Togafitiga o le maʻisuka ma togafitiga o tagata - meaʻai

O le maʻi suka o se faʻamaʻi pipisi o le endocrine e mafua mai le le atoatoa o le gaosiga o le inisalini. Ona o le le lava o lenei hormone i totonu o le toto, o le maualuga o le kulukose ua faateleina, ma ua i ai foi le solia o ituaiga uma o metabolism. Mo le togafitiga o le maʻisuka, e faʻaaogaina ai se faʻalavelave o vailaʻau, e aofia ai vailaʻau masani.

Isi togafitiga mo le maʻisuka

I le 1980, na maua ai loʻu maʻi suka. Na ou le iloa ao ou 'ai. Na ou alu i le fomaʻi ma pasi suega. Na fai mai le fomai i le taimi nei o le a ou manaomia le foai atu o le toto i vaiaso uma. Sa ou fefe lava neʻi latou faaopoopo aʻu i le inisalini, ma na tonu ia te au e iloa loʻu maʻi. Sa ou faitau i le tele o tusi ma maua ai mafuaaga o le maʻisuka. Na foliga mai o meaʻai e taua tele.

Ua ou vavaeeseina atoa aʻu meaʻai mai meaʻai. Sa ou 'ai fuamoa e aunoa ma se vevela, mo le tele o tausaga sa ou nofo i luga o pupuni (rice, millet, buckwheat) ma walnuts (7-10 fasi pepa e sui ai le protein). I tulaga ogaoga, e mafai ona e kuka kuka iʻa po o moa.

Talu mai lena taimi na ou mamafa, na amata ona ou fiaai i Aso Toonai uma o le vaiaso. I le Aso Faraile sa ou 'ai se' aiga o le afiafi (seia oo i le 19 itula). Na ou alu i le fiaai i le Aso Sa ina ua maeʻa le 12 i le aoauli: na fufuluina ni luʻu mama i le vai tafe, ma, i le faamamaina i le susu i le tele o palapala, sa ou inupia. Ona ia toe sasaa lea o le vai inu, ma ua uma ona faamama, inu. Na ou toe sasaa foi le vai vevela, kuka mo le 2 minute, inu vai ma ai vine. I le gasologa o le tausaga, na leiloloa sefulu ono kilokalama. Talu mai lena taimi, o tausaga uma lava sa ou faia le faamamaina o le tino ma o loʻo lagona pea le fiafia e ui lava i loʻu matua.

Ma o lenei o le a ou taʻuina atu ia te oe se fua na fesoasoani tele ia te aʻu.

Ave le afa kilokalama o seleni seleni ma le ono lani ma fufulu aʻa. Faʻatasi ma lemoni. I le tuʻuina atu i totonu o le pani, faʻafeiloaʻi i totonu o se vai vai mo lua itula. Tuu le mea na tupu i totonu o le pusaaisa. Inu tasi le sipuni vaʻa afa itula ao lei faia le taeao. Ia tausia mo le lua tausaga.

Togafitiga o le maʻisuka Krythei

O se fuaitau mai le laau Krythei Amur, o se ituaiga e masani ona maua i luga o ituaiga o laau, e faʻaaogaina o se immunomodulator, anti-inflammatory and regenerative agent.

O lenei fualaau faasaina e aafia lelei i le gaosiga o le gaosiga o le carbohydrate, aua e faaosofia ai le gaosia o hormones pancreatic ma ona enzymes:

I le avea ai o se vaega o le vaega o le Krythei Amur, o loʻo i ai ni enzymes e faʻalagolago i galuega oa latou lava mea faapena i le tino. Latou te faafaigofieina le faʻapalapalaina o meaʻai, saofagā i le atoaga o le avega i le tootoo laiti.

E faaopoopo i nei meatotino o fualaau faasaina, lea e taua mo togafitiga o le maʻisuka, o Kriteya Amur o uiga nei:

O le gaoioiga a Anthistamine, e aofia ai meaʻai e maua ai meaai,

Tulaga masani o le malosi o le manava,

O le faʻateleina o le galuega o phagocytes - sela o le faʻaogaina o mea e puipuia ai siama ma siama,

Faʻaauau le faʻafouina e faʻaleagaina ai le mucous membrane o le digestive tract, ma faʻaitiitia ai le tiga i totonu o mea ua faaleagaina.

Faʻailoga mo le faʻaaogaina o Krythei Amur - o le soliga o le pule a le pancreas, faʻaleagaina ai motu o Langerhans e tupu i le maʻisuka. O le faʻaaoga masani o le vailaʻau e faʻaitiitia ai le fegalegaleaiga o nei maʻi. E faʻaaogaina le vailaʻau mo le 1pp. ao le i ai. Fai mo tagata matutua - 3 taimi i le aso, mo tamaiti - 1-2 taimi. O le togafitiga e tumau i le 3 masina, pe a maeʻa le 30 aso, e mafai ona toe faia.

Le togafitiga o le maʻisuka e ala i le faʻataʻitaʻiga a le fomaʻi L. Kim

O lenei fua na tuʻuina mai ia i matou e le fomaʻi lauiloa o Lyudmila Kim, o le sui o kemisi faasaienisi. O lenei mea e afaina tele e maualalo ai le toto suka.

Ina ia saunia, o le a e manaʻomia:

100 kalama o le lemon zest (Ina ia maua se aofaiga tele o le vevela, e te manaomia le 1 kilokalama o leona. O lona uiga, tatou te faamamaina le vevela, e manaʻomia!)

