O le a le eseesega i le va o Ampicillin ma Amoxicillin ma o le a sili atu

O le Benzipenicillin, o se pusa monobasiki, e le mafai ona suauu i le vai ma e le maluelue, o lea e faʻaaogaina ai o se mea lelei! suauu soluble o le sodium, potassium, ma esters. E galue i luga o meaola ninii e masani lava ona i fafo atu o sel.

Gram-positive cocci ma coli e maaleale i le benzylpenicillin masima masima, aemaise lava pneumococci (e oʻo atu i le 95% o siama), streoltococci hemolytic ma pyogenic. Ae ui i lea, o le benzylpenicillin e na o le 10% o faafitauli o Staphylococcus aureus e fai, ma o le epidermal staphylococcus e puipuia ai. O le enterococci e masani ona tetee i le penicillin

Faʻatasi ai ma le faʻaofiina o le IM, o le fualaau faasaina ua vave ona gauai ma vave ona aluese mai le tino. Pe a faʻamalosia, e le o toe mamao ona faʻaumatia e ala i penisillinases o le vaomatua. E le mausali i se siosiomaga faʻaseʻi, o lea e mafai ona faʻaaogaina matua. O le maualuga o togafitiga faʻamaʻi o se vailaʻau faʻamaʻi i totonu o le toto e umi 3-4 itula.

O le maualuga o le maualuga o le benzylpenicillin i le toto ua fuafuaina e le setete o le ate ma fatuga. Faʻatasi ai ma le faʻauluuluga o le galuega | (mo se faʻataʻitaʻiga, i tagata gasegase ma le malosi) T1 / 2 e oʻo i le 4-10 itula, ma i latou o loʻo mafatia mai faʻamaʻi o le ate e mafai ona oʻo atu i le 16-30 itula. Benzylpenicillin e pipiʻi lelei i totonu o mea uma o le tino ma gasegase o le tino sei vagana ai le faiʻai, gaʻo mata, serous ma synovial membranes.

O le fua faatatau o le tuʻuina atu o le vailaʻau e faalagolago i foliga o metotia, metotia o le puleaina ma uiga taʻitasi o le maʻi. Faʻavave faʻamaʻi mai le tino e aofia ai le manaʻomia mo faʻalavelave faifai pea ina ia maua ai le maualuga o le maualuga o concentrations i le toto. I le faʻaitiitia o lenei toe foʻi, ua faia ai vailaau e faigata ona faʻalēmū ma faʻagesegese lemu, ma tuʻuina atu se faaumiumi aafiaga.

O le fua faatatau o le togafitiga faʻasolosolo mo le tausiga o matua o le benzylpenicillin e 1 miliona iunite, i aso taitasi - 6 miliona iunite. E mafai ona siitia i le 20 miliona iunite pe sili atu.

E tatau ona e aloese mai le faʻafefiloi o vailaʻau penisillin faʻatasi ai ma meaʻai, masalis, alcool, potassium pati, hydrogen peroxyide.

I tulaga ogaoga faigata, o le penicillin o loʻo faʻaaoga iv i totonu o se micro-jet poo le palu i vai faʻafefe mo le iniseti poo le solution ole sodium chloride. O le faʻaopopoina o isi vai vailaʻau i le fofo e le taliaina. Folasaga i le vein 1-2 taimi i le aso e faʻatasi ma le faʻaofiina o musika

Faʻalagolago i le malosi o le faʻalavelave pipisi, o le umi o togafitiga o le penisillin e mai i nai aso i le lua masina pe sili atu foi. O le faʻaaogaina o le benzylpenicillin o loʻo faʻaalia i tulaga uma o le iloagofie o le pathogen. O le vailaʻau e tumau pea le vailaau o le filifiliga i le togafitiga o faʻamaʻi na mafua mai i lenei pathogen. I le endocarditis, o le faʻamaonia o le lagona o le pathogen i le benzylpenicillin ua manatu e taua.

Contraindications: o se tala faasolopito o allergies i vailaʻau penisillin, fomaʻi bronchial.

Oxacillin Sodium Salt

• Faʻataʻitaʻi i penisillins e toesea. E tusa ai ma le fusi o le antimicrobial action, o le fualaau faasaina e tutusa ma le methicillin. E lelei le tagofia pe a fai le tautala, o lona bioavailability e faalagolago lea i le taumafaina o meaai, o le mea lea e lelei ai le ave o le oxacillin i luga o se manava gaogao.

O le togafitiga o le fualaau oona i totonu o le toto e 3 itula pe a uma ona ave le 0.5 g i le gutu tasi le itula ae leʻi oʻo ile 2-3 itula pe a uma.

Faʻamatalaga mo le tausiga o matua e tumau pea le galue mo le 9 po o le sili atu aso. Oxacillin e ulu atu i ni totoga eseese ma ni masini e pei o le penisillin. I le faʻamuamua / m, o le maualuga o le oxacillin i totonu o le toto e sili atu le maualuga nai lo le taimi na faʻaalia i le tautala.

Faʻaaoga i / i poʻo / m 2-3 g ma sili atu i le 4-6 taimi i le aso.

Ampicillin o loʻo i ai le tele o ituaiga o gaioiga, o le microflora le lelei tele-e le mautonu i ai. O le vailaau faʻasaina ua faʻamaina e le staphylococcal penicillinase, ae tumau pea le malosi o le malosi pe a ave le tautala. I lona aafiaga i luga o le fugalaau lelei, e le toaga mai nai lo le penisillin, ae sili atu i le methicillin ma le oxacillin, tetracycline ma le chloramphenicol. Ampicillin e sili atu ona malosi nai lo le tetracycline ma le chloramphenicol faasaga i le bacillus hemophilic, protea, shigella, enterococci, faapea foi Escherichia coli. O le aafiaga antibacterial o le ampicillin e faʻaleleia pe a faʻatasi ma aminoglycosides ma oxa-cillin. O le bioavailability of ampicillin pe a faʻaalia i le tautala mai le 40 i le 60% ma faʻalagolago i le tulaga o le gastrointestinal tract.

E faʻavae i luga o kineta o le fualaau faasaina (o lona faʻaopoopoga i le urine ma le talo), faʻamaʻi urogenital ma faʻamaʻi pipisi, o le faʻaaogaina o le ampicillin i totonu e tatau ona mafaufauina o le auala e filifilia ai e faamautu ai le mautu o le toto. Pe a faʻapipiʻi se togafitiga, e tatau ona faʻatusatusa le faʻaogaina o le vailaau faʻamaʻi i totonu o le toto faʻatasi ai ma tulaga maualuga MP / C mo le pathogen ua filifilia. Ampicillin e leai sona aʻafiaga.

Mo togafitiga o faʻamaʻi pipisi e mafua mai i le streptococcus non-hemolytic, pneumococcus, maningococcus ma le hemophilic bacillus, sili ona maaleale i le ampicillin, o lona faʻamalieina i le toto atonu e le sili atu i le 1 μg / ml, o le 2 g, itiiti ifo i le 4 g i le aso.

Ole maualuga o fualaau o fualaau faasaina e lelei le faapalepaleina, e aunoa ma le atinaʻeina o gasegase oona i totonu o le 1-1.5 masina ma e tusa lava pe sili atu le umi. O le umi o togafitiga e faatulagaina taʻitasi ma ua fuafuaina e foliga ma le matuia o le maʻi.

Ampicillin (i capsules poʻo pepa maʻalaʻau) e faʻafofo tautala i le 0.5 g i le 4-6 itula. Ole fua ole aso e 2-4 g, oga ogaoga - e oʻo ile 10 g pe sili atu. Faʻamatalaga / m introduction - 0.5 g i le mavae o le 4-6 itula, o le aso ole aso ole 1-Zg.

O le maualalo o le vevesi ma le leai o se lamatiaga o le gasegase e mafai ai ona faʻaaoga le ampicillin e aunoa ma ni faʻasalaga faapitoa i le togafitiga o faʻamaʻi i tulaga o le le atoatoa. Ae ui i lea, o togafitiga togafitiga e faʻasaʻoina, faʻaititia le fualaau o le vailaʻau poʻo le faateleina o le va i le va o faʻatoʻaga. Faʻatasi ai ma le mea e totoe o le fualaau oona o le 80 mg, o le fua o le vailaau faʻasaina ua faʻaititia i le 2/3, ma sili atu i le 80 mg% - i le 1/3 o le aso.

Contraindications: le faapalepale, hypersensitivity i le penicillin, faʻafitauli matuia o le tino.

• E tusa ai ma le fusi o antibacterial, o le ampicillin e latalata i Amoxicillin, ae o lona gaioiga e faasaga i siama maaleale e 5-7 taimi maualuga. O le vailaʻau faʻamaʻi e lelei le faʻaleleia pe a faʻaalia i le tautala ma e lelei tufatufaina i totoga ma fusi.

O se tasi o fualaau oona o le 0.25-0.5 g mo le faʻafofo tautala ile 8 itula, mo tamaiti, o le fua ole aso ole 20-40 mg / kg 3 taimi.

Pe a ave le tutusa o doses, o le faʻasalaga o le mea oona i totonu o le toto e tusa ma le 2 taimi maualuga nai lo le maualuga o le masini. O le pharmacokinetics o le fualaau faasaina e le suia e fuafua i le taumafa ma le tuufaatasiga o meaai.

Faatusatusaga o uiga o le mimiti ma le amo

Feʻau

Amoxicill

Ampicillin

Faʻasologa o foliga

Mo le faʻafofoga tautala

Mo le faʻafofoga tautala ma le matua

Manua gasegase (%)

Le aʻafiaga o taumafa

E le afaina

Faʻaitiitia le faʻafefe

Suesuega o le Urine

Maua maualuga

Maualuga

Faʻasinotonu i Sputum

Maualuga pe tumau

Faʻaalia pe laʻititi

Gaioiga faasaga i le siama o le staphylococci penisillin

Faʻaiʻuga

Mama fia manava

Faʻaipoipo, vevela

O le ituaiga o gaioiga e latalata i le carbenicillin, o le piperacillin e malosi e faasaga i Klebsiella, enterobacteria, Neisseria, hemophilic ma Pseudomonas aeruginosa. O le tele o siama o Pseudomonas aeruginosa ma siama latalata i ai e nofouta i le piperacillin: o lona gaioiga e 8 taimi maualuga atu nai lo le gaioiga o le carbenicillin. Ae ui i lea, o le maaleale i le mamafa o le carbenicillin o le Pseudomonas aeruginosa e matua maualalo. Beta-lactamases na gaosia e Staphylococcus aureus, ma le ituaiga TEM, OXA, ma le CAPB o siama gase-siama e faaleagaina ai le piperacillin. E matua le talafeagai i le gaioiga o cephalosporinases.

Piperacillin e faia i / i poʻo / m. Faatasi ai ma le afaina o le 2, 4, 6 g o le fualaau faasaina i le maea ai o le 30 minute, ua fuafuaina le maualuga o le toto i le toto - 300, 4U ma le 775 μg / ml, i le faasologa, 42 - μg / ml. I le folasaga o / m, o le maualuga o le maualuga o le concentration e maua i le 30 minute, ae 40 gg / ml.

I le le atoatoa, ua faateleina le T1 / 2 piperacillin: ma le 2 - ma le mamafa - 5-6 taimi. I pepe faatoa fananau mai ma tagata gasegase, o le maualuga o le T1 / 2, ma le faʻaitiitia o le faʻasalaga. Faatasi ai ma togafitiga o le serum, o le vailaʻau e pipii i le 16-20%. E lelei tufatufa i okeni ma fusi, e aofia ai le fatu, faʻaputu i le talo i luga o le maualuga (e oʻo i le 3-4 μg / ml), faʻapipiʻi lelei i le tui o le toto faiʻai i maʻi ma le maningitis.

