te talanoa e uiga i falaoa, pasta, sukalati poo susu.

Mo se faʻataʻitaʻiga, mafaufau i nisi o oloa

GaosigaE tasi le vaega o le carbohydrate e aofia ai
Bun25 g½ vaega
Falaoa25 g½ vaega
Miliki250 ml1 ipu
Pasta50 g
Potato65 g
Palu pateta90 g
French fries40 g20 pcs.
Faʻi90 g½ vaega
Apple100 g1 pc
Orange140 g1 pc
Fualaau160 g10 pi.
Chocolate "Milka"25 g¼ tiles
Snickers bar21 g1 pc = 3 vaega o le carbohydrate
Coca-Cola130 ml.0.5 l = 3.8 iunite carbohydrate
Suauu0 g
Leisi0 g
Ham0 g
"Coca-Cola - malamalama"

Laʻau0 g


E ese le fuafuaga o fuafuaga mo tagata maʻi taitoatasi. E aofia ai tausaga o le tagata, mamafa, gaioiga faaletino, galuega ma isi mea. E manino lava o le malosi o le taumafa o se tamaititi e 16-tausaga i le taimi o le atinaʻe o le a sili atu nai lo le tulaga o se tamaititi e 30-tausaga le matua. E le gata i lea, o le taumafa a le au taʻaleti o le a aofia ai le tele o gaʻo atu nai lo le taumafataga a se ofisa faigaluega.

O le aofaʻi o iunite carbohydrate e faʻateleina i le matua: i teineiti, e tusa ma le 13 tausaga, i tama - e oʻo atu i le 16 tausaga. Ona malolo ai lea, ma e oʻo lava ina paʻu lemu. I tamaiti, o le fuainumera o vaega o le carbohydrate i aso taitasi ua fuafuaina e pei ona taʻua i lalo: 10 + le matua o le tamaititi, pe afai o se tamaititi e 8-tausaga, o le a 10 + 8 = 18 vaega o carbohydrate i aso taitasi.

O le aofaʻi o potu gaʻo i le aso mo se fafine matua e 10-16.

Ole aofaʻi o potu gaʻo i le aso mo se tama matua o le 20-26.

Faataʻitaʻiga fuafuaga o fuafuaga

TaimiFaʻamau

cuMeaʻai Mea Filifili Breakfast7:005Fua o le yogurt (2), le pa (2), le kofe paʻepaʻe (1) Talosaga10:003Bun (2) ma le sisi (0), apu (1) Taʻaloga12:005Potato (260 g = 4), fasi (meat = 0, batter = 1), fuamoa fuamoa (0) Talosaga15:003Strawberry (160 g = 1), faʻi (2) Taumafa18:005Macaroni (200 g = 4) ma moa (0) i luga o kirimi kirimoli (0), se ipu susu (1) Lua taumafataga21:003Areto (2) ma le ham (0), pepa (0), sukalati susu (1)

I le taumafataga, e tatau foi ona mataʻituina le maualuga o le gaʻo. O meaai e tatau ona faapaleniina ina ia puipuia ai le maua o le mamafa. Ona o le faʻaaogaina o le inisalini, o le a mulimuli ane faigata ona mulimuli i soʻo se mea taumafa: i tagata gasegase e faia insulin, e le masalomia le vavaeeseina o mea taumafa ona o le umi o le gaioiga o le inisalini! Afai e te lagona le fiaai, ua fautuaina tagata gasegase e faaopoopo nisi fualaau faisua e le o iai ni vaega o le carbohydrate ia latou meaʻai ma, o le mea lea, pe a faʻaumatia, e leai se manaʻoga e faʻalautele le tui o le inisalini. O lagona o le fia aai e le tatau ona faatagaina, aua e masani ona taʻitaʻia ai le fuafuaga o le taumafataga.

