O le fea masini e mafai ai ona e filifilia le suka toto i tagata?

I se tagata soifua maloloina, o le maualuga o le suka i le toto e masani lava i se tulaga latalata i mea masani.

O lona uiga, o lona soifua maloloina e tausia i se tulaga faamalieina, ma e leai se manaʻoga mo le faʻaauau pea o le suka. E le pei o tagata soifua maloloina, o le tulaga faʻalesoifua maloloina o le maʻisuka o le faʻafeagai.

Talu ai o lo latou lelei, soifua maloloina, ma o nisi taimi e faalagolago le ola i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, latou te manaʻomia le fuaina masani o lenei faailo i le fale.

O le fesoasoani aupito sili mo le maʻisuka o le mita o le kulukose toto. Faitau pe o le a le ituaiga o meafaigaluega, pe faapefea ona ese, ma pe faʻapefea ona faʻaaoga saʻo.

O le fea masini e mafai ai ona e filifilia le suka toto i tagata?

O le mita o se masini ua fuafuaina e fua ai le maualuga o le toto i le fale.

Mea faʻaonaponei faʻaonaponei e faigofie ma faigofie ona faʻaoga, ina ia faigofie ona latou ave faʻatasi ma oe i luga o le auala, mo galuega, poʻo le faʻaaoga i le fale. Glucometers ofo atu e le kamupanī i le tagata faʻatau e mafai ona i ai ni meafaigaluega eseese ma se seti eseese o galuega tauave.

O fua faʻatatau o le suāuʻu e aofia ai se seti o elemene elemene, e aofia ai:

O le tau o le mita e mafai ona ese. O lenei faailo o le a faʻalagolago i le igoa o le kamupanī, o se seti o galuega faʻaopoopo (o le i ai o le mafaufau-in-mem, o le mafai ona fesiitaʻi faʻamatalaga i se komepiuta, ituaiga o meaai, le maua o se penisusu mo inisua insulin ma isi).

Ona o le eseesega, o maʻisuka uma lava e mafai ona filifilia se masini e sili ona fetaui ma ia i tulaga o tau ma mea e aofia ai.

Ituaiga o meafaigaluega mo le fuaina o le maualuga o le glycemia ma mataupu faavae oa latou faatinoga

E faaopoopo atu i masini eletise, o atinaʻe ua atiae ma ofoina atu isi masini i tagata faatau. Eseesega o latou gafatia galue e masani ona fenumiai ai le maʻisuka, ma latou te le iloa po o fea le masini e filifili ai.

Lalo o loʻo tatou faʻamatalaina i auiliiliga auiliiliga uma o meafaigaluega o loʻo i ai nei.

Reflectometers

O ia ituaiga masini e faagaoioi i luga o le mataupu faavae o tofotofoga.

O le masini e faʻaalia le iuga i foliga o se ata lanu.

E galue le tagata e suʻesuʻe le lanu, e faʻamaonia ai mea sese ma mea sese laiti i le taimi o le fua. Mo fuataga, e le tatau ona mataʻituina le taimi faatulagaina, e pei ona tatau ai pe'ā faʻaaoga le fesuiaiga tuai o le masini.

I le lomiga fou o le TTT, o le aʻafiaga a le tagata faʻaaoga i luga o le suʻega faʻasoasili e le aofia ai. E taua foi le matauina o le tele o le toto e manaʻomia mo se suʻesuʻega atoa. I le taimi nei e leai se mea e tatau ona faʻaaogaina ai fasipepa - naʻo le 2 mCl o meafaitino e lava lea e fua ai le maualuga o le suka.

Biosensors

I lenei tulaga, o se faiga e le mafai ona faʻaaogaina o fasi pepa faʻataʻitaʻi e faʻaaogaina e fai ma faavae.

O faʻatulagaga e faʻatinoina e faʻaaoga ai se tagata e faʻaaogaina le bionelectrochimium ma se tagata e faʻaaogaina le auiliiliga.

Pe a totoina le toto i luga mo le suʻega e faʻataʻitaʻia i le pito o le transducer, e faʻamalolo se lagona eletise, e mafua ai ona maua e le masini faaiuga e uiga i le maualuga o le suka i totonu o le toto.

Ina ia faatelevaveina le faagasologa o le oxidos oxidation ma faaitiitia le taimi e manaʻomia mo le siakiina o faailoilo, o fasi suesuega faapitoa ma se enzyme faapitoa e faʻaaogaina.

O le saʻo ma le televave o le fuaina o meaola i le taimi nei o meaola eletise e maua mai i le 3 eletise:

  • faʻamalositino (e aofia ai le glucose oxidase ma le ferrosene ma o le autu i le fua o le fua),
  • ausilali (tautua o se faʻatusatusaga)
  • faʻavae (o se elemene faaopoopo lea e faaitiitia ai le aafiaga o mea aoga i luga o le faagaoioiga o masini).

Ina ia faia ni fua, toto le toto i luga o se siaki.

A oʻo mai se mea i luga o se faʻalapotopotoga, o le a faʻaalia se tali, o se taunuuga o lea mea ua faʻamalolo mai ai electrons. O lo latou numera o loʻo talanoa mai foi i le leiloa o le kulukose.

Glucose toto

O le tele o mita kulukose o le toto i aso nei e galue i luga o le mataupu faavae o le tasi paʻi, lea e matua faafaigofie ai le faagasologa o le aoina o le toto.

Ina ia maua mai le biomaterial, e tatau lava ona e aumaia le vailaʻau i le paʻu i le mea saʻo, ma o le masini lava ia o le a manaʻomia le toto.

A maeʻa ona suʻeina faʻamatalaga, e faʻaalia e le masini iuga o le suʻesuʻega. I le faʻaopoopoga i fuainumera faʻasologa o masini, o faʻataʻitaʻiga fou e leai ni osofaʻiga o loʻo maua foi mo le faʻatau atu lea e le manaʻomia ai le galue o le toto.

I lenei tulaga, o le fuafuaina o le maualuga o le suka e faavae i luga o le auiliiliga o le maualuga o puipui o toto toto (e pei ona e iloa, e faateleina i le faateleina o le aofaiga o le kulukose). I le faaopoopo atu i le fuaina o le suka, o se masini foi e mafai ona faʻataʻitaʻiina ma le manuia galuega a se tonometa.

O le fea mita e filifili mo le faʻaaogaina o le fale?

O le filifiliga o se masini mo le fuaina o le suka toto e faʻavae i luga o manaʻoga patino ma mea tautupe o le maʻisuka.

I le avea ai o se tulafono, i le tele lava o tulaga, o le tau o meafaigaluega e avea ma faailoga autu filifilia pe a faʻatau se masini. Ae ui i lea, aua neʻi galo o le masini e faʻatatau e tatau ona faigofie ona faʻaoga ma avatu saʻo sao.

