Taunuuga o le maʻi o le maʻisuka e leʻi faʻaalia i pepe faatoa fananau mai

Faailoga o le manava o le maʻisuka o pepe faatoa fananau mai ma togafiti - togafitiga

O le tulaga o le soifua maloloina o le tina muamua ma le taimi o le maitaga e aafia ai le atinaʻeina o le pepe, o le mea lea ia tausia lelei togafitiga o gasegase tumau e tatau ona faia muamua, i se auala fuafuaina. O le mea e leaga ai, e le o faʻamaʻi uma e mafai ona faʻamalolo pe faʻamagaloina i taimi umi. O ia faʻafitauli e aofia ai le maʻisuka.

O se fafine maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka e tatau ona aloese mai le galue, faʻamalosi, savali atili i le ea fou, 'ai saʻo ma, ioe, mataʻituina lona suka toto. O le pito mulimuli e taua tele - afai o le suka e taamilo i luga, e mafai ona tupu ai ni taunuuga oʻooʻo, e oʻo atu i le lafoaia o le fusi.

Tulaga le mafaamatalaina, leai se togafitiga e masani ona mafua ai le manava o le maʻisuka i se pepe faatoa fananau mai. Faʻafefea ona faʻaalia o ia lava ma e sili ona taua, le auala e togafitia ai - sili atu i lenei mea.

E faʻafefea ona togafiti le maʻisuka?

O le a le mea e faʻafefe?

O le gasegase o le gasegase o se maʻi lea e tupu i tamaiti laiti, o loʻo tuʻuina mai ma le maʻisuka o le tina poʻo lona tulaga maʻi. Faʻalagolago i le ogaoga o le faʻamaʻi, e mafai e le tamaititi ona fausia ni totoga o le tino, e faatatau lea i gaʻo, pancreas, masini vascular system.

O le galuega a le fomaʻi o le tuʻuina atu lea i le fafine maʻitaga se taui lelei mo le maʻisuka, ma, pe a mafai, ia aloese mai faʻafitauli i le ituaiga gestosis, polyhydramnios. Afai e leai ni osofaʻiga mataʻutia i le taimi o le glycemia, atonu e le popole le tina faʻamoemoe i le soifua maloloina o le tamaititi.

O se uiga faatamala i le hyperglycemia i le taimi o le maitaga e faʻaitiitia ai le taimi o le gaioiga, ei ai se tulaga lamatia o le fanau mai vave. Ma o mea uma aua o le mea muamua lava mai le gasegase o le placenta e pagatia, lea e le mafai ona tuʻuina atu i ai meaʻai ma meaai talafeagai.

Faailoga o le maʻi o le maʻisuka

O faʻalavelave faʻaleagaina e mafua ai le foliga mai o se pepe faatoa fanau mai o ia uiga o le gasegase o le maʻisuka:

  • ua fanau mai se pepe ma se mamafa tele - sili atu i le 4 kilokalama,
  • sulu, ulu, vae vaevaega e le tutusa le tasi i le isi,
  • foliga fulafula
  • se tele, e peiseai o le le fiafia,
  • gaʻo gaʻo e maua
  • malformations o totoga eseese ma tino,
  • faʻalavelave faʻafuaseʻi
  • tolopoina
  • faʻalautele le ate, fatugaʻo po o sulu oona, lalo o le eleele.

O a ituaiga o maʻisuka

O le maʻi suka i le tele o tulaga e tupu ai le fanau mai. E savali saoloto le pepe i le auala fanau, na o le taualuga tele e le mafai ona faigofie ona alu mai le manava. E tusa ai ma lenei mea, e tatau ona faʻamalolo e le taumatau le auʻau o le tamaitiiti, ma faʻaleagaina ma le loto i ai. O le mafuaaga lea e taua ai le suʻesuʻeina o le maʻi o le maʻisuka i le taimi o le maitaga. O le maʻi o se faʻamatalaga mo le taotoga - vaega vevela.

O aʻafiaga leaga o le faʻalavelave tupuga o le fetal e mafua mai i le tele o mea e aʻafia ai le gasegase o le maʻisuka:

  • le lava o le okesene mai le tina i le pepe i le placenta,
  • vascular problems
  • faʻafitauli e fesootaʻi ma le lipid metabolism.

