Fualaau mo le maʻisuka

O tagata e maua i le endocrine e le tatau ona mulimuli i fautuaga uma a latou fomaʻi. Faʻataʻitaʻi fomaʻi e suia le meaʻai ma faʻalauteleina le gaioiga faaletino. O ia ituaiga auala e sili ona aoga i le tau faasaga i le maʻisuka. Ina ia iloa po o le a le meaʻai e faʻatagaina e solia ai le faʻagasologa o le faʻamalosiina o gaʻo, e tatau ona malamalama i la latou fatuga. Filifili pe mafai ona maua le siaki karite mo tagata gasegase e le atoatoa le mafaufau, e sili atu ma se endocrinologist. O le fomai o le a fesoasoani ia te oe e taulimaina tulafono o le faiga o meaʻai.

Porridge mai se atigipusa i le tele o itulagi o matou ma isi atunuu o se tasi lea o filifiliga sili ona lauiloa o le taeao. Saunia i luga o le vai. O lenei auala e sili ona aoga. Faia se fala o karite. Mo nei faʻamoemoega, o fatu e faʻasaina i ni vaega.

O le aofia e aofia ai:

I se tulaga masani, e le o faʻamaʻaloina le cell. Ma o le faagasologa o le kukaina o le manogi o cereals e faʻapupulaina le tele. O le mea lea, pe a liua i le 100 g o le oloa, o le a aofia ai mea o loʻo i lalo:

O le faʻataunuʻu o kalori o le a faʻaitiitia i le 76 kcal. O le faʻasinomaga faʻamaonia pe a uma le togafitiga o le vevela o le a faateleina i le 50. O le numera o iunite falaoa o le a 1.3.

O gaʻo uma e tumu lelei. Ae o le "siama o le suka" e tatau ona faʻaaogaina.

A uma, o le cereal o le punavai o le tele o vailaʻau faʻamalosi. Latou te saofagā i le faʻagesegese o le tuputupu aʻe o suka.

I tagata soifua maloloina e leai ni faʻafitauli faʻapitoa, o gaʻo e vave ona noatia i le inisalini. E fesoasoani le hormone i le gaʻo e gaosia ai le kulukose. E avea o ia ma punavai o le malosi. Ae i le maʻisuka, o le 'ai meaʻai e mafai ona taʻitaʻia ai le hyperglycemia faaumiumi.

E le manaʻomia le lafoai atoa o le cell. O ia o le punavai:

  • vitamini E, PP, D, E, B1, B9,
  • gordetsin
  • amino acids
  • fiber
  • le konisini, magnesium, sodium, potassium, boron, fluorine, manganese, copper, chromium, silikoni, cobalt, molybdenum, phosphorus, sulfur, iron, zinc,
  • malo
  • lefulefu.

O le tulaga uigaese e mafai ai ona e maua manuia aoga i luga o le tino.

E mafai ona ou aofia i le taumafataga

O maʻi ua maua i le "suka suka" e tatau ona toe iloilo a latou meaʻai. O le paleni lelei ma le soifua maloloina o le ki lea i le manuia. E mafai ma e tatau ona pulea le maʻisuka. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e 'ai meaai e le afaina tele ai le suka.

E talitutusa foi le taua mo le le tumau o le endocrine o le kalori o meaʻai, o le vitamini o meaʻai. E tatau i tagata maʻi ona maua i le oloa oloa mea uma talafeagai. Na o le pau lea o le a fesoasoani i le tausia o le soifua mālōlōina ma faʻaitiitia ai aʻafiaga o aʻafiaga leaga o le kulukose i le tino.

I le maʻisuka ituaiga 2, o faʻatau karite ua faʻatagaina e faʻaumatia i ni tapulaa maʻoti. Pe a ulu atu i totonu o le tino, e amata le tuputupu ae o le kulukose. O le mea lea, o tulaga tau soifua maloloina atonu e sili atu ona leaga. O le tali o le a faʻalagolago pe faʻapefea ona faia le inisalini i le tino o le maʻi. Mo nisi, e mafai ona totogi mo le vave maualuga o le suka, mo isi, o le a tumau pea tulaga maualuga mo ni nai aso.