I le faʻaopopo atu i faʻataʻitaʻiga o loʻo lisi atu i luga, e tatau foi ona iloiloina manatu faʻavae nei:

  1. ituaiga masini. O iinei, o mea uma e faʻalagolago i le gafatia tau tupe ma manaʻoga patino o le tagata maʻi, o le mea lea o le a leai ni fautuaga maʻoti i lenei mea,
  2. loloto loloto. Afai e te filifilia se masini mo se tamaititi, e le tatau ona sili atu i le 0.6 mC lenei faʻamaoniga,
  3. mauaina o le galuega o le pulea. O le a sili atu ona faigofie mo tagata gasegase maualalo le vaʻavaʻai e fua i le lisi o le wth,
  4. taimi e maua ai le iuga. I luga o masini faʻaonapo nei, e tusa ma le 5-10 sekone, ae o loʻo i ai faʻataʻitaʻiga ma se vaitaimi umi o faʻamaumauga (e masani lava e taugofie),
  5. naunautaiga o le cholesterol. O lea ituaiga o galuega o le a aoga mo tagata mamaʻi i se faʻalavelave ogaoga o le maʻi. O le fuafuaina o le maualuga o tino o le ketone o le a faatagaina ai le maʻisuka e faigofie i le ketoacidosis e aloese ai mai tulaga lamatia o le ola,
  6. mauaina o mafaufauga ma le mafai gafatia i se komepiuta. O lenei faʻatulagaga e faigofie mo le mataituina o faʻamaumauga ma faʻasologa o faʻamatalaga,
  7. taimi o fua. O nisi o faʻataʻitaʻiga e faʻamatalaina pe a tatau ona faia le faʻataʻitaʻiga (muamua pe a uma ona 'ai).

Afai o loʻo tuʻuina atu oe i ai faʻataʻitaʻiga e aunoa ma se totogi i le falemaʻi, ia e mautinoa e siaki ma le fomaʻi ituaiga faʻataʻitaʻiga e talafeagai mo i latou. O le tali a le fomaʻi o le a fesoasoani foi e fuafua le filifiliga o masini.

E faapefea ona fua le maualuga o le kulukose i totonu o le toto?

Ina ia maua le fua saʻo aupito sili ona saʻo, o tulafono nei e ao ona matauina:

  1. sauniuniga masini. Siaki le faʻaogaina o mea uma e manaʻomia mo le faʻatinoga o fuataga (suʻega, le masini lava ia, se fagu, se peni ma isi mea talafeagai) ma faʻapipiʻi le loloto o le loloto (mo le lima tane - 3-4, mo le paʻu o le paʻu - 2-3),
  2. tumama. Ia mautinoa ia fufuluina ou lima! Faaaoga vai mafanafana. O lenei mea o le a mautinoa ai le tafe toto i capillaries, lea o le a faigofie ai le faagasologa o lona aoina. E le manaʻomia le fufuluina o lou tamatamailima i le ava malosi (faia lenei mea i lalo o tulaga faʻapitoa), talu ai o vaega o le ethyl e mafai ona faʻasese le ata atoa. A maeʻa ona faʻaaogaina, e tatau ona faʻasalaina le tui poʻo taimi uma e faʻaaogaina ai se mea fou,
  3. samoa samoa. Tui se tamatamailima ma se laumei ma solo ese le mataʻu muamua o le toto ma se paʻu o le sipuni po o le ufiufi. O lenei mea o le a faʻaaogaina ai le gaʻo o le gaʻo po o le lymph i totonu o le biomaterial. Faamama lou tamatamailima aʻo leʻi ave le toto. Faapipii le pau lona lua i le vaega o le suʻega,
  4. iloiloga o le taunuuga. O le taunuʻuga e maua, o le masini e logoina e ala i se faailo leo. A maeʻa le fua, aveese mea uma i se mea pogisa, puipuia mai le la ma le faʻavasegaina o meafale. Taofi siaki siaki i se mataupu tapuni.

E le manaʻomia ona e fefe i le taimi o le fuataga - e mafai ona afaina ai le faatinoga.

Ia mautinoa e tusi i lalo mea na tutupu i se tusi faʻatasi ma le aso ma mafuaʻaga na mafua ai suiga tetele (mo se faʻataʻitaʻiga, mafatiaga, vailaʻau, meaʻai, ma isi).

E uiga i le fuaina o le suka toto ma se glucometer i se vitio:

O le fea filifiliga e maua mai ai le mita ia te oe. Ae tusa lava poo le a le mea e te filifilia, ia mautinoa ia mulimuli i tulafono o fua. O lenei mea o le a mafai ai e oe ona maua se faʻataunuuga saʻo e tusa lava pe faʻaaogaina mea taugofie.

E faʻapefea ona faʻatusa le masini

O le mita o le kulukose o se masini faʻapitoa faʻapitoa faʻapitoa lea e sau ma ituaiga uma o mea faʻapitoa mo suʻesuʻega. I le faʻaaogaina o le komipiuta tuʻufaʻatasia, o le glucose concentration e liua i voltage poʻo eletise eletise.

Mo le auʻiliʻiliga, ua faʻaaogaina fasi pepa, o loʻo tuʻuina ai le platinum poʻo le eletise siliva, latou te faia le eletise o le hydrogen peroxyide. O le hydrogen peroxide e gaosia i le taimi o le faʻamaʻiina o le kulukose lea e ulufale atu i le ata e faʻamaʻapeina luga. Faatasi ai ma le faateleina o le maualuga o le suka i totonu o le toto, e tusa ai, o le faailoga o voltage po o eletise eletise ua faateleina.

O le tagata gasegase e mafai ona vaʻaia taunuʻuga o le auʻiliʻiliga i luga o le lau i le tulaga o iunite o fuataga e taliaina lautele. Faʻalagolago i le faʻataʻitaʻiga, o mea e gaosi ai le suka e mafai ona teuina ai taunuuga o iloiloga muamua mo se taimi patino i le mafaufau. Faʻafetai i lenei, o le maʻisuka ua tuʻuina atu i ai le avanoa e maua ai fuainumera fuainumera fuainumera mo se taimi ua filifilia ma ia siaki le faʻaogaina o suiga.

E le gata i lea, o nisi taimi e mafai ai e le suʻesuela ona faʻamaonia le aso, le taimi o le fua, faʻafaʻailoga o meaʻai. A maeʻa le fuataga, e tape aunoa le masini fua, ae ui i lea, o faailo uma e tumau i le mafaufauga o le masini. O lea e mafai ai e le masini ona galue mo se taimi umi, faʻaaoga maa, e masani ona lava mo le 1000 pe sili atu fua.

E suia ia maa pe a le faʻaalia le faʻaaliga ma e le manino le uiga o tagata i luga o le lau.

Tagata faʻatau saili

O le tau mo se masini mo le fuaina o le suka toto i le fale e mafai ona ese, e fuafua i le saʻo, saoasaoa o fua, galuega, atunuu o gaosiga. I le averesi, o tau e mai le 500 i le 5000 rubles, ae o le tau o suʻega e le o amanaiaina.

