O a ituaiga o fua e mafai ona ou 'ai ma le laulau o le maʻisuka

O le maʻi suka i soʻo se matua e le mafai ona avea ma se faʻasalaga, ona e mafai ona e ola atoatoa ma atoatoa e tusa lava pe faʻamaʻi tigaina. E le o se mea talafeagai le faafitia o oe lava meaai ma fualaau masani, e sili atu foi ma avea ma punavai autu o minerale, vitamini ma fiber taua.

I se tulaga faapea, o le tulaga autu o le filifilia ma le faaeteete o nei fua. E tatau ona e taulai atu i na fualaau aina ma fualaau faisua mo le maʻisuka e maualalo le faasino igoa, ma e le tatau ona galo ia te oe le tele o le tautua.

Taua! E tatau ona malamalama le faasinomaga o le fuainumera o le fua o le liua o le kulukose mai gaʻo gaʻo ua ulu atu i le tino o le tagata.

O le a le filifiliga sili mo le maʻisuka?

I le tautala e uiga i fua e mafai ona e 'ai ma le maʻisuka, matou te maitauina oi latou nei e le sili atu i le 55-70 le faasinomaga faʻamaonia. Afai o lenei faailoga e sili atu i le 70 mea, ona faʻasaina lea o le oloa i soo se ituaiga o le maʻisuka. O le faʻaleleia o se fautuaga faigofie, e mafai ai ona tausia le suka i le tulaga masani. I le faaopoopo atu i ai, e tatau foi ona amanaia le tele o le meaʻai.

O le glycemic index lea e mafai ai ona malamalama pe o le a le saoasaoa o le a talepeina ai le suka i le suka ma maua ai le toto. E taua tele lenei mea mo i latou o loʻo mafatia mai le maʻisuka, ona o le oso malosi i le maualuga o le kulukose o le toto e matautia mo le manuia ma le soifua maloloina o se tagata maʻi.

O le tulaga ese o le maʻisuka ituaiga 1 o le mea lea e tupu mai i se talavou laʻititi ma o le mafuaʻaga lea e iloagofie ai e tagata mama po o fea meaai latou te faatagaina ma e matua faasaina. O le maʻisuka ituaiga 2 o se ata e ese le ese. O le faʻamaʻi e afaina ai le tele o tagata matutua e foliga mai e faigata tele ona faʻafetaui i mea fou o lo latou olaga ma faia se lisi o fualaau aina.

Ina ia mafai ona faia le filifiliga sao, e tatau ona e faʻaaogaina naʻo ni mea inu suamalie pe suamalie ma suamalie. O vailaʻau suamalie ma le suka o fualaau aina e mafai ona i ai se aafiaga le lelei i luga o le setete o le soifua maloloina, ma mafua ai ona oso i luga le kulukose i le toto o se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka.

E le tatau ona galo ia i tatou o fua mai fualaau aina ma fualaau faisua e tele taimi e sili atu ona mamafa i le tulaga o le glycemia nai lo oloa latou te maua mai ai. O lenei ata o loʻo matauina e tusa ai ma le mea moni o le sua o se vai e aunoa ma se fiva, lea e taʻalo ai se vaega tāua i le faʻaaogaina o suka. O le laulau na faaalia ai o fualaau faisua, fualaau suamalie, suamalie mai ia i latou, faapea foi a latou faasinomaga glycemic.

Apricots / apricots mago (apricots mago)20 / 30
Cherry plum25
Orange / Fugama Orange35 / 40
Peʻa lanu meamata30-45
Vine / fualaau suamalie44-45 / 45
Patekaraniki / Pamekaranati Fua35 / 45
Fualaau suamalie / vine22 / 45-48
Pear33
Fua33-35
Kiwi50
Lemon20
Tangerines40
Peach / Nectarine30 / 35
Plums / Plums Plums (Prunes)22 / 25
Tipi, Juice, Uila Malu35 / 30 / 40-50

O a mea e 'ai mo le maʻisuka?

Tagata gasegase e mafai ona faʻaauau i:

  • vine
  • apu
  • Oranges
  • pears
  • lata ane i ni fua e ola i luga o se laau.

E manaʻomia ona e faʻaeteete atili i mango, ma le faʻaaogaina o melons, suauu ma pineapples, o nei fua mo le maʻisuka e leʻo fautuaina uma.

O na fua o loʻo maua i le maʻisuka ua faʻasalalauina i le vevela, o le ai ai se faʻamaufaʻailoga sili atu maualuga. Soo se ituaiga o maʻi o le maʻisuka e le fautuaina e faʻaaoga soʻo se fesuisuiai fualaau aina.

O le a aoga tele le aofia ai i le taumafataga e le gata o fualaau faisua, fua, ae o vine foi:

  • vine
  • gogoberry
  • hawthorn
  • vine
  • sea ​​buckthorn
  • mūmū mū.

E le gata i lea, e mafai ona e 'ai e le gata fua o fua, ae ia tuʻuina atu foi ia i latou le tele o gaioiga. E mafai ona e kuka ituaiga uma o meaʻai, ae le aofia ai le suka i le taimi e tasi. Na o se filifiliga sili lava o le faʻaaogaina o le suka. Ae ui i lea, o le mea sili, e lelei, le 'aina o fualaau' aina ma fualaau aina io latou foliga masani.

Afai e te manaʻo moni i se fualaau faasaina, ona mafai lea ona e faʻamavaeina oe ile vaevaeina lea i ni auala. O lenei mea e le gata ina aumaia ai le olioli i le manava, ae e le mafai foi ona mafua ai le maualuga o le kulukose o le toto.

Faʻafefea ona fuafua le vaega lelei mo oe lava ia?

E oo lava i fualaau sili ona saogalemu i fua o le glycemia e mafai ona afaina i soo se ituaiga o maʻisuka pe afai e faʻaumatia i le le faʻamapulaʻa. E lelei tele le filifilia o se mea faigofie faigofie i le alofilima o lou lima. I le faaopoopo atu, e mafai ona e vaevaeina se apu tele po o se moli, meloni, i ni vaega, pe afai e le mafai ona e mauaina se fualaau laitiiti.

