Taʻi i le arrhythmia

O le metabolic agent Dibicor ua faatonuina mo le faʻatonutonuina o metabolic processes i totonu o siama ua faʻamaia, mamanu ma totoga o mamanu, ma ua faʻaaogaina i togafitiga faʻapitoa o faamaʻi fatu, o le maʻisuka o le tikeri muamua po o le lua. Faʻaleaoga-tagata poʻo le suiga tutoʻatasi o le suʻega fautuaina e le fomaʻi e le faatagaina, e tusa lava pe leai se faʻalavelave matuia ma aʻafiaga.

Mafuaʻaga o le faʻalavelave faʻamaʻi ma togafitiga faʻapitoa i togafitiga faʻatoʻaga

Mo le tele o tausaga, o le a le taulau ma le manumalo?

Ulu o le Inisetiute: "O le a e maofa i le faigofie o le togafitia o le maualuga e ala i le ave i aso uma.

Arrhythmia o se maʻi fatu lea e tupu i tagata gasegase o vaitausaga eseese. E maua ma ogatasi. O le tele lava o taimi, e maua ai e tagata maʻi le faʻamaina o le iniseti, ae o loʻo i ai isi ituaiga: extrasystole, bradycardia, tachycardia ma poloka o le muso o le fatu.

O le Arrhythmia e sau faatasi ma se suiga i le fatu, lea e mafua ai le leaga o le soifua lelei ma le atinaʻeina o leona. I le gasologa o le aso, suiga o le tino o le tagata, faʻavavevave faasaga i le talaaga o gaoioiga faʻaletino ma le le mautonu, faʻagesegese i le taimi o malolo. O tulaga faigata e masani ona mafua ai le faalavelave. I le laasaga muamua, seia oʻo ina tulaʻi mai ni suiga tau lafoga, e mafai ona togafitia togafitiga faʻasalalau ma togafitiga faʻataʻitaʻi. E tatau ona e amataina togafitiga masani pe a uma ona e talanoa i se fomaʻi. Togafitiga o fomaʻi i le fale e mafai ai e oe ona faʻaumatia faailoga o le maʻi, faʻamaloloina le soifua maloloina o le maʻi ma faʻateʻa ese mafuaaga o le maʻi fatu faʻalavelave.

Faatonuga mo le faaaogaina Dibikora

O le fualaau oona o le mea lea o le vaega o vailaʻau o fualaau faasaina ma se aafiaga o le toto. O le mauaina o nei tupe e aʻafia ai le faʻamautuina o metabolic processes e pei o le faʻavelaina o le okesene ma le toto, le faʻamalositino o le paleni o le malosi ma faʻafitauli o le tino mai siama o totoga eseese. I le faagasologa o togafitiga, ua toe faʻaleleia ai le malosi o le tino.

Pharmacodynamics ma pharmacokinetics

O le mea autu autu o le Dibikor - taurine - o se metabolic product of sulfur-containing amino acids (cysteine, methionine, cysteamine). O le tagofia o fualaau faasaina ei ai se membrane-puipuiga, aafiaga o le osemagula i luga o sela ua faaleagaina, e aafia ai le tuufaatasiga o le phospholipid cellular, e faamautu ai le fesuiaiga o le calcium ma le potassium i totonu o le masini. I suʻesuʻega faʻapitoa, o meatotino o le aʻafiaga o le neurotransmitter, e aʻafia ai le faʻamalolo o gamma-aminobutyric acids, prolactin, adrenaline, ma isi hormones na maua.

O le vailaʻau Faʻataʻitaʻi e faʻaleleia ai le gaioiga o le tino i totonu o le ate, fatu, isi totoga ma gaʻo. O se faʻamaʻi pipisi - i le tulaga o le le atoatoa o le tino poʻo isi faʻamaʻi pipisi o le ate, e faʻaitiitia ai le matuia o le cytolysis ma faateleina ai le toto. E faʻaitiitia ai le faʻamalosi i le pulmonary ma le taamilomilo, o lea e faʻaaoga ai i le togafitiga o le le atoatoa o le cardiovascular. Faʻaitiitia le faʻasolosolo o le diastolic, faʻamalosia le faʻamalosia o le fatu muscle. Faʻaititia le toto maualuga i tagata gasegase e maualuga le maualuga.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, 10-14 aso i le maea ai o le amataga o le pulega, ua faʻaitiitia le maualuga o le suka o le toto. Faʻaitiitia le hyperlipidemia ma le hypercholesterolemia. I le tulaga o le oona e fesootaʻi ma le maualuga o glycosides cardiac poo le calcium channel receptor blockers, e faʻaitiitia ai le matuia o aʻafiaga o le itu ma e mafai ona avea o se vaifofo. I le faʻaaogaina umi (mai le ono masina pe sili atu), o le faʻaleleia atili o le toto o le microcircular toto o le retina e matauina.

O loʻo aʻafia i totonu o le mea oona.Faatasi ai ma se fuataga e tasi o le 500 mg o le Dibicor, o le taurine i totonu o le toto e maua pe a maeʻa le 15-30 minute. O le maualuga maualuga o le maualuga o le maualuga o le mea e tupu pe a uma le 2 itula O le gaioiga malosi o le vailaau faʻasaina e faʻafefeteina i sela uma o le tino o le tagata, o le taimi o le excretion o le 24 itula (faʻapitoa i gaʻo). Faatasi ai ma le faʻagasologa o le faʻaaogaina, e faasolosolo lava ina faʻaleleia i fusi ma okeni i vailaau togafitiga.

Faʻailoga mo le faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina Dibikor

O le fualaau oona ua faatonuina mo faʻamaʻi ma tulaga e manaʻomia ai le faʻamautuina o faiga faʻavaomalo. Faʻaaliga mo le faʻaogaina o:

  • faaletonu o galuega o le fatu - faaletonu o le cardiovascular o eseese etiologies,
  • togafitiga faʻapitoa o le maʻisuka lita 1 ma le 2 tikeri, e aofia ai ma le cholesterol maualuga,
  • faʻasologa o faʻamaufaʻailoga - faʻaleagaina, manua ma le faʻaleagaina o le mata o mata,
  • inupia o le tino pe a uma ona 'aʻai ma glycosides cardiac,
  • puipuiga o le atinaʻeina o le faʻamaʻi o le hepatitis ma le faʻalauteleina o le faʻaaogaina o fualaau oona,
  • togafitiga
  • faaosofia o le gaosiga o adrenaline ma isi neurotransmitters.

Tosiga ma le pulega

O pusa otaota e ave leotele, 20-30 minute ao leʻi faia se taumafataga, inu tele vai. O le fuataga o le faʻatulagaga, fuataga, le umi o le vasega e filifilia taitoatasi e le fomaʻi, e fuafua i le siakiina ma le tikeri o le atinaʻeina o togafitiga faʻaleaga. Talosaga talosaga e fautuaina e faatonuga aloaia mo le faʻaaogaina:

  1. Loto o le fatu - 250-500 mg, faalua i le aso, mo le masina e tasi. O fua o aso taitasi e mafai ona faateleina i le 6-8 otaota i le aso poʻo le faʻaitiitia i le 1-2, e tusa ai ma faʻamatalaga ma fautuaga a le fomaʻi.
  2. O le maʻisuka ituaiga 1 - 500 mg faalua i le aso, o se faaopoopoga i sauniuniga o inisalini, o le faagasologa o togafitiga faifai pea, o se tulafono, mai le 4 i le 6 masina.
  3. O le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka - 500 mg faalua i le aso, e tutusa ma fualaau oona poo le avea o se vaega o le monotherapy, o le umi o le vasega e pei ona faatonuina e le fomai.
  4. Cardiac glycoside inxication - 750 mg i le aso ao lei mou atu faailoga.

Tomai masani

Togafitiga o fomaʻi ma le fesoasoani o vailaau faʻapitoa e tatau ona faia pe'ā maeʻa feutagaiga ma se cardiologist. E masani lava ona latou fautuaina i latou lava e faʻaogaina togafitiga faʻaleaganuʻu mo le faʻaleleia o le tino, aua o faʻatasi ai ma vailaau, togafitiga i le fale vave ma le manuia e fesoasoani e aveesea uma faʻaaliga o le maʻi.

O le malulu, e tusa lava pe itiiti, e mafai ona faateleina le viscosity toto ma mafua ai le arrhythmia. Fesoasoani muamua i le taimi o le osofaʻiga o le inuina lea o se ipu vai malulu: e fesoasoani e faʻaitiitia ai le atuatuvale, popole ma le valea.

Ina ia aveese faʻamalosi i le fale, faatasi ai ma se osofaʻiga faʻafefe i le neurosis o le fatu, e aoga le mulumulu. O le faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma se malulu malulu, "toe vaʻaia" le faʻaogaina o le tino, paleniina o lona agaalofa ma le faʻapitoa.

Ona o le tamaoaiga o mea o minerale, o le suka enaena e toe faʻafoisia ai le paleni o eletise (magnesium, potassium, calcium ma le zinc), o le toilalo e faʻalavelave ai le fatu. O le'oa o le uʻamea e fesoasoani i le anemia, o se tasi lea o mafuaʻaga o le arrhythmia. I le avea ai ma se mea gaʻo, o le a faigofie lava ona faʻaogaina. O le aofaiga e manaʻomia e 30-50 g, lea e mafai ona faʻasese i se ipu vai.

O le le atoatoa o le magnesium e mafua ai le arrhythmia, talu ai o le tafe o le okesene i totonu o sela ua faaleagaina. O le mineral e faʻafesoʻotaʻia ai le coronary arth, faʻamalosia le gaosia o le malosi mai ATP i cardioyocytes. O le ave 150-250 mg tolu taimi i le aso, e mafai ona faʻaleleia ai le fatu. O togavao ma mea e maua mai i fafo e iai se faʻalavelave faʻaleagaina i faʻamaʻi o le fatu, ae o le galuega e faʻaaogaina. O mafuaʻaga e mafua ai le faʻalalōlōina o gaʻo ma le faʻaitiitia o le faʻamalosi, o lona uiga o le faʻaitiitia o uiga.O le meaola o meaola ma le malosi e mafua ai le osofaia e le o foiaina, ma o le tino e tatau ona taui mo i latou. Talu ai o fua o loʻo faʻasaina i le bradycardia, arrhythmias, maualalo o le toto ma le maʻitaga. O le faʻavaveina o le fatu fatu, e fai ma faʻamatalaga o le vaʻavaʻavaʻa, ua faʻafilemuina i le fesoasoani a le tincture of hawthorn. E tatau ona e faʻaopoopoga ile 20 mataʻu i le ipu vai i le aso. O le lelei o le fualaau faasaina e iloa ai ia lava i totonu o le vaiaso. E le mafai ona faʻaaogaina le tinomi i lalo ifo o le mamafa o le mamafa.

O se vaiinu e faʻavae i luga o le lua teaspoons o le hawthorn, rosehip, leaf motherwort ma le lanu lanumati mo se ipu vai inu, tuʻu mo le itula. E faʻaaoga le meafaigaluega i le ao nai lo le masani o lauti e faʻafoʻi ai le fatu o le fatu ma le maualuga ma le neurosis o le fatu.

O le aoina o le aʻa valerian, o lau o le mata tolu lau ma le mumu, tasi sipuni sipuni taʻitasi, e sasaa mai i se ipu vai inu ma ua i ai le itula. A maea le filiga, e ave le vailaau i totonu o le sipuni vavala 30 minute aʻo leʻi faia ni taumafataga i le tolu taimi i le aso.

3 ipu o le viburnum fualaau aina ua nutimomoia e faaaoga ai le suauu suamalie ma sasaa i le lua lita o vai inu. Ua faʻafefiloi le faʻafefiloi mo le ono itula, faʻamaʻaina ma le faʻaopoopoga o le 500 ml o le meli. O le oloa o loʻo teuina i totonu o le pusaaisa ma faʻaaogaina i le vaega lona tolu o le tioata faʻatolu i le aso i le vasega mo le lua vaiaso. O lenei tuufaatasiga e aoga mo faʻafitauli o le fatu, e pei ona molimauina e suʻega faʻapitoa.

O se teuteuga o le birch buds (o le sipuni i le tioata o vai inu) e ave i le afa o le tautua i le taeao ma le afiafi. E mafai ona e faʻafefiloi le 10 g o le pamu lemon, St. John's wort, motherwort ma leafch birch, sasaa vai inu ma tuʻu ai mo le tusa o le itula. Inu se kuata kuata i aso uma.

A faʻagesegese le fatu, e faʻaaogaina se meafaigaluega e faʻatatau i lemoni ma le keleni. E tatau ona tipi ni fua se sefulu, sasaa vai inu, pe a uma le 10 minute, faʻafefiloi le sua ma faʻafefiloi ma le tele o cloves garlic. O se sipuni sipuni o le meli ua faaopoopoina i le oloa, ma o le tuufaatasiga ua matua mo le sefulu aso i totonu o le pusaaisa, o le taimi lea o loo luluina. Fai se vaifofo i le aofaiga o le fa teaspoons i luga o se manava gaogao e faateleina ai le leo o le tino ma le toto toto.

Ina ia faʻamalolo le faʻaolaina o le iniseti, e tatau ona faia se aoina o aʻa o le valerian, lemon balm ma yarrow (o mea taua e ave i le ratio 3: 3: 2). Laʻau faʻafefiloi ua maeʻa fefiloi, fuafua le 2 sipuni tele o le faʻafefiloi ma faʻatumu i se ipu vai e le vevela. Ona tatau loa lea ona tuu le laumua mo le 3 itula mo le faʻamalosi, pe a uma ona tapenaina ma faʻapipiʻi. Ave le gauga saunia i ni vaega laiti i le aso atoa. O se faʻaleleia lelei i le soifua maloloina e tupu pe a uma 2-3 aso. Mo faʻamatalaga vaaia, e fautuaina e fai se togafitiga e fitu-aso, i taimi taʻitasi e sauniuni ai se vaega fou o le oloa.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

E mafai ona faʻamatalaina faʻatasi ma fualaau o isi vaega o vailaʻau faʻapitoa (faʻamalolo o le hypoglycemic, tapenaga o inisalini). O le aʻafiaga o le malosi i luga o metabolic processes e faʻaleleia ai le aoga o glycosides fatu ma le calcium channel blockers, o le mea lea, faatasi ai ma se mea tutusa, e fautuaina e taofi le fua o nei fualaau faasaina.

O aʻafiaga ma faʻalavelave

O le togafitiga faʻamaʻi e lelei le gasegase e tagata gasegase, e aunoa ma le faʻaalia o aʻafiaga. Faʻatasi ai ma le faʻalauteleina o le lagona poʻo le le faapalepale tagata taitoatasi i vaega autu poʻo vaega o ausilali, o siama i le foliga o le paʻu (urticaria) na matauina. I ia tulaga, e mafai ona faalēaogā togafitiga poo le tofiaina o se antihistamine. Faʻasolosolo ile maʻisuka aʻo ave le vailaʻau, e mafai ona atiaʻe le hypoglycemia, e tatau ona fetuunai le fua o sauniuniga inisalini.

Contraindications

E le o faʻamaonia le vailaau mo le le faapalepale i le tigaina poʻo isi vaega o le vailaʻau. O le faʻasalalauga ua solia e tagata ei lalo ifo o le 18 tausaga.O le faʻaaoga i le taimi o le maitaga ma le taimi o le fafagaina e le fautuaina ona o le le lava o faʻamaumauga i aʻafiaga o le mea aoga autu i le fetus ma le faiga o lona fausiaina.

O analog a Dibikor

Afai e maua se tagata le faapalepale (mo se faataitaiga, i le foliga o se allergy i le paʻu), e mafai e le fomai ona suia le vailaau faʻasaina i se tasi o ana faʻatulagaga faʻavae (Taurine Bufus poʻo Taufon), poʻo se vailaʻau faʻatasi ma se masini tutusa o gaioiga. O fualaau faasaina e aofia ai:

  • Fugalaau - o se vailaʻau e faʻaleleia atili ai le gataifale ma faʻaleleia atili le malosi o le gaosiga o masini, ua faʻataʻitaʻiina mo fatu faʻamaʻi, mata o le tino ma le faʻaleagaina o le tino.
  • O le Mexicor o se antihypoxic, neuroprotective, nootropic, sogasolo ma le antioxidant soʻotaga o loʻo faʻaaogaina i le ischemia ma i totonu o le laasaga o le faʻaleagaina o le myocardial.
  • Metamax o se tagata faʻamalosi e faʻaaogaina i le togafitiga o faʻamaʻi fatu ma ipu faʻapitoa.
  • Neocardyl - antianginal, antiarrhythmic, antioxidant, cardiotonic, antiplatelet, antispasmodic, antihypoxic, neuroprotective, antiatherosclerotic.
  • Preductal o se vailaau faʻasaina e aʻafia ai aʻafiaga e faʻaleleia ai le malosi ole metabolism.
  • Hawthorn tincture o se vailaʻau faʻamalolo ma le faʻaaogaina o le antispasmodic cardiotonic, faʻaaogaina i togafitiga o faʻamaʻi fatu.

