Maʻisuka 1 tagata gaoi poʻo le suʻega

I le aotelega, e sili atu ma le 400 miliona tagata na maua i le maʻisuka i le lalolagi. I lo matou atunuu e silia ma le 4 miliona tagata. Ma i le gasologa o le 20 tausaga, o nei fuainumera ua fuafua e WHO e faaluaina. Ae peitai, o le maʻisuka e le o se faasalaga. E taua le mataʻituina o lou suka toto ma meaʻai. O le mea lenei na faamatalaina e Dr. Alexander Ivanov i lana tusiga fou mo le BUSINESS Online.

"I le taimi nei, o le maʻisuka o loʻo i le lisi o mataupu. Ua iloa o le auala autu e togafitia ai lenei maʻi o se taumafa malosi ma le faatapulaaina o meaai ma se maualuga o fuainumera "Ata: pixabay.com

O LAʻU OLAGA TAGATA

Ou te faʻaauau pea se faasologa o tala e uiga i le puipuiga o faʻamaʻi faʻapitoa lautele. I mataupu na muamua atu, na tatou paʻi atu i le faiga o le puipuia ma togafitiga o faʻamaʻi pipisi o le cardiovascular o Dr. Ornis ma vavaeese ai le "tui puipuia o le kanesa" a Dr. David Servan-Schreiber. I le aso, o le maʻisuka o loʻo i le lisi o mataupu. E iloa lelei o le auala autu e togafitia ai lenei maʻi o se taumafa malosi ma le faʻasaina o meaai ma le maualuga o faʻamaumauga.

Sa ou taulimaina lenei maʻi i le vave lava - i le ono o ou tausaga na maʻi ai loʻu uso Katerina. Na tuʻuina atu ia te ia se faʻamaʻi mataʻutia, ia faia se taumafa malosi e aunoa ma le sisiva ma faʻasolosolo pea le iniseti o le inisalini. Ou te iloa muamua pe o le a le mea e pei o se tamaitiiti, e le o le 'ai o sisi, e faʻagata ai aʻu lava i meaai. Ou te manatu o lenei mea na tupu na matua aafia ai laʻu filifiliga o galuega, i le mea moni, e oo lava i le taimi lena sa ou iloa o le a avea aʻu ma se fomaʻi. A o oʻu laitiiti, sa ou faitau ma le fiafia i mekasini a le Soifua Maloloina o loʻu tina ma tusi maʻisuka, lea na latou tuuina mai ia i matou i le falemai. O le mea lea, o le autu o le maʻisuka e latalata tele ia te aʻu, ma o le asō ou te fia faʻaali atu sina mea itiiti.

O SE TUSI FAAMAONI FAAMATALAGA

O fuainumera o le aʻafiaga o lenei faʻamaʻi o loʻo faʻavaivai ai i lo tatou atunuu ma le salafa o le lalolagi, o le mafuaʻaga lea o le maʻisuka o se faʻamaʻi lautele. O ia o se tasi o maʻi e tolu mo le le atoʻatoa ma le soifuaga faaletino i le lalolagi atoa pe a maeʻa faʻamaʻi cardiovascular ma oncology. I le aotelega, e sili atu i le 400 miliona tagata na maua i le maʻisuka i luga o le paneta. I lo matou atunuu, e sili atu i le 4 miliona tagata. E tusa ai ma fuainumera, e le iloa e le tagata lona lua le i ai o se faʻamaʻi matautia. E le gata i lea, e tusa ai ma faʻamatalaga o le WHO (Health Health Organization), o nei foliga mataʻutia e mafai ona faaluaina i le 20 tausaga o lumanai.

"O fuainumera i luga o le aʻafiaga o lenei faʻamaʻi e faʻavaivai ai i lo tatou atunuu ma le salafa o le lalolagi, o le mafuaʻaga lea o le maʻisuka o se faʻamaʻi lautele." Ata: "BUSINESS Online"

TUA PEPA O SUʻESUʻEGA SUGAR

O le maʻi suka o se faʻamaʻi faʻamaʻi mulimuli o le endocrinological lea e muta ai le gaosia o le insulin i le hormone, lea e mafua ai le faateleina o le toto suka. E lua ituaiga o maʻisuka. O le ituaiga muamua o le maʻisuka e sili ona taatele i tamaiti ma tupulaga talavou ma e mafua ona o le le lava o le gaosiga o le inisalini. O se taunuuga, e talafeagai le folasia atu o lenei hormone e ala i le tuiina i le soifuaga o le tagata maʻi. Talu ai nei lava, o lenei ituaiga o maʻisuka o le a mate ona e leai se ituaiga o inisalini. O le inisalini o le insulin i le taimi nei e laveaiina ai le fia miliona o soifua i le salafa o le lalolagi.

I le ituaiga lona lua o le maʻisuka, o le malosi o le pancreas e maua ai le inisalini e le o se mea e leiloa, ae ua faʻaititia. O lenei faʻamaʻi o le uiga lea o tagata ogatotonu ma matutua. I le faasaʻoina o le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona faʻaaoga vailaʻau vai, o lona uiga, e le o faia ni inisiua insulin.

"FIAFIA I LE ATUA" - Pisipene

O o tatou tino o loʻo i ai se okeni matagofie - o le pancreas. O lona mamafa e na o le 70-80 g, ma o lona umi e 14-22 senitimita. O faʻamatalaga faʻamatalaga muamua o le pancreas o loʻo maua i le Talmud, lea na taʻua ai o le "tamatamailima o le Atua." O le mea moni, o le taua o le pancreas e faigata ona faʻamaualuga, ona o lenei gland o le elekene fefiloi, e maua ai elemene oona e aofia ai le gaosia o pulu, gaʻo ma gaʻo, ma faʻamalo ai hormonia taua - inisalini ma glucagon, lea e pulea le metabolism o le carbohydrate. O le inisalini e maualalo ai le kulukose toto, ma le glucagon, i le isi itu, e faʻaleleia ai.

O le gaosia o hormones e faia i ni vaimea faapitoa i suauu pancreas - beta o motu o Langerhans.

O le mea moni, o le pancreas o loʻo i tua o le manava, ae le o lalo ifo, e latalata latalata i le duodenum, o lea e sili atu ona saʻo le taʻua o le "pancreas" gland.

"O se matafaioi taua i le puipuia o le maʻisuka e faia e le tagata soifua soifua" Photo: "BUSINESS Online"

FUAFUAGA FAATINO MA FAUTUAGA

E taua mea uma i le atinaʻeina o le maʻisuka: fatuga, olaga soifua, meaʻai, amioga leaga, faʻaletonu o le tino (leai o se gaioiga), faʻamaʻi pipisi, tulaga faʻalavelave, le lelei o le siʻosiʻomaga.

Afai oi ai i totonu o le aiga o lou aiga o loʻo i ai maʻi maua i le maʻisuka, o lona uiga ua e i ai i se faʻaopoopoga o aʻafiaga, talu ai o loʻo i ai se gasegase o le gasegase i lenei maʻi.

O se matafaioi taua i le puipuia o le maʻisuka e faia e le tagata soifua soifua. O le paleni o taumafa, lava gaioiga faʻaletino, o le leai o ni masani leaga ma le mafai gafatia le faʻamalosia o se puipuiga puipuia mai le maʻisuka.