Faaiuga

O le taumafa o le maʻisuka e faʻavae i luga o masani a le tagata. O le fuafuaga o taumafataga e faʻatautaia le aofaʻi o meaʻai gaʻo ma a latou tupe maua masani, lea e taua tele mo tagata mamai e maua i le maʻisuka. E matua manino lava e tatau i se tagata ona tali atu i se aofaiga patino o vaega o gaʻo i meaai e ala i le inuina o le inisalini ina ia, i le isi itu, e taofia ai le faateleina o le toto toto ma, i le isi itu, e le faatagaina ai se faaitiitia o le glycemia i lalo ifo o le 3.3 mmol / l., T. u., le tupu o le hypoglycemia. Faatasi ai ma lenei mea, e taua le pulea o le tele o le gaʻo e faʻaaogaina, talu ai e le mafai ona toe faʻauʻu.

O le a se mea e mafai ona ou 'ai ma le maʻisuka ituaiga 1?

Muamua e tatau ona e faamasani ia oe lava i mataupu faavae o meaʻai, ma a maeʻa lena tali i le fesili o le a se mea e mafai ona ou 'ai ma le maʻisuka ituaiga 1?

  • E tatau ona e 'ai e le itiiti ifo i le fa taimi i le ao atoa, sili atu le faʻaauau i le taimi faatulagaina.
  • E tatau ona e taumafa i taimi uma, e aloese mai avanoa.
  • Faʻasoasoaina o toniga e tusa ai ma metotia o le malosi o aso taʻitasi o ipu.
  • E tatau ona fesuiaʻi meaʻai, ae faʻatagaina mo le taumafaina e tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 1.
  • Faʻaauau le mataʻituina o mea e gaosia ai le caloric, e faʻaaoga ai se laulau na faʻapitoaina e tagata tausi meaʻai.
  • Nai lo le suka, faʻaaoga le sorbitol poʻo le xylitol mo le suamalie.
  • Pulea le aofaiga o le vai faʻapala (e le sili atu i le 1,200 ml), e aofia ai foi le suavai o soupeti.
  • Vitamini ma minerale.
  • Faʻaauauina pea le siaki o le kulūkose o le toto i fetuunaiga o meaʻai.
  • E taua le matauina o lea, e ui lava i le faasaina i le suka, o maʻisuka uma lava e tatau ona i ai pea le lole po o se fasi suauu faamamaina faatasi ma ia. E taua i le tulaga o se paʻu mataʻutia i le aofaiga ole kulukose i totonu o le toto (hypoglycemia). I se tulaga e sili atu ona faigata, e mafai ai ona tupu se coma.

Faʻafetai i le faʻaaogaina o le gaʻo gaʻo ma kalori, faʻatasi ai ma le siakiina faifaipea o le maualuga o le suka, lea e mafai ona gaosia i le fale, e faʻaaoga ai glucometers faʻaonapo nei, o le maʻisuka maʻi e mafai ona taʻitaʻia ai le ola atoa.

O ipu ma oloa gaosiga o endocrinologists ma nutritionist e aofia ai:

  • Lafasi sina gaʻo (e oʻo i le 0.2 kilokalama i le aso).
  • Eseese meaʻai, e pei o le karite bela, taotiwheat, oat, saito ma le karite.
  • Leu faʻataʻitaʻi, yogurt, kefir ma susu susu.
  • Ina ia faʻamalieina oe lava, e seasea lava ona faatagaina se sisi lemu ma le kulimi kulimi.
  • Selu ma pastries e faavae i le xylitol poʻo le sorbitol.
  • Aʻa ma aano o manufasi.
  • Selati lua-fuamoa po o se fuamoa ua gaosia.
  • Pulu: pata, fualaʻau ma ghee.
  • Tea (uliuli ma lanumeamata), vaivai kofe.
  • Decoction, tincture o vine rosehip.
  • Fugalaau, pendants, compotes ma le sipeli mai fualaau suamalie ma vine.
  • O fualaau fou e fou ona fufulu mai fualaau aina ma fua.
  • Mo fualaau faisua, o tapulaa e leai se aoga.
  • Fagaoa oloa mai le faga (falaoamata atoa).