Totogi tau

E mafai ona e faʻatau le vailaʻau i falemaʻi poʻo luga o punaoa faʻainitaneti faʻapitoa, faatasi ma le faʻatagaina o fale. O se taotoga mai le fomaʻi e le manaʻomia mo lenei mea. Tau o tau mo ituaiga uma o fualaau faasaina i totonu o falemaʻi a Moscow:

Faiga faʻapolopoloTau faʻatatau, i rubles
Pusa 250 Numera 30 i kata. afifiina269
Pusa 250 Numera 60 i le pepa. afifiina475
Pusa 500 Nu. 30 i totonu o se fagu425
Pusa 500 Numera 60 i totonu o se fagu550

Anna, 32 tausaga I luga o le fautuaga a se uo, na ia aveina le Taʻu mo le mamafa o le paʻu i le taimi o le taumafataga, inu le 2 pusa i le aso mo le 2 masina e tutusa ma se meaai e leai ni meaʻai. Na amata ona le malie ma popole, na mafai ona leiloa le 7 kilokalama. Ou te leʻi matauina soʻo se aafiaga mai le aveina, na ou lagona le lelei i lenei taimi atoa.

Sergey, 42 tausaga na ou maua ai i le maʻisuka ituaiga 1, O le meaʻai na faatonuina o se vaega o se togafitiga atoatoa. Ou te alu i luga o le laulau 500 mg faalua i le aso, afa itula ao le i taumafa. E toetoe lava a toe foi mai le suka i le ono vaiaso o le taumafa. O le meafaigaluega e le taugata, fai mai le fomai aʻo tumau pea le faʻamalosi i le isi vasega, e mafai ona e taumafai e faʻaitiitia le fua o le sauniuniga o le inisalini.

Marina, 46 tausaga. O loʻu fatu fatu na maua i le 3 tausaga talu ai. Na fautuaina talu ai nei Dibikor, na faatonuina e le fomaʻi e ave ni laulau se fa i le aso, vaevaeina i ni inumaga se tolu. Ua faaleleia le faailo o le mamafa, na amata ona ia lagona le toʻa, o lona leo masani na toe foi atu i le masani. Ua faamalieina aʻu, o le a ou inu i vasega lua pe faatolu i le tausaga.

Mafuaʻaga o faʻasolosolo i le maʻisuka

O le tulaga o le fatu o le fatu o le maʻisuka o loʻo faʻaalia i suiga nei:

  • Ona o le faateleina o le kulukose o le toto i totonu o le muso, o loʻo iai ni puipuiga o se fausaga fou (glycated).

  • I le le lava o le inisalini, e le maua ai e le myocardiocytes meaʻai e maua ai le malosi.
  • Oona ma protein e faʻaaogaina o se punaoa malosi. O lenei mea e mafua ai le faaputuputuina o tino o le ketone oona i sela.
  • O le atherosclerosis alualu i luma e mafua ai le faʻaitiitia o le tafe toto e ala i vailaʻau faʻamaʻi.
  • Faʻasolosolo lelei le neuropathy, o le innervation o le loto ua faʻalavelaveina.

O nei mea uma e mafua ai le solia o le faʻamalosi ma le faʻaogaina o le myocardium, le atinaʻeina o ituaiga eseese o faʻalavelave faʻafuaseʻi, ma le faʻaitiitia o le malosi o le vavalalata. E le gata i lea, o le togafitiga o le metabolism e mafua ai le vaeluaina o le toto, o le sili ona lamatia o le le lava o le magnesium ma le potassium.

Faʻavasegaga o faʻamalosi i le maʻisuka

Le fatuina o se eletise eletise i le myocardium o loʻo i ai nila faapitoa o le pona agasala. E masani lava o latou o se suauu. I lalo o le faatosinaga o suiga i metabolic process in diabetics, o ituaiga nei o le gasegase o le gasegase e tutupu:

  • Tachycardia - faʻasologa masani faʻavaomalo,
  • bradycardia - maualalo le fatu i lalo ifo o le 60 i le minute,
  • arrhythmia (faaletonu faaletonu) mea e afua mai i le agasala,
  • faʻasalaga (faʻaitiitia faʻaitiitiga).
Sinus tachycardia i se tagata maʻi e maua i le maʻisuka

Pe a suia le punavai o le faailo o le faʻailoga, faʻalauteleina ma faʻamalamalamaina le atria poʻo atinaʻe faʻaleleia. O le faʻagasolo malie o le faʻaaogaina o lagona i luga o le myocardium e mafua ai se ituaiga eseese o poloka. I le maʻisuka, e mafai ona tupu ituaiga o fomaʻi.

Faailoga o le toilalo o le fatu

O nisi ituaiga o faʻalavelave faʻafuaseʻi atonu e le faʻaalia i le tino ma e iloa i le taimi o suʻesuʻega ECG. Faailoga o le arrhythmia e faalagolago i lona ituaiga, fua o le pulusili, aafiaga i le toto totoga i totonu o le fatu, tafe toto, meaʻai o le mafaufau ma fatuga. O faʻamatalaga aupito sili ona taua o:

  • faʻalavelave ma le faʻavaivaia o le fatu (faʻatasi ai ma le extrasystole poʻo le suprhythmia)
  • e masani lava ona maua le tachycardia,
  • vaivai, vaivaiga ma le valea o se faailoga o le bradycardia poʻo le le lelei o le agasala.

O le osofaʻiga (paroxysm) o le flicker poʻo le tachycardia e lagona e pei o le faʻafuaseʻi ona siitia i le fatu, lea e oʻo atu i le 200 paʻu i le minute. Faatasi ai ma se faʻaauau pea o le faʻamalosia o le iniseti, e ono leai se faʻaalia o faʻamaoniga.

Aisea e masani ai ona tupu le arrhythmia i le maʻisuka ituaiga 2

O le maʻisuka ituaiga 2 e masani lava ona atiae e tetee atu i le talaaga o le oona, o le maualuga o le toto ma le suiga o le vasesetrotic vascular. Afai ei ai se maualuga maualuga o le kulukose i totonu o le toto, o nei faaletonu uma o loʻo agaʻigaʻi i luma.

O se tasi o mafuaʻaga e mafua ai faʻamalositiga ogaoga i le myocardium o se maualuga o le inisalini. O se faʻafofoga faʻaleagaina i le le lava o le lagona o le tino i lenei hormone.

O le inisalini e taʻitaʻia ai le faʻateleina o le faʻasolosolo o le cholesterol i le ate, teu ai le gaʻo i totonu o le tino, e faʻaleleia atili ai le toto. O le mea lea, i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o le pa o le toto toto ua vave faʻaumatia, ma, o se taunuuga, o le toto i totonu o le fatu maso ua faʻaitiitia, ma o le pao o ona vavaega ua faʻalavelaveina.

O le ā le lamatiaga o faʻamalosi i le maʻisuka

O le malosi o le arrhythmia e mafai ona oʻo atu ai i le maeʻa atoatoa o feteʻenaʻiga, faʻalavelave lemu o le toto, vaʻaia o le hemodynamic - o le pulmonary edema, faʻapea foi le oso ma le fatu.

Soʻo se ituaiga o faʻalavelave faʻalavelave e ono lamatia i le tulaga o le atinaʻeina o le faʻamalosi faʻamalosi o fiva maso - fibrillation ventricular. O faailo nei o loʻo tuputupu aʻe:

  • ogaoga vaivai
  • mafaufau le lelei
  • e aunoa ma le faʻaaogaina o le vevela ma le fatu,
  • tafe toto
  • o le pulupulu e le toe iloa,
  • ua amata ona amata
  • manava ma fatu fatu taofi taofi
  • maliu maliu.

O le mea lea, pe a mimiti le maʻisuka, e manaʻomia lou faʻanatinatiina fua o lou suka toto.

Faʻamatalaga o le lemu o le fatu fatu

Mo le fuafuaina o le faʻalavelave o le rhythm, o loʻo faia se suʻesuʻega o le ECG, ma i le tulaga o le vaʻaia poʻo le paroxysmal arrhythmias, o le mataʻituina i le aso atoa ua faʻaalia. E tusa ai ma le molimau, o le suʻesuʻeina o le electrophysiological e faʻamatalaina e ala i le faʻaofiina o palota i totonu o le fatu po o le esophagus. I le taimi lava e tasi, o faʻamaumauga o totonu o le electrocardiography i totonu ma fafo o loʻo faʻamaumau faʻatasi.

O suega faamalositino e iloa ai le later arrhythmia e mafai ona avea ma ituaiga o mea nei:

  • sikuea
  • savavali
  • uila uila po o le uila,
  • pulega o le dipyridamole poʻo le ATP.
Taavale uila

O le cardiogram e suʻe muamua aʻo leʻi maeʻa le uta. O lenei mea e mafai ai e oe ona faʻamasino le malosi faʻaagaga o le myocardium ma taui mo faʻalavelave faʻafuaseʻi.

Fomaʻi togafitiga

Faʻalagolago i le ituaiga o arthhythmia, e 4 vasega o poloka poloka e mafai ona faatonuina:

  • vaʻa suauu (procainamide, aminalin, lidocaine, etatsizin),
  • beta receptors (atenolol, metoprolol),
  • vailaʻau paluka (Cordaron, Ornid),
  • laʻau o le calcium (Verapamil, Diltiazem).

Faʻaaoga vailaau faʻasaina pe a maua le hyperglycemia taui. I lenei tulaga, e le gata i le toto o le kulukose, ae o le cholesterol, triglycerides, o le fua o le lipoproteins maualalo ma le maualuga, o le hemoglobin glycated ma le toto maualuga ua iloiloina.

Faiga Faʻapitoa i le Cardiac

I le leai o se aoga o togafitiga o fualaau faasaina, e mafai ona faʻaaogaina auala sili atu faʻamalosi i tulaga o faʻalavelave faʻalavelave faʻafuaseʻi ma se lamatiaga matautia i le soifuaga o tagata gasegase. Faʻaaoga auala nei:

  • osofia e eletise eletise e ala i le isophagus,
  • le faʻaaogaina o se mea e maua ai le fatu (pacemaker) i le maualalo o le fatu,
  • faʻatulagaga cardioverter mo le tachycardia paroxysmal ma le fibrillation,
  • cauterization o vaega o le myocardium ma se punavai le masani o le pao e faʻaaoga ai leitio,
  • tatala taotoga fatu.

Puipuiga o faʻasolosolo i le maʻisuka

O le auala sili ona taua e puipuia ai le atinaʻeina o fomaʻi i le maʻisuka o le tausisia lea o le maualuga fautuaina o le glycemia latalata i le tulaga faʻapitoa.

Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e tausisi i mea taumafa sei vagana ai mea e faigofie ona maua mai i le gaʻo ma le gaʻo o meaola, o le ave o fualaau faasaina, faapea foi ma le gaioiga faaletino.

E tatau ona lafoai uma le ulaula, kofe, malosi, ava malosi, e faʻagata ai le tele o mea e aʻafia ai le mafaufau-lagona faʻalavelave. O le togafitiga o le arrhythmia e tatau ona faia na o se tagata tomai faapitoa i lalo o le vaavaaiga o se ECG ma suʻesuʻega a le fale suesue.

O le atinaʻeina o arthhythmias i le maʻisuka o se faʻaaliga o le cardiomyopathy o le maʻisuka, le neuropathy ma le atherosclerotic faʻamalosi o vaʻa-gataifale. O lona gasologa e mafai ona maua mai i le le mautonu o le faʻalavelave faʻafuaseʻi i tulaga e lamatia ai le ola. Mo togafitiga, o tulaga maualuga o le toto toto e masani ona faʻaaogaina, faʻaaogaina fualaau oona, ma togafiti togafitiga faʻaaogaina pe afai e le aoga.

Vitio aoga

Mo le puipuia o faʻafitauli mai le maʻisuka, tagaʻi i le vitio lenei:

O le vailaʻau o Panangin mo faʻasalaga e faʻamaonia uma mo le faʻamoemoe o togafitiga ma mo le faʻamalolo, e aofia ai le faʻamalosia o le iniseti. E faʻapefea ona ave le vailaʻau, o le a le taimi sili e sili ai le filifili o Panangin mo le arrhythmia?

O se taumafataga lelei mo le arrhythmia, tachycardia poʻo le extrasystole o le a fesoasoani e faʻaleleia le gaioiga o le fatu. O tulafono tau taumafa e iai tapulaa ma faʻasalaga mo alii ma tamaitai. Filifiliina ma le faʻaeteete ipu i le faʻamalama o le inrial, aʻo aveina Warfarin.

Afai o le anaprilin e le taugata ua faʻamaonia mo faʻasalaga, pe faapefea ona inu? O pusa mo le faʻamalosia o le inisitituti ua i ai le faʻasaina, o lea e tatau ai ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. O a tulafono o faʻatagaina?

Afai o le arrhythmia e tupu i le po, i le taeao e lagona e le tagata le malepelepe, moe. E masani lava i le lautele, o le arrhythmia e faaopoopoina i le le mautonu, fefe. Aiseā e tupu mai ai osofaʻiga ao momoe, moe i lalo, i fafine? O a mafuaaga? Aiseā e osofaia ai tachycardia, faʻafefe loto, afaina faʻafuaseʻi? O le a le togafitiga?

O nisi taimi o le arrhythmia ma le bradycardia e tupu i le taimi e tasi. Po o le arrhythmia (e aofia ai le afaina o le iniseti) e faasaga i le talaaga o le bradycardia, ma se uiga masani. O a vailaau ma vailaʻau e inu? E faapefea ona alu togafitiga?

I le taimi lava e tasi, o le maʻisuka ma le angina pectoris o se tulaga lamatia tele i le ola maloloina. E faʻafefea ona togafitia le angina pectoris ma le maʻisuka ituaiga 2? O le a le faʻalavelave faʻafuaseʻi o le fatu e mafai ona tupu?

Toeitiiti leai se tasi na mafai ona aloese mai le atinaʻe o le atherosclerosis i le maʻisuka. O nei maʻi e lua ua i ai se vavalalata vavalalata, aua o le maualuga o le suka e aafia ai puipui o toto toto, e faaosofia ai le atinaʻeina o le atherosclerosis o pito i lalo i maʻi. Togafitiga e faia i se taumafataga.

Mo i latou e masalomia ei ai o latou faafitauli i le fatu, e aoga le iloa o mafuaʻaga ma faailoga o le faʻamalosia o le atrial. Aisea e tulai mai ai ma atiina ae i alii ma tamaitai? O a eseesega i le paroxysmal and idiopathic atrial fibrillation?

O le Arrhythmia e tupu pe a uma le taʻavale i le i ai o faʻafitauli o le fatu, atherosclerotic plaques, ma isi mea. O le moliaga o le atrial e foliga mai foi ona o le toe foi atu i se olaga le lelei.

Fautuaga tau taumafa

O le paleni eletise e tausia e le faʻalavelave popole. Afai e faʻaitiitia le sodium i le toto, o le tele o le urine e faʻamalosi e fatugaʻo, ma le faateleina o le masima, ae le o le fiainu e aliali mai.

Afai e malolo le fatu fatu, e tele le sodium ma le calcium i fafo, ma le magnesium ma le potassium i totonu. Faʻatasi ai ma le vevelaina, o le sodium ma calcium ions e ulu i totonu, ma le potassium ma le magnesium - fafo. O le faʻaaogaina o le calcium i le masini eletise e mafua ai le feteʻenaʻi o le myocardium. Faʻateleina le maualuga o le calcium, faʻafefiloi pamu-sodium, ma mafai ai ona toe foi atu ions i lo latou tulaga muamua ma taitai atu ai i le malologa o le cell - repolarization, lea e manaʻomia ai katoni magnesium.

O le maualuga o le magnesium o le 1.4-2.5 meq / l i le toto, faatasi ai ma lona tuputupu aʻe, o le taimi e le toe faʻafefeteina, o le a faʻapupulaina ai le faʻalavelave ma le faʻaitiitia o le amio. O le mea lea, o le magnesium sulfate o loʻo faʻaaogaina mo le faʻavavevaveina o le tachycardia e faʻaalu sina taimi mo le taimi nei. O maualuga maualuga e oʻo atu i le 27 meq / l e faʻaleleia ai le umi o le pulupili i le ventricles, faʻalautele le PQ (R), lea e aofia ai le faʻalavelave faʻafuaseʻi, faʻalauteleina o le complexes QRS, ma le faʻamalosi o le loto. O le magnesium masima e mafua ai le suprventricular ma le ventrular arrhythmias. O maualuga maualuga o micronutrient o loʻo taʻu mai ai foi le faʻamalolo, fatuga o fatugaʻo, faʻamaʻi o le maʻisuka, hypothyroidism, ma le maʻi mama.

O meaai mama ma le calcium i le taumafataga e faʻalavelave i le mimiti o le magnesium. O le tele o taimi, o le mafuaaga o le le lava o le umi o le manava manava, popolega, pe a faʻaaogaina le vailaʻau i le faʻasalalau o le malosi. O le masesium e maua i faʻi, legumes, fuamoa moa, fulu.

O le masini eletise e mafua ona o le paʻu o le atiseti, faʻamalosia o le inrial, agasala tachycardia ma le maualuga o le 65% le maualuga. Afai e te faʻaaogaina masima o le calcium, o le a faʻateleina le faʻaogaina o le myocardial. O le sodium o se tagata tetee, e maualalo ai le faʻaogaina o katoni calcium. O le paleni e faʻatulafonoina e le palakalafa, ona o le sili atu o le minerale e mafua ai le hyperparathyroidism (faʻamalosia o le tino) poʻo le maualuga o vitamini D. O le leai o le calcium e faʻaitiitia ai le malosi o sela maso o le fatu, e maitauina i le faʻaleagaina o le intestinal, vaivaiga D ma le sili atu o le malosi o le oxalic i le taumafataga.