E tusa ai ma meaʻai, e tatau ona e aloese mai le sili atu o meaʻai gaʻo - gaʻo, suamalie, mea faʻafiafia, mea faʻaleleia (cereals, vave cereals, araisa paepae) - o mea uma lava ia o loʻo i ai se faʻamaufaʻailoga maualuga.

O le inuina o le ava malosi e mafai ona faʻaleagaina ai le pancreas ma oʻo atu ai i le pancreatitis (mumū o le pancreas) ma le maʻisuka.

O le ulaula foi ei ai lona aʻafiaga leaga ma e mafai ona avea ma se tulaga lamatia mo le maʻisuka.

GLYCEMIC INDEX - O LE A LE ITU

O le faʻamatalaga faʻapitoa o le gaosiga o le gaosiga e faʻaleleia le kulukose o le toto. O le maualuga o le faasinoupu, o le maualuga o le gafatia, o le mea lea, o le "sili ona leaga" o le oloa mo i tatou. O le faʻamaufaʻailogaina ei ai le fua mai le 0 i le 100. O le maualuga maualuga mo le suka mama o le 100 iunite. I luga o le Initaneti e mafai ona e maua ai laulau ma se lisi o oloa e mafai ona faʻaaoga e faʻapipiʻi meaʻai. E tatau ona aloese mea taumafa faasinoupu faasinomaga ma o meaai e maualalo le faasinoupu e tatau ona sili atu. Mo se faʻataʻitaʻiga, o fualaau faisua uma e maualalo le faʻaogaina o igoa. Ae o le tele o fualaau ma vine, i le isi itu, e maualuga tele - faʻi, vine.

O LE A LE MEA E FIAFIA AI LE TAGATA TALI

O le gasegase o le gasegase o le carbohydrate e mafua mai i faigata faigata e mafua ai le oti poʻo le le atoatoa: o le hypoglycemic or hyperglycemic coma, le faʻavaivaia o le tino, le atoatoa o le mafaufau, faʻaitiitia pe leai foi le vaʻaia, polyneuropathy, gangrene ma sepsis. O faʻalavelave e mafai ona tutupu i le talaaga o le solia o le taumafa poʻo le leai o se faʻasaʻoga fualaau faasaina. Ole iloa ma le togafitia ole maʻisuka taimi ole a fesoasoani ile aloese mai faʻafitauli ma faʻaitiitia le lelei o le ola.

"O le masani o le kulukose toto e 3.5-5.5 mmol / lita mo se tagata matua" Ata: pixabay.com

LE FAAPEFEA ONA FAʻAMATALAINA DIABETES

E fautuaina ina ia faia suʻesuʻega faafomaʻi faaletausaga, lea na ou tusia muamua e uiga i aʻu tusiga. O le auala aupito sili ona faigofie e siakiina ai le fuafuaina o le kulukose i totonu o le toto. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e ave se anapogi anapogi. O le toto glucose masani e 3.5-5.5 mmol / lita mo se tagata matua. Faatasi ai ma se fuainumera faateleina, ua fautuaina e toe faia le auiliiliga. Soʻo se fomaʻi e mafai ona tuʻuina atu se faʻamatalaga mo le auiliiliga, e masani lava o se fomaʻi faʻapitonuʻu poʻo se tagata e finau. I nisi tulaga, e fautuaina e foai atu le toto mo le hemoglobin glyc. O lenei faailo e faʻaalia ai le suka toto i le lua i le tolu masina. O le tele o taimi, o lenei auʻiliʻiliga ua faʻataʻitaʻiina mo i latou ua uma ona maua i le maʻisuka poʻo ua lamatia (toto maualuga o kulukose).

DIABETES FOOD

O mea taumafa mo le maʻisuka o se fai meaʻai faʻatasi ma se endocrinologist.

O le maʻisuka mea taumafa e faavae ile fualaau faisua, otaota, fualaau e le i ai le suamalie ma vine, legumes, grains atoa, meaʻai suamalie (popo, lapiti, vela, manu o le solofanua), iʻa (sami, dorado, salmon, trout, pollock, mackerel), susu oloa e leai ni suka, fuālaʻau manogi (olive, linseed, sunflower).

O meaai e fautuaina i vaega vaevaega, i ni vaega laiti, ina ia le faʻafefe. E mafai ona faʻaleleia mea taumafa i mea faʻalaʻau faʻasololosi: B vitamini, vitamini D, Omega-3, chromium ma selenium, faʻapea foʻi ma laʻau faʻapipi (fiber) e faʻaleleia ai le galuega o le toto. O le taumafa o meaʻai e sili ona lelei e talanoa ma le endocrinologist.

O meaʻai manogi, suamalie, fualaau suamalie (faʻi, vine), meaʻai gaʻo ma taumafataga faʻamaina ma le maualuga o le faʻaogaina o igoa e le aofia mai le taumafataga. E tatau ona aloese mai suauu suka ma meaai vave, aua e tele naua meaʻai gaʻo. E tatau foi ona aloese mai le inuina o le ava ma ulaula.

FUAFUAGA O TAGATA TALI

O faamalositino malosi i le maʻisuka ua solia. E lelei tele le faia o yoga, Pilates, faʻataʻitaʻiga masani e fetaui lelei - manava pei o Strelnikova mo se faʻataʻitaʻiga. Vaa, savavali i Nordic, o uila afi o se mea lelei mo musika ma manava. E manaʻomia ona e faʻaauau pea le faʻaauau ma mataʻituina lau kulūkose toto ma se mita o le kulukose toto.

"O faʻamalositino malosi i le maʻisuka ua faʻaseseina. E sili ona lelei le faia o yoga, Pilates, faʻataʻitaʻiga masani e fetaui lelei - manava i Strelnikova, mo se faʻataʻitaʻiga. "Photo:" BUSINESS Online "

LE MEA E FESOASOANI AI LE TUSI PAIA I DIABETES

O le maʻi suka o se faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi o le endocrin, o le togafitiga o se taumafa malosi ma le puleaina o le insulin, faʻapea foʻi ma le faʻaitiitia o le suka (e pei o le metformin).

O le fomai tipitipi muamua mo le maʻisuka o se endocrinologist. O le fesoasoani a se fomaʻi osteopathic ma le maʻisuka e mafai ona faʻamaonia - o le a le mafai ona ia togafitia le maʻisuka, ae mafai ona faʻaleleia le tulaga o le tino ma faʻaleleia le lelei o le ola. O le pancreas e faʻanofoina e nuanua faʻaalofa mai le celiac, ate, meseteric plexuses, ma le innervation faanatura e faia mai le nerve vagoa. O le mea lea, o le solia o le innervation ma le tafe toto o le pancreas ona o le tuiina o musele, palanaua, poʻo le faʻasalaga i le vaʻalaʻau e mafai ona aʻafia ai le tulaga o loʻo galue ai le pancreas. O le osteopath o le a faʻaaogaina ai le faʻaaogaina o le tino, toe faʻafoʻi le innervation ma le toto i le pancreas, ma faʻafaigofie ai le maʻi o le maʻi ma le maʻi.

FAAMATALAGA:

1. O le maʻi suka o se faʻamaʻi faʻamaʻi mulimuli o le faʻamaʻi faʻatasi ma le solia o le gaosiga o le insulin i le pancreas, lea e oʻo atu ai i le solia o le metabolism. O le maʻi suka e matautia mo ona faʻalavelave - fatu ma fatu fatu, polyneuropathy, gangrene, tauaso ma le oti.