Afai o se tagata maʻi o le vaega filifilia o tagatanuu ona o le i ai o le maʻisuka, ua tuuina atu e le setete ia te ia le aia tatau e maua ai se tau e aunoa ma se tau. O le mea lea, e mafai ona maua mai se masini fua o le suka toto e ala i tui.

Faʻalagolago i le ituaiga o faʻamaʻi, e mafai e le tagata gasegase ona maua se seti o siaki faʻataʻitaʻiga ma faʻasolosolo i taimi uma i tulaga aloaʻia. O le mea lea, afai e na o ia lava na te faatauina le suʻega, e sili atu ona e iloa muamua pe o fea le mea e faʻaaogaina ai masini.

O le faitioga autu mo le filifilia o se mita o le tau maualalo lea o laʻau ma faʻataʻitaʻiga, o le maua o le faʻatau o mea taumafa, maualuga le saʻo o fua, o le i ai o se faʻamaoniga mai le kamupanī.

Faʻaaogaina mo le masini

O se fuataga fua e fesoasoani i le fuafuaina o le maualuga o le suka i totonu o le toto e masani lava ona tuʻuina atu i se mea talafeagai ma tumau mo le aveina ma le teuina o le masini. O le taga o loʻo i ai ni faʻatusatusaga, e laʻititi, e faia i mea lelei, ia i ai se kelipaʻa, isi ato ma potu e faʻaoga ai mea laiti.

O le pusa foʻi e aofia ai se peni, o se mea e leai se mea e faʻaogaina, o le numera e eseese, o se seti o faʻataʻitaʻiga i le aofaʻi o le 10 po o le 25 fasipepa, o se batini, o se tusi faʻataʻitaʻiga, ma se pepa faʻataonia.

O nisi o tau sili atu taugata e ono aofia ai foi se pulou mo le samasama toto mai isi nofoaga, peni tui mo le puleaina o inisalini, cartridges toe suia, fofo faʻafoe e siaki le vaʻaia ma le saʻo ole masini.

O oloa autu ole maʻisuka e tatau ona toe faʻaleleia e le aunoa o vaega o suʻega, a aunoa ma latou, faʻaaoga masini eletene, e le mafai ona suʻeina. O taimi taʻitasi e faʻaaogaina ai se laina fou e siaki ai le maualuga o le suka o le toto, o le mea lea, e masani lava ona masani ai i le tulaga o le maʻisuka ituaiga 1, o mea taumafa e vave ona fufulu.

E taua tele lenei mea e mafaufau i ai pe a filifilia se faʻataʻitaʻiga o le masini, e sili atu le iloa mamao pe o le a le tele o tau o suʻega tau siaki mo se masini fuafaatatau.

E tatau foi ona e mafaufau o nei mea taumafa e filifilia taitoatasi, i se faʻataʻitaʻiga faapitoa.

Ina ia faamasani i latou i le faagaoioiga o le mita ma iloilo le lelei o le masini, o se seti o seti o fasipepa e masani lava ona tuu i totonu o le pusa, lea e vave ona uma.

O faʻataʻitaʻiga masani e masani ona faʻatau atu i se tulaga tele o le 10 po o le 25 fasi pepa i totonu o le tasi afifi. O seti taʻitasi o loʻo i ai se faʻamaoniga maʻoti ua faʻaalia i luga o le afifi, lea ua ulu atu i le suʻega aʻo le i downloadina le suʻesuʻega. A e faʻatau mai meaʻai, e tatau ona e gauai atu i le aso e muta ai, talu ai o le a le galue le glucometer ma ua maeʻa le suʻega, ma o le a lafoina.

O vaega o suʻega e ese foʻi le tau, e faalagolago i le kamupanī. Aemaise lava, o faʻatauga mai falemaʻi o le a sili atu le taugofie o le maʻisuka nai lo tagata ese mai fafo.

E le gata i lea, ae leʻi faʻatau se metotia fua, e tatau ona e mautinoa o mea uma e manaʻomia mo ia e faigofie ona faʻatau i le falemaʻi lata ane.

O a glucometers

O masini faʻaonapo nei mo le fuaina o maualuga o le toto suka o ituaiga eseese, e faalagolago i le mataupu faavae o le siama. O glucometers photometric o masini muamua ia na amata ona faʻaaogaina e le maʻisuka, ae o nei aso ua le toe faʻaaogaina ona o le maualalo o le aoga.

O nei masini e fuaina le kulukose i totonu o le toto e ala i le suia o le lanu o se vaega faapitoa o le suʻega lea e faʻaaoga ai le toto capillary mai le tamatamailima. A maeʻa le glucose ma le fulufulu, o le pito i luga o le fasi siaki e lanu i se lanu, ma o le maʻisuka e fuafuaina le maualuga o le suka i le lanu na maua.

I le taimi nei, toetoe lava o tagata uma e faʻaaogaina eletise eletise, lea na liua ai le kulukose i le eletise eletise e ala i se gaioiga faʻafefe. A maeʻa ona faʻaaoga se mataʻu o le toto i se nofoaga patino, pe a mavae ni nai sekone, e mafai ona iloa iuga o le suʻesuʻega i luga o le lau o le mita. Ole taimi ole fua e mafai ona maua ile 5 i le 60 sekone.

I luga o le faʻatau, o loʻo i ai le tele o filifiliga o masini eletise eletise, e sili ona lauiloa o VanTouch Select, Satellite, Accu Chek series series ma le tele o isi. O ia auiliiliga e maualuga, saʻo, mausali, ua saunia e le gaosimea se tusi faamaumau i luga o le tele o ia ituaiga masini.

O loʻo i ai foi ni mea fou e faʻaaogaina o vailaʻau e gaosia ai le kulukosesese e maua i ni mea se lua. O le mea muamua na faʻaaogaina se faʻalanuʻu manifinifi o auro, pe a uma ona faʻaaogaina le toto lea e tupu ai le resonance o le plasma.

I le ituaiga lona lua o meafaigaluega, o meaola ninii e faʻaaoga nai lo le auro.O lea ituaiga masini e le o se osofaiga, o lona uiga, e te le manaʻomia le tuʻia o lou tamatamailima e taitaia le suʻesuʻega, nai lo le toto, e faʻaaogaina e le maʻi maʻi le afu poʻo le mimiti. I aso nei, o nei mita o loʻo faʻaleleia. O le mea lea, e le mafai ona maua i luga o le faʻatau.

Raman glucometer o se atinaʻe fou ma o loʻo suʻesuʻeina nei suʻesuʻega faʻasaienisi. I le faʻaaogaina o se laser faapitoa, o le maualuga o le kulukose i le tino o le maʻisuka e fuafuaina e ala i le suʻeina o fomaʻi lautele o feʻau o le paʻu.