O le faʻaaogaina o le kesi e faalagolago i le tele o mea:

  • O le tele o gaʻo i meaʻai e tau atu i le aveesea o le minerale.
  • O le tele o le magnesium e aʻafia foi i le faʻaaogaina o le calcium.
  • O le faʻateleina o le faʻaogaina o le kopūsū o se faʻagasolo i meaʻai faʻaonaponei, e oʻo atu ai i le faʻatulagaina o arteries, le faʻavaeina o maʻa fatu. O laʻau ma laumei o se faʻataʻitaʻiga o le sili ona lelei o le tuufaatasiga o mea e lua.
  • Ava oxalic faʻateleina i fualaau 'aina mataʻutia e maua ai le gaosia o siti e le mafai ona faʻaaogaina, lea e afaina i gaʻo.

Talu ai o punaoa sili ona lelei o le calcium o le sisi, olati lanumeamata, pasili, leano o aano o manu.

Faʻatasi ai ma le mea o le pasela, edema, tiga o le musika, vaivaiga ma le faʻaleagaina ile talaaga o le arrhythmia. Faʻatasi ai ma le mamafa o ions i le myocardium (mo se faʻataʻitaʻiga, ma le fatu fatu), faʻalavelave faʻalavelave, faʻalauiloa le fibrillation ventricular, sosoo ai ma le oti. E maua e le tino le pati mai vine mamago, mamago apricots, palu lauti.

O le le lelei o le potassium i le taumafataga e seasea tupu, ae o lona le lava ua faaalia i le faaitiitia o le mamafa ma vaivaiga. O le taumafataga o le potassium e mafai ai e oe ona faapaleni le paleni, ae mo lona faamoemoega e manaomia ai se suʻega toto mo minerale.

Faʻailogaina o le atrial: mafuaʻaga, fomu, faʻasologa, faailoga, auala e togafitia ai

O le faʻamalamalamaina o le inriality o se tasi lea o ituaiga o faʻalavelave faʻafuaseʻi e mafua mai i le faʻaalia o se faʻalavelave faʻaleagaina o le faʻaauau o le taamilosaga i le fusi o le sinusoo poʻo le mea o loʻo faʻamasinoina, o loʻo faʻaalia mai i le foliga mai o le vavalalata o le myocardial, vave ma chaotic, ma e faʻaalia i se lagona o le fatu o le fatu.

Pepa faʻatumu o le moliaga o le faʻamasino, paroxysmal, faʻaauau

I le tulaga lautele o le faʻaolaina o le iniseti, faʻamalamalamaina (flicker) ma le atrial flutter ua iloga. I le ituaiga muamua, o le va o le iniseti o le "galu-papaʻu", ma se pulutala e tusa ma le 500 i le minute, ma tuʻuina atu ai le faʻasoesa vave. Faʻatasi ma le ituaiga lona lua o le inisiua, e tusa ma le 300-400 i le minute, "tele-wave", ae mafua ai foi ona faʻateleina konekarate le kamupani. I le muamua ma i le ituaiga lona lua, e mafai ona oʻo atu i le 200 minute i le minute, faʻasesega faʻavae i le ventricular, ae faʻatasi ai ma le atrial flutter, e masani lava ona masani le paʻu - o le mea lea e taʻua o le fati, poʻo le saʻo o le gaioiga o le atrial flutter.

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau le ReCardio e togafitia le maualuga maualuga. I le vaaia o sea lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

E le gata i lea, e mafai ona tupu faʻatasi i le taimi e tasi i le tasi tagata maʻi mo se taimi faapitoa, mo se faʻataʻitaʻiga, ma le paroxysm o le feʻilafi - o le faʻamasino. E masani lava, i le taimi o le atrial flutter, o le tele o feteenaiga masani o le vaalele e mafai ona tumau i totonu o tapulaa masani, ona tatau ai lea ona sili atu le saʻo o auiliiliga o le cardiogram e manaʻomia mo se suʻesuʻega saʻo.

I le faʻaopoopoga i sea vaevaega o le faʻamalosia o le inisititino, e tusa ai ma le mataupu faavae o le maʻi o lenei maʻi, o mamanu nei e iloga:

  • Paroxysmal, e mafua mai i faʻalavelave faʻalavelave i le galuega a le fatu ma faamaumauina e le ECG i le taimi muamua o le 24-48 itula (e oʻo atu i le fitu aso), lea e mafai ona taofia i latou lava pe faatasi foi ma le fesoasoani a vailaʻau,
  • Faʻaauau pea, e faʻaalia i faʻalavelave faʻalavelave faʻapitoa e pei o le faʻamamaina o le atrial poo le feʻalo mo le sili atu i le fitu aso, ae e mafai ona tuusaʻo pe faʻamautuina fualaau oona,
  • O le umi, o loʻo i ai mo le sili atu ma le tasi le tausaga, ae mafai ona toe faʻafoʻiina le fati e ala i le faʻaofiina o vailaau poʻo le electrocardioversion (toe faʻaleleia o le paʻu o le sinus i le faʻaaogaina o se defibrillator),
  • Tumau - o se foliga e iloa ai le le lava o le malosi e toe faʻafoʻi ai le paʻu oona, o loʻo i ai mo le tele o tausaga.

Faʻalagolago i le tele o feteenaiga masani, brady, normo, ma eseesega tachysystolic o le fibrillation atrial. E tusa ai ma lea tulaga, i le tulaga muamua, o le faifai pea o feteenaiga masani e itiiti ifo i le 55-60 i le minute, i le lona lua - 60-90 i le minute ma i le lona tolu - 90 pe sili atu i le minute.

Fuainumera Faamauina

E tusa ai ma suʻesuʻega na faia i Rusia ma fafo atu, o le faʻamalama o le atrial i luga o le 5% o le faitau aofaʻi o tagata i le 60 tausaga ma 10% o le faitau aofaʻi e 80 tausaga. I le taimi lava e tasi, o fafine e mafatia i le faʻamalosia o le falepuipui e 1.5 taimi e sili atu nai lo alii. O le lamatiaga o le arrhythmia e faapea i tagata mamaʻi e iai ni pavysmal pe tumau, fomu ma isi faʻalavelave faʻamaʻi e tupu 5 faʻafia ona tele taimi.

I tagata gasegase e iai ni faaletonu o le fatu, o le moliaga o le inisitituti e tupu i le sili atu ma le 60% o mataupu uma, ma i latou e maua i le fatu fatu - i le toeitiiti atoa le 10% o mataupu.

O le a le mea e tupu i le faʻaolaina o le iniseti?

O suiga faʻapitoa i lenei faʻalavelave faʻafuaseʻi e mafua mai i nei faiga. I le masani ai o le myocardial, o se eletise eletise e alu e aunoa ma se manatu - mai le pona o le sinus i le itu o le vaogala o le atrioventricular. Afai ei ai ni poloka i le ala o le lagona (mumu, necrosis, ma isi mea), e le mafai e le tuinanau ona alo ese mai lenei mea faʻalavelave ma faʻamalosi e alu i le isi itu, ma mafua ai le fiafia o vaega o le myocardial ua uma ona fai konekarate.O le mea lea, o se nofoaga faʻapitoa o le faʻaauau pea o le faʻagasologa o lagona.

O le faʻamalosia pea lava o nisi o vaega o le mea o loʻo faʻamasinoina e taʻitaʻia ai le mea moni o nei vaega e faʻalauteleina ai le fiafia i le toarisi o le myocardium, ma o ona filo e faʻaitiʻitia faʻapitoa, faʻafuaseʻi ma le faʻapitoa, ae masani lava.

I le lumanaʻi, o loʻo faʻaauau pea le faʻaosoosoina e ala i le vaeluaga o le taimi, ae ona o lona gafatia o le "gaosiga," na o se vaega o le lagona e oʻo atu i le ventricles, lea e amata ona malilie i konekarate eseese faʻapea ai foi ma le le saʻo.

O le a le mafuaʻaga o le faʻamasinoina o le falepuipui?

I le tele o mataupu, o le faʻalavelave faʻamasino e tupu mai ona o le faaleagaina o le myocardium. O faʻamaʻi o lenei ituaiga e matua afaina ai le fatu. E mafua mai i le faʻavaivai poʻo le valve le malosi i le gasologa o le taimi, o le maʻi e atiaʻe le cardiomyopathy - o se suiga i le fausaga ma le morphology o le myocardium. Cardiomyopathy e taʻitaʻia ai le mea moni e faʻapea, o se vaega o musika masani o loʻo i totonu o le fatu e sui i filo o le hypertropic (thickened), lea e maumau ai le gafatia e masani ona faia ai ni manaʻoga. O vaega o le suasima o le tino o le faʻalavelave faʻaleagaina o le pulsation i le atria pe a oʻo mai i le vailaʻau ma / poʻo le faʻamalosi ma le faʻamalosi o le valve.

O le isi faʻamaʻi, lea e nofo i le nofoaga lona lua i le faʻalavelaveina o le faʻamalosia o le atrial, o le fatu fatu faʻamaʻi, e aofia ai le afaina ma le faʻafeiloaʻiina o le myocardial infarction. O le ala o le atinaʻeina o le arrhythmia e talitutusa lava ma ni faaletonu, naʻo vaega o musika masani e suia e le o le toto, ae faʻatasi ai ma fiva faʻamalosi.

O se tasi foi o mafuaaga taua o le finau o le cardiosclerosis - o le faateleina o le sulu (sila) le tino ae le o ni musika masani. Cardiosclerosis e mafai ona faia i totonu o ni nai masina poʻo ni tausaga pe a maeʻa osofaʻiga o le fatu poʻo le myocarditis (suiga o le inflammatory i totonu o le loto o mea o viral or bacterial nature). O le faʻamalamalamaina o le inrialia e masani lava ona maua i le taimi umi o le faʻamaʻi o le myocardial poʻo le myocarditis.

I nisi o tagata gasegase, o le faʻamaina o le iniseti e tupu i le leai o ni mea e faaleagaina ai le fatu ona o faʻamaʻi o le endocrin system. O le mafuaaga sili ona taatele i lenei tulaga o le thyroid disease, faatasi ai ma le faateleina o le tatalaina o ana hormones i totonu o le toto. O lenei tulaga e taua o le hyperthyroidism, lea e tupu i le nodular poo le guimulune goiter. E le gata i lea, o le faʻaauau pea o le faʻamalosia o hormones i luga o le fatu e mafua ai le fatuina o le cardiomyopathy leaga, lea e mafai ona oʻo atu ai i le faʻamalosi faʻamalosi i le atria.

I le faaopoopo atu i mafuaʻaga autū, e ono mafai ona iloa mea e aʻafia ai, e faʻapupulaina le ono mafai ona atiaʻe le faʻamalosia o le iniseti i se tagata maʻi faapitoa. E aofia ai le sili atu ma le 50 tausaga le matua, ituaiga o tamaʻitaʻi, oona, toto maualuga, togafiti o le endocrin, e aofia ai le maʻisuka, o se talafaasolopito o faʻamaʻi fatu.

O mafuaʻaga e faʻaosofia ai le tupu o le paroxysm o le faʻamalamaina o le inisititino i tagata o loʻo i ai se talafaasolopito o le arthhythmia i le talafaʻasolopito, e aofia ai tulaga e mafua ai suiga i le pule tutoatasi o le fatu.

Mo se faʻataʻitaʻiga, faatasi ai ma le aʻafiaga tele o le nerve vavous (vagal, consequences), e mafai ona amata se osofaʻiga a le arthhythmia i le maeʻa o se taumafataga mamafa, i le taimi o le tino, o le po po o le taimi o le malolo, ma isi mea pe a afaina ai le fatu, o le tupu poʻo le faʻalavelave o le ala o le arrhythmia e tulaʻi mai o se taunuuga o le atuatuvale, fefe, lagona malosi poʻo le gaioiga faaletino - o lona uiga, o na tulaga uma eo faatasi ma le pulefaʻatupulaia o le adrenaline ma le norepinephrine i le toto.

Faailoga o le faʻamaina o le inrial

O faʻamaoniga o le faʻapipiʻi o le inrial e mafai ona fesuiaʻi i tagata taitoatasi.E le gata i lea, o faʻamatalaga faʻapitoa e tele lava ina fuafuaina e le fomu ma le fesuiaiga o le faʻamalosia o le atrial.

O le mea lea, mo se faʻataʻitaʻiga, o le falemaʻi o le paxysmal faʻamalamalamaina o le inisititino e susulu ma uiga lelei. O le tagata gasegase, e le o le malosi o le soifua maloloina poʻo le mea muamua (vave le manava pe a savali, tiga i totonu o le fatu), faʻaalia ni mea le fiafia - o se lagona malosi o le vave o le fatu, lagona o le le lava o le ea, o le osofaia o le tagi, le lagona o se paʻu i totonu o le fatafata ma le le mafai ona manava i totonu. I lenei tulaga, e tusa ai ma le faʻamatalaga o gasegase, o le fatu e gatete e pei o se "tail tail", ua sauni e oso ese mai le fatafata, ma isi. E ese mai i lenei uiga sili ona taua, o nisi o gasegase e iai ni mea e tutupu i le vegetative - o le soona suamalie, lagona o le gatete i totonu o le tino, mumu poʻo le paʻu o le paʻu o foliga, o le aisa, o se lagona o le laumata. O lenei mea taua i le gagana faigofie ua taʻua o le "malepe" o le pao.
Ae o faailoga mataʻutia e tatau ona mataala ai aiga ma le fomaʻi e suʻeina le tagata maʻi o se oso malosi i le toto maualuga (sili atu i le 150 mmHg) pe, i se isi itu, o se faʻaitiitia o le mamafa (itiiti ifo i le 90 mmHg), talu ai o loʻo i ai se maualuga maualuga o le maualuga o le mamafa stroke, ma le maualalo o le toto maualuga o se faailoga lea o le gasegase o le fatu po o le atuatuvale arrhythmogenic.

O faʻamatalaga faʻapitoa e sili atu le malamalama, o le maualuga o le fatu. E ui lava o loʻo i ai tuusaunoaga pe a faʻafeiloaʻi e le tagata maʻi le 120-150 minute i le sili atu nai lo le malie, ma, i se isi itu, o se maʻi e maua i le bradysystolic le eseesega o faʻafitauli o le fatu ma le dizziness sili atu nai lo le masani- ma tachysystole.

Faʻatasi ai ma le faʻaogaina, faʻaauau pea o le faʻamalamalamaina o le inisitituti poʻo le feʻalo, o le fatu e masani ona 80-120 i le minute. O tagata maʻi e faʻaaogaina i na ituaiga paʻu, ma e masani lava latou te le lagonaina ni faʻalavelave i galuega a le loto, na o le faʻamalositino. Ae o lenei, ona o le atiina ae o faaletonu tumau o le fatu, faitioga e uiga i le le lava o le manava ao faagasolo le malosi faaletino e oʻo mai i luma, ma e masani lava i sina galuega ole fale ma malolo.

Faʻailoga

O le algorithm mo le faʻamaonia o le filatila o le atrial e aofia ai vaega nei:

  1. Asiasiga ma le fesiligia ole maʻi. O le mea lea, e oʻo lava i le faagasologa o le aoina o faitioga ma se fagu, e mafai ona faʻamautuina o le tagata maʻi o loʻo i ai soʻo se faʻalavelave faʻafuaseʻi. O le faitauina o le pulupulu i le minute ma le fuafuaina o lona faaletonu e mafai ona faʻamalosia ai le fomaʻi le manatu o le faʻaolaina o le inisititino.
  2. O le ECG diagnostics o se auala faigofie, taugofie ma faʻamatalaga mo le faʻamaoniaina o le faʻamalosia o le inisititino. Ua maeʻa le cardiogram pe a valaau le 'au taʻavale a le' auʻaunaga poʻo le taimi muamua o togafitiga o le maʻi ma faʻalavelave faʻalavelave ile falemaʻi.

O faʻavae mo le faʻamalosia o le faʻamasino e:

  • O le i ai o se uila e le o se paʻu (e le o iai i totonu o sela o le fusi o le sinus), lea e faʻaalia i le leai o P i luma o faʻalavelave faʻa-ventricular,
  • O le i ai o se paʻu faaletonu, lea e faʻaalia e Vaitausaga R-R eseese - o se eseesega vaeluaga i le va o faʻalavelave e atagia ai feteʻenaʻiga faʻavae,
  • O le fua o le fatu e mafai ona eseese tele - mai le 40-50 i le 120-150 i le minute pe sili atu foi,
  • QRS complexes (complexricular complexes) e le suia,
  • O galu feʻafeʻai pe fuga o le galu F e vaaia i luga o le isoline.