2. O le maʻisuka e le o se faasalaga. O le maʻisuka e mafai ma e tatau ona pulea. Faatasi ai ma lenei maʻi, e mafai ona e ola fiafia i se taimi mulimuli ane. E taua le mataʻituina o lou suka toto ma meaʻai. Mo lenei mea, o loʻo i ai ni masini faʻapitoa e fuaina ai le suka toto - glucometers. Mo le faasaʻoina o le toto suka i le maʻisuka, e faʻaaogaina ai le insulin o le hormone, lea e faʻaaoga e faʻaaoga ai se peni tui poʻo se pamu faapitoa.

3. E taua le faia o suʻega faafomaʻi i tausaga uma ma iloa lou suka toto. Faʻateleina tulaga faatauaina o le kulukose i totonu o le toto - sili atu i le 5.5 mmol / lita - e tatau ona faʻatalanoa se endocrinologist. Aemaise lava mo tagata o loʻo aʻafia - i ai o latou aiga toto o le maʻisuka, ma le mamafa, ulaula ma le ava malosi.

4. Pe a iloa ma suʻesuʻeina le maʻisuka, o le a ulufale se tagata i se vaʻaia ma e masani ona mataʻituina e se endocrinologist. O se meaai faapitoa ma le faasaʻoina o fualaau faasaina ua faatonuina. O togafitiga talafeagai mo le maʻisuka o le a fesoasoani e aloese ai mai faʻafitauli ma le le atoatoa.

5. I le maʻisuka, e taua le tausisia o le gaioiga faaletino, fai yoga, Pilates, le manava o Strelnikova, aau i le vaitaele poʻo le savavali i Nordic.

AOGA O LE SOIFUA MALOLOINA O LE AOAOGA IVANOV

Le au pele pele, ou te faamanatu atu ia oe o Aukuso, o se vaega o le Aoga Soifua Maloloina, matou te faia vasega aʻoga faaletino i le Black Lake Park. I le Aso Faraile i le 8:00, ou te taʻitaʻia loʻu lava vasega o le vasega i luga o se soifua maloloina, lea ou te tuʻuina atu ai ma le faigofie ma aoga tele mo le puipuia o faʻamaʻi o le masukalokeletal, lea e mafai ona faia i le fale ma le galuega. I Aso Sa i le 9:00 tatou te faaauau vasega i falemaʻi faʻalalōlōina Strelnikova. O vasega uma e leai se totogi. E i ai foi se faasalalauga ola i luga o laʻu tala Instagram, soo se tasi e mafai ona auai i le vasega sili ona lelei. Faamaumauga e teuina i le aso. Mulimuli i le faʻasalalauga oa matou vasega i le upega tafaʻilagi a le BUSINESS Online portal poʻo i luga o laʻu 'upega tafaʻilagi patino.

Ivanov Alexander Alexandrovich - sui ole fomai o le soifua maloloina, fomaʻi oseopathic, neurologist, naturopath, sui o le Russian Osteopathic Association, popularizer o se soifua soifua maloloina ma se auala malamalama ile soifua maloloina.

32 faamatalaga

Iness33 Aperila 22, 2017, 21:13

E leai sau suka, ae ou te taumafai e aua le mafaufau e uiga i le faamai, mafaufau atili e uiga i le aso, e uiga i le fiafia o oʻu aiga
Ou te manaʻo ia e malosi ma aua le mou atu le loto, e iai sau tagata e ola ai

OlgaBerg Aperila 22, 2017, 21:23

Faafetai, ou te leʻi manatu o le a afaina ai au. Peitai, pei o tagata uma. ma e te tumau.)

Irrina Aperila 22, 2017, 21:32

Npsmsala i PM

Likiya Aperila 22, 2017 9:18 i le taeao 2

A o lei faia le tusi, na galue o ia i le tofi o le endocrinology. O le a ou fai atu se mea se tasi ia tumau pea le suka. Inisalini + meaai! Latou te ola ai, e le o se faasalaga. Soifua maloloina ia oe!

Leneko Aperila 22, 2017, 21:23

+++ o loʻu tinamatua ua faateleina le suka ma o le a 88 ona tausaga i lenei tausaga. Tusitala, o lenei mea e mautinoa lava e le o se faasalaga. O le mea sili lava o le meaʻai + ola masani + o ou uiga faaalia!

OlgaBerg Aperila 22, 2017, 21:26

ioe, oe saʻo, faafetai mo le lagolago)

Katrusya Aperila 22, 2017, 21:20

O laʻu uo na faatasi ma ia mo le tele o tausaga, e le manatu o ia o se maʻi, e fiafia tele o ia, ma ou te manatu e saʻo lena mea. O le taimi muamua sa ou tei ai, ina ua uma le aʻoga i le faletaalo, na ia fai mai: faatali mo se minute, i le taimi nei. Sa ia aveeseina le glucometer, fuaina mo ia lava, sasaina, ma alu e pei o se auala e le masani ai.

OlgaBerg Aperila 22, 2017, 21:29

mo aʻu foʻi, masalo o le ae le fai mai ou te maʻi) E masani lava ona ou alu i se mea) o se amioga mama

Katrusya Aperila 22, 2017, 21:34

E taumafai o ia e faigofie.

Yana_Kirilova Aperila 22, 2017, 21:22

o loʻu tuafafine ei ai le maʻisuka ituaiga 1 mai le 6 tausaga, ou te le iloa pe fia taimi i le aso, ua 20 ona tausaga, o se teine ​​e masani ona alofagia, e leai se fuaiupu)

OlgaBerg Aperila 22, 2017, 21:29

e malosi tele o ia) e tatau ona i ai)

Gusakova Aperila 22, 2017, 21:47

Na maua e Tina le maʻisuka i le tautoulu. E leʻo ile inisalini, ae o loʻo ave fualaau. I luga o se meaai malosi, na toe foi mai le suka i le masani. Sa faigata ona toe fausia. O lenei ua ou leiloa le mamafa, laitiiti, o meaai e saʻo ma ua lelei mea uma. E le o se faʻasalaga!)

aso 22 Aperila, 2017, 21:52

Aua e te virok ale nirki mo se ulugalii e tuuina atu ia te oe lava le tamalii. Me, ou te iloa, o le taufaasese mai le ola, i le 35 na ou maua ai se togafitiga a Nirka, sa faatuai ai le tulaga tautupe. I luga o ala o Insulin Trnba Pidbrati, sili atu nai lo le pito i tua o virobnitz. O le a ou afaina i le leoleo e faʻaaoga uma lava 'mo se solo lapoa, ma afai e le tele a oe tupe, e taugata. Alu fafo ma matamata ia oe lava.

Tusya Aperila 22, 2017, 21:56

Mataʻituina lau mata, o le a amata ona paʻu le suka. Ma siaki fatuga.O le meaai autu ma le olaga masani. O laʻu tama o le vasega na maua le suka mai le 15 tausaga. Na te le tausia ia lava ao faigaluega i se fale tafaoga. O fea e mafai ai ona inu. I le tausaga ua tuanaʻi, na maliu o ia i le 26 tausaga.