300 gm o le pakesa (pe afai e leai ni aʻa, ona lelei lea o lau, ae o aʻa o le a sili atu le aoga)

300 g kalama o le garlic

Laʻau o loʻo i ai le seleni, lea e sili ona aoga mo le ate. Pasili o se vailaʻau lelei mo le ate, mo le pancreas, mo fatugaʻo. Lemoni o se punavai o vaitamini "C"

Sauniuniga: 'Otiʻese le vevela mai laʻau uma e fai pe tusa ma le 100 kalama. Matou te faamamaina le kalama, fufuluina aʻa o le pasili ma pasi mea uma e ala i se suʻi meaʻai. Faʻafefiloi meaʻai, ma tuʻuina atu i totonu o se fagu ma tuʻu ai mo le 2 vaiaso, i se nofoaga pogisa.

Auala e ave ai: Ave le 1 sipuni, afa itula aʻo leʻi 'aʻai, 3 taimi i le aso.

O le a le mea inu? Lyudmila Kim fautuaina tagata uma i luga o fua o fualaʻau: sisi o le sana, togafusi ole laʻau, laʻau laʻau ma fatu pi. Matou te 1 tbsp. aoina le sipuni i totonu o se ipu vai inu. I le tulaga aoao, afai o le vao e fou, ona tumau lea mo le 1 le itula. Ona aʻa lea ma ave le 1/3 ipu 3 taimi i le aso.

Faʻasologa tolu e faʻaosofia ai le gaosiga o le inisalini

O le faʻamalosia o le gaosiga o le inisalini e le pancreas o se tulaga taua mo le soifua manuia o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.

O lenei faʻasologa, e aofia ai ni vaega se tolu, e fetaui lelei ma lenei faafitauli:

300 ml vodka ua sasaaina i le 50 g o le aniani, ua nutimomoia i se mashy state. O lenei paluga e teuina i le pogisa mo le 5 aso, faʻapipiʻiina.

300 ml vodka ua sasaaina i totonu o le 50 g o laulaau launiu laulaau, tuu i le pogisa mo le vaiaso, faamamaina.

300 ml vodka ua sasaaina i totonu o le mutia vao o le paff, ua tauanau mo se vaiaso, ua maeʻa.

Ina ia maua le oloa faaiu, 150 ml o le muamua mamanu ua palu, 60 ml o le lona lua, ma le 40 ml o le tolu. O le mea e maua ai le faʻafefiloi e ave i le 1 tbsp. l faalua i le aso, 20 minute ao lei faia le taeao ma ao le i momoe.

Togafitiga o le maʻisuka i tafatafa o se oak

O le vaega sili ona taua o oak acorns o tannin. O lenei vailaʻau e tauivi malosi i le mumu i le tino o le tagata, e fesoasoani e faʻamalosia le tino. O aoga lelei o oak acorns e taua tele mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, talu ai ona o le faʻataʻiina o le faʻamaʻi, e manaʻomia vave le faʻamalosia o puipuiga o le tino ma se paleni paleni o taumafa i se taumafa lelei.

O meatotino o oak oak, taua mo le maʻisuka:

Bactericidal (tau faasaga i faʻamaʻi ma microorganisms),

Faʻailogaina o galuega a gaʻo ma le gastrointestinal tract.

Mo le faʻaaogaina e avea o se vailaʻau, e seleseleina ai le seleselega i se eria e mama. E sili ona lelei lenei mea i le tau vevela ia Setema-Oketopa. Ua faʻamaʻaina le vao, o le ogaumu ua faʻamago i totonu o se ogaumu vevela i le maualalo o le vevela. A maeʻa le mago, faʻaputu i le paʻu e faʻaaoga ai se mea e fai ai le kofe. E mafai ona e faʻatau faʻatau i le falemaʻi fesoʻotaʻiga. Aʻo leʻi faʻaaogaina lenei talavai, e fautuaina oe e faʻatalanoa lau fomaʻi.

O le efuefu o Acorn e ave i luga o se manava gaogao mo le 1pp. ao leʻi faia le taeao, 'aiga o le aoauli, ma ao leʻi faia le aiga o le afiafi

O i latou e le mafai ona faʻaaogaina le paʻu mo togafitiga, faʻapipiʻi mea o loʻo i totonu o le fatu i luga o se sala tupe lelei, faʻaaoga tutusa ma le fua muamua.

O le eletise ma fualaau aina uma ua fufulu i lalo i vai inu. O le faaiuga o le faagasologa o togafitiga ua fuafuaina i suesuega o le toto, o lona aoga na tofotofoina pea lava pea i tagata gasegase e maua i le maʻisuka.

O fua o Brussels e totoina e tusa ai ma le fua o le N.V. Walker

O le faʻatulagaina o le pancreas, o le faʻaosoosoina o lona fafo ma le faʻatautaia o gaoioiga e tupu i le masani ona faʻaaogaina le sua o le suka mai fualaʻau:

Pīni lanumeamata

O le tuufaatasiga aupito sili ona lelei o nei oloa na faavaeina e le lauiloa American naturopathist N.V. Walker, le tusitala o le tusi sili ona lelei "Togafitiga ma Juvi Vegetable Juices". I le gasologa o tausaga, sa ia suʻesuʻeina le aoga o mea aoga o fualaau suamalie fou. O le tuufaatasiga ua fuafuaina e ia ua faʻaaoga lelei mo le togafitiga o le pancreas, e faʻaitiitia ai le malosi o le faʻaalia o le maʻisuka ma se ituaiga o pancreatitis.

