Pepa, Faailoga, ma le togafitia o le Neuropathy o le Maʻisuka

O le neuropathy o le maʻi suka o se faʻaleagaina lea o le faʻalavelave faʻaleagaina na mafua mai i le faʻafitauli o le gasegase i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. E atiina ae i le leai o le puleaina o kulūkose, e le o le talaaga o amio leaga ma isi tulaga faʻaleaga. O le faamai e mafua ona o le leai o se lagona, faaletonu autonomy ma le le atoatoa o le galueaina o totoga o le tino. O le tulaga faʻaleagaina e manaʻomia ai se suʻesuʻega atoa o le maʻisuka ma togafitiga faʻasaoina.

Faamatalaga lautele

O le neuropathy o le maʻi suka o se tasi lea o faʻafitauli sili ona taatele o le maʻisuka na maua i le 30-50% o maʻi. O le neuropathy o le maʻisuka ua fai mai o iai i le i ai o faʻamaoniga o le aʻafia o le namu lautele i tagata e maua i le maʻisuka, ma le faʻaaogaina o isi mafuaʻaga o le faʻaleagaina o le tino. O le neuropathy o le maʻisuka e mafua mai i le faʻaleagaina o le nerve conduction, lagona faʻalogo, faʻalavelave faʻafuaseʻi o le nerve condom / / autonomic nervous system. Talu ai ona o le tele o faʻamatalaga faʻapitoa, o le neuropathy o le maʻisuka o loo feagai ma tagata tomai faapitoa i le vaega o endocrinology, neurology, gastroenterology, ma podiatry.

Faʻavasegaga

E faʻalagolago i le faʻasologa o mea, o le gasegase o le neuropathy e iloga ma le aʻafiaga o aʻafiaga o le ogatotonu i le faʻaleagaina o le tino ma le neuropathy autasi i le tulaga o le solia o le innervation o totoga o totonu. E tusa ai ma le tuʻufaʻatasia o le neuropathy o le maʻisuka, e iai:

I. Faʻamaʻi o le polyneuropathy e tutusa lelei:

  • Faʻatasi ai ma le sili atu o leona o namu faʻapitoa (lagona le neuropathy)
  • Faʻataʻutia le faaleagaina o neura a le uila (le neuropathy ole motusia)
  • Faʻatasi ai le faʻaleagaina o aʻafiaga ma namele (senetimotor neuropathy)
  • Natura o le neuropathy.

II. O le maʻi o le autonomous diabetic neuropathy:

  • Cardiovascular
  • Gastrointestinal
  • Urogenital
  • Olamalasi
  • Taavale afi

III. O le neuropathy syndrome o le maʻisuka poʻo le maʻisuka:

  • Cranial neuropathy
  • Laau neuropathy
  • Amiotrophy
  • Radiculoneuropathy / Plexopathy
  • Faʻasologa o le polyneuropathy (HVDP) faʻasalaina.

O le tele o tusitala e iloa le manava o le neuropathy ma ona fomu: diabetic encephalopathy (encephalomyelopathy), faaletonu o le mafaufau i le mafaufau (PNMK, stroke), faaletonu o mafaufau faalemafaufau e mafua mai i le taufaasese.

E tusa ai ma le tuʻuina atu o falemaʻi, i le amanaʻiaina o faʻaaliga o le neuropathy o le maʻisuka, e tele tulaga o le faagasologa e iloga:

1. Neuropathy maaleale.

2. Neuropathy maʻi:

  • tiga tumau
  • ogaoga tiga
  • e leai se afaina i le tuufaatasiga ma le faaitiitia po o le le atoatoa o lagona

3. Vaega o le tuai ona faʻalavelave (vaivaiga neuropathic o vae, siama o le maʻisuka, ma isi).

O le neuropathy o le maʻisuka e faatatau i polyneuropathies metabolic. O se vaega faapitoa i le pathogenesis o le neuropathy o le maʻisuka e aʻafia ai i mea e le masani ai - o le microangiopathies e faʻalavelaveina ai le toto i gaʻo. O le tele o faaletonu o le tino e maua mai i lenei tulaga e iu lava ina oʻo atu ai i le edema o le tino o le tino, o le le atoatoa o le tino i le nerve, fiva vaivai o le nerve, faateleina le atuatuvale o le oxidative, le atinaʻe o complexes autoimmune ma, mulimuli ane, i le atrophy o fiva nasu.

Faʻamatalaga o le faateleina o le aʻafiaina o le neuropathy o le maʻisuka o le matua, le umi o le maʻisuka, hyperglycemia lē pulea, toto maualuga, hyperlipidemia, gaʻo, ma le ulaula.

Faʻasalalauga Polyneuropathy

O le polyneuropathy o le peripheral e faʻailoaina i le atinaʻeina o se faʻalavelave o le faʻalavelave mūmū ma le mafaufau, lea e sili ona faʻaalia mai pito. O le neuropathy o le maʻisuka e faʻaalia e ala i le mu, faʻalavelave, tingling o le paʻu, tiga i tamatamaivae ma vae, tamatamailima, gasegase pupuu puupuu.

O le le gauai atu i fua o le vevela, faateleina le lagona e paʻi atu, e oʻo lava ile malamalama mama, e mafai ona atiaʻe. O nei faailoga o loʻo faasolo ina leaga i le po. O le neuropathy o le maʻi e faʻatasi ma le vaivaiga o le muscle, faʻavaivaia poʻo le le maua o mafaufauga, lea e oʻo atu ai i se suiga i le gasegase ma faʻalavelaveina le faʻatasia o gaioiga. O tiga tiga ma paresthesias e oo atu ai i le le mautonu, le lava le fiaai, paʻu o le mamafa, faanoanoa o le mafaufau o tagata mamaʻi - faanoanoaga.

O le tuai o faʻalavelave o le neuropathy o le maʻisuka lautele e ono mafai ona maua ai le gasegase o le tino, hammer-like deformation of the toes, faʻapalapala o le faitotoa o le vae. O le polyneuropathy o le peripheral e masani lava ona muamua atu i le neuropathic form of diabetic foot syndrome.

Etiology ma pathogenesis

O le mafuaaga o le neuropathy o le maʻisuka o le maʻisuka, lea e le pulea ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto i le tulaga saʻo. E masani lava, o lenei mea e mai le 3.3 mmol / L i le 5.5 mmol L.

O le neuropathy o le maʻi e atiina ae i le maualuga o le kulukose o le toto. O lenei mea e mafua ai le faʻalavelave i le masani masani o faiga faʻavae: o le solia o le microcirculation, o le tele o faʻaopoopoga o oloa faʻapitoa, ma le faʻaititia o le aofaʻi o radical free, faʻapea foʻi ma le faʻaitiitia o le gaioioiga. O togafitiga e faʻapitoa i nei sootaga o pathogenesis.

Ona o le faʻaleagaina o le gaosiga o le gaʻo, microciopathies e tulaʻi mai (o le solia o le fausaga o toto laiti), lea e mafua ai le le lava o meaʻai o neura. O le iʻuga, o le edema o le nerve filo e atiina ae, gasegase o manu vaevaega, ma o se taunuuga, o le faʻasalaga o manaʻoga o le namu e faʻaleagaina pe taofi.

Ona o le televave o le faʻapipiʻiina o faʻamalolo saoloto ma le faʻamaogaina o le faʻaaogaina o le antioxidant system, o loʻo faʻasalalau ai faʻalavelave faʻafesoʻotaʻi e mafai ona gaosia e aʻafia ai le nasu ma taʻitaʻi atu i lona atrophy. O nei faiga e taʻitaʻia ai se ata faʻataʻitaʻi faʻamaonia.

E i ai le tele o mea e faʻavavevave, ma o nisi foi taimi e faʻaosooso ai, le tupu mai o le neuropathy o le maʻisuka. O le umi lenei o le maʻisuka, laasaga faʻamalosi, ulaula, mamafa, maualuga maualuga o le toto, matua le matua, le usitaia tulafono a le fomaʻi, ma inu ava.