Tanyasha_85 Aperila 22, 2017, 22:06

o le mea autu e le o le popole ma taʻitaʻia se olaga ola maloloina, o loʻo iai nei le tele o mea e maua mo le maʻisuka, e iai vitamini faapitoa. Taofi lau suā masani ma o le a lelei mea uma!

Lynxx Aperila 22, 2017, 22:08

O loʻu atalii, sa ia togiina. Na ola o ia, faaipoipo ma ua siitia atu i Siamani. O iina. Na latou aveeseina mai le inisalini ma aveese le le atoatoa!

Briar Aperila 23, 2017 08:36

E faʻapefea, pe afai ua uma ona tui i le inisalini inisalini, ona faʻavavau. O le pancreas e taofia le faia o le insulin e talepe ai le suka.

AlenaV Aperila 22, 2017, 22:35

I le tausaga ua teʻa, sa i ai ni a maʻua tamaʻitaʻi lelei se lua i totonu o lo matou aiga - o tama teine ​​uma e toʻalua, tasi mai loʻu itu, le lua mai loʻu toʻalua. Tamaiti 20 ma le 26 tausaga - ioe, e teʻi muamua, aua na tupu toetoe lava i le taimi e tasi. E faigata tele mo ia talavou ona faʻaaoga i le mea moni o le tele o mea e le mafai ma faigofie. ae o le taimi e amata ai ona e suʻesuʻeina ma malamalama - o se auala eseʻese lea o le olaga ma e tatau ona e taliaina ma ola ai, o le mea moni e manaʻomia ai le faʻaaogaina ma le tele o galuega ia oe lava, ae o lenei tatou te fetaui ma sina mea laiti - e le o mea uma e faigofie ma faigofie - ae a e e sili atu le faigofie mai lenei mea, ona tele ai lea o tagata lauiloa e maua i le maʻisuka - Stalonne o se maʻisuka ma e le lelei tele, Mikhail Boyarsky ma, i loʻu manatu, Poroshenko - e pei ona latou fai mai, afai e le mafai ona suia le tulaga, suia lou uiga faaalia

MarinaSand Aperila 22, 2017, 22:49

Tau lava e te le inu suamalie faʻamalosi! Ma 'aua le faʻatau saito i luga o le fructose ma o le sukalati, o le "free free".
Ou te manao i le suamalie, kukaina oe lava ia, ma faʻaaoga Stevia o se mea suamalie. E maua i laupepa, palu ma pei o le mutia. O Stevia o se suamalie masani, ae le o se kemisi. Faaopopo i le tao, tea, cereals, i se tulaga lautele, i le mea e te alofa i ai mulimuli ane.

Nata11111 Aperila 23, 2017 00:02

MarinaSand Aperila 23, 2017 00:23

O suamalie suamalie e aʻafia ai le ate, faʻaumatia ai. O le zima lea. O fualaau lava ia e tasi. E pei foi o le fructose, latou te le tuuina atu le inisalini e oso i totonu o le toto, ae o loo teuina i le gaʻo. I.e. o le ae gaʻo.

Nata11111 Aperila 23, 2017 06:57

o le ola ai ma le maʻisuka e le leaga uma, ae na o lou manaʻomia e suia malosi au masaniga ma uiga e uiga ia oe lava ia.

Irina3105 Aperila 22, 2017, 23:54

O le maʻisuka ituaiga 1 a loʻu toalua e le o le insulin-faalagolago, i le amataga o le suka suka 27 ma le 25, na latou fanaina i lalo mo se taimi umi, ae tumau pea, o lea ua masani ona matou fuaina le suka i se glucometer ma inu fualaau pia ma meaai, ma matagofie le ola))) Sa i ai oʻu faʻafitauli o le soifua maloloina) pe ae alu i se faʻamaʻi ma lou ulu ma lou mafaufau, o le a ia 'ai oe. O mea uma o le a lelei, na o le lelei))))))))))))))))))))))))))))))))

Eseesega i le va o le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka

O le le mautonu, o le le mautonu e mafai foi ona avea ma faailoilo o se maʻi pipisi latalata mai. I ia tulaga, e manaʻomia le falemai vave.

E taua tele le vave alu ese o le mamafa, ae i le taimi lava e tasi, e masani lava ona maua e le tagata lava ia se lagona le mautonu o le fiaaai. O faʻamaoniga e tutusa ma le ata o le influenza e mafai foi ona tupu. O le ituaiga lona lua o togafitiga e faʻaalia i le i ai o le oona. O le mea moni, fai mai fomaʻi o tagata gasegase latou lava ua aumaia i lenei tulaga.

Taumafa i meaʻai

O supermarkets o aso nei o loʻo i ai matagaluega atoa e aofia ai oloa mo maʻisuka. O lea e mafai ai ona faʻavasegaina le lisi e aunoa ma le fetuunaʻi o le soifua maloloina.

E mafai foi ona faʻaaogaina togalaau e fesoasoani ai i le faʻavasegaina o le suka toto, ae naʻo le maeʻa ona faʻatalanoa se fomaʻi ina ia le faʻaosoosoina ai faʻafitauli mai le tagofia o fualaau faʻasaina ma ia lava meatotino.

O le a le maʻisuka?

O le maʻi suka o se faʻamaʻi lea e le mafai ai e le glukose ona ulu i totonu o sela, aʻo tumau pea le leai o se faʻamalo i totonu o le toto, ma sela vevela. E tupu lenei mea ona o le le lava o le inisalini i totonu o le tino, pe a taofia le gaosia o le gaosiga. E na o le lua ituaiga o maʻisuka e iloga.

O le maʻisuka ituaiga 1 o se faʻamaʻi lea e le o gaosia ai le inisalini pe ua gaosia i ni vaega laiti, ma e tatau ona tosoina o ia i se togatini faapitoa i nisi taimi i le aso, i taʻitasi taumafataga. A aunoa ma lenei mea, e mafai ona tupu vave se maʻi suka.

I le maʻisuka ituaiga 2, o le inisalini e natia i totonu o le tino, ae o sulu e le lava le mafaufau i ai. Afai e te taʻitaʻia le soifuaga saʻo ma 'ai le mea saʻo, ona e mafai lea ona e faia lenei ituaiga faʻamaʻi e aunoa ma togafitiga ma faʻafitauli. O mataupu e faamatalaina pe a tali mai le maʻisuka ituaiga 2 i togafitiga. O nisi taimi o ona uiga e matua malu lava e mafai ai e se tagata ona ola i tausaga e aunoa ma le iloa e uiga i lona gasegase.

Mafuaʻaga o le ituaiga 1 Tisuka

I le maʻisuka ituaiga 1, o le pancreas e taofi pe faʻaititia tele le gaosiga o le inisalini. O se vailaau i lenei ituaiga o maʻisuka e faʻasalaga faʻapena. Ina ia mafai ai e le vavalalata ona avea ma se faʻamaʻi, e manaʻomia se ituaiga o malosi, lea e mafai ona avea ma aʻafiaga o siama poʻo siama, faʻapea foʻi ma le gasegase faʻapitoa.

Ae o le mea muamua e le faʻamautinoa ai o le a pa'ū se tagata. Afai e te taʻitaʻiina i taimi uma se olaga saʻo ma ola maloloina, 'ai le mea saʻo, ita ma lava le taimi e aʻo ai i le tino, ona mafai lea ona e taofia le faʻaalia o mea e faʻaosofia ai le maʻi.