Faasologa o aso nei

Togafitiga ma le puipuiga o le gasegase o le maʻisuka e faalagolago i le tulaga o le iloa o le maʻi. Afai na maua e le fomaʻi ni faaletonu i le taimi o le maʻitaga o fafine, o le filifiliga pito sili lea e ono mafai, o le tina o loʻo faʻamoemoe e faʻamatalaina le togafitiga nei:

  1. Mataʻituina o le suka toto i le fale e faʻaaoga ai le mita o le kulukose toto.
  2. Le faʻaofiina o le inisalini (pe a manaʻomia).
  3. Fuaina o le mamafa o le toto.
  4. Faʻasalalauga o se vaitamini.
  5. O se meaai e sili ona lelei i meaʻai, e le tatau ona silia le 3200 kcal i le aso.
  6. E fautuaina o le taumafataga o loʻo i ai ni nai meaʻai gaʻo, pe a mafai, e sili atu le faʻalagolago i luga o gaʻo vailaʻau faigofie faigofie.

E tupu ai o le maʻisuka e maua i totonu o se tina maʻitaga naʻo le taimi o le gaioiga o le tamaititi. O lenei ituaiga o maʻisuka ua taʻua o le maʻisuka faʻamaʻi - e le mafai e le pancreas ona taulimaina le mamafa faaluaina ma e le mafai ona tuʻuina atu le inisalini i le 2 tagata i le taimi e tasi - o le fetus e oo i le 12 vaiaso o le atinaʻe ma le tina. O le mafuaaga lena e taua ai le faia o se suʻega atoa i se taimi talafeagai ma pasia suega na faatonuina e le fomaʻi.

Afai e maua i le taimi o le fanau mai le manava o le maʻisuka aʻo leʻi leva ona fanau mai, e tatau i le fomai tipitipi ona saʻo le fuafuaina o le tausaga o le gasegase. O le taimi e tuʻuina atu ai mo le maʻi o le maʻisuka o le 37 vaiaso lea. Afai e maʻi se fafine poʻo se pepe, ona latou fananau mai lea ile 36 vaiaso. E le mafai ona e fananau mai i le taimi muamua, o se faaiuga e ono aafia ai le maliu o le tamaititi, ae i le taimi lava lea e laveai ai le ola o le fafine maʻitaga.

A leai se isi auala e alu ese ai:

  1. Afai e maua se fafine i le gestosis.
  2. E i ai polyhydramnios.
  3. Faʻamau i le fatu fatu.
  4. E maua e le tamaititi le matelaina o le okesene faaumiumi.

I le taimi o le maʻitaga, e taua foi le mataʻituina o le maualuga o le suka o le toto, pe a fai o le a fanau mai i lou lava loto o le a matua faigata lava. O le tino ua mamanuina i se auala e manaomia ai le tele o le kulukose e faaitiitia ai le matua, o lea afai e le o iai, e mafai e se fafine ona oo i ni taunuuga le lelei:

  • leai se mafaufau
  • hypoglycemic coma.

Ina ia faʻaleleia le tulaga o le fafine ile fananau mai ma le hypoglycemia, e faia e fomaʻi togafitiga nei:

  1. I le 100 kalama o vai mama ua faʻamamāina, 1 le sipunipuni ole suka gaosia ai le suka ua fafagaina ma ua tuʻuina atu i le tagata maʻi se mea inu.
  2. Afai e le fesoasoani lenei mea, ona faʻaaogaina lea o le 5% glucose i se auala vavalalata, e tasi le 0.5 l.
  3. A oʻo mai le faoa faamalosi, 100-200 mg o le eletiseka ma e oʻo atu i le 1 ml o le 0.1% adrenaline e faʻaaoga.

Ina ia faatelevaveina faiga faʻavae i le taimi o le fanau mai, e manaʻomia foi le faʻalauiloaina o fualaʻau i foliga o le vai.

E mafai ona maua le pusa mo le maʻisuka ituaiga 2

O taunuuga o le maʻi o le maʻisuka i pepe faatoa fananau mai

O le maʻi suka e seasea ona maua mai i tamaiti, ae ui i lea, e iloa e fomaʻi mataupu na mulimuli ane maua ai tamaiti i le maʻisuka ituaiga 2. Faʻasaga i tua o le maʻi o le maʻisuka, o le vaiaso muamua talu ona fanau mai se pepe faatoa fanau mai ua faʻasauāina e ala i le le mautonu o le tino, le mautonu, lima o le lima, o le ootia, o lenei tulaga eo faatasi ma le vave o le fatu.

Toeitiiti lava o taimi uma, faatasi ai ma le le lava o le calcium, o loʻo i ai se vaivaiga o le magnesium. I lenei itu, o le 3 aso muamua i se pepe e maua i le maʻisuka e iai le tele o le manava ma le faʻaitiitia o le faʻamaʻi o le okesene i totonu o le toto - o lenei maʻi e taʻua o mama mama.

