O le a le ituaiga falaoʻo e 'ai e le pancreatitis?

O iLive uma e iloiloina e fomaʻi poto faapitoa e faʻamautinoaina le sili atu ona maualuga le saʻo ma talafeagai ma mea moni.

E iai a matou tulafono faʻavae mo le filifiliina o faʻamatalaga o faʻamatalaga ma e na o matou e faasino i nofoaga iloga, atinaʻe suʻesuʻega faʻaleaʻoaʻoga ma, pe a mafai, faʻamaonia suʻesuʻega faafomaʻi. Faamolemole ia matau o numera i puipui (,, etc.) o fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻi ia i ia suʻesuʻega.

Afai e te manatu o se tasi oa tatou mea e le saʻo, ua le toe faʻaaogaina pe ua le mafai ona fesiligia, filifili ma lolomi Ctrl + Enter.

O le pancreatitis o se tasi lea o faʻamaʻi pipisi ma masani ona taatele o le faʻaogaina o le tino. Ma o se tasi o vaega tāua i le togafitiga o ia ituaiga maʻi faʻaleagaga o le tausisia o meaʻai. E masani lava, o fomaʻi i taimi faatulagaina e tusi ai: laulau meaai Nu 2 poʻo le Nu. 5, lea e fuafua tonu i le toe faʻafoisia o le galue masani o le vaega o meaʻai. I totonu o ipu faʻatagaina i nei meaai, o loʻo maua pea le falaoamata. Ma e le o se mea na tupu, ae le o se mea le aoga ona o ia ituaiga meaai e tatau ona i ai i le taumafa o tamaiti. O Porridge mo pancreatitis e maua ai se fua masani masani, e aunoa ma le mamafa o le pancreas ma maua ai le tino ma vitamini ma minerale e manaʻomia.

Ae o auala uma e aoga tele i lenei faʻamaʻi? E i ai ni meaʻai o le cereal e mafai ona afaina ai le tagata maʻi? E faʻafefea ona kuka le falaoʻo mo pacreatitis ma le gaʻo? O le a tatou iloiloina nei mataupu i la tatou tusiga.

O sina mea e uiga i le faʻamaʻi lava ia

O le pancreatitis o se faʻamaʻi lea o loʻo taʻalo ai i le tasi o meaola oona - o le pancreas. O lenei okeni e tu i tua o le manava i lona vaega pito i lalo, ma afai e ave e se tagata se tulaga vavalalata, e masani lava ona maua o ia i lalo o le manava, lea na avea ma mafuaʻaga mo se igoa le masani ai mo le okeni.

O le pancreas, e ui lava e le o tuusao e faʻafesoʻotaʻi ma meaʻai, o loʻo avea pea ma se mea e sili ona taua ile digestive. E manaʻomia se vaega malosi i le faʻapalaina o pulu, gaʻo ma meaʻai gaʻo e ulu i totonu o le tino ma meaʻai, ona e maua mai ai elemene digestive faapitoa: lipase, amylase, protease, trypsin, insulin, ma isi.

O le mealilo o le pancreas pe a ulu i totonu o le tino e ala i se taoto faapitoa e fafagaina i le duodenum, pe a fai o le meaai ua liua, o meaʻai e maua mai i totonu o le toto i totonu o le manava, ma o mea uma e le tatau ai ua faʻailoaina i foliga o feces. Pancreatic juice, ulufale atu i totonu o le manava, decomposes food into its intestines, fesoasoani i le lelei o le lomiina o meaai ma le soona inu, auai i le metabolism o meaʻai eseese. O lona aogā mo le faʻaogaina o meaʻai e taua tele.

Ae e aoga tele ma saogalemu mo le paʻu? Afai, mo nisi mafuaʻaga, ua faʻalavelaveina le suamalie o le fualaau suamalie, o loʻo faʻaaogaina i totonu o le pancreas, ua sili atu ona loloto i le taimi ma ua amata ona eli puipui o le okeni. E le o se mea e le talitonuina, aua o le mealilo o le pancreas o loʻo aofia ai enzymes oona e mafai ona faʻaleagaina ai soʻo se mea ola.

E mafai foi ona fesoʻotaʻi le faʻaogaina o le tino i le pancreas ma le vave gaosia o mea faalilolilo. O le mea e lelei ai, e le tatau ona faʻavaivai i totonu o le tino. O le atinaʻeina o le susu o le vai amata pe a ulu atu le meaai i totonu o le tino. O le toilalo i le galuega a le tino e tau atu ai i le mea moni e faapea o le gaosia o enzymes e tupu i le va o taumafataga, lea e mafua mai i le le mautonu ma le le fiafia o le tino ma a latou lava enzymes.

I le tulaga o le faʻalavelaveina o le gallstone, e mafai foi ona lafo le pulu i totonu o le pancreas, lea e le itiiti ifo le faʻamalosi o le enzyme e maua i le ate ma tuʻuina atu i le duodenum tutusa.

O le mafuaʻaga o faʻamalositino o le pancreas ma le tafe mai o se mealilo faalilolilo mai ia mea, faʻaopoopoga i faʻalavelave faʻanatura, e mafai ona:

  • ava malosi (90% o mataupu o le tino pancreatitis),
  • meaai le talafeagai ma se tele o meaʻai ma meaʻai vevela, e masani ona 'ai
  • oona ma le mamafa
  • gallstone faamaʻi, faʻagasolo ma faʻafitauli,
  • le faʻaaogaina le faʻaaogaina o vailaʻau faapitoa (eseese NSAIDs, nisi o vailaau faʻasolosolo ma togafitiga, glucocorticosteroids, ma isi mea),
  • maualuga tulaga i le taumafa o mea taumafa e maua i le vailaau faʻasaina ma mea faʻafefeteina o mea taumafa i le mataitusi "E",
  • infanmatory pathologies o isi totoga o le gastrointestinal tract e lata ane (manava ma le duodenum),
  • eseese faʻamaʻi pipisi
  • cardiovascular pathologies lea e faʻalavelave ai le toto i le okeni,
  • allergens
  • o le atiina ae o le maʻisuka (e mafai ona avea ma mafuaʻaga ma taunuuga o pancreatitis),
  • o le i ai o parasites i le tino (helminthiases),
  • manuʻa ma togafitiga faʻapitoa i le galuega a le tino.

E le o se mea e ofo ai, o le maʻi talu ai nei e sili atu ona lauiloa. Ae peitai, faatasi ai ma le tele o mafuaaga, o le tulaga o le pancreatitis e sili atu ona maualuga i le ava malosi, o gasegase e mafua ai le faamaʻi ma tagata e eseese tikeri.

O le maʻi e mafai ona tupu i le 2 ituaiga: gasegase ma gasegase. O le mea autu o le tiga lea e mafai ona maua (faʻalagolago i le nofoaga o le lino, e lagona le tiga i le hypochondrium i le itu tauagavale po o le itu taumatau, i lalo o le scapula poʻo le fusi-faapei) pe atagia (tuʻuina i tua, pusa). I totonu o le pancreatitis, o le tiga e malosi ma faifaipea, i le taimi masani o le faamai o le paroxysmal i le natura ma e masani lava ona tupu i se avega i luga o le paʻu.

O isi faʻamaoniga o le faʻamaʻi e aofia ai le vevela o paʻu, faʻaleagaina o le tino, o le dyspepsia, leu ma vomiting, faʻavevesi o le stool (e masani lava o le manava manava, le masani ai le taʻavale), o se lanu samasama i luga o le laulaufaiva, paʻu o le mamafa, ma isi.

E tatau ona togafitia le lua pancreatite ma le gasegase, aua afai e le faia lenei mea, o le maʻi o le a mafua ai faʻafitauli i le tino o le tino o le tino o le tino, le foliga mai o se uila sese, maʻi o le maʻisuka ma e oʻo lava i le oti. E le gata i lea, faatasi ai ma le pancreatitis, ei ai le manaia o le inupia o le tino, lea e aʻafia ai le soifua maloloina o isi tino ma tino o le tagata.

Ae afai o le maʻi pancreatites e manaʻomia le togafitiga faafomaʻi ma le musu e 'ai mo 2-3 aso, pe a maeʻa le meaʻai e faʻatapulaaina ai gaʻo, gaʻo, galala, vevela ma le salima mo sina taimi, lea e manaʻomia e toe faʻafoʻi ai le galuega pancreatic ma taofi le faʻaogaina o le fomalama. I le pancreatitis e masani ai, o se taumafataga e avea o se auala o le ola.

O se tasi o vaega tāua o le taumafa mo le pancreatitis o le cereal. O loʻo taʻua i latou o se tasi o meaʻai autu mo maʻi faʻamaʻi. O le taimi lava na taofi ai le osofaiga o le tino pancreatitis, ua mafai ona faʻalauiloaina fatu i le lisi, lea e le mafai ona taʻua e uiga i le tele o isi oloa. I le lumanaʻi, o gaʻo e mafai ona galue e pei o se mea tutoʻatasi i se meaʻai, poʻo se ipu falaoa mo ipu o le aano o aano ma iʻa, fualaʻau, fuamoa.