E saunia lelei fualaau - o mea e faʻaaogaina e faia i le tutusa tutusa ma pasi atu i se faʻi meaʻai. O le togafiti togafitiga o le afa afa i le taeao i luga o se manava gaogao. O le togafitiga ma le suamalie fou o le fualaau suamalie fou e tai pei lava o le masina, pe afai e manaʻomia, e toe faia pe a maeʻa le 2 vaiaso. Faatasi ai ma le taumafa o le sua, e tatau ona e tausisi i se meaai e maualalo i le gaʻo, ia faʻamamaina enemas.

Lemon ma le Egg mo le maʻi suka

O lemoni ma fuamoa o oloa ia e taua mo tagata e maua i le maʻisuka. Lemoni e maualalo le kulūkose o le toto, faʻasaʻo le toto maualuga, ma o fuamoa moa ma moa e maua ai le tino ma le maʻisuka ma mea e manaʻomia.

O se faʻafefiloi o nei oloa e sili atu ona aoga:

50 ml sua suamalie fou ua suamalie,

1 moa moa po o 5 fuamoa o le salu.

O le faʻafefiloi togafitiga e maua mai i le faʻafefiloi o nei vaega o se tasi o fualaau. E tasi le afa itula ao leʻi 'aʻai.

Togafitiga e tumau mo se masina e tusa ai ma le fuafuaga lenei:

3 aso - ave le paluga togafitiga,

3 aso - se malologa, ma isi.

E mafai ona suia le sua o le suamoni i le toisina o le atisina o Ierusalema ma le maualuga o le suasusu o le gastric.

O isi togafitiga faa-tagata e maualalo ai le suka

Ina ia faʻamaonia le maualuga o le suka i le toto, e tele suʻega eseese o isi vailaʻau faʻapitoa:

Plantain fatu (15 g) e sasaa i totonu o se pesini faʻamamafa ma se ipu vai, kuka i luga o le vevela vevela mo le 5 minute. Faʻafefe le susu ma le meaʻai ma ave le sipuni sefe 3 taimi i le aso.

Burdock sua. Faʻaitiitia faʻaitiitia le vai suka i le suka mai le ogalaau paʻu o le suka na eli ia Me. E tolu taimi i le aso mo le 15 ml, faʻaalu lenei aofaiga ma le 250 ml o vai malulu lelei.

Faʻasusu o le fufuluina o lemoni. Ina ia faʻavasega le kulūkose, o le pele o le 2 lemoni e sasaa i totonu o se vevela o le 400 ml o le vai inu ma faʻafesoʻotaʻi mo le afa i le lua itula. O le togafiti togafitiga o lenei vaifofo o le afa afa o le afu o le lemon pepuni 2-3 taimi i le aso.

Laʻau o linden. Inu se fua o le fuga o le linden, sui i le lauti. Mo le lua tioata o vai ua tunu e te manaʻomia lua punetini o fuga o le linden. I le na o le fa aso, e mafai ona paʻu le maualuga o le suka i le 40%. O le gauga e faia pei o lenei: sasaa 3 ipu o linden fuga i luga o le 3 lita o le vai ma faʻafefe mo le sefulu minute. Faatali seiloga e manava, ona aʻafia lea. Ona mafai lea ona faguina. O sea paluga e tatau ona teuina i totonu o le pusaaisa ma inu i le afa afa pe ae fia inu. A e inu uma le gaʻo, faʻaalu se malologa mo vaiaso e tolu. Ona toe fai lea o le kosi.

Onamamoni Matou te masani i le taimi masani e maua ai e tagata uma i le umukuka le paʻu paula. Matou te saunia se fusi e faavae i luga o le meli ma le kinamona i le fua faatatau o le 2: 1. Muamua, sasaa le paʻu o le kinamona ma se ipu vai inu, tuʻu le afa mo le afa itula. Pe a faʻafefete le paluga i lalo, e mafai ona e faʻaopoopo le meli. A maeʻa lenei, e fautuaina e tuʻu le oloa i se nofoaga malulu mo le tusa o le 3 itula. O le mea na mafua ai le vaevaeina ua vaevaeina i ni vaega se lua. Matou te inu i le tasi vaega ao leʻi faia le taeao i le 30 minute, ae o le isi vaega - aʻo lei momoe. O le togafitiga e le tatau ona sili atu i le 7 aso.

O se teuteuga o laulaʻau paina. Ina ia saunia se teuteuga, sasaa 1 tbsp. l e faʻamago ma faʻapipiʻi lau laʻau iti 500 ml o vai faʻapipiʻi faigofie. Ona tatau lea ona kuka le paluga pe a ma le 15 minute i luga o le vevela vevela, pe a maeʻa ona tatau lea ona tuʻuina mo le 40 minute. A maeʻa ona faʻamamaina, e mafai ona ave se teuteuga o lau paina i le afa o le tioata ia le itiiti ifo i le faatolu i le aso.

O se teuteuga o vili paina. Ave 40 walnuts ma aveese ia vaega mai ia i latou. O nei vaega e tatau ona faatumulia i se ipu vai inu, ona faapouliuligia lea pe a ma le tasi le itula ile vai vai. A maeʻa le mafanafana, e fautuaina le faʻafefe o le faʻafefiloi. E tatau ona onā le afaina pe a ma le afa itula ao le i faia taumafataga taitasi. O le mea sili ona lelei o le 1-2 tsp.

