Low cholesterol laititi ma le kalani ma lemoni: o fua sili ona lelei

Ina ia saunia se vaifofo mo tagata cholesterol e faavae i luga o lemoni ma le kalama, e tatau ai ona feaveai i se mea e teu ai meaʻai 1 kilokalama o leona fou (faatasi ai ma le peel), aveese 2 ulu ulu o le garlic, 200 ml o le meli masani fou. O le mea e maua mai ai paluga o loʻo teuina i totonu o se koneteina tioata i totonu o le pusaaisa ma ave 1-2 laulau vavalaʻau aʻo leʻi faia le 'aiga. O le fua lenei mo se fofo mo le faʻaitiitia o le cholesterol ma le meli, kelani ma le lemon.

O le faaitiitia o le cholesterol ma lemoni ma le kalaka e mafua mai i le allicin (o se meaola uma na maua i le garlic ma le liua i allicin pe a faʻaalia i le ea), vitamini C (peitai, o lona aafiaga lelei i le aofaʻi o le cholesterol, OX e le faʻamaonia), siama, flavonoids, gaioiga faʻapitoa. Ae ui i lea, e leai se aʻafiaga faʻapitoa o togafitiga o allicin i totonu o tagata (o ana mea lelei ua na o manu ma, i suʻesuʻega faʻataʻitaʻiina, na faʻamaonia faʻatasi), e ui lava e faaopoopoina i nisi o meaʻai o le nutrition cholesterol.

E tusa ma le fua lava lea e tasi mo togafitiga faʻaleaganuʻu mo le puipuia o le cholesterol i le toto faatasi ai ma togafitiga faʻatoʻa: 1 kg o lemoni fou ma le 200 kalama o ulu paʻu o le kalaka. E faʻafefiloi le faʻafefiloi i se malulu, pouliuli mo le 3 aso, pe a maeʻa ona faʻaaogaina mo le 1 tbsp. l aʻo leʻi 'aʻai, faʻafefe i le vai.

Cholesterol garlic ma lemoni e tusa ai ma fomai

E tusa ai ma fomaʻi, o le keke ma le lemoni mai le cholesterol e mafai ona fesoasoani laitiiti (i le maualuga o le 5-15%) ma o se auala faaopoopo e suia ai le meaai (ona o le faʻamalosia ma oloa faapitoa mo le atherosclerosis), faʻateleina le gaioiga (sili atu: aʻoaʻoga faʻapitoa mo le atherosclerosis vascular) ma le ave - pe a faʻamaonia - fualaau oona e maualalo ai le cholesterol toto (statins). O le tele o fomaʻi ua oʻo lava i le mafaufau e faʻalogo i togafitiga faʻapitoa e pei o se placebo.

O manatu o fomaʻi e masani lava ona faʻavae i suʻesuʻega faʻapitoa faʻasolosolo. O togafitiga faʻapitoa (e le gata o lemoni ma le kalone, ae faʻapipiʻi foi le suauʻu ma le maualuga o le cholesterol, mo se faataitaiga) e le pasi i tofotofoga faʻapitoa: e le o manino po o ai ma pe faapefea ona fuaina le aoga ma pe o le aafiaga e na o se placebo.

O aoga o le kalo ma le lemoni mo le fatu ma toto toto

Sapalai faasaga i le cholesterol sa masani ona faaaogaina i Initia anamua, Eleni, Aikupito ma Saina. E le gata i lea, e tele lava lona numera aoga aoga:

  • E i ai ona aafiaga antiviral, antibacterial, diuretic ma antispasmodic.
  • O se tasi o faʻamalosiaga masani faʻapitoa.
  • E faʻamamaina ai faʻamaʻi, faʻafetai i le adenosine e puipuia ai le fausiaina o fusi toto, faʻasolosolo ai le totoina o le toto, faʻapupulaina ai le galala o toto toto, o le mea lea, e masani ona faʻaaogaina le kalama mo le maualuga o le toto.
  • E aveese ai toxins, salts leaga, toxins mai le tino, e fufulu ai le ate.
  • E taofia ai le faia o kanesa.

Ona o lona tulaga tulaga ese, kelisi mai atherosclerosis, talu ai e fufuluina lelei vaʻa toto ma ei ai sona aafiaga lelei i le gaioiga o le fatu ma toto toto. Ae ui i lea, a maeʻa togafitiga vevela, o lenei fualaau faisua e le o se tau faafomai.

Lemon o se isi mea taua i le tele o fualaau lauiloa. Na tatau ia te ia lenei lauiloa ona o le maualuga o mea o suauu taua, vitamini, flavonoids, minerals ma isi macro- ma microelements. Aʻo tautala e uiga i ona faʻamalologa, e taua le matauina i le mea muamua:

  • Faʻaleagaina ma aʻafiaga faʻapitoa.
  • Aafiaga lelei ile metabolism.
  • Faʻaleleia le faʻapalaina o meaai.
  • Faateleina le teteʻeina o popolega, faʻatinoina, gauai, faʻaitiitia le mamafa o le mamafa.
  • Faʻaleleia le lelei o le faʻatinoga o le popolega ma fatuga o le tino.
  • Faʻatonuina le gaʻo ma le ate.
  • E taua tele sona sao i le fausiaina o le pepe.

Le tele o taimi cholesterol lemoni e faʻaaogaina faʻatasi ma le kalakaaua e mafai ona ia faaleleia le aafiaga mai le mulimuli. Faʻatasi ai ma le atherosclerosis o vaʻaiga o le cerebral, o nei mea faigofie e lua ma le taugofie o le a avea ma se mea sili ona lelei i fualaau masani taugata.

Faʻamamaina o ipu mai vailaʻau o le cholesterol: garlic ma lemoni

O fualaau o lemoni ma le kalaka o se tasi o togafitiga sili ona lauiloa a tagata mo le faamamaina o toto toto mai le maualuga o le cholesterol. O mea uiga ese o le kalaka e aofia ai foi le faaitiitia o le aofaʻi o pusa cholesterol i totonu o vaʻa, ae peitai, e leai ni faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e faʻamaonia ai lenei fale (sili atu: togafitiga o le kalama i le cholesterol). O le mea moni o le maualuga o le cholesterol maualuga e leai ni faʻaʻailoga, e pei lava ona le maua ei latou ma le faaputuputuina o le cholesterol (atherosclerotic), pe afai e le aumaia i se tulaga taua.