  1. A maeʻa le ECG, o faʻamasinoga mo falemaʻi i totonu o le falemaʻi ua fuafuaina (silasila i lalo). I le taimi o le falemaʻi, o le a suʻesuʻe atili ai i le cardiology, togafitiga poʻo le ofisa o faʻataʻitaʻiga, pe afai e teena le falemaʻi, e auina atu le tagata maʻi mo se isi suʻesuʻega i le falemaʻi i le nofoaga e nofo ai.
  2. O auala faʻapitoa e suʻesuʻeina ai, o le masani ona faʻamatala ma faʻamatalaga o le siakiina i aso uma o le ECG ma le toto. O lenei metotia e mafai ai ona e lesitala e tusa lava pe pupuu puupuu o le arrhythmia e le "maua" i luga o se pepa cardiogram, ma e fesoasoani foi e iloilo le lelei o togafitiga.
  3. Faʻaauau o le fatu, poʻo le faʻalogo-CS (faʻaoga-cardioscopy).O le "tulaga auro" i le faʻataʻitaʻiga o le faʻamaʻi o fatu, ona e mafai ona iloa
    le tele o le soliga o le gaioiga o le myocardial, ona faaletonu o le faatulagaga ma iloilo le vaega eleelea o le leftricric left, o se iloiloga taua mo le iloiloga o le aoga o togafitiga mo le faaletonu o le fatu ma le faʻaauau pea o le faʻamalosia o le atrial.
  4. Suesuega o le electrophysiological transesophageal (PEFI) o se metotia e faʻavae i luga o le faʻamalosia o le myocardium ma luga o le osofaʻiga o flicker, lea e vave mafai ona tusia i luga ole ECG. O loʻo faʻatinoina ma le faʻamoemoe o le resitalaina o le arthhythmia, lea e faʻalavelave ai le maʻi i lagona faʻapitoa, ae leʻi tusia i luga o le ECG (e aofia ai le faʻaogaina o le Holter).
  5. O le kesi x-ray e faʻaaogaina e suʻe ai tagata mamaʻi i le paxysmal form (masalomia o le pulmonary embolism) ma se faʻaauau (mo le suʻesuʻeina o le faʻamaʻaloga vevela i totonu o le mama ona o le le atoatoa o le fatu).
  6. Suesuega o toto ma le toto o meaola, suʻesuʻega o le maualuga o hormones thyroid i totonu o le toto, ultrasound o le thyroid gland - fesoasoani i le eseesega diagnostic of cardiomyopathies.

I le faʻamuamua, mo le faʻamaonia o le faʻamalosia o le atrial, o faʻataʻotoga faʻapitoa (toilalo o le fatu, tiga o le fatu, suffocation), anamnesis (na tupu tele pe leva mo se taimi umi), ma o le ECG ma faʻamaufaʻailoga o le filatila o le atrial or flutter ua lava. Ae ui i lea, ia iloa le mafuaʻaga o se faʻalavelave faʻafuaseʻi e tatau ona naʻo le faagasologa o se suʻesuʻega maeʻaeʻa o le maʻi.

Togafitiga mo togafitiga i le atrial

O le togafitiga mo foliga paroxysmal ma tumau o le faʻapipiʻi o le inisitituti e ese. O le faʻamoemoe o le fesoasoani i le pepa muamua o le tuʻuina atu lea o tausiga faʻafuaseʻi ma ia faia togafitiga o le toe faʻaleleia o le tau. I le faiga lona lua, o le mea e ave i ai le faamuamua o le tofia lea o le togafitiga o le rhythmic ma le faʻaaoga pea o fualaau. O le faʻaauau pea o le fomaʻi e mafai ona faʻaaogaina uma i le lua-toe faʻafoʻiina togafitiga, ma, i le tulaga o le toilalo o le mea mulimuli, i le fesiitaiga o le fomaʻi tumau i se mea tumau e faʻaaoga ai fualaau faʻamaʻi-faʻaitiitia.

Togafitiga o le paroxysmal faʻamalosia o le falepuipui

O le toomaga o paroxis pe o le paroxysm o loʻo faʻaaogaina ua maeʻa ona faia i le taimi muamua - e ala ile taʻavale poʻo le falemaʻi.

O fualaau autu mo le osofaʻiga a le arthhymia, o mea nei e faʻaaogaina ma le le fiafia:

  • O le faʻafefiloi o le paluga o se vaifofo o le paluka chloride 4% + glucose 5% 400 ml + 5U inisalini. I tagata mamai e maua i le maʻisuka, nai lo le kulukose-inisalini mix, phys. vaifofo (sodium chloride 0.9%) 200 pe 400 ml.
  • O se vaifofo o panangin poo le aspartame 10 ml i totonu o le va.
  • Se vaifofo o le 10% 5 poo le 10 ml i le saline. Faʻatasi ai ma le faʻaogaina o le vavave (low pressure) e tatau ona faʻatasi i le taimi lava e tasi ma le mesatone e puipuia ai le faʻamalosia o fualaau faʻasaina, faʻaitiitia ma leai se malamalama.
  • Cordarone i se fuataga o le 5 mg / kg le mamafa o le tino o loʻo faʻatonuina i luga o le 5% glucose solution faʻaosooso pe lemu. E tatau ona faʻaaogaina ile vavae ese mai isi fualaau oona.
  • Strofantin 0.025% 1 ml i le 10 ml o le suka i le vavave lemu pe i le 200 ml o le suka i totonu o le toto. E mafai ona faʻaaogaina naʻo le leai o le inu o le glycoside (faʻasologa masani o digoxin, corglycon, strophanthin, ma isi).

A maea le togafitiga o fualaau faasaina, pe a mavae le 20-30 minute, o le a maua e le tagata maʻi se ECG ma, i le leai o se paʻu o le agasala, e tatau ona ave o ia i le falemai e foia le mataupu ile falemaʻi. O le toe faʻafoʻiina o le paʻu i le maualuga o le matagaluega o faʻatagaga e le o faʻatinoina, o loʻo maʻi le tagata maʻi i le matagaluega, pe a amata togafitiga.

Faailoga mo falemaʻi:

  1. O le uluai siakiina o le paxysmal form of arrhythmia,
  2. Paloysys prolonged (mai le tolu i le fitu aso), talu ai o loʻo i ai se maualuga maualuga o le atinaʻeina o faʻalavelave faʻamaʻi,
  3. Paroxysm lea e leʻo taofia i le taimi muamua,
  4. Paroxysm ma le atinaʻeina o faʻafitauli (faʻafitauli ogaoga o le fatu, siama pulmonary, pulmonary embolism, afaina fatu poʻo le stroke),
  5. Faʻaʻatoʻatoaga o le toilalo o le fatu ma se faʻaauau faifaipea.

Togafitiga o le faʻaauau pea o le tuiina o le iniseti

I le tulaga o le faʻaauau pea o le feliuliuaʻi, e tatau i le fomaʻi ona taumafai e toe faʻaleleia le paʻu o le mamafa i fualaau ma / poʻo le cardioversion. E mafua ona o le toe faʻafoʻiina o le agasala, o le lamatiaga o le atinaʻeina o faʻalavelave faʻasaʻo e sili atu le maualalo nai lo le faʻaauau pea, ma le alualu i luma o le fatu e le tumau. I le tulaga o le toe manuia o le toe faʻaleleia o le paʻu, e tatau i le tagata gasegase ona faʻaaoga pea fualaau faʻamaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, amio amio amio, o le cordarone poʻo le propafenone (propanorm, rhythmorm).

O le mea lea, o togafiti faʻatasi ai ma le faʻaauau pea ona fai - o le tagata maʻi o loʻo matauina i se fuluʻi faʻamaʻi ma le faʻamalolo e sili atu i le fitu aso, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a uma ona faʻasao mai le falemaʻi ma le paʻu o le paroxysm fesoasoani ma le le aoga o laulau na ave e le tagata maʻi. Afai e filifili le fomaʻi e taumafai e toe faʻafoʻi le paʻu o le mamafa, ona ia toe auina atu lea o le maʻi i le falemaʻi mo falemaʻi fuafuaina mo le faʻamoemoe o le toe faʻafoʻiina o le paogi poʻo le cardioversion. Afai o le tagata maʻi o loʻo faʻasaʻoina (fatu fatuga ma stroke, afaina o le toto i totonu o le loto e tusa ai ma iuga o le echocardioscopy, hyperthyroidism e le togafitia, ogaoga o le fatu le tumau, faʻasologa o le arrhythmia mo le sili atu ma le lua tausaga), o le faʻaauau pea ona tuʻuina i le tumau ma le faʻaaogaina o isi vailaʻau.

Togafitiga o le faʻaauau pea o le tuiina o le iniseti

I lenei fomu, o le tagata gasegase o loʻo faʻatulagaina ni laumei sauniuniga e faʻaititia ai le fatu o le fatu. O mea autu o le vaega o beta-blockers ma glycosides cardiac, mo se faataitaiga, concor 5 mg x 1 le taimi i le aso, coronal 5 mg x 1 taimi i le aso, egilok 25 mg x 2 taimi i le aso, betalok ZOK 25-50 mg x 1 taimi i aso taitasi ma isi. Mo le glycosides cardiac, Digoxin 0.025 mg o loʻo faʻaaogaina, 1/2 papafi x 2 taimi i le aso - 5 aso, se malologa - 2 aso (Sat, Sun).

! Faʻataʻitaʻiga, o le cardiomagnyl 100 mg i le taimi o le aoauli, poʻo le clopidogrel 75 mg i le taimi o le aoauli, poʻo le warfarin 2.5-5 mg x 1 le taimi i le aso (i lalo o le vaavaaiga o le INR - parameter o le toto coagulation systems, 2.0-2.5 e masani ona fautuaina). O nei vailaʻau e puipuia ai le vevela faateleina ma faaitiitia ai le lamatiaga o le fatu ma le taʻavale.

O le faaletonu o le fatu e tatau ona togafitia i togafitiga (ole 1.5 mita i le taeao, veroshpiron 25 mg i le taeao) ma inhibitors ACE (Prestarium 5 mg i le taeao, enalapril 5 mg x 2 taimi i le aso, lisinopril 5 mg i le taeao), lea ei ai le aafiaga organoprotective i luga o toto ma le fatu.

O le a le taimi e faʻaalia ai le cardioversion?

Cardioversion o le toe faʻafoʻiina o le uluaʻi fua o le fatu i se tagata maʻi i le faʻalavelave faʻamasino e faʻaaoga ai vailaʻau (vaai i luga) poʻo se eletise eletise lea e pasia le pusa ma afaina ai le eletise o le fatu.

O le cardioversion eletise e faia i luga o se faʻalavelave faʻafuaseʻi po o se faʻatulagaga faʻatulagaina e faʻaaoga ai se defibrillator. O lenei ituaiga tausiga e tatau ona tuʻuina atu i totonu o le potu maʻi tigaina e faʻaaoga ai le folasia.

Faʻaaliga mo le cardioversion o faʻalavelave faʻafuaseʻi o paroxysm lea o le faʻamalamaina o le atrial ma se umi e le sili atu i le lua aso faʻatasi ai ma le atinaʻeina o le teteʻe o le arrhythmogenic.

Faʻaaliga mo le cardioversion fuafua - paroxysm ma se umi o le sili atu i le lua aso, e le taofia le fomaʻi, i le leai o ni toto i luga o le atrial cavity, ua faʻamaonia e le gasegase transesophageal o le fatu. Afai e iloa le toto i totonu o le fatu, e ave e le tagata maʻi le warfarin i se nofoaga i fafo atu mo le masina, o le taimi lea e faʻamavae ai le toto i le tele o mataupu, ma, a maeʻa le lona lua o le fatu, i le leai o se tui toto, e toe foʻi atu i le falemaʻi e foʻia le cardioversion.

O le mea lea, o le cardioversion fuafua e faia i le tele o le manaʻoga o le fomaʻi e toe faʻafoʻiina le uila ma le faʻaauau pea o le faʻamalosia o le iniseti.

E faʻaaogaina le cardioversion e ala i le faʻaaogaina o paʻu filabrillator i le paʻu o le paʻu pito i luma ina ua uma ona faʻaaogaina le maʻi ile faʻaaogaina o vailaau faʻasaina. A maeʻa lenei mea, e tuʻuina atu e le defibrillator le lafoaia, lea e aafia ai foi le pao o le fatu. Ole maualuga o le alualu i luma e maualuga tele ma e sili atu i le 90% o le toe faaleleia o le toe faaleleia o le paʻu o le mamafa. Ae peitai, o le cardioversion e le talafeagai mo vaega uma o gasegase, i le tele o tulaga (mo se faataitaiga, i tagata matutua), MA vave ona toe atiaʻe.

Faʻafitauli o le Thromboembolic i le maeʻa ai o le cardioversion mo le tusa ma le 5% i tagata mamaʻi e leʻi faʻaaogaina mea e puipuia ai le tino ma le faʻamalolo, ma e tusa ma le 1% o tagata maʻi na maua mai fualaau mai le amataga o le arrhythmia.

A faʻaalia le togafitiga o taotoga

O togafitiga faʻapitoa mo le faʻamalosia o le inrial e mafai ona tele ni sini. O le mea lea, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma faaletonu o le fatu o le mafuaʻaga autu o le arrhythmia, o le faʻataʻiina o taʻaloga o le faʻamaʻi o se tino tutoatasi i se pasene tele o mataupu e puipuia ai toe faʻafoʻiina o le faʻamalosia o le atrial.

I totonu o isi fatu o faʻamaʻi, faʻaliliuina o le leitio poʻo le faʻamavaeina o le fatu ua faʻamaonia i mataupu nei:

  • Le faʻamalosia o togafitiga o le antiarrhythmic ma le tele o paroxysms o le filatila o le atrial,
  • Faʻaauau le faʻavavevave ma le alualu i luma vave o le toilalo o le fatu,
  • Le faʻapalepale i fualaau faʻamaʻi.

O le faʻasalalauina o le leitio e aofia ai le mea moni o vaega o le atria e aʻafia ai i le faʻaleagaina o le pulusese o loʻo faʻaalia i se eletise e i ai le leitio i le pito. Ua tuʻuina atu le eletise i se tagata maʻi i lalo o le faʻamaʻi lautele e ala i le fafata o le femoral i lalo o le pule o le televise X-ray. O le taotoga e saogalemu ma maualalo-faʻalavelave, e fai sina taimi puupuu ma e le o se punavai o le le toʻa mo le maʻi. E mafai ona faia le TFA i luga o upusii mai le Matagaluega o le Soifua Maloloina o le Rusia poʻo le tupe a le tagata maʻi.

O togafitiga faʻatasi ma togafitiga faʻalapotopotoga e talia?

O nisi tagata gasegase atonu e le amanaia fautuaga a latou fomaʻi auai ma amata ona togafitia faʻapitoa, faʻaaoga togafitiga masani. I le avea ai ma se tutoatasi tutoatasi, e le fautuaina le faaaogaina o meaʻai ma teuteuga. Ae i le avea ai ma se ausilali, e faaopoopo atu i le togafitiga autu o fualaau faasaina, e mafai e le tagata gasegase ona ave ni mea teuteu mai laau mamago, lea ei ai sona aoga aoga i luga o le popole ma le cardiovascular system. Mo se faʻataʻitaʻiga, o mea teuteu ma faʻasalaga o valerian, hawthorn, clover, chamomile, mint ma lemonimonimo e masani ona faʻaaogaina. I soʻo se tulaga, e tatau i le tagata maʻi ona logoina le fomaʻi e uiga i le aveina o ia ituaiga laau.

Sui mo se faʻamaʻi atoatoa mo le maʻisuka ituaiga 1

O mea o loʻo i totonu o lenei tusiga e le mafai ona faʻaaogaina mo le faʻamalositino. O le aveina o soʻo se vailaau e aunoa ma se faʻataʻitaʻiga a le fomaʻi e matautia mo lou soifua maloloina.

Verapamil e aʻafia i le kulupu o fualaau faʻasaina - faʻatoʻa poloka poloka. O lenei vaega o fualaau faasaina na atiae e faaitiitia ai le mama ma le gasegase o le musika, ma sa aoga foi i le maualuga o le toto maualuga, faamai o le fatu, ma le cardiac arrhythmia.

Ae talu ai nei, ua iloa ai e taofia e le tagata vaʻaia o le calcium channel (faʻafeiloaʻi) le faʻamatalaga o le TXNIP protein (mafuaʻaga o le maʻisuka) - o le mafuaʻaga ua mafua ai le oti o β-faʻamaʻi ma togafitia le maʻisuka ituaiga 1. O le mea lea, na maua ai se vailaau mo le taimi muamua lea e ono fai mai e faʻamalolo atoatoa le maʻisuka. O taunuuga sili ona maua na maua mai i vitro ma mice. I pepe, na mafai ona puipuia le oti o β-sene ma toe suia ai le faagasologa o lo latou oti.

O faʻataʻitaʻiga i totonu o tagata i le amataga o le 2015. O se suʻesuʻega faalua-tauaso e aofia ai le 52 tagata. O le a tuʻuina atu i le amataga o le 2016.

O le suʻesuʻega o Verapamil mo togafitiga o le maʻisuka e 120-160 mg 2-3 taimi i le aso.

Lotoga i suʻesuʻega, tusiga ma talanoaga:

O lenei talafou na matua faagaeetia ai le tele o tagata mamaʻi na i ai se siama o le maʻisuka ituaiga 1 ona ua amata ona latou ave avetaavale, e aunoa ma le faatali mo le faaiuga o faamasinoga. Ma latou fai mai ua amata ona tulaʻi mai le maualuga o le C-peptide. E leai se tasi e masalosalo o le taamilosaga a le tamaititi e togafitia le maʻisuka ituaiga 1. E popole le au atamamai i le tasi fesili - e mafai ona faʻatoʻilaloina atoatoa le maʻisuka ituaiga 1, pe o le a manaʻomia foi mo le olaga.

Tala sili atu ona lelei. Verapamil e taofia lana lava metabolism e ala i le cytochrome. Ma o le mea lea, o lona fuainumera e mafai ona faaitiitia i le taimi ao tumau pea le malosi tutusa.

