Taaloga ma le maʻisuka

O faʻamanuiaga o le faʻamalositino faʻamalosi mo tagata ei ai maʻisuka. O lea ua talitonu le au saienisi o le fuafuaga o le faamalositino ituaiga 2 maʻisuka e tatau foi ona aofia ai se pulega faifai pea o le malosi o toleniga. (Ua fautua mai tagata popoto e faapea, o tagata uma e le maua ni maʻi tumau e faʻaaogaina a itiiti ifo faalua i le vaiaso.) Ua faʻaalia le aʻoaʻoga malosi e faʻaleleia ai faʻamaoniga. ituaiga 2 maʻisuka ma e mafai ona tuʻuina se tagata e maua i le maʻisuka i luga o le auala i le soifua maloloina umi.

Faamanuiaga mo le Aoaoga Malosi

O suʻesuʻega ua faʻaalia ai o le aʻoaʻoga malosi e mafai ona fesoasoani i tagata e maua i le maʻisuka e ala i le faʻaleleia atili o le malosi o le tino e faʻaaoga ai inisalini ma le kulukose. Talu ai:

Ua e iloa le faateleina o le maso maso, lea e faʻaleleia ai lou fua faatatau ole metabolic ma e vave ona mu calories. E fesoasoani le Calorie Burning e teu ai lou maualuga toto kulukose i lalo o le pule.

O lou gaosiga o le kulukose masose e faʻapupulaina i lou malosi, lea e faʻaleleia atili ai lou tino toto suka.

O le fua o le gaʻo i le maso maso ua faaititia, faʻaitiitia le aofaʻi o le inisalini e manaʻomia e lou tino ona fesoasoani e faʻasao le malosi i suauʻu gaʻo.

E oʻo lava i faʻamanuiaga sili atu e mataituina pe a faʻatasi e tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 le faʻamalosiaga malosi e masani ona fai ma faʻamalositino masani. O nei ituaiga o faamalositino e galulue faatasi ina ia maua ai ni soifua maloloina sili atu.

Faʻalavelave Faʻafitauli

O le aʻoaʻoga malosi e mafai foʻi ona puipuia nisi o faʻafitauli o le maʻisuka:

Faʻaitiitia le lamatiaga ole maʻi fatu

Fesoasoani i le Puleaina o le Toto

Faateleina lou cholesterol lelei, faʻaititia lou cholesterol leaga

Faateleina le tele o ponaivi

Puipuia o le atrophy ma le gau o le musika ona o le matua

Amataina o le polokalame aʻoaʻoga malosi

O le polokalame aʻoaʻoga malosi e aofia ai le faʻatinoga o gaioiga, aemaise lava i le TRX CLUB PACK simulator, lea e galue i nisi o muscle groups. O le aʻoaʻoga malosi e vaevaeina i faʻatinoga, fuainumera o toe fai ma auala:

O le faamalositino o se gaoioiga patino lea e aoga mo se vaega o maso, mo se faataitaiga, siitiaina o sima mo le biceps poo le nofoa mai le pusa.

Toe faʻatulagaina - o le faʻamaeʻaina o se tasi o gaoioiga, mo se faʻataʻitaʻiga, siʻitia le pabell i le biceps, ona tuʻu ifo lea i lona tulaga muamua.

Lagolagosua - o le numera o le tele o kopi o le tasi faamalositino e faia faatasi, o auala e vaevaeina i ni piriota pupuu.

O fautuaga a le Rusia Risk Association mo le:

Faaaoga le lua i le tolu aso i le vaiaso ma le itiiti ifo i le tasi le aso mai le va o vasega (ina ia mafai ai e maso ona malolo ma toe faʻaleleia)

Mai le 8 i le 10 malosi malosi e faia i se tasi o vasega, o le mea lea e mafai ai e vaega tetele o musika o le pito i luga ma lalo o le tino ona galue

Gaioiga o le maualalo poʻo le malosi. O le mamafa e aofia ai le lua poʻo le tolu seti o le 15 reps ma le mamafa o le mamafa. O le maualuga o le mamafa e aofia ai le lua poʻo le tolu seti o le 8 i le 12 reps ma se mamafa mamafa. E tatau ona 2 i le 3 minute o le malologa i le va o seti.

Taimi o aʻoaʻoga mai le 20 i le 60 minute

Maua le faatagaga mai lau fomaʻi. E pei lava o soʻo se polokalame faamalositino, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi aʻo leʻi amataina le aʻoga malosi.

Taulaʻi i lau fomu. Tausia pea le tatau. Ia mautinoa e faia saʻo lava le faʻatinoga, e tusa lava pe o lona uiga e tatau ona e faʻaitiitia le mamafa.

Faʻatau saʻo. Exhale aʻo sii i luga le mamafa ma faʻaleleia ao tuʻuina.

Faataga le eseese. Mai lea taimi i lea taimi, suiga suiga i lau taʻaloga pe suia le numera o seti poʻo reps.

Saili le fesoasoani. Afai e te manaʻomia ni taʻiala, mafaufau e felagolagomaʻi ma se faiaoga pe auai i se kulupu i lau fale taʻalo.

Ia tuʻuina atu taimi uma e toe faʻaleleia ai. Aua le faʻamalosi i maso poʻo sooga e lagona ai le tiga. I se isi faaupuga, aua le faʻaaogaina.

Tinovaega (aʻoaʻoga malosi) mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2

Mo le tele o tausaga e tauivi ma le DIABETES e aunoa ma se taumafaiga?

Ulu o le Inisetiute: "O le a e maofa i le faigofie o le togafitia o le maʻisuka i le ave i aso uma.

Afai ei ai lou maʻisuka ituaiga 2, faitau lau polokalama togafitiga. Mai lea mea e tatau ai ona iloa o le mafuaʻaga o le maʻisuka ituaiga 2 o le faʻamalosia o le inisalini - le lelei le lagona o sela i le gaioiga o le inisalini. O le faʻamalosia o insulin e fesoʻotaʻi ma le fua o le maualuga o ou maso i le mamafa o le gaʻo i lou manava ma i lou sulugatiti. O le sili atu o maso ma le maualalo o le gaʻo i totonu o le tino, o le sili atu o le inisalini e galue i luga o siama ma o le faigofie foi ona pulea le maʻisuka.

O le mea lea, e tatau ona e auai i le malosi o le tino ina ia mafai ona fausia ai le musika. O le aʻoga malosi e aoga tele mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1, aua latou te maua le avanoa e lagona ai le soifua maloloina, foliga lelei, faateleina le malosi ma le taua o le tagata lava ia. O a ni malosiaga? O le siʻosiʻomaga mamafa (dumbbells ma le faʻasalalau), aʻoaʻoga i luga o simulators, tosoina ma pisa-ups.

O a aoga o aʻoaʻoga malosi mo le maʻisuka

O le malosi o le aʻoga i le falemaʻi e oʻo atu ai i foliga vaaia o se manaia matagofie o maso ma faʻalautele ai le malosi faaletino. Ae o tagata taitoatasi e iai nei aafiaga i la latou lava ala. E mafai ona e matauina le tele o tagata o loʻo auai i le polokalama faʻapena e tasi. I ni nai masina, o nisi oi latou o le a sili atu le malolosi ma sili atu ona gasegase, ae o isi o le a leai ni suiga. E faʻalagolago lava i genes o se tagata na faʻauʻuina.