O le mea lea, o le faamamaina o ipu mai i le maualuga o le OH poʻo le atherosclerotic platela e ala i soʻo se togafitiga faʻa-aganuʻu (e aofia ai mea e faʻavae i luga o le meli, lemoni ma le garlic) e na o amataga lava o le faamai lea e le mafai ona fuafuaina i le taimi (silasila: auala e fuafua ai le toto cholesterol i le fale ma faailoga o le maualuga o le cholesterol). Ma e fautuaina le inu i meaʻai mo le faʻaitiitia o le cholesterol toto e faʻavae i luga o lemoni ma le kalone (ma le meli) mo le puipuiga, talu ai e le afaina ia togafitiga faʻalotu.

O le faʻafefeteina o lemoni ma le kalone e faʻaitiitia ai le cholesterol toto o loʻo i ai mea nei:

  • o le tuʻuina atu o le cholesterol i le toto - e aofia ai le taofiofia o auala o lona faʻaaogaina mai le gastrointestinal tract (GIT), tagaʻi faʻamatalaga: pe faʻafefea ona faʻaitiitia le cholesterol i totonu o vaʻa ma meaai poʻo fualaau faʻasaina,
  • vaevaeina o le gaʻo (cholesterol) faʻamaʻi i totonu o toto toto e mafua mai i le gaosia ma le tele o gaʻo gaʻo, suka (carbohydrates) i le taumafataga, lea e aoga mo faʻamavae faʻamalo,
  • faamalosia o puipui o vaʻa toto ma puipuia ai a latou mea leaga (o le saienisi o ona po nei e aʻafia ai le natura mumusu o le fausiaina o atherosclerotic plate e pei o le autu, sili atu auiliiliga: mai mea e maua ai cholesterol pipi),
  • faʻasologa o le metabolism (metabolism),
  • i nisi o tulaga (e leʻo faʻamaonia) - o se faʻaitiitia o le faʻamalosi (systolic, poʻo le maualuga).

O le maualuga o le maualuga o le maualuga e mafua ai le lamatiaga o le atherosclerosis (o le mafaufau o le fatu o le cholesterol: o pepa e fai ma paʻu pe a afaina ai le toto, ma o le maualuga maualuga e masani ona tafe ma vavae ai vaa iinei ma iina).

Togafitiga o le cholesterol ma togafitiga faa-aganuu: garlic ma le ava malosi

O le ava malosi o se vaega o le tinikisi o le kalama, lemoni ma le meli, poo le keke ma le lemoni. O le ava malosi lava ia e fesoasoani foi e tuuitiitia le maualuga o le "leaga" cholesterol (low density lipoproteins, LDL) ona o se laʻititi laʻititi i le maualuga o le "lelei" cholesterol (lipoproteins maualuga, HDL - nisi faʻamatalaga: auala e faʻaitiitia ai le toto o le cholesterol). Vaega o le HDL e nafa ma le felauaiga o le LDL i le ate, i le mea o loʻo malepe ai i lalo ma alu ese.

O le inosia o le ava malosi, e ui i lea, e tau atu ai i se fesuiaiga o le HDL i le vaega o vaega laiti o le HDL-3, le aoga i le faamamaina o vaa mai le LDL (vaai foi: aisea e mafai ai ona inu ava malosi i le maualuga o le cholesterol).

Togafitiga o le cholesterol ma le metotia faa-tagata - tasi le sika

O le talitonuga e sili ona aoga le keleka i le cholesterol e faʻavae i suʻesuʻega muamua a manu, lea na faʻaalia ai eicin uma meatotino filifilia (cholesterol-destroying properties) (faʻapitoa: pe faʻapefea ona faʻaumatia atherosclerotic plate). Ae ui i lea, o mea mulimuli na matauina e tagata na le faaalia ai le lelei o le garlic e faasaga i le cholesterol i se tulaga lautele pe faaalia foi le le mautonu (i le va o "le aoga" ma "aoga") ana meatotino.

O se manatu le lelei i le aoga o le togafitia o le maualuga o le cholesterol ma le garlic na maua ona o se suesuega a le Iunivesite o Stanford: 200 tagata sa auai i le suesuega, oe na vaevaeina i ni vaega se 6, e tofu lava ma le garlic mafiafia, nutililii i le paʻu, -100). O le faʻataʻitaʻiga na faʻaaogaina i le 6 masina i le faʻaaogaina o le keleni pe tusa o le 6 taimi i le vaiaso.

O se taunuuga, e leai se aoga lelei i le faʻamamaina o vaʻa toto mai cholesterol mai le kalaka. O tagata faitio o le suesuega na faasino i tamai tofo o lenei vaifofo ma le faaaogaina o ituaiga uma (aemaise lava, le suauʻu lanulaua sa le amanaiaina). Ae peitai, o le le lava o taunuuga i le faʻamamaina o toto toto o le cholesterol ma togafitiga faʻasalalau a tagata mo 6 masina uma e mafai ona manatu o se faaiuga le lelei e uiga i le aoga o le fualaau faasaina i le togafitiga o le maualuga o le cholesterol maualuga i totonu o le fatu ma toto toto.

E mafai ona aveese le cholesterol o le kalone

Aveesea le garlic cholesterol e le mafai ona manuia. Ae peitai, o loʻo i ai isi mea aoga, ma o le mea lea e le aoga ai le lafoaia atoa. E na o le pau lava le togafitiga mo le maualuga (maualuga) cholesterol, o le garlic, e le lelei, ae mafai ona faʻaoga faatasi ma isi (e aofia ai vailaʻau mo le togafitiga o le atherosclerosis), ma e ui lava e le o se auala e puipuia ai le cholesterol i le toto, puipuia le atinaʻeina o atherosclerotic deposits.

E faapefea ona galue lemoni ma le kalaka i le cholesterol

E matua aoga lava i le tau faasaga i le tele, "leaga" cholesterol, lemoni na mafua ona o le maualuga o le vitamini C i le tuufaatasiga. O lona masani masani e fesoasoani e faasee ai le toto, lea e faaitiitia ai le ono mafai ona pipisi ai toto, ma o le a avea ma sui o le malosi o le toto toto. O le togafitiga o le Citrus e le faatapulaa i le taimi, o le mea lea, ia tausia le polokalama cardiovascular i le leo e mafai ona faʻaulu i aso uma.

E faʻamamaʻaina lelei ma le faʻaitiitia o le cholesterol ona o se mea faapena i le tuufaatasiga e pei allicin. E faʻamavaeina ai le atherosclerotic ua maea ona fausia, ma faʻaleleia ai le tulaga o vaʻa. Ae ui i lea, e le pei o lemoni, e tatau ona malilie i lau fomaʻi togafitiga o le kalama mo le maualuga o le cholesterol. O lenei mea e mafua ona o le mafai e le tino ona faʻaaogaina i le gaioiga a allicin, ma o le mea lea o le faʻamalositino o le aafiaga ua mou atu i le taimi. Lona lua, o le faafitauli o le maualuga o le cholesterol e manaʻomia ai le faʻafelagolagomaʻi i togafitiga, o lona uiga, o le 'ai o lenei fualaau faisua e le lava.