Aoga: Tipiloma o le Rusia State Medical University ua faaigoaina mulimuli ane N. I. Pirogov, faapitoa "Vailaau Aoao" (2004). Nofo i Moscow State Medical and Dental University, diploma i le "Endocrinology" (2006).

Le aoga o seleni mo alii ma tamaitai - 10 faʻamataienisi faasaienisi!

O togafitiga faʻapitoa mo le maʻisuka

Aʻo leʻi faʻaaoga togafitiga faʻaleaganuʻu e foia ai le maʻisuka, e taua le malamalama i le faʻaogaina o latou aafiaga ile tino. E lua ituaiga o lenei faʻamaʻi - o le insulin-e faalagolago (muamua) ma e le o le inisalini (faalagolago lona lua):

  • 1 (tala mo le 10-15% o tagata uma e maua i le maʻisuka) o se togafitiga e mafua ai le le lava o le gaosiga o le inisalini e le tino, lea e faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose (suka) i le toto. E mafai ona avea o se maʻi faʻalavelave, faʻapupula i le matua, e aliali i le taimi o le maitaga. O le togafitiga 1 e aofia ai le togiina o le numera o le inisalini, lea e faalagolago i ai le tagata maʻi i lona olaga atoa. O le maʻisuka faapena e toetoe lava a le manaʻomia nisi auala e faʻaitiitia ai le kulukose, ona o le lava o le homone, o le toto o le suka o le a faʻaitiitia lava ia.
  • 2nd o se taunuuga o se faaitiitia o le gasegase o le tino i aafiaga o le inisalini e le o le talaaga o lona lava gaosiga. E faʻaalia lava i tagata e sili atu i le 40 o loʻo mamafa tele (i le 85-90% o tagata uma e maua i le maʻisuka). O nei maʻisuka e le manaʻomia ni injections o le insulin i le amataga. Faʻatasi ai ma le faʻatulagaina o le mamafa, faʻaleleia atili i le soifua maloloina lautele, o le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona faʻamalolo.

Togafitiga e faʻamoemoe i le tutoʻatasi (faʻasolo) le faʻaitiitia o le toto - o meaʻai faapitoa ia (meaai mo le ituaiga 1, meaʻai lelei mo le maʻisuka ituaiga 2), togafitiga fualaau. O iinei, o vailaau masani e mafai ona avea ma fesoasoani taua, e le gata ina faʻaleleia ai le manuia o se tagata maʻi i le maʻisuka, ae faʻapea foi i le toe faʻaleleia pe afai e faʻaaogaina i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

Laʻau togafitiga ma totogifuapauina

O togalaau faʻamaʻi i le tau faasaga i le maʻisuka o le taulaʻi lea i le faʻaitiitia o le kulūkose o le toto, faʻaleleia o le metabolism, le gaioiga o totoga uma ma tino. Mai fualaau aoga aoga e faia ai totogifuapauina, o mea e faʻaaoga e fetaui ma le tasi. O laau nei ma a latou vaega e aoga mo le maʻisuka:

  • faga laʻau
  • immortelle
  • St. John's wort
  • laʻau
  • laula paʻe paʻepaʻe ma le paʻu,
  • oona
  • laulaʻau ma vine o fugalaau, vine, lingonberries, strawberries vao,
  • fua o vine, uʻamea mauga, fuamini uli,
  • wormwood
  • alfalfa
  • togi
  • seleli
  • 'oti
  • Veronica
  • elderberry
  • ufiufi
  • cloves o le kalaka
  • manogi
  • aʻa o le paoa, wheatgrass, uila, chicory,
  • pulumu o le lilac, birch.

Buckwheat groats

Buckwheat o se tasi o mea sili ona aoga mo ituaiga uma o le maʻisuka. E fesoasoani i le faʻaaogaina o le "leaga" cholesterol mai le tino, faʻamalosi puipui o toto toto, faʻaleleia le toto, faʻamalo le ate, inumaga, ma saofagā ai i le faʻamautuina o le tino atoa. Buckwheat e le faʻateleina le kulukose toto, aua o loʻo i ai vailaʻau gaʻo ma le fiber, o vitamini maloloina B, P, iron, magnesium, calcium, iodine.

Laʻau

E faaopoopo atu i vitamini B, P, C, K, E. e aofia i fatu, gaʻo, proteins, amino acids, minerals (calcium, potassium, cobalt, magnesium) e le o le tala o se mea itiiti o le gaʻo e gaʻo i sugars, nati. O loʻo aofia ai mea e fesoasoani i le tino e faʻaaogaina ai le kulūkose ma faʻaitiitia ai ana mea i totonu o le urine ma le toto o se maʻi suka. I se faaopoopoga, o se teuteuga e faavae i luga o lau lau laulamu ei ai le anthelmintic, o le gasegase, o le anti-inflammatory effects.

Ierusalemaichokei

O le togi o le atiseti o Ierusalema, po o le peʻa eleele, ei ai le fuainumera maualalo, e aofia ai le 80% o le inulin polysaccharide, lea, pe a malepe, e malepe i le fusi (sina aofaiga) ma isi mea. O loʻo i ai i le vaega mulimuli se aafiaga aoga i luga o le microflora o le intestinal, faatasi ai ma fiva, latou te faʻagesegese ai le inu o le kulukose mai meaʻai i totonu o le toto, lea e puipuia ai le oso i luga o le suka i tagata mamai i meaʻai. O le faʻaaogaina o le artichoke a Ierusalema ma le maʻisuka e faalagolago i le inisalini atonu e manaʻomia ai le faʻatoʻosaʻoina o le inisalini.