O le lelei o le piperacillin faʻatasi ma isi vailaau faʻamaʻi i tagata mamaʻi e iai ni leʻo pipisi ma neutropenia e tutusa ma lena pe a faʻaaoga le cefotaxime ma le amiuni poʻo le moxolactam ma le amiakon. I le monotherapy i le togafitiga o faʻamaʻi pipisi o siama, o le aʻafiaga o le piperacillin foliga mai e tutusa ma lena o le cftazidime.

O aʻafiaga: thrombophlebitis (4%), diathesis hemorrhagic (17.2%), leukopenia (4%), eosinophilia (5-6%), hyper-fermentemia transitual (2.3%).

Amiossin Characterization

O le mea autu autu o loʻo i ai o le tuʻufaʻatasiga o le igoa e tasi. E le gata i lea, o isi vaega o ausilali o loʻo i ai i le tuufaatasiga. O gaosiga o kamupani Rusia (mo se faataitaiga, Sini).

Ampicillin ma Amoxicillin e iai le tele o ituaiga o gaioiga ma le tele o ituaiga o meaola ninii.

E tele ituaiga o faʻamaumauga na faia:

  1. Pills 1 vaega e aofia ai le 0.25 g o le gaioiga galue.
  2. Capsules I le 1, o le 0.25 g o le eletise galue o loʻo i ai.
  3. Taofia 5 ml e aofia ai le 0.25 g o le kulupu malosi.

Ampicillin o se tasi lea o mea e sili ona aoga antibacterial. E taofia ai le faagasologa o le fausia o puipui o sifi i totonu o siama. O fualaau faasaina e faasagatau i meaola ninii e aofia ai le vaega o le au. E faatatau lea i le staphylococci, streptococci, gonococci, meningococci, pneumococci.

O le fualaau faasaina e tele faʻamaʻi siama siama. Mo se faʻataʻitaʻiga, E. coli, enterobacteria, salmonella, ma isi mea. Ae o le fofo e le aoga i ituaiga meaola, talu ai ua faʻaumatia le ampicillin e ala i a latou gaioiga.

O le maualuga o le vaega galue i totonu o le toto o le a maua i ni nai itula talu ona faʻaaogaina le fualaau faasaina. O le afa-ola e tusa ma le 2 itula. O le mea e tuʻu ai le tino i le talo ma le mimi. O le fualaau faasaina ua manatu o le oona tele. E le faʻaputuina i le tino o le tagata. Ona o lenei mea, ua faatagaina e ave i ni aofaiga tele mo se taimi umi.

Auupega Ampicillin e tele siama siama.

O vailaau faʻasaʻo ua faʻamaonia mo le togafitiga o faʻamaʻi pipisi e faʻafeiloaʻi i le ampicillin. Faʻaaliga mo le faʻaaogaina e pei ona taua i lalo:

  • faʻamaʻi o le natura mumusu o vaega pito i lalo o le manava, faʻapea foʻi ma faʻamaʻi o le isu, gutu, pharynx, taliga (faʻaaoga i le niumonia, bronchitis, tonsillitis, pharyngitis, sinusitis, otitis media, tonsillitis, malulu),
  • urological pathologies ma le faʻaogaina o le faʻaogaina (e aofia ai le maʻi o le maʻi, cystitis, pyelonephritis, prostatitis, gonorrhea, ma isi),
  • gynnecological pathologies mafua mai i faʻamaʻi pipisi,
  • gaioiga faʻapipiʻi i le talo (e faatatau i le cholangitis ma le cholecystitis),
  • maʻi faʻamaʻi pipisi i totonu o le inumaga (o faʻamaʻi pipisi e aofia ai le gastroenteritis, o le dysentery, enterocolitis, salmonellosis, typhoid, ma isi),
  • O le afaina o le paʻu ma le mama masusu e mafua mai i siama,
  • endocarditis
  • rūmate
  • erysipelas,
  • fiva fiva,
  • maniteitis
  • peritonitis
  • sepsis.

Contraindications ma aʻafiaga itu

Faʻasalaga taʻitoʻatasi i vaega taua o le vailaʻau. Gaosia e le au fai tusi le lapataiga faapitoa i le faʻaaogaina o Amossillin, mo tagata e mafatia i faʻamaʻi pipisi o le ate ma fatugaʻo. E le fautuaina mo le faʻaaoga i le maualuga, vevela, ma le faʻaopoopoga o laina o le lymph.

Faʻaaoga i le taimi o le maitaga e faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

O aʻafiaga matuia e aofia ai allergies, mumu o le paʻu, vevela, vevela, Quarkke's edema. O le meafaigaluega e mafai ona mafua ai le mumū o le mucous membranes o le nasopharynx (rhinitis), faʻamaonia lacrimation (conjunctivitis), faʻamalosi ai faʻasiga, i mea e seasea tupu, mafua ai le afaina anaphylactic.

O le a le mea e masani ai i le va o le aupeti ma le mea e leai se mea?

O nei vailaʻau e lua o le aufaʻatauga o le faʻatau atu o taʻitaʻi i la latou fanua. Ua latou faamaoniaina i latou lava o ni auala aoga e tetee atu ai i ituaiga eseese o siama ma meaola ninii.

O i latou o le vaega lava lea o vailaau faʻamaʻi e maua ai le tele o aʻafiaga o aʻafiaga, o ni pine pine faʻapitoa. O oloa uma e lua o loʻo i ai faʻamatalaga tutusa mo le faʻaaoga, e faigofie, e le taugata ma faigofie ona maua.

O le a le eseesega?

O le eseesega uma i le va o Ampicillin ma Amoxicillin e fualaau faasaina o talafaasolopito. O le mea moni o le Ampicillin na maua i le tele o taimi, ma o le tele o microorganisms na mafai ona faʻafetaui ma atiaʻe le puipuiga o lenei antibiotic. O le mea lea, o fomaʻi o loʻo faʻaaogaina Ampicillin itiiti ma itiiti.

O le isi mea iloga o le telefoni lautele o aʻafiaga o Amozyillin i meaola faʻapitoa. E faʻavae i luga o le vaega hydroxyl o vailaʻau, o le vailaʻau e sili atu ona saoasaoa le toto, lea e mafai ai ona e faia se maualuga maualuga o le gaioiga galue i totonu o le toto, ma maua ai se aafiaga faʻapitoa.

E tusa ai ma uiga o loʻo taʻua i luga, e saogalemu le fai mai o le faʻaaogaina o Amozyillin o le a sili atu le aoga. O se fualaau faʻatele lea, o le taliaina e mafai ona faatagaina e oo lava i tamaiti ei lalo o le lua tausaga. Amoxicillin e leai se faʻailoga ua faʻamaonia, e lelei ona tuʻuina e le tino ma e mafai ona faʻaaoga uma i le laulau ma le tui. E le gata i lea, o le aveina o Amoxicillin e faatagaina i le taimi o le maitaga ma aʻo faagasolo le lactation.

Afai e umi le togafitiga, ona sili lea ona lelei le tuʻuina atu o le fiafia i le Amoxicillin. I le faʻaaogaina vave o Ampicillin, o le atinaʻeina o supupfection e mafai. O lenei mea uiga ese e tupu pe a le tali atu microorganisms i le gaioiga o le fualaau faasaina, ma i lalo o le faatosinaga a se siosiomaga faʻamalosi, latou te amata amata ona fausia ni puipui puipui ma faʻateleina i luga o le saoasaoa, ma faʻaitiitia ai le tetee atu o le tino i faʻamaʻi elemene.

Faatonuga mo le faaaogaina o le Aotelega ma le fua

Aʻo leʻi amataina le togafitiga, e tatau ona faia ni suʻesuʻega talafeagai e faʻamaonia ai meaola ninii na mafua ai le faʻamaʻi ma iloilo ai le mataʻina i le afaina.

O le fualaau e tuʻuina taʻitoʻatasi, ma mafaufau i le ogaoga o le faʻamaʻi, o le nofoaga o le maʻi ma le lagona o le pathogen.

Pusa ma le faʻamalologa e tatau ona faia i le tautala, faʻafefe i le vai, tusa lava po o le a le meaʻai.

O se tasi o fualaau mo tagata matutua pe a faʻaalia i le tautala 250-500 mg. Ole fua ole aso ile 1-3 g. O le maualuga ole fua ole 4 g i le aso.

Ole fua o aso taitasi mo tamaiti e 50-100 mg i le 1 kg o le mamafa o le tino. Faatasi ai ma le mamafa o le tino e itiiti ifo ma le 20 kilokalama, 12.5-25 mg i le 1 kilokalama ua faatonuina. Ole vaevaega ile aso ole vaevaeina ile 4 togi.

O le umi o le vasega e faalagolago i le ogaoga o le maʻi ma le aoga o le togafitiga.

Sauniuni le faʻamalolo - faʻaopopo le vai i le fagu i totonu o le fagu seia oʻo i tulaga lamatia ma lulu lelei. O le faʻamalolo e tuʻuina atu e tumau i le vevela o le potu mo le 14 aso. Aʻo leʻi faʻaaogaina taʻitasi, e tatau ona lūlūina le faʻamalolo. 5 ml o le faʻamalolo e tuʻuina mai (1 sikola) e aofia ai le 250 mg o le ampicillin.

  • pepe fou mai le 1 masina - 150 mg / kg mamafa o le tino /,
  • e oʻo atu i le 1 tausaga - faʻavae i luga o le 100 mg / kg le mamafa o le tino i le aso.,
  • mai le 1 i le 4 tausaga - 100-150 mg / kg o le mamafa o le tino i le aso.,
  • Tamaiti e sili atu i le 4 tausaga le matua ua faatonuina 1-2 g i le aso.

Ole vaevaega ole aso ole vaevaeina i le 4-6 ito.

O le umi o togafitiga e faʻalagolago i le ogaoga o le maʻi (mai le 5-10 aso i le 2-3 vaiaso, ma i faagasologa masani - mo ni nai masina).

Faʻatasi ai ma le gasegase o matua ma le vevela o loʻo faʻafefe pe o le galu, o se fualaau e tasi mo tagata matutua o le 250-500 mg. Ole fua ole aso ile 1-3 g. I le tulaga o faʻamaʻi pipisi, e faʻaopopo le fua ole 10 g pe sili atu.

Mo pepe faatoa fananau mai e silia ma le 1 masina le matutua, o le fua o aso taitasi e 100 mg i le 1 kg o le mamafa o le tino. O tamaiti o isi vaitausaga o loʻo faʻatulagaina 50 mg i le 1 kg. I le tulaga o faʻamaʻi pipisi, e faʻateleina le fualaau. Ole vaevaega ole aso ole vaevaeina i le 4-6 injections ile 4-6 itula. O le umi o le togafitiga ma inisals intramuscular o le 7-14 aso, ma le ita tele - 5-7 aso. E tusa ai ma le molimau a le tagata gasegase e mafai ona faʻafeiloaʻi i le iniseti.

Ina ia saunia se fofo mo le tuiina o le intramuscular, o mea o loʻo i totonu o le vial ua faʻaumatia i le 2 ml o le vai mo le tuiina.