Ae o vine, o le vaega sili o le a avea ma se ipu laitiiti-tumu ua faatumulia i latou. Afai tatou te talanoa e uiga i le melo poʻo le tilo, ona sili atu lea i le tasi le fasi pepa i le taimi e 'ai, pe a uma, e le aoga. O loʻo i ai pea se togafiti o le a fesoasoani e faʻaitiitia le fua faatatau o le liua o gaʻololo i le suka. E mafai ona faia lenei mea pe afai e te faʻaaoga fualaau faisua ma fualaau aina po o vine faʻatasi ma sisi, nati poʻo kuki e maualalo le mea oona.

Le filifiliga saʻo mo se maʻisuka

I le tepa muamua, atonu e ono foliga mai o soʻo se ituaiga o maʻisuka e tatau ona taofia mai ia te ia lava mea uma, ae o lenei manatu e matuai sese lava! E i ai fua lelei o le a faʻapalapalaina ai le tino ma le aofaʻi tatau o vitamini ma fiber.

Toga E mafai ma e tatau ona 'aina faʻatasi ma le maʻisuka ituaiga 2 poʻo le ituaiga 1. O apu e aofia ai le pectin, lea e mafai ai ona faʻamamaina le toto ma fesoasoani ai e faʻaititia le kulūkose. I le faaopoopo atu i le pectin, o apples o loo i ai vitamini C, potassium, fiber ma le uʻamea i le tele o aofaiga. O nei fua e maua i le tausaga atoa ma e mafai ona fesoasoani e foia le faʻaalia o le faʻavauvau, aveese le tele o le vai ma faʻasaʻo le fula. I le ala. ma le maʻisuka, e lelei le iloa o mea e mafai ona e 'ai ma le mumu o le pancreas ina ia paleni le taumafa.

Pears Afai e te filifilia ni fua e le suamalie, o le mea lea, e pei o apu, o le a malulu mo le taimi umi i le manava, ma e fesoasoani foi i le paʻu mamafa.

Fualaʻau Ua leva ona iloa e tagata uma o lenei alalaupapa faapitoa o loʻo i ai le tele o vitamini C, lea e puipuia ai le tino mai siama, lea e matua talafeagai lava i le vaitau o le malulu tele. Ole fuainumera o le fualaau suamalie e matua laitiiti lava e tusa lava pe lava fualaau aina, e 'ai i se tasi o nofoaiga, o le a le taitai atu ai i le maualuga o le kulukose i le toto o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka o soo se ituaiga.

Ae faapefea fualaau mamago?

E pei ona uma ona maitauina, o fualaau mamago i tagata mamaʻi ma lenei faʻamaʻi o loʻo i ai i lalo o le faasaina sili. Ae, afai e te faʻaali sina mafaufauga, ona mafai lea ona saunia se vai inu e le gata i le lelei, ae e le afaina foi i le tulaga o le glycemia. Mo le faia o lenei mea, fufulu fualaau aina suamalie mo le 6 itula ona toe faaluaina lea, ae ia suia taimi uma ile vai i se vaega fou.

Lelei o le maʻisuka Berries

E moni lava le taugata e mafai ona taua o le taula. O le pipi e aofia ai le tele o le coumarin ma le uʻamea lea ua lava lea e puipuia ai le faʻavaeina o pupuni toto. E oʻo lava i peleni suamalie e le mafai ona oʻo atu ai i le tele o kulukose o le toto.

O le kulupu, aemaise lava le vave, o le a sili ona aoga mo lenei vaega o tagata gasegase. E tele le fiber ma le vaitamini C.

O vine, lingonberries ma blueberries o se faleteuoloa moni o vitamini B, P, K ma C, pectin ma tannins faapitoa.

O fualaau mumu ma le uliuli o le a avea foi ma se filifiliga sili ona lelei mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka o ituaiga uma. E le gata o laʻau e mafai ona 'aina, ae o laulaau foi o lenei laau manaia. Afai e te fufuluina ma le faʻaeteete le lau lau fualaʻau e kuka ai i le vai inu, e te maua lava le lauti tele.

Lanu mumu, gutu ma le suamalie e mafai foi ona avea ma tagata fiafia i le taumafa o le maʻisuka, ae peitai e le tatau ona e auai i ai ona o le maualuga o mea o le fructose i totonu o le pusa.

O le maʻisuka e leai se auala e faʻasaina ai se taumafa atoatoa ma eseese. E na o le taua lava le tausia o se faamaumauga faifai pea o mea na 'aina ma filifili na o meaʻai e le mafai ona afaina ai se tino ua vaivai. Afai o le tagata maʻi e le o faʻamautuina lelei i fua na faʻatagaina, ona mafai lea ona e amataina se api faʻapitoa e mafai ona e tusia ai mea uma e 'ai ma tali i aso uma. O se auala faapena i le pisinisi o le a fesoasoani e le gata ina manatua ai mea taumafa ma le maualalo o faʻamaufaʻailogaina, ae ia faʻalauteleina foʻi au mea taumafa.

Vitio - O a fua e mafai ona 'ai e le maʻisuka ma o fea e leai?

O le maʻisuka uma e faʻaseseina i le faʻaaogaina o fualaau suamalie fou i le maualuga o le kulukose, lea e mafai ona faʻaititia maualuga ai le suka. Ae ui i lea, o loʻo i ai se lisi o mea inu faʻatagaina mo le maʻisuka:

  • leona tipolo. O le vai inu e tatau ona aunoa ma le faaopoopoina o le vai; o le mea moni, e faʻateleina ona faʻaalu ma lemu tele ma laiti. O lenei sua suamalie e sili ona lelei i luga o puipui lapisi ma o se mea sili ona lelei i le atherosclerosis. E aʻafia ai le faʻaaogaina o metabolic process,
  • rimoni suamalie. Faʻatasi ma le maʻisuka ituaiga 2, e tele lava faʻafitauli e mafai ona matauina, ina ia puipuia ai, e fautuaina e gauai atu i oloa talafeagai e fesoasoani e faaleleia le tulaga o le maʻi. O le faaaogaina o le rimoni juice e aofia ai le faaopoopoina o se vaega itiiti o le meli. Afai ei ai faafitauli i le manava, o lona uiga o le faʻaaogaina o lenei suasusu e tatau ona vaʻaia, faʻapea foʻi ma le sua o le tipolo.

Meaʻai mo le maʻisuka

E taua lenei mea! Afai e maua le maʻisuka ituaiga II, ona faʻatau loa lea o sua e matua faasaina. I la latou gaosiga, e faʻaaoga ai le suka, lea e matua le lelei mo le setete o le maʻisuka. Ma faapena foi i totonu o sea vai inu o le ai ai ni mea e le talafeagai mo lanu ma lanu.