, ,

Meaʻai faʻapitoa mo le pancreatitis ma le cholecystitis

O le pancreatitis o se faafitauli i le pancreas, ma o le cholecystitis o se faamai o le gallbladder. I se tulaga faʻapitoa, o nei faʻamaʻi e talitutusa, ma o a latou meaʻai e tutusa. Meaʻai mo pancreatitis poʻo le cholecystitis e faʻatatau saʻo lava i le tulaga o le maʻi. I faʻamaʻi faʻavaivai, o le sini autu e tatau ona ausia i mea taumafa o le vaega o totoe o le pancreas ma le gall vladder, o lea o le taumafataga e maua ai le tuʻuina atoa o:

A oʻo i le taimi o le pancreatitis i se taimi tumau, ia fautuaina e fomaʻi ia ipu nei i le tagata maʻi:

  • aano o manufasi, iʻa vevela,
  • Vasega muamua vegetarian muamua
  • saito ma fufuluina fualaʻau,
  • fualaau aina e maualalo le eletise,
  • kusi falaoa
  • vai mafolafola e aunoa ma le kesi, tiʻeli.

Meaʻai tatau i totonu o le pancreatitis poʻo le faʻavavevave o taimi masani

Faatasi ai ma se faʻavavega o le masaniga o le cholecystitis poʻo le pancreatitis, o le lua aso muamua na faʻaalia ai le matelaina. E na o le faatagaina e inu pe tusa ma le 200 ml o le vai o le vai maualuluga poʻo se teuteuga o le rosehip 5-6 taimi i le aso. Afai o le vevela e sili atu ona malosi, o le inu e faasaina, ma o meaʻai paleni e faʻaaogaina i se tulaga le talafeagai. Lua aso mulimuli ane, i le vaiaso e sosoo ai, ua faʻaofi mai ai meaai faapitoa mo le pancreatitis - meaʻai Numera 5p, lea e aofia ai le tele o filifiliga. Laʻaiga o le numera numera numera 5p:

  1. Muamua 'aiga o le taeao: gaʻo valetoa e aunoa ma ni yolks, o le oatmeal e faʻamamaina, lauti.
  2. Lua 'aiga o le taeao: falaoa laititi-gaʻo, sisi o le rosehip.
  3. Taumafa: aano o aano, aisa, alalaisa, fualaau suamalie.
  4. Taumafa: apu tipi.
  5. Taina o le afiafi: ausa o le karioti, iʻa fagota, tea.
  6. Taumafa lua: o se pulupa lapisi.

Vaega o mea taumafa pe a uma se osofaʻiga

O le taumafataga o le auala autu lea e togafitia ai le pancreatitis, o le mea lea, a maeʻa se osofaiga, e maua e le tagata maʻi ni suʻega e mataʻituina ai enzymes pancreatic, ona, faalagolago lea i le tulaga, o le fomai e faatonuina meaai taumafa. A o faʻaitiitia le enzymes, o le a faʻalauteleina le taumafa ma i le 3 aso e mafai ai ona 'ai meaai 4 i le 6 taimi i le aso i ni vaega laiti ina ia le faʻaosoosoina ai se osofaiga fou o pancreatitis ae le o le mamafa o le pancreas. O loʻo faʻaalia i le ata le mea o loʻo i ai le pancreas:

Mea aoga? Faasoa le sootaga

O le a le mea e faʻaalia pe a uma le osofaʻiga?

  • Suauu, tunu, mea taumafa. O iʻa e tatau ona na o ni mea e maualalo le gaʻo, e pei o le uʻamea, o le kapeti, le tupe siliva po o le gaʻo.
  • Mai meaʻai a manu, filifili ituaiga laʻau e maualalo le gaʻo: moa, lapiti, toso, povi. O aano o manu e afaina ai le manava, e mafua ai le tiga.
  • E faatagaina e inuina le lauti vaivai, suamalie fou ua gaosia, kefir. Ae o vai e tatau ona faʻafefeteina i le vai, ina ia le faʻaosoosoina se osofaiga fou.

O meaai paleni paleni i le taimi o le osofaʻi o pancreatitis e tatau ona tamaoaiga i puluʻalama e manaʻomia mo le manava, o lea e fautuaina ai e fomaʻi meaʻai i aso uma e pei o le siʻisiʻi susu, tasi moa moa i le vaiaso, sisi mālū ma mea e maualalo maualalo, masini paluga, fualaau suamalie, susu susu, yoghurts . O le meaai e tatau ona i ai le tele o lanu, fuālaʻau fou, fualaau aina, e le lava le suka, masima. O nei meaʻai o le a mafai ai e le tagata gasegase ona vave ulufale i le masani o le olaga pe a uma le osofaʻiga o pancreatitis.

Pancreatitis meaʻai pepe

E ui lava e masani ona talia e faapea o le pancreatitis o se maʻi matua, o tamaiti e mamaʻi i taimi uma. Gastroenterologists o loʻo faʻalogoina le faʻamalo, o tamaiti ua faateleina le liliu atu i fomaʻi masani e maua i le pancreatitis. O se tamaititi meaʻai e iai se faʻafitauli matautia e faʻapipiʻiina mea autu e lua: o meaʻai e tatau ona mafanafana, ma fafagaina - i le tele o atopa. Meaʻai e tatau ona agavaivai: e tatau ona faʻaititia le aofaʻi o meaʻai gaʻo, ma faʻalautele le faʻaogaina o le porotini. E fautuaina e tuʻuina atu i le tamaititi mea taumafa i le mama, aemaise lava i le faʻamalosia o pancreatitis.

I le tulaga o gasegase, e le tatau ona tuuina atu i tamaiti:

  • Aʻa, aano o manufasi po o masi.
  • Tuuga meaai, marinades, mea manogi.
  • Mea manogi, vevela, falai, ulaula.
  • Fugalaau fou, sorrel, sua, vine.
  • Meaʻai maualuga meaʻai.
  • Mea inu gaosi.
  • Kofe malosi, lauti.
  • Uu, pasta.
  • Fuga falaoa.

Tamaiti e maua i le pancreatitis ua faatagaina:

  • Laʻu gaʻo susu gaʻo.
  • Milu ua faʻafefe i le vai.
  • Fualaau aina suamalie, soupeti.
  • Oat, buckwheat porridge.
  • Omelet, steaks.
  • Meaʻai maualalo-gaʻo, aano o manufasi.

Ina ia aloese mai le atiina ae o lenei maʻi matautia, o se fua e puipuia ai le amataina o le gastritis, e tatau ona aoaoina le tamaititi ia 'ai saʻo mai tausaga muamua o le olaga, puipuia le taumafaina, ma faaitiitia le tele o suti, soda, meaai vave, mea meataalo ma isi meaai leaga. Ia faia e le aunoa le puipuiga o anufe ma ia maitauina le sao lelei. O le a le mea e tatau ona fai e le tamaititi ina ia leai ni faafitauli i le gall vladimir, tatou te aoaoina mai le Dr. Komarovsky mai le vitio o loo i lalo:

Meaʻai e mafai ona aofia ai i le taumafataga

I le pancreatitis poʻo le cholecystitis, o le meaai i aso uma e tatau ona aofia ai:

  1. Carbohydrates, e le silia 200 g.
  2. Oona, e le sili atu ma le 60 g, protein 150 g, o fualaau faisua - 30%, ma meaola - 70%.

O le mea autu i le atinaʻeina o nei maʻi o le le lelei o mea taumafa, o le mea lea e le tatau ona tausisia ia meaai mo le 3-4 masina, ae mo le ola, ina ia le faʻaosofia ai ni maʻi ogaoga. O mea taumafa e tatau ona vaevaeina, o lona uiga, e tatau ona e 'ai uma i le lua pe tolu itula i ni vaega laiti. E fautuaina ina ia le sili atu i le 3 kilokalama o meaʻai ma a itiiti ifo i le 2 lita o le vai i le aso.

O oloa saʻo e le gata ina faʻavaivaia ai le pancreatitis, faʻaliliu atu i le tulaga o le faʻamagaloga, ae o le a avea foi ma se fua lelei tele o le puipuia o lona atinaʻe atili. Meaʻai e fai mai fomaʻi e aofia ai i le pancreatitis:

  • Vine
  • Laʻau teuteu.
  • Fualaau faisua.
  • Laʻu gaʻo susu gaʻo.
  • Fualaau e le o ni fualaau.
  • Laʻau suamalie: oatmeal, buckwheat, semolina, araisa.
  • Uu omeleti e gaosia mai fua mama.
  • Lago pusi ma apu.
  • Laʻau fuālaʻau e leʻi faʻamaoniaina.
  • Vaomalo masani e aunoa ma ni mea faʻaopopo, sili atu ona saunia i le fale.
  • Tomato
  • Laʻau o fualaʻau.
  • Tuʻu falaoa.
  • Meaʻai maualalalo ma iʻa.