Ina ia faia se iloiloga faapena, e le manaʻomia foi se tui lavelave.

Glucose o le toto

Faʻafetai i tekinolosi faʻaonaponei, o le maʻisuka i aso nei e mafai vave ona faia se suʻega toto mo le suka. Aepeitaʻi, ina ia maua ai faʻamaumauga maumaututu, e manaʻomia lou mafai ona fua saʻo fua ma mulimuli i nisi fautuaga. A leai, e oʻo lava i le masini sili ona maualuga ma taugofie o le a faʻaalia ai tagata sese.

Faʻapefea ona faʻaaoga le mita? Aʻo leʻi amataina le fua, e tatau i le maʻisuka ona fufuluina ona lima i le fasimoli ma fufulu solo i se solo. Talu ai e matua faigata lava ona maua le toto talafeagai o le toto mai se lima malulu mo le auʻiliʻiliga, e faʻamafanafanaina lima i lalo o se vaitafe vai mafanafana poʻo le solo.

O le suʻega muamua o le toto e faʻataunuʻuina pe a uma ona faitauina faʻasalaga tuʻuina atu mo le faʻaaogaina o le mita. O le masini e feliuliuai pe a maeʻa ona tuʻuina se fasi siaki i totonu o le moli poʻo le taimi e te lolomiina ai le kuluma amata.

O se laupepa faʻaaoga fou ua faʻapipiʻiina i le peni tui. E aveese se avega siaki mai le mataupu ma faʻaofi i totonu o le lua o loʻo faʻaalia i faatonuga. O le isi, e tatau ona e faʻapipiʻi se seti o faʻamaufaʻailoga mai le afifiina o fasi pepa. E i ai foʻi faʻatusa e le manaʻomia ai le fesuiaiga.

E faia se togi i luga o le tamatamailima e faʻaaoga ai se masini uʻamea, o le pa'ū o le toto e faʻaaogaina ma le faʻaeteete ma faʻaaoga i le pito i luga o le suʻega, mulimuli ane e tatau ona faʻatali seia oʻo ina ave e le mata le tele o mea manaʻomia. Aʻo sauni le mita mo le suʻega, e masani ona faʻaalia oe i lenei mea. O taunuʻuga o le suʻesuʻega e mafai ona vaaia i luga o le faʻaaliga pe a maeʻa le 5-60 sekone.

A maeʻa le auʻiliʻiliga, ona aveeseina lea o le fasi siaki mai le fusi ma lafoai; e le mafai ona toe faʻaaogaina.

Fai tutusa ma nila faʻaaoga i se peni togi.

O ai e manaʻomia ona faʻatau se glucometer

E le o tagata uma e manatu e ono iai ni faʻafitauli faʻalesoifua maloloina, o nisi taimi e lagona ai e le maʻi le lagona ina ua maeʻa le atinaʻe o le maʻisuka. I le taimi nei, e fautuaina e fomaʻi le siakiina e le aunoa o le suka toto e puipuia ai faʻalavelave, maua vave le gasegase i le suka o le toto, ma faia taimi talafeagai e taofi ai le maʻi.

I le maʻisuka ituaiga 1, o le pancreas ua faʻalavelaveina, ona o le inisalini e gaosia i ni vaega laiti pe leai foi. I le tulaga o le maʻisuka ituaiga 2, o le hormone e maua mai i le aofaiga manaomia, ae e itiiti le lagona o le tagata ile inisalini o le tino.

O loʻo i ai foi se ituaiga o maʻisuka maʻitaga, o se tulaga e atiae i le taimi o le maitaga i fafine ma e masani lava ona mou atu pe a uma ona fanau. Mo soʻo se ituaiga faʻamaʻi, e tatau ona fua le fua o le kulukose i totonu o le toto ina ia mafai ai ona pulea lou lava tulaga. O le mauaina o faailoga masani e taʻu mai ai le lelei o togafitiga ma se taumafataga maloloina filifilia filifilia.

E aofia ai le suka toto e tatau ona mataʻituina e tagata na muaʻi filifilia i le maʻisuka, o lona uiga, o se tasi o le aiga o le maʻi e maua foi se maʻi faapena.

O le aʻafiaga o le atiaʻeina o le faʻamaʻi o loʻo i ai foi i tagata e mamafa pe mamafa.

O le suʻega toto mo le suka e tatau ona faia pe afai o le maʻi o loʻo i le tulaga o vailaʻau faʻasolosolo poo le tagata maʻi o loʻo faʻaaogaina fualaau oona.

O aiga o le maʻisuka e tatau foi ona mafai ona faʻaaoga se glucometer ma iloa le maualuga o le suka e maualuga le taua ina ia mafai ai ona faia se suʻega toto mo le kulukose i soo se taimi. I le tulaga o le hypoglycemia poo le hyperglycemia, o le maʻisuka e mafai ona le iloa, o lea e taua ai le sailia o le mafuaʻaga o le le lelei o le soifua maloloina i le taimi ma tuʻuina atu fesoasoani faʻafuaseʻi aʻo leʻi oʻo mai se taʻavale.

O se faʻatusatusaga o faʻataʻitaʻiga sili ona lauiloa o glucometers o loʻo tuʻuina atu i le vitio i lenei tusiga.

Faʻailoa lau suka pe filifili se kenera mo fautuaga. Sailiga e leʻi maua. Faʻaalia. Sailia. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua.

Glucometer: o le a, pe faapefea ona faʻaaogaina?

E manaomia e le maʻisuka le mataʻituina pea o latou suka toto. I le gasegase o le faamai e tusa ai ma le ituaiga muamua, e tatau ona fuafua le sao ole inisalini.

I le tulaga lona lua o le faamaʻi, o le puleaina o le kulūkose i totonu o le tino e tatau ai ina ia mafai ai ona iloilo le aoga o togafitiga o togafitiga ma se taumafataga faapitoa.

E le gata i lea, o fua o le maualuga o le kulukose o le toto e mafai ai ona iloilo le tikeri o le alualu i luma o faʻamaʻi.

O le a lenei mea

Talu ai o se asiasiga masani i se fomaʻi e le mafai (tuʻuina atu e sili atu pe afai e siaki le siaki i le tele o taimi i le aso). Mo lenei mafuaʻaga, e maua e tagata gasegase masini faʻapitoa faʻapitoa fale - mea e faʻaogaina ai, lea e mafai ai e oe ona mataʻituina o latou tulaga i latou lava. E le o tagata uma e iloa le mea e taua ai le glucometer. O le glucometer o se masini mo le fuaina o le suka toto i le fale.

E le o tagata gasegase uma latou te iloa le fua o le glucometer. O loʻo faʻaalia ai le maualuga o kulūkose i totonu o le toto. Fuataga o fuamol i le lita.

O nisi o ata Amerika ma Europa o loʻo faʻaalia ai taunuuga i se isi fuataga (tasi e sili ona taatele i le US ma EU). Ua tuʻuina atu i ai ni laulau faʻapitoa mo le faaliliuina o faitauga i iunite faʻaaogaina i le Rusia.