Ina ia saunia se vaifofo mo le puleaina o le vailaau, o le fualaau e tasi o le vailaʻau (e le sili atu ma le 2 g) ua soloia i le 5-10 ml o le vai mo le iniseti poo se solution o le sodium chloride.

O le faʻatomuaga e faʻatino lemu mo le 3-5 minute (1-2 g mo le 10-15 minute). Afai o le mea e tasi e sili atu i le 2 g, o le vailaau faasaina e faʻaaogaina i se tulaga vavalalata.

Faʻaiʻuga

Ampicillin e mafai ona fesootaʻi ma itu nei:

  • Faʻaaliga Allergic i foliga o: tigā, rhinitis, conjunctivitis, urticaria, exfoliative dermatitis, erythema multiforme exudative. E seasea lava i foliga o Quumeke o le edema ma le anaphylactic shock,
  • Faʻatonuga o le gasegase: o le gutu malolo, leu, vomiting, tiga i totonu o le manava, manava, manava o le dysbiosis, gastritis, stomatitis, suiga o le tofo,
  • Faʻaaliga mai le tino o le hepatobiliary ma le ate: cholestatic jaundice,
  • Mai le fatugalemu o le tino: maʻi tiga, neuropathy, tetete, faʻavevesi (pe a faʻaaogaina i ni maualuga).

O gaioiga i le lotoifale e mafai ona faia i le iniseti o le intramuscular i le tulaga o infiltrates, tiga i le nofoaga o tui.

O le Ampicillin ua solia i mataupu nei:

  • ma le faʻalauteleina o le lagona i le penicillin, cephalosporin, carbapenem,
  • ma le leukemia o le lympcytic, mononucleosis.

Faʻatasi ai ma le toilalo o le ate, e faʻaaoga ai le vailaʻau faʻatasi ma le mataʻituina pea o lona faʻasalaga i le plasma toto. I le tulaga o faʻalavelave faʻafuaseʻi, e faʻaaogaina mo le faʻala, o le susu ma isi faʻamaʻi maʻi.

I le faʻaeteete, e tatau ona ave faʻamaʻi le Ampicillin i le tele o le gasegase, maʻitaga, tamaiti ei lalo ifo o le 1 masina.

Faailoga o faailoga - faʻaalia o se mea oona i le totonugalemu o le tino (aemaise lava i tagata gasegase), taoto, vomiting, manava manava, le faʻaaogaina o le vai-electrolyte (ona o le vomiting ma le manava).

Togafitiga - gasegase gastric, faʻamaʻafia gaʻo, saline laxatives, fualaau e faʻamautinoa ai le paleni o le vai ma le faʻaalia. E maua i le fomaʻi.

Analogs Ampicillin, tau i falemaʻi

Afai e tatau ai, e mafai ona e suia Ampicillin ma se mea tutusa o le mea galue malosi - o fualaau nei:

I le filifilia o analogues, e taua le malamalama o faatonuga mo le faʻaaogaina o le Ampicillin, o le tau ma iloiloga o vailaʻau faʻatasi ai ma aʻafiaga faapena e le faʻaaogaina. E taua le maua o se faʻataʻitaʻiga a le fomaʻi ae le o le faia o se vailaau tutoʻatasi o fualaau faasaina.

Le tau o fualaau i falemaʻi i Moscow mai 19 ru.

E tolu tausaga le ola o le taligalu. Teu i se mea matutu, pouliuli i le vevela mai le 15 ° C i le 25 ° C.

Ampicillin o se vailaʻau faʻasaʻopoʻa e faʻapipiʻi faʻasolosolo e maua ai se aʻafiaga o le antimicrobial ma e faʻaaogaina e togafitia ai le tele o faʻamaʻi pipisi o le mai siama.

Folasaga faʻasalalau ma tuʻuina

O le fualaau oona Ampicillin o loʻo maua i le tino o laupepa, capsules ma le paʻu mo le sauniuniga o le suspensions. O pusa ma capsule e gaosia i le 0.25 g i le tasi. E tasi le pusa e aofia ai le 10 poo le 20 pepa o le lanu paʻepaʻe ma se foliga paʻu. O vailaʻau i foliga o se paʻu o loʻo i ai se lanu paepae ma se lanu samasama. E tofo suamalie ma e manogi lelei. E maua le paʻu i totonu o le 60 ml ipu tioata tioata.

I ituaiga uma o fuataga o Ampicillin, o le eletise o loʻo galue malosi e maualalo i le trihydrate. E tasi le papalama e aofia ai le 0.25 g o le eletise o loʻo galue, faʻapea foʻi ma meaʻai i le tino o le masini, talc, stearate calcium ma le magnesium stearate.

5 ml o le taofiga e faʻaaogaina ai le Ampicillin powder e aofia ai le 125 mg o le suppillill trihydrate ma mea nei:

  • Silicon dioxide colloidal,
  • Sodium carboxymethyl cellulose,
  • Sodium citrate eleʻele,
  • Ponceau 4R (E124),
  • Sodium benzoate (E211),
  • Sucrose
  • Aʻai togi.

Faailoga mo le faʻaaogaina o Ampicillin

E tusa ai ma faatonuga mo Ampicillin, o lenei vailaʻau ua fuafua mo le togafitiga o siama siama siama e mafua mai ile microflora maaleale. Faatasi ai ma i latou o faʻamaʻi pipisi nei o le vaega o le manava:

E tusa ai ma faatonuga mo Ampicillin, o le fualaau oona e aoga i faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi pipisi o meaʻai, meaʻai ma gastrointestinal, e aofia ai le cystitis, cholecystitis, pyelitis, salmonellosis ma isi.

E tusa ai ma faatonuga mo Ampicillin, o lenei vailaʻau e faʻaaoga foi e togafitia ai faʻamaʻi nei:

  • Uluai, afaina o le isu ma le faai
  • Meningitis
  • O fiva fiva,
  • Endocarditis
  • Paʻu o le paʻu ma le susu,
  • Septicemia
  • Rheumatism
  • Odonogenic faʻamaʻi
  • Sepsis
  • Erysipelas
  • Gonorrhea

Faʻaogaina ma le puleaina o Ampicillin

Ampicillin i soo se ituaiga e tatau ona faia ile afa itula poʻo le itula ao lei faia se taumafataga. O le fualaau o le vailaau faʻasaina ua faʻatulagaina taʻitasi mo tagata maʻi taitasi, e fuafua i le malosi ma le ituaiga o le faʻamaʻi, faʻapea foi ma le amanaʻia o le nofoaga o le maʻi ma le tausaga ole maʻi.

O se tasi fualaau o le vailaʻau i le ituaiga pepa mo tagata matutua o le 250-500 mg. Ole fua ole aso ile 1-3 g. Mo tamaiti e itiiti ifo i le 20 kilokalama, o le fua ole aso o Ampicillin e 12.5-25 mg / kg, ma mo tamaiti e silia ma le 20 kilokalama ole 50-100 mg / kg. I le avea ai o se tulafono, o le fualaau o aso taitasi o le vailaʻau ua vaevaeina i le 4 atumaga.

Ina ia saunia le faʻamalologa, 62 ml o vai faʻapipiʻi ua sasaa atu i totonu o le vailaʻau ma le vailaau faʻamalosi ma luluina lelei. Mo tagata matutua, o le fua masani o le Ampicillin i le paʻu o le 500 mg i le 6 itula.

I le tele o tulaga, e aofia ai le niumonia, bronchitis, ma le tele o siama o le gaosimea ma le gastrointestinal tract, o se metotia o le 500 mg 4 taimi i le aso e faʻaaogaina. I le gonorrhea, 2 g o le fualaau faasaina e masani ona ave 1 taimi i le aso.

I nisi o faʻamaʻi pipisi, atonu e talafeagai le faʻaleleia o le fua o le Ampicillin i le faiga o le suspensions. Afai e tupu i se tulaga ogaoga, o le fualaau o le fualaau mo tagata matutua e mafai ona 3 g i le aso.

Ole fua ole aso ole Ampicillin pou mo tamaiti ile 3 tausaga ile 100-200 mg / kg mamafa ole tino. E vaevaeina i le 4 togi. Mo tamaiti e sili atu nai lo le 3 tausaga, o le dosiga e pei ona taua i lalo: 50-100 mg / kg mamafa o le tino, vaevaeina i le 4 taimi.

Faʻamaumauga o aʻafiaga

O le faʻaaogaina o le Ampicillin i nisi tulaga e mafai ona faʻaosofia ai aʻafiaga i le itu o faʻamaʻi mai. Faatasi ai ma i latou o mea nei:

  • Quincke le edema,
  • Paʻu o le paʻu ma le vevela,
  • Conjunctivitis
  • Erythema multiforme,
  • Rhineitis
  • Exfoliative dermatitis,
  • Urticaria.

I se tulaga e le masani ai, o le ampicillin e mafai ona mafua ai tiga faʻatasi, faʻalavelave anaphylactic, eosinophilia, ma fiva. O nisi taimi o le fualaau faasaina e mafua ai aʻafiaga mai le faʻaogaina o mea e pei o le gaioiga, vomiting, faateleina le gaosiga o le kesi i totonu o le manava ma le manava.

O le faʻaaogaina o le afaina e mafai foi ona faʻaosooso ai:

  • Stomatitis
  • Anemia
  • Agranulocytosis,
  • Leukopenia
  • Faateleina le gaioiga o faʻamaʻi faʻamaʻi,
  • Thrombocytopenia
  • Pseudomembranous colitis,
  • Glossitis.

O le umi o togafitiga ma Ampicillin e ono mafua ai le supupfection i tagata vaivai. I ia tulaga, e tatau ona faʻaaogaina le aveina o vitamini.

Tuutuuga ma tuutuuga o le teuina

O le Ampicillin e tatau ona teuina i se nofoaga pogisa ma malulu e mafai ona maua e tamaiti, i le vevela o le potu. O le olaga ola mo capsules ma le paʻu o le 3 tausaga, ma mo otaota - 2 tausaga.

O kamupani gaosi oloa o loʻo ofoina mai nei i le taimi nei se vailaʻau o vailaʻau o le bacteriostatic. O nisi oi latou e tele ituaiga o gaioiga, o isi e na o ni nai meaola ninii. O nei vailaʻau e faʻasaina ona faia ei latou lava, aua o taunuuga o togafitiga e mafai ona ese tele. O le a taua i le asō le tala ia Ampicillin. O faatonuga mo le faʻaaogaina, iloiloga, analogues ma le auala sao e faʻaaogaina o le a tuʻuina atu i lou mafaufau.

Faʻaavanoa ona e faia se faʻasalalauga e le tatau i le faʻamatalaga na maua ona faʻaosofia oe i lou mafaufau. Afai ei ai ou faʻafitauli faʻalesoifua maloloina ma manaʻomia ni vailaau faʻamalosi e pei o vailaau faʻamaʻi, e tatau ona e sailia mautinoa le fesoasoani faafomaʻi. E naʻo le tulaga lenei o loʻo i ai se avanoa mo se vave vave manuia.

Faʻamatala puupuu o le Ampicillin

O le mea autu e gaosi ai mea e gaosia. O se vailaʻau faʻasaʻo lautele, lea e maua i le tulaga o laupepa, capsules, suspensions.

O le meafaigaluega e faʻalavelaveina ai le faʻavaeina o puipui puipui. E le gata i lea, o Ampicillin e naʻo le faʻaaogaina o microorganisms mai le vaega o le cocci: staphylococci, gonococci, pneumococci. E le gata i lea, e fesoasoani le vailaau faʻatasi ma Escherichia coli, Salmonella, tau ma isi siama siama.