O le toatele oi tatou o se mea i va o mea sili ona lua. O se tasi o se taunuuga o le tino o le tino e sili atu ona malosi, ae o fafo e le o matauina i ai. O le isi tagata, i se isi itu, e maua ai maso o le toomaga, ae na te le tuuina atu ia te ia le malosi moni. O le lona tolu e mauaina uma. O le malosi o le aʻoga e masani lava ona sili atu le malolosi o faifeʻau, ae e foliga mai e le o se mea e sili ona mataalia mo i latou.

  • Aoaoga faaletino mo le maʻisuka. Auala e faʻaaoga ai ma le fiafia
  • Tausiga o le soifua maloloina, aau ma isi taʻaloga cardio
  • E faʻafefea ona faʻapipiʻi faʻamalositino faʻamalo ma anaerobic
  • Mo maʻi e maua i le maʻisuka ma faʻalavelavega - faʻamalositino faʻamalosi

I soʻo se tulaga, o le ae maua le tele o aoga mai le mamafa o le mamafa o le amateur. O le a latou fesoasoani ia te oe e sili atu le pulea o lou maʻisuka, ma aumai ai foi isi aoga - faaletino, mafaufau ma agafesootai. Manatua: o taʻaloga cardio e laveaʻiina ai o tatou ola, ma faʻamalosia le aʻoaʻoga e aoga ai. O toleniga cardio o le taufetuli, aau, uila, tietiega, ma isi mea. Latou te faamalosia le fatu cardiovascular, faʻasaʻo le toto maualuga, puipuia le oso fatu ma faasaoina ai ola. O le malosi e faʻaaogaina ai le faʻamalologa mai faafitauli o tausaga e fesoʻotaʻi ma sooga, ma mafai ai foi ona savali sao, e aunoa ma le fenumiai poʻo le paʻu. O le mea lea, o se taunuuga o vasega i le faletaalo, o lou olaga ua agavaa.

E le gata i lea, o soʻo se ituaiga o gaioiga faaletino e faʻapupulaina ai le lagona o sela i le inisalini ma faʻaleleia le pulea o le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2.

Faʻafefea ona aʻafia le cholesterol i falemaʻi

O le faamalositino malosi e faateleina ai le maualuga o le "lelei" cholesterol i le toto ma maualalo ai le tiglycerides. O suʻesuʻega talu ai nei na faʻaalia ai foi o le aʻoaʻoga malosi (ole anaerobic ae le o le faʻamaʻi) e faʻaititia ai foi le maualuga o le maualuga o le cholesterol leaga. O le a le lelei ma le leaga o le cholesterol, e mafai ona e aoao auiliili i le tusiga "Suʻega o le Maʻisuka".

Dr. Bernstein ua tusa ma le 80 tausaga le matua, lea sa ola ai o ia i le maʻisuka ituaiga 1 mo le 65 tausaga. Na te faia e le aunoa meafaigaluega o le falemaʻi ma 'ai ni fuamoa i aso uma mo le' aiga o le taeao. I totonu o le tusi, na ia mitamita ai e iai lona toto cholesterol, e pei o se tagata taaalo Olimipeka. O le mea autu, e moni, e faia i se taumafataga maualalo-carbohydrate. Ae o le malosi o toleniga e maua ai foi se sao taua i lenei mea. O aʻoaʻoga faʻaauau faifaipea e matua faʻaitiitia ai le lamatiaga o le fatu fatu, o le stroke, ma le toto e pipiʻi i le toto. O le mafuaʻaga lea ona o le toto maualuga e faʻamaopoopoina, o le malolo ma le maualuga o le fibrinogen i le toto e faʻaitiitia.

O le totoina o le tino e taua tele e le gata mo o tatou maso, ae mo ponaivi foi. O suʻesuʻega tetele ua faʻamaonia ai o fesoasoani malosi aoga e fesoasoani e faateleina le mamafa o le ponaivi, faʻaitiitia ai le lamatia o le osteoporosis. E pei lava o muso, e tausia e le tino ona ponaivi e maloloina e pei ona faʻaaogaina. Afai e te taitaia se olaga e le tauagafau ma e le faʻaaoga ou ponaivi, ona faasolosolo malie lea ona le toe maua. O le faʻaaogaina o maso ma le malosi o toleniga, e te faʻamalosia ai foi ponaivi. I le iuga, o maso uma e pipii i ponaivi. Pe a fai konekarate musika, e gaoioi ponaivi ma sooga, ave le avega latou te manaʻomia, ma puipuia ai mai le faaleagaina o tausaga.

  • Faʻafefea ona togafitia mo le maʻisuka ituaiga 2: o se laasaga taʻitasi taʻitasi
  • Tusa 2 o vailaʻau maʻisuka: faʻamatalaga auiliili
  • Siofor ma Glucofage tablets
  • Auala e aʻoaʻo ai e fiafia i le aʻoga faaletino
  • Pusa 1 togafitiga o maʻisuka mo tagata matutua ma tamaiti
  • Taimi o le susu ma le auala e faalautele ai
  • Le auala o inisalini e leai ni tiga
  • O le maʻisuka ituaiga 1 i totonu o se tamaititi e togafitia e aunoa ma le inisalini e faʻaaoga ai taumafa tatau. Faatalanoaga ma le aiga.

Auala e faʻavaeina ai le malosi o toleniga

Faʻamolemole toe faitau faʻasalalau i aʻoaʻoga faʻapitoa mo le maʻisuka faafitauli. O le tele o tapulaa e fesoʻotaʻi tonu lava i le malosi o le aʻoga I le taimi lava e tasi, o se seti o faʻamalositino faʻamalosi mo le maʻisuka vaivai e talafeagai mo toetoe o tagata uma. O le a aoga e tusa lava pe o lau maʻisuka na mafua ai ona faʻalavelave i mata ma / poʻo gaʻo. O faʻatinoga o loʻo tuʻuina atu i ai e matua manino lava o le aʻafiaga o soʻo se faʻafitauli e latalata i le zero.

E tusa lava pe iai oe ma fale ma mea tautupe e faʻavasega ai oe lava i se potu tumaoti ma masini faʻalositino, e sili atu le lelei e le faia lenei mea, ae alu i le falemaʻi. Aua ei ai se tasi e aoaoina oe i auala e aoao ai, ma ia mautinoa e te le faʻaaogaina. O le falemaʻi e tausia se siosiomaga e faʻamalosia oe e aʻoaʻo, nai lo le faʻasese. Ma o le tele o masini faamalositino i le fale e le faʻaaogaina ma e ufiufi i le pefu.

O faagaioiga o le siitia e sili ona matautia i le uiga o manuaga ma le tele o uta. Faʻasalalau atu ia i latou i le taimi mulimuli, pe a oʻo ina avea oe ma se poto masani "pitching". Afai e te siiina le pa, o lona uiga e tatau i se tasi ona latalata ma mautinoa. E mafai ona e faia e aunoa ma se pa. Faʻaaogā kulupu ma faʻamalositino i masini faʻalositino eseese. E fautuaina le faʻaaogaina o paʻu uʻamea, ae le oi latou e aofia ai papatusi mamafa (pancakes). O le kulupu uma lava e sili atu le saogalemu aua o pacakes e masani ona paʻu, paʻu, ma e mafai ona afaina ai ou tamatamai vae.