Faamanuiaga ma le afaina

I le filifili ai e lafoaia ia cereals ina ia puipuia ai le hyperglycemia, e tatau i le tagata maʻi ona iloa le mea ua leiloa. O le tele o vailaʻau e fai ai fatu o karite e maua ai ni mea aoga i le tino. Mo se faataitaiga, B vitamini:

  • faaleleia atili le soifua maloloina o le faiʻai,
  • faʻamaonia le tulaga o le tino,
  • faaosofia ai le manaʻo
  • aoga aoga i le moe,
  • puipuia le paʻu.

O isi vaega e taua tutusa. E maua le vitamin E i vaega o meaola o meaola, O le PP e faʻamalosia ai le toto. Hordecin, o se vaega o fatuga eleele, e mafai ona faʻaitiitia le gaioiga o meaola ninii.

Pe a maitauina le fafagaina:

  • faʻasologa masani o le faʻaogaina o meaʻai,
  • aʻafiaga
  • faʻaleleia atili o faʻaaliga
  • faamalosia o puipuiga.

O le tele o le maʻisuka latou te iloa o le a atili manino le mafaufau. O le amino acids e fausia ai le cell e taofia ai le matua tuai. O le faʻamanuiaga mai ai o loʻo i ai foi i le mea moni o le tulaga o le lauulu ma fao i tagata oe faʻaaoga pea le falaoamata.

O tagata gasegase Gluten e le faatagaina e aofia ai lenei cereal i le lisi.

A uma, o le afaina mai le aʻafiaga o le saito o le a sili atu le taua nai lo faʻamoemoega ua faʻamoemoeina. E mafai e tagata maʻi ona afaina ma manava. O lenei tulaga e mafua mai i le mea moni e faapea o le tino e le o iloa le mea na faʻamaonia.

Porridge mo le maʻisuka ituaiga

O fomaʻi fautuaina faufautua faʻamoemoe ina ia pipii i mataupu faavae o taumafa lelei. I le taumafataga, falaologa e tatau ona faʻamalosia. Latou te faʻamamafa atoatoa le tino. Mai fualaʻau, e maua ai e tina ma pepe le tele o vitamini ma minerale taua.

Afai ei ai i le fafine se maʻisuka faʻalaʻo, e suia le tulaga. E tatau ona toe iloilo le meaai. Ma le vaʻavaʻavaʻaʻi gaʻo gaʻo i le maualuga. O le maʻitaga e tatau ona faia mea uma e talafeagai e faʻaititia ai le kulūkose i le toto. A leai, e mafai ona fanau le pepe ma le tele o faafitauli.

Afai na amata le alualu i luma o le maʻi i le amataga, atonu e le mafai ona taofia le faʻaleagaina. O faʻasalaga na tutupu i le afa lona lua o le maʻitaga e mafua ai le faateleina o le mamafa o le tino o le tamaititi. O nisi tamaiti pepe ei ai manava manava pe a uma ona fanau mai, latou te mafatia i le hypoglycemia.

Laʻu Meaʻai Faʻateʻa

O togafiti Barley ua taʻua o se punavai lelei o vitamini, o loʻo i ai sona aoga aoga i le faʻafefeteina.

Ae o le tuuitiitia o le suka toto ma se oloa e tele ai mea inu gaʻo, ioe, e le mafai. O le mea lea, ua fautuaina le endocrinologists e faatapulaaina le taumafaina o fatu.