Fualaau oona mo Pancreatic Pancreatitis

Afai ei ai se mea faʻalauiloa ma se manaʻoga, ona faigofie lea ona tausia lelei meaʻai ma pancreatitis. Ae maise lava i le taimi nei, pe a faʻaogaina e tekinolosi faʻaonaponei le olaga, ma i totonu o faleoloa e faʻatau ai le faletalimalo, yogurt maker, faʻanene lemu ma isi mea faʻaonaponei mo meaʻai maloloina e le o se faafitauli. Mo maʻi e maua i le pancreatitis, o fuamalie o le aano o manufasi ma fualaau faisua, eseese puddings ma souffla e talafeagai. Matou te ofoina atu i lau faitalia ni nai fuaitau faigofie faigofie:

  • Palukin porridge o se mea aoga mo pancreatitis.

Ina ia saunia, e tatau ona e 'ave se paʻu paʻu, suamalie suamalie, tipi le pi, tipi i totonu o ogalaau tele ma sasaa vai i totonu o le apa ina ia mafai ona ufiufi atoa le fualaʻau. Salu le ukiniki mo le tusa ma le 20 minute, ona faaopoopo lea o le 7 sipuni tele o le suka mama, faʻafefiloi ma kuka seia kuka. Ma, i totonu o se pamu -lalaisa, faaopoopo se ipu susu, aumai i se vevela. Afai e te fafaguina le falaoʻo i se mea tutusa tutusa, ona oʻo mai ai lea o se mea mama ma le lelei.

  • O le palugalapisi soup puree o se mea manaia mo pancreatitis.

O le a manaʻomia ai le failaʻau failaʻau masani, aʻo leʻi tuʻuina i totonu o meaʻai, lea e faʻafefiloi ma aniani akilisi ma kāloti. O fualaau faisua ua kuka i le vai ma le susu, fefiloi 1: 1 seia uma ona kuka, ona sasa lea i luga o se masini suamalie, faʻafefe laitiiti, fufuluina i le susu susu, fufulu. Ua saunia la tatou sua suamalie! Ia soifua maloloina!

O le pancreatitis, aemaise lava lona foliga masani, o se tasi o na faʻamaʻi lea o le meaʻai o se vaega taua i le leai o ni faʻafitauli tau soifua maloloina. Soo se mea, e tusa lava pe itiiti ifo, o mea sese i totonu e mafai ona oʻo atu ai i se faʻavavega o le maʻi ma le tele o tiga. O le mea lea, o le fesili o mea e mafai ona e 'ai ma pancreatitis e talafeagai mo tagata uma.
I le avea ai o se tulafono, ua faʻataʻitaʻiina e tagata gaosi se taumafataga Nu 5 mo se vaitaimi umi. E tusa ai ma lona manatu, e naʻo le gasegase e tatau ona 'ai le kuka, kuka, tao tao poʻo le gaʻo meaʻai ma faʻamaʻafoa uma faga, ulaula, kuka ma kuka. I le taimi lava lea e tasi, e taua tele le 'ai ina ia aua nei faia se faaletonu o protein, gaʻo po o gaʻo. O le mea lea i le taumafa o tagata gasegase e tatau ona i ai ni oloa mai kulupu uma.

O fualaau faisua ua togafitia ile anufe e tatau ona avea ma faavae o meaʻai mo tagata gasegase. E mafai ona ulaina, kuka ma tao, ae sili ona lelei i le uila. E le gata i lea, e taua tele le taumafaina pea o sou i luga o le sua o le fualaau suamalie vaivai, talu ai o meaai vai e tatau ona avea pea ma leona le aofaiga atoa o mea taumafa.

Motugaafa: e sili ona lelei le teuteuina o fualaau faisua ua saunia, ma suʻi soupasi i masini susu. O lenei mea o le a faafaigofieina ai le faʻapalaina o le faʻagasologa ma faʻaitiitia le mamafa i luga o le paʻu.

O le filifiliga lelei mo le laulau a le tagata maʻi o le:

  • Potato
  • Beets
  • Peʻe suamalie
  • Paʻu
  • Palufela
  • Zucchini,
  • Fugalaau
  • Peʻa lanumeamata
  • Kāreti.

I le gasologa o taimi, i totonu o fualaau suamalie, paluga poʻo isi meaʻai, e mafai ona e amata amataina le faaopoopo o tomato ma kapisi papaʻe, ae e tatau foi ona faʻafefeteina le vevela togafitiga.

Motugaafa: o le gaʻo e aoga tele mo pancreatitis, aua o loʻo i ai se aofaiga tele o iodine, lea e fesoasoani i le toe faʻafoisia o le masaniga masani o le pancreas. E fautuaina ia 'ai i se mea faʻapalaina i aso taitasi mo vaiaso lua vaiaso ma le afa itula ao le i tasi le meaai autu o le 150 g.

Fua ma fua

E le mafai ona mafaufau i le olaga o se tagata faʻaonapo nei e aunoa ma ni fua, talu ai o loʻo i ai le tele o vitamini e tatau mo tino taitasi, lea e mautinoa ai le galue masani a le tino. I le taimi lava e tasi, o nisi oi latou e tamaoaiga i fiva feololo, lea e mafua ai le faigata o le nutimomoia. O le mea lea, o le lisi o mea e mafai ona faʻaaogaina mo le pancreatitis e le tele tele.
E aofia ai mea lelei nei:

  • Fualaau
  • Apricots
  • Lela mumu
  • Cherries
  • Grenades
  • Toa suamalie
  • Papaya

E toʻatele e fiafia pe mafai ona faʻaaogaina faʻi mo pancreatitis. O le toʻatele o fomaʻi e malilie e mafai e le pancreas ona taulimaina le gaogao o se vaega itiiti, ae naʻo le taimi o le faamagaloga o le maʻi. Faatasi ai ma se faʻavavega o pancreatitis, o faʻi e mafai ona faʻaleagaina ai le ala o le faʻamaʻi.
E tutusa foi le moni mo peimeni. E ui lava e le o iai sona manava faʻamaonia, lea e mafai ai ona aofia ai i totonu o le lisi o oloa gaosia, ae e le aoga lava le faatauina mai o mafaufauga i le taimi o le vevela o le maʻi ma a itiiti mai mo le vaiaso talu mai lena. Ona faʻatagaina lea e le sili atu i le 1 fualaau aina i le aso i totonu o se pepa tao tao poo le tusitusi. E mafai ona faʻaitiitia le aʻafiaga e fesootaʻi ma le faʻaaogaina o persona i pancreatitis e ala i le oloina o lona pulupulu i soo se auala talafeagai.
O le mea moni, i le i ai o le pancreatitis, o soʻo se fualaau aina e le tatau ona faʻaleagaina, ona o le tele o le tino o meaola e mafai ona faʻaosoosoina ai se isi faʻataʻitaʻiga o le maʻi. Ma le isi, e mafai ona 'aina na o le 10 aso talu ona amata le faʻamagaloga. O le masani i aso taitasi o le taumafaina lea o le tasi fualaau aina o le tasi ituaiga poʻo le isi, ma na o le pusa tao. O nisi taimi e faatagaina ai gasegase e faʻafefiloi i latou i ni mea e gaosia i totonu o le fale pe o le mea e gaosi ai.

Motugaafa: e mafai ona e suia le faasologa masani o fualaau 'aina faʻatasi ma le tasi fagu fualaau aina pepe.

Meaola Lafumanu

E mafai ona e maua ni mea amino talafeagai e manaʻomia mo le tino ma faʻavasegaina le lisi o aso taʻitasi mo pancreatitis ma le fesoasoani o ituaiga iʻa ma meaʻai e maualalo le gaʻo. Mo sauniuniga o mea taumafa meaʻai, e sili ona lelei le filifilia o moa, lapiti, toso, vela poʻo le paluga, ma iʻa - faʻailoga, uila, pike, puipui poʻo le cod. Ae, e tusa lava po o le a le foliga mai e foliga mai o le manogi manogi, paluga poo le paʻu o manu, e le tatau ona faʻaaogaina e tagata gasegase.
E mafai ona e faʻaopopoina se ituaiga eseese i lau'aiga ma fuamoa. E mafai ona 'aina e le gata ia latou lava meaʻai, ae faʻapea foi i le ituaiga o omelettes. Na o faʻailoga matala faʻailoa e faʻasaina.

Falemaʻi ma susu susu

Sour-milk products, mo se faataitaiga o le siʻisiʻisi o le siʻi, kulimi kulimi, yogurt, e tatau foi ona avea o se vaega taua o le taumafa o tagata gasegase. O le faʻaaoga pea o le susu tunu po o le kefir i le pancreatitis o le a fesoasoani i le vave tuʻuina o se tagata i luga o ona vae.
I le taimi lava e tasi, o le susu atoa ma le pancreatitis e masani lava ona le taliaina. E mafai ona mafua ai le mimiti ma le pala, i lona tino mamā e le tatau ona faʻaumatia, ae e tatau ona e faʻaaogaina i taimi o kuka. E sili ona lelei le tuʻuina atu o le susu i susu mo le pancreatitis, ona o loʻo i ai se mea e sili atu ona lelei ma e taua o le hypoallergenic.
O tagata maʻi e faʻatagaina e 'ai sina laititi o pata e leʻi faʻaaogaina, ae e le tatau ona faʻaleagaina, ona o le tele o gaʻo e mafai ona oʻo atu ai i se faʻalavelave matuia i le tulaga o se tagata.