E taua tele le faʻaaogaina o le tele o faʻamalositino malosi e mafai ai ina ia mafai ai ona aʻoaʻoina ni vaega musika eseese. Faʻalogo lelei i ou lima, alofilima, tauau, fatafata, manava, tua, ma uaua. Ia galue foi i luga o metotia uma mo vaega eseese o maso vae o le ai ai i lau taʻaloga. I le afa pito i lalo o le tino o le tagata e aofia ai vaega ole muscle nai lo le pito i luga, o le mea lea, itiiti ifo le malosi mo latou. Afai e te asiasia le falemaʻi i aso uma, ona oʻo lea i se tasi aso e mafai ona e faia ni faʻatinoga mo le pito i luga o le tino, ma le aso e sosoo ai - mo le afa pito i lalo o le tino. Aua a maeʻa le faamaʻi anaerobic, e manaʻomia tele lava maso e sili atu ma le 24 itula e toe faʻafouina ai.

Push-ups - o le malosi pito sili ona taugata

I le faaiuga o lenei tusiga, ou te manao e tosina atu lau gauai faapitoa i pusū. O le ituaiga sili lea taugofie o le aʻoga malosi, aua e le manaʻomia ai le faʻatauina o sulu, faʻamau, ma mea faʻaleleia. E le tatau ona e alu i le faletaalo. Push-ups e mafai ona lelei atoatoa i le fale. Ou te fautuaina e suesue le tusi "100 patipati i le 7 vaiaso", na tusia e Steve Spiers.

Afai o loʻo e pagatia le tino, ona amata lea ona tulei mai le puipui, mai le laulau poʻo ou tulivae. A maeʻa ni nai vaiaso, ona malosi lea o maso, ma o le a mafai ona tulei mai le fola. Amata muamua suʻesuʻe i tapulaʻa i aʻoaʻoga faaletino mo le maʻisuka. Afai o le a le fetaui oe i mea o le soifua maloloina, ona faʻaaoga lea o se faʻatinoga o faʻamalositino faʻamalama mo le maʻisuka vaivai. Push-ups e sili atu ona taugofie mo filifiliga malosi, ma i le taimi e tasi e aoga tele mo le faʻaleleia o le soifua maloloina. Latou te manuia lelei i aʻoaʻoga mo le cardiovascular system.

Gaioiga mo le maʻisuka

I togafitiga faʻapitoa o le maʻisuka ituaiga 2, o loʻo i ai se mea taua lona lua pe a uma ona mulimulitaʻi i se taumafataga maualalo-gasegase - o se mea faʻapitoa lenei.

O aʻoaʻoga faʻale-tino, taʻaloga, e tatau ai, faʻapea foʻi ma se mea e maualalo ai le gaosiga, pe a fai e manaʻo le tagata maʻi e faʻalauteleina le lagona o sela i le inisalini pe aveesea le mamafa.

O le maʻisuka ituaiga 1 e manaʻomia ai le lapataiga, aua o maʻi e tatau ona faʻamalositino, e ono faigata tele le puleaina o le suka i le toto. Ae e oʻo lava i lenei tulaga, o aoga e maua e le taaloga e sili atu nai lo le faʻalavelave.

Aʻo leʻi amata ona e auai i le gaioiga faʻaletino, e tatau ona e talanoaina lenei mea ma lau fomaʻi. E tatau ona iloa o le maʻisuka 1 ma le ituaiga 2 o le maʻisuka o loʻo i ai se lisi sili ona manaia o faʻamaʻiloga mo le tele o faamalositino faaletino, ma e le mafai ona maeʻa taimi uma.

Ae ui i lea, o feutagaiga ma se fomaʻi e uiga i le faamalositino e masani ona seasea.

Faʻatino sini mo le maʻisuka

Aʻo le i tuʻuina atu fautuaga i le faʻamalositino mo le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2, e tatau ona e malamalama pe aisea e taua tele ai le iloa.

Afai e te malamalama i mea aoga e aumaia e se tino ua aʻoaʻoina, ona sili atu lea o le faaosofiaga e aumai taaloga i lou olaga.

O loʻo i ai mea moni e faʻapea o tagata e faʻamalosia le galue malosi faaletino e avea ma laiti i le taimi, ma o taaloga e tele sona sao i lenei faagasologa.

O le mea moni, e le o le mea moni, ua na o le paʻu o lo latou paʻu e sili atu ona lemu nai lo tupulaga. I ni nai masina o suʻesuʻega faʻaletausaga, o se tagata e maua i le maʻisuka o le a foliga lelei.

O mea lelei e maua mai e se tagata maʻi mai faamalositino faifai pea e faigata ona faʻamaualuga. E le o toe umi ae lagona e se tagata ia lava, lea o le a mautinoa ai o ia e faaauau pea ona mataʻituina lona ola maloloina ma auai i faʻatinoga faaletino.

E i ai taimi e amata ai ona taumafai tagata e taitaia se olaga ola malosi, aua "e tatau." I le avea ai o se tulafono, e leai se mea e maua mai i taumafaiga faapena, ma vave ona le aoga ia vasega.

E masani lava ona sau le fiaʻai ma le 'ai, o lona uiga, o le tagata e amata ona sili atu ma sili atu ona tutusa ma lana gaioiga faaletino ma le taaloga i le lautele. Ina ia faapena, e tatau ona e filifili:

  1. o le a le ituaiga gaoioiga e faia, o le a le mea e aumaia ai le fiafia
  2. pe faʻapefea ona e ulufale i aʻoga faaletino i lau faasologa o aso uma

O tagata e aafia i taaloga e le o ni faʻalapotopotoga faʻapitoa, ae "mo i latou lava" - ei ai ni faʻamatalaga e le mafai ona faʻamaonia mai lenei mea. O faamalositino faifai pea e atili ai ona e mataalia, sili atu le soifua maloloina, ma e oʻo lava i le laʻitiiti.

O tagata e toaaga mai e le masani ona feagai ma "faafitauli o le soifua maloloina", e pei o le:

  • toto maualuga
  • fatu oso
  • osteoporosis.

O tagata malolosi, e tusa lava pe o latou matua, e itiiti ifo ni mea e manatua ai le mafaufau ma sili atu ona malosi. E oo lava i lenei tausaga, latou te maua le malosi e taulimaina ai o latou tiutetauave i sosaiete.

O le faamalositino e tutusa lava ma le teufaafaigaluegaina i totonu o se teuga tupe. O le afa itula uma e faʻaalu i le asō e faatumauina ai lou soifua maloloina ma foliga o le a totogiina i le tele o taimi i le taimi.

O ananafi, o se tamaloa ua vaivai, aʻe i luga o se faasitepu, ma o le taimi nei o le a ia savali filemu i le mamao e tasi e aunoa ma le manava ma le tiga.

A taʻalo i taʻaloga, e foliga ma lagona e se tagata le laʻitiiti. E le gata i lea, o faʻamalositino e faʻaleleia le tele o lagona lelei ma saofagā i le faʻamautuina o le tino.