O le tele o taimi, o le ituaiga muamua o le maʻisuka e faʻaalia o ia lava i le laʻitiiti po o le talavou. Seititi laitiiti ifo nai lo le 30 tausaga. O le tele o suʻesuʻega faafomaʻi ua faʻaalia ai o le avanoa e maua ai se predisposition i le maʻisuka e 5% pe afai e faʻasalalauina e ala i le tina, ma i le tulaga o le maʻisuka na tuʻuina mai e le tama - 10%. Afai o le maʻisuka e faʻasalalau i laina uma e lua, o le tamaititi o le a iai se vailaau i le faʻamaʻi i le 70% o mataupu.

Mafuaʻaga o le ituaiga 2 Tisuka

E i ai ni eseesega taua i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. I le maʻisuka o le ituaiga lona lua, o le inisalini e gaosia i le tino, ae o le kulukose e le mafai ona ulu atu i sela, ona o le faʻaitiitia o le lagona lelei o sela i ai. O le hormonone adiponectin, lea e maua i le gaʻo gaʻo, e faʻaitiitia ai le lagona o le tino i le insulin.

E fesuiaʻi ai se mea pe a iai le kulukose, ei ai foi le inisalini, ae o matelaina e matelaina. I lenei tulaga, o le sili atu o le inisalini i le tino e oo atu ai i le sili atu o meaʻai, ma o le sili atu o le kulukose i le toto e mafua ai le faaleagaina o toto toto. E aliali mai o le tagata o loʻo faʻaauau ona gaʻo, o le kulūkose e sili atu lona leaga, ua faʻaumatia ia vaʻa toto, mafua ai ni faʻafitauli matuia, e pei o manua e le faʻamalolo ma tauaso.

O le mafuaaga autu o lenei ituaiga o maʻisuka o le oona tele.. O le toʻatele o tagata e 'ai ma le le lelei, ma o le mea lea latou te maua ai le mamafa, o le mea moni, latou te' eli se tuugamau ma se sipuni. ' O se olaga e le masani ai e fesoasoani foi i le tele o meaʻai, ma toetoe lava o tagata faigaluega uma o le ofisa e nofo i le aso atoa ma ave le fale. O le isi mafuaaga o le maʻisuka ituaiga 2 o le atuatuvale.

Le lelei o meaai paleni ma o se tulaga o le vaivai o taimi masani ua taʻitaʻia ai le maʻisuka ina ia avea ma faʻamaʻi pipisi i aso nei. E na o le 17% o le maʻisuka e maua i le maʻisuka ituaiga 1. O le 83% na totoe o gasegase na latou oʻo mai i lenei setete. Ae i le taimi e tatau ai suʻesuʻega ma togafitiga talafeagai, latou te maua le avanoa e faʻatoʻilaloina ai o latou maʻi. O le maʻisuka e le o se faʻasalaga; o se taimi e suia ai se ituaiga olaga.

Faailoga o le maʻisuka

O faʻamaoniga o le maʻisuka e sili ona faalagolago i le ituaiga o faʻamaʻi. I tulaga uma e lua e faigofie ona maua le faʻamaʻi e faʻaaoga ai se suʻega toto mo le kulukose poʻo se faʻataʻitaʻiga faapena. Ae o loʻo i ai isi faʻailoga lē faʻaalia e faʻamaonia ai ua oʻo i le taimi e mafaufau ai e uiga i lou soifua maloloina ma asiasi i se endocrinologist.

O le faʻailoga sili ona taatele o le maʻisuka, aemaise lava i tamaiti, e masani lava ona faia i ai. O le tino e taumafai e fufulu ese le kulukose mai le toto. I le taimi lava e tasi, e tele le tele o le suavai, ma o le paʻu vevela ma le tele o le galala ua matauina. E masani ona i ai ni mea faʻalavelave faʻapitoa, e le mautonu i maso o le tamai povi, paʻu o le paʻu ma le suluina o le mucous membranes, e mafai foi ona aliali mai le ita. Afai e te le o gauai atu i nei faailoga ma e le amata togafitiga, ona e alu loa lea o le taimi, o le a le toe inu le maʻi, o le a amata le tiga o le manava ma le vomiting.

O se uiga taua o le maʻisuka ituaiga 1 o le paʻu mamafa ma o se lagona faifaipea o le fiaaai. I le ituaiga maʻisuka ituaiga 2, e masani lava ona matauina foliga fomaʻi tutusa. Talu ai o le mafuaʻaga autu ma le aʻafiaga o le maʻisuka ituaiga 2 o le mamafa tele, e manaʻomia e tagata faʻapitoa ona puleaina le tele o le suka i totonu oo latou toto.

Ituaiga 1 maʻisuka

O le maʻisuka ituaiga 1 e masani ona taʻua o le insulin-faʻalagolago. Faatasi ai ma lenei ituaiga o maʻisuka, ua faaleagaina ai sela e maua ai le inisalini, ma o le tatalaina o lenei hormone ua matua faaitiitia. Auala mo le toe faʻaleleia o nei siama e le o iai, o le mea lea, e le mafai ona fofoina lenei maʻi.

Ae o loʻo i ai se auala e mautinoa ai se olaga masani e aunoa ma ni faʻaʻailoga o le maʻi. Mo lenei mea, e tatau ona e tuiina i le tino le inisalini i le ituaiga o injections. Ina ia faia lenei mea, e te le manaʻomia le mafai ona faia ni inisiua - ei ai ni peni tui faapitoa e faʻatagaina ai oe e vave faia se tui. O se iniseti ua faia i totonu o le manava, o lea e leai se tasi na te matauina faailoga mai le iniseti.

E foliga mai i le tele o tagata o le fuafuaina o le fuainumera o le insulin e fuafua i meaʻai e matua faigata lava. Ae e foliga mai i le aluga o taimi e iloa ai e se tagata le otometi e fuafua mea e mafai ona 'ai ma pe a fai se tui. O lenei mea e mafai ai ona e ola i se olaga atoa e aunoa ma le mafatia mai le faamaʻi.

O loʻo i ai se isi mea fou e faigofie ai le maʻisuka. O le tui lea o le insulin - o se masini laʻititi lea e fua faʻatasi ai le maualuga o le suka i totonu o le toto, fuafua le fua o le inisalini e manaʻomia ma faʻaaogaina. O le nila o se ituaiga masini e tumau i totonu o le tino, o lea e mafai ai e se tagata ona ola ma galo ona o le maʻisuka, o le a faia e le masini mea uma mo ia.

Ituaiga 2 maʻisuka

O le maʻisuka ituaiga 2 e masani lava ona taʻua o le non-insulin e faalagolago. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e masani lava e le faʻavaivaia pe le lelei le faʻaaogaina o le inisalini, o le mea lea, o se faʻataʻitaʻiga faigofie o ituaiga olaga e mafai ona foia ai le faafitauli, e tusa lava pe leai se fualaau. Talu ai ona o le palapala o le gaʻo e faalavelave i le tatau lelei o le kulukose, o le mea muamua lava e fai e togafitia ai le maʻisuka ituaiga 2 o le lafoai lea o lenei atopau. E tele faʻamaumauga na faʻamaumauga pe a faʻamagaloina le mamafa o le maʻisuka e faʻavavau.