Propolis ei ai sona aoga aoga i luga o le tulaga o tagata gasegase e maua i le maʻisuka o ituaiga uma. E faʻaitiitia ai le kulukose o le toto, lea e aoga mo le maʻisuka ituaiga II, ma faʻaleleia le faʻamaʻi, lea e aoga mo tagata mamaʻi e iai le faʻamaʻi 1, oe masani ona mafatia i le le atoatoa. Propolis e le na o le saofaga i le tau a le tino e tetee atu i faʻamaʻi e mafua mai i le faʻaitiitia o lona tetee atu i faʻamaʻi pipisi, ae faʻamaonia foi le faʻaogaina o le tino o tagata gasegase e maua i le maʻisuka.

Pini - o se mea maualalo-kalori o loʻo aofia ai vailaau e mafai ai ona e pulea le maualuga o le kulukose i le toto o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka (o le suka, fiber, sucrose, glucose, ma isi). E mauʻoa i amino acids, o loʻo i ai carotene, vitamini, vailaʻau oona, lea e fesoasoani i le faʻamalosia o le cardiovascular system ma le toto. O fatu pi o se mea maualalo-calorie, lea e aoga mo le maʻisuka ituaiga 2 e masani ona mamafa tele.

O lenei vaitau e mafai ona faʻaitiitia le aofaʻi o kulukose i le toto o tagata maua i le maʻisuka, e pulea ma tausia lona tulaga masani mo se taimi umi, e faʻaitiitia ai le aofai o cholesterol, e faʻasalalau le galuega o le cardiovascular system. O nei mea uma o loʻo i ai se aafiaga aoga tele i tagata gasegase o latou faʻamaʻi na mafua ona o le mamafa, faapea foi ma isi vaega ole maʻisuka.

O le kulūlū o se mea maualalo-kalori e maua mai i le kulupu o le malulu, faʻafetai i le tino o se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka ma minerale, o gaʻo, ma isi mea e tatau ai. Faʻaleleia le faʻaalia i totonu o le toto o se maualuga maualuga o faʻamau peta e maua mai ai le insulin. O lenei meatotino e taua tele i le togafitiga o tagata gasegase o le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2 ituaiga le tumau, o le tino e le lava le gaosia o le insulin.

Le aoga o isi togafitiga

O vaifofo faalenatura mo le maʻisuka ei ai o latou lelei:

  • latou te fiafia i le siosiomaga,
  • e taʻitaʻia ai se faʻaleleia lautele i le soifua maloloina o se tagata e maua i le maʻisuka,
  • aoga aoga i isi galuega a le tino o le maʻisuka,
  • e le manaʻomia se tau tele o tinoitupe,
  • mafai ona maua e tagata uma
  • o se punavai o manatu mo le fatuina o fualaau faasaina,
  • pe a faʻaaogaina i lalo o le taʻitaʻiga a se fomaʻi, e matua aoga,
  • e manaʻomia i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2, lea e manaʻomia ai le mataituina o le kulūkose i le toto o le tagata maʻi.

Fualaau faʻapitoa mo le faʻaitiitia o le suka o le toto

O loʻo i ai le tele o fua o fualaau faʻapitoa, faʻafetai i le tulaga o se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka e mafai ona faʻaleleia. O nisi nei o:

  1. Sogi i le afiafi i vai inu (100ml) ni fasi pi (5-7). Taumafa i le taeao i luga o se manava gaogao, inu i le vai lea na latou tutu ai. E mafai ona e 'aina le taeao i le tasi le itula pe a uma le faʻatulagaga. Ina ia ausia le aʻafiaga, ia faʻaaogaina pi e tusa ai ma se fua masani lauiloa, e te manaʻomia se masina ma le afa.
  2. Grate horseradish i luga o se falaoa lelei, faʻafefiloi le fagu ma le susu susu (o isi meaʻai susu e le galue) - 1 tbsp. l fuamoa i luga o se ipu malamalama o le yogurt. Sogi i totonu o le pusaaisa mo le 6-8 itula, inu se sipuni sipuni 30 minute aʻo leʻi 'aʻai. O le faʻaaogaina o se siʻosiʻomaga e tusa ai ma se tala faʻasolopito, o se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka, e tatau ona muamua aʻo leʻi faʻamaonia le soifua maloloina.
  3. Galu, ona togi lea o le suka o aniani (e alu le afa-lita). Faʻafefiloi i le ava, ratio 1: 1. Teuina i se mea pogisa i totonu o se koneteina tioata. Faaaoga mo le 1 tbsp. sipuni i le aso mo le 10 vaiaso ma le luasefulu aso malolo pe a maeʻa le lima muamua.
  4. Faʻafefiloi ma se paluga 1 moa moa ma le sua o le 1 lemoni. Inu le paluga i luga o se manava gaogao i le taeao.
  5. Liligi le lanu meamata (6 g) ma le paʻu paʻu (2 g) ma le afa-lita o le vai vevela poʻo le vai inu. Manua, tuu le afi, kuka mo le isi 3 minute i le maea ai o le kuka. O lena lauti e tusa ai ma se fua masani lauiloa, inu ni ipu (200 ml) i aso uma mo le lua vaiaso.
  6. Faʻafefiloi le kapoti ma le suka (50 ml i le tasi). Inu i le taeao ao lei faia ni taumafataga mo vaiaso e tolu.
  7. I totonu o se atigi ipu e tolu lita (poti, kesi) e faʻafefiloi ai le lima o le paʻu aspen. Laʻau, inu le susu nai lo le lauti. A uma ona vavae le paʻu, toe faʻatumu totonu o le ulo i le vai ma kuka mo le lima minute. A maea le vaega lona lua, ave se vaiaso malolo, ona toe fai lea o le kosi i se paʻu fou. A maea le 2 vavaeina o le vaega muamua o le paʻu - ave se taʻi masina.