Faamalositino mo le maʻisuka ituaiga 1

Tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1 ma se talafaasolopito umi o maʻi ao leʻi amataina lenei polokalame togafitiga e afaina mai i le suka toto mo le tele o tausaga. Eseesega e afaina ai le atuatuvale ma le le lava o le vaivai. I lenei tulaga, e masani lava e le o muaʻi taʻalo i taaloga, ma o le mea moni, o se olaga faʻalauiloa e na o le faʻateleina ai o le tulaga.

I le maʻisuka ituaiga 1, o le faamalositino e i ai se aafiaga fefiloi i le suka o le toto. Mo nisi itu, o le faamalositino e mafai ona faateleina le maualuga o le suka. Ina ia aloese mai lenei mea, e tatau ona pulea lelei le suka, e tusa ai ma tulafono.

Ae i tua atu o le masalosalo, o tulaga lelei o le aʻoga faaletino e sili atu nai lo le tulaga o le aʻoga. Ina ia faatumauina le manuia lautele, e tatau i le maʻisuka ona faʻaaogaina le ituaiga 1.

Faatasi ai ma le malosi ma masani ai faamalositino, o le soifua maloloina o le maʻisuka e sili atu ona lelei nai lo tagata masani. O le faia o taʻaloga i le tulaga o le amateur o le a atili ai ona malosi le tagata, o le a ia maua le malosi e galue ai ma faataunuu ona tiute i le fale. O le naunau, malosi ma le manao e pulea le ala o le maʻisuka ma tau ai o le a faaopoopoina.

O le maʻisuka ituaiga 1 e masani ona auai i taʻaloga, i le tele o mataupu, sili atu ona mataituina a latou meaʻai, ma e le misia fua o le toto.

O le faʻamalositino e faʻatupulaʻia le faʻaosofiaina ma faʻamalosia ai se uiga tauagafau i lou soifua maloloina, lea ua faamaonia i le tele o suʻesuʻega.

Faamalositino e avea o se sui mo le inisalini i le maʻisuka ituaiga 2

O le faamalositino e taua tele mo tagata ei ai le maʻisuka ituaiga 2. O le maʻi e faʻapupulaina ai le lagona o sela i le inisalini, o lona uiga o faʻaititia le inisalini. Ua uma ona faamaonia e saienitisi se seti o maso maso o se taunuuga o le malosi o le aʻoga e maualalo ai le tui insulin.

Ole maualuga o masini e le faateleina i le taimi o taʻaloga cardio ma le tauvaga, ae o le faʻalagolago ile inisalini e faʻaitiitia.

E mafai foi ona e faʻaaoga Glukofarazh poʻo Siofor papa, lea e faʻalauteleina ai le lagona o sela i le inisalini, e ui lava i lea, e oʻo lava i nai taʻaloga faʻaleaoga masani e faia i taimi uma o le a sili atu ona lelei le faia o lenei galuega nai lo papa mo le faʻaitiitia o le suka.

O le faʻamalosia o insulin e tuusaʻo saʻo ma le fua o le maso maso ma le gaʻo i luga o le puimanava ma le manava. O le mea lea, o le tele o le gaʻo ma le vaivai o le musika o se tagata, o le vaivai tele lea o le lagona o ona sela i le inisalini.

Faʻatasi ai ma le faʻateleina o le malosi, o le a manaomia ai le mamafa o tui o inisalini.

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o sea lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O le itiiti ifo o le inisalini i totonu o le toto, o le itiiti o le gaʻo o le a teuina i le tino. Inisalini o le hormone autu lea e faʻafefe ai le gau o le mamafa ma e aofia ai i le teuina o gaʻo.

Afai e te faʻaauau pea aʻoaʻoga, ona maeʻa lea o ni nai masina, o le a atili ai ona faʻapupulaina le lagona o sela i le inisalini. O suiga o le a faafaigofieina ai le leiloa o le mamafa ma avea ai le faagasologa o le faatumauina o le maualuga o le toto toto.

E lē gata i lea, o le a faʻaaogaina isi o peta totoe. I le aluga o taimi, o nisi o maʻisuka ua filifili e taofi le tuiina o le inisalini.

I le 90% o mataupu, o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona aʻafia le tui o le inisalini pe afai latou te faʻavalevalea e mulimuli i le faiga o tulafono ma e le o tausisi i se taumafa maualalo.

E mafai ona e alu ese mai tui o le insulin mo le maʻisuka, ae e tatau ona e tali atu, o lona uiga o le tausisia o se soifua maloloina lelei ma e masani ona auai i taaloga.

O le aoga sili ona aoga mo le maʻisuka

O faamalositino e talafeagai mo le maʻisuka e mafai ona vaevaeina i:

  • Malosiaga - siitia le mamafa, fausiaina o tino
  • Cardio - sikuea ma pipiʻi.

O le cardiotraining e faʻamaonia ai le toto maualuga, e puipuia ai le fatu ma faʻamalosi ai le fatu cardiovascular. Atonu e aofia ai:

  1. uila
  2. aau
  3. Soifua manuia
  4. uila, ma isi.

O le tele o le taugofie o ituaiga lisi o aʻoaʻoga cardio, o le mea moni, o se faʻalauiloaina o le soifua maloloina.

O se polokalame faʻaleleia lelei faaletino mo tagata mamai e maua i le maʻisuka e tatau ona ausia ni tulaga taua:

  1. E taua le malamalama i tapulaʻa e tulaʻi mai i le maʻisuka faafitauli ma ia tausisia,
  2. O faʻatauga o taʻaʻaloga taugata taugata, lavalava, mea faigaluega, o se saofaga i se vaitaele poʻo le falemaʻi e le saʻo,
  3. O le nofoaga mo aʻoaʻoga faʻapitoa e tatau ona maua, o loʻo i ai i le nofoaga masani,
  4. O faamalositino e tatau ona faia ia le itiiti ifo i isi aso uma. Afai ua maeʻa le litaea, o le aʻoga e mafai ona faia i aso uma, 6 taimi i le vaiaso mo le 30-50 minute.
  5. O faamalositino e tatau ona filifilia i se auala e fausia ai le musika ma faateleina ai le tumau,
  6. O le polokalame i le amataga e aofia ai ni nai mea laiti, i le aluga o taimi, o lo latou faʻalavelave faʻapupula,
  7. E le faia faʻataʻitaʻiga faʻamaʻipeʻa mo aso e lua i le laina i luga o le muscle lava e tasi,
  8. E leai se manaʻoga e tuliloaina faamaumauga, e tatau ona e faia i lou fiafia. O le faʻafiafiaina o taʻaloga o se tulaga e le manaʻomia mo vasega e faʻaauau pea ma aoga.

I le taimi o faamalositino, e maua ai e se tagata ia endorphins - "hormones of happiness". E taua le aʻoaʻoina pe faʻapefea ona e lagona lenei faʻalautelega o le faʻaleleia.

A maeʻa ona e iloa le taimi e maua ai le fiafia ma le fiafia mai vasega, o loʻo i ai le talitonuga o le a faʻaauau le toleniga.