O fualaau aina suamalie o se tasi lea o meaai sili ona maloloina, ae latou te le pa'ū atu i le vaega o tagata soifua maloloina mo le maʻisuka. I le maualuga o le maualuga o le suka, o fualaau mamago ua faʻasaina i le maʻisuka.

E mafai ona e faʻaaogaina naʻo le faia o le sua sua poʻo le 'ava malosi. Ina ia faia lenei mea, e fautuaina ia muamua ona fufulu fualaau suamalie, ona faʻapipiʻi lea o oloa mo se taimi umi. Mo le faʻaleleia o le tofo, e mafai ona e faʻaopopo i ai sina vaega o le sukanamon ma le suauu, e faapitoa lava mo le maʻisuka, i le compote.

3 vaega o oloa mo le maʻisuka

Mo le maʻisuka, galo ia meaʻai e pei o faʻi suamalie, papaya mama, avocados ma fig.

Meaʻai mo le maʻisuka e tatau ona faʻavae i luga o se taumafa a le tagata lava ia e mafai ona faʻatagaina masani i le 'aina o fua. O le mea lea, ao leʻi amata ona e 'ai fua, e tatau ona e alu i se suʻega o le tino ma faʻatalanoa se fomaʻi ina ia aua le totoina le suka i fua.

Pe a faʻapipiʻi se taumafataga, o le filifilia o oloa e tatau ona filifilia e se tagata tomai faapitoa, ma ia taulaʻi atu i luga o le fuainumera, e tusa ai ma le faʻatinoina o faʻatatauga uma. E le tatau ona galo ia i tatou o le maʻi lona lua o le insulin-faalagolago, o le mea lea, e sili atu i le faailoga o le kulukose e faʻaaogaina i fualaau aina e mafai ona avea ma mea e sili ona taua.

Boris Ryabikin - 10.28.2016

O le maʻi suka e ese lona afuaga, o le maʻi ma le tikeri o le insulin e faalagolago. O le tikeri muamua e maua ai le iniseti o aso uma, o le tikeri lona lua e sili atu ona faigofie, e manaʻomia ai se auala talafeagai i le fausiaina o meaʻai ma fualaau. Mo nisi tagata gasegase, o loʻo i ai ni meaʻai faʻamalosi tino, mo isi, ma se maʻisuka vaivai o le maʻisuka, o le tele o taimi, e mafai ona e faia i se meaʻai lelei.

O le faʻaaogaina o fualaʻau ma fualaau aina e faʻatagaina, e aofia ai le fiber, e aveesea ai le toxins ma faʻaitiitia ai le mamafa, faapea foi ma vitamini ma minerale e faʻavaveina ai faiga faʻavaʻa, pectin, lea e maualalo ai le cholesterol ma le suka.

Ina ia pulea le tulaga masani o le suka i totonu o le toto, e faʻaaogaina le faasino igoa - o se faʻamaoniga e iloa ai le fua faatatau o le faʻaaogaina o gaʻo. E tolu tikeri:

  • maualalo ifo i le 30%,
  • o le tulaga maualuga o le 30-70%,
  • maualuga index - 70-90%

I le maʻisuka i le tikeri muamua, e tatau foi ona e manatu i le fua ole aso ole inisalini e faʻaaogaina. I tagata mamai o le maʻisuka i le tikeri muamua, ma se maualuga maualuga, e toetoe lava o fualaau aina ma fualaau faisua e le aofia ai meaai, mo le maʻisuka o le tikeri lona lua - e tatau ona faʻaaoga ma le faʻaeteete. Mo tagata maʻi taitoatasi, e tatau ona filifili se meaʻai a le tagata lava ia ma pe a filifilia fualaau 'aina ma fualaʻau mo le maʻisuka e sili atu le talanoa muamua i lau fomaʻi.

E faʻatatau i le pasene o vailaau faʻataʻavale faigofie, e vaevaeina oloa i vaega nei:

  • Faʻailoga glycemic index - e oo atu i le 30%. O nei meaʻai e telegese le faʻaoga ma saogalemu mo le maʻisuka. O lenei kulupu e aofia ai fatu o cereal, meaola, nisi ituaiga o fualaʻau.
  • Faasino Upu 30-70%. O nei oloa e aofia ai le oatmeal, buckwheat, legumes, nisi meaʻai susu, ma fuamoa. O lenei ituaiga o oloa e tatau ona faʻaaoga ma le faʻaeteete, aemaise lava mo i latou e ave insulin i aso uma.
  • Faʻamaumauga 70-90%. Maualuga faasinomaga index, o lona uiga o oloa e aofia ai le tele o suga digestible faigofie. O oloa o lenei vaega mo le maʻisuka e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete, i feutagaiga ma lau fomaʻi. O ia oloa e aofia ai pateta, araisa, semolina, honey, falaoamata, sukalati.
  • O le faasinomaga e silia ma le 90%. O le "lanu uliuli" o le maʻisuka - suka, suauu mama ma suamalie ole laufanua, falaoa papaʻe, sana o ituaiga eseese.

O le faia o se meaai i aso taitasi e tatau ona malilie i le fomaʻi, aua o le tele o meaʻai e mafai ona faʻatupulaʻia ai le suka, e oʻo atu ai i le faʻamalosia poʻo le le lelei o le soifua maloloina o le maʻisuka.

O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona 'aina ituaiga eseese o fila-o lo oi ai fualaau faisua i aso taitasi ma sina pasene o kulukose ma gaʻo. O fualaau faisua ua faatagaina e aofia i le taumafa a tagata gasegase e maua i le maʻisuka:

  • Kapisi - e maualalo i calorie ma mauoa i fiva. Paʻepaʻe paepae, broccoli, o loʻo i ai vitamini A, C, D, faʻapea ma le calcium ma le uʻamea, pulupulu Brussels ma le cauliflower (fou pe ua kuka).
  • Olalaau e aofia ai le vitamini K ma le gaʻo, faʻasaina le mamafa.
  • Kukama (ona o le tamaoaiga o mea o le potassium, vitamini C).
  • Pepa pepa (faʻaitiitia le suka ma le cholesterol, e faʻaalia mo le maʻisuka o le muamua ma le lua).
  • Eggplant (fesoasoani e aveese le gaʻo ma toxins mai le tino).
  • Zucchini (faʻaleleia metabolic processes ma faʻaitiitia le mamafa) e faʻaalia i ni vaega laiti.
  • Paʻu (e ui lava i le maualuga o le faasinomaga o fuainumera, e fesoasoani i le maualalo o le kulūkose ma faʻateleina le gaosiga o le inisalini).
  • Seleti
  • Lentils.
  • O le aniani.
  • Laisi letus, dill, pasili.