Ae o le fesili o le. O le a le tele o le faʻamalamalamaina o le lelei poʻo le leaga mo le tino atoa? A uma mea uma, matou te fiafia i le faʻalavelaveina o le faasologa o le soifua matua. Ina ia faia lenei mea, seʻi o tatou mafaufau i le faʻatulagaga o lenei tusiga, o le lelei ma le leaga o aʻafiaga o fualaau faasaina ma faia se faaiuga mulimuli - ua faʻaalia ia i tatou pe leai foi.

Faʻateleina faʻafaigofie le avanoa e togafitia ai le kanesa

Verapamil o se inhibitor malosi ole P-glycoprotein. O le a le uiga o lenei mea? P-GP (P-glycoprotein poʻo le protein protein tetee) o se porotini o loʻo i ai i manu ma sigi e puipuia mai mea leaga - e aofia ai vailaau. O lenei protein lea e puipuia ai fualaau mai le faʻaalia o le malosi atoatoa. Ma sili atu. O nisi ituaiga o maʻi o le kanesa e faateleina ai le maualuga o le P-GP protein, ma maua ai le tetee atu i fualaau faasaina. Ma afai e te aveeseina lenei puipuiga, ona mafai lea ona e faʻaitiitia le fua o vailaau faʻasaina o le kanesa, ausia le tutusa o le aoga. Ma e taua tele lenei mea - ona o le laʻititi o le metotia tatou te faʻaogaina, o le itiiti ifo o le leaga o le a tatou faia io tatou tino ma lenei vailaʻau.

Verapamil, o le taofia o le gaioiga o le P-GP protein, e matua faateleina ai le tikeri o le gaosia o togafitiga o le kemisi (ma fualaau faasaina mo tumutumu maʻi) i le faiai. Ma o lenei mea e faʻapupulaina ai avanoa o le ola ma le faʻamalolo atoatoa mo fualaau faʻasaina o le oʻoi luga o le faiʻai. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona tuʻuina faʻatasi ma vailaʻau e togafitia ai le glioblastoma (o le faiʻai o le faiʻai).

I totonu o le inumaga, o le P-GP protein e malosi foi ona faʻamatalaina. O lenei mea e faʻaitiitia ai le faʻaleleia o le tele o fualaau faasaina. Ma e mafai e tamalii ona faʻaleleia lo latou ola.

Verapamil puipuia lelei le faiʻai mai le matua

Verapamil puipuia le faiʻai mai le maliu o le nerve:

  • i le taofia o le mumū ma le gaioiga o le microglia (sela e faʻaumatia ai namu namu)
  • inhibiting the entry of calcium into neurons

Verapamil i suʻesuʻega ua sili atu le malosi o le faiʻai o le faiʻai nai lo curcumin, memnatika, ma lekalekalein.

Faʻamaumauga suʻesuʻe:

E tusa ma le 1% o tagata e sili atu ma le 60 na mafatia mai le maʻi o Parkinson, o le maʻi lona lua lea e sili ona taatele i le maʻi matutua i le matutua pe a uma le faʻamaʻi o Alzheimer. Vedraamil e faʻaitiitia le aʻafiaga o le maʻi o Parkinson.

Lisi i le suʻesuʻega:

Verapamil o se tagata malosi malosi i autophagy

O se tasi o mafuaʻaga o le soifua matua o tagata o le faʻaputuina lea o otaota intracellular. O le mea autu o le faʻafefeteina o meaola intracellular o le autophagy. E uiga i le mea e mafai ona maua iinei i autophagy. I le faʻataʻitaʻiga masani, o le autophagy ua faʻaaogaina e ala i le taofiofia o le gaoioiga o le mTOR kinase. O le anapogi masani, o meaai maualalo-calorie, ma le tele o fualaau faasaina e faia ai: metformin, glucosamine, ma le tele o isi. Ae o le faafitauli o le faaitiitia o le gaoioiga a le mTOR kinase o le faalavelave i le fale musika, ma le tele o le taofiofia o le galuega mTOR, sarcopenia (o le faaitiitia o le maso mass) e tupu. Ae o verapamil e aofia ai le autophagy e faʻafefe ai le mTOR.

Faʻamaumauga suʻesuʻe:

Le aʻafiaga leaga o verapamil

Protein P-GP (o loʻo faʻamatalaina muamua i lenei tusiga) e puipuia ai sima mai le hematopoietic mai toxins.Ma o le taofiofia faifai pea o le P-GP e le verapamil e mafai ona oo atu ai i le faaleagaina o le DNA o nei vavalaʻau. Masalo - e le o lona uiga o le a oʻo atu ai i le faaleagaina. Ae afai o le tulaga lenei, ona mafai lea e le verapamil ona faʻaosoina le matua o le soifua matua o siama sima, o lona uiga e mafai ona faʻapuupuu le faʻamoemoe o le olaga i le faʻaauau pea ona faʻaaogaina. E tatau ona faamaonia lenei mea i suʻega. E faavae i luga o nei iloiloga, matou te faaiʻu ai e le tatau ona faʻaaogaina i taimi uma ia verapamil. Ma e tatau ona faʻaoga i vasega. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le taimi o togafitiga faʻatasi ai ma vailaau faʻasaina o le kanesa e faʻateleina ai le faʻatupulaia o latou ola. O taimi taʻitasi, vasega mo le togafitiga o sooga, ma isi. O le faʻaaogaina masani o kosi e le mafua ai ni aʻafiaga leaga, ae e ono oʻo lava ina faʻateleina le ola.

Ma i le taimi nei, mo i matou, o le verapamil o se vailaau taua lea e togafitia le maʻisuka ituaiga 1, faapea foi ma se meafaigaluega malosi e faateleina ai le aoga o le togafitiga o le kanesa.

Lapataiga: Faʻaitiitia e le Verapamil le faʻaitiitia o le suka i le metformin

Lisi i le suʻesuʻega:

O mea o loʻo i totonu o lenei tusiga e le mafai ona faʻaaogaina mo le faʻamalositino. O le aveina o soʻo se vailaau e aunoa ma se faʻataʻitaʻiga a le fomaʻi e matautia mo lou soifua maloloina.

Matou te valaʻauina oe e te lesitala i le nusipepa mo tala fou a le blog.

Lau pele Faitau Afai e te mauaina mea o loʻo i totonu o lenei blog aoga ma e te manaʻo i lenei faʻamatalaga ia avanoa mo tagata uma, ona mafai lea ona e fesoasoani e faʻalelei lau blog i le na o le lua minute o lou taimi. Ina ia faia lenei mea, mulimuli i le sootaga.

Matou te fautuaina foi le faitau:

  1. Faʻatauga saogalemu ma togafitiga mo le kanesa prostate.
  2. O se maʻi vaivai o le faiʻai ua uma ona togafitia.
  3. Suʻega o le Tomai Kanesa.
  4. Auala e taofi ai le tagata matua https://nestarenie.ru/

Taurine ma ana galuega autu

Taurine sulfonic acid o se vailaʻau e nafa ma le gaioiga o gaioiga faʻasolosolo, o le faʻaaogaina o le calcium, magnesium ma isi elemene. O nisi taimi e taua ai o le amino acids o le sulfur, lea ei ai sona aʻafiaga taua:

  • toe faʻaleleia togafitiga faʻasolosolo i totonu o masini,
  • faʻavasega le lipid, malosi ole gaʻo,
  • e puipuia ai le atinaʻeina o faʻataʻitaʻiga, atherosclerosis, maʻi faʻamaʻi, maʻi o le maʻisuka, toto maualuga,
  • faaitiitia le lamatiaga o le maliu faafuaseʻi i tua o suia atherosclerotic i puipui o toto toto,
  • maualalo le cholesterol
  • fesoasoani e faʻaititia le fua o fualaau oona i togafitiga o le maʻisuka.

O le leai o se tau o le Taurine e sili ona lamatia i le ogatotonu ma le matua, pe a faʻaitiitia lona fausaga faʻapitoa, o mea e manaʻomia mo le atinaʻeina o le syndrome, syndrome, suiga o le hormonal, maʻi o le maʻisuka, ova, atherosclerosis ma le maualuga. O le toatele o tagata Rusia e mafatia i le maualalo o lenei sulfonic acid, e aunoa ma le iloaina. E tusa ai ma suʻesuʻega, o tagata e masani ona taumafa i le sami o le a le mafai ona atiaʻe le atherosclerosis. Ae, o le mea e leaga ai, o le iʻa e maua tele i tagata o Primorye, e seasea ona i ai i taumafa i aso uma a isi tagata Rusia.

Mafuaʻaga o faʻafitauli o le loto ma mea aʻafia

O le maʻisuka ei ai sona taimi puupuu atu ona o le maualuga o le kulukose o le toto. O lenei tulaga e taua o le hyperglycemia, lea ei ai lona aafiaga tuusaʻo i le fausia o ni atherosclerotic plate. O le vili vaʻaia pe poloka le lumenia o vaa, lea e oʻo atu ai i le siama o le muso o le fatu.

O le tele o fomaʻi ua talitonuina o le tele o suka e mafua ai le le aoga o le endothelial - o se vaega o le lipid accumulation. O se taunuuga o lenei mea, o puipui o le vaa e sili atu ona mafai ona pala ma pepa.

O le Hyperglycemia e fesoasoani foi i le faʻatoagaina o le faʻamaʻaloga o le oxidative ma le faʻavaeina o aʻafiaga saoloto, lea ei ai foi le aʻafiaga o le meli.

Ina ua maeʻa le tele o suʻesuʻega, na faʻatautaia se mafutaga i le va o le faʻamaʻi o le fatu i le maʻisuka ma le faateleina o le hemoglobin glycated. O le mea lea, afai e faateleina le HbA1c i le 1%, ona oʻo lea i le 10% le lamatia o le atchemia.

O maʻi o le maʻisuka ma faʻamaʻi fatu cardiovascular o le a avea ma faʻavae fesoʻotaʻiga pe afai o le tagata gasegase o loʻo aʻafia i itu leaga:

peʻafai o se tasi o aiga o le maʻisuka na i ai le fatu fatu, e masani ona maualuga le toto maualuga, ulaula, faʻaaogaina o le ava, o le i ai o le cholesterol ma triglycerides i le toto.

O a fatu fatu e mafai ona avea ma faʻalavelave o le maʻisuka?

Faʻaalia lou suka pe filifili le itupa mo fautuaga

O le tele o taimi, ma le hyperglycemia, o le cardiomyopathy o le maʻisuka e atiina ae. O le maʻi e aliali mai pe a maʻi le myocardium i gasegase e maua ai le maʻisuka taui.

E masani lava o le maʻi e toetoe lava o le maʻi. Ae o nisi taimi e afaina ai le tagata gasegase i le tiga o le tiga ma le fatufatu o le fatu (tachycardia, bradycardia).

I le taimi lava lea e tasi, e le toe totoina e le okeni autu le toto ma galuega i se auala ogaoga, ona o le tele o lona siʻitia. O le mea lea, o lenei tulaga ua taua o le fatu o le maʻisuka. O suʻesuʻega i le matua e mafai ona faʻaalia i le feʻaveaʻi tiga, fulafula, le manava ma le faʻanoanoa o le pusa e tupu pe a uma le faʻamalositino.

O maʻi faʻamaʻi o le fatu faʻamaʻi ma le maʻisuka e atiae le lima taimi e sili atu nai lo tagata soifua maloloina. E maitauina o le aʻafiaga o faʻamaʻi pipisi o le fatu e le faalagolago i le ogaoga o le faʻamaʻi, ae o lona umi.

O le siama i le maʻisuka e masani lava ona tupu e aunoa ma ni faʻailoga faʻalauiloa, lea e masani ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o le fatu vaivai o le fatu maso. E le gata i lea, o le faʻamaʻi e maua mai i galu, pe a suia osofaʻiga i se ala masani.

O foliga o maʻi o le fatu fatu e mafua mai i le afaina i le myocardium, e le o le tala o le hyperglycemia masani, maʻi o le fatu, faaletonu o le fatu, ma le faaleagaina o gaʻo e mafua ai ona maua vave. Le faʻataʻitaʻiga o le suʻesuʻega i le maʻisuka:

puupuu le manava, arrhythmia, puupuu le manava, paʻu o fatu, popolega e fesootaʻi ma le fefe i le oti.

O le tuufaatasiga o le siama i le maʻisuka e mafai ona oo atu ai i le atinaʻeina o le faʻaogaina o le myocardial infarction. E le gata i lea, o lenei faʻalavelave ei ai nisi o foliga, e pei o le fatu fatu faʻamalosi, o le edema pulmonary, paʻu o le fatu o loʻo faʻaalia i le lipine, le ua, le auvae poʻo le tauau o le tauau. O nisi taimi e maʻi ai le tagata maʻi i le pusa, inu ma le vomia.

Ae paga lea, o le tele o tagata gasegase e afaina ai le fatu aua latou te le masalomia le i ai o le maʻisuka. I le taimi nei, o le aafia i le hyperglycemia e tau atu ai i faʻalavelave matautia.

I le maʻisuka, o le ono mafai ona atiaʻe le angina pectoris e faalua. O ana faʻaaliga autu o le faʻavaivaia, malaise, salu ma le le lava o le mānava.

Angina pectoris, lea na tulaʻi mai i le talaaga o le maʻisuka, ei ai ona lava uiga. O le mea lea, o lona atinaʻe e aʻafia ona o le ogaoga o le faʻamaʻi, ae o le umi o le loto fatu. E le gata i lea, i tagata gasegase maualuga, e le lava le toto i le myocardium e vave tele ona tupu nai lo tagata soifua maloloina.

I le tele o le maʻisuka, o uiga o le angina pectoris e laʻititi pe leai foi. E le gata i lea, e masani ona i ai ni faaletonu i le fatu, lea e masani ona iu i le oti.

O le isi aʻafiaga o le maʻisuka ituaiga 2 o le fatu o le fatu, lea, e pei o isi faʻafitauli faʻalavelave e mafua mai i le hyperglycemia, ei ai ona lava tulaga patino. O le mea lea, o le faaletonu o le fatu ma le maualuga o le suka e masani lava ona atiaʻe i le matua, aemaise lava i alii. O uiga lelei o le faʻamaʻi e aofia ai:

o le fulafula ma le paʻu o pito, o le fatu faateleina, o le faifaipea faifaipea, vaivai, maua o le mamafa, ona o le taofiofia o le vai, totogo, puupuu le manava, tale.

O le gasegase myocardial o le maʻisuka e mafua ai foi ona solia le pao o le fatu. O faʻamaʻi e tupu ona o se faaletonu ile faiga ole gasegase, e mafua ona o le le lava o le inisalini, lea e faʻalavelaveina ai le auala ole glucose e ala i siakono meocardial. O le iʻuga, o loʻo maua i totonu o le fatu maso oxidized fatty acids.

O le laʻititi o le docstrophic myocardial e taʻitaʻia ai foliga o le faʻalavelave o le faʻalavelave faʻalavelave, faʻasalaga arrhythmias, extrasystoles poʻo parasystoles. E le gata i lea, o le microangiopathy i le maʻisuka e mafua ai le faatoilaloina o tamai vaa e fafagaina le myocardium.

Sinus tachycardia e tupu i le popole pe faaletino. I le uma, o le faʻamalosi o le fatu e aoga e tuʻuina atu ai i le tino meaʻai ma le okesene. Ae afai e tulai maualuga le suka toto, ona faamalosia ai lea o le fatu e galue i se auala sili atu.

Ae ui i lea, i le maʻisuka, o le myocardium e le mafai ona vave faʻatopetope. O se taunuuga, o le okesene ma meaʻai paleni e le ulu i le fatu, lea e masani ona oʻo atu ai i le osofaʻi o le fatu ma le oti.

Faʻatasi ai ma le neuropathy o le maʻisuka, e mafai ona atiaʻe le fesuiaiga o le fatu. Mo lenei tulaga o le amio, o le arrhythmia e tupu ona o fesuiaiga i le tetee o le vascular system, lea e tatau ona pulea e NS.

O le isi faʻasologa o le maʻisuka o se faʻasalaga masani. E faʻaalia i le faʻaitiitia o le toto maualuga. Faailoga o le maualuga o le maualuga o le vevela, malaise, ma le faʻanoanoa. E le gata i lea, e faʻaalia i le vaivaiga pe a uma ona ala ae ma faʻavauvau tumau.

Talu ai ona o le faateleina o le maualuga o le suka i le toto, e tele naua faʻafitauli, e taua le iloa pe faapefea ona faʻamalosi le fatu i le maʻisuka ma pe o le a le togafitiga e filifili ai pe afai ua uma ona atiaʻe le maʻi.

O le a le PKI ma le auala e fuafua ai se penisione?

Faatasi ai ma le taliaina o le Tulafono a le Federal Law "On Insurance Pensions", o se faiga fou mo le mauaina o tupe "mo le matua" ua oʻo mai i totonu o le olaga. O le numera o faletupe na e mauaina e ausia ai se tausaga patino e le faalagolago i le tele o tausaga galue, ae i luga o sea mea e pei o penisione. O le a lenei mea

O faʻamatalaga na faʻapupulaina e se tagata i le taimi o le amataga o le itula X ua liua i ni manatu. O la latou faʻasalalauga e taʻua o le penisione taitasi o penisione, faʻapuupuu le IPK. O le mea lea, o le penisione ua fuafuaina e pei ona taʻua i lalo:

  • P - penisione
  • F - o se aofaiga tumau i tausaga taʻitasi e faʻatuina e le setete,
  • N - o le vaega faʻatupeina o le penisione mo i latou e iai,
  • B - le numera o penisione,
  • Sat - le tau o le 1 penisione i le tausaga oi ai nei.