O le a le mea e tatau ona faia e faʻaitiitia ai le mamafa ma faʻamaonia ai le toto toto? O le malosi malosi faaletino o le mea e fesoasoani e le gata ina vaeluaina ai le tele o gaʻo, ae vave faʻaitiitia le aofaʻi o le kulukose i totonu o le toto. I le taimi lava e tasi, e le o se mea talafeagai e alu ai oe i se afu i le falemaʻi, malaga i aso uma, galue i se fuafuaga a le tagata lava ia poo galuega galue ile fale o le a lava lea.

O le isi laasaga taua i le togafiti o le maʻisuka ituaiga 2 o le fesuiaiga lea o meaʻai talafeagai. O le a le mea e tatau ai mo le maʻisuka? E tutusa lelei lava le mea e tasi mo soʻo se tagata - o le teenaina o selu, ava malosi, ulaula meaʻai, vevela ma le salima. E le gata i lea, e tatau ona matua faatapulaaina le taumafaina o falaoamata, pateta, beets, kāloti, faʻi, melon, aso ma le meli.

E taua tele le tausisia o le paleni o fualaau oona i meaʻai ma ia mautinoa o loʻo faʻafeiloaʻi e lona kalori manaoga ole maʻi. E tatau ona 'ai le fafaga 5-6 taimi i le aso, sili i le taimi e tasi. E taua le tuʻuina atu o falaoa mai le falaoamata o le wholemeal, o meaʻai e maualalo le gaʻo kuka ma iʻa, o soupeti i luga o le susu suamalie.

E i ai foi ni numera e mafai ona faʻaaogaina i togafitiga o lenei ituaiga o maʻisuka. O pepa uma e vaevaeina i ni vaega se tolu:

  • fualaau oona e faʻaitiitia ai le faʻafefe o le kulukose mai le manava,
  • fualaau e fesoasoani i le kulukose e ulu atu i totonu o nila e aunoa ma le aafia i le inisalini,
  • fualaau oona e faateleina ai le maualuga o le inisalini.

Puipuiga o le atinaʻe o le maʻisuka (Vitio)

O le tele o faʻamaʻi e faigofie ona puipuia nai lo le faʻamalolo. E faatatau foi lenei i le maʻisuka. Afai o oe i totonu o le vaega e taua o le "vaega o aʻafiaga," e tatau ona e faia nisi laasaga ina ia puipuia ai oe mai le maʻi.

E taua tele le faʻatulagaina ma le pulea o lou suka toto ma lou mamafa.. Mo le faia o lenei mea, e mafai ona e faʻatau se masini faapitoa - o se glucometer ma siaki le fua o le kulukose i le toto i le taeao i luga o se manava gaogao. O lea e mafai ona e matauina se tulaga taufaamatau i le taimi. Ma o le pulea o lou mamafa o le a fesoasoani i le fuatiaina o le tino, fetaui lelei ma meaʻai lelei ma gaioiga faaletino talafeagai.

Afai e te leʻi maitauina faafitauli faʻalesoifua maloloina i le taimi nei, ona fautuaina lea o fautuaga mo se soifua maloloina lelei mo oe, o le mea autu o le vavaeeseina o le taumafa. O se taumafataga maloloina lelei o se paleni lelei ma lelei le taumafa e aunoa ma ni mea e sili atu ona manino i soo se itu. Afai ua uma ona e vaʻaia ua e oso i le maualuga o le toto suka, ona tatau lea ona e fuafuaina po o fea mea na faʻaleagaina ai i latou, ma vavaeeseina i latou mai le lisi. E taua foi le asiasi i le endocrinologist ma saili ana fautuaga.

Ma e le tatau ona galo ia i tatou o le atuatuvale o se tasi lea o mafuaʻaga autu o le maʻisuka. Afai e te popole popole, lagona lagona le mautonu ma faʻavaivai, faʻafefea ese lenei avega. Manatua, o lagona le mautonu ma le faʻaleagaina e mafai ona avea ma mafuaʻaga ma taunuuga o le maʻisuka. Faatasi ai ma ia ituaiga faailoga, e taua le mataʻituina o le suka toto ma vaavaai mo auala e taoto ai, togafitiga uma ma isi. Manatua, i le tele o tulaga, o le maʻisuka o se maʻi o le olaga, ae le o se faasalaga. O tagata maʻi uma lava o le matai o lona tino ma e mafai ona ia faʻamaloloina o ia i se falemaʻi ma faʻamalolo.

O le a le maʻisuka ma pe faapefea ona ese

O le maʻi suka o se faasologa o faʻamaʻi o le endocrine e mafua mai i le gasegase o le kullucose le talafeagai ma le vavalalata poʻo le le lava o le inisalini, o le hormone e maua mai i le pancreas. Faatasi ai ma le le lava o le inisalini, o le toto toto e maualuga tele. O le faʻamaʻi e mafua mai i le faʻafitauli o le tino: gaʻo, carbohydrate, masima-masima, protein ma le paleni o minerale.

E lua ituaiga o lenei faʻamaʻi: o le maʻisuka e faʻalagolago i le inisalini 1 ma le maʻisuka ituaiga 2, lea e le manaʻomia i aso uma le inisiua o le hormone.

O le maʻisuka ituaiga 2 e aafia ai tagata ina ua mavae le 40 tausaga, e iai se mea e le masani ai o le faʻamaʻi i tamaititi gasegase. Faʻatasi ma se gasegase o le ituaiga 2 e leai se faaletonu o le inisalini, o lenei ituaiga faʻamaʻi e togafitia i fualaau. O tagata maʻi e masani lava ona faatonuina vailaau e tau i le faʻaitiitia o le kulūkose o le toto. Faatasi ai ma se meaai malosi ma faamalositino masani, e mafai ona pulea le faamaʻi.

O le maʻisuka ituaiga 1 e masani ona aafia ai tamaiti ma tagata talavou. Leitioa a taʻua lea ituaiga o "talavou" poʻo "tamaititi." Ae ui i lea, talu ai nei o le maʻi ua "matua", ma o mataupu o le faamai ua taatele i tagata o le ogatotonu ma le matua. O lenei maʻi maʻi, o le mea e leaga ai, e le mafai ona pulea. O le mafuaʻaga o lenei mea o le faʻafanoga o le peta paneta e maua mai i le tino puipuia, lea e nafa ma le gaosia o le inisalini. O loʻo faʻataʻitaʻiina tagata maʻi i aso taʻitasi o le inosia o lenei hormone.

Tusa 1 i le maʻisuka i tamaiti

Faatasi ai ma tagata matutua, o le maʻisuka ituaiga 1 e taatele i tamaiti. O le tele lava o lenei mea e tupu ona o se genetic predisposition, e ui i lea, o loʻo i ai le tele o mea e aafia ai le atinaʻeina o le faʻamaʻi: le lava le moe, atuatuvale, leai se agavaʻa i totonu o se tamaititi. O nei mea uma e mafua ai le maʻisuka ituaiga 1.A o pepe, o le mafuaʻaga o le maʻi o nisi taimi o meaʻai paleni, vai le lelei ma le le lava o vitamin D i le tino o le tamaititi.

Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o le faʻamaʻi, e mafai ona tupu le vevela o pepe i pepe, e faʻapupulaina e le au faipule i teineiti. O le ono mafai ona tupu le maʻi o le maʻisuka. Afai e te sosogi mai le acetone mai lau tama, ma o lona manava e faʻafefete, vave, talanoa vave i se fomaʻi.

Mafuaaga o le faamai

Ina ia malamalama i le ituaiga maʻisuka ituaiga, e tatau ona e iloa faailoga ma tagata na faia lenei maʻi matautia. O le mea e leaga ai, o mafuaʻaga autū o le maʻisuka ituaiga 1 e leʻo iloa, ae o le faʻavaivaia o le puipuiga o le maʻisuka e taua o le autu. E le gata i lea, o le tele o itu e mafai ona fesoasoani i le atinaʻeina o le faʻamaʻi:

  • Vaʻaiga faʻapitoa - pe'ā maua e se tasi o matua le faʻamaʻi, o le maʻi na maua, ae o le lamatiaga o le maʻi i se tamaititi e le silia ma le 10%,
  • Manua o le 'ai - o le gaʻo ma le ola faʻatasi e fesoasoani i le atinaʻe o le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka,
  • O faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi pipisi - faʻamaʻi pipisi e pei o le misela, rubella, faʻalaʻau e afaina ai le gaioiga o le pancreas,
  • Faʻaleagaina o le faʻalavelave - o le atuatuvale, faʻalavelave, faʻalavelave faʻalavelave o loʻo mafua ai foi le faʻamaʻi,
  • Siosiomaga siosiomaga - e toʻatele saienitisi e talitonu o le tau ma le siosiomaga e aafia ai le atinaʻe o le maʻisuka. Mo se faʻataʻitaʻiga, o tagata o loʻo nonofo i Scandinavian atunuu e sili ona faigofie ona faʻapipiʻi le 1 faʻamaʻi e fuainumera.

Faailoga o le ituaiga 1 Tisuka

O faailoga o le maʻisuka e talitutusa lava ma faʻamaoniga o le tele o faʻamaʻi, ma e mafai e tagata taitoatasi ona faʻaalia i auala eseese. E faʻalagolago i mea eseese: tausaga, olaga, mamafa o le tino, siosiomaga faʻalagona o se tagata.

Faailoga masani o le maʻisuka ituaiga 1 e aofia ai le galala tele, paʻu faafuasei o le mamafa, faʻalavelave faifaipea ma le mamafa, sosolo, vaivai o le malosi, sosogi o le acetone mai le gutu, taoto ma le vomia.

I le taimi muamua o le maʻisuka ituaiga 1, o se faailo o le maʻi e mafai ona masani ona fai ma o se lagona faifaipea o le fia inu. E mafua ona o le faateleina o le gaioiga galue. O le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e tulaʻi, ma ina ia mafai ona sosolo ai, o fatugaʻo e inu mai i sela. O le tele o le moe e foliga mai i le talaaga o le gaioiga o faiʻai faigata.

Afai e te mauaina soʻo se tasi o nei faʻailoga ia oe poo lau tama, faʻafesoʻotaʻi loa se fomaʻi. Faʻanoanoa, fenumiai - o nei mea uma o faʻasalaga o se maʻi pipisi e latalata mai, i lenei tulaga e manaʻomia vave e le tagata maʻi le falemaʻi.

Faʻailoga

Ina ia iloa ai le maʻisuka, o le suʻega o le toto e faia mo le suka. O le suʻesuʻega e faia i le taeao i luga o se manava gaogao. O le masani o se faailoga o kulūkose maualuga e le maualuga atu nai lo le 5.8 mmol / L. O se tau maualuga atu i luga o le 7.0 mmol / L e faailoa ai le i ai o le maʻisuka ituaiga 1 i totonu o se tagata. Mo se faʻamaoniga saʻo, e tatau ona faia ni suʻega i le tele o taimi i se laasaga i taimi eseese o le aso.

E faia foi se suega o le kulukose. O vai inu e inu suamalie suamalie, ma a maeʻa le 2 itula tuʻuina le toto mai se vein mo le auiliiliga. O faʻamatalaga e sili atu i le 11 mmol / l e faʻaalia ai e iai le tagata maʻisuka ituaiga 1.

Manatua o se suʻesuʻega e leʻi faʻaaogaina e masani lava o le mafuaʻaga o aʻafiaga ogaoga mo le tino. O le faʻamoemoeina o le i ai o se faʻamaʻi e le o se galuega faigata, ae masani lava o se maʻi e maua i tagata gasegase i le talaaga o le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻamaʻi.

Lautele togafitiga ma togafitiga

O le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 e aofia ai togafitiga faigata, e aofia ai: injections injections, fualaau e maualalo ai le toto toto, meaai ma faʻamaʻi faʻamaʻi.

I le taimi lava e faʻamaonia ai, e tatau ona ave faʻamaʻi le maʻi. Ina ia faia lenei mea, ua fautuaina e te amata se tusi talaaga lea e te manaʻomia e faamaumau ai le suka o le toto i aso uma ma aoao pe faapefea ona fuafua le fua o le insulin. I le aluga o taimi, e avea lenei mea ma masaniga i tagata gasegase.

I le taimi nei, o mea e faigofie ona feaveaia mo le siakiina o le suka i le fale, e sili ona lauiloa. O nei mea laiti masini e faʻaaogaina ai se afifi ma faʻaaoga ai se mataʻu toto. Faatasi ai ma le fesoasoani a le biosensor glucose oxidase faapipiiina, pe a mavae ni nai sekone o le ae vaai i faailoga o le suka i luga o le lau o le masini. Faʻatasi ma le masini, o le pusa faʻapitoa e aofia ai mea faʻapitoa: pepa o suʻega, peni ma se laupepa mo le samasama toto, o se seti o taʻavale. Mo tagata ei ai le maʻisuka ituaiga 1, o le pusa faʻapipiʻi ua tuʻuina atu i ai se peni tui mo le puleaina o le inisalini.

Totogia faapitoa le mea moni o kamupeni o mita mita e maua ai uluaʻi faʻataʻitaʻiga ma taʻavale e na o se faʻataʻitaʻiga faapitoa o lenei gaosiga. O falemaʻi ei ai le tele o kulupu mai le gaosiga eseese ma taugofie. O masini e le faʻaleagaina o loʻo maua foi le lauiloa, e aunoa ma se pupuʻu tamatamailima mo le samasama toto, latou te fuafuaina le maualuga o le kulukose e faʻaaoga ai eletonika. O mita uma lava o le kulukose o le toto e faigofie ona faʻaaoga, ma e mafai ona e tausia i taimi uma.

Injections o le inisalini e tatau ona faia 1 pe 2 taimi (i mataupu faigata) i le aso. E masani ona faia se tui i le taeao ma le po ao lei moe. Atonu e ono foliga faigata i le taimi muamua. Ae peitai, i le taimi nei o loʻo i ai le inisalini e leai se faʻafouina o inisiua. Mulimuli ane, pe ae faʻaaoga i ai, e mafai ona e saogalemu e tuʻu le inisiua oe lava.

Mo le injections, e faaopoopo atu i tui masani o inisalini, masini e pei o: peni tui, o le faʻaaogaina o le inisalini e sili atu ona faigofie ma sili atu vave, ma pamu insulin mo le iniseti o le inisalini.