O le tele o meaʻai lanumeamata ei ai sona aoga aoga i faaitiitia le toto suka ma le soifua maloloina lautele. "Faʻamaʻo" fualaʻau faʻateleina le gaosiga o le carbohydrate, faʻaitiitia le toxins leaga, ma faʻasolosolo faiga faʻavaomalo.

E tatau ona faʻatapulaaina fualaau faisua ia aʻafia - pateta, pi, peʻa lanumeamata, sana. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o nei ituaiga fualaau faisua ua faʻasalaina:

  • beets (o se tasi o fualaʻau suamalie)
  • kāloti (mafua ai ona oso i le suka ma le cholesterol maualuga ona o se pasene tele o faoa)
  • pateta (e pei o kaloti, ei ai le tele o le malo, lea e faateleina ai le suka o le toto)
  • tamato tele le kulukose.

E tatau ona mulimuli mulimuli i fautuaga a le fomaʻi, o mea ia e mafai ona e faia ai se meaai i aso taitasi mo le tasi ituaiga poʻo le isi o le maʻisuka. Pe a mamafa mamafa e le mafai ona e matelaina, taumafai e aveesea le mamafa, e sili atu le taulimaina o se faafitauli i se paleni paleni. E le gata i lea, ia gauai atu i metotia lelei o togafitiga o le maʻisuka ituaiga II.

O fomaʻi fautuaina le tagofia o Ferment S6 i meaʻai, lea e matua faʻaleleia ai avanoa o le faʻaitiitia vave o le suka o le toto. O le sauniuniga o togafiti tulaga ese o le atinaʻe aupito lata mai lea o saienitisi i Ukrainia. O loʻo i ai se foliga masani, e le o aofia ai ni mea faʻapipii gaosi ma leai ni aʻafiaga. O loʻo faʻamaonia le faʻamaonia o le fualaau faasaina e sili ona aoga mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2.

O le Ferment S6 o loʻo i ai se faʻalauteleina o le toe faʻaleleia o lona malosi, toe faʻaleleia ai faiga faʻavae i le tino. Faalelei le galuega o le endocrin, cardiovascular ma digestive systems. E mafai ona e aoao atili e uiga i lenei fualaau faasaina ma faatulaga i soo se mea i Iukureini i luga o le upega tafaʻilagi aloaia http://ferment-s6.com

Mo le puleaina o le suka toto, pe a fai se mea e 'ai, e tatau ona e mafaufau i le glycemic index of various fruits and vegetables. O le le lava o mea taumafa e mafai ona oo atu ai i se tulaga faigata o le maʻi.

E mafai ona faatagaina le maʻi suka fua ma fua:

E fautuaina le faʻaaogaina o fualaau aina ma fualaau mo le maʻisuka ituaiga 2 fou pe faʻamaʻaisa, e le o tunu i sipuni, fualaau mamago e faʻasaina.

O le faʻaaogaina o faʻi, melon, cherries faapelepele, tangerines, pineapples, persimimo e le fautuaina, o fua mai nei fualaau e le manaʻomia. Aua le 'ai vine ma le maʻisuka ituaiga 2. O le fua faasaina mo na tagata ua maua o aso ma fig. E le mafai ona e 'ai fualaau mamago ma faʻapipiʻi mai ia i latou. Afai e te manaʻo moni i ai, e mafai ona e kukaina le fua o fualaau mamago i le fufulu muamua o vine mamago mo le lima i le ono itula i le vai, faʻafefete faalua e sui ai le vai ma kuka seʻia faʻamalulu. I le mea e maua ai le faʻamalosi, e mafai ona e faʻapipiʻi sina painakeke ma le suamalie.

Aisea e ono lamatia ai nisi fualaau mo i latou ei ai maualuga maualuga o suka:

  • O pinea pepe e mafai ona mafua ai le oso i luga o le suka. Faʻatasi ai lona aoga - mea maualalo ile kalori, le i ai o le vaitamini C, faʻamalosia le faʻaogaina o le tino - o lenei fua o loʻo solia i tagata mamai o loʻo i ai le maʻisuka ituaiga eseese.
  • O pusa o loʻo faʻaalia i le maualuga o le maso, lea e le lelei afaina ai le toto toto.
  • O fualaau o soʻo se ituaiga e faʻasaina mo le maʻisuka ona o le maualuga o le kulukose, lea e faʻatele ai le maualuga masani o suka.

O maʻi o ituaiga eseese e mafai ona inu i nei ituaiga o sua:

  • tamato
  • lemoni (faʻamamaina puipui o toto toto, faʻaleleia togafitiga faʻasolosolo ma faʻamamāina o toxins ma toxins, e tatau ona onā i nai sipuni e leai se vai ma le suka),
  • rimoni le vai (e fautuaina e inu faatasi ma le faaopoopoina o le meli),
  • lanu
  • birch
  • keke
  • kapisi
  • uʻamea
  • kukama
  • kapiti, i se mea faʻafefiloi, mo se faataitaiga, 2 lita o le apu ma le lita o kāroti, inu e aunoa ma le suka pe faaopoopo pe tusa ma le 50 kalama o le suauu.

Auala e fuafua ai le sili ona lelei o fualaau aina po o fualaʻau aina

E oʻo lava i le faʻaaogaina o fualaau faisua po o fualaau aina e maualalo le faʻaogaina o fuainumera e mafai ona mafua ai le maualuga o le suka i le tino. O le mea lea, pe a filifilia se lisi o taumafataga i aso taitasi, e tatau ona e gauai atu i le faatinoga o se oloa, ma fuafua le sili ona lelei o lona taumafa. E le sili atu i le 300 grams mo ituaiga o fualaau (apples, pomegranates, oranges, kiwi) ma le 200 kalama o suamalie ma mumu (pears, peaches, plums).

