Urine Acetone

8 minute Faʻasalalau e Lyubov Dobretsova 1614

O le upu acetone i le urine e tele synonyms - "acetonuria", "tino acetone", "ketones", "ketonuria", "tino o le kiona i le urine", ae o uiga uma ia o le tino lava e tasi o le tino. O lenei faʻaaliga o loʻo faʻaalia ai le faateleina o le faʻaogaina o ketones i totonu o le suavai faʻalilolilo e fatugaʻo.

Auiliiliga auiliili e uiga i le acetonuria

O le laasaga muamua o le taulaʻi atu lea i foliga ma uiga o tino o le ketone - o le a fesoasoani i se malamalamaga sili atu ona atoatoa e uiga i le lamatiaga o le acetonuria. O le a faʻamalamalamaina ai foi le mafuaʻaga e manaomia ai se togafitiga faafomaʻi lata mai i se tulaga maualuga o lenei suiga. O le synonym sili ona masani ona faaaoga mo ketones, aemaise lava i fomaʻi (tusa lava pe tutusa ma le fomai tipitipi (slang)), o le acetone. O lenei upu e maua aʻa mai le Latina "acetum", lea e faaliliuina e pei o le suka.

Faʻasolopito moni! Leopold Gmelin (Leopold Gmelin) - polofesa o kemisi ma vailaau mai Siamani i le amataga o le 1848 na faʻalauiloa mai ai lenei faaupuga i le faʻaaoga aloaia, faʻaaogaina le upu German tigon "aketon", lea na sau mai le Latina "acetum". O lenei upu mulimuli ane na avea ma se tasi o igoa autu mo ketones poo le acetone i vailaau faafomai.

O le Ketone (o nei mea e aofia ai acetone, acetoacetic acid, hydroxybutyric acid) o vailaʻau faʻasolosolo ia e faʻaumatia e enzymes o le ate mai meaʻai e ulu atu i le tino. Toeitiiti lava o lipids uma (gaʻo), faʻapea foʻi ma nisi o puipuiga, o loʻo aafia i la latou sapalai.

Seʻi oʻo i se taimi talu ai nei, e seasea ona maua le ketonuria ma e tele lava ina maua i le faanatinati o tamaiti poʻo fafine maʻitaga. O lenei mea e mafua mai i le tulaga o le fausia o ni totoga (mo se faʻataʻitaʻiga, o le pancreas) i tamaiti ma fafine maʻitaga ma le faateleina o le avega i le tino o le tina. Ae o le taimi nei o se eseesega tutusa mai le masani masani e masani lava ona maua i tagata matutua ma fafine e le o maʻitaga.

I le tele o tagata, o tino o le ketone o loʻo i totonu o le tino i ni mea laiti - o se tasi ituaiga o malosiaga malosi. E le gata i lea, o le sili atu o lo latou faʻataunuʻuina e oʻo atu ai i le faʻalavelaveina o le gaioiga o totoga ma tino o le tagata, faʻamalosia ai se aafiaga oona i luga ia i latou. Ae o le fatuga tutotonu, o le faʻalavelave faʻaogaina o le tino e pagatia, e ui lava e leai se mea e maualalo i le mea e paʻu ai, respiratory or urinary, ma o se taunuuga, o le tulaga o le tagata e faʻaleagaina.

I nisi tulaga, o lenei faagasologa e mafai ona vave tupu ma mafua ai le maliu. O lenei tulaga e atiae e tetee atu i le talaaga o faaletonu o le lipid metabolism ma le carbohydrate. O le mea sili ona taua o le mulimuli o le kulukosese (suka), e tusa lava po o fea e ulu ai i totonu o le tino - mai meaai, meaʻai, vailaʻau poʻo le faagasologa o fausaga faʻapipiʻi.

O lona tino atoa e mafua ona o le lava atoatoa o le isumu o le hormone pancreas, lea e talafeagai mo le gaosiga o suka. Faatasi ai ma se faaitiitia o le faatinoga o le pancreatic, o lona uiga o se faaitiitiga o le gaosiga o le inisalini, o le kulukose e ulu atu i sela e itiiti ifo nai lo le mea e tatau ai, e oo atu ai i le matelaina.

Ina ia faʻaleleia le tuʻuina atu o gaʻo i totonu o siama, o le polotini ma lipids ua faʻaumatia, o se taunuuga o le faʻasaʻolotoina o tino o le ketone. Afai o latou mea e sili atu e sili atu i le maualuga ua talia mo le masani (20-50 mg / aso), o lenei tulaga e tutusa ma le matautia mo le gaioiga o le tino ma e manaʻomia togafitiga talafeagai.

Aisea e atiina ae ai le acetonuria?

O mafuaʻaga o le foliga mai o le acetone i le urine e i ai le lautele lautele, ae o latou tutusa tutusa o loʻo taoto i le le talafeagai (diet) diet, o se mea e faʻaosofia ai. E aofia ai se mea taumafa e aofia ai le tele o fuatini o meaola mai manu, ma le faʻalale i le inu ava.