Mafuaaga ma pathogenesis

O le maʻi suka e faʻatasi ma le soliga o faiga faʻavae. O le mataʻu o le kulukose e mafua ai le matelaina o sela nerve, ma o lona tele e taʻitaʻi atu ai i le faʻavaeina o faʻamalolo saoloto. O ia tulaga le lelei e mafua ai le atiaʻe o le faateʻia ma le fulafula o fiva namu.

Afai o le faateleina o le toto maualuga e fesoʻotaʻi ma mea faʻapitoa na faʻamatalaina, o lona uiga o se spasm o toto laiti e fafagaina ai le ogalaau o loʻo aʻafia. O siama e le lava le okesene ma meaʻai ma mate ai. O le iʻuga, e le mafai ona faʻataʻitaʻiina aʻafiaga namu i le faagasologa. O lenei mea e mafua ai le leaga o le soifua lelei ma le faʻaalia o faʻamaoniga o le maʻi.

E tele mea e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le atiaʻe o le neuropathy o le maʻisuka. E maua i le tele o tagata ua matutua ma matutua poʻo i latou e maua i le maʻisuka mo le silia ma le 15 tausaga. O maʻi e maua i le toto maualuga, sili atu le mamafa, masani leaga, poʻo le hyperlipidemia o le a sili atu ona maua le maʻi.

O le neuropathy o le maʻisuka e mafai ona atiina ae e tetee atu i le talaaga o le faʻaleagaina o masini i namu poʻo le faʻaogaina o auala i totonu. O se faʻafitauli faʻapitoa e ono aʻafia ai tagata e iai faʻasologa o togafitiga faʻaleagaina i le faʻamaʻi.

Vaʻaia le neuropathy

O le maʻisuka neuropathy o le maʻisuka ua vaevaeina i totonu: lagona, afi, faʻatasi.

Neuropathy maaleale e mafua mai i lagona le lelei ona o le faaleagaina o neura e nafa ma lenei gafatia o le tino. O le tagata gasegase e le mafai ona iloa mea e ala i le paʻi, fuafua po o fea e malulu, pe a vevela, lea e mafai ona oʻo atu ai i manuʻa matuia. Ae ui i lea, i le po, faʻalautele le mafaufau, ma e oʻo lava i se paʻi faigofie o le palanikeke e mafai ona afaina. I nisi tulaga, o isi tali e tali atu i se tasi o mea e le fiafia (paʻi): tinisitus, o se manogi e le mafaamatalaina ma oso i totonu o le gutu.

Mino neuropathy faʻaalia i le faaleagaina o neura e nafa ma le gaioiga o vae. O lenei mea e tau atu i mafaufauga le lelei, vaivaiga maso, ma i le lumanaʻi - atrophy atoatoa. E masani ona i ai le faʻaleagaina ma le fulafula o sooga, lea e solia ai le tele o gaioiga ma taʻitaʻia ai le malosi.

Pepa Faʻatasia o loʻo faʻaalia e ala i le faʻaalia o lagona faʻapitoa ma le faaletonu i le maʻisuka.

Autonomic neuropathy

Faʻavasegaina o le neuropathy o le maʻisuka tutoatasi: manava, urogenital, gastrointestinal, cardiovascular, endocrine, faʻalavelaveina le gaioiga o le afu o le afu, pupula poʻo le faiʻai o le faiva o meaola, ma le cachexia o le maʻisuka. Soo se tasi o pepa e faʻaaogaina ai le galuega o se faiga, e faʻaitiitia ai le lelei o le olaga ma mafua ai le tele o faafitauli matuia.

Atinaʻe Atinaʻe

O le neuropathy o le maʻisuka e alu i ni vaega o le atinaʻe, lea e eseese i le ogaoga o le ata o le falemai.

  • O le faʻasolosolo tulaga e faʻaalia i le foliga mai o uluai mea le lelei: faʻalavelave o pito, lagona le lelei, ma isi.
  • O le tulaga o le falemaʻi ua faailogaina i le leai o se lagona lelei, o le faʻaitiitia o le soifua manuia lautele ma le le atoatoa o le gaioiga o totoga o le loto ma tino (o le faailoga e faalagolago i le fomu).
  • O le tulaga o faʻafitauli e faʻaalia i le atinaʻeina o le tele o taunuuga le lelei, lea e masani ona le mafai ona faʻafitia.

O le ata o le neuropathy o le maʻisuka e faalagolago i foliga o le maʻi. O le potu faʻapitoa e faʻaalia i le numera, o foliga vaaia o goosebumps ma tingling i vae. Lima ma vae e maualalo le vevela nai lo le tino. O le tagata gasegase e faʻalavelaveina i le vaivai i maso, le faʻamaopoopoina le faʻamaopoopoina o gaioiga ma le faʻapipiʻiina o se maʻi purulenti i le tulaga o manua.

O le maʻisuka e masani ona afaina i le tiga o le vae ma le faateleina o le gasegase. O lagona le fiafia e mafai ona mafua ai le paʻi laitiiti i luga o le vae. O le mafaufau e faateleina i le po, lea e mafua ai le le mautonu, faalavelaveina le moe o le tagata maʻi ma lona lagona faalemafaufau-lagona (e oo i le atinaʻeina o le atuatuvale).

Faʻasolosolo lelei le neuropathy, o faʻamatalaga o le le lelei o gaioiga o le tino ma siakiina o loʻo matauina.

Faʻafitauli mai le cardiovascular system (pepa cardiovascular): faʻaitiitia o le toto, faʻalavelave faʻalavelave o le fatu ma faʻavaivaia. O le tagata gasegase ua i ai se faʻalavelave tele o le atiaʻe o le fatu fatu poʻo le siama o le myocardial. O le neuropathy o le maʻisuka cardiovascular e mafai ona atiaʻe i tausaga muamua talu ona maua le maʻisuka.

Faʻalavelaveina o le gastrointestinal tract (o le gastrointestinal): leu, vomiting, tiga ma le le toʻa i totonu o le manava, afaina, fatu, ma le le fia ai, lea e mafua ai ona matua vaivai le tino. O nisi taimi, e le o le tala mai o le neuropathy, o gasegase gasegase o loʻo tupu: o le maʻi o le manava poʻo le ulutala duodenal (mafua mai le Helicobacter pylori bacteria), faʻamaʻi faʻamalolo poʻo le maʻi o le gastroesophageal reflux.

O isi faʻalavelave e aofia ai le vevela, gasegase, faʻavaʻa faifai pea, ma faʻaititia le salu o vae ma lima. E masani lava i tagata mamai o le neuropathy o le maʻisuka, o loʻo i ai le leai o se mea e faʻaaogaina ai le gasegase, mea e taʻavale ai, ma mea e le masani ai.

Faʻailoga

I le tulaga o le faʻalavelaveina o faʻamaoniga, e tatau loa ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ma maua se suʻega faafomaʻi. I le taimi muamua, e suʻesuʻe e le fomaʻi le falemaʻi, masani lelei i le soifuaga o le tagata maʻi, faʻamalamalama le i ai o uiga leaga ma faʻamaʻi pipisi. O lenei mea e mafai ai e oe ona iloa mea e lamatia ai na mafua ai le atiaʻeina o faʻafitauli o le maʻisuka.

I le taimi o se suʻega faaletino, e iloilo ai e le fomai le lagona o le tino ma le tali atu i le malulu, paʻi ma le vibration, fuaina o le toto, faʻavave le manava ma faʻalogo i le fatu. E togafitia e le fomaʻi faapitoa le paʻu o le tino, ma iloa ai le i ai o maʻi pipili, faʻamaʻi faʻamalolo ma faʻamaʻi pipisi. O nei mea e mafai ona taʻitaʻia ai le gangrene.

Ina ia iloilo le tulaga lautele o le soifua maloloina ma faʻamaonia le siakiina o le neuropathy o le maʻisuka, o suʻega o suʻesuʻega suʻesuʻe e faʻataʻitaʻiina: suesuega lautele o le toto ma suesuega o le toto ma suʻesuʻega masani. Ia mautinoa e fuafua le maualuga o le insulin, hemoglobin ma le glucose.

O faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga e aofia ai taualumaga nei: ECG, ultrasound o le vevela o le inumaga, FEGDS ma le faʻataʻitaʻiga X-ray (faʻaaogaina le faʻatusatusaga). E le gata i lea, o feutagaiga ma fomaʻi vavalalata atonu e manaʻomia: le neurologist, orthopedist, cardiologist, endocrinologist, andrologist, gynecologist ma gastroenterologist.