Eseesega

O le masini mo le fuaina o le kulukose e mafai ona faigofie pe faʻapipiʻiina foi ma le tele o galuega talafeagai. E sili atu nai lo le leai, o lona tau e faalagolago i lenei. O nei mea poʻo isi ituaiga masini e mafai ona i ai galuega faaopoopo nei:

  1. O le masini mo le mataituina ma le fuaina o le suka i totonu o le tino e mafai ona faʻapipiʻiina se manatua mo le teuina o fua mulimuli o fua (o nisi taimi e iai foi le avanoa e makaina ai - aso, taimi, aʻo leʻi 'aʻai, pe a uma meaai, ma isi)
  2. Fuaina o le aofaʻi o le aofaʻi mo le aso, vaiaso, lua vaiaso, masina, ma isi (e le o tagata uma e iloa o lenei mea e masani lava o se faailo taua e iloilo ai le aoga o togafitiga),
  3. O se lapataiga faʻalogoina o le hyperglycemia poʻo le hypoglycemia e manaʻomia mo tagata vavalalata mata e mataituina o latou tulaga,
  4. O le fuafaatatau aupito sili ona lelei e mafai ona i ai le galuega o se aga masani masani o tulaga masani mo tagata taʻitasi (lea e talafeagai mo le masani masani o le faʻamaoniga o loʻo taʻua i luga).

O le mea lea, mafaufau pe o le a le masini e mafai ai e oe ona fuafua le maualuga o le suka o le toto i le tagata maʻi i le auala sili ona lelei, o le tali e le o le tau o le masini. O faʻataʻitaʻiga faigofie, e le o faʻapipiʻiina ma se tele o galuega faʻaopoopo, e sili atu le taugofie aʻo saʻo le faitauga e maualuga atu nai lo ituaiga taugata ma tele-galuega.

Taiala galue

O mea e sili ona maualuga le fuaina o le suka i le toto e galue i luga o le faavae o le auala eletise. O mea ia e faʻatau atu i falemaʻi i le tele o tulaga.

E tusa ai ma lenei metotia, o le tele o faasalalauga ma taʻutaʻua o loʻo galue - Accu Chek, OneTouch ma isi. O lea ituaiga masini mo le fuaina o le maualuga o le suka toto o loʻo faʻaalia i le maualuga o le fua saʻo, saoasaoa ma le faigofie o le faʻatinoga.

O le isi mea lelei o le tutoatasi mai isi totoga o toto ma le faʻaauau i le tino o mea e ese mai le kulukose.

Faʻatautaia, o le masini mo le fuaina o le maualuga o le kulukose i le tino o loʻo mulimuli mai. E faʻaaogaina se faʻapitoa faʻapitoa i luga o le nofoaga faigaluega o le vaega o le suʻega. A pau le pa'ū ifo o le toto, ona amata lea ona fegalegaleai ma ona elemene faapitoa.

I lenei tulaga, o le malosi o le taimi nei o loʻo faia i le sone o le suʻega e ufiufi ai le taʻavale saʻo mai le masini mo le fuafuaina o suiga o le suka.

O le malosi o le taimi nei ma foliga o lona suiga o faʻamatalaga autu ia i luga o le faavae e faia ai le faʻatulagaina o le kulukosesese.

E seasea lava, ae mafai pea, ona o atu mo le faatauina atu o se faiga e galue ai i luga o se metotia e taʻua o le photochemical. O sea mita o le suka toto e aofia ai le faʻaaogaina o se paʻu i le sone o le suʻega, o ona elemene, fegalegaleai ma le kulukose, e valiina i le tasi lanu po o le isi.

E faavae i luga o lenei mea, o le faʻatusatusaina o le glucose concentration e faia. O lea ituaiga masini mo le fuaina o le kulukose (pe o lea, o se metotia) e manatu ua le toe i ai ma ua maualalo le saʻo.

Mo lenei mafuaʻaga, pe a taliina le fesili pe o le a le masini e mafai ai ona fuafua le maualuga o le suka i le maʻi, o loʻo i ai se tali mautinoa - elekene.

Faaaoga

O le masini mo le fuaina o le suka toto i le fale e faigofie ona faʻaaoga e oe lava. E oo lava i fanau ma tagata matutua e mafai ona latou taulimaina lenei mea e aunoa ma se fesoasoani mai fafo. O le tele o masini e faʻapipiʻiina ma se galuega e fesuiaʻi ai - o le faagasologa lenei e te manaʻomia e teu ai faʻamaumauga i luga o le afifi fou o fasi siaki i totonu o le masini. Ua faia lenei mea e pei ona taua i lalo:

  • O se laupega faapitoa faapitoa ua faʻaofiina i totonu o le masini e pulea ai le suka toto, lea o loʻo aofia ai i totonu o pusa taitasi o fasi siaki,
  • A maeʻa lena, e aliali mai se faʻamaonia i luga o le lau. O lenei tulafono e tatau ona tutusa ma n = tusia i luga o le afifiina o fasipepa,
  • Afai e fetaui, e mafai ona e amata faʻaaoga le masini. Afai e le maeʻa lenei faiga, ona ono le saʻo lea o le faʻamatalaga ona o le eseesega i totonu o coatings e faʻaaogaina i fasi pepa.

O lea la e mafai ona faʻaaoga le masini mo le fuaina o le suka toto. I le fuaina o fuataga, mulimuli i le algorithm mulimuli:

  • Fufuluina ou lima pe togafitia le nofoaga o le lumanaʻi i le lumanaʻi ma se visepisi poʻo le ava malosi,
  • Liliu le mita o le suka toto (pe afai e le o iai se masini otometi-i luga o le galuega pe a uma ona tuʻuina le pusa),
  • Ave ese le fasi pepa mai le afifi ma vave ona tapuni le afifi,
  • Faʻaofi le suʻega i totonu o le mita toto toto seia maeʻa,
  • Ave le togi-togi (nila) ma faʻamau mausali lona vaega galue i le tamatamailima. Kiliki le ki ma aveese le taulaʻi. Faatali e aunoa ma se uunaiga. Aʻo alu ese se mataua o le toto
  • Faaaoga le toto ile vaega o suʻega,
  • Faatali seia oʻo ina maeʻa fuaina le masini. O se faailo o le toto sugar concentration ma le mmol i le lita o le a aliali i luga o le lau,
  • Aveese le fasipepa ma tape le masini (pe afai e le tupu fua pe a uma ona aveese le ata).

Afai o le masini mo le fuaina o le suka toto i luga o le auala poʻo le fale e le lagolagoina le galuega o le teuina o iuga i le mafaufau, tusi i lalo le taimi, aso ma faʻamatalaga i le tusi o faʻamatalaga e te alu i le taimi atofaina a le fomaʻi. Mo faʻamatalaga taʻitasi, e mafai foʻi ona e faia se tusi e uiga i le taimi na ave ai le toto - aʻo leʻi 'aʻai pe a maeʻa (ma a maeʻa le taimi).

