Maʻisuka togafiti faʻamaʻi ma togafitiga

Encephalopathy atonu o le Alualu i Luma o le Maʻisuka

O loʻo talanoa le tusiga e uiga i se tasi o aʻafiaga o le maʻisuka - encephalopathy. O loʻo faʻaalia le auala o faʻafitauli ma auala togafitiga.

O le encephalopathy o le maʻisuka o se faʻalavelave faʻaosoosoina o le maʻisuka. E amata malie, e amata ona aliali mai i totonu o se tagata ua leva ona mafatia i le maʻisuka. Faʻaalia i se faʻafitauli faigata ma togafitiga.

Le natura o togafitiga

O le faʻamaʻi o le paʻu i le maʻisuka o le faʻaleagaina lea o neuronū ona o le gasegase o le gasegase. Suiga faifaipea i le suka o le toto i le suiga i puipui o toto toto o le faiʻai ma le toto le mama i le faiʻai.

O se taunuuga o nei faiga, o suiga e tutupu i le fausaga o le faiʻai ma ana galuega tauave. E le o se faamaʻi eseʻese o le encephalopathy, ae tulaʻi mai naʻo le fesuiaiga o le maʻisuka umi.

O le tele lava o taimi, e oʻo mai ai maʻi faʻapitoa i tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1. O le mafuaaga autu mo le atinaʻe o se pa'ū i le suka o le toto.

O aʻafiaga nei e aʻafia ai le tutupu o le encephalopathy:

  • matua
  • mamafa tele
  • atherosclerosis, maualuga maualuga, togafitiga faʻasolosolo, faʻamaʻi pipisi o le tui,
  • maualuga le maualuga o le toto suka.

Mo faʻamatalaga faʻapitoa o ia faʻafitauli, e manaʻomia se taimi umi. O le mea lea, o togafitiga masani e masani ona maua i le matua. O le mea e masani ai, o le maʻi e atiaʻe e tetee atu i se talaaga o le afaina o le faiʻai.

Ata faʻaleleia

A oʻo ina amataina le lecephalopathy o le maʻisuka, o le a amataina malie lava, i luga o le taimi. O le faʻamaʻi e alu i tulaga.

Laulau. Faʻaaliga o le maʻi, faʻalagolago i le tulaga:

TulagaFaailoga
Vaega 1E matauina e se tagata le osooso o le toto, o le faitioga o le valea, le malosi.
2 tulagaO ulu o le ulu e masani ona malosi. O tagata maʻi e faʻamatalaina i latou e pei o le faʻamalosi, pei o se ulu ulu. Malosiaga talafeagai o le amnesia.
3 tulagaO loʻo faʻagasolo pea le faʻamaʻi. O loʻo i ai faailo o le tafe o le toto i totonu o le faiʻai - gase shakiness, mafaufauga le mafaufau, leai se faʻatonuga, faʻalavelave le mafaufau.

Faʻatonuina manatuaga, mafaufauga mafaufauga, gauai. E sili atu i le 32% o tagata e maua i le maʻisuka ua faʻavaivai. Convulsive syndrome e aliali mai.

O faʻamaʻi i uluaʻi laʻasaga e le patino, o lea e masani ai ona le amanaʻia e gasegase uluai faʻaaliga o le maʻi ma e le asiasi i se fomaʻi.

O le faʻamaʻi e mafua ona o le tele o le faʻavauvau

Faʻailoga

O le siama o le encephalopathy i le maʻisuka e faia pe a maeʻa se suʻesuʻega auiliili o le maʻi.

Suesuega suʻesuʻe ma suʻesuʻe meafaigaluega, ma le faʻaaogaina o isi faʻamaʻi o le faiʻai:

  1. Electroenephalography. O le le faatulagaina o rhythms faavae, o faailoga o le gasegase o gaioiga ua faamaumauina.
  2. MRI mataʻitusi I le taimi muamua, o suiga e le iloa. I laʻasaga mulimuli ane, o laʻasaga laʻasaga faʻalauiloa e matauina.
  3. Suesuega Laboratory o mimi ma le toto. Fuafua le maualuga o le kulukose, cholesterol, insulin. Faatasi ai ma le faamai, o faailoga uma ua faateleina.

E taua foi le faia o le eseesega o siama o iniseti ma le oʻoi le faiʻai.

Faailoga o le CT incephalopathy

E le afaina le togafitia o le lecephalopathy e aunoa ma le faatonuina o le suka i lalo ole suka i le maʻi. O le mea lea, o le togafitiga o le diabetic encephalopathy e faia faʻatasi e le neurologists ma endocrinologists.

Fomaʻi

O le togafitiga autu o le faʻamoemoe lea e faʻafaigofieina le suka o le toto. Mo lenei, o le inisalini poʻo le suka-faʻaitiitia o fualaau o isi vaega o loʻo faʻaaogaina, e fuafua i le ituaiga o maʻisuka. O le endocrinologist o loʻo auai i le filifilia o vailaʻau. Togafitiga ma fualaau faasaina e faia mo le olaga, e tatau ona fua le maualuga o le suka i taimi uma.

Faatonuga mo le togafitiga o le encephalopathy e aofia ai le faʻaaogaina o vaega nei o vailaʻau:

  • o lona uiga o le faaleleia o le microcirculation - Pentoxifylline, Trental,
  • B vitamini e manaʻomia e toe faʻafoʻi ai le faʻalavelave faʻalavelave,
  • cholesterol-faaitiitia o fualaau faasaina - fuainumera, fibrates,
  • o lona uiga o le faʻaitiitia o le vevela - Cinnarizine, Vinpocetine.

O le togafitiga e umi ma faʻaauau pea i le taimi o le olaga o se tagata.

Puipuiga

O faʻaʻailoga o le encephalopathy e mafai ona mafua ai le le mautonu o se tagata. O le mea lea, e sili atu le taumafai e puipuia le faʻamaʻi nai lo le togafitia.

O le a le mea e manaʻomia mo lenei mea? O lau fomaʻi o le a faʻamatalaina pe faʻapefea ona tumau le maualuga o le suka i totonu o le toto, o le a le meaai a se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e tatau ona i ai.

O le toto toto i le faiʻai o le a faʻaleleia ai le tino faaletino i le ea fou. O le mea taua o le faʻalogo lelei i lou tino ma, i le tulaga o soʻo se faʻalauiloa, faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

Glucometer o le a fesoasoani i le mataʻituina o kulūkose

O le encephalopathy o le maʻisuka o se gaioiga alualu i luma ole faiʻai lea e le mafai ona faʻaumatia atoa. O le fomaʻi ua fuafuaina e le malosi ma uiga o le vasega o le maʻisuka. O faʻamatalaga amata ma togafitiga mulimuli ane e mafai ona taofia ai le atinaʻe o le faʻamaʻi.

Fesili i le fomaʻi

Aisea e masani ai ona fesiligia le mauaina o le maʻisuka i le maʻisuka?