Ae i le taimi lava e tasi, e leai se aoga i ituaiga o meaola ninii, o loʻo faʻaumatia i lalo oa latou gaioiga.

I totonu o le 2-3 itula i le maeʻa ai o le pulega, o le maualuga o le vaega galue i le tino ua ausia. O le taimi e faʻaumatia ai e tusa ma le 2 itula - o le vailaau faʻasaina ua faʻateleina i le faʻavave.

O lenei vailaau e taua ole-toxic ona e le faʻaputu i le tino. O le mea lea, e mafai ona ave i se aofaiga tele mo ni nai vaiaso saogalemu mo le soifua maloloina, e tusa ai ma faʻamatalaga.

Faailoga mo le faʻaaogaina:

  • bronchitis, tonsillitis, sinusitis, media otitis,
  • urethritis, pyelonephritis, gonorrhea,
  • cholecystitis
  • gastroenteritis, salmonellosis,
  • rūmāmatika, fiva vevela, vaʻa.

Ole vailaʻau e mafai ona faʻamaonia e se fomaʻi o ia na te fuafuaina le inumaga, togafitiga o togafitiga, ma mafaufau i tausaga o le maʻi ma le talaʻaga faafomai. E le mafai ona alu ese mai le togafitiga faʻataʻitaʻiina ina ia aua le faʻamalosia le faʻamaʻi.

Faʻamatala puupuu o le Amoxicillin

Amoxicillin o se vailaʻau faʻasaʻo lautele e pei ona faʻataʻitaʻiina mo togafitiga o faʻamaʻi na mafua ona o siama siama.

O le vailaau oona e faʻaaogaina mo le bronchitis, pneumonia, ma maʻi paʻu pipisi.

O faʻamatalaga autu mo le faʻaaogaina:

  • bronchitis, pneumonia,
  • afaina o le tino paʻu
  • cystitis, pyelonephritis,
  • faʻamaʻi pipisi.

I nisi tulaga, o le Amoxicillin o loʻo faʻamatalaina o se faʻasolosolo i taimi o togafitiga faʻapitoa i le oral vevela, faʻaumatia o Helicobacter Pylori. Ina ia faʻaleleia le lelei o fualaau faasaina, e mafai ona faʻamautuina le vailaʻau clavulanic i le taimi lava e tasi e ave ai vailaʻau.

E maua i le tele o ituaiga: laulau, capsules, suspensions, fofo mo le puleaina o le tino.

O le aʻafiaga o le fualaau faasaina e na o siama lava e aafia ai - Amoxicillin e le afaina ai le gaʻo, viruses. Aua neʻi faʻaaogaina lenei antibiotic mo le malulu, e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi.

O le a le eseesega

O le eseesega taua muamua o le mea galue malosi. O le mea lea, i le tuufaatasiga o Ampicillin o loʻo i ai le sodium ampicillin, i lona tutusa - amoxicillin trihydrate. O vailaau e eseese foi i ni uiga le lelei. Mo le ampicillin, nausea, manava manava, dysbiosis, ma le atinaʻeina o le au failautusi e sili atu ona lelei.

E mafai foi ona i ai ni gasegase o le tino, o le atinaʻeina o le supupfection, lea e mafua mai ile faateleina o le numera o isi microorganisms.

O le a le sili atu o Ampicillin ma Amoxicillin

E saʻo lava e fai atu e sili atu - e te le mafaia. E na o se fomaʻi e mafai ona faʻamaonia se vailaau faʻamaʻi, e fuafua i faitioga a le maʻi, iuga o ana suʻega. Ae o le tele lava o togafitiga o siama faʻamaʻi pipisi e tupu i se tulaga ogaoga, ua fautuaina e ave Amoxicillin, faaopoopo i le vailaʻau clavulanic e faʻaleleia ai le aʻafiaga.

Ampicillin e faʻaaogaina i le togafitiga o faʻamaʻi pipisi.

I le taimi o le maitaga ma le lactation, e mafai ona e ave le fomaʻi pe a maeʻa ona e talanoa i se fomaʻi pe afai o le faamanuiaga i le tina e sili atu nai lo le ono afaina ai le pepe po o le pepe. Ma o tamaiti mai le amataga o le matutua e mafai ona tuʻuina atu i le Matuʻu, ona o le mamafa ma le matua o le maʻi.

E mafai ona ou inu Iona nai lo Ampicillin?

E tusa ai ma fale o falemaʻi, 2 o nei sooupu e tutusa lona aafiaga. Mo lenei mafuaʻaga, e tele tagata atamamai e fautuaina le Ampicillin poʻo le Amoxicillin. Ae ui i lea, e le mafai ona filifili vailaʻau ma fai togafitiga e oe lava - na o se fomai e mafai ona faia lenei mea.

Ae peitai, afai ole togafitiga e manaʻomia le faʻalauteleina o le faʻaaogaina o papamaʻa, ua faʻamatalaina Ampicillin ona o le laʻititi o lona ola. Afai e masani ona e ave AmoXillin, e mafai ona taitai atu i itu.

Afai e te suia Amoxicillin ma se sui lona lua, o lona uiga ona o le maualalo o le bioactivity, o le faʻaogaina o fualaau oona i totonu o le toto o le a le lava. I lenei tulaga, o le faʻamaʻi e mafai ona alu i le taimi masani, ona togafitia lea o togafitiga i se falemai.

Le manatu o fomaʻi ma iloiloga o maʻi

Olga, 42 tausaga, tagata suʻesuʻe

Mo le togafitiga o faʻamaʻi pipisi o le ENT ma le maʻi o le intestinal, ua faatonuina le Amoxicillin i tagata maʻi. O le meafaigaluega e le taugata, e tauivi lelei ma le tele o pathogens, e maualuga le bioavailability, lea e mafua ai ona faaitiitia le umi o togafitiga ma le faateleina o le lelei o le fualaau faasaina. I le tele o tulaga, e leai ni faʻafitauli leaga.

Irina, 35 tausaga, Moscow

O se taunuuga o le maalili tele o le maalili, na ia maua ai le pneumonia, ma vave ona mauaina ai se maʻi masani. Na faatonuina e le fomaʻi le Amoxicillin o se vaega o togafitiga faigata. Ina ua mavae le 7 aso, na amata ona ia lagona le mama, o le tale ma le fiva na toetoe a mou atu. Ina ua maeʻa togafitiga, na fautuaina e le fomai le aveesea o fualaau faasaina.

Elena, 24 tausaga, Perm

Sa ou 'aina ni fua e le lelei, o se taunuuga o le ona o le faʻamaʻi o le tui. Sa togafitia i le 5 aso o Ampicillin. A o faagasolo lenei vaitaimi, na mafai ai ona faʻaumatia faʻamaʻi. Na ou tago lelei i vailaʻau, e leai ni aʻafiaga.

Uluai amata masani: faʻasalaga tuʻufaʻatasia, tau ma tuʻufaʻatasia

O le gaioiga malosi o le fualaau faasaina o se tuufaatasiga e taʻua o le ampicillin trihydrate. O analogs o lenei vailaau faʻasaʻi atonu o le a tutusa le fatu poʻo le eseese i vaega. O le ae aʻoaʻo e uiga ia i latou mulimuli ane i le tusiga. O le Ampicillin e sili ona maua i le ituaiga pepa ma le paʻu. O le vaega mulimuli ua fuafuaina mo le puleaina o le tino poʻo le faʻalavelave. E tatau ona saunia muamua le vaifofo. E faʻapefea ona faia saʻo - faʻamatala faʻamatala auiliili. E le masani ona faʻatau atu e mafai ona e faʻamalolo.

Le tau o vailaau e taugofie. Ua i ai le Ampicillin i luga o le falemaʻi falemaʻi mo se taimi umi. E mafai ona faʻatau e aunoa ma se faʻasologa. O pusa i le aofaʻi o 20 fasi pepa 250 250 miliona o le a faʻatauina ai oe e tusa ma le 20 ruuga. E faʻatatau i le kamupanī, o le tau atonu e faʻafefeteina i luga pe lalo. E mafai ona e faʻatau se fagu i le paʻu o le tui mo le 15 rubles. O mea o loʻo i ai i le ampicillin i totonu o se koneteina e ono eseese: 200, 250, 500 ma le 1000 milligrams.

E faapefea ona galue Ampicillin?

O le fualaau faasaina "Ampicillin" e faatatau i vailaau e gasegase mai le antibecterial o le penisillin series. O le auupega o loʻo i ai le tele o ituaiga o gaioiga, o le mea lea, e masani lava ona faʻamatalaina i tagata gasegase e aunoa ma le muamua totoina mo le lagona. O le vailaʻau e taofia ai le faʻasalalau o se siama siama, lea ei ai lona aʻafiaga.

O le gaioiga malosi e aoga tele i le tele o microbioganic microbicides, both gram-positive and gram-negative.O le vailaʻau e itiiti ifo. E le mafai ona taofia le tele o siama e maua ai le penisillinase. Ae paga lea, e tele naua i latou i le taimi nei. E masani ona faia nei microorganisms ona o le faʻaaoga sese o vailaʻau. Ua toe faʻamaonia mai e lenei mea e le mafai ona e mafaufau ia te oe lava, ae e manaʻomia lou faʻafesoʻotaʻi fomai mo se fesoasoani.

Penicillin sui

E mafai ona ou filifilia ni analogues o Ampicillin na o aʻu? O fomaʻi ma tagata uma e iai a latou aʻoga faafomai e taliina le fesili i le autasi: leai. O le mea moni e faapea o nisi mea e iai se vaʻavaʻaiti o gaioiga; e mafai ona latou le manuia i se tulaga patino. Afai mo nisi mafuaaga e le mafai ona e faʻaogaina le Ampicillin, o se tupulaga fou o analogues poʻo mea e le o toe suia e tatau ona fautuaina e se fomaʻi.

Ua uma ona e iloa o le vailaʻau e aʻafia i le penicillin group. O le mea lea, o isi fualaau e masani ona filifilia mai ai. Afai tatou te talanoa e uiga i fualaau oona lea o le a gaosia ai le mea galue malosi, ona maua ai lea o fualaau faasaina nei: Zetsil, Stanzacillin, Penodil, Purcillin, Pentrexil, ma isi. Manatua o le fualaau faasaina "Ampicillin" e mafai ona gaosia e tagata gaosiga eseese. O le mea lea, o lona igoa tau fefaʻatauaʻiga o loʻo faʻafouina foi: "Ampicillin trihydrate", "Ampicillin sodium salt", "Ampecillin Innotek".

E mafai ona e suia le meafaigaluega i vailaʻau faʻasaʻi ma isi mea gaosi. I lenei tulaga, o analogues o Ampicillin o le a aofia ai vaega taua nei:

  • amoxicillin (Augmentin, Ecobol, Flemoxin),
  • phenoxymethylpenicillin ("Clacil", "Ospen"),
  • oxacillin ("Prostaflin"),
  • piperacillin (Pizellin, Pipraks) ma isi.

O le isi isi mea: o vailaʻau faʻasaienisi

Analogues o Ampicillin atonu ei ai isi mea gaosi. O fualaau nei e fesootaʻi ma isi. E masani lava ona filifilia i latou e suitulaga pe a maua se faʻafitauli o le maʻi ile maʻi. O nisi vailaʻau e fesoʻotaʻi ma se tupulaga fou o vailaʻau. O lea la, o le meafaigaluega "Ampicillin" analogues o loʻo i ai mea nei.