E le gata i lea, o le aʻafiaga le lelei o le vevela o le ea (vevela o le tau) ma le gaioiga i taimi o gaioiga faaletino i le taimi o taaloga poʻo galuega faʻapitoa e mafai ona matau. O le faateleina o le acetone i le urine i tagata matutua e masani lava ona matauina ona o se taumafataga e aunoa ma le gaosiga o le carbohydrate e fuafua i le faʻaaogaina o le tino o gaʻo ma gaʻo.

Ketonuria i tulaga o loʻo i luga e vave ona atiina ae, ae tele lava ina mavae aso 2-3, ma o le tuufaatasiga o le urine e toe foi i uiga masani. Afai e fuafuaina ni tino o le acetone i totonu o le 5 poʻo le sili atu aso, e tatau ona e asiasi vave atu i se fomaʻi mo fautuaga ma se faʻamatalaga auiliili o le tino.

O tino o le Ketone i le urine e mafai ona avea ma faʻamuamua o faʻalavelave faʻaleagaga, ma e mafai ona avea ma se taunuuga o suiga faʻapitoa. O le Acetonuria, e pei o se tulafono, ua maitauina e tutusa ma le acetoneemia (acetone i totonu o le toto), talu ai ona o le ketones mai le toto ua amata ona aveeseina matuia ona o le fatuga mulimuli, ma ua aveina atu i le urine.

O mafuaʻaga o le natura faʻaleagaina o loʻo faʻatele ai le acetone i le urine e faapenei:

  • amataga vave o le atinaʻe o le tino o le mucosa gastric ma le tootoo laiti,
  • leukemia, leukemia (maʻi leaga o le hematopoietic system),
  • thyrotoxicosis (faateleina le gaosiga o hormones thyroid),
  • manuʻa, gaioiga faʻatasi ma le faʻaitiitia o le kulūkose,
  • faʻaleagaina le paveryma o le ate ona o le ava malosi,
  • siama (vavalalata o le lumen) o le isophagus poo le manava,
  • ogaoga o le anemia (faʻaitiitia le hemoglobin),
  • ogaoga cachexia (sili atu le vaivai),
  • popolega, popole, mafaufau i galuega,
  • maʻisuka faʻateleina le maʻisuka,
  • neoplasms i le faiʻai,
  • toxicosis i le taimi o le maitaga,
  • faʻamaʻi tino
  • finauga
  • tuberculosis.

E le gata i lea, o le ketonuria e mafai ona matauina i le oona i le mamafa o sima poʻo le faaumiumi o le faʻaaogaina o fualaau (vailaau faʻasaina poʻo le atropine). E mafai ona e faitau atili e uiga i foliga vaaia o le acetone i urine i tamaiti i lenei tusiga.

O faʻaaliga autu o le maualuga o le acetone i le faʻavave

O faailoga muamua lava o le ketonuria i le taimi muamua, i le tele o tulaga, e foliga mai o se mea itiiti, ma na o le manogi o le acetone mai le gutu e mafai ona fautua mai e iai ni faaletonu i le tino. I le avea ai o se tulafono, o isi faʻamaoniga e pei o:

  • faaitiitia le fiaai, e oo atu ai i le teenaina o meaai ma vaiinu,
  • o le faʻalavelave o le taotoga pe a uma ona 'ai pe faʻaleagaina,
  • le manogi o le acetone e mafua mai i le urine pe a urinating,
  • solia o le gaioiga o le faiga o fualaau (tumutumu, manava manava),
  • tiga faʻapitoa i totonu o le nofoaga o le umbilical,
  • pallor ma le mago o le paʻu ma mucous membranes.

Mo le faʻalauteleina o foliga o le faʻamaʻi, o uiga nei o uiga ia, faʻapupulaina malie pe faatelevave le faʻatupulaia:

  • moe i le moe, atuatuvale,
  • faateleina le ate
  • tino inu
  • ogaoga faʻamalolo
  • coma.

O nei faʻaaliga e manaʻomia vave ile falemaʻi ile falemaʻi, pe a fai e tatau ona pasia se suʻega o le urine mo le acetone, ma isi faʻataʻitaʻiga e suʻeina ai pe aisea na tupu ai lenei tulaga ma poo le a le togafitiga e tatau ona faʻatulagaina. Faitau atili e uiga i foliga vaaia o le acetone i le urine aʻo maʻitaga e mafai ona faitau i lenei tusiga.

O le a le mea e fai i le ketonuria

Afai e le ogaoga le tulaga o se tagata, o lona uiga, o le oona o le tino ma tino o le kontone e leʻi faʻaalia mai lava ia i ni foliga ogaoga, o le mea muamua e fai o le asiasi lea i se fomaʻi mo se faʻatalanoaga. O le a faʻapipiʻiina se gaosi i le gaioiga, lea e ono faʻamalamalamaina ai mafuaʻaga autu o le atinaʻe o ketonuria. Ma, e fuafua i le tulaga o le tagata maʻi ma iuga o ana suʻega, o le a atiaʻe se togafitiga togafitiga talafeagai - togafitiga i luga o se nofoaga faʻapitoa poʻo se falemai.

