E mafai ona faʻaaoga le pulu mo le maʻisuka

O le kulumu mo le maʻisuka ituaiga 2 e tumau pea le lauiloa i le laulau a le tagata maʻi. O mea lelei faalenatura e afaina ai le tulaga o tagata gasegase ma se "maʻi suamalie". O le tamaoaiga o le laau o loʻo faʻapipiʻiina ai le tino ma mea e ola ai meaola. O le faʻaaoga masani e fesoasoani i le faʻamautuina o le tele o metabolic processes.

O le maʻisuka ituaiga 2 o se maʻi endocrine lea e atiina ae i le talaaga o le faʻamalosia o le inisalini. Faatasi ai ma le aofaiga masani o le hormone o loʻo faʻapipiʻiina i le pancreas, e tumau pea le le mautonu o ona gaʻo i ona aafiaga.

O le taumafataga o se tasi lea o vaega sili ona taua o le togafiti togafitiga o se maʻi. O mea taumafa lelei e tele lava ina saofaga i le faasaʻoina o le gaosiga o le carbohydrate e aunoa ma le faʻaaogaina o fualaau. O le mea autu o le faʻatapulaʻaina o le aofaʻi o le '' moli '' iʻosi o le aso.

O le maʻisuka mo le maʻisuka ituaiga 2 o se tasi lea o oloa e faatelevaveina ai le faagasologa o le faamautuina o le metabolic. O le lanu masani mo le tele o tagata e le mafai ona manatu o se vaifofo faʻapitoa mo se maʻi.

O le tuufaatasiga o le oloa e fesoasoani i le faasaʻoina o le tele o metabolic process in the body patient. I se faʻalavelave, e taʻitaʻia ai le faʻaleleia atili o le soifua manuia o tagata. O vaega autū o le dill o:

  • Flavonoids,
  • Isoramnetin,
  • Kefeferol,
  • Quercetin
  • Laʻasaga taua
  • Organic acids
  • Fiber
  • Pectin fiva,
  • O suauu mama
  • Vitamini (C, PP, E, A, Vaega B),
  • Macro ma microelements (magnesium, calcium, potassium, iron ma isi).

O le tamaoaiga o le dill e fuafua ai se numera o ana mea aoga. Faʻaauau le faʻaaogaina o laʻau lanumeamata poʻo fatu laau toto e fesoasoani e faʻalelei le faʻamautuina o le maʻi. I le tutusa, e tatau ona faia togafitiga masani o le maʻi.

E na o le faʻaaogaina o fualaau masani ma se paleni taumafa e mafai ona maua ai ni faʻamoemoe lelei. Afai e manaʻo le tagata maʻi e faʻaaoga togafitiga faʻataʻitaʻi e faʻavae i luga o meaʻai mo le maʻisuka ituaiga 2, e te manaʻomia muamua se fomaʻi.

Dill and Diabetes

O faʻataʻitaʻiga masani a le falesuesue o se "maʻi suamalie" o le gasegase maualuga. O le faateleina o le toto maualuga o le suka e mafua ai le le atoatoa o le galueaina o le tele o totoga ma mamanu.

O sini taatele o le togafitiga o le:

I le tutusa, o loʻo i ai le solia o le gaʻo gaʻo. O le tele o gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e mamafa tele. O loʻo i ai le tele o mea e le o ni faʻamatalaga aoga e fesoasoani i le faʻaleleia o le tulaga o tagata gasegase. O nei:

  • Faateleina le failautusi faalilolilo o le manava ma le paʻu. Faʻafetai i lenei mea, e mafai ona faʻasalalau le faʻaogaina o le faʻaogaina o mea. Meaʻai e sili atu ona lelei. Aveese lemu le faʻamalosi (pe a fai ei ai) ma faʻamalosi,
  • Faʻaleleia o le ate. O elemene siaki ma vitamini i le tuufaatasiga o le opo o loo aofia ai i le metabolism. Latou te faia i se vaega le faiga o le toe faʻaleleia o sela o lenei okeni,
  • Faatoagaina mai o le metabolism i le tino. O mea ola faʻamalosi e faʻaosofia ai le faʻaogaina o le microcirculation, faʻateleina le metabolism,
  • Faʻaleleia o le lipid metabolism. O le gaʻo gaʻo e faʻataunuʻu ai le meaʻai e faʻamaʻo ai cholesterol leaga. Pulea e taofi le alualu i luma o le atherosclerosis,
  • Faaleleia atili o mea taua o le toto. O le uʻamea ma le acids ascorbic e aofia ai i le faagasologa,
  • Faʻaleagaina faʻaleaga. Vitamini C ma E o ni mea masani o loʻo poloka ai le faʻaputu lipid. Ona o lenei mea, o le faaleagaina o le membrane o sulu o le ate, pancreas ma isi totoga ua puipuia.