O le faʻaaogaina o lelaiki e faʻaititia ai le cholesterol ua faʻamaonia e le tele o suʻesuʻega, ma o le faʻaaogaina o lemoni ma le keke faʻatasi o le a mafai ai ona faʻamaeʻa maualuga le tino ma faʻamalosia ai le ola maloloina.

O suʻe sili ona lelei faʻatasi ma garlic ma lemoni mo le cholesterol

O le i ai o se talaʻaga o faʻamaʻi o le cardiovascular system o se tasi o faʻamatalaga mo le fufuluina masani o toto toto. Ae ui i lea, o vailaʻau i lalo ifo o le cholesterol e masani lava ona taugata tele ma e faʻasaʻoina mo le faʻaaogaina. I le avea ai o se isi mea i vailaau mo togafitiga, faatasi ai ma le faʻatagaga a le fomaʻi, e mafai ona e faʻataʻitaʻi togafitiga faʻavae tagata e faʻaititia ai le cholesterol ma le kalama ma le lemoni.

Vodka tincture ma lemoni ma le kalaka

O le tinomi o le kalakeke ma lemoni i vodka ua saunia lelei. Ina ia faia lenei mea, e 4 ulu ulu laulaʻau e tatau ona kukaina, tuu i totonu o se fagu ma sasaa vodka. Aʻo leʻi faʻaogaina, o le paluga e nofo i se mea pogisa mo le 21 aso.

I lenei tulaga, e sili atu le aua neʻi suia le vodka i le ava malosi, talu ai o le ava malosi o le a na ona mu uma vaega taua ma meaʻai. A maeʻa le 3 vaiaso, ona faʻafefe lea o le paluga, aveese le keke, ma sasaa i totonu o se atigipusa telē, faaopoopo le suamalie ma le sua o le lemoni i le fua o le 1: 1 i le maualuga o le tincture karika, faʻafefiloi seia maeʻa atoa le meli ma faʻavaeina le tutusa.

Faʻafetai i vodka, e le manaʻomia e le tincture se pusaaisa, ae sili atu ona aloese mai le la. O lenei tincture ua onā i le 2-3 punetini mo 90 aso i le po.

Honey, garlic and lemon - o se fofo mo le vave faʻaitiitia o le cholesterol

O le fua o loʻo mulimuli mai o le a le gata ina fesoasoani i le vave maualalo o le cholesterol, ae faʻaleleia ai foi le malosi e gauai ai, ma puipuia ai mai vailaʻau faʻamaʻi.

I luga o se talosaga, pe faʻapefea ona faia se sela o lemoni ma le meli ma le sika mai le Google cholesterol e maua ai le tele o fua o fua. O mea nei e sili atu ona manuia. Mo le faia o lenei mea, faʻafefiloi le afa lita o le meli, sua o le lima lemoni ma le pulupulu mai 5 ulu o le kalaka. O vaega uma lava o loʻo faʻafefiloi ma faʻafefiloi ma faʻaaogaina mo le vaiaso. Faʻaaoga lenei vailaʻau mo le tusa o le 2 masina ao lei faia taumafataga (sili ona lelei 4 taimi i le aso).

O le uaina mumu ma le kalaka mo togafitiga o vaʻa toto

100 kalama o le uaina mumu i le taumafataga o le afiafi e iai sona aafiaga aoga i le faiga o le totoga. I le taimi lava e tasi, o le a fesoasoani le garlic i le faamamaina o toto toto o le cholesterol, faʻamalosia puipui o maʻa ma faʻaleleia le tafe toto. O le faʻaaoga masani o le keleni fou faatasi ai ma se ipu vai mūmū mūmū, o le a le gata ina fesoasoani i le maualalo o le cholesterol, ae sili ai foi le faʻaleleia lelei o le soifua maloloina ma faʻaleleia atili ai le tino. O keke e mafai ona nutimomoia ma faaopoopo i le tioata, pe mafai foi ona e 'aina uma i se ipu uaina.

Talosaga Tuai Tibet Tafaʻi Fua

O le auala Tibet o le cholesterol ma le kalaka e sili atu le faigata ona saunia, ae o loʻo i ai se aafiaga loloto ma faigata i le tino.

Mo lenei fua, e taua tele le ave o se fualaʻau tupu i le autumn, aua o loʻo aofia ai le sili ona maualuga o mea aoga.

  • Ina ia saunia le fusi, 300-400 g kalama e tatau ona taina ma tuu e nofo i totonu o se pusa tioata pe a ma le 15 minute.
  • A maeʻa le taimi lenei, o le a tumau pea i lalo meaʻai maloloina uma, o lea e tatau ai ona aveese le vaega pito i luga o le kelisi.
  • O le pipi totoe e tatau ona faatumulia i le 96% o le ava malosi, pipiʻi mau ma tuʻu ai e faʻamalosi mo le vaiaso ma le afa.
  • A maeʻa, ona fufulu lea o le paluga, faʻaaogaina le keke, ma tuʻu le isi 3-4 aso i le pusaaisa.

Ave le fua e tusa ai ma le fua o Tibet e mulimuli foi i se fuafuaga faapitoa. O le togafitiga e amata i le tasi mataua ile fua muamua, o taimi taʻitasi e faʻatuputele ai le fualaau ile tasi mataua. O lea, ave le vailaau 3 taimi i le aso, i le aso 5 o le a tatou oʻo atu i le 15 matutu. Ona tatau lea ona faaitiitia le numera o mataua e le tasi e tusa ai ma le polokalame lava e tasi. Afai e saʻo mea uma, ona oʻo lea i le aso 10 o le lona tolu o le a toe avea ma 1 mataua o vailaʻau. A maeʻa lenei mea, o le dosiga e 75 drops i le 3 vae tuʻuina i le aso ao leʻi oʻo i le pito i tua o le fagu.

O lenei fua lelei o le a fesoasoani e faʻamamaina le toto, vaʻa toto ma sooga, aveese le "leaga" cholesterol, sili atu masima, gaʻo gaʻo ma le lime, faʻaleleia le afi afi o sooga, toe faʻafoʻi masani le mamafa. A maeʻa ona suʻe lenei vailaʻau, e faʻaleleia le soifua maloloina. O le toe faia o se auala o le faamamaina e sili atu pe a uma le 5-7 tausaga.