  • Cephalosporins: Cefatoxime, Ceftriaxone, Suprax.
  • Macrolides: Sumamed, Vilprafen, Klacid.
  • Tetracyclines: Minolexin, Unidox, Tigacil.
  • Aminoglycosides: "Gentamicin", "Neomycin", "Streptomycin".
  • Lincosamides: Nerolen, Dalacin, ma le tele o isi.

Faailoga mo le faʻaaogaina ma tapulaa i le faʻaogaina o Ampicillin

O tutusa analogues o le Ampicillin, e pei o le siama o le siama, e masani ona faatonuina mo siama siama o le tino respiratory tract: bronchitis, pneumonia. O le vailaau faʻasaina e faʻaaogaina i le ENT faʻataʻitaʻiga mo faʻamaʻi pipisi o le isu, gutu ma taliga. O loʻo faʻamatalaina mo faʻamaʻi faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, faʻalaʻau faʻalaʻau. O faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o le maningitis, lepsis, maʻi paʻu, rūmatism.

Aʻo leʻi faʻaaogaina fualaau faʻamalosi "Ampicillin", o analogues poʻo sui mo se tupulaga fou, e taua le faitau i faʻasinoala. Faʻasoa faapitoa i le faʻamaʻi ma le le fiafia. O le mea lea, mo se faʻataʻitaʻiga, o le vailaʻau "Ampicillin" e le taliaina e faʻaaoga ma le maualuga o le mataalia i ona vaega, ole allergies i isi faʻamaʻiina o le a aʻafia ai le mononucleosis, ate ma le toto. O vailaʻau e le aoga i faʻamaʻi vailaʻau.

Ampicillin: faatonuga mo le faʻaaoga

O masaniga o le fualaau faasaina e masani lava ona i ai se auala ese e faʻaoga ai. Vaʻaia faapitoa lenei mea. Le faʻaaoga sese o se vailaʻau faʻamaʻi e aofia ai le tele o taunuuga e leʻi faʻamoemoeina: mai le fualaau faasaina i le oti. Ua e iloa o loʻo iai le Ampicillin i ni mea se lua: papaʻitusi ma inisiua (e mafai ona e maua le taofiga, ae le o lauiloa). Faʻafefea ona faʻaaoga lelei?

  • O fualaau o loʻo faʻamatalaina i se voluma e 1 i le 2 kalama o mea gaosi i le aso (vaevaeina i 4 inumaga). Mo tamaiti, o le vailaʻau e faʻataʻitaʻiina e tusa ai ma le mamafa o le tino. E le fautuaina e faʻaaoga fualaau e togafitia ai pepe.
  • I le ituaiga o injections, o le fualaau faasaina ua faatonuina mo tagata matutua i le 250-500 mg i le 4 po o le 6 itula (e faalagolago ile maʻi ma le mamafa o le tulaga). Mo le togafitiga o tamaiti, "Ampicillin" e faaaoga i vaega mai le 25 i le 50 mg o le fualaau faasaina i le kilokalama o le mamafa o le tino. E taua le faʻaeteete ma tulafono faʻapitoa pe a faʻafoe se tui.

O le umi o togafitiga e fuafuaina taitoatasi, ae e le tatau ona itiiti ifo ile lima aso. Le fua maualuga o aso taitasi mo se tagata matua o le 4 kalama i le pepa ma le 14 i le pepa injection.

Togafitiga i le taimi o le maitaga ma le lactation

O nisi o analogues o Ampicillin e faʻatagaina mo le faʻaaoga i le taimi o le maitaga, ae na o le faʻamaoniga lava. I le tele o tulaga, o nei fualaau oona. O tina i le lumanaʻi e mafai ona faʻamalamalamaina i le macrolides, ae o lenei mea e le masani ai. O le vailaʻau "Ampicillin" e mafai ona faʻaaogaina i le taimi o le maitaga e pei ona faatonuina e se fomaʻi. E tatau ona aloese mai le tagofia o fualaau faʻamaʻi i na o le tolu masina muamua. Mo tina faʻamoemoe, o vailaau e faʻamaonia i se tagata taitoatasi e tusa ai ma se polokalama faapitoa.

Ua faʻamaonia e faapea o le mea galue malosi - o le ampicillin trihydrate - e mafai ona ulu atu i susu susu. O le mea lea, e mafai ona iai le fualaau oona e ulufale ai i le tino o le tamaititi. Afai ei ai se manaʻoga mo togafitiga i le taimi o le lactation, ona tatau lea ona e filifili i le faamutaina o le susu.

Faamatalaga faʻamatalaga faʻasaina

Afai e te faʻaaoga le faʻaoga Ampicillin i laulau faʻatasi ma le uluai faʻamaʻi faʻamaʻi, o le aʻafiaga o fualaau faʻamaʻi e mafai ona matua faateleina. O le mea lea, e taua le filifili saʻo togafitiga. Aua neʻi faʻafefiloi Ampicillin ma faʻamaʻi faʻamaʻi fou ma isi soʻo tuʻufaʻatasiga o loʻo iai aʻafiaga aʻafia.

Talu ai ona o le vailaʻau e taofia ai le microflora o le intestinal, o lenei mea e mafai ona mafua ai le solia o le gaioiga. Diuretics, sorbents ma laxatives e faʻaitiitia ai le faʻafefe o le vailaʻau. Ascorbic acid, i le faatusatusa, e faateleina ai. Faamolemole ia matau o le fualaau faasaina e faaitiitia ai le aoga o fomaʻi.

O aʻafiaga leaga o togafitiga

E le faʻaaogaina le vailaʻau i vailaau faʻamaʻi fou fou. E le alu i le faamamaina atili. O le mea lea, o vailaʻau e mafua ai le tele o aʻafiaga le lelei. Faatasi ai ma i latou, o le tele o taimi e masani ai:

  • manua, gase, vomia,
  • tui o le intestinal dysbiosis, manava manava poʻo le faʻamalosi,
  • afaina o le oral veve, genital, paʻu,
  • afaina i le ituaiga o edema, urticaria, faateia.

Alu i le Ampicillin

O le faʻamatalaga o le "Ampicillin" (i injections poʻo papaʻitusi - e le afaina) mai le penicillin group, e pei o le fualaau faasaina, e masani ona faaosofia ai se mea e faʻafefe. Ae peitai, e mafai ona i ai ni faʻaaliga eseese. Afai na e maua se tali faapena, e tatau ona e manatuaina. I le lumanaʻi, pe a faʻatulagaina fualaau faʻasaina, ia mautinoa ia taʻu atu lenei mea moni i le fomaʻi.

O le mea e sili ona taatele ile allergy i le Ampicillin o se paʻu paʻu. O tamaʻi manogi e mafai ona maua i le tino poʻo i ni vaega eseese. O le meafaigaluega e mafua ai le tiga faʻatasi ma le faʻamalosi o le paʻu. Le masani ai e fulafula. Afai o se allergy e tupu, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi i se taimi vave lava, aua nei e tago i le isi fualaau o le vailaʻau. O isi togafitiga e aʻafia ai le faʻaaogaina o le makesa ma le antihistamines. E tatau foi ona filifili se analog o se vailaau.

Ampicillin ma le ava malosi

O le a se isi mea o fai mai le faʻatauga e uiga i vailaau "Ampicillin"? Analogues o le penicillin series, faapea foi ma le vailaau faʻasaʻo faʻamatalaina, e le fautuaina e faʻafefiloi ma le ava malosi. O nei tuufaatasiga e faateleina ai le ono tulai mai o aafiaga i itu. E le gata i lea, o le ethanol faʻatasi ma Ampicillin e afaina ai le ate ma le manava. O le tuufaatasiga o vailaʻau e mafai ona faʻaaogaina le aʻafiaga o fualaau faasaina.

E ui lava i lenei mea moni, o nisi tagata faʻatau e mafai ona faaseʻe ni nai tioata i taimi o togafitiga. Fai mai tagata maʻi e leai se mea leaga na tupu ia i latou. O le mea moni, o se mea na o se luʻitau. Masalo o le a faʻaalia pea i latou i le lumanai.

Vailaʻau faʻasolosolo fomaʻi lautele, faʻalavelaveina e le penicillinase

Faiga faʻavae, tuʻufaʻatasia ma le afifiina

Pills paʻepaʻe paʻepaʻe foliga faʻapipii ma le gamfer ma le notch.

Tagata e maua mai: pateta pateta, magnesium stearate, talc, polyvinylpyrrolidone, t--80.
10 pi - pusa tioata (1) - teuina o pepa pepa.
10 pi - Papa e aunoa ma se telefoni feaveaʻi (1) - teuina o pepa pepa.

Malosiaga mo le faʻamalo le tautala paʻepaʻe ma se fulufulu lanu samasama, ma se manogi faapitoa, o le tuʻuina atu o le faʻagasologa o le paʻepaʻe ma se lanu samasama.

Tagata faʻatau: polyvinylpyrrolidone, sodium-sodium glutamate-1-sodium, sodium phosphate, poʻo le supodium phosphate, Trilon B, dextrose, vanillin, meaʻai o meaʻai (fusiuti), suauu faamama poʻo le suka faamamaina.
60 g (5 g o mea gaʻo) - fagu (1) faʻapumu faʻatasi ma se sipuni o vailaʻau - teuina o pepa pepa.

10 ml fagu (1) - teuina o pepa pepa.
10 ml fagu (10) - teuina o pepa pepa.
10 ml fagu (50) - pusa pepa.

Malosiaga mo fofo mo le tui papaʻe, hygroscopic.

Pelu ma se voluma 10 pe 20 ml (1) - teuina o pepa pepa.
Pelu ma se voluma 10 pe 20 ml (10) - teuina o pepa pepa.
10 po o le 20 ml fagu (50) - pusa pepa.

Faʻataʻitaʻiga

Vaega faʻataʻi faʻamaʻi pipisi o penisillines semisynthetic i le tele o ituaiga o gaioiga. E i ai sona aʻafiaga aʻafia e ala i le taofiofia o le faʻapipiʻi o le puipui siama siama.

Gaioiga e aʻafia ai le siama o le pipiʻi siama: Staphylococcus spp. (sei vagana ai le penicillinase fuaina), Streptococcus spp. (e aofia ai Enterococcus spp.), Listeria monocytogenes, siama faʻamaʻi-siama ole gaʻo: Neisseria gonorrhoeae, Neisseria meningitidis, Escherichia coli, Shigella spp., Salmonella spp., Bordetella pertussis, nisi o mafatiaga o Haemophilus influenzae.

Ua faʻaumatia e le penicillinase. Faʻaleaga faʻamaʻi.

Pharmacokinetics

A maeʻa le faʻafofoga tautala, e lelei le faʻaleleia mai le gastrointestinal tract, e le o le faʻaumatia i le siosiomaga o le manava. A maeʻa le tausiga o matua (i / m ma i / v) e maua i le toto i luga o le maualuga.

E pipiʻi lelei i totonu o masini ma tino o le tino, o loʻo maua i vailaʻau faʻapitoa i pitonuʻu, peritoneal ma synovial fluids. Faʻailo i totonu o le pa puipui. E le afaina i le tui o le toto, ae ui i lea, o le mumū o membranes o le faiʻai, o le a mafai ona maua le malosi o le BBB.

30% o le ampicillin ua paʻu i le ate.

T 1/2 - 1-1.5 itula. E aveʻesea faʻatasi ma le urine, ma o maualuga maualuga o le le suia o fualaau faasaina ua faia i le urine. Faʻasalaga faʻamalosi i le talo.