Isoramnetin, kempferol ma quercetin o mea ia e fesoasoani i le paʻu mamafa. Ua ia i latou le malosi e faatelevave ai le gaosiga o gaʻo. Talu ai ona o lenei mea, e mafai ona puipuia lo latou soona faila i le tino o le maʻi.

Faiga faʻavae

E naʻo le tasi le ituaiga o pi, faʻaleleia ma faʻaaogaina mo meaai i luga o konetineta uma o le paneta: vailaʻau taʻavale, e taʻua foi o le togalaau. O se faʻalausaga taʻitasi o le aiga faamalu (pei o kāloti, pasili, seleni). I le taimi muamua, e afua mai Asia, ae o le aso e mafai ona maua i totonu o soo se atunuu o loʻo iloa e se umi, vevela vevela, faʻatasi ma le tele o le susulu o le la. E i ai foi le maualuga o manaoga mo le eleele, lea e tatau ona mauoa i meaʻai ma tatala. E fia iloa e le tatau ona totoina lenei laau i autafa o le fennel, aua o le a mafai ona totoina a latou paʻu.

O le mea autu e mafai ona e iloa ai le kulumu (faʻaopoopoga i foliga vaaia) o le malosi ma le manogi malosi lea e sau mai ai. O le uʻu e tu i fafo: e tasi ma le lamolemole, e oʻo atu ile maualuga ma le afa mita, ma e faʻaalia i le i ai o vaʻavaʻa ma le leai o se pubescence. O le lanu uliuli lanu meamata, o lala ua na o le pito i luga, lea e mafai ona ufiufi i le va o lala. O laula, i le isi itu, e pupuu ma aloese, ae o fugalaau, latou te ola i luga o se ituaiga faapitoa o faamalu - tele ma faatele. E susunuina le susuga i le amataga o le taumafanafana, ma latalata atu i lona iuga.

Mo togafitiga faafomaʻi, o se aganuu le faʻaaogaina o fua o le dill: o fatu e aoina i le amataga o le taimi o le matua, ae tatau ona faia lenei mea i se auala faapitoa. Faatasi ai ma faamalu, ua tuu i totonu o se tagapepa ma liliu i luga o le pito i lalo i se pogisa ma le malogo mo le vaiaso, mulimuli ane e faigofie ona vavae ese fatu mai fatuga ina ia mafai ona tuu atu i totonu o se atigipusa ua faamauina.

Na taʻu mai e le au faipisinisi le moni atoa e uiga i le maʻisuka! O le maʻi suka o le a alu i totonu o le 10 aso pe ae inu i le taeao. »Faitau atili >>>

Fua fatu

Ina ia faʻamautinoa le tulaga lautele o le maʻisuka, e mafai ona faʻaaogaina le laau ma ona fatu. E laʻitiiti tele i latou i le vailaʻau. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, e tele togafitiga faʻavae ua saunia.

O fua o fatu mo le maʻisuka e faʻaaogaina mo gaioiga agavaʻa i le faiga o gasegase o le tino. O lo o aofia ai ni mea sili atu gaʻo. Lelei tele mo le saunia o ituaiga eseese, teuteuga.

O kulimi masani o se ituaiga tele o le faʻaogaina e faʻaaoga lelei i le kuka. O le fatu laau o le laau e masani lava ona faʻaaogaina i vailaʻau faʻapitoa.

Afai e manaʻo le tagata maʻi e amata le faʻamautuina ole metabolism o le carbohydrate ma le fesoasoani a lenei oloa, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. O nisi taimi e tatau ona e faʻafetaui le fua o vailaʻau faʻapitoa e ausia ai le maualuga o le taunuʻuga manuia.