O le mea lautele, o tagata e aafia i aʻoga faaletino latou te faia lenei mea mo lo latou fiafia. Ma o le leiloa o le mamafa, faʻaleleia o le soifua maloloina, ma le mataʻina o foliga o le isi itupa - o mea uma nei e na o ni mea faʻapitoa, "itu" aʻafiaga.

O le faʻaititia o le tui o le inisalini

Faatasi ai ma faamalositino faifai pea, a maeʻa ni nai masina o le a iloagofie ai o le inisalini e sili atu ona lelei le maualalo o le maualuga o le suka i totonu o le toto. O le mafuaʻaga lea e mafai ona faʻaitiitia faʻaititia ai le tui tui o inisalini. E faʻaaoga foi lenei i tagata e iai le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.

A maeʻa le faʻamalositino masani, o le a matauina le masani o le suka i totonu o le toto mo le isi lua vaiaso. E tatau ona iloa lenei mea e na maʻi na tui i le inisalini ina ia mafai ai ona fuafua ma le manuia.

Afai e alu se tagata mo le vaiaso ma o le a le mafai ona ia faʻatinoga faʻamalositino, ona oʻo ai lea i le insulin i le taimi o le taimi o le a le faʻaleagaina.

Afai e maʻi le maʻi suka mo le lua vaiaso pe sili atu, e tatau ona ave le togafitiga e ave ai tui tetele o le inisalini ma ia.

Mataʻituina o le maualuga o le toto i totonu o tagata e faalagolago i le insulin

Ole tuusaʻo faʻapitoa e aʻafia ai le toto suka. Mo nisi mea, o le faamalositino e mafai ona faateleina le suka. O lenei mea e mafai ai e le maʻisuka ona puleaina le malosi o tagata e faalagolago ile inisalini.

Ae ui i lea, o aoga o le aʻoga faaletino mo le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka sili atu nai lo mea le lelei. O se tagata e maua i le maʻisuka o le e musuina le gaioiga faaletino e faia ma le loto i ai e ia lava ia i le tulaga o se tagata maʻi.

O taaloga taʻavale e mafai ona mafua ai faafitauli mo tagata gasegase o loʻo faʻaaogaina fualaau oona e faaosofia ai le gaosiga o le inisalini e le pancreas. E matua fautuaina lava e te le faʻaaogaina nei vailaʻau, e mafai ona suia e isi metotia o togafitiga o le maʻi.

O faamalositino ma taaloga e fesoasoani i le toto maualuga o le suka, ae o nisi taimi, e tau atu i se faateleina.

O faʻafitauli o le faʻaitiitia o le suka i le toto e aliali mai i lalo o le aafiaga o le gaioiga faaletino ona o se faʻaopoopoga i sela o le puipuiga, o kiliva o le glucose.

Ina ia mafai ona faaititia le suka, e tatau ona matau nisi o tulaga i le taimi e tasi:

  1. gaoioiga faaletino e tatau ona faia se taimi talafeagai,
  2. i le toto e tatau ona e tausia pea se tulaga talafeagai o le inisalini,
  3. Ole amataga o le toto ole suka e le tatau ona maualuga tele.

Savalivali ma taʻavale, lea e fautuaina e le tele o tagata atamamai mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, toetoe lava a le faateleina le suka suka. Ae ei ai isi ituaiga o gaoioiga faaletino e mafai ona faia lenei mea.

Tapulaʻa i aʻoaʻoga faʻapitoa mo le maʻisuka faafitauli

O le tele o aoga o le gaioiga faaletino mo tagata gasegase e iai le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le 2 ua leva ona lauiloa ma iloa. E ui lava i lea, e iai ni tapulaa e manaʻomia ona e iloa.

Afai e māmā lenei mea, e mafai ona oʻo atu i ni aʻafiaga ogaoga, e oʻo atu i tauaso poʻo le osofaʻi o le fatu.

O se maʻi maʻi suka, pe'ā manaʻomia, e mafai ona faigofie ona filifili le ituaiga o gaoioiga faaletino e fetaui lelei ma ia. E tusa lava pe ese mai ituaiga uma o faʻatinoga, e le filifilia e le maʻisuka se mea mo ia lava, e mafai lava ona e savali i le ea fou!

Ae e te leʻi amata taʻalo i taʻaloga, e manaʻomia lou faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi. E taua tele le asiasi atu i lau fomaʻi, e pei foi ona faia se suʻesuʻega faaopoopo ma talatalanoa ma se cardiologist.

E tatau i le tagata mulimuli ona iloilo le lamatiaga o le fatu fatu ma le tulaga o le tino o le tino. Afai o mea uma o loʻo i luga o loʻo i totonu o le tulaga masani, e mafai ona e taʻavale i taaloga!

E toafia o loʻo ola i le maʻisuka?

E tusa ma le 7% o tagata i luga o le tatou paneta e mafatia i le maʻisuka.

O le numera o tagata mamaʻi i Rusia o loʻo faʻateleina i tausaga taʻitasi, ma i le taimi nei e tusa ma le 3 miliona. Mo se taimi umi, e mafai ona ola tagata ma le masalomia lenei maʻi.

E moni lenei mea mo tagata matutua ma tagata matutua. E faʻapefea ona ola faʻatasi ma se ituaiga o siama ma pe toafia e nonofo ai, o le a tatou auiliiliina i lenei tusiga.

O fea e sau ai le maʻi?

O le eseesega i le va o le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 o le maʻisuka e laiti: i itu uma e lua, o le maualuga o le maualuga o le suka o le maualuga. Ae o mafuaaga mo lenei tulaga e eseese. I le ituaiga 1 o le maʻisuka, o le faʻafitauli o le tino o le tagata, ma le tele o sela o le pancreatic o loʻo suʻesuʻeina o se tagata ese.

I se isi faaupuga, o lau lava faʻamaʻiloga e "fasiotia" le okeni. O lenei mea e mafua ai le le lelei o le pancreas ma le faaitiitia o le gaioiga o le inisalini.

O lenei tulaga e uiga i tamaiti ma tupulaga talavou ma ua taʻua o le leai o se insulin. Mo ia tagata gasegase, o injections o le inisalini e faʻatautaia mo le ola.

E le mafai ona taʻu le mafuaʻaga tonu o le faʻamaʻi, ae o saienitisi mai le lalolagi atoa ua malilie e fai ma tofi.

O mea taua e aofia ai:

  1. Manatua E masani lava, o le maʻisuka na atiae i tamaiti pe a maeʻa teteʻa mai o latou matua.
  2. Vailaʻau faʻamaʻi pipisi - faʻamaʻi, laula, gaʻola ma isi.
  3. Isi faʻafitauli o le hormonal i le tino.

I le maʻisuka ituaiga 2, e tupu ai le faaletonu o le inisalini.

Na te atiaʻe e pei ona taua i lalo:

  1. E leiloa le lagona o le insulin.
  2. E le mafai e le kulukose ona ulufale atu i totonu ia i latou ma tumau pea le le taʻua i totonu o le toto.
  3. I le taimi nei, o sulu na tuʻuina atu ai se faailo i le pancreas latou te leʻi maua ai le inisalini.
  4. O le pancreas e amata ona maua ai le tele o insulin, ae le mafai ona iloa e sela.