E faapefea ona filifili se masini mo le fuaina o le suka toto?

E faapefea ona filifili se glucometer? O lenei fesili e talafeagai pe a manaomia e se tagata le fuaina o le suka i le toto. O sea manaoga e masani ona tulai mai:

  • i tagata matutua
  • i tamaiti e leai ni suka suka,
  • i tagata ua maua i le maʻisuka,
  • pe a iai ni faʻafitauli ogaoga faʻaleaga.

O lenei masini e mafai ai ona e fuaina le maualuga o le suka i le fale. E faigofie lenei mea, aua e faaopoopo atu i lenei mea, e tatau ona faia soo se suʻega faʻapitoa i totonu ole potu suʻesuʻe ma faia se suʻega faafomaʻi.

E tatau ona e faʻatauina se glucometer mo tagata uma e manaʻomia le mataʻituina o latou lava soifua maloloina ma le suka o le toto. O faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o se suʻesuega faʻapitoa i le fale, o:

  • ogaoga faʻafitauli o le tino,
  • faʻalavelave faʻafuaseʻi i faʻalavelave faʻamaʻi oso i le toto glucose faailoga,
  • mamafa tele
  • maʻisuka maʻitaga
  • maʻitaga o le maitaga (i le i ai o ni soliga talafeagai),
  • Faʻalauteleina le faʻaalia o ketones i tamaiti (sosogi o le acetone i le faʻavave),
  • ituaiga 1 poʻo le maʻisuka ituaiga 2
  • tausaga e silia ma le 60 tausaga.

O le filifiliga o se glucometer e faia e fuafua i le ituaiga o maʻisuka. Eseesega i le va o le insulin-e faalagolago ma le non-inisalini ituaiga o faʻamaʻi. I le faʻasalaga muamua, faʻaleagaina le autoimmune o peta beta o le pancreas, lea e maua ai le inisalini, e tupu. E faʻavae i luga o lona le atoatoa, ua faʻavaivaia togafitiga faʻasolosolo i le tino o le tagata.

I le maʻisuka ituaiga 1, e mafai ona e faia mo le leai o sau lava inisalini e ala i tui. Ina ia iloa le fua saʻo e manaʻomia i se mataupu faapitoa, e te manaʻomia se masini e fua ai le aofaʻi o le suka i le toto. E sili atu ona faigofie le faʻatau se faʻataʻitaʻiga mo le faʻaaoga i le fale. O le mea lea, e mafai ona e mataʻituina le faitauina o le kulukose i soo se taimi.

E iai foʻi le maʻisuka ituaiga 2 - T2DM. O le faamai e mafua mai i le faaititia o le gaosiga o le inisalini e le pancreas, po o le faaitiitia o le lagona lelei o loo matauina. O lenei ituaiga o soliga tulafono e mafai ona taʻitaʻia ai:

  • meaʻai paleni
  • atuatuvalega, mafatiaga popole,
  • le lelei o le tino puipuia.

Ina ia faatumauina se tulaga mausali o le tino ma le maʻisuka, e tatau ona e faʻatau se masini, ia teuina i taimi uma ma ia faia fua toto i le taimi. O le tele o mita mita e mo tagata e le lava le inisalini i le maʻisuka ituaiga 2.

Faʻavasegaga

Faʻalagolago i taʻiala o le faʻatinoga, o le ituaiga o fuataga e fuaina ai:

  • Faiga eletise. O lenei filifiliga e faʻapipiʻiina ma se faʻamatalaga manino, i le fesootaʻi ma le toto, o se tali i le suka e tupu i le faʻaalia o le taimi nei. O le fuaina o lona malosi o se faailoga autu lea o le setete o le tino. O lenei faʻataʻitaʻiga e faigofie ona faʻaoga i le fale, e sili ona sese ma e sili ona saʻo i totonu o filifiliga tau tupe.
  • Photometric. O sea mita e galue i luga o le mataupu faavae o le tusi. Aʻo faʻafesoʻotaʻi le toto toto, o le fasi siaki e suia lanu. O le lelei o lenei faʻataʻitaʻiga e aofia ai le gafatia, o le le lelei o le tulaga o le sese o fua. O le iuga mulimuli e fuafua i le tutusa o lanu i le sone o suʻega ma le lanu lanu tutusa mai le laulau o faʻataʻitaʻiga masani.
  • Faʻafesoʻotaʻi. Ua mamanuina le masini mo le auiliiliga e aunoa ma le faʻaaogaina o se pupu. E maualuga lona sao ma saoasaoa i le fuafuaina o faʻataʻitaʻiga. O le mita ua faʻapipiʻiina ma se eletise infrared ma se mea e sili ona mataalia. Mo fua, o se vaega itiiti o le paʻu e faʻamalamalamaina e ala i vaʻa-infrared. Pe a atagia mai, ua puʻeina i latou e se masini faʻapipiʻi, ma ua maeʻa ona suʻeina e le komepiuta le faʻamaumauga ma faʻaalia le iuga i luga o le mata. O le mafaufauga o le uila e faalagolago tonu lava i le tele o taimi o oscillations o molioo toto. E fuafua e le masini lenei tau aogā ma le suka.
  • Laser E punitia e le mita le paʻu ma se laser. O le faʻatinoga o loʻo faʻatinoina e aunoa ma se faʻaletonu, ma o le nofoaga faʻasalalau e faʻamalolo ma sili atu le vave. O lenei fesuiaiga e sili atu ona talafeagai mo le maʻisuka i tamaiti. O le pusa e aofia ai:
    • totogi
    • seti o 10 suega,
    • 10 pulou puipuia
    • mataupu.

    Mo le faigofie o le faʻaoga ma le maualuga o le fua saʻo e tatau ona totogi se aofaiga tele. E tatau ona maitauina e sili atu le taimi e tatau ai ona faʻatau faʻatauga faʻapitoa mo lenei faʻataʻitaʻiga.

  • Romanovsky. O nei mita o le laʻititi foi lea o le lavelave.Mo suʻesuʻega, e faʻaaogaina soʻo se vai ola mai le tino. O le faʻaaogaina o tekinolosi lata mai nei mo le fuaina o fua o le suka e mafua ai le taugata tele o lenei masini. E mafai ona e faʻatauina lenei ituaiga mita ae na o sui aloaʻia o le kamupanī.

  • fua o le suka, cholesterol, triglycerides,
  • faataga oe e pulea le soifua maloloina lautele,
  • aloese mai faʻalavelave o le atherosclerosis, faʻalavelave fatu.

Faataitaiga o lenei ituaiga e taugata uma e tusa ai ma le masini lava ia ma mea e faaaogaina.