I totonu o tala faʻasolopito a tagata, e tele fualaʻau aoga mo le faʻaaogaina o fatu o fatu. Lalo o le a manatu o le taatele ma lauiloa i latou.

Mea faigofie ma faʻalagolago. Fesoasoani i le faʻatalanoaina lautele o le tulaga o le tagata. E afaina tele ai le gaosiga o le maʻisuka o le maʻisuka. Ina ia faia se vailaau e te manaʻomia:

  • 1 le lita o le vai inu
  • 50 g o fatu pill.

O le faiga o kuka e faigofie lava:

  1. O mea laititi e sasaa mai i vai inu,
  2. Faʻaauau pea ona faʻapipiʻi mo le 15 minute,
  3. Faʻamalie e faʻaliliu natura
  4. Faʻasusu, faʻafeiloaʻi.

E tatau ona e inuina se mea inu 3 taimi i le aso ao lei 'ai, 150-200 ml. O le umi o togafitiga e faʻalagolago i le soifua manuia o le maʻi. E le fautuaina e faʻaaogaina mo le silia ma le masina.

Suavai ua tuufaatasia

O le faʻafefiloi o laau eseese e faʻaaogaina e faʻasaʻo ai le tulaga o le maʻi. O mea nei e aofia ai:

  • 10 g o fatu o fatu,
  • 20 g lanu parani,
  • 20 g o stalks o cherries,
  • 400 ml o vai.

O le faagasologa o le saunia o vailaau e aofia ai laasaga nei:

  1. O mea taumafa matala suamalie e sasaa mai i vai inu,
  2. Tuu le faʻamalosi i se vevela mo le 3-4 itula,
  3. Faʻasusu, faʻafeiloaʻi.

E manaʻomia lou suʻe faʻamaʻi 3 taimi i le aso mo le afa itula aʻo leʻi 'ai le 100 ml.

O se mea lauiloa ma mataalia. Le fatuina o le uaina. E fautuaina e faʻaaoga Cahors. O vaega o fualaau o:

  • 1 lita o le uaina mumu
  • 100 g o fatu pill.

O le sauniuniga e faia i nisi o vaega:

  1. O vine ua sasaa i le uaina
  2. Suauu ile vevela vevela mo le 30 minute,
  3. Faʻamaeʻa, faʻamama, faʻamalosi.

Faʻaaogā faʻasologa 3 taimi i le aso mo le 1 sipunipuni ao leʻi 'aʻai. Ole fua maualuga ole aso ole 50%.

Vailaau faʻamaʻi

O le taua o le dill mo tagata mamaʻi o loʻo maua i le maʻisuka ua fuafuaina e vaega o loʻo faʻaaogaina ai ona vailaʻau. O nei aoga aoga e le maumau ai lo latou malosi e tusa lava pe faasaoina le laau e avea o se vaega o se piko mo fualaau faisua, ma i le taimi lava e tasi o loo i totonu o faamalu e faaaoga mo lenei mea ma i laulaau e masani ona faaaoga e faaopoopo i salamu, itu ipu, aano o manufasi poo muamua.

I le faaopoopo atu i suauu minerale o le uʻamea, calcium, potassium, phosphorus ma isi, o loʻo i ai i le tele o oloa faʻatoʻaga, o le'ona e mauʻoa i le ascorbic ma le nicotinic acid. E afua mai i lenei mea o le kulumu i le maʻisuka e faʻamalosia ai le puipuiga o le tino, auai i le toe faʻafoʻiina o mea, ma faʻamalosia ai foi le fausia o enzymes ma le malepelepe o gaʻo ma gaʻo. O isi vaega o loʻo maua i le dill e aofia ai:

  • faʻatau
  • measina
  • riboflavin
  • flavonoids (quercetin, isoramnetin, campeferol),
  • pectin
  • gaʻo
  • squirrels.

O meaola oona i le tuufaatasiga o le suauu gaʻo o loʻo i ai i fua o le piko e tatau ona taʻua faapitoa - oleic, petrozelinic, palmitic and linoleic. O lenei suauu e foliga mai o se vai lanumeamata ma le manogi o le meaʻai, ae o le manogi masani a le caraway o le laau lava ia ua fuafuaina e suauu taua e fausia ai ona vaega uma.