Seafood

O le mea masani, e mafai ona teuteu ia laulau o meaʻai a tagata maʻi i meaʻai ua kuka, pulu, moa, squids, scallops ma le kalepa, aua o loʻo aofia ai le tele o porotini. E mafai ona e saunia ni meaʻai suamalie ma salati mai iʻa, ae o sushi o se tapu e le mafai ona faʻafitia.

Macaroni ma le tele o faʻatoʻaga e le mafai ona afaina ai le tulaga o le pancreas. O le mea lea, o pasta ma cereals e mafai ona saogalemu saogalemu e ui lava i se faʻalavelave tele o le maʻi.
O fualaʻau sili ona saogalemu o:

Mai lea taimi i lea taimi, e mafai ona fesuisuiai le meaai i le karite po o le falaoamata sana. E le gata i lea, faatasi ai ma le pancreatitis, e mafai ona e 'ai i falaoa o le saito, ae na o ananafi pe o foliga o fusi, ma tuu i kuki kuki.

Motugaafa: e sili ona kuka kuka i le vai poʻo le tele o vai i le susu, ave i le fua faatatau 1: 1.

O le mineral water mo pancreatitis o le mea aupito sili lea e mafai e se tagata maʻi ona faʻaaoga e toe faʻaleleia ai le suavai i le tino. O le mea lea, e fautuaina e inu le itiiti ifo i le 1.5 lita o le vai oona i aso taitasi.

O se aoga aoga i le setete o le pancreas ua saunia e:

  • Laulaʻau teas
  • Paʻu lala
  • Laʻau o le Rosehip.

O Chicory e aoga tele mo pancreatitis, pe o se teuteuga o aʻa. O lenei vai inu e le gata ina suia atoa le kofe faasaina e le taumafataga, ae e iai foʻi se faʻamalologa i luga o le pancreas mumū, ona o loʻo i ai sona aʻafiaga malosi. E le gata i lea, o fesoasoani a chicory e faʻafaigofie ai le tulaga o le popolega ma faʻaleleia ai le fatu. O le mea lea, o se teuteuga mai aʻa o loʻo faʻaalia mo tagata uma e inu e aunoa ma se faʻasesega.
I le faaopoopo atu i mea uma o loʻo taʻua i luga, ua faatagaina e gasegase e inu vai vaivai, vai ua faʻamamaina i vai, fualaau suamalie ma fualaʻau.

I se tulaga e le masani ai, e mafai ona gaosia ia gasegase i sina vaega o marshmallows, marmalade poo marshmallows. Ae, iinei, o le faʻaaogaina o le meli i pancreatitis o se mea e feteenaʻi, talu ai e mafai ona faʻaaogaina e avea o se mea suamalie mo lauti i le taimi o le faamagaloga o le faʻamaʻi, ae i le i ai o le faʻamaʻi o le endocrine ua vaʻaia ai lenei mea.
Laʻau fiafia mo le toatele, nati, ma le pancreatitis, e mafai ona e 'ai. E le gata i lea, o i latou o ni soa taua mo tagata gasegase, aua latou te le manaʻomia ni tulaga faʻapitoa mo le teuina ma o lea e lelei ai mo taumafataga i le fale faigaluega ma i le fale.

Ae! I le taimi o le faʻalavelave tele o le faʻamaʻi i le pancreatitis faifaipea, e tatau ona faʻagaloina lenei oloa seʻia maeʻa atoatoa le tulaga.
O le mea lea, o mea uma e taumafa e se tagata e tatau ona faia ma le le mautonu, e aofia ai le tele o le gaʻo ma faʻavela e aunoa ma le faaopoopoina o mea manogi.

O se meaʻai mo le pancreatitis ma le cholecystitis e le na o ni mataupu faavae paleni o mea taumafa, o se vaega o togafitiga, e aunoa ma le matauina o tulafono ole vailaʻau o loʻo ave e faʻaumatia le tupe. O le faʻamatalaga faigofie: o le pancreas ma le gall sladder e faia se vaega tele i le faʻapalaina o meaai (o nei okeni e faʻaumatia ai oloa i o latou elemene faavae e "manino" i le inumaga).

Faʻalagolago i le natura o le faʻaogaina o le faʻaleagaina (e mafai ona faʻamalosi pe faʻaloloa), e tatau ona e tuʻuina atu totoga e malolo mo sina taimi, pe faʻafiafiaina ai le latou galuega. I le tulaga muamua, o le a mafai ona toe faʻaleleia, i le lona lua - e le o le atrophy.

Meaʻai tele

O mea taumafa ma le pancreatitis ma le cholecystitis i totonu o le gaioiga mamafa poʻo le faʻateleina o le faagasologa masani e tatau ona maua ai totoga ma le filemu atoatoa, ma maua ai avanoa e toe faʻaleleia ai. Le faia o lenei mea:

  1. i aso muamua e tolu e le mafai ona e 'ai, e mafai ona e inu vai e leai ni paʻu suavai ma o nisi taimi 100-200 ml i le aso o Borjomi poʻo Kvassaya Polyana, lea na aveesea uma ai gaʻo,
  2. i le 3 aso, pe afai ua leai le tiga o le manava, e mafai ona e faʻateleina le taumafa. O le lauti o le suamalie e leʻi faʻasusu, o le suamalie fualaʻau kukaina e aunoa ma le faʻavelaina, o le oate po o le alalaisa kuka kuka i le susu ma le vai (1: 1), masini vavalaʻau, masini vavalaʻau mai faʻamalatini moa,
  3. i le vaiaso mulimuli ane e mafai ona latou faatagaina le maualalo o le kisi sisi, tafe fualaau faisua (vagana ai kāpeti),
  4. pe afai o oloa o loʻo i luga e le faʻaleagaina ai le tiga o le tino, aua le faʻafefe le manava ma le vomia, o iʻa e maualalo le gaʻo, afu poʻo vaʻa sipuni mai moa papaʻe po o le siva, semolina ma le falaoʻo keke
  5. pe a uma le 1-2 masina latou te fesuiaʻi i le laulau 5p, e fautuaina mo le tausisia o se umi - tusa o le tausaga - taimi.

Taumafa mo le pancreatitis le tumau

O loʻo taʻua o le "laulau 5p", ma ua faʻailoaina o le "faʻaitiitia, ma le faʻaititia o le maʻisuka (tele sugar) ma le maualalo o le gaʻo oona":

  • o le faʻatautaia o kalori i aso uma i lenei mataupu e 2,600 - 2,800 kcal,
  • pulu e tusa ma le 120 g / aso (e le sili atu ma le 60% o meaola o manu),
  • fualaʻau fualaʻau - pe a ma le 15 g / aso, manu - 65 g / aso,
  • carbohydrates - e le sili atu i le 400 g,
  • suka - naʻo le 1 sipunni / aso,
  • nai lo le suauu - 20-30 g o le sorbitol poʻo le xylitol i le aso,
  • masima - e le silia le 10 g
  • vai - 2.5 lita, e aunoa ma le kesi,
  • falaoa papaʻe (ananafi) - e le silia le 250 g / aso.

5p taʻiala o le laulau

Ina ia faʻaleleia le faʻalaumalieina i totoga o maʻi, e tatau ona mataʻituina mataupu faavae paleni nei:

  1. meaai - 5-6 taimi i le aso, i ni vaega laiti,
  2. o le vevela o le taumafa o meaai e tusa ma le 40 tikeri,
  3. le mamafa o taumafa i le aso e le tatau ona sili atu i le 3 kilokalama,
  4. o le faavae o le taumafataga o le protein protein,
  5. falanua, kuka ma gaosi meaʻai e tatau ona faʻaaogaina,
  6. fualaau faisua e tatau ona kuka pe uʻu,
  7. soup - pe i luga o fualaau faisua, po o luga o le 3 isu o aano o manu,
  8. inu vaiinu e faavae i fugalaau,
  9. Fuamoa moa (ma sili atu na o le protein) e 'ai 2-3 taimi i le vaiaso i foliga o omeleti ma fuamoa ua kuka.

Fautuaga! I le meaai e tatau ona lava le tele o meaai fib. E le gata i lea, e tatau ona e faʻaaogaina ia le itiiti ifo ma le 1 le ipu kefir ma nai pears i aso uma.

Mea aoga o meaʻai

Porridge, e aofia ai i le lisi o faʻatagaina mo le mumū o le pancreas, e matua aoga tele i le tino. Talu ai ona o le feusuaʻi, o nei meaʻai o le cereal e faʻapipiʻiina lelei ma lelei le fusiina o masini o le digestive system, ma faʻaitiitia ai aʻafiaga leaga o enzymes faʻamalosi.

E i ai ni ituaiga o cereals e mafai uma i le vaitaimi o le faʻamagaloina faifai pea ma i le gaioiga ogaoga o faʻamaʻi pipisi. Faatasi ai ma se faʻavavega o pancreatitis, e masani lava ona faʻataʻitaʻiina e tagata gasegase se faigamalo o le fiaai atoatoa, e le faʻaaogaina ai soʻo se oloa. E na o le inu vai e faʻamamaina. I le avea ai o se tulafono, o le anapogi o le anapogi o lenei ituaiga e faia mo le itiiti ifo i le lua i le tolu aso, seia oʻo i le faʻamautuina o le maʻi o le maʻi.