A maeʻa ona e faitauina lenei tusiga o iai pea au fesili e uiga i meaʻai mo le maʻisuka, tusi i faʻamatalaga i le pito i lalo o lenei tusiga, o le a ou fiafia e fautuaina oe.

O a fualaau aina ma fualaʻau ou te 'ai ma le maʻisuka ituaiga 2?

O meaai mo le maʻisuka e aʻafia ai le teena o le tele o meaʻai, e aofia ai nisi o fualaau aina ma fualaʻau.

E ui i lea, e matua vaivai lava le vavaeeseina atoatoa oi latou mai le taumafa o le maʻisuka, talu ai o latou o se punavai taua o vitamini, minerale ma fiber.

Ae peitai ina ia puipuia le faateleina o le suka toto ma le atinae o le hyperglycemia, e taua le iloa o fualaau faisua ma fualaau aina e mafai ona e 'ai ma le maʻisuka.

O lenei faʻamatalaga o le a fesoasoani e faʻamautinoa ai o le maʻisuka o loʻo i ai se lelei lelei ma puipuia ai faʻafitauli.

Fualaau Fualaau aina ma Fualaau Faʻatau mo le maʻisuka

O le faailo sili ona taua o le aoga o oloa mo le maʻisuka o le glycemic index (GI). O ia lea na te filifilia po o ai fualaau aina ma fualaʻau e mafai ona 'aina ma le maʻisuka ma e le mafai. O le faʻamatalaga faʻapitoa o se faailoga o le tali a le tino i se meaʻai faapitoa pe a faʻatusatusa i le kulukose, o lona GI e 100.

Ae ui i lea, e le o taimi uma o se faasinomaga maualuga e faailoa ai le leaga o le oloa mo se tagata maʻi ua maua i le maʻisuka. O loʻo i ai se isi faʻamatalaga e faʻaalia ai le fua o le absorption o le kulukose e le tino ma le fua o le gaosiga o le inisalini. E taua o se avega glycemic poo se faasinoupu o le inisalini.

O se faʻamaoniga tutusa o le aoga o iunite falaoa (XE), lea e fesoasoani e fuafua le aofaʻi o meaʻai gaʻo o iai i totonu o se oloa. O lea 1 XE e tutusa ma le 12 g o suauu.

O le maualuga o le numera o 'aiga o falaoa, o le sili atu o vailaʻau' oloʻo i ai i le tuufaatasiga o fualaau aina ma fualaʻau.

E mafai ma e tatau ona aina fualaʻau ma le maʻisuka ituaiga 2. E tatau ona avea ma faavae o le taumafa a se tagata ma le faʻavaivaia o le kulukose i le tino. Fualaau faisua mo le maʻisuka e sili ona lelei ona fufulu, aua o lenei tulaga latou te maua ai le pito sili ona maualalo o le fualaau oona ma aofia ai le tele o meaʻai, fiber ma pectin.

O le fufulu, gaugau, falai, kukaina ma fualaau faisua ua i ai se faasinomaga faasili, ma o le i ai o meaʻai i totonu ia te i latou ua faaitiitia ai. E le gata i lea, o le vevela e togafitia ai le fiber, lea e faʻagesegeseina ai le faʻaleleia o gaʻo i le tino, ma o le fualaau aina lava ia e avea ma caloric.

I le maʻisuka o le ituaiga lona lua, e tatau ona e filifilia fualaau faisua ma le maualalo o le glycemic level, ma maualalo le mau o gaʻo ma maualalo le kalori. Ina ia aua nei fenumiai ia oloa maloloina ma mea leaga, o maʻi uma e tatau ona i ai pea ma ia se lisi atoa o fualaau faisua faatagaina.

O fualaau faisua e mafai ona 'aina faʻatasi ma le maʻisuka ma a latou faʻamaufaʻailoga faʻapitoa:

  1. Letus leaf - 10,
  2. Tomatoes - 10,
  3. Eggplant - 10,
  4. Kepu paepae - 10,
  5. Broccoli - 10,
  6. Onions - 10,
  7. Asparagus - 15,
  8. Zucchini ma zucchini - 15,
  9. Radish - 15,
  10. Tina - 15,
  11. Onion mash - 15,
  12. Pepa pepa - 15,
  13. Falufaila - 15,
  14. Kukama - 20,
  15. Garlic - 30.

Ae le o fualaau faisua uma mo le maʻisuka e tutusa lelei le soifua maloloina. E iai fualaau faisua e le mafai ona 'ai faʻatasi ma le maʻisuka. O le lisi o oloa faasaina e aofia ai fualaau faisua e naʻo le pepa ua maeʻa ona faʻaaogaina.

O fualaau faisua e le mafai ona 'aina faʻatasi ma le maʻisuka ma a latou faʻamaufaʻailoga mataʻitusi:

  • Sweet potato (pateta suamalie) - 60,
  • Beets - 70,
  • Paʻu - 75,
  • Kāreti - 85,
  • Parsnip - 85,
  • Lulu, masipi - 85,
  • Potatoes - 90.

E taua le faamamafa atu o kāloti, lapisi ma kulimi o loʻo i ai i totonu o oloa ma se faasinomaga maualuga ae o le mamafa o le avega mamafa. O lona uiga, o lo latou faʻaaogaina e le mafua ai ona oso vave le glucose i totonu o le toto. O le mea lea, e mafai ona 'aina faʻatasi ma le suka maualuga, ae i ni vaega laiti.

E taua foi le manatuaina o se taumafa maualalo-kalori e fautuaina mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2. O le mea lea, e tatau ona latou filifilia fualaʻau ma le sili ona maualalo o le kilokalori mo a latou meaʻai. Ae o iinei e tatau ona faamamafaina o le kuka, ma aemaise lava fualaʻau falai, ei ai le maualuga o le kalori.

E le faasaina le maʻisuka e faʻasaoina fualaʻau. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le sauerkraut e aofia ai le itiiti ifo o le carbohydrates ma le kalori nai lo le kapeti fou, ma o lona GI e 15. I le tulaga lautele, o le fuainumera glycemic o fualaau faisua ua uma ona faʻaaogaina le salite e faʻapupulaina laitiiti pe a faatusatusa i fualaau faisua fou. O le mea lea, o fualaau faisua e mafai ona maua i le maʻisuka e mafai ona faʻaali i luga o le laulau i le maʻisuka.