Fua mo le faamamaina vave o vaʻa toto

O le oloa o loʻo i lalo mai le kalama ma le meli ma lemoni mo toto toto o le a fesoasoani e maua ai le iuga i se taimi vave e mafai ai. Ina ia faia lenei mea, ave le suauu taua i le aofaiga e 6 fasipepa, ufiufi paʻu o ulu e fa o le ulu o le ulu ma olo i totonu o se mea e teu ai manu. Ona siitia lea o le masini i se koneteina tioata, ua palu ma le meli i se aofaiga o le 200 ml, ma tuua i se pogisa ma mafanafana mo aso e 10. O le vailaʻau cholesterol ua maeʻa ona faʻaaogaina i se vaega faʻapitoa mo le kuata o le itula ao lei faia se taumafataga, 1 sipuni mo le masina.

Atherosclerosis Garlic ma Lemon

Taʻalo faasaga i le atherosclerosis e faʻaaoga mo le puipuia ma togafitiga. O lona masani masani mo le tolu masina e faʻaititia ai le numera o atherosclerotic plate e 20%. Ae peitai, e pei lava o isi oloa, o le mea lea e fai ma vaisu, o le mea lea, pe a uma le faagasologa atoa o togafitiga, e fautuaina e fai se malologa umi, a leai o le a taofia le togafitiga.

Lemon mai atherosclerosis e faʻaaoga ona o flavonoids ma le foliki acid i le tuufaatasiga, lea e faʻamalosia ai vaʻa toto, auai i le gaosia o lela mumu, faʻaleleia le toto ma, i se tulaga lautele, e puipuia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi.

E eseese uma le fuālaʻau ma lemoni i le tino, ma o togafitiga faʻapitoa o le atherosclerosis ma le kalo ma lemoni e faʻatagaina ai oe e aumaia le faʻaopoopoga o le "leaga" cholesterol, o lona uiga o le faʻasaʻoina o le mamafa, galo ai le ulu o le ulu, ma lagona tiga foi i le i ai o le pisa ma veins varicose .

Garlic ma lemoni mai cholesterol - lamatiaga ma le faʻasaʻo

E ui lava i le atoatoa o le faʻataʻitaʻiga o faʻataʻitaʻiga, o le faʻaaoga masani o nisi meaʻai e mafai ona taʻitaʻia ai iʻuga le talafeagai. O le tele o contraindications mo togafitiga i aiga mo le maualuga o le cholesterol e:

  • Faʻasalaga le faʻafefeteina i soʻo se mea, e masani lava ona avea ma fua o fualaau aina po o le meli, talu ai o nei oloa, i le mataupu faavae, o le malosi o allergens.
  • O gasegase gasegase, e pei o le maila, gastritis.
  • O le maʻi suka.
  • Tina ma le lactation.
  • Lelei
  • O faʻamaʻi o le polokalama urinary.

I soo se tulaga, aʻo leʻi amataina togafitiga ma le kalaka, e fautuaina e faʻatalanoa se fomaʻiia aloese mai taunuuga le lelei. I le faʻaopoopoga, i le taimi atoa o le vasega, e tatau ona e tausisia se meaai lelei, ia e alu i taimi uma i le ea fou ma faʻaauau ona faʻaleleia le maualuga o le maualuga i le tino e ala i le inu i le 1.5 lita o le vai i le aso.

Le manatu o fomaʻi

I luga o le fesili pe ono mafai ona faʻaaoga le kalo ma le lemoni mai le cholesterol, o le manatu o fomaʻi e toetoe lava autasi. O fualaau o fale, aemaise lava i le tuʻufaʻatasiga o vailaau mo togafitiga ma isi fomaʻi, e mafai ona maua ai se faʻafitauli taua. E le masalomia, o fomaʻi masani o vailaʻau faʻapitoa e maua ai se aafiaga lelei i le tino, peitaʻi, e na o se fomai agavaa e mafai ona filifili se taimi e togafitiga ai ma fuafua le metotia.

Faʻaaogaina faʻamatalaga

O le tele o taimi, ma se auala talafeagai e togafitiga ai ma tausisia tulafono uma, o le toe iloiloga e uiga i le faʻaaogaina o le kelo ma le lemoni e lelei. O tagata maʻi e ave le garlic ma le cholesterol ma mulimuli i se meaʻai o mea taumafa e faʻaleleia atili, vaivaiga, gaioiga, vevela, tiga i sooga ma muso, o le a sili atu le malosi.

Vasega lakapi mo le faamamaina o ipu

I totonu o se koneteina tioata, faʻaopoopo le 40 g (1-1.5 ulu) o muaʻi afifiina, faʻamaʻotiʻoti poʻo le kalama kuka. Liligi le fualaau faisua i le 100 ml o le ava malosi poo se ipu vodka. Faamauina lelei le fagu, tuu i totonu o se nofoaga pogisa ma malulu mo le 1.5-2 vaiaso. Faʻava tolu / aso i le afa itula ao leʻi oʻo i taumafataga, faʻafefe 10 pata o le tincture ma sina vai. Ina ia faamalūlūina le tofo vevela, e mafai ona e faaopoopoina le moa fou.

O vailaau e aofia ai mea inu ava e mafai ona suia i vai masani e tapunia, vaʻai i le vitio.

Saina Saina mo Garlic Pasu i Lower Cholesterol

O lenei togafitiga faʻaletausaga e faʻamoemoeina e faʻaaogaina i luga o pusa cholesterol, mea e teu ai masini, faʻaitiitia le faʻaogaina o le lipids, faʻalauteleina ai le faʻaogaina o vaʻa tetele.

O le faʻataʻitaʻiina o Saina e faasaga i le atherosclerosis e sili atu ona tumu, e sili atu nai lo le lauiloa, o lea e tatau ai ona e faʻalauiloaina i totonu o le meaai, e tusa ai ma se polokalame faʻapitoa. E tatau ona e amata ave i le 1 mataua o le fualaau faasaina, faaopoopo tasi i le taimi. E tatau ona e inu i le tincture tolu taimi / aso, 20-25 minute ao leʻi faia se taumafataga ma le afa ipu vai susu. I le oʻo atu i le 15 pa'ū (i le afiafi o le 5 aso), e tatau ona faʻaitiitia le fua i le mataupu lava e tasi. Mai le aso lona 11, e tatau ona e tago i le 25 drops o le fualaau faasaina 3 taimi / aso seia oʻo ina tafe le vai.

Ina ia saunia le taina o Saina, ave le 200 g o le kālati uamea, tipi, sasaa 200 ml o le ava. Tuu le fagu i le fualaau faasaina i se nofoaga pogisa mo le 10 aso. A uma ona faʻamalosi atu, faʻapipiʻi ma le faʻaeteete i le tele o laʻau o gau, toe faʻafoʻi mo le isi 3-4 aso.

O vasega togafitiga e tatau ona toe faia i le 4-5 tausaga.