Lyudmila. Kursk, 35 tausaga.

E mafua ona o le i ai o isi faʻamaoniga. O se tagata gasegase maua i le maʻisuka atonu e maualuga lona maualuga, faatasi ai ma le maualuga o le mamafa ma le lamatiaga o le paʻu. I lenei tulaga, e masani lava ona taofiofia e fomaʻi le maʻi o le maʻisuka ma talanoa e uiga i se mea fefiloi o le faamai.

Tina (68 tausaga) ua maua i le diabetic encephalopathy. O le a le mea e tatau ai mo le faʻamaʻi? O a meaai e leaga?

Inna R., Voronezh, 42 tausaga.

E mafai ona e 'ai le falaoa atoa o le falaoa, meaʻai gaʻo maualalo i ni mea laiti, kuka pe tao tao ma iʻa. Fualaau faisua aoga, aniani, kaluka.

E mafai ona e 'ai ma le saogalemu fualaau o le citrus, fugalaau, strawberries, currants, cherries. Buckwheat, palelele, millet, ma le oatmeal o loʻo aofia ai foi i le taumafataga. I nai vaega laiti, e mafai ona e 'ai i meaʻai susu, fuālaʻau fuālaʻau, fuamoa, mea faʻafiafia faʻapitoa ma mea suamalie.

O falaoa ma paʻu paʻepaʻe, puaa, fualaau faisua, kuka ma ulaula meaʻai, pateta, kāloti, beets, ma legumes e tatau ona le aofia ai le taumafataga. O fua, e tatau ona e lafoaia vine, melon, faʻi, paʻu. O gaʻo manu, suka, honey, cheeses, meaʻai vevela ma meaʻai vave e faʻasaina.

O a faʻafitauli o maʻi faʻapitoa e mafai ona atiaʻe?

Igor, Moscow, 35 tausaga.

O le faʻaleagaina o le tino e mafai ona oʻo atu ai i le vevela (dementia). O lenei mea e faʻagata ai le tausiga o le tagata lava ia ma mafua ai ona le atoatoa. O faʻalavelave e ono mafai ona maua ai le faʻamalosi o meaʻai, faʻavavelaina o le vavalalata, faʻafitauli o le tautala, faʻafitauli o le afi.

Vaega o le encephalopathy i le maʻisuka

E le lava le tele, ae o sea ituaiga o siama e mafua ai le tele o masalosaloga, e tusa lava pe na faavaeina. E mafua lenei mea i le tele o faʻafitauli eseese i le natura.

Mo se faʻataʻitaʻiga, afai i le talafaʻasolopito o le soifua maloloina, e faaopoopo atu i le maʻisuka, e iai foi le maualuga o le maualuga o le toto ma faʻalavelave faʻalavelave faʻafuaseʻi, faʻapea foʻi ma faʻalavelave i le gaioiga o le cerebral, ona mafai ai lea e fomaʻi ona tafiesea le diabetic encephalopathy. I se tulaga faapea, atonu e iai se ituaiga o le maʻi poʻo se mea faʻafefiloi.

Faʻailoga autu

O lenei ituaiga o le maʻi ua tulaʻi mai ma ua matua atinaʻe ma lemu. E mafai e suiga uma o le vaʻai ona maua le malosi e aunoa ma le faʻaaliaina oi latou lava mo ni nai tausaga i se laina. Ina ia sili atu ona saʻo, o loʻo i ai ni faʻamaoniga, ae atonu e le o matauina pe na mafua ona o isi faʻamaʻi. O lea la, o faʻamaoniga ma faʻamaoniga o le diabetic encephalopathy:

  • soʻo se faʻaaliga o vegetative-vystonia vascular,
  • ulu tiga ma le vaivai,
  • sili atu le vaivai, faʻaauau le faʻavaivai,
  • e le talafeagai le ita, tulaga atuatuvale (e mafai foi ona faia le tali atu, mo se faataitaiga, leai se fiafia i le olaga ma le soifua maloloina o se tagata),
  • faagaloina, leiloa o mea sese.

O nei faailoga uma e mafai ona le amanaiaina. O le tele o tagata gasegase e amataina le maʻi, e aunoa ma le sailia o le fesoasoani a se fomaʻi i lenei taimi, e foliga mai ia i latou o mea uma lava e matua itiiti lava ma latou te le faʻaogaina soʻo se taua.

E le gata i lea, o le laasaga lona lua o le faamai ua i ai, lea e atiae atili ai vave, ma o le lona tolu o le amataga lea o le manino o le le atoatoa i le mafaufau-lagona faalemafaufau o le maʻisuka.

O le a le tuua e le tagata ni faʻalavelave faʻavaivaia ma ogaoga faʻalavelave, faʻafitauli maʻi manic, faʻapea foʻi ma amio le talafeagai. E faigata ona misia na faailoga, ae o le a latou faʻaalia se faʻalavelave o le faagasologa.

Le vasega ma le siama o le maʻi

O le maʻi suka e mafai ona puipuia e isi maʻi. Afai tatou te talanoa e uiga i tagata matutua, o nei mea e faaletonu i le gaioiga a le faiʻai, ma i tupulaga talavou - o taunuuga ia o osofaiga a ketoacidotic.

I le ata o le maʻi e mafai ona matauina:

  1. asthenic syndrome (tele le vaivai, faʻaitiitia le faʻatinoga, popole tele, vaivaiga, sogasoga, faafitauli ma le faʻamaoni),
  2. Cephalgic syndrome (maʻi tigaina). E mafai ona faʻamalosia pe faʻamaʻi. E masani lava, o tiga e mafai ona faamatalaina o se lagona o se ulu mamafa pe a uma ona uu se ulu,
  3. vystonia vegetative ma le atinaʻeina o paroxysms, faʻalavelave faʻalavelave ma le leiloa o le mafaufau.

I le faaopoopo atu i nei faailo, o loʻo i ai faʻamaoniga e faʻaalia ai le tele o faʻafitauli o le mafaufau. O le maualuga o le gaʻo (faailoga o le le atoatoa o le pyramidal, anisocoria, maʻi faʻaleagaina), faʻapea foi ma le syndibulo-atactic syndrome (gain shakiness, le faʻamalosia o le faʻamaopoopoina o gaioiga, diva).

O le taʻuina o faʻamaoniga i le ata o le gasegase o le encephalopathy faasaga i le talaaga o le maʻisuka malosi o soliga foi i galuega o le mafaufau:

  • faafitauli mafaufau
  • tolopoina o mafaufauga,
  • le le fiafia
  • faanoanoaga

O nei faailoga taʻitasi o loʻo faʻaalia ai le le lelei o le galuega o le vaeluagalemu o le laina i totonu o le faiʻai. Faʻatasi ma soʻo se ituaiga o maʻisuka, e masani ona tupu le atuatuvale. E tusa ma le 32 pasene o tagata gasegase o le a mafatia mai ai.