O le mea lea, e aliali mai o le pancreas e maua ai le inisalini masani, pe sili atu foi, ae e le o gaʻo, ma o le kulukose i totonu o le toto e tupu.

O mafuaaga masani mo lenei mea:

  • sese olaga
  • afaina
  • leaga masani.

O ia ituaiga o gasegase ua faatonuina fualaau faasaina e faaleleia atili ai le mafaufau. E le gata i lea, latou te manaʻomia le leiloa o lo latou mamafa i le vave e mafai ai. O nisi taimi o le faʻaitiitia o nai kilokalama e faʻaleleia le tulaga lautele o le maʻi, ma faʻamaonia lana kulūkose.

O le a le umi e ola ai le maʻisuka?

Ua maua e saienitisi o tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e ola i le 12 tausaga le itiiti, ma tamaitai 20 tausaga.

Ae ui i lea, fuainumera ua tuʻuina mai ia i tatou isi faʻamatalaga. O le maualuga o le ola o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1 ua faateleina i le 70 tausaga.

E mafua lenei mea i le mea moni e faapea, o vailaʻau faʻaonaponei faʻaonaponei e maua ai faʻamalosaga o le inisalini o le tagata. I luga o ia inisalini, o le a tupu le ola.

E i ai foi le tele o metotia ma metotia o le pulea e le tagata o ia lava. O ituaiga nei o glucometers, vaega o suʻega mo le fuafuaina o ketones ma le suka i le urine, o se pamu insulin.

O le faʻamaʻi e matautia aua o le maualuga o le suka o le toto e afaina ai totoga o le "target".

E aofia ai:

  • mata
  • gaʻo
  • vaa ma neura o pito i lalo.

O faʻafitauli matua e mafua ai le le atoatoa o:

  1. Faʻaaogaina o le tino.
  2. Faʻasologa o le faalēaogā taimi.
  3. Gangrene o vae.
  4. O le hypoglycemic coma o se tulaga lea e paʻu malie ai le maualuga ole kulukose o le toto o se tagata. E mafua ona o le inisalini le talafeagai ma le toilalo o meaai. O le taunuuga o le hypoglycemic coma atonu o le oti.
  5. E masani ona taatele faʻamalosi poʻo le ketoacidotic coma. O mafuaaga o le teenaina o le tuiina o le inisalini, solia o tulafono o meaʻai. Afai ole togafiti muamua ole togafitiga ole togafitiga ole togafitiga ole 40% glucose ma ole maʻi e oʻo ile vave vave, ona sili lea ona faigata ile maʻi suka. O tino pepe Ketone e aafia ai le tino atoa, e aofia ai le faiʻai.

O le tulai mai o nei faigata faigata e faaitiitia ai le olaga i taimi. E manaʻomia e le tagata maʻi ona malamalama o le teena o le inisalini o se auala mautinoa e oti ai.

O se tagata e taʻitaʻia se olaga ola maloloina, taalo i taʻaloga ma mulimuli i se meaʻai, e mafai ona ola i se olaga umi ma faamalieina.

Mafuaaga o le oti

E le oti tagata i le faʻamaʻi lava, o le oti e sau mai ona faʻalavelave.

E tusa ai ma fuainumera, i le 80% o mataupu, e maliu mai gasegase i faafitauli ma le cardiovascular system. O nei faʻamaʻi e aofia ai le fatu oso, ituaiga eseese o faʻailoga.

O le isi mafuaaga o le oti o le paʻu.

O le mafuaaga lona tolu o le oti o le gangrene. O le maualuga maualuga o le kulukose e mafua ai le tafe o toto ma le innervation o pito i lalo. Soo se mea, e oʻo lava i se manua itiiti, e mafai ona susulu ma aafia ai vae. O nisi taimi e oʻo lava i le aveesea o se vaega o le vae e le o se mea e faʻaleleia ai. O suʻe maualuga e taofia ai le manua mai le faamalologa, ma ua amata ona toe pala.

O le isi mafuaaga o le maliu o se tulaga o le hypoglycemic.

O le mea e leaga ai, o tagata e le mulimuli i faʻasologa o fomaʻi e le o umi le umi.

Jocelyn Award

I le 1948, na faatuina ai e Elliot Proctor Joslin, o se tagata suʻesuʻe i le American endocrinologist, le pine manumalo. Sa tuuina atu ia te ia i le maʻisuka ma le 25 tausaga o le poto masani.

I le 1970, na i ai le tele o tagata faapena, ona o le agai i luma o togafitiga, o auala fou o togafitiga o le maʻisuka ma ona faafitauli na aliali mai.

O le mafuaʻaga lea na filifili ai taʻitaʻi o le Dzhoslinsky Diabetes Centre e tauia tagata maʻisuka oe na ola i le maʻi mo le 50 tausaga pe sili atu foi.

E manatu lenei mea o se mea sili ona ausia. Talu mai le 1970, o lenei taui na maua ai le 4,000 tagata mai le lalolagi atoa. 40 o latou nonofo i Rusia.

I le 1996, na maua ai se taui fou mo le maʻisuka ma le 75 tausaga o le poto masani. E foliga mai e le talafeagai, ae e umia e le 65 tagata i le lalolagi atoa. Ma i le 2013, o le Jocelyn Centre na faʻatuina muamua se tamaitai Spencer Wallace, o lē na ola i le maʻisuka mo le 90 tausaga.

E mafai ona ou maua ni fanau?

E masani lava o lenei fesili e fesiligia e tagata gasegase i le ituaiga muamua. O loʻo maʻi i le laʻititi poʻo le talavou, o maʻi ma latou aiga latou te le faʻamoemoe mo se olaga atoa.

O tamaʻitaʻi, i le iloa o le faʻamaʻi mo le sili atu ma le 10 tausaga, e masani ona faitio i se faʻaitiitia o le malosi, le leai o se mea i le faalilolilo faalilolilo.E mafua ona o le maualuga o suga e aʻafia ai aʻafiaga o le namu, lea e aʻafia ai le solia o le toto i le tino.

O le fesili e sosoo ai pe o le fanau fanau mai matua o loʻo maua i le maʻisuka o le ai ai lenei faʻamaʻi. E leai se tali saʻo i lenei fesili. E le faʻasalalauina le maʻi i le tamaititi. O se vavalalata ia te ia ua tuuina atu ia te ia.

I se isi faaupuga, i lalo o le aʻafiaga o nisi itu, e mafai e le tamaititi ona atiaʻe le maʻisuka. E talitonuina o le aʻafiaga o le atiaʻe o le faʻamaʻi e sili atu pe'ā maua le tamaititi i le maʻisuka.

I fafine o loʻo i ai gasegase tuga, e masani lava ona faʻalavelaveina le faasologa o matamuli. O lona uiga o le maʻitaga e matua faigata lava. O le faʻasalaina o le faʻasalaga e mafua ai le leai o se mafaufau. Ae afai o se tagata gasegase i se faʻamaʻi totogi, e faigofie ona maʻitaga.

O le gaioiga o maʻitaga i tagata maʻi ma le maʻisuka e faigata tele. E manaʻomia e se tamaʻitaʻi le mataʻituina pea o le toto toto ma le acetone i lana urine. Faʻalagolago i le tolu masina o le maitaga, o le fua o le insulin e sui.