O auala faʻatau e faʻaaogaina e togafitia ai le neuropathy o le maʻisuka. Muamua lava, e ave e le fomaʻi fua talafeagai e folasia ai le maʻisuka i le taimi o taui. Mo le mafuaʻaga lenei, o le maʻi e faʻatuina le inisalini poʻo isi fualaau e faʻamaonia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto (Liquid, Glimepiride poʻo Gliclazide). E le gata i lea, o vailaau ua faatonuina e siitia ai le lagona o le tino i le inisalini (Metformin, Troglitazone, Ciglitachone) ma faaleagaina ai le mimitiina o gaʻo mai le manava (Miglito, Acarbose). I nisi tulaga, o lenei togafitiga e mafai ona faateleina ai faʻamaoniga o le maʻi. E mafua ona o le faʻaaogaina o neura (faʻafouina le taimi o le toe faʻaleleia).

I le neuropathy o le maʻisuka, ua fautuaina e tausisi i se meaai faapitoa (aemaise lava mo le maʻisuka ituaiga 2). O le a faia e le fomaʻi se lisi o oloa faasaina ma fautuaina, faʻapea foi ma le tusi o se faʻataʻitaʻiga. O le tausisia o nei mataupu faavae o mea taumafa o le a fesoasoani i le faatumauina o le maʻisuka i le vaega o taui, faʻamaonia le faʻaogaina o meaʻai ma fesoasoani e aloese mai faʻalavelave. Afai ei ai se manaʻoga mo le faʻamautuina o le mamafa o le tino, o le gaioiga faʻale-tino e fautuaina atili.

Ina ia faʻamamaina le tulaga, o le tagata maʻi o loʻo faʻamaonia mai meaʻai ma vailaʻau e faʻafoʻi ai neura. Mo le mafuaʻaga lenei, o vailaʻau e faʻamalosi ai le faʻamalama (Nimesulide, Indomethacin), vailaʻau faʻasaina (Thioctacid, Thiogamma, Tiolept), antidepressants (Amitriptyline), faʻamalosiaga (Pregabalin ma Gabapentin), faʻasolosolo ma anti-arrhythmias.

O togafitiga o le tino e fesoasoani e faʻatele ai le faagasologa o le toe faʻaleleia ma le toe faʻaleleia: magnetotherapy, faʻamalositino, faʻamaʻiina, faʻamalosia le eletise o gaioiga ma gaioiga o togafitiga.

Fofo faʻapitoa

Mo le togafitiga o le neuropathy o le maʻisuka, o loʻo faʻaaogaina foʻi togafitiga faʻafomaʻi masani. Ae peitai, aʻo leʻi faʻaaogaina, ia mautinoa ia faʻatalanoa se fomaʻi ina ia e le afaina ai oe lava ma aloese mai faʻafitauli.

Lalo o suʻega lauiloa mo togafitiga faʻaleaganuʻu.

  • Mash le zest o le lemoni ma faapipii i le vae. Faʻamau le pipiʻi ma se fusi ma tuʻu i luga le totini. Fai le faʻatinoga i le pō mo le 14 aso.
  • Faʻaaogā le suāuu camphor e faʻafefete ai ou vae.
  • I le avea ai ma meaʻai, faʻaaoga fua lanumeamata poʻo le lanumoana. Fufulu 50-100 g o meaʻai i le vai seia oʻo ina maua mai le pulupulu. Faʻaaogā i le nofoaga ua afaina ma faʻalelei i se fusi. Taofi le pupuʻu seʻia maeʻa maeʻa le maʻa. Toe faia le faiga i aso uma.Ole umi o togafitiga e le tatau ona sili atu i le 2 vaiaso.
  • Ave le fusi o calendula i aso uma. Mo le sauniuniga o se vailaʻau vailaʻau 2 tbsp. l Liligi le 400 ml o le vai inu i luga o fugalaau ma alu mo le lua itula. Faʻasoʻatoa le mea na tupu ma inu i aso uma i le 100 ml i luga o se manava gaogao.
  • O se teuteuga o le gamoni ma le upega. Faʻafefiloi gaʻau ile tutusa tutusa. Lua punetini o le paluga mo le 250 ml o le vai kuka ma le kuka mo le 15 minute i totonu o se vai vai. Faʻaiʻu le mea mālūlū ma vaeluaina i ni mea tutusa se tolu, lea e tatau ona onā i le aso.

O faʻafitauli faigata

O le leai o se taimi talafeagai mo togafitiga ole neuropathy o le maʻisuka, o le le filifilia lelei o togafitiga ma le le usitaia o faʻamaumauga a le fomaʻi e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻe o faʻafitauli. O i latou uma e lamatia i le soifua maloloina ma le ola, o le mea lea, pe a oʻo mai ni faʻalavelave faʻalavelave, aua le faatuai le asiasiga i le fomaʻi.

E tele taimi e maua ai gasegase i le fausiaina o le maʻisuka vae (e aofia ai le vavaeina o le lima), faʻamaʻi o le myocardial, lupe paʻu i lima ma vae e le faʻamalolo mo se taimi umi.

O mea nei e mafua ai le tele o faʻafitauli: masani leaga, aemaise lava le ulaula, le lelei o meaai ma le musu e ave fualaau faasaina.

Puipuiga

O le tausisia o togafitiga puipuia o le a fesoasoani e aloese ai mai le atinaʻeina o le faamai. Muamua lava, e tatau ona e lafoaia amioga leaga ma taʻitaʻia se olaga ola maloloina. O se matafaioi taua e puipuia ai e faia i le tausisia o mataupu faavae o le maʻisuka mea taumafa ua faatonuina e se fomaʻi. O lenei mea o le a aloese ai mai le gasegase i le kulukose, le lelei o le ola maloloina ma le mamafa.

Afai ei ai ni mafuaʻaga e mafua ai le atinaʻeina o le maʻi, e tatau ona mataʻituina pea le maualuga o le suka ma taofiofi le maʻisuka i le tulaga o taui, ave vailaʻau na faatonuina e lau fomaʻi ma ia mataituina taimi uma le gaioiga o totoga ma totonu o le tino.

O le neuropathy o le maʻi suka o se tulaga matautia lea e manaʻomia ai togafitiga faafomaʻi, togafitiga ma togafitiga. O se asiasiga taimi i le fomaʻi e mautinoa ai le lelei o le taunuʻuga ma le toe faʻaleleia atoatoa o le faʻaleagaina o le gaioiga. Faatasi ai ma le atinaʻeina o faʻafitauli, o le lelei o le ola o le maʻisuka e matua faʻaleagaina, ma o nisi taimi e mafai ai ona taunuʻu se oti.

Maʻisuka Neuropathy: Faʻailoga

O le neuropathy o le maʻisuka e aʻafia ai neura e pulea ai maso eseese ma totoga i totonu. O le mea lea, o ona uiga e matua ese lava. I le tulaga lautele, ua vaevaeina i latou i le "lelei" ma "le lelei".

Neuropathic symptoms

"Faʻaalia" (lelei) uiga"Faʻamasinoga" (le lelei)
  • Susunuina
  • Lagger tiga
  • Packache, "faʻalavelave eletise"
  • Tingling
  • Hyperalgesia - o le faʻaogaina maualuga o le maaleale i fuamosa
  • Allodynia - o se lagona o le tiga pe a faʻaalia i se mea faʻavevesi tiga, mo se faʻataʻitaʻiga, mai se paʻu o le moli
  • Numera
  • "Oti"
  • Numera
  • Tingling
  • Faʻafitauli pe a savali

E toʻatele tagata gasegase.

Lisi o faʻamaoniga e mafua ai le neuropathy o le maʻisuka:

  • afaina ma tingling i vae,
  • manava manava (manava manava)
  • o le erectile i le tagata (mo nisi faʻamatalaga, vaʻai i le "Le atoatoa i le maʻisuka - o se togafitiga lelei"),
  • toesea o le puleaina o le tino - le gasegase mimiti po o le le atoatoa o le gaogao,
  • vevesi, fetogi maso o mata, gutu po o mata mata,
  • faafitauli o le faʻaaliga ona o le le mafai ona gaoioi o le mata,
  • vavao
  • vaivaiga maso
  • faigata faʻafefe
  • upu le mautonu
  • musele maso
  • afaina i fafine,
  • mu o le musika po o le "paʻu eletise".