Aʻo maeʻa le taumafa mo le maeʻa o le pancreas, o oloa saogalemu e mafai ona faʻafefiloi i totonu o mea taumafa e faigofie ona faʻalavelaveina, e le mafua ai le faʻateleina o le puleaina o le manava faʻanatura ma saturate le tino ma mea uma e manaʻomia mo lona toe faʻaleleia. O nei meaʻai e aofia ai fatu: araisa, pelesara, semolina, oatmeal ma buckwheat.

O a meaʻai e faatagaina

Ina ia mafai ona aloese mai le leaga o le tulaga o tagata gasegase i le pancreatitis, faapea foi ma isi faamaʻi o le pancreas o le pathogenesis inflammatory, e tatau ona iloa po o fea ituaiga o gaosi e mafai ona faafefiloi i totonu o le meaai, ma e tatau ona le aofia ai, po o le faatapulaa. O ituaiga nei o gaosi ua faatagaina mo le faʻaaoga:

  • Rice. O se tasi lenei o uluai meaʻai e tatau ona aofia i le meaai a le tagata maʻi i le taimi lava e maeʻa ai le faʻatulagaina o le anapogi. E tatau ona 'ai e aunoa ma le suauʻu, masima, poʻo isi mea e faʻaleleia ai le tofo. O le kuka e tatau ona faia i luga o le vai, pe a uma ona sasaina grits i se ituaiga paʻu. Rice i soʻo se ituaiga o loʻo lelei atoatoa ma tumau ai i se lagona o le nofo fiafia mo se taimi umi, e ui lava i le maualalo o le kalori. O le faʻaauau pea o le faʻaauau o lea falaologa e mafai ai ona teu lemu i puipui o le manava, puipuia le ita o le tino. I le faʻaopoopoga, o le ipu ua i ai se faʻamatalaga faʻaopoopo, e taua pe a faʻaalia le manava i tua o le tino pancreatiti.

  • Manai. Semolina o se fua o le saito masani. Semka e i ai sona foliga maaleale, ma e matua sosoʻo lava, e aunoa ma le mamafa tele o le vaega o meaʻai. E mafai ona e ulufale i totonu o le meaai i totonu o se laasaga laititi, ae e tatau ona faia lenei mea e le muamua nai lo le lima o aso. E le o fautuaina foi e faʻaaogaina le paluga, lea e faʻaaogaina ai semolina e avea ma mea autu. O le mea sili ona lelei o le 'ai e le silia ma le tasi e faalua i le vaiaso.
  • Barley mo pancreatitis e le o se mea faʻasaina faasaina. O loʻo faʻapea ona puipuia e le paleti ia mea mucous o le faʻaogaina o meaʻai mai i aʻafiaga le lelei o le gaioiga e gaosia i totonu o masini o le pancreas, faʻapea foʻi, e ala i le faʻaaogā, e fesoasoani e aveese faʻamaʻi mea leaga mai le tino.
  • O le taofiofi o le eleele, ma le semolina, e faʻamamafa lelei ai le tino ma mea e tatau ai, ma tuʻuina atu foi se lagona o le nofo fiafia mo se taimi umi. E lua uma i totonu o le taimi laititi ma i le faʻamagaloina, e mafai ona e 'ai i le aso i aso uma, talu ai o lenei ipu o se punavai taua o fualaau o vitamini, protein ma minerale.

  • Faʻasalalau. Faʻafefe o se tasi lea o fofo tulaga ese e mafai ona faʻaaogaina e le gata o se meaʻai meaai, ae o se vailaʻau. O le masani ona faʻaaogaina o se meaʻai mo soʻo se faʻamaʻi o le vaega o meaʻai e faʻatagaina ai oe e vave faʻaitiitia le taulaʻi o le mumū, faʻamaloloina faʻamalologa le lelei, ma puipuia ai foi isi faʻamatalaga. E le gata i lea, e le pei o na meaʻai, e pei o se faataitaiga, semolina ma le millet, o fatu lili e lelei atoatoa, e aunoa ma le manaʻomia o se avega mamafa i le vaega o le tino i le taimi o le galo.
  • Oatmeal. O le talone o le Oatmeal e fautuaina foi e pei o le ipu muamua, lea e tatau ona ofoina atu i gasegase pe a maeʻa le anapogi. Ina ia mafai ai e le tino ona eliina ma faʻafefiloi mea e tatau ai, e tatau ona faʻapala i le falaoamata aʻo leʻi kukaina. O le ipu e le gata e faʻamautuina lelei, ae e fesoasoani foi i le aveese lelei o toxins.

I faʻamaʻi o le pancreas, e tatau ona mataʻituina ma le faʻaeteete le tuufaatasiga o le lisi o aso taʻitasi. Tusa lava po o fea o oloa o loʻo aofia i totonu o le meaai a le tagata maʻi, i le tuufaatasiga, e tatau ona latou tuʻuina atu ia te ia le aofaiga o mea aoga e tatau ai mo le masani ai o le tino.

E tatau ona le aofia

O loʻo i ai ni ituaiga o cereals e tatau ona tuʻuina mai le lisi o tagata gasegase i le gasologa o le pancreatitis. O lenei mea e mafua mai i le mea moni e faapea o meaʻai o loʻo lisiina i lalo e manaʻomia ai le gaogao umi, ma, e tusa ai ma lea, le tuʻuina atu o se numera tele o enzymes. Ae ui i lea, i le taimi o le taimi o le faʻamagaloina faifaipea, e mafai ona e faaaofia i nisi taimi i lau masani masani. Faatasi ai ma nei meaʻai ua taʻua:

O paluga paʻu ma le suka e aofia ai le tele o mea taua, vitamini ma gaʻo, latou te faʻamamafa lelei ma tumau ai le fiaai. E mafai ona e 'aina ia na o le vaitaimi o le faʻamaga faʻasao. Carbohydrates, lea e tele le suauu, e manaʻomia ai le mamafa o le mamafa i le faagasologa o le faʻalaumalieina, lea e le aofia ai le latou faʻaaogaina i le vaitaimi o le faʻavavevave.

I le vaitau o le faʻavavevaveina, o ituaiga uma o cereals e tatau ona kukaina i luga o le vai poʻo le susu susu o sina mea oona gaʻo. O le masima, suauu, suka e tatau ona faaopoopo i le aso lima po o le fitu.I le taimi nei, e fautuaina e fesuisuiai faʻamaʻi vave i luma o le kuka.

Ae mo le laasaga o le faamagaloga mausali, ona mafai loa lea ona kuka i le vai ma le susu i lenei vaitau. E faʻatagaina e faʻaopoopo e le gata i le masima ma le suka, ae o se vaega itiiti foi o fualaau mamago, honey, or jam. Ae o fualaau o loʻo lisiina i totonu o le lisi faasaina e tatau ona faʻaumatia i ni vaega laiti, e le silia ma le tasi pe lua fesoasoani i le vaiaso.

E faʻatagaina le faʻaaogaina o le falaoa e le gata o se mea autu, ae pei foi o se falaoa o le itu mo ituaiga o meaʻai. E mafai foi ona tuʻu faʻatasi ma fualaau faisua ma fualaau 'aina. E ui i lea, e ui i faʻamanuiaga uma o cereals, e tatau i se tasi ona mataʻituina ma le faaeteete le tali a le tino. I le tulaga o le faʻalavelaveina o faʻamaoniga, o se mafuaʻaga tatau e tatau ona faʻamaonia atoa.

E faʻatatau i le alalaupapa aoga mo le tino o le a talanoaina i le vitio:

"Faasaina" cereals

Faatasi ai ma se faʻavavega o le pancreatitis, ua faʻamaonia ai fualaʻau nei:

  • millet
  • sana
  • karite
  • saito
  • cereals mai leki (pi, lentils, chickpeas).

O le kulimi, falala ma lekilo e faʻasaina foi i taimi o le le atoatoa o le faʻamagaloina, ma le faʻaauau pea le faʻaleleia e le manaʻomia ona faʻaaogaina. Afai latou te aliali mai i luga o le lisi, e seasea lava, faʻafeiloai malie mai, i ni vaega laiti, lelei ona kuka. Paʻu ma le saito o le saito i le taimi o le faʻamagaloina e faatagaina, ae le masani.

Tulaga lautele o le taumafataga o meaai ma pancreatitis

I le taimi o le faigata, naʻo le faʻatagaina o faʻatagaina o faʻatoʻaga. Rice e muamua aliali i luga o le lisi - e mafai ona 'aina i le 2-3 aso o togafitiga. A o faagasolo le vaiaso muamua, faʻafeiloaʻi foi le keke, oati, palesi palesi ma semolina.