I le uluaʻi masina muamua, e faʻaitiitia, ona faʻateleina lea o le tele o taimi ma i le faaiuga o le maitaga ua toe faʻafefeteina le fua. O se fafine maʻitaga e tatau ona tausia lona maualuga suka. O maualuga maualuga e mafua ai le gasegase o le maʻesuka.

Tamaiti mai se tina e maua i le maʻisuka e fananau mai ma se mamafa tele, e masani lava o a latou okeni e matua le atoatoa, o se togafitiga o le cardiovascular system ua iloa. Ina ia taofia le fanau mai o se tamaititi maʻi, e manaʻomia e le fafine ona fuafua se maʻitaga, o le umi o loʻo mataituina e le endocrinologist ma le fomaʻi. E tele taimi i le 9 masina e tatau ai i se fafine ona togafitiga i le falemaʻi o le endocrinology e fetuunai ai le fua o le insulin.

Tuuina atu o fafine maʻi ua faatinoina e faʻaaogaina ai le vaega. O le fananau mai o le natura e le faatagaina mo tagata mamaʻi ona o le lamatiaga o le toe afaina o le gasegase ile taimi faigata.

E faʻapefea ona ola fiafia i le maʻisuka?

O le ituaiga 1 e atiina ae, e fai ma tulafono, i le laʻititi poʻo le talavou. O matua o nei tamaiti e faateia, taumafai e saili tagata faʻamalolo poʻo togafiti togafiti e fesoasoani e fofo lenei maʻi. Ae paga lea, e leai ni faʻamaʻi mo le maʻi. Ina ia malamalama i lenei mea, e tatau lava ona e mafaufauina: o le tino puipuia o le tino na "fasiotia" ia sela o le pancreas, ma o le tino ua le toe faʻaaogaina le inisalini.

O fomaʻi ma togafitiga faʻasolosolo o le a le fesoasoani i le toe faʻafoʻiina o le tino ma toe faʻamalo le hormone taua. E tatau i matua ona malamalama e leai se manaʻoga e tau ai le faʻamaʻi, e tatau ona e aʻoaʻo pe faʻapefea ona e ola ai.

O le taimi muamua i le maea ai o suʻesuʻega i le ulu o matua ma le tamaititi lava ia o le a avea ma se tele o faʻamatalaga:

  • fuafuaina o iunite falaoa ma faʻamaufaʻailoga faʻapitoa,
  • saʻo le fuaina o tui o inisalini,
  • saʻo ma sese mea inu.

Aua le fefe i nei mea uma. Ina ia mafai e tagata matutua ma tamaiti ona lagona le lelei, e tatau i le aiga atoa ona ui i le aʻoga o le maʻisuka.

Ma i le fale, ia tausia se tusi faʻamalosi o le pulea e le tagata o ia lava, lea o le a faʻaalia ai:

  • taumafataga uma
  • inisiua na faia
  • toto suka
  • faailoga o le acetone i le urine.

Vitio mai Dr. Komarovsky e uiga i le maʻisuka i tamaiti:

E le tatau i matua ona taofia a latou tama i totonu o le fale: faasaina o ia e feiloai i uo, savali, alu i le aoga. Mo le faigofie i totonu o le aiga, e tatau ona i ai ni laulau lolomiina o iunite falaoa ma faʻamaufaʻailoga faʻasalalau. I le faʻaopoopoga, e mafai ona e faʻatau ni faʻataʻotoga masani o le umukuka lea e faigofie ai ona e faʻatatauina le aofaiga ole XE i le ipu.

Soʻo se taimi e tulaʻi pe pa'ū le glucose, e tatau i le tamaititi ona manatua lagona na ia iloa. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le maualuga maualuga o le suka e mafai ona mafua ai le tiga o le ulu poʻo le susu. Ma le maualuga o suka, salu, lima gatete, lagona o le fiaaai. O le manatuaina o nei lagona o le a fesoasoani i le tamaititi i le lumanaʻi e fuafua ai lona sugar e leai sona glucometer.

E tatau lea mea ina ia i ai se faʻalavelave faʻafuaseʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, o se faʻaitiitia o le suka toto, e mafai e tagata ona fesoasoani ia te ia.

O se tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona ola i se olaga atoatoa:

  • alu i le aoga
  • maua uo
  • savali
  • e taaalo i taaloga.

E naʻo le tulaga lenei o le a mafai ai ona ia atiina ae ma ola masani.

O le siama o le maʻisuka ituaiga 2 e faia e tagata matutua, o lona uiga o la latou faamuamua o le paʻu o le mamafa, teenaina o masani leaga, o meaʻai talafeagai.

O le tausisia o tulafono uma e faʻatagaina ai oe e totogi le maʻisuka mo se taimi uumi na o le faia o fualaau. A leai, o le inisalini e faʻamaonia vave, o faʻafitauli e vave ona tupu. O le olaga o se tagata ma le maʻisuka e faalagolago ia te ia lava ma lona aiga. O le maʻisuka e le o se faʻasalaga, o se auala e ola ai.

O aoga o aʻoaʻoga

O le maʻi suka e faʻaalia i le atoatoa poʻo le le atoatoa o le insulin i le tino, e mafua ai le hyperglycemia, o le faʻaauau pea ona maua i le toto kulukose.

Taaloga Taaloga e faʻaleleia le suka toto. E faigofie lava le faiga: a faʻaleleia maso, faʻaititia le kulūkose, o le lagona o le inisalini e maua i le inisalini e faateleina. O lenei mea e ono mafai ai ona faʻaititia le fua o le suka-lowering drugs (aofia ai insulin) i le maʻisuka ituaiga 1, ma faʻamaʻi atoa i le maʻisuka ituaiga 2.

O se suʻesuʻega faʻasaienisi a le 2002 na faʻaalia lelei ai le lelei o le faʻagasologa o mea faʻaletino. O mataupu na vaevaeina i ni vaega se lua. O nisi tagata auai, e faaopoopo atu i le taumafataga, aoaoina, faasolosolo malie le faateleina o le mamafa o uta. O le vaega lona lua na faʻasaʻolotoina atoa mai aʻoaʻoga faaletino. O se vaega faʻaleaʻoaʻoga masani na maitauina le faʻaititia o le maualuga o le suka i le toto, ma faʻaititia ai le faʻaogaina o vailaau faʻamaʻi.

O le faamalositino ei ai sona aafiaga lelei i le metabolism. Faʻaititia le lipid, ua faʻaitiitia le mamafa o le mamafa, ma ua faʻaititia le tulaga lamatia o le atiaʻe o pathologies cardiovascular.
A o aʻoga, o le okesene, taua mo sulu o le tino, e ulu atu i totonu o le toto o le tagata, faʻamavae ese atu alaga, ma faʻaleleia lagona.

O a faʻatasiga e filifili ai

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e leai ni tapuaiga ogaoga, e toetoe lava o taaloga uma e faatagaina, o le mea autu o le pulea o le avega ma mataʻituina le maualuga o le suka i le toto. E matua le manaomia lava, ituaiga uma o fagatuaga: taʻavale, karate, sambo, faʻapea foʻi le tele o taʻaloga, e fesoʻotaʻi ma le maualuga o le lamatiaga o le manuʻa: faaseʻe, paʻu, alu i luga o mauga.