I le taimi nei o le a matou auiliiliina auiliiliga o ituaiga e 2 ole neuropathy o le maʻisuka, lea e tatau ona iloa e tagata gasegase, ona e masani lava ona taatele.

Alpha lipoic acid mo le togafitiga o le neuropathy o le maʻisuka - faitau faʻamatalaga.

Sensorimotor neuropathy

O uumi pito sili ona umi e faʻalautele i pito pito i lalo, ma o latou e sili atu ona afaina i aʻafiaga leaga o le maʻisuka. O le neuropathy o le Sensomotor e faʻaalia i le mea moni e faapea, o le maʻi e le mafai ona lagona lagona mai lona vae. O le lisi o nei faailo e aofia ai tiga, vevela, mamafa, vibration, tulaga i avanoa.

O se maʻisuka o le na atiae le neuropathy o le sensorimotor atonu, mo se faataitaiga, laasaga i luga o se fao, e afaina ai, ae le lagona ma o le a agaʻi malie. E le gata i lea, o le a le lagona e ia pe afai e manua le vae i ni seevae fufusi pe le lelei, pe afai o le vevela i totonu o le faletaele e maualuga tele.

I lenei tulaga, o manua ma maʻi pipili i luga o le vae e masani lava ona tupu, vevesi poʻo le gau o ponaivi e mafai ona tupu. O nei mea uma ua taua o le maʻi o le maʻisuka vae. O le neuropathy o le Sensomotor e mafai ona faʻaalia e le gata i le leai o se lagona, ae faʻapea foi i le mu poʻo le tuiina o tiga i vae, aemaise i le po.

O le manatuaina o se tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 2, o ona vae vaevaega ua mou atu ina ua maeʻa le maualuga o le suka toto ...

Maʻisuka Autonomic Neuropathy

O le faʻaogaina o le tino e aofia ai neura e pulea ai le fatu, mama, vaʻa toto, ponaivi ma mea faʻapipiʻi, o le tino o meaʻai, o le tino o le tino, ma le afu. Soo se tasi o nei neura e mafai ona aafia i le neuropathy autū o le maʻisuka.

O le tele o taimi, e mafua ai le vevela po o le faʻanoanoa i le malosi. O le lamatiaga o le maliu faafuaseʻi ona o le cardiac arrhythmias ua faateleina e tusa ma le 4 taimi. O le faʻagesegeseina o le gaioiga o meaai mai le manava i le manava ua taʻua o le gastroparesis. O lenei faʻalavelave e taʻitaʻia ai le tulaga moni o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, ma e matua faigata lava ona faʻamautuina le toto toto i le masani.

O le neuropathy autonic e mafai ona mafua ai le leai o se faʻamalosi poʻo le le atoatoa o le gaogao o le vevela. I le tulaga mulimuli, o se siama e mafai ona tupu i totonu o le vevela, lea e iu lava ina tulai ma afaina ai fatugaʻo. Afai e afaina ai neura e pulea le toto o le penis, ona maua ai lea e tamaloloa se mea e le afaina i le erectile.

Mafuaaga o Neuropathy o le Maʻisuka

O le mafuaaga autu mo ituaiga uma o le neuropathy o le maʻisuka o se maualuga o le maualuga o le suka o le toto i se tagata maʻi, pe afai e tumau maualuga lona maualuga mo le tele o tausaga. E tele auala mo le atinaʻega o lenei faʻalavelave o le maʻisuka. O le a tatou iloiloina ni vaega se lua.

O le maualuga o le kulukose o le toto e afaina ai toto laiti (capillaries) e fafagaina ai neura. O le maʻi o capillaries mo le tafe toto ua faaitiitia. O le iʻuga, o aʻafiaga e amata ona "faʻapalapalaina" ona o le le lava o le okesene, ma o le faʻataʻitaʻituina o aʻafiaga o le namu ua faʻaitiitia pe leai atoa.

Glycation o le tuufaatasiga o le kulukose ma palatini. O le maualuga o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, o le sili atu foi o puipuiga e aafia ai lenei tali. O le mea e leaga ai, o le faʻaaogaina o le tele o puipuiga e mafua ai le faʻalavelaveina oa latou galuega. E faʻaaogaina foi lenei mea i aʻafiaga e fausia ai le tino popole. O le tele o oloa faaiu o le glycation o mea oona ia mo le tino o le tagata.

Faʻapefea ona faia e se fomaʻi se mea e iloa ai

Ina ia iloa le neuropathy o le maʻisuka, e siakiina e le fomai pe o lagona e le tagata maʻi, paʻu, tigaina tui, malulu ma vevela. O le gauai atu i le vibration e siakiina e faʻaaogaina ai le vaitusi faʻalogo. Le mamafa o le mafaufau - i se masini e taʻua o le monofilament. O le a suʻesuʻeina e le fomaʻi pe o le tagata gasegase ua i ai se gaioiga tulivae.

O le mea moni lava, o le maʻisuka lava ia e faigofie lava ona tofotofoina o ia ona o le le mai. Mo se suʻesuʻega tutoatasi o le lagona e faʻafefe, mo se faʻataʻitaʻiga, e fetaui lelei pulumu cotton. Ina ia siaki pe o lagona e ou vae le vevela, o le a faia e se mea mafanafana ma lelei.

E mafai e se fomaʻi ona faʻaaogā mea tau fomaʻi faʻapitoa e faia ai se faʻamatalaga sili atu ona saʻo. O le a ia fuafuaina le ituaiga o neuropathy o le maʻisuka ma le tulaga o lona atinaʻe, o lona uiga le tele o aʻafiaga e afaina. Ae o togafitiga i soʻo se mataupu o le a tutusa lava. O le a tatou talanoaina mulimuli ane i lenei tusiga.

Maʻisuka Neuropathy Treatment

O le auala autu e togafitia ai le neuropathy o le maʻisuka o le faʻaitiitia o le suka o le toto ma aʻoaʻoina e faatumauina le maualuga o lona maualuga, pei o tagata soifua maloloina e aunoa ma le maʻisuka. O isi togafitiga uma e leai se vaega itiiti o le aʻafiaga o le puleaina o le kulukose o le toto. E le gata ina aʻafia ai le maʻi, ae faʻapea foʻi i isi faʻafitauli o le maʻisuka. Matou te fautua atu i au tusiga e te manaʻo ai:

Afai o le neuropathy o le maʻisuka e mafua ai le tiga tele, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina vailaʻau e faʻaitiitia ai mafatiaga.

Fualaau o loʻo faʻaaogaina mo togafitiga faʻapitoa o tiga i le polyneuropathy o le maʻisuka

Vasega o fualaau faasainaUlutalaLaʻau o aso taitasi, mgLe ogaoga o aʻafiaga itu
Tricyclic antidepressantsAmitriptyline25-150+ + + +
Faʻaleleia25-150+ + + +
Serotonin / Norepinephrine Reuptake InhibitorsDuloxetine30-60+ +
Paroxetine40+ + +
Citalopram40+ + +
Tagata faʻatauGabapentin900-1800+ +
Lamotrigine200-400+ +
Carbamazepinee oʻo atu i le 800+ + +
Muamua300-600
AntiarrhythmicsMexiletinee oʻo atu i le 450+ + +
OpioidsTramadol50-400+ + +

Faʻalogo! O nei vailaau uma ei ai aʻafiaga taua. E na o le fomaʻi e mafai ona faʻaaogaina pe afai o le tiga e matua le mafai ona faʻafitia. O le tele o tagata gasegase ua talitonuina o le tumau i aʻafiaga o nei vailaʻau e sili atu le leaga nai lo le tumau o le tiga ona o le faaleagaina o namu. E le gata i lea, o nei vailaau e mafai ona faateleina ai le suka toto.

O le neuropathy o le maʻisuka e mafai ona faʻamaonia!