I faʻalavelave tetele o le faʻamaʻi, o kuka uma lava e kuka i totonu o se semi-liquid, o le vavalalata viscous. E tatau ona kuka i le vai poo le vai i le afa ma le susu, e aunoa ma le masima, suka poo le pata. O loʻo faʻavelaina ia Porridge seia maeʻa le kuka, ona fufulu lea pe sasaina i se mea faʻaleleia seʻia oʻo ina mauaina se fausaga masani. Afai ei ai sau mea e teu ai le kofe poʻo se mea e faʻaaogaina ai se naifi mo ni oloa malulu, e sili atu le faigofie ona suʻi vave muamua le cereals, ona kuka ai lea o le falaoa.

I le taimi o le faamagaloga, pe a suia i se meaʻai e aunoa ma le faʻaaogaina o le masini, e mafai ma e tatau ona saunia le paluga e aunoa ma le faʻamalosi (e teu ai mea sili ona taua), e aofia ai le faʻafefe, ma le faaopoopo o masima, suka ma sina pata. Faatasi ai ma le faapalepale masani, o gaʻo susu i le susu e mafai ona faʻatagaina e aunoa ma le mamafa i le vai.

Rice porridge

Rice (e le faʻasalaina) ma cereals mai ai e tele mea aoga aoga:

  • tamaoaiga i gaʻo vailaʻau faʻapitoa e maua ai se lagona umi o le faʻavevesi,
  • faigofie faʻafefe ma e le faia se avega i luga o se okeni maʻi,
  • aua e te faʻafefe i le pancreas ma isi vaega o le vaega o meaʻai,
  • araisa o se mea sili ona lelei e faʻafefe ma aveesea ai toxins mai le manava,
  • faila arati afifi puipui o le membrane o le gastrointestinal tract, puipui le mucosa mai aafiaga le lelei.

Ae e tatau ona manatua o le araisa ua i ai se mea e faʻaaogaina, o le mea lea e le manaomia ai le faʻaaogaina mo le malosi e le o le pancreatitis.

Oatmeal

E pei o le araisa, o le oatmeal o se paʻu mucous e faʻapipiʻi lemu puipui o le vaega o le digestive, ua lelei ona faʻasalaina, ma e mauʻoa i le protein ma faigofie ona gaosia fualaʻau. O mea aoga o meaʻai e aofia ai le malosi e taofia ai le malosi o enzymes o le pancreatic o loʻo lagolagoina ma faʻaalia ai le mumū i totonu o le gland. E le pei o le araisa, o le oatmeal e faʻaosofia ai le motumotu o le intestinal ma ua faʻaalia mo le malosi.

Semolina porridge

Semolina porridge o loʻo i ai se mea faʻapitoa, lea e faigofie ai ona faʻaogaina i le taumafataga - e leai se mea e manaʻomia mo le faʻaogaina o le falaoamata kuka. O le semolina e faigofie lava ona gauai ma vave ona faamalieina le fiaai, e le afaina ai le mucous membranes o le manava ma le fatu, e le mamafa ai le pancreas, o se mea e sili ona taumafa. Ae i le taimi lava e tasi, o le semolina e foliga mai o le mativa i vitamini ma e mafai ona mafua ai le taʻavale, o lea e le talafeagai mo le faʻaaogaina i aso taitasi.

Barley porridge

O penisini eleelea eleelea o ni paʻu mucous e mafai ona ufitia puipui o le gastrointestinal tract, puipuia ai i latou mai le gaioiga o vaega malosi o le suamalie o meaʻai ma isi mea vevesi ma i le taimi e tasi e toso ai toxins. Ae o le karite mamafa e faigata tele ma mo le manava lelei e manaʻomia ai le faʻafefeteina ma le faʻafefeteina, aemaise lava i taimi o le faʻasalaga poʻo le faʻamagaloina atoatoa.

O le saito ma le karite peni

O le saito ma le karite groats e mauoa i le paluga ma isi gaʻo vailaʻau faʻamalosi, o lea latou te maua ai se lagona umi o le atoatoa. E le gata i lea, o le saito ma le karite porridge e avea o se punavai sili o le vitamini B. I le isi itu, o le tele o mea inu o le gaʻo e le lelei le mafaufau i le pancreatitis ma e faigata ona gafatia e le tele o gasegase (lagona o le atoatoa i le manava, leisa), o le mea lea e faatagaina ai le saito ma fuamoa taimi e faʻamalo ai ae le tele taimi.

Millet porridge

O le polysaccharides o le Millet i tua o pancreatitis e matua pagatia ma e mafai ona faatupuina ai se vevesi, o le mea lea ua aofia i le vaega o le faasaina. Ae i le taimi o le faamagaloga o le pancreatitis, e mafai ona aofia i le lisi mai lea taimi i lea taimi.

O Porridge e manaia!

O le toʻatele talu mai le laʻititi latou te le fiafia i cereals, ma mafaufau e aoga, ae le o ni meaai lelei. O le mea moni, faʻatasi ai ma se faʻalavelave sili atu o pancreatitis, o le masima e le o faʻamaloloina e aunoa ma le suāuʻu, e le mafai ona taʻua o se mea sili ona matagofie o mea tau meaʻai, e vave lava ona le mautonu, ma o loʻo faʻaaogaina e le au gasegase alaga tele.

Ae i le vaitaimi o le faamagaloga, e mafai ona e kukaina i se auala o le a avea ai fatugala ma se faamanatu moni o le tofo e oo lava i meaʻai ma e mafai ona eseese le eseesega o le masani masani. E faʻapefea ona fai?

O vaega nei e mafai ona faʻaopopo le tofo i le falaoʻo, ma e tele lava ina suia, ma le faʻamalamalamaina atoatoa:

  1. Pulu, suka, siamu poʻo le meli - e matua taliaina lava e faʻaaoga i latou i le taimi o le faʻamagaloga.
  2. O fualaau fou fou (fro strawberries, blueberries, etc.) - faaopoopo i ai aʻo leʻi aveese le paluga mai le ogaumu, faʻafefiloi ma tuʻu i lalo o le tapuni.
  3. Fugalaau fou - fasi keke, pi, apu, apricot ua tuufaatasia lelei ma pusa susu.
  4. Palu - faʻalelei atoatoa le susu sukalati, e mafai ona e kuka ai le oatmeal ma le pauki. Ia saunia le paluga susu ma le uke, kuka le cereal i le susu, ma fasi pikiapu - eseese ile vai, seia vaivai. 2-3 minute aʻo leʻi kukaina, tuʻu le pauka i totonu o le pusa ma faʻafefiloi.
  5. Raisins - fufulu ma sasaa vai inu, ona faaopoopo lea i le pusa.
  6. E mafai ona e fufuluina le falaoʻo ma fatu nutimomoia po o ni nai fatu.

Auala Faʻatau

O le tofo, foliga vaaia ma le faifai pea o le falaoloa e faalagolago tele lava i metotia o sauniuniga. Taumafai e aua le kukaina le falaoʻo i luga o le ogaumu, ae kuka i totonu o se ulo, o le gaʻo mo se taimi umi o le vaivai o le a vaivai, kuka, ae i le taimi lava e tasi o loʻo taofia le tele o vitamini ma mea taua. E matua lelei lava, o susu susu e leai se susu ma susu susu e maua mai i se masini fai kuka ma se mea kuka kuka.

Aua nei galo o na gaosi e le gata o le susu - falalaisa (araisa, buckwheat, karite) e mafai ona avea o se falaoa i le itu ma aano o manufasi, moa po o iʻa, fufuluina fualaau faisua, otaota, gravy ma isi sauʻai. I le faʻaopoopoga, e mafai ona kuka i le taimi lava e tasi ituaiga o faʻatoʻaina - o saito ma araisa, oat ma cereal cereals, araisa ma le oatmeal ua maeʻa faʻaopoopoina.

Porridge mo le pancreatitis o se meaʻai maloloina lelei, e fautuaina e faʻaaoga i aso uma, i soo se taumafataga (e mafai ona e faalua i le aso - eseese fatu). O paʻu taitasi ei ai ona lava lelei, ae ia faʻalauteleina le taumafa ma le faʻaaogaina o vaega uma o vitamini ma minerale, e manaʻomia lou suiina o masini mai fatu eseese, faʻaaogaina ituaiga uma o kuka ma meaʻai faʻafeiloaʻi.

Pediatrician ma le endocrinologist pediatric. Aoga - aʻoaʻoga a tamaiti fomaʻi SSMU. Sa ou galue talu mai le 2000, talu mai 2011 - o se tamaititi fomaʻi ile falemaʻi. I le 2016, na pasi ai o ia i se tulaga faapitoa ma maua ai se tusi faamaonia i le endocrinology pediatric, ma talu mai le amataga o le 2017 ua ou mauaina ...

I taimi faigata

Fomaʻi mo le taimi le tumau e tuʻuina atu soʻo se faʻapogai o fila, lea e aofia ai soʻo se mea fafaga. Ae o lenei tapulaa e naʻo le 3-4 aso, sei vagana ua taofia le faʻamaʻi o le tiga ma ua maeʻa le laasaga laititi. E tusa ma le 3 aso talu ona faʻataunuʻuina le faʻamafanafanaga masani (e faʻaaogaina i le pepa tino), e mafai ona aofia ai paluga i lau taumafataga. E tatau ona kuka lelei, e foliga mai e suamalie ma lelei. I le taimi lava e tasi, o le pancreas e le mamafa, lea e taua foi. O pancreatic cereals e faatagaina, ae le o mea uma.