I le faʻaaoga lelei o fualaau faisua, atonu o le a sili atu le maualalo o faʻataʻitaʻiga o le glycemia. E mafua lenei mea i le maualuga o mea o fiber ma pectin fibers. Latou te fesoasoani e faʻamamā le tino, aveese toxins ma toxins, faʻapea foʻi ma le faʻasaʻoina o le metabolism.

O le meaʻai sili ona leaga i le maʻisuka ituaiga 2 o le pateta, lea e aofia ai le tele o le suka. O lenei fualaau faisua e tumau i le maualuga o le faʻaogaina o fuainumera mo soʻo se auala e kuka ai - kuka, falai ma tao i totonu o ogaumu poo luga o malala.

Ina ia taumamafa i pateta ma le suka maualuga, e tatau ona tafe i le vai mo se taimi umi. O le a fesoasoani lea e aveese nisi o le malo mai fatu ma faʻaititia lau GI.

E faatoa mafai lava ona faʻamalieina le kuka i le suāuʻu fuālaʻau, e sili ai le suauu olive.

O le tele o tagata gasegase e mafaufau: o a ituaiga o fua mo le maʻisuka e mafai ona faʻaumatia e aunoa ma le fefe i ni faʻafitauli faigata? O le mea moni, o fualaau aina e le afaina i le maʻisuka ma e mafai ona aofia ai i meaʻai a le tagata maʻi. O le mea autu o le 'ai lea ia i latou i le faʻaogaina lelei ma filifili fua o fualaau aina e maualalo le faʻasologa o fuainumera.

O le tele o fualaau aina ei ai le suamalie suamalie, lea latou te maua ona o le maualuga o latou suka. O le mea lea, faʻatasi ai ma le maualuga o le suka, e 'aina ma le faʻaeteete tele, ma o nisi taimi e le faʻamavae ese ai mai le taumafataga. Ae o tagata gasegase e maua i le maʻisuka lelei, o fua suamalie e mafai ona faatagaina i le tele o fuainumera, e aofia ai fua o fualaau suamalie.

O loʻo i ai se laulau faʻapitoa lea e lisiina ai fua uma mo le maʻisuka. O le tagata gasegase e tatau ona i ai i le lima, ae sili atu le taulotoina. O le iloa po o le fea o fua e sili ona maualuga ma pe o le a le taua o le faasinomaga, o le a mafai e le tagata maʻi ona puipuia soʻo se faʻafitauli o le maʻisuka.

Fua ma se fuainumera ma le maualalo maualalo:

  1. Avocado - 15,
  2. Lemon - 29,
  3. Strawberry - 32,
  4. Cherry - 32,
  5. Cherry plum - 35,
  6. Apu oona - 35,
  7. Pomelo - 42,
  8. Tangerines - 43,
  9. Fualaʻau - 43,
  10. Plums - 47,
  11. Pameka - 50,
  12. Peaches - 50,
  13. Pears - 50,
  14. Nectarine - 50,
  15. Kiwi - 50,
  16. Papaya - 50,
  17. Oranges - 50.

E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai, o le fuainumera o fualaau 'aina e faʻatagaina mo le maʻisuka e le silia le 50 GI. O le mea lea, e mafai ona 'aina faʻatasi ma le maʻisuka na tupu ma faʻafitauli. E taua le manatuaina o le suamalie o le tofo, o le tele o le suka o loʻo i ai i fua. O le mea lea, ai fualaau suamalie ma suamalie ma fualaau suamalie, e pei o fualaau suamalie, apples, cherries and plums.

Fua o loʻo i ai se faʻamaufaʻailoga maualuga maualuga:

  • Fig - 52,
  • Toa apu - 55,
  • Melon - 57,
  • Lychee - 57,
  • Apricots - 63,
  • Vine - 66,
  • Persimmon - 72,
  • Paloni - 75,
  • Mango - 80,
  • Pulu - 82,
  • Pineapples - 94,
  • Aso fou fou - 102.

O fua e maua i le maʻisuka e le mafai ona suia i isi oloa, e aofia ai fualaau faisua poo laau. Latou te tamaoaiga i mea taua aoga aoga e talafeagai mo le masani ai o le tino. O fua e mafai ona 'aina faʻatasi, faʻapea foi ma le kukaina o suʻisuʻi e le faʻasalaina ma fualaau suamalie.

O le taumafaina o ituaiga o fualaau aina e fesoasoani i le maualalo o le cholesterol toto ma fesoasoani ai e toe faaopoopo pauna faaopoopo. E aofia ai fualaʻau ma pulu, lea e aofia ai enzymes lipolytic faapitoa. Latou te faatelevave le lipeta metabolism, lea e tau atu i le vave faʻapuʻupuʻu o gaʻo.

Fualaau aina lelei i meaʻai susu, lea e talafeagai foi mo se tagata maʻi e maua i le maʻisuka. O fualaau aina e mafai ona faaopoopo i le yogurt e maualalo le gaʻo poo le kefir ma o le mea lea e saunia ai se malamalama ae malamalama i le taeao. O fua e matua lelei tele mo meaʻai i le va o taumafataga, aemaise pe a uma le faʻamalositino.

O nisi faʻamatalaga o ni fualaau suamalie e mafai ona onā i le maʻisuka, ae na o le tele lava o tapulaa. O le mea moni, i totonu o vai e leai se filo fualaʻau e puipuia ai le saoasaoa o le ulufale o le suka i totonu o le toto, o lona uiga e mafai ona latou osofaia se osofaiga o le hyperglycemia. Ina ia faaitiitia la latou faasinomaga, e tatau i le maʻisuka ona tuufaatasi sua suamalie ma sua o fualaau aina.

Ae e tatau ona e malamalama po o ai e mafai ona onā ma e le tatau. Muamua lava, o mea uma na faatauina mai e tatau ona aofia i totonu o le lisi o oloa faʻasaina, talu ai o loʻo aofia ai le suka ma isi mea leaga. O vine e tatau ona saunia i se tulaga tutoatasi mai fua o fua fou.

I le tautala e uiga i mea e te mafaia ma e le mafai ona 'ai ma le maʻisuka, e tatau ona e talanoa saʻo e uiga i fualaau mamago. O fualaau aina suamalie ua i ai se faasinomaga maualuga ma e aofia ai le tele o mea -ona. Ae ui i lea, e le fautuaina e le endocrinologists a latou gasegase e lafoai atoa lenei oloa.