I le faaopoopo atu i le le lelei o le aafiaga i le soifua manuia lautele, o le atuatuvale taimi umi e lamatia ona o le le lava o le puleaina o le maʻi, meaʻai ma le faʻaaogaina o le inisalini.

O le mafuaaga autu mo lenei tulaga o tagata gasegase e mautinoa lava suiga o meaola o le tino, ma le faalagolago pea i le maʻi ma le manaomia ona pulea.

O nisi o maʻisuka o le ituaiga muamua poʻo le lua e mafai ona tupu ai le encephalopathy hypoglycemous e mafua mai i le hypoglycemia. E mafai ona faʻaalia e pei ona taua i lalo:

  1. faʻafefe
  2. le le fiafia
  3. mafaufauga le mautonu e pei o le delirium,
  4. Faʻaauau pe a uma le galuega pe i luga o se manava gaogao.

O faʻasalaga faʻaleagaga faʻapea foi le hemiparesis pyramidal o loʻo iai foʻi uiga lelei.

Ina ia mafai ai ona maua le faʻamaonia saʻo, i le faaopoopo atu i faitioga o le asthenic ma vegetative-dnstonic, e tatau foi ona faʻamalamalamaina faailoga o le neurology.

Soʻo se suiga i le electroencephalogram (EEC) i tagata gasegase e maua i le encephalopathy ona o le maʻisuka ua taua o le dysregular. E faʻaalia i latou i le natura, lea e faʻaalia i le faʻateleina o le EEG, faʻaoga o le hypersynchronization, faʻaitiitia o le faʻaleleia o le alalaupapa o le lautele ma le lotoifale, suiga i le faʻafoʻiina o gaioiga o le EEG, faʻapea foʻi ma le faʻafefe o galu patho o le delta ma ituaiga.

I le maʻisuka matutua, o le diabetic encephalopathy atonu e mafai ona o faatasi ma le faaletonu o le neurological folasia, atrophy, ma suiga i tua pe a maeʻa ona tupu i totonu o le tino. E mafai ona iloa e le suʻega faʻavasegaina (CT) poʻo le faʻataʻitaʻiga o le resonance magnet (MRI). O faʻamaʻi faʻamaonia faʻamaonia o loʻo iai le uiga o le maʻisuka ma faafitauli e aʻafia ai: macroangiopathy, atherosclerosis, ma le maualuga o le maualuga.

O le afaina, faapea foi ma osofaiga faa-afa o se natura le tumau, e mafai ona mafaufauina i tulaga o faailoga o le neuropathy tutotonu.

E faapefea ona togafitia le faʻamaʻi?

O le togafitiga e taulai i le faʻaumatia o le diabetic encephalopathy o le a faʻamaʻo saʻo ai le maualuga o le suka o le tagata maʻi. E taua foi le togafitiga ma le tatau ona mafaufau i mea uma o maʻi ma le tikeri o le faiʻai.

Mo le faia o se togafitiga talafeagai, e tatau ona faia se suʻesuʻega amata ma maeʻaeʻa o le tino. Faatasi ai ma lenei auala, o le a faia saʻo faaiuga, ma o le togafitiga o le a aumaia ai se taunuuga lelei.

O se tasi o faʻafitauli o le maʻisuka o le diabetic encephalopathy. O lenei ituaiga o gasegase e tupu mai o se taunuuga o le faaleagaina o le totoga tutotonu i le maʻisuka. O le faʻalauteleina o le salalau o le diabetic encephalopathy e faalagolago i le ituaiga o maʻisuka, ma o le vailaʻau faʻataʻitaʻi e faalagolago i le umi ma le mamafa o le maʻi.

O le a lenei mea faʻaleagaina?

O le atinaʻeina o le diabetic encephalopathy e faʻavae i luga o faʻafitauli o le tino i le tino, lea e oʻo atu ai i le faʻaleagaina o elemene o le tino tutotonu.

O lenei tulaga e atiae ona o le afaina o le okesene i le faiʻai, o le le atoatoa o le tino i le tino ma le faaputuputuina o mea oona. O nei auala uma e mafua ai le le atoatoa ma le solia o galuega faavae i totonu ole mafaufau. O le faʻavaeina o lenei faʻalavelave e tele tausaga, o lea e faigata tele ona iloa faailoga o faʻafitauli i le amataga.

O le a le diabetic encephalopathy?

O le diabetic encephalopathy o se tulaga lea e fesootaʻi ma le faʻaleagaina o fausaga o le fatugalemu o le tino ma le faiʻai faapitoa. E tupu lenei mea ona o faʻafitauli o le maʻisuka i le maʻisuka. E tusa ai ma le au suʻesuʻe, o le diabetic encephalopathy e tele ina maua i le ituaiga 1 faʻamaʻi, e aofia ai i le silia ma le 80% o mataupu.

I se tulaga lautele, o se manatu autasi lea e tuufaatasia ai faʻaaliga o tikeri eseese o le malosi. E mafai ona avea uma ma ni ulu tiga ma se faʻalavelave matuia o le mafaufau ma le mafaufau. O se vaega o togafitiga o le faigata lea i le tulaga o le siakiina ma le le lelei o togafitiga.

Faailoga o le maʻi

Faailoga ma faailoga o le encephalopathy tuusaʻo faʻatatau i le matua o le maʻi, le malosi o lona tulaga, le i ai o faʻafitauli ma faʻamaʻi pipisi. Faʻalogo i le mea moni e faapea:

  • togafitiga faʻapitoa e atiaʻe lemu i le gasologa o tausaga,
  • i le laʻititi o ona tausaga, e tupu aʻe faʻamaʻi pe a maeʻaeʻa hyper- ma hypoglycemic, i luga o matua - i le fesootaʻi ma faalavelave faʻafuaseʻi o le cerebrovascular,
  • o vailaau faʻamaʻi e leʻo faʻamaonia ma e ono aofia ai le le atoatoa o le mafaufau, asthenia, faʻamatalaga e pei o le neurosis,
  • i le amataga lava o le faamai, e mafai e le maʻisuka ona faitio i vaivaiga, vave le vaivai, atuatuvale. Tigā ma le faʻalavelave faʻapitoa o le gauai atu e mafai foi ona tupu.

O se maʻi e pei o le neurosis e fesoʻotaʻi ma le aotelega (le lelei le soifua maloloina) ma le mafaufau (manaomia mo togafitiga faifai pea, le mea moni o faʻafitauli) mea taua.

I le uluai togafitiga, o se maʻi o le neurotic ua maua i le 35% o tagata mamaʻi, aʻo tuputupu ae le maʻisuka, o le numera o le a siitia i le 64%.

O le le mautonu o mafaufauga ma mafaufauga le mama e seasea.