Afai o maua ketones i le urine, o le togafitiga o le a faia i le tele o itu. I le i ai o le faʻamaʻi faʻamaʻi e tau atu i le acetonuria, e tatau ona faia ni fua e faʻaitiitia ai pe faʻamautinoa le tulaga o le maʻi. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e maua e le tagata maʻi le maʻisuka, ona tatau lea ona ia faia e le aunoa le inisalini, faʻapea foʻi le foaʻiina o le toto ma le urine mo le suka. E le gata i lea, e tatau ona e puleaina le taumafataga.

O le manogi o le acetone o loʻo faʻaalia ai le i ai o toxins sili atu nai lo na faʻamatalaina masani, o lea e tatau ai ona aveeseina. E mafai ona faia lenei mea e ala i le faʻaaogaina o adsorbents - Polysorb, Enterosgel poʻo tapenaga o carbon carbon activated.

E faʻapea foʻi mo nei faʻamoemoega, e faʻamamaina ai ia enemas. Afai o lenei tulaga ua atiae i totonu o se fafine maʻitaga ile talaaga o le toxicosis, ona tatau ai lea ona vave faʻaitiitia le faʻamaʻi, faʻaaogaina togafitiga.

E le gata i lea, pe afai o le manao e vili e mafai ai e oe ona ave se vai laitiiti, ona fautuaina ai lea o le inu malosi e le o le lauti suamalie poo le kulukose. Pe a iloa le tino o le ketone i le vailaʻau, e tatau ona faʻamaonia vai inu vai i vai ma meaʻai, faʻapea foʻi ma vaifofo e pei o Regidron, Chlorazole ma isi. Afai o loʻo iai le fiva, e iai faʻamaʻi faʻamaʻi ma isi togafiti faʻamaʻi.

O se itu taua tele mo le togafitia o le maʻi poʻo le faʻamautuina o lona tulaga ma le ketonuria o le usitaia lea o taiala autu mo taumafa talafeagai. O falaovi gaʻo, meaai falai, fualaau suamalie, fualaau aina ma suamalie e tatau ona le aofia. I le taimi lava lea e tasi, e tatau ai ona tuʻuina atu le mea e sili ona lelei i soupu o fualaʻau, cereals, o meaʻai ma iʻa e maualalo le maualalo.

Afai e leai ni uiga lelei i le taimi o togafitiga mo togafitiga mo 4-5 aso, ona faʻamaʻi ile maʻi ile falemaʻi ma sili atu le togafitiga faʻamalosi. E aofia ai le faʻaofiina o fualaau oona e ala i le gaogao, faʻapea foʻi ma auala faigata e faʻateleina ai le lelei o togafitiga.

Fuafuaga a le tagata lava ia i le maualuga o tino o le ketone

Urinary ketone levels e faigofie ona fuafua i le fale, ma o se avanoa sili lenei, aemaise lava mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. E i ai ni mea faapitoa mo le fuafuaina o le acetone, lea e mafai ona faigofie ona faʻatauina i toetoe o soʻo se fale talavai. E faigofie lava ona faia se suʻega, ma mo tamaitai oe na faʻaauau pea ona filifili i le maitaga i lenei auala, o le a le faigata ona faia.

Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e aoina se vaega ole taeao, pe a uma ona faia le faletaele o maʻi ma faʻapipiʻi le faitotoa o le vaʻai ma le sipuni o le cotton. Ona tuu lea i lalo o le fasi pepa ma se faailoga faapitoa e faailogaina i totonu o se atigipusa ma le urine, taofi mo ni nai sekone. Ona lūlūina lea o toega o le urine, faatali laitiiti ma faatusatusa le paolo o le a maua i lanu lanu e pei ona taʻuina i luga o le suʻega o suʻega.

Afai o le iuga e maua ai le lanu piniki, o lona uiga o le i ai o ketone e sili atu nai lo le masani, ae i se aofaiga itiiti. O le lanu violē e faʻaalia ai se maualuga o mea o le acetone, lea e manaʻomia ai le asiasiga vave i se falemaʻi.

O se tamaʻitaʻi fomaʻi ma taʻitaʻia Komarovsky e fautuaina malosi matua e tatau i matua ma tamaiti maua i le maʻisuka ona i ai taimi uma e fai ai suʻega i le fale e fuafua ai le acetone i la latou urine. O lenei mea o le a mafai ai e oe ona pulea le tulaga o le tamaititi, o lona uiga o le mafai ona puipuia ni aʻafiaga ogaoga ile taimi, e pei o le hyperglycemic coma.

Tuua Lau Faamatalaga