Faʻafefeteina o kalo ma lemoni mo le faʻamamaina o vaʻa faiʻai

Ina ia saunia le lapotopoto, e te manaʻomia 4 lapopoa lapopoa, 100-350 gr o le kalaka. O mea uma e tatau ona nutimomoia, faʻafefiloi ma se mea faʻafefeteina, tuu i totonu o se fagu lita e tolu lita poʻo le fagu, sasaa vai inu i le ua. O le vai e tatau ona i ai i le vevela vevela pe laʻititi laitiiti. Tuu le meaʻai faʻafefiloi i se mea malulu mo le 3 aso, ona togi lea e ala i le susu poo le sieve.

Teu le mea na i ai i totonu o le pusaaisa, ave le sili atu i le 80-100 ml 3 taimi / aso mo le 30-40 aso. O sea ituaiga o mea e fautuaina i le le maua o faʻamaʻi faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, fatugaʻo, ma le ate. Afai e maua, e tatau ona feutagai ma lau fomaʻi, faʻaititia le dose i le 30 ml.

Meli i luga o le lomon ma le keke tila e vave faʻaitiitia ai le cholesterol

Ina ia saunia se vailaau lelei, e tatau ona e aveina 5 lemu ma ulu tetele o le kalaka. Taʻu uma paluga, tilotilo i se mea faʻafefeteina, ma togi le sua mai le fua o suamalie. Faʻaopopo le sukalati keke, sua o le tipolo i le 0.5 l o le kulimi vai, faʻafefiloi lelei, faʻafeiloaʻi i se pesini ma puipui paʻu. O le iʻuga o le paluga e faʻafefe mo le vaiaso, luluina 1-2 taimi / aso.

Lena tapenaga o le meli e ave 3-4 taimi / aso mo se sipuni. Taimi aʻoga - 2 masina.

Contraindications

  • Alu Afai o se maʻi vevela poʻo se maʻi e atiaʻe, taofi le ave loa.
  • Tina pepe, susu.
  • O le maʻi suka (e faʻaaoga i le tinctures ma le meli).
  • Faʻasalaga o Renal.
  • Ulcerative, faʻamaʻi pipisi o le gastrointestinal tract.
  • Faateleina le maualuga o le manava o le manava.
  • Lelei

I le fufuluina o ipu ma lemoni ma le kalama, e tatau ona e inuina le tele o vai, faʻaaogaina uma meaʻai ma masima sili, gaʻo, mea manogi, faʻapea foʻi meainu e aofia ai le ava poʻo le caffeine.

Faatasi ai ma le galola o le garlic, e mafai ona e faʻaaoga faʻaopoopoga o meaola faʻapitoa e aofia ai na o vaega aoga o le fualaau faisua, e le o iai sona tofo malosi po o se manogi. I le faaopoopo atu i le faamaloloina o le phytocomponents, o fualaʻau e aofia ai meaʻai mai isi fualaau faisua (kapisi, kāloti, beets), o se vaega faaopoopo o elemene (potassium, phosphorus).

O fea e sau mai ai cholesterol leaga?

Faatasi ai ma le tele o le cholesterol, e faaputuputuina i le ate, gall vladder and pancreas. Faatasi ai ma le tele o mea, o le talo e faʻaleleia ma faʻafefe, ma e le mafai e le gall julala ona tuʻuina atu le vaega talafeagai o le pule faʻanofo i le inumaga. O lenei mea uma e mafua ai le faʻavevesiina o faiga faʻaogaina.

Cholesterol ma le atherosclerotic aafiaga mai le inumaga o le a toe ulufale atu i le ate (ona o le le lava o le talo), ma o le ate o le a le toe mafai lona gafatia ona faʻagasolo. E fesuiaʻi le liʻo o le cholesterol leaga, e le gata ina faʻapipiʻi, ae le gata i le totoga, ae faapena foi i le totoga.

O le a le mealilo o le fefiloi togafiti?

Manatunatu faʻapitoa i oloa taʻitasi. Ua leva ona lauiloa Garlic ona o ona vailaau faafomai. O loʻo i ai le tele o minerale - phosphorus ma selenium. O nei minerale e mafai ona toe faʻaleleia faiga faʻavae, aveese toxins, metala mamafa. Latou te faʻaleleia le galue o le faiʻai e ala i le faateleina o le maua o le okesene, faʻamaonia le gaioiga o le cardiovascular ma le faʻaogaina o mea. Ma e taua foi le matauina o le i ai o vitamini (A, E, C, K, B) ma fua taua taua.

O se uiga iloga o le lemoni o se maualuga maualuga o le vitamini C. E i ai sona aafiaga malosi i luga o le puipuiga, e faaosofia ai le fausiaina o talo, ma e mafua mai i lenei mea o loo i ai se faaitiitia o le cholesterol. Ou te mafaufau po o fea oi ai le mafutaga? E pei ona uma ona taʻua muamua, ona o le leai o talo, ua le toe faʻaaogaina le cholesterol. O le mea lea, o lemoni ei ai lona aafiaga tuusao i le gaosiga ma le aveesea o le cholesterol matautia mai le tino.

I le taimi lava e tasi, o le meli o le a avea ma sooga fesoʻotaʻiga. E mauʻoa i vitamini, minerale ma isi vaega. Faʻatupulaʻia le faʻaogaina o meaola, faʻasalaga, faʻalavelave popole. Ma le isi, e faʻaleleia ai le tofo o le vailaʻau vailaʻau. Mo vaʻa, taiga ma le vaomatua e sili ona aoga.

Faatasi, o le meli ma le lemoni, ma le kalo mai le cholesterol o se faleteuoloa moni o meaai masani. O le faʻafefiloi e faʻaitiitia ai le toto, faʻamaʻaʻaina le toto, puipuia ai le toto toto i totonu o toto toto ma faʻaitiitia le cholesterol toto. E leitioa a taʻua e tagata anamua o vailaau o maʻi uma ma le elixir o le talavou.

O a mataupu e aoga ona faʻaaoga?

Vitamin trio e faʻaaogaina e fai ma vailaau tutoʻatasi, faʻapea foʻi ma faʻatasi ai ma togafitiga faʻatau. Faʻafefiloi mata ma lemoni ma le meli o le a aoga i nisi o tulaga. O lenei mea o se mea na mafua mai i le faʻavaeina o toto, o le le lelei o le toto toto, e le lava le toto i le mafaufau, o le maualuga o le cholesterol.

O le eseʻese o fusi o le toto e taʻoto i le mea moni e mafai ona latou faʻamautu atoa i le tino atoa (limo, faiʻai ma totoga o le tino). Faailoga o le pipisi o le toto pe o:

  • faʻafuaseʻi vaivai
  • vavao
  • numera o vae
  • tiga le mafaamatalaina
  • angina pectoris (tiga o le pusa).