O le maʻi faʻasaʻo e fesoʻotaʻi ma le faʻalavelave ma le faʻafefe, lea e mafai ona faʻapipiʻiina i mea e tutupu i le vegetative-vascular ma tulaga syncopal (faʻafuasei le leiloa o le mafaufau). O faʻafitauli i le lalolagi o mafaufauga e mafai ona fesootaʻi ma le faʻamaualuga o le mafaufau, faʻalavelave ma le faʻatuai le mafaufau.

Mafuaaga o le Maʻisuka Encephalopathy

O le mafuaaga taatele o le atinaʻeina o le faʻamaʻi o le maʻisuka microangiopathy ma le faʻamalositino. O mea taua e tatau ona mafaufauina o le matua, faateleina le mamafa o le tino. E faapena foi i lenei lisi o se maualuga maualuga o le lipid peroxyidation ma le faʻamalosia o lipid metabolism. O le isi itu taua, o tagata tomai faapitoa e maualuga le maualuga o le suka i luga o le umi o le taimi ma tulaga maualuga o le hemoglobin glycosylated.

I le tautalagia o suiga o le physiological i le faʻavae o le encephalopathy i le maʻisuka, ia faʻalogo i le mea moni e faapea:

  • o le maualuga o le mafai ona gafatia ma le faʻavaeina o le fausaga o puipui o tamai vaa ua faʻataʻatia,
  • o le taunuʻuga o se faʻafitauli faʻafitauli o mea taumafa o fiva ma sela, o le le lava o le okesene, faʻapea foʻi ma le malosi o le eletise i le telefoni feaveaʻi, ua faia,
  • I le tali atu i lenei mea, e le mafai ona faʻaaogāina le gasegase e le faʻaaogāina o le gasegase (anaerobic), lea e mafua ai le faaputuputuina o mea oona.

O se taunuuga o ia suiga, o le maualuga maualuga o faiʻai e galue i aafiaga faʻaleagaina. Ina ia mafai ona tutupu nei soliga, e tatau ona pasia se taimi taua, o le tele lava o taimi tatou te talanoa ai e uiga i se vaitaimi umi o le maʻisuka.

I lenei itu, o le encephalopathy e manatu o se tuai o le faʻalavelaveina o le maʻi. O le tele lava o taimi, o le togafitiga e iai le taimi e fai ai le maʻisuka ituaiga 1, aua e amata mai i se talavou laʻititi. O le mea lea, o tagata tomai faapitoa e iloa ai se maualuga maualuga o le atiaʻeina o faʻamaʻi i le matua o le matua.

Tulaga o togafitiga

O le diabetic encephalopathy e faʻailoaina e tolu laasaga o le atinaʻe. Muamua o le tasi lea e le o toesea ai le falemai. O loʻo lauiloa le ulu o le ulu, ma ua iloagofie, o le suiga o le fua o le toto e foliga mai. I le tele o mataupu, e le amanaia e le maʻisuka ia faailoga ma e le sailia se fesoasoani mai se fomaʻi.

I le laasaga lona lua, o faʻamaʻi faʻapitoa e faʻapupulaina: o ulu o le ulu e foliga mai o le a sili atu ona faʻalauiloaina, faʻalavelave le faʻaogaina i avanoa avanoa. O le "tolu" tulaga e fesoʻotaʻi ma le mea moni e faʻamalamalama lelei le ata o le falemaʻi. I le taimi o loʻo tuʻuina atu ai, o le faʻaleagaina o mafaufauga, mafaufauga, ma lagona faʻalagona foi e mafai.

Faʻataʻitaʻiga auala

O le suʻesuʻega o le diabetic encephalopathy e tatau ona tuʻuina atu i ai se gauai faapitoa. O le mea moni e faapea:

  • o le siaki e faia e se neurologist, ma o le faaiuga e faia i luga o le faavae o se fuaga o le neurological status,
  • iloiloga o suiga o galuega ma suiga faʻale-tino o loʻo faʻatinoina e ala i le faʻaaogaina o mea faigaluega,
  • electroencephalography, MRI o le faiʻai, ma le cerebral hemodynamics e tatau ona faia faasolosolo.

O se vaega taua o le suesuega o suʻesuʻega e tatau ona iloiloina o suʻesuʻega falesuesue, lea e mafai ai ona iloilo le tikeri o le faʻafitauli o le tino. O lea la, o le maualuga o le kulukose, lipids, cholesterol, faʻapea foi le C-peptide ma le inisalini e iloagofie. Eseesega o siama e faʻamoemoe e faʻamalo ai lino faʻaleaga ma neoplasms i le faiʻai. E siakiina se siakiina e fesootaʻi ma faʻamaumauga o falemaʻi, e mafai ona faʻamaonia le siama i le faʻavae o le faʻataʻitaʻiga o le resonance magnetic.

Taʻi Tisuka Encephalopathy Treatment

Ole togafitiga o le diabetic encephalopathy o se faʻaauau pea o le soifua maloloina. E fautuaina le lafoai o aano o manufasi, susu, falaoamata ma pateta. E le tatau ona galo ia i tatou le faʻaofiina o kosi o vasoactive ma togafitiga faʻasolosolo, lea e faia i le amanaia o le faʻasaʻoina ma i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. E aofia ai le faʻaogaina o mea e mafai ona faʻaaogaina mo faamoemoega faʻasolosolo. O le umi o le togafitiga mo le maʻisuka e mai le tasi i le tolu masina, tasi pe sili atu taimi i le gasologa o le tausaga.

O le ausia o taui e mafai ona ausia e ala i le tofiaina o togafitiga talafeagai, lea e faia i le amanaʻiaina o ituaiga olaga ma i lalo o le pulea o le glycemia. E tatau ona manatua e faapea:

  • O faʻataʻitaʻiga (faʻataʻitaʻiga, faʻataʻitaʻiina o le alpha-lipoic acid), cerebroprotectors (Piracetam), faʻapea foʻi ma vailaʻau o le vailaʻau (B1, B6, A, C) e faʻaaogaina e avea ma togafitiga faʻasolosolo. Faʻafefiloi fualaau faasaina e pei o le Neuromultivitis, Milgamma e tatau ona gauai faapitoa.
  • vasoactive togafitiga e ono aofia ai foi le faaaogaina o Piracetam, Stugeron ma Nimodipine,
  • i le taimi lava e tasi, o le faʻamalositino togafitiga i le tulaga o le lipid metabolism o loʻo faʻatinoina. E aofia ai le faʻaaogaina o fualaau oona o le vaega o statins.

I faʻalavelave faʻapitoa e maua ai le maʻisuka i le maʻisuka ma faʻafitauli ogaoga o le mafaufau, e mafai ona manaʻomia le togafitiga faʻamalosi. E mafai ona faʻaaogaina se auala e faʻataʻitaʻiina mo ni faʻafitauli matuia o le maʻisuka. O se faiga umi lava lea e faigata tele.

Faʻamatalaga ma le puipuiga o le maʻi

O le diabetic encephalopathy o se tulaga alualu i luma masani. O le fua o le faʻaleagaina o le ata o le falemaʻi o le a faalagolago saʻo lava i le ogaoga o le maʻi.