Faatasi ai ma le faifai pea o le inisiua e le mafai ona tupu.

O faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi pipisi e mafua mai i meaola ninii e maaleale i le afaina, e aofia ai:

- faʻamaʻi pipisi o gasegase (e aofia ai le bronchitis, pneumonia, leʻo le tino),

- faʻamaʻi pipisi o totoga o le ENT (e aofia ai le tonsillitis),

- faʻamaʻi pipisi o siama (e aofia ai cholecystitis, cholangitis),

- faʻamaʻi pipisi urinary (aofia ai pyelitis, pyelonephritis, cystitis),

- faʻamaʻi pipisi o le gastrointestinal (e aofia ai le faʻatautaia o salmonella),

- faʻamaʻi pipisi o le paʻu ma mea mama,

- sepsis, septic endocarditis,

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

Faʻapenecid faʻatasi ma le faʻaoga tutusa ma Ampicillin-AKOS e faʻaitiitia ai le faʻamautotoga o le ampicillin, ona o lona mafuaʻaga o le faʻateleina o le plasma toto ma faateleina le aʻafiaga o aʻafiaga.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina faʻapitoa o le Ampicillin-AKOS faʻatasi ai ma le faateleina o le ono mafai ona paʻu le paʻu.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina faʻapitoa o Ampicillin-AKOS, ua faʻaitiitia ai le lelei o faʻamaʻi vavalalata o le estrogene.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina faʻapitoa o Ampicillin-AKOS, o le aoga o vailaau o aminoglycoside e faʻapupula foʻi.

Faatonuga faapitoa

I togafitiga ma Ampicillin, e manaʻomia le mataʻituina pea o le ate ma fatuga. Afai e solia, e tatau ona fetuutuunai le faasologa o fua.

Ole maualuga o vailaau faʻasaina i tagata mamaʻi ma le faʻaogaina o le tino e le mafai ona i ai sona aʻafiaga i le ogatotonu o le tino.

Amioga tutusa analogues

Faatasi ai ma analogues a Ampicillin, o fualaau nei e mafai ona iloga:

  • Ampicillin-AKOS,
  • Ampicillin masima masima,
  • Ampicillin-Ferein,
  • Puricillin
  • Zetsil
  • E le gata i lea,
  • Penodil.

Tuutuuga ma tuutuuga o le teuina

O le Ampicillin e tatau ona teuina i se nofoaga pogisa ma malulu e mafai ona maua e tamaiti, i le vevela o le potu. O le olaga ola mo capsules ma le paʻu o le 3 tausaga, ma mo otaota - 2 tausaga.

O kamupani gaosi oloa o loʻo ofoina mai nei i le taimi nei se vailaʻau o vailaʻau o le bacteriostatic. O nisi oi latou e tele ituaiga o gaioiga, o isi e na o ni nai meaola ninii. O nei vailaʻau e faʻasaina ona faia ei latou lava, aua o taunuuga o togafitiga e mafai ona ese tele. O le a taua i le asō le tala ia Ampicillin. O faatonuga mo le faʻaaogaina, iloiloga, analogues ma le auala sao e faʻaaogaina o le a tuʻuina atu i lou mafaufau.

Faʻaavanoa ona e faia se faʻasalalauga e le tatau i le faʻamatalaga na maua ona faʻaosofia oe i lou mafaufau. Afai ei ai ou faʻafitauli faʻalesoifua maloloina ma manaʻomia ni vailaau faʻamalosi e pei o vailaau faʻamaʻi, e tatau ona e sailia mautinoa le fesoasoani faafomaʻi. E naʻo le tulaga lenei o loʻo i ai se avanoa mo se vave vave manuia.

Uluai amata masani: faʻasalaga tuʻufaʻatasia, tau ma tuʻufaʻatasia

O le gaioiga malosi o le fualaau faasaina o se tuufaatasiga e taʻua o le ampicillin trihydrate. O analogs o lenei vailaau faʻasaʻi atonu o le a tutusa le fatu poʻo le eseese i vaega. O le ae aʻoaʻo e uiga ia i latou mulimuli ane i le tusiga. O le Ampicillin e sili ona maua i le ituaiga pepa ma le paʻu. O le vaega mulimuli ua fuafuaina mo le puleaina o le tino poʻo le faʻalavelave. E tatau ona saunia muamua le vaifofo. E faʻapefea ona faia saʻo - faʻamatala faʻamatala auiliili. E le masani ona faʻatau atu e mafai ona e faʻamalolo.

Le tau o vailaau e taugofie. Ua i ai le Ampicillin i luga o le falemaʻi falemaʻi mo se taimi umi. E mafai ona faʻatau e aunoa ma se faʻasologa. O pusa i le aofaʻi o 20 fasi pepa 250 250 miliona o le a faʻatauina ai oe e tusa ma le 20 ruuga. E faʻatatau i le kamupanī, o le tau atonu e faʻafefeteina i luga pe lalo. E mafai ona e faʻatau se fagu i le paʻu o le tui mo le 15 rubles. O mea o loʻo i ai i le ampicillin i totonu o se koneteina e ono eseese: 200, 250, 500 ma le 1000 milligrams.

E faapefea ona galue Ampicillin?

O le fualaau faasaina "Ampicillin" e faatatau i vailaau e gasegase mai le antibecterial o le penisillin series. O le auupega o loʻo i ai le tele o ituaiga o gaioiga, o le mea lea, e masani lava ona faʻamatalaina i tagata gasegase e aunoa ma le muamua totoina mo le lagona. O le vailaʻau e taofia ai le faʻasalalau o se siama siama, lea ei ai lona aʻafiaga.

O le gaioiga malosi e aoga tele i le tele o microbioganic microbicides, both gram-positive and gram-negative. O le vailaʻau e itiiti ifo. E le mafai ona taofia le tele o siama e maua ai le penisillinase. Ae paga lea, e tele naua i latou i le taimi nei. E masani ona faia nei microorganisms ona o le faʻaaoga sese o vailaʻau. Ua toe faʻamaonia mai e lenei mea e le mafai ona e mafaufau ia te oe lava, ae e manaʻomia lou faʻafesoʻotaʻi fomai mo se fesoasoani.

Penicillin sui

E mafai ona ou filifilia ni analogues o Ampicillin na o aʻu? O fomaʻi ma tagata uma e iai a latou aʻoga faafomai e taliina le fesili i le autasi: leai. O le mea moni e faʻapea o nisi sui e iai se lanu vaʻaia o le gaioiga, atonu e le aoga i se tulaga patino. Afai mo nisi mafuaaga e le mafai ona e faʻaogaina le Ampicillin, o se tupulaga fou o analogues poʻo mea e le o toe suia e tatau ona fautuaina e se fomaʻi.

Ua uma ona e iloa o le vailaʻau e aʻafia i le penicillin group. O le mea lea, o isi fualaau e masani ona filifilia mai ai.Afai tatou te talanoa e uiga i fualaau oona lea o le a gaosia ai le mea galue malosi, ona maua ai lea o fualaau faasaina nei: Zetsil, Stanzacillin, Penodil, Purcillin, Pentrexil, ma isi. Manatua o le fualaau faasaina "Ampicillin" e mafai ona gaosia e tagata gaosiga eseese. O le mea lea, o lona igoa tau fefaʻatauaʻiga o loʻo faʻafouina foi: "Ampicillin trihydrate", "Ampicillin sodium salt", "Ampecillin Innotek".

E mafai ona e suia le meafaigaluega i vailaʻau faʻasaʻi ma isi mea gaosi. I lenei tulaga, o analogues o Ampicillin o le a aofia ai vaega taua nei:

  • amoxicillin (Augmentin, Ecobol, Flemoxin),
  • phenoxymethylpenicillin ("Clacil", "Ospen"),
  • oxacillin ("Prostaflin"),
  • piperacillin (Pizellin, Pipraks) ma isi.

O le isi isi mea: o vailaʻau faʻasaienisi

Analogues o Ampicillin atonu ei ai isi mea gaosi. O fualaau nei e fesootaʻi ma isi. E masani lava ona filifilia i latou e suitulaga pe a maua se faʻafitauli o le maʻi ile maʻi. O nisi vailaʻau e fesoʻotaʻi ma se tupulaga fou o vailaʻau. O lea la, o le meafaigaluega "Ampicillin" analogues o loʻo i ai mea nei.

  • Cephalosporins: Cefatoxime, Ceftriaxone, Suprax.
  • Macrolides: Sumamed, Vilprafen, Klacid.
  • Tetracyclines: Minolexin, Unidox, Tigacil.
  • Aminoglycosides: "Gentamicin", "Neomycin", "Streptomycin".
  • Lincosamides: Nerolen, Dalacin, ma le tele o isi.

Faailoga mo le faʻaaogaina ma tapulaa i le faʻaogaina o Ampicillin

O tutusa analogues o le Ampicillin, e pei o le siama o le siama, e masani ona faatonuina mo siama siama o le tino respiratory tract: bronchitis, pneumonia. O le vailaau faʻasaina e faʻaaogaina i le ENT faʻataʻitaʻiga mo faʻamaʻi pipisi o le isu, gutu ma taliga. O loʻo faʻamatalaina mo faʻamaʻi faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, faʻalaʻau faʻalaʻau. O faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o le maningitis, lepsis, maʻi paʻu, rūmatism.

Aʻo leʻi faʻaaogaina fualaau faʻamalosi "Ampicillin", o analogues poʻo sui mo se tupulaga fou, e taua le faitau i faʻasinoala. Faʻasoa faapitoa i le faʻamaʻi ma le le fiafia. O le mea lea, mo se faʻataʻitaʻiga, o le vailaʻau "Ampicillin" e le taliaina e faʻaaoga ma le maualuga o le mataalia i ona vaega, ole allergies i isi faʻamaʻiina o le a aʻafia ai le mononucleosis, ate ma le toto. O vailaʻau e le aoga i faʻamaʻi vailaʻau.

Ampicillin: faatonuga mo le faʻaaoga

O masaniga o le fualaau faasaina e masani lava ona i ai se auala ese e faʻaoga ai. Vaʻaia faapitoa lenei mea. Le faʻaaoga sese o se vailaʻau faʻamaʻi e aofia ai le tele o taunuuga e leʻi faʻamoemoeina: mai le fualaau faasaina i le oti. Ua e iloa o loʻo iai le Ampicillin i ni mea se lua: papaʻitusi ma inisiua (e mafai ona e maua le taofiga, ae le o lauiloa). Faʻafefea ona faʻaaoga lelei?

  • O fualaau o loʻo faʻamatalaina i se voluma e 1 i le 2 kalama o mea gaosi i le aso (vaevaeina i 4 inumaga). Mo tamaiti, o le vailaʻau e faʻataʻitaʻiina e tusa ai ma le mamafa o le tino. E le fautuaina e faʻaaoga fualaau e togafitia ai pepe.
  • I le ituaiga o injections, o le fualaau faasaina ua faatonuina mo tagata matutua i le 250-500 mg i le 4 po o le 6 itula (e faalagolago ile maʻi ma le mamafa o le tulaga). Mo le togafitiga o tamaiti, "Ampicillin" e faaaoga i vaega mai le 25 i le 50 mg o le fualaau faasaina i le kilokalama o le mamafa o le tino. E taua le faʻaeteete ma tulafono faʻapitoa pe a faʻafoe se tui.

O le umi o togafitiga e fuafuaina taitoatasi, ae e le tatau ona itiiti ifo ile lima aso. Le fua maualuga o aso taitasi mo se tagata matua o le 4 kalama i le pepa ma le 14 i le pepa injection.