I le i ai o nei faʻaʻailoga, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi vave se fomaʻi mo se suʻega ma amata ona faʻaitiitia le maʻi.

Cholesterol Medicures Recipes

E tele auala mo le saunia o se fualaau masani. Faamolemole ia matau o le fua masani e aofia ai le faaaogaina o le 0.5 kilokalama o le meli. Afai e te manao e faaleleia le tofo, ona aumai lea o le aofaiga o le nectar i le 1 kg, ma tuu le vaega o vaega totoe o le a le suia. I lenei tulaga, o le a faʻalauteleina se tasi o vailaʻau e tasi.

O le fua muamua e faaaoga ai fualaau suamalie o le citrus, o mea e tatau ai:

  • meli - 500 g
  • laʻau feololo-4 pcs.,
  • keleni - 4 ulu.

Sauniuniga: faʻamamaina, suavai mama, 2 pcs. pela, ma 2 alu faʻatasi ma pele, aveese fatu. Taʻu le kālati, ona pasi atu lea i mea uma e ala i se mea e teu ai meaʻai poʻo se mea e gaosi ai meaʻai, faʻapipiʻi faʻatasi ma le oloa o le pipi. Faʻafefiloi ma le meli e sili atu ona faigofie i se pusa lautele (pan) nai lo se fagu. E tusa lava pe na o lou moli le moli, aua e te popole, i lalo o le faatosinaga a le lemon, o le a faasolosolo malie lava ona salalau. Mo le faʻamalosi, e teuina le masini mo 3-4 aso i se nofoaga pogisa.

I le sua o le tipolo

I le mea e te le fiafia i le pulupulu ma le sua o le citrus, ona mafai lea ona e suia le sua o le lemoni. O le fua e tutusa:

  • 0.5 kilokalama o le meli
  • keleni - 4 ulu,
  • 200-250 ml o le sua o le tipolo.

Peel, tapena, faʻafefiloi le kalama ma isi mea uma. Faʻaosooso i se mea pogisa mo le 5 aso, faʻaosoosoina pea.

O le faamamaina o le tino e faia e pei ona taua i lalo: 20-30 minute aʻo lei faia se taumafataga, e tatau ona e 'ai 1 lepp. vailaʻau. E mafai ona faʻaalu i le vai pe inu ai. O le faʻasalalauga e faʻatino 3 taimi i le aso. O le aofaiga na faailoaina o le faʻafefiloi ua fuafuaina mo le 1 vasega o togafitiga.

Faʻatasi ai ma le suauu lili

O le isi fua e lauiloa - faʻatasi ma le faʻaopoopoga o le suauʻu ua faʻafefiloi. O le suauʻu e faʻaaogā lelei mo togafitiga ma le puipuia o le atherosclerosis, e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le faʻavaeina o masini. Faatulagaga:

  • 0.5 kilokalama o le meli
  • lemon - 4 pcs.,
  • 4 ulu o garlic,
  • 500 ml o le suauu ua faapipiiina.

O le auala o sauniuniga e tali tutusa ma le faʻamatalaina i luga. Faʻafoʻi togafitiga faʻasefulu i le aso mo le afa itula aʻo leʻi 'aʻai, 1 tbsp. l

Togafitiga uiga

O se togafitiga e tusa ai ma lenei polokalame ua fautuaina 2-4 taimi i le tausaga, e fuafua i le setete o le tino. I le taimi o togafitiga, e fautuaina e teena meaai leaga, faʻaitiitia le faʻaaogaina o mea manogi, ma faʻaitiitia ai le tele o lauti poʻo le kofe ua faʻaumatia. E fautuaina e inu le 2-2.5 lita o le vai mamā i aso taitasi, o le a faʻavaveina ai le faamamaina o le tino.

O le a le taimi e faʻasaina ai togafitiga?

E ui i le aoga o fualaau faasaina, ei ai ni tapulaa faapitoa. O le tauiviga i luga ma le atherosclerosis e le mafai i mataupu nei:

  • i le taimi o le fananau mai ma le susu,
  • o le i ai o faʻamaʻi gastric (ulugalii, gastritis ma le maualuga acidity, ma isi)
  • faatasi ai ma le le atoatoa,
  • maʻisuka malosi.

O lenei togafitiga e le aoga mo tagata o loʻo aʻafia i oloa gaosi po o isi mea e suʻe ai.

O se faamai o le cardiovascular system o se maʻi ogaoga. O le mea lea, e le fautuaina i le mafaufau o le tagata lava ia, aemaise i mataupu sili atu. Ona tatau lea i le fomaʻi aoga ona fautuaina togafitiga. Ma o le faʻaaogaina o le meli, lemoni ma le keloka o se mea sili ona lelei ma puipuia meafaigaluega.

Aisea e aoga tele ai le paluga o le meli, lemoni ma le garlic?

O le aʻafiaga o se fua e aofia ai le meli, lemoni ma le kalaka ei ai sona aafiaga lelei i le tele o okeni ma polokalama. E leitioa ua leva ona faʻaaogaina lenei fatuga e fomaʻi masani. O le meli e faʻamalosia le faʻaogaina o le tino, e faʻaolaina ai le toe faʻafouina o le tino. E faʻaalia ma le faʻaalia e le mata tioata mea e puipuia ai le tino, faʻagesegese ai le soifua matua, faʻamautuina le toto, ma fufulu mama le toxins. Ua maua le laumei o le laumei o se siamupini i le anotusi o le vitamini C, lea e fesoasoani e faamalosia ai le popole ma le cardiovascular system. O le tuufaatasiga o vaega e tolu e matua faateleina ai nei meatotino.

O aoga o le tuufaatasiga i le tino o le tagata:

Puipuiga ma togafitiga o malulu, pala,

Faamalolosia o le puipuiga, faamamaina o le toto,

Togafitiga o le tale ma le vaivai o le manava,

Faamamaina o vaʻa toto mai i le cholesterol, puipuia o le atherosclerosis, faʻamalosia o puipui puipui,

Faʻasaoina le mamafa

Togafitiga o veins varicose,

Faʻaleleia le galueaina o le faiʻai, aemaise lava o galuega faʻatino, mafaufauga.

O lenei fofo e taua mo le faamamaina lelei o vaʻa toto. Meli, lemoni, o le garlic e ave e faʻamautu ai le faʻalavelave o le tino, visepisi ma aʻafiaga faʻasao i le i ai o le faʻamaʻi.

O le fua mo le meli, lemoni ma le garlic

O vaega o le fua o loʻo faʻaopoopoina i le vaega e tasi - mo le 1 ulu tele o le keleni e te manaʻomia e ave le 1 lemoni ma le 100 g o le meli. O le mea lea, e ala i le faateleina o le numera o mea aoga, e mafai ona maua se isi aofaiga o se faʻamalologa.