O le suʻesuʻega masani a le endocrinologist ma le neurologist, o togafitiga saʻo e maualalo ai le maualuga o le suka, faapea foi ma masani masani o le neurological therapy e faʻaleleia ai le faʻasolosolo. Latou te mafai ona tuʻu le tumau pe faʻaitiitia le faʻaitiitia o le atinaʻeina o faailoga o le cerebral ma faʻalavelave ai le faʻavaeina o faʻafitauli. Puipuiga o le encephalopathy o le taimi e iloagofie ai ma le saʻo togafitiga ole maʻisuka. O se laasaga tāua o le faʻaaogaina o le maualuga o le toto ma le togafitiga o maʻi vailaʻau.

Encephalopathy - o le a lea?

O le faaupuga "encephalopathy" e faatatau i faʻamaʻi uma o le mafaufau lea e tupu ai le faaleagaina o meaʻai. E masani lava ona faʻaumatia vaega o le paʻu i le mativa. I le tulaga masani, i le taimi lava e tasi, o se vaega o galuega o le fatugalemu o le tino ua leiloloa. O le mafuaʻaga o le diabetic encephalopathy e maualalo i le soifua maloloina ma faʻafitauli faʻapitoa i le tino.

E tusa ai ma auala eseese, o faailoga o le encephalopathy e mafai ona iloa i le toetoe 90% o tagata gasegase maua i le maʻisuka. E ui lava i lea, o lea ituaiga o siama e le masani ona faia, talu ai o le maʻi e faigata ona iloa ma faʻamautuina o le maʻisuka o le mafuaʻaga lea o suiga i le faiʻai.

E tusa ai ma se tusi mai le Matagaluega o le Soifua Maloloina o le Rusia, o le diabetic encephalopathy ei ai le code ICD o le 10 (faʻavasegaina faavaomalo o faʻamaʻi) E10.8 ma le E14.8 - faʻamatalaga e le mafaamatalaina o le maʻisuka.

O le auala mo le atinaʻeina o le encephalopathy e le o malamalama atoatoa, ae e talitonu e tele lava lona tutusa ma le neuropathy o le maʻisuka. O le mafuaaga autu o togafitiga tutusa e tutusa ma isi faafitauli o le maʻisuka - hyperglycemia.

O le suka maualuga e tau atu ai i le angiopathy o vaʻa toto, lea e solia ai meaʻai a le mafaufau. Ona o le le atoatoa o le maʻi, ua lagona ai e le lagona le matelaina o le okesene, o le a sili atu le leaga, e le mafai ona toe maua mai i se taimi talafeagai ma aveesea ai mea oona. O le tulaga ua sili atu ona mamafa i le tele o cholesterol, triglycerides ma le lipoproteins maualalo, o uiga o le maʻisuka malosi.

Tolu tulaga o le fiva

O le atinaʻe o le encephalopathy e tupu ile tolu vaega. Faailoga o le muamua e le o se mea patino, o le mea lea e seasea ona gauai atu le maʻisuka ia i latou. E masani lava, e le o le diabetes e maua muamua nai lo le 2, pe a sili ona faʻailoa ona faailoga. I le amataga o le faamai, e mafai e MRI ona iloa suiga laiti i le faiʻai. E masani lava ona vaʻaia i nisi vaega. Mulimuli ane, ua faia se liona i le faiʻai. O le tele o faʻamaoniga ma lo latou ogaoga i lenei vaitau e faʻalagolago lava i le faʻatinoina o le taulaiga.

Vaega o le maʻisuka incephalopathy:

  1. I le taimi muamua - o faʻamatalaga maʻi o faʻaaliga o le tulaʻi ma le paʻu o le toto, totoʻa, faʻapouliuli i mata, vaivai ma le malaise. I le avea ai o se tulafono, o nei faʻaaliga e mafua mai i le leaga o le tau, tausaga poʻo le vavau-vystonia vascular.
  2. I le taimi lona lua - o le ulu o le ulu e avea ma faʻalavelave faʻafuaseʻi, faʻavave taimi e galo ai le mafaufau, o le le fiafia i avanoa avanoa. E mafai ona aliali mai ni faʻaaliga o le neurological - o le tali atu a tamaiti aoga i le suiga o le malamalama, tautalaga tautala, faʻalavelave faʻafuasei, faʻalavelave faʻafuaseʻi foliga. O le tele o taimi, o le taimi lenei o tagata mamai e maua i le maʻisuka liliu atu i se neurologist.
  3. I le vaega lona tolu - faʻalauiloaina faailoga. I le taimi lea, o le ulu o le ulu o loʻo faʻateleina, faafitauli ma le faʻamaopoopoina o gaioiga, oʻo mai le vevela. Faʻanoanoa, faʻalauteleina le atuatuvale, manatua tele le mafaufau. I lenei laasaga, ua toetoe a le mafai ona gafatia tomai ma malamalama fou.

Vaega o le faʻafitauli o le faʻamaʻi i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2

I lona tulaga sili ona mama, o le diabetic encephalopathy e na o tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e maua. O faʻalavelave i o latou faiʻai e fesoʻotaʻi ma le leai o ni a latou lava inisalini ma le le mauaina o se iniseti. E i ai manatu o le alualu i luma o le encephalopathy e le gata ina faalagolago i le tele o taimi o le hyperglycemia, ae faapea foi i le leai o le C-peptide i le tino - o se vaega o le mole o le proinsulin lea e pipii mai i le taimi o le inisalini. Inisalini tau pisinisi, lea ua faʻamaonia i tagata uma e maua i le maʻi 1, e leai se C-peptide - faitau atili e uiga i le C-peptide.

Encephalopathy e sili ona afaina i le maʻisuka ituaiga 1 i tamaiti laiti. E i ai o latou faafitauli i le gauai atu, o le faʻasalaga o faʻamatalaga faʻagesegese, ma le faʻaitiitia o le mafaufau. O suʻega faʻapitoa na faʻamaonia e faapea i se tagata maʻi e maua i le encephalopathy, o le IQ ile tamaititi e faʻaititia, ma le leaga ole aʻafiaga ile atamai tama malolosi nai lo teineiti. Suesuega o le faiʻai i tagata gasegase i le amataga o le maʻisuka e faaalia ai i le matutua, e sili atu le lanu enaena nai lo tagata soifua maloloina.

O le diabetic encephalopathy ma le maʻisuka ituaiga 2 e fefiloi. I lenei tulaga, o le faiʻai ua aʻafia le leaga e le gata i le hyperglycemia, ae faʻapea foʻi ma le faʻalavelave faʻafuaseʻi:

  1. O le maualuga o le maualuga e faʻaleleia le suiga o le atherosclerotic i totonu o vaa, e ono faʻaopopo le faʻalavelave o le encephalopathy.
  2. O le tele o meaʻai e taʻitaʻia ai le tele o le encephalopathy i le matua.
  3. O le malosi malosi o le inisalini e taʻitaʻia ai le faaputuga o le amyloid beta i totonu o le faiʻai - o mea e mafai ona fai ai faʻamau ma faʻaititia ai le gaioiga o le mafaufau.