Vitio: togafitiga o le maʻisuka ma vailaau masani

O fualaau mo le maʻisuka e le mafaitaulia, aua o le natura e tamaoaiga i laau eseese (fualaau faisua, fualaau, afu, aʻa laau) e fesoasoani e tuuitiitia le suka o le toto. O le tele oi latou e tufatufa atu i le vaʻaia lelei ma e masani ona maua io tatou olaga i aso uma, ao isi o loʻo maua i falemaʻi uma lava i le faiga o sauniuniga o laʻau, pulupulu ma ni mea e faʻapipiʻi. O le a le ituaiga o laau o nei, auala e saunia ai togafitiga faafomaʻi, sua, teas, ipu, mea e faʻaogaina i latou, o le a le aafiaga o latou i le tino o le maʻisuka, e mafai ona e aʻoaʻo mai lenei vitio:

Fou Fou mo le maʻi suka

DiabeNot suʻisu capsules o se fualaau lelei ua atiaeina e saienitisi Siamani mai le Labor von Dr. Budberg i Hamburg. DiabeNot na muamua alu i Europa i fualaau o le maʻisuka.

Fobrinol - faʻaitiitia le suka o le toto, faʻamautuina le pancreas, faʻaititia le mamafa o le tino ma faʻamaonia ai le mamafa o le toto. Paʻu faʻatapulaʻa!

Garlic, horseradish ma le pia e tau ai le maualuga maualuga

E le o toe mamao, o le fua o loʻo faʻamatalaina e sili ona lauiloa i le maʻisuka, ona e fesoasoani moni lava e faʻaititia le suka i totonu o le tino ma faʻamalosia i latou i le tulaga manaomia.

E leai se mea taua tele, o le toe iloiloga o tagata gasegase e matua lofituina, ma e toatele tagata ua talitonu i le aoga o le faʻasalalauga i luga o latou lava aafiaga.

O le mea lea, o le faavae o le lumanaʻi i le lumanai o le tasi lita o le pia lelei, e le fautuaina e teu i luga o le ava. O se oloa taugofie e mafai ona faʻaitiitia le aoga o le maʻisuka.

E le gata i lea, e tatau ona e aveina ni laumei se sefulu o le kalaka, aʻa o le vine, pe a ma le 20 inisi le umi. Uu le kaluka, fufuluina le aʻa, o solo. Toto nei vaega e lua, tuu i totonu o se atigipusa loloto ma se tapuni, sasaa pia.

Ona tuʻuina lea o mea uma i se mea pogisa, ma faʻaosooso mo le sefulu aso. I le aso 11, ua sauni le fofo ile faʻaaogaina. Faʻaauau le mea faapenei:

  • O aso muamua e tolu e faaluaina i le aso ao leʻi 'aʻai. O le fua i le tasi taimi o le teaspoon.
  • I le aso lona fa, latou te ave foi, o le fua o le a oʻo i le tasi sipuni sipuni.
  • O le togafitiga e 2-3 vaiaso.

O le fua lelei e faʻaitiitia ai le suka, ae leai se faʻalauiloaina o le a mafai ona matauina mai le faʻaaoga muamua. O faʻamatalaga e uiga i le maʻisuka, e matauina ai o le faʻaitiitia malie o le suka o loʻo matauina i le vaiaso lona lua o le faʻaaogaina.

O lenei siʻosiʻomaga e faʻaleleia ai le gaioiga o le pancreas, faʻaitiitia le manaʻo, faʻaleleia faiga faʻavae i le tino.

Faʻasologa o lau laʻau

O lau laʻau e foliga mai e le gata o mea manogi manogi, lea e maua i le toetoe o tamaitai uma i totonu o le umukuka, ae o le mea foi e fesoasoani e faʻaititia le kulūkose i le tino. E le gata i lea, o le faisua o laʻau e faʻasaʻo ai le toto maualuga.

Ina ia saunia le tincture i le fale, o le ae manaomia pe tusa ma le 15 pepa o mea manogi, sasaa mea uma ma le tasi lita o le sua sua. Faʻamalosi mo le lima itula (e mafai ona e umi atu). Ave 125ml tolu taimi i le aso. O le togafitiga e le itiiti ifo ile masina.

I luga o le faavae o le laʻau bay, e mafai ona e saunia se fusi lea o le a umi se taimi umi, ae ona o lona tuufaatasiga ua sili ona aoga. O le auala e kuka ai e faapenei:

  1. Tuʻu 12 laupepa i se vevela.
  2. Faaopopo i ai ni ipu tioata se lua.
  3. E fautuaina e faʻaosooso ia le itiiti ifo ma le 24 itula.
  4. Faaaoga 30 minute aʻo leʻi faia le taumafataga.
  5. O le atumaga i le tasi taimi e 50 ml.
  6. Faʻaalu faatolu i le aso.

O le umi o le togafitiga e tolu vaiaso, a maeʻa lea e manaʻomia ona e malolo ai i le masina, ona mafai lea ona toe fai.