O nei oloa e lagolagoina le gaioiga o le pancreas, o se maʻi ua vaivai, faʻamaonia le metabolism gaʻo.

O se keke falaoa (XE), e tutusa ma le 12 g o carbohydrates, o se "tulaga" lea e mafai ai e oe vave ona faia se lisi e ala i le faʻaaogaina o laulau o le carbohydrate. E oʻo lava i le inisalini na maua, i le faʻaaogaina o lenei tau, e mafai ai e oe i nisi taimi ona '' faasaina meaʻai. '

XE o se "limiter"; e le tatau i le tagata gasegase ona maua ni sili atu i le valu iunite falaoa i le taimi. Afai e mafatia se tagata, i le faaopoopo i le maʻisuka, ma le gaʻo, ona oʻo ifo lea i lalo o le valu.

Aisea e taua ai meaai?

O le taumafataga mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e le maua ai ni mea taumafa taua, sei vagana ai suka ma oloa o loʻo i ai. Ae pe a faʻapipiʻi le lisi, e tatau ona amanaʻia le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi ma le maualuga o le gaioiga faaletino.

Ae peitaʻi, aiseā e manaʻomia ai e le maʻisuka ona mulimulitaʻi i nisi o tulafono faʻavae ma 'ai meaʻai a le maʻisuka? Aʻo leʻi faia taumafataga taʻitasi, e manaʻomia e tui ona tui tui inisalini. O le gau o le hormone poʻo lona tele i le tino e oʻo atu ai i se faʻafitauli i le soifua manuia lautele o se tagata ma mafua ai le atinaʻeina o faʻafitauli.

O aʻafiaga o le le lava o faʻamaʻi pipisi e maua ai le gasegase ma le hypoglycemia. O le tulaga muamua e tulai mai pe a le maua e le inisalini le taimi e gaosia ai gaʻo ma le malepe o gaʻo ma pulu, e mafua mai i le faia o konesona. I le maualuga o le suka, o le maʻi e mafatia i le tele o faʻamaoniga (arrhythmia, le malosi, mata o le mata, leisa, toto maualuga), ma i le leai o ni faʻafitauli faʻafuaseʻi vave, atonu o le a pa'ū i totonu o se siama.

I le hypoglycemia (o le faʻaitiitia o le glucose concentration), o tino o le ketone o loʻo faia foi i totonu o le tino, lea e mafai ona mafua mai i le maualuga o le inisalini, matelaina, faʻateleina o le tino ma le faʻalalauina. O le faʻalavelave e faʻaalia i le maasiasi, vaivaiga, faʻavalea, faʻapipiʻi o le paʻu.

Faʻasalaga o le hypoglycemia, e manaʻomia vave le falemaʻi maʻi o le tagata maʻi, talu ai e ono pa'ū o ia ma maliu.

O le a le taua o mea e gaʻo ai ma gaʻo falaoa i le taumafa o le maʻisuka?

O le lisi o aso uma mo le maʻisuka o soo se ituaiga e tatau ona aofia ai protein, gaʻo (20-25%) ma gaʻo (gaʻo ma le 60%). O lea e le tupu ai le suka toto, e le fautuaina e tagata tausi mea taumafa le kukaina o meaʻai, meaai vevela ma gaʻo. O lenei tulafono e sili ona talafeagai mo le maʻisuka o loʻo mafatia i faʻamaʻi gasegase gasegase.

Ae o se suesuega i le aso o le tau faasaga i le maʻisuka, ua mafai ai ona malamalama o mea manogi ma gaʻo i ni vaega laiti e faatagaina i le hyperglycemia masani. Ae o vailaʻau faʻamalosi vave e le mafai ona 'ai faʻatasi ma le maʻisuka. O le mea lea, e taua le malamalama pe o le a le carbohydrate ma po oa ituaiga o latou vaevaeina.