I le faaiuga, ua matou teuina ni tala lelei mo oe. Neuropathy o se tasi lea o faafitauli faigata o le maʻisuka. O lona uiga afai e mafai ona e faʻaitiitia lou toto suka ma tumau pea le mausali masani, ona mafai loa lea ona e faʻamoemoe o le a alu ese uma ia faʻaleagaga o name.

E mafai ona faia mai le tele o masina i ni nai tausaga seʻia oʻo ina amata ona toe faʻaleleia neura, ae o le mea moni lava e tupu. Aemaise lava, o le lagona o le vae ua toe faʻaleleia, ma o le taufaʻatau o le "maʻisuka vae" ua mou atu. E tatau ona avea lenei mea ma faʻamalosi mo oe e faia taumafaiga uma mo le pulea lelei o le toto suka.

E leai se afaina i le tino o le Erectile i tane e mafua mai i le faaleagaina o neura e pulea ai le penisini, poʻo le fesuiaiga o vaa e fafaga ai le toto i le tino. I le tulaga muamua, o le malosi ua toe faʻafouina faatasi ai ma le leiloloa o isi uiga o le neuropathy o le maʻisuka. Ae afai o le maʻisuka e mafai ona aʻafia ai faafitauli i vaʻa, ona leaga ai lea o le maʻi.

Matou te faʻamoemoe o le matou tusiga i le aso ua fesoasoani tele i tagata maʻi. Manatua, i le tafaoga faamasani, e leai ni vailaʻau e fesoasoani tele i togafitiga ole neuropathy o le maʻisuka. O faʻamatalaga e uiga i le aoga o vitamita alpha-lipoic acid ma B e feteenai. O le taimi lava e aliali mai ai fualaau malolosi malolosi, o le a matou faʻatagaina oe e te iloa. E te fia iloa vave? Saini mo la matou nusipepa.

O le auala sili e togafitia ai le neuropathy o le maʻisuka o le tausia lea o lou suka toto masani. A maeʻa ona faitauina la matou 'upega tafaʻilagi, ua uma ona e iloa le auala moni e ausia ai lenei mea. I le faʻaopopo atu i se taumafa maualalo-carbohydrate, matou te fautua atu e te taumafai e faʻamalosi le maualuga o le alpha lipoic acids ma le vitamini B. E mautinoa o le a le afaina ai le tino, ma o aoga e mafai ona taua. Ole faʻaopoopoga e mafai ona faʻavavevaveina lou tuʻuina atu o faʻamaoniga o le faʻaleagaina o le faʻamavae.

Faʻaleagaina i le totonugalemu o le tino

O le maʻi suka o se mea e mafua ai le atinaʻeina o le diabetic encephalopathy.

I le fale o le falemai, o le cerebrosthenic syndrome e puleaina. O se tulaga lenei e mafua ai le faʻalavelave i le moe, faʻaleagaina o le mafaufau, le fiafia, le atinaʻeina o phobias ma le atuatuvale (astenopochondriac syndrome). O se maʻi e pei o le neurosis e tupu i le amio a le tagata maʻi, o lona ita, o le maualuga o le atuatuvale ua faateleina. O nei tulaga e afua mai i le le mautonu o le atuatuvale ma se suiga faamalosia i le paolo ma le olaga. Aua neʻi galo o le maʻisuka o se maʻi tumau lea e suia atoatoa ma faʻavaivaia ai le ituaiga o amioga faʻamaʻi. Ua faamalosia o ia e inuina vailaau mo aso uma o lona soifua, e le fiafia ia te ia lava, ae, o le mea e leaga, e afaina ai ia te ia meaai, siaki taimi uma glucose, asiasi i se fomai, fefefe i faafitauli ma sili atu.

E iloa e fomaʻi suʻesuʻega vaega o le faʻalavelave e fesootaʻi ma lenei faʻamaʻi:

  • O le laasaga muamua e fesootaʻi ma le moni o le maua o le maʻisuka,
  • O le lona lua - faʻatasi ai ma le atinaʻeina o faʻafitauli,
  • O le lona tolu o le faʻaauau pea o le inisalini ma ono mafai togafitia togafitiga.

Faʻatasi ai ma le alualu i luma o le faʻamaʻi, o loʻo tumau pea suiga o le faiʻai o le faiʻai ma faʻamaoniga faʻapitoa o le falemaʻi. O le tagata gasegase e mafai ona oʻo i le susu, faʻavavevave, faʻavauvau o le ulu, mafaufauga ma le faʻaletonu o le tautala.

O le aʻafiaga o le paʻu e faʻaleleia i taimi e fesootaʻi ma le mauaina o le angiopathy. O le togafitiga o faʻasologa o meaʻai ma mea e afaina ai le tino e sili atu ona faigata, umi ma e le o manuia e pei o tagata mamaʻi e aunoa ma le maʻisuka.

Vaʻaia o le nesi

I le 70% o mataupu, o loʻo faʻaleagaina fiva filemū o pito pito i lalo: o le motoa, o le lagona ma le autū.

O faʻamatalaga muamua o le falemaʻi o se lagona o le mu, numbness, "goosebumps", o se lagona o le malulu, o se lagona o se tino mai fafo i totonu o vavae o le vae. E le gata i lea, o le tagata maʻi e faitio i le pipisi poʻo le tipiina. E iai suiga e tutupu i totonu o masini, lea e mafai ona taʻitaʻia ai ituaiga uma o lagona (faʻapitoa, tiga, vibrational, faʻamaonia). O musika e vaivai, faʻapitoa i le atrophy. O loʻo i ai se faʻasalaga o le leo i le va o le masini ma le mimiti o maso o vae.

Ona o le faʻaleagaina o le faʻamalosi o se manaʻoga o le nasu, o le vaivaiga o mafaufauga e aliali mai, aemaise o le tulivae ma Achilles.

O le faʻamaʻi pipisi i le maʻisuka neuropathy o le tiga. O lagona le fiafia e mafai ona tupu e ui lava i na gaioiga poo paʻi na lei faia muamua ni lagona le lelei. Ua matauina e le fomaʻi le masalosalo, o le fesuisuiai o le lagona ma le maualuga tele o le tiga o le tiga, lea e lei maitauina muamua. O le faʻalavelave faʻaauau mo se taimi umi e tusa lava pe uma le faʻamutaina o le mea faʻafefe. O le maʻi e iloa le faateleina o le tiga i le afiafi.

Mate o le maʻi suka

Vailaʻau vae mo le neuropathy o le maʻisuka

Faʻatasi ai ma le alualu i luma o le neuropathy lautele, e mafai e le tagata gasegase ona atiaʻe se maʻi o le maʻisuka vae. O lenei mea o le faaleagaina lea o sooga, ivi, o foliga vaaia o le maʻi palapalā o le gasegase vaivai ile pito i lalo. Afai e le faʻafesoʻotaʻia e le tagata maʻi lenei faafitauli ile ofisa taʻavale pe taumafai e togafitia i togafitiga faʻaleagaga, ona avea lea o lenei tulaga ma faʻamatalaga mo le vavaeina o vaega ua afaina.

O faʻamaoniga muamua o le edema, lanu mumu o le paʻu, vavave, o manuʻa laiti e umi se taimi e faʻamalolo ai ma le faʻamalolo, o siama afaina o le paʻu ma ona mea e tupu. O le maʻi suka e amataina i le maʻisuka e le pulea lelei le maʻisuka. Togafitiga e masani lava o taotoga.

Faʻaleagaina i le tino faʻaoga autasi

O le neuropathy o le maʻisuka autū o se liona o se vaega ese o le tino o le tino e pulea ai le gaioiga o se totoga patino. O nisi taimi e ono mafai ona faʻaleagaina i nisi taimi le tele o polokalama.

O loʻo i ai se vasega faʻataʻitaʻiga e faʻaalia ai totoga o loʻo aʻafia.