Ina ia amata talosaga mo se penisione, e tatau i le tagata talosaga ona faʻamalieina tulaga nei:

  • ausia le tausaga litaea na faʻatuina e le setete,
  • ei ai le tulaga matua sili atu nai lo pe tutusa i le pito maualalo,
  • e maua ai le numera maualalo o penisione.

Afai e le itiiti ifo ma le tasi se tasi o aiaiga ua le faataunuuina, o le tagatanuu ei ai auala e lua:

  • faaauau pea ona galue seia maeʻa tulaga uma,
  • ona faʻaaoga i le Penisione o Penisione mo le fuafuaina o se penisione faʻale-tupe pe a oʻo i le tausaga manaʻomia (60/65 tausaga mo tamaitai / alii, i le faasologa).

O penisione totogi e tuʻuina atu mo tausaga taʻitasi o galuega. O le mea lea, o le tagata mulimuli ane e alu e talosaga mo se penisione, o le tele o mea o le a ia maua. Ae o loʻo i ai foi se tapulaa aupito maualalo. Leai ni mea - leai ni penisione. I le aso, o le laʻititi maualalo e 11.4, ma i le 2025 o lenei tau aofaʻi e tusa ma le 30.

I le auala lava lea e tasi, o le umi o le umi o le auaunaga o le a faʻatupulaia lona tele. Mo i latou ua litaea i le 2017, ua lava le galue mo le 7 tausaga, i le lumanaʻi o le a siitia lenei fuainumera i le 15 ma i le 2025 o le a na o le tele lena. E taua le maitauina o ia vaitaimi e aofia ai foi i lenei vaitau:

  • Faaiuga
  • auaunaga faamiliteli
  • taimi le atoatoa
  • Taofiaga
  • taimi faʻaalu i le fefaʻatauaʻiga o galuega
  • isi.

Le aoga o le penisione taitasi o penisione (IPC): o le a lea?

I le taimi muamua, ina ia amata ona maua se penisione, e na o se tagatanuu na te faailoa lona tulaga sinia ma faamaonia i pepa. Ae talu mai le 2015, o tagata litaea i le lumanaʻi e mafai ona faʻatonutonuina tutoatasi a latou tupe litaea. Mo lenei mea, ua vaevaeina le penisione i ni vaega: faʻatupeina ma inisiua. O le mea mulimuli e mafai ona faʻamautuina ma nofoia.

I lenei tulaga, e tatau i se tagatanuu ona ausia ni itu taua taua:

  • Maua se poto inisiua ia le itiiti ifo i le 15 tausaga.
  • Talia le tausaga litaea.
  • Tuuina atu faamatalaga e faʻamaonia ai o le penisione penisione e le itiiti ifo i le 30 pasene mo le umi o le auaunaga.

I le talanoa e uiga i le tau o le penisini taitasi o penisione (IPC), o le a le mea ma le "mea e 'ai ma le", e aoga le malamalama o lenei tau aofaʻi e fuafua i vaega o loʻo faʻatuina i tausaga taʻitasi e faʻavae i le maualuga o totogi ma tupe maua a se penisione. I le isi itu, e tusa ai ma le faiga o le siakiina, o le poto masani o le galuega ma le maualuga o totogi ua amanaia. Seʻi oʻo i le 2014, o lenei faʻaaliga na faʻalagolago foi i le aofaiga o saofaga i le lafoga.

O le mea lea, i le aso, pe a maua e se tagatanuʻu se tupe sili atu i le 2017 nai lo le 2016, o le a sili atu le maualuga o le penisione o le penisione (penisini penisione).

E taua foi le manatu o le 2015 mai i le 2025 ua maua ai se vaitau faʻavaaiga faʻava-o-malo. O lona uiga o tuutuuga mo le fuafuaina o penisione o le a faʻamalosia i tausaga taʻitasi, o le tau o fua faʻatatau o le a tupu e tusa ai ma le tau o le tamaoaiga ma le tamaoaiga i totonu o le atunuʻu.

Ina ia malamalama atili i le taua o le aoga o penisione taitasi (IPC), o le a le mea ma pe faapefea foi ona fuafuaina, e aoga le mafaufau i auiliiliga o vaega taua. O le mea lenei o le a tatou faia.

E faʻapefea ona fuafuaina le IPC tausaga?

A o leʻi oʻo i le 2015, na tuufaatasia e le malo se fua faatatau o le peni peni taitoatasi, lea e pei ona taua i lalo: PC = MF / S, pe:

  • PC o loʻo faʻatusalia le aofaiga atoa o penisione o se tagatanuu patino.
  • MF - o se vaega lenei o le Inisiua (i le amanaia o le toesea o le vaega tumau ma le faʻatupeina o le penisione).
  • C o loʻo faʻatusalia le tau o le IPC i le taimi o le fuafuaina.

E tusa ai ma lenei faʻatulagaga, e matua faigofie lava ona fua faʻatatau le aofaʻi o aofaʻi faʻaopoopoga. O le mea lea, ina ia mafai ona iloa poo le a le taui o penisione o loʻo faatalitali mo se tagatanuu, e le tatau ona faʻafesoʻotaʻi le FIU. Pau lava le mea e tatau ona faʻamalamalamaina o le fua faatatau o le tau, lea e mafai ona 6%, 10% poʻo le 16%.

Ina ia mafai ona faʻatusatusaina le HIPC, e tatau ona faʻaoga le faʻataʻitaʻiga lenei: HIPC = (SM / MV) * ​​10, pe afai:

  • SM o le a avea ma totogi o saofaga i le tau filifilia (i le pasene).
  • MV o se tulaga tumau o le totogiina, lea e 16%.

Faʻafetai i lenei faʻatusatusaga, e mafai ona fuafua tonu pe toafia ni manatu o se penisione i le lumanaʻi e mafai ona faʻaputuina mo ana galuega uma. Afai o le taimi lava lea e teena ai e se tagatanuu le vaega faʻatupeina o penisione, ona mafai lea e ia ona faʻateleina le fua faatatau faaletausaga. E tusa ai ma lea, o le aofaiga o le faʻatagaga o le a maualuga atu foi.

E pei ona taʻua muamua, o le maualuga o le togi o penisione, o le sili atu lea o le sea o tupe totogi. Peitai, e tatau ona manatuaina o loʻo i ai se IPC maualuga (penisini taitasi o penisione), o le 7.38 points. Ina ia maua, ao faagasolo le tausaga e tatau i se tagatanuu ona maua le totogi maualuga.

Ina ia faafaigofie ona taulimaina mea uma o le IPC, mafaufau i se faataitaiga. Faapea o se tasi tagatanuu na filifili e fuafua tutoatasi pe fia ni vaega na mafai ona ia faaputuputuina mo lana galuega galue ma le tele o mea o loo ia manaomia pea ina ia mafai ai ona maua tupe totogi faalemasina i le aofaiga o le 25,000 rubles.

O le vaega tumau o le penisione inisiua e masani ona 4559 ru.I le taimi lava e tasi, o le penisione e tutusa ma 18,300 rubles ua faʻapupulaina i le tamaitai.

O le mea lea, o le aofaiga o tupe totogi mo le lumanaʻi i le lumanaʻi e $ 13,741 (matou te aveesea mai le 18300 vaega inisiua tumau).

Ina ia fuafuaina le IPC, vaevae le 13 741 i le 74.28 ma ia tusa ma le 185 points. O le tau taua lea. Afai e te faia ni suiga i tua, e faigofie lava ona e iloa e mafai ona maua e le peneteni le 25,000 rubles e tatau ona faʻaopoopoina ai le 90 pasene i le masina.

I le lautele, o le tau o lenei faailo o se numera patino, lea e fuafuaina e le setete i tausaga taʻitasi. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le 2015, o le IPC e tutusa ma 64 rubles, ma ia Fepuari 2016, ona o le maualuga o le siitaga, o lenei faailoga na siitia i le 74 rubles. O lenei tausaga, o le tau o lenei fua faatatau e 78 rubles ma se penny.

Afai o se penisione e maua se IPC tele, o le a na o le pito i luga o le a mafai ona amanaia.

E le masalomia, e foliga mai i penisione uma o le tutoatasi tutoatasi o totogi o le lumanaʻi o se faiga e sili ona faigata. O le mea moni, e le o se mea e matua fefefe ai. O le mea taua o le aʻoaʻoina pe faʻapefea ona faʻaaoga fua faʻatatau ma fuafua le pasene o vaega o le penisione. Afai e manaʻomia, e mafai ona e asiasi i le Pension Fund ma talosaga mo se faʻatulagaga muamua o le totogiina o penisione.

Ae ui i lea, e taua le malamalama o le tulaga o suiga uma lava. Masalo i ni nai tausaga, o le fuafuaina o penisione ma o latou faasinoupuina o igoa o le a faia e tusa ai ma isi fua faʻatatau. Ae ui i lea, o le tulaga sinia o le a avea pea ma se mea e le mafai ona faʻaaogaina o faʻamanuiaga o lenei ituaiga.

O ai ua faʻamaonia le fualaau faasaina

O le maʻisuka masani e masani ona togafitia togafitiga. O fualaau oona ua filifilia i se auala latou te maua ai le sili atu le aoga i se togi maualalo. O le tele o vailaʻau o le hypoglycemic e iai aʻafiaga aʻafiaga, lea e faʻateleina i le faʻateleina o fualaau. E le taliaina lelei le metformin e le faʻaogaina o meaʻai, o le sulfonylurea o loʻo faʻateleina ai le faʻaumatia o peta beta, o le inisalini e fesoasoani i le maua o tupe maua.

O Dibikor o se togafitiga masani, saogalemu ma le aoga e leai lava se faʻaleagaina ma aʻafiaga i itu. E fetaui ma fualaau uma e faaaoga mo le maʻisuka. O le faʻatagaina o Dibikor e faʻatagaina ai oe e faʻaititia le fualaau o vailaʻau o le hypoglycemic, puipui ia totoga mai aʻafiaga o le kulūkose, ma faʻamautinoa le faʻavavega o galuega.

E tusa ai ma faʻatonuga mo le faʻaaogaina, o loʻo faʻatulagaina le meaʻai mo togafitiga o faʻafitauli nei:

O gasegase ma le tafe o le a avea o se mea o le taimi ua tuanai

O le maʻisuka o le mafuaʻaga lea o le toeitiiti 80% o tafaoga uma ma toesega. 7 mai le 10 tagata e maliliu ona o le pisa o fatu o le fatu po o le faiʻai. E toetoe lava o mataupu uma, o le mafuaʻaga mo lenei faʻamoemoe matautia e tutusa lava - maualuga le toto suka.

E mafai ma e tatau ona tuʻituʻi le suka, pe leai se mea. Ae e le fofoina ai le faʻamaʻi, ae naʻo le fesoasoani e tau ai le suʻesuʻega, ae le o le mafuaaga o le maʻi.

Na pau lava le vailaʻau e fautuaina aloaia mo le maʻisuka ma faʻaaoga e endocrinologists i la latou galuega o le Ji Dao Diabetes Adhesive.

Le aoga o fualaau faasaina, fuafua e tusa ai ma le auala masani (o le numera o tagata gasegase na toe malosi i le numera o tagata gasegase i le vaega o le 100 tagata na togafitia togafitiga) o:

  • Tulaga masani o le suka - 95%
  • Faʻaitiitia o vein thrombosis - 70%
  • Faʻamamaina o se fatu malosi - 90%
  • Faʻasaʻo maualuga le toto maualuga - 92%
  • Vigor i le ao, faaleleia le moe i le po - 97%

O Ji Dao e gaosia oloa e le o se pisinisi faapisinisi ma e faatupeina e le setete. O le mea lea, o nei tagata nofomau uma e maua le avanoa e maua ai le vailaau i le 50% le tau.

  • maʻisuka malosi
  • cardiovascular failure
  • faʻavalea o le inupia,
  • puipuiga o faʻamaʻi ate ma le faʻaaogaina o fualaau faasaina, aemaise lava o le antifungal.

Faʻafiafiaga faʻataʻitaʻiga

Ina ua maeʻa le mauaina o le ulu, sa le mafai ona malamalama tagata saienitisi pe aisea e manaomia ai e le tino.E foliga mai e le o iai se puipuiga i le malosi masani o le gataifale. O le togafitiga faʻapitoa e amata ona aliali mai naʻo le i ai o le togafitiga, e pei o se tulafono, i le carbohydrate ma le lipid metabolism. E faia e Dibikor i le amataga o soliga, e puipuia ai le atinaʻeina o faʻafitauli.

  1. I le togafitiga fautuaina, o le vailaʻau e faʻaititia ai le suka. A maeʻa le 3 masina o le faʻaaogaina, o le hemoglobin glycated e faʻaititia i le 0.9%. O taunuʻuga sili ona lelei e matauina i tagata mamaʻi na maua i le maʻisuka fou ma togafitiga.
  2. E faʻaaogaina e puipuia ai faʻafitauli faʻapitoa i le maʻisuka. O le vailaʻau e maualalo ai le cholesterol toto ma triglycerides, faʻaleleia le toto i vae.
  3. Faʻatasi ai ma fatu fatu, Faʻaleleia le faʻaaogaina o le myocardial, le toto, faʻaitiitia le manava. O le fualaau faasaina e faʻaleleia ai le lelei o togafitiga ma glycosides cardiac ma faʻaitiitia ai le fua. E tusa ai ma fomaʻi, e faʻaleleia le tulaga lautele o tagata gasegase, o latou faʻapalepale i le faʻamalosi tino.
  4. O le faʻaaoga umi o le meaʻai e faʻaolaina ai le microcirculation i le koneteina. E talitonu e mafai ona faʻaaoga e puipuia ai le retinopathy o le maʻisuka.
  5. E mafai ona galue le suʻavaʻalo o se vaifofo, faʻamavae le nausea ma le arrhythmia i le tulaga o le maualuga o glycosides. Na maua foi se aafiaga talitutusa e faasaga i beta-blockers ma catecholamines.

Faʻasalaga faʻapitoa ma fuataga

E faʻamalolo le suavai i foliga o papa paepae paʻepaʻe. E 10 fasi vaega e tuʻuina i le paʻu. I totonu o le afifi o le 3 po o le 6 pepa ma faatonuga mo le faʻaaogaina. E tatau ona puipuia le fualaau faasaina mai le vevela ma le susulu o le la. I ia tulaga, e taofia ai meatotino mo le 3 tausaga.

Mo le faigofie o le faʻaogaina, o le Tipi e 2 aumaga:

  • 500 mg o le fua faʻasoifua maloloina. 2 pusa o le 500 mg ua faatonuina mo le maʻisuka malosi, e puipuia ai le ate aʻo aveina fualaau matautia mo ia. O le paluga o pama e 500 e lamatia, e mafai ona vaevaeina i le afa,
  • 250 mg e mafai ona faatonuina mo le le manuia o le fatu. I lenei tulaga, o le fua eseese e eseese tele: mai le 125 mg (1/2 papa) i le 3 g (12 papa). O le aofaʻiga manaʻomia o le vailaau faʻasaina ua filifilia e le fomaʻi, ma mafaufau i isi vailaʻau o loʻo ave. Afai e talafeagai le aveeseina o le inu o le glycosidic, O le meaʻai i aso taitasi ua faatonuina pe a ma le 750 mg.

Faʻaiʻuga o vailaʻau

E leai ni aʻafiaga o le tino mo le tino. O le alia o le tino i mea e fesoasoani ai i le pill e seasea lava. Taurine lava ia o le amino o le natura, o lea e le afaina ai mea e oso ai le allergies.

O le faʻaaogaina o taimi uumi ma le maualuga o le eletise o le manava e mafai ona oʻo atu ai i se faʻavavega o le uluaʻi maʻi. Faatasi ai ma ia ituaiga faafitauli, o togafitiga ma le Dibicor e tatau ona malilie faatasi ma le fomai. Masalo o le a ia fautuaina le maua o se meaʻai mai meaai, ae le o fualaau.

Punaoa sili ona lelei:

Fomaʻi o Fomai Faʻafomai, Ulu o le Inisetiute o Taʻafia - Tatyana Yakovleva

Sa ou suʻesuʻeina le maʻisuka mo le tele o tausaga. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ua ou faanatinati e taʻu atu le tala lelei - ua mafai e le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Science Sciences ona atiaʻe se vailaau e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei fualaau faasaina ua lata i le 98%.

O le isi tala fou: ua faʻamautinoa e le Matagaluega o le Soifua Malōlōina le faʻatagaina o se polokalame faapitoa e totogi ai le tau maualuga o le fualaau faasaina. I Rusia, e mafai ona maua e le maʻisuka aʻo leʻi oʻo i le aso 17 Fepuari - Mo na o le 147 rubles!

>> AOAO ATILI E UIGA I LE MAUA O LE MALO

GaosigaTaurine i le 100 g, mg% o le manaʻoga
Turkey, aano mumu36172
Tuna28457
Chicken, Red Meat17334
Laʻau mumu13226
Foʻu, fatu manu11823
Laʻau o povi6613

O le maʻisuka e faʻaalia i le le lava o le taula, o le taimi muamua lea e tatau ai ona sili atu ona manaʻomia ona manaʻoga.