E tusa ai ma suʻesuʻega a saienitisi a Kanata, o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e manaʻomia le itiiti ifo ma le 150 minute o faʻamalositino i le vaiaso. E fautuaina foi e tagata tomai faapitoa le faia o le malosi malosi 2-3 taimi i le vaiaso.

O se tagata taʻavale e leʻo aʻoaʻoina e tatau ona amata i se gaioiga laitiiti, ma faʻaitiitia lona malosi. I le taimi muamua, o le toleniga mo le 20-30 minute tolu taimi i le vaiaso na fautuaina, aʻo e faʻaaogaina i le tino, o le umi o vasega e faʻateleina i le tasi itula. Taʻitaʻiga faʻapitoa o taʻaloga i lenei tulaga: yoga, Pilates, vailaʻau vai, savavali i Nordic.

O le maʻisuka ma le mamafa o toleniga

O le aʻoaʻoga malosi e fesoasoani i le tuputupu ae o musika ma faʻamaʻo faʻaitiitia le manaʻomia mo le inisalini. O muso o se ituaiga glucose gaosi gaosi.

I le maʻisuka, pulupulu, sikuea, ma masaniga masani ma le pabbells ma le pa e faatagaina.

O le tulafono autu mo le malosi o toleniga mo le maʻisuka: aua le soona fai, faamalositino i se tulaga mafanafana ma mea e mafai ona fai.

E fautuaina e amata i vasega luasefulu-minute, o fua maualalo. O le maualalo o lona uiga o le 2-3 seti o le 15 reps ma le mamafa o le mamafa.

Mataʻituina le manava manaia: faʻaleleia pe a siitia le mamafa ma inu pe a toe foʻi i le tulaga amata, leai se mea e te manava ai.

Faʻafeiloaʻi i uta, e mafai ona e faʻalautele le umi o le toleniga ma faʻalautele le malosi. O le maualuga o le mamafa e aofia ai le 2-3 seti o le 8-12 ma le mamafa mamafa. I le va o auala e tatau ona 2-3 minute le malolo ina ia mafai ai ona toe faʻafoʻisia le manava. Ina ia le faʻaosoosoina se pa'ū mataʻutia i le suka, o loʻo maʻi le maʻisuka i polokalame faʻapuupuu: o le umi o le umi o le taʻaloga e 60 minute.

Maʻisuka ma Cardio

O le cardiotraining o loʻo faʻatatau i le faʻaitiitia o aʻafiaga o le atinaʻe ma faʻalavelave faʻaleagaina o fatu cardiovascular, o tagata autu o le maliu faʻafuaseʻi i le maʻisuka. O faʻamatalaga Glycemia e faʻaitiitia ai le taʻavale, uila vilivae, vailaʻau.

E sili atu pe a fai o pupuʻu papago e mamafa tele ma umi atu nai lo le maualuga ma le pupuu. Ae e le fautuaina le toleniina umi atu nai lo le 35-40 minute. E tusa o le afa itula i le maeʻa ai o le faʻamalositino, e amata ona faʻaitiitia le kulūkose toto. E i ai se faʻamaonia saʻo: o le umi o le aʻoga, o le maualuga o le lamatiaga o le hypoglycemia.

E le tatau ona vaivai le maualuga o le mamafa. Ia mautinoa o le fatu i le taimi o le faamalositino e le sili atu ma le 50% o le tau maualuga, o le fatu fatu e sili atu i le 110 lu i minute taitasi e le taliaina ma ua oti.

Tulafono Faʻafoe o le Saogalemu

E taua le manatuaina o toleniga mo le maʻisuka; o se auala e le faʻasalalauina e afaina i le lamatiaga ma e mafai ona faʻaleagaina le ala o le maʻi. O faʻafitauli ma puipuiga e ese mai i le ituaiga o maʻisuka.

Ituaiga 1 maʻisuka manaʻomia le sili atu le mataʻituina i le puleaina o le kulūkose o le toto, o le lamatiaga autu mo tagata maʻi o se paʻu mataʻutia o le toto suka - hypoglycemia.

  • Fua le suāsua toto aʻo leʻi amataina pe a maeʻa aʻoaʻoga, pe a oʻo i le lesona e te lagona le vaivai ma le malaise - vave siaki le kulūkose.
  • Mataʻituina meaʻai. 2 itula ao lei faia se taʻaloga, e manaʻomia se taumafataga atoa.
  • Afai o le taʻaloga e sili atu ma le afa itula, i le taimi e te manaʻomia ai se meaʻai i mea taumafa ma meaʻai gaʻo: o fualaau suamalie, yogurt, faʻi poʻo le lima o fualaau mamago e talafeagai.
  • I le tulaga o se osofaiga o le hypoglycemic (o le gatete, o le vave oso, o le sosolo, o le tiga, o le paʻu o le paʻu), taofi le aʻoga vave.

I le maʻisuka ituaiga 2 o le isi faafitauli e oʻo mai muamua - oso i le toto maualuga. I lenei tulaga, ua fautuaina ina ia aloese mai le faatinoina o galuega, lea o loo i ai se suiga tele i le tulaga o le tino (hyperextension, nisi ituaiga o faatinoga i le lomitusi).

Fautuaga lautele:

  • Aʻo leʻi amataina le toleniga, faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi, sailiili e uiga i le faʻasaʻoina ma le tusia o se ata o le lesona a le tagata, ma fuafua ai le faatagaina o le gaioiga faaletino.
  • Aoao i lalo o le vaavaaiga a se faiaoga tomai, o le a faia le polokalame sili ona lelei e toleniina e amanaia ai le tulaga o le maʻi.
  • Afai o le taeao i luga o se manava gaogao o le maualuga o le suka o lalo ifo o le 4 mmol / l, poo luga atu o le 14 mmol / l, o le aso la e sili atu le lelei e le faʻaaoga.
  • O le maʻisuka e naʻo le mataʻituina le lelei o seevae mo aʻoaʻoga. E tatau i tagata faimalaga ona saoloto ma faʻalelei e aloese mai sana ma simaʻi tamatamailima. Talu ai ona o le faʻaitiitia o le lagona i totonu o le tino, o le maʻisuka ua i ai le tele o aʻafiaga o vae manua ma le ulupanoaga.
  • E mafai ona maua faʻamanuiaga i le soifua maloloina i le masani ai aʻoaʻoga. Aua nei fiu toleniga (pe afai oe lagona lelei), faamalositino e le aunoa. Faatasi ai ma se malologa umi, e vave ona mou atu le malosi o le faamalositino, ma amata ai ona tulaʻi toto maualuga o suka.

I le maʻisuka, o le faamalositino e faatagaina ma talafeagai. O tagata mamai e maua i le maʻisuka e manaʻomia ona mataʻituina pea le tulaga o le tino i le taimi o le faamalositino, ia matuā mataala i lo latou ola maloloina. O le auala saʻo i aʻoaʻoga o le ki lea i le manuia ma le saogalemu.

Tuua Lau Faamatalaga