VaʻaiFeʻau
Cardiovascular Autonic NeuropathyHeart syndrome syndrome, tachycardia i le malologa, siama, siama o le myocardial, faʻasalaga, faʻaitiitia le faʻamalositino o le tino. E sui suiga o le ECG.
Neuropathy Autonomy GastrointestinalOle faʻamaʻaʻaina, gastroparesis, faʻaitiitia le motumotu o le intestinal, atony of esophagus, hypoacidosis, dysbiosis o le intestinal, stools, pancreatitis, dyskinesia biliary.
Urogenital Autonomic NeuropathyFaʻaleagaina o le urination, urine reflux. I tagata, feusuaʻiga tau feusuaʻiga ma le faʻaitiitia o le tiga o le mafaufau o mataupu, i fafine, solia o faʻalilolilo faalilolilo i le va.
Galuega a le popupO le fetuunaiga o le tamaititi i se suiga i le malamalama e tuai, e faigata mo le tagata gasegase ona fesuiaʻi le taulaʻi. I le pogisa, o le vaʻai ua matua le lelei lava.
Teteʻeina o FaʻafitauliPe a 'ai, sosolo le vevela. O le taimi atoa, o le hypo-or thehidrosis e matauina.
Faʻafitauli FaʻafitauliO le vevela e masani ona tumau mai le 37 i le 38
Maʻi maʻi cachexiaE aofia ai le vaivai, le polyneuropathy malemotoma, le tino o le maʻi.

Fofo taulaʻi fofo

O le neuropathy o le maʻisuka e mafai ona faʻaalia le faʻaleagaina o neura a le tagata i soo se vaega o le tino. E mulimuli mai o faʻafitauli faʻapitoa e eseese ma o le suʻesuʻega e manaʻomia ai se suʻega maeʻa.

O lenei tulaga e taʻutaʻua mo lona mataʻutia ma ua faʻaalia i lagona tiga tiga ma le tino vaivai o le tino (vaivaiga, paresis, paralysis). E masani ona taʻua le neuritis o le nerve, diplopia, tiga matuitui i pito pito i lalo poʻo totonu o le fatafata, manava. O latou tagata gasegase e masani ona fenumiai ma le tiga o le fatu poʻo osofaʻiga o pancreatitis, o le gaʻo tino.

E le mafai ona faʻamatalaina le ala o le neuropathy autonomy. O faʻaʻailoga e mafai ona tupu ma e le o faʻafuaseʻi ona mou atu, e aunoa ma le afaina ai o le maʻi, sei vagana ai le le mautonu.

E tatau ona faia faʻamaʻi pipisi faʻasolosolo i le ava malosi ma le iniseti ole neuropathy. Faatasi ai ma se tiga o le mea e tupu i luga o le pito i luga, e tatau ona tuuese le neuropathy o le namele matala poʻo le nena. Togafitiga e tatau ona faʻatulagaina faʻatasi ma se endocrinologist ma se neuropathologist.

Faʻamatalaga Faʻamatalaga

O le laasaga muamua i le faia o se faʻamaonia saʻo o le aoina mai o se siaki ma faailoa mai faitioga uma a le tagata. E tatau i le fomaʻi ona faʻamalamalama pe faigata tele i le tagata maʻi ona ia uuina ni mea eseese mo se taimi umi, ao savali ma aʻe i luga faasitepu, pe a fai o le maʻi ua maitauina le le maluelue, lagona ese le lelei i vae (tingling, susunuina o lagona, tafega). E le gata i lea, o le tagata gasegase e mafai ona ia iloa le le lelei o totoga o le pelvic (faafitauli i le ogaumu poʻo le urination, o le erectile).

O le isi laasaga i le siama o le neuropathy o le maʻisuka o le faailoaina lea o ituaiga uma o lagona.

O le faʻalogoina o le vevela e siakiina e se paʻu ua uma ona faauu. Ina ia faia lenei mea, tuu lona vae i luga o le paʻu o le lapoa lapoa ma fua le taimi e lagona ai e se tagata le vibration. E mafai ona siakiina le faʻaogaina o le tactile i le na o le paʻi atu i se mea faitino i luga o le paʻu. O le faʻafitauli o le vevela e siakiina e se masini lea e lua ona pito: uʻamea ma palasitika. A paʻi le paʻu, e tatau i le tagata maʻi ona fuafua le eseesega o le vevela. O lenei metotia e mafai ona tuʻufaʻatasia ma le muamua. O le faʻafitauli o le tiga e siakiina ma se fagu vevela.

Afai ole masalosalo o le neuropathy o le maʻisuka e le masalosalo, ona tatau ai lea ona faia nisi metotia suʻesuʻe: electromyography, ultrasound, CT.

Totogi

Faʻatasi ai ma le neuropathy o le maʻisuka, o le uluai togafitiga o le faʻaitiitia o le suka i le numera sili ona lelei. O le faatumauina o le maualuga o le glycemia o le auala lea e tasi e puipuia ai le amataina o le neuropathy o le maʻisuka pe faatelegese ai lona atinae.

O le fomaʻi o loʻo faʻamatalaina togafitiga faʻamaʻi, lea e faʻamoemoe e taofi ai le tiga o le tiga, toe faʻafoʻisia le afaina o le tino, ma faʻamautuina le fausaga o muscle. O le tagata maʻi e tatau ona malamalama o lenei faiga umi e manaʻomia ai le tele o taumafaiga ma le tele o le taimi.

O tapenaga a Alpha-lipoic o le antioxidant lipophilic, lea e faʻaitiitia ai le maualuga o radical free i totonu o neura ma faʻasolosolo ai a latou gaioiga. E le gata i lea, o nei fualaau oona e faʻamoemoe i le faʻaitiitia o le cholesterol ma faʻaleleia le tulaga o le puipui lapisi. Pe a ave nei vailaau, tiga, fulafula, paresthesia e itiiti le faʻailoaina.

I le masani ai, o tagata e maua i le maʻisuka neuropathy e faʻatatau i vitamini B. Latou te faʻaleleia le faʻalauiloa o le felauaiga i luga o fiva nasu, e afaina ai le paleni o meaʻai ma le toe faʻafouina.

Ina ia faʻamalieina le tiga, e mafai ona e faʻaaoga analgesics ma tricyclic antidepressants.

O togafitiga e le o togafitiga o le togafitia o le neuropathy e aofia ai faʻalapotopotoga faʻapitoa e faʻamoemoe e toe faʻafoʻisia ai galuega o musika (electrophoresis, faʻasolosolo eletise eletise, acupuncture ma isi).

O le auala e togafitia ai maʻi taʻitasi o tagata taʻitoʻatasi ma e manaʻomia se gaioiga faʻapitoa.

Mafuaaga o le maʻisuka


O le toto o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka o loʻo i ai le maualuga o le kulukose. Pe a maualalo, o le a alu le meaʻai.

Afai e maitauina le maualuga o le suka, o le gaosiga o sulu e tupu. E le gata i lea, o le sili atu o le kulukose e fesoasoani i le faaputuputuina o le fructose ma le sorbidol i totonu o masini, o le mafuaaga lea e le mafai ai ona maua e le siama vai ma minerale.

O lea ei ai le edema o gataʻaga. O le ata e sili atu le maualuga i le maualuga o le maualuga. Talu ai o le ogalaau o le aʻa e malosi i le tele o nai capillaries, o le maualuga o le toto maualuga e mafua ai ona latou gaogao, ma toe feoti.

Ua talitonu fomaʻi o le tuuaiga mo le atinaʻega o DN o loo taoto faatasi ma se gaʻo faapitoa ua suia. O ia lea na te faia ni uʻu e faʻamalosi i tulaga maualuga o le kulukose.

Faailoga o le polyneuropathy o le maʻisuka pito i lalo


I le tulaga o le faaleagaina o le lautele o le DN, e le vave aliali mai le faailoga, ae pe a mavae ni nai masina.

O le mea moni o loʻo i ai le tele o fiva namu i totonu o le tino. Ma afai o nisi oi latou e oti, o latou mama e fai a latou galuega mo sina taimi.

I le amataga, o lima ma vae e mafatia, aua o le nerve fiva i nei nofoaga e umi, ma e faigofie tele i le tele o leona.

E faʻapefea ona faʻaalia le pepa lautele?

Pe a mate ni nesia maaleale, e maua ai le neuropathy maaleale.