I le tulaga aoao, afai o le fanau mai o le tamaititi e leai ni faaletonu i le fausiaina o totoga ma mamanu i le tamaititi, e maua e fomai se tala lelei. Ua oʻo i le tolu tausaga o le 2-3 masina, ua toe faʻafoʻisia atoatoa le paʻu. Pau lava le mea e tatau ona mulimuli i ai matua e le maua e le pepe le mamafa o le mamafa, o tamaiti e maua i le maʻisuka fetopathy syndrome e matua afaina lava.

Uluai suʻesuʻega

O suʻesuʻega muamua e faia i le tulaga o le maitaga. O se mea e manaʻomia muamua o faʻamaumauga talafeagai i le tala faʻasolopito o le fafine. O lenei mea e popole i le i ai o le maʻisuka, faʻapea foi ma le setete. E le gata i lea, o le ultrasound diagnostics ua faʻamaonia mo le 10-14 vaiaso o le maʻitaga. I le faʻaaogaina o lenei metotia, e mafai ona e faʻamautuina pe iai ni mea e le talafeagai i le atinaʻe o le tamaititi, e faʻaalia ai le atinaʻeina o le maʻi:

  • lapoa tetele o le fetus, e ese mai le masani,
  • faʻalavelave faʻapitoa o le tino,
  • maualuga o le vaʻa ma le ate,
  • se sili atu o le vai o le amniotic.

Taua! E tusa ai ma taunuʻuga o le ultrasound, e faia e le fomaʻi se suʻesuʻega saʻo ma fuafua ai nisi gaioiga e faʻaitiitia ai le tulaga o le tina ma mautinoa ai le lelei o le maʻitaga.

Togafitiga faʻapitoa

O tamaitai taʻitasi i le taimi o le maitaga e feagai ma suʻega ma suʻega masani. Afai ei ai se masalosaloga o mea ua vavaeeseina, ua faatonuina ai e le fomaʻi se faʻamatalaga auiliili faaopoopo. Ua faʻatusatusa taunuuga. Afai e faʻamaonia le siama, ona tatau ai lea ona vave amata togafitiga. O lenei mea o le a puipuia ai se aafiaga leaga i le pepe.

Faatasi ai ma lenei siama, o le maualuga o le suka ma le totoina o le toto e masani ona mataitu. Afai e manaʻomia, faʻaopoopoina togafitiga e faʻaaogaina ai le inisalini. E taua tele le paleni o mea taumafa. E tatau ona i ai se aofaiga o fualaʻau talafeagai mo le faʻaleleia masani o le fetus. I isi tulaga, ua faatonuina e le fomaʻi se fualaau toto. I se tulaga, ua fautuaina se tamaitai e tausisi i se meaai ma le aofia ai meaʻai gaʻo. O meaai i aso uma e le tatau ona sili atu i le 3000 kcal. Aʻo le i fananau mai, o meaʻai e aofia ai le tele o mea e mafai ona faʻaaogaina i le gaʻo o loʻo faʻapipiʻi i le taumafa.

E faʻavae i luga o faʻamatalaga o le ultrasound scan ma le faʻaauau pea ona mataituina, ua fuafuaina e le fomaʻi le taimi tatau mo le faʻatagaina. Afai o le maitaga e alu ese e aunoa ma le toesea, o le a sili atu le filifiliga 37-38 vaiaso. Pe a taufaʻatau, ua tolopo aso. Ua faia lenei mea ina ia faʻaitiitia ai le lamatiaga mo le tamaititi.

Gaioiga masani

E masani lava i le taimi o le maitaga, o le tina faʻamoemoe o loʻo i ai le hypoglycemia. O le suka maualalo e tau atu i le faʻaitiitia o galuega. Ina ia faʻaititia le tagata matua e tele le kulukose. Faatasi ai ma le leai o se malosi, o le a matua faigata lava galuega, e mafai ona iai ni faʻafitauli. O le leiloa o le mafaufau e le masani ai. I mataupu faigata, e mafai ona maua se coma.

O le hypoglycemia e taofi i auala eseese:

  • inu vai suamalie, mo sauniuniga e te manaʻomia e faʻaopoopo 2 sipuni tele i se ipu vai,
  • 500 ml o le kulukose 5% o loʻo faʻatonuina i totonu o le toto
  • e oʻo atu i le 200 mg o le hydrocortisone o loʻo faʻatonutonuina,
  • e le silia le 1 ml o le adrenaline.