Afai e te mulimulitai i mataupu faavae o le maualalo o meaʻai, o le a faʻaalu le taimi o le a galo ai oe ile hyperglycemia. A uma, o meaʻai e mafua ai le tuputupu ae o le kulukose e le ulufale i le tino. Pe a faʻafefete fatu, e fai ai filifili umi o suga. O le mea lea, mo le maʻisuka, e leai se eseesega taua i le va o le 'ai o buns ma cereal. I le tulaga muamua, o le glucose o le a faateleina vave, i le lona lua - faʻagesegese. Ae o le iuga mulimuli o le a tumau pea.

I totonu o ni nai itula talu ona ave le cell, o le suka e sili atu nai lo le masani ua faʻatutuina mo maʻi. E mafai ona e faamaonia lenei mea e ala i le siakiina o le maualuga o le kulukose i luga o se manava gaogao ma pe a uma ona 'ai. O suiga i toto totoga e sili ona lelei ona mataituina i le aluga o le taimi. O lenei mea o le a mafai ai ona e malamalama pe a maualuga le maualuga. Faʻafeiloaʻiga masani o le karite karite i le taumafataga, o le mea e leaga ai, o le a taʻitaʻia ai i le hyperglycemia.

Cell - o le a lenei gaʻo?

O se cell e masani ona fenumiai ma le karite bela, aua o nei meaʻai e maua mai le karite. O le eseesega, o le karite o karite e faia e ala i le sasaina o le karina karite, ma le karite karite i le oloina.

I le faagasologa o le gaogao, o le tele o fiva o loʻo taofia i le oloa ma ua sili atu ona mama le croup mai fugalaau ata ma soʻo se mea le mama.

O le mea lea, o le pusa e sili atu ona lelei ma lelei nai lo le karite. E le o vaevaeina i ituaiga eseese, ae faʻavasegaina e tusa ma le tele o elemene nutimomoia - Nu. 1, No. 2 poʻo le Nu. 3.

O Barley e aʻafia i le aiga o cereals ma o se tasi lea o laau e sili ona totoina anamua. Na muaʻi faʻaleleia i Sasaʻe Tutotonu e tusa ma le 10,000 afe tausaga talu ai. I le natura, o le karite i le vao e tupu i Asia Tutotonu, Transcaucasia, Turkey, Suria. O se fale e sili ona lelei ma se saoasaoa tele.

I lo matou atunuu, na o le 100 tausaga talu ai, o ipu mai lenei cereal na manatu e fiafia. E leai se taumafataga se tasi i totonu o le aiga o tagata e ona fanua poo ni tagata mauʻoa mauoa na maeʻa e aunoa ma le karite karite.

Mo le malosi ma le tele o togafitiga faʻapitoa e pei o le maʻisuka, o faʻafitauli o le gaosiga o le gaʻo ma le felafolafoai o le tino i totonu o le tino o uiga ia. O le mea lea, o tagata gasegase e masani lava ona maua i le solia o le gaʻo gaʻo ma le porotini.

O lenei mea o loʻo faamatalaina ai le mafuaʻaga o le manaʻomia ona 'ai i faʻamaʻi, e sili ona lelei mai fatuʻaga, lea e aofia ai le aofaʻi o faʻamalama gaʻo ma le fiber maualuga.

O le mea lea, e fesuiaʻi ai le maualuga o le suka i totonu o le tino, lagolagoina le mataupu faavae o taumafa talafeagai.

I le lisi o tagata maʻisuka matutua, e tatau ona i ai le potu i se tasi o mea muamua, aua o se siamupini i masini o meaʻai o le manganese, uʻamea ma le potassium.

Ona o le maualuga o meaʻai o le filo, o le pusa mai le sela e atoatoa lelei ma gauai atoatoa i le tino, ae i le taimi e tasi, e lagona e le tagata le malosi mo se taimi umi. Glucose e le faateleina ma o le tutusa tutusa o le togafitiga ma le puipuiga ua maua.