O faʻamatalaga o loʻo taua i lalo o uiga ia o le leai o se mafaufau:

  • hypersensitivity i soʻo se faʻaleaga. E lagona e le tagata maʻi le goosebumps i luga o lona paʻu, mu poʻo se tiga matuia lea e tupu e oʻo lava i se paʻu mama,
  • tuʻu ifo i lalo le ala o le lagona, ma o nisi taimi o le atoaga o le gau. O se tagata e paʻi i se mea faitino e lagona "i totonu o le totini lima". Mafuaʻaga: o le faailo mai le tagata faʻalogo e le oʻo atu i ni neusini o le faiʻai,
  • sese le tali atu i mea e le fiafia ai. O le mea lea, i le tali atu i le malamalama, e amata ona lagona e le tagata maʻi se tofo i le gutu pe i ai foi se pisa i taliga. Mafuaaga: o le ita o se tasi o vaega o le ogalaau o le namu e faaosofia ai le tele o isi faʻaleleia (tofo poʻo le suʻega).

Afai o mafatiaga maiga, e tupu mai le neuropathy.


O le faailoga o le neuropathy o le a amata lemu ma e masani lava ona faʻaalia i le po po o le taimi e malolo ai:

  • tulaga le mautonu o le tulaga ("vae vae"),
  • le lelei le faʻamaopoopoina (o le taunuuga o le faaleagaina o neu neʻo),
  • o le sooga o le a leiloloa le gaoioi, pala, e faigata ona faʻasaʻo,
  • malosi le malosi o le musika ua faʻaitiitia. Mafuaʻaga: o le maʻisuka faʻalavelaveina le tafe toto ma le innervation. I le aluga o taimi, o le atrophy muscle e tupu.

Faailoga o se tulaga autasi

I le tulaga o le tulaga tutoatasi, o gaʻo o le NS autoc NS. Toeitiiti lava o tino uma e aafia ai:

  • mamanu: fuga ma le fusipaʻu, le mautonu masani
  • mata: faʻavaivaia faʻaaliga
  • suiga o le paʻu (mafua mai le le lelei o le afu). I le taimi muamua, e matauina le salu (masani i le po). Ona o capillaries liua, o le paʻu ua liu mumu. E foliga mai o se mea e le lelei le mautonu. Mulimuli ane, o le afu o le afu e faaitiitia ai a latou gaioiga, ma ua mamae le paʻu. O lona puipuiga puipuia ua vaivai, ma o lea o nei mea leaga mo se taimi umi ua fesuisuiai ma e le malolo,
  • afifi pelvic: seʻesea ma le le atoatoa le urination, vaivai,
  • galuega fatu e gau: arrhythmia, faʻalavelave masani. Ona o le tuutuu ifo o le laasaga o le lagona o le loto, e oo lava i se fatu fatu ua tupu e aunoa ma se tiga.

Forecast and Prevention

O le vave iloa o le neuropathy o le maʻisuka (i le itu lua ma le autū) o le ki lea i se faʻataʻitaʻiga lelei ma se faʻaleleia atili o le lelei o le soifuaga o tagata mamaʻi. O le amataga o le neuropathy o le maʻisuka e mafai ona fesuiaʻi e ala i le mauaina o taui faifai pea mo le maʻisuka. O le neuropathy o le maʻisuka faigata o le mea sili lea ona lamatia ai le faʻaleagaina o le myocardial, o le gasegase o le cardiac, ma le vaʻaia o le maʻisuka o pito i lalo.

I le puipuia o le neuropathy o le maʻisuka, o le siakiina pea o le maualuga o le suka toto, o le faasaʻoina vave o togafitiga, o le mataituina masani e le fomaʻi ma isi tagata tomai faapitoa e talafeagai.

E faapefea ona galue fusi

Ina ia faamanino le natura o le faamai, seʻi o tatou mafaufau i le auala e aoga ai le tino. E aofia ai siama nerve - neurons. E i ai la latou tino ma ituaiga 2 o faiga: ogaoga umi ma otootoga pendret.

Faʻasesega faʻapitoa le faʻaogatotonu ma le faʻaoga o le tino. I totonu totonugalemu ulufale i le faiʻai ma le vaeluala, e mafai ona tatou fai atu o loʻo aofia ai tino o neu. Faʻasalalau nervous systems - o aʻafiaga nei e aofia ai gaioiga o siama namu. Latou te salalau atu i totonu o le tino mai le faiʻai ma le taula.

O loʻo i ai se vaevaega o le faʻalavelave i totonu aotelega ma vegetative. Matou te pulea le somatic NS ma le iloa lelei. E taʻitaʻia e ia le galuega o maso skeletal. Ae o le autonomy system regulates the work of the glands, faapea foi totoga i totonu ma e le faalagolago i luga o tatou loto.

O le neura e aofia ai le fia afe o filo filo - o gaioiga o siama namu e ufiufi i totonu o le totini ma fesoʻotaʻiga faʻasoa fesoʻotaʻiga. Ina ia sili atu ona lelei le faafoeina o faailoilo, e faapipiiina filo i ni paʻu manifinifi e fesoʻotaʻi ma se afu o le gaogao faʻaoga - perineuria. O faʻatautau ma veins e pasi atu i le perineuria, lea e maua ai ni meaʻai paleni. Ua faʻapotopoto faʻatasi faʻamalosi ma faʻapipiʻiina i se atigi lauulu o le faʻasolosolo o le tino. O lona gaioiga o le puipuia lea o le namu mai le faaleagaina. O lenei fausaga atoa ua taua o le ogalaau namu.

Nalu - e tolu ituaiga:

  • Natuga mataga. Tumau ma le maʻaleʻale (faʻafefefe) nasu sulu. E i ai a latou siama faʻapitoa i le tasi pito. Faʻafetai i le, e mafai ona tatou faʻalogo, vaai, lagona le vevela, mamafa, vibration, tiga, e iloa ai le tofo ma le sogisogi. Pe a faʻaalia i se atigipusa, e tupu mai se lagona o le namu. E ala i le neura, e pei o le uaea, e tuʻuina atu i le faiʻai ma faʻagasolo iina. E mafai ona tatou manatu o le faiʻai tatou te vaai, faalogo ma lagona le tiga.
  • Mamele e aofia ai uila afi. Mai i le faiʻai, o se faʻatonuga-poloaiga e faʻasalalauina e ala i le neura io tatou musele uma ma okeni. Ma latou tali atu ma le faʻalogo ma le faʻalavelave poʻo le malologa.
  • Malu fefiloi faʻaofiina fiva o 'uʻamea uʻamea afi ma aʻafia ma mafai ona faʻatino galuega uma e lua.
Soo se lua lava, o tatou tino popolega e maua ai le tino ma faʻamaopoopo ai totoga uma. O le mea lea, o soʻo se tasi o ona toilalo e oʻo atu ai i ni aʻafiaga ogaoga e lamatia ai le ola maloloina.

O le a le mea e tupu i le faʻalavelave o le maʻisuka

I le maʻisuka, o le toto kulukose o le toto e le mausali. Pe a pa'ū, e alu le faʻanoanoa o siama namu. Ma afai e tele naua le kulukose, o le a mafua ai le faʻavaeina o faʻamalolo saoloto. O nei mea e faʻafefeteina ai sela ma taʻitaʻi atu ai i le okesene. O maualuga maualuga o le kulukose o loʻo tuʻufaʻatasia ma le faʻaopoopoga o le sorbitol ma le fructose i totonu o masini. O nei meaola gaʻo e faʻaleagaina le faʻafefeina o le vai ma minerale i sela, lea e oʻo atu ai i le fulafula o fiva.

Afai ei ai foi le malosi o le mamafa o se tagata, ona i ai lea o le vaʻaia o nai capillaries e fafaga ai le ogalaau fao. O se taunuuga, o siaki e maua ai le okesene o matelaina ma mate ai.

I tausaga talu ai nei, ua talitonuina o se gaʻo ua suia, lea e faʻatoʻa tofi, e tele sona sao i le atiina ae o le neuropathy o le maʻisuka. E sili atu ona maaleale le neu i aʻafiaga o le maualuga o kulukose. Le faʻaogaina o neurons atrophy ma e le mafai ona tuʻuina atu se faailoilo. E faʻaumatia foʻi le totini o le myelin, lea ua fuafuaina e faʻaesea ai le fiva namu ma taofia ai le manaʻoga mai le faataapeapeina.