O le mea moni, o le carbohydrate o le suka. O lona ituaiga e iloga i le saoasaoa o le digestibility e le tino. E i ai ituaiga ituaiga o gaʻo:

  1. Faigofie. O loʻo gaosia i le tino i le 40-60 minute, e aunoa ma le faʻavavega vave ma le malosi o fesuiaiga i le kulukose i totonu o le toto. Faʻaaoga i fualaau faisua, fualaau fai sua, cereals ma isi meaʻai ei ai le fiber, pectin ma le malo.
  2. Faʻamataʻu faigofie. O loʻo gauaiina e le tino i le 5-25 minute, o se taunuuga o le maualuga o le kulūkose i totonu o le toto e vave tulaʻi. E maua i fua suamalie, suka, honey, beer, desserts and pastries.

E leai se taua tele i le fausiaina o se lisi mo le maʻisuka o le faʻatusatusaina lea o iunite falaoa, lea e te faʻamalamalamaina ai pe o le a le faʻatupulaia o le gaʻo i totonu o se oloa faapitoa. Tasi XE o le 12 kalama o le suka poʻo le 25 kalama o falaoa papaʻe. O tagata e maua i le maʻisuka e mafai ona 'ai i le 2.5 aisa falaoa i aso taitasi.

Ina ia malamalama i le auala e 'ai lelei ai ma le maʻisuka ituaiga 1, e tatau ona amanaʻia mea e sili ona taua i le pulega o le inisalini, aua o lona aafiaga e faalagolago i le taimi o le aso. O le aofaiga manaomia o le hormone mo le gaosia o le kulukose e maua mai i le 1 XE i le taeao o le - 2, i le aoauli - 1.5, i le afiafi - 1. Mo le aoga o le fuafuaina o le XE, e faʻaaoga ai se laulau faapitoa, lea e faʻaalia ai le falaoa o le tele o oloa.

Mea aoga ma leaga mo le maʻisuka

Mai i nei mea, e manino lava e mafai ona e 'ai ma inu mo i latou e maua i le maʻisuka. O meaai faʻatagaina e maualalo ai meaʻai gaosi, lea e aofia ai fatuga atoa, falaoa o le rai ma le faʻaopoopoga o le paʻu, cereal (buckwheat, oatmeal), pasta maualuga.

E aoga foi mo le maʻisuka e 'ai ai leki, suʻamuʻu gaʻo susu poʻo susu ma fuamoa, ae faʻatasi i le aso. O fautuaga fautuaina e maualalo le susu o le susu, kefir, cheese cheese, sisi, kirimi kirimigi, lea e saunia ai le sisi manaia, kuka ma sisi.

Ma o a meaai e mafai e le maʻisuka ona 'ai e avea ma mea e sili ona suamalie? O le lisi o ia ituaiga meaai e ulu i fualaau aina (kāloti, kapisi, beets, paukini, pepa logo, eggelu, kukama, zucini, tamato) ma greens. E mafai ona 'aina le kuka, ae o sina mea itiiti i le taeao.

O isi meaai fautuaina mo le ituaiga 1 maʻisuka o vine ma fualaau suamalie:

O le a se isi mea e mafai ona e 'ai ma le maʻisuka? O meaʻai e faʻatagaina e tatau ona aofia ai i le taumafataga o iʻaʻai (pike perch, hake, tuna, cod) ma aano o manu (pipi, povi, moa, lapiti).

Faʻafiafia meaʻai manogi e faʻatagaina e 'ai, ae i faʻatapulaʻa faʻatasi ma le suka. E mafai ona faatagaina susu - meaʻai ma le pata, ae oʻo i le 10 g i le aso.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e mafai ona e inu vine, lanu uliuli, lanu lanumeamata ma le kofe suka leai se suka. O suavai e le faʻaaogaina i le mineral, suamati, suamalie o le rose, ua fautuaina. O fua poo fualaau mai fualaau suamalie ma fualaau aina e mafai ona faatagaina.