Ae o le fesili pe faapefea ona aoga ma pe o le a le maualuga e taliaina mo le maʻisuka (e lua mo le muamua ma le lua ituaiga), e leai se mea e te fefe ai: o le mea e gaosia ai caloric o le oloa e na o le 40 kcal, ma o le faasinomaga o le maʻisuka e le sili atu i le 15 points.

E manino lava e leai se tasi na te 'ai ni meaʻai i le tele o mea, ma i le tuufaatasiga o ipu poʻo meaʻai e matua leai lava se aoga mo le maʻisuka.

Faʻaaoga fomaʻi

O le kulimi, e taʻua o vitamini, minerale ma meaola e aofia ai i lona fatuga, e faʻaleleia ai le maualuga o le faʻamalosiina o glands o loʻo i totonu o le vaega o meaʻai, lea e aʻafia ai le faʻaleleia o meaai i se auala lelei. Aemaise lava, o le motauli o le manava ma le gaogao e faʻaleleia, ma e faʻaleleia ai le manaʻoga, aʻo faʻamaonia le metabolism i le tino o le maʻi. O se meaʻai e pei o se togafitiga mo le maʻisuka e tatau ona aofia ai le otaota, aua o loʻo tauivi lelei ma le manua, faʻamaʻi o fatugaʻo, ate ma le vevela. O le laau o le a aoga mo gastritis ma le maualalo o le eletise, ma e fautuaina foi mo tagata e mafatia i le faateleina o le gaosiga o le kesi i totonu o le manava.

O le mea lautele, o le tuna e masani ona faʻaaogaina i vailaʻau ma vailaau faʻataʻitaʻi: mo se faʻataʻitaʻiga, o se mea e faʻavae e faʻavae i luga o laulaʻau ma gaʻo e mafai ona fesoasoani i le avea o se diuretic mo le maualuga. I le isi itu, o fatu ma suauu taua i le tuufaatasiga o le laau o loo i ai se lagona toafilemu i tagata, faapea foi ma le fesoasoani i vai eseese. Ona o le mea moni o le suauʻu e itiiti lava le faʻafefeina o siama i le bronchi e nafa ma le pule faʻanofo, o le siaki e faʻapupulaina e faigofie atu ona vavaeese.

O loʻo i ai isi vaega o le faʻaaogaina o le togi i vailaʻau, aua e mafai ona fesoasoani i mataupu nei:

  • tau faasaga i le afaina,
  • faʻamaʻi manuʻa
  • afaina o paʻu o le tino,
  • ma le le atoatoa o maʻi
  • angina pectoris
  • neurosis
  • musele maso i totonu o le manava o le manava.

Faʻamatalaga Faʻatau

I le gaosiga o le kuka, e talisapaia ai le manogi ona o lona manogi matagofie ma lona tofo, ona o le mea o loo faaaoga lelei ai le laau (o ona vaega eseese), i se foliga fou, ma le masima ma le salima. I le faʻaopoopoga, o le kulimi o se vaega e sili ona taua o le sami faapaleʻele - sua sua suamalie, lea e sasaa i totonu o fagu ma fualaau faisua. Ae o le laau mamago, e masani lava ona avea o se mea faʻaalu poo mea manogi e faʻaaogaina e tuʻu ai ipu o se meaʻai muamua ma manogi.

O lanu lanumeamata o le pi e sili atu ona talafeagai mo le faʻaofuina o ipu vevela ma le malulu, aʻo fua e faʻaaogaina ai lauti, ipu suamalie, marinades ma pickles. O phytoncides o loʻo i totonu o lanu e le gata na aʻafia ai le tofo ma le manogi o isi meaʻai i meaʻai, ae faʻasaina foi le salalau o le moa i le suka. O loʻo tumau pea e faʻaopopo ai o le tele o meaʻai o le fennel ua leva ona faʻaaogaina e le gata i le alalafaga taumafa, ae i totonu foi o le fale faʻamalama ma le fasimoli.

Tuua Lau Faamatalaga