Faasaina

Muamua lava, e tatau ona e malamalama e matua le fautuaina e aofia i lau lisi autu. E ui i le mea moni e faapea o cereals uma lava e manatu i meaai maloloina, o nisi oi latou e mafai ona afaina ai totoga o le gastrointestinal tract. O a cereals i pancreatitis e matua faasaina?

Muamua lava, e tatau ona e lafoaia le laʻititi. O le manaia matagofie, samasama lea e alofa tele i ai moa o se faleteuoloa moni o vitamini ma minerale. Ae ui i lea, e le taliaina lelei le meli falala ma le pancreatitis. O fualaau o loʻo mulimuli mai e faigata foʻi mo le gaogao:

  • Fuga.
  • Barley.
  • Wheat
  • Soo se pi.
  • Faʻasalalau.

O nei pancakes ma pancreatitis e mafai ona faatagaina na o sina taimi, i ni vaega laiti ma i le taimi o le faamagaloga. Afai a maeʻa le isi taeao e te lagona le tiga, ona manaʻomia lea ona e aloese mai lenei oloa.

Le mea e 'ai e aunoa ma le fefe

Seʻi o tatou talanoa nei pe o le a le ituaiga cereal e mafai ona maua i le pancreatitis. E fautuaina e faʻaaogaina i taimi uma e mafai ai. O le faavae o le taumafa a se tagata maʻi i le vaitaimi o le toe faʻaleleia, ma i le va o faʻasalaga, foʻi, o le alalaisa araisa. O le faavae foi lea mo le kuka ma le pusa. O le a se isi mea e mafai ona faʻavasegaina ai le taumafa?

  • Oatmeal. O le 'ai e le faʻasaina, ae i le tele o le pancreatitis e matua le manaomia.
  • Semolina porridge.
  • Buckwheat

O le mea moni, o totoga uma e taʻitasi. E pei lava o faiga e le afaina ai e tupu i totonu. O le ogaoga o le pito i tua o le mea taua lea e faalagolago i ai le fomai pe a faatonuina togafitiga. O le mea lea, afai o lou tino e masani ona faapaleni le karite penina, ona mafai lea ona e 'ai. Na o le pau le mea e tatau ona e oloina.

Faamanuiaga ma le afaina

O Porridge o se faleoloa moni o mea aoga. E manaʻomia e le tino i latou i aso uma. O le mea lea, e le mafai ona vavae ese mai le pacreatic pancreatic pancreatic pancreatic mai le meaai. Latou te faʻamaonia le lomiina ma faʻaitiitia le malosi, fesoasoani e toe faʻafoʻi le microflora o le intestinal, fufulu le mea oona mai mea leaga, toxins ma toxins. Faatasi ai ma le faʻaaogaina masani o cereals, faʻateleina le faʻamaʻi, o lona uiga o le toe faʻaleleia ua faʻavaveina. Faafetai i lona taua o mea taumafa, o le fiaai ua vave ona tineia.

Ae o loʻo i ai foi a latou pasa. O lenei oloa o loʻo i ai le tele o vailaʻau faʻamalosi, e faigata tele ona eli ma faʻapipiʻi le avega i luga o le mamanu maʻi. O lenei mea e mafua ai le faateleina o le tiga o le manava, afaina, taoto ma le manava. E le gata i lea, o le tele o gaosi e aofia ai le malo. E manaʻomia ai le inisalini, lea e tatau ona gaosia e le pancreas. O lona uiga, o le avega i luga o le tino mamaʻi tumau. Ma e le tatau ona galo ia i tatou le faʻaleagaina o masini o le meaʻai.

Milk porridge

E masani i latou uma talu mai lo latou laiti. Breakfast i le faleaoga ma le paionia paionia - o le susu susu. O se punavai o le porotini, o le gaʻo, o le elemene, o le mamafa o le malosi. Ae afai e maua se tagata i faʻamaʻi e pei o pancreatitis poʻo le cholecystitis, ona faʻatagaina lea o le susu susu e kuka ai ma susu susu. I lalo ifo, tatou te mafaufau i foliga o le sauniuni o meaʻai eseese i se auala e le afaina ai le tino o le tagata maʻi.

Mataupu o le kuka

E tatau ona manatuaina i le taimi o le faʻamalolo, e tatau ona puipuia le okeni aʻafia. Ma o le mea moni, e tatau ona e siakiina lau fomaʻi pe afai e mafai ona 'ai faʻatasi ma le pancreatitis. E tatau ona manatuaina i vaiaso muamua o le mu mumū o le paluga o fatu e tatau ona kuka i le vai. A maeʻa le falaoamata, e mafai ona faʻaalu i le susu. Ae e mafai ona e faʻaopopo i le vaiaso lona tolu talu le osofaʻiga. E tāua tele le muamua o meaʻai. Ina ia faia lenei mea, o loʻo i ai pea i foliga vevela, e manaʻomia ona nutimomoia i se mea e fai ai le kofe kofe.

Alofagia talu mai le tamaitiiti

O le mea moni, o le semolina lenei. Faatasi ai ma le pancreatitis, ua faatagaina e aofia i le taumafataga i le vaiaso talu ona osofaia. E tatau ona e kukaina i luga o le vai. Faʻatagaina naʻo le sauni e faʻaopopo se vaega itiiti o susu susu. Suga, masima, pata - tuʻu uma lava seia oʻo i taimi lelei. Mo le taimi muamua e faʻatagaina e 'ai na o le lua pe tolu punetini, e le sili atu.

O lenei cereal e matua agavaivai, o lea e mafai ai ona taua o le agamalu ma meaʻai. E puʻeina e Semka le puipui o le inumaga ma aveese le siaki ua faʻapipiʻiina ia i latou. E tele le palatini, lea e taua tele i le vaitaimi o le toe faʻaleleia. I le auala, o le fiber ua matua leai lava, lea e le fiafia i ai tagata fai meaʻai. Ae e le mafai ona e fefe i colic ma flatulence.

Buckwheat porridge o le meaalofa sili lea o le natura

O le mea moni, o se gaʻo aoga tele, lea e aofia ai le tele o elemene ma eletini. E tatau ona aofia i le taumafa a soʻo se tagata soifua maloloina. Ae faʻatasi ai ma le pancreatitis, e mafai ona e 'ai e na o le lima aso talu ona osofaia. Ia mautinoa e teu i le kofe kofe ma kuka i luga o le vai. E le tatau ona faʻagaloina le pusa paʻu e oʻo lava i le taimi o le faʻagaloga. E leai ni faʻaopoopoga e faaopoopo i le pusa. I le sefulu aso mulimuli ane, e mafai ai ona amata le kukaina o le kuka i le ituaiga cereals. A o faagasolo le vaitaimi o le faʻamagaloga, e tatau ona fafagu le falala mo le po, ma kuka i le taeao. Ma o le a sili atu ona faigofie le gauaiina e le tino.

Oatmeal, alii!

Oatmeal ma pancreatitis e fesiligia ma fomaʻi. O le tele o fiber e faia ai lenei cereal matautia e le gata i le vaitaimi o le faʻavavevave. I le vaitau o le faʻamagaloga, o lona faʻaaogaina i meaai e tatau ona faatapulaaina. Ma afai e te matauina se faʻafitauli i le soifua lelei i le maeʻa ai o se vaega o le falaoʻo, ona sili atu lea ona lelei le lafoai.

O aso muamua muamua e 10 talu le faʻamaʻalogaina o le oatmeal e le fautuaina. A uma lena, e mafai ona e taumafai e kuka. Ina ia faia lenei mea, sufulu le paluga i se setete o falaoamata. E mafai ona e 'aʻai i se mea faʻafefe i ni mea laiti.

O le fafie

I le mumulu faifai pea, e mafai ona faʻatagaina i totonu o le taumafataga, ae le silia le 1 taimi i le vaiaso. A le o lea, e mafai ona e faʻaosoosoina le faʻamaʻi o le maʻi. E sili le amata i ni vaega laiti, mai le 50 i le 100 g. Ma, e tatau ona e mataʻituina lelei lou tulaga. Afai e te lagona le le toʻa i totonu o le manava, tiga poʻo le le lavalava, ona tatau ai lea ona e faalēaogāina lenei oloa. I totonu o le pancreatitis, e le talia le taumafa o le falaoa.

Faatasi ai ma se faʻaaloalo tele o le faʻamaʻi, e le aofia ai i le taumafataga seia oʻo ina faʻaumatia faʻamaoniga o le faʻaleagaina. E mafai ona toe faʻaaogaina i totonu o le taumafataga i ni nai masina talu ona maeʻa togafitiga.