Ma o le a le mea e le 'ai ai le maʻisuka? Faʻatasi ai ma lenei faʻamaʻi, e faʻasaina le 'ai i meaʻai ma meaʻai. Inisalini e faʻalagolago i le tino e le 'aina le suka, le meli ma le sipuni o loʻo aofia ai (jam, ice cream, sweets, chocolate, candy bars).

Meaʻai gaʻo (tamaʻi mamoe, puaa, kusi, ponaivi), ulaula meaʻai, meaʻai ma iʻa masima - o nei oloa mo le maʻisuka e le fautuaina foi. O meaai e le tatau ona falai ma gaʻo, o le mea lea e tatau ona lafoaʻi gaʻo manu, yogurt, kulimi oona, susu susu, palu, pailani ma gaʻo susu.

O le a le mea e le mafai ona 'aina e tagata e faalagolago ile inisalini i ni aofaiga tetele? Isi meaai faasaina mo le maʻisuka:

  1. afaina
  2. araisa, semolina, pasita maualalo,
  3. mea manogi manogi
  4. faasao
  5. fua suamalie ma fualaau mamago (faʻi, vine, fig, dates, persimmons).

Ae e le gata o meaʻai i luga ua faasaina. O isi meaai mo le maʻisuka ituaiga 1 e aofia ai le teenaina o le ava malosi, aemaise lava ava, pia ma vine mama.

Taʻiala o taumafa ma faʻataʻitaʻiga faʻapitoa

Taumafa mo le maʻisuka ituaiga 1 e le na o le 'aiina o taumafa taumafa lelei. E tutusa le taua o le tausisia lelei o le taumafataga.

E tatau ona iai 5-6 snack i le aso. Aofaʻi o mea taumafa - vaega laiti.

O le meaai mulimuli lava e mafai ona sili atu i le 8 i le afiafi. O meaai e le tatau ona faasee, aua e mafai ona taʻitaʻia ai le hypoglycemia, aemaise lava pe afai o le tagata maʻi ua tui i le inisalini.

O taeao uma e te manaʻomia e fua ai le suka. Afai o le falemaʻi mea taumafa mo le maʻisuka ituaiga 1 e tuufaatasia saʻo ma o fautuaga uma e mulimulitaʻia, ona avea lea o le faʻaoʻoina o le kulukose i totonu o le toto o le sutra ao leʻi inuina le inisalini e le sili atu i le 6 mmol / l.

Afai o le maualuga o le suka e masani lava, e faatagaina le taeao i le 10-20 minute pe a uma le faʻafoega o le hormone. Pe a faʻatusatusa le maualuga o le kulukose i le 8-10 mmol / l, o le taumafataga e faʻafefe mo le itula, ma ina ia faamalieina ai le fiaʻai, latou te faʻaaoga se salati ma fualaau faisua po o se apu.

I le maʻisuka ituaiga 1, e tatau ona le gata ina mulimuli i se taumafataga, ae faʻavae i luga o le meaai, fetuunai le fua o le insulin. O le tele o meaʻai o le gaʻo e aʻafia ai le aofaʻiga o vailaʻau o loʻo faʻatonutonuina.

Afai e faʻaaogaina le inisalini faʻatulagaina, ona tui lea i le faalua i le aso (pe a maeʻa, ao le i momoe). Faatasi ai ma lenei ituaiga o togafitiga o le inisalini, o se malamalama muamua o le taeao o loo faailoaina, ona o le hormone na faia i le afiafi ua maeʻa ona galue.

4 itula i le maeʻa ai o le puleaina o le inisalini i le taeao e faʻatagaina ona 'ai faʻamalosi. O le taumafataga muamua e tatau foi ona mama, ma a uma le inuina o le fualaau faasaina e mafai ona e 'ai atili le faamalieina.