Faailoga o le Neuropathy o le Maʻisuka

Faailoga o le neuropathy o le maʻisuka e faʻalagolago i luga o le fea o vaega o le popolega e sili ona afaina i le maʻi. I totonu o lenei tusiga, tatou te manatu e na o le faaleagaina i le tino o le tino. E ui lava o le maʻisuka e aafia ai le gaioiga o le fatugalemu o le tino, ae maise lava o le cerebral cortex. O lenei faʻalavelave ua taʻua o le diabetic encephalopathy.

Faʻamataʻu faʻaalia i ni nai masina ona o le faaleagaina o le faʻalavelave o le gataifale. E mafua ona o le tele o neura i totonu o le tino; i le taimi muamua, o aʻafia maloloina e faia galuega a le faʻaumatia. Lima ma vae o le muamua lea e mafatia ai, aua i luga o le filo uumi umi o loʻo tele atu mea e faaleagaina.

Neuropathy maaleale

O le liona lea o namu o le aʻafiaga, lea e faʻaalia i lagona sese e foliga tutusa i vae uma, lima poʻo itu o foliga.

  1. O le faʻamaualuga i mea e faʻaleagaina ai (faʻafefeiaiga)
    E faʻaalia ai o ia lava o se lagona ootia, tingling, susunuina po o le vaivai, tiga matuitui o le tiga. O le mafuaʻaga o lenei mea o faʻalavelave i neura, lea e mafua ai le le lava o le faʻamaoniga mai lipine o le paʻu i le faiʻai.
  2. Le talafeagai le tali atu i mea e le fiafia ai
    • I le tali atu i soʻo se faʻaleagaina o le paʻu (paʻi, tingling), e ono tupu ai le tiga. O lea, e ala mai se tagata i le tiga ona o le paʻi o se palanikeke.
    • I le tali atu i se tasi o le ita, e pei o le malamalama, e tele lagona e tulaʻi mai: susu, tu mai i le gutu ma manogi. I totonu o le ogalaau, o le "vavaeʻeseina" e faʻalavelaveina ma le fiafia o loʻo tupu i le mata e oʻo atu i isi faʻaleleia (olfactory, gustatory, auditory).
  3. Faʻaititia pe maeʻa le leai o se lagona
    O faʻaaliga muamua e tupu i luga o vae ma alofilima, o lenei mea taua e taua o "totini ma totini lima." E i ai i le tagata le lagona e lagona e ia le mea i totigilima ma e le savali i ni seevae, ae i totonu o totini ulu. E tele naua manua i vaega eseese o le ogalaau o le namu e taofia ai le faailoga mai le au lepela mai le ulu atu i le faiʻai.
Mino neuropathy

O le liona lea o namu motusia e faʻaliliu atu ai le faiʻai i le maso. O faʻafitauli e atiaʻe lelei, latou te faʻateleina i le taimi o malologa ma le po.

  1. Lisi o le mautu pe a savali
    O le faʻaitiitia o le lagona lelei e taʻitaʻia ai le mea moni e faʻapea o vae e "liu", o maso e le usitaʻi ma faasolosolo malie le amata i le atrophy.
  2. Le lava le faamaopoopoina o gaoioiga
    O le taunuuga lenei o le faaleagaina o neura faanatura, lea e tuʻuina atu ai faʻamatalaga i le faiʻai mai le fale faʻapitoa, e nafa ma le tulaga o le tino i avanoa.
  3. Ole televave o le sooga, latou te vevela ma pala
    O sooga o tamatamai vae ma lima o le mea muamua e aafia ai. I lima, i le taimi muamua e faigata ona faʻasaʻo tamaʻi tamatamailima, ona toe tamatamai lima lea. Fluctuations in sugar levels e faʻaleagaina ai le microcirculation ma le metabolism i sooga ma ponaivi, e mafua ai le mumu ma le faateleina.
  4. Le vai vaivai ma faʻaititia le malosi i lima ma vae
    Mo gaioiga masani o maso, latou te manaʻomia le lelei o le toto ma le innervation. Faʻatasi ma le maʻisuka, o nei tulaga uma e lua ua solia. O musika e vaivai, ma ua le toe lagona e se tagata a latou gaioiga. I le amataga o le faʻamaʻi, o maso o le a fulafula, ma iu ai ina faʻaititia le voluma ma le atrophy.
Autonomic neuropathy

Faatasi ai ma lenei ituaiga o neuropathy, o neura o le tino o le tino, lea e nafa ma le galuega a le tino, e faalavelave. O le iʻuga, e maua e okeni ni faʻasesega faʻatonu, ma o le tuʻuina atu o le okesene ma meaʻai e faʻaleagaina.

  1. Faʻasologa o meaʻai
    • solia o le foloina
    • o le sphincters o le manava e toʻafilemu, lea e mafua ai le masani ai o le paʻu, o le fatu,
    • manava o le manava e tau atu i le vomiting,
    • o le faʻamalositino o le intestinal ua faʻaitiitia - o le faʻagasolo masani o le faʻaleagaina,
    • e tupu ai le faʻamalositino o le intestinal, o le manava e tupu i le 20 taimi i le aso, masani i le po. Ae i le taimi lava e tasi, o le a leloa le mamafa o se tagata, talu ai o meaʻai e iai le taimi e tatau ai.
    O le galuega o le gastrointestinal tract e manaʻomia pea ona fetuunai le NS, ma faʻaleagaina i neura e taʻitaʻi atu ai i se tulaga le lelei i le faagasologa o le faʻapalapala.
  2. Le mautonu o totoga o le pelvic
    • vaivai. E tuai pea le mata, ae o le faatumuina o le penis ma le toto ua matua leaga lava. E mafua mai i le solia o le innervation ma le vascular function i totonu o le ogaoga o tino.
    • faaitiitia le leo o le vevela. Ole maso o le vevela e le maua se faailo i le konekarate ma e alu. E seasea maua le urination (1-2 taimi i le aso) ma tuai. E leai se mea e leai se mea e faʻaaogaina. E tumau pea i totonu le Urine ma o lenei mea e mafua ai le tele o siama i totonu ma le atinaʻe o cystitis.
  3. Loto o le Loto
    • fatu palpitations,
    • fatu faʻalavelave o le fatu - arrhythmia,
    • ogaoga vaivai pe a taumafai e tulaʻi, faatasi ai ma se faʻaitiitia o le toto i le tulaga saʻo,
    • faaitiitia le tiga o le lagona o le fatu, e oo lava i se fatu fatuga e leai se afaina.
    O le faʻatinoga tatau o le loto e faalagolago i le faʻatonutonuina o neula autonomous. O nisi oi latou e faatelevaveina le galuega a le loto ma faateleina le atuatuvale, ae o isi e faagesegese ai le faafia ona faia o mea e fai, e maua ai e le loto se malologa. Faʻatasi ai ma le neuropathy o le maʻisuka, o le paleni e faʻalavelaveina, ma e galue lemu le fatu. I lenei itu, o le lamatiaga o le ogaoga o le fatu o le fatu e osofaʻi malosi.
  4. Paʻu suiga
    O le galuega o le afu o le afu ua afaina. I le taimi muamua, o le afaina ogaoga e aliali mai, aemaise i le pito i luga o le tino i le po. O foliga ma vae foi o le afu mamafa malosi. O le faʻalauteleina o capillaries avetaavale e taʻitaʻia ai le mumu o le paʻu ma le manava i luga o alafau.
    I le aluga o taimi, o le afu o le afu e faʻamalo ai le le lava o le afu e mafua mai i le spasm capillary, ma ua mamae le paʻu. E i ai ni avanoa i luga o le fale, lea o le tele o le mikita o le melanin o loʻo faʻalauteleina ma e leai ni mea e le o iai.
    O le puipuiga o le paʻu ua faʻavaivaia, ma e oʻo atu ai i le foliga mai o le mumulu mumū i le nofoaga o soʻo se microtrauma. E mafai ona taʻitaʻia ai le gangrene ma le tosoina o lima.
  5. Faʻafitauli leaga
    Faʻaleagaina o le nasu e oʻo atu ai i le faʻamalamalamaina o le tamaititi aoga. O lenei mea e faʻaalia i le faʻaletonu o le vaai, aemaise lava i le pogisa.

Tuua Lau Faamatalaga