O le faʻatinoga o nei faʻavae e mafai ona fesoasoani tele i le fanau mai, ma faʻaitiitia ai le lamatiaga i le olaga o le tamaititi.

Falemaʻi

I le taimi lava na fanau mai ai se pepe o loʻo masalomia o le atinaʻeina o le manava o le mafaufau, o loʻo faʻafoeina se fofo o le kulukose. O lenei mea e mafai ai ona puipuia le atinaʻeina o le hypoglycemia. I lenei itu, e tatau ona sauniuni mo le fanauina o le pepe ma maeʻa ma muamua. A leai, o faʻafitauli e mafai ona afaina ai le soifua maloloina o pepe.

E tatau ona taulai totoa i meaʻai a le tamaititi. Tusa o le tina e tatau ona tuʻuina i le 2 itula. E talafeagai lenei mea ina ia toe faʻatumu le paleni i le va o le leai o le kulukose ma le inisalini, lea e maua mai e le pancreas.

I nisi tulaga, e ono le manava le pepe. I lenei tulaga, e fesoʻotaʻi atu i le faʻamalosiina masini, ma o loʻo faʻafoeina foi le tuluvaga. I le faʻaalia mai o le jaundice, ua faatonuina e le fomai le radiation ultraviolet radiation. O le togafitiga e faʻamatalaina e le fomaʻi e faʻavae i luga o suega na faia.

E talitutusa foi le taua o le faasaʻoina o le inisalini i aso uma i le fanauina. O le mafuaaga autu o le faʻaitiitia o le kulukose toto. Afai e leai se lamatiaga o le fesuiaiga o le fomational forms i le taimi umi, ona faʻalēaogā lea o le puleaina o le inisalini. A maeʻa aso e 10, o le tulaga e masani ai ma le glycemia e taua tele ao lei maʻitaga.

O taunuuga o togafitiga e leʻi faʻaalia

Afai e le i fuafuaina le manatu i le taimi talafeagai, ona oʻo lea i le lumanaʻi e oʻo atu ai i lona atinaʻe. O le iʻuga, e mafai e se tamaititi ona aʻafia i ni faʻafitauli faigata e ono aʻafia ai lona ola maloloina. I nisi o tulaga, o na mea sese ua afaina. O le mea lea, e taua tele le faʻamaonia le maʻi i le laasaga o le maʻitaga ma faia le manipisi tatau.

Ae o faʻafitauli, e tatau ona e iloa iinei:

  • se maualuga maualuga o le fesuiaiga o le maʻi i le maʻisuka, lea e taua foi o le neonatal,
  • okesene matelaina
  • le mafai ona atiaʻe se faʻalavelave faʻalavelave faʻalavelave mimiti,
  • o le foliga mai o le faaletonu o le fatu,
  • taumafa mamafa (oona),
  • Vaʻaia le atiaʻe o le maʻisuka ituaiga 2.

A vaʻaia le maea a le uso, e le mafai ona tafe le glucose i le toto o le pepe, e mafua ai ona atiaʻe le hypoglycemia. Mulimuli ane, o le pancreas o loʻo faaauau pea ona maua le tele o le insulin. O lenei mea matautia e sili ona matautia mo le pepe ma e mafai ona afaina.

Le itiiti ifo le lamatiaga o le solia o le mineral volumes, lea e tupu faasaga i le tala o le maualalo o le calcium ma le magnesium. O le iʻuga, e aʻafia ai ma le leaga le faʻatinoina o le tino. E atiaʻe e le pepe mafaufauga faalemafaufau ma le mafaufau, ma o loʻo i ai foi le lag i le atinaʻeina.

E tatau ona malamalama o le fetopathy o se faʻamaʻi matautia lea e mafua ai le oti o se pepe fou. O le faateleina o avanoa o se maitaga lelei ma le faʻafeiloaʻiga, o fafine e maua i le maʻisuka e tatau ona mataʻituina e le fomaʻi. E sili le lelei o le fananau i se falemaʻi faʻapitoa.

Afai na fanau mai le pepe e aunoa ma ni faaletonu, ona lelei tele lea o le pepe. I le faaiuga o le 3 masina, ua toe faʻafoisia atoatoa. Ae o le maʻisuka, o le lamatiaga ia i latou e laʻititi. Ae, i le taimi lava e tasi, ei ai le tulaga maualuga o le tele o meaʻai po o le faʻaleagaina o le tino.

Ina ia faaitiitia uma tulaga lamatia, e tatau ona mulimuli i fautuaga uma ma pepa faʻataʻitaʻiga a le fomaʻi i le taimi o le maitaga ma pe a uma ona fanau.

Tuua Lau Faamatalaga