Afai o le ituaiga hormone e pei ole inisalini faaumiumi, lea e tui i totonu o le tino i lea aso ma lea aso, e faaaoga i le togafitiga o le maʻisuka, ona tatau loa lea ona faʻaaoga le insulin i le aso atoa. Faatasi ai ma lenei metotia o le togafitiga o le inisalini, o meaai autu e mafai ona pala, ma e poloka ai le malamalama, ina ia le lagona ai e le tagata maʻi le fiaai.

E talitutusa foʻi le tāua i le faʻamaonia o le kulūkose o le taʻaloga. O le mea lea, e faaopoopo atu i togafitiga o le inisalini ma meaʻai, mo le maʻisuka ituaiga 1, e tatau ona e faʻaaoga pe savali i luga o le vae mo le 30 minute i le aso.

Mo i latou e maua i le maʻisuka ituaiga 1, o le aso e tasi le aso e foliga pei o lenei:

  • Breakfast. Porridge, lauti ma sui suka, falaoa.
  • Taʻaloga Kalatiny kuki pe o se apu lanumeamata.
  • Taʻaloga Fuamoa o fualaʻau, falaoa, kapeti salu, supa, vaimama.
  • Se meaai i le aoauli. Fualaau suamalie, laʻau tila e leai se pusi sisi.
  • Taumafa Toa vao po o iʻa, fualaʻau.
  • Lua taumafataga. Se ipu malamalama o le kefir.

E le gata i lea, mo le maʻisuka e 1 le faigata, o le taumafa o le mamafa o le mamafa Nu.9 ua fautuaina. E tusa ai ma ana tulafono, o meaʻai i aso taitasi e foliga mai: o le taeao o le taeao o le taeao o le taeao o le taeao o le taeao o le taeao o le taeao. Aʻo leʻi 'ai, e mafai ona e inuina se ipu vai mama i le lemon.

Mo le taumafataga o le taeao, o le falaoʻo karite ma le lapiti, lafumanu po o le moa ua tautua. I le taimi o le malologa, e mafai ona e 'ai i le fualaau faisua, meaʻai tunu, soya poʻo fualaau suamalie.

O se moli po o se apu e talafeagai ma se meaʻai. O le taumafataga sili o le a taoina iʻa, o le salati ma le kāpeti ma kātiti e faʻaaogaina i le suauu olive. E faalua i le aso e mafai ona e inuina mea inu ma 'ai ai meaʻai ma suamalie (sucrose, fructose).

I le faʻaaogaina o se lisi o oloa faʻatagaina, o le maʻisuka e mafai ona faia se mea e tasi mo le vaiaso. Ae e taua le manatua o le mulimuli i se taumafa e le tatau ona e inuina ava malosi ma meainu suamalie.

Vaega o se taumafataga mo tamaiti

Afai o le maʻisuka ua maua i se tamaititi, ona tatau loa lea ona suia lana meaai. Fomaʻi fautuaina e sui i se paleni taumafa, lea e le sili atu i le 60% le aofaʻi o le gaosiga o meaʻai. O le filifiliga sili mo togafitiga o meaʻai i togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 i tamaiti o le meaai Nu.9.

E masani lava ona faʻasaina le suamalie o tamaiti e pei o sukalati, faʻasao, solo, lole lole, keke ma kuki mo se tamaititi e maua i le maʻisuka. Mo le maʻisuka ituaiga 1, o se lisi e faia mo tamaiti i aso uma, e aofia ai ipu mai fualaau faisua (karuti, kukama, kapisi, tamato), meaʻai aano (moa, vela), iʻa (cod, tuna, hake, pollock),

I fualaau aina ma vine, e fautuaina e fafaga le tamaitiiti i apu, pika, strawberries, fugalaau, cherries. Ma i le faagasologa o le sauniaina o meaʻai mo tamaiti, e tatau ona faʻaaoga suauu (sorbitol, fructose),

Ae ae e te leʻi fesuiai lau tama i meaʻai paleni, e manaʻomia ona fetuunai le maualuga o le glycemia. E taua foi le puipuia o tamaiti mai le malosi malosi faaletino ma le popole. E fautuaina le faia o gaoioiga taʻaloga i le faasologa i aso taʻitasi pe a faʻatonu lelei le tagata maʻi i le meaʻai fou.