O a faʻafitauli mo le maʻisuka?

I le ogatotonu o le 2012, o loʻo i ai vaega nei o vailaau maʻisuka (e ese mai ile inisalini):

  • Pills e faʻateleina ai le lagona o sela i le inisalini.
  • Fualaau faasaina e faaosofia ai le gasegase ina ia maua atili ai le inisalini.
  • New fualaau mo le maʻisuka talu mai le ogatotonu o le 2000. E aofia ai fualaau faasaina e ese uma lava, ma o lea e faigata ai ona faʻafefiloi ma le matagofie i latou. O vaega nei e lua o vailaʻau faʻasaina, ma atonu o nisi o le a faʻaalia i le taimi.

O loʻo i ai foi ni kullubaibai (acarbose) e poloka ai le faʻaaogaina o le kulukose i le gastrointestinal tract. E masani ona mafua ai ni mea e ola ai, ma o le mea e sili ona taua, afai e te mulimuli i se taumafataga maualalo-carbohydrate, ona ave ai lea o le leai o se mafaufau. Afai e le mafai ona e pipii i se taumafa maualalo o le gaʻo, ona ua e malepelepe, ona faʻaaoga lea o fualaau o le maʻisuka e fesoasoani e pulea ai le manaʻo. Ma mai glucobaia o le a le aoga tele. O le mea lea, o lana talanoaga i lenei faaiuga.

Matou te toe faamanatu atu ia te oe: o vailaau o vailaʻau e mafai ona aoga mo le maʻisuka ituaiga 2. I le maʻisuka ituaiga 1, e leai ni vailaau faʻasaina, na o tui inisalini. Faʻamalamalamaga. O fualaau o Siofor poʻo le kullucofage mo le maʻisuka ituaiga 1 e mafai ona faʻataʻitaʻiina pe a fai o le tagata maʻi, o loʻo faʻaititia lona siaki i le inisalini, ma o le mea lea ua faʻamalosia ai o ia e aʻafia le tele o tui o le inisalini. O le tofiaina o Siofor poʻo le Glucofage i lenei tulaga e tatau ona talanoaina ma lau fomaʻi.

O le a le ituaiga o fualaau o le maʻisuka e le aoga, ae leaga

E iai fualaau mo le maʻisuka e le aumaia ai ni manuia i tagata mamaʻi, ae faʻaleagaina pea. Ma o lenei o le ae iloa po oa nei vailaau. O fualaau o le maʻisuka leaga o fualaau ia e faaosofia ai le paʻu e maua ai le tele o inisalini. Tuu i latou! Latou te faʻaleagaina le soifua maloloina o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. Pills e faaosofia ai le gaosiga o le inisalini e le pancreas e aofia ai vailaʻau mai sulfonylurea o meaola ma meglitinides vaega. O fomaʻi e pei lava e faatonuina i latou mo le maʻisuka ituaiga 2, ae o le mea sese lenei ma e leaga ai tagata maʻi. Sei o tatou vaai pe aisea.

I le maʻisuka ituaiga 2, o gasegase, o se tulafono, e le maua ai foi le insulin e aunoa ma nei fualaau, ma 2-3 taimi e sili atu nai lo tagata soifua maloloina. E faigofie ona e faʻamaonia lenei suʻega toto mo C-peptide. O le faʻafitauli i tagata maʻi o loʻo maua i le maʻisuka o le faʻaitiitia o le lagona o sela i le gaioiga o le inisalini. O lenei maʻi le gasegase e taua o le faʻamalosia o le inisalini. I se tulaga faapea, o le faaaogaina o fualaau o lo o faaosofia ai le manava o le inisalini e le pancreas e pei lava o le sasaina o se solofanua mafatia, solofanua, lea, faatasi ai ma lona malosi atoa, e toso ai se taavale toso mamafa. O se solofanua le manuia e mafai ona oti saʻo i totonu o ata.

O le matafaioi a le solofanua faʻasolosolo o lau paʻu lea. O loʻo i ai pene peta e maua ai le inisalini. Ua uma ona latou galulue ma se avega mamafa. I lalo o le gaioiga o pepa o sulfonylurea o meaola poʻo meglitinides latou te "mu", o lona uiga, latou te mate tele. A maeʻa lenei mea, o le gaosiga o le inisalini e faʻaitiitia, ma o le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka ua avea ma sili atu le ogaoga o le maʻisuka ituaiga insulin.

O le isi mea sili ona toe maua mai o le pancreatic insulin-producing pills o le mafua ai lea o le hypoglycemia. E masani ona tupu lenei mea pe afai e ave e le tagata maʻi le fualaau o fualaau oona poo le galo ona 'ai i le taimi. O auala e togafitia ai le maʻisuka ituaiga 2 tatou te fautuaina le maualalo o le toto toto, ae o le aʻafiaga o le hypoglycemia e toetoe lava leai.

O suʻesuʻega tetele ua faʻaalia ai o le sulfonylurea o faʻateleina le faʻaleleia o le tino mai mafuaʻaga uma o tagata mamaʻi o loʻo ave i latou, e aofia ai le soifuaga mai le fatu ma le kanesa. Latou te faʻalavelaveina le toto totoga i le matelaina o maliu ma isi laʻau, e poloka ai laina o le calcium eletise e faʻamamaina ai toto toto.O lenei aʻafiaga e le faʻamaonia naʻo mo fualaau sili ona fou o le kulupu. Ae e le tatau ona ave, a le o lea, mo mafuaaga na matou faamatalaina atu i luga.

Afai o le maʻisuka ituaiga 2 e mataʻituina ma le totoʻa le taumafataga o le maualalo o le carbohydrate, faamalositino, ma inisini injections pe a manaʻomia, faʻamaonia pe faʻavaivaia peta beta e mafai ona toe faʻafoʻiina a latou galuega. Aoao ma mulimuli i se polokalama e togafitia lelei le maʻisuka ituaiga 2. E sili atu lenei mea nai lo le faaaogaina o fualaau - sulfonylurea o meaola poʻo meglitinides, lea o le a fasiotia ai suauu peta ma faʻateleina ai faafitauli o le maʻisuka. E le mafai ona tatou lisi igoa uma o nei fualaau oona iinei, aua e tele naua.

E tatau ona faia mea nei. Faitau faatonuga mo le maʻisuka fualaʻau ua uma ona faʻatonuina. Afai e aliali mai o latou o se tasi o le vasega o le sulfonylurea o meaola poʻo meglitinides, aua e te aveina. Nai lo lena, ia suesue ma mulimuli i se polokalame o le maʻisuka ituaiga 2. E i ai foi pusa tuʻufaʻatasi o loʻo aofia ai mea taua e lua: o le sulfonylurea derivative ma le metformin. Afai na tofia oe i lenei filifiliga, ona e fesuiai lea i le "pure" metformin (Siofor poʻo Glyukofazh).

O le auala saʻo e togafitia ai le maʻisuka ituaiga 2 o le taumafai lea e faʻaleleia atili le lagona o sela i le inisalini. Faitau a matou tusiga e uiga i le faʻamalosia o insulin. E taʻu mai ia te oe pe faapefea ona faia. A maeʻa lena mea, e te le manaʻomia le faʻaleleia o le gaosiga o le inisalini. Afai o le mataupu o le maʻisuka e le o tele naua, o le a lava le inisalini o le tagata lava ia e faatumauina ai le toto suka masani.

Aua e te taumafai e sui injections o le insulin i fualaau.

Faʻaauau le taofiofia o le suka i le toto mo le itiiti ifo i le 3 aso, ma sili atu ile vaiaso atoa. Afai a le sili atu ma le lua suka pe a maeʻa le taumafataga e 9 mmol / L pe sili atu foi, vave ona amata togafitiga ma le inisalini, faʻatasi ai ma se taumafataga e maualalo le carbohydrate. Talu ai e leai se vailaʻau o le a fesoasoani iinei. Muamua lava, faatasi ai ma le fesoasoani a inisalini inisiua ma se taumafataga tatau, ia mautinoa o loʻo pa'ū lou suka toto i tau faʻatatau. Ona e mafaufau lea i le auala e faʻaaoga ai fualaau e faʻaitiitia ai le tui ole inisalini poʻo le lafoaia atoa.

O le maʻisuka ituaiga 2 e pei o le tolopoina o le amataga o togafitiga o le inisalini. E moni mo lenei mafuaʻaga na e alu i le itulau i luga o fualaau oona, saʻo? Mo nisi mafuaʻaga, e talitonu tagata uma e mafai ona le amanaiaina togafitiga o le inisalini e aunoa ma le faʻasalaga, ma o le faʻamaʻi o le maʻisuka e faʻatau ai se tasi, ae le o latou. Ma o se amioga valea lenei mo le maʻisuka. Afai o se ituaiga "optimist" maliu o se fatu fatu, ona ou fai atu lea ua laki. Talu ai o loʻo i ai filifiliga sili ona leaga:

  • Gangrene ma le vaevaeina o vae,
  • Tauaso
  • Maliu matautia mai le le atoatoa.

O nei faʻafitauli o le maʻisuka lea o le a le manaʻo le fili pito sili ona leaga. A faʻatusatusa i ai, o le vave vave ma le faigofie o le oti mai le fatu fatu o se mea moni manuia. E le gata i lea, i lo tatou atunuu, lea e le lagolagoina tele ai ona tagata le atoatoa.

O le mea lea, o le inisalini o se fofo lelei mo le maʻisuka ituaiga 2. Afai e te alofa tele ia te ia, ona ia laveaʻiina lea oe mai i se tagata vavalalata vavalalata ma faʻafitauli i luga. Afai e mautinoa o le inisalini e le mafai ona tufatufaina atu, ona amata loa lea ona vave faʻasolo, aua le faʻavave taimi. I le faia o tauaso pe a maeʻa ona tosoina se vae, o le maʻisuka e masani lava ona i ai nai tausaga o le le atoatoa. I le taimi lea, na te pule e mafaufau ma le totoa e uiga i le valea o ia ina ua le amata ona tuiina le inisalini i le taimi ...

I nisi tulaga, o le faia o uo i le inisalini e taua, ma vave:

  • I luga o se meaʻai maualalo-carbohydrate, o lou suka toto pe a uma ona 'ai e faaauau pea ona oso i le 9 mmol / L ma luga.
  • O le tuufaatasiga o taumafa-maualalo o le gaʻo, faamalositino ma le "saʻo" pills e le fesoasoani e tuuitiitia lau suka pe a uma ona e taumafa ile 6.0 mmol / L.

Alofa i le inisalini ma lou loto atoa aua o lau uo lelei, le faaola ma le puipuiga mai le maʻisuka faafitauli. E manaʻomia lou faʻataʻitaʻiina le auala o le iniseti, le faʻamalosia ma le maelega inisalini i se taimi faʻatulagaina ma i le taimi e tasi e faʻatino ai gaoioiga ina ia mafai ai ona faʻaititia lona fua. Afai e te faʻatinoina ma le maelega le polokalame o togafitiga o le maʻisuka (e sili ona taua le faʻaaogaina ma le fiafia), ona mafai lea ona e faʻamautinoa lelei i laʻititi togi o le inisalini. E maualuga tele, o le a mafai ona e teenaina injections atoa. Ae e le mafai ona faia lenei mea i le tau o le atiina ae o faʻafitauli o le maʻisuka.

Aisea e aliali mai ai le tachycardia poʻo le fatu o le fatu fatu

O le fatu fatu o se lagona o le faateleina po o le vave tele o le fatu. E masani lava ona tupu i le tachycardia, o lona uiga, o le faateleina o le fatu o le sili atu i le 90 i le minute. O se uiga taua.

E i ai taimi e lagona ai e tagata se fatu fatu masani, i le taimi e tasi, o nisi taimi e le mafai ona lagona se faʻalavelave ogaoga ogaoga. O le lagona lava ia e leʻo se faʻamaoniga manino o maʻi fatu.

Faateleina ma faateleina le fua o le fatu o se tali masani i le mafatiaga poo le gaioiga faaletino. Sei vagana ai isi faʻamaoniga, e mafai e le fatu fatu ona talanoa e uiga i se togafiti. O faʻamaoniga e fesootaʻi ma le fatu fatu e faalagolago i maʻi o loʻo i ai.

Tachycardia ma palpitations e mafai ona tupu i:

  • myocarditis, endocarditis,
  • arrhythmias
  • cardiosclerosis, myocardial dystrophy,
  • anaemia
  • vegetative-vystonia vascular,
  • loto vaivai
  • ogaoga maualuga
  • neurosis
  • tiga o le endocrine,
  • misa
  • fevers.

O nisi taimi o le tuufaatasiga o tachycardia ma palpitations ua tuufaatasia ma le popole, ma isi faaaliga vegetative (gatete ma le gatete) mafua ai ona fefefe se tagata ma talitonuina o ia o se maʻi sili ona matautia.

I nei tulaga, o le auai o le togafitiga o le psychotherapist e talafeagai. O se ata faʻamaonia o le polokalama cardiovascular ua tuʻuina atu pe a maeʻa ona siakiina ma faʻamalositino suʻesuʻega a Holter ECG.

Faailoga o tachycardia ma le inisalini faalagolago

O le faʻamaʻi o le Cardiac i le maʻisuka e mafai ona faʻaalia i le auala lava e tasi e pei o le uila, o le tachycardia ma le solia o le fatu. O se tagata e maua i le maʻisuka e mafai ona iai:

Afai ua maua e se tagata ua maua i le maʻisuka ia tulaga, e tatau ona e faafesootai se fomaʻi ma faia se suega faaopoopo. E naʻo le auala lenei e mafai ona e puipuia ai oe lava mai taunuuga lē lelei o le faʻamalosia o le inrial ma maua ai togafitiga saʻo.

E tatau ona e nofouta e le o taimi uma e tatau ai fualaau. O maʻi suka e mafai ona ola ma faʻamaoniga o MA mo le tele o tausaga. O nisi taimi o le galuega o le cardiovascular system e mafai ona faʻaitiitia le malosi ma e oʻo atu ai i le faʻalavelave o le myocardial poʻo isi faʻafitauli.

O le mea lea, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi mo soʻo se suiga i le fatu.

Faʻavasegaina o Arthhythmias

E i ai sela i totonu o le fatu e mafai ona maua ai se lagona eletise. I lalo o le faatosinaga o lenei lagona, e tupu ai ni mea e tutupu i le loto. O suauu e gaosia ai le tino e taua o se suauu.

O le suauu vailaau i le tulaga masani o le pona agasala, lea o loʻo i totonu o le puipui o le taumatau saʻo. O le masani o le fatu o le fatu e taua foi o le fati. E masani lava, o le fatu o le fatu malolo o le va o le 60 ma le 90 i le minute. O le pona o le sinusina e pulea ai le faʻaogaina o le tino.

Afai o le pona o le agasala e le aoga lelei, ona mafai lea o ituaiga ituaiga arrhythmia:

  • e masani ona masani ai le oona - "sinus tachycardia",
  • le masani ai o le sinusus rhythm - "sinus bradycardia",
  • le masani ai "sinus arrhythmia".

O se mea e le masani ai pe o le tele foi o le fati e mafai ona avea ma se eseesega o le masani. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma faʻafitauli faʻalagona poʻo faaletino, o le fatu e sili atu ona faʻasolosolo nai lo le malologa.I tagata taʻalo, ona o le aʻoga o le cardiovascular system, o le masani masani e seasea lava ma e amata mai i le 34 i le 40 i le minute.

O fualaau e mafai ona mafua ai le faateleina o le telefoni ma lona faʻavave e ono afaina ai le fatu.

E mafai foi ona galue le suauu masima e pei o sela o loʻo i totonu:

  1. pona atrioventricular
  2. atria
  3. faletupe.

O le faʻalavelave o le inrialia o se faʻamatalaga o lona uiga o le suauu mimiti o loʻo i totonu o le atria, ae le o le pusa o le sinus.

  • ventricular arrhythmia,
  • atioventricular arrhythmia,
  • tachycardia - fua o le fatu,
  • bradycardia - o ni mea e le mautonu ai le loto,
  • o le arrhythmia,
  • extrasystoles - faʻasalaga vave,
  • tolopoina tuusaunoaga.

Arrhythmias e mafai ona faʻatino ma galue. E tatau ona maitauina o nisi ituaiga o fomaʻi o le fatu e fesoʻotaʻi ma le faʻafuaseʻi o le pueina o le toto, faʻalavelave o le arrhythmogenic, faʻasolosolo o le ischemic, poʻo le faʻaumatia o le myocardial.

Le tuufaatasiga ma le ituaiga o fualaau faasaina Dibikor

E faʻamalolo le vevela i laulau paʻepaʻe papaʻe.

O loʻo faʻapipiʻiina i afifi faʻapipiʻiina ma faʻasalalau alumini lolomi.

E tasi le pusa e aofia ai 10 papa. Pusa o 3-6 fasi. O pusa kata taʻitasi e iai faatonuga.

O le meaʻai e aofia ai le vailaʻau oona, faʻapea foʻi ma vaega fesoasoani:

  1. microcrystalline cellulose,
  2. pateta pateta
  3. kilika
  4. calcium

Taurine o se sui auai o le vaega o sui puipuia o membrane e faʻamalosia ai le gaioiga faʻasolosolo. O le vailaau e pulea ai le fesuiaiga o le potassium ma le calcium i totonu o siama. E faʻaititia ai le popole ma le faʻaleleia o le faʻalavelave masani.