I le taimi o le togafitiga o le suka suka, e fautuaina e siaki pea lava pea le kulūkose i le tino. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻatau se glucometer i le fale talavai, lea o le a mafai ai ona e fuaina le suka e aunoa ma le asiasi i falemaʻi.

I le taimi o le faʻaaogaina o togafitiga faʻasalalau, e le tatau i se tasi ona lafoaia le ituaiga olaga na fautuaina e le fomaʻi - o se soifua maloloina faʻaleleia le soifua maloloina, taʻaloga i aso taʻitasi.

Laʻau faʻamalosi e faʻaitiitia ai le suka

Afai o le maʻi e i ai se tulaga maualuga o le hyperglycemic state, ma o le suka toto e ese mai le 7.0 i le 10.0 iunite e aofia ai, ona mafai lea ona e faʻaaogaina se faʻavae e faʻavae i luga o fualaau faʻalaʻau. O lenei fua e le talafeagai mo tagata gasegase e maualuga tele le suka mai le 10.0 mmol / L ma luga.

Ina ia saunia le fua, e tatau ona e 'ave se sipuni se tasi o laʻau o loʻo mulimuli mai: laʻau moa, laʻau faila, laʻau paʻuʻau, leaf bay bay, fasi vine, celery ma le chicory, elderberry ma le rhyzome.

E le gata i lea, e te manaʻomia ni launi pia, falemaʻi chamomile, vaomago o le vao, sisi o le rose ma elderberries (i le tutusa lava). O le faiga o le kuka e foliga faapenei:

  • Tolu tolu sipuni tele o le faʻafefiloi e faʻaaoga ai se mea e fai ai le kofe, sasaa i totonu o se vevela.
  • Sasaa vai inu i le tasi le lita, faʻamalosi mo se aso, faamama.
  • Faaaoga le 100 ml i itula ma le afa uma, o lona uiga, e tatau ona e inuina le tasi lita o le tinisi i le aso.
  • O le umi o le togafitiga e 5 aso.

I le faaiuga o togafitiga, e manaʻomia lou siakiina o lou suka toto. Afai o togafitiga faapena ua fesoasoani e maualalo ai le kulukose, ona e tatau lea ona ave le taotoga i lou olaga atoa.

O vaiaso uma lona lua o le togafitiga o loʻo i luga, e manaʻomia lou suʻeina o le sua o le paluga fou i se voluma e 80 ml i le aso.

Tincture o le kalaka ma le horseradish i le pia

Tincture o le kalaka i le horseradish i le pia o se auala aoga e faʻafefe ai le maualuga o le suka i le tino o le tagata.

O lenei siaki e faʻaaogaina uma mo faamoemoega faʻapitoa ma togafitiga faʻasolosolo.

Aʻo le i saunia le tincture, o le a manaʻomia ona e saunia uma vaega talafeagai o le vailaau faʻasaina i totonu o le numera manaʻomia.

Ina ia saunia le vailaʻau o le a e manaʻomia:

  1. Garlic - 10 cloves.
  2. Horseradish aʻa o le vafiafia lautele ma se umi o le 20 cm.
  3. Tasi le lita o le pia lelei.

Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona saunia vaega o vailaʻau. O le ufiufi o le kalaka ua vavaeeseina mai le pito i luga. O aʻa o le Horseradish e tatau ona mulumulu ma fufulu mama. A maeʻa sauniuni fua o fualaau aina, e faʻamautuina ma faʻafefiloi le palu ma le pia.

A maeʻa ona faʻafefiloi le faʻafefiloi, e tatau ona tuʻu i totonu o se pusa tioata mo le 10 aso i se nofoaga pogisa mo le faʻasusu. Faʻaaoga le tincture i le aso 11.

Aveina o vailaau e tatau ona amata i se fua tutusa e tutusa ma le teaspoon. O le taliaina o tupe e faʻatino 2-3 taimi ile aso. E faasolosolo lava, o le fua o se tasi fualaau ua faateleina i se voluma tutusa ma le tasi sipuni.

O se taunuuga mausali mai le aveina o lenei tincture ua iloa pe a uma ona ave le fualaau faasaina mo le lua vaiaso i le lua masina.

Sauniuniga o le afu i luga o faga

O le afaina i luga o laupepa laititi o se tasi o mea sili ona lauiloa ma i se taimi ua leva ua amata ona faʻaaogaina i vailaau faʻapitoa mo togafitiga o le maʻisuka. Le itiiti ifo le lauiloa o le vevela mo le maʻisuka, lea e gaosia e pei o le lauti.

O le siaki na maua e faaaoga ai laʻau laʻau e faʻaaogaina e le gata ina faʻaititia ai le maualuga o le suka i totonu o le tino o loʻo mafatia i le maʻisuka, ae fesoasoani foi i le faʻaitiitia o le toto.

O le maualuga o le toto maualuga e masani ona o faatasi ma le atiina ae o le maʻisuka i totonu o le tino ma o se tasi lea o ona faafitauli masani.

Ina ia saunia le tincture, e tatau ona e ave 10-15 laulaau o le la lal ma sasaa atu i le 600-800 ml o le vai inu. Tincture seia oʻo ina sauni mo le faʻaaoga o le a faʻaalu se taimi e faʻaosooso ai. Fafaga le fualaau mo le 4 itula. O le taliaina o le maea maeʻa o laʻau laʻau e tatau ona faia i le afa afa i le aso.

I le faaopoopo atu i le auala maoti o le saunia o ni meaʻai, o loʻo i ai foi se isi fua. A e kukaina e tusa ai ma lenei fua, e tatau ona e faʻaaogaina se vevela, ma e tatau ona faʻateleina le taimi e faʻasolo ai. O le siaki na maua mai i lenei fua, e sili atu ona faʻapitoa.