E ui i le tele o tausaga o taumafaiga, e le mafai ona fofoina atoatoa le maʻisuka i aso nei. Ae ui i lea, o vailaau e le tumau, ma i aso nei o loo i ai le tele o talitonuga lelei mo le togafitia o le maʻisuka i sima, o se auala mo le pancreatic cell transplantation ua atiina ae, ma atonu e le sili atu le faigata ona toe maua mai lenei maʻi nai lo se faamaʻi tiga.

I le taimi nei, e tatau ona e aʻoaʻo pe faʻapefea ona e ola i lenei faʻamaʻi (fai ni injections e aunoa ma le fesoasoani a le aufaigaluega faafomaʻi, mataʻituina le sao saʻo, fuaina o le kulukose toto). E faasolosolo lava, e te toe foʻi i se olaga soʻo.

Faʻaiʻuga

E toʻatele tagata atamamai e talitonu o le maʻi suka o le maʻisuka e le sili ona matautia nai lo ona faʻalavelave ma taunuuga.

A maeʻa le togafitiga o le inisalini ma meaʻai talafeagai, e mafai ona tupu le faʻamaʻi o le maʻi pe a faʻaitiitia le manaʻomia mo le inisalini. Ua taʻua e fomaʻi lenei vaitaimi o le "honeymoon," lea e umi se taimi umi, masina poʻo ni tausaga. Ae ui i lea, o le faʻaleagaina o gaioiga i le tino e le taofi ma, i se taimi vave pe mulimuli ane, e mafai ai ona tupu le maʻi suka poʻo le ketoacidosis. I le tulaga o se tagata ua pa'ū i lenei tulaga matautia, e tatau ona vave tuʻuina atu le maʻi i le falemaʻi. O se faailo o le ketoaciodosis o le manogi o le acetone mai le gutu po o le urine.

E le gata i lea, faʻatasi ai ma le maʻisuka ituaiga 1, o le aʻafiaga o fatuga o fatuga ona o le mamafa o le mamafa i luga o lenei okeni e maualuga. O le faateleina o le toto maualuga e tau atu ai i le faaleagaina o le tino cardiovascular o le tino, lea e mafai ona taitai atu ai i le tauaso, taʻavale ma e oʻo lava i le afaina o le myocardial. Afai e te musu ile falemaʻi, o le a ono tupu se taunuuga i se taimi puupuu.

Taua! A e suʻe isi vailaʻau, ia mautinoa e faʻatalanoa lau fomaʻi. O se fuainumera tele o vailaau e mafai ona mafua ai faʻafitauli i tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka.

Taumafa: tulafono o taumafa

O le tausisia o meaʻai saʻo o le faavae lea mo le vave faʻafoʻiina o le maʻi. I le maʻisuka 1, ua sili ona fautuaina e aua nei 'ai meaai nei:

  • oloa falaoa, falaoa, falaoamata oloa o le vasega 1,
  • pateta
  • sauerkraut
  • sukalati, suti, suka,
  • gaʻo ma meaʻai vevela
  • ulaula meaʻai
  • meaai falai
  • vine, vine.

I lau meaai i aso uma e tatau ona e aofia ai se tele o mea taumafa e fesoasoani i le maualalo o le suka toto: fualaau faisua fou, fala falala i ni mea laiti, gaʻo leʻo gaʻo kuka, iʻa, fuamalie, i totonu o vai poʻo susu susu.

E iai meaʻai faʻapitoa e faʻamatalaina ai meaai i aso taitasi mo ituaiga uma o le maʻisuka. Pe a faʻapipiʻi le lisi saʻo saʻo le fuaina o gaʻo, gaʻo ma pulu. Manatua, o meaai e tatau ona vaevaega, 5-6 taimi i le aso. O le aofaʻi o le faʻatagaina o le gaʻo mai le taumafa i aso uma e le mafai ona faatagaina.

O supermarkets i ona po nei ei ai matagaluega faapitoa mo maʻisuka, lea e mafai ai ona faʻatau oloa faʻatagaina e faʻalauteleina lau lisi poʻo lau tama. E taua foi le faʻaaogaina o fualaau faʻasoifua masani, filifilia o le saʻo decoction ma teas mo le maʻisuka e maualalo ai le maualuga o le suka.

Faatasi ai ma le taumafataga, e tatau ona ave e le patient le multivitamins mo le maʻisuka ituaiga 1. O le faʻalavelave e aofia ai:

  • Vitamin E (tocopherol) - o se antioxidant e fesoasoani i le toe faʻafoʻiina o mea faigaluega,
  • Vitamin C (acid ascorbic) - faʻamalosi ai toto toto, faʻamalosia le faʻaogaina o le tino,
  • Vitamini H (Biotin) - faʻaitiitia le suka o le toto, faʻaleleia malosiaga i le tino,
  • Vitamin A (retinol) - o se antioxidant lea e faʻateleina ai le tuputupu ae o le tino, faʻaleleia le vaʻai,
  • B vitamini - faʻamalosia ai le tino o le tino,
  • lipoic acid - faʻamaonia le metabolism.

E taua le iloa o nisi laau toto e mafai ona faʻaititia ai le toto suka ma faʻafefeteina ai le pancreas. O le tele o togalaau o toga ma le totoga o le toto e faʻatau i le falemaʻi o le a fesoasoani ia te oe i le tau faasaga i le maʻisuka. Ae ui i lea, aʻo leʻi faʻaaogaina, ia mautinoa e feutagai ma se fomaʻi.

Puipuiga

Talu ai o le maʻisuka ituaiga 1 o se maʻi faʻamaʻi, e toetoe a le mafai ona puipuia, aemaise lava i tamaiti. Ae ui i lea, ina ia puipuia le faʻamaʻi o se tamaititi, muamua lava, pe afai e mafai, ia fafagaina o ia i susu susu, talu ai o "tagata fau" oe sili ona lamatia le atiaʻe o le maʻisuka ituaiga 1.

Ina ia puipuia lelei le maʻisuka, ia puipuia faʻamaʻi pipisi i lau tama. Faamalosi le puipuiga o le pepe. E matua taua tele le puipuia pe a fai o le tasi o matua e maua i le maʻisuka.

Tausia le faʻataʻitaʻiga o meaai a le pepe ma le mamafa. Atiae se alofa i aoaoga faaletino ma taaloga.

Afai o loʻo maʻi pea le tamaititi, faʻataʻitaʻia taumafaiga uma i lona toe malosi, aʻoaʻo ia te ia e ola saʻo ma le maʻisuka, pe faapefea ona amio, mea e te 'ai ma mea e le faʻatagaina. Aloese mai faʻafitauli o le maʻisuka i tamaiti. Ia pulea lelei le ala o le maʻi.

E manaʻomia foʻi e se tagata matua ona faʻafeiloaʻi i togafitiga o le maʻisuka, talu ai o le puipuia o le faʻamaʻi e faigofie nai lo le togafitia. Aua le faalagolago i mea ofoofogia o vailaau ma faʻamaloloina lou ola maloloina. Taumafa i le taumatau, alu, tuu le ava malosi ma ulaula, moe 8 itula i le aso ma aloese mai le popole. Ona e taofiofia ai lea o le maʻisuka, ae leʻo oe.

Tuua Lau Faamatalaga