Ole fualaau faasaina e le gata ina fesoasoani i le faatulagaina o le kulukose i totonu o le toto, ae e iai foi se aafiaga lelei i le setete toto. O le meafaigaluega e faʻaitiitia ai le toto ma le faʻalavelave o le toto maualuga. E i ai foi se faʻaleleia atili o le gaioiga o le muso o le fatu. O le mea lea, ua mafaufauina le fualaau o fualaau faasaina i le togafitiga o le maʻisuka, faapea foi ma le toto maualuga.

Faatasi ai ma le maualuga o le cholesterol maualuga, e fesoasoani ai Dibicor e sili ona maualuga lona aofaiga i le plasma toto. E afaina ai le fua faatatau o faʻamaʻi. E matua taua lava lenei mea pe a galue i ni mea faʻapitoa.

O le fualaau faasaina o Dibikor e afaina ai le tafe toto, faaleleia atili o le microcirculation, e aofia ai fiber. O le mea lea, e mafai ona taofi le atinaʻega o faʻafitauli o le maʻisuka, mo se faataitaiga, o le fatuina o le retinopathy o le maʻisuka.

Ona o le faʻaleleia atili o le glycemia, o le siʻosiʻomaga atoa o le tino o le tagata ua faʻaleleia atili ma o le ata o le maʻisuka e faʻapitoa. O le vailaʻau oona o loʻo faʻaalia e ala i le vave faʻaaogā ile gastrointestinal tract.

O le maualuga o le plasma concentration e matauina i le tasi ma le afa po o le lua itula pe a uma le taumafaina. I le mavae ai o le 24 itula, o le vailaau faʻasaʻo ua faʻamavae atoa mai le tino. O le faʻasologa masani o le maualuga o le suka o le toto e tupu pe a mavae le tele o vaiaso o le masani ona faʻaaogaina le fualaau faasaina.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina

O le faʻamalosi mo faʻasalaga o loʻo faʻamatalaina faʻalautele. I le faaletonu o le fatu, e faʻaaogaina le vailaʻau i le 250-500 mg i le aso 15 minute aʻo leʻi faia se taumafataga. O le umi ole togafitiga e 30 aso.

Afai e manaʻomia, e mafai ona faʻateleina le fua i le tele o kalama i le aso. I nisi tulaga, ua filifili le fomaʻi e faaitiitia le aofaʻi o le vailaʻau i le 125 mg i le taimi.

Afai o le inisua e tupu ona o le faʻaaogaina o glycosides cardiac, ona faʻaaoga lea o le vailaʻau i se aofaiga o le itiiti ifo i le 750 mg i le aso. I le maʻisuka ituaiga 1, o le vailaʻau e faʻasolo atu ile 500 mg faalua i le aso faatasi ai ma togafitiga insulin. O ia togafitiga, i le averesi, e oʻo atu i le ono masina.

Faatasi ai ma se ituaiga o faʻamaʻi o le ituaiga 2, e tatau ona e faʻaalu 500 mg faalua i le aso (pe a sau i le monotherapy). E mafai foi ona faʻaaogaina le meaʻai faʻatasi ma isi vailaʻau faʻapitoa.Faatasi ai ma lenei ituaiga o faamaʻi, e aofia ai ma le hypercholesterolemia, ua faatonuina le pusa 500 mg faalua i le aso.

O le umi o le vasega e mafai ona faʻamoemoeina e le fomaʻi. I le avea ai o se tagata faʻamaʻi pipisi, o lenei vailaʻau e faʻaaogaina i le 500 mg i le aso faatasi ai ma faʻamaʻi faʻamalolo.

Afai e le saʻo le fualaau faasaina ma e le mafai ona puipuia, ona mafai loa lea e se tagata ona amata se tali o le maʻi. Ae o lenei mea e tupu i mataupu e le masani ai.

Faʻaleleia olaga ma mea e teu ai

E tusa ai ma faʻasoaga tuʻufaʻatasia, e tatau ona teuina faʻapitoa i se nofoaga malulu, puipuia mai le malamalama. E tatau ona faʻamautinoa e le avanoa le vailaʻau mo tamaiti. O le vevela o le ea i le taimi o le teuina e le tatau ona sili atu ma le 26 tikeri. O le soifuaga ola o lenei fualaau faasaina e tolu tausaga mai le aso na faʻasaoloto ai. A maeʻa lenei taimi, e le tatau ona faʻaaogaina vailaʻau ma e tatau ona lafoaʻi.

Analogues o fualaau faasaina

E sili atu i le 60 analogues o le Vavao. E mafai ona vaevaeina uma ana faʻatusatusaga i ni vaega se lua. I le muamua o loʻo i ai vailaʻau faʻatasi ai ma le mea autu autu, i le vaega lona lua ei ai vailaau faʻatasi ma isi mea autu, ae o se faʻalautelega tutusa ma le mea lava lea e tasi e fai ai togafitiga.

Taurine (Taurine) o se fualaau faasaina ua gaosia i totonu o Amerika, o le tau o se tasi o pusa o 2000 rubles. E tasi le selau capsule i se afifi 500 mg. O le meafaigaluega e faʻatau atu i luga o vailaʻau faʻainitaneti. Fautuaina e le kamupanī mo togafitiga o faʻamaʻi.

O le taurine e maua ai se lagona toʻafilemu i le tino tutotonu. O le vailaau e afaina ai le tulaga o le fatu, e fesoasoani e faʻateʻa ese ai le tagofia o vailaau faʻasaina ma le inu malosi. O le i ai o se faʻamalologa faʻamalolo i luga o le faiga o meaʻai.

Evalar Cardio Active Taurin o se vailaʻau o le gaosiga Rusia. O lona tau i le pusa e 260 - 430 rubles. O loʻo maua le meafaigaluega i vailaʻau faʻamaʻi, e faʻatuina e aunoa ma se faʻamaumauga. O loʻo faʻamatalaina mo tagata gasegase i le faʻateleina o le inisiniac (diastolic), faʻapea foʻi ma le faʻaopoopoga o le faʻamaonia o le myocardial.

E le gata i lea, o le fualaau faasaina ua faatonuina mo tagata mamaʻi e maualuga le toto maualuga. Faatasi ai ma le fesoasoani a le fualaau faasaina, o le faʻaogaina o le kulukose, triglycerides ma le cholesterol i totonu o le toto e faʻatulafonoina.

Ortho Taurin Ergo o se fualaau Rusia, o lona tau i le pusa o loʻo iai i le laina 450 - 900 rubles. I le faaopoopo atu i le taula, o se vaega o lenei mea e masani ona galue malosi, o loʻo i ai:

  • succinic acid
  • lipine
  • Vitamin E
  • lipoic acid
  • B vitamini,
  • zinc
  • osofaʻiga o le rosehip.

O loʻo avanoa le oloa i capsules. O le tuufaatasiga o loʻo i ai mea faʻapitoa e gaosi ai mea e faʻaleleia ma puipuia ai le tino. E faʻalagolago le faʻatulagaina o fualaau e faʻaitiitia ai le faʻaleagaina ma maua ai se aoga aoga ile moe. I le faʻaopoopoga, faʻaitiitia le toto toto ma faʻaleleia le fua o le fatu.

O faʻalavelave faʻa-orthomolecular o loʻo avea ma mea faʻapitoa e aʻafia ai, e pei o supplements. O le tuufaatasiga o ia tupe e aofia ai:

  1. minerale
  2. vitamini
  3. amino acids
  4. taurine
  5. polyethsaturated fatty acids,
  6. otootoga o le sili atu i le selau laau toto togafitiga,
  7. isi elemene galue malosi.

I le taimi nei, o le tele o vaega eseese o mea faʻapitoa pe na faʻapipiʻiina e afaina ai totoga uma ma tino o tagata.

I le togafitiga o faʻamaʻi o le tino cardiovascular, o vailaʻau ma mineral complexes e aoga tele e faʻaleleia ai le gaioiga lautele, faʻaitiitia le toto maualuga, faʻamalosia le galue o le faiʻai ma faʻasaʻo le toto toto.

O analogues o fualaau faasaina:

Ua fautuaina e fomaʻi vailaʻau ma le meldonium mo:

  1. afaina fatu faʻamaʻi i le maʻisuka,
  2. myocardial dystroph,
  3. o le fatu vaivai tumau,
  4. faʻamaʻi totoʻa.

O nei tupe e faʻaalia ai foi le aafiaga i le taimi o le faʻamalositino, faʻaititia le voltage o le cardiovascular system.

O tala sili ona lauiloa ma taʻutaʻua o:

  1. Taufon
  2. ATF Umi
  3. Tauforin OZ,
  4. Vazopro
  5. lapopoa o hawthorn,
  6. Trimeth
  7. Trizipine
  8. Tricard
  9. Rimecode
  10. Iuna 5
  11. Fuafuaina
  12. Kapikor,
  13. Neocardyl
  14. Carductal,
  15. Methonate.

Leai ni fegalegaleaiga le lelei na matauina ao aveina le Vaitaʻi ma isi vailaʻau. Ua faʻamautuina e mafai ona faʻaleleia le aʻafiaga o aʻafiaga o glycosides cardiac.

O le faʻaaogaina o le Taʻilaʻau ma togafitiga e le fautuaina.

Pe o iai ni faʻafitauli o le faʻamalosia o le atrial?

O faʻafitauli, o le thromboembolism o le pulmonary (PE), o le fatu fatu ma le taʻavale faʻafuaseʻi, faʻapea foi le faateʻa o le arrhythmogenic ma le fatu vaivai o le fatu (o le edema pulmonary) e sili ona taatele.

O le mea pito sili ona taua o le faʻamalosi. O le faamai o le Ischemic na mafua ona o le oso i luga o vaʻa o le faiʻai i le va o le mafaufau (e fai ma faataitaiga, pe a tu le paroxysm) e tupu i le 5% o tagata gasegase i le lima tausaga talu ona amata le moliaga o le atrial.

Puipuiga o faʻalavelave faʻamaʻi (faʻamaʻi ma le pulmonary embolism) o le faʻaaogaina faifai pea o mea e faʻamalosi ai meaola ma mea faʻamalolo. Ae ui i lea, iinei o loʻo i ai ni nuances. O le mea lea, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma le faateleina o le aʻafia o le toto, o le tagata maʻi e maua le avanoa i le gasegase i totonu o le faiʻai ma le atinaʻeina o se afaina o le gasegase. O le lamatiaga o le atiaeina o lenei tulaga e sili atu ma le 1% i tagata mamaʻi i le tausaga muamua mai le amataga o le togafitiga o anticoagulant. O le puipuia o le toto maualuga o le siaki masani lea o le INR (ia le itiiti ifo ma le tasi i le masina) faatasi ai ma le faasologa tatau o le fetuunaiga o le tui puipuia.

Vitio: pe faapefea ona tulai mai se paʻu ona o le faʻalavelave i le inrial

O le suʻesuʻega mo le ola faʻatasi ai ma le faʻamamaina o le iniseti ua faʻamoemoeina i mafuaʻaga o le faʻamaʻi. Mo se faʻataʻitaʻiga, i tagata o totoe o le gasegase o le myocardial ma le cardiosclerosis taua, e mafai ona lelei le faʻataʻitaʻiga mo le olaga, ma mo le soifua maloloina ma i le taimi e le lelei, talu ai i se taimi pupuu o le maʻi e atiae ai le fatu vaivai tumau, faʻaleagaina le lelei o le ola ma faʻapuʻupuʻu umi.

Ae ui i lea, faʻatasi ai ma le faʻaaogaina masani o vailaʻau ua faatonuina e se fomaʻi, o le faʻataʻitaʻiga mo le ola ma le soifua maloloina o le a mautinoa lava le alualu i luma. Ma o gasegase o loʻo i ai pea le MA resitalaina i se talavou, faatasi ai ma totogi tatau, ola faatasi ai e tusa ma le 20-40 tausaga.

Faʻavae ma meatotino o fualaau faasaina

O loʻo maua le vailaʻau i falemaʻi i foliga o capsules. O le tasi capsule e aofia ai le 0.1 kilokalama o le palakeke chokeberry (mauga mauga), 0.08 kalama o mea e maua ai le hawthorn, 0.04 gr. Vitamin E, 0.02 gr. magnesium oxide ma le 0.02 gr. paluga o le potassium.

O le vailaau e maua ai le toto maualuga, e faʻamaopoopoina le cholesterol o le toto ma faʻasusu ai le tino o le toto.

Lelei togafitiga

Aronia aronia e tele mea aoga e faʻaaogaina i le togafitiga o le maualuga o le toto, tachycardia, fibrillation atrial ma atherosclerosis. E faʻaleleia ai le toto, faʻaitiitia le mumū ma faʻaaogaina mo le faateleina o le gasegase o le tino. O capsules ei ai le sorbitol, faʻafetai i le mea e fautuaina e ave capsules mo le maʻisuka.

O fualaau aina a le Hawthorn e faʻaleleia ai le toto i totonu o le fatu ma toto toto o le mafaufau, faʻafilemuina le tino, faʻaititia le toto ma le maualuga o le suka.

Faʻaopoopoga faʻalauteleina toto toto o le faiʻai ma le fatu, faʻateleina le toto toto, faʻaitiitia le viscosity toto, faʻamalosi puipui o toto toto.

O le faʻamalosia o le loto e fesoasoani i le gaioiga malosi o le fualaau faasaina "AD Norm"

O afea e tatau ai ona e tago i le fualaau faasaina?

O le faʻaopoopoga e fautuaina mo le faʻaaogaina i:

  • eseʻese faʻafitauli o le loto,
  • ituaiga o le tachycardia ma le arrhythmia e avea o se tagata adjuvant,
  • toto maualuga
  • vascular disorders e fesootaʻi ma le le atoatoa o le vateatea lautele (angioneurosis).

Le fualaau faasaina "Ad Norma": faatonuga mo le faaaogaina

Ave le faaopoopoga e tusa ai ma faatonuga nei:

  • faʻalagolago i le ogaoga o le faʻamaʻi, ave 1-2 pulou i le taeao ma le afiafi i le taimi o taumafataga pe vave loa,
  • inu vai mamā (sili ona kuka),
  • faaauau togafitiga mo le itiiti ifo i le 2 masina. Ina ia faamanino le umi o le fualaau faasaina, e tatau ona faafesootai se fomaʻi.

Pusa "AD Faʻamau" e aʻafia ai le tino o le tagata

Eseese o fualaau faasaina

Na faaleleia e le au gaosi oloa togafitiga ma faʻatuina mai se lomiga fou - "Ad Norma Forte". O faʻaopoopoga o le marshmallow dried ma le paluga meaʻai na faaopoopo i le sauniuni. E le gata i lea, mo se tulaga sili atu ona mausali, na faaopoopo ai vitamini E ma C i vailaau.

O le faʻaaogaina ma vaega aoga ua taʻitaʻia ai le mea moni e faapea o le togafitiga mai le lua masina ua faʻaititia i le 20 aso.

E mafai ona ou faia i le maitaga?

E masani lava, o le maualuga o le toto maualuga e aliali mai aʻo maitaga. I aso o le USSR, e seasea ona gauai atu fomai i le togafitiga o le maualuga o le maʻitaga o fafine maitaga ma, faatasi ai ma soʻo se eseesega, na maua i le tuai o le toxicosis. E sili atu ma le 50,000 fafine e maliliu i tausaga uma mai faʻalavelave o le maualuga o le totoga i le taimi o le maitaga i le lalolagi atoa. O le mea lea, e tatau ona e faʻalatalata atu i le faʻamaʻi ma le togafitiga o lenei maʻi.

E faasaina le tagofia o fualaau faasaina i taimi o maitaga ma aʻo faagasolo le lactation.

E i ai ni analogues o le "Hell Norm"?

O Analogues e aofia ai meaʻai faʻapipiʻi ma le sukalati ma le chokeberry. Faatasi ai ma papatusi o:

  1. Beta-blockers "Nebivolol", "Egilok" i lalo o le mamafa. O fualaau oona e faʻaaogaina mo le maualuga o le toto maualuga, angina pectoris, toilalo fatu, cardiac arrhythmia. Faatasi ai ma le tulaga o le pulea o le fatu fatu.
  2. Faʻailoga a le ACE: Captopril, papa o Lisinopril i le malosi tele. Aʻo le i aveina, e taua tele le faʻatalanoa o se fomaʻi.
  3. "Faʻasao" faʻamalositino, mamanu poʻo le "Furosemide". O vailaʻau e faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le toto maualuga e faʻatasi ma isi fualaau.
  4. Lelei fesoasoani i le mamafa "Spazmalgon". O vailaʻau e faʻamoemoe mo togafitiga o faʻamaʻi o le urinary tract (i le i ai o syndrome syndrome), totoga o fualaau oona, gastric ma le intestinal colic, ma le gallstone mala.
  5. "Nimesil" mo le aʻafiaga e le fautuaina e ave, ona e faʻaitiitia ai le aoga o fualaau oona e fuafua i le faʻasaoina o le mamafa.

Fomaʻi iloilo

"O le tuʻugamau o seoli" o se faʻaopoopoga lelei i le togafitiga o le maualuga o le toto ma le arrhythmia. E aofia ai mea masani ma le soifua maloloina e fesoasoani e toe aumaia ai lou malosi i le masani. A o lei aveina, ia mautinoa ia feutagai ma lau fomaʻi ma ia mautinoa e te le afaina i vaega patino o le fualaau faasaina.

Tuua Lau Faamatalaga