Ma o le a le mea e tatau ona avea ma meaʻai i togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 ile pepe? E fautuaina le fafagaina o le susu o le susu i le tausaga muamua o le olaga. Afai o le lactation e le mafai ona iai ni mafuaʻaga, e faʻaaogaina faʻalapotopotoga faʻatasi ma le maualalo o le kulukose.

E taua foi le mulimulitai i le tulafono o le fafaga. Tamaiti i lalo ifo o le tasi le tausaga le matua e tuʻuina atu meaai talafeagai e tusa ai ma se mamanu patino. I le taimi muamua, o lana lisi o loʻo aofia ai sua ma suamalie fualaau faisua. Ma e latou te taumafai e aofia ai ni pata i le taumafataga mo le maʻisuka ua maeʻa mulimuli ane.

O mataupu faavae o togafitiga o meaʻai mo le maʻisuka ituaiga 1 o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

O a mea e le mafai ona 'aina ma le maʻisuka ituaiga 1?

Afai e faatagaina, o le mea lea, o loʻo i ai faʻasaina oloa. O le a le mea e le mafai ona 'aina ma le maʻisuka ituaiga 1? Muamua lava, o tagata o loʻo i ai nei maʻi e tatau ona lafoaʻi oloa e aofia ai meaʻai gaʻo. E seasea lava i ni vaega laiti e mafai ona e gafa "mea faasaina" (aemaise lava mo tamaiti), ma e faigofie foi pe afai e masalomia le hypoglycemia. I le atinaʻeina o lau lava meaai, ia fautuaina e suʻe fautuaga a se tagata tausi fualaau oona o le a fesoasoani ia te oe e sili atu ona lelei le faia o paluga o ipu (menus) e faʻavae i luga o le ata o le maʻi o se tagata maʻi faapitoa.

Ae o fautuaga lautele o oloa faʻasaina e iai:

  • Fualaau faisua ma le maualuga o meaʻai o gaʻo (o lo latou taumafaina e gata i le 100 g i aso taitasi):
    • O le pateta.
    • Legumes.
    • Kāreti.
    • Peʻa lanumeamata.
    • Beetroot.
    • Filifili, kuka ma kuka meaai.
  • Sweets (na o laʻau suamalie mo le maʻisuka ma mea suamalie e faʻamalieina i fale ua faatagaina):
    • Sukalati ma suti.
    • Jam ma le meli.
    • Kuki ma asikulimi.
  • O mea uma e gaosia i le carbonated, faapea foi ma mea inu gaʻo.
  • O meaai mama e mafua ai le faateleina o le cholesterol toto, lea e matautia mo le maʻisuka.
  • Puni ma falaoamata e faavae i luga o falaoamata o meaʻai.
  • Fualaau suamalie ma se suamalie suamalie ma suamalie mai ia i latou (e mafai ona vave gaosia le maualuga o suka):
    • Puni ma mango.
    • Fua ma vine.
    • Aso ma vine.
  • E iai foi oloa e le fautuaina mo le faʻaaogaina:
    • Faʻaitiitia le tau masima.
    • Sugar - gaʻo faamamaina ma oloa o latou gaosiga.
    • Faʻasagaina Rice Paʻepaʻe.
    • Fuga vao.
    • Faʻamafa i oloa.
    • Laʻau fagota ma isi meaʻai.
    • Peanuts.
    • Muesli.
    • Faʻasalalau gaosi oloa.
    • Meainu e aofia ai se pasene maualuga o caffeine.

E taua le manatuaina o soʻo se oloa e faʻaumatia e le tagata maʻi e tatau ona talanoa ma lau fomaʻi.

Tuua Lau Faamatalaga