Mea moni fiafia

O pusa paʻu sa sili ona lauiloa mai aso anamua seia oo i le amataga o le 20 seneturi ma sa manatu ai o se taugata tele ma maualuga. I aso nei, e le galo le pusa, ma o lona nofoaga na ave e ala i araisa ma falala.

Talu ai o le atigipusa na taitaia le taʻitaʻia mo le tele o seneturi, o le tele o faʻamatalaga manaia e iloa ai:

Matou te liliu atu i le lauiloa tele o meaai numera 9. E sili atu i le seneturi seneturi talu ai ona atiaeina ma o loʻo faʻaaogaina nei iʻuga sili ona lelei. Afai e te vaʻavaʻai i vaiaso taʻitasi ua tuufaatasia i le taumafataga Nu.9, e mafai ona e vaʻaia: o meaʻai ma itu ipu mai meaʻai ua fautuaina mo le toetoe o aso uma.

Bans: faatagaina pe leai foi

O le faʻaaogaina o le karite karite i se aofaiga talafeagai e le afaina ai le tino. O le faʻalavelave i le faʻaaogaina o se sela o le i ai o se faʻamaʻi o le maʻi celiac, o se faʻamaʻi lea e le o faʻamalosi atoatoa ai le tino o le kulūtini.

E fautuaina e taofi le taoina o karite i le tulaga o gasegase o le tino. Faatasi ai ma se gasegase o le gastrointestinal, o le 'ai o se oloa e mafai ona maua pe a maeʻa ona talanoa i se fomaʻi.

O le faʻaaogaina pea o le tele o le karite karite e mafai ona taʻitaʻia ai le gaʻo. E le gata i lea, o le aliali mai o isi paʻu e mafai ona taʻitaʻia ai siama e le o le vai, ae o le susu po o le kulimi. O le mamafa o le tupe maua ona o le maualuga o le paleni o taumafa o le oloa, ina ia le tupu lenei mea, e tatau ona 'aina ia karisi karite e le silia ma le 3-4 taimi i le vaiaso.

O fafine maʻitaga e le tatau ona faʻaaogaina ni vaega tele o sela. I taimi mulimuli o le maitaga, o mea e fai ai le falaoʻo e mafai ona mafua ai le fanau mai vave.

Faʻatautaʻi ma le faʻaeteete fomaʻi e 'ai le falaoa karite mo le maʻisuka. O le a le masani masani mo le siama ole maʻisuka ituaiga 2? O le fuainumera o meaʻai o le cereals e 50. O le fua faatatau lenei, o lona uiga o se tagata e maua i le maʻisuka e mafai ona maua se falaologa e sili atu i le 2-3 taimi i le vaiaso.

Ae o mea lelei uma e tatau ona i ai se fua lelei. O aso uma ma sina telefoni feaveai, e le masalomia, e aoga, aʻo tuuina atu se lelei tele. Ae o le faʻanoanoa e mafai ona faʻaleagaina le paleni faʻapitoa ma o le tino o le a toe tali mai. O le suia i le tele o oloa e fesoasoani i le taumafataga, ae e le taugofie, e le aoga.

Tagata e iai uiga faʻapitoa o le tino e faʻaalia ai le gauai atu i lenei oloa, e sili atu ona lafoai lona faʻaaoga.

O le Celiac faʻamaʻi, poʻo le gutu o le gluten enteropathy - le gluten e le faʻaumatia e le tino, o se faʻamatalaga tuusao foi o le faʻasaina i luga o le masini.

I le taimi o le maitaga, o le faʻaaogaina o lenei oloa e ono mafua ai le fananau mai vave.

O le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona muai fefaʻasoaʻi i le latou tausisoifua maloloina aʻo leʻi faaopoopoina lenei cereal ia latou meaʻai.