Faia o se fua mai le meli, kelati ma le lemoni:

Fufulu lalo, tipi i ni fasipepa, vevela, avatu le ita.

E faʻamamaina laʻau i pusa fefaʻatauaʻiga.

Tipi vaega i se mea e teu ai meaʻai poʻo le faʻaaogaina o se fuālaʻau, faʻafefiloi ma le tasi.

O le aofaiga manaomia o le meli e faaopoopo atu i le mea e tupu ai, o le matauina o vaega talafeagai.

O le faʻafefiloi e matua mo le 7 aso mo le faʻaaogaina i le vevela o le potu i le pogisa. E le mafai ona e tapunia le fagu, e ufiufi i se gau poʻo se fasi ie mo le avanoa e leai se avanoa i le okesene, lea e faʻaosofia ai meaola olaola.

A maeʻa le vaiaso, ona faʻafefiloi lea o le paluga, ona sasaa lea o se mea mama i se pusa ma mama mo le teuina i totonu o le pusaaisa.

Toto togafitiga - 1 sipuni i le taeao i luga o se manava gaogao ma aʻo le i momoe, faʻafefe i se ipu vai. Fautuaina mo tagata fiafia e ave le fualaau faasaina e le sili atu nai lo le 2-3 itula aʻo lei momoe. E te le tau popole e uiga i le manogi o le kalaiki, e faʻamamaʻa atoatoa le sua o le tipolo. O le togafitiga ma le puipuia e 2 masina, e toe faalua ona faalua i le tausaga. E fautuaina le tauaveina o togafitiga i le tautotogo ma le autumn, i taimi o vaivaiga vaivai.

Vitio e uiga i le faʻaleleia o sauniuniga mo se togafitiga faʻamalolo:

E faʻapefea ona ave le meli, lemoni ma le garlic?

E tele auala mo le faʻaaogaina o se faʻafefiloi o le meli, lemoni ma le kalaka.

O nisi nei o fualaʻau ma togafitiga:

Togafitiga o le gasegase - fefiloi ma tipi 4 lemoni ma 3 ulu tetele o keleka.Faaopopo i le 200 ml o le suauu olive, 1 lita o le meli lelei. Faʻaauau i totonu o le pusaaisa mo se aso, ave le 1 tbsp aʻo leʻi 'aʻai. L. seia maeʻa le paluga.

Taunuʻuga o le Faʻasolo o le Paʻu - pasi atu i se faga meaʻai 4 lemon faatasi ma se peel, 1 kg o aʻa seleni, faaopoopo 200 g o le meli ia i latou. E faʻafefiloi le paluga mo le aso i totonu o le pusaaisa, ona faʻaaogaina lea ao leʻi 'ai i luga o se manava gaogao. O le faʻamoemoe o le leiloa o le 5 kg o le mamafa i le masina.

Faʻataunuʻu mo le faʻasaoga o le mamafa - i se pulupulu o 4 lemonisi ma 4 ulu ulu, faaopoopo 3 tbsp. l meli ma le 3 lita o vai vevela mafanafana. O le mea e fausiaina e ave i luma ole taumafataga ile 1/2 ipu.

Elixir o le Autalavou - Fufuluina le 5 lapopoa launiu, talo 3 ulu o kelelele, tipi i se fai meaʻai. Faaopopo 300 g o soo se meli natura, faʻafefiloi. Faʻasaga le faʻafefiloi i se fagu tioata pogisa ma tuu i se mea matutu, mafanafana mo le 10 aso. O le faʻafefiloi o le faʻafefiloi e faalua ona fai i le aso mo le afa itula ao le i taumafa. Toga lelei - 1 tbsp. L. faʻamaʻapeina i totonu o se ipu malamalama vai.

O le faʻamoemoe o le fualaau faasaina o le faʻamalosiina o le puipuiga, faʻateleina le leo, faʻaosofia le toto.

Meli, lemoni ma le garlic mo le faamamaina o vaa

O le Cholesterol palapala na faia i totonu o vaʻa o le fatu, ate, faiʻai, manaʻoga, ma gaʻo e lamatia ai le gata i le soifua maloloina, ae faapea foi le ola o le tagata. Pusa atherosclerotic i luga o puipui o toto toto ua faateleina le taimi ma mafai ona o ese. Faʻatasi ai ma se tafe toto, o le aʻafiaga o le toto toto e ave i totonu o le toto ma faʻafefe e faʻafefe le lumino o le faga. O sea solia o le masani ai toto e aveesea ai le tino o le okesene i le toto.

O le aano o le oxygen (ischemia) e oʻo atu ai i le necrosis, e toetoe a le mafai ona toe faʻafoʻi. Afai o le fatu po o le faiʻai e avea ma taulaiga o le suʻesuʻega, o le a le faʻamaloloina se taunuuga o le oti. Mo le puipuia o le atherosclerosis, e mafai ona faʻamamaina vaʻa ma se vaifofo mai le meli, keloni ma lemoni.

O le elemene autu autu o lenei oloa o le garlic, poʻo le, allicin, o se vaega o lea mea. O lenei vailaʻau vailaʻau ua i ai se malosi faʻapitoa e faʻamalo ai ia atherosclerotic plate i totonu o toto e faʻaaogaina ai le kele. I le faaopoopoga i ai, o le meli ma lemoni e faatumuina le tino ma minerale aoga ma vitamini, fesoasoani e faatonutonu le gaioiolosi e ala i le faatumuina o le potassium ma le magnesium. O faʻamaʻi pipisi, o loʻo aofia ai i nei vaega, faʻamavaeina le gaioiga o radical free, faʻaitiitia le toto toto ma faʻaosofia ai le taʻavale capillary.

E faʻapefea ona saunia se mea mo le faamamaina o ipu:

Faʻasaga 6 lago i le vai inu, tipi i 6-8 vaega, aveese fatu.

Pele 4 ulu tetele o keleka.

Fuʻu vaega faʻatasi ma se mea faʻaleleia.

Faʻaliliuina le faʻafefiloi i se fagu fagu, faaopoopo le 350 g o le meli (fugalaau, atonu, meli e aoina mai le sulu).

Tuu i se mea pogisa mo aso e 10, ia ufiufi le atigipusa ma se solo solo.

A maeʻa le taimi atofaina, tuʻu le meaʻai i totonu o se mea mama vevela, teuina i totonu o le pusaaisa.