Aotelega o nisi masini

  • Tasi le Touch Filifili. O se masini sili mo tagata matutua. O loʻo i ai se lapoa lapoa, pepa faʻataʻitaʻiga aua ua faʻasologaina i se tulafono se tasi. E mafai ai e oe ona faʻaalia le maualuga o le kulūkose mo ni nai aso, fua le maualuga o le suka i luma ma le maeʻa ona 'ai, ona toe faʻafoʻi uma lea o tau ile komepiuta. O le masini e faigofie ona faʻaaoga ma mafai ai e oe ona tausia uma faitauga i lalo o le puleaina.
  • Gamma Mini. Mea taugofie, leai ni mea faaopoopo. E fetaui mo le faʻaaogaina i malaga, i le galuega, i le fale. O le pusa o loʻo i ai ni fasi pepa se 10, 10 nila.
  • Accu-Chek Active. Le masini i se tau maualalo. E i ai le malosi e faʻaali ai faʻamatalaga mo aso talu ai. O le taimi suʻesuʻe e 5 sekone. O loʻo i ai se faʻavasegaga mo le toto atoa.
  • Wellion Calla Mini. O se tau e mafai ona taugofie mo le lelei, o loʻo i ai se lapoa tele, o isi mea faaopoopo. fuafua le fuainumera mo ni nai aso. O laʻasaga maualalo ma le maualuga o loʻo maitauina e se faʻaaliga faʻalogo.

Faʻamatalaga Faʻatino

E masani ona tupu o se faʻataʻitaʻiga e faigofie ma faigofie e faʻamatalaina ai se faʻasalaga le saʻo, pe i ai foi faigata i lona faʻaaogaina. O le mafuaaga mo lenei mea atonu o soliga na faia i le taimi o le taotoga.

O mea masani e sili ona taatele:

  • solia o tulafono mo le teuina o mea taumafa. E faʻatagaina le faʻaaogaina o suʻega faʻamalositino, faʻaalia i latou i suiga faafuasei i le vevela, faleoloa i totonu o se fagu avanoa,
  • faʻaaogaina le masini (le pefu, palapala, vai faʻapipiʻi elemene o masini, faʻalauteleina o le manogi i le potu),
  • le tausisia o le tumama ma tulaga o le vevela i le taimi o fua (maualuga le vevela i fafo, susu, palapala eleelea),
  • faʻatamala i fautuaga mai faatonuga.

E tatau ona manatuaina o se glucometer o soʻo se ituaiga e matua nofouta lava i nisi o vaega. E aofia ai le vevela o le ea ma le susu i totonu o le potu, le vaeluaga o taumafataga, ma isi. O faʻataʻitaʻiga taitasi ei ai ona lava uiga, o lea e taua ai le suʻesuʻe ma le totoa i faatonuga aʻo leʻi faʻaaogaina. Ae ui i lea, e iai tulafono lautele. E tatau:

  • e manaʻomia lou teuina o le mita i se tulaga faapitoa,
  • aloese mai le susulu o le la ma le vevela,
  • aua le faʻaogaina le masini i potu ma le maualuga o le susu,
  • fufuluina lelei ou lima aʻo leʻi faia le suʻega, aʻo leʻi saunia mea uma talafeagai.

O le tausisia o nei fautuaga o le a sili ona lelei ai le fua o le fua ma maua ai faʻamaoni saʻo.

Meafaigaluega mo le fuaina o le suka toto

I aso nei, o loʻo i ai se faafitauli ogaoga i le tulaga o le soifua maloloina lautele - o le maʻisuka o faʻafitauli. Pe a ma le 10% o le faitau aofaʻi o tagata ua afaina i lenei faʻamaʻi tigaina.

O le maʻi suka o se faʻamaʻi ogaoga o le endocrin ma o tupe maua i se tulaga masani mo le olaga.

Afai e le togafitiina, o le maʻi e alualu i luma i vaʻavave eseese ma e oʻo atu ai i faʻalavelave ogaoga mai le cardiovascular, popole ma urinary systems.

Ina ia faʻagesegese le alualu i luma o le faʻamaʻi, e tatau ona mataʻituina pea le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ina ia faʻamaʻo saʻo ai i fualaau. O le mafuaʻaga lea ua atiaʻe ai se masini mo le fuaina o le suka toto - o se glucometer.

O le maʻi suka e tupu mai o se taunuuga o le faʻaauau o le hyperglycemia - o se faʻaopoopoga i le faʻamasinoga o le kulukose i totonu o le toto. O le faʻavae mo togafitiga o le maʻisuka o le siaki i aso uma o le maualuga o le kulukose o le toto ma le faʻaaogaina o togafitiga faapitoa ma le togafitiga o le inisalini.

E manaʻomia le mita toto i le tele o tulaga ma e le gata mo tagata mamaʻi e maua i maʻi faʻamaʻi, ae mo tagata foi e taʻitaʻia se soifua maloloina.

O le puleaina o le galuega a le tino e faapitoa lava le talafeagai mo tagata taaalo o loʻo faʻamautuina a latou mea taumafa i le tele o kilokalo.

O le tele o meafaifaʻaili e faʻaaogaina e fua ai le maualuga o le kulukose o le toto, mai masini suesue falemaʻi e faʻaalia ai taunuʻuga i le sao e mafai ai, i mita maʻaleʻale toto glucose.

O se tagata soifua maloloina e manaʻomia foi ona pulea le suka. Mo le mataituina lelei, 3-4 fua i le tausaga e lava. Ae o loʻo maua e le maʻisuka le faʻaogaina o lenei masini i aso uma, ma i nisi tulaga e tele taimi i le aso. O le siakiina faifaipea o fuainumera e mafai ai e oe ona tausia le soifua maloloina i se tulaga paleni ma i le taimi e teu ai i le faasaʻoina o le toto suka.

O le a le mita o le kulukose toto? O se masini mo le fuaina o le toto suka o le a taʻua o le glucometer. I le taimi nei, e tele ituaiga masini mo le fuaina o le glucose concentration ua atiaʻe.

O le tele o au suʻesuega e osofia, o lona uiga, latou te faatagaina oe e fua le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, e ui i lea, ua atinaʻe atinaʻe fou-e le o osofia.

Suauu toto e fuaina i vaega faapitoa o mol / L.

Le masini o le glucometer i aso nei

O mataupu faavae o le faagaoioiga o masini

E faʻavae i luga o le masini mo le suʻeina o le kulūkose, e mafai ona iloga le tele o suʻega o le kulukose toto. O tagata suʻesueʻese uma lava e mafai ona vaevaeina i le osofia ma le le osofia. O le mea e leaga ai, e le o avanoa mo le faʻatau atu ni kiliva e le o faʻamalosi.

O i latou uma e feagai ma tofotofoga faʻapitoa ma o loʻo i ai i le laasaga o suʻesuʻega, peitai, o latou o se taʻiala manuia i le atinaʻeina o endocrinology ma masini. Mo tagata e faʻaosooso oso, e manaʻomia le toto e faʻafesoʻotaʻi le glucose meter test test.