Vitamini, siama elemene ma calories

E tatau ona mafaufauina Barley i se tasi o fualaau sili ona aoga. O loʻo i ai le tele o vitamini, minerale ma elemene. E tusa ma le 7% o filo sili ona lelei e faʻaleleia ai otaota. O le oloa e maua ai le maualuga o le kalori, ma o le protein fualaau o loʻo i ai e toetoe lava o le 100% e faʻaaogāina e le tino.

Taumafa tau taumafa ole 100 g:

  • gaʻo - 1.3 g
  • proteins - 10 g
  • carbohydrates - 65.7 g
  • vai - 14 g
  • fiber -13 g
  • lefulefu - 1.2 g.

O le kalori o le oloa e sili atu nai lo le saito - 320 kalori.

Vaega o vaegaUlutalaAotelegaPasene o alauni o aso taitasi
VitaminiB10.3 mg20 %
B20.2 mg5,5 %
B60.5 mg24 %
PP4.6 mg23 %
B932 mcg8 %
E1.5 mg10 %
Faʻasologa o elemeneOmea1.8 mg10 %
Copper0.4 mg40 %
Zinc1.1 mg9,2 %
Manganese0.8 mita40 %
Cobalt2.1 mcg21 %
Molybdenum13 mcg18,5 %
Kalaku80 mg8 %
Sodium15 mg1,2 %
Potassium205 mg8,2 %
Sulifoa80 mg8 %
Magnesium50 mg12 %
Vaʻalele343 mg43 %

Sa ou kuka saʻo - sa ou 'ai lelei

Ina ia mafai ona faʻaleleia lelei le paluga mai le atigipusa e tatau ona lelei, o le cereal e tatau ona faʻaleleia lelei. O se oloa e le tatau ona saunia e aveesea le tele o ona aoga aoga.

Aʻo leʻi togafiti le vevela, faʻamama lelei lelei ia togavao. E tatau lenei mea ina ia faʻaumatia ai timuga leaga, ma o le falaoamata na sau i fafo ma le manaia ma faʻamalolo. Ina ia maua ai le falaoa, e taua tele mo le maʻisuka e sasaa ai le cereal i le vai malulu, ae leai, i se isi itu, lafo le oloa i se vai.

Mea aoga o meaʻai

Talu mai aso anamua, na faʻaaogaina eo tatou augatama ia gros groats o se vaifofo masani mo faʻamaʻi o le gastrointestinal tract ma fulu malulu. O le atigipusa na faʻaaogaina e faʻamalolo ai spasma ma togafitia ai le mumū.

Na fai mai le faifilosofia anamua o Avicen, o le masani ona faaaoga o le falaovi e fesoasoani e aveesea le tino o toxins ma toxins, faapea foi ma le puipuia o le tupu mai o allergies.

O se sela, e le pei o le karite pela ma le tele o isi meaʻai, e mafai ona faʻaaogaina mo pepe ma meaai. O le faʻaaogaina masani i meaai o le a faʻamalosi ai le tino ma faʻaitiitia ai faʻaalu meaʻai.

Tulafono mo filifiliga ma le teuina

Ina ia filifilia se cereal lelei ma teuina lelei, e tatau ona e iloa faamatalaga nei:

  1. O le cereal e le tatau ona i ai ni fatuga pogisa, pulupulu paʻu, pusi poʻo otaota. E aafia ai le ola ma le tofo o le oloa.
  2. Aʻo leʻi faʻatau, e tatau ona sogisogi i le kulimi, pe afai o le manogi e ese lava pe le masani ai mo cereals - o le oloa e ono faʻaleagaina.
  3. E sili atu ona lelei le faʻatau o karite groats i se aso lata mai.
  4. Teuina le suauʻu i se mea pogisa lea e leai se susu ma ni manogi. O le a lelei le tuʻuina atu o le cereal mai le afifiina i se fagu tioata ma se tapuni.
  5. E le tatau ona teuina ni paluga mo le sili atu ma le lua tausaga, talu ai e mafai ona maua i totonu le moa ma isi iniseti.

Tuua Lau Faamatalaga