O le fiva epathy e maua ai le lamatiaga ogaoga i le maʻisuka ituaiga 2 i le matua, e oʻo atu ai i le atinaʻe o le lapisi vascular ma le maʻi o Alzheimer.

Fomaʻi o Fomai Faʻafomai, Ulu o le Inisetiute o Taʻafia - Tatyana Yakovleva

Sa ou suʻesuʻeina le maʻisuka mo le tele o tausaga. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ua ou faanatinati e taʻu atu le tala lelei - ua mafai e le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Science Sciences ona atiaʻe se vailaau e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei fualaau faasaina ua lata i le 98%.

O le isi tala fou: ua faʻamautinoa e le Matagaluega o le Soifua Malōlōina le faʻatagaina o se polokalame faapitoa e totogi ai le tau maualuga o le fualaau faasaina. I Rusia, maʻisuka seia oo i Me 18 (aofia ai) mafai ona maua - E na o le 147 rubles!

Faailoga ma faailoga

O faʻamaoniga o le gasegase i le maʻisuka e faʻamatalaina ona o le le lava o le okesene ma meaai paleni, o le mea lea e tutusa ai ma faʻamaoniga o le encephalopathy ona o le atherosclerosis, maualuga maualuga, poʻo le faʻalavelave o le cerebrovascular.

Symptom GroupFaʻaaliga o le nifo
AstheniaO le vaivai, vaivaiga, tele le le fiafia, lagona, loimata.
LeleiTutu o le eseʻesega o le mamafa: mai le agamalu i le ogaoga o feʻaveaiga ma le gaioiga. O le faʻanoanoa poʻo le mamafa i le ulu e mafai ona lagona, ma faigata ai ona gauai.
O le dystonia oonaTausiga o le malosi, osofaʻiga faafuaseʻi i le fatu, afu, uila, lagona o le vevela, leai o le ea.
Faʻafitauli le leleiFaʻataʻatiaga i le manatuaina o faʻamatalaga fou, le mafai ona faʻavave vave ona mafaufau, faigata ma malamalama i tusitusiga, solia le manino o le tautala. Tulaga talafeagai o le le popole, atuatuvale.

Auala e togafitia ai le maʻi o le maʻisuka

O togafitiga o le gasegase i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e faigata tele, ma o loʻo fuafua i le taimi lava e tasi i le faʻamautuina o le metabolism ma le faʻaleleia atili o le tulaga o vaʻa e maua ai le mafaufau. Mo le faʻatonutonuina o le metabolism ua faʻaaogaina:

  1. Faʻasaʻoina o togafitiga o maʻisuka na faʻasolo muamua ina ia ausia ai le faʻamautuina masani.
  2. Vailaʻau faʻasao e faʻaitiitia ai aʻafiaga o aʻafiaga saoloto. O le tele o taimi, e sili ai le lipoic acid.
  3. Vitamini B, e masani lava o se vaega o mea faapitoa - Milgamma, Neuromultivit.
  4. Tulafono mo le faʻamautuina o le lipid metabolism - Atorvastatin, Lovastatin, Rosuvastatin.

Ina ia faʻaleleia atili le toto, e faʻaaogaina angioprotectors ma antiplatelet: Pentoxifylline, Actovegin, Vazaprostan. Nootropics e mafai foi ona faʻataʻitaʻiina - fualaau oona e faaosofia ai le faiai, mo se faataitaiga, le hypocpocetine, piracetam, nicergoline.

O taunuuga

O le suʻesuʻeina o le encephalopathy e faʻalagolago i le tausaga o le maʻi, le umi ma le maualuga o taui mo lona maʻisuka, faʻamaonia vave o faʻafitauli. O togafitiga talafeagai o le encephalopathy ma le maʻisuka e mafai ai mo le tele o tausaga ona faatumauina le faiʻai o le tagata maʻi i le tulaga lava e tasi, e aunoa ma se faʻalavelave ogaoga. I le taimi lava e tasi, o le tagata maʻi e tumau pea le gafatia o le gafatia ma gafatia e aʻoaʻo ai.

Afai o le togafitiga ua tuai, o le diabetic encephalopathy e mafua ai le tele o faaletonu o le tino o le tino: ogaoga ogaoga, maʻi faʻasalaga, ma le leaga o le vaai. I le lumanaʻi, o le faiʻai na te leiloa ana galuega tauave, lea e faʻaalia mai i le leai o se tutoatasi e oʻo atu i le le atoatoa.

E ono mafai ona maua i le gasegase ma le ogaoga o le mafaufau, lea o loʻo i ai ni mea faʻapitoa, faʻamavaega, amio le talafeagai, le le mafaia ona faʻaauau i le avanoa ma le taimi, le manatuaina o le mafaufau.

Ia mautinoa e aoao! E te manatu o le pulega o fualaau oona ma le inisalini i le olaga atoa e na o le pau lea o le ala e teu ai le suka? E le moni! E mafai ona e faamaonia lenei lava oe e ala i le amata ona faʻaaogaina. faitau atili >>

O a mafuaʻaga o le maʻi o le maʻisuka?

O mafuaʻaga autu e mafua ai le atinaʻeina o lenei tulaga faʻaleagaina o le microbetiopathy o le maʻisuka (o le solia o le fausaga o puipui o tamai vaa) ma faʻafitauli o le tino i le tino. O mea e fesoasoani i le amata ma le alualu i luma o le diabetic encephalopathy o:

  • mamafa tele
  • matua
  • le gaʻo gaʻo gaʻo,
  • faagasologa o le faʻamalosia o le lipid peroponi o siama,
  • maualuga le kulukose maualuga, lea e tumau mo se taimi umi.

Toe foʻi i le laulau o mea

Togafitiga o le Inisetilo

O faʻapogai autu o lenei tulaga faʻaleagaina o:

  • faaletonu o le neurasthenic - vaivai, faʻafitauli faʻalagona, faafitauli moe,
  • susu, fiaʻai o ituaiga eseese,
  • diplopia (faʻapipiʻi mea faitino i mata), "puao", "faʻaleleia o lago" i luma o mata,
  • le mautonu
  • faaletonu mafaufau
  • mafaufau le lelei, manatu mafaufauga, le lelei le mafaufau ma le gauai,
  • faanoanoaga faanoanoa
  • mafaufau le lelei (fenumiai),
  • gaogao
  • cerebrovascular faalavelave faʻafuaseʻi (osofaʻiga o le ischemic, strokes).

O faʻafitauli faʻavaivai o uiga ia o le lona tolu o taimi o le encephalopathy.