Togafitiga i le taimi o le maitaga ma le lactation

O nisi o analogues o Ampicillin e faʻatagaina mo le faʻaaoga i le taimi o le maitaga, ae na o le faʻamaoniga lava. I le tele o tulaga, o nei fualaau oona. O tina i le lumanaʻi e mafai ona faʻamalamalamaina i le macrolides, ae o lenei mea e le masani ai. O le vailaʻau "Ampicillin" e mafai ona faʻaaogaina i le taimi o le maitaga e pei ona faatonuina e se fomaʻi. E tatau ona aloese mai le tagofia o fualaau faʻamaʻi i na o le tolu masina muamua. Mo tina faʻamoemoe, o vailaau e faʻamaonia i se tagata taitoatasi e tusa ai ma se polokalama faapitoa.

Ua faʻamaonia e faapea o le mea galue malosi - o le ampicillin trihydrate - e mafai ona ulu atu i susu susu. O le mea lea, e mafai ona iai le fualaau oona e ulufale ai i le tino o le tamaititi. Afai ei ai se manaʻoga mo togafitiga i le taimi o le lactation, ona tatau lea ona e filifili i le faamutaina o le susu.

Faamatalaga faʻamatalaga faʻasaina

Afai e te faʻaaoga le faʻaoga Ampicillin i laulau faʻatasi ma le uluai faʻamaʻi faʻamaʻi, o le aʻafiaga o fualaau faʻamaʻi e mafai ona matua faateleina. O le mea lea, e taua le filifili saʻo togafitiga. Aua neʻi faʻafefiloi Ampicillin ma faʻamaʻi faʻamaʻi fou ma isi soʻo tuʻufaʻatasiga o loʻo iai aʻafiaga aʻafia.

Talu ai ona o le vailaʻau e taofia ai le microflora o le intestinal, o lenei mea e mafai ona mafua ai le solia o le gaioiga. Diuretics, sorbents ma laxatives e faʻaitiitia ai le faʻafefe o le vailaʻau. Ascorbic acid, i le faatusatusa, e faateleina ai. Faamolemole ia matau o le fualaau faasaina e faaitiitia ai le aoga o fomaʻi.

O aʻafiaga leaga o togafitiga

E le faʻaaogaina le vailaʻau i vailaau faʻamaʻi fou fou. E le alu i le faamamaina atili. O le mea lea, o vailaʻau e mafua ai le tele o aʻafiaga le lelei. Faatasi ai ma i latou, o le tele o taimi e masani ai:

  • manua, gase, vomia,
  • tui o le intestinal dysbiosis, manava manava poʻo le faʻamalosi,
  • afaina o le oral veve, genital, paʻu,
  • afaina i le ituaiga o edema, urticaria, faateia.

Alu i le Ampicillin

O le faʻamatalaga o le "Ampicillin" (i injections poʻo papaʻitusi - e le afaina) mai le penicillin group, e pei o le fualaau faasaina, e masani ona faaosofia ai se mea e faʻafefe. Ae peitai, e mafai ona i ai ni faʻaaliga eseese. Afai na e maua se tali faapena, e tatau ona e manatuaina. I le lumanaʻi, pe a faʻatulagaina fualaau faʻasaina, ia mautinoa ia taʻu atu lenei mea moni i le fomaʻi.

O le mea e sili ona taatele ile allergy i le Ampicillin o se paʻu paʻu. O tamaʻi manogi e mafai ona maua i le tino poʻo i ni vaega eseese. O le meafaigaluega e mafua ai le tiga faʻatasi ma le faʻamalosi o le paʻu. Le masani ai e fulafula. Afai o se allergy e tupu, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi i se taimi vave lava, aua nei e tago i le isi fualaau o le vailaʻau. O isi togafitiga e aʻafia ai le faʻaaogaina o le makesa ma le antihistamines. E tatau foi ona filifili se analog o se vailaau.

Ampicillin ma le ava malosi

O le a se isi mea o fai mai le faʻatauga e uiga i vailaau "Ampicillin"? Analogues o le penicillin series, faapea foi ma le vailaau faʻasaʻo faʻamatalaina, e le fautuaina e faʻafefiloi ma le ava malosi. O nei tuufaatasiga e faateleina ai le ono tulai mai o aafiaga i itu. E le gata i lea, o le ethanol faʻatasi ma Ampicillin e afaina ai le ate ma le manava. O le tuufaatasiga o vailaʻau e mafai ona faʻaaogaina le aʻafiaga o fualaau faasaina.

E ui lava i lenei mea moni, o nisi tagata faʻatau e mafai ona faaseʻe ni nai tioata i taimi o togafitiga. Fai mai tagata maʻi e leai se mea leaga na tupu ia i latou. O le mea moni, o se mea na o se luʻitau. Masalo o le a faʻaalia pea i latou i le lumanai.

Vailaʻau faʻasolosolo fomaʻi lautele, faʻalavelaveina e le penicillinase

Gaioiga galue

Ampicillin (i le foliga o se trihydrate) (ampicillin)

Faiga faʻavae, tuʻufaʻatasia ma le afifiina

Pills paʻepaʻe paʻepaʻe foliga faʻapipii ma le gamfer ma le notch.

Tagata e maua mai: pateta pateta, magnesium stearate, talc, polyvinylpyrrolidone, t--80.
10 pi - pusa tioata (1) - teuina o pepa pepa.
10 pi - Papa e aunoa ma se telefoni feaveaʻi (1) - teuina o pepa pepa.

Malosiaga mo le faʻamalo le tautala paʻepaʻe ma se fulufulu lanu samasama, ma se manogi faapitoa, o le tuʻuina atu o le faʻagasologa o le paʻepaʻe ma se lanu samasama.

Tagata faʻatau: polyvinylpyrrolidone, sodium-sodium glutamate-1-sodium, sodium phosphate, poʻo le supodium phosphate, Trilon B, dextrose, vanillin, meaʻai o meaʻai (fusiuti), suauu faamama poʻo le suka faamamaina.
60 g (5 g o mea gaʻo) - fagu (1) faʻapumu faʻatasi ma se sipuni o vailaʻau - teuina o pepa pepa.

10 ml fagu (1) - teuina o pepa pepa.
10 ml fagu (10) - teuina o pepa pepa.
10 ml fagu (50) - pusa pepa.

Malosiaga mo fofo mo le tui papaʻe, hygroscopic.

Pelu ma se voluma 10 pe 20 ml (1) - teuina o pepa pepa.
Pelu ma se voluma 10 pe 20 ml (10) - teuina o pepa pepa.
10 po o le 20 ml fagu (50) - pusa pepa.

Faʻataʻitaʻiga

Vaega faʻataʻi faʻamaʻi pipisi o penisillines semisynthetic i le tele o ituaiga o gaioiga. E i ai sona aʻafiaga aʻafia e ala i le taofiofia o le faʻapipiʻi o le puipui siama siama.

Gaioiga e aʻafia ai le siama o le pipiʻi siama: Staphylococcus spp. (sei vagana ai le penicillinase fuaina), Streptococcus spp. (e aofia ai Enterococcus spp.), Listeria monocytogenes, siama faʻamaʻi-siama ole gaʻo: Neisseria gonorrhoeae, Neisseria meningitidis, Escherichia coli, Shigella spp., Salmonella spp., Bordetella pertussis, nisi o mafatiaga o Haemophilus influenzae.

Ua faʻaumatia e le penicillinase. Faʻaleaga faʻamaʻi.

Pharmacokinetics

A maeʻa le faʻafofoga tautala, e lelei le faʻaleleia mai le gastrointestinal tract, e le o le faʻaumatia i le siosiomaga o le manava. A maeʻa le tausiga o matua (i / m ma i / v) e maua i le toto i luga o le maualuga.

E pipiʻi lelei i totonu o masini ma tino o le tino, o loʻo maua i vailaʻau faʻapitoa i pitonuʻu, peritoneal ma synovial fluids. Faʻailo i totonu o le pa puipui. E le afaina i le tui o le toto, ae ui i lea, o le mumū o membranes o le faiʻai, o le a mafai ona maua le malosi o le BBB.

30% o le ampicillin ua paʻu i le ate.

T 1/2 - 1-1.5 itula. E aveʻesea faʻatasi ma le urine, ma o maualuga maualuga o le le suia o fualaau faasaina ua faia i le urine. Faʻasalaga faʻamalosi i le talo.

Faatasi ai ma le faifai pea o le inisiua e le mafai ona tupu.

O faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi pipisi e mafua mai i meaola ninii e maaleale i le afaina, e aofia ai:

- faʻamaʻi pipisi o gasegase (e aofia ai le bronchitis, pneumonia, leʻo le tino),

- faʻamaʻi pipisi o totoga o le ENT (e aofia ai le tonsillitis),

- faʻamaʻi pipisi o siama (e aofia ai cholecystitis, cholangitis),

- faʻamaʻi pipisi urinary (aofia ai pyelitis, pyelonephritis, cystitis),

- faʻamaʻi pipisi o le gastrointestinal (e aofia ai le faʻatautaia o salmonella),

- faʻamaʻi pipisi o le paʻu ma mea mama,

- sepsis, septic endocarditis,

Contraindications

- O le gasegase i vailaau faʻamaʻi mai le penicillin group ma isi faʻamaʻi pipi,

- Faʻafitauli matuia o le ate (mo le faʻaaogaina o matua).

Faʻatulaga taʻitoʻatasi e faalagolago i le ogaoga o le kosi, le tulaga o le maʻi ma le lagona o le pathogen.

Pe a faʻaalia i le tautala, se toʻatasi mo tagata matutua o le 250-500 mg, o le fua o le aso e 1-3 g. O le fua maualuga o aso taitasi o le 4 g.

Mo tamaiti o le fualaau faasaina ua faatonuina i se fua faatatau o le 50-100 mg / kg, tamaiti e tusa ma le 20 kilokalama - 12.5-25 mg / kg.

Ole vaevaega ile aso ole vaevaeina ile 4 togi. O le umi o togafitiga e faalagolago i le ogaoga o le faʻamaʻi ma le aoga o togafitiga.

O pusa e faia faʻafofoga, e tusa lava po o le a le meaʻai.

Ina ia saunia le taofiga, o le 62 ml o vai faʻafefiloi ua faʻaopopoina i le paʻu paʻu. O le faʻamalologa ua maeʻa ona tuʻuina atu i ai se sipuni faapitoa e 2 igoa: o le pito i lalo e tutusa ma le 2.5ml (125 mg), le pito i luga - 5 ml (250 mg). O le faʻamalologa e tatau ona fufulu ile vai.

Faatasi ai ma le tausiga o matua (i / m, iv / jet poo iv drip) fualaau e tasi mo tagata matutua o le 250-500 mg, o le dose i aso taitasi e 1-3 g, i faʻamaʻi pipisi, e mafai ona faʻateleina le fua o le aso i le 10 g pe sili atu.

Pepe faatoa fananau mai o le fualaau faasaina ua faatonuina i se fua faatatau o le 100 mg / kg, tamaiti o isi vaitausaga - 50 mg / kg. I faʻamaʻi pipisi, e mafai ona faaluaina nei doses.

Ole vaevaega ole aso ole vaevaeina i le 4-6 injections faatasi ai ma le va o le 4-6 itula. O le umi o pulega / m pulega e 7-14 aso. O le umi o le talosaga IV o le 5-7 aso, sosoo ai ma le fesuiaiga (pe'ā tatau) i le faʻalauiloa IM.