O fualaau mamago o le faʻaogaina lea o mea aoga uma o le fetus. O le mea lea, e faʻamamafa ai le tino ma vitamini, minerale ma isi elemene taua, e lava le na o le tasi le lima o fua ua mama. O lenei aofaiga o oloa e le mafai ona afaina ai le tagata maʻi e tusa lava pe maualuga le suka.

Soo se fualaau faasao ma lapisi, faapea foi pi ma fualaau aina, e matua faasaina i le maʻisuka. E aofia ai le tele o suka, o le faʻaaogaina e mafai ona mafua ai se osofaiga ogaoga o le hyperglycemia ma mafua ai le maʻi suka.

O fualaau faisua ma fualaau aina e mafai ona faʻaumatia e le maʻisuka o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

O a fua e mafai ona ou 'ai ma le maʻisuka ma tapulaa i lo latou faʻaaoga

O le tele o le maʻisuka e fiafia i le fesili pe faʻafefea ona fesootaʻi manatu o le maʻisuka ma fua. O lenei togafitiga o le system endocrine e manaʻomia ai le faʻatulafonoina o le tele o le suka i totonu o le toto, lea e maua i le mulimulitaia o se taumafa maualalo. Talu ai ona o le gasegase o gasegase o loʻo vaivai, pe a 'ai le fua suamalie o laau, o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e vave ona tulaʻi i tulaga e le taliaina.

O fua, i le isi itu, o se punavai o fuainumera o meaola ma elemene taua, vitamini ma isi mea aoga, o le mea lea ua fautuaina ai ina ia aofia i le lisi o aso taitasi, aemaise lava mo tagata mamai. Ae o le a le mea e mafai ona faia e le maʻisuka, lea e faʻamapulaʻaina a latou mea taumafa e ala i le 'aina o suti.

Fai mai fomaʻi faapea o se auala talafeagai, o le taumafaina o fua e fautuaina foi mo le maʻisuka. Ma oa fua e mafai ona 'ai e le maʻisuka, ma pe faapefea ona' ai saʻo, o le a e aʻoaʻoina mai lenei tusiga.

E mafai ona 'ai fua pe a maua se faʻamaʻi

Talu ai nei lava, o tagata e le lelei le gaosiga o le kulukose sa matua faasaina ona faʻaumatia soʻo fualaau aina ona oa latou gaʻo vailaʻau vave, lea e mafai ona oʻo atu i le maualuga o le tau o le kalama.

Ae ui i lea, suʻesuʻega umi o le faamaʻi e tagata tomai faapitoa, o suʻesuʻega faʻapitoa a saienitisi na taʻitaʻia ai le mea nei o le maʻisuka e le gata ina faʻatagaina ona 'ai fua, ae ua fautuaina foi ina ia aofia ai i le lisi o aso taitasi, talu ai o fualaau o laau e maua ai le tele o aoga ile tino vaivai.

O le maʻisuka e masani lava ona iloa le maualuga o le maualuga o le suka o le toto, ona o lenei faailoga e siakiina pea, pe afai e fesuisuiaʻi lata ane i le masani masani pe e laʻititi foi lona mamafa, o lona uiga, o le suka-downers drugs e fai a latou galuega, ona mafai lea ona e aofia ai ni fua suamalie i le taumafataga.

O le a le ituaiga o fua e mafai ona faʻaaogaina mo le maʻisuka, o faʻamatalaga e uiga i le aofaʻi o monosaccharides i mea tau gaosi oloa e mafai ona fesoasoani, ma le auala e mafai ai ona siakiina se fuamoa e mafai ai ona siakiina i le glucometer.

Tapulaʻa i luga o le faʻaaogaina o fualaau aina o loʻo i ai fualasi

Fructose, o se monosaccharide lea e faaluaina ai le suamalie o le kulukose ma e fa taimi lactose, e tatau ona i ai le fua suamalie. Ae ui i lea, o fualaau suamalie e eseese mai le tasi i le isi o le aofaʻi o meaʻai gaʻo ma le fua o lo latou gaogaiga, o lona uiga afai e maua ni numera o ni fua, e mafai ona 'aina ni fualaauʻai ma le maʻisuka.

O le suamalie o le fualaau aina ma le tele o le fructose, o le le lava foi lea mo le maʻisuka. O nisi o fualaau aina e tatau ona matua faʻamapulaʻaina le faʻaaogaina poʻo le tuʻuina atoa foi.O le tele o fructose o loʻo maua i le suamalie, aso, cherries, blueberries, fig, persimmons ma vine. O le mea lea, o le maʻisuka e tatau ona filifilia na fualaau aina ma fualaau suamalie e na o sina suamalie i le tofo.

E faʻapefea ona filifili fua, e fuafua i le glycemic index

O le fua faʻamatalaga o fua suamalie e tatau ona amanaia e fai ai se lisi o meaʻai mo se maʻi maua i le maʻisuka. O lenei faailo o le a taʻu mai ai le vave o le gaosiga o gaʻo pe a faʻaaogaina se fua faapitoa.

Afai e te 'aina le fua o se laau faʻatasi ma se faʻamaufaʻailoga e sili atu ma le 70 iunite, o le a mafua ai ona osooso malosi i le kulūkose i le toto, lea o le a faʻaosofia ai le tuʻuina atu o le inisalini. O le mea lea, o le a le ulu atu gaʻo i le ate ma le muso, ae o le a teuina i le ituaiga o gaʻo.

Lisi o fualaau aina suamalie ma glucides (mo 100 g)

Vasega mo le maʻisuka menu:

  • Sili:
    • vine - 22 / 6.5,
    • apu - 30 / 9.8,
    • lemoni - 20 / 3.0,
    • plum - 22 / 9.6,
    • peach - 30 / 9.5.
  • Lelei:
    • pears - 34 / 9.5,
    • Oranges - 35 / 9.3,
    • rimoni - 35 / 11.2,
    • fugalaau - 45 / 3,5,
    • nectarine - 35 / 11.8.
  • Faamalieina:
    • tangerines - 40 / 8.1,
    • gooseberry - 40 / 9.1.
  • Le fautuaina:
    • meloni - 60 / 9.1,
    • vaʻaia - 55 / 13.2,
    • pineapples - 66 / 11.6.
  • Vagana:
    • vine - 65/66,
    • tolo - 75 / 8.8,
    • aso - 146 / 72.3.