Photometric analyzer

Glucometer Photometric - o masini e sili ona le mafaamatalaina lea e faʻaaogaina ai faʻataʻitaʻiga faapitoa o loʻo faʻaaogaina i mea gaosi. A oʻo mai le kulukose i nei vailaau, o le a tupu se faʻaalia o le vailaʻau, lea e faʻaalia ai i se suiga i le lanu o le lanu i le sone o suʻega.

Glucometers e aunoa ma se pupuʻu tamatamai lima

O le vailaʻau oona - o le gaioiga o le masini e faʻavae i luga o le faʻatulagaga o le resonance o le plasma matagofie. Ina ia iloilo le faʻatonuga o le kulukose, e faʻaaoga ai se pu faʻapitoa, i luga o le itu e fesoʻotaʻi ai, o loʻo i ai se mea e faʻaogaina ai le microscopic layer of gold.

Ona o le faaletonu o le tamaoaiga, o nei au suʻaʻiliʻili e le o faʻaaogaina.

I le taimi nei, ina ia fuafuaina le maualuga o le kulukose i ia tagata auiliili, ua suia le laulau auro i se vaega manifinifi o vaega ninii, lea e faateleina ai foi le sao atoatoa o le masini eletise.

O le foafoaina o se puʻupuʻu matala i luga o particulal spherical o loʻo i lalo o le atinaʻe malosi ma faʻatagaina ai le le faʻasauāina o le maualuga o le kulukose i nei mea faalilolilo e pei o le afu, urine ma le pala.

Failautusi eletise

O le glucometa elemene e galue i luga o le mataupu faavae o le fesuiaiga o le taua i le taimi nei e tusa ai ma le maualuga o le glycemia. O se mea e tupu mai i le elekene e tupu pe a ulufale atu le toto i se vaega faapitoa o le faʻaaliga i le vaega o le suʻega, pe a uma ona faia le amperometry. O le tele o auiliiliga o aso nei e faaaoga naʻo le auala eletise mo le fuafuaina o le maualuga o le kulukose i le plasma toto.

Suauu togafitiga ma le fua o le kulukose - satelite le suia o se tagata gasegase maua i le maʻisuka

Mea faʻaaoga mo glucometers

I le faaopoopo atu i se fuataga - o se glucometer, o suʻega faʻapitoa faʻapitoa e faia mo glucometer taʻitasi, lea, pe'ā uma ona fesoʻotaʻi ma le toto, faʻapipiʻiina i totonu o se pu faapitoa i le suʻega.

O le tele o masini e faʻaaogā lima e faʻaaoga mo le suʻesuʻeina e le tagata o loʻo maua i le maʻisuka, e iai se faʻapitoa faʻapitoa i la latou tuufaatasiga, lea e mafai ai ona tipi le paʻu e pei ona le mafai ai ona fesoʻotaʻi ma le toto.

E iai foi mea taumafa e aofia ai peni tui - togafitiga faapitoa semi-atomatalia e fesoasoani i le tui insulin pe a faʻaofiina i totonu o le tino.

I le avea ai o se tulafono, o le glucometer e fua le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e ala i faʻataʻitaʻiga faapitoa e faʻatau eseese mo se masini faapitoa.

O le mea masani, o tagata taʻitasi e gaosia a latou lava fasipepa, e le fetaui mo isi glucometers.

Mo le fuaina o le toto i le fale, o loʻo i ai masini feaveaʻi faʻapitoa. Glucometer mini - toetoe lava o kamupani uma e maua ai suʻe toto e maua ai le mita o le kulukose toto. Ua faia faapitoa. I le avea ai o se fesoasoani ile maʻisuka.

O masini faʻaonaponei nei e mafai ona tusia faʻamaumauga glucose io latou lava manatu ma mulimuli ane mafai ona tuʻuina atu i se komepiuta patino e ala i le port USB.

E mafai e le aufaʻataʻiliga sili ona lata mai ona faʻasalalau faʻamatalaga saʻo i se telefoni i se mea faʻapitoa e tausia ai fuainumera ma faʻataʻotoga o faʻamaumauga.

O le fea mita e filifili

O mea uma nei e mafai ona maua i luga o le maketi e tusa ma le tulaga tutusa o le saʻo i le fuafuaina o le maualuga o le kulukose. Tau mo masini e mafai ona eseese lautele.

O lea e mafai ona faatauina le masini mo 700 rubles, ma e mafai ona maua mo le 10,000 rubles. O le faiga o le tau e aofia ai le '' e le faʻaseseina ', fausia le lelei, faʻapea foi ma le faigofie o le faʻaogaina, o lona uiga, o ergonomics o le masini lava ia.

Pe a filifilia se glucometer, e tatau ona e faitauina ma le faʻaeteete iloiloga o tagata. E ui lava i le mausali ma le mausali o le faʻatagaina o laisene, o faʻamatalaga o mita eseese o le kulukose toto e mafai ona fesuisuiai. Taumafai e filifili se mea e sili atu ai le lelei o iloiloga, ma le saʻo o le fuafuaina o le suka i le totoga ua faʻamaonia.

Manatua o le satelite sili ona lelei o se glucometer, lea e saʻo, o se faʻamatalaga maualalo, e fuafua ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O le mea moni, o le aoga o togafitiga o le inisalini ma le togafitiga atoa o le maʻisuka o le a faʻalagolago lava i le sao o le data glucometer.

I le isi itu, o le maʻisuka e masani ona aʻafia ai tagata matutua. Ae maise lava mo tagata matutua, faʻapitoa ma faigofie ona faʻaaogaina.

E masani lava, o tagata matutua matutua latou te faʻaaogaina se faʻaaliga tetele ma faʻamau i luga o mita o le kulukose toto ina ia faafaigofie ma faigofie ona faʻaaoga.

O nisi faʻataʻitaʻiga ei ai se masini faaleotele leo faapitoa mo le kopiina o faʻamatalaga ma le leo.

O le faʻaaogaina o glucometers faʻaonapo nei ua tuʻufaʻatasia ma se tonometa ma ua mafai ai foi ona e fuaina le cholesterol toto.

Le ituaiga o maʻisuka ma le faʻaaogaina o se glucometer

O le manaʻomia mo le faʻaaoga soo o se glucometer mo le siakiina o le suka toto e tulai mai pe afai o le tagata maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1. Talu ai ona o le inisalini e matua laitiiti lava pe leai foi, ina ia saʻo le fuaina o le inisalini, e tatau ona fua le suka o le toto pe a uma le 'aiga.

I le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona fuaina le suka i se glucometer i lea aso ma lea aso, ma i nisi tulaga e le tele taimi. O le tele o le faʻaaogaina o le mita e tele lava ina faalagolago i le ogaoga o le maʻi.

Tuua Lau Faamatalaga