O se vaifofo mo le puleaina o le intramuscular ua saunia e ala i le faaopoopoina o le 2 ml o le vai mo le tuiina i totonu o le voli.

Mo le iniseti, o se fualaau e tasi o le vailaʻau (e le sili atu i le 2 g) ua solo i le 5-10 ml o le vai mo le iniseti poo se solution ole isotonic ma faʻaalu lemu i le 3-5 minute (1-2 g mo le 10-15 minute). I se tasi fualaau e sili atu i le 2 g, o le vailaau faasaina e faʻaaogaina i se tulaga vavalalata. Ina ia faia lenei mea, o se fualaau e tasi o le vailaʻau (2-4 g) ua soloia i le 7.5-15 ml o le vai mo le iniseti, ona faaopoopoina lea o le vaifofo i le 125-250 ml o le isotonic sodium chloride solution poo le 5-10% fofo ma faafoeina i se fua faatatau o le 60-80 drops / min Faʻatasi ai ma le iv i tamaiti, o le 5-10% glucose solution (30-50 ml e faʻatatau i le matua) e faʻaaogaina e avea o se solvent.

O faʻafitauli e faʻaaoga vave pe a maeʻa sauniuniga.

Faʻaiʻuga

Tali a le Allergic: paʻu o le paʻu, urticaria, Quincke's edema, pruritus, derfolitis dermatitis, erythema multiforme, i mea e le masani ai - faʻalavelave anaphylactic.

Mai le fualaau oona: taoto, vomia, manava manava, glossitis, stomatitis, pseudomembranous colitis, o le dysbiosis o le intestinal, faateleina le gaioiga o gasegase o le gasegase.

Mai le polokalame o le hemopoietic: anaemia, leukopenia, thrombocytopenia, agranulocytosis.

Aafiaga ona o le gaioiga o le gasegase: o le au failautusi tuusaʻo, o le au failautusi vavalalata.

Faʻasalaga

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

Faʻapenecid faʻatasi ma le faʻaoga tutusa ma Ampicillin-AKOS e faʻaitiitia ai le faʻamautotoga o le ampicillin, ona o lona mafuaʻaga o le faʻateleina o le plasma toto ma faateleina le aʻafiaga o aʻafiaga.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina faʻapitoa o le Ampicillin-AKOS faʻatasi ai ma le faateleina o le ono mafai ona paʻu le paʻu.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina faʻapitoa o Ampicillin-AKOS, ua faʻaitiitia ai le lelei o faʻamaʻi vavalalata o le estrogene.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina faʻapitoa o Ampicillin-AKOS, o le aoga o vailaau o aminoglycoside e faʻapupula foʻi.

Faatonuga faapitoa

Faʻasalaga ma faʻafeagai ma le talaaga o le faʻaaoga faʻaaogaina o vailaau faʻasalaga, e tatau ona faʻamautuina se vailaau mo le faʻamala o le bronchial, vaomago ma isi faʻamaʻi pipisi.

I le faagasologa o le faʻaogaina o le Ampicillin-AKOS, e manaʻomia le mataʻituina lelei o le faʻamau, le ate ma le toto toto.

I le tulaga o le toilalo o le ate, e tatau ona faʻaaogaina le fualaau faasaina i lalo o le vaavaaiga o le galuega o le ate.

O tagata maʻi e leai se aoga e manaʻomia le faʻamaonia o le faʻatulagaga o fuataga e fuafua i le QC.

Pe a faʻaaogaina le vailaau faʻasaina i luga o tui i tagata gasegase e leai se faaletonu, o aʻafiaga o aʻafiaga i le ogatotonu o le tino e mafai.

A faʻaaogaina le fualaau mo le togafitiga o le sepsis, e mafai ona fai se tali mai le bacteriosesis (Yarish-Herxheimer reaction).

Afai o faʻamaʻi faʻamaʻi e tutupu i le taimi o le faʻaaogaina o Ampicillin-AKOS, e tatau ona faamutaina le fualaau faasaina ma faʻaaogaina le togafitiga.

O tagata gasegase e faʻagata le faʻaaogaina o fualaau faasaina e mafai ona atiaʻe ai le supupfection e mafua mai i meaola ninii e puipuia i le ampicillin.

Ina ia puipuia le atinaʻeina o le au faʻatasi ma le Ampicillin-AKOS, o le nystatin poʻo le levorin e tatau ona faʻatulagaina, faapea foi ma vitamini o le vaega B ma le C.

Tina ma le lactation

E mafai ona faʻaaogaina le fualaau faasaina i le taimi o le maitaga e tusa ai ma faʻamaoniga i na tulaga pe a sili atu le manuia i le tina nai lo le tulaga lamatia o le pepe.

O le Ampicillin ua faʻamalosi i le susu o susu i lalo ifo. Afai e tatau ai, o le faʻaaogaina o fualaau faasaina i le taimi o le lactation e tatau ona filifili ile faʻaiʻuga o le susu.

Faʻasolosolo galuega ole ate

O le faʻaaogaina o matua e faʻatau ai i totonu o le gase o le gase galuega.

Tuutuuga ma tuutuuga o le teuina

Lisi B. O le vailaʻau e tatau ona teu i se mea matutu, pogisa, pepa maʻa ma le paʻu mo le sauniuni o se taofiga - i se vevela mai le 15 ° i le 25 ° C, paʻu mo le sauniuniga o se fofo mo le tui - i se vevela e le sili atu i le 20 ° C. O le ola papa o meaʻai, paʻu mo le faʻamalologa ma le paʻu mo le fofo mo le iniseti e 2 tausaga.

E tatau ona teuina le faʻamalolo e tatau ona teuina i totonu o le pusaaisa poʻo le potu vevela mo le silia ma le 8 aso. O fofo sauniuni mo le / / m ma le iv pulega e le o mafai ona teuina.

Fomaʻi Faʻatauga Tuutuuga

O fualaau faasaina o se talavai.

Faatonuga mo le faaaogaina. Contraindications ma le tuʻuina atu o le pepa.

Se vailaʻau faʻamaʻi lautele mai le vaega o penisillines suli. E galue malosi, e taofiofia ai le faʻapipiʻi o le puipui siama siama. Gaioiga e aʻafia ai meaola elemene: cocci - Staphylococcus spp. (sei vagana ai le penicillinase fuaina), Streptococcus spp. (e aofia ai Enterococcus), siama e leai ni totoga - Listeria monocytogenes. O le Ampicillin o loʻo galue malosi foi i meaola e leai ni meaola: anufe - Neisseria gonorrhoeae, Neisseria meningitidis, Escherichia coli, Shigella spp., Salmonella spp., Bordetella pertussis, o nisi o mafatiaga o Haemophilus influenzae. Ampicillin ua faʻaumatia e le penicillinase. Faʻaleaga faʻamaʻi.

A maeʻa le puleaina o le tautala, e lelei le faʻaleleia mai le mea o loʻo i ai meaʻai. Ampicillin e tufatufaina i le tele o totoga ma gaʻo. E ulu atu i le placenta, e le mafai ona ulu atu i le BBB. Faatasi ai ma le mumū o le masini, o le a mafai ai ona maua le malosi o le BBB. 30% o le ampicillin ua paʻu i le ate. E faʻateleina i le mimi ma le talo.

Maʻi faʻamaʻi ma faʻaleagaina e mafua mai i meaola ninii e maaleale i le afaina: aofia ai. o le faʻamaʻi pipisi o le taliga, o le gutu, o le isu, o le faʻalogo, o le gutu, o le isu, o le gasegase o le taliga, o le gutu, o le isu, o le initoneti, faʻamaʻi pipisi o le paʻu ma masini mūmū.

Faʻatulaga taʻitoʻatasi e faalagolago i le ogaoga o le kosi, le tulaga o le maʻi ma le lagona o le pathogen.
Pe a fai e tautala tuusaʻo mo tagata matutua, o le tasi le dose e 250-500 mg, o le taimi o le pulega e 4 taimi / aso. O tamaiti e iai le mamafa o le tino e oo atu i le 20 kilokalama o loʻo faʻatulagaina 12.5-25 mg / kg i le 6 itula.
Mo le faʻaaogaina o le intramuscular, o le toʻatasi, o se fualaau e tasi mo tagata matutua o le 250-500 mg i le 4-6 itula. Mo tamaiti, o le tasi fualaau e 25-50 mg / kg.
O le umi o togafitiga e faalagolago i le tulaga o le faʻamaʻi ma uiga o le faʻafitauli o le maʻi.
Laʻau maualuga: mo tagata matutua, o le fua o aso taʻitasi mo le faʻafofoga tautala e 4 g, o le fua o aso taʻitasi mo le vevela ma le intramuscular administration e 14 g.

Tali a le Allergic: urticaria, erythema, Quincke's edema, rhinitis, conjunctivitis, e seasea lava - fiva, paʻu faʻatasi, eosinophilia, e seasea lava - faʻalavelave anaphylactic.
Mai le faʻaogaina o le tino: leu, vomiting, o le dysbiosis o le intestinal, colitis e mafua mai le C. faigata.
Aafiaga e mafua mai i le gaioiopera: faʻataʻitaʻiga o le oral vevela, candidas.

O le gasegase i le ampicillin ma isi penicillins, o le gase o le galuega.

Tina ma le lactation

Masalo o le faʻaaogaina o le afaina i le taimi o le maitaga e tusa ai ma faʻamaoniga. O le Ampicillin ua faʻamalosi i le susu o susu i lalo ifo. Afai e tatau ai, o le faʻaaogaina o le ampicillin i le taimi o le lactation e tatau ona filifili ile faʻaiʻuga o le susu.

I le faagasologa o togafitiga faʻamaʻi, o le mataʻituina lelei o le fatugaʻo, ate ma le toto toto toto e talafeagai. O tagata maʻi e le atoatoa le aoga e manaomia le faʻamaonia o le siakiina o tulafono e tusa ai ma tulaga faʻaleagaina o le QC.
I le faʻaaogaina o tui maualuga i tagata gasegase e le maua ai le gasegase, e mafai ona iai aʻafiaga i luga o le tino o le tino.
A faʻaaogaina le ampicillin i tagata mamai i siama (sepsis), e mafai ona fai se tali o le bacteriolysis (tali a le Yarish-Herxheimer).

Faʻapenecid faʻatasi ma le faʻaaogaina faʻatasi ma le ampicillin e faʻaitiitia ai le pulelaina o le tino o le mea mulimuli, ma mafua ai le faateleina o le faʻaogaina o le ampicillin i le plasma toto ma le faateleina o aʻafiaga o aʻafiaga o aʻafiaga.
Faatasi ai ma le faʻaaoga faʻapitoa ole ampicillin faʻatasi ai ma vailaʻau o le estrogene, o loʻo i ai se faʻaitiitia o lo latou aoga, masalo ona o le faʻavaivaia o le gasegase o le gasegase o le estrogens.

Mea e teu ma taimi e teu ai Fale teu i se mea matutu, nofoaga pogisa, pepa ma le paʻu mo sauniuniga faʻamalolo - i le vevela mai le 15 ° i le 25 ° C, paʻu paʻu mo le tui - i le vevela e le silia le 20 ° C.

E lua tausaga le ola o le taligalu.
E tatau ona teuina le faʻamalolo e tatau ona teuina i totonu o le pusaaisa poʻo le potu vevela mo le silia ma le 8 aso. O fofo sauniuni mo le / / m ma le iv pulega e le o mafai ona teuina.

Tuua Lau Faamatalaga