O le mea lea, pe a filifilia pe o le a le ituaiga o fualaau aina e mafai ona e 'ai ma le maʻisuka, e tatau ona e taulai muamua i luga o faailoilo o loʻo faʻaalia i le lisi. Afai o le faasinoupu o le digestibility o le carbohydrate e itiiti ifo i le tolusefulu, ona mafai lea ona 'aina ia fua e aunoa ma le fefe.

E tatau i le maʻisuka ona 'ai fualaau aina e tele tele fiber (fiber ma pectin). O le fiva o loʻo i ai i fualaau suamalie i totonu o le soluble ma le faʻapitoa. O le fiva insolu e faʻasalalau ai le faʻatinoga o le faʻaogaina o meaʻai ma e aʻafia ai le lagona o le nofo filemu. O le fesuiaiga o le tino e maualalo ai le maualuga o le lipoproteins (VLDL) e aofia ai le "leaga" cholesterol ma monosaccharides i le toto.

O le tele o fiber e maua i apu ma pears, ma ituaiga uma o fiber o loʻo maua i le paʻu o le fua muamua. O fualaau nei o fualaau aina e aoga tele mo tagata lautele, aua e mafai ona faʻaititia le mamafa o le tino.

Mo le mamafa o tagata, o le 'ulu o le a avea ma fua taua, lea e faaopoopo atu i le paʻu o le mamafa o loʻo i ai le tele o filo o meaʻai ma le ascorbic acid, lea e faʻaleleia ai le puipuiga. Kiwi, lea o loʻo i ai ni enzymes e vave ona gauia ai gaʻo, o le a fesoasoani foi e faʻasaʻo le mamafa. O isi fualaau o fualaau 'aina e aofia ai le mango, lime, pineapple, papaya, ma le rimoni.

E mafai ona e faaopoopo lanu, lanu, strawberries, cherries, peaches, plums, rapberries ma faʻi i le lisi o fualaau maloloina ma vine. E taua le taulai atu i le fuainumera ma le aofaʻi o gaʻo i totonu o fua, pe afai e maualuga tele, ona tatau lea ona 'aina ia fua i ni vaega laiti.

I le aofia ai o fua faʻatagaina i lau lisi ole maʻisuka i aso taitasi, e mafai ona e ausia taunuʻuga nei:

  • faamalosia le puipuiga a le tino
  • faaleleia le metabolism
  • tulaga maualalo VLDL,
  • faaitiitia le gaʻo o le tino
  • faʻasaʻo le toto maualuga
  • saturate le tino i mea aoga,
  • faʻaleleia le gaioiga o le ate, fatuga fatu, fatu cardiovascular ma isi totoga.

O le maʻi suka e lua ituaiga - o le insulin-e faalagolago ma e le o le inisalini. I le tulaga muamua, e le manaʻomia e tagata gasegase ona faʻatapulaʻaina le lisi, o lona uiga, e mafai ona latou 'aina fua eseese, ae o loʻo i ai pea le puleaina o le maualuga o le suka e ulufale mai i le tino. Faʻatasi ai ma le maʻisuka ituaiga lona lua, o meaʻai e tatau ona fai ma mea taumafa, ma le siva e le aofia ai. E moni lava lenei mea mo tagata na vave ona maua le mamafa.

O le a le ituaiga o fualaau aina e sili atu ona filifili i le maʻisuka ituaiga 2

Fualaau mo le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona filifilia ma le faaeteete, talu ai o le fructose, faʻaaoga i le tele o mea, e mafai ona mafua ai le gaʻo. O le mea lea, o fualaau suamalie lelei i le ituaiga lona lua o le maʻisuka e tatau ona vavae ese mai le lisi.

O a fua e mafai ona lelei mo le maʻisuka ituaiga 2 ma se fomaʻi. E tatau ona suʻeina le fuainumera o fualaau taʻitasi, o le suka i totonu o le fua, ma faʻamautinoa lelei le vaega o aso, lea e leai se mea e mafai ona sili atu. O le tele lava o fua mo le maʻisuka e filifilia ituaiga vailaʻau. O fua e maua ai le maualalo o le suka e mafai ona 'aina e tusa ma le tolu selau kalama i le aso. Afai e suamalie fua, ona le mafai lea ona sili atu i le lua selau kalama le aso e te 'ai.

O fua mo le maʻisuka e sili atu ona lelei le 'ai, ae o le sua mai ia mea e faasaina. E mafua mai lenei mea i le mea moni o loʻo i ai le tele o monosaccharides i le vai e maua mai i fualaʻau, ma o le leai o fiva naʻo le faʻavaveina o le faagasologa o lo latou faʻamalosi. Mo lenei mafuaaga, e le tatau ona onā fua o fualaau aina mo tagata e maua i le maʻisuka.

Tuusaunoaga o le rimoni po o lemonona suamalie. O nei sua e masani ona faʻaaoga ona oa latou mea aoga - lemoni puipuia mai le atherosclerosis, ma le pomegranate faʻaleleia le maualuga o le toto ma aveesea ai toxins mai le tino.

Talu ai e matua faasaina le inu i le maʻisuka, e mafai ona e saunia vai inu eseese mai fua. I lenei tulaga, e taua le filifilia o ni fua suamalie. E mafai ona saunia meainu mai apu, fualaau, quinces, oranges, pears, lingonberries, cranberries, raspberries, currants poʻo gooseberries. Fualaau aina ma fualaau suamalie e lelei tele mo le faia o le siloni, compote poo le leai foi o se pia. O fua e masani ona faaopoopo i le lauti e faaleleia ai le tofo ma le manogi o le vai.


  1. Faʻamaumau Nana Dzhimsherovna Diabetes. Soifua Maloloina, Lalolagi - Moscow, 2011 .-- 7876 c.

  2. Bobrovich, P.V. 4 ituaiga toto - 4 auala mai le maʻisuka / P.V. Bobrovich. - M.: Potpourri, 2016 .-- 192 itu.

  3. Kartelishev A. V., Rumyantsev A. G., Smirnova N. S. Soliga masani o le gaʻo i tamaiti ma le tupulaga talavou, Medpraktika-M - M., 2014. - 280 p.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia mafai ona faʻamatala atu le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Tuua Lau Faamatalaga