Mo le faamamaina o vaʻa, e faalua i le aso ona faʻaaogā lenei mea faigaluega, i le taeao - 15 minute ao le i faia se taumafataga, i le afiafi - itula e uma ai se taumafataga. Metotia o le talosaga - faʻavae 1 tbsp. l i totonu o se ipu vai e inu ai. O faʻamatalaga faʻapitoa - i le taimi o togafitiga, o le faʻaaogaina o soʻo se ava malosi, mea manogi vevela, lauti malosi ma kofe e faasaina. O le faʻaaogaina o le vai i aso taitasi e 2.5 lita.

O vasega o togafitiga e lua vaiaso ma le afa afa tausaga i le va oi latou. O le fualaau faasaina ua ave uma mo le togafitiga ma mo le puipuia o le atherosclerosis.

Vitio e uiga i le faʻamamāina o ipu ma le siʻosiʻiki o keleka:

O le fua mo le faamamaina o ipu ma le lanu ma lemoni

E fufulu mama ipu o le cholesterol ma le teuina o masima e faʻaaoga ai se fua na faia mai le 4 kulimi ma le 4 ulu o le kalaka. E manaomia le fufuluina o lemoni ma tipi i le 6-8 vaega, e vaeluaina le kalani i totonu o fagu ma vavae ese. O le vaega e nutimomoia e faʻaaoga ai se mea e teu ai manu, e salalau i totonu o se fagu tioata e 3-lita. E tatau ona faatumulia le lapisi i le vai vevela mafanafana i le pito i luga, faʻafefiloi ma tapuni le fagu i se paʻu paʻu.

I totonu o le 3 aso, e teu ai i le potu vevela. O mea o loʻo i totonu o le pusa e faʻafefiloi i aso uma. A maeʻa aso e 3, ona faʻafefe lea o le paluga, e lafoina mo le teuina i totonu o le pusaaisa. O le togafiti togafitiga o le 100 ml o le faʻafefeteina 3 taimi i le aso. O le togafitiga e 40 aso.

Mo se auala atoatoa o le faamamaina o vaa, e 4 lita lita o le faʻafefeteina o le a manaʻomia. E le tau tatau ona kuka muamua, e sili atu le 3 lita i aso uma e 10.

O le taunuuga o togafitiga o le a fufulu toto toto mai le cholesterol, faʻamautuina le toto maualuga. O le a faʻaaogaina le tiga o le ulu, o le tino o le a faatumulia i le malosi. Afai ei ai ni faʻamaʻi ogaoga i le faʻaaogaina o lenei meafaigaluega, o le a faʻaitiitia le tolu-taimi o le togafiti togafitiga i le 1-2 tbsp. l lua i le faatolu i le aso. O sea faasaʻoga o le a fesoasoani e faʻaititia le avega i luga o le manava ma le cardiovascular system.

Vitio e uiga i le faia o se fua mai lemoni ma le kalama mo le faamamaina o vaa:

Mai le loloto o seneturi

Ua iloa e le tagata le galani talu mai taimi anamua. I luga o tusitala anamua o papyri ua latou mauaina le tele o fualaau ma faamatalaga o le togafitiga o le kalani. O le pepa, mai le 350 TA, o loʻo i ai faʻamaumauga i le auala e faʻaaoga ai lenei oloa tulaga ese mo faamoemoega faʻalesoifua maloloina. Initia anamua, Aikupito, Eleni na iloa e uiga i togafitiga e puipuia ai antibacterial ma antiviral o le kalaka. I Saina anamua, na faʻamālōlōina e le aiga o le emeperoa le aiga o le emeperoa o mea leaga matautia o mea taumafa.

O le fanau mai o le kalaka ua taʻua o se tamai mauga i le va o Altai ma le Tien Shan. E leʻi fefe o matou tuaa ia te ia le manogi faapitoa ma sa manatu o se panacea mo maʻi uma. Latou te saunia ni mea mai ai, 'ai le meaʻai, kuka i le susu, faʻanofo pei o le la, sasaa le uaina, ma faʻaaoga foi mo faamoemoega puipuia.

O le laumeni ua lauiloa talu mai aso anamua, ma ua avea ma tagata lauiloa mai le seneturi talu ai. O lona atunuu e le i faavaeina i le taimi nei. Sa masani le Chinese anamua i le 40 seneturi talu ai. O le agu auro o se faailoga o le la, manuia ma le fiafia i le olaga, o se uiga taua o faaipoipoga.

Faʻatonuga e aʻafia ai le televave o le Cholesterol

Mo le galue masani, e le manaʻomia e le tino o le tagata le tele o cholesterol: ia mautinoa le taua tele, e mafai e le ate ona gaosia i le tele o mea. Ae o lona sili atu e mafua ai faʻalavelave faʻafuaseʻi o le cardiovascular system ma e mafai ona afaina ai le fatu, atherosclerosis, faʻaʻau fatu poʻo le stroke.

O le faateleina o le cholesterol toto e afaina i:

  • O le le lelei o le soifuaga masani, ulaula, inupia o le ava malosi, gasegase, le pulea lelei o taumafa ma le maualuga o le "cholesterol" leaga,
  • Le agaleaga leaga - afai o tagata o le aiga ei ai le maualuga o le cholesterol, e mafai ona e iloa saogalemu i le vaega lava lea e tasi,
  • O le mamafa ma le iai o faʻamaʻi masani (maʻi o le maʻisuka, hypothyroidism, faʻamaʻi o le thyroid ma le pancreas, ate ma fatuga),
  • Tulaga faigata ma faʻamaʻi o le tino.

Se fualaau o le sikaleti o le karika e selau-tausaga

O lenei fua mo le tincture o le kalaka mai le cholesterol ua taʻua o se tulaga masani. I totonu o se fagu tioata, tuʻu le 40 g o le kālati matala, ma sasaa i vodka maualuga poʻo le ava malosi (100 ml), faʻapipiʻi ma tuʻu i se mea pogisa mo le 10-12 aso. Faʻaalu 3 taimi i le aso, 10 faʻaleleia muamua aʻo leʻi 'ai mo le 30 minute. Ina ia faamalūlūina le tofo, e mafai ona e faaopoopoina sina moa.

Saina anamua o le Cholesterol Garlic Tincture Recipes

200 g o lelelele poloka, paʻu i totonu o se fasi laupapa laupapa, sasaa le 200 g o le ava mo le 10 aso ma tuu i se nofoaga pogisa ma malulu. A maeʻa le taimi faʻaalia, e tatau ona maeʻa maeʻaeʻa le lapisi e ala i le gau i le tele o laulau ma tuʻu ese mo le isi 3 aso. E tatau ona e ave i le taeao, aoauli ma le afiafi ao lei faia ni taumafataga mo le 20 minute, ma susu i le vevela o le potu. E tatau ona e amata i le tasi mataua, faʻaopoopo le mataua ma le mataua i fualaau taʻitasi e sosoo ai.

Tuua Lau Faamatalaga