I le amataga o le atinaʻeina o le diabetic encephalopathy, e le lelei le faʻaalia o le ata o le falemaʻi. Aʻo faʻaauau pea togafitiga, o loʻo faʻapupulaina ia faailoga. O le atuatuvale, le mausali o le mafaufau (tulaga le mautonu), le mautonu, fenumiai e masani lava ona matauina i le vaega lona tolu o lenei tulaga. E le gata i lea, o le encephalopathy e iai foliga i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.

Tusa le maʻisuka

I lenei ituaiga o maʻisuka, o le encephalopathy e sili atu ona taatele nai lo le maʻisuka ituaiga II. I ia ituaiga o gasegase, o le diabetic encephalopathy e faʻaalia e ala i le ita (faʻalavelaveina o mafaufauga ma mafaufauga), talu ai o le CD-1 o se maʻi autoimmune lea e amata ona faʻaalia i le laʻitiiti po o le talavou. E faʻavae i luga o le le mafaia o le pancreas e maua ai le inisalini, lea e oʻo atu ai i suiga taua i le tino, e aofia ai i le faiʻai. E masani lava, o na ituaiga o gasegase e afaina, aemaise i le matua.

Ituaiga o maʻisuka ituaiga II

O lenei ituaiga o maʻisuka - maua, e tupu mai ona o se faʻafitauli o le maʻisuka i le tino. O lenei faʻamaʻi ua tuʻufaʻatasia ma le maualuga o le toto maualuga, atherosclerosis, ma le gaʻo. I nei ituaiga o gasegase, o le faaletonu o le mafaufau e sili atu ona taatele, faatasi ai ma se umi faaumiumi o le maʻisuka (sili atu ma le 15 tausaga), o le lamatiaga o le atiaeina o faaletonu o mafaufauga: manatua ma le mafaufau, faateleina i le 50-114%. E le gata i lea, o le i ai o le maualuga o le toto maualuga ma le atherosclerosis i nisi o taimi e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le atiina ae o tafaoga o le ischemic.

E faʻapefea ona faʻamaonia le faʻamaʻi o le maʻisuka?

Faʻaaloalo o lenei fomaʻi ua mafai ai ona talafeagai le ata o le falemai. Ia mautinoa e fuafua le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma le urine, fuafua le hemoglobin glycosylated. E le gata i lea, o le maualuga o tino o le ketone i le toto ua fuafuaina. E le gata i lea, o suʻesuʻega faapitoa o le faiʻai e faia: EEG (electroencephalography), CT, MRI. O nei suʻesuʻega e mafai ai e oe ona fuafua le vaega o le faʻaleagaina.

Togafitiga o le Encephalopathy

Ole togafitiga autu mo le diabetic encephalopathy o le maʻisuka. E tatau ona matauina ma le faaeteete ina ia aloese mai foliga vaaia ma le alualu i luma o le iniseti. E le gata i lea, e tatau ona mulimuli i le taumafataga na faatonuina e le fomai. I le tulaga o le mauaina o se tulaga maʻi, 2 ituaiga o togafitiga ua faatonuina:

  • Metabolic - e aʻafia ai faiga faʻasolosolo. O lenei ituaiga togafitiga e aofia ai vailaʻau Actovegin, antioxidants: sauniuni o le acid alpha-lipoic), nootropics: Piracetam, Cytoflavin, Bilobil, Noofen, vitamini A, C, vitio B: Magne-B6 "," Neovitam "," Neurorubin ".
  • Vasoactive - e faʻamoemoe e faʻaleleia le tulaga o le toto ma toto toto. E aofia ai foi fualaau faasaina, e mafai ona faʻaaogaina fualaau faasaina e faamalosia ai puipui o toto toto (Faʻasalaga), venotoni.

Pe a tulaʻi mai ni faʻalavelave faʻafuaseʻi, e faia le togafitiga faʻamalosi - Carbamazepine, Finlepsin, Lamotrigine. E le gata i lea, i le i ai o se faʻamaʻi faʻamaʻi: toto maualuga ma le atherosclerosis, o togafitiga o nei tuutuuga ua faʻamaonia, e aofia ai vailaʻau faʻamalosi ma vailaʻau. E le gata i lea, ua fautuaina le mamafa o tagata gasegase ina ia faʻamaonia le mamafa o le tino. Faatinoina o le malamalama, savali i le ea fou, aau, yoga ua fautuaina.

O le a le lamatiaga o lenei maʻi?

O le tulaga sili ona matautia o le le gasegase, ua iloa i vaega mulimuli, talu ai suiga e le mafai ona suia i totonu o le faiʻai. E le gata i lea, o le gasegase o le tino i le mafaufau, lea e ono mafua ai le le atoatoa ma le oti, e ono afaina ai le maʻi. O faʻalavelave faʻalavelave i mafaufauga ma mafaufauga e lamatia ai foi, lea e mafua ai le le mafai ona tausia lelei le tagata lava ia, iloa le mea o loʻo tupu.

O le a le faʻasolosolo mo le maʻisuka lecephalopathy?

I le avea ai o se tulafono, e le mafai ona faʻaaogaina atoatoa le togafitiga. E mafai ona faʻagesegese le alualu i luma ma puipuia le tupu mai o faʻafitauli. Mo lenei mea, e tatau ona iloa vave ma togafitia togafitiga. Afai e gauai le tagata maʻi i togafitiga antidiabetic, e mafai ona faʻaitiitia le faʻalavelave o le atinaʻe o le encephalopathy. I tulaga faapena, o le togafitiga e lelei. I le tulaga o le i ai o le encephalopathy o le vaega lona tolu, i le noatia ma le fai fuafua i le fausiaina o faʻalavelave, e sili atu le leaga o le faʻasolosolo. O le mea lea, ina ia aloese ai i le le manaomia o taunuuga, e tatau ona mulimuli i fautuaga a le fomaʻi, mulimuli i meaʻai ma togafiti faʻatulagaina, ma taʻitaʻia se olaga ola maloloina.

O le maʻisuka lecephalopathy - faʻaleagaina le faʻaleagaina o le mafaufau i le faiʻai lea e aʻafia ai le talaaga o le maʻisuka. O loʻo faʻaalia i le le lelei o le mafaufau, o le faaitiitia o le mafaufau, suiga o le neurosis-like, asthenia, vegetative-vascular dysfunction, faʻamaoniga o le tino. E maua i le maʻisuka ona o se suesuega o le neurology, o se auiliiliga auiliili o le EEG, REG, faʻamatalaga MRI cerebral. O togafitiga e faia faasaga i le talaaga o togafitiga antidiabetics, e aofia ai vailaʻau, metabolic, vitamini, antioxidant, psychotropic, anti-sclerotic medicines.