E le o lau filifiliga se mea e teu

E toʻatele e ioe o le faʻamalolo o meaʻai e sili ona suamalie. E lelei tele mo aano o manu ma iʻa. O tamaitai e faapitoa ona aoao e kuka, ina ia vavae fatu mai le tasi. O le mea e leaga ai, o lenei ituaiga auala e faʻamaonia pe afai o loʻo soifua maloloina le tagata. I le taimi o faigata, e tatau ona tunu le falaoʻo i le vai-vai, e tatau ona faʻailoa. Saunia i latou i vai faʻamamaina e aunoa ma ni mea manogi. E sili ona lelei le faʻafefe o masini i se mea e faʻaleleia.

A o faagasolo le vaitaimi o le faamagaloga, e mafai ona kuka i le pepa e le faʻamaonia, o le tele o meaʻai e puipuia. Ae e tatau ona e kuka lelei, i se tulaga vaʻavaʻai. A leai, e mafai ona e osofaia se osofaiga fou. Ma o le mea moni, matamata i lou tino o tali mai. Afai e te lagona pe a maeʻa se vaega o le falaoa, o le a sili atu le leaga o lou soifua maloloina, ona tatau lea ona e aveesea lenei oloa mai le meaai.

Faʻagaloga tumau, mausali

Afai e le faʻaalia e le pancreatitis mo le 4-5 masina, e mafai ona tatou talanoa e uiga i le faʻamagaloina faifaipea. I lenei tulaga, o le tele o tapulaa ua aveesea.E mafai ona e 'ai le falaoamata saito i totonu o le vai poʻo le susu susu. O Porridge e tatau ona i ai se faʻamausalisa vai, ma e manaʻomia ona e faʻaaogaina i se tulaga mafanafana. O meaai e mafai ona faʻaopoopoga i fua faʻatagaina. Le maualuga o le aso e le sili atu nai lo le 200 g. E le o le oloa lea e mafai ona e 'aina mo le' aiga o le taeao, le aoauli ma le 'aiga o le afiafi.

O le mea lautele, o mea taumafa o le mea sili lea ona taua i le faagasologa o le toe faʻaleleia pe a maeʻa le faʻamalosia o le pancreatitis. I faʻasologa masani o le faʻamaʻi, e taua le tausisia o tapulaa talafeagai i se faʻaauau pea.

Faʻamatalaga

Tau mai ia te au, e mafai ona e 'ai le vevela?

Talofa Leai, e le mafai ona 'ai le vevela poʻo isi ipu ma pancreatitis. O ipu uma e mafai ona faʻaaogaina i se mafanafana, o le maualuga o le vevela e tusa ma le 50-60 ° C, o lona uiga, e vevela vevela.

Talofa O pusa paʻu o le karite fanua. Aiseā o le karite paʻu o loʻo i le lisi o faʻatoʻa gaosia. ma le karite ua faasaina

Ina ia mafai ona e lafoina faʻamatalaga, faʻamolemole resitala pe ulufale i totonu.

Faatagaina

E taua le malamalama e oʻo lava i le gaʻo sili ona aoga mo pancreatitis e faʻaaogaina i taimi uma, ae o le tui. Aua le aveina ese atu i vaega tetele. O a cereals ua faʻasalalauina e pei o oloa aoga ma aoga mo pancreatite:

  1. Buckwheat. E mafai ona faʻatautaia i le faaiuga o le vaiaso muamua o se faʻalavelave tele o le faʻamaʻi.
  2. Oatmeal. O lenei ituaiga o cereal e matua aoga tele i le faʻateleina o le faʻamaʻi.
  3. Rice. O lenei fausaga natura e sili ona lelei mo le aveesea o mea e afaina mai le maʻi.
  4. Manai. E i ai sona aoga aoga i pancreatitis, teutusi ma feosofi saoloto e ala i le manava.
  5. Barley. O le faʻaauau o le vaʻavaʻai e faʻapipiʻiina ai le mucous membrane o le gastrointestinal tract, ae mo le digesti lelei e manaʻomia ai le maeʻa maeʻa aʻo lei faʻaaogaina.
  6. Faʻasalalau. Faaaogaina mo le pancreatitis e masani ai.

Faʻafetai i ona mea aoga, o le tino o le maʻi e vave ona tumu i mea e tatau ai, elemene, vitamini ma vave vave ona toe faʻaleleia.

Maea uamea

O le tele o gasegase e matua gaogao ma faʻafefeteina i totonu o le tino. Ae o le falaoamata sana ma pancreatitis e faasaina mo le faʻaaogaina, i taimi uma o le faʻamaʻi o le maʻi, ma i le faagasologa o lona faʻamagaloga. O le palacreas mumū e matua maʻaleʻale ma faʻafitauli i meaʻai i fafo, ma o lenei ituaiga o cereal e matua vevesi lava. Faʻaalia mai ni faʻafitauli le lelei, eo faatasi ma le tiga. O le 'ai o ipu mai lenei cereal e faʻatagaina pe a maeʻa ona faʻaleleia pea, seasea ma i ni vaega laiti. O le paluga e tatau ona kuka, fou.

Isi vela

E i ai isi ituaiga o meaʻai e iai o latou lava uiga ma meatotino:

  • E mafai ona faʻaitiitia le tulaga o le pancreas ma le fesoasoani a le paʻukeke ma le pancreatitis. O lana keke o loʻo i ai se tele o fualaʻau. A faʻapipiʻiina, o loʻo maua se suavai faʻamalolo ma ni mea e vevela ai, faʻamaʻi-inflammatory ma analgesic. O na ituaiga o mea e aʻafia ai le faʻavevesi o le paʻu ma faʻafilemuina. Ua lava lea e sasaa ai le vai tafe ma tumau.
  • I le faaiuga o le vaiaso muamua o togafitiga ma se taumafataga faapitoa, ua mafai ona faʻaaogaina le susu susu ma pancreatitis. Ae ei ai tulafono taua pe a kuka. E na o le susu susu e faʻaaogaina, ma o lona tulaga tutusa e tatau ona faʻaitiitia i le vai i tutusa tutusa. Mo le faʻaleleia atili, e taua le faʻafefe o le ipu i paluga pateta. Aua le masima po o le suka.
  • Faʻaeteete i barley groats, talu ai o le karite porridge ma le pancreatitis e mafai ona faʻatagaina na o le faʻamagaloina faifaipea ma e tatau ona faʻapalepale lelei. I faʻalavelave faʻapitoa o le faʻamaʻi, ua lafoai. E mauoa i vitamini, minerale, gluten ma gaʻo. E faʻamalosia ai le faʻatamafa, faamalieina le fiaaai. E le lelei le gaioiga o kulimi gaʻo, o mea le lelei e tupu i le ituaiga o leisa, o le mamafa i totonu o le manava. E le mafai ona e 'ai soo.
  • Oona ma le oatmeal ma le pancreatitis ua manatu o le faamalologa. Oats e faia ai teuteu faamalolo e matua afifi ai le mucous membranes o le fualaau oona. O le faʻafefiloi e faʻapipiʻi foʻi, soothes, anesthetizes ma faʻaitiitia ai le afaina i liona.
  • Herculean porridge o le a faʻatagaina oe e faʻalauteleina le masani masani mo pancreatitis. E tuʻuina atu le malosi e tau ai le faʻamaʻi, faʻasaʻo le tiga, faʻasalalau le pancreas ma faʻamalosia ai puipuiga puipui.

O nisi o fua

O meaai faapitoa o le a fesoasoani e taulimaina ai le faʻamaʻi, ma mo ni manusisi eseese, o fualaau mo ipu maloloina:

Faʻailoga o le oatmeal. Ave, faʻafefiloi i se fua faatatau o le 1: 1 susu ma le vai ua tunu, aumai i se vevela ma sasaa ai vaʻa oatatal. I luga o le vevela vevela i le taimi o le kuka, matou te faia ni aʻa. I lenei faiga, matou te faaaluina le 5-10 minute, lea o le a mafai ai ona aveese le susunuina i le pito i lalo o le pusa ma pipii pe a kuka le kuka. Ufiufi, aveese mai le ogaumu ma tuʻu ai mo le 15-25 minute. Ua saunia le meaʻai maloloina. Faʻaopopo se tamai fasi kusi pata pe a manaʻomia.

  • Afai e tupu mai le pancreatitis, pe a maeʻa le matelaina, lea e 2-3 aso, e faʻamaʻaina lenei falaoʻo i le foliga o le vai, faʻafeiloaʻi i totonu o se suʻi.
  • I le taimi masani, o le faʻaaogaina o lenei falaologa e le mafai ona kukaina, e aunoa ma le faaopoopoina o masima, suka.

Pulu fualaʻau popo. Mo le sauniuniga o omelet (protein), 2 fuamoa ua faʻaaogaina, susu o le 0.5 ipu. O lenei ipu ua saunia vave ma aoga mo pancreatitis o soo se ituaiga mea faigata. Mapu lemu fuamoa i totonu o se koneteina pipi, matou te maua ai le yolks. Faʻaopopo le susu ma faʻafefiloi. Matou te tago i se pani, tuʻu se falala i le pito i lalo ma tuʻu se pusa e faʻafefiloi ai, sasaa vai i le avanoa avanoa i le va o pusa e lua, i le maualuga o le faʻafefiloi i totonu. Salu le pani mo le 20-26 minute. Ua saunia Omelet.

Tuua Lau Faamatalaga