Saunia se laulaau o laʻau faʻaiʻu ma se vevela e pei ona taua i lalo.

10 laupepa o le larala ua tuʻuina i totonu o se vevela ma 30 ml o vai inu ua sasaa. O le taimi e faʻaeʻa ai le kuka o se aso. O le mea e tupu mai ai e tatau ona faia i le 30 minute aʻo le i ai i se voluma 50ml tolu taimi i le aso. O le umi ole vasega togafitiga e tolu vaiaso. I le faaiuga o le vasega o togafitiga, e mafai ona e malolo 1.5-2 masina ma toe fai le kosi.

I le taimi o togafitiga, e tatau ona e siakiina e le aunoa le aofaiga o le suka i totonu o le tino e faaaoga ai le mita o le kulukose toto.

Faia o le ava malosi mo le maʻisuka

E tele suʻega mo le faia o le ava malosi mo le maʻisuka.

O le mea e sili ona taatele i totonu ia i latou, o le gasegase ma le faʻasologa o propolis.

Ina ia saunia le ava malosi o le upega, e tatau ona e faʻaaogaina le 800 kalama o le ogaoga maso, lea e sasaa mai i le 2 lita o vodka. O le fagu faʻatasi ma mea o loʻo i totonu e tapunia ma se faʻamau ma tuʻu i se mea pogisa mo le 14 aso mo le faʻamalosi. A maeʻa lenei vaitau, ona faʻaaogaina lea o le sosoʻo ma maua i se fua o le 5 ml tolu taimi i le aso mo le afa itula ao leʻi 'ai. Togafitiga ma lenei mamanu e tatau ona faia mo le 20 aso. I le faaiuga o le vasega o togafitiga, e tatau ona e malolo i le ave o le vailaʻau mo le umi o le 14 aso.

A maeʻa le malologa, e tatau ona toe faia le ala o le suʻeina o vailaau faʻasoifua.

Ina ia saunia le tinotu o le propolis, e tatau ona e saunia le 15 kalama o propolis ma le 90 ml o le ava, lea ei ai le malosiaga e 70%. Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona faʻaaoga lelei le propolis. Shredded propolis, tumu i le ava malosi, ua faʻaaogaina mo le 15 aso.

E tatau ona ave le vailaʻau i le susu. Ole fualaau e tatau ona faaluaina i le aso.

O le faʻatulagaina o fuataga mo le fualaau faasaina e faapenei:

  • ave le fualaau faasaina i se fualaau o le tasi mataua, lea e palu faatasi ma sina tamai susu,
  • Laʻau o le tincture i aso taʻitasi e faʻalauteleina i le tasi mataua, ma le faasolosolo lava o le tele o fualaau oona e aumai i le 15 pata i le taimi.

A maeʻa ona oʻo atu i le maualuga o le fualaau oona, o le a malolo i le ave o le vailaʻau mo le umi o le lua vaiaso.

A maeʻa le lua vaiaso, ona toe fai lea o le kosi. O le mea lea, e faʻaaoga ai le propolis e aʻafia ai le maʻisuka mo ni nai masina, e mafai ona e maua ni taunuuga lelei i le faʻaitiitia o le toto suka.

I le vitio i lenei tusiga, o le autu o le tincture o le propolis mo le maʻisuka o loʻo faaauau pea.

O aʻafiaga lelei mai le faʻamaʻi "suamalie"

E iai se talaaga lelei o le faʻaaogaina o oloa.Ina ia saunia, o le ae manaomia le 400 kalama o laau totogo ma le tasi lita o le ava maualuga. Faʻafefiloi mea uma, tapuni le tapuni ma tuʻu i se mea pogisa e faʻamalosi mo le 2 vaiaso.

A maeʻa ona e ave 10 ml tolu taimi i le aso mo le afa itula ao le i 'ai. O le togafitiga e tolu vaiaso, pe a maeʻa le lua vaiaso, ona toe faia lea o togafitiga. O suʻega o maʻi e iloa ai o le aso lona tolu o le faia o pepa, o le faʻaleleia lelei o le soifua maloloina e mafai ona iloa, ma o le glucometer e faʻaalia ai le maualalo o numera.

Ina ia faʻaitiitia le maualuga o le suka i totonu o le tino, e mafai ona e faʻapipiʻi le faʻasolosolo propolis i le fale. O le faiga o kuka e faapenei:

  1. 20 kalama o pulupulu solomole mo le 110 ml o le ava malosi.
  2. Faʻamalosi mo le 15 aso.
  3. Le faamamaina fafo.

Faʻaalu faatolu i le aso. Ina ia faia lenei mea, ia faaopoopo le tasi mataua ole vailaʻau i le siva sipuni se tasi o le susu ma inu. O aso uma lava, e tatau ona faʻateleina le tui i le tasi mataua, seʻia oʻo ile 15 suʻesu ile maʻi.

A maeʻa se malologa, pe a ma le tasi le masina, toe fai le mamanu. I le aotelega, o le togafitiga e le tatau ona silia ma le ono masina. E tatau ona maitauina o fatu lili e leai se aoga i le maʻisuka.

E te faʻaaoga isi togafitiga faʻasoifua maloloina e faʻaititia ai lou toto suka? Fetufaai au faʻamatalaga e faʻauma ai le iloiloga!

Tuua Lau Faamatalaga