O le maʻisuka lecephalopathy

O le sootaga i le va o le faaletonu o le mafaufau ma le maʻisuka (DM) na faamatalaina i le 1922. O le faaupuga "diabetic encephalopathy" (DE) na folasia mai i le 1950. I le taimi nei, o nisi o tusitala ua fautuaina e naʻo le encephalopathy e tupu ona o le dysmetabolic processes e manatu o se faʻalavelave o le maʻisuka. E tuʻuina atu e faʻamaonia togafitiga o le cerebral ona o faʻafitauli vailaʻau i le maʻisuka faʻamalosia i le faʻamaʻi o le diabetes (DEP). Ae ui i lea, i le fomaʻi o le Rusia, o le manatu o le DE e masani ona aofia ai ituaiga uma o togafitiga o le encephalopathy: metabolic, vascular, mixed. I lenei tulaga lautele, o le diabetic encephalopathy e tupu i le 60-70% o le maʻisuka.

Mafuaaga o le Maʻisuka Encephalopathy

Le mafuaʻaga o le maʻisuka o le maʻisuka. Encephalopathy o se mea tuai ona faʻalavelave e atiaʻe ai le 10-15 tausaga talu ona amata le maʻisuka. O lona mafuaʻaga vave o ni faʻafitauli faʻapitoa o le maʻisuka, e mafua ai le faaleagaina o le faiai ma toto toto. O le tulai mai o le fesoasoani a le TA:

  • Maʻisuka dyslipidemia. O le uiga o le maʻisuka ituaiga 2. Dysmetabolism o le lipids ma le cholesterol e taʻitaʻia ai le fausia o ni atherosclerotic vascular vascular. O le alualu i luma o le maʻisuka ma le cerebral atherosclerosis o loʻo matauina i le maʻisuka 10-15 tausaga muamua atu nai lo le averesi i le faitau aofaʻi.
  • Maʻisuka macroangiopathy. O suiga i le puipui lapoa e faalavelaveina ai le tafe o le toto i le vavalaʻau, o le mafuaʻaga lea o le gasegase o le gataifale masani, ma faateleina ai le lamatiaga o le paʻu.
  • Aute hypo-, hyperglycemic conditions. O le hypoglycemia ma le ketoacidosis e aʻafia ai le tulaga o neuronesa, faʻateleina ai le lamatiaga o le DE ma le faʻaleagaina. Ua faaalia i suʻesuʻega e faapea, faatasi ai ma le kulūkose, o le maualuga o le insulin ma le C-peptide i le toto e taua tele.
  • Toto maualuga. E maitauina i le 80% o mataupu o le maʻisuka. O se taunuuga o le nephropathy o le maʻisuka pe o se natura taua. O le aʻafiaga e aʻafia ai le toto toto, e mafai ona afaina.

O le diabetic encephalopathy o loʻo i ai se masini e telefactorial development mechanism, e aofia ai vaega faʻapitoa ma metabolic. Faʻafitauli o le tino ona o le macro- ma le microangiopathy ua faʻaleagaina le hemodynamics ma le mafuaʻaga o le matelaina o le okesene o tino o le faiai. O gaioiga o le pathobiocimaliga e tupu i le taimi o le hyperglycemia mafua ai le faʻagasoloina o le glycolysis anaerobic nai lo le faʻamalosi, e mafua ai le matelaina malosi o neu. O aʻafiaga e leai se totogi e maua ai se faʻaleagaina o meaʻai i le cerebral. O le faʻavaeina o le hemoglobin glycosylated, faʻaitiitia le okesene, o loʻo faʻateleina ai le hypoxia e mafua mai i maʻi vailaʻau. O le Hypoxia ma le dysmetabolism e oʻo atu ai i le oti o neurons faatasi ai ma le faʻavaeina o ni suiga faʻalauiloa i le mea o le cerebral - o le encephalopathy e tupu. O le faʻaleagaina o fesoʻotaʻiga i totonu o le lotoifale e taʻitaʻia ai le faʻaitiitia o le alualu i luma o galuega faʻatonu.

Faailoga o le Maʻisuka Encephalopathy

DE faʻafuasei ona tupu. A o laʻitiiti, o ona faʻaaliga e faʻaleleia pe a maeʻa le hyper- ma hypoglycemic episodes, i tagata matutua - e fesootaʻi ma le talaʻaga o le paʻu. O faʻamaʻi faʻamaʻi e le mautonu, e aofia ai le faaletonu o le mafaufau, asthenia, neurosis-like symptoms, ma le faaletonu o le neurological folasia. I le amataga o le faʻamaʻi, o gasegase e faitio i vaivaiga, vaivai, atuatuvale, tiga o le ulu, faafitauli ma le faʻamalosi.

Neurosis-pei o faʻatonuga e mafua mai i le somatic (le lelei le soifua maloloina) ma le mafaufau faʻapitoa (le manaʻomia mo togafitiga faifai pea, le mea moni o le atinaʻeina o faʻafitauli) mafuaʻaga. Faʻasologa o le vavalalata o mea e fiafia i ai, faʻasalaga i le faʻamaʻi, osofaʻiga o lagona le fiafia ma le le fiafia. I le taimi o le togafitiga muamua, o le maʻi pipili e maua i le 35% o tagata mamaʻi, aʻo faʻateleina le maʻisuka, o le numera o tagata mamaʻi e faʻalavelave le faʻavaivai ua faateleina i le 64%. E mafai ona tupu mai le neurosis i le manava, faʻafefe, ma le neurosis o le hypochondriac. I nisi tulaga, e tasi le meaola e pasi atu i se isi. O le faigata o mafaufauga e seasea.

O le maʻi o le Asthenic e faʻaalia i le le mautonu, le mautonu, faatasi ai ma vailaʻau-vascular disorders, syncope. O le faʻaleagaina o le mafaufau e faʻaalia i le faʻaitiitia o le mafaufau, faʻalavelave, ma faʻagesegese mafaufau. Faatasi ai ma faailo o le fofo, le atoatoa o le liua, anisocoria (eseese tamaiti aoga), ataxia (dizziness, le mafai ona savali), le atoatoa o le pyramid (vaivai o lima, faateleina le muscle leo).

Faʻaiʻuga

O le faateleina o le faaletonu o le mafaufau e mafua ai le le mautonu o le mafaufau ma le dementia (dementia). O le mafuaaga mulimuli lenei mo le le atoatoa o le gasegase o tagata gasegase, faʻatapulaaina a latou tausiga. O le tulaga ua faʻateleina ona o le le mafai e le tagata maʻi ona faia taʻitoʻatasi le togafitiga o le antidiabetic. O faʻalavelave faʻafuaseʻi o le TO o faʻafitauli matuia o le cereodyial hemodynamics: osofaʻiga o le ischemic le tumau, faʻamalositisi o meaʻai, le masani ai, faʻavaveina o le tino. O aʻafiaga o le taʻavale o faʻalavelave faifai pea o le afi, faʻaleagaina o neura faʻanatura, faʻafitauli o le tautala, ma le alualu i luma o le le mafaufau.